hits

mai 2016

Frokostfavoritt

Sjokolade er noe av det beste jeg vet, derfor spiser jeg det ofte. Ikke vanlig sjokolade vel og merke, det spiser jeg kun i helgene. Men det finnes så utrolig mange andre måter å spise sjokolade på, som gjør at deilig sjokoladesmak kan nytes til frokost på en helt vanlig tirsdag. I dag startet jeg dagen med Propud, jordbær og nøtter på toppen. Jeg synes Propud med sjokolade er den beste, smaker akkurat som den ferdige sjokoladepuddingen man får kjøpt i butikken! Bare mye sunnere selvfølgelig, jeg spiser fort en Propud om dagen. Greit med lettvinte varianter, spesielt på dager hvor Ulrik er litt utålmodig. Det var han i dag, og vi tok derfor frokosten sammen på gulvet.


Nå skal vi trille bort på helsestasjonen på tremåneders-kontroll, og forhåpentligvis takler Ulrik sprøyter like godt som mammaen sin. Jeg skal ærlig innømme at jeg gruer meg litt, jeg vil jo ikke at han skal ha det vondt. Men er det noe som er viktig så er det vaksiner, så det får vi bare tåle. Ha en super tirsdag alle ♥

Solskinn & utetrening

Innlegget inneholder sponsede lenker

For et vær det er nå om dagen! Med strålende sol og nesten 25 grader i dag ble treningen selvfølgelig gjort utendørs. Det skal ikke så mye mer til enn en benk, så er det mange øvelser man kan gjøre. Pushups mot benk, step ups og triceps dips er eksempler på gode øvelser som kan gjøres utendørs. Planken trenger man vanligvis ikke en benk til, men for min del er det nødvendig nå. Jeg har nemlig ikke sterke nok magemuskler til å ta en vanlig planke enda, så jeg jobber meg gradvis lenger og lenger ned. Til slutt kommer jeg til å være i stand til å gjøre planke på bakken igjen, men akkurat nå er dette så tungt at hele kroppen rister! Det er et supert tips hvis det er noen av dere som ikke klarer planke eller pushups, å gjøre den mot en benk som dette fremfor å gjøre øvelsene på knærne.

Caps / t-skjorte / tights (-21%) / sko  (-30%)

Jeg kjørte også noen runder med bulgarske utfall, super øvelse for forside lår. Sykkelrittet på lørdag gikk så rolig for min del at musklene beina er helt fine, det eneste som er kjipt er at jeg har fått gnagsår i tissen! Sykkelshortsene mine er fortsatt litt for trange, så jeg syklet i vanlig tights. Det var ikke det lureste, så neste gang skal jeg uten tvil ha det rette utstyret før jeg setter meg på sykkelen!

Hvis været holder seg slik ser jeg virkelig frem til denne sommeren med mange turer og utetrening med den fine gjengen min ♥ 

Meatlovers pizza

Etter gårsdagens sykkelritt syntes jeg det var på sin plass med en skikkelig god pizza, og den tenkte jeg å dele med dere i dag. Rittet gikk forresten veldig fint, jeg og pappa syklet rolig sammen og kom i mål på 1:52. Det er vel det tregeste jeg noensinne har syklet rundt øya, men det var en utrolig fin tur. Jeg har aldri opplevd maken til folkeliv under en konkurranse, så det var supergøy! Det var jo verdt turen alene bare for å se alt det morsomme folk hadde funnet på langs løypa. Så jeg anbefaler dere virkelig å bli med på Tour de Frøya hvis dere har mulighet. Over til pizzaen jeg lovte dere, den anbefales også! Med tre forskjellige typer kjøtt ble den en fest for smaksløkene. For å lage bunnen trenger dere:

5 dl havremel ♥ 5 dl speltmel ♥ 3 egg

3,5 dl vann ♥ 1 ts bakepulver ♥ 1 ts salt

Bland alle ingredienesene godt sammen, og fordel på et bakepapirkledd stekebrett ved hjelp av en slikkepott. La bunnen forstekes på 220 grader i 20 minutter. I mellomtiden har du god tid til å lage fyllet. Start med å stek 350 g biffstrimler et par minutter på høy varme i panna med litt salt og pepper på. Deretter legger du biffstrimlene til siden, og steker en finhakket løk, en hvitløk, en paprika og to tomater sammen med litt olje i panna. La de steke seg godt sammen før du tilsetter 4 ts tomatpure og 3-4 dl vann. La det surre seg sammen, og smak gjerne til med litt krydder. Jeg elsker sterk mat, og brukte kajennepepper, basilikum og oregano. Fordel fyllet over den ferdigstekte bunnen, før du legger på fersk sopp. Over legger du et lag med ost, før du topper med biffstrimler, chorizo og spekeskinke. Sett inn i ovnen igjen på samme temperatur i 12-15 minutter, eller til osten har smeltet helt.
Denne pizzaen traff jeg virkelig blink med, den var utrolig god! Min bedre halvdel har allerede bestilt den til middag igjen neste helg, så det var ikke tvil om at den falt i smak. Det tror jeg den vil gjøre hos dere også - så prøv den gjerne!

Tour de Frøya

Sykkelen er klar, og det begynner jeg også å bli! Veldig spontant melde vi oss på sykkelrittet Tour De Frøya, og årets første sykkeltur blir altså en konkurranse. Faktisk er det nesten et år siden jeg syklet sist, og det er minst like lenge siden jeg jogget. Så kondisen er ikke på topp, men dette blir gøy likevel! Rittet er 4,5 mil langt, og min kjære pappa har meldt seg på i samme pulje som meg. Det er den siste pulja som starter, jeg har nemlig ingen ambisjoner om å slå noen løyperekord i dag. Jeg har syklet mange ganger rundt øya, men jeg har faktisk aldri vært med på selve rittet før. Rekoden min når jeg har sykla alene er 1.34, så år jeg heller sikte på å slå den neste år. I år er jeg med for å kose meg med den fine naturen og alt folkelivet rundt løypa.

Sola skinner, vi har spist en super frokost og energien er på topp! Derfor blir det noen fine timer på sykkelen, to tomler opp og jeg er klar for å tråkke rundt favorittøya mi. Ønsker dere alle en superduper lørdag!


 

Kveldsøkt i kjelleren

Det er altså så fantastisk deilig å bare ta treningsøktene akkurat når det passer, og ikke stresse med kjøring, barnepass eller noen verdens ting. Det er bare å gå ned trappa, så er jeg midt i det lille lekelandet mitt. Jeg har alltid vært flink til å "spare" de kjedeligste øvelsene til slutt, for å så gjennomføre bare et par sett på disse øvelsene før økta er ferdig. Biceps og mage har vært typiske muskelgrupper jeg har lagt senest i økta, fordi jeg synes det er gørr kjedelig å trene. For at jeg ikke skal slurve med kjerneøvelsene har jeg startet med å ta de aller først, før jeg kan ta de morsomme øvelsene etterpå. For trening skal jo være gøy, men det er jo likevel sånn at en blir mer glad i å trene enkelte øvelser/muskelgrupper. Så dagens treningstips er å starte med det du liker minst, så kjennes resten av økta ut som en belønning!

Tights fra 2XU / t-skjorte fra Reebok / caps fra Better Bodies (sponsede lenker)


Ingen tvil om hva som var favorittøvelsen min i dag, pushups på knær ned til Ulrik! For en motivasjon det ligger i en smilende baby altså, det er nesten ikke til å tro. Etter en halvtimes tid ble smilet hans byttet ut med sutring, og da var økta over. Men jeg sier meg veldig fornøyd med dagens lille styrkeøkt, og tenker at timingen egentlig er ganske bra. For nå er det jo straks paradise, tidenes guilty pleasure! 

Søtpotetnachos

Onsdag og lillelørdag, da passer det veldig godt med en digg middagsrett. Denne retten fant jeg på bloggen til fineste Linn og kan virkelig anbefale den videre til alle dere. Søtpotet er noe av det beste jeg vet, og i kombinasjon med karbonadedeig kan det nesten ikke bli feil. Skjær søtpotet i tynne skiver før du fordeler de over et bakepapirkledd stekebrett. Stek på 180 grader i 15-20 minutter. I mellomtiden steker du karbonadedeig med det krydderet du ønsker, og kutter opp paprika, tomat og vårløk. Fordel over de ferdigstekte skivene med søtpotet, før du topper med ost.

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
Sett brettet i ovnen igjen, i omtrent 10 minutter til osten har smeltet. Så er det bare å forsyne seg, både en og to ganger! Dette er nemlig supergodt, og ikke minst en veldig sunn hverdagsrett.
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Ønsker dere alle en nydelig onsdagskveld ♥

Morgendagens stjerner

Annonse

Den lille familien vår er veldig glad i fotball, men vi er kanskje ikke de mest talentfulle innen denne idretten. Nå står jeg i fare for å fornærme min kjære samboer som spiller i 6. divisjon, men det er faktisk sant. Derfor legger vi all vår lit til at Ulrik blir fotballtalentet i familien, det er jo faktisk dagens bleiebarn som er morgendagens stjerner. EM i fotball er rett rundt hjørnet, og i forbindelse med dette har Libero laget en limited edition serie med bleier. De er inspirert av nettopp fotball-EM og det norske flagget, og selv om Ulrik ikke kan se de nye bleiene sine synes pappaen nå at det er morsomere å bytte bleier. I disse bleiepakkene finner man unike koder, og alle som registrerer tolv slike koder på Libero sine sider vil få tilsendt en fotballdrakt med navn på! For småttiser som Ulrik finnes det også en litt mindre body man kan velge i stedet for drakt, men begge deler var supersøtt på. Mer om kampanjen finner dere her, og inne på samme side kan dere også registrere koder. Så da er det bare å starte samlingen av koder, og vente på en drakt i posten!

Det varvanskelig å ta bilder av den lille søtnosen min i dag, han har blitt så aktiv og hver gang jeg legger han på magen ruller han seg bare rundt og gliser. Guapo er stolt firbeint storebror, og kommer alltid for å ligge i nærheten når Ullisen leker seg på gulvet. Bortsett fra mat er det ingenting Guapo elsker mer enn fotballer, så jeg gleder meg helt enormt til å se de to leke sammen med fotball ute i hagen etterhvert. Den første fotballdrakten har vi i alle fall på plass, og det ser ut om den lille stjerna mi er veldig fornøyd med akkurat det ♥ 

Kickstart

I dag var det ekstremt deilig å få til en liten treningsøkt! Med 17 mai og forberedelser til dåp forrige uke ble ikke trening fokuset, derfor var det ekstra godt å starte uken på denne måten. Det er så utrolig godt å ha treningsrom i kjelleren, som gjør at jeg kan gjennomføre de små øktene mine akkurat når jeg vil. Det er så gøy å gjøre små fremskritt hver eneste dag, det føles som jeg slår nye rekorder for hver økt. I dag stående stangroing for første gang på veldig lenge, den øvelsen ble litt vanskelig å gjennomføre med stor mage. Men den har vært savnet, for det er virkelig en favorittøvelse for ryggen!

Kompresjonstights fra 2XU / topp fra Better Bodies (sponsede lenker)

Jeg tenkte å vise dere en annen favoritt samtidig også, denne for skuldrene. Sidehev i kombinasjon med fronthev er en super øvelse som trener flere deler av skuldra samtidig. Jeg som egentlig er kjempesterk i skuldrene har slått meg til ro med at styrken nok kommer tilbake litt etter litt, og depper derfor ikke av å løfte små vekter. Så lenge jeg jobber for det vil den samme styrken komme tilbake, det er jeg sikker på.Utfall fikk jeg også gjennomført i dag, pluss gobletsquats. Disse fire øvelsene pluss trening av kjernen var hele økta mi i dag, mer rakk jeg ikke før Ulrik våknet. Men det er helt greit, og jeg er helt sikker på at jeg kommer til å bli støl i morgen selv om økta ble kort.


I tillegg til trening har vi fått til en lang tur og babysvømming i dag også, så dette må jeg virkelig kalle en kickstart på uken! Kakene fra dåpen har nok gitt mye energi, og det føles veldig godt å få brukt den.

Koldtbord for alle penga

Jeg pleier å være god på beregne middag hjemme til vanlig, men da jeg skulle beregne mat til 19 bommet jeg totalt. Det ble alt for mye mat, men det er tross alt bedre med for mye enn for lite! Derfor ble det koldtbord til middag i dag også, og det blir nok det samme i morgen også. Men det gjør ingen verdens ting, det var jo så utrolig godt! Jeg elsker koldtbord, da vet jeg at alle kommer til å finne mat de liker. Selv synes jeg koldtbord er det beste jeg vet å få servert i slike anledninger, så da var det ekstra gøy å sette sammen det selv. Vi serverte spekemat, potetsalat, eggerøre, pastasalat, kyllinglår og vinger, røkelaks, baconsurrede dadle, laksewraps og brød. Om noen av dere er nyskjerrige på oppskriften på noe av det så rop ut i kommentarfeltet, jeg deler gladelig.


Jeg kjøpte all pynten foruten blomstene på IKEA, og synes selv det ble veldig fint her hjemme til feiringen. Jeg synes ikke det trenger å være så alt for mye, man kommer langt med lys, servietter og blomster. Det viktiste med en dåp er jo uansett ikke mat eller pynt, men mennenskene som er med. Her er vi med Ulrik sine fire herlige faddere, og jeg er veldig glad for at han skal få vokse opp med denne gjengen ♥

Dåpsdagen

Dagen i dag har vært så fantastisk fin ♥ Ulrik er døpt, og dåpsdagen har blitt feiret sammen med familie og venner. For meg var det en selvfølge at han skulle døpes, og det var veldig fint å ta han med i kirken for første gang. Det beste av alt er at Ulrik har vært en blid gullklump hele dagen, og jeg tror han har kost seg like mye som resten av oss. Jeg føler meg så heldig som får være mamma til denne nydelig lille gutten, og ikke minst heldig som har så mange flotte mennesker rundt oss.

Nå er bunaden byttet ut med joggebukse, Ulrik ligger sammenkrøllet på brystet mitt og jeg spiser de siste sjokoladebitene i sofaen. Jeg skal dele flere bilder med dere i morgen, men akkurat nå vil jeg bare nyte de siste timene av denne fine dagen ♥

Fredagsfrokost

God morgen! Starten på dagen i dag var enkel, men utrolig god. Havrebrød blir jeg aldri lei av, og er alltid en favoritt. Her er det brukt 80 g havregryn, 2 eggehvitter og litt havsalt. Bland godt sammen og form til et flatt brød, som du steker midt i ovnen på 180 grader i 10-12 minutter. La det avkjøle seg på rist, før du topper med det pålegget du ønsker. Jeg synes det er godt med både søtt og salt på, derfor ble det kokte egg på den ene halvparten og den andre halvparten ble toppet med cottage cheese, blåbær og litt sukrin.

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Med denne starten på dagen satser jeg på at fredagen blir super. I morgen skal Ulrik døpes, etter vi har vært i kirken skal vi være hjemme hos oss. Huset må vaskes og et koldtbord skal lages, derfor var det eksta godt med denne frokosten. Jeg gleder meg veldig til i morgen, og lover å knipse masse bilder i løpet av dagen. Håper dere alle har en super fredag!

Sukkerfri sommerfavoritt

Jeg er en søtmons, og leter alltid etter sunnere alternativer jeg kan kose meg med. Gele av Funlight er absolutt ikke noe nytt, men en god gammel favoritt som dukker opp hver sommer. Den første gangen jeg prøvde det var under konkurranseoppkjøring til NM i fitness i 2011, og siden den gangen har det blitt laget mange liter med gele! Det er jo så utrolig enkelt, og ikke minst utrolig godt. Det du behøver er 3 dl konsentrert Funlight, 7 dl vann og en pakke med gelatinplater. Varm opp blandingen under omrøring, det trenger ikke å koke men gelatinet skal være helt oppløst. Husk å rør godt slik at det ikke setter seg fast på bunnen. Når det er ferdig oppløst heller du blandingen over i glass av passende størrelse, og sett til avkjøling i kjøleskapet. Geleen er ferdig etter omtrent fem timer, da er det bare å hive innpå. For ekstra smak av sommer kan du gjerne la frukt eller bær stivne i blandingen, her er det ekstra bringebær i. Topper dere med kesam blir det prikken over i'en. Det som er så fint med denne desserten er at du fint kan spise en liter med gele selv, hvis du får plass i magen vel og merke. Akkurat det er ikke noe problem for denne frøkna, for selv om jeg har hatt anatomi er jeg fortsatt overbevist om at det finnes en egen dessert-mage!


 

For en dag!

 

Gratulerer med dagen alle sammen! Dagen i dag har vært så fin den, og en dag jeg kommer til å huske lenge. Vi har vært med familie, venner og gode kollegaer hele dagen - og den første feiringen til Ulrik kunne ikke ha vært bedre. Bunaden min gikk på med et nødskrik, et par sikkerhetsnåler måtte til for at den skulle sitte hele dagen. Vi startet feiringen med kaffe og kaker på Hit the Gym før vi gikk ut for å se på toget. Bunadspullups har jo blitt populært, men jeg har virkelig ikke sjans til å ta en pullup nå! Så Lucia tok seg av pullupsene, mens jeg kjørte bunadsroing. Neste år blir det pullups på nasjonaldagen på meg også! Her ser dere et lite bildedryss fra dagen vår her i Trondheim:

Magen er stappfull av kake, bunadene er byttet ut med joggebukser og nå skal jeg se paradise i sofaen med de to finingene mine. Perfekt avslutning på en utrolig fin dag. Håper magene deres er fulle også , og at feiringen har stått til forventningene!

17. mai muffins

Tenk at det er 17 mai i morgen, jeg kan nesten ikke tro hvor fort det har gått. Jeg hadde store planer om å lage en sunnere ostekake for å vise dere, men tiden har rett og slett ikke strukket til. Så i morgen skal jeg kose meg meg mammas kaker som er fulle av sukker, det er nemlig helt greit å kose seg litt ekstra på 17 mai. Spis en pølse, en is og noen kakestykker uten å få dårlig samvittighet - det har jeg tenkt å gjøre. Men det kan jo være noen der ute som ønsker seg sunnere alternativ i tillegg, eller som har allergier. Derfor tenkte jeg å vise dere fjorårets suksessmuffins, som smaker helt supert enten det er 17 mai eller ikke.5 egg 2 ss sukrin 2 ss sukrin gold 1 boks kesam lime

50 g smør 30 g vaniljeprotein 1 ss fiberfin  5 ss mandelmel 2 ts bakepulver

Pisk egg og sukrin til eggedosis. Bland deretter inn kesamen, og alle de tørre ingrediensene. Smelt smøret, og rør det inn til slutt. Fordel i muffinsformer og stek midt i ovnen på 180 grader i ca 20 minutter. Denne oppskriften ga meg syv enorme muffins, bruker du små former vil du nok få det dobbelte. La de avkjøleseg før du legger på glasuren, som er laget av pisket philadelphia light og sukrinmelis.

Lenkene i innlegget er sponset


Håper dere alle får en helt fantastisk feiring, og krysser fingrene med meg for at bunaden passer!

Drømmejobben

Dette har jeg gledet meg så ekstremt mye til å fortelle dere - jeg har nemlig fått drømmejobben! Hit the gym åpner nytt senter på Ranheim til høsten, og jeg har fått jobben som senterleder. Tenk det, et helt senter som jeg blir leder for. Det er virkelig drømmejobben, å få bygge opp et senter helt fra begynnelsen. Jeg kan allerede fortelle dere at det kommer til å bli helt fantastisk bra, det er det ingen tvil om. Det aller beste utstyret og en super beliggenhet på nye Ranheim stadion, jeg kjenner at jeg gleder meg som en liten unge til dørene åpnes. Alt av styrkeutstyr en kan ønske seg, spinningsal, stor sal for gruppetimer og løpebane inne på senteret gjør det til tidens godtebutikk for alle som er glad i trening. Jeg skal selv begynne å ha noen gruppertimer igjen, og det gleder jeg meg veldig til. Jeg skal selvfølgelig ikke ha alle timene alene, og vi trenger derfor både gruppeinstruktører og personlige trenere som vil være med på laget. En del dyktige folk har vi allerede spikret men vi har plass til flere flinke mennesker. Så om du er interessert eller kjenner noen som vil jobbe på det som vil bli Trondheims beste treningssenter, klikk dere inn på hjemmesidene til Hit the Gym her og send en søknad. I dag gikk vi tur forbi min nye arbeidsplass, og jeg hoppet nesten av glede bare av å se på bygningen. Inne i bygget dere ser bak tribunene kommer Hit Ranheim, og alle hjerter gleder seg!

All trening er bedre enn ingen trening

God lørdagsmorgen alle sammen! Jeg skal ikke påstå at jeg har vært på HIT for å trene allerede, disse bildene ble nemlig tatt i går. Jeg fikk spørsmål om hvordan jeg legger opp øktene mine nå, så det tenkte jeg å skrive litt om i dette innlegget. Det første jeg starter med er alltid øvelsene for kjernemuskulaturen, som fortsatt er veldig viktig. En av de tingene jeg jobber med nå er å komme ned i planken igjen. Det gjør jeg veldig gradvis, og utfører nå øvelsen knestående mot en benk. Jo sterkere jeg blir, jo lavere blir benken helt til jeg kommer meg ned til gulvet. Selv om jeg smiler på bildet under ristet faktisk hele kroppen min av denne øvelsen! Det er rart å tenke på at en så enkel øvelse kan være så tung, men det er den virkelig for meg nå. Det som er så fint med øvelser som denne er at det er enkelt å se fremgang, og det er jo veldig motiverende i seg selv!

Genser fra Better Bodies / ammesinglett til trening fra Boob / tights fra 2XU / sko fra Reebok (sponsede lenker)


Diagonalstrekk har vært en favorittøvelse for meg i flere år, både for min egen del og for PT-kunder. Fantastisk kjerneøvelse som kan utføres hvor som helst og når som helst! Etter omtrent ti minutter med øvelser som dette går jeg over på å trene med strikk/vekter. Her har jeg pleid å plukke ut en til to øvelser per muskelgruppe, og tar de i sirkel. Så tar jeg så mange runder Ulrik tillater, før han blir sulten/ lei / bæsjer på seg. Som regel tar denne delen 20-30 minutter, men et par ganger har det blitt bare 10 minutter også. Det er ikke så enkelt å planlegge med en liten baby, men all trening er bedre enn ingen trening! Et par av øvelsene jeg tok i går var frontbøy og strake markløft med en kettlebell på 6 kilo. På grunn av at jeg har lett belastning ligger repetisjonsantallet mitt mellom 12-20 på de ulike øvelsene.Nå venter en handlelørdag på oss, med nasjonaldagen på tirsdag og dåpen til Ulrik neste helg er det litt som må gjøres klart. Når jeg ser at sola skinner kunne jeg heller tenkt meg å bruke dagen utendørs, men det får jeg ta igjen senere. Ha en super lørdag alle ♥

Datenight & offentlig amming

I dag har vært en bra dag. Den startet med en økt nede i treningsrommet, før jeg gikk tur med ei venninne og avsluttet kvelden på Sushi Bar. Det går helt fint å spise sushi selv om man er gravid eller ammer, det er bare enkelte typer fisk man skal holde seg unna. Hai og fersk tunfisk er eksempler på fisk en ikke skal spise når man ammer, den hele listen finner dere inne på matportalens sider som dere finner her. Jeg og kjæresten delte et stort fat med sushi som smakte helt fantastisk, en god miks av kokkens favoritter. Det er så koselig å gå ut for og spise, Ulrik koste seg sammen med oss han også.

Innlegget inneholder sponsede lenkerPå samme måte som vi var sultne ble Ulrik sulten under resturantbesøket han også, og da fikk han selvfølgelig mat. Det har vært en del diskusjoner på nett i det siste om offentlig amming, min mening er at amming er helt naturlig og kan skje overalt. På den andre siden så synes jeg ikke det er naturlig å vise frem puppene mine offentlig, og prøver derfor å dekke meg til så langt det går. Jeg synes også det er fint å vise litt diskresjon i forhold til andre, jeg har nemlig full forståelse for at alle ikke har lyst til å se mine svære, melkesprengte pupper. Jeg er altså 100% for offentlig amming, men jeg er ikke for free the nipple. Ikke min nipple i alle fall, hva andre gjør får være opp til de. Jeg har ammet på IKEA, på resturanter, på turstier og kommer til å fortsette med det så lenge jeg ammer. Jeg vet jo selv hvor sint jeg kan bli når jeg er sulten, og den følelsen unner jeg ikke den lille bebisen min. Da vil jeg heller gjøre alt jeg kan for at han skal være glad og fornøyd, hvor som helst og når som helst.


 

Sjokolade- & pistasjcookies


Innlegget inneholder sponsede lenker

Etter dagens tanntrekking følte jeg at jeg fortjente noe ekstra godt denne lillelørdagen, og valget falt på hjemmelagde kjeks. Trekkingen gikk heldigvis fint, og jeg kan spise som normalt. Is med sjokolade og pistasj er noe av det beste jeg vet, og derfor tenkte jeg at den samme kombinasjonen ville være god i kjeks også. Det hadde jeg helt rett i, disse ble nemlig kjempegode! Liker du ikke pistasjnøtter kan du fint bytte de ut med andre nøtteyper, som valnøtter eller cashewnøtter. Jeg anefaler virkelig å prøve med pistasj først, for dette er en av de beste kjeksoppskriftene jeg har postet. Til ti store kjeks trenger du:

70 g smør ♥ 4 ss sukrin gold ♥  2 ss fibersirup gold ♥ 180 g havregryn ♥ 2 ss kakaopulver

2 egg ♥ 2 ss mandelmel ♥  25 g pistasjnøtter ♥  40 g mørk sjokolade

Smelt smør, sukrin gold og fibersirup i en kasserolle. Har du ikke fibersirup kan du bytte med yaconsirup, eller annen type sirup. La alt smelte, og rør godt sammen. I en bolle blander du resten av ingrediensene, og heller smørblandingen over. Hakk opp sjokolade og nøtter som du rører inn, jeg la litt til siden og la det øverst på kjeksene. Bruk to spiseskjeer til å forme røra som kjeks, og fordel på et bakepapirkledd stekebrett. Stek midt i ovnen på 180 grader i 20 minutter, og la kjeksene avkjøles på rist. Så er det bare å kose seg, hverdagskos på sitt aller beste!
Fire kilo lykke

Innlegget inneholder sponsede lenker

Endelig har jeg fått klarsignal til å trene med vekter igjen! Jeg bruker selvfølgelig babyvekter nå i starten, men det føles likevel helt fantastisk å plukke opp manualer igjen. Etter dagens time på Optimal Bevegelse hvor vi tok en rekke tester fikk jeg tommelen opp for å trene med lette vekter igjen. Jeg kjenner selv at jeg har fått veldig god kontroll på kjernen etter alle disse ukene med "kjedelig" trening, og det har virkelig vært verdt det. For dere der ute som er gravide eller nettopp har født så anbefaler jeg virkelig å laste ned en app som heter mammamage, den er gull verdt for opptrening. Jeg fortsetter selvfølgelig med øvelsene for kjerne enda, men legger til flere øvelser med manualer. Nå må øktene mine gå relativt raskt, Ulrik koser seg nede i treningsrommet vårt men blir utålmodig hvis ting tar for lang tid. Derfor koser jeg med han mellom settene, og velger øvelser som trener hele kroppen. Thrusters er en sånn type øvelse, her slår man sammen knebøy og skulderpress i en øvelse. Med to kilo i hver hånd er det ikke den store belastningen, men dere vil ikke tro hvor mye lykke det ga meg likevel!

Tights fra 2XU / t-skjorte og sko fra ReebokJeg elsker forresten denne nye tightsen fra 2XU, som sitter som et skudd. Men det jeg liker aller best med den er at den er mørkegrå bak, som gjør at den ikke er gjennomsiktig. Det synes jeg er helt supert, for det verste jeg vet er tightser hvor trusa vises gjennom.I kveld har jeg ikke lyst til å legge meg, i morgen tidlig skal jeg nemlig trekke ei tann for første gang. Den ene visdomstanna mi må ut, og jeg gruer meg virkelig. Så hvis noen har noen gode erfaringer å dele tar jeg gjerne i mot de. Dårlige erfaringer med tanntrekking håper jeg nemlig ikke eksisterer!

Frisk sommerfavoritt

Jeg er kanskje litt over snittet glad i meieriprodukter, og spiser minst en boks kesam eller cottage cheese om dagen. Derfor ble jeg hoppende glad da jeg så en ny kesamvariant i butikken, og den måtte selvfølgelig prøves sammen med pannekaker. Bare sånn at det er sagt er jeg desverre ikke sponset av Tine, tenk så mye penger jeg hadde spart da! Men det er uten tvil verdt hver ei krone, og denne nye smaken med jordbær og rabarbra var fantastisk god. Smaker skikkelig av sommer, og var en nydelig topping på pannekakene mine. Definitivt en ny favoritt hos meg! Dette ble frokosten her i huset, etter en lang og lat morgen i senga. Pannekakene er selvfølgelig sunne, gode og metter i flere timer. For å lage de trenger du:

150 g havregryn ♥ 2 bananer ♥  50 g kesam vanilje

0,5 - 1 dl vann ♥  1 ts kanel ♥ 1 ts kardemomme

Mos bananene med stavmikser, og tilsett resten av ingrediensene. Juster vannmengden etter ønsket tykkelse på pannekakene, jeg liker mine tykke og brukte 0,5 dl. Bruk stavmikseren til å blande alle ingrediensene godt sammen, og stek på middels varme i panna.

Disse ga meg en super start på uka, håper alle dere har det samme!

Perfekt påfyll

Det er sjeldent ting er helt perfekt her i huset, men i dag var påfyllet av mat virkelig det. Jeg hadde tenkt å trille i omtrent en time for å bli litt kjent i det nye nabolaget vårt, men før jeg ante ordet av det hadde jeg trillet meg bort. Den lille turen jeg hadde tenkt meg på ble plutselig til nesten tre timer med trilling, og jeg var både sulten og tørst da vi kom hjem. Det å lage middag var det siste jeg hadde lyst til, så da ble det en enkel løsning. Fantastisk god sushi fra Sushi Bar med frukt og bær til dessert - det må jeg faktisk kalle helt perfekt! Sushi er jo det beste jeg vet, samtidig som alle sommerfavorittene mine sto på bordet. Vannmelon, mango, druer og jordbær kunne jeg nesten ha levd på alene, det er jo så godt! Hvem trenger sjokolade når man heller kan velge disse favorittene? Ikke jeg i alle fall, det er det ingen tvil om. Så glad jordbær og mango er jeg faktisk at jeg bestilte det i den ene makirullen også, det smaker helt supert sammen med laksen!

 Perfekt påfyll til en sliten kropp, nå skal jeg kose meg på sofaen resten av kvelden med god samvittighet. Ullisen på brystet, beina høyt og iskald Pepsi Max i glasset. Det er søndagskvelden sin det!

Dager som dette

Denne lørdagen har virkelig vært helt fantastisk. Den lille familien vår har vært ute nesten hele dagen, bymarka er virkelig superfin på denne tiden av året. Jeg merker at det er dager som dette som betyr noe, når jeg bare kan kose meg sammen med guttene mine ute i naturen. Det er jo så varmt ute også, så jeg ble faktisk litt solbrent av å sitte i sola under spisepausen til Ulrik. Vi har ingen planer om å reise på noen ferie i sommer, men hvis sommeren blir fylt med dager som dette kan vi ikke ha det bedre.

Tights fra 2XU / t-skjorte fra Adidas / caps fra Better Bodies (sponsede lenker)
Nå ligger far og sønn sovende på sofaen, mens Guapo ligger flat på gulvet under. Jeg sitter her og blir så glad av å lese alle kommentarene på det forrige innlegget mitt, dere er så herlige! Nyt lørdagskvelden kjære lesere ♥

Hva vil dere ha?

Det er nesten dårlig gjort å vise dere disse bildene uten at jeg har noen oppskrift til dere, for disse var så gode! Jeg fikk hjemmelagde søtpotetlomper av ei venninne, og det var så utrolig mye bedre en speltlomper. Så det har jeg lyst å lage selv også, så nå skal jeg ønske meg en steketakke i bursdagsgave. Da kan jeg lage disse herlighetene selv også, for de ga virkelig mersmak. Som vanlig klarte jeg ikke å bestemme meg for om jeg ville ha salt eller søtt, så jeg gikk for begge deler. Bløtkokte egg på den ene og cottage cheese med sukkerfritt syltetøy og valnøtter på den andre, helt perfekt lunsj!
Nå vet dere hva jeg vil ha, men det jeg egentlig lurer på er hva dere vil ha. Det er alltid vært så enkelt å blogge for min del, dette er jo på en måte min trenings- og kostholdsdagbok. Jeg har alltid vært opptatt av at bloggen kun skal handle om det, og ikke så mye annet. Men nå etter Ulrik kom merker jeg at jeg har så lyst å dele mye av det som skjer med han med dere også. Mange av dere har jo vært med meg så lenge, og derfor føler jeg at jeg har lyst til  fortelle dere om han akkurat som jeg gjør til venner og familie. Men på den andre siden vet jeg også at det er mange som kun er interessert i inspirasjon til trening og kosthold, og som synes det er kjedelig med bilder av en liten bebis. Så i stedet for å gå rundt å tenke på det selv spør jeg dere bare rett ut jeg, hva har dere lyst å lese om på bloggen? Eventuelt hva vil dere ha mer / mindre av? Det er helt lov å si akkurat det dere mener, jeg lover å ikke bli fornærmet hvis dere ikke har lyst å se bilder / lese om Ulrik. Jeg syntes ikke det var spesielt gøy før jeg ble mamma selv, så jeg har faktisk full forståelse. Nå håper jeg på masse svar i kommentarfeltet, da blir jeg glad! Ønsker dere alle en superduper fredagskveld ♥

Drømmen som ble til virkelighet

Innlegget inneholder sponsede lenker

Nå klarte jeg ikke å vente lenger, jeg må bare vise dere treningsrommet mitt! Jeg er så utrolig fornøyd, og synes selv jeg har fått det helt perfekt. Det mangler fremdeles noe småtteri, men alt det viktigste er på plass. Jeg elsker å trene på HIT, men noen ganger kan det være vanskelig å komme seg avgårde til favorittsenteret. Spesielt nå i permisjonstiden er det godt å ha muligheten til å trene hjemme, det er så lett å bare ta seg en tur ned i kjelleren når Ulrik sover. Dette er en av de beste investeringene jeg har gjort, og jeg må bare smile fra øre til øre når jeg tenker på hvor heldig jeg er. Treningsrommet er delvis sponset av X-life og Abilica, og jeg må bare si tusen takk til de som har gjort drømmen min til virkelighet.

 For meg er det aller viktigste med et treningsrom at jeg skal klare å gjennomføre en fullverdig økt der. I mine øyne betyr det knebøy, markløft, militærpress og benkpress. Derfor var det helt nødvendig med et knebøyrack og vektstangsett, det er uten tvil det viktigste utstyret jeg har i treningsrommet mitt. På en god andreplass kommer manualrekken og den justerbare benken, som åpner for en hel drøss med øvelser. Bare med disse to tingene har man kommet langt i et treningsrom, legger du til strikk, slynge og noen treningsballer snakker vi virkelig lunsj når det kommer til styrketrening. Jeg har også store planer om å komme i god løpeform igjen, og valgte derfor også å ha ei mølle for å gjøre treningsrommet komplett. Jeg har lagt inn noen linker til utstyret jeg har valgt, men er noen av dere interessert i å trene hjemme vil jeg anbefale dere å sjekke ut alt fra Abilica her. De har greie priser og ikke minst super kvalitet for treningsutstyr til hjemmetrening. De får to tomler opp fra meg!Fra dette rommet kommer dere til å se mange bilder fremover, det er det ingen tvil om! Fyr løs i kommentarfeltet om dere har noen spørsmål angående treningsrom hjemme, så skal jeg svare så godt jeg kan :)

Lettvint lillelørdag

I dag ble både treningen og middagen her i huset veldig lettvint. Det betyr likevel ikke at noen av delene ble dårlig, jeg fikk nemlig kjørt ei fin lita økt med strikk nede i treningsrommet mitt. Jeg hadde lyst å trene litt rumpe, men var så lei av glutebridge og knebøy etter forrige ukes challenge at jeg måtte finne på noe nytt. For å være helt ærlig så glemte jeg faktisk å gjøre repetisjonene mine på søndag, så da ble det dobbelt opp i går. Jeg tenker at så lenge jeg gjennomførte er det helt greit, og jeg håper dere kom helt i mål til slutt også! I dag ble det derfor helt andre øvelser, og jeg tok pullthrough og kickbacks med strikk. Under pullthrough kan man fint regulere tyngden på øvelsen selv etter hvor langt fra festepunktet en stiller seg.

Tights og t-skjorte er begge fra Craft (sponsede lenker)
Mellom settene måtte jeg ned på gulvet og kose med lillehjertet, og jeg synes virkelig han begynner å få taket på selfies nå! Etter ei lettvint lita økt spiste vi en like lettvint middag, taco med speltlompechips. Jeg kuttet bare opp det vi hadde av grønnsaker i kjøleskapet, stekte karbonadedeig og de enkle chipsene. Fremgangsmåten på de finner dere her, ferdig på 10 minutter og er et super alternativ til nachos! Toppet med litt salsa og lettrømme ble måltidet komplett, taco slår aldri feil. Med kort tid på kjøkkenet blir det mer tid til å skru møbler, det er jammen ikke barebare å flytte!

 

Proteinpudding for sjokoladeelskere

Det er ingenting jeg liker bedre enn sunne og enkle løsninger i hverdagen, og derfor tenkte jeg å tipse dere om Propud som nå har kommet til Norge. Jeg har handlet det i Sverige før, men nå slipper jeg altså det. Dette er en proteinpudding som smaker som dessert, og samtidig har supert næringsinnhold. Man kan lett spise en hel i slengen, men jeg pleier å dele boksen i to og spise sammen med havregrøt eller cottage cheese. En boks koster 29 kroner, men når jeg bruker den til to måltid synes jeg ikke det er så ille likevel. Propud er laktosefri og kan oppbevares i romtemperatur når den er uåpnet, men jeg må si at jeg liker konsistensen bedre når den har stått i kjøleskapet. Kald og deilig sjokolade gjør seg virkelig over varm havregrøt!
Propud kommer i tre ulike smaker, den med sjokolade smaker akkurat som ferdig sjokoladepudding man får kjøpt i butikken. Helt perfekt for en sjokoladeelsker som meg, og er virkelig en venn i nøden når sjokoladesuget kommer. Karamell smaker også supergodt, mens vanilje synes jeg bare var kvalmende.  De andre to er definitivt verdt å prøve, og du finner de her. (adlink) Dette ble dagens lunsj hos meg, og jeg dro god og mett ut på langtur. Nå som vi har flyttet er det ikke langt å gå før jeg er i marka, og det er så utrolig deilig. Det blir virkelig noe helt annet enn å gå i inne i byen, selv om det er fint det også. Det er en helt annen ro i marka, og det er så behagelig å ha stiene for seg selv. I dag ble det faktisk 11 kilometer med vonga, det er den lengste turen jeg har hatt på lenge. Med sol og blå himmel ble det en kjempefin trimtur, og jeg kjenner at permisjonslivet virkelig er helt fantastisk.
Resten av kvelden blir nok ikke like fantastisk, vi skal nemlig skru opp flatpakker. Jeg er helt talentløs til å følge bruksanvisninger og skrur alltid feil, så det kan bli en lang kveld. Forhåpentligvis får vi på plass alt, så kan jeg vise dere resultatet i morgen!

My kind of fastfood

Da kjæresten kom hjem fra jobb klokken fire dro vi på IKEA, og vi kom først hjem for en halvtime siden. Jeg er sikker på at vi har gått minst ei mil der inne, og vi var begge skrubbsultne når vi kom hjem. Jeg kjente at jeg begynte å bli veldig hangry, og for å redde kvelden måtte det litt fastfood til. Det som er så fint er at det er så enkelt å lage sunn fastfood, og speltlompepizza er et perfekt eksempel på det! Smør speltlomper med pesto, topp med det du ønsker av grønnsaker, skinke og ost før du setter i ovnen. Stek på 200 grader i 8-10 minutter, og følg godt med på slutten slik at det ikke blir brent.


SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Utrolig hva litt god mat kan gjøre, for nå er energien og humøret på topp igjen. Det var dagens lille mattips fra denne kanten, og absolutt en godkjent avsluting på dagen. Nå venter paradise hotel før senga, finfin mandagskveld! 
 

Jomfruøkta & balanse

I dag ble den første økta i treningsrommet mitt utført, og jeg er så fornøyd! Litt småtteri mangler enda, og derfor venter jeg med å vise frem hele til dere. Da kommer det en full gjennomgang av utstyr og mine beste tips til oppsett av treningsrom, men jeg avventer litt til. Det er jo mye morsommere å vise det frem når det er helt ferdig, men jeg kan garantere at det blir kanonbra! Jeg fikk trent en god del kjerne i dag, og jeg prøver å si til meg selv at den tiden jeg normalt sett ville brukt på styketrening skal jeg nå bruke på å trene kjerne. I dag er Ulrik 9 uker gammel, så jeg begynner å bli ganske så utålmodig nå. Men jeg må holde fokus på hva som er viktigst, og det er det som er det beste for kroppen min i det lange løp. Jeg kan uansett ikke klage, jeg har jo tidenes søteste lille treningsbuddy som smiler til meg under øvelsene. Han trives heldigvis godt på treningsmatta, for han skal få bli mamma på mange timer trening fremover!Så tenkte jeg at jeg skulle vise dere gårsdagens kos her i huset, med popcorn, smågodt og frukt. Jeg blir helt oppgitt når jeg ser treningspersonligheter som skriver at en aldri skal spise sjokolade eller popcorn, for da blir all fremgang ødelagt. Det er nemlig helt feil, og ting trenger absolutt ikke å være så svart/hvitt. Hvis du har et sunt og godt kosthold i hverdagen er det ingenting i veien for å kose seg litt ekstra i helgene. Det å nekte seg enkelte matvarer tror jeg bare er dumt, da kan det ofte bli til at man får mer lyst på disse matvarene bare fordi de er "forbudt" også. Det skal nemlig være rom for litt sjokolade og noen glass vin, det er vel det som kalles en sunn balanse. Så ikke ha dårlig samvittighet hvis du spiste smågodt i helga, det hadde du helt sikkert fortjent ♥