hits

mai 2012

Shoulders, baby!God kveld! Her er et bilde av ei gladmongo jente i garderoben etter ei god skulderøkt på Kaliber i dag! Veldig fornøyd med økta, og veldig fornøyd med at det dukket opp blodårer på skuldrene under økta :D DET er det lenge siden jeg har sett på denne kroppen, men jeg klager absolutt ikke på at de er tilbake. Ettersom jeg har vært på ferie er det lenge siden sist formsjekk, og jeg gleder meg til å høre hva coacen har å si i morgen. Selv er jeg veldig fornøyd med fremgangen i allefall, og satser på at han er enig. Oppdaterer etter formsjekken i morgenkveld :)

Det har kommet inn MASSE spørsmål, og jeg kommer til å ha nok å svare på ser jeg. Like greit å begynne med engang - favorittøvelsen min for skuldre er definitivt militærpress! Etter min mening bør denne øvelsen være med på enhver skulderøkt. Her er et par actionbilder fra dagens økt, kjørte 4 x 10 reps på 35 kilo.

Jeg har et mattips til dere i dag og, en diett-vennlig versjon av vaniljeris! Hvis du ikke er på diett vil jeg anbefale å lage den orginale versjonen, cocosa inneholder jo sunt fett og gjør ingen skade i små mengder. Men på konkurransediett er det akkurat slike småting man ikke kan unne seg, alt av mat veies nøyaktig opp. Jeg prøvde først å koke ris sammen med stevia vanilla cream - men det manglet den "grøtete" konsistensen.  Derfor tilsatte jeg en spiseskje marshmallow dip - og da ble det nesten akkurat like godt som orginalversjonen! Hurra :D Denne porsjonen gikk ned på høykant som dessert;Nå har sola tittet frem og før det begynner å regne igjen skal jeg ta med meg Ayla ut på tur. Ekstemt mange har spørsmål om den nydelige jenta, og hun er en blanding av engelsk staff. og rottweiler. Jeg prøver å overtale Kay til at vi skal la henne få valper, men han er ikke helt enig med meg. Satser på at jeg vinner den diskusjonen til slutt, tenk for en fin verden det blir med flere Ayla'er :DSpørsmålsrunde

Nå føler jeg det er på tide med en ny spørsmålsrunde her på bloggen :) Er det noe du lurer på om trening, kosthold eller bodyfitness - så fyr løs i kommentarfeltet! Jeg kommer ikke til å svare på spørsmål om personlige dietter/treningsprogram - da vil jeg heller anbefale å kontakte en PT. Noen spørsmål kommer jeg til å lage egne innlegg om, men andre kommer jeg til å legge inn i enkelte bloginnlegg som "dagens spørsmål." Skal gjøre mitt aller beste for å svare på alt dere lurer på :) Nå skal jeg ut med Ayla før mat og trening, gleder meg til å lese spørsmål fra mine kjære lesere når jeg kommer hjem i kveld!Ryggtrening & krydderier

For å overleve på diett er et stort utvalg av krydder viktig. Med ulike typer krydder kan man trylle frem forskjellige retter selv om de består av samme ingredienser. For alle som er opptatt av å ikke få i seg unødig sukker vil jeg anbefale å lese innholdet på baksiden av krydderglassene. Mange kryddersorter inneholder nemlig sukker, og derfor er det greit å velge en variant som ikke har sukker i seg. Dagens tips fra meg, og under ser dere noen av mine favorittkrydder. Tips til nye og gode smaker tas gjerne imot :)


Agurk, cherrytomat, rødløk, ruccola og crispysalat og en haug kylling krydret med mango & curry og himalayasalt. Dødsgodt!

Med denne porsjonen i magen var jeg klar for ei god økt på gymmet. I dag var det klart for yndingsdagen min på trening, nemlig rygg. Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg har alltid likt å trene rygg! Det er godt mulig at det er fordi det er den muskelgruppen jeg føler at jeg får aller best kontakt med når jeg trener. Altså at jeg virkelig kjenner at det er ryggmusklene som jobber - det er det som er å ha god kontakt. Jeg er tilbake på min vanlige 5-splitt nå, og dagens økt så slik ut;

Markløft 3 x 6, 95 kg

Nedtrekk 4 x 10, 50 kg

Sittende roing, 4 x 8, 50 kg

Stående stangroing 3 x 15, 50 kg

Pullover med manual 3 x 8, 17,5 kg

Facepulls 4 x 12, 35 kg

Omvent flyes, 4 x 15, 15 kgFornøyd jente med blå treningstights og genser fra Better Bodies. En liten linselus ville også være med nederst på bildet ;) Selv om jeg fant mange gode riskaker i Kypros har jeg virkelig savnet mine kjære risboller! Fremgangsmåten finner du her, og disse smakte like godt som alltid. Har du ikke prøvd de ennå så DO IT :D Satte denne formen i fryseren før trening, og de var perfekt fryst når jeg kom hjem. Blir de for frosne er det bare å sette de på defrost i mikrobølgeovnen i en liten stund før du spiser de :)1 stykk utålmodig hund er ivrig på å komme seg ut på tur, så nå er det bare å kle godt på seg og ta med godjenta ut på tur. Det er nemlig ikke mer enn 8 grader her i trønderhovedstaden, brr!

Hva har du trent i dag? 

Home sweet home

Jeg har hatt en fantastisk ferie med min kjære, men likevel er det så utrolig godt å komme hjem igjen til Trondheim Hjem til Kaliber, norske matvarer og ikke minst senga mi! Etter en magisk konsert i går som jeg svetta minst 2 liter på, fant jeg fort senga i stedet for å dra ut på byen. Stod opp grytidlig i dag tidlig, og gikk en siste tur rundt Åmotdammen med Ayla og Kay. Vi har verdens fineste hund, det er jeg sikker på! Se på denne nydelige blandingen av engelsk staff. og rottweiler;

Så var det klart for å pakke bagen, og sette kursen hjemover. Det er en lang biltur, og da er det viktig med mat! Jeg tok med meg en liten matpakke som vanlig, med over 1 kg mat. YUM :D

Vel hjemme var det klart for 4x4 intervaller på spinnsykkel på verdens beste gym! Sykt godt å være tilbake der igjen :) Føler meg hjemme når jeg går inn døra der. Veldig fornøyd med å være tilbake der igjen, og VELDIG fornøyd med at denne t-skjorta fra Better Bodies lå i postkassa og ventet på meg:

En av de beste tingene med å være hjemme er at jeg har alt utstyret jeg trenger for å lage den maten jeg vil. Cottage cheese og bær er en million ganger bedre hvis du bruker frosne bær og en stavmikser til å lage det. Med noen dråper stevia vanilla cream/vaniljeessens blir det perfekt, smaker litt som is!
Nå er det på tide å finne senga, søvn er viktig for restitusjon vet dere! Natta :)

Grillspyd med ytrefilet og grønnsaker

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har fått kommentaren "er det ikke kjedelig å være på diett? " Svaret er NEI - å være på diett betyr virkelig ikke at maten er kjedelig. Som alt annet her i livet er mat hva du gjør det til selv. Kjøtt, grønnsaker og ris kan lages kjedelig og tørt- ellers så kan man jo alltids gjøre sånn som dette: Dette var gårsdagens middag som bestod av grillspyd med ytrefilet, sopp, squash og paprika. Smakte like godt som det ser ut som ;) I mens spydene ble ferdig kokte jeg risen, og dette ble et fantatisk måltid! Her er det bare kreativiteten som setter grenser for hva du kan lage, ulike kjøtt, krydder og grønnsaker kan varieres i det uendelige. Håper på mange soldager i sommer sånn at det blir mye grilling fremover!

I dag er det klart for dag to på 2-splitten, som jeg synes er et veldig bra program. Har selv fulgt dette programmet tidligere, og jeg fikk god fremgang med det! Så om du er på utkikk etter et nytt treningsprogram kan dette være en god ide å prøve :) Dagens økt kommer til å se slik ut:

Ettbens beinpress 1 x 6-8

Utspark 1 x 9-11

Knebøy 1 x 12 -15

Sittende lårcurls 1 x 6-8

Liggende lårcurls 1 x 9-11

Pullups 1 x 6-8

Roing med stang 1 x 9-11

Nedtrekk 1 x 12-15

Facepulls 1 x 9-11

Omvendt flyes 1 x 12-15

Hammer curls 1 x 6-8

Biceps curls 1 x 9-11

Cable curls 1 x 12-15

Det er flere som har etterspurt nærbilde av tattoveringen min, så her kommer et par gamle bilder bare for å vise den frem. Jeg elsker virkelig den tattoveringen og blir glad hver eneste gang jeg ser på den :) 

Nå skal jeg slappe av litt i sola og lade opp til trening og konsert i kveld, digg med ferie :) Ha en sporty dag alle sammen! 

SøndagstreningHer ser dere hvordan jeg har startet de siste dagene, ut på morgentur med Ayla :) Jeg har savnet min kjære cardiopartner veldig mens vi var i Kypros - og det var veldig godt å komme hjem til henne igjen! Vi har gått lange turer både morgen og kveld i finværet - det er jo like varmt her i Lillestrøm som i syden! Ikke at jeg klager på det altså ;) Etter morgenturen tok vi turen over grensa til Sverige for litt hamstring. Funlight, biff, celsius, riskaker, c-vitaminer, keso og kesella var noe av det som havnet i handlekurven:

Gjett om jeg hadde litt lyst til å kjøpe med meg litt herifra også;Det gjorde jeg selvfølgelig ikke, det passer ikke helt inn i dietten min. ( Kay derimot - kjøpte seg 5 kg smågodt!) Selvfølgelig har vi trent i dag også. Det ble en litt annerledes økt i dag, jeg kjører jo en 5-splitt til vanlig og trives veldig godt med det. Men selv om jeg ikke er PT synes jeg det er valig gøy å hjelpe nære venner og familie med trening og kosthold. De to jeg har følgt opp med diett/trening har gått ned henholdsvis 15 og 10 kilo - og det er kjempegøy å se fremgangen deres!  Denne gangen skal jeg hjelpe en å gå opp i vekt og muskelmasse, og trente i dag en 2-splitt sammen med han. Dag 1 på programmet vi kjører ser slik ut:

Rotator cuffs 2 x 10

Benkpress 1 x 6-8

Skå hantelpress 1 x 9-11

Brede dips 1 x 12-15

Militærpress 1 x 6-8

Sidehev 1 x 9-11

Franskpress 1 x 6-8

Sittende tricepspress over hodet 1 x 9-11

Dips mellom benker 1 x 12-15

Stående tåhev 1 x 9 - 11

Sittende tåhev 1 x 12-15

Pikes 2 x 8

Captains chair 2 x 12

Dette er en variant av coach Gunnar sin 2-splitt som du kan lese mer om her. Ettersom jeg synes det er så gøy kjenner jeg at lysten til å ta PT-utdanning blir større og større! Mastergrad skal jeg jo også ta etterhvert - men det er jo absolutt ingenting i veien med å ta utdannelse som PT i tillegg! Nå skal jeg grille for første gang i år - veldig på tide føler jeg! Håper dere har en fantastisk kveld, og ta med dere dette;
Perfekt spisedag

God kveld! Da er vi hjemme i Norge, og skal tilbringe helga i Lillestøm - for på mandag er det nemlig klart for Kanye og Jay Z konsert! Gleder meg masse, og herlig med litt ekstra ferie :) Uansett, tenkte jeg skulle vise dere hvordan spisedagen min i går så ut. Jeg startet dagen med en joggetur langs standa før vi la oss på stranda. Rundt klokken 12 spiser jeg dagens første måltid, som besto av kalkunskinke, serranoskinke, kokte egg, ost, grønnsaker og grovt brød & rundstykker fra den lokale bakeren. D-I-G-G!

 

Det er jo helt normalt med dessert etter lunsj, og jeg gikk for en saftis på stranda. Ganske så fornøyd jente med feriens første is :D Jeg ELSKER sushi, og derfor ble det forretten på måltid nr 2. Til hovedrett spiste jeg kylling med banan og karri - og det var helt sinnsykt godt! Aldri prøvd den kombinasjonen før, men det anbefales virkelig :) 


Post-workout måltidet mitt ble litt annerledes enn vanlig. MASSE frukt med sukker- og fettfri is. Jeg spiser generelt lite sukker på spisedagene mine. Grunnen til dette er veldig enkel, sukker gjør at jeg craver mer sukker. Hvis jeg for eksempel spiser vanlig sjokolade får jeg skikkelig sukkersug i dagene som kommer. Og jeg er av typen all or nothing, kjøper jeg 2 plater sjokolade så spiser jeg de. Jeg har rett og slett ikke viljestyrke til å legge en sjokoladeplate fra meg hvis jeg først begynner på den, og derfor kjøper jeg den heller ikke. Derfor ble jeg veldig glad når jeg fant sukkerfri is der nede, kan nytes med bedre mye bedre samvittighet :) Det ble mange kombinasjoner av is og frukt, og dette ble favoritten til slutt! Sjokoladeis, banan, jordbær, moreller, cashewnøtter og knust karamelll-riskaker over :) 

Etter et par timer var det klart for litt mer mat, og jeg dro på date med kjæresten på en mexicansk resturant. Jeg hadde jo lyst på hele menyen, men endte opp med fajitas med biff, kylling og reker. Greit å få litt av alt for en vinglepetter som meg ;) Sammen med guacamole og salsa var dette et perfekt siste måltid på turen. Både jeg og Kay var gode og mette da vi kom hjem til hotellrommet, og nå er virkelig alle lager fylt opp. Gleder meg til trening i morgen og ikke minst morgencardio med godjenta mi igjen!Dette var en perfekt spisedag og en perfekt avslutning på ferien med Kay! (Jeg vant forresten selvfølgelig minigolf konkurransen) Det har vært mye kos og avslapping - og nå er jeg 100% klar for å fokusere på diett og trening! Jeg skal bli i mitt livs form, og har store planer om å være en MYE bedre utøver i år enn jeg var i fjor. Ett år eldre og klokere, og med mer muskelmasse og erfaring - så det må jo bare gå veien ;) Nå skal jeg finne senga, stuptrøtt og klar for å sove som en stein. Et siste sydenbilde må jeg bare legge med, mitt favorittbilde fra Kypros:

 

Bildeupdate

God kveld :) Istedet for at jeg skal blogge enda engang om at vi har det kjempefint, trener og spiser bra tenkte jeg heller at jeg skulle vise dere litt bilder. De sier jo tross alt mer enn 1000 ord :)

Vi har vært på båttur - og da er mat selvfølgelig viktig å ha med når en skal være borte halve dagen. Jeg fylte en shaker med 2 bokser tunfisk + et halvt kilo grønnsaker, i tillegg til karb i form av riskaker og epler. Slå den matpakken ;) Vi har trent, og jeg fikk til og med lurt med meg Kay på et par cardiorunde! Ikke verst, om jeg skal si det selv. Greit å svette litt for å komme til denne utsikten:Vi har spist mye god mat - både på resturant og på hotellet. Jeg forsikret meg selvfølgelig om at det var komfyr + treningsstudio her før jeg bestilte turen ;) Så må jeg bare si tusen takk til dere som fortalte meg hvordan jeg får tak i diet coke cherry OG karamell riskaker hjemme i Norge - jeg har virkelig verdens beste lesere!


Sommersalat med sverdfisk


Omelett & grønnsaker


Grillet sverdfisk & grønnsaker med ris

Det er altså NULL problem å være på diett selv om man er på ferie . Alt er jo hva man gjør det til selv :) I morgen har jeg likevel store planer om å IKKE følge dietten - jeg har nemlig fått invilget spisedag av coachen etter ukas målinger. Gjett hvem som gleder seg til å kjøpe hele fruktmarkedet i morgen?! :D Jordbær, vannmelon, moreller, fersken - det blir så digg! Jeg skal selvfølgelig ikke bare spise frukt på spisedagen min, blandt annet er det et par iser som har fristet hele oppholdet, så de går nok ned i morgen ;) Skal dokumentere det hele med bilder, sånn at dere får se hvordan en spisedag for denne jenta ser ut. Kjenner jeg gleder meg allerede :D 

Helt tilslutt må jeg bare legge med et par bilder som ikke har noen ting med trening å gjøre. Vi leide oss buggy i dag, og cruiset rundt på øya. Det var dødsgøy, og jeg var hoppende fornøyd med kjøretøyet vårt! Her kjøres det på venstre side av veien, noe jeg ikke fikk dreisen på helt med det første. Kay fikk et par litt for nærme besøk av tornebusker før vi ble enige om at de beste var å bytte sjåfør, haha :D Morro var det i allefall :D


Nå har jeg store planer om å KNUSE kjæresten min i minigolf, jeg er så sikker på skillza mine at vi har veddet om et par sko! Wish me luck :D

Solhilsen

Heihei :) Her kommer en kjapp update fra Kyrpos igjen, og vi har det selvfølgelig fortsatt kjempefint. Bortsett fra at Kay er litt lei av å være fotograf, for alle bildene vi tar her nede må nemlig tas to ganger. Først tar jeg et vanlig et, sånn jeg kan vise til mamma og pappa når jeg kommer hjem - så drar jeg opp harryflexen og tar et som kan vises frem på bloggen :D Må jo ha noe å vise mine kjære lesere også! Vakta i vannlandet utbrøt "wow, strong twintowers" når dette bildet ble tatt, og jeg antar at han snakka om de schvære bicepsene mine, hehe ;) Liker å tro det selv i allefalll!

Dietten er faktisk enklere å holde her enn hjemme. For det første smaker jo alt av grønnsaker en million ganger bedre, helt ferske og smakfulle. Det samme gjelder frukten, og i tillegg spiser jeg fersk fisk nesten hver eneste dag. Det er så godt! På toppen av det hele har jeg funnet kanelbolle protein og karamell riskaker her! Det er nesten så jeg føler at jeg jukser på dietten når jeg spiser det, SÅ godt er det faktisk :D Gjett om det skal hamstres med hjem igjen!


NAMMIS!

Vi har fått til et par bra økter her nede, selv om jeg av en eller annen grunn løfter litt mindre vekter her enn hjemme. Mulig det er mye sol og litt for lite væske som gjør det, men det river iallefall godt uansett! Så stiv i bakside lår at jeg måtte vagge meg ned til bassenget for å svømme i dag tidlig - digg! En annen ting som er digg er at vi har hele treningsstudioet for oss selv her, og selv om det ikke er noe Kaliber er det en bra plass å trene. Cardio er også superdigg å kjøre her nede, enten på joggetur før/etter sola blir for sterk - eller i bassenget før barnefamiliene har kommet seg opp og ut. Mye bedre enn å traske hjemme, selv om jeg skal ærlig innrømme at jeg savner min firbeinte cardiopartner som er hjemme i Norge. Kay egner seg ikke like bra som cardiopartner, men han er superflink fotograf mens han ligger på solsenga og venter på at jeg skal bli ferdig ;)
Fornøyd med å finne diet coke cherry etter kveldscardio :D Hvorfor har vi ikke denne i Norge?! 

Nå virker det kanskje som jeg bare trener her nede, men det skal jeg virkelig ikke skryte på meg. Mye av tiden bruker jeg til å ligge flat ut på stranda, og resten av tiden bruker jeg på å gjøre dette:

Nå har jeg store planer om å gå ut i sola å gjøre mer av akkurat dette :D Håper alt står bra til hjemme i Norge, stor solhilsen fra meg til alle dere!

Kypros calling

God kveld Norge :D Jeg storkoser meg i Kypros med Kay, og kunne rett og slett ikke hatt det bedre. Hvite strender, sol og varme og ingen lekser som henger over hodet mitt. LYKKE :)  Men siden dette er en blogg om trening og kosthold - og ikke reiseliv, tenkte jeg å vise dere hvor lett det er å være på diett på ferie. 

1. Kjøp bra mat. Kyllingfilet, egg, tunfisk, ris, frukt og grønnsaker har de faktisk over hele verden ;) 

Jeg fant til og med denne herligheten i butikken - riskaker med sjokoladesmak :D

 

2. Spis bra mat. Enten lag den på hotellrommet, eller bestill ute. Kelnere forstår no oil, no butter, no dressing over hele verden også ;) 

Kyllingsalat hjemme smaker like godt som laks & avocado salat ute :)
3. Tren bra. Cardio ved rask gange i strandkanten eller svømming slår lett å gå på mølla. I tillegg så har de treningsstuido over hele verden også :)

Jeg tar igjen Kay snart! Mangler bare bittelitt på gunsa ;)

4. Slapp av og nyt ferien. Kroppen har nemlig godt av restitusjon og hvile, noe jeg har tenkt å gi både kropp og sjel massevis av! Håper alt står bra til der hjemme også! Nå skal jeg finne senga, morgencardio venter i morgen tidlig før jeg tar fatt på en ny og herlig dag. Natta!

17. mai, flexing og hurra for verdens beste pannekaker!

Hipphipp - hurra! Gratulerer med dagen kjære lesere :D Jeg har alltid elsket 17.mai. Da jeg var lita var dette selvfølgelig grunnet pølser, is og godis på nasjonaldagen, men nå er det fordi 17. mai betyr virkelig VÅR. Det er så utrolig herlig følelse det :) En skikkelig god 17. mai frokost må til - ingen nasjonaldag uten! Jeg er jo på diett, men siden jeg har en snill coach ble det et lite cheatmeal i dag. Eller, lite var det forresten ikke - høhø! Disse pannekakene er by far de beste jeg har spist, og de er krafig inspirert av Vilde sin oppskift. Hun er i mine øyne den beste sunnere bakeren i bloggverden, og har fra nå av mistet en fast leser. Jeg KAN bare ikke gå inn på den bloggen der og se all den gode og sunne maten mens jeg er på diett. Uansett, her kommer tidenes pannakake-oppskrift:

3 hele egg

200 g havregryn

3 modne bananer

3 dl vann

60 g vaniljeprotein ( Yndlingsproteinet mitt med vaniljesmak er dette, som jeg brukte i oppskrifta)

1 helt rør stevia vanilla cream

1 ss kanel

2 ts bakepulver

En klype salt

Bruk en stavmikser til å mose bananene, før du tilsetter resten av ingrediensene. Så er det bare å steke i vei - og lage verdens beste pannekaker!


Det gikk ned noen av denne varianten - med mager vaniljekesam og bær. Men jeg kan jo bare ikke ha et cheatmeal uten min elskede peanøttsmør! Et tykt lag med PB2, syltetøy og jordbær smakte mer enn magisk. Vet allerede at jeg skal lage dette til neste cheatmeal! ;)NAM!

Nå setter jeg kursen mot Oslo sammen med Kayen min, og resten av nasjonaldagen går med til roadtrip. I morgentidlig setter vi oss på flyet til Kypros og tar en velfortjent kjærestetur! Jeg har vært så sykt stressa med skole at jeg nesten ikke har hatt tid til å tenke over hvor forelska og lykkelig jeg er. Derfor gleder jeg meg enormt til å bare kose meg med verdens beste mann i en hel uke :D Jeg er heldig! Håper alle har hatt en herlig 17. mai så langt - og nyter resten av den! Neste blogginnlegg kommer fra sydenland ;)  Klem fra fornøyde frøken flex :D


 

Good morning sommerferie!

GOD MORGEN :D Nå har det vært stille fra meg noen dager på grunn av 100% eksamensfokus - men nå jeg endelig FERDIG! Jeg har fullført en bachelorgrad i økonomi, og tatt en etterlengtet sommrferie :) Herregud for en lykkefølelse! Nå skal jeg få all den tiden jeg vil til å trene, og ikke minst til å tilbring tid med venner, familie og kjæreste igjen. Hele døgnet mitt har gått med på lesesalen eller trening i det siste, og jeg har vært en skikkelig enstøing denne eksamensperioden. Det er det heldigvis slutt  på nå :D Jeg begynte allerede i går og dro på shoppingrunde med bestisen - jeg har nemlig som tradisjon å kjøpe meg eksamensgave(r) hvert semester.

Det var det flere som hadde tenkt på også, for når jeg kom hjem til verdens beste kjæreste stod dette og ventet på meg:Snakk om motivasjon til beinøkta som ventet! Jeg har brukt løpeskoene mine på beintrening før, men de er jo litt dempet og dermed ikke optimale for å kjøre knebøy med. Med nye dødskule sko og en boks celsius (cola er favorittsmaken min) i hånda var jeg klar for ei økt på forside lår og triceps. Skoene var digge å kjøre bøy i, men likevel ble det ikke noen superøkt i går. Den var helt grei, og det var tydelig at ikke bare hodet var slitent men også kroppen. Heldigvis kommer det mange gode økter fremover ;) Det er ikke bare venner, familie, og kjæreste som har fått lite oppmerksomhet i det siste, men også Ayla som derfor fikk en velfortjent langtur i går:Verdens fineste jente!

Min kjære mor og far hadde også eksamensgave til meg, og tok meg med på teateret for å se Hair i går. Jeg elsker musikaler, og synes denne oppsetningen var dødsbra! Jeg hadde selvfølgelig med kamera som den flinke bloggeren jeg er, men det var jo ikke lov å ta bilder der. Så det blir ingen bilder av fancy kostymer og skuespiller til dere, men kveldsmaten min mandag kan jeg jo vise frem :D På treningsfridager spiser jeg litt annerledes enn de dagene jeg trener vekter, og kveldsmat er da en boks cottage cheese med bær, nammis! Det er jo sykt godt i seg selv, men det der sjokoladesuget var så sterkt at jeg måtte blande inn litt sjokoladesirup. Kommer nok til å kutte disse produktene på slutten av dietten som i fjor, men frem til da er de gode å ha ;)

 Nå skal jeg spise mat og gjøre INGENTING frem til skuldreøkta mi i kveld - herlig ;) Hva skal du trene i dag?

Diett og "det siste måltid"

Heihei :) Raskt innom for å legge igjen et livstegn her på bloggen. Eksamen både i morgen og på tirsdag - men så er jeg jammen meg ferdig også! Herregud så godt det skal bli :) Uansett, nå som jeg har startet på diett har jeg fått en del spørsmål om hvordan den ser ut. Som tidligere legger jeg aldri ut gram eller antall kcal - fordi min diett er tilpasset MEG. Ingen andre. Hva DU liker og DIN kropp behøver må du finne ut selv, eventuelt i samarbeid med PT eller coach. Jeg fortsetter etter periodisk faste prinsippet, fordi det er et måltidsmønster jeg trives godt med. Ingen grunn til å endre på noe som funker fint :) En typisk dag for meg på diett ser slik ut:

07 - 08 Morgencardio

11.30. Laks + grønnsaker

14.00 Kyllingfilet/reker/tunfisk/hvit fisk/viltkjøtt + grønnsaker

Før trening: Eple, kreatin, ripped freak

17.00 - 18.30 Trening

Etter trening: Proteinshake, riskaker og XtraVol ( blanding av BCAA og L-glutamin)

19.30 Kyllingfilet/tunfisk/hvit fisk/ viltkjøtt + grønnsaker. I tillegg til en stor porsjon karbohydrater i form av ris, potet, havregryn eller søtpotet.

21.00 Eggehviter + proteinpulver

23.30 Natta! ZMA + et stort glass vann. ZzzZzz...

Sånn ser altså en typisk diettdag ut på treningsdager. Liker å ha så stor valgfrihet på både protein og karbohydratene, det er virkelig gull. Jeg liker all maten på dietten min, men som alle andre kan jeg bli lei av enkelte matvarer innimellom. Nå har jeg muligheten til å sette sammen måltidene etter hva jeg har lyst på akkurat den dagen :) Som dere ser ligger det aller meste av karben min etter trening, da jeg prøver ut prinsippet carb back-loading. Det betyr rett og slett at man ikke skal innta karbohydrater før trening, men fyller kroppen skikkelig opp med karb etter endt økt. ( Hvis du vil lese mer om dette finner du en artikkel her)  Begynte med dette i forrige uke, og synes det funker helt fint å gå hele dagen uten karbs for å få en stor porsjon etter trening! Jeg har bra trykk og energi på trening selv om jeg spiser minimalt med karb før økta. Går fint å holde konsentrasjonen til lesing oppe også, under 24 timer til eksamen - vræl!

Jeg fikk spørsmål fra en leser om hva mitt "siste måltid" skulle være. Måtte le litt, høres ut som jeg aldri skal spise noe igjen ;) Heldigvis er diettmat = god mat, men selvfølgelig kommer til til å være ting jeg savner mer enn andre. Derfor sørget jeg for å kose meg litt eksta siste dag før diettstart med noe jeg elsker - speltlompetårn og kjæresten min!

Du trenger følgende for å lage dette herlige måltidet:


2 pakker speltlomper (minst!), smørost, grønnsaker og pålegg. Her kan du velge det du selv liker, vi brukte serranoskinke, roastbeef, paprika, avocado, purreløk, agurk og cherrytomater. Det  er også supergodt med laks og egg inni, som jeg har gjort her. Fremgangsmåten er superenkel, smør osten godt utover lompa og legg oppskjærte grønnsaker og kjøtt inni før du ruller sammen og tårn :D Smaker magisk!
Men dette er jo selvfølgelig ikke nok, ethvert måltid fortjener en søt slutt. Speltlomper er nemlig dødsgodt som dessert også! Her er det utrolig mange kombinasjoner som er gode, blåbærsyltetøy og kakaosmør, jordbærsyltetøy og brunost, smør + sukrin og kanel, banan og peanøttsmør, eller min personlige favoritt:

Kakaosmør, masse peanøttsmør og bringebærsyltetøy. LOVER - dette er seriøst noe av det beste som finnes! I heart it :D Bruker alltid sukkerfritt syltetøy og peanøttsmør som kun inneholder ingrediensene salt og peanøtter. Sjekk baksiden av glasset neste gang du er i butikken - det er ikke nødvendig å få i seg mer dritt enn man må ;) Æsj, nå fikk jeg lyst på peanøttsmør. Men nå skal jeg slutte å tenke på det - og heller tenke på bøkene mine. Håper dere har en herlig søndag og avslutter uka like bra som den begynte! 

Lykkefredag!

Dette har vært en FANTASTISK fredag! Jeg stod opp tidlig, og rakk å gå tur med Ayla mens det enda var sol og finvær. En time ute i skogen var en perfekt start på dagen før jeg tok fatt på skolearbeidet. Regnet kom 2 sekunder etter vi kom inn døra, så værgudene var glade i meg i dag!Etter litt intens lesing fikk jeg telefon fra DnB om at jeg har fått sommerjobb der :D Så nå er sommerjobben endelig i boks, hurra! Jeg hadde så utrolig lyst på denne jobben, og ble derfor helt sinnsykt glad når de ringte. Litt seinere fikk jeg hentemelding om at det var kommet pakke til meg fra verdens beste sponsor, Nordic Nutrition! Viktig med gode kosttilskudd nå som det er diettstart :) Det var ei veldig fornøyd jente som hentet denne pakken:


Yndlingsproteinet creamy milk chocolate, raspberry smoothie protein, kreatin monohydrat, kreabolic, XtraVol og frenzy fatloss!

Som om ikke alt dette var nok, så var coach Gunnar kjempefornøyd på dagens formsjekk. Under vinterpelsen jeg har lagt på meg mener han jeg har klart å bygge en god del muskler siden i fjor, spesielt på bein og skuldre. Akkurat de områdene jeg har jobbet mest med, så det vel sånn at hard work pays off ;) Jeg har spist mye og trent hardt siden i fjor, og jeg gleder meg til resultatene av det kommer tydeligere frem! Dietten er klar og jenta er iallefall klar for å si hadetbra til fett og heller ønske blodårer velkommen. Det kommer til å kreve x-antall timer cardio og timer på kjøkkenet - og jeg gleder meg :)  Det er et uttrykk som sier "you can't flex fat" - men det driter jeg i og gjør det likevel, mihi!

Sånn er altså formen per dags dato - så skal jeg slenge ut noen bilder av formen hver uke. Blir gøy å vise dere de radikale endringene som skjer med kroppen under en konkurransediett! Det beviser bare at ALT er mulig - så lenge man går inn for det 100%. På toppen av hele denne herlige fredagen var det jo RYGGDAG i dag! Yndlingsdagen min :) Knallgod økt på et knallbra gym. Jeg liker ikke å sammenligne meg selv med andre, men jeg henter mye motivasjon fra andre dedikerte mennesker. Derfor er det så godt å trene på et gym som er stappfult av ivrige treningsnarkomane :) Etter endt økt måtte jeg harryflexe litt sammen med to andre supersøte treningsnarkiser i garderoben! Tonje og Marie skal debutere i BF til høsten, og de herlige jentene har en blogg du kan sjekke ut her.Ønsker alle en HERLIG fredagskveld, og jeg vet iallefall at jeg kommer til å sovne med et glis rundt munnen :) Lykkefredag!

Skulderøkt og diettstart

God kveld! Jeg kom akkurat hjem fra ei god økt på skuldre og legger. Får litt ekstra energi av at det er soool ute! Økta så slik ut:

Rotator cuffs 2 x 15

Upright rows med ez-stang 2 x10 27,5 kg

Militærpress 4 x 8, 37,5 kg

Fronthev med manualer 3 x 10, 8 kg

Stående sidehev 4 x 12, 9 kg

Skulderpress i maskin 10 x 10, 25 kg (10 sekund pause mellom settene, måtte droppe til 20 kg på de to siste settene for å fullføre)

Donkey press 4 x 13, 40 kg

Sittende legghev 4 x 12, 40 kg

Det svei som bare det i både skuldre og legger etter denne økta, det er så god følelse det :) Noen som kan tippe hva etter-trenings måltidet mitt ble? RISBOLLER :D Jeg er oppriktig glad i meg selv for at jeg kom på dette, det er så sykt godt. Hvis du ikke har prøvd det ennå så do it!


Tatt rett før de ble satt i fryseren og ble perrrfekte til jeg kom hjem fra trening ;)

I morgen kjære lesere, skal jeg på FORMSJEKK for nå er det nemlig klart for diettstart for fullt! Ja, dere leste riktig - selv om det er lenge siden de ordene har stått på bloggen min. I år som i fjor skal Fitnessbloggen følge opp jentene fra team Kaliber som skal stile. I år er vi 15 (!!!) jenter som skal stille i BF og AF fra klubben. Utrolig gøy at så mange vil prøve seg synes jeg :) Har ikke møtt alle jentene ennå, men jeg gleder meg til å bli kjent med alle. Har skikkelig troen på at det er mye lettere å gå igjennom en konkurransediett når man er flere som er i samme situasjon. Jeg merket iallefall hvor utrolig pris jeg satte på teamjentene i fjor :) Uansett, med tanke at årets "før" bilde kommer på bloggen i morgen - så tenkte jeg å vise dere det aller første formbildet som ble tatt av meg. Det er fra diettstart i fjor, tatt den 18. juni. Jeg starter med andre ord litt tidligere denne gangen, passer fint siden det er litt mer fett som skal av ;) MEN, det er også mer muskler på jenta denne gangen! Ble jo litt lita på scenen i fjor, men er 100% sikker på at jeg stiller sterkere denne gangen :) En ting er sikkert, og det er at jeg er supermotivert og KLAR for å komme i knallform igjen!

Don't just dream - fight for your dreams!


Peanøttkylling og velfortjent trening

Heihei! 1 stykk lykkelig jente er endelig ferdig med etikkeksamen, og bare to små eksamner gjenstår før jeg har SOMMERFERIE :) Tenk, på tirsdag kl. 1 har jeg en bachelorgrad i økonomi!  Etter å ha tilbringt over 12 timer på lesesalen i går, og 5 timer svettende i eksamenslokalet i dag var det virkelig på tide å lette litt på rævva når jeg var ferdig. Strålende sol og en lykkelig Ayla var perfekt gave til meg selv etter eksamen - jeg trengte det virkelig! Jeg var så sliten i hodet at jeg tilogmed la igjen ipod hjemme, jeg som aldri går tur uten musikk. Det var veldig godt å få luftet ut alle tanker om ulike filosofer og teorier - gjett om alt det skal gå i glemmeboka nå ;)


Verdens fineste jente ute på tur :)

Litt digg mat er også velfortjent for å feire en overstått eksamen, og akkurat som jeg trodde smakte peanøttkyllig DIGG! Vet det høres snålt ut, men etter suksessen med peanøtt/kylling på Thai Chicken Pizza måtte jeg bare prøve. Bruker akkurat den samme sausen/marinaden som er ca 1 ss peanøttmel ( kan erstattes med pb2 eller peanøttsmør), 2 ss soyasaus, 1 ss riseddik og litt vann. Bland godt sammen med kyllingen, og stek med masse gode grønnsaker. Intet måltid er komplett uten litt karbs, men istedet for å spise vanlig ris lagde jeg Børge's vaniljeris istedet :) Enkelt og greit er det ris kokt med stevia vanilla cream ( kan erstattes med vaniljeessens), romessens og iblandet litt cocosa før servering. Ser ut som OG smaker akkurat som risengrynsgrøt! Faktisk er det så digg at jeg spiste opp halve skåla før jeg rakk å ta bilde...Sist men ikke minst ble det også ei velfortjent treningsøkt på forside lår og triceps, i en ny yndlingstights fra Better Bodies! Gult er kult :DHa en fortsatt fin kveld alle sammen :)

Mandagsmat

Mandag igjen! Yndlingsdagen min :) Eller, egentlig ikke. Ryggdag er yndlingsdagen min, og jeg trener alltid rygg på torsdager når jeg følger 5-splitten. Og i dag var det bryst/mage-dag, ikke ryggdag. Oh well, kan ikke bare trene det som er mest gøy heller! Det hadde ført til en veldig usymmetrisk kropp, noe jeg egentlig hadde på scenen i fjor. For lite masse på beina i forhold til overkroppen, så får jeg håpe at alle sett og repetisjoner på bein etter den tid har gitt resultater. Jeg drar til syden om 11 små dager, og lover å poste et formbilde før jeg drar!

Uansett, dagens lunsj bestod av laksesalat med sunn dressing av mager kesam, sweetchili saus, salt og pepper. Kjapt, sunt og godt :)Så var det klart for trening, men først måtte jeg ha litt mer påfyll av energi og (motvillig) kos;Musklene trenger mat etter trening og, og da ble det selvfølgelig risboller av proteinpulver og riskaker! De ble MYE bedre av å stå i fryseren iløpet av økta enn av å stå i kjøleskapet. Omnomnom :DNår skolebøkene roper er det greit med enkle måltid som ikke tar mye tid. Cottage cheese og bær tar under 1 minutt å klæsje sammen, og smaker godt;Det er altså ingenting som tilsier at kjedelig mat står på menyen selv om helgekosen er lagt på hylla for denne gang ;)

Pannekake frokostHer er noe av det som skjulte seg i pakkene mine fra i går. Det er ikke "farlig" å bestille ting fra Iherb selv om det er en utenlandsk side. Så lenge du ikke bestiller noe som er ulovlig her i Norge vil du alltid få pakkene du bestiller. Hvis du aldri har bestilt produkter fra Iherb før, så kan du bruke koden SIV084 å få 5 dollar i rabatt :) Og hvis du lurer på hvordan du bestiller kan du lese om det her. Walden Farms produkter, stevia og te er vanlige ting som er gjengangere i pakker fra Iherb. I tillegg bestilte jeg BCAA drops, eller muscle candy som det så fint heter, og min elskede pannekakemix av bokhvete. Den er så god! Søndag er en fin dag for pannekaker til frokost, det tror jeg de fleste er enige om ;)


Bokhvetepannekaker med pannekakesirup på er døsdsgodt...


Med sukkerfritt blåbærsyltetøy er det ENDA bedre...


Og aller best var det på toppen av mager kesam, banan og syltetøy! Anbefaler å spise dette med gaffel og kniv, litt vanskelig å få alt i munnen samtidig. Og ja, jeg snakker av erfaring ;)


Det er strålende sol ute, og jeg er stuck inne med etikkbøkene mine. Jeg har treningsfri i dag, men ingenting frister mer akkurat nå enn en langtur med godjenta mi i vårsola. Noen langtur blir det uansett ikke i dag, men jeg må få til en runde med henne likevel. Det er nemlig ikke så enkelt å motstå dette blikket fra gulvet under meg som så gjerne vil ut på tur;

Nyt søndagen alle sammen, og lad opp til ei ny og sporty uke :)

Lørdagslykke & risboller

Jeg tror en høyere makt leste innlegget mitt i går, fordi straks jeg nevnte at jeg var avhengig av Iherb kom det hele 6 hentelapper i postkassa! Lørdagslykke :D Hvis du er usikker på hvordan du bestiller Iherb nettsiden kan du se et utfyllende innlegg om det som jeg har skrevet tidligere her. Det er billigere å handle på Iherb enn på helsekost, i tillegg til at utvalget er mye større. Men pass på, det er som nevnt fort gjort å bli avhengig. En del av dere har spurt hvordan jeg har råd til å handle så mye fancy matvarer når jeg er student. Vel, helgene mine brukes på å jobbe istedet for å dra på byen. I stedet for å bruke penger tjener jeg altså penger. Jeg spiser heller opp pengene mine enn å drikke de opp ;)

I pakkene lå det blandt annet Celsius som jeg ELSKER :D 1 boks Celsius og eple er fast før treningsøktene mine, det gir god energi gjennom økta. Tenkte jeg skulle være litt vågal å prøve en ny smak denne gangen, men wild berry falt ikke i smak hos meg iallefall. Så om du vil prøve å bestille en av de mange smakene, ikke velg den ;P

Over til det aller beste med denne lørdagen. Jeg regner med mange treningsglade mennesker der ute spiser riskaker og shake etter trening. Er du en av dem så følg nøye med nå - for det skal du aldri spise på vanlig måte igjen.Jeg lover - dette er så godt at du vil ikke gå glipp av det! Jeg knuste 5 riskaker i småbiter, og la de i en skål. Deretter blandet jeg 1 scoop melkesjokoladeprotein, 50 g sukrinmelis, noen dråper stevia english toffee, 1 ss fiberhusk og litt vann - akkurat nok til å få klissete og god konsistens. Så tømte jeg bladingen over de knuste riskakene og rørte godt. Jeg brukte en skje for å fordele topper på et fat og satt de i kjøleskapet (edit - de ble mye bedre av å settes i fryseren!!) mens jeg var på trening. Vel hjemme sto perfekte risboller og ventet på meg! Gjett om jeg skal spise dette etter hver eneste trening :D Nå er det jobb som venter for denne jenta, ønsker dere alle en herlig lørdagskveld!

Fredagsfajitas

God kveld :) Jammen var det fredag igjen - tiden går litt for fort nå om dagen! Men jeg klager absolutt ikke på at det er helg igjen. Fredag er en fin dag for fajitas - spesielt godt som opplading etter ei tung økt. Jeg trente skuldre og legger idag, og økta var goood :) I like! Skulle egentlig kjøre mage også, men jeg var rett og slett for sliten. Tar det igjen i morgen, der er nemlig ikke noe unnasluntring selv om det er helg!

Over til kyllingfajitas, som er superenkelt og supergodt! Det skal bare noen få enkle grep til for å få den vanlige fredagstacoen/fajitasen til å bli litt sunnere. Dropp ost og rømme og bruk kyllingfilet eller karbonadedeig istedet for kjøttdeig. Jeg stekte kyllingfilet med fajitaskrydder, og brukte dette krydderet. Du trenger ikke å ha krydder fra Iherb for å lage det, det er bare det at jeg har en lei tendens til å bestille alt jeg finner på den siden. Litt avhengighetsskapende er den faktisk!

Kutt opp grønnsaker du liker, og kok ris. Jeg brukte isberg, paprika, agurk og tomat. Jeg lar alle grønnsakene utenom sopp og løk være rå, for de to sammen er så sykt godt når det er stekt. Guacamole lages av 1 boks mager kesam, 1-2 avokado, 1 kinesisk hvitløk og litt salt. Bland alt med en stavmikser, og there you go!

Så er det bare å lage en haug på fatet og prøv å stapp alt inn i en tortilla ;) 

I går jobbet jeg som vakt på Avicii konsert her i Trondheim. Utrolig mange kom bort og fortalte hvor mye de likte bloggen, og det vil jeg dere skal vite at jeg setter utrolig stor pris på! Jeg vet ikke om jeg klarte å vise det så godt i går, det er som regel full skjerpings når jeg er på jobb. Derfor vil jeg iallefall gjøre det klart nå - at jeg synes det er utrolig gøy at dere kommer opp til meg og sier det :) Det gjelder for alle dere som tar dere tid til å legge igjen kommentarer her på bloggen også. Å høre at jeg kan være en motivasjon for andre motiverer igjen meg til de grader. Så tusen, tusen takk til dere for det! Fredagsklem til fantastiske lesere fra verdens skumleste vakt;

Bootcamp

God morgen! :D Det er nemlig morgen for meg,  jeg tillot meg selv å sove lenge i dag. Var jo oppe helt til 12 i går, husker ikke siste jeg klarte å holde øynene oppe. Jeg er så wild child! Etter eksamen i går hadde jeg behov for å gjøre noe helt annet enn lekser, og ingenting kunne klaffet bedre enn av Bootcamp på Lillesand startet opp igjen i går! Blant annet er dekkvelting, trx, hinderbane, kettlebells og sandsekker satt sammen til en morsom time i militærstil. Det er en superbra måte å gjøre cardiotrening på, veldig greit å variere litt :) Jeg var selvfølgelig for opptatt med alle øvelsene til å filme de, men jeg fikk med lite klipp tautrekkinga helt på slutten - som vi tapte med glans:

 

 Stigen er favorittøvelsen min på Bootcamp, det er så gøy å slenge seg bortover rekka. Jeg liker å tro at jeg er sterkere enn eier Øystein i den ;)Nå er det klart for mat før jeg må inn i eksamensmodus igjen, og idag ble det en kjapp og enkel løsning. Eggerøre av fire egg, litt melk, gulrot, babymais og brekkbønner og med masse krydder! God start på dagen med skikkelig mat. Nå er det full fokus på lesing frem til trening i ettermiddag, og endelig er det ryggdag igjen! Rygg er favorittøkta mi, markløft, nedtrekk, roing - gotta love it :D Hva skal du trene i dag?

Vårsteming

God morgen! Jeg våknet til fuglekvitter og strålende sol i dag - endelig er det vår! :D Jeg skjønte ikke helt hvorfor jeg møtte så lite mennesker ute på morgentur før jeg kom på at det er 1. Mai i dag. Digg at Mai tok med vårstemning til Trondheim, det var jeg 100% klar for nå! Jeg hadde som vanlig med meg verdens beste cardiopartner ut i sola, og jeg tror hun synes det var minst like godt med vår som meg;

Et lite tips fra meg er å sprite opp treningsgarderoben med knallfager, for å spre litt vårstemning på gymmet også. Perfekt timing at Better Bodies har salg på topper akkuat nå :) Et par av disse er på vei til postkassa mi, hurra!

Jeg sitter på skolen og må virkelig komme i gang. Første eksamen er i morgen, og det er i retningsfaget mitt - derfor er det spesielt viktig for meg at den går bra. Her skal jeg tilbringe noen timer i dag, før beina skal gå gjennomgå på trening. Jeg dropper ikke trening selv om jeg har eksamen i morgen, rett og slett for at jeg må fylle dagene mine med noe jeg liker i tillegg til all lesinga. Litt "metime" trenger jeg hver eneste dag, og den får jeg på trening :) Trening gir mening! Å  trene gir meg mer energi, mestringsfølelse og ikke minst glede. 


Ønsker alle som har fri en strålende  vårdag i sola, og alle andre studenter masse lykke til :)