hits

april 2017

Alt du trenger er en benk

Hei alle sammen! Vi har tatt langhelg på Frøya, uten tvil en av favorittplassene mine. Jeg skulle ham med både minibands og slynge, men Ulrik var trøtt og grinete da jeg skulle pakke så jeg glemte det helt. Likevel klarer man helt fint å få til litt trening, helt uten utstyr. Kroppen er jo et supert redskap i seg selv, og hvis du finner deg en benk eller lignende i tillegg får man til ei hel økt uten problem! En av mine favoritter er denne knebøy-varianten, hvor du står med det ene beinet på benken og det andre på bakken. Sett deg ned i en knebøy før du trykker godt i fra og sparker beinet opp til siden. Jeg pleier å kjøre 10-15 repetisjoner før jeg bytter bein. I tillegg tok jeg pushups, bulgarske utfall, dips, box jumps og pistol squats før jeg sa meg godt fornøyd med den lille økta mi. Jeg er fan av sirkeltrening på slike økter, og tar alle øvelsene etter hverandre før jeg tar en pause og gjør det hele på nytt igjen. Totalt ble det fire runder denne gangen, nok til å få opp pulsen skikkelig og kjenne at musklene har jobbet godt.  Avslutningen ble noen yogaposisjoner, jeg har blitt mer og mer glad i å holde på med det. Så lett kan det altså gjøres, alt du trenger er en benk!

Genser og tights fra Röhnisch ( lenkene i innlegget er sponset)

. Jeg elsker fargene på dette settet, og mener helt bestemt at både tights og genser er blå. Pappa og kjæresten mener derimot at settet er mer grønt enn blått, og jeg kunne ikke vært mer uenig. Kanskje menn ser farger annerledes enn oss jenter? Uansett, i dag er den aller siste dagen av Green Week - som er vårens største salg! Vil dere gjøre et kupp på treningsklær er altså dette dagen å gjøre det på! Utvalget finner dere her:Da ønsker jeg dere en super søndag, og håper noen av dere finner en benk og bruker den godt!

Spørsmålsrunde

Spørsmålsrunder er alltid like gøy, og derfor tenkte jeg at det var på tide å ta en liten runde igjen! Målet mitt med bloggen er jo å inspirere til trening og sunn matglede, og det prøver jeg på hver dag. Men det er likevel ikke alltid like lett å vite hva dere der hjemme har lyst til å lese om, eller hva dere lurer på. Så nå spiller jeg ballen litt over til dere, slik at dere kan få akkurat det dere har lyst på. Så nå er det altså bare å fyre løs i kommentarfeltet ♥ 

Little things

I dag har så langt vært en veldig fin dag, uten at det helt store har skjedd. Det er så godt å bare kjenne på småting som virkelig får løftet humøret. Bilen vår måtte inn på takstering etter kollisjonen forrige uke, og jeg benyttet samtidig anledningen til å ta meg en lang rusletur i sola. Trondheim viser seg virkelig fra sin beste side på dager som dette! Den nye favoritt-tightsen som er 100% squat-proof var på, og dere finner den så på tilbud her. God kompresjon og sitter som støpt, samtidig som du kan ha på sjokkrosa truse under uten av det synes. Det er en liten lykke i seg selv det også!

Sponset lenke

Etterpå dro vi til verdens hyggeligste barnelege og fikk konstantert at Ulrik ikke er allergisk mot hund slik vi var redd for, og mammahjertet slipper den bekymringen. Etterpå har vi bare lekt oss ute i sola frem til Ulrik skulle sove, og jeg fikk tid til en herlig lunsj med cottage cheese, granola, druer og jordbær. 
Nå venter PT-kunder og en super dag på jobb, det er alltid gøy! Og når jeg kommer hjem er det jaggu parsermoni i Paradise, da må jeg kalle dette en helt super torsdag. Håper din også er fin, og at du nyter alle de små tingene livet har å by på!

 

Frisk og luftig proteinkrem

I dag har jeg et helt fantastisk lite lunsjtips å dele med dere, nemlig denne proteinkremen. Jeg fikk selv tipset av ei venninne, og ble nesten litt snurt for at jeg ikke har fått det tipset før. For dette var helt utrolig godt, og alle andre søtmonser der ute må følge nøye med nå. For her har dere nemlig en søt og frisk proteinkrem som kan spises hver eneste dag. Oppskriften er lekende lett, du trenger bare dette :

2 eggehvitter ♥ 2 ss sukrin melis ♥ 1 beger Skyr

Stivpisk eggehvitter og sukrin melis, før du vender begeret med Skyr forsiktig inn. Her kan du selvfølgelig velge den smaken du vil, jeg har brukt fersken og bringebær her.  Det kan virkelig ikke sammenlignes med å spise vanlig Skyr, dette blir en helt annen verden. Det er som en liten dessert, stappfull av proteiner og så utrolig enkel. Det høres kanskje ikke så fantastisk ut, men jeg lover at dette er verdt å prøve. Med tanke på at det tar omtrent fire minutter har du absolutt ingenting å tape, så bare go for it! Husk at eggehvittene må piskes helt stive, slik at du kan snu bollen på hodet før du vender Skyren inn. Gjerne topp med bær og nøtter, for å sette prikken over i'en. 

Nå skal jeg dra på butikken og hamstre inn Skyr i alle mulige smaker, for å finne favorittkremen. For den kremen her, den blir utvilsomt den nye slageren her i huset! 

Urban Training

Så utrolig gøy denne tirsdagen har vært! Sammen med superherlige kollegaer fra 3T-Ranheim fikk jeg lede Kari Traa Urban Workout her i Trondheim, og byen fikk virkelig vist seg fra sin beste side. Med strålende sol og masse treningsglade jenter ble det ei helt super økt, og jeg storkoste meg! Selv om jeg ikke har så mange bilder av selve økta i dag kan jeg garantere at det kommer senere, for denne økta skal jeg gjennomføre flere ganger. Midt i hjertet av Trondheim og med alle mine favorittøvelser, da kan det ikke bli annet enn bra. Nå ligger jeg velfortjent i sofaen med et stort smil om munnen, for dette var gøy! Om noen har lyst til å være med meg på flere utetreninger kan dere bli med på Bootcamp på Ranheim 7.mai, arrangementet er gratis og åpent for alle. Mer info finner her, jeg gleder meg allerede!
 

Det enkle er ofte det beste

I dag manglet jeg kreativitet på matfronten, og derfor gikk jeg tilbake til noe som er så godt og så enkelt. Kyllingsalat er jo en klassiker, og kan gjøres så spennende du bare vil. Dagens variant her i huset var kanskje ikke så alt for spennende, men det trenger det faktisk ikke å være bestandig. Så lenge det er god næring og smaker godt, så er jeg stort sett fornøyd. Jeg tror mange går seg bort i kostholdsjungelen fordi det kan virke for komplisert. Vi får jo konstant høre og lese råd fra alle kanter; du må drikke urtete for å gå ned i vekt, du skal spise egg flere ganger i uken men ikke for mange ganger, sukker er gift, sukker er ikke gift, kumelk er farlig, glutenfritt er sunt og sånn går det dag inn og dag ut. For å være helt ærlig så skjønner jeg virkelig at dette kan virke vanskelig for mange! I aviser, på blogger, nettsted og Facebook blir vi daglig bombardert med "sannheter," som det kan være lett å sluke. Det som er sannheten for noen er ikke nødvendigvis sannheten for deg, og ofte er det dessverre også slik at mange tjener på å spre sine "sannheter." Så mitt beste tips er å holde det enkelt, for mat er faktisk ikke så vanskelig.  Hvis rent kjøtt, fisk,  grønnsaker, frukt og grove kornprodukter er basen i kostholdet ditt kommer du langt. Spis denne sunne og næringsrike maten i ukedagene, og unn deg noe godt innimellom. Alt med måte heter det, og det er faktisk helt sant ♥

SAMSUNG CSC

 

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Det handler om å finne et kosthold og en livsstil du kan ha i hverdagen som du trives med. Jeg prøvde nettopp å kutte litt ned på Pepsi Max, men det trivdes jeg svært lite med så jeg droppa prosjektet. Jeg drikker omtrent aldri, spiser sunt hele året og trener - noen laster må jeg også ha. Og hvis du har noen så går det aller mest sannsynlig helt fint det også. Keep it simple ♥

Trening = terapi

God kveld alle ♥ Tusen takk for fine kommentarer på det forrige innlegget mitt, det betyr så mye. Det går som nevnt helt fint med både meg og Ulrik,og de andre som var involvert. Vi sto stille når vi ble truffet bakfra og ble dyttet inn i bilen foran oss. En ekkel opplevelse som jeg gjerne skulle være foruten, men vi kom heldigvis fra det i fin form. I dag dro jeg ut en tur for den beste terapien jeg vet av, nemlig ei lita treningsøkt utendørs. Jeg kjørte først lett gjennom Urban Training økta jeg skal hai regi av Kari Traa på tirsdag, det kommer til å bli så gøy! Nå er det mulig å melde seg på, og det kan dere gjøre her. Jeg skal fortelle mer om den økten i morgen, men jeg orket ikke å ha med meg kameraet rundt i løypa i dag. Denne gangen handlet det mer om terapi og treningsglede for min del, for det er ingenting som får opp humøret som litt svetting ute. Etterpå tok jeg noen styrkeøvelser i slynge, og fikk virkelig trent hele kroppen godt. Med ettbeins knebøy, pushups, roing og kneetucks i slyngen fikk jeg trent de største muskelgruppene i kroppen. Nå har Green Week startet hos X-life, som er vårens svar på Black Friday. Det vil si at du kan kjøpe deg en slynge masse annet treningsutstyr og klær til en billig penge, og du finner hele utvalget her. (lenkene i innlegget er sponset)

Jakke (-30%) og tights (-40%) fra Kari Traa / slynge fra Abilica (-30%)


Jeg føler meg uendelig mye bedre i kveld enn jeg gjorde i går, og jeg er sikker på at det er på grunn av økta mi. Trening er virkelig terapi og medisin, og jeg er så glad for at jeg har den livsstilen jeg har og kan kjenne på de gode treningsfølelsene daglig. Håper de av dere som bor i Trondheim har lyst til å dele disse følelsene med meg, og blir med på Urban Training på tirsdag! 

Sterkere tilbake

Hei dere ♥ Det har vært litt stille fra meg de siste dagene, fordi jeg bare har brukt tiden med hjerteknuseren min. I går formiddag var jeg og Ulrik med i en bilkollisjon, og selv om det heldigvis gikk helt fint med oss begge to var det en helt forferdelig opplevelse. Jeg klarte ikke helt å ta det innover meg først , men da jeg kom hjem klarte jeg å skjønne hva som hadde skjedd. Det gikk bare utover bilene og ingen ble skadd, så vi slapp billig unna. Likevel fikk jeg meg en skikkelig støkk, og trengte bare å være litt "av" sammen med Ulrik etterpå. Jeg ville bare si i fra om det her inne, så kommer jeg straks sterkere tilbake ♥ 

Proteinrike eggemuffins


 

Det har blitt torsdag allerede, og jeg tenkte å dele enda en hverdagsfavoritt med dere. Eggemuffins er utrolig lettvint å lage, samtidig som de smaker godt og er fulle av protein. De er supre både i matboksen, til frokost og til kvelds både for store og små. Oppskriften er så enkel at alle får det til, og den ser slik ut:

10 egg ♥ 3 ss cottage cheese ♥ 100 g skinke

gulrot ♥ paprika ♥ brokkoli ♥ hvitløk ♥ salt

Pisk eggene godt sammen, og kutt grønnsaker / skinke i passende biter. Rør alt godt sammen, og fordel røra i silikonformer. Jeg anbefaler å spraye eller smøre formene først slik at muffinsene ikke setter seg fast, det har skjedd et par ganger her og det er så kjedelig! For disse her er så gode at det er dødskjipt når store deler av muffinsene henger igjen i forma. Så lær gjerne av mine feil, og spray/smør godt. Sett de inn i ovnen på 175 grader i 25-30 minutter, og la de avkjøle seg før du tar de ut av formene. Så er det bare å nyte disse små miniomelettene som er fulle av næring og smak. 


Dagens tips fra meg til alle dere, ha en nydelig torsdag ♥

Ukens første

Ukens første styrkeøkt er i boks, og det føles jammen bra! Selv om jeg har trent en del ute var det utrolig godt å komme inn på senteret igjen også. Jeg fikk tips om en mageøvelse som virkelig brenner, og tok mye bedre enn jeg tenkte. Still deg opp mot veggen med beina mot en ball, og hold kroppen stak litt ut fra veggen. Trekk ballen inn mot magen, før du strekker beina opp igjen. Det blir altså litt som en kneetuck mot veggen, som samtidig krever mye styrke i skuldre. Virkelig en morsom øvelse!

Tights fra Röhnisch / t-skjorte fra Reebok (sponsede lenker)


Foten tåler fortsatt ikke så mye belastning, så jeg fortsetter med alle ettbeins-øvelsene mine. Denne varianten av glutebridge gjør at du må jobbe ekstra med stabiliteten, samtidig som det brenner i rumpa. Gjerne kjør 15-20 repetisjoner per bein. Nå sitter jeg her og gomler et par proteinbarer etter økta, og gjør meg klar for å jobbe resten av kvelden på byens beste senter!

Hverdagsfavoritt

Det har utvilsomt vært helt supert med ferie, men det var utrolig godt å komme tilbake på jobb i dag også. Det er så herlig å jobbe på en plass hvor alle bobler over av treningsglede, det er så herlig! Enda en ting som er herlig er god kveldsmat, frokost, lunsj eller bare mat generelt. En av mine største hverdagsfavoritter er havrebrødet, jeg blir virkelig aldri lei. Jeg har sikkert postet oppskriften her på bloggen minst 10 ganger, men det er så genialt at det fortjener å bli vist frem enda engang. Her er det brukt 80 g havregryn, 1 egg og bittelitt vann som røres godt sammen. Gjerne tilsett litt krydder for ekstra smak også, det synes jeg er godt. Inn i ovnen på 180 grader i 12-15 minutter, og havrebrødet er klart! Holder seg fint til dagen etter, og er derfor perfekt som matpakke. Under steketiden kan du koke et par egg, og hvis du i tillegg topper med kaviar skal det faktisk ikke mer til. Utvilsomt en hverdagsfavoritt her i huset, og forhåpentligvis kan det bli det hos dere også ♥

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Ha en herlig tirsdagskveld ♥

Tidenes hjemkomst

Vi har kommet hjem fra påskeferie til strålende sol, så siste rest av påskeferien har blitt utnyttet til det fulle.  Vi kom oss ut på tur med Ulrik i bæremeis, det ble kjæresten sin trening mens jeg fikk tatt noen øvelser ute i den friske lufta. Jeg kom nemlig ikke bare hjem til sol, jeg kom også hjem til en stor pakke full av klær og kosttilskudd som selvfølgelig måtte prøves. Jeg e-l-s-k-e-r det nye settet settet fra Röhnisch, og føler meg som et lite stykke vår i meg selv når jeg har det på. 

Genser og tights fra Röhnisch / sko fra Reebok (lenkene i innlegget er sponset)
Splitten i ryggen er en super detalj, og litt ekstra lufting under løpeturer sier jeg ikke nei takk til. I tillegg til klær fikk jeg tidenes påskeegg fra Nutramino, med masse energidrikker og Flapjacks. Jeg har selvfølgelig prøvesmakt alle smakene allerede, og white chocolate raspberry ble min favoritt. Perfekt med et litt sunnere påskeegg etter all godisen som er spist i påska, så disse skal jeg virkelig kose meg med. Etter en sånn hjemkomst er det bare å glise fra øre til øre, for denne påska har virkelig vært bra. Nå kjenner jeg at jeg er full av energi, og gleder meg til å gi full gass på både jobb og trening frem til neste ferie som venter om en liten måned. Jeg håper påsken deres også har vært helt super, med både sjokolade, aktivitet, avslapping og alt annet som ferien bør inneholde. Forhåpentligvis har dere også fulle batterier, og hiver dere med på challengen som kommer i løpet av uken! Ha en nydelig kveld alle ♥ 

Sol i hjertet

Jeg klarer endelig å gå relativt greit med sko, og det føles utrolig bra! Det måtte selvfølgelig feires med en tur ut i dag, med påskegul parkas. Farger gjør meg så glad og det fyller virkelig på duracell-batteriene mine med knallfarger. Enda en ting som gjør meg glad er hvor lyst det er om kveldene nå, og at det fint går an å ta kvelds- og ettermiddagsturer med strålende sol. Jeg føler at den varmer helt inn i hjertet, nå har våren virkelig kommet for å bli! 

Parkas og caps fra Kari Traa / tights fra 2XU  (sponsede lenker)En som er like glad som meg for at jeg kan gå igjen er kjæresten, som har fungert som bæremeis for meg de siste ukene. Som takk for det fikk han et stort påskeegg og en god kveldsmat i dag, protein må han jo ha etter all konebæringa! Omelett er en enkel og undervurdert rett, det er jo så godt. Lettvint og full av både næring og smak. Her har jeg hatt hvitløk, paprika, tomat, brokkoli og chorizo i omeletten for ekstra smak. Litt ost må også til på toppen synes jeg, det setter prikken over i'en. Omelett funker også som frokost eller lunsj, serverer du med brød og salat er det en rask middag også. Jeg spiser mye egg til vanlig og hamstret virkelig inn mange pakker til påske, så jeg tror det blir mange slike varianter fremover.

Nå skal jeg komme meg i seng og lade opp til den siste påskedagen for i år.  God natt til alle spreke lesere ♥

Lørdagslykke

Lørdag og påskeaften, det er alltid god stemning. Vi byttet ut lam med pølser, appelsiner og sjokolade - men det klager ikke jeg på! Sol, frisk luft og masse godsaker, da blir det faktisk ikke stort bedre. Med energi fra både mat, godis og den friske lufta fikk jeg selvsagt lyst til å bevege meg litt ekstra. Derfor kjørte jeg noen ekstra styrke- og yogaøvelser, husk at bare 30 minutter med aktivitet om dagen gjør underverker for kropp og helse. 

Noe jeg også tror er godt for helsa er å være litt mer avlogget, det har nok alle godt av innimellom. Spesielt i ferier hvor man har muligheten til å tilbringe mye tid med familie og venner er det ekstra viktig i mine øyne. Derfor skal jeg klappe sammen maskina og krølle meg sammen i armkroken til kjæresten etter en super påskeaften. Det er det jeg kaller lørdagslykke ♥

8 tips til sunnere påskekos

Før jeg kommer med sunnere mine sunnere påskefavoritter til dere, så vil jeg bare si at jeg er 100% for å kose seg med smågodt og Kvikk lunsj i påsken. Jeg har spist litt sjokolade hver dag i påsken, det er jo så godt! Likevel vet jeg at det er mange som liker å lage sitt eget påskegodt, og kanskje har lyst til å lage litt sunnere varianter også. Her har jeg mange tips å komme med, og det var vanskelig å plukke favorittene! Til slutt landet jeg på åtte oppskrifter som smaker helt supert, og som passer midt i blinken nå i påsken. 

Påskemarsipan er alltid en favoritt, og den kan gjøre så utrolig god uten sukker. Vanlig marsipan spiser jeg faktisk aldri lenger, nettopp fordi denne oppskriften er så god. Oppskrift og fremgangsmåte finner dere her:

SAMSUNG CSC

Disse sjokoladehjertene med melkefyll smaker helt nydelig, oppskriften finner du her.

Jeg vet at jeg ikke er den eneste som har vært på tur i påsken, og på tur må man jo ha med niste. Disse kjeksene er en favoritt hos meg, og elsker du sjokolade blir den nok det hos deg også!

Det er ikke påske uten smaken av appelsin, og denne appelsinkaken er både saftig og supergod! Dette er virkelig smaken av påske.

Hjemmebakst hører også påsken til, disse kanelsnurrene uten sukker er knallgode og er kanskje en av oppskriftene jeg har laget flest ganger. Det betyr virkelig at de er gode! Oppskrift og fremgangsmåte finner dere her.

Disse seige sjokoladekulene er ferdige på fem minutter, og smaker helt fantastisk. Skikkelig sjokoladesmak og seig karamellkonsistens, det blir ikke stort bedre!

Vaffel er også en sikker påskefavoritt, en kjempegod oppskrift på sukkerfri vafler finner dere her.

Helt til slutt vet jeg at det helt sikkert er noen der ute som har lyst til å lage noe godt, men som ikke har ingrediensene. Da har jeg selvfølgelig et lite tips til dere også, nemlig frukt- og sjokolade fondue. Skjær opp frukt og dypp i smeltet mørk sjokolade, og nyt!Håper dere fikk noen tips, og at dere koser dere gløgg ihjel resten av påsken ♥

Kari Traa Urban Training

Dette har jeg gledet meg til å dele med dere, jeg skal nemlig lede Kari Traa Urban Training i Trondheim 25 april! Jeg elsker alle former for trening, og dette arrangementet passer meg midt i blinken. Her skal jeg få lov til å ta med meg en gruppe jenter rundt om i Trondheim og trene på alle mine favorittplasser ute i byen, tenk så gøy det blir! Vi skal kun bruke egen kroppsvekt og gjenstander som finnes rundt om i byen, og jeg gleder meg til å vise frem hvor enkelt det kan være å få til ei god treningsøkt. Siden det er påske og jeg vet mange er på ferie, men likevel har lyst til å bevege seg tenkte jeg å dele noen tips med dere i dag. Mange av disse øvelsene skal vi også gjøre under Urban Training, så her er det mulig å teste ut 

Det første jeg tenkte å vise dere er det vi skal avslutte Urban Training med, for det er en syretest uten like! Det er så tungt for lårene at det er vanskelig å gå etterpå, men man kommer seg gjennom det om en bare vil. Det er bare to øvelser som utføres på to ulike måter, men likevel brenner som bare det. Dere starter med 30 bulgarske utfall, 15 på hvert bein. Deretter tar dere 30 knebøy, og går tilbake til bulgarske utfall igjen. Forskjellen nå er bare at de bulgarske utfallene skal gjøres hoppende. Altså at når dere er nede i bunnposisjon trykker dere godt fra, og hopper så høyt opp dere klarer. Deretter venter 30 hoppende knebøy. Gjennomfør denne runden to ganger, så fort du klarer. Det er tyngre enn det høres ut som!

Tights  fra Kari Traa / sko fra Adidas (sponsede lenker)

I tillegg til den lille sekvensen over tenkte jeg også å vise dere en annen favorittøvelse, nemlig utfall bakover spark fremover. Den får opp pulsen, får balanse og puls hvis du tar noen repetisjoner. Ekstra bra er denne øvelsen hvis dere tar den med like bra utsikt som meg, 


Jeg gleder meg virkelig til Urban Workout, og skal dele informasjon til påmelding så fort jeg har det selv. Så håper jeg dere tester ut avslutninga på økta i påska, enten med super utsikt eller bare inne på stuegulvet. For innimellom all påskekosen er det viktig å røre seg litt også. 


Påskesmil fra meg til alle dere 

Påskeferie, solskinn & hvilepuls

Påskeferie, familie og solskinn - da blir det ikke stort bedre. Nå har vi tatt ferie hele gjengen, og det er kystpåske som gjelder i år også. Her på Frøya er det full vår, noe som føles ekstra godt i og med at det snødde i Trondheim i helga. Jeg klarer å gå litt nå, men det skal ikke mange minutter til før det er nok. Derfor ble jeg satt i ei trillebår i dag, og hele familien byttet på å trille meg. Alt for å få bli med på tur, ikke snakk om at jeg skal sitte inne i sola mens resten er ute og koser seg! I følge familien var det tungt å trille meg, så de fikk litt ekstra trening samtidig som jeg fikk en luftetur. To fluer i en smekk! Hjemme fra tur satte mamma frem tidenes påskeegg, og det ble kaffe og sjokolade i solveggen. Det er dette som kalles hvilepuls og lave skuldre ♥

Genser fra Kari Traa / tights fra Röhnisch / sko fra Adidas ( lenkene i innlegget er sponset)
Det er altså virkelig vår når tøyskoene kan frem! Mine nye råsa, og en hel drøss med andre vårnyheter til beina finner dere på tilbud hos X-life nå og hele utvalget finner dere her.


Dagens lille påsketips fra meg til dere ♥

 

To fantastiske påskefavoritter

Det er mulig mange av dere var klar over dette allerede, men en ny verden åpnet seg for meg da mamma fortalte at gjærbakst kan heve over natta. Grunnen til at jeg ofte velger bakepulver over gjær er fordi jeg hater å vente på heving, men når deigen kan heve mens jeg sover er jo problemet borte! I dag sto vi opp til en ferdighevet rundstykkedeig, som ble til en utrolig god frokost. Dette skal jeg utvilsomt gjøre mer av, og jeg måtte bare dele denne oppskriften med dere nå i kveld. Da kan også dere stå opp til en super frokost i morgen, med grove rundstykker. For å lage disse trenger du:

5 dl sammalt hvete grov ♥ 5 dl sammalt hvete fin ♥ 1 dl sesamfrø 

3 ss margarin ♥ 1/2 ts tørrgjær ♥ 6-7 dl vann ♥ 1 ts salt 

Bland alt det tørre først, før du tilsetter resten av ingrediensene. Margarin smeltes, dette kan også erstattes av 3 ss olje. Bland ingrediensene godt sammen, før deigen dekkes til med plast og står slik gjennom natten. Del deigen opp i omtrent 20 like store emner, og trill til runde rundstykker. Stekes midt i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter. Gjerne pensle rundstykkene med egg, og topp med sesamfrø før de går i ovnen. Disse lager seg nesten helt selv, så enkelt er det altså å få til nydelige rundstykker.

I kveld har jeg faktisk enda en oppskrift å dele med dere, som like sunn som den er enkel. Her trenger du avocado, egg, ost og salami. Skrap ut fyllet i midten av avocadoen, slik at du får plass til et egg.  Klekk et egg i hver avocado-halvdel, for litt ekstra smak kan du også tilsette litt salami og paprika. Topp med ost, før du steker de på 200 grader i 15 minutter. Enkelt, mettende og en sunn liten matrett som virkelig smaker godt. Håper dere tester ut disse to, og at flere våkner til ferdig rundstykkedeig i morgen. Her står en ny deig klar på kjøkkenbenken allerede, og jeg gleder meg til frokost i morgen tidlig ♥

Klassemandag

Denne mandagen har virkelig vært bra, og jeg har virkelig ikke noe å klage på. Pappa bar meg på ryggen til familiehytta, og der hadde påsken selvfølgelig allerede startet. Med både boller, pølser, popcorn og smågodt allerede til lunsj var det en mer enn godkjent start på uka. Jeg og foten holdt oss mest innendørs med godisen i stedet for pølsegrilling ute, velfortjent synes jeg selv.

Etter smågodt til lunsj ble det pizza til middag, og en av pizzaene vi lagde ble en av mine pizzafavoritter. Den er enkel og har få ingredienser, men likevel smaker den helt utrolig godt! Oppskrift og fremgangsmåte har jeg postet før, og den finner dere her.

Jeg klarte å glemme igjen alle smertestillende hjemme, og derfor ble et par glass rødvin redningen denne kvelden. Så på denne mandagen har det altså blitt både smågodt, pizza og rødvin - det kaller jeg virkelig en klassemandag ♥

Goalgetter

Jeg ble med familien til Frøya i helga, favorittplassen i hele verden! Mens resten av gjengen både buldret og løp intervaller ble jeg rimelig sjalu, for jeg hadde så lyst til å være med. Selv om jeg hadde lyst hadde ikke tåa lyst til å få noen belastning, og det ble derfor en alternativ økt inne i den nye fotballhallen. Økta kan like gjerne kjøres utendørs, for her trenger du ikke stort mer enn din egen kropp. Ettbeins burpees er en killer rumpeøvelse, og jeg bruker den ofte på både kunder og gruppetimer jeg har. Mange ser litt rart på meg når jeg sier ettbeins burpees og skjønner ikke helt hvordan den skal gjennomføres, og derfor skal jeg vise dere det nå. Det er jo akkurat den samme bevegelsen som vanlige burpees, bare med ett bein og da ser det slik ut:

Genser og tights er begge fra Kari Traa ( lenkene i innelgget er sponset)

Herifra hopper du opp til utgangsposisjon og gjentar øvelsen. Kjør 10-15 repetisjoner per bein, så skal du virkelig kjenne at det brenner! Det er ikke bare denne som brenner, men mageøvelsen dragonflag er helt super. Her skal du starte som dere ser på bildet nedenfor, og senke beina så rolig som mulig samtidig som kroppen holdes strak. Det er utrolig tungt å bremse på vei ned og det blir tyngre jo lenger ned man kommer. 
Jeg er talentløs i fotball, men å bruke fotballmål er jeg god på! Bulgarske utfall er også en favoritt, kjør gjerne 10-20 repetisjoner per bein.  Jeg er normalt litt sterkere i høyre ben enn venstre, så kanskje er det like greit at det bare er venstre som får trene nå om dagen. Jeg gjør i alle fall det beste ut av det, og da er jeg fornøyd med meg selv.
Chins måtte selvfølgelig også med, fantastisk øvelse for både rygg og armer. Klarer du ikke chins kan du gjøre negative repetisjoner, altså at du senker deg så rolig ned som du får til. Det er  faktisk grisetungt! 

Etter disse øvelsene var ikke smilet vanskelig å lokke frem, det er så godt å få bruke kroppen! Så selv om det er langt frem til buldring og intervaller enda, så er veien til treningslykke rett foran nesetippen min selv med en redusert fot. Det skal jo ikke så mye til - i dette tilfellet var det bare et fotballmål!

Fem tips til en mer spennende fredagstaco

Det er fredag igjen, og for veldig mange står taco på menyen. Det står faktisk på menyen her hjemme også, men jeg tenkte å komme med noen tips til dere til hvordan den kan bli ekstra spennende! Jeg spiser nemlig taco minst to ganger i uken, og da må det noen varianter til slik at jeg ikke blir lei. En av mine favoritter er å gjøre tacoen om til nachos ved å bruke speltlompechips, det er så godt! Fremgangsmåte finner dere her

Tacosuppe er også en vinner, så mettende og en super vri på fredagstacoen. Oppskriften finner dere her.

Matmuffins er perfekt i lunsjboksen, men gjør seg også utrolig godt som middag. Server med salat og hvitløkskesam så har du et supert måltid. Oppskriften har jeg selvfølgelig, den finner dere her. 

Jeg har enda en nachosvariant å dele med dere, denne er med søtpotet og er helt fantastisk god! Fremgangsmåte finner dere her.

SAMSUNG CSC

Et siste tips jeg tenkte å dele med dere er denne tomat- og mangosalsaen, som er nydelig som tilbehør uansett hvilken tacovariant du velger. Setter virkelig prikken over i'en for min del!

Dette var mine tips for en mer spennende fredagstaco , håper dere tar de i bruk! Del gjerne deres beste tips i kommentarfeltet også, og ha en herlig fredag.

Min vei til pistol squats

Som jeg fortalte dere tidligere i uken klarer jeg endelig å få til pistol squats! Jeg vet at det er flere enn meg som ønsker å få til dette, og derfor tenkte jeg å vise dere hvordan jeg gikk frem for å få det til. Som dere kanskje vet, så blir man ikke god i noe uten at man øver på det. Derfor er det viktig å trene på selve bevegelsen, selv om du ikke mestrer den helt på egenhånd. Pistol squats er rett og slett ettbeins knebøy, og dette er bevegelsen du må øve på. Nettopp derfor begynte jeg å gjøre pistol squats samtidig som jeg holdt fast i en stikk, og brukte denne til å komme meg opp. Gradvis kunne jeg komme meg opp med mindre og mindre hjelp fra strikket, og fikk trent på bevegelsen mens jeg holdt på.

Steget videre fra denne varianten tok jeg ved å ta pistol squats på kasse. Dette blir lettere enn å gjøre det på gulvet, fordi du slipper å løfte benet så høyt opp.  Hvis du har problemer med balansen kan det være lurt å velge en litt lavere kasse enn den jeg bruker på bildet under. Problemet mitt var ikke balansen, men at jeg slet med å få rettet ut beinet og ha det høyt nok til å ta pistol squats på gulvet. Derfor ble det mange repetisjoner på kasse, før kroppen klarte dette også.Derfra tok jeg steget ned til gulvet, og jammen fikk jeg det til etter mange forsøk! Det som er så gøy at det er litt som å sykle, når du først kan det så kan du det virkelig. Helt til slutt tenkte jeg også å komme med noen tips til selve utførelsen av øvelsen, som du kanskje ikke tenker på mens du gjør øvelsen. Det er viktig å passe på at foten du står på ikke faller innover, da er øvelsen nærmest umulig å få til. Samtidig er det viktig å stramme magemusklene og press i fra med hælen når du skal opp til utgangsposisjon igjen. Dette er stort sett ikke en øvelse man klarer ved første forsøk, så her er det bare å prøve, prøve og prøve helt til du får det til. For prøver du lenge nok, så går det! 

Da gjenstår det bare for meg å ønske dere masse lykke til med pistol squatsene fremover!

Verdens beste følelse

Etter en hel uke på sofaen uten å røre meg i det hele tatt ble det en etterlengtet tur til 3T-Ranheim i dag. Jeg fikk ikke gjort så mye, men bare det å være på trening og ta noen få øvelser føles så utrolig godt! Den følelsen etter trening, det er virkelig verdens beste følelse. Jeg fikk tatt noen øvelser med ett bein i dag, i tillegg til litt akrobatiske sprell som alltid. Det ble selvfølgelig litt amputert i og med at jeg hoppet rundt på krykker, men alt er bedre enn ingenting og det er uten tvil det aller viktigste.

Jeg får til så lite om dagen og er derfor sjeleglad for at kjæresten er hjemme med meg mens jeg er sykemeldt. Jeg hadde ikke hatt sjans til å ta vare på Ulrik som løper rundt alene, han er så rask!  I dag fikk han løpe rundt i barnepassen mens vi trente, og han koste seg nok like mye som oss. Selv om det var helt fantastisk å være på senteret igjen kjenner jeg at det blir en stund til neste gang. Selv om jeg prøvde å unngå alt av belastning merker jeg at foten ikke var helt klar enda. Men følelsen tar jeg med meg og lever lenge på, så gleder jeg meg enda mer til å komme sterkere tilbake!

Enkel lakselunsj

Selv om jeg ikke får til å bevege meg så langt fra sofaen klarer jeg selvfølgelig å lage god mat fordi. Likevel må jeg lage enkle ting som ikke tar så lang tid, fordi jeg klarer ikke å stå på foten så alt for lenge av gangen. Dagens lunsj ble derfor så enkel som speltlomper, paprika, røkelaks, Philadelphia-ost og ruccolasalat. Smør lompene Philadelphia før du legger laks og salat på, og ruller de sammen. Så enkelt kan det altså være å få i seg en sunn og mettende lunsj, denne lager du på bare et par minutter. Om du er på farta er dette også et supert alternativ, jeg har ikke telling på hvor mange ganger jeg har rasket med meg laks og lomper på butikken i lunsjen på jobb. En super hverdagslunsj!

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Det var det jeg hadde å komme med i dag, samtidig som jeg vil ønske dere en superduper tirsdag ♥

Søtpotetscones

Scones er supert som frokost, lunsj eller kvelds - og dette er virkelig en av favoritt-oppskriftene mine. Jeg har delt den med dere før, men en god ting kan ikke deles for ofte. Oppskriften er enkel og full av god næring, som gjør at disse metter lenge. For å lage den trenger dere:

To store søtpoteter (ca 650 gram) ♥ 300 gram havregryn ♥ 100 g sesamfrø

3 ss mager kesam ♥ 2 dl vann ♥ 2 ts bakepulver ♥ en klype salt

Kok søtpoteten til den er myk og fjern skallet. Avkjøl og mos potetene med stavmikser massen er helt fri for klumper. Tilsett resten av ingrediensene, her brukte jeg også stavmikser for å få blandet alt godt sammen. Deigen blir litt klissete, og jeg brukte to spiseskjeer til å fordele røra på bakepapiret. Form til fire runde scones, og sett inn i ovnen på 200 grader i ca 25 minutter. Avkjøl på rist før du toppet med det pålegget du liker best. Disse smaker digg med det aller meste av pålegg som topping, det kan jeg skrive under på!
Håper virkelig dere prøver denne, og ikke minst at starten på uka har vært super!

Ikke ta treninga di så seriøst!

Som dere kanskje har fått med dere har jeg prøvd meg på noen av øktene i CrossFit Open i år, og det var dødsgøy! 17.5 prøvde jeg også før jeg opererte, og det var tøft selv om jeg måtte kjøre den skalerte versjonen. Jeg klarer nemlig ikke double unders enda, og det komme vel av at jeg heller aldri har øvd på det. Men som den forrige treningschallengen min viste, så klarer man det meste bare man øver på det! Derfor kjørte jeg 9 x thrusters på 30 kilo, og 35 single-unders som det så fint heter. Disse to øvelsene skal gjennomføres hele 10 ganger før økta er over. Tungt, men også utrolig gøy! Hvis noen av dere lurer på hva en thruster er, så er det en kombinert frontbøy og skulderpress. En helt super øvelse for hele kroppen, som er fin å ta med seg på trening.


Det jeg synes er så utrolig synd, er at mange jeg har spurt om å prøve disse øktene sier nei. "Jeg trener ikke CrossFit, jeg har beindag i dag, jeg må slappe av før ryggøkta i morgen" og all verdens unnskyldninger kommer. Dette ser og hører jeg alt for ofte, når de kommer til å trene ting en normalt ikke gjør. Jeg trener vanligvis ikke CrossFit jeg heller, men når ble det farlig å prøve noe nytt? Og når ble det så forbanna viktig for mosjonister at de MÅ følge treningsprogrammet sitt? For let's face it, de fleste av oss er mosjonister - og det er ingen verdens ting galt med det! Det er helt supert å være en helt vanlig person som ønsker å trene og ta vare på kroppen sin. Ikke alle kan være toppidrettsutøvere, så hvorfor skal man da pålegge seg selv å trene som de? Hvis du ikke har noen konkurranse du trener mot og virkelig må følge et strengt treningsregime - så har jeg faktisk mer troa på å ikke ta treningsplanen din så blodseriøst. For all del så er det viktig å ha en plan, men å avvike fra denne planen i ny og ne tror jeg bare er sunt. La kroppen få prøve noe nytt, test nye økter, nye treningsformer og utfordre deg selv på nye måter! For variasjon har faktisk både kropp og hode godt av, verden går ikke under om du dropper beinøkta for ei CrossFit-økt, en yogatime eller en spinningtime. Og siden jeg er inne på dette med nye ting, så tenkte jeg å vise dere en tung vri på en god gammel mageøvelse helt til slutt. Beinhev er jo ikke noe nytt, men prøv å legg til en medisinball så skal dere virkelig kjenne det i magen. Med strake bein klarte jeg bare et par repetisjoner, så her har jeg mer potensiale!Da håper jeg at jeg fikk frem poenget mitt, og hvis bare en av dere prøver noe nytt på trening neste uke er jeg happy! Bli med en venn på trening eller bare prøv noe nytt på treningssenteret, og la kroppen få en utfordring den ikke har kjent på før. Håper helga har vært strålende, og at dere har ladet opp batteriene til ei ny treningsuke ♥

Innafor trøstespising

Jeg vet ting ikke blir bedre av å klage, men herremin så kjedelig det er å være stuck til sofaen. Jeg har lyst til alt annet, jeg har lyst til å leke med Ulrik, gå tur med bikkja, trene, lage mat til og med husvask har jeg lyst til å gjøre! Sistnevnte gjør jeg kanskje en gang i året, så det sier litt om hvor kjedelig jeg synes det er å ligge på sofaen med foten høyt. En ting som hjelper er selvfølgelig trøstespising, mat fikser jo det meste. Selv om mamma og pappa kom innom med tidenes påskeegg i går kan jeg selvfølgelig ikke spise godis dagen lang heller. Jeg spiser stort sett godteri en gang i uken, og lager heller sunnere varianter av godsaker for å kose meg til vanlig. I dag var det sjokolade som fristet mest, og derfor ble det litt av en frokost! Havregrøt er standardfrokost her i huset, men den kan virkelig pimpes opp til å bli et luksusmåltid! 100 g mager kesam, 20 g sjokoladeprotein , 2 ss sukrinmelis og noen steviadråper. Bland godt sammen og fordel det over grøten, gjerne med litt bær, banan og nøtter - så er lørdagsfrokosten i boks. Eller hverdagsfrokosten for den saks skyld, her har du en sunn, enkel og næringsrik frokost med protein, fett og karbohydrater fra gode kilder. Når det er så godt at det funker som trøstespising, og samtidig er så sunt at du kan spise det hver dag blir det jo nesten ikke bedre!

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Håper alle har en sprek lørdag, beveg dere litt ekstra for meg også ♥