hits

mai 2015

Jordbærmuffins og supertilbud

Hei dere! Jeg skal straks i barnebursdag, og sto opp tidlig for å lage muffins til anledningen. Oppskriften under har blitt min favoritt til muffins, så tilsetter jeg alltid noe ekstra for å gi de smak. Denne gangen ble det jordbær i røra, og oppskriften ser slik ut:

5 egg

2 ss sukrin

2 ss sukrin gold

5 ss mandelmel

30 g vaniljeprotein

100 g jordbær

50 g smør

1 ss fiberfin

2 ts bakepulver

Pisk egg og sukrin godt sammen. Tilsett alle de tørre ingrediensene, før du smelter smør og rører inn. Tilsett jordbær helt til slutt, og rør forsiktig inn. Fordel i former, jeg fikk totalt 13 muffins av denne oppskriften. Stek midt i ovnen på 180 grader i 20 minutter, før du tar de ut og lar de avkjøle seg på rist.

Lenkene i innlegget er sponset
Til min store forferdelse oppdaget jeg at jeg ikke hadde Philadelphia light i kjøleskapet, det er nemlig det jeg alltid lager glasuren min av. Da måtte jeg improvisere, og lagde en glasur av stivpiskede eggehvitter, kakaopulver og sukrinmelis. Den fungerte greit den også, men å bytte ut eggehvittene med en boks philadelphia light vil gjøre glasuren enda bedre. Jeg toppet med litt ekstra jordbær som pynt, og nå skal jeg komme meg avgårde!
Helt til slutt vil jeg bare tipse dere om et supertilbud hos sponsor X-life! I hele dag er det nemlig -25% på hele nettbutikken, men unntak av Gasp og Better bodies. Bruk rabattkoden 100k når du kommer til kassen, så blir rabatten automatisk trukket i fra. God søndag, og god shopping :)
Varig sommerbrun

Annonse

Siden jeg kom hjem fra Spania på onsdag har jeg fått mange komplimenter for brunfargen min, og det er jeg selvfølgelig superhappy for. Jeg har alltid blitt brun i sola, men har slitt med at fargen forsviner fort. Derfor har jeg tenkt å gjøre noe med dette i år - og begynte derfor med betakaroten. Betakaroten omdannes til vitamin A i kroppen, og fargestoffet lagres i hudcellene. Det er dette som gjør at man får en dypere brunfarge ved bruk av betakaroten når en soler seg. Men det gjør deg ikke bare brunere og fører til at fargen holder lenger, faktisk har betakaroten en hel rekke andre fordeler også. Inntak kan hjelpe mot solbrenthet og soleksem, samt beskytte huden mot tidlig aldring. Alt dette får du ved å ta en liten kapsel daglig, som kun inneholder naturlige ingredienser.Sammen med vannmelon og jordbær kommer betakaroten til å være min beste venn i sommer, jeg har nemlig tenkt å være gyldenbrun hele ferien! Det som er viktig å huske i forhold til brunfargen er du faktisk må være i sollys for å få effekten når du tar tablettene. Derfor krysser jeg fingrene for strålende sol i sommer, spesielt oppover mot Lofoten dit vi skal. Vil dere lese mer om produktet kan dere gå inn på betakaroten.no og lese mer der. To måneders forbruk koster 149 kroner, og jeg synes absolutt det er verdt det. Ved å bestille blir du også automatisk med i trekningen om reisegavekort på 20 000 kroner, og en hel rekke andre småpremier!

Nå kommer snart gode venninner hit, vi skal spise enda mer jordbær og vannmelon denne lørdagskvelden! Håper deres kveld blir like fin!

2XU giveaway

Hei dere! Siden det er helg og straks juni tenkte jeg bare å komme med en give-away til dere. 2XU er uten tvil ett av mine favorittmerker, og jeg vet at jeg ikke er alene om å ha den tankegangen. Derfor kan en av dere få muligheten til å få et nytt favorittplagg i dag! Alt dere trenger å gjøre er å klikke dere inn på denne siden - finn favorittplagget ditt fra 2XU og lim inn linken til produktet i kommentarfeltet mitt under. Jeg trekker en vinner på onsdag!

Sponset innlegg

Husk også å legge igjen epost - slik at jeg kan få tak i den heldige vinneren! Nå er jeg ferdig med dagens PT-timer, og hadde en kunde som gjerne ville lære seg pistol squats - og en god måte starte for å klare dette ser dere under. Nå er det helg igjen, jeg skal bruke den på å shine ferdig leiligheten slik at jeg får vist den frem til dere!Blueberry & banana pancakes

Det er fredag - og for å starte helgen på best mulig måte ble pannekaker dagens første måltid. Disse ble utrolig gode om jeg skal si det selv, og selvfølgelig med bare sunne ingredienser. Disse gir god energi med et innhold av både proteiner, karbohydrater og sunt fett. Jeg har alltid vært glad i blåbær på pannekakene mine, men denne gangen ble det blåbær i selve røra. Er du en større fan av bringebær eller jordbær kan du selvsagt bruke det også. Oppskriften ser slik ut:

200 g havregryn

3 modne bananer

100 g blåbær

1-2 dl vann

3 egg

60 g vaniljeprotein

2 ss sukrin

1 ts bakepulver

1 ts salt

Mos bananene med stavmikser. Tilsett resten av ingrediensene, og rør alt godt sammen. Mengden vann kan du justere litt selv, ut i fra hvor tykke/tynne du ønsker pannekakene dine. Jeg elsker tykke pannekaker, og derfor bruker jeg bare 1 dl vann selv. Stek på middels varme stekepanna, jeg bruker litt cocosa i slik at de ikke blir brent. Dette er en stor oppskrift, så den holder til to sultne personer.Som alltid når jeg spiser mat sitter denne luringen under bordet, og håper på at det skal falle ned noen smuler! Nå skal jeg ta han med meg ut på tur i regnværet, før det blir noen timer PT-jobbing og helg. Ha en super og sporty fredag alle :)

Vil du bli personlig trener i sommer?

Kombinert med sol og varme kan du faktisk få en helt ny utdannelse i sommer! Akademiet for personlig trening tilbyr nemlig intensivkurs i sommer, hvor du kan bli sertifisert personlig trener på en måned. Noen er kanskje skeptiske til en så kort utdannelse, men som med alt annet handler det om kvalitet over kvantitet. Dette er faktisk akkurat den samme utdannelsen som jeg har tatt, den er bare komprimert til en måned. Det betyr mange timer med skole hver dag, men det betyr også ekstremt mye lærdom, kunnskap og glede. Jeg hadde faktisk ikke tenkt å jobbe som Personlig Trener i utgangspunktet da jeg tok utdannelsen, jeg tok den aller mest for min egen del. For at jeg skulle kunne mer, vite bedre hvordan jeg kan forbedre meg og nå de målene jeg setter meg. Men etterhvert som studieukene gikk forsto jeg hvor mye som faktisk lå i dette, og jeg måtte bare begynne å jobbe som det. Om du har en PT-spire i magen, og du føler at du ikke har tid/det passer ikke akkurat nå så er intensivkurs et helt fantastisk alternativ! De gjennomføres i Oslo og i Dubai, mer info og kursskjema finner dere ved å klikke på linkene. Oppstart i Oslo er 19.06, og Dubai 01.07. Jeg har fortsatt rabattkoder til alle PT-utdanningene hos AFPT, så om du skulle trenge en slik kode er det bare å sende en epost til nora@fitnessnora.no

I samarbeid med AFPTDu kan selvfølgelig også velge å gjennomføre studiet nettbasert, eller standardkurs i seks måneder slik jeg gjorde. De to sistnevnte gir også 30 studiepoeng! Over sommeren begynner nye kurs i Oslo, Fredrikstad, Kristiansand, Stavnger og Bergen - og senere utover året vil det startes opp flere i andre byer. For min del skulle jeg gjerne tatt utdannelsen i Dubai, det var jo så fantastisk fint der! Så hjelper det selvsagt at noen av foreleserne er Ingerindubai og mannen hennes. Er det noe AFPT er fantastisk gode på så er det forelsere, Børge Fagerli, Tomas Fjeldberg, Martin Norum og Tommy Lande. Jeg er så ekstremt glad for at jeg valgte AFPT, det har gitt meg så mange muligheter! I land hvor befolkningen stadig bli mer overvektige er det ingen tvil om at det er behov for personlige trenere. Likevel er det lurt å ha i bakhodet at mange arbeidsgivere legger mye vekt på hvor utdannelsen din kommer fra. Du vet at du stiller sterkt når du kan levere et sertifikat fra nettopp AFPT.

 


Har du lyst å stå med en slik i hånda du også? I såfall vet du hva du skal gjøre! 

Magisk lunsj med grove rundstykker

Borte bra - hjemme best! Vi landet i natt og jeg sto opp for en times tid siden, sulten som en ulv. Noe jeg alltid savner når jeg er ute på reise er mitt egen kjøkken, og muligheten til å lage akkurat den maten jeg vil. Vi hadde kjøkken på leiligheten vår i Mallorca også - men det blir uansett ikke det samme uten de gode, gamle ingrediensene. Derfor ble det en skikkelig god lunsj i dag, og det smakte virkelig helt magisk! For å lage rundstykkene trenger du følgende:

6 dl havregryn

2 egg

1,5 dl sesamfrø

1,5 dl linfrø

1,5 dl solsikkekjerner

3 ss mager kesam

2 dl vann

1 ts bakepulver, 1 ts stevia & 1 ts salt

Bland alle ingrediensene godt sammen, og form til rundstykker. Legg på et bakepapirkledd stekebrett, og sett inn i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter. La de avkjøle seg litt på rist, før du tar de ut og topper med det pålegget du liker best.


Jeg har virkelig savnet kaviar, cottage cheese og ikke minst melk denne siste uken - så det ble litt av alt til lunsjen i dag. Har dere forresten prøvd eple på hvitost før? Det er utrolig godt! Disse rundstykkene er supersunne, fulle av god energi og metter virkelig. Nå er jeg god og mett i magen, og klar for å ta fatt på dagen!
Ønsker dere alle en strålende onsdag!

Tyveri & dårlig samvittighet

Dere aner ikke hva jeg gjorde i går, haha! Noe jeg ikke har gjort på sikkert ti år, nemlig å dra på appelsinslang! Vi var ute på langtur og glemte vann i solsteken, så vi ble ganske tørste og ikke minst sultne. Innenfor et gjerde dukket det plutselig opp flere store appensintre og jeg klarte ikke å motstå fristelsen. Jeg hoppa over, og lusket bort til trærne. Helt ærlig var jeg vettskremt, geitene virka ikke så glade for at jeg var der inne. Litt redd var jeg også for at en illsint spanjol skulle se meg, men det gikk heldigvis bra. Jeg tok med meg fire appensiner og spurtet tilbake til gjerdet igjen, og shortsen min hang seg faktisk fast på vei over. Jeg fikk lirket meg over tilslutt, uten hull i klærne og med alle appelsinene i behold.
Appelsinene var noe av de beste jeg har smakt, så utrolig ferske rett fra treet! Men jeg fikk kjempedårlig samvittighet og følte jeg hadde stjålet fra geita som stirret på meg gjennom gjerdet. Så jeg måtte faktisk gi den en appelsin for at jeg skulle føle meg bedre etterpå, haha. Nå skal jeg komme meg ut på løpetur igjen, den siste her i Mallorca. I kveld flyr vi hjem, og selv om jeg har kost meg uendelig mye skal det bli veldig godt å komme hjem igjen også!

Søndagstur & terapi

Jeg er så positivt overrasket over Mallorca at jeg har ikke ord for det! Vi lo litt da vi bestilte turen, og tenkte vi havnet på en skikkelig turistplass med bare pensjonister og høy harry-faktor. Så feil kan man altså ta, for herregud så fint det er her! Jeg har aldri vært på Mallorca før, men jeg kan godt tenke meg å ta turen tilbake engang. Naturen er nydelig, og forholdene for både sykling og løping er utrolig gode. Det virker nesten som at flesteparten av de som er her er her på sykkelferie, og jeg kjenner det har jeg også lyst til engang! Nå skal jeg jo på sykkel/løpe/svømmeferie hjemme i Norge om ikke lenge, så jeg skal ikke klage. Men det er liksom noe medå ha sola skinnende, grønne palmer, hvite strender og blå himmel så langt du kan se. Her er noen glimt fra løpeturen min i dag tidlig, det var virkelig ikke noe problem å løpe 12 kilometer i dette landskapet:Noe av det jeg synes er så fantastisk med løping, er at jeg glemmer alt annet. Alt jeg fokuserer på er å komme meg fremover, lure på hva som venter rundt neste sving og hva som er den beste veien rundt neste berg. Alle andre tanker, enten det er gleder eller bekymringer blir bare borte mens jeg løper. Jeg klarer å være i selve øyeblikket, og bare tenke på hva som skjer akkurat der og da. Hvor jeg skal plassere foten og hvor fuglekvitteret kommer fra er alt som betyr noe, og det er faktisk en utrolig deilig følelse. Løpinga blir som en form for terapi, jeg føler meg alltid mye bedre når jeg kommer hjem igjen. Ikke rart jeg smiler, på dager som dette :)Lørdagskveld & trappeintervaller

Lørdagskveld og trappeintervaller - det skjer ikke ofte! Helt ærlig så tror jeg faktisk aldri det har skjedd før i hele mitt liv.  Men på ferie er det vanskelig å skille dagene fra hverandre, så da ble det trappeintervaller på oss i kveld. Det er faktisk en supereffektiv treningsmetode, og alt du trenger er jo ei trapp! Varm opp godt først, før du løper alt du orker opp trappa. Småløp ned trappa igjen, og gi full gass opp. Gjenta så mange ganger du orker, her ble det totalt 20 drag opp trappa før vi ga oss.

BottomUp tights fra Luciaven (-30%)  / singlett fra 2XU / caps fra Kari Traa (lenkene i innlegget er sponset)

Noen har lurt på om det er varmt her nå, og svaret er ja. Hele kroppen min er ildrød som bevis på akkurat det, vi har vært på stranda i hele dag og smurt oss litt for sjelden. På kveldene blir det derimot litt kaldere, spesielt på nordsiden hvor vi er blåser det litt mer også. Da er det greit med en jakke over, og jeg elsker fargen på løpejakken min som dere finner her.

Nå sitter jeg og venter på at den fine turpartneren min skal bli ferdig i dusjen, slik at vi kan komme oss ut å spise. Foruten frukt har jeg nemlig bare spist ett (!) måltid i dag, så nå er jeg SULTEN. Jeg tror nesten jeg blr nødt til å bestille meg to hovedretter, så sulten er jeg nå. Jeg spiste en stor porsjon havregrøt tidligere i dag, før vi sovnet på stranden begge to. Der lå vi frem til løpeturen, så nå er det ikke rart magen roper etter mat. Nå er hun ferdig også, så da er det på tide å stikke ut døra!


Effektiv strandtrening med stikk

Hei dere! Jeg titter innom fra Mallorca for å gi dere noen tips til trening med strikk. Jeg vet at mange ofte lurer på hvordan de skal få trent på ferie, men det trenger dere ikke å lure på lenger nå! Jeg har nemlig samlet et knippe øvelser du kun trenger treningsstikk for å gjennomføre, hvor som helst og når som helst. Fullt utvalg av strikk til en billig penge kan dere finne her. Etter en løpetur på 11 kilometer litt tidligere i dag dro vi ned på stranda med strikkene, og fikk trent litt styrke også. Her er det øvelser som trener hele kroppen, så det er bare å sette i gang!

Strake markløft. Her er det viktig å holde en rett rygg, og sett rumpa langt bakover samtidig som overkroppen kommer fremover. Du skal kjenne strekken godt på baksiden av lårene, husk også å stramme rumpa på i topp-posisjon.

T-skjorte og caps fra Kari Traa / tights fra 2XU / sko fra Reebok (lenkene i innlegget er sponset)


Knestående kickbacks sørger virkelig for at det svir i rumpa! Super øvelse, hvor du kan variere belastningen ut i fra hvor langt forran deg du holder strikken.
Enda en super rumpeøvelse er glutebridge med stikk rundt knærne. Sørg for å press knærne ut mot strikken og skvis rumpa skikkelig på toppen av øvelsen.
Pull-aparts er super for den øvre delen av ryggen. Hold hendene så strake som mulig, og varier belastningen etter hvor langt inn på stikken du holder grepet.


Stående skulderpress. Her kan du også variere belastningen etter hvor bredt du står med beina, og husk å spenn magen samtidig som du gjennomfører øvelsen.


Knestående tricepspress over hodet er super for å trene armene, denne svei faktisk mer enn jeg hadde forventet!


Siden jeg først var i gang med armer måtte jeg jo også ta med den elskede bicepscurlen.


Så kan du selvfølgelig legge til kroppsvektøvelser som knebøy, pushups eller utfall om du ønsker det - så får du virkelig trent gjennom hele kroppen! Et eget innlegg om akkurat trening med kroppsvekt finnere dere her. Det var mine beste tips til trening med strikk til dere, og NÅ venter soling på denne jenta! Ha en super fredag, og riktig god helg :)

Teknikkanalyse & motivasjon

I samarbeid med Löplabbet

Det er vel ingen hemmelighet at det er styrketrening som er mitt hovedfelt, men på grunn av ryggen er det fortsatt ikke aktuelt for min del. Løpingen går det derimot bedre og bedre med, spesielt nå som jeg har fått en grundig gjennomgang av løpeteknikken min på Löplabbet. Jeg var der før jeg dro på ferie, og gjennomførte en utrolig bra test av akkurat min løpeteknikk. Jeg løp på en tredemølle med to 3D-kameraer som filmet absolutt alle bevegelsene mine. Etterpå blir løpingen min analysert via et system som heter Motion Metrix som gir meg en score basert på ni ulike parametre. Löplabbet er faktisk de eneste som kan tilby denne typen analyse i Norge. Her var det masse ting jeg ALDRI har tenkt på, som kontakttid i bakken, steglengde, stegfrekvens, overkroppens plassering over hoften og hvor mye bremsekrefter som spiller inn når jeg løper. Tidligere har jeg ikke tenkt over hvordan jeg løper i det hele tatt, jeg bare løp jeg! Nå har jeg fått mye, mye mer å jobbe med i forhold til hvordan jeg kan bli en bedre løper. Under ser dere min testscore, som definitivt kan bli bedre - noe jeg også vet den vil bli!

Jeg vet ikke om bildet sier dere så mye, men etter grundig gjennomgang fra Henrik Nordtug på Löplabbet har jeg iallefall full kontroll på hva jeg skal jobbe med. Som dere ser scorer jeg ganske dårlig på f.eks forward lean, som betyr at jeg gjerne bør være litt mer foroverlent når jeg løper. På samme måte som jeg ofte har skrevet at det er verdt å investere i personlig trener for å lære seg styrketrening, vil jeg definitivt si at det er verdt å ta en slik teknikkanalyse. Du kan booke en slik analyse og lese mer om selve testen her. I Trondheim kan det gjøres på Lade, og det kan også gjennomføres i Oslo og Bergen. Det å få eksperthjelp har så mye å si, og jeg vet dette kommer til å hjelpe meg veldig både mot satsningen mot Toughest og Trondheim Triatlon.

Nå er jeg enda mer motivert for løpinga, og jobber med teknikken på hver eneste løpetur her i Mallorca. Har du lyst til å lære deg å løpe mer økonomisk, vite hva du bør jobbe med, om du har over/underpronasjon eller rett og slett bare lyst til å forbedre løpsteknikken din vil jeg absolutt deg å ta turen innom Löplabbet! Nå skal vi faktisk snart komme oss i seng, i morgen skal vi nemlig stå opp tidlig for å løpe!

Løpetur i paradis

God kveld Norge! Vi kom frem til Mallorca i dag tidlig, flyet gitt 0700 fra Trondheim så vi skal snart finne senga. Jeg er her sammen med ei god venninne, og vi skal bare trene, slappe av og kose oss mens vi er her. Etter den mest turbulente uka i hele mitt liv føles det veldig godt å komme seg bort på ferie, og bare senke skuldrene. Vi kom frem til 25 grader og strålende sol, det kan man ikke klage på! Utover kvelden blåste det opp, men det stoppet ikke oss fra å ta en løpetur ute i den fine naturen. Det er så fantastisk deilig følelse å bare løpe opp bakker og over sand med utsikt mot hav og bølger hele veien.

T-skjorte og kompresjonstights fra 2XU (sponsede lenker)


Midt i flyttekaoset fant jeg ikke kofferten min, og måtte derfor låne samboeren sin. Der var det mye mindre plass, men jeg har pakket ganske så smart synes jeg selv. Selvfølgelig er det mest treningsklær som er med, det er jo det vi skal gjøre mest denne uken. Tightsen er capri-varianten av favoritten midrise compression tights og t-skjorta har faktisk 50+ UV solbeskyttelse. Den har også antibaktriell beskyttelse mot lukt, noe jeg virkelig trenger her nede! Svetten rant etter 100 meter, lenge siden jeg har løpt i varmen merker jeg. I morgen skal vi stå opp tidlig for å løpe før sola blir for varm. Jeg prøvde å knipse et bilde av løperuta vår til dere, den går opp langs klippene ved havet. Er det ikke fint? Jeg synes iallefall det er helt fantastisk, og er glad vi skal være her en hel uke til!

Muffins, kaker & bunadHei dere, og gratulerer med dagen som var i går! Min dag fløy forbi uten at jeg rakk å oppdatere, så da kommer det heller nå. Jeg bakte sunne muffins til den store dagen, og de ble veldig gode! Friske og med deilig hint av pasjonsfrukt, oppskriften ser slik ut:

5 egg

2 ss sukrin

2 ss sukrin gold

1 boks kesam pasjonsfrukt

50 g smør

30 g vaniljeprotein

1 ss fiberfin

5 ss mandelmel

2 ts bakepulver

Pisk egg og sukrin til eggedosis. Bland deretter inn kesamen, og alle de tørre ingrediensene. Smelt smøret, og rør det inn til slutt. Fordel i muffinsformer og stek midt i ovnen på 180 grader i ca 20 minutter. Jeg fikk 7 enorme muffins, bruker du små former vil du nok få det dobbelte.

Lenkene i innlegget er sponset
Glasuren på toppen er Philadelphia light pisket sammen med sukrinmelis og vaniljepulver. Føl deg litt i forhold til rett konsistens og smak. Disse var supergode, og jeg er glad for at jeg har igjen et par i kjøleskapet! Jeg serverte også små ostekaker, av den sunnere varianten. Her brukte jeg ferdigmiksen fra funksjonell mat, og ingen av gjestene kunne tippe at den var sukkerfri. Den er så god!


Man kan jo ikke bare spise sukkerfrie ting når det først er 17 mai heller, og mamma kom med en stor pavlovakake. Det er så godt, og hører liksom med på 17 mai! En annen ting som hører med er bunad, det er så fantastisk fint. Noe av det fineste jeg vet er menn i bunad, og det var det jo fullt av i går. Hipp hurra for at flere og flere har begynt å bruke det :) Guapo var den eneste i vår familie uten bunad på i går, men han så godt fornøyd ut med sløyfene sine likevel.

Full av energi etter gårsdagen skal jeg være flink til å jobbe i hele dag, i morgen reiser jeg nemlig til Mallorca!

Perfekt pannekake-start

Slik startet jeg dagen i dag, med kjæresten og pannekaker. Det er så utrolig godt med pannekaker, og jeg blir aldri lei! Det er enkelt og gir god energi utover dagen. Oppskriften jeg brukte i dag ser slik ut:

150 g havregryn

2 små bananer

2 egg

30 g vaniljeprotein

1 dl vann

2 ss sukrin

1 ts kanel og kardemomme

Mos først bananene med stavmikser og tilsett resten av ingrediensene. Når alt er godt blandet sammen kan du gjerne la røra svelle noen minutter, før du steker den på middels varme i panna. Så er det bare å toppe med det du liker best! Jeg er utrolig glad i kesam og bær på, og ikke minst nøttesmør! Peanøttsmør har lenge vært en favoritt, men nå har X-life fått inn en hel mengde typer nøttesmør! Både cashewnøttsmør, valnøttsmør, pecannøttsmør og mandelsmør har kommet inn, og det er så fantastisk godt! De består kun av nøtter, og dermed fulle av sunne fettsyrer- Man kan også lage det selv, jeg har ikke prøvd det enda men det skal jeg gjøre en dag. For dette kommer jeg til å spise mye av :)

Innlegget inneholder sponsede lenker

Virkelig helt perfekt start på dagen! Nå skal jeg fortsette å shine leiligheten, i morgen har vi nemlig invitert inn slekta på 17.mai feiring så da må det se supert ut i den nye leiligheten. Jeg skal også ha en skikkelig bakerunde litt senere i dag, slik at jeg har masse sunt og godt til gjestene kommer. Gleder meg til å vise dere resultatet!

Søtpotetpizza

Hei dere! Det er fredag, og jeg har en kjempegod pizzaoppskrift å dele med dere. De siste dagene har bestått av bæring, løfting og skruing - så denne pizzaen ble perfekt påfyll etter en lang dag i går. Med søtpotet som hovedingrediensen i pizzabunnen ble dette en fantastisk god pizza, og det du trenger er følgende:

450 gram søtpotet

150 gram fibra fullkornsmel

1 egg

Salt, pepper

Kok søtpoteten og fjern skallet. Mos med stavmikser slik at det ikke er noen klumper igjen, og tilsett resten av ingrediensene. Rør godt, og fordel over et bakepapirkledd stekebrett. Sett inn i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter før du tar den ut og lar den avkjøle seg.

Mens bunnen står i ovnen steker du kyllingfilet, jeg er glad i kjøtt og vi brukte ca 600 gram på pizzaen. Som fyll har jeg brukt en halv boks mager kesam, smaksatt med presset hvitløk, salt og pepper. Når dette er fordelt utover topper du med kylling, mais, paprika, løk, ost og gjerne spekeskinke om du ønsker. Jeg synes det er ekstra godt med litt oregano på toppen også. Sett inn i ovnen igjen på samme temperatur i ca 15-20 minutter, eller til osten har smeltet.


Så er det bare å nyte denne fantastiske pizzaen med god samvittighet!

Sommerkroppen 2015

Dette temaet har blitt så debattert i år at jeg nesten ikke orker å skrive et innlegg om det, men nå må det bare komme likevel. Jeg føler nesten at sommerkroppen har blitt et "nei-ord" og bannlyst av enkelte personlige trenere. Jeg må helt ærlig si at jeg skjønner ikke greia. Hva er galt med at folk vil komme i ekstra god form til sommeren? Ja, jeg er 100% enig i at man bør holde en jevnt god form året rundt og være fornøyd med helårskroppen. Men det å spisse formen til en sesong den skal vises frem ekstra mye - det har jeg full forståelse for! Det blir jo litt det samme som i fitnesskonkurransene, man har en god form hele året men rundt konkurranser må formen bli enda bedre nettopp fordi den skal vises frem. Nå sier jeg ikke at livet er en fitnesskonkurranse, men dere skjønner hva jeg mener. Det er jo deilig å føle seg ekstra bra når bikinen kommer på! Det som er fint er jo at det enda er 6 uker til sommeren kicker i gang, og på den tiden kan man klare MYE. Så here goes, mine beste tips til sommerkroppen 2015:

1. Kosthold kan bety så mye som inntil 75% når det kommer til vektnedgang, så dette er hvor du bør legge ned en innsats hvis målet er å redusere fettprosenten. Litt avhengig fra person til person pleier jeg å sette opp dietter med 25-30 kalorier per kilo kroppsvekt. Er du veldig aktiv ville jeg ha valgt det høyeste, for ei jente på 65 kg kan da 1950 kalorier være et fint utgangspunkt. Trener du lite ville jeg heller ha valgt å starte på 25 kcal per kilo kroppsvekt, samme jente kan da starte på 1625 kalorier. Tenk mye proteiner, og en moderat mengde av både karbohydrater og fett.  Dette kan brukes som generelle retningslinjer, men husk at det selvfølgelig må tilpasses hver enkelt person avhengig av både målsetning om omstendigheter.

2. Tren tung styrketrening. Dette er den eneste måten du kan forme kroppen din på, og i tillegg gjør mer muskelmasse at du forbrenner mer bare ved å være til.

3. Pass på å få nok søvn, dette er noe mange sluntrer unna på, men det kan ha mye å si for resultatene du får!

4. Legg til kondisjonstrening, gjerne rett etter styrkeøkta. Rask gange med stigning eller geriljaintervaller er mine personlige favoritter, de setter fart på fettforbrenningen.

5. Ta mål i stedet for å se på vekta, det er så motiverende å faktisk se at centimetrene forandres fra uke til uke.Sånn - det var dagen tips fra meg til alle dere! Disse er generelle, og i utgangspunket bør alle kostholds- og treningsoppsett tilpasses hver enkelt. Vil dere ha mer spesifikk oppfølging så har jeg noen ledige plasser på nett enda, send en epost til nora@fitnessnora.no om du er interessert i coaching. Ha en super onsdagskveld!

Sunnere 17. mai kaker

Tiden raser avgårde, og nå er det ikke lenge til 17.mai er her! Nettopp derfor tenkte jeg å vise dere noen sunne alternativer til kaker dere kan servere på den store dagen. Selvsagt er det lov til å kose seg med the real deal også, for min del spiser jeg alltid softis på 17.mai. Men det skader ikke om det står et par sunnere varianter på kakebordet, derfor har jeg noen godbiter til dere i dag.

Nøttekake med sjokoladefyll finner dere her.


Sunnere ostekake finner dere her Sinnsykt gode brownies finner dere ved å klikke her
Og hvis dere har lyst til å gjøre det på den enkle måten kan dere også bestille sunne ferdigmikser, som jeg har gjort under. Miksen for ostekake ble megagod! (sponsede lenker)Her har jeg brukt denne kakemiksen til å lage en kokoskake, men den kan også brukes til eplekake, gulrotkake, krydderkake og nesten alt du kan forestille deg. De har også en utrolig god miks for sjokoladekake du finner her. Sånn, det var dagens raske innlegg fra meg. Nå kommer straks flyttebilen, Fretex blir mange svartsekker med klær rikere og jeg skal sove første natta i ny leilighet i natt! Det blir stas, gleder meg til å vise dere :)

Sesamkylling & turglede

Dere husker kanskje dette innlegget om sesam- & soyalaks? Det var fantastisk godt md kylling også! Alt du trenger å gjøre er å helle soyasaus og sesamfrø i en stor skål. Skjær kyllingfilet i passende biter og legg i skålen, slik at fileten blir godt dekt av soyasaus og sesamfrø. Stek i panna på middels varme, gjerne sammen med litt presset hvitløk. I mellomtiden koker du brokkoli, og lager mangosaus. Det er så utrolig godt, sausen setter en frisk, søt og syrlig smak til retten. Skjær en mango biter, før du moser den sammen med stavmikser. Tilsett saften av en halv lime samt en ss sukrin gold, og du har en utrolig god saus! For litt ekstra smak kan du også tilsette litt finhakket chili om du ønsker, det er også veldig godt. Denne sausen bruker jeg ofte, og den setter prikken over i'en på mange retter!
I dag har jeg allerede vært ute på tur med Guapo, og nå skal jeg staks ut å løpe selv. Han løper fint i 6-7 kilometer, men så begynner tempoet hans å dabbe veldig av. Så på dager jeg har lyst til å løpe litt lengre selv blir det heller dobbel tur på meg! Det har jeg bare godt av, herlig å starte uken med trening! Ikke minst er det herlig å ha på litt mer vårklær ute også, i stedet for boblejakka!

Hettejakke fra Better Bodies / genser fra 2XU /  3/4 kompresjonstights fra 2XU / sko fra Reebok (sponsede lenker)
God mandag til alle dere fra oss to!

10 sunne frokostfavoritter

Søndager er en dag de fleste av oss har tid til å lage litt ekstra god frokost, så da tenkte jeg å dele mine frokostfavoritter med dere! Det er kanskje litt sent på dagen å komme med frokostinspirasjon, men det er jo tross alt søndag og da liker jeg i sove litt lenger enn vanlig. Nå blir det frokost, så blir det løping og flytting resten av dagen. Mine 10 frokostfavoritter finner dere her, enkle, sunne og ikke minst gode!

Denne dukker alltid opp når det går mot vår og sommer, sjokoladekrem av kokosmelk og proteinpulver finner dere her.

Havrebrød er ferdige på 15 minutter, og er like godt hver eneste dag!

Frisk bærfavoritt med bare 2 ingredienser finner dere her.Havre- og sesamrundstykker har blitt en gjenganger her i huset, og du finner oppskriften her.

Omelett i vaffeljernet er alltid en sikker vinner, fremgangsmåte finner du her.


Har du dårlig tid er det likevel ingen unnskyldning, havregrøt er også et utrolig godt alternativ!

Pannekaker blir aldri feil det heller, min beste oppskrift finner dere her.

Enkelt og greit kan du også lage speilegg med kalkunbacon.Har du planlagt godt kan du starte kvelden før og lage overnight oats.Eller chiagrøt! Begge de to siste lager seg selv i kjøleskapet, og er supre alternativer til frokost!Håper det ga litt inspirasjon til sunne frokoster fremover hos dere også. Gjerne del deres beste tips i kommentarfetet med meg også! Ha en nydelig søndag da dere!

Dagens PT-time

Hei dere! Jeg har nettopp kommet hjem fra dagens PT-time, og jeg tenkte jeg skulle dele den med dere i dag! De fleste av timene jeg gjennomfører er styrke-timer, men i dag kjørte vi en skikkelig intervalløkt. Hun som gjennomførte økta sto på som bare det og synes timen var gøy, så da tenkte jeg å gi dere den samme utfordringen! Intervaller er også en treningsmetode for fettforbrenning, så her er det ingen grunn til å stå over. Her har vi kjørt en sirkeløkt, hvor hver av øvelsene under ble kjørt i 45 sekunder. Deretter følger 15 sekunder pause, før det er rett på neste øvelse. Øvelsene som ble gjennomført ser slik ut:

1. Roing i slynger

2. Boxjumps

3 Glutebridge med beina på bosuball

4. Pushups i slynge

5. Planken

6. Burpees

7. Goblet squat

8. Gående utfall

9. Markløft

10. Overhead swing
Planken kjørte vi litt annerledes, ved at man kontinuerlig veksler på å gå ned på albuene og opp til strake hender igjen. Dette ser dere på bildene over. Goblet squats (altså knebøy med kettlebell) ble gjennomført med 10 kg, gående utfall med en sekk på 12 kg,  markløft med 25 kilo og overhead swings med 8 kg. Det høres kanskje ut som lette vekter, men jeg skal love at det begynner å svi når man holder på så intensivt som dette. Prøv dere litt frem for å finne de riktige vektene, så er det bare å gi bånn gass! Når alle øvelsene er gjennomført kan dere ta 1-2 minutters pause, og kjør på igjen. Gjennomfør  3-4 ganger, så har dere en super økt som virkelig får i gang hjertepumpa! Dagens treningstips fra meg, så kan dere ta lørdagskveld med god samvittighet :)

Sunn & proteinrik kyllingpaiDet er fredag, og jeg har et skikkelig godt middagstips til dere! Pai er så utrolig godt, og denne gangen har jeg valgt å fylle den med kylling. I bunnen har jeg brukt soyamel, og dette er den første gangen jeg har prøvd det. Med nesten 40 g protein per 100 g i melet gjør det bunnen ekstra proteinrik, og ikke minst smakfull. Det du trenger for bunnen er følgende:

5 dl soyamel (kan erstattes med annen meltype)

3 dl havregryn

2 egg

150 g mager kesam

1 dl melk

1 ts salt

Bland alle ingrediensene godt sammen, til du har en passe fast paideig. Denne fordeler du godt utover en paiform, sørg for å dekke kantene godt også. Stek den midt i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter. Mens bunnen står i ovnen lager du fyllet, her har jeg stekt 500 g kyllingfilet sammen med en presset hvitløk, en paprika og vårløk. Smak gjerne til med litt krydder. Når bunnen er stekt ferdig lar du den avkjøle seg litt før du legger fyllet oppi. Pisk deretter 3 egg sammen med 1 dl melk, samt litt kajennepepper og basilikum for ekstra smak. Hell dette over fyllet, og topp gjerne med litt ost. Sett inn i ovnen på samme temperatur i ca 20 minutter - så er det bare å nyte!


Dette ble perfekt påfyll i flyttekaoset, det er ikke bare-bare å pakke ned en leilighet og inn i en annen. Jeg angrer meg virkelig på at jeg ikke tok før-bilder av leiligheten til kjæresten for å vise dere forskjellen det kommer til å bli! Den så nemlig ikke ut, men det skal jeg klare å gjøre noe med. Det skal altså helgen min brukes til, og da må det selvfølgelig masse sunn mat til :) Ha en fantastisk fredag da dere!

Yoghurtis med bringebær

Jeg ELSKER is. På dager som i dag når solen steker er det så utrolig godt, og jeg må bare ha det. Det som er så fint er at man ikke trenger å vente til lørdag hvis man bare lager den selv - på den sunnere måten. Yoghurtis er kjempegodt - og det er noe av det enkleste man kan lage også. Alt du trenger er gresk yoghurt, frosne bær og sukrinmelis. Bland 350 gram gresk yoghurt, 500 g bær og 4 ss sukrinmelis i en blender. Jeg har brukt bringebær her, men det velger du selvsagt selv. Kjør godt sammen til bærene er knust, og du får en tykk og god konsistens. Server med engang, gjerne med noen friske bær på toppen. Dette er så fantastisk godt, og jeg spiser det flere ganger i uken. Full av proteiner, god på smak og lav på kalorier gjør dette til en treat du kan unne deg hver eneste dag i sommer!

I dag er jeg så glad, det er sol, jeg har testet løpsteknikken min og bestilt en liten spontantur til syden! Skal fortelle dere mer om det senere - ha en fin dag så lenge :)

Toughest 2015

Et av høstens store treningsmål for min del er hinderløpet Toughest, og over ser dere målbildet fra i fjor. Da ble vi beste jentelag, og vi sikter like høyt i år! Jeg vet at flere av dere tenker å delta i år også, og det synes jeg er supergøy. Derfor tenkte jeg å komme med noen tips til hvordan dere bør legge opp treninga, slik at dere er best mulig forberedt til løpet. Jeg bomma nemlig litt i fjor, og var i alt for dårlig løpeform. Selve løpya er ikke mer enn 8-9 kilometer, men det er ca. 40 hinder underveis samt at terrenget er veldig kuppert. Jeg husker ikke helt nøyaktig, men jeg tror vi brukte rundt 1,5 time totalt på løpet  - og da er det høy puls hele veien. Det er også mye stopping og starting når det kommer til løpinga på grunn av alle hinderne, intervaller er en fin måte å trene seg opp på. I tillegg bør du ha trent på å løpe motbakker. Jeg ville lagt inn minst tre løpeøkter i uka frem mot løpet.

Så er det jo selvfølgelig hinderne da, det er virkelig ike bare-bare det heller! De varierer fra løp til løp, og under ser dere løypekartet fra i fjor. Bedre bilde av de ulike hinderne kan dere se her inne, på hjemmesidene til Toughest. Det beste tipset jeg har er egnentlig å trene så variert som mulig. Det krever en del styrke å klare dips-walk, klatring i tau, bæring av tømmerstokker osv, derfor er det viktig å ha god grunnstyrke. Men på de fleste hinderne vil jeg egentlig påstå at det er fleksibilitet og smidighet som er det viktigste. Når du skal kravle under nettinger, over/under høye bommer, svinge deg i ringer og balansere på tømmerstokker er det virktig å ha god kroppsbeherskelse. Disse tingene må gå raskt, hvis ikke taper du fort tid.

 


Bruk det du har tilgjengelig og tren så variert du får til. I fjor trente vi en del økter på finalebanen her i Trondheim, og det kommer vi til å gjøre i år også. Her er noen bilder og en videosnutt som viser hvordan vi la opp treningen.
video:teamhit1

 

 Håper det ga litt inspirasjon - så håper jeg å se mange av dere på startstreken i år!

Det som virkelig betyr noe

Jeg har prøvd å skrive dette innlegget i flere dager nå, uten at jeg har fått det til. Når jeg skriver noe så er det jo faktisk sant, og denne sannheten er vondt å ta innover seg. Dere husker kanskje dette innlegget som jeg skrev for noen måneder siden om kreftpasienten Vilde? I det innlegget oppfordret jeg alle som en til å bli blodgivere og blodmargsdonorer for å hjelpe andre i samme situasjon som Vilde. Jeg håper noen av dere har blitt det, da kan dere redde liv! Hvis dere ikke har gjort det enda kan dere helt enkelt registrere dere på www.giblod.no . For Vilde var det desverre ingenting som hjalp, og kreften ble for sterk for henne. Hun ble bare 19 år, men rakk likevel å bli et fantastisk forbilde for mange. Det er hun i allefall for meg, jeg vet ikke av en person sterkere enn denne jenta. Bisettelsen hennes forrige uke var noe av det sterkeste jeg har opplevd noensinne, og selv om det var helt ufattelig trist var det også fint på en måte. Selv om hun ikke skriver der lenger vil jeg anbefale dere alle å ta turen innom bloggen til Vilde som dere finner her. Der vil dere finne et livsmot, en glede og et pågangsmot av en helt annen verden. Selv om dere ikke kjenner henne er det umulig å ikke bli berørt av å lese bloggen. For min del har Vildes kamp vært en ekstrem øyeåpner, og det har virkelig satt livet i perspektiv.

Vilde var virkelig ei helt fantastisk jente, og hun hadde et ønske om å gjøre hverdagen for unge vokse kreftpasienter bedre. Det er opprettet en minnekonto i hennes navn hvor pengene skal gå til det formålet, og hvis noen av dere har lyst til å bidra er kontonummeret 4212 06 24932.

Gjennom Vilde har jeg lært meg å være takknemmelig for hver eneste dag, sette pris på alle de små gledene i hverdagen og ikke minst å aldri, aldri gi opp på det jeg tror på.

Bacon every day

Mange tror egg og bacon er helgefrokost, og at det ikke kan nytes hver dag. Vel, jeg tenkte bare å titte innom for å fortelle dere at det er helt feil! Jeg spiser egg og bacon nesten hver eneste dag, men verdens beste samvittighet. I butikkene kan man nå kjøpe kalkunbacon eller biffbacon - som har omtrent samme næringsinnhold som kokt skinke. Og siden vi kan spise kokt skinke hver eneste dag kan vi altså også spise bacon hver eneste dag. Jeg sier iallefall hurra for akkurat det!


Tre speilegg, to skiver bacon og litt stekt sopp, paprika og løk er en perfekt start på dagen. Det er virkelig ikke kjedelig å spise sunt - det gjelder bare å få øynene opp for alle de fantastiske alternativene der ute. Nå venter en løpetur på denne jenta, ha en strålende tirsdag alle sammen!

Fremskritt & funksjonell trening

Hver eneste dag gjør jeg små fremskritt, og det er så gøy! Jeg trener fortsatt kun med kroppsvekt, men jeg klarer å utfordre meg selv likevel. Det blir mye funksjonell trening, for at kroppen skal fungere best mulig i hverdagen. Nedenfor ser dere en variante av pushups som krever mye mer stablilitet enn vanlige pushups. Veldig gøy å prøve nye ting og kjenne at kroppen mestrer det!

Innlegget inneholder reklamelenker
Tightsen jeg har på meg har blitt min all time favoritt av absolutt alle treningstightsene jeg eier. Jeg likte jo den vanlige kompresjonstightsen til 2XU veldig godt, men savnet litt høyde i livet. Det har denne, samtidlig som den har alle de gode egenskapene fra den tidligere modellen. Gradert kompresjon, perfekt passform og refleks gjør den til den ultimate treningstightsen i mine øyne. Jeg har den allerede i sort, blå og lilla, så tror jeg faktisk jeg er nødt til å bestille en i rosa også. Du kan se nærmere på tightsen HER. Treningsgenseren jeg har på har anatomisk utformede ventilasjonsområder for gir god pustevne og ventilasjon der man trenger det mest under trening. Den finner dere i flere farger HER. Det er så viktig for meg med kvalitet på trening, både når det kommer til klærne jeg har på og selve økta i seg selv.

Jeg vet at mange ønsker seg å klare Pistol squats, eller ettbeins knebøy som det heter på norsk. En måte å jobbe seg opp til å klare det er å prøve den i slynge først, som dere ser på bildene over. Det er faktisk tyngre enn det ser ut som! Bulgarske utfall kan også kjøres i slynge, et fint alternativ for meg som bare bruker kroppsvekt. Denne varianten setter også mye mer krav til stablisering - bare prøv så får dere se selv!


Helt til slutt tok jeg med noen runder hvor jeg lekte apekatt, monkey bar er det lenge siden jeg har prøvd! Jeg SKAL være med på Toughest i september, og forhåpentligvis rekker jeg et par hinderløp før den tid også. Vi ble jo beste jentelag i fjor, og vi kan ikke sikte lavere i år heller. Skal noen av dere delta på hinderløp i år?


Sunnere ostekake på 1-2-3

Nå har jeg endelig testet ostekaken fra Funksjonell Mat, og herregud så god den var! Denne skal jeg garantert lage igjen til 17. mai - og jeg er 100% sikker på at ingen i selskapet kommer til å tippe at den er av den sunnere typen. Ferdigmiksen finner du her, og du kommer garantert ikke til å angre. Den var ekstremt enkel å lage, og smakte nesten farlig godt. Bunnen er laget av havregryn, mandel og kokos - som er i en ferdig pose. Denne heller du i panna og steker på middels varme i 5-7 minutter, før du tilsetter 50 g smør. La det smelte og rør alt godt sammen, så fordeler du det i en form. Jeg valgte heller å fordele i porsjonsformer, husk uansett å trykk bunnen godt ned før du setter den i kjøleskapet i 15-20 minutter.

Lenkene i innlegget er sponset


Den neste posen blander du med en boks Philadelphia light og 1,5 dl vann. Pisk godt sammen, og hell over bunnen. Sett inn i kjøleskapet igjen i ca 40 minutter, eller til massen har stivnet. Så er det bare å servere, gjerne med noen friske bær på!Jeg har alt spist to av disse herlighetene, velfortjent etter både en løpetur og en tretimers gåtur i marka denne søndagen. De to siste blir vel borte om ikke lenge de også!

Peanøttmuffins & Storheia


I stedet for ostekake står disse lekkerbiskene i ovnen akkurat nå. Jeg skal til ei venninne som ønsket seg cupcakes ikveld, og jeg stiller selvfølgelig opp med det! Denne oppskriften lagde jeg for første gang i februar, og det er nok en av de aller beste oppskriftene jeg har laget på sunnere muffins. Lav på karbohydrater og fantastisk god på smak, oppskrift og fremgangsmåte finner du HER. Dagens trening ble en tur opp til Storheia, det er det høyeste fjellet i Trondheim. Jeg skal ikke skryte på meg at det er en tøff fjelltur, det er nemlig bare 565 meter over havet. Men vi gikk en løype som er kuppert og fin, totalt tok turen to og en halv time. Utsikten på toppen er verdt turen alene, det er så fint der oppe. Neste gang skal jeg ha med kamera, slik at dere får se!

Caps fra Kari Traa / Treningsgenser fra Under Armour / tights fra 2XU (lenkene er sponset)

Noen timer med svetting ute i sola, det går det ikke an å bli annet enn glad av! Har dere forresten sett alle de nye fargene som 2XU har kommet med? Under ser dere nyhetene, og dere kan se nærmere på de ved å klikke her. Jeg er litt usikker enda, men tror nok den i rød havner i handlekurven min!

Hvilken likte dere best?

Perfekt påfyll

Hei dere! Jeg startet dagen i dag med en løpetur i sola, før jeg dro hjem for å spise en bedre lunsj. Grovt brød med chia og hamp toppet med avocado var perfekt påfyll etter ei løpeøkt. Jeg har jo fått helt dilla på chia i det siste, og nå fikk det sin plass i brødmaten også. Blir ikke bedre enn det!

Lenkene i innlegget er sponset

Brødet ble utrolig godt, og det er enkelt og greit laget av 3 dl vann og den nye brødmiksen til funksjonell mat. Det er så lettvint å ha slike i kjøkkenskapet når man har lyst på noe godt! Jeg skal prøve å lage min egen variant etterhvert også, men denne anbefales absloutt. Ostekake-miksen har jeg ikke prøvd enda, men jeg skal lage den i morgen og gleder meg allerede! I mellomtiden skal jeg nyte brødet, som jeg toppet med en most avocado og litt salt & pepper. Perfekt start på dagen!
Det er en del som har spurt om jeg skal til  Hafjell på jenteweekend i helgen, og det var jo i utgangspunktet planen. Da jeg meldte meg på trodde jeg at fremgangen med ryggen kom til å være større enn den har vært, men det gikk ikke helt som jeg håpet. Derfor holder jeg meg hjemme i helgen, men satser på at jeg kan være med på morsome arrangement igjen senere. God helg fra meg til alle dere :)