hits

april 2014

Hvordan komme i form til sommeren

Hvis du føler at noen kilo burde vært borte til sommeren kommer bør du lese videre. Det er nemlig ikke for sent å gjøre noe med kroppen, følger du rådene jeg kommer med nå kan du fint gå ned 3-4 kilo på de neste 6 ukene. 0,5 kilo i uken ansees som et fornuftig vekttap, men mange vil oppleve å gå ned litt ekstra i starten.  Å bygge mye muskler på 6 uker rekker man kanskje ikke på 6 uker, men for de fleste handler sommerformen om å redusere fettprosenten så det er det jeg skal ta for meg her. Det er ingen hemmelighet, men å gå ned å vekt handler i grove trekk om å forbrenne mer enn du spiser. For å vite for mye du forbrenner kan du f.eks benytte en kalorikalkulator, som denne. Den vil ikke være helt nøyaktig, men den kan gi en fin pekepinn på hvor du bør ligge. Eksempelvis vil en kvinne på 25 år som er 70 kg og er 1.70 cm høy ha en basalforbrenning på ca. 1500 kalorier. Dette vil si det du forbrenner ved absolutt null aktivitet, altså hvis du ligger i senga en hel dag uten å røre deg eller spise. Legger man derimot på 3-5 moderate treningsøkter per uke går vil kaloribehovet ligge på ca. 2300 for den samme jenta. Disse tallene gjelder altså for å ligge i likevekt, altså at du hverken går opp eller ned i vekt. Vil du ned i vekt og har litt dårlig tid, kan du redusere fint kaloriinntaket med ca. 500 for en periode. Jenta i eksempelet vil da ligge på rundt 1800 kalorier. Slik har man skapt et kaloriunderskudd og kroppen vil bruke mer av sin lagrede energi, altså kroppsfett. Før jeg går videre vil jeg presisere at dette er et generelt eksempel - og at alle matplaner bør skreddersyes til den enkelte. Jeg får mange henvendelser angående akkurat dette - men før jeg har bestått eksamen som personlig trener i juni vil jeg ikke ta på meg online coaching. Etter eksamen står jeg derimot klar til å hjelpe alle som ønsker :) 

Topp og tights er begge fra Better Bodies 

Videre til eksempelet mitt, en kalori er nemlig ikke bare en kalori. Det aller, aller viktigste i mine øyne er å øke proteininntaket. Gjerne minst to gram protein per kilo kroppsvekt hver dag, for jenta i eksempelet vil dette altså være minimum 140 gram protein per dag. Proteiner er kroppens byggestener, og metter også mer enn de andre næringsstoffene. Både karbohydrater og fett brukes som energi, og det man ønsker ved vektreduksjon er jo at kroppen skal bruke mer av sin lagrede energi (igjen, kroppsfettet man allerede har). Man må likevel passe på å ikke spise for mye proteiner, slik at det går for mye på bekostning av fettet og karhohydratene. Kroppen har behov for disse næringemnene også, blandt annet for hormonproduksjon og til hjerneceller. Det er viktig å huske at det er stor forskjell på bra vs. dårlige karbohydrater og det samme når det kommer til fett. Her skal jeg komme med tips til mine favoritter til de forskjellige næringsemnene:

Protein: Biff, skinke, tunfisk, torsk, kylling, karbonadedeig, egg/eggehviter, skyr, cottage cheese, mager kesam og proteinpulver.

Karbohydrater: Havregryn, ris, fullkornspasta, speltlomper, søtpotet, frukt, bær og grønnsaker. 

Fett: Laks, egg, avocado, makrell, kokosmelk, nøtter og kaldpresset olivenolje.

Fire random retter fra arkivet for å vise god mat som gjør godt for formen. 1. Kylling med stekt eple, salat og kesamdressing 2. Speltlomper med kokte egg og grønnsaker 3. Havregrøt med sjokoladeprotein, cottage cheese, frukt og valnøtter 4. Laksesalat

Hva så med treningen tenker dere kanskje? "You can't out-train a bad diet" - er det noe som heter og det er faktisk helt sant. Opp til 75% av fremgangen når det gjelder vektreduksjon kan komme av kostholdet. Du kan trene to timer dagen, men det vil fortsatt ikke hjelpe om du ikke klarer å skape et kaloriunderskudd totalt sett. Men det er fortsatt utrolig viktig med trening for å få de resultatene du ønsker deg, og optimalt er en kombinasjon av styrke og utholdenhetstrening. En av kondisjonsøktene kan gjerne være intervall og den andre langkjøring. Når det kommer til styrketreningen så sørg for å få med baseøvelser som knebøy, markløft, militærpress, benkpress og pull-ups, dette er mye viktigere enn små isolasjonsøvelser.  

Sko egnet til styrketrening / kompresjonsshorts / belte / drareimer (innlegget inneholder adlinks)

Dette ble et langt innlegg med mye informasjon, og igjen vil jeg presisere at dette gjelder generelt og at det selvfølgelig kan være store induviduelle forskjeller. De aller fleste vil nok merke store forskjeller hvis de faktisk tar til seg disse rådene og følger de fremover. Husk at du kan gjøre MYE med kroppen din de neste to månedene hvis du bare vil, sommerkroppen er absolutt ikke utenfor rekkevidde hvis du jobber for den :)

To tirsdagstips

Har dere sett disse nyhetene fra Tine? Jeg løp rett i butikken da jeg så de, og måtte selvfølgelig teste begge to med engang. Kesam med lime og kesam dipp er de to nye produktene, og jeg gir tommel opp for begge to. Høyt proteininnhold og super smak er pluss i boka for min del! Den med lime er fantastisk til frukt og bær, jeg ser også for meg at den blir bra som glasur på kaker. Den smaker syrlig og godt, litt som sorbet. Den med dipp er kanon til grønnsaker, den smaker faktisk så godt at den føles "usunn" om jeg kan si det på den måten. Til middag idag skal jeg prøve den til laks, jeg ser for meg at det blir kjempegodt! Ingen tvil om at den kommer til å bli brukt flittig som tilbehør til grilling i sommer også. Og nei, dette innlegget er absolutt ikke sponset av Tine. I wish - da hadde jeg spart mye penger nemlig!
Perfekt til jentekvelden - godt med god samvittighet!

Det var mine to kjappe tips denne torsdagen, nå skal jeg ut i solen på langtur med fine jenter. Jeg har allerede løpt 10 kilometer i dag tidlig, og ligger altså godt an i min egen kilometerchallenge. 15,5 kilometer er gjennomført før turen som venter, og så jeg skal nok klare dette med glans. Synes det er så sykt gøy at mange av dere blir med også, det motiverer virkelig! Så nå skal jeg klappe sammen maskina og komme meg ut i finværet :) Ønsker dere alle en supersporty tirsdag!

Hood / Genser / Kompresjonstights (adlinks)

Tidsbesparende tilbereding

Tidsklemma er noe de fleste sliter med i hverdagen. Ikke nok tid til å trene, lese, vaske huset eller hva det nå skal være. Når det kommer til å lage sunn mat tenkte jeg å dele et lite tips med dere som gjør at sunn matlaging ikke blir noe tidstyv i allefall. Jeg lager matbokser to dager i uka, rett og slett fordi jeg ikke orker å stå på kjøkkenet hver eneste dag. Søndag og onsdag fungerer fint i min hverdag, så har jeg maten min klar for uka. Sett ovnen på 180 grader, og legg 1 kilo kyllingfilet i en ildfastform. Stek i ca. 45 minutter midt i ovnen, gjerne med litt olje og krydder. I mellomtiden kan du vaske, lese eller løpe deg en liten tur. Så er det bare å fordele i matbokser, og du har maten klar for noen dager.
Skjær gjerne gjennom den tykkeste av kyllingfiletene for å være helt sikker på at kyllingen er gjennomstekt.

Å steke en og en kyllingfilet har jeg verken tid eller tålmod til, så dette er en perfekt måte å lage matboksene mine på. Så er det bare å velge enkelt tilbehør ved siden av, som ris, salat, potet eller grønnsaker. En av disse matboksene blir med meg på jobb nå straks før jeg skal på trening i kveld. Mandag er jo internasjonal brystdag, så jeg kan ikke være noe dårligere enn at jeg trener det jeg også. Benkpress, skåbenk med hantler, dips, flyes, pushups står på programmet i dag, så får vi se om jeg slenger på noen mageøvelser på slutten. En liten joggetur rakk jeg i dag tidlig også, finfin start på treningsuka og på min egen #kilometerchallenge!

Tights og t-skjorte er begge fra Reebok. (adlinks)
Hva er deres beste tips for å spare tid på matlaging?

Kilometerchallenge

Det er ikke for sent å nå sommerformen enda, det kreves bare litt ekstra jobbing. En kombinasjon av trening og kosthold er det som må til for å skape resultater, og jeg tenkte å booste treningsmotivasjonen litt! Både for min egen del og for alle dere, så jeg kjører i gang en ny cardiochallenge! Sist gang jeg kjørte på antall kilometer var det 42 kilometer, denne gangen har jeg økt det til 50 (!) . Challengen starter i morgentidlig og varer ut uka, så det er bare å kjøre på. 50 kilometer høres kanskje mye ut, men det blir bare i overkant av 7 kilometer der dag og det er jo faktisk overkommelig. Løp, gå, jogg eller sprint - så lenge dere kommer i mål. Utnytt det fantastisk fine været vi har nå for tiden og kom dere ut på trening. Jeg og ei venninne gikk tur i bymarka - så fantastisk fint der oppe! Disse bildene er fra i fjor sommer, men snart er nok like varmt og grønt igjen :) 

Topp og tights er begge fra Better Bodies (adlinks)

Jeg har utnyttet sommerværet i dag iallefall, og etter iskaffe i går ble det iskald sjokomelk i dag. Sukkerfri Nesquik og melk rett fra kjøleskapet vekker virkelig frem barndomsminner. Så godt en varm vårdag! Resten av denne søndagskvelden skal jeg bare slappe av, lade opp til challengen som starter i morgen. Håper så mange som mulig av dere hiver dere med, ikke lenge til sommeren er her nå :) Gjerne hashtag bildene med #cardiochallenge på instagram, så kan vi alle motivere hverandre til å holde ut hele uka.
Er dere med folkens?!

Tidenes skolehelg

Denne skolehelgen med AFPT har vært så utrolig gøy og ikke minst lærerik som alltid. Det er så gøy å ta en utdanning med fagstoff jeg faktisk er kjempeinteressert i, det gjør det så mye lettere å lese. Det er iallefall ikke noe problem å være på skolen når man kan være utendørs i solskinn, sånn som vi var i dag. Utholdenhet og kondisjon var gårsdagens angenda, og da måtte vi selvfølgelig ut å løpe litt selv også! Vi løp forskjellige intervaller, målte puls og kote oss ute i sola. Da kan man virkelig ikke klage på studentlivet. Jeg trives virkelig utrolig godt med å studere hos Akademiet for Personlig Trening, ingen tvil om at jeg tok rett valg. Helt rart å tenke på at vi er ferdige alt om to måneder, det har gått så utrolig fort! Så jeg må bare fortsette lesinga, helt greit å ligge ute med en iskaffe i sola mens jeg pugger.

Caps fra Kari Traa / bok av Martin Norum (adlinks) og iskaffen plukka jeg opp på Meny!

Viktig å ha det gøy med gode klassekamerater i pausen :)

Etter skolen klarte jeg å klemme inn både ei styrkeøkt og en langtur på i bymarka med ei god venninne. Blikkstille vann, varm temperatur og skravling til den store gullmedaljen gjorde at et par timer fløy avgårde. Fantastisk måte å tilbringe lørdagskvelden på synes jeg, i allefall når man kommer hjem til en supergod middag. Laks, eggerøre, poteter, hvitløksrømme og flatbrød slår liksom aldri feil. Så godt og så enkelt!


Nå har jeg pakket skolebagen og er klar for en ny dag med AFPT! Kommer tilbake i kveld med en ny cardiochallenge - det er det på tide med nå synes jeg :) Ønsker dere en knallbra søndag enn så lenge!

Verdens beste paiJeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke lager denne retten oftere. Den er så utrolig god, og ikke minst lettvint! I mine øyne er dette virkelig verdens beste mai, godt for smaksløkene og god for samvittigheten. Jeg har delt oppskriften mange ganger før, men noe så godt kan aldri deles for mange ganger :) Paibunnen lager du av å blande 5 dl havremel, 1 dl mandelmel, 1 egg, 2 eggehvitter og litt salt godt sammen i en bolle. Tilsett mellom 0,5 - 1 dl vann for å få deigen fast og fin. Fordel utover en paiform, husk å klem den godt ut i sidene. Sett den formen inn i ovnen på 220 grader i 10 minutter. I mellomtiden lager du det beste, nemlig fyllet! Her kan du selvfølgelig velge selv, jeg  har laget med karbonadedeig, kyllingfilet og biffstrimler før men denne gangen falt valget på kjøttdeig av svin. Det var på tilbud på butikken nemlig! Jeg synes ikke den smaker så mye i seg selv, men med nok krydder blir smaken super. Jeg brukte hvitløkssalt, kajennepepper og litt chilipulver - sammen med grønnsaker. Paprika, purre, tomat og rødløk var det jeg hadde i kjøleskapet, og det ble en god kombinasjon. Stekes i panna og tilsettes i den halvstekte paibunnen. Jeg smører alltid et lag med både grønn og rød pesto i bunnen, tykt nok til at det dekker hele bunnen. Så kommer fyllet, før jeg dekker med ost på toppen. Inn i ovnen igjen på samme temperatur i ca 15 minutter, eller til osten har smeltet. 

Topp gjerne med salsa og ruccola, hvitløksdressing gjør seg utrolig godt det også. Nå vet du hva du kan lage til middag i kveld!

Fredagsøkta

Jeg kickstarta denne fredagen med ei løpeøkt ute i sola. Det er så herlig, med musikk på ørene, blå himmel og Nidelva som renner stille gjennom byen. I dag la jeg inn sprint-intervaller under løpeøkta for å virkelig få opp pulsen. Jeg er så heldig at det ligger en løpebane på joggeruta mi, men du kan helt fin gjøre dette selv om du ikke har en bane tilgjengelig. Økta starta med 7 kilometer jogging før det var klart for sprintene på banen. 8 x 200 meter spurt hvor du gir ALT du har får virkelig pulsen opp. Jeg synes det er så lett å motivere meg selv til denne distansen også, 200 meter er jo virkelig ikke langt! På det første draget har jeg 30 sekund pause, og 60 sekund pause på neste. Jeg bytter på disse annenhver gang, og går litt rolig rundt for å ikke stivne helt i pausene. Jeg var utrolig sliten etter de åtte dragene, og tok den siste kilometeren hjem som rask gange. Anbefaler virkelig å prøve dette, ikke bare bryter det opp økta men det gir virkelige pulstopper i tillegg.

Kompresjonstights / genser / pannebånd (adlinks)

Ettersom det er fredag i dag synes jeg det var på sin plass med en digg lunsj. Jeg har vært flink med skole, jobb og trening hele uka så da er det lov å belønne seg selv litt ekstra :) Sushi er noe av det beste jeg vet, og selv om det egentlig er enkelt er jeg alt for dårlig til å lage det selv. Heldigvis går det an å få kjøpt skikkelig digg sushi og, dette smakte iallefall fantastisk en fredagsformiddag! God og mett, så nå skal jeg lese meg opp til kveldens forelesninger. Etter skolen blir det pai - det er det lenge siden jeg har laget så jeg gleder meg virkelig. Du vet du er matvrak når du nettopp har spist lunsj og allerede gleder deg til middag, haha! Nå skal det leses, ha en fantastisk fredag folkens :)

Enkle og sunne rundstykker

Har du lyst på noe enkelt og godt til kvelds er dette er supert forslag. På 20 minutter har du sunne og proteinrike rundstykker som du kan nyte med god samvittighet. Jeg brukte bare det jeg hadde på kjøkket, og oppskriften kan knapt bli enklere:

150 g cottage cheese 

150 g havregryn 

2 egg

1 ts bakepulver

1 ss sukrin ( kan sløyfes)

en klype salt

Bland alt sammen og form til fire rundstykker. Sett på bakepapir og stek midt i ovnen på 200 grader i 15-17 minutter. La de avkjøle seg litt på rist før du skjærer de opp og topper med ønsket pålegg. Jeg klarte som vanlig ikke å bestemme meg, og gikk derfor for litt av alt. Makrell i tomat, skinke og egg valgte å toppe mine med. Næringsinnhold per rundstykke blir 218 kcal, 13 g protein, 7 g fett og 23,5 g karbohydrat.


Dette måltidet vil garantert holde meg mett resten av kvelden, så om du er sulten på noe godt er dette løsningen!

Test av treningssko

"Hvilke sko anbefaler du til styrketrening" er et spørsmål som har gått igjen mange ganger fra dere lesere, så da er det på sin plass med et innlegg om det. Det finnes et hav av ulike modeller der ute, og der er ikke alltid så enkelt å vite hva man skal velge. Jeg har lagt i fra prøvd alt jeg heller, men har gjort meg opp mange meninger gjennom årene med styrketrening. Her er iallefall de parene som finnes i skohylla mi nå, og hva jeg synes om de:

Innlegget inneholder adlinks

Til løping er jeg veldig fornøyd med mine rosa skjønnheter fra Asics. Jeg kjøpte de for et par måneder siden, og etter den tid har de vært med meg på hver eneste løpetur. Til powerwalking bruker jeg gjerne Nike Free, jeg har både 5.0 og 3.0 , av de to foretekker jeg uten tvil 5.0.  Til løping fungerer ikke disse for meg, da jeg får vondt i beina av så lite demping. Ingen av disse skoene ville jeg ha benyttet til styrketrenig, da joggesko gir er for ustabilt underlag. Heller ta av skoene og stå i sokkelesten på trening enn å bruke joggesko etter min mening. Men dette bringer meg over til poenget med innlegget, nemlig min mening om sko som egner seg til styrketrening. 

Vibram Fivefingers. Dette er barfotsko som er laget for å gjenskape både følelsen og effekten av å løpe barbeint. Når det kommer til styrketrening synes jeg disse skoene er ypperlige. Barfotsko gir naturlig en god kontakt med underlaget, som gjør at du står veldig stabilt under tunge løft. Samtidig er foten beskyttet av Vibramsålen, slik at du slipper å stå barbeint. Minus er at de ser litt funky ut og kan være litt vanskelige å få på, men dette løses enkelt ved å bruke sokker i de :) Jeg liker helst å å bruke disse skoene til beinøkter.

Inov-8. Dette er også minimalistiske sko, som ønsker at "foten skal kontrollere skoen - ikke skoen som kontrollerer foten." Dere har sett disse skoene mye på bloggen, og det er rett og slett fordi de er helt fantastiske til styrketrening og crossfit. Skoene er veldig lette, men føles fortsatt veldig stabile og holdbare. Jeg har to par som begge er F-lite, som står for feather light grunnet at skoene bare veier 195 gram. Gummien under er såkalt "sticky rubber" som gir bra veldig bra grep. Disse kan jeg bruke uansett trening, beindager, ryggdager eller dager hvor jeg trener crossfit.

Vektløftersko. Den første gangen jeg prøvde disse skoene merket jeg en markant forskjell på knebøyen min. Jeg følte at jeg sto ekstremt stabilt og at jeg kom dypere ned enn vanlig. Jeg siterer Asle Bøe på grunnen til dette "skoene vil gjøre at du klarer å holde rettere leggben og komme dypere fordi de kunstig forandrer lengdeforholdet mellom leggen og lårene." Minuset med disse skoene er prisen. Men du gjøre mye knebøy, frontbøy eller olympiske løft vil jeg definitivt si at det er en god investering. Hvis du uansett skal bruke mye tid og energi på noe, så er godt utstyr som kan hjelpe på bedre teknikk og progresjon også verdt å bruke penger på.

Hvis jeg bare kunne velge ett par - hvilket ville det så være? Alle disse parene blir jo flere tusen i treningssko, noe man absolutt ikke behøver å bruke. Så om jeg skulle velge kun en sko å anbefale til styrketrening, så vil valget mitt falle på feather light fra Inov-8. Grunnen til dette er rett og slett fordi de er mest allsidige, samtidig som kvaliteten er fantastisk god. Og nå er jeg spent - hva er dine favorittsko for styrketrening?

Pull through og power bowl

God morgen! Dagens styrkeøkt er allerede i boks og det er uten tvil den beste starten på dagen i mine øyne. Jeg spiser som regel bare et eple og BCAA før trening, og sørger heller for godt påfyll etter økta. I dag kjørte jeg bein, og i tillegg til store baseøvelser som knebøy, utfall og strak mark liker jeg å kjøre isolasjonsøvelser som tar mer på setemuskulaturen. En av favorittene mine for nettopp dette er pull through, da jeg føler jeg får veldig god kontakt på denne øvelsen. Her kjører jeg lettere vekter med høyere antall repetisjoner, med mer fokus på kontakt. Jeg tar øvelsen i cabel-cross stativ og fester håndtaket med et tau i langt ned. Deretter går jeg 1-2 meter frem, står med beina i ca. hoftebredde og holder tauet mellom beina. Jeg tenker at rumpa skal settes så langt bak jeg klarer mens overkroppen kommer frem og ned. Ryggen holdes så rett som ovethodet mulig. På vei opp passer jeg på å ikke dra med hendene, men sørger for å presse hofta frem og skviser rumpa godt på toppen. Jeg tenker alltid at jeg skal klare å holde fast en mynt mellom rumpeballene - så hardt skal de skvises!
T-skjorte / tights / vektløftersko (adlinks)

Etter trening venter det såklart påfyll av næring til kroppen og slitne muskler som har jobbet bra. Det er lenge siden jeg har trent mye bein nå - og det merkes for å si det sånn. I stedet for den elskede grøten min etter trening gikk jeg i dag for ei skål med havregryn, melk, rosiner, banan, mandler og sukkerfritt syltetøy. Det enkle er ofte det beste, det er dette et godt eksempel på! En skikkelig powerbowl, med alt kroppen trenger etter ei god økt.  Full av energi etter en sprek start på dagen, nå skal jeg være flink student i noen timer før jeg skal ut i sola. 
Ønsker dere alle en sprek og sporty onsdag!

Tilbake til hverdagen og mitt nye mål

God morgen! I dag er det tilbake til hverdagen for de aller fleste, med jobb og skole på dagsplanen. Sånn er det iallefall for meg, og jeg synes alltid det er litt vanskelig å starte opp på nytt med rutiner etter en ferie. Så i dag måtte jeg ta meg selv i nakken, stå opp tidlig selv om jeg har senvakt, for å komme meg opp i tide til å gjøre alt jeg skal i dag. Nummer en var å gå på butikken, for å kjøpe masse god og sunn mat for å fylle kjøleskapet mitt med. Hvis man bare har sunn mat tilgjengelig blir det naturlig nok sånn at det er det man spiser også! I tillegg til at fryseren min er full av laks og torsk etter Frøyapåske havnet blandt annet dette i handlekurva mi:Verdens enkleste lunsj, men herregud så godt! Laks stekt med fersk hvitløk og sitronpepper og masse friske grønnsaker til. Jeg spiser laks hver eneste dag, og tror faktisk det er helt umulig å bli lei. Full av protein og den sunne typen fettsyrer er den også, virkelig supermat. Jeg har faktisk treningsfri i dag, ettersom det ble 3 (!) treningsøkter på meg i går. En løpetur om morgenen, så ei styrkeøkt før jeg avslutta med enda ei løpeøkt. Noen dager er bare sånn at man har behov for å trene litt mer, og en sånn dag hadde jeg i går. Jeg merker det på kroppen at den er sliten i dag, så i dag skal den få hvile. Jeg skal likevel en tur på gymmet for å terpe teknikk i markløft, for det er jeg helt ærlig dårlig på. Over til noe helt annet, nemlig mitt nye og STORE trenigngsmål denne høsten! Sjekk de flotte teamjentene mine: 


Mari Weider, meg, Lucia Aven og Anette Leistad
 

Sammen skal vi fire delta i Toughest - "the most intense obstacle race" i Holmenkollen den 6. september! Løpyen er 8 kilometer med 40-50 hinder, som er alt annet enn enkle! Alt fra dipswalk, monkeybars, komme seg over høye vegger, vasse gjennom gjørme til å bære tømmerstokker. Dette er i mine øyne det kuleste treningsmålet jeg noensinne har hatt! Våren og sommeren kommer derfor til å bestå av masse, masse trening for at vi skal klare dette. Det krever styke, utholdenhet og alltsidighet - så her må det virkelig jobbes. Hvis du synes det høres gøy ut kan du sjekke Toughest sine hjemmesider, så kanskje jeg ser noen av dere på startstreken i september? ;)

Hvordan bli kvitt påskekiloene

Jeg jeg skrevet det før og jeg skriver det igjen, badevekta kan kastes i søpla. Har du likevel gjort tabben å gå på badevekta etter litt for mye kos i påsken er det likevel ikke grunn til panikk. Det meste av vekten du har lagt på deg er mest sannsynlig bare ekstra vann som blir lagret i kroppen din. Dette kommer gjerne som resultat av at du har spist andre matvarer enn vanlig, som inneholder mye salt og karbohydrater. Stress, lite søvn og mentruasjon hos oss jenter kan også føre til at man holder mer vann i kroppen. Du våkner, og plutselig har du blitt "feit over natta."  Selv kan jeg lett legge på meg 2-3 kilo på en helg hvis jeg spiser mye sukker og salt, men vekta vil være tilbake til normalen etter 3-4 dager. Dette er naturlig nok ikke fett jeg har lagt på meg for å deretter ta av, men vann som samles i kroppen. Heldigvis er det noen veldig enkle tiltak som gjør at dette normaliserer seg igjen, så jeg ville ikke ha bekymret meg så alt for mye. Her er mine beste tips:

- Drikk vann

- Gå tilbake til et normalt kosthold, unngå sukker og bearbeidet mat.

-  Spist mye grønnsaker, gjerne asparges som er vanndrivende

- Drikk grønn te

- Tren regelmessig

- Sørg for å få nok søvn

Gjør du alt dette vil nok alt være som normalt igjen på no-time, så der er abslott ingen grunn til å stresse. Stess kan jo også føre til at man binder vann i kroppen som nevnt, så prøv å unngå det. Høytider som jul og påske er unntak, og det er alltid det man gjør resten av året som teller. Så ikke ha for mye dårlig samvittighet, spist er spist og man skal kunne unne seg litt ekstra i ferien. Start med blanke ark i morgen - så skal dere se at påskekiloene er borte til helgen! NYT den siste dagen av ferien for alt den er verdt sånn at dere er fulle av energi når hverdagen venter igjen, det skal iallefall jeg :)

Limited edition tights / hood (adlinks)
Påskestemning

Selv uten skiturer føler jeg at kakao hører med til påsken. Det skal virkelig ikke mye til for å lage en sunnere versjon, som jeg gjorde til dagens frokost. 1 liter ekstra lett, 4 ss sukrin og 5 ss kakaopulver kokes opp og plutselig har du en mye sukkerfri og god kakao. Sammen med knekkebrød og speltlomper ble dette en absolutt godkjent start på dagen. Lange frokoster er så herlig når man har ferie, men kakao kan jo absolutt nytes som kveldskos også hvis du har ingrediensene klare :)

Formen har heldigvis blitt mye bedre, og jeg dro ut til Frøya for å være med familien i påsken i stedet for å ligge syk hjemme alene. Famile, kvikklunsj, sol, kortspill og påskeegg fikk meg virkelig i påskestemning! Selv om det ikke ble den påskehelgen jeg hadde forestilt meg i København ble den veldig fin likevel. Det er ingenting som å få litt kjærlighet og pleie fra familien når man føler seg i dårlig form. Sjølufta tror jeg virkelig hjelper på også, den er så god! Resten av kvelden skal jeg bare slappe av, og spise opp resten av påskegodteriet. Egentlig har jeg nok spist nok godis for et helt år i påsken, men det er jo viktig å nyte den siste kvelden. I morgen er det back on track!


Ullundertøy fra Kari Traa. Genser og bukse fra sponsor X-life.

Bare avslapping den siste påskekvelden her for denne jentea som dere skjønner, i morgen venter nemlig årets største dag for min del! Viktig å være uthvilt :) Håper dere nyter det siste av påsken også, og har fått ladet alle batteri til hverdagen kommer!

Sukkerfrie sjokoladekaramellerHei alle sammen, og riktig god påskeaften! Jeg skulle egentlig vært i København nå, men jeg kom meg desverre aldri med flyet. Jeg presterte å få omgangssyken på torsdagskveld, og det er ikke akkurat det beste å legge ut på reise med. Så jeg ble liggende i senga i stedet, men nå har jeg begynt å komme til hektene igjen :) Du vet at du er frisk når det frister med godteri!  Jeg elsker sjokoladekarameller, og bestemte meg for å prøve på en egen oppskrift. Sukkerfrie, enkle og knallgode ble de - og anbefales absolutt! Oppskriften ser slik ut:

1 boks vikingmelk

4 ss sukrin

2 ss smør

2 ss  pannekake sirup fra Walden Farms ( yacon- eller agavesirup kan også fint benyttes)

1 ss kakao

Bland alle ingrediensene i en kaserolle og la det koke på lav varme i ca. 40 minutter. Det vil da tykne, og du fordeler massen i former etter ønske. Jeg hadde bare ei brødform tilgjengelig, så jeg kledde den med bakepapir. I bunnen fordelte jeg hakkede mandler og himalayasalt før jeg satte formen i fryseren i ca. 4 timer. Ta ut og skjær firkanter, før du serverer. Disse var så gode at de forsvant på et blunk! Lag nå - så har du lørdagskosen klar :) 

God påske!

Hei dere. Den første dagen i ferien min har startet fantastisk - nemlig med  gjøre ingenting. Noen ganger er det bare helt fantastisk med slike dager, å endelig få slappe av på sofaen. En god serie og litt påskegodis under et varmt teppe var helt perfekt for meg i dag. Jeg skal snart pakke litt, i morgen reiser jeg nemlig til Køben for å heie på to flotte venninner som skal stille i Loaded Cup. Det blir så fantastisk gøy - og jeg gleder meg helt utrolig mye. For alle av dere som allerede har reist på feire og skal på fjellet, så vil jeg bare be dere om å nyte ferien maksimalt. Kos dere med god mat og familie, og sørg for å få inn litt aktivitet også. Dårlig med snø her i Trøndelag så det blir lite ski på meg, da kan man heller gå tur og finne alternative måter å trene litt på som dette:
Pannebånd, ullgenser og tights er alt fra Kari Traa. (adlinks)

En av mine flotteste venner og treningspartner har bestemt seg for å flytte fra meg helt til Oslo, så i dag hadde vi det siste måltidet vårt sammen på lenge. Det måtte selvfølgelig bli fantastisk bra, og vi prøvde ut frokosten på Rica Nidelven som er kåret til Norges beste frokost mange år på rad. For å si det sånn, så skjønner jeg hvorfor den har vunnet kåringen! Egen smoothiebar, pannekaker, alt av kjøtt, ost og ja, you name it - de hadde det! Jeg og Kristine spiste oss gode og mette før vi tuslet hjem i duskregnet, og jeg har faktisk ikke blitt sulten igjen før nå! Uansett så ville jeg bare ønske dere en riktig gos påske, så skal jeg komme med utpdates fra Køben så snart jeg rekker :)


 

Squash- og søtpotetmuffinsPåsken er virkelig en høytid som jeg liker å kose meg litt ekstra. Påskeegget jeg fikk forrige helg er borte for lenge siden, og det kommer garantert til å bli mer sjokolade i løpet av ferien også. Innimellom kosen er jeg flink til å være aktiv, trene og spise sunne ting også - så da er det 100% innafor å unne seg litt ekstra. Jeg elsker jo søtpotet, det egner seg som mos, som fries, som pannekaker og også i bakst! Søtpoteten gir ikke bare god smak, men også veldig god konsistens i baksten. Disse muffinsene ble gode, metter lenge og har bare sunne ingredienser i seg! Oppskriften ser slik ut:

350 g søtpotet

250 g squash

60 g vaniljeprotein

100 g havremel

2 egg

3 ss sukrin

1 ts vaniljeessens

1 ts kanel

1 ts bakepulver

2 never mandler

 Kok først squash og søtpotet. Mos med stavmikser og tilsett eggene før du rører godt sammen. Hakk mandler, og tilsett halvparten i røra sammen med resten av ingrediensene. Blandt godt, før du fordeler i muffinsformer, gjerne av silikon. Fordel resten av de hakkede mandlene på toppen av muffinsene.  Stekes midt i ovenen på 200 g i ca 20-25 minutter før du avkjøler på rist.Som prikken over i'en på disse valgte jeg å toppe de med mager vanilje kesam. Sunn, enkel og veldig smakfull som glasur :) Disse står klar til servering og jeg har gjort ferdig min siste arbeidsdag, nå er det over to uker ferie på denne jenta. Det blir helt fantastisk - det skal nemlig skje så mye bra! Men først er det sofatjeneste med muffins og fine jenter som gjelder, super start på påskeferien!

Treningstrynet og PurMotion

Gymmet jeg trener på har ingen aerobicsaler eller spinning rom, men har to etasjer hvor det meste man kunne ønske seg innen styrketrening befinner seg. Dere kanskje sett bilder tatt i PurMotion stativet på gymmet tidligere, og nå har jeg faktisk vært med på en gruppetime i det stativet! Det var en veldig annerledes gruppetime, holdt av en av de dyktige personlige trenerne som jobber der. Jeg ble iallefall dritsvett, og fikk knipset noen morsomme actionbilder av ei jente som virkelig jobber!

Topp / tights / sko (adlinks)

Treningstrynet på plass, haha!

Jeg ser alltid rar ut på trening, men det får bare være. Er det tungt så er det jo tungt, og da kommer fort grimasene! Mange av bildene jeg tar til bloggen poserer jeg jo pent til, men slik som dette ser det faktisk ut . Det ble også laget en video av denne økta hvis dere vil se litt mer hva det går ut på, jeg synes iallefall det var veldig gøy og ikke minst effektiv trening! Litt lettere å se en video enn at jeg som er så dårlig til å forklare skal beskrive alle postene for dere også :)

Synes dere dette så gøy ut?

Matmuffins på 1-2-3 og prøvekanin søkes


Dette må være verdens smarteste løsning når man egentlig ikke har tid til å stelle istand et sunt og godt måltid til venninnegjengen. Alle liker jo muffins, og sunnere matmuffins ble supergode! At det er ferdigmiks er jo et kjempepluss når man har det litt travelt og ikke har tid eller ingredienser til å lage det fra bunnen av. Ferdigmiksen er fra Funksjonell Mat, helt uten hvete og gluten og med lite karbohydrater. Den kan kjøpes på noen helsekostbutikker, ellers kan du klikke den hjem her


Jeg valgte å lage tacomuffins, men miksen kan brukes til å lage den varianten du selv ønsker. Jeg blandet ferdigmiksen med 3 egg,  2 ss salsa og 1 dl vann. Dette ble rørt godt sammen før jeg tilsatte en pakke ferdigstekt karbonadedeig, og hakket purreløk og paprika. Jeg fordelte røra i mine fargerike muffinsformer av silikon, før jeg toppet med litt lettost. Inn i ovnen på 180 grader i 25-30 minutter. La de avkjøle seg litt før du tar de ut av formene og kan nyte disse godbitene. Smakfulle og mettende, perfekt til gjestene kommer eller til å ha med på tur i påskeskola :)

Over til noe nytt og spennende, jeg søker nemlig to prøvekaniner! Jeg tenker å starte opp med online coahing fra høsten av, og jeg gleder meg virkelig til å kunne hjelpe andre med trening og kosthold. Jeg vil gjerne teste ut denne på en gutt og ei jente, som jeg kommer til å trekke ut på facebooksiden min. Alt jeg krever er at du gjør som jeg sier, og at du gir meg 100% ærlig tilbakemelding etter måneden er omme. Hvis dette kan være noe for deg så klikk deg inn på facebook-siden for å delta i trekningen :)  Jeg gleder meg!

Tirsdagstrening

God tirsdagsmorgen! Har treningsuka deres startet bra? Det har iallefall min, og jeg sitter nå godt plantet i sofaen etter dagens økt. Det er jo i utgangspunktet mandag som er den internasjonale dagen for brysttrening, men jeg sparte meg til i dag. Jeg synes det er kjempegøy å trene bryst, men jeg lese faktisk en undersøkese hvor det sto at for jenter var det den kroppsdelen man minst foretrakk å trene. Kan ikke ha noe av å skippe brysttreninga, og slik så iallefall min økt ut i dag:

Benkpress 3 x 5

Skråbenk 3 x 8

Dips 3 x 10

Flyes 3 x 12-15

Hoppende pushups mellom kasser

Jeg elsker å avslutte brysttreningen med den siste øvelsen, det er så bra for å få tynt ut det siste av musklene! Du starter i pushups posisjon over to kasser, før du tar en pushup og skyver deg selv direkte opp i et hopp hvor du lander med armene mellom de to kassene. Rett ned i en ny pushup og skyv deg selv opp i et nytt hopp slik at du lander opp på kassene igjen. Gjenta så mange ganger du klarer i 3 runder! Når du føler du har blitt god på denne kan du velge høyere kasser / justere høyden på stepen som en ekstra utfordring!

Antishake tights / tskjorte / sko (adlinks)


Jeg falt sammen på det siste settet og hadde ikke sjans på en eneste repetisjon ekstra! Smiler som alltid likevel :) 

Rett hjem for å innta et raskt måltid, jeg fant noen nye speltlomper i butikken i dag som selvfølgelig måtte testes. Med peanøttsmør og banan på smakte det helt himmelsk! Jeg er ikke helt sikker på hva som er favoritten min av den nye pakken eller Buer sine, kanskje jeg kan kjøre blindtest for å sjekke :) Digg var dette i allefall, og velfortjent etter ei god økt! Med dette påfyllet skal jeg være flink student noen timer, mat til muskler og mat til hjernen :)
Ha en fortsatt sprek tirsdag alle sammen :)

Planlegg treningen din!

Vet du hva du skal gjøre når du kommer på trening, eller tar du det bare litt som det kommer? Hvis du går rundt på treningssenteret uten å ha en plan for økta di, populært kalt "kukerundtsyndromet" blir effekten av treningen din ofte dårligere enn hva den kunne ha vært. Hvis du har en bestemt plan, og kan forberede deg mentalt på det som kommer kan du får mye mer ut av tiden du tilbringer på treningssenteret. Det første du bør gjøre når du setter i gang med trening er å loggføre. For hvis du ikke vet hvor mye eller hvor mange reps du tok i marløft forrige uke, hvordan skal du da vite hva du skal gjøre denne uken? For meg ligger det uendelig mye motivasjon i å se at jeg kontinuerlig blir sterkere. At jeg kan bla meg tilbake i treningsdagbøker og dra litt på smilebåndet av de vektene jeg løftet før. Mange av de vektene bruker jeg til lett oppvarming i dag!

Treningsdagbok / treningsgenser (-54%) / rååsa treningsbag / joggebukse (adlinks)

Du kan skrive på post-it lapper, på apper på telefonen eller treningsdagbok, så lenge du faktisk noterer ned det du gjør. Jeg bruker den på bildet over nå, som også har fine tips og gjennomgang av korrekt teknikk. Det liker jeg veldig godt, for det er noe vi alle må påminnes hver eneste økt- Hvis jeg skulle valgt vekter etter dagsformen hver dag, uten å ha som mål å løfte tyngre eller med flere reps enn sist tror jeg det hadde blitt mange middelmåldige økter. Dagens beinøkt ble veldig god, og jeg vet med meg selv at jeg skal gjøre bedre på de samme øvelsene neste gang. Etter gode økter venter alltid godt påfyll, jeg liker å trene fastende for å så fylle på med masse næring etterpå. Havregrøt, banan og riskaker med sukrin gold ble dagens enkle påfyll etter trening. Så godt, så enkelt!
Loggfører du treningen din?

Grove rundstykker

Noe av det beste jeg vet er nybakte, grove rundstykker. Det er så fantastisk godt, spesielt når de er ferske rett fra ovnen. I påsken har man ofte litt mer tid til å tilbringe ved matbordet sammen med familien, og da er det viktig å servere noe som smaker bra. Jeg lagde disse grove rundstykkene i dag, av ingrediensene vi hadde på hytta vår. De smakte veldig godt, og hele familien ble gode og mette. Den enkle oppskriften ser slik ut:

3 egg 

10 dl havregryn

10 dl sammalt hvete grov

300 g cottage cheese 

1 pakke tørrgjær 

5 dl vann

Pisk eggene lett. Bland alt det tørre godt inn. Tilsett cottage cheese og rør godt før du tilsetter lunkent vann. La deigen deretter heve under plast i ca. en time. Strø litt mel på kjøkkenbenken og lag en "pølse" som du deler i 20 like store emner. Trill de til rundstykker, og la de etterhveve i ca. 30 minutter. Stekes midt i ovnen på 200 grader i 20 minutter før du avkjøler på rist.


Mens de avkjøler seg kan du dekke et pent påskebord med digg pålegg, jeg valgte laks og egg på mine. Det trenger ikke alltid å være så komplisert med litt sunnere bakst, her brukte jeg kun fantasien og de ingrediensene vi hadde. Prøv deg frem med væske og tørrvarer - så blir nok resultatet bra til slutt! Det ble det hos oss i dag, og jeg gleder meg allerede til rundstykkene som venter til kveldsmat.
Jeg får virkelig feriefølelse av å være ute på Frøya, det er så fantastisk vakkert! Havet, sjølufta, fisketurer, måker som skriver og sloss om fiskerestene - ja det er bare helt nydelig. Jeg kunne lett vært der hele påsken, men kursen settes hjemover for noen dager i Trondheim før København og Loaded Cup venter. Kunne ikke startet påsken bedre enn dette iallefall!

Halvmaraton = check!

Jeg er så glad! Jeg løp inn på 1:56:16 - en tid jeg er skikkelig fornøyd med. Om jeg skal si det selv er jeg faktisk ganske stolt av gjennomføringa mi! Hvis noen hadde fortalt meg i januar at jeg skulle løpe at halvmaraton på under to timer hadde jeg aldri trodd på det. Jeg har jo aldri vært noen løpejente, det har alltid vært styrketrening som har vært greia. Det er det selvfølgelig enda, men det er så gøy å prøve ut nye ting også! Dagen i dag ga iallefall enorm mestringsfølelse for min del, og jeg har allerede begynt å tenke på hva jeg skal utfordre meg selv med neste gang. Nye mål og mye trening venter!


Svett, våt og glad etter livets lengste løpetur ute i regnet :)

Før jeg avslører de nye målene og trene mot det skal jeg nyte denne følelsen bare slappe av resten av kvelden. Jeg fikk fine premier da jeg kom i mål, med både laks og medalje. Men den aller fineste premien fikk jeg fra mammaen min. Hun hadde nemlig gjort klart et påskeegg med alle favorittene mine! Er det en dag jeg har fortjent et stort påskeegg så er det virkelig i dag, så nå skal jeg kose meg ihjel resten av kvelden. Sveve på en liten sky av mestringsfølelse og sukkerkick :)Som dere skjønner skal jeg ha en super lørdagskveld - og det håper jeg alle dere har også!

Ready, set, GO

Da er den store dagen her, både for meg og mange andre. Noen skal konkurrere i Oslo Grand Prix, mens jeg skal løpe mitt første halvmaraton! Jeg vet ikke helt hvorfor, men akkurat nå sitter jeg her med en smule prestasjonsangst. Jeg gjør jo dette utelukkende for min egen del, og har ikke noe annet mål enn å gjennomføre løpet uten å gå en eneste meter. Likevel kribler det virkelig litt nervøst i magen her jeg sitter, men den følelsen skal jeg bare bruke til å prestere bedre. Jeg har egentlig alltid prestert bra i situasjoner hvor jeg har vært litt nervøs på forhånd, så kanskje det er et godt tegn? :) Jeg har i allefall spist en stor og god frokost, så det skal ikke stå på det! En stor og god havregrøt kokt med melk og banan, cottage cheese og syletøy på toppen. Jeg har med en smoothie og banan som jeg tenker å spise litt før start, så skal jeg være good to go! Løpet begynner 12:45 så jeg satser iallefall på å være i mål til 15:00.

Det er ikke optimale forhold her ute i øyriket i dag, men det tar jeg med et smil. Været er jo likt for alle som skal løpe - så det får bare være :) Litt regn og vind har vel aldri skadet noen, og da blir det jo desto bedre å komme i mål! Det skal iallefall ikke stå på utstyret, jeg har nemlig kompresjonsklær fra topp til tå. Egentlig har jeg ikke mer å komme med denne lørdagsformiddagen, dette ble litt sånn tidsfordriv-innlegg, haha! Jeg sto opp i rett til for å spise frokost før løpet, jeg spiser jo vanligvis ikke frokost, men jeg har fått tips av mer erfarne løpere enn meg om at det er lurt så da hører jeg etter. Og nå sitter jeg bare og venter på at vi skal kjøre, spreke pappan min skal være med i Hitraløpet han og! Han skal riktignok løpe en kortere ditstanse, men 7 kilometer for vel holde for en som har blitt grå i håret ;) Tomlene opp i tights fra skins mens løpejakke, kompresjonstopp og sokker alt er fra 2XU. Viktig å late som jeg er seriøs løper iallefall ;)

 Vel - jeg lover å komme med en oppdatering senere i dag på hvordan det gikk! Ønsker alle atleter i OGP masse lykke til i dag, og ikke minst masse lykke til til meg selv :) Jeg er iallefall så klar som et egg både for løpet, og for påskeeggene som venter etterpå! Gogogo!

Saftig appelsinkake til påskenPåskeferien har startet helt supert! Først tur ute i sola før kake sto på menyen - det blir ikke stor bedre enn det. Nå som det påsken er her er appensiner obligatorisk på handlelista, og hvorfor ikke lage en sunnere påskekake med de oransje godsakene? Det har jeg brukt formiddagen til, med en enkel og god oppskrift som falt i smak hos både meg og gjestene :) Alt du trenger er disse ingrediensene:

4 egg

1 boks mager vaniljekesam

1 appelsin

200 g siktet speltmel

40 g sukrin

40 g sukrin gold

1 ts bakepulver

Pisk egg og sukrin lett sammen i bolle. Har du ikke sukrin gold kan du erstatte dette med tilsvarende mengde sukrin. Bland inn kesam, mel og bakepulver før du river skallet av den ene appelsininen i bollen. Del deretter appelsinen i to før du presser ut saften av den og rører godt. Hell røren i form og stek midt i ovnen på 200 grader i ca. 35 minutter.

 

Mens kaken står til avkjøling kan du lage glasuren. Jeg brukte en boks Philiadelphia light, 4 ss sukrin samt revet skal fra 1/2 appelsin. Pisk godt sammen, og fordel utover kaken. Topp gjerne med båter av klementiner, og server med vaniljeis fra Dream slik som meg. Virkelig en super liten påsketreat, som er sunnere, saftig og supergod!


Jeg setter kursen mot Frøya sammen med mamma og pappa nå, hvor jeg bare skal slappe av ikveld før løpet i morgen. Riktig god helg alle sammen og til alle dere som har tatt ferie er det bare å NYTE den til det fulle!

Ny pers og ny favoritt!

Vet dere hva? Jeg måtte bare kjøre en styrkeøkt på overkroppen i går - og jeg endte opp med en ny pers! Tidligere klarte jeg ikke å løfte opp 20 kilos manualene til startposisjon i skulderpress engang, men i går klarte jeg 3 x 6 repetisjoner i den øvelsen relativt lett. Det er virkelig ingenting som den følelsen det gir å bli sterkere. Å pushe kroppen din til å klare noe den ikke klarte for noen måneder siden. Det er det jeg elsker med å trene - for kroppen kan kontinuerlig forbedres til å bli sterkere, raskere, smidingere og bedre. Det er ingen mållinje, men et livslangt prosjekt som fører med seg så uendelig mange fordeler for helsa.

Elsker quoten på capsen "You were born to be an original - don't be a copy." Den er fra Kari Traa og du finner den på salg her.

Jeg lot skuldrene og ryggen få kjøre seg skikkelig i går, det kjennes i dag. Jeg prøver å være flink til å legge ut filmsnutter fra trening på instagram, men du kan også se et klipp her. Hele økta mi så slik ut:

Rotator cuffs i kabel

Skulderpress 3 x 6, 20 kg

Sidehev i kombinasjon med fronthev 3 x 8, 7 kg

Upright rows 3 x 10, 25 kg

Stående stangroing 3 x 6, 50 kg

Nedtrekk 3 x 8, 47,5 kg

Sittende roing 3 x 8, 37,5 kg

Facepull 3 x 12, 35 kg

Jeg fikk nye kompresjonsklær i posten i går som selvfølgelig måtte testes ut! Jeg har hørt veldig mye om Skins og måtte ta de med på en treningsøkt for å se hva jeg synes. Jeg elsket virkelig tightsen, og jeg har bestemt meg for å løpe i den under Hitraløpet i morgen. Som dere kanskje vet kan kompresjonsklær gi bedre sirkulajson og økt oksygentilførsel til musklene under trening. Dette kan igjen påvirke evnene til å jobbe hardere over lengre tid. Til forskjell fra 2XU sine tights så synes jeg denne har en mye bedre passform, og den finnes ikke gjennomsiktig. Jeg hater snøringen i livet på 2XU sine tightser, det vises så godt hvis jeg tar litt trange topper over. Skins sin modell er høy i livet, og har et bredt stikk som "skjuler" snøringen i livet. Den sitter til og med som et skudd når jeg står opp ned! Jeg prøvde denne modellen, og hele utvalget finner du her.


Tighsen finner du her og "move weight" t-skjorte her (innlegget inneholder adlinks)

I dag har jeg fri fra både jobb og trening, noe som føles fantastisk godt! Jeg skal pakke bagen før vi kjører til Frøya i ettermiddag og lese litt lekser iallefall. Men aller først skal jeg ut å gå tur i det fine været sammen med den flotte treningspartneren min, før jeg skal bake en sunn appelsinkake til oss! Det er velfortjent når vi har stått på hele uke sammen og trent bra hver eneste dag. Jeg deler selvfølgelig oppskriften litt senere i dag hvis resultatet blir så vellykket som jeg håper ;) Viktig å ha det gøy på trening :D Nå skal disse to gladjentene ut i sola - ønsker dere alle en strålende fredag!

Lesehest og sjokoladedrøm

God kveld alle flotte lesere! Jeg sitter i sofaen og skulle lest skole nå, men jeg merker at jeg har litt konsentrasjonsproblemer i kveld. Kanskje er det fordi tankene har tatt litt påskefeire og fokuserer mer på maratonet og familiekos, men jeg MÅ bare ta meg sammen. Det er bare litt over 2 måneder igjen til eksamen, og jeg har fortsatt veldig mye som skal læres. Vi har jo skole annenhver helg, og egentlig skulle jeg vært på skolebenken i morgen. Men jeg skal jo løpe maraton, som gjør at jeg desverre går glipp av denne skolehelgen. Det betyr jo at det blir desto mer egenstudier på meg, for jeg er jo nødt til å lære meg hele pensum. Heldigvis synes jeg stoffet er veldig spennende, så det gjør meg virkelig ingenting å pugge. Jeg har fått ekstremt mange mailer om den rabattkoden jeg får lov å gi bort for studier hos AFPT, og det synes jeg er utrolig gøy! Moro at så mange vil lære mer om kosthold og trening. Et lite tips til dere som ikke har mulighet til å bruke 10 helger i løpet av et halvt år -  så er det også mulig å ta intensivkurs om sommeren. Hele kurset blir da gjennomført intensivt over fire uker, hvor det er skole hver dag. Det er akkurat samme pensum, samme forelesere og samme eksamen som jeg har nå - det hele blir bare gjort raskere. Oppstart er i Oslo 13. juni, og vil du lese mer om det kan du klikke deg inn hos AFPT sine sider her. Anbefaler alle med en PT-spire i magen å ta en titt :)
Rett etter jobb gikk jeg til WokAway for å plukke opp litt sunn mat og drikke. Elsker at det går an å få sunnere fastfood også, som ikke er dynket i dårlig fett og raske karbohydrater. Jeg liker jo å spise mesteparten av karbohydratene mine rett etter trening, og gikk heller for en wok med masse protein og fett ikveld. Grønnsaker, kylling, scampi og cashewnøtter bestod boksen min av i dag, med litt chilisaus - så godt! Selv om jeg egentlig ble god og mett etter woken fikk jeg skikkelig cravings på noe med sjokolade. Tror virkelig det er et problem de fleste jenter har innimellom?! Påskegodteriet er jo på supertilbud nå - men jeg sparer meg til lørdag. I stedet gikk jeg i kjøkkenskapet og lagde noe utrolig godt av det jeg hadde tilgjengelig. Det ble virkelig en sjokoladedrøm, stappfull av proteiner og ferdig på 5 minutter :) Røren inneholder 438 kalorier, 65 g protein, 26 g karbohydrater og 5 g fett.1 boks hvite bønner fra Gogreen ( 170 g avrent)

2 scoops belgisk sjokolade protein

1 ss kakao

1-2 dl vann

2 ss sukrin

Alt du trenger ser du over. Tøm vannet av bønnene og skyll de godt, før du legger de i en bolle med de andre ingrediensene. Mos alt godt sammen med stavmikser og nyt :) Konsistensen blir virkelig kremete og fantastisk med smak av mørk sjokolade. Jeg toppet min skål med mandler, økologisk peanøttsmør og litt sukrin gold. Denne skåla stiller virkelig alt man måtte ha av sjokoladesug og cravings. På toppen av det hele er næringsinnholdet veldig bra, g bønner inneholder også mye fiber, noe som er bra for fordøyelsen. Godt med god samvittighet!
Med denne i magen skal jeg legge fra meg Macen, slå av tven og være en skikkelig flink lesehest resten av kvelden! Jeg blir ikke super-PT uten å legge ned mye innsats, så det er bare å stå på :) Ha en fortsatt fin torsdag da dere!

Den siste løpeøkta

Den siste løpeøkta før halvmaratonet er i boks! Jeg løp 4x4 intervaller på mølla, det er en intervall jeg liker veldig godt. Jeg hadde stigning på 3%, og løp hvert drag på 11,7 før jeg justerte farta ned til 6,7 i de aktive pausene på 3 minutter. Nå skal beina mine bare få slappe av de neste to dagne, virkelig lade opp til Hitraløpet! Jeg har sjekket værmeldingen for lørdag, og forholdene kunne absolutt ha vært bedre. Det er meldt kuling og regn, så jeg får bare krysse fingrene for av værgudene ombestemmer seg. Løpe skal jeg uansett - ingen vei tilbake! Veldig svett og fornøyd etter økta var jeg iallefall, thumbs up :)


Tights fra Adidas finner du på salg her og topp fra Reebok finner du her. (adlinks)

Etter trening og før jobb må det til med litt god mat. Av en eller annen grunn fikk jeg skikkelig cravings på kaviar i dag, så da gikk jeg for å kjøpe kaviar da! Jeg stekte Vita hjertego rundtstykker, kokte egg og kutta opp cherrytomater, agurk, purreløk og ruccola. Toppet med litt salt, pepper og masse kaviar - så ble dette virkelig et supert måltid før arbeidsdagen starter!  
Foamrolling og egenmassasje

Bruker du foamroller før styketrening?  Hvis du ikke gjør det vil jeg anbefale deg å begynne med det, jeg bruker 5-10 minutter på dette før hver eneste styrkeøkt. Litt rulling kan løsne opp stivhet i musklene og øke blodsirkulasjon til området. Jeg føler at jeg får aktivert musklene mine bedre ved å rulle før en styrkeøkt, slik at jeg får bedre muskelkontakt. Hvis du ikke helt vet hva du skal gjøre med massasjerullen tenkte jeg å vise dere mine favoritter på massasjerullen.

Forside og bakside lår gjør jeg enkelt ved å legge meg over massasjerullen, og presser meg frem og tilbake ved hjelp av armene. Bruk litt kraft, og trykk deg selv ned i rullen for ekstra dyp massasje. Det finnes to forskjellige typer massasjeruller - foam roller er en litt mildere variant, mens rumble rolleren som jeg bruker under er for litt mer avanserte. Den legger dypere trykk på triggerpunktene på grunn av knottene som den er laget med. Har ikke gymmet ditt slike vil jeg anbefale deg å mase på senterleder, for dette er utstyr alle gym burde ha etter min mening. Det finnes også mindre versjoner du kan ha med deg i treningsbagen, eller rulle på hjemme. Jeg har en hjemme selv, og bruker den flittig etter løpeøkter eller bare for å løse opp.  


T-skjorte og anti-shake tights finner du hos X-life.

Utside lår er den jeg synes gjør mest vondt - jeg har faktisk hatt en del blåmerker på beina etter denne! Men jeg merker virkelig at jeg trenger det, for musklene mine er skikkelig anspente akkurat i det området. 

For ryggen liker jeg veldig godt foam roll sit ups! Utføres ved å trekke pusten på toppen, og pust ut hele veien ned slik at du er tom for luft når du kommer helt ned. For å få tatt hele ryggen pleier jeg å begyne med å legge massasjerullen helt nederst i korsryggen, deretter midt på, før jeg avslutter på øverste del. Denne kjennes kanskje litt ekkel første gang, men det er nok bare fordi det er en uvant følelse. Massasjerullen gjør ikke skade på ryggraden din, så denne øvelsen er det bare å prøve!


Så vil jeg bare forsikre dere om at rullinga faktisk gjør litt mindre vondt etterhvert. Første gangen du prøver vil det nok gjøre dritvondt - men det blir faktisk bedre jo mer du gjør det! De første gangen mine hadde jeg blåmerker overalt, og det så nesten ut som jeg hadde blitt mishandlet. Dette gikk heldigis over etter de første ukene med foamroller - det er jo ikke særlig pent å se på. Jeg skal ikke late som det er superbehagelig med denne typen egenmassasje uansett, men det gjør iallfall mye mindre vondt enn før. Og jeg merker jo hvor godt kroppen min har av det, så da er det lett verdt det!Smertetrynet mitt - no pain no gain, er det ikke det de sier? :)

Sunn og god skinkegrateng

Hvis du trenger tips til dagens middag bør du virkelig lese videre. I går serverte jeg en sunn og god skinkegrateng når familien kom på besøk. Den falt i smak hos alle, og skal definitivt lages flere ganger. Enkel og sunn middag som blir fort ferdig er supert i en hektisk hverdag. Oppskriften ser slik ut:

300 g kokt skinke

4 egg 

1 stor boks mager cottage cheese

4-5 dl ekstra lettmelk

1/2 purreløk

1/2 blomkål

1/2 brokkoli

1/2 kinesisk hvitløk

Ost

Salt og pepper

Kutt opp brokkoli, løk, blomkål og skinke og fres lett i pannen til det blir litt blankt/brunt. Legg deretter dette i ildfastform. I en bolle pisker du egg, før du tilsetter melk, cottage cheese og krydder. Hell dette over i ildfastformen fordel ost på toppen. Sett i ovenen på 210 grader i 30-25 minutter, før du lar gratengen avkjøle seg på rist.Mens gratengen står i ovenen kan du lage tilbehøret. Jeg valgte en stor salat og hvitløksdressing, det smakte virkelig godt til. Hvitløksdressing lager jeg av en presset kinesisk hvitløk, en klype salt og litt sukrin. Rør godt sammen i en boks mager kesam og sett den i kjøleskapet før du går lager salaten. Jeg liker så godt å ha eple og ruccola i salaten - de to smakene er så gode sammen! Så gjenstår det bare å dekke bordet, og du kan nyte en smakfull skinkegrateng med verdens beste samvittighet. 

Imsdal Aktiv 60x60 - er dere med?

Innholder reklame i samarbeid med Imsdal
 
Jeg regner med dere alle fortsatt er med på Imsdal Aktiv 60x60 challenge? Jeg la jo ut et innlegg om det for et par uker siden, og det er så gøy at så mange av dere ble med på challengen! Her gjelder det jo å logge hver treningsøkt man trenger over 60 minutter inne på Imsdal sine sider som du finner her. Det er forsatt ikke for sent å melde seg på - og du kan fortsatt vinne en hel masse kule premier. For eksempel er alle som registrerer over 15 økter med i trekning om treningsbager, og enda større premier jo flere økter som logges. Jeg liker skikkelig godt at store aktører oppfordrer til økt aktivitet og slår et salg for folkehelsa - det gir jeg virkelig to tomler opp for.
Over 3000 er med med i challengen, og tilsammen er over 14 000 treningsøkter logges. I treningsminutter er dette faktisk over 1 140 740 minutter - enn det! Utrolig bra jobbet av alle som er med, det må jeg bare si. Selv har jeg fått registrert mange av løpeøktene mine, og det er gøy å se tilbake på. Super måte å logge fremgangen min frem mot Hitaløpet som går av stabelen nå i helgen. Jeg kjørte den siste langkjøringen i går, og tenker å løpe en intervall i morgen. Resten av uken skal beina få hvile fra til den store dagen på lørdag! Hvis dere har tenkt å gjennomføre langkjøringer er det fortsatt ikke for sent å bli med - så jeg håper enda flere tar utfordringen også. Jeg får faktisk lov til å gi ut 50 av de treningsbagene dere ser på bildet undet til de som blir med på konkurransen nå! Alt du trenger å gjøre er å melde deg på konkurransen, noe som selvfølgelig er gratis, og skrive inn Fitnessnora sammen med beskrivelsen av treningsmålet ditt. På den måten blir det lett å finne dere som melder seg på :) Imsdal lanserte i dag også en konkurranse som øker vinnersjansene enda mer! Hashtag treningsbildene dine med #imsdalaktiv60x60 så vil Imsdal trekke 10 vinnere av treningsundertøy/headset. Jeg har allerede lagt ut bildet under i dag, og det kommer nok en del fler bilder fremover også. Så gjenstår det å se om juryen synes jeg er en verdig vinner ;)


Hvis du trener under en time holder det å drikke vann under økta di, men etter 60 minutter trengs det påfyll av salter og mineraler for å holde væskebalansen i kroppen oppe. En sportsdrikk, som Imsdal Aktiv gjør at glykogenlagrene fylles raskt opp, slik at du kan yte ekstre når du trenger det! Så sørg for å ha med deg riktig påfyll og kom deg på trening! Imsdal Aktiv gikk og sammen med Elixia for å overraske medlemmene,  som dere kan se på filmen under. God trening - jeg heier på dere :D 

Knebøy, kjettinger og kiwi

Beinøvelsen over alle beinøvelser - knebøy! Jeg har nevnt det før, men det virker som folk blir like sjokkert hver gang jeg sier at jeg faktisk ikke liker bøy særlig godt. Det betyr selvfølgelig ikke at jeg dropper øvelsen fordi, men jeg tar en del ulike varianter av den for egen trivsel og motivasjon. Knebøy til boks og frontbøy har blitt kjørt mye tidligere, og nå har jeg prøvd knebøy med kjetting også! Jeg tillater meg å sitere Tomas Fjeldberg som er foreleser hos AFPT når det kommer til trening med kjetting: "Grunnen til at jeg bruker kjetting, er fordi bevegelsen blir tyngre og tyngre mot toppen. Uten kjetting må man bremse bevegelsen litt mot toppen, da man ikke kan hive stangen opp i luften og ta den imot." Han snakker her om benkpress og kjettning, men det samme prinsippet vil jo gjelde for knebøy. Til vanlig er jo knebøy tyngst i bunnposisjon, mens med kjetting blir den tyngre mot toppen.

Tights / topp / sko for styrketrening / caps


Det er litt vanskelig å finne de rette vektene første gang, så prøv deg frem! Vi endte opp med vektskiver på 2,5 kg og kjettinger som veide 18,5 kilo hver.

 Etter trening er det enkle ofte det beste. Jeg kokte havregrøt etter dagens styrkeøkt og jeg tar alltid grøten av plata mens den fortsatt er litt "vannete." Etterpå rørte jeg inn en scoop vaniljeprotein, og toppet med kiwi pluss et dryss sukrin gold. Enklere og bedre blir det nesten ikke tidlig på en tirsdag! Jeg må bare få poengtert hvor uendelig mye bedre havregrøt smaker når den er kokt i stedet for å lage den i mikrobølgeovnen. Ikke tar det mye lengre tid heller, og du får bare en bitteliten kjele med oppvask. Det er lett verdt det når den blir så utrolig mye bedre. Det var tirsdagens lille tips fra denne jenta!Ønsker alle en sprek tirsdag!

Smakfull vegetarburgerMeatless monday er en internasjonal kampanje som oppfordrer folk til å ikke spise kjøtt på mandager. Som den kjøttelskeren jeg er har jeg ikke kastet meg på trenden før nå, og det med storsuksess! Jeg ville lage en enkelt vegetarburger med godt næringsinnhold og god smak. I det siste har jeg prøvd å lage oppskrifter med mest mulig "vanlige" ingredienser, slik at så mange som mulig kan prøve ut de sunne oppskriftene mine. Disse vegetarburgerne kan lages med ingredienser du finner i vanlig dagligvarebutikk - så her er det ingen unnskyldning for å ikke spise sunt :) Oppskriften ser slik ut:

175 g kikerter

2 egg

60 g havremel ( kan erstattes med havregryn)

1 ss frisk koriander

1/2 rødløk

2 fedd hvitløk

1 ss Sukrin ( kan sløyfes)

1/2 ts spisskummin

Salt og pepper

Hell vannet av kikertene og skyll de godt. Legg i en bolle sammen med to hele egg. Tilsett hakket koriander og løk, før du moser det hele godt sammen med stavmikser. Hvis du ønsker kan du også bruke kjøkkenmaskin. Tilsett krydder, smak deg gjerne litt frem med salt og pepper. Ser ikke dette fantastisk godt ut kanskje? ;)

Den ferdige massen ser kanskje ikke så appetittelig ut, men jeg lover at det blir det tilslutt! Form til burgere, og stek på middels varme med litt olje i panna. Jeg fikk seks hamburgere totalt. På slutten av steketiden la jeg litt lettost på toppen av et par av de, det satte prikken over i'en! 


Totalt næringsinnhold for alle hamburgerne er 655 kcal, 38 g protein, 68 g karbohydrat og 20 g fett. Altså bare litt over 100 kcal per burger, og disse smakfulle godsakene metter virkelig. Jeg serverte med litt frisk salat til, og jeg kjenner at jeg allerede er blitt glad i meatless monday!


Bulgarsk vri og fruktfest

En av favorittøvelsene mine for bein er bulgarske utfall. Teknikken er relativt enkel og den gir veldig god kontakt med musklene - så jeg anbefaler virkelig å legge inn denne øvelsen i programmet ditt. Om du har det fra før og ønsker å variere den, så skal jeg nå vise dere en vri på øvelsen som jeg virkelig liker. Hvis du plasserer det bakre beinet i slynge stiller det mye høyere krav til balanse og stabilitet. Det vil si at du involverer mer kjernemuskulatur i utførelsen av øvelsen. Minuset med denne varianten er at du mest sannsynlig må velge litt lettere vekter enn med beinet på benk. Kjør en tyngre øvelse med lavt antall repetisjoner først, så kan du heller kjøre litt flere repetisjoner på denne varianten. Vi kjørte f.eks knebøy først og strake markløft først, 3 x 10 på hvert bein med kettlebells på 12 kg i hver hånd. Stå som på bildet under før du bøyer overkroppen fremover mens du fører beinet bakover. Bøy helt til begge kettlebells toucher bakken, og husk at presset skal ligge på hælen på vei opp. Hvis gymmet ditt har flere sett med kettlebells - så gjerne velg de små. Store vil treffe bakken raskere, og gjøre at du ikke kommer like langt ned.Print tights / singlett / sko for styrketrening / caps (adlinks)

Dette var faktisk den siste beinøkta mi på ei stund, som nevnt er jo halvmaratonet neste lørdag. Så da tenker jeg å legge opp neste treningsuke med fokus på å ha mest mulig futt i beina til løpet, sånn at jeg kan prøve å gjennomføre på en god tid! Mormor har uansett lovet tidenes påskeegg når jeg kommer i mål, ekstra motivasjon :) Jeg er jo glad i søte ting, og jeg laget noe sunt og godt denne søndagen også. Nemlig en stor fruktsalat - virkelig en fruktfest! Vi skal opp epler, plommer, appelsiner, bananer og druer som ble blandet i ei stor skål.  


 Vi serverte med mager vanilje kesam, men jeg hadde litt lyst på sjokolade til også. Sukkerfri Nesquick ble løsningen, den er så sykt god! Jeg har kjøpt den på Iherb, og du finner den til 6 dollar ved å trykke her. Du kan også bruke proteinpulver eller kanskje kakaopulver for å strø over, sammen med hakkede mandler. Så gjenstår det bare å kose deg med fruktfesten!


Ha en strålende søndag alle sammen, lad opp til ei ny treningsuke!

Morgenfugl og kokoskake

GOD lørdagsmorgen! I dag er det akkurat en uke til jeg skal løpe mitt første halvmaraton, og jeg skal ærlig innrømme at jeg er spent på hvordan det blir. Jeg var tidlig oppe i dag for å gjennomføre dagens økt, som ble rolig langkjøring. Jeg brukte ca 1 time på å løpe ei mil, fornøyd med det så tidlig på en lørdag! Det var som en drøm ute i dag også, med sol og blå himmel :) Håper virkelig værgudene er med meg neste helg også, det er langt i fra like gøy å løpe i ruskevær. Gjennomføre skal jeg selvfølgelig uansett da, ingen unnskyldninger her i gården! Limited edition tights / Hoodie (adlinks)

Grunnen til at jeg var så tidlig oppe denne lørdagen er fordi det er fitnesskonkurranse i Sandefjord i dag! Jeg har så mange venner og kjente som er med, at jeg skal sitte klistret til skjermen for å streame. Sammen med tre andre jenter skal vi sitte her i stua mi og heie alt vi har kan på de som konkurrerer. Til anledningen måtte vi bare bake noe sunt og godt, og valget falt på kokoskake. Vi brukte sunnere kakemix, den er så kjekk å ha når man har litt dårlig tid. Jeg blandet miksen med en boks kokosmelk, 1 ts kanel og tre egg, rør jeg rørte godt sammen og helte røra i form. Deretter lot jeg den steke i 35 minutter på 180 grader, før jeg tok den ut og lagde glasur. Enkelt og greit besto den av en boks philadelphia light, fire ss sukrinmelis (kan erstattes med vanlig melis) og noen dråper vaniljeessens. På toppen av det hele strødde jeg kokosflak - mest for syns skyld. Dette er faktisk en av de bedre variantene jeg har laget av denne kakemiksen, så den er verdt å teste ut!

Kaka var uten tvil godkjent, så nå er det bare å vente på at jentene leverer også! Sandefjord Open går av stabelen om 15 minutter, og bikiniklassene er først ute. Hvis du og vil se de fine jentene så streames konkurransen av Treningsforum, og du finner linken her. Da gjenstår det bare å ønske alle utøvere LYKKE TIL i dag, og så ønsker jeg alle andre en fantastisk fin lørdag!

Mageutfordring og perfekt påfyll
En boks cottage cheese, blåbær, og økologisk peanøttsmør - finnes det egentlig noe bedre? Dette spiste jeg etter dagens økt, det er nemlig ikke sånn at du MÅ spise riskaker og drikke en shake rett etter økta di. Poenget er at du skal få i deg næring som kroppen kan ta opp raskt, slik at den kan bruke den til å restituere seg etter treningsøkta. Trener du langt hjemmefra kan det være greit å ha med seg noe å som kroppen får jobbe med, men for meg som bor fem minutter fra treningssenteret er ikke det nødvendig. Jeg lager alltid et stort måltid etter trening, og jeg foretrekker virkelig å spise maten min enn i å drikke næringen i form av shake. Dette er selvfølgelig helt individuelt, bare finn hva som pasesr best for deg og din hverdag :) 

Siden det er fredag tenkte jeg at jeg skulle komme med en aldri så liten utfordring til dere som kommer til å få magemusklene til å svi. Jeg er ikke støl etter å ha gjennomført øvelsen i går, men jeg har seriøst vondt i magemusklene. Satser på at de vokser seg store og fine av det :)  Har dere hørt om øvelsen Dragonflag før? Den er inspirert av selveste Bruce Lee, og utføres slik dere ser på bildene under:


Topp fra Adidas (-25%)  / tights fra Rohnisch / sko fra Inov8 ( adlinks)

Begynn med å løft beina rett opp i været, og senk de ned mens du holder kroppen så strak som overhodet mulig. Kan også utføres i ribbevegg, ellers kan du gjøre den ved å ligge på benk som meg. Bare husk å legge på mer vekter enn din egen kroppsvekt, ellers kan stanga lett flytte på seg. Med engang du tocher ned på benken med rumpa løfter du beina rett opp og gjentar det hele på nytt. Utfordringen er å gjøre 3 x max repetisjoner og gjerne fortell meg hvor mange dere klarer. Her ble det 3 x 6 - flere klarte jeg faktisk ikke å gjennomføre. Herregud så tungt! Nå er jeg spent på hvor mange dere klarer å gjennomføre, og hvor mange som tar flere enn meg :) Solen skinner og jeg skal komme meg ut på Ladestien, ønsker dere alle en fantastisk fin fredag!

 

Bikini giveaway og sjokoladekos

God kveld kjære lesere :) Etter jeg postet bildet av meg selv i bikien under fikk jeg mange tilbakemeldinger om at den var veldig fin. Det er jeg selvfølgelig helt enig i, og tenkte derfor jeg skulle gi dere muligheten til å vinne en! Alt du trenger å gjøre er å klikke deg inn på sidene til To Die For, og plukke ut din favoritt. Selv bestilte jeg den under, men kanskje din favoritt blir en annen? Legg igjen en kommentar om hvilket bikinisett du ønsker deg pluss størrelse - så trekkes det en vinner på mandag! Giveawayen vil også gjelde både på facebook og på instagram - og du har selvfølgelig større sjans for å vinne hvis du deltar på alle plassene :) Perfekt nå som varmere tider nærmer seg, og sommerkroppen skal vises frem!

Innlegget inneholder adlinks


I kveld har jeg hatt akutt sjokoladesug. Det fungerer jo særdeles dårlig på en torsdag, men ikveld klarte jeg faktisk ikke å motstå det. Det er jo egentlig ikke noe problem - det er jo masse sunne saker som kan lages med sjokoladesmak. Utålmodig som jeg var nå ikveld røyk den siste posen med kake i koppen! Den er så genial, tilsett vann, sett i mikroen i ett minutt og du har en herlig sjokoladesmakende dessert som er akkurat passe for en person. Jeg har akkurat bestilt nye, uaktuelt at jeg skal være tom for denne godsaken over lengre tid! Saftig og myk kjerne - akkurat som en brownie skal ha! Jeg brukte Dark Chocolate denne gangen :) 

Nå som sjokoladesuget er stilt skal jeg være flink PT-student resten av kvelden, i allefall frem til paradise begynner. Jeg klarer bare ikke å slutte å se på, haha! Jeg drikker nesten ikke, røyker ikke, har aldri rørt dop i hele mitt liv, spiser sunt og trener mye så NOEN laster må vel jeg også ha. Min guilty pleasure uten tvil! Ha en fortsatt fin kveld da dere :)

Kylling tandoori

Kylling tandoori er en rett som mange flere enn meg er veldig glad i. Jeg har alltid kjøpt ferdigmix i butikken, men for for første gang har jeg laget den fra scratch. Den ble utrolig god, og jeg har selvfølgelig laget den på litt sunnere måte. 

1,2 kg kyllingfilet

1 boks gresk yoghurt

1 boks mager kesam

1 kinesisk hvitløk, presset

1 ss fersk ingefær, revet

2 ts tandori masala

1 ts garam masala

3 ss smeltet smør/ margarin

saften av 1/4 sitron

1/2 ts chilipulver

1 ts salt

fersk koriander

Press hvitløk, riv ingefær, smelt smør, og finhakk litt koriander. Bland deretter alle ingrediensene med unntak av kyllingen i en bolle og rør godt. Krydderet kjøper jeg i innvandrerbutikker, hvor jeg absolutt anbefaler å kjøpe alle sorter krydder. Det smaker så utrolig mye mer av de enn de man kjøper i vanlig dagligvarebutikk. Skjær kyllingfilet i strimler og rør kyllingen inn i røra, før du fordeler det hele jevnt utover i en ildfastfom. Sett formen midt i ovnen på 225 grader i 35 minutter, til kyllingen er gjennomstekt. I mens formen står i ovnen kan du lage tilbehøret. Vi valgte ris og salat, her kan du også velge hvitløksbaguetter eller naanbrød. Topp med litt ekstra frisk koriander, og du er klar til å servere. Vi var 4 jenter som spiste oss stappmette på denne oppskriften, og heldigvis for meg ble det forsatt igjen rester til dagen etter også. Så om du lurer på hva du skal lage til middag ikveld, eller til helgekos så er dette virkelig et fantastisk godt alternativ! Velbekomme :)

Hvordan holde motivasjonen oppe

 Vi har kommet til april allerede - og for noen begynner kanskje nyttårsforsettene å bli glemt? Det som starter så bra i januar dabber ofte litt av på våren, før "paniken" slår til 17 mai når bunaden plutselig er trang å få på. For å unngå dette et det lurt å legge en plan for treninga, og for å holde motivasjonen oppe. Selv om jeg og har dager det er tyngre å dra på trening enn andre, så har jeg mine måter å motivere meg selv på dag inn og dag ut. Jeg tenkte jeg skulle dele et par gode tips med dere, slik at treningen kanskje blir litt lettere å gjennomføre i tiden fremover.

1. Sett et konkret mål for treningen din. Dette er det sterkeste virkemiddelet jeg vet om når det kommer til treningsmotivasjon, et mål er så givende og gøy å jobbe mot. Det aller viktigste er at målet er målbart, og at det virkelig betyr noe for deg. Med et konkret mål mener jeg f.eks å gå ta 70 kg i knebøy, løpe mila på under 60 minutter eller å gå ned 5 kilo. At du vil bli raskere eller gå ned i vekt holder altså ikke, gjør målet ditt spesifikt. SMART-modellen er fin å bruke når du setter målet ditt, nemlig at målet skal være spesifikt, målbart, attraktivt, realistisk og tidsbestemt. Setter du slike mål har du allerede kommet langt på vei mot å lykkes med treninga di!

2. Se på treningen som viktige møter med deg selv. På samme måte som du plotter inn jobb, møter, forelesninger og andre viktige ting i kalenderen din kan du også plotte inn trening. Det er investering i egen helse, så jeg vil påstå at dette er like viktig. I bunn og grunn må du altså sette av tid til å trene - og husk at en time trening kun er 4% av dagen din.

3. Ikke vær redd for å mislykkes! Mange er redde for å sette ambisiøse mål fordi de er redde for å ikke klare det. Men hvis du aldri utforderer deg selv, hvordan skal du forbedre deg da? Fra tid til annen går vi alle på trynet, jeg har ikke ord for hvor mange ganger jeg har gjort det selv. Jeg har sikkert prøvd å løfte 65 kg i benken x-antall ganger nå, uten å klare det. Men jeg gir meg ikke - jeg SKAL klare det. Det viktige er å ikke gi opp, selv om det kanskje virker langt til mål noen ganger. Ha troen på deg selv, og husk kroppen er i stand til utrolig mye bare hjernen er med.

4. Feir fremgangen din! Jeg vil anbefale å bryte et mål ned i delmål, både fordi det er lettere å måle og fordi det gir ekstra motivasjon. Hver gang du når et av delmålene - så feir deg selv! Har du spist bra en periode kan du f.eks feire med et skikkelig festmåltid. Har du trent tungt kan du unne deg egenpleie i form av massasje. Her er det selvfølgelig helt individuelt hva du ønsker å gjøre, bare du velger å noe som gjør deg glad og motivert! Det hjelper virkelig å ha noe positivt å se frem til :) Noe av det beste jeg vet i form av å belønne meg selv er nye treningsklær. Jeg la nettopp inn en stor ordre hos X-life, blant annet med nytt kompresjonstøy for å løpe halvmaraton i. Akkurat nå er det supersalg i nettbutikken, og jeg har plukket ut noen gamle bilder av mine favoritter fra salget til dere som ønsker å gjøre et kupp. Har du vært flink med trening og kosthold i det siste kan jo dette være en super måte å feire deg selv på!

                                                                                         Topp fra Kari Traa (-40%) Innlegget inneholder adlinks.

Er det noe jeg virkelig ville klikket hjem er det favorittparet for styrketrening, sko fra Inov-8 (-48%) Øvelsen under er forresten glutebrige med strikk og kroppsvekt, gjør 3 x 15 reps og hold 3 sekund i toppen mens du presser knærne ut. Feel the burn ;)Løpejakke fra Kari Traa (-28%)

Fresh orange genser fra Kari Traa ( -25%)

Den diggeste joggebuksa jeg har får du i sort til -40%

Dunjakke (-73%) i svart og rosa.

Så hva er det egentlig du venter på? Jeg har bare en ting å si, GET TO IT!Gangsperre-garanti og søtpotet

Jeg vet jo dere liker forslag til nye øvelser - så jeg tenkte å komme med en skikkelig god øvelse for rumpe og lår denne onsdagen. Jeg har så smått begynt å trene bein igjen, med fokus på litt lettere vekter og mer fokus på kontakt. Denne øvelsen heter side lunges, og den har faktisk gangsperre-garanti! Den utføres ved å ta en kettlebell i hver hånd, samt en catslide å skli på. Har dere ikke catslides på gymmet ditt kan du også bruke et laminert ark, jeg synes det fungerer akkurat like godt! Start øvelsen ved å stå rett opp og ned, før du sklir det ene benet ut til siden samtidig som du lener overkroppen fremover. Hver kettlebell skal touche bakken før du presser deg opp igjen, husk å hold trykket på hælen. Jeg brukte kettlebells på 10 kg, og utførte 3 x 10 repetisjoner på denne øvelsen.

Antishake tights / genser / treningssko ( adlinks)

Men den er mer avansert enn som så. For mellom hvert sett side lunges skal du nemlig utføre 10 repetisjoner med utfall bakover også. Utføres igjen ved å starte stående, før du strekker det ene beinet bak og lener overkroppen fremover. Når dine to kettlebells toucher bakken presser du deg selv opp, igjen husk å hold trykket på hælen. Det vil si at du utfører tilsammen 60 repetisjoner på hver fot, som virkelig gjør deg sliten i lår- og setemuskulatur! Som nevnt gir denne gangsperre - så det er bare å foreberede seg til dagen etter.
I tillegg til denne øvelsen tok vi knebøy, strake markløft, sidekicks i kabel, quadruped hip extensions i smith maskin og stående hipthrust m/stikk - så jeg føler virkelig at beina fikk gjennomgå denne gangen! Vel hjemme ventet påfyll til musklene, med min favorittkilde til karbohydrater. Nemlig den fantastiske søtpoteten, som kan brukes til det aller meste. Jeg gikk for spicy søtpotetmos, med presset hvitløk og litt chili i. På tallerkenen hadde jeg også karbonadedeig og en pakke med stekte frossen grønnsaker. Enkelt, sunt og godt! Nå skal jeg  komme meg avgårde på jobb, snart er vi halvveis til helg igjen :)


Sunnere kanelboller

Siden pizzasnurrene ble en storsuksess bestemte jeg meg for å prøve en annen type snurrer også. Sunnere kanelsnurrer ble fantastisk gode, hvem er det vel som ikke liker kanelsnurrer? Og om de kan lages litt sunnere med grovt mel så er vel ingenting bedre enn det! Oppskriften ser slik ut:

250 g fibra fullkornsmel

150 g havregryn

3 scoops vaniljeprotein

1 pakke tørrgjær for søte deiger

3 egg

4 ss sukrin

150 g mager vaniljekesam

1-2 dl vann

1 ts kardemomme

1 ts vaniljeessens

Bland alle de tørre ingrediensene godt sammen i en bollde. Tilsett egg og mager kesam, og vannet til slutt. Vannmengden er litt avhengig av hvilken type proteinpulver, da enkelte trekker til seg mer væske. Jeg brukte selv Varcil fra Nanox , men det går helt sikkert fint med andre merker også. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve i 60 minutter på et lunt sted. Etter den har hevet kjevler du den ut på kjøkkenbenken, husk å ha godt med fullkorns hvetemel under slik at den ikke setter seg fast. Rett fra kjøleskapet tar du margarin og smører et lag utover deigen, jeg brukte Vita hjertego. Ikke vær redd for å ha på et godt lag - det har så mye å si for smaken! Deretter strør du over rikelig med kanel og sukrin, pass på slik at det blir jevnt fordelt over hele deigen.  


Rull deigen sammen og skjær skiver på ca 2 cm. Legg disse på en bakepapirkledd form og la de etterheve i en halvtimes tid. Jeg valgte å toppe mine med et dryss sukrin gold, men dette kan sløyfes.
Stekes midt i ovnen på 220 grader i 8-10 minutter, før du avkjøler på rist. Server og NYT :) 

 

Ny magefavoritt

Tirsdagsmorgen, solen skinner og jeg har FRI i dag! Så fantastisk følelse, og jeg skal selvfølgelig utnytte dagen til det fulle. Straks venter ei styrkeøkt, før vi skal feire bursdagen til ei venninne hjemme hos meg. Sunnnere kyllingtandori og grove kanelsnurrer står på menyen - jeg har aldri laget noen av delene før så det blir spennende. Skal selvfølgelig dele oppskriftene med dere så raskt som mjulig :) Det jeg tenkte å dele med dere akkurat nå er derimot noe helt annet, nemlig en ny mageøvelse! Denne er utrolig tung, mye tyngre enn den så ut som ved første øyekast. Jeg har også lagt ut en video på instagram og på facebooksiden, dere finner den ved å trykke på linkene :)


Tights og singlett fra Adidas, som begge er på salg hos X-life akkurat nå! (adlinks)

Dette ser kanskje ikke så annerledes ut enn valige tuck-inns, men den store forkskjellen ligger i et det er et strikk jeg har beina mine i. Det betyr at jeg virkelig må jobbe for å dra stikket inn, og det betyr at jeg må holde igjen som bare det på vei tilbake med beina. Hold et par sekunder når du har trekt beina helt under deg, og senk rolig tilbake til utstrakt posisjon mens du jobbet mot strikket. Vi valgte det tyngste/tykkeste strikket på gymmet, men du kan med fordel begynne med et litt lettere for å jobbe deg opp til de tyngre etterhvert. Prøv å holde ryggen så strak som mulig - jeg svaier en anelse på bilene over, men det var jo tross alt første gangen jeg utførte øvelsen. Det det er INGEN tvil om er i allefall at den skal gjøres igjen, for dette er definitivt en ny magefavoritt! 


Over ser dere gårsdagens enkle kveldsmat, nemlig pizzasnurrene jeg postet forrige uke. Siden oppskiften gir 20 pizzasnurrer har jeg fortsatt noen i fryseren, og jeg kan bekrefte at de fortsatt var skikkelig gode. Grove og gode pizzasnurrer sier jo ingen neitakk til, så om du ikke har prøvd denne oppskriften enda sier jeg bare: gjør det! Oppskriften finner du ved å trykke her. Nå skal jeg drikke preworkout og komme meg på trening, ønsker dere alle en sprek og sporty dag :)