hits

april 2016

Søtpotetpannekaker & Green Friday

Innlegget inneholder sponsede lenker

Det er fredag igjen, og derfor er det på sin plass å dele en ekstra god lunsj med dere. Disse laget jeg tidligere i uken, og av å se på bildene fikk jeg lyst til å lage de på nytt igjen i dag! Sunne pannekaker slår aldri feil, i alle fall ikke hvis det er søtpotet i de. Jeg går rett på sak, for å lage åtte pannekaker trenger du:

200 g søtpotet ♥ 120 g havremel ♥  2 egg ♥  50 g easy bake

60 g sukrin gold ♥  2 ts bakepulver ♥  1 ts kardemomme ♥ en klype salt

Vask og skrell søtpoteten før du koker den helt til den er mør. Mos med stavmikser, og tilsett resten av ingrediensene. Stek på middels varme i panna slik at de ikke blir brent. Her har du et måltid med proteiner, gode karbohydrater og fett, som smaker fantastisk og metter lenge. Topp gjerne med friske bær eller vaniljekesam, så får du virkelig en god start på helgen.

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Så må jeg bare tipse dere om at det er Green Friday hos X-life i dag! Jeg går nesten i surr av alle disse salgsdagene, black friday, gråtorsdag og nå er det altså grønn fredag. Men når det kommer til salg på treningsklær og utstyr kan det vel aldri bli for mye av det gode, så jeg tar i mot denne dagen med åpne armer også. Noen av tilbudene ser dere under, klikk dere inn på X-life sine sider for å fnnne hele salget.I løpet av helga kommer mitt eget lille hjemmegym til å bli ferdig også, det blir så bra! Gleder meg som et lite barn til å vise det frem til dere. Her i bartebyen skinner sola, og jeg skal ta med med Ulrik og Guapo ut på trillertur. Håper fredagen deres er helt superfantastiskherlig!

To nye favoritter

Innlegget inneholder sponsede lenker

I dag ha virkelig vært en bra dag! Fint vær, smilende baby og pakke i posten - da blir det ikke stort bedre. I pakken lå det blant annet en bæresele fra Barnas Hus, som er helt perfekt å bruke til trening! Jeg har valgt Ergobaby sin sele med spedbarnsinnlegg, som gjør at Ulrik sitter bra i den allerede. Jeg måtte selvfølgelig ta den med ut på en liten testrunde med engang, og vi koste oss virkelig begge to. Det er vel ikke så rart, jeg koser meg alltid på trening og Ulrik koser seg alltid når han får mye kroppskontakt. Så denne er virkelig gull verdt, og har allerede blitt en favoritt hos meg! Det som er ekstra fint med selen er at den har flere ulike bæreposisjoner, både utovervendt på magen, på hofta og på ryggen. De posisjonene er Ulrik for liten for enda, og koser seg innovervendt mot magen til han blir litt eldre. Ikke minst er det er pluss med denne selen at midjebeltet er bredt og sitter godt, og gir derfor god støtte til korsryggen. Etter ryggproblemene mine har jeg blitt ekstra opptatt av slike ting, det er så viktig!

Bæresele fra Ergobaby her / genser fra Craft her (-31%) / sko fra Reebok herBåde triceps dips, utfall og knebøy med Ulrik i bæreselen gikk som en drøm, jeg så aldri for meg at det skulle være så herlig å trene med en baby! Helt til slutt i dag må jeg vise dere enda en favoritt som jeg har lett etter i flere uker nå. Den er absolutt ikke sponset bare så det er nevnt, men Skyr med kaffe og vanilje har uten tvil blitt min nye favoritt! Herregud så god, jeg elsket den virkelig. Er du glad i smaken av mocca / latte er denne midt i blinken, og får terningkast seks fra meg.

Chicken cashew pizza

Det er lillelørdag - en perfekt anledning til å lage en ekstra god middag. Pizza er hverdagsmat her i huset - så lenge man lager den selv er pizza noe en fint kan spise flere ganger i uka. Retten har et ufortjent dårlig rykte, det finnes jo så mange varianter av pizza som er sunne. Det går ikke på bekostning av smaken, det er heller motsatt synes jeg. Nesten ingen pizza er bedre enn de jeg lager selv, og denne pizzaen går virkelig inn i rekken som en av favorittene. For å lage bunnen trenger du:

 80 g havregryn ♥ 80 g havremel ♥  80 g siktet speltmel ♥ 1 ss olivenolje

1/2 pakke tørrgjær ♥ 1,5 dl vann ♥ 1 ts salt ♥ 1 ts sukrin

Bland alle ingrediensene godt sammen og fordel deigen over et bakepapirkledd stekebrett ved hjelp av en fuktig slikkepott. Forstek midt i ovnen på 250 grader i 6-8 minutter.

SAMSUNG CSC

Fyllet lager du ved å finhakke 1/2 rødløk og 1/2 rød chili, som surres i panna noen minutter. Deretter tilsettes 300 g kyllingfilet og 5 ss kokosmelk som stekes godt sammen. Krydder kan du velge etter egne smaksløker, jeg brukte salt, pepper, oregano, koriander og basilikum. Fordel blandingen over den forstekte pizzabunnen og topp med ost før du setter inn i ovnen igjen på 200 grader i 10-15 minutter. For å sette prikken over ien topper du den ferdigstekte pizzaen med ruccola, cashewnøtter, fetaost og oregano. Så er det bare å nyte denne fantastiske pizzaen med god samvittighet!

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

 

 

Babytrening i hagen

Innlegget inneholder sponsede lenker

Det er altså så deilig at det begynner å bli vår og varmt i lufta! Jeg synes ikke det var lenge siden jeg måtte ha boblejakke og ullundertøy, og nå kan jeg plutselig være ute i tights og genser. Det ble mer enn varmt nok, spesielt siden jeg kjørte noen ekstra øvelser i hagen. Det er så mye man kan bruke vogna til, når magemuskelene mine er litt sterkere skal jeg vise dere en hel drøss av de. Enn så lenge får jeg holde meg til de som er litt enklere, men dette var tungt det også!

Genser fra Kari Traa / tights (-31%) fra 2XU / sko fra Reebok (sponsede lenker)


Jeg synes det er så gøy at mange av dere ble med på denne ukens rumpechallenge! 60 knebøy og 60 glutebridge er i boks denne tirsdagen, og ett sett knebøy tok jeg også med Ulrik som ekstra vekt. Jeg har delt opp øvelsene 3 x 20, slik at det blir litt mer overkommelig. 60 på rappen hadde jeg nok ikke klart om jeg hadde prøvd engang! I alle fall ikke med minibjørnen på 5 kilo som ekstra vekt, på de siste repetisjonene kjennes det ut som han er minst dobbelt så tung. Men det er jo ekstra gøy å ta knebøy når jeg kan kikke inn i ansiktet på den lille sjarmisen min, som ikke har lært seg å smile til kameraet enda.Det er så fantastisk deilig å ha en hage jeg kan trene i, og det er ikke bare jeg som har blitt glad i hagen. Guapo er nemlig superhappy når han kan løpe rundt og leke seg, jeg gleder meg allerede til de to småguttene skal leke sammen der ute. I mellomtiden får Ulrik nøye seg meg å bli brukt som en liten manual når mor trener, selv om det ikke gjenspeiles på bildene virker det som han synes det er gøy å være med!


Har dere ikke blitt med på ukens utfordring enda så er det ikke for sent, reis deg opp av sofaen og sett i gang! Det tar ikke mange minuttene, men det gir litt ekstra aktivitet i hverdagen. Det har de fleste av oss godt av, vi ble ikke skapt for å sitte på rumpa. Med det ønsker jeg dere en fortsatt sporty tirsdagskveld ♥

Det enkle er ofte det beste

Dagen i dag har virkelig gått i ett! Med utpakking i huset, trilletur i nye områder og mammamage-dag har jeg ikke satt meg ned i sofaen før nå. Måltidene har vært så lettvinte som man får det, med knekkebrød, speltlomper, cottage cheese, frukt og noen questbarer. Enkle, sunne valg som er ferdig på et blunk. Jeg bestemte meg å gjøre det enkelt til kveldsmaten også, men det betyr virkelig ikke at maten er kjedelig fordi. Denne salaten var nemlig alt annet enn det, og smakte helt fantastisk. Her har jeg brukt spekeskinke, fersk mozarella, hjertesalat, ruccola, cherrytomater og spisspaprika. Toppet med litt balsamico og kvernet pepper ble det midt i blinken denne mandagskvelden.

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Dette er er supert lunsjtips også, vil du gjøre det til en middag går det an å tilsette noen kokte egg og servere med brød for å få litt mer mat. Dagens tips fra meg, håper dere alle har hatt en strålende start på uka!
 

Rumpechallenge & mamatummy day

Innlegget inneholder sponsede lenker

Nå sitter jeg godt plantet i sofaen i det nye huset vårt, og det føles veldig bra. Det er fortsatt mye som ikke er satt på plass og noen møbler som manger, så jeg venter litt med å vise det frem til dere. I stedet kan jeg vise dere bilder fra den første turen min på HIT etter fødselen, og det føltes veldig godt å gå inn dørene der. Jeg trener fortsatt med strikk og ikke vekter, så jeg kunne like godt ha trent hjemme. Men det er noe med den følelsen av å komme inn på senteret, da føler jeg virkelig at jeg er på trening! Det er forsatt kjerne og rumpe som gjelder, og med minibands får man virkelig rumpa til å jobbe.

Caps fra Better Bodies / tights fra 2XU / sko fra Reebok / Minibands

Øvelsene dere ser under og over er helt supre øvelse, og kan også brukes som aktivering før tyngre rumpeøvelser. Gjerne hold et lite sekund i øverste posisjon, det svir enn man skulle tro.

Så har vi selvfølgelig glutebridge, jeg liker den spesielt godt med beina på en step. Men med eller uten step er den en super øvelse den også, og derfor tenkte jeg å lage en liten rumpechallenge til meg selv som dere gjerne må bli med på! Jeg har jo store planer om å få tilbake rumpa mi, og det skjer jo ikke av seg selv. Derfor tenkte jeg å ta 60 glutebridge og 60 knebøy hver dag den kommende uken, og gjøre det litt mer utfordrende for hver uke som går. Jeg skal kun bruke stikk som motstand på begge øvelsene, men hvis dere ønsker kan dere selvføgelig bruke vekter også. Det er jo egentlig ikke så mye, 3 x 20 på hver av øvelsene om dagen - det tar ikke så alt for mange minutter. Men rumpa får jobbet, det er helt sikkert!

Så vil jeg tipse dere alle om at det er Mamatummy day i morgen, en egen dag som setter fokus på oss kvinner etter fødsel. Det er arrangementer i flere byer i landet, både i Oslo, Bodø, Askim, Stavanger og selvfølgelig her i Trondheim. Jeg gleder meg masse til det, det blir foredrag, mammatrening og sjekk av magemuskler til de som har lyst til det. Helt gratis er det også, og dere finner mer info om arrangementet her.


Da skal jeg fortsette utpakkingen, og tjuvstarte litt på rumpechallengen. Det er ekstra gøy hvis noen av dere blir med, så rop gjerne ut i kommentarfeltet om dere tar challengen!

Kaos & motivasjonsboost

Akkurat er det fullt kaos hjemme hos oss. Vi flytter i morgen, og nesten hele leiligheten er pakket ned. Uten mulighet til å lage fancy mat ble frokosten lomper og cottage cheese, tom for papptallerkener er vi også så jeg brukte en brødpose som underlag. Kanskje ikke så bloggvennlig, men sånn så altså frokosten min ut.  Det trenger nemlig ikke å være så fancy bestandig, men det er likevel enkelt å finne sunne løsninger. Vi har holdt på med pakking hele uka, så det har blitt mange slike løsninger. Tid på kjøkkenet har blitt nedprioritert, for det tar virkelig tid å pakke ned alt man eier og har. Så går det jo ekstra tregt når man har en liten baby, men nå er målet snart i sikte.

Innlegget inneholdet sponsede lenkerJeg føler Fretex har fått halvparten av tingene mine, men likevel har jeg mye igjen! Som dere kanskje ser er det to esker alene som det står protein på, og jeg tror faktisk det er to hele med bakeingredienser også. Sånn blir det når jeg er over snittet interessert i sunn bakst og matlaging, derfor er det kjedelig å ikke kunne bruke noe av det akkurat nå. Det er jo dødskjedelig å pakke ned flyttelass også, og derfor trengte jeg virkelig en motivasjonsboost til lunsj. Jeg bestemte meg for at hvis jeg var skikkelig flink til å pakke, så skulle jeg bestille sushi til lunsj. Jeg kunne kanskje vært mer effektiv, men likevel fortjente jeg byens beste sushi! Vi bor jo rett ved Sushi Bar nå, og akkurat det kommer jeg til å savne når vi flytter. Heldigvis tar det ikke alt for lang tid å kjøre inn til sentrum fra Byåsen, så det skal jeg nok klare! Dette var i alle fall tidenes motivsjonsboost i dag, og jeg kjenner at jeg er klar for å pakke videre full av god sushi-energi.Om noen timer skal jeg også ut på trilletur med Guapo og Ulrik, det er jo en motivasjonsboost i seg selv det også! Jeg skulle så gjerne bare brukt all tiden min på å kose med han, og får litt dårlig samvittighet for at han ikke får all den oppmerksomheten han fortjener akkurat nå. Men jeg vet jo at det kommer til å bli mye bedre for han også når vi flytter, så jeg får holde fokuset på det. Akkurat nå sover han, og jeg burde vel strengt tatt heller pakke enn å blogge. Så nå får jeg klappe sammen maskina og sette i gang!

Kompresjonstights fra 2XU


God helg fra oss til alle dere ♥

Hjemmelaget tagliatelle

I går var jeg hjemme hos ei venninne, og vi lagde en utrolig god middag. Jeg måtte selvfølgelig dele den med dere, for dette er skikkelig kosemat. Pasta og kjøttsaus er jo alltid godt, men det smakte ekstra godt når tagliatellen var hjemmelaget. Ikke minst så var det veldig gøy å prøve noe nytt også, det er alltid gøy å lære nye ting på kjøkkenet. For å lage tagliatellen trenger du bare tre ingredienser, nemlig 4 egg, 200 gram philadelphia light og 200 gram fibra fullkornshvetemel. Pisk eggene før du tilsetter mel og kremost, og lar deigen svelle i ti minutter. Pisk gjennom en gang til, før du fordeler deigen utover et bakepapir smurt med litt olivenolje. Bruk en slikkepott for å fordele den jevnt og tynt, før du setter inn i ovnen på 150 grader i ti minutter. La den avkjøle seg, og bruk en pizzaskjærer for å lage tynne remser. Hvilken saus du vil ha til kan du velge selv, vi valgte å steke karbonadedeig sammen med en boks hakkede tomater og hvitløk. Det ble utrolig godt, og denne retten er veldig mektig. Metter i mange timer, og er rett og slett en fest i munnen!

Ønsker dere alle en super torsdag, her skal vi fortsette å pakke ned leiligheten. I helgen flytter vi nemlig inn i det nye huset vårt, alle hjerter gleder seg!

Sommerlige muffins med bringebær og lime

Det er lillelørdag, og det er uten tvil en unnskyldning for å lage noe ekstra godt. Nå er det ikke lenge til sommeren er her, og da passer disse muffinsene midt i blinken. De er nemlig sunne, og smaker virkelig som sommer. Kombinasjonen bringebær og lime har jeg brukt i smoothie mange ganger, men det smaker også godt i muffins! 

Innlegget inneholder sponsede lenker

For å lage de trenger du disse ingrediensene:

1 eske sunnere kakemiks ♥ 1 boks kesam lime ♥ 4 egg

100 g philadelphia light ♥ 30 g sukrin melis ♥ bringebær

Bland kakemiksen, egg og 200 gram kesam lime godt sammen. Fordel blandingen i muffinsformer, og tilsett et par bringebær i hver muffinsform. Stek de på 175 grader i 30 minutter midt i ovnen.

Glasuren lages av 100 g Kesam Lime, 100 g philadelphia light og 30 g sukrinmelis. Miks det godt sammen og fordel glasuren utover muffinsene etter at de har avkjølt seg.

 

Helkroppsøkt med strikk

Jeg fikk spørsmål om jeg kunne legge ut øvelser til en helkroppsøkt med strikk, og nettopp det har jeg samlet til dere i dette innlegget. Det er virkelig ikke noe problem å få trent hele kroppen med strikk, det har dere beviset på i dette innlegget.

For bakside lår er strake markløft en super øvelse, her legger du strikken rundt halsen og skyver rumpa godt bak for hver repetisjon. Knebøy er en super øvelse for blandt annet fremsiden av lårene, og øvelsen blir enda tyngre med en strikk rett under knærne. Sørg for å presse knærne ut mot strikken gjennom hele øvelsen.


Rumpa kan selvføgelig også trenes med strikk, her kan det også være kjekt å ha minibands tilgjengelig. Et stort utvalg av strikk og minibands finner dere her . (adlink) Alle de tre øvelsene dere ser på bildene under gjør at setemuskulaturen får kjørt seg, og jeg kjenner jeg er stiv i rumpa etter å ha utført disse i går.


Pushups er en kjent øvelse for de fleste, men det er kanskje mindre kjent at den kan gjøres tyngre ved hjelp av en strikk. Legg stikket over den øvre delen av ryggen, og hold det nede under håndflatene. Husk å gå helt ned til underlaget for hver repetisjon, og kjenn at brystet virkelig får jobbet.
Pull aparts er en fin for øvelse for muskulatur mellom skulderbladene og øvre bakside rygg. Start med å hold stikken rett ut forran deg, før du trekker armene ut til siden slik at du har de så strake som mulig. Prøv å hold albuene oppe gjennom hele øvelsen.

Roing er også en super måte å trene ryggen på, øvelsen kan enten utføres ved å feste strikken i en stang eller ved å stå på den.
Både upright rows og stående skulderpress er fine øvelser for skuldrene. I upright rows starter du med å stå på stikket, og har ca skulderbreddes avstand mellom beina. Løft strikket opp til haken, og sørg for at albuene er det høyeste punktet i toppen av øvelsen.Vi kan selvfølgelig ikke glemme armene, både biceps og triceps kan trenes godt ved hjelp at strikk. Belastningen kan du variere ved å stå bredere eller smalere med beina.Helt til slutt vil jeg vise dere pallof press som er en helt super øvelse for kjernen. Fest en stikk rundt en stang i høyde med brystkassen din.og ta noen steg bort fra stangen slik at det blir spenn i strikken. Jo mer spenn i strikken, jo tyngre blir det naturlig nok. Flett fingrene sammen rundt strikken, og strekk armene helt ut. Hold statisk i ca 10 sekunder, før du drar armene inn til kroppen igjen og gjentar øvelsen.


Når det kommer til antall repetisjoner kan du gjerne starte med 8-12 repetisjoner per øvelse, og øk hvis det blir for lett. Min anbefaling er å kjøre øvelsene i en sirkel, og gjerne gjenta sirkelen 3-4 ganger. Da håper jeg dere har fått litt inspirasjon til trening med strikk, og forhåpentligvis plukket med dere noen øvelser dere kan bruke på trening fremover!

Grov calzone

Det er mandag, og som mange andre liker jeg å starte uken på en sunn og god måte. Mange tenker kanskje ikke på pizza som sunt - men det kan den virkelig være hvis en lager den fra bunnen av med gode ingredienser. Jeg er veldig glad i pizza, og har postet mange ulike varianter i løpet av årene. Dette er likevel den første gangen jeg viser dere calzone, det er jo så godt! For to store calzoner trenger du:

150 g havremel ♥ 70 g fibra fullkorns hvetemel ♥ 30 g bakepro ♥

1/2 pakke tørrgjær ♥ 1,5 dl lunkent vann ♥ 1 ss olje ♥ en klype salt

Bland ut gjæra godt ut i vannet, før du tilsetter oljen og deretter resten av ingrediensene. La deigen heve på et lunt sted i 30-40 minutter, da skal den omtrent ha doblet størrelsen sin. I mellomtiden lages fyllet, og her kan du velge det du selv liker best. Her er det brukt 750 g karbonadedeig, 1/2 boks hakkede tomater, 1 tomat, 1 rødløk, 1 kinesisk hvitløk, 1 paprika og krydder. Er dere glad i litt spicy retter som meg, så bruk gjerne kajennepepper, oregano, chili og havsalt.

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Stek karbonadedeig, tilsett grønnsaker og la det steke seg godt sammen før du tilsetter de hakkede tomatene. Smak til med krydderet, og la det putre noen minutter. Når deigen er ferdig hevet kjevlesden ut til to like store deler. Legg fyllet på den ene siden av bunnen, og brett den andre halvdelen over. Bruk en gaffel langs kanten for å lukke de to halvdelene mot hverandre. Topp gjerne med litt raspet ost og oregano, og sett inn i ovnen på 225 grader i 20-25 minutter.

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Dagens middagtips fra meg til alle dere, håper dere har en super start på uka!

Søndagstur på Skansen

Innlegget inneholder sponsede lenker

I dag har vi vært i dåp til tantebarnet mitt, og etter en hel dag på rumpa med mye god mat var det veldig deilig å komme seg ut på kveldstur. Det er så fantastisk med lyse kvelder synes jeg, da får jeg jo faktisk lyst til å gå ut døra! Spesielt koselig er det jo å gå tur når Linn er med, da flyr kilometerne avgårde uten at jeg engang tenker på det. Det er faktisk en av mine beste treningstips, å finne seg en partner å trene med. Hvis en har fast avtale om trening eller tur blir det mye enklere å gjennomføre. For det første har man jo en forpliktelse til den andre personen, man vil oppnå det samme målet og ikke minst så er det jo sosialt. Vi gikk bare for det sosiale i dag, men jeg kjente likevel at jeg var svett på ryggen når jeg kom inn døra. Det er jo litt tyngre å gå med vogn, spesielt i bakker.

Jeg har kompresjonstights (-50%) og jakke (-30%) fra 2XU, Linn har vest (-30%) fra 2XU og tights fra Better Bodies
Det var ikke bare meg og Linn som kosa oss på tur, Ulrik lå fint og kosa seg i vogna si han også. Han blir virkelig finere og finere for hver dag, og jeg blir aldri lei av å se på han ♥

15 kilo på 6 uker

Innlegget inneholder sponsede lenker

Dere husker kanskje at jeg gikk opp 15 kilo de første 15 ukene av graviditeten min? Jeg skrev dette klage-innlegget, og fikk masse støtte fra alle dere. Det stoppet ikke med de 15 kiloene, jeg la på meg enda 12 kilo den siste delen av graviditeten. Det vil si en total vektoppgang på 27 kilo, som er veldig mye. Jeg fikk jo ekstremt mye vann i kroppen, og det meste av dette har forsvunnet nå.  Etter de første 6 ukene har 15 kilo forsvunnet, og det føles veldig mye lettere å være meg.  Likevel har jeg store planer om å bli kvitt de resterende 12 kiloene, for jeg er aboslutt ikke fornøyd med kroppen min sånn som den er nå. Men som nevnt tidligere stresser jeg absolutt ikke med det, det siste jeg kunne tenkt meg er å begynne på noen streng diett. Ulrik får jo all næringen sin gjennom meg, og amming krever en god del energi daglig. Så lenge jeg spiser sunn mat vet jeg at det går den rette veien, og det er det viktigste. Jeg vet jo også at det kommer til å forsvinne en del kilo relativt raskt når jeg kommer i gang med skikkelig treningen igjen, så jeg har nok fått tilbake kroppen min før det har gått alt for lang tid!

Jakke fra Röhnisch / kompresjonstights fra 2XU / sko fra Inov-8 / Minibands

Noen av dere har lurt på hvorfor jeg ikke trener enda når det har gått uker siden fødselen, og det er rett og slett fordi kroppen min ikke er klar for det enda. Det er ingen magisk grense etter 6 uker som gjør at alle kan trene som før, mange trenger litt lenger tid. Kjernemuskulatur og bekkenbunn må trenes opp først, og for de av dere som lurer på hvordan dette kan trenes opp best mulig vil jeg virkelig anbefale dere å laste ned en app som heter Mammamage. Den har en hel drøss med øvelser og tilpasser etter nivå, så den er virkelig genial. Jeg har brukt den hver dag etter Ulrik ble født, og har gjort store fremskritt allerede! En gang i uken er jeg også hos Optimal Bevegelse, som følger opp den treninga jeg gjør nøye. De har spesialiserte trenere på akkurat dette feltet, så jeg vet at jeg er i gode hender. Selv om det er kjedelig å være lenge borte fra vektene vet jeg at jeg kommer til å ha ekstremt mye igjen for denne innsatsen i lengden. Trening med strikk er den styrketreningen jeg holder meg til nå, og på hver øvelse jeg tar er fokuset på kjernen det viktigste. Men likevel kan jeg få trent rumpa godt, det er det ingen tvil om. I dag kjørte jeg en økt på både kjerne og rumpe ute med minibands. Både glutebridge og kickbacks er supre rumpeøvelser som kan gjøres med strikk, og de brenner virkelig hvis en tar nok repetisjoner!
Nå er venter en bedre middag og Rosenborgkamp, super lørdagskveld! Håper alle dere har en finfin kveld også ♥

Seige sjokoladekuler

Det er fredag, og jeg har hatt lyst på sjokolade hele dagen. Jeg tok denne oppskriften på brownies med dadler som jeg har hatt sukess med så mange ganger før, og endret litt på den for å lage disse seige sjokoladekulene. De ble utrolig gode, og det beste av alt er at det tar fem minutter å lage røra. Det du trenger er disse ingrediensene:

100 g myke dadler ♥ 50 g nøtter ♥ 1 ss kakaopulver

1 ss vann ♥ en klype salt ♥ kokosmasse

Kjør nøttene i en kjøkkenmaskin til de ligner mel. Jeg brukte valnøtter denne gangen, men det smaker også godt med mandler, pistasj- eller cashewnøtter. Tilsett resten av ingrediensene og kjør videre til du har en jevn masse uten klumper. Form til kuler og rull i kokosmasse før du setter de i fryseren i en halvtime. Deretter er de klare til å nytes, fantastisk gode sjokoladekuler med god energi. Jeg fikk seks store kuler, men det skal sies at viljestyrken sviktet så jeg spiste deler av røra. Hvis du klarer å la være får du nok åtte av disse sjokoladekulene. De har en rik sjokoladesmak samtidig som de er søte, og stiller uten tvil sjokoladesuget jeg har hatt i dag. Dette er perfekt fredagskos på litt sunnere vis, akkurat som jeg liker det. 

Prosjekt få tilbake rumpa mi

Innlegget inneholder sponsede lenker

Selv om jeg har gått ned en god del etter fødselen kjenner jeg virkelig ikke igjen kroppen min. Jeg føler meg skikkelig dvask, og magen min minner fortsatt litt om en bolledeig. Det kan jeg leve med, fordi jeg tenker at det vil stramme seg til ganske raskt når jeg kommer i gang med trening for fullt. Det jeg derimot synes er veldig kjipt er at rumpa mi nesten har forsvunnet! Det er ikke så mye junk in the trunk lenger for å si det sånn. Den er kanskje halvparten av det den var, og det er ikke noe gøy. Jeg har jo trent utrolig mye rumpe de siste årene og ikke minst gjennom hele graviditeten, men nå ser det ikke ut som jeg har tatt en eneste rumpeøvelse noensinne. Det har jeg selvfølgelig tenkt å gjøre noe med, mottoet mitt er at livet er for kort til å være misfornøyd. Trening av indre magemuskler er selvfølgelig fortsatt førsteprioritet, men på en god andre plass kommer dette rumpeprosjektet mitt. Selv uten vekter er det mange måter å få trent rumpa på, også på trilletur. Det blir vanskelig å gå trapper med vogn, men rumpa jobber mer ved å gå i bratte bakker også. Derfor prøver jeg å gå noen ekstra runder opp og ned bakkene på trilleturen vår, samtidig som det alltid er mulighet for å gjøre noen styrkeøvelser utendørs. Bulgarske utfall er et godt eksempel, tungt for både rumpe og lår. For min del er den ekstremt tung for kjernen også akkurat nå, så det blir ikke så alt for mange repetisjoner enda. Men alt er bedre enn ingenting!

Pannebånd og genser fra Kari Traa / sko fra Reebok


Step-ups er også en flott øvelse for rumpa som ikke krever noe utstyr. Hold fokus på at trykket skal ligge på den fremre foten, slik at du ikke sparker i fra med den bakerste. Det kan være litt vanskelig, men da får rumpa jobbet i mye større grad.

Jeg skal vise dere flere øvelser etterhvert, det er mange fine det er mulig å gjøre med strikk også. Så selv om jeg savner vektene smiler jeg likevel, kroppen fungerer og blir bedre og bedre for hver dag. Jeg tar kanskje babysteps, men ting går i riktig retning!

En god start på dagenFør jeg begynte å amme spiste jeg aldri frokost, og dagens første måltid var alltid rundt 12. Nå er jeg sulten som en hest hver morgen, og skulle jeg ventet ltil lunsj med å spise hadde jeg nok gått i bakken. Det merkes at kroppen jobber når jeg ammer, jeg blir veldig tørst og drikker flere liter om dagen. Derfor er det viktig å fylle på kroppen, og i dag startet jeg dagen med ferskt lavkarbobrød med avokado på. Her har jeg brukt denne brødmiksen, ekstremt god og ikke minst superenkel. Du trenger bare miksen og vann, før det settes inn i ovnen. Det er forresten det samme brødet jeg brukte til club sandwichene tidligere i uken, anbefales virkelig! Med most avokado, salt og pepper på ble det en veldig godkjent start på dagen.

Innlegget inneholder sponsede lenkerSå vil jeg tipse dere om at det er stort salg hos X-life denne uken! Her er det mange godbiter til en rimelig penge, jeg tenkte å lage en collage til dere med favorittene mine men Ulrik våknet før jeg rakk det. Så dere får nesten klikke dere inn og se selv, hele utvalget finner dere her:

 

Tacotips

Her i huset spiser vi taco minst en gang i uken, det er jo så enkelt og så godt! For å ikke bli lei er jeg flink til å variere tacoen slik at det forsatt blir en spennende rett. I dag brukte jeg speltlompechips som tilbehør, fremgangsmåten finner dere i dette innlegget. Det smaker supergodt, og er et mye bedre alternativ enn å ha nachos til tacoen. Det var kanskje ikke så revolusjonerende, men det neste tipset tror jeg dere kommer til å bli overrasket. Det er jo veldig godt med mango i tacoen, fordi den søte smaken passer så godt sammen med det sterke kjøttet. I dag er mangoen byttet ut med banan, og det ble kjempegodt! Akkurat som mango gir den sødme til retten, og gir den virkelig et løft. Prøv det neste gang taco skal serveres hjemme hos deg også!Et siste tips er at Rema har kommet med et tacokrydder som er uten tilsatt sukker og med redusert saltinnhold. Med andre ord en helt super variant å bruke hvis man ikke har tid/mulighet til å lage tacokrydderet selv. Hvis noen skulle lure har jeg kjøpt krydderet helt selv, til syv kroner pakken. I de originale tacokrydderet er det både sukker og masse salt, og da gir jeg tommelen opp for litt sunnere alternativer. Jeg blir glad når matvarebransjen viser at det ikke er nødt til å være sukker i alt mulig, det er jo faktisk ikke nødvendig.


Jeg lager alltid dobbel porsjon med taco når det serveres, så er plutselig morgendagens lunsj i boks den også. Hvis dere har noen spennende tacovarianter dere vil dele så legg gjerne igjen en kommentar om det. Jeg elsker å prøve nye ting, og jeg anbefaler virkelig dere å prøve denne varianten med banan i. Ønsker dere alle en super tirsdagskveld ♥

Seks uker med Ulrik

I løpet av de siste seks ukene føles det som om det har skjedd mer enn det har gjort hele livet frem til nå. Det er helt rart å tenke på hvor mange følelser og enorm glede en sånn liten skapning kan gi. Så er det nesten enda rarere å se hvor mye Ulrik har utviklet seg fra den dagen han kom til verden og frem til nå. Jeg har jo alltid vært glad i menneskekroppen, men etter graviditeten og fødselen sitter jeg igjen med en enda fascinasjon for den fantastiske kroppen vår. At min kropp har gitt meg Ulrik, det gjør meg enda mer glad i kroppen min og gjør at jeg vil ta enda bedre vare på den.

Nå har jeg ikke så mye erfaring med å være mamma eller babyer generelt, men likevel vil jeg si at Ulrik er en fantastisk snill baby. Alle babyer er kanskje snille, så det blir kanskje mer rett å si at han er veldig rolig og enkel å gjøre tilfreds. Han gråter bare når han vil ha mat, og ammingen har gått veldig bra. Det virker ikke som noen matvarer gir han vondt i magen, og han legger på seg veldig fint. Fra å veie 3155 gram ved fødselen er han nå nesten fem kilo, og det er så godt å se synes jeg! Babyer skal jo være lubne, litt som små michelin-menn med bilringer på både armer og lår. Det begynner han å få nå, og blir bare søtere og søtere for hver dag som går. Han har også begynt å løfte hodet sitt, feste blikket på oss og smile. Første gang han så på meg og smilte begynte jeg å gråte, han var så utrolig fin der han lå. Det er så morsomt å få litt respons fra han, at han faktisk kan vise at han koser seg. Det er ingen tvil om at jeg koser meg, det er så herlig å være hjemme med han om dagene. De få gangene jeg må være borte fra han stresser jeg som en gal for å komme hjem igjen, selv om jeg vet at han klarer seg helt fint. Så lenge jeg har pumpet melk er han jo glad og fornøyd, så det er nok verre for meg enn det er for Ulrik. Han vil helst ha kroppskontakt hele døgnet, så jeg har blitt så vant til å ha han i armene at det føles helt rart uten.

Jeg løy forresten da jeg skrev at han bare gråter når han vil ha mat, jeg glemte at han hater å bade. Det tror jeg er det verste han vet, og hyler fra det sekundet vi dypper han ned i vannet til han er tørr igjen. Derfor er jeg veldig spent på hvordan det skal gå når vi begynner med babysvømming, men forhåpentligvis blir han vant til det etterhvert. De to-tre første ukene slet vi litt med døgnrytmen, men nå har det heldigvis gått seg til. Det er jeg glad for, nok søvn gjør at jeg har masse overskudd og energi til å bruke på den lille godklumpen min. Vi har det virkelig så fint, Ulrik er helt perfekt på alle mulige måter. På slutten av graviditeten min var jeg helt sikker på at han kom til å bli enebarn, men den tanken har jeg slått fra meg for lenge siden. Det blir noen år til, men jeg er helt sikker på at jeg har lyst til å oppleve dette flere ganger. Det er alt for fint til å la være ♥

Club sandwich

Club sandwich er egentlig noe jeg forbinder med lunsj på sydenturer. Den typen lunsj er ikke akkurat sunn, ofte med lyst brød, masse majones og chips. Men det er jo så utrolig godt, og derfor skjønner jeg ikke hvorfor jeg ikke har tenkt på å lage det selv før nå! Tipset fikk jeg fra Linn, og dette er bare så bra at det må deles videre med dere. For denne retten kan jo bli sunn som bare det, så lenge en bruker de rette ingrediensene. Stek først kyllingfilet i panna, jeg stekte mine med presset hvitløk og salt for ekstra smak. Rist brødskivene lett i panna, her har jeg brukt grovt lavkarbo-brød. Smør gjerne brødskivene med litt dijonsennep, det er så godt! Baconet stekte jeg helt til slutt, for å gjøre retten enda sunnere kan du bruke biff-/kalkunbacon eller spekeskinke hvis det er ønskelig. Deretter er det bare å legge brød, kylling, bacon og grønnsaker lagvis, før du trer to spyd gjennom skivene og deler sandwichen på midten. Vanlig chips har jeg byttet ut med søtpotetfries, og da er virkelig måltidet komplett. En fantastisk god, og ikke minst sunn start på uka!

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Havrecookies med bananSøndag er den perfekte tur- og bakedagen, derfor slo jeg til med sunne og gode havrekjeks i dag. Vi skal ut på tur med lillesøster straks, og da skal disse pakkes med på tur. Smakfulle og fulle og god energi, det er supert på tur! Jeg har laget en hel drøss med oppskrifter på havrekjeks tidligere også, det som er spesielt med denne er at den inneholder kun "vanlige" ingredienser. Det vil si ting en får kjøpt på vanlig butikk, uten helsekostprodukter. Banan fungerer jo helt supert som naturlig søtningsstoff, og kan ersatte sukker/sukrin i mange oppskrifter. Disse ble virkelig gode, og for å lage 20 kjeks trenger du:

3 store bananer ♥ 180 g havregryn ♥ 40 g kokosmasse

80 g mandler ♥ 1 egg ♥ 2 ts kanel ♥ en klype salt

Mos bananene med stavmikser, før du tilsetter havregryn og bruker stavmikseren videre til havregrynene har blitt litt finere. Grovhakk mandler, og tilsett resten av ingrediensene. Bland røra godt sammen før du fordeler på et bakepapirkledd stekebrett. Bruk to spiseskjeer for å forme til kjeks, røra skal være litt klissete. Jeg er overbevist om av kjeksene blir enda bedre med litt hakket mørk sjokolade i, det var opprinnelig planen min men jeg orket ikke å gå inn på en trang søndagsåpen butikk med barnevogn. Men neste gang jeg lager disse blir det definitivt med litt sjokolade i. De er veldig gode uten også altså, men absolutt alt smaker jo bedre med sjokolde i! Stek midt i ovnen på 200 grader i 25 minutter, før de avkjøles på rist.

Kjeksene smaker ekstra godt med iskald melk og kaffe til. Nå skal vi komme oss ut i sola, ønsker dere alle en sprek søndag!

Førsteplass

Jeg synes det er helt supert å trille turer, men jeg elsker jo å bruke kroppen til så mye mer enn å bare gå. Derfor prøver jeg forsiktig å utfordre meg selv til å prøve nye ting, og bevegelser jeg ikke har gjort på lenge. Det å hoppe slutta jeg ganske tidlig i graviditeten, jeg ble jo så fort stor at det ble veldig vanskelig. Ubehagelig var det også, så jeg husker faktisk ikke sist jeg hoppet! Derfor måtte jeg bare prøve å hoppe litt i tribunene ved løpebanen i dag, og det var veldig gøy. Men selv om det var gøy var det ikke særlig behagelig, med enorme pupper fulle av melk var det nesten så jeg slo meg selv i haka da jeg hoppet! Jeg må finne meg en sports-bh som holder ting like godt på plass som tightsen, så slipper jeg fremtidige slag-ulykker. Dere får forresten -25% rabatt på alle tights hos X-life denne helgen ved å bruke rabattkoden T25 i kassen.

 Tights fra 2XU / sko fra Reebok (sponsede lenker)

Jeg valgte derfor noe litt roligere, og tok heller noen runder med gående utfall på løpebanen. Den øvelsen passet mye bedre, så får jeg heller spare hoppingen til senere. Jeg har jo fått splitter nye løpesko i posten som jeg er ivrig på å få testet ut også, og det klødde virkelig i beina når jeg så de andre som løp på banen. Jeg gleder meg til å komme i gang med løping igjen, og da tenkte jeg at jeg skulle dele løpeprogrammet mitt med dere. Det vil passe midt i blinken for andre som har lyst til å begynne med løping, for nå er jeg nødt til å begynne helt på scratch. Men jeg ble jo ganske god på å løpe før jeg ble gravid, og det har jeg store planer om å bli igjen!


Selv om jeg bare gikk og derfor var den tregeste på hele løpebanen i dag så gir jeg meg selv en førsteplass jeg! Jeg er bare så glad for å være alene i kroppen min igjen, og kjenner at mer og mer faller på plass hver dag. Det er jo lørdag også, det er grunn nok i seg selv til å føle seg på topp!

Sushi & speltlompechips

Nå er det virkelig fredagstemning her i stua. Leiligheten er shinet, joggebuksa er på og i stedet for å bruke tid på kjøkkenet har vi bestilt sushi. Det er uten tvil noe av det beste jeg vet, det er virkelig en fest i munnen hver gang dette serveres til middag. Jeg liker jo å kose meg litt ekstra i helgene, og da er det ingen tvil om at sushi er midt i blinken. Rullen med fritert søtpotet på toppen er faktisk den beste makirullen jeg har smakt noensinne, to tomler opp for Sushi Bar som har så god mat!

Etter en god fredagsmiddag må det litt snacks på bordet, og jeg liker å velge sunne alternativer. I dag ble det derfor speltlompechips, det er jo så godt! Legg lompene på toppen av hverandre og skjær ut trekanter. Fordel de på et bakepapirkledd stekebrett, og topp med havsalt, grillkrydder og raspet ost. Jeg har også laget mer spicy varianter med chili og hvitløk tidligere, det ble også skikkelig godt! Så her er det bare å prøve seg frem for å finne det du liker. Stek på 200 grader i 6-8 minutter, følg godt med mot slutten slik at de ikke blir brent. Server gjerne med guacamole og hjemmelaget salsa, det er virkelig perfekt tilbehør. Her er det brukt 1/2 rødløk, en rød chili, to tomater, saften av en lime, litt frisk koriander samt salt og pepper. Finhakk alle ingrediensene, bland godt sammen og la det avkjøle seg i kjøleskap før servering. Dette er også et supert tips til fredagstacoen, for det smaker utrolig mye bedre enn salsa som kjøpes i butikken.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC
Sunt, smakfullt og kjempeenkelt! Det er så deilig å kunne spise mange chips med god samvittighet, det er ingen tvil om at disse går ned på høykant. Nå skal jeg legge meg ned i sofaen med gutta mine og bli der resten av kvelden, i mine øyne er det en helt perfekt fredag ♥

Behind the scenesAkkurat sånn ser det ut hjemme hos meg akkurat nå. Rot overalt, og vi har alt annet enn et striglet hjem. Hvis dere ser på enden av spisebordet er det ikke så mye rot akkurat der, fordi der skulle jeg ta bilder av dagens middag. Jeg har lyst til å vise dere hvordan det ser ut her fordi jeg har fått flere kommentarer på hvordan jeg har tid til å lage så mye mat, blogge og å være "supermom" som noen så fint kalte det. Vel, her ser dere årsaken til det. Jeg har nedprioritert å rydde, for å heller gjøre andre ting som å lage mat, blogge,  kose meg ute på trilletur og ta bilder. I morgen er det fredag, så da tenker jeg at jeg skal rydde og vaske litt til helga og heller bestille sushi til middag. Jeg synes nemlig det er viktig å fylle så mange dager som mulig med ting jeg liker å gjøre, så da er det ikke krise om leiligheten ser slik ut et par dager for min del. Mannen i huset er kanskje ikke helt enig, men igjen så får han komme hjem til gode middager så da synes jeg ikke han har noen grunn til å klage. I dag ble det svinebiff stekt med løk og paprika, brokkolimos og søtpotetbåter til middag. Søtpotetene vasker jeg før jeg skjærer de opp, dypper i eggehviter og krydrer godt. Jeg synes de blir ekstra sprø når de dyppes i eggehvite først, men dette kan sløyfes. Sett inn i ovnen på 200 grader i omtrent 25 minutter. De flotte bildene under er altså knipset på den eneste ryddige flekken i hele leiligheten, men gjett om middagen smakte godt fordi! Så dagens oppfordring fra meg til dere er: ikke tro alle andre har det helt perfekt hele tiden, og ikke få dårlig samvittighet om du ikke rekker alt du føler du burde ha gjort. Mest sannsynlig er det ikke krise om du lar noe ligge til dagen etter. Med det ønsker jeg dere en super torsdagskveld fra rotehjemmet mitt!

 

Mål i sikte

Akkurat nå er jeg veldig fornøyd, jeg er nemlig straks i mål med min kilometerchallenge. Etter dagens tur har jeg 40/42 kilometer i boks, og hele morgendagen gjenstår før de siste to skal være i boks. Det skal absolutt ikke være noe problem å gjennomføre, jeg skal prøve å få til 8 slik at det blit 50 totalt denne uken. Det er ikke den første gangen jeg skriver det, men det er virkelig så deilig å være ute nå om dagen! Det at det har blitt lysere ute gjør noe med energien og humøret mitt, det gjør meg så glad. Når jeg i tillegg kan bruke mye tid ute i frisk luft, da blir det ikke stort bedre. Endelig fikk jeg den nye jakken og tightsen jeg har ventet sånn på også, og begge to har virkelig blitt nye favoritter. Jakken er vind- og vanntett, samtidig som den sitter dødsfint på. Jeg vet mange av dere har lurt på om den nye 2XU-tightsen er gjennomsiktig, og det kan jeg nå avkrefte. Sitter supert og holder ting på plass, det synes jeg er ekstra godt nå om dagen!

Lue og jakke fra Kari Traa / kompresjonstights fra 2XU (sponsede lenker)

Det er så godt å være sammen med de to småguttene mine hele dagen, permisjonslivet er herlig altså. Nå skal jeg sette i gang med å lage middag til den siste gutten i huset kommer hjem også, husmorpoeng til meg!

Peanut pancakes

SAMSUNG CSC

Dette er virkelig det jeg kaller en god start på dagen! Jeg har aldri lagt skjul på at jeg elsker peanøttsmør, og det samme gjelder egentlig alt som har smak av peanøtter. Så da måtte jo kombinasjonen av pannekaker og peanøtt bare bli bra, og denne oppskriften var det fineste Linn som tipset meg om. Det er jeg glad hun gjorde, for de smakte kanonbra!  De er ikke vanskelige å lage heller, for å lage hele dette tårnet trenger du:

1 banan ♥ 2 egg ♥ 30 g peanøttmel ♥ 15 g sesammel ♥ 30 g sukrin gold

50 g mager kesam ♥ 1 ts bakepulver ♥ 1 ts kardemomme ♥ en klype salt

Mos banan med stavmikser og tilsett resten av ingrediensene. Bland godt sammen, før du steker på middels varme i panna. Tilbehør kan du selvfølgelig velge selv, her er det brukt cottage cheese, sukkerfritt syltetøy og friske jordbær. Syltetøy og cottage cheese er ligger lagvis mellom pannekakene, med søte jordbær på siden. Ekstra godt smaker det også med et glass melk til!
SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Chilimarinert svinefilet og mammamage

Som jeg nevnte i gårsdagens blogginnlegg spiste vi middag hos mamma og pappa i går, og der fikk vi servert chilimarinert svinefilet med ovnsbakte grønnsaker. Det var noe av det beste jeg har smakt på lenge og jeg spurte selvfølgelig mamma om oppskriften med engang, for denne retten ville jeg dele med dere. Selv om mamma er fantastisk flink på kjøkkenet var ikke dette hennes oppskrift, men den er hentet fra Trines matblogg. Jeg må bare tipse dere om den likevel, for den var dødsgod og sunn. Oppskrift og fremgangsmåte finner dere her for dere som har lyst til å prøve selv, anbefales virkelig av meg!

Innlegget inneholder sponsede lenker

Ingen dag uten trilletur, og i dag er nye 6,5 kilometer med trilling gjennomført. Det er verdt å gi to tomler opp for, det er jo så fint vårvær om dagen! Av trening er det mest trilling og trening av bekkenbunn / dype magemuskler om dagen. Jeg prøver litt øvelser innimellom med kroppsvekt, men det er mest fordi det kjennes godt å gjøre øvelser jeg ikke har hatt mulighet til å gjøre på lenge grunnet bekkenløsningen. Jeg har jo følt meg i tipptopp form etter fødselen, og siden alt har gått smertefritt med Ulrik kunne jeg for min del ha satt i gang med trening uken etter fødsel. Jeg vet at det er mange som meg der ute, som er veldig ivrige på å komme i gang med trening så raskt som mulig. Men det er faktisk en grunn til at de anbefaler minimum seks uker etter fødsel, og mange kan trenge lenger tid enn det også. Enkelte kan selvfølgelig være klare før den tid også, her er det viktig å huske på at vi alle er individuelle. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg ikke er god nok på det med opptrening etter graviditet, og derfor tok jeg kontakt med sertifiserte mammamage-trenere på Optimal Bevegelse. De skal følge meg tett fremover, så kommer jeg ut i trening igjen så fort som mulig selv om magemusklene mine ikke er helt klare enda. Så her hjemme blir det mange "kjedelige" øvelser nå, men det er så viktig! Hvis en har diastase (separerte magemuskler) etter en graviditet kan det føre med seg mange problemer, og derfor anbefaler jeg virkelig å få sjekket magemusklene etter fødsel før en kjører på med vanlig trening igjen. Nå går jeg rundt med en Abhealer rundt magen, den ligger likt som de dype magemusklene og gir god påminnelse på å aktivere disse. Med god hjelp er jeg forhåpentligvis er jeg tilbake i styrkesalen snart, men jeg skal ha full kontroll på kjernen først!

Kompresjonstights fra 2XU finner dere her (-31%)


En som er glad for at det blir mye trilling er Guapo, han får jo være med masse på tur hver dag. På det nest nederste bildet så jeg nå at det vises skikkelig godt at den høyre puppen min er mye større enn den venstre! Av en eller annen grunn er den alltid størst, og har alltid mest melk i seg. Jeg trodde ikke det ville vises så tydelig for andre, men der tok jeg feil gitt! Hvis noen har tips til hvordan jeg kan jevne det ut blir jeg glad, mye man ikke vet som nybakt mamma. Hoi - dette ble et langt innlegg, sånn er det når jeg har mye på hjertet. Klapp på skuldra til dere som har lest hele!
 

Partrening i fjæra

I dag viste Trondheim seg virkelig fra sin beste side, med fantastisk fint vårvær. Jeg gikk tur med mamma, pappa og lillesøster på Ladestien, og der var vi virkelig ikke alene. Det er så godt å se at så mange spreke folk ut på tur synes jeg, og jeg var virkelig misunnelig på alle som jogget i de fine omgivelsene. Jeg er ikke helt klar for jogging enda, men jeg har fått eksperthjelp når det kommer til magemuskler og komme i gang med trening igjen - det skal jeg fortelle dere mer om i morgen. Nettopp fordi jeg ikke er helt klar enda fikk lillesøster ta seg av de tyngste øvelsene i dag, men jeg fikk heldigvis vært med på litt jeg også! Knebøy rygg mot rygg er supert hvis du er ute på tur sammen med en venn, krevende for begge to.

Kompresjonstights fra 2XU (-31%) / vindjakke fra Röhnisch ( sponsede lenker)


Både pushups og det å gå trillebår er tunge og gode øvelser som kan gjøres utendørs, her kan man virkelig få trent overkroppen godt! Du trenger ikke alltid å ha så mye utstyr for å få trent kroppen litt ekstra, det handler bare om å være kreativ.


Det ble ikke den raskeste turen i dag, men det var utrolig koselig å være ute sammen med familien i det fine været. Den vanlige trillerunden min i sentrum er 6,5 kilometer, den gikk jeg både fredag og lørdag. Med dagens tur er jeg oppe i 20,5 kilometer, og det synes jeg ikke er så verst på tre dager jeg! Ligger godt an i forhold til kilometerchallengen i alle fall, så jeg må kanskje gjøre neste challenge hakket mer utfordrende.

Nå sitter vi i sofaen og venter på at mor skal servere indrefilet til middag, det er virkelig innafor! 

Helgemodus & nyfødtbilder

Det jeg gleder meg aller mest til med helg nå er at Bjørni er hjemme med oss, at hele den lille familien vår er samlet. Prioriteringene har virkelig endret seg nå, men jeg ville ikke hatt det å noen annen måte. Å dra på byen har jeg ikke vært så stor fan av, men det har aldri fristet så lite som nå. Likevel er det selvfølgelig viktig for meg å føle meg fin og ta vare på meg selv nå som jeg har blitt mamma også, derfor er jeg så happy for at det finnes løsninger som gjør hverdagen enklere. Jeg fikk satt på nye vipper på NewYou denne uken, og følte meg med engang mye bedre. Det er så gøy å våkne fresh og fin, og faktisk kunne si "I woke up like this!" Jeg er alltid fornøyd etter jeg har vært i salongen, og ikke minst er jeg fornøyd med at det gir meg mer tid til å bare stirre på den lille finingen min. Jeg er helt fascinert over hvor interessant jeg synes det er å bare se på han, og følge med på alle ting han gjør. Det hadde jeg virkelig ikke trodd på forhånd!

Innlegget inneholder sponsede lenker


Jeg har en annen ting jeg er utrolig fornøyd med er nyfødtbildene av Ulrik, de ble virkelig så utrolig bra! Det er venninna mi Drea som har tatt bildene, med en så flink fotograf og verdens fineste modell måtte det jo bare bli et godt resultat. Det eneste jeg synes er vanskelig er å vite hvilke bilder jeg skal blåse opp og ha i den nye stua vår. Derfor tenkte jeg å høre på deres meninger også, og har lagt ut mine fire favoritter i dette innlegget. Jeg kunne egentlig hatt hele stua full av bilder av han, men jeg har funnet ut at det holder med to. Så gjerne legg igjen en kommentar om hvilket bilde som er deres favoritt ♥


 

Proteinrik moussaka med søtpotetDenne fredagsmiddagen var helt fantastisk god, så jeg måtte bare dele den med dere med en eneste gang. Moussaka har jeg alltid vært glad i, men det er flere år siden jeg har spist det sist. I dag fant jeg ut at jeg måtte lage min egen variant, og den ble virkelig en suksess! Til 3 personer trenger du:

600 g karbonadedeig ♥ 1 løk ♥ 1 kinesisk hvitløk ♥ 1 boks hermetiske tomater ♥ 3 søtpoteter

2 ss tomatpure ♥ en stor boks cottage cheese ♥ 3 ss melk ♥ ost ♥ krydder

Start med å steke karbonadedeig sammen med finhakket løk og hvitløk. Her kan du gjerne bruke litt ekstra krydder, jeg brukte chili, kajennepepper, salt og oregano. La det surre seg godt sammen, til du står igjen med en tykk kjøttsaus. Vask søtpoteten og skjær den i tynne skiver. Cottage cheese og melk moses sammen med stavmikser, slik at blandingen er helt fri for klumper. I en ildfast form legger du først kjøttsausen, før du fordeler søtpotetskivene jevnt over. Deretter smører du blandingen av cottage cheese over, og setter formen inn i ovnen på 180 grader i 20 minutter. Etter disse minuttene har gått tar du formen ut, og topper med ost før du setter formen inn igjen i nye 20 minutter eller til osten har smeltet. Gjerne server med salat og tzatsiki, så har du virkelig en fantastisk god fredagsmiddag!

Med det ønsker jeg dere alle en super helg!