hits

mai 2014

Lekselørdag med sunn gulrotkakeSånn ser min helg ut - nå er det bare tre uker til eksamen og jeg har ingen tid å miste. Vi skal ha praktisk og en teoretisk eksamen, som tilsammen utgjør 30 studiepoeng. Jeg innrømmer ærlig at jeg synes det er veldig vanskelig selv om det er superinteressant, for pensum er så utrolig stort. På bachelorutdanningen min hadde jeg bare eksamener på 7,5 og 15 poeng, så dette er jeg ikke vant til. Men jeg skal stå på den siste tiden og gjøre mitt aller beste, så går det nok bra til slutt!  AFPT sin utdanning til personlig trener er nå støttet av lånekassen, noe den ikke har vært tidligere. Det vet jeg det er mange som blir glad for - og jeg har fortsatt rabattkoder å dele ut på epost hvis noen har lyst på det. Innimellom pensum fyller jeg på med litt andre treningsbøker og sunnere snacks for å holde motivasjonen oppe. En annen ting som holder motivasjonen oppe er at dette står i kjøleskapet og venter på meg:

Sunn gulrotkake fra er en super belønning, og jeg har allerede prøvesmakt litt. Den blir som alltid helt fantastisk god, og så er den jo så enkel. Oppskriften ser slik ut:

1 pakke sunnere kakemiks (adlink)

1 boks mager kesam

4 egg

200 g revet gulrot

2 dl vann

2 ts kanel

Sett først ovnen på 175 grader. Bland alle ingrediensene i en bakebolle og rør godt sammen. Fordel i en smurt springform og stek midt i ovnen i 40-45 minuter. Glasuren er rett og slett en boks mager vanilje kesam - det enkle er ofte det beste.
Sånn - da var bloggpausen over og jeg skal vende tilbake til bøkene.

Grill, Guapo & et godt tilbud

Med helg og finvær tipper jeg at jeg ikke er den eneste som kommer til å grille. Derfor tenkte jeg bare å komme med et kjapt middagstips, det er jo så utrolig enkelt å gjøre grillmaten litt sunnere! Jeg lager alltid potetene først, da de tar lengst tid. Skjær søtpotet i passende skiver, og hell over noen ss med olivenolje, krydder og bland godt. Rosmarin, hvitløkssalt og chili er min favorittkombinasjon for tiden. Sett i ovnene på 220 grader i 30-40 minutter, og i mellomtiden lager du resten av tilbehøret. Vi gikk for frisk salat med eplebiter, gucamole og maiskolber. Guacamolen lager jeg enkelt av en avocado, en boks mager kesam og en presset hvitløk. Bland godt og du er klar til servering. Et sunt og fantastisk festmåltid på en solfylt fredag.Det aller beste med å spise ute er at Guapo bare kan leke seg samtidig, jeg blir så glad i mammahjertet mitt når jeg ser at han koser seg. Jeg må nok erstatte lillesøster sin fotball, for den var tydeligvis god å tygge på! 

Helt til slutt må jeg bare tipse dere om supersalg hos sponsor X-life. Ja, dette er selvfølgelig annonselenker men jeg måtte bare fortelle det til dere før det er for sent. Det var nemlig mange flere plagg på tilbud i dag tidlig, så det er tydelig at mange har benyttet seg av salget allerede. Det skjønner jeg godt med så lave priser, så jeg tenkte i allefall å vise dere noen av mine favoritter som er på salg akkurat nå. T-skjorte fra Craft til 75,- (før 199)

T-skjorte fra Reebok til 162,- (før 249)

Genser (-30%) og bukse (-35%) fra Kari Traa Sist men ikke minst - mine elskede løftesko! Jeg vet disse koster litt, men det er faktisk veldig verdt det om du har tenkt å gjøre mye knebøy. Jeg har skrevet et eget innlegg om treningssko til styrketrening her om noen er interessert i det. Uansett, disse koster nå 1069,- (før 1799) og du finner de her.Da sier jeg bare happy shopping og GOD HELG :) 

Løftetrynet, løftelista & softis

Jeg har skrevet det før og jeg skriver det igjen - for å bli sterkere du løfte tunge vekter. Kroppen er utrolig dyktig til å tilpasse seg, men den gjør ikke dette uten grunn. Hvis du løfter tyngre vekter enn tidligere, så gir du musklene signaler om at de må bli sterkere for å tåle belastningen bedre neste gang. Men hvis du alltid løfter på de samme vektene så vil ikke kroppen se behovet for endring - og du blir ikke sterkere og oppnår ikke de resultatene du ønsker. Jeg vet det er tungt og jeg vet det svir - men jeg vet og at det virkelig er verdt det! Når det blir tunt til meg på trening så er det grimaser, pusting og pesing og litt grynting innimellom. Under ser dere et par bilder treningstrynet mitt - kanskje ikke så vakkert men det vises iallefall at jeg tar i!


Caps fra Kari Traa, tights, sports-BH og singlett er alle fra Better Bodies (adlinks)

Når jeg trener er det ikke bare løftetrynet som må være på plass, men også bra treningsmusikk. Jeg har derfor lagt ut spillelista mi for styrketrening på Facebook-siden min som dere finner her. Veldig annerledes fra løpelista jeg har lagt ut tidligere, det er to helt forskjellige låter som motiverer meg til de ulike treningsformene. Uansett, det jeg skulle fortelle nå er at jeg har fått dilla på softis igjen. Denne er en favoritt hver eneste sommer, og nå er det virkelig på tide at den er tilbake! Alt man trenger er fryst banan i skiver og proteinpulver - altså perfekt etter trening. Bruk 10 g proteinpulver per 100 g fryst banan så får du en optimal konsistens i mine øyne. Jeg bruker alltid 200 g fryst banan, 20 g proteinpulver og 0,5 dl vann. Mos alt sammen med en stavmikser eller pisk til fluff med håndmikser, og ha i en skål. Bland ut litt proteinpulver med bittelitt vann og søtning for å lage en tykk saus på toppen, og gjerne noen bananskiver hvis du har. Så godt og så enkelt!

Colour me happy

Farger gjør meg så glad! Det gjelder både klær og matvarer, det gir liksom litt ekstra energi med masse farger. Spesielt synes jeg det gjelder treningsklær, for det er jo helst på trening jeg ønsker ekstra energi. Det gir ekstra motivasjon når jeg føler meg fresh på trening også, så en fargerik treningsgarderobe er et must for min del. Det blir så kjedelig med bare sorte klær på trening, spesielt nå som sommeren står for døren. Heldigvis har det dukket opp en hel masse fargerike plagg i det siste, og jeg har allerede fylt opp en ny handlekurv hos X-life. Under er noen av plaggene jeg har bestilt, ikke rart jeg gleder meg til de dumper ned i postkassen!

 1. Rosa løpeshorts fra Craft her 2. Orange genser fra Mitchi her 3.Blå t-skjorte fra Kari Traa her 4. Turkis t-skjorte fra Kari Traa her  5. Gul løpeshorts fra Mitchi her 6. Korall singlett fra 2XU her (adlinks)

Det som gir like mye energi og glede er matvarer med mye farger. Fargerike matvarer er ofte sunne og er rike på antioksidanter også, spesielt når det gjelder frukt, bær og grønnsaker. Akkurat disse matvarene er det mye av for tiden - og jeg tror ikke jeg vet av bedre sommersnacks. Stiller det aller meste av søtsug, men noen ganger trenger man bare litt ekstra sjokolade i livet også. Selv om det er helligdag venter jeg til lørdag med ekte sjokolade, men heldigvis finnes det sunne alternativer i mellomtiden! Jeg lagde sjokoladekrem til lunsj i går, og denne kan fint nytes som frokost eller dessert også.  Forhåpentligvis har du ingrediensene i skapet, alt du trenger er nemlig dette:

 1 boks fullfett kokosmelk

1 scoop sjokoladeprotein

1 ts kakao 

1 ss sukrin

Bruk kun den stive delen av kokosmelken, og bland dette sammen med resten av ingrediensene. Hell over i en skål/kopp og topp med det du ønsker. Jeg gikk for peanøttsmør, jordbær og banan - uslåelig kombinasjon! Det var dagens frokosttips, nå skal jeg ut på tur i sola med Guapo. Ha en strålende fridag alle sammen, nyt den!

 

Hip thrust og protein-iskaffe

Hip thrust er uten tvil en av mine favoritt-øvelser for å trene rumpa. Jeg føler at jeg får ekstremt god kontakt, og jeg kjenner virkelig at setemusklene jobber. I følge flere undersøkelser er den også en av de øvelsene som aktiverer rumpa i størst grad. Jeg vet at mange synes det kan være litt vanskelig å få til teknikken, så jeg tenkte jeg skulle komme med noen små tips. Husk å stram rumpa og magen gjennom hele øvelsen. Da unngår du lettere å hyperekstendere ryggen, for kroppen skal være i en rett posisjon gjennom hele øvelsen. Bevegelsen skal skje i hofta, husk det. En annen ting som er viktig å huske er at du skal presse gjennom hælen, ikke tærne. Løft gjerne tærne opp om du ønsker det, slik at det eneste som står igjen i bakken er hælen. På toppen er det viktig at du skviser skikkelig, uten bruk av korsryggen. Tenk at du skal klemme fast en mynt mellom rumpeballene dine. Du kan gjøre den som meg på bildet under, eller med ett og ett bein og også på sofakanten hjemme ved et ledig øyeblikk!

Topp og tights er begge fra Better Bodies (innlegget inneholder adlinks)

Med så fint vær som vi har om dagen er det helt umulig å holde seg inne. Pensum leses utendørs i dag, med et stort glass protein-iskaffe for å kjøle meg litt ned. Fremgangsmåten er superenkel og dette er virkelig en sommerfavoritt hvert eneste år. Kok først opp bittelitt vann i en vannkoker. Jeg legger 2 ts pulverkaffe (litt avhengig av hvor sterk du vil ha den) i et glass, heller over vannet og rører til alt er løst opp. Deretter fyller jeg glasset nesten til toppen med kaldt vann, og rører inn en scoop proteinpulver med smak av capuccino. Du kan også bruke sjokolade, men capuccino er mye bedre i mine øyne. Rør godt og gjerne tilsett isbiter hvis du har, og et lite dryss kanel på toppen. Så er du klar for å nyte sola!
 

Lunsjtips: blomkålbrødDagens lunsj ble noe så spennende som blomkålbrød! Det høres kanskje helt merkelig ut, men det ble faktisk skikkelig godt. Brødet inneholder lite karbohydrater, men mye sunt fett og proteiner. Ikke minst er det mettende, enkelt og smakfult. Det inneholder bare tre ingredienser, nemlig 1 mellomstor blomkål, 50 g mandelmel og 2 egg. Del opp blomkålen og legg den i en bolle sammen med egg og mandelmel. Mos godt med stavmikser, slik at du har en glatt og fin røre. Tilsett krydder etter ønske, jeg valgte 1 ts hvitløkssalt, rosmarin og chili. Blomkål i seg selv er jo ganske smakløst, så jeg vil anbefale å tilsette en del krydder for å gjøre brødet mer spennende. Fordel på bakepapir og stek midt i ovnen på 200 grader i ca. 35 minutter.  La de avkjøle seg på rist før du topper med pålegg, jeg valgte kokte egg, avocado og litt grønnsaker.Jeg har treningsfri i dag, og alt jeg skal gjøre er å lese til eksamen. Det er ikke så lett som det høres ut, annenhver time må jeg jo ut med hjerteknuseren min. Resten av tiden har jeg bare lyst til å kose med han også, det er faktisk ekstremt vanskelig å la være! Han overøser meg med kjærlighet og våte kyss - hvem klarer vel å si nei til det for å lese pensum?

Chins & chocolate

Min treningsuke har startet superbra, med en økt på Hit The Gym i dag tidlig. Jeg prøver å fokusere mye på teknikk, da jeg lett kan "jukse" når det begynner å bli tungt. På chins har jeg en stygg tendens til å ikke stekke albuene helt ut, altså at jeg henger helt ned. Da er det lettere å få til flere repetisjoner, men jeg vil heller anbefale dere å kjøre repetisjonene strikte og korrekte. Økta mi i dag så slik ut:

Knebøy 3 x 3, 75 kg

Militærpress 3 x 4, 40 kg

Chins 3 x 5

Dips med 3 x 8, 7,5 kg ekstra vekt

Pushdown med stang 3 x 12, 41 kg

Pikes på romaskin 3 x 8

Det er så gøy å legge på litt og litt vekter for hver økt, og ikke minst supermotiverende! Hvis jeg kommer til et punkt hvor det er vaskelig å øke vektene øker jeg heller repetisjonene gradvis. Jeg har aldri vært særlig sterk i knebøy for eksempel, så her passer jeg på å ta det rolig med å øke belastningen. Hvis jeg øker for for kommer jeg til å møte veggen alt for fort, og da er jo mye av poenget borte. Men ved å alltid ha en form for progresjon, så tvinges kroppen til å utvikle seg. Om det er antall repetisjoner, serier eller belastning kan variere - men bare pass på at du ikke ender opp med å gjøre det samme hver økt. En annen ting jeg liker å variere er mageøvelsene mine. Jeg er egentlig ikke superfan av magetrening, og prøver derfor alltid å gjøre øvelsene på morsomme men effektive måter. Pikes på ball er en utrolig god øvelse for magemusklene, men den kan også utføres på romaskin! Da gjør du slik som på bildene under, hold et sekund på toppen før du senker ned.Tights fra Skins og t-skjorte fra Better Bodies (adlinks)

Etter økta hadde jeg skikkelig lyst på sjokolade, og det på en mandag. Løsningen ble derfor et stort glass melk med sukkerfri Nesquik (kjøpes på Iherb), og riskaker med peanøttsmør og philadelphia på. Lite, lett og kjempegodt påfyll etter ei god økt - som virkelig stilte sjokoladesuget på en sunnere måte. Det er ingen grunn til å nekte seg ting, så lenge man finner smarte løsninger som passer inn i hverdagen :) 


Nå skal jeg ut på tur med Guapo, fin forsettelse på en sprek mandag her i gården. Ønsker alle dere det samme -  start uka på en best mulig måte!Kokoskake med friske bær


Hvor godt så ikke dette ut? Jeg kan love at det smakte godt også, og jeg synes virkelig litt kake er på sin plass etter en helg på skolebenken. Jeg var ikke så lysten på å stå flere timer på kjøkkenet, og da er den sunnere ferdigmiks bra å ha stående i skapet! Den kan brukes fra alt til eplekake, krydderkake og gulrotkake eller til kokoskake som jeg valgte ikveld. Du trenger dette:

1 sunnere kakemiks fra Funksjonell mat

1 boks kokosmelk

3 egg

2 ts kanel

Bland alle ingrediensene i en bolle, og rør godt. Fordel i en smurt springform, og stek midt i ovnen på 180 grader i ca. 35 minutter. Ta ut og la den avkjøle seg. Som glasur brukte jeg denne gangen det jeg hadde i kjøleskaper, mager vaniljekesam blandet med bringebærsyltetøy og litt sukrinmelis. Topp med friske bær og du har en utrolig god, sunn og smakfull kake. Perfekt på en lat søndagskveld.

 Jeg er faktisk skikkelig sliten etter denne skolehelgen, det har vært mye praktisk men også mye informasjon. Det blir mye til både hode og kropp, og derfor blir det godt med en søndag på sofaen med Guapo. Det eneste jeg skal ta meg litt tid til er å rulle litt på rumblerolleren min som jeg har liggende i skapet. Igjen har vi blitt påminnet hvor viktig redskap dette kan være, og jeg er selv for dårlig på den. Den ligger jo i skapet, men likevel bruker jeg den kanskje bare en gang i uka hjemme. Så i kveld skal det rulles på stuegulvet mens jeg ser på TV og spiser mer av den herlige kaken.Rumbleroller finnes i flere størrelser, de små kan være praktiske å hjemme. (innlegget inneholder adlinks)

Nå er det faktisk bare en kurshelg igjen før vi er ferdige, og det er litt sykt å tenke på. Snart er jeg i mål og er personlig trener! Likevel sitter jeg allerede og titter på mer kurs og videreutdanning, det er jo så ufattelig mye spennende å lære om. Vil dere se mer på kurs kan dere sjekke AFPT sine hjemmesider, nå får man faktisk studiepoeng for å utdanne seg til PT også. Det var det jeg hadde å komme med i kveld - håper dere nyter siste del av helgen!

Teknikk og terping

Jeg elsker å lære mer om kroppen. Men jeg føler og at jo mer jeg lærer, jo mer skjønner jeg at jeg ikke kan. Selv om jeg utdanner meg til personlig trener og lærer masse om anatomi, fysiologi og hvordan kroppen fungerer lærer jeg bare en brøkdel av alt som er å vite om dette fantastiske maskineriet. Det er litt vanskelig å forklare - foe jeg kan jo mye mer nå enn tidligere, men jeg føler også at jeg har fått en forståelse for hvor kompleks kroppen faktisk er. En som virkelig har peiling på akkurat det er Martin Norum, som er foreleseren vår denne helgen. AFPT har virkelig imponert meg med kvaliteten på foreleserne, det har vært utrolig bra hver gang. Jeg har jo begge bøkene til Martin Norum og har lest de flere ganger, så da var det ekstra gøy at han kom til Trondheim i helgen. I går gikk vi grundig gjennom teknikk på knebøy og frontbøy, med 5 x 5 repetisjoner hver. Vi senket rolig ned, og måtte stoppe to sekunder i bunnposisjon før vi gikk opp igjen. Det har jeg faktisk aldri prøvd før, og det var virkelig tungt! Teknikk må bare terpes og terpes til det sitter, noe som er lurt å ha i bakhodet under hver økt.

Antishake tights / t-skjorte / treningssko ( innlegget inneholder adlinks)

I dag skal vi gjøre det samme, altså gå gjennom teknikk på baseøvelsene. Markløft, militærpress, benkpress og chins venter - før vi skal prøve oss på olympiske løft på slutten av dagen.Tipper jeg kommer til å være sliten jente etter skolen ikveld! Heldigvis vet jeg at sunn kakebaking venter ikveld, det er virkekelig noe å glede seg til! Før den tid skal jeg bare lære masse, og sørge for å få i meg næring mellom slagene. Her er det jeg gomler mest av på skolebenken, helt avhengig av Questbars!

Så er jeg litt seint ute - men jeg må bare tipse dere om X-life sitt helgetilbud. Det varer bare ut dagen, med både fine klær og kosttilskudd. Men det jeg synes er aller kulest er at det er -40% på treningsstrikk, som er et genialt verktøy å ha med seg om du skal reise på ferie og vil trene litt. Jeg kan lage et eget innlegg om det senere - men det er faktisk en hel drøss med øvelser du får gjort bare med strikk. Supert for å holde formen litt ved like mens du er ute på reise i sommer.  Hele helgetilbudet finner du ved å trykke her.Da er det på tide å komme meg ut døra, en ny og spennende dag med Akademiet For Personlig Trening venter!

Lompefest


Det er lørdag - og da er det på plass med en liten fest. Jeg drikker nesten aldri alkohol, men en matfest tar jeg mer enn gjerne! En lompefest er supert på en lørdag, og lomper er akkurat det jeg har med meg på skolen i helga. Sikkert ikke like vakkert dandert etter å ha blitt med i matboksen, men jeg satser på at de smaker like bra frem til lunsj! Alt du trenger er en pakke speltlomper, en boks mager kesam, en pakke kokt skinke, spinat og purreløk. Press en kinesisk hvitløk og rør godt inn i mager kesam, sammen med en ts salt. Fordel over en speltlompe, legg på fersk spinat og purre og kokt skine på toppen. Du kan spise som wraps ved å rulle de sammen, eller skjær de opp som jeg har gjor her. Bruk gjerne tannpirkere for å holde de på plass. Er ikke dette en skikkelig lompefest så vet ikke jeg!Som om det ikke holder at jeg er matvrak har Guapo blitt det samme allerede. Han står alltid igjen med masse ris på snuten, men det er iallefall bedre enn å få ris på rompa. Fantastisk humor en tidlig lørdagsmorgen, nå venter skole og terping på baseøvelser. Ha en sporty lørdag alle sammen :)
Fredagsøkt og fredagspizza

Startet fredagen på best mulig måte - nemlig med en styrkeøkt! Jeg spiser et eple, tar BCAA og preworkout før stryrketrening på morgenen, og det holder i massevis for min del. Etter økta fyller jeg på med karbohydrater og protein for at musklene skal få den næringen de trenger til å vokse. Du klarer ikke å bygge muskler uten å spis nok mat - det er viktig å huske på! Jeg er inne i en skikkelig bra treningsperiode nå, hvor jeg passer på å spise mye og riktig mat. Det går fremover for hver økt, og det er så gøy! Det er nok en av de beste følelsen jeg vet av, å "plutselig" kunne løfte mer enn jeg har gjort tidligere. At vektene jeg løftet for noen måneder siden blir brukt som oppvarming og ikke som hovedsett - det er så gøy! Økta i dag så slik ut:

Knebøy 3 x 5, 72,5 kg

Benkpress 3 x 4, 57,5 kg

Markløft 1 x 5, 95 kg

Stående stangroing 3 x 8, 50 kg

Sidehev 3 x 8, 8 kg

Bicepscurl 3 x 12, 10 kg

Jeg skal være så ærlig at jeg sliter litt med benkpressen nå, fordi jeg har "juksa" tidligere. Jeg har ikke kjørt stanga helt ned til brystkassen, men stoppet et par centimeter før. Det er utrolig hvor mye tyngre det blir av å kjøre stangen helt ned, slik det faktisk skal gjøres. Men det går fremover, og det er det viktigste! Jeg kommer til å jobbe med å bli sterkere i tiden fremover, men snart skal vi sette i gang med mye variert trening også. Toughest venter den 7. september i Oslo, og til den tid MÅ jeg være i kanonform. 8 kilometer med 40 hinder kommer til å bli alt annet enn enkelt. Jeg skal komme mer tilbake til hvordan vi i Team HIT legger opp løpet - eksamen står i fokus nå først!


Rosablogger i garderoben! Antishake-tights fra Röhnisch og t-skjorte fra Kari Traa finner du selvsagt hos X-life (adlinks)

Over til det viktigste av alt - nemlig maten. I går ble det pizza for å feire den kommende oppstarten min som PT på Hit The Gym. Jeg må samtidig si tusen takk til alle for lykkeønskninger, det varmer! Uansett om du har noe å feire eller bare har lyst på noe godt er pizza alltid en sikker vinner. Hvit pizza er en av mine favoritter - og hvis du vil lage den helt fra bunnen av er oppskriften her. Den late versjonen er å bruke en ferdig pizzadeig fra Tine, og hvis du velger den med fullkorn og spelt får du faktisk en god pizzabunn med ganske bra næringsinnhold. Supert hvis du har det travelt, mangler ingredienser eller er bare er for lat til å lage deig selv. Fyllet ble laget av lett creme fraiche, pesto og en presset kinesisk hvitløk, før toppingen av stekt kyllingfilet, grønnsaker og mozarella ble lagt på. Så godt, så enkelt!


Som om ikke den pizzaen var et bra fredagstips har jeg et lite tips til, nemlig dette: 
Og det er verdt et smilende selfie-glis i garderoben :D En annen ting som er verdt å smile for er at det er klart for ny skolehelg, denne gangen med selveste Martin Norum som foreleser. Gjett om jeg gleder meg! Ha en fantastisk fredag alle sammen, og riktig god helg :)

Personlig trener på Hit The Gym!

Ikke rart jeg smiler - jeg begynner nemlig som personlig trener på Hit The Gym i august! Jeg er så glad for denne muligheten, å kunne ha PT-timer på byens feteste gym. Ikke bare har gymmet alt av utstyr man kan ønske seg og ser fantastisk ut, men miljøet der er så utrolig bra. Det gjelder selvfølgelig for medlemmene, men også for de som jobber der. Da gymmet åpnet i oktober ble noen av byens beste personlige trenere håndplukket for å jobbe der, og jeg føler meg priviligert som også får lov til det. Det kommer til å bli så bra - jeg gleder meg som en liten unge til å komme i gang! Alt jeg har lært om trening og kosthold har gitt meg så mye på så mange plan i livet, og jeg gleder meg til å kunne lære bort det samme til andre. Jeg har så mange ideer dansende rundt i hodet, teknikk-kurs, bootcamps, felles cardio-challenges og rumpetreningskurs er bare noe av det jeg har lyst til å gjøre - og nå har jeg verdens beste plass å gjøre det på. Ingen tvil om at dette blir A-W-E-S-O-M-E, det gledes! Så håper jeg selvfølgelig mange av dere blir med, å bli sterkere sammen på Hit The Gym!Kjærlighet og overnight oats

Jeg trodde aldri det gikk an å knytte seg til en liten skapning så fort som jeg har gjort med Guapo. Jeg har jo bodd med hund tidligere, men jeg har aldri hatt min egen valp før. Det er så fantastisk følelse, å ha den nydelige lille gutten som er helt avhengig av meg. Det betyr selvfølgelig også mye jobb, vi er ute annenhver time og han har hatt noen uhell inne - men det hører med valpetiden. Mammahjertet mitt blir så stolt når han lærer nye ting, og jeg blir mer og mer glad i han for hver dag som går. Jeg er som dere kanskje skjønner litt småforelska den fine spanjolen min, og jeg jobber faktisk skikkelig hardt for å ikke spamme dere med bilder hele tiden. Men når Drea kom på besøk for et par dager siden tok hun noen bilder som var så fine at jeg faktisk bare må dele de med dere!

Før Gaupo kan å sitte kan han å se bra ut på selfie! Viktig med prioriteringer ;)

I dag har jeg treningsfri og skal bruke dagen på turer med Guapo, lesing og et møte. Det skal jeg oppdatere dere på ikveld, men først tenkte jeg å vise dere dagens første måltid! Overnight oats lager seg selv i kjøleskapet, så det krever utrolig lite for et godt måltid. Bland 2 dl havregryn, 1 dl melk og 2 dl gresk yoghurt i et glass. Tilsett søtning etter smak, jeg brukte 2 ss sukrin. Dekk med plast og sett i kjøleskapet over natta. Grynene trekker da til seg melk og yoghurten, sveller og blir til et supert måltid. Har du det travelt om morgenen er dette også fint å ha med seg i farten hvis du lager overnight oats i en plastboks. For prikken over i'en bruker jeg alltid noe digg som topping, og i dag ble det jordbær, banan og mandler.


Så helt til slutt vil jeg spørre dere om litt hjelp - jeg har nemlig et vanskelig valg å ta i dag. Det handler selvfølgelig om treningsklær, hva ellers? Jeg har ikke bare forelska meg i Guapo, men i de nye produktene fra Better Bodies også. Men det store spørsmålet er hvilken farge jeg skal velge! Selv om jeg er så heldig å bli sponset av X-life betyr selvfølgelig ikke det at jeg får alt jeg vil, derfor må jeg gjøre prioriteringer som alle andre. Å ha freshe treningsklær er faktisk veldig viktig for meg, uansett hvor overfladisk det kan høres ut. Men hvis jeg føler at jeg ser ut som et dass når jeg kommer på trening, da blir økta deretter også. Og dårlige økter kan jeg selvfølgelig ikke ha noe av!

 


Blå eller rosa tights

 


Rosa eller lime singlett? 


 Håper dere kan gjøre valget litt lettere for meg sånn at jeg kan fokusere på lesinga og ikke på treningsklær. Pugging av muskelfester og skjelettet neste for denne jenta, før vi skal ut å kose oss i sola. Ønsker dere alle en sprek og sterk dag!

Kveldssnack og kanonøkt

Etter en utrolig bra treningsøkt fortjener man litt ekstra godt påfyll etterpå. Nå som sommeren begynner å nærme seg kan jeg ikke tenke meg noe bedre enn frukt og bær ute i sola, det er så godt! Kveldskosen denne onsdagen ble melon, jordbær og eple ute i bakgården. Litt sukrin gold på toppen så blir det perfekt :) 

Jeg responderer utrolig bra på å kjøre færre men tyngre økter etter en lang periode med mer fokus på volum. Og ingenting er så gøy som når det virkelig går fremover med treninga! Det eneste som er litt kjipt er at jeg må vente så lenge mellom øktene, jeg kunne jo gjerne trent hver dag! Men det er jo litt av poenget også, kroppen trenger restitusjon. Så får jeg jo mye mer tid til å være sammen med Guapo også. Uansettt, dagens treningsøkt så slik ut:

Knebøy 3 x 3 

Militærpress 3 x 4

Dips m/vekt 3 x 6

Chins 3 x 4

Hiptrust 3 x 8

Jeg må også terpe på teknikken min, og føler aldri at bøyen min blir perfekt. Jeg er litt treg med å få hofta frem når jeg går opp fra bunnposisjon, så det er noe jeg må jobbe med. Det er jo det som er så fint med trening og kropp også - det er et evigvarende prosjekt man kan forbedre hele livet.

Treningstopp / tights (-25%)  / løftesko 

NÅ skal jeg lage mat til i morgen og lade opp til en spennede dag :) Gleder meg til å oppdatere dere i morgen!

Grove matmuffinsMatmuffins er så ufattelig godt - og ikke minst praktisk. Lett å ha med seg som matpakke, til niste på turen eller bare å ta en i hånda på vei ut døra. Smakfult, sunt og enkelt er det også - jeg har jo tidligere vist dere ferdigmiksen fra Funksjonell Mat som jeg er veldig glad i. Denne var jeg tom for fordi jeg har spist opp alle jeg hadde på lager, og ble dermed nødt til å lage egne fra bunnen. Det ble suksess, og her er oppskriften: 

400 g karbonadedeig

4 dl melk

2 egg

300 g havregryn

200 g speltmel

1/2 boks hermetiske tomater

Grønnsaker ( jeg brukte purreløk og paprika)

1 presset kinesisk hvitløk, 1 ts oregano, 1 ts salt

1 ts bakepulver

Ost

Strek først karbonadedeig med krydder av ønske. Jeg liker maten min litt sterk, så jeg brukte kajennepepper og chili. Bland de tørrre ingresiensene i en bolle. Visp lett sammen egg, melk og hermetiske tomater i en ny bolle. Her kan du fint velge en av variantene med tilsatt smak hvis du ønsker, jeg brukte den med basilikum i. Hell melkeblandingen over i det tørre og rør godt. Deretter hakker du opp grønnsaker av ønske og tilsetter i røra, i jeg brukte purreløk og paprika. Rør til slutt inn karbonadedeigen før du fordeler i muffinsformer, gjerne av silikon. Strø litt ost på toppen og stek midt i ovnen på 200 grader i 25-30 minutter. Jeg fikk 20 mellomstore matmuffins av denne oppskriften. Avkjøl på rist, før du nyter en proteinrik og saftig muffins. Disse passer perfekt på en lillelørdag, så kan du fryse restene til senere. Et fint lite måltid, gjerne med noe grønt til på siden. Jeg skal ut på gresset og leke med yndlingsgutten min nå, før en treningsøkt og eksamenslesing venter. Ønsker dere alle en super start på dagen!
Test av pre-workout produkter

Kostilskuddsjungelen er det lett å gå seg vill i, det vet jeg alt om. Det er en bransje som omsetter for ekstremt mye penger hvert år, og det er ikke alltid lett å vite hva som faktisk er verdt å bruke penger på. Lenkene i dette innlegget er sponset, men likevel er dette min ærlige mening. Jeg ville aldri anbefalt noe jeg ikke bruker eller liker selv. Jeg har selvfølgelig ikke prøvd alt som finnes på markedet heller, men her et utvalg av PWO-produkter som selges lovlig i Norge og som jeg selv har testet på trening. Hovedfunksjonen til et PWO-produkt er å få deg til å yte maks på trening. Det skal gi energi,  øke evne til å trene hardere og på den måten bidra til bedre langsiktige resultater. Det er absolutt ikke nødvendig med et slikt produkt før trening, men hvis du ønsker den ekstra piffen før økta kan dette være veien å gå. Fres brusetabletter: Disse er jeg faktisk helt avhengig av. Jeg drikker det hver dag, og veksler mellom smakene for å ikke bli lei. Problemet mitt med fres er akkurat dette, at jeg drikker det hver dag. Det blir litt sånn at jeg tar en fres hvis jeg ikke orker å lage kaffe. Dermed blir det ofte 2-3 fres om dagen, og derfor føler jeg ikke at jeg får veldig stor effekt av å ta den før ei økt. Den gir en oppkvikkende effekt i hverdagen, men ikke nok å gi meg skikkelig energi før trening. Akkurat nå er Vitrinox med kirsebær min favorittsmak

Fres shot: Jeg føler mye av det samme jeg nevnte for brusetablettene også gjelder for shotten. Men jeg føler denne gir enda litt mer effekt, det har sikkert sammenheng med at den inneholder taurin i tillegg til det høye koffeininnholdet. Den er veldig praktisk å ha med seg da den er liten, slipper å blandes ut og gir tilgang til rask energi Smaken er veldig god, og den minner meg litt om redbull. Du kan kjøpe shots ved å trykke her.Nanox fettforbrennings-shot: Hovedingrediensen i denne shotten er L-Carnitine som skal virke reduserende på fettmasse og redusere utmattelse. Personlig synes jeg ikke den ga veldig bra effekt før styrketrening, så det er kanskje ikke den rette å velge om du vil ha masse energi før ei tung styrkeøkt. Kanskje er dette et bedre produkt å prøve i forhold til kondisjonstrening. 12 shots koster 299,- og du hvis du vil prøve de finner du de her.

Saw: Nå begynner vi å snakke energi-boost! Saw gir et skikkelig kick før trening, og jeg merker stor forskjell på om jeg tar en scoop eller ikke før trening. Jeg føler energien øker og at jeg har har mer å gi under økta ved å ta Saw først, sånn at jeg klarer et par ekstra reps. En PWO som inneholder kreatin slik som denne er også fint, for da slipper jeg å ta det utenom. Det eneste jeg vil sette fingeren her er smaken, for den er nemlig ikke supergod. Den er ikke fæl, men jeg gleder meg ikke til å drikke den for å si det sånn. Jeg løser dette enten ved å blande i bare litt vann og styrte, eller blande med BCAA som har god smak. Som regel gjør jeg det siste, og da går den glatt ned. En boks koster 449,- men det holder igjen til hele 80 servings, og du finner den ved å klikke her.Xtreme Muscle Speed: Denne er min personlige favoritt. Den kicker virkelig inn, og den gir en kriblende/klett kløende følelse i hele kroppen etter ca 20 minutter. Dette avtar, men energien varer gjennom hele økta. Jeg fikk denne forrige uke, og har bare prøvd den to ganger selv enda. Likevel har jeg fort merket at den kommer til å bli en favoritt, fast før trening i tiden fremover. Prisen for denne er 399,- og du kan klikke den hjem her.

Håper innlegget var til hjelp - og at det ble litt lettere å velge. Del gjerne egne meninger i kommentarfeltet, og si i fra om det er flere ting dere ønsker jeg skal teste! Nå skal jeg ut på dagens andre tur med Guapo i sola - finfin start på tirsdagen :) 

Mandagsøkt og markløft

Ukens første styrkeøkt er gjennomført og det føltes skikkelig bra i dag! Jeg får virkelig megaenergi av den nye PWO'en min, og der fikk jeg utnyttet under dagens økt. Jeg e-l-s-k-e-r å starte mandager med gode treningsøkter, for davet jeg at resten av uka kommer lett som en lek. Det gjeder å sette standarden tidlig! Økta jeg kjørte i dag så slik ut:

Knebøy 3 x 5, 70 kg

Benkpress 3 x 5, 57,5 kg

Markløft 1 x 5, 92,5 kg

Stående roing 3 x 6, 50 kg

Sidehev 3 x 8, 8 kg

I løpet av hele min styrketrenings-"karriere" har jeg faktisk bare kjørt vanlige markløft i en periode på to måneder. Jeg fikk nemlig tidlig høre at jeg måtte passe på den smale midja mi, og at tunge markløft kunne føre til at midja ble bred. Som fersk i styrketreningsverden tok jeg alle myter for god fisk, uten å være kritisk til informasjonen jeg fikk. Derfor har jeg faktisk vært livredd for å kjøre markløft, og derfor unngått de frem til nå. Det er nemlig ingen grunn til å hoppe over markløft. Jeg skjønner kanskje at folk ønsker det fordi det er en tung øvelse, men vi vet alle at det er tung styrketrening som gir de beste resultatene. Markløft er en baseøvelse på lik linje som knebøy, og tar du ikke markløft i dag anbefaler jeg å ta den med på programmet. Markløft er en hoftedominant øvelse i motsetning til knebøy som er knedominant, og tar derfor mer på den posteriore kjeden. Dette er altså baksiden av kroppen, som betyr at rumpe og bakside lår må jobbe mer. Vil du bygge booty er altså markløft en super øvelse, i tillegg til at den belaster en rekke andre muskler i kroppen samtidig. Mye bang for the bucks med andre ord!

Løs og supergod t-skjorte fra Better Bodies / tights fra Skins (adlinks)

Hvis du er svak i grepet bør du trene det opp, men i mellomtiden kan du fint bruke drareimer. Jeg gjør dette selv - og har et par drareimer som samtidig støtter håndleddene. To fluer i en smekk :) Føler du deg svak i korsrygg/mage kan du også få til å løfte tyngre vekter ved hjelp av et belte. Ha likevel i bakhodet at du ikke er sterkere enn ditt svakeste ledd, så tenk på å tren opp dette området ellers i treningen din. For min del er det mye psykisk også, jeg "føler" meg sterkere med engang jeg har beltet på. Jeg bruker det kun på toppsettene, altså de settene hvor vektene er tyngst. Slike ligger ofte rundt på gymmet, ellers kan man investere i et eget til en billig penge.


Løftebelte / drareimer

Etter ei god økt hadde jeg lyst på noe digg til kveldsmat, og havregryn er jo altid en sikker vinner etter trening. Denne gangen gikk jeg for en litt annen variant enn den kjære grøten min, og det ble virkelig godt. Jeg la havregryn sammen med 3 ss sukrin i panna, og stekte på middels varme. Dette gjør at sukrinen smelter, og klistrer seg til havregryna. Etter det er avkjølt blir det crunchy, litt som frokostblanding! Sammen med en boks cottage cheese, litt mandler og sukkerfritt syltetøy ble dette en kjempegod og mettende kveldsmat. Anbefales :) 

Tar du markløft?

Ja jeg elsker peanøttsmør

Frister dagens lunsj ute i sola? Den smakte iallefall utrolig godt, og jeg synes faktisk mat smaker bedre når jeg vet at det jeg spiser er bra for meg. Jeg er forkjemper for et sunt kosthold som inneholder mat man faktisk gleder seg til å spise. En av favoritt-kildene mine til sunt fett er peanøttsmør, og strengt tatt trenger jeg vel ikke å forklare hvorfor. Peanøttsmaker fantastisk til det aller meste, og i tillegg er det faktisk bra for oss.  Peanøttsmør inneholder mye fett - men det er selvfølgelig av den sunne typen, de enumettede og flerumettede fettsyrene. I tillegg inneholder peanøttsmør både protein og fiber, slik at der gir en god metthetsfølelse. Det inneholder også en hel rekke vitaminer og mineraler, så det er ikke uten grunn at de selger det på helsekostbutikker. Det er jo så bra for oss! Men - og dette er et stort men, det er ekstremt stor forskjell på peanøttsmørene. I mine øyne skal peanøttsmør kun ha to ingredienser, nemlig peanøtter og salt. Alt for mange varianter har dessverre tilsatt mye sukker og ekstra fett, noe som absolutt ikke er nødvendig. Disse variantene er ofte billigere, men kvalitet vinner lett over kvantitet i dette tilfellet.

Innlegget inneholder reklame i samarbeid med Green Choise

Selv spiser jeg peanøttsmør nesten daglig, og jeg spiser alltid det økologise peanøttsmøret fra Green Choise. Dette selges på helsekost, men også på Meny og Rema 1000. Det inneholder 99,3% peanøtter og er kun smakssatt med havsalt. Det finnes både i creamy og crunchy, min favoritt er den crunchy med små peanøttbiter i. Herregud så godt! Det eneste negative med dette peanøttsmøret er at det er vanskelig å ikke spise hele glasset på en gang. En porsjon regnes gjerne til to spiseskjeer, selv om jeg gjerne ønsker at det skal være fire. Peanøttsmør er uansett en super kilde til sunne fettsyrer, og kan nytes med den aller beste samvittighet. 

En ting til jeg liker med peanøttsmør er at det er så utrolig allsidig! Den kan brukes på knekkebrød, brødskiver, i havregrøten, på vaffel, speltlomper, proteinpannekaker, som dip til frukt og grønnsaker, i bakst eller bare rett fra glasset. Mulighetene er uendelige, så det er faktisk helt umulig å bli lei! Under ser dere et utvalg av mat ed peanøttsmør - og alt er selvfølgelig sunt.
1. Sjokoladekrem med peanøttsmør 2. Hjemmelagde speltlomper med peanøttsmør 3. Choconut cookies med peanøttsmør  4. Grove hverdagsvafler med peanøttsmør 5. Cottage cheese med eple og peanøttsmør

Som dere kanskje har skjønt at innlegget er jeg ei peanøttsmør-elskende jente! Derfor tar jeg gjerne mot tips fra dere også - del gjerne deres favorittmåte å spise peanøttsmør på i kommentarfeltet :)

[Alt-Text]

Ukens siste og tapas med grovt forccaciabrød

God morgen dere! Håper dere hadde en fantastisk feiring av 17.mai i går, det hadde iallefall jeg. Denne sønsdagsmorgenen våknet jeg full av energi, men det var det ikke pre-workout som var årsaken i dag. Gårsdagens feiring og matinntak har gjort at alle energilagre i kroppen er fylt opp, og det måtte jeg bare utnytte denne søndagen. Jeg la ut på ukens fjerde og siste intervall-økt, og er nå e ferdig med ukens cardiochallenge. Det var skikkelig hardt å løpe 4x4 intervaller 4 ganger på en uke synes jeg selv - så creds til alle som har vært med hele veien! Jeg kommer garantert til å kjøre flere cardiochallenges, men ikke så intensive som denne tror jeg. Kanskje en sprint-challenge neste søndag? Jeg får tenke ut noe lurt ;) Uansett, det jeg skulle vise dere nå var grunnen til at jeg har så mye energi i dag. Nemlig maten fra i går, hjemme hos mor og far ble det servert tapas på nasjonaldagen. Det er så godt - spesielt med grovt foccaicabrød til. Her kommer oppskriften og bilder fra den store dagen.


Enkel tomat- og mozarellasalat er så godt, det samme er søtpotetbåter og dadler surret i serranoskinke. Søte daldler med den salte skinken er en perfekt kombinasjon, bacon er også et veldig godt alternativ til å surre dadlene i.Sniker med et par bilder av hjerteknuseren min og, som selvfølgelig sjarmerte hele familien i senk. Helt utrolig hvor fort knyttet jeg har blitt til han, nå kan jeg ikke se for meg å være uten. Over til oppskriften jeg lovte dere - på sunnere foccacia. Dette brødet var faktisk utrolig godt, og er mye sunnere en det vanlige. Oppskiften holder til en stekeplate og ser slik ut:

6 dl fullkorns hvetemel

4 dl sammalt hvete grov

5 dl vann

50 g tørrgjær (1 pakke)

6 ss olivenolje

1 ss timian

2 ts rosmarin

1 ts maldonsalt

Bland gjær, mel og fingervarmt gjær i en bolle. Elt godt sammen, gjerne med en kjøkkenmaskin hvis du har det. Når du har eltet ferdig og har fått en litt seig og god deig, tilsetter du 3 ss olivenolje og elter litt til. Deretter setter du deigen til heving i ca. 45 minutter, gjerne på et lunt sted. Deretter legger du deigen over på et stekebrett kledd med stekepapir, og trykker den godt ned med hendene. Bruk fingrene til å trykke mange små fingerhull i deigen før du drysser over resten av olivenoljen, timian, rosmarin og maldonsalt. La brødet etterheve i 30 minutter, før du steker det midt i ovenen på 180 grader i 40 minutter. Avkjøl på rist, server og nyt!

Luftig og velsmakende foccaciabrød som falt i smak hos alle. Denne ble virkelig en favoritt til tapasen hjemme hos oss, og det blir den nok hvis dere prøver også. Helt til slutt må jeg også legge ved et bilde av den beste kaken man kan få på 17. mai, nemlig mammas pavlovakake. Full av sukker og krem, men det spiller ingen verdens rolle på nasjonaldagen. Da er nemlig kake, is og pølser helt innafor - så jeg beordrer alle til å ikke ha en fnugg av dårlig samvittighet i dag! Kos dere med den ekstra energien, og ha en fantastisk fin søndag alle sammen :)Starting strength

Ukens tredje og siste styrkeøkt er i boks! Med tanke på at jeg har fått valp nå blir min egen trening litt nedprioritert, fordi han er det viktigste. Jeg har derfor begynt på et nytt styrkeprogram som går over tre dager i uken. Egentlig er det ikke nytt heller, jeg har kjørt det for et par år siden også og hadde god fremgang med det. Starting strength er utgangspunktet, som egentlig et nybegynnerprogram for styrketrening. Men md tanke på at jeg har vært mer opptatt av volum-trening enn å bli sterk de siste årene passer dette veldig bra nå! Tre dager i uka med fokus på baseøvelser hver gang, og lineær progresjon. Det vil si at jeg øker vektene for hver trening, men med svært lite av gangen. I dag økte jeg f.eks med 1 kilo på militærpress, fordi man kan ikke øke for mye med et slikt program. Dagens økt så slik ut:

Knebøy 3 x 5

Militærpress 3 x 5

Pullups 3 x 5

Dips m/vekt 3 x 8 

Mage

Løftesko / tights / caps (innlegget inneholder adlinks)

Jeg likte skikkelig godt passformen på den nye logo tightsen fra Better Bodies. Sikler veldig på varianten med løkkeskrift også, de var så fine!

Knebøy kjører jeg faktisk tre ganger i uka nå, og da sier det seg selv at belastningen må økes i rolig tempo. Det som også er viktig hvis man skal starte på et slikt program, er å ikke begynne med for høye vekter. Da sier det fort stopp etterhvert som ukene går og vektene skal økes. Selv om det er få øvelser får kroppen virkelig kjørt seg på dette programmet! Mageøvelsen på slutten varierer jeg fra gang til gang, og i dag valgte jeg en som er grisetung. Jeg aner ikke hva den heter, men jeg skal forklare den så godt jeg kan! Fest gummistrikk høyt oppe, og legg beina i strikken. Det er viktig å finne akkurat den strikken som gjør at underkroppen din tipper fra bakken, slik dere ser på bildet under. Jeg måtte bruke to stikker med ulik belastning for at det skulle bli perfekt. Øvelsen går så ut på å trekke underkroppen ned mens du holder bena så strake som mulig. Da må du spenne hele kjernen, og magemusklene får virkelig jobbet! Husk at tærne skal touche bakken hver gang. Blir det for tungt slik at du ikke kommer ned i bakken med tærne må du velge en litt lettere strikk. Jeg hadde MASSE energi under dagens økt, selv om nattesøvnen ikke har vært veldig god. Grunnen til må være den nye pre-workouten jeg har kjøpt, den var det virkelig futt i! Kjente liksom at det prikket litt i hele kroppen etter jeg drakk den, og den ga virkelig trykk. Muscle speed Xtreme heter vindunderet og den tropiske smaken var skikkelig god. Jatakk til ekstra ytelsesevne på trening! Resten av dagen skal jeg bare bruke til å kose med Guapo, perfekt start på helgen med andre ord :)
Sunn ostekake og familieforøkelse

Uansett om du er på diett, passer vekta eller bare spiser clean kan du spise denne kaken. Her har du en kake som bare inneholder sunne ingredienser, og som smaker helt supert i tillegg! Ingen grunn til å styre unna kakefatet med andre ord, i allefall ikke hvis det er denne herligheten som står på bordet. Oppskriften ser slik ut:

Bunn: 

40 g hasselnøtter 

80 g havregryn

60 g sukrin

4 ss vann

Mos hasselnøttene med en stavmikser/blender og tilsett resten av ingrediensene. Bland godt sammen, før du fordeler i en sprimform. Stek midt i ovnen på 175 grader i 15 minutter. Sukrinet vil smelte og sørge for at bunnen binder seg sammen. Avkjøles på rist. Bunnen ser slik ut før den går inn i ovnen: Fyll:

1 pakke gelatinplater

3,5 dl saft, jeg brukte zeroh villbringebær

3,5 dl vann

2 bokser mager vaniljekesam

2 ss sukrin

La gelatinplatene løse seg litt opp vannet før du tilsetter saft og sukrin. Kok opp på svak varme, og sørg for å røre godt. Når alt har løst seg opp trekker du kjevel av plata og lar det avkjøle seg. Etter det er avkjølt rører du inn to bokser mager vanilje kesam. Bland alt godt sammen, og hell over den avkjølte bunnen. Sett kaken i fryseren i to timer, og du er klar for servering! Topp gjerne med frisk frukt eller bær, jordbær og blåbær er supert til 17.mai!Osteaken lagde jeg i går, og den er allerede spist opp. Jeg fikk heldigvis hjelp, hvis ikke hadde jeg lett spist hele selv. I dag er det derimot verken baking, trening eller løping som står på planen. Jeg har nemlig blitt mamma, til den nydeligste lille staffegutten man kan tenke seg. Det er ufattelig hvor mye kjærlighet man kan føle til en så liten skapning etter så kort tid. Jeg kjenner jeg nesten får tårer i øynene når jeg kikker bort den sovende lille hjerteknuseren. Barnet heter Guapo, og selv om det ikke skal bli noen hundeblogg så kan dere forvente å se mye av han fremover :) Snart våkner han nok, og vi skal ut på tur igjen. Ingen tvil om dette blir en trofast turpartner, koseklump og følgesvenn i årene som kommer. Herregud så lykkelig jeg er akkurat nå!

Utetrening og ukens femte

Det går fint an å få til en bra treningsøkt ute - det beviste jeg og ei venninne i dag. Etter å ha gjennomført ukens tredje 4x4 og to tunge styrkeøkter kjenner jeg at kroppen er litt sliten ikveld. Men jeg måtte bare få unna en del treningsøkter tidlig denne uka, resten av dagene blir det nemlig helt andre ting som står i fokus. Jeg klarer ikke å lese, tenke eller gjøre noe fornuftig på grunn av alle sommerfuglene i magen uansett - så da ble ekstra trening og blogging et bra alternativ denne onsdagskvelden. Jeg har faktisk ikke løpt 4x4 ute før, men det var veldig gøy! Jeg måtte tvinge meg selv til å tenke mer for å gjøre jobben, istedet for å bare stille på mølla. Vel hjemme fant vi ut at vi ville trene litt ekstra og kjørte noen enkle øvelser i bakgården min. 


Øvelse nummer en er spark opp og ned, vi tok 20 spark på hvert ben. Deretter går man direkte over til øvelse nummer to, hvor man krysser bena over hverandre 20 ganger. Hvis forklaringen min var dårlig har jeg lagt ut film på instagram som du kan se her. Og når jeg først snakker om instagram så må jeg bare si at det er så gøy å se alle sprekinger som hashtagger #4dager4x4 og er med på challenge! Over til neste øvelse som er pushups mens partner holder bena dine. Gjør 10 stykk, og få brystkassen helt ned i bakken. Rett etterpå går du trillebår ca 15 meter og snur, før du bytter med partner. Vi holdt begge på å knekke sammen de siste meterne, så man skal ikke kimse av utetrening!


Hvis du synes at rumpa mi så fin i ut denne tightsen så er jeg faktisk helt enig! Jeg fikk den i posten i dag og jeg kommer garantert til å bo i den fremover :) Det er det andre plagget jeg tester fra Skins og jeg er igjen superfornøyd! Jeg har alltid vært fan av 2XU og det er jeg fortsatt, men jeg føler kanskje at den klemmer rumpa mi litt inn sånn at den blir "flatere." Selv om det er like bra kompresjon i Skins sine tightser føler jeg ikke at denne har samme effekt på rumpa, og det liker jeg! Det er jo -25% på alle produkter fra Skins hos X-life akkurat nå også, så om du vil sikre deg en er dette det rette tidspunktet :)

Jeg har ikke klart å sitte stille i hele dag, og får prøve å bruke de siste timene til noe fornuftig. Vaske leiligheten burde kanskje, men det frister lite. I kveld forandrer livet seg kraftig, i positiv retning og det blir så fantastisk. Kommer selvfølgelig med bildeoppdatering så raskt jeg rekker i morgen - det er bare å glede seg :D  

Nøttekake med sjokoladefyllNå som nasjonaldagen er rett rundt hjørnet er det på tide med kakebaking! For første gang er jeg ute i god tid, og kommer med en sunn og god oppskrift til dere. På 17.mai hører det liksom til med is, kake og andre godsaker - så da skader det ikke om en av sortene er sunnere i allefall. Denne kaken ble intet mindre enn utrolig god - og ikke er den vanskelig å lage heller. 

Nøttebunn:

120 g hasselnøtter

2 egg

2 bananer

2 ss sukrin

Med en stavmikser/blender gjør du nøttene nesten til mel, før du blander inn to egg, bananer og sukrin. Jeg brukte en stavmikser for å kjøre alle ingrediensene god sammen. Fordel i en paiform og stek midt i ovene på 175 grader i 20 minutter. Deretter tar du bunnen ut og lar den avkjøle seg.Sjokoladefyll:

1 boks philadelphia naturell

1 en boks mager vaniljekesam

2 ss bakekakao

4 ss sukrin

2 ss sukrinmelis

50 g hasselnøtter

Bruk først en stavmikser/blender for å male nøttene. Deretter blander du alt i en bolle og pisker lett sammen. Fordel over bunnen og sett formen i fryseren i ca. 30 minutter, slik at kremen stivner lett.Topp den ferdige kaken med frukt og bær, jeg brukte jordbær, bananskiver, blåbær og litt hasselnøtter. Fantastisk god kake som kan nytes med den reneste samvittighet! Bare husk at den ikke oppbevares særlig bra i kjøleskap, da vil nemlig sjokoladekremen bli rennende. Enda en grunn til å forsyne seg et par ganger ekstra ;)
Nå skal jeg straks ut for å gjennomføre dagens intervaller, før jeg skal prøve meg på en sunn ostekake ikveld. Viktig å ha oppskriftene klare til den store dagen! 

Fylt aubergine og dessert

Jeg har virkelig fått sansen for å fylle grønnsaker i det siste - og det blir like godt hver gang! I dag var det fylt aubergine som ble servert til middag. Sett først ovnen på 200 grader, før du deler aubergine på langs og skraper ut fyllet med en skje. Smør med litt olivenolje og stek de tomme "skallene" midt i ovnen. I mellomtiden lager du kjøttfyllet. Finhakk innmaten fra auberginene og stek den i panna sammen med en pakke karbonadedeig, løk, tomat, en finhakket hvitløk samt litt salt. La det steke seg litt sammen og fordel i auberginene som du har tatt ut av ovnen. Topp med litt mozarella og sett inn i ovnene igjen på samme temperatur i ca. 10 minutter, til osten har smeltet. Jeg toppet mine med litt salsa og ruccola, det satte virkelig prikken over i'en.

Over til det viktigste - nemlig desserten! I går lagde jeg hjemmelagde speltlomper igjen, det er jo så godt og så enkelt. Du trenger bare potet og speltmel og oppskriften har jeg postet her. Jeg aner ikke hvordan jeg har fått det til, men jeg har rotet bort kjevla mi og fikk derfor ikke kjevlet slik man egentlig skal. Løsningen ble å trykke deigen flat med stekepanna før jeg stekte de, noe som resulterte i litt tykkere og deformerte lomper. Men selv om formen ble rar var smaken helt fantastisk! Siden dette var desserten min fikk lompene en søt topping i form av økologisk peanøttsmør, bananskiver, jordbær og sunnere sjokoladepålegg (skummelt godt). Absolutt godkjent som dessert på en helt vanlig tirsdag!God og mett skal jeg vende nesa ned i skolebøkene igjen, for nå nærmer eksamen seg faretruende for og det skjer 1000 ting før den tid. Problemet mitt er at alt annet plutselig virker som en god ide når jeg skal lese, som å blogge om hva jeg har spist til middag i dag. Det er hardt dette blogglivet! Ha en fortsatt fin tirsdagskveld alle sammen :)

Reverse hyper for rumpa

En av favorittøvelsene mine for å få god kontakt med musklene i rumpa er reverse hyper. Dette er en øvelse hvor kontakt er mye viktigere enn belastning, det er altså ikke her du skal fokusere på å lasse på med vekter. Heller øk repetisjonsantallet, og bruk den som en avlutning på økta hvor du tar ut det aller siste. Alternativt kan den også brukes før du skal gå i gang med resten av beinøkta, som en aktiveringsøvelse. I denne øvelsen får hofteekstensjon god treningseffekt, noe som er en hamstringsen sine viktigste oppgaver. Det finnes mange varianter å gjøre øvelsen på, og jeg tenkte jeg skulle vise dere de forskjellige jeg bruker til vanlig. Jeg synes kontakten med musklene forandrer seg ved de ulike måtene å gjøre den på, og nettopp derfor er jeg glad i å variere de. Prøv de gjerne ut og finn din egen favoritt :)


Over gjør jeg øvelsen liggende på benk med en fitnessball mellom bena. Start øvelsen med å ha ballen liggende på gulvet, før du løfter til bena er strake og hold et par sekunder på toppen. Senk rolig ned til utgangsposisjon igjen, og gjenta øvelsen. Har du ikke fitnessball tilgjengelig kan du også kjøre den uten, da ved å bøye knærne sånn at bena ikke tar i gulvet slik du ser på bildene under. Den er veldig fin å bruke til aktivering før en benøkt. Pass på å ha kanten på benken liggende på hofteleddet, og hold et godt grep forran på benken. 

Camotights og treningsgenser fra Better Bodies


Min personlige favorittmåte å gjøre øvelsen på ser dere under, nemlig ettbeins reverse hyper i kabel. Her trenger du en fotstropp festet i hver fot, har gymmet ditt slike kan du kjøpe til under hundrelappen her. Det eneste som kan være litt vrient med denne er at det føles som foten "stopper" i bakken på vei ned. For å løse dette liker jeg å stå på kasse, slik at bevegelsen flyter lettere. Det går helt fint å stå på gulvet også, men jeg synes det er mye enklere å utføre øvelsen på kasse/step. Før foten bak til den er strak, og ikke høyere. Det er ingen grunn til å overdrive ekstensjonen i ryggsøylen. Hold et sekund på toppen og senk rolig ned. Tenk at du skal jobbe gjennom hele øvelsen, og ikke bare "slipp" beinet ditt ned igjen.

Elite compression shorts / treningssko egnet for styrketrening


En litt annen variant er å kjøre den til siden - som vil jobbe med litt andre muskler i setet. På denne er det virkelig viktig å tenke kontakt fremfor vekter, for dette er tungt. Jeg legger ofte på 10-12 kg her og tar alt mellom 12-20 repetisjoner. Igjen trenger du en fotstopp som du fester i kabel. Strekk beinet strakt ut til siden, hold posisjonen i topp i et sekund og senk rolig ned.  
Blir det ikke rumpekontakt og bygging av booty med disse øvelsene så vet ikke jeg! Jeg synes iallefall den fungerer veldig bra, og synes det har begynt å vises også ;) Hvordan liker dere å kjøre reverse hyper? 

Ukens første

Jeg DIGGER at så mange er med på intervall-challengen! Grunnen til at jeg har bloggen er jo for å spre treningsglede og sunn matinspirasjon, og det er så gøy når jeg faktisk ser at det hjelper. Mange av dere har spurt hvordan 4x4 intervallene skal gjennomføres, men det finnes ingen fasit. Jeg tenkte likevel jeg skulel forklare hvordan jeg liker å gjennomføre de, slik at dere har noe å gå etter. Jeg setter alltid 5% stigning på mølla, og begynner med fem minutter rask gange. Deretter jogger jeg tre minutter og går raskt igjen i 1,5 minutt før jeg setter føttene ved siden av mølla og justerer opp farta til 12,5. Oppvarmingen er da ferdig og jeg starter det første draget på 10 minutter, og løper i fire minutter. Første intervalldrag er da gjennomført, og jeg justerer mølla ned til 6,7 i tre minutter. Stigningen har jeg konstant, enten jeg løper eller går raskt i de aktive pausene. Fire slike drag skal altså gjennomføres før økta er ferdig, og gjerne sett av litt tid til å gå rolig på slutten for å få ned pulsen. Husk at du selv må finne ut hvilken hastighet og stigning som passer for deg, poenget er at du skal jobbe med høy puls i dragene. Prøv deg frem og juster gjerne opp på de siste to dragene om du føler at du har mer å gi.

Selv har jeg nettopp gjennomført ukens første økt, med styrke først og intervaller etterpå. Jeg liker egentlig ikke å kjøre de rett etter hverandre, men i dag måtte det bli sånn. Jeg har ikke tid til noe annet, og det var ikke noe alternativ å starte uka uten en intervall! Når jeg kjører intervaller rett etter styrke passer jeg alltid på å ta BCAA mellom de to. BCAA står for branched amino acids som på norsk betyr forgrenede aminosyrer. Aminosyerene i BCAA er de mest anabole, det vil si at de er ekstra muskeloppbyggende. En av fordelene med å ta BCAA er at det forhindrer nedbryting av muskler og er derfor perfekt hvis man kjører en dobbeløkt. Det samme gjelder om man trener på tom mage, som jeg ofte gjør. Hvilken BCAA du skal velge spiller egentlig ikke så stor rolle, så lenge du får det i deg. Jeg har BCAA i både pulver, piller og som tyggetabletter sånn at jeg kan variere.


Pulver med ferskensmak finner du her, tyggetabletter med fruktsmak her og piller her. (adlinks)

Jeg har faktisk ingen mattips til dere i dag, men jeg kan melde om at de nye knekkebrødene som har kommet i butikkene smaker supergodt! Med godt pålegg og melk til er de et godt alternativ som et raskt måltid om man har det litt travelt. Det har jeg i dag, så nå må jeg sette igang om jeg skal rekke alt jeg skal før senvakta mi på jobb. Håper dere har en kanonbra start på uka og løper som noen helter hele gjengen!


Lettvint lunsj og intervall-challenge


Søndagsmorgen betyr ikke alltid å sove lenge, i allefall ikke når skolebenken venter. I dag slumret jeg så lenge med alarmen at jeg ikke hadde til til å lage meg matbokser som jeg vanligvis gjør. Men en sunn lunsj trenger ikke være vanskelig i det hele tatt, og kan være ferdig på et par minutter. For meg ble det en boks mager kesam, havregryn, mandler og bananer denne gangen. For å gjøre det litt ekstra godt drysset jeg sukrin over og la ved noen jordbær. Det gledes til lunsj allerede! Og det er enda bra en god lunsj venter, for jeg trenger virkelig all energi jeg kan få for å få med meg all informasjonen på skolen. Jeg elsker å være student hos AFPT, men det er faktisk mye vanskeligere enn jeg hadde trodd. Men jeg må bare bite tenna sammen og gi alt de siste ukene, så går forhåpentligvis eksamen fint :) Jeg skal jo selvfølgelig klare dette, alt annet er uaktuelt. Kan nesten ikke tro at jeg er ferdig utdannet personlig trener snart, det skal bli så utrolig gøy å hjelpe andre mennesker med å nå treningsmålene sine!

Kompresjonstights som vanlig og i t-skjorte som er på tilbud hos sponsor X-life nå. 

I kjent søndagsstil må jeg jo komme med en ny cardio-challenge for uken som venter! Denne gangen er det intevaller som gjelder, og utfordringen er ikke akkurat liten denne gangen heller. Denne kommer til å bli tøff, det er jeg fullstendig klar over. Men sommeren kommer fort, og ikke minst er det jo 17.mai neste helg. Da kan det være greit å ha løpt litt på forhånd - så jeg håper dere blir med! Denne utfordringen heter #4dager4x4 - og den er desverre like ille som den høres ut som. Fra i morgentidlig og til søndagskveld skal det gjennomføres fire intervalløkter, hvor man løper fire drag på fire minutter. Jeg tror aldri jeg har kjørt 4x4 mer enn to ganger i uka før, så jeg kjenner jeg gruer meg litt til dette! Men jeg skal klare det, jeg blir jo alltid så motivert av å se at dere blir med på utfordringene jeg legger ut også :) Gjerne hashtag #4dager4x4 på instagram, og bruk denne søndagen til å lade opp til ei sykt bra treningsuke! Er dere med på challenge sprekinger? 

Frøbrød og godøktGod lørdagsmorgen! Er det noen bedre måte å starte helgen på enn men nybakt brød? Jeg synes det er vanskelg å toppe iallefall, brød er jo så fantastisk godt! Brød har fått et litt ufortjent dårlig stempel, for det er ikke nødvendigvis usunt slik mange skal ha det til. Velg grove varianter i butikken, eller lag selv som meg. Denne oppskriften ble bare til ut i fra de ingrediensene jeg hadde hjemme, og smakte kjempegodt. Med alle disse sunne ingrediensene metter det virkelig også, så det er uten tvil en god start på dagen. Oppskriften ser slik ut: 

5 dl havregryn

5 dl melk

150 g mager kesam

2 egg

2 dl solsikkefrø

1 dl linfrø

1 dl sesamfrø

1 ts salt og sukrin

Bland alle ingrediensene godt sammen og gjerne la røra svelle ei lita stund. Hell en brøform som enten er smurt eller kledd med bakepapir. Sett denne midt i ovnen og stek på 180 grader i 60 minutter. La det avkjøle seg før du skjærer skiver og topper med det pålegget du ønsker. Jeg elsker kombinasjonen av ost og frukt - derfor valgte jeg brunost og banan samt hvitost med eple i går.


Jeg har skolehelg denne helgen, og dette brødet er med i som lunsj i matpakken. Viktig med næring både til kropp og hjerne. I dag har vi kun teoretisk undervisning, og det er jeg så lykkelig for! Jeg liker jo egentlig de praktiske helgene best, men jeg er så støl i dag at jeg hadde nok ikke klart noen verdens ting. Jeg har nemlig hatt noen skikkelig bra styrkeøkter i det siste, og for første gang på lenge føler jeg at jeg kan løfte tungt igjen på underkroppen. Jeg har jo vært litt forsiktig etter plagene med hofta mi, men nå er jeg tilbake for fullt! Jeg begynner likevel litt forsiktig, og skal øke vektene gradvis slik at kroppen får vent seg til det. Gårdagens økt så slik ut:

Knebøy 3 x 5, 65 kg

Benkpress 3 x 5, 55 kg

Markløft 1 x 5, 90 kg

Stående roing 3 x 6, 47,5 kg

Sidehev 3 x 10, 7 kg


Kompresjonstights / løs topp / shaker (adlinks)

Glad og fornøyd i garderoben, og jeg føler akkurat det samme nå selv om jeg er på vei til skolen en lørdagsmorgen :) Ønsker dere alle en superlørdag!

Kokosgratinert kylling

Har du lyst å lage en ny og spennende rett denne helgen har jeg oppskriften her. Enkel og sunn, akkurat som jeg liker det. Kylling og kokos er faktisk en utrolig god smakskombinasjon, og gratinert med litt ost på toppen må det jo bare bli bra. Oppskriften ser slik ut: 

2 dl melk

2 egg

2 toppede ss kokosmel (kan også kjøpes på helsekost)

1 kg kyllingfilet

1 presset hvitløk

2 ts salt

Bland alle ingrediensene i en bolle uten kyllingen og rør godt sammen. Skjær kyllingen i biter og legg i bollen. Bland slik at alt blander seg godt sammen før du fordeler i en ildfastform. Stek midt i ovnen på 200 grader i 30 minutter, før du tar formen ut og topper med ost. Inn igjen på samme temperatur i ca 10 minutter til osten har smeltet. La retten avkjøle seg litt før du serverer.


Server gjerne med sunnere hvitløksbrød, salat og søtpotetbåter. Denne retten faller nok i smak både hos store og små, og klassifiseres definitivt som sunne helgekos. Velbekomme og riktig god helg alle sammen!

Veggfrosk og sjokoladekrem

Jeg har en stygg uvane til å legge magetreningen til slutten av økta mi. Litt for ofte ender det med at jeg er sliten etter de andre øvelsene, og hopper over trening av magen. Der har jeg skjerpet meg i det siste, og derfor lagt inn øvelser jeg synes er skikkelig gøy å gjøre. Da har jeg jo ingen grunn til å droppe de! Denne øvelsen heter veggfrosken, og den ser skikkelig funny ut men jeg lover at den er tung! Stå i push-up posisjon med beina plantet inn i en solid vegg. Allerede her krever øvelsen mye av core-musklene dine for at du skal klare å holde deg oppe.  Øvelsen er derimot mye mer avansert enn som så, frosker hopper jo selvfølgelig. Så fra denne posisjonen skal du hoppe så langt frem på gulvet som du klarer og lande på alle fire - fortsatt i push-up posisjon. Deretter hopper du bakover og planter beina inn i veggen igjen, før du gjentar 10 ganger. Prøv å hopp lengre unna veggen for hver gang, det gjør øvelsen ekstra krevende! Var beskrivelsen litt vanskelig å forstå kan du også sjekke filmen jeg har lagt ut av øvelsen på Facebook ved å trykke her


Rosa antishake tights / lilla t-skjorte / rødt svettebånd (adlinks)

Ikke bare har jeg en ny mageøvelse til dere denne onsdagen, men jeg har et nytt lunsjtips også! Tykk og fylding sjokoladekrem høres kanskje ikke feil ut? Det var det ikke heller, dette smakte faktisk utrolig godt. En sunn, rask og velsmakede lunsj som ALLE får til å lage :) Dette slår lett de tørre brødskivene som mange nordmenn har spiser til lunsj. Bare se så godt det ser ut:

 

1 boks kokosmelk (ikke light)

1 scoop sjokoladeprotein

1 ts kakaopulver

1 ss sukrin

Bruk den stive delen av kokosmelken, og bland dette god sammen med resten av ingrediensene. Hell kremen over i en skål, og topp med ting du liker. Jeg valgte økologisk peanøttsmør, friske jordbær og mandler. Denne sjokoladekremen er full av sunt fett og proteiner - som virkelig metter. Dessert til lunsj er ikke noe å klage på, spesielt når den er så god og så sunn i tillegg! Ferdig på under fem minutter er den også, så dette bør dere alle prøve. 
Sprintintervaller

Nå som det blir varmere ute liker mange å trene kondisjon ute, meg inkludert. Jeg tenkte derfor å dele mine favoritter for sprintintervaller med dere! De er enkle å gjennomføre, alt du trenger er nemlig en løpebane eller oppmålte distanser. Jeg vil virkelig anbefale å kjøre intervaller i tillegg til langkjøring, da det er tidseffektivt, bra for oksygenopptak og fettforbrenning. Sist men ikke minst har jeg tilgode å se en sprinter som ikke har knallbra rumpe, for her tvinges virkelig setemusklene til jobbing. Ingen grunn til å stå over intervalltreninga med andre ord ;) Husk at intervallene er korte - så du må virkelig ta i på dragene. Hvis du gjennomfører i vanlig joggetempo vil du ikke få de positive effektene jeg har nevnt over på samme måte. Så push deg selv gjennom det, det er hardt mens det står på men heldigvis er det for over også!

Felles for alle de tre intervallene under er at du må varme opp først, gjerne ved å jogge noen runder rundt banen og tøy litt lett. Jeg vil også anbefale og jogge noen runder etter sprintintervallene, for å roe ned igjen. Gjerne bruk pulsklokke hvis du har for å følge med hvordan du ligger an. Here goes, mine topp tre på løpebane:

Hood fra X-life (innlegget inneholder sponsor lenker)

20 x 60 meter. Her løper du 60 meter spurt, før du tar 1 minutt pause og gjentar det hele til du har løpt 10 stykk. Da er du halvveis, og tar en pause på 2 minutter og drikker litt vann før du kjører de neste 10. Etterhvert som du blir i bedre form kan du øke til 30 x 60 meter. Gjerne løp sammen med en treningspartner, så kan dere krige om å komme først over linja. Jeg vet at et helt minutt pause mellom hver spurt høres lenge ut, og det føles lenge de første dragene også. Men etterhvert som du løper lover jeg at de minuttene føles korte etterhvert. Pass på å ikke stå i ro mellom dragene, men gå litt rundt for å holde beina igang.

Løp i sko og klær du føler deg komfortabel i. Det er ingen hemmelighet at jeg elsker kompresjonstights til løping.

8 x 200 meter. Denne er faktisk hardere enn den høres ut som, men her skal man altså løpe 200 meter 8 ganger. Første drag har du pause på 1 minutt, mens etter neste drag har du pause på 30 sekunder. Veksle pausene annenhver gang til du er ferdig. Gjerne begynn med 8 drag, og øk videre til 10 når du føler at kondisjonen blir bedre.   

Viktig å fylle på med vann underveis! Matchende shaker og teknisk genser fra Kari Traa.

Pyramideintervall. Her løper du først 200 meter, deretter 400 meter, 600 meter og 800 meter. Deretter trapper du nedover igjen fra 800 til 600, 400 og 200 tilslutt. 1 minutt pause mellom hvert drag. Igjen, pass på å rør litt på deg i pausene slik at du holder føttene i gang og ikke stivner helt. 

Ta gjenstår det bare å gi tommelen opp og ønske dere alle lykke til med løpinga! Gjerne del deres egne favoritter på løpebane i kommentarfeltet under også. God økt alle spreke lesere - løp for livet ;) 

Fylt squashJeg elsker grønnsaker og spiser minst en kilo grønnsaker hver eneste dag. Ja, du leste riktig. Nå er det absloutt ikke nødvendig å spise så mye grønnsaker som jeg gjør, men de aller fleste vil ha godt av å øke inntaket sitt av grønnsaker. Vi vet alle at det er sunt, og inneholder en hel masse næringsstoffer som er bra for oss. Likevel er det mange som rynker på nesa til grønnsaker, men det handler bare om kreativitet når det kommer til tilbereding. Kokt brokkoli er vel favoritten til de færreste, men heldigvis finnes det så mange måter å lage spennende grønnsaks-retter på! Jeg har en forkjærlighet for å mose grønnsakene, det kan være brokkolimos, blomkålmos, søtpotetmos eller gulrotmos. Men et annet alternativ som er fantastisk godt er å fylle grønnsakene. Du kan fylle det meste av grønnsaker, som f.eks  paprika, tomat, champignon eller squash som jeg valgte denne formiddagen. Retten lager seg nesten selv også, perfekt mens jeg sitter inne i finværet og pugger muskelfester. Det er faktisk noe av pensumet jeg sliter mest med, og aner ikke hvordan jeg skal lære meg alle. Men det var ikke det jeg skulle skrive et innlegg om, så her kommer fremgangsmåten på fylt squash!

Del to squash på langs, og bruk en teskje til å skrape ut innmaten. Finhakk innmaten og stek i panna sammen med 400 g karbonadedeig, 1/2 boks hermetiske tomater, en liten rødløk og en presset kinesisk hvitløk. Smak til med salt og pepper og la det surre godt sammen. Fordel denne blandingen i squash som ligger på bakepapir. Fordel revet ost over, og stek midt i ovnen på 200 grader i ca 15-20 minutter, eller til osten er har smeltet helt.


 Server gjerne med salat eller brød, så har du en utrolig god grønnsaksmiddag klar på null komma niks :) En enkel middag for to persjoner, og er du alene som meg har du plutselig kveldsmaten klar også. Bon apetit og god tirsdag alle sammen!
Hva er din favorittmåte å tilberede grønnsaker på? 

Glutebridge og periodisk faste

Første gangen jeg prøvde glutebridge syntes jeg det var en møkkaøvelse. Når jeg ser tilbake var det nok fordi den var uvant, føltes litt rar og ikke minst ser litt rar ut. I dag er det en av mine absolutte favoritter for å få god kontakt med setemuskelen, og jeg er veldig glad for at jeg fortsatte helt til jeg fikk den til. Jeg liker ikke å kjøre med pute mellom meg og stanga, jeg kjører heller slik dere ser under. Bruk hendene til å "skyv" stanga fra deg når du går opp. Du trenger ikke å ha step, men jeg synes personlig at jeg får mye bedre kontakt når jeg gjør øvelsen med beina på step. Det gir jo også større bevegelsesbane som gjør at musklene kan få jobbe mer. Jeg har nesten ikke tatt denne øvelsen i hele år, fordi jeg har hatt så vondt i hofta mi. Men i dag skal jeg prøve på igjen, og jeg gleder meg allerede til styrkeøkta på bein som venter. Knebøy, utfall, lårcurl, strake markløft og glutebridge venter - så det er bare å kjøre på. Jeg synes mandager setter standarden for resten av uka, derfor er det spesielt viktig for meg med gode økter og bra mat hver mandag. Da kommer det så lett resten av uka også!


Topp og tights fra Better Bodies, step og matte finner du hos X-life. (adlinks)

Jeg fullførte forrige ukes challenge med å gå 10 kilometer etter jobb i går. Så utrolig gøy at mange ble med, det hadde jeg ikke trodd! Jeg skal komme med en ny challenge neste søndag, jeg merker at det blir litt heftig med en hver uke. Nå sitter jeg her med lunsjen min, som er dagens første måltid for min del. Mange av dere har spurt om hva periodisk faste går ut på, og jeg tenkte bare å fortelle dere hva det betyr for min del. Jeg er ikke særlig sulten på morgenen, og derfor spiser jeg ikke frokost lenger. Før spiste jeg seks måltid om dagen, nå spiser jeg tre store istedet. Det er altså samme mengde mat, jeg bare fordeler det på en litt annen måte. Det spiller nemlig ikke så stor rolle når du spiser maten din, det viktige er hva du spiser. Jeg spiser middag i 4-5 tiden, og dagens siste måltid rundt 8-9 alt etter når jeg er hjemme fra trening eller ferdig med dagens gjøremål. Jeg er ikke opptatt av å følge noe bestemt "spisevindu" som mange snakker om når det kommer til periodisk faste, jeg spiser rett og slett bare maten min når jeg er sulten. Kroppen er et vanedyr, og derfor blir den jo stort sett sulten til de samme tidspunktene hver dag. Det har dere kanskje merket selv også? :) Jeg synes uansett det viktigste er å finne det spisemønsteret som passer en selv, uavhengig av hva andre gjør. Er du sulten på morgenen så spis, eller er du mer sulten om kvelden som meg så spis mer da. Prøv deg frem og finn ut hva som passer for deg.

I tillegg liker jeg å legge mesteparten av karbohydratene mine til etter styrketrening, og spiser lite karbohydrater til de andre måltidene. En favoritt til lunsj, som dere kanskje har merket, er stekt laks med grønnsaker. Jeg liker ikke kokt laks, men stek den i panna med krydder og det blir virkelig snadder! I dag hadde jeg en liten salat og rotgrønnsaker som tilbehør, med sellerirot, gulrot, kålrot og aubergine. Kutt opp og legg i ildfastform, og velg krydder du liker. Jeg valgte hvitløkssalt, chili, og kajennepepper. Fordel to ss olivenolje over, og rør rundt før du steke i ovenen på 200 grader i ca. 25 minutter. Jeg lager alltid masse av gangen, så har jeg tilbehør til flere måltider stående klart i kjøleskapet. 

Med en god lunsj i magen er jeg klar til å vende nesa ned i studiene noen timer, så skal jeg belønne meg selv med ei skikkelig god styrkeøkt senere! Ha en sterk og sprek start på uka alle sammen :)

Hjemmelagde speltlomper

Hadde jeg ant at det var så enkelt å lage hjemmelagde speltlomper skulle jeg gjort det for lenge siden. Alt du trenger er nemlig to ingredienser; potet og speltmel. Skrell potet og kok opp med i lettsaltet vann. Hell av vannet og mos potetene med stavmikser sammen med 1 ts salt.. La potetene avkjøle seg litt før du elter inn melet. Jeg prøvde meg bare frem, og endte opp med en blanding på 700 gram potet og 450 g speltmel. Elt godt sammen, og la deigen avkjøle seg helt før du kjevler ut.Stek i en tørr panne i et par minutter på hver side, eller til lompene får brune flekker. Pass på at de ikke svir seg, og stikk hull på de hvis de hever seg litt under steking.

Dekk de gjerne til med kjøkkenhåndkle for at de skal holde seg mye. Jeg er dårlig til å kjevle, så jeg valgte å lage mine firkantede istedet for runde. Men jeg lover at de ble utrolig gode likevel! Tynne, smakfulle og ferske lomper - tror ikke det blir stort bedre! Topp med hva du ønsker, jeg gikk for philadelphiaost, spekeskinke, ruccola og avocado.
Ingen grunn til å fortvile om butikken er stengt denne søndagen og du har lyst på speltlomper med andre ord :) Nyt søndagen alle sammen og lad opp til ei ny treningsuke!

Chocolate overnight oats og lørdagsløp

Jeg hadde overhodet ikke lyst å stå opp da klokka ringte klokka 7 i dag tidlig. Jeg har arbeidshelg, og måtte tidlig opp for å gjennomføre løpeøkta mi. Hadde det ikke vært for kilometerchallenge hadde jeg nok helt ærlig droppa det, men jeg kom meg ut og gjennomførte 8 kilometer jogging :) Så nå gjenstår det 10 kilometer til i morgen, det blir jo en fin søndagstur! Som ekstra motivasjon hadde jeg overnight oats klar i kjøleskapet, endelig mannet jeg meg opp til å prøve dette. Jeg har sett det så mange ganger nå at jeg ikke klarte å vente lenger. Kald havregrøt høres i utgangspunktet ikke særlig fristende ut - men der tok jeg faktisk feil. Overnights oats var kjempegodt, og ikke minst er det jo så herlig å stå opp til ferdig frokost!
Alt du trenger er 1,5 dl havregryn, 2 dl skummet melk, 1 dl mager kesam, 1/2 scoop sjokoladeproteni og 1 ts kakaopulver. Jeg valgte også å tilsette en teskje kanel, litt salt og sukrin, men dette kan sløyes. Finn den smakskombinasjonen du liker best :) Sett i kjøleskapet med plast over til dagen etter, eventuelt i en boks med lokk. Da er den jo også genial å ha med på farta om du har det litt travelt. Jeg rakk å nyte min i sofaen i dag tidlig, og toppet den med alt det jeg liker best. Jordbær, banan, mandler og cottage cheese. Det smakte helt fantastisk etter en løpetur ute i ruskeværet, og jeg kunne ikke fått en enklere og bedre frokost. Det var dagens frokosttips, og et annet lite tips er at sponsor X-life drar i gang helgetilbud på forskjellige varer fremover.

Denne gangen er en av mine absolutt favoritt-tightser min på halv pris, nemlig anti-shake fra Röhinsch! Den gir rumpa et lite løft, samtidig som den holder magen på plass ved å være så høy i livet som dere ser på bildene under. Du kan klikke den hjem her.
Nå venter jobb - og når jeg er ferdig skal jeg få klemt inn ei styrkeøkt. Jeg fikk nemlig ikke trent i går fordi jeg låste meg ut av min egen leilighet - helt uten mobiltelefon, penger, kort eller noenting. Jeg måtte faktisk stoppe flere fremmede på gata for å låne telefonsamtaler. For en dag! Jeg har heldigvis troa på at denne dagen blir bedre - med både et lite lørdagsløp og ei styrkeøkt kan det ikke bli annet enn bra :) Ha en super da dere!

Tapas med hvitløksbrød

Tapas må være noe av det mest geniale man kan servere når det kommer gjester. Med flere retter er man sikret at noe faller i smak, og så kan det jo gjøres så sunt og enkelt! 1. mai ble det servert tapas med hvitløksbrød, spinatwraps, melon, salat, søtpotetbåter, spicy kjøttboller og kokosgratinert kylling hjemme hos meg. Med så mye godt var det jo umulig å ikke spise seg stappmett, bare se så godt det så ut:

Jeg skal komme med oppskriften på alt, men jeg må bare starte med hvitløksbrødet. Jeg ELSKER hvitløksbrød, men det som ligger i kjøla på butikken er desverre ikke så sunt. Denne varianten derimot, kan fint lages både til helg og hverdags. Det ble virkelig smakfullt og ikke minst saftig, så dette skal lages flere ganger. Den enkle oppskriften ser slik ut:

200 g havregryn

200 g siktet speltmel

150 g gresk yoghurt

2 egg

3  dl vann

1 presset kinesisk hvitløk

1 ts salt + 1 ts rosmarin (kan sløyfes)

1 ts bakepulver

Bland alle ingrediensene i en bolle og rør godt sammen. Press en kinesisk hvitkløk av medium størrelse inn i røra, sammen med rosmarin. Fordel i en ildfastform eller brødfrom, og stek på 200 grader i ca. 20 minutter. Ta den så ut - topp med ost og litt ekstra rosmarin hvit du ønsker. Sett inn i ovnene igjen i 5-10 minutter, til osten har smeltet og brødet er ferdigstekt. La det avkjøle seg før du skjærer skiver og er klar til servering.

Brødet smakte ekstremt godt sammen med kjøttboller laget av karbonadedeig, søtpotetbåter og salat. Det er jo fredag i dag, og da er det en perfekt anledning til å prøve ut dette brødet. Viktig å kose seg litt ekstra i helgene vet dere :)

Sukkerfrie karameller

Ettersom suksessen med sukkerfrie sjokoladekarameller ble en suksess måtte jeg bare gjenta oppskriften. Denne gangen uten sjokolade, men herregud så gode de ble! Borte på et blunk desverre, men det er vel en fin bekreftelse på at man har laget noe godt ;) Heldigvis laget jeg dobbel oppskrift denne gangen også, slik at jentene får når de kommer. Du trenger følgende ingredienser:

1 boks vikingmelk

4 ss sukrin

2 ss smør

2 ss pannekake-sirup (kan erstattes med agave- eller yaconsirup)

Bland alt i en liten kasserolle og kok opp.  La det småkoke i ca. 40 minutter og rør av og til, helt til massen har tyknet. Fordel i former av ønsket størrelse, har du ikke dette kan du bare bruke en brødform slik som meg. Plasser i fryseren i ca. 5 timer, før du kan ta de ut og nyte fantastisk gode karameller.


Hvis du ønsker litt ekstra crunch kan du hakke mandler og strø litt sukrin nederst i formen. Dette kan fint sløyfes, men jeg synes det er så godt med litt tyggemotstand. Og så er jeg over gjennomsnittet glad i mandler tror jeg! Uansett så er disse utrolig gode, en super liten godbit å nyte på solfylte vårdager :) Enjoy!

Crazy cardio og lakselunsj

God morgen! 1. mai og fridag for de aller fleste, jeg er derimot tidlig oppe før jeg skal på jobb. I går fikk jeg presset inn både en styrkeøkt og intevaller, så i dag tar jeg totalt fri fra trening. Det trenger man innimellom! Gårsdagens beinøkt var kjempegod, og jeg fikk god kontakt med musklene. Det er det viktigste i mine øyne, mye viktigere enn å lasse på med vekter. Økta så slik ut denne gangen:

Knebøy

Strake markløft

Utfall bakover med kettlebells

Hipthrust

Reverse hyper i kabel

Jeg har jo vist dere utfall bakover tidligere, men da har jeg kjørt den i smithmaskin. I går viste fineste Linn meg en variant med kettlebells istedet, og det var virkelig tungt! Jeg foretekker jo genrelt fri vekter istedet for maskiner også, så denne kommer jeg til å kjøre flere ganger. Legg presset på hælen på den fremste foten din, og kjenn at du har kontakt med setemusklene. Har du ikke sko som er egnet for styrketrening vil jeg heller anbefale å ta de av fremfor å ta beinøvelser i vanlige joggesko. Etter styrketrening ventet en intervalløkt som var annerledes enn vanlig. Det var Linn som styrke intervalløkta, og jeg er nesten glad jeg ikke ante hva jeg hadde i vente. Vi varmet opp på mølla først før vi kjørte i gang med dragene våre. Først setter du mølla på 12% stigning, og hastigheten på 6,5. Her går du i 3 minutter, før du hopper av båndet på mølla i 30 sekunder. Hent igjen pusten og senk stigningen til 2%, men øk hastigheten til 15. Etter de 30 sekundene pause er det nemlig full sprint i 1 minutt, før du hopper av båndet på mølla igjen. Ned med hastighet og opp med stigning, og etter 30 sekunder pause gjentar du det hele igjen. Totalt kjørte vi 6 drag, altså 6*3 minutter med rask gange i motbake og 6*1 minutt med sprint. Jeg var så sliten etterpå at jeg nesten ikke klarte gå hjem, virkelig crazy cardio! Det var veldig gøy å prøve en annerledes type intervall da, så det anbefales å prøve denne. Både stigning å sprinting er bra for setemusklene også, så her slår man to fluer i en smekk!

Glade og svette jenter etter ei god treningsøkt på HIT :) Jeg har rosa tights fra Röhnisch og Linn har rosa striper på sin tights fra Skins. (adlinks)

Lakselunsj ble gårsdagens første måltid, det er så godt! Denne gangen kjørte jeg en liten vri, nemlig med den nye kesamdippen og stekt aubergine. Aubergine skjæres i skiver og freses i panna sammen med litt olje, rosmarin og hvitløkssalt. Det er faktisk en kjempegod kombo, og gjør plutselig lakssalaten mye mer spennende. Jeg har nesten ikke brukt aubergine i matlagingen min før, fordi jeg kjøper alltid det samme gamle. Men nå har jeg bestemt meg for å være flink til å prøve nye ting, både når det kommer til grønnsaker og andre matvarer. Jeg angrer iallefall ikke på at det havnet aubergine i handlekurva mi denne gangen! Jeg angrer heller ikke på at jeg lagde dobbel porsjon i går - så dette blir med meg i matboksen på jobb i dag også. Gleder meg allerede!