hits

april 2012

Burger baby

Jeg lever! Vet jeg har vært en dårlig blogger lately, men jeg gjør seriøst kun skolearbeid nå om dagen. Jeg kommer sterkere tilbake etter 16.mai - da er det 100% fokus på diett igjen! Gleder meg til å se hvor mye jeg har klart å forbedre meg siden ifjor :) Så om et par uker blir nok gode oppskrifter byttet mer ut med formbilder, så derfor skal jeg prøve legge ut noen oppskrifter frem til da! Litt matlaging har det jo blitt tid til i helga, skikkelig mat må studenter ha for å konsentrere seg!  Jeg synes burgere en fantastisk i å spise i helgene, og det holder motivasjonen oppe til å lese når man veit at en burger venter. En sunn burger såklart ;) Her er fremgangsmåten:

Bland to pakker med karbonadedeig, 1 boks cottage cheese og to egg i en bolle.

Finhakk 1 rødløk og tilsett denne sammen med krydder du synes er godt. Jeg brukte rikelig med kajennepepper og hvitløkssalt.


Ta opp en stor håndfull fra bollen og klem den godt sammen til passende burger-form. Jeg liker de litt tykke ;)

Har du til til å lage hamburgerbrød kan du finne oppskrift her. Det hadde ikke jeg, og fylte et grovt pitabrød med burger, salat, tomat, sopp og hjemmalget guacamole. Mat for mons ;)  Det har vært strålende sol i hele dag, og jeg har ikke vært utenfor døra i 1 sekund engang. Så når øynene ikke klarer å lese lenger i kveld skal jeg stikke innom Bluebox, så kan jeg iallefall late som jeg har kost meg ute i sola i dag :) Håper resten av dere har gjort akkurat det! Før jeg finner bøkene igjen kommer en liten inspirasjon til å starte kommende treningsuke dødsbra:

(For dere som har kommentert at dere savner disse motivasjonsbildene på bloggen, så legger jeg de daglig ut på facebook siden som du finner her.)

Barbeque kylling

TGIF! Selv om dagene mine tilbringes på skolen uansett hverdag eller helg, så føler jeg alltid at en liten bør letter fra skuldrene mine når det kommer til helgen. Og når det kommer til skuldre så hadde jeg en kanonøkt på de i dag! Det trenger ikke nødvendigvis å være persing for at ei økt skal være bra, for det å ha god kontakt med musklene er vel så viktig! Det er så godt med slike økter når man føler at alt klaffer :D Økta i dag så slik ut:

Rotasjonsøvelser

Upright rows 2 x12, 27,5 kg

Militærpress 4 x 12,10,8,6 , 32,5 kg

Fronthev med manualer 3 x 10, 9 kg

Stående sidehev med manualer 3 x 12, 8 kg

Sidehev i kabel 3 x 10, 5 kg

Skulderpress i maskin ( hatsett 10 x 10 reps), 25 kg


Fornøyd jente etter ei superøkt på verdens beste gym :)

Etter ei god fredagsøkt er det fortjent med et godt måltid. Barbeque kylling er et supert alternativ å velge da! Jeg er nok en gang inspirert av nettsiden Busy But Healthy, som jeg også var med f.eks løkringene, thai chicken pizza, de fylte champinjongene og mange andre oppskrifter. Alle orginaloppskriftene finner dere inne på denne siden, og jeg tror ikke jeg er den eneste bloggeren her til lands som henter ispirasjon derifra. Jeg synes virkelig ikke det er stjeling å bli inspirert av andre kreative mennesker :) Det er vel nettopp akkurat derfor disse oppskriftene blir lagt ut, fordi andre skal bli inspirert av de. Her er i allefall oppskriften på barbeque kylling, håper noen av der blir inspirert til å prøve den :DCa. 400 g kyllingfilet

80 g mandelmel

5-6 ss sukkerfri barbequesaus. Jeg liker å bruke denne.

1 ts pepper

1 ss hvitløkspulver

Sett ovnen på 200 grader og bland mandelmel, pepper og hvitløkspulver i en bolle. Skjær rå kyllingfilet i strimler og dypp den i blandigen slik at den dekkes godt. Legg strimlene på bakepapir og stek midt i ovenen i ca. 30 minutter. Ha barbequesausen i en bolle og dypp stimlene i den mens de fortsatt er varme. Gjerne bruk en klype sånn at du slipper å bli grisete :)  

Denne er perfekt å servere på en fredagskveld! Jeg brukte salat og ris som tilbehør, og sammen ble det et fantastisk måltid. Nå er det på tide å sette nesa ned i bøkene igjen, ha en fin fredagskveld alle sammen!

Kveldsmat og bling

God kveld! Jeg er stuptrøtt, så uten mye om og men skal jeg vise dere et supert tips til kveldsmat / lunsj. Jeg bruker det til begge deler, det er jo så godt!  Bland noen dråper stevia vanilla cream inn i en boks mager kesam, skjær opp mango og topp med bjørnebær. Jeg liker å fortsatt være litt frossne, sånn at det blir litt tyggemotstand og isfeeling over det. Rør sammen og dig in :)


Jeg er superstressa om dagen over alt for mye å lese på alt for kort tid. Dagene mine ser ca. slik ut: spise, lese, regne, trene, lese, sove. Sosialt liv, hva er det? I tillegg stresser jeg over at jeg er ferdig på skolen om under en måned, og jeg mangler fortsatt jobb. Men når jeg er på trening glemmer jeg heldigvis å stresse, og det er så utrolig godt. Trening er fristedet mitt, og det kan ingen noensinne ta i fra meg. Alt blir vel bra til slutt, de sier jo at det ordner seg for snille piker :D Nå skal jeg ta finne senga og drømme om et liv som matcher de fine nye neglene mine - sparkling og rosa! Superflinke Liz åpner nytt studio her i Trondheim den 2. mai, og jeg anbefaler absolutt å ta turen dit om du vil ha spreke negler :) 

Det er faktisk enda gøyere å løfte tyngre enn noen av gutta med rosabling negler! (Ikke at det skjer hver dag, men jeg glimter til innimellom) Jeg pleier jo aldri å sammenligne meg mot noen andre enn meg selv, men jeg må innrømme at smilet sniker seg frem etter slike sett.  Nå må jeg seriøst legge meg, på'n igjen i morgen tidlig. Natta!

Matpakke & MVA

Heihei :) Jeg kom på skolen klokken 7 i dag, og blir nok sittende her en stund til. I eksamenstiden er det mange som ikke tar seg tid til sunn mat og trening, men å droppe det kan være utrolig dumt. Det er viktig å gi kroppen god og riktig næring, slik at man er bedre rustet til å møte dagens utfordringer. Dette gjelder hver eneste dag, men spesielt er det kanskje viktig i eksamenstiden. Mat er kroppens drivstoff, og uten drivstoff blir det vanskelig å ta til seg ny kunnskap. Det trenger ikke å være snakk om superfancy greier, men enkle, sunne matvarer. Frukt, grønnsaker, nøtter og magre meieriprodukter er eksempler på gode og enkle mellommåltid. Mitt tips er å heller plukke med seg det fra butikkhylla enn sjokoladeplater og brus ;)  Selv skal jeg straks kose meg med denne matboksen fylt med kyllingwok:

 

Ikke bare er maten viktig, men også treninga. Hjernen trenger avlasting fra lesing, regning og pugging, og da er det viktig å få brukt kroppen litt. Den er jo skapt for å brukes ;) Selv føler jeg at jeg får mye bedre konsentrasjon når jeg setter meg med skolearbeid igjen etter ei endt treningsøkt. Ikke minst gjør det utrolig godt å få rørt på seg etter en hel dag på ræva! I dag er det klart for 4 x 4 intervaller på sykkel, etter gårsdagens beinøkt makter jeg rett og slett å løpe de! Men jeg kan jo alltids late som det er for variasjonens del, eller at jeg savner spinning. Det var jo som spinninginstruktør jeg begynte før jeg heldigvis ble bitt av styrkebasillen :) Nå skal jeg spise matpakken min,og komme igang med MVA-oppgavene igjen - håper dere har en gøyere dag enn meg :) 

Flinke studenter :D

Treningsøvelser

Mange av dere har spurt etter bilder/filmer av ulike øvelser, så her kommer noen forslag! Skal bli flinkere til å filme fremover, enn så lenge er jeg sikker på at dere ikke har sett alle disse før. 

Triceps superset, smale dips og kickbacks:

 Sumo squat:

Mage - omvendt beinhev & hengende beinhev:

 Ryggøvelser- Enarms roing i hammerstrength, nedtrekk bak og sittende roing:

Om ingenting av det over ga ny inspo er jeg sikker på at denne gjør det:

Bruker du noen av disse øvelsene? 

I love pannekaker

Dere som har fulgt bloggen min en stund vet vel hva som er favorittfrokosten min i helgene, nemlig pannekaker eller lapper. Vaniljepannekaker, peanøttpannekaker, kokos&vanilje lapper eller blåbærpannekaker  - you name it, I love it ;) Denne helga var jeg hjemme på besøk hos mor og far, og der finnes det ikke skap fulle av mandelmel, protein og stevia. Da er det utrolig greit å ha ferdigmix fra Easy Living sånn at jenta får laget pannekaker likevel :D  Det er så lett som å blande en porsjonspakke med 1 dl skummet melk i shakeren, riste og helle i panna. Shake'n bake gir digg frokost på under 5 minutter!

Dette er så enkelt å lage at til og med min kjære lillesøster klarer å lage det! ( Veldig glad i deg, men du er ikke verdens beste kokk søss) Likevel måtte jeg holde et øye med stekinga for å passe på at det resultatet ble perfekt :) Vi toppet pannekakene våre med mager kesam, sukkerfritt syltetøy og stevia. NAM!
Jeg er alltid fan av å lage maten selv, men det har man jo ikke alltid mulighet til. Det er akkurat da det er så herlig med slike lettvinte løsninger. Jeg og kjæresten har bestilt oss tur til Kypros i slutten av mai (hurra!), og da kommer jeg garantert til å ha med ulike ferdigmixer og disse slankebarene i kofferten! Jeg skal jo stille i bodyfitness igjen til høsten, og da er det et must å holde den sunne linje for å gå ned i vekt. Slankeshakes er også et godt mellommåltid i farta, og er et mye bedre alternativ enn typisk drittmat folk hiver i seg når de har det travelt. Å ha en travel hverdag er altså IKKE en unnskyldning for å la være å spise sunt ;) 

Jeg skulle ønske det var disse herlige pannekakene som ventet meg nå også, jeg ble nemlig sulten av å skrive dette innlegget :D Men jeg har en utålmodig hund som venter på tur før skolebenken kaller, så det er bare å dra på seg joggeskoene! Ha en sporty tirsdag :)

Hverdagslykke

Midt oppi at jeg er superstressa over fire eksamener som nærmer seg faretruende raskt er det små ting i hverdagen som lyser opp dagene mine. Det skal ikke mer til enn å våkne til blå himmel og en overentusiastisk hund som vil ut på tur for å få det som i mine øyne er verdens beste start på uka. Hun er tilogmed så flink at hun poserer når hun ser et kamera! Lærer fort av sin nye matmor ;)Enda bedre er det å få pakke fra Better Bodies i posten! Lykke :D Likte spesielt godt denne singletten, så den måtte på med engang. Elsker trene i nye treningsklær, det gir meg et lite ekstra gir på trening hver gang. 

 

GLAD jente klar for ei brystøkt på bildet over, og før trening drikker jeg alltid proteinkaffe. Den er hellig. Kok opp bittelitt vann og ha to ts kaffepulver i et stort glass. Rør ut kaffepulveret i det kokende vannet. Lag shake på vanlig måte av med ønsket proteinpulver, jeg synes både vanilje og sjokolade er digg. Hell shaken over i glasset, rør godt,  add noen dråper stevia og dryss til kanel på toppen - så er du good to go! 

Ha en herlig start på uka alle sammen, og sett pris på de små tingene :)

Chocolate banana icedream

Jeg nevnte at jeg var glad i is i går  - men det er en understatement. Å si at jeg elsker is er vel mer passende, og foruten nøtter blir det ofte Dream is til lørdagsgodt.  Det kan man jo ikke spise hver dag, men derfor gjelder det å være litt kreativ. Etter suksessen med denne isen var det på tide med et nytt eksperiment, nemlig sjokoladeis. Jeg har blitt litt inspirert av Ben & Jerry's, nemlig å putte alt som er godt sammen i en is. Det gjorde jeg med denne, og den ble døpt chocholate banana icedream. Meget treffende navn, om jeg skal si det selv!  Du sitter igjen med god samvittighet etter å ha spist denen, og du slipper å bli kvalm også ;) 

Pisk 4 eggehvitter stive tilsett deretter 5 ss steviapulver, 1 rør med stevia english toffee og en halv boks mager kesam. Deretter tilsetter du 2 scoops med melkesjokoladeprotein, og pisker videre.

Hvis du er fan av lys sjokoladeis stopper du her, men hvis du er som meg og vil ha den litt mørkere tilsetter du også kakaopulver. Jeg brukte ca. 2-3 ss av dette. Smak deg frem til det blir perfekt :)


At man må finne perfekt mengde kakao er en fin unnskyldning for hyppige smaksprøver ;)

Jeg elsker nøtter, og hva er vel bedre enn å kombinere nøtter med is? Derfor malte jeg opp en stor håndfull hver av mandler og valnøtter. Jeg synes også banan passet seg fint her, og skar opp to modne bananer som havnet oppi. Følte meg som en liten unge som bare puttet masse digge ting oppi en bolle og pisket avgårde :D Små barn, store gleder! Uansett, når det hele er godt blandet sammen heller du det over i en boks og setter det i fryseren. Etter 3-4 timers venting kan du nyte en fantastisk is med den beste samvittighet :) 

Det hjelper å vite at denne ligger i fryseren når jeg sitter på skolen og er litt bitter når jeg ser ut av ruta på sol og knallblå himmel. Heldigvis er det ikke mange timene til jeg skal på kettlebells trening, det blirgodt å få rørt litt på kroppen! Kos dere masse denne nydelige søndagen folkens - i morgen er det tilbake til hverdagen :)

Motivasjonsboost & lørdagsgodt

Først og fremst vil jeg gratulere alle utøverne som var med i Oslo Grand Prix idag! Planen var å reise til Oslo, men jobb helg satte en stopper for det. Heldigvis gikk det hele live, og jeg fikk se glinsende vakre atleter på scenen. For et muskelshow sier jeg bare, og FOR en motivasjonsboost! Så utrolig mange inspirerende utøvere og fysikker gir meg ekstra glød og treningsvilje. Sånn vil jeg også bli tenker jeg da - og da må det jobbes! Gleder meg fantastisk mye til det er min tur igjen høsten :) Med ekstra motivasjon fikk jeg virkelig kjørt bra på dagens treningsøkt på bakside lår og biceps. Det gjorde virkelig vondt å gå trappetrinn etter økta, og det er så kos å tenke på at det blir dobblt så ille i morgen. No pain no gain ;) Kjørte følgende øvelser idag : 

Sittende lårcurl i hammerstrength (avsluttet også bakside med hatsett på denne øvelsen)

Utfall

Nordic hamstrings

Strake markløft 

Hipthrust

Stående EZ-curl

Hammercurl med manualer

Hantelcurl

Glad og motivert jente i yndlingstights før trening :) 

I dag har jeg faktisk ikke hatt tid til å lage noe fancy matretter som jeg kan vise dere. Når jeg ikke er på diett bruker jeg å spise friere i helgene, men prøver å fortsatt ta sunne valg. ( Merk prøver, smågodt og is er min verste fiende ;) ) Noen eksempel på min type helgemat ser dere på bildene under, ikke 100% ren mat - men fortsatt sunt og godt! Jeg er helt for å kose seg litt ekstra i helgene, men husk at det ikke skal bli FOR mye av det gode. Et spisegilde fra fredags ettermiddag frem søndag ødelegger fort det kaloriunderskuddet du har bygget opp i løpet av uka hvis målet er vektnedgang. Alt med måte, er det ikke det de sier? :)  

 

Wasa solruta med cottage cheese, banan og sukkerfritt syltetøy. 


Speltlomper med sukkerfritt syltetøy og PB2. NAM :D


Havregrøt med sjokoladeprotein, økologisk peanøttsmør og cottage cheese, toppet med banan og mandler.


Nøtter er supert lørdagsgodt! En boks blir borte på et blunk :D

Hva spiser du til lørdagsgodt? 

Pesto Pizza

Fredag igjen! Ukene suser virkelig avgårde :) Jeg er akkurat ferdig med dagens treningsøkt, i dag var det klart for skuldre og legger.  Det var ei skikkelig god økt, og  det var godt å få brukt kroppen etter en lang dag på skolebenken. Jeg hadde faktisk sånn pump i skuldrene at jeg knapt fikk tatt hendene bak hodet for å ta ut hårstikket etter jeg var ferdig :D  Uansett, etter trening er det vitktig med mat og næring til kroppen. Helg betyr for mange at det er tid for å kose seg litt ekstra, inkludert meg selv. Men jeg prøver å velge sunne alternativ også i helgene, det er jo tross alt sunn mat som smaker best! Jeg synes sunn pizza er MYE bedre enn vanlig pizza, både når det kommer til smak og for samvittighetens skyld ;) Etter suksessen med thaikylling pizza måtte jeg lage en oppfølger. Denne gangen ble det pesto pizza! 

Smør grove tortilla med pesto. Vi brukte både rød og grønn, og begge ble knallgode. 

Stek kyllingfilet og fordel utover tortillaen. Topp med grønnsaker du liker  - jeg valgte tomat, rødløk og paprika.

Topp med mozarella og stek de på ca. 180 grader midt i ovnen i 5-10 minutter. Følg med - tortillaen skal bli crispy i kantene, men ikke brent ;)  

Jeg var litt uoppmerksom og fikk en litt sortere tortilla enn jeg hadde tenkt. Men digg var pizzaen uansett :) Litt fersk spinat på toppen gir virkelig prikken over i'en, og gjør denne pizzaen til en helgefavoritt! 

Nå venter jobb for denne jenta - GOD HELG! :D

Torsdagens...

Torsdagens lunsj: Sjokoladegrøt


Havregrynsgrøt iblandet melkesjokoladeprotein og noen dråper stevia enligsh toffee.

Torsdagens trening: Rygg

Markløft (perset igjen på 3 x 4 reps på 100 kg! Hurra :D) 

Nedtrekk bredt grep

Sittende roing

Stående stangroing

Pullover

Enarms Hammer Strength roing 


 Torsdagens cardiosang:

 

Tordagens Ayla:Alt i alt - en veldig bra torsdag så langt! Nå venter leksene - håper dere har en fortsatt fin og sporty kveld :)  

Fylte champignon med barbeque kyllingDette er noe av det beste jeg har smakt på LENGE! Enn at jeg ikke har lagd dette før, det er nesten en skam! Alle disse ble borte på et blunk, og det var nesten kamp om å få den siste. Vi spiste de som forrett, men hvis man lager ris & salat blir dette en herlig middagsrett for en person. Lekende lett er det også, og for å lage de trenger du følgende:

10-15 store champignon

150 g mager kesam

                      3 ss sukkerfri barbeque saus. Jeg brukte denne.

200 g kyllingfillet

Hvitløkspulver, salt & pepper

Sett ovnen på 180 grader. Fjern stilken på soppen, og legg de på bakepapir. Skjær kyllingfilet i små biter, og bland i en bolle sammen med mager kesam og barbeque saus. Rør godt sammen føt du tilsetter 1 ts hvisløkspulver i tillegg til litt salt & pepper.  Fyll hver sopp med kyllingmiksen, og stek midt i ovenen i ca. 30 minutter. Soppen kommer til å avgi endel væske mens den står i ovenen, men det er helt normalt - så ikke bekymre deg når det skjer ;) Totalt næringsinnhold er ca. 388 kcal, 73 g protein, 15 g karb og 5 g fett. De kan med andre ord nytes med 100% god samittighet!

I dag har jeg treningsfri fra styrke, men skal løpe 4 x 4 intervaller på mølla.  Da løper jeg i 4 minutter, før jeg går raskt i 3, og løper de neste fire igjen - tilsammen  4 ganger. Jeg pleier alltid å ha 5% i stigning, med en hastighet mellom 10-12,5. Kommer litt an på dagsformen ;) Nå er ikke kondisjon/utholdenhetstrening hovedfokuset mitt - men det må til det også! Bare for å vise dere AKKURAT hvordan jeg har det under ei intervalløkt: 


Akkurat det jeg tenker når jeg er ferdig - I win at life :D 

Persing og beinøkt fra helvette

OMG. Jeg har så vondt i lårene mine at jeg tror jeg dævver. Nå skal jeg ta dere med gjennom dagens økt på forside lår med meg. Dette er sånn det funker, step by step :) 

Jeg varmer alltid opp med å gå ca. 10 minutter på mølla i raskt tempo med stigning. Deretter er det klart for tidenes hat/elsk øvelse: knebøy. Jeg kjører 3 oppvamingssett før jeg virkelig begynner, med 10 x 20 kg, 8 x 40 kilo og 5 x 60 kilo. Når disse er fullført er jeg god og varm i muskulaturen og klar for arbeidssettene. 3 x 8 reps på 70 kilo gikk opp lettere enn forventet, og derfor gikk jeg for et forsøk på persing bare for gøy. Tilsammen lå 85 kilo på stanga og den gikk opp tre ganger, hurra :D Alltid gøy å løfte tyngre vekter enn man har gjort før. Lurer på hva jeg hadde klart om jeg ikke hadde kjørt 3 sett på 70 først - regner med jeg finner ut av det etterhvert!

Neste på menyen er beinpress, som jeg utfører med et og et bein i HammerStrength maskin.  Her kjører jeg 3 sett på 12-15 reps, og når jeg klarer 15 reps på alle 3 settene er det på tide å øke belastingen. I dag ble det 15, 12 og 10 reps på 130 kg. Så er det klart for utspark, som definitivt er en av mine favorittøvelser for forside lår. Får så god kontakt med musklene på denne øvelsen synes jeg. Her kjørte jeg 4 x 12 på 20 kilo. Etter denne øvelsen er jeg relativt gåen i lårene, men det verste gjenstår forsatt - nemlig hatsettet mitt. Etter den siste øvelsen på hver muskelgruppe kjører jeg alltid et hatsett      ( ja, jeg har funnet på navnet selv ) for å få tynt ut det siste av musklene. På bein gjøres denne igjen i beinpress i HammerStrength, men denne gangen med begge beina. Settet utføres slik: 10 x 10 reps med 10 sekunders pause mellom. Er det rart jeg kaller det hatsett?! Her er det viktig å ikke legge på for mye - man skal tross alt klare 100 reps på den vekta. Jeg kjørte 110 kilo, og klarte knapt å gå etterpå. Det føles helt jævelig mens det står på, men gud så godt det er når man er ferdig! Så er det klart for triceps, men det kan jeg fortelle om en annen gang :)

Lårene mine protesterte heftig når jeg skulle gå opp trappa for å lage middag, men jeg kom meg opp likevel. Jenta må jo spise maten sin, hehe ;) Og i hverdagene spiser jeg som regel ikke fancy ting som krever halve Iherb, det hører helgene til. Jeg har verken tid, kreativitet eller vilje nok til å holde på slik på ukedager. I dag ble det kylling, ris og salat toppet med denne kalorifrie dressingen. Så godt - så enkelt :)Hva har du trent i dag?

Favorittbar & skitur

Her om dagen var det så fint vær at jeg bare måtte benytte muligheten til en skitur! Det blir vel ikke så mange fler av de denne sesongen, og egentlig er det helt greit. Jeg er klar for vår :D Etter ca. en time var det på tide med pause, og påfyll av energi. Påska er over og sommersesongen en rett rundt hjørnet, derfor er kvikklunsj byttet ut med min nye favorittbar! Den er fra proteinfabrikken, og du kan kjøpe finne den ved å trykke her. Jordbær er min personlige favoritt, med dødsgod smak, mye protein og lite kalorier. I like :)Baren er bare et av mange produkter som er med i den nye serien til proteinfabrikken for å gå ned i vekt, som du kan finne her. Jeg pleier generelt å være skeptisk til slike serier, men denne har jeg fått sansen for! Enkelt og sunt er jo mitt mantra ;) Serien inneholder mange ulike produkter for enkel slanking, og jeg gleder meg til å prøve flere av de! Blant annet har de slankeshakes og annen slankemat, som f.eks brød og kakemikser. Denne jenta gleder seg spesielt til å prøve pannekakene! Jeg elsker jo pannekaker, spesielt når de er sunne og kan nytes med god samvittighet. Jeg liker å lage ting fra bunnen av, men ferdige bakemixer, shaker og barer er kjempegode alternativ for folk som er i farta og som ikke har tid til å lage alt selv. På denne måten er det enkelt å ta sunne valg uansett hvor travelt man har det - no excuses! Har du lyst å prøve men er usikker på hvilke smaker du vil prøve, kan du prøve denne sample packen til bare 99 kr inkludert råååsa shaker ;)Det er ikke mange månedene til bikinien skal på vet dere, både på stranda og på scenen!


Flere som hadde lyst på bar, men jeg deler ikke på godsakene ;)

Men ny energi i kroppen var det på tide å vende snuten hjemover, og nå skal den vendes mot skolebenken. 1 måned igjen så er bacheloren i lomma :D
Kanelkylling, kettlebells & treningsplan

Ny uke, nye muligheter! Denne mandagen kan du benytte muligheten til å prøve noe nytt, nemlig kanelkylling. Det er en gammel favoritt som jeg ikke har spist siden denne gangen, men det blir det mye av fremover nå! Jeg har en tendens til å bli hekta på ting, og akkurat nå et det denne kombinasjonen! Jeg er fullstendig klar over at kanel på kylling høres rart ut ( og at det ikke er "virkelig" kanel jeg holder i hånda ), men det er skikkkelig godt! Bare prøv ;)

I går var jeg på kettlebells sammen med Anne Berit på Gympuls. Kettlebellstrening kombinerer både styrke, utholdenhet, smidighet og balanse - noe som gjør det til en veldig bra treningsform. Det var en veldig gøy time, og det er veldig annerledes enn den treningen jeg vanligvis gjør. Det er en stor grunn til at jeg liker å gå på disse timene, for å gi kroppen variasjon. Det er viktig synes jeg :) Igjen prøvde vi å ta noen bilder i løpet av timen, men så var det det der meg og treningstrynet mitt da... Ikke akkurat vakkert, så jeg har nok litt å lære av Anne Berit ;) 

Hæ? Er vi ikke ferdige enda?!

Jeg liker å planlegge treninga mi, og derfor lager jeg alltid treningsplaner. Failing to plan = planning to fail ;) Under ser dere hvordan min treningsuke ser ut, dag for dag. I tillegg går jeg ca. 1 time med bikkja før frokost. Elsker å være tilbake på 5-splitt, det passer meg perfekt. Liker å konsentrere meg om få kroppsdeler på hver økt, slik at jeg virkelig får kjørt ut de musklene det gjelder. Da er det jo ei uke til de skal i ilden neste gang, så det skal ikke være noe igjen på slutten. Train hard or go home ;) 

Hvordan ser din treningsuke ut? 

 

Nydelig bananbrød

Ingenting er så godt som nystekt brød på en søndag. Søndag er fast bakedag hos meg, og da trylles alltid noe godt frem! Bananbrød er dødsgodt, men egentlig ikke supersunt. Som så mye annet går det også her an å lage en sunnere variant, alt man trenger å gjøre er å bytte ut de usunne ingrediensene med sunne alternativ. Det gjelder bare å bruke fantasien litt :) 

Nå er det vel ingen hemmelighet at jeg elsker peanøttsmør, og i kombinasjon med banan blir det bare enda bedre. Dette brødet ble utrolig godt, saftig, smakfult og sunt. Nesten for godt til å være sant :) Definitivt en av mine favorittoppskrifter! Så here goes, oppskriften på tidenes bananbrød:

4-5 dl havremel ( evt mal opp havregryn)

3 scoops ( ca. 90 g) whey gourmet peanutbutter chocolate 

3 ss PB2 ( kan sløyfes)

3 eggehvitter

3 modne bananer

2 ts bakepulver

En klype salt

Sett ovnen på 180 grader. Bruk en stavmikser til å mose bananene helt, og tilsett eggehvittene. Bland godt sammen. I en ny bolle blander du alt det tørre godt sammen, før du blander de to bollene sammen. Stekes midt i ovnen i brødform i 20-25 minutter, og er ferdig når brødet er gyllenbrunt. For å være helt sikker på at det er ferdig kan du stikke en gaffel midt i brødet,  og når ingenting setter seg fast kan du ta brødet ut av ovnen. Avkjøl på rist før du nyter :) Syltetøy, bananskiver og peanøttsmør er supre tips til pålegg. Du vil ikke angre hvis du prøver dette - jeg lover :D

Nå er det lekserlekserlekser, før jeg skal på kettlebellstrening ikveld. Hver dag gir en ny mulighet til å trene ;) Ingen hviledag her i gården! Nyt søndagen kjære lesere :)
Treningsvideo!

For engangsskyld holder jeg det jeg lover :D Husket kameraet, og jeg tvingte en litt uvillig kjæreste til å bli med på film! Her ser dere hvor vi tilbringte en tidlig lørdagskveld, nemlig på byens beste gym. Det ble ei økt på bakside lår, biceps og mage, mageøvelsene ser dere på filmen under.

Vi kjørte annenhver 3 x 30 på den første øvelsen, og prøv å hold strake bein hele tiden. Neste øvelse er det battle of the sexes, om å ta flest reps ;) Den påfølgende situpsvarianten tar jeg 3 x 15 på, før jeg avslutter med max på den siste øvelsen. Der sa iallefall magemusklene mine fort stopp, og en belønning var på sin plass ;)

 

Nå må jeg kaste i meg boksen med cottage cheese - jeg skal nemlig på jobb til 11! Håper dere har en herlig kveld :D

Sunnifisert lasagne

Jeg tipper flere enn meg liker lasagne til helgakos :)  Jeg liker ikke å bruke ferdigposer/pakker - da de inneholder mye unødvendig sukker, salt og fett. Derfor lager jeg heller maten min fra bunnen av, sånn at jeg vet akkurat hva jeg får i meg.  For noen dager siden servererte jeg en sunnere lasagne, som gikk ned på høykant. 

Først stekte jeg en pakke karbonadedeig sammen med sopp og rødløk, godt krydret med cummin, paprika, hvitløk, kajennepepper og salt. Deretter ble væsken helt ut  - før jeg tilsatte en boks hakkede tomater. Jeg lot det putre litt før jeg helte kjøttsausen i en ildfastform, og la skiver av squash over. For å få de tynne og fine brukte jeg en ostehøvel for å rive de. 

Deretter toppet jeg squashen med et lag fersk spinat...

...somn igjen ble toppet med et lag mozzarella. Stekes midt i ovnen i 20-25 minutter på 180 grader.

Jeg serverte med en god salat, og yndlingsdressingen min laget av mager kesam med presset hvitløk. Jeg bruker alltid kinesisk hvitløk ( det er den uten fedd ), den smaker nemlig mye bedre enn den med fedd :) Akkurat nå skulle jeg ha vært i Stockholm med på teambuilding weekend med Better Bodies. Flybillett og hotell var bestilt for lenge siden, men desverre dukket det opp noe som gjorde at jeg ikke kunne dra. Veldig kjipt, men sånn er det noen ganger. Du kan forresten sjekke den siste athlete bloggen min for Better Bodies her. Da ble det jobbhelg på meg istedet, og jeg får heller tenke på at jeg får trent mer ved å være hjemme ;) Hadde ei god økt på skuldre og legger i dag, og satser på at morgendagens økt blir like god! Allerede pakket ned kameraet i treningsbagen, jeg skal holde ordet mitt om å filme :) Nå skal joggebuksa på igjen og bikkja luftes - håper dere alle har en fantastisk fredagskveld!

Spreng grensene dine!

Trening er investering i din egen kropp og helse. Kroppen er tross alt den eneste plassen vi har å leve og derfor er det utrolig viktig å ta vare på den. En treningøkt på 1 time er kun 4 % av dagen din, og alle har vi 4 % å avse til vår egen kropp. Men det er utrolig stor forskjell på å være på trening, og å faktisk trene. Du skal ikke kun gjøre bevegelsene, det skal være tungt å gjøre de. Press deg selv på hver treningsøkt, og virkelig kjenn at musklene dine jobber.

Jeg finner utrolig mye motivasjon i resultater. Resultater kan være så mangt, enten det er økt muskelmasse, persing i øvelser eller ned i fettprosent. Det viktigste er at du måler resultatene dine, slik at du har oversikt over fremgangen din. Etter hver treningøkt noterer jeg alltid hvor mye jeg løfter, og da skal jeg faen ikke være dårligere neste gang. Enten ekstra vekt eller ekstra reps - og aldri mindre. Og ja, det er tung. Det skal det være også! Spesielt vil jeg oppfordre jenter til å slutte med typisk styrketrening i sal, hvor en kjører samme øvelse med samme vekt i 3 minutter. Løft heller tyngre og færre reps, og ikke vær redd for at du blir "bulkete" av den grunn. For jenter trengs det ufattelig mye arbeid og dedikasjon for å legge på seg så mye muskelmasse. Og når det er tungt, så ikke bekymre deg for om håret ligger riktig eller om du ser bra ut. Når jeg trener ser jeg aldri ut som dette :


Men mer som dette:

Det handler om å presse seg selv, og jobbe utenfor komfortsonen sin. Utfordre deg selv på hver eneste treningsøkt, så blir du nok overrasket over hvilke resultater du kan oppnå. Bestem deg for at den vekta skal opp, eller at den mila skal løpes - no matter what. Husk at du er den eneste som kan forme din egen kropp, og skape de resultatene du ønsker. Grensene dine er til for å sprenges, og alltid ha dette i bakhodet :
Sunne løkringer og persing!

Jeg vet ikke med dere, men jeg elsker løkringer! Det er ikke akkurat ja-mat i de flestes ører, men disse er sunne, gode og glutenfrie :D I tillegg er de enkle å lage, og du trenger få ingredienser for å lage disse herlighetene. Hurra! De er et kjempebra tilbehør til både kjøtt og kylling, og falt godt i smak hos både meg og kjæresten. I mangel på vanlig løk brukte jeg rødløk denne gangen, og det var akkurat like godt.  Du trenger følgende:

1 stor løk

1 dl mandelmel ( evt. mal opp mandler selv)

1 ss hvitløkspulver

2 ss parmesan

1 ts salt

3 eggehvitter

Skjær løken i store, tykke skiver. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle og rør godt, mens du har eggehvittene i en bolle for seg selv. Legg ringene i eggehvitten, før du dypper dem i bollen med det tørre. Legg på bakepapir, og stek i ovenen på 180 grader i ca. 25 minutter. Snu ringene halvveis i steketiden. Så kan du nyte sprø og deilige løkringer med god samvittighet ;) 

Over til noe helt annet, jeg hadde ei sykt god økt i dag.Digg når alt fungerer som det skal! Rygg er uten tvil favorittøkta mi, og ryggdagen er alltid den beste dagen i uka.  Selv om lårene mine protesterte heftig under markløften ( fortsatt tømmerstokker etter mandagens økt) kjørte jeg på og fikk ny pers i markløft :D 3 sett med reps på 95 kilo gikk glatt, 100 kilo skal opp neste uke! Basta bom ;) Det var ei sliten jente som kom hjem, og jeg ble funnet i senga som dette:Selv om jeg kunne tenkt meg å holde den stillinga resten av kvelden, så må jeg prioritere kjøkkentjeneste. Morgendagens matbokser skal lages og pakkes før jeg kan finne senga igjen. Jeg skylder på at det er viktig med restitusjon ;) Ha en fin kveld alle sammen!

Brystøkt og epic fail

Jeg hadde ei god økt sammen med Kay i dag. Jeg har trent alene lange nå, og kjenner at det er godt å trene sammen med noen innimellom :) Det var tungt på trening i dag, og det kjennes litt på kroppen at den har vært i feriemodus. På sånne dager er det bare å bite tennene sammen og kjøre på likevel. Sometimes, to get what you want the most - you have to do what you want the least. Vi kjørte først bryst etterfulgt av mageøvelser man må være to for å klare. Det er faktisk ganske så gøy - for  ingen av oss vil være den som gir seg først. Det ble selvfølgelig ikke meg ;)  Glemte selvføllgelig kameraet i dag, men jeg lover å filme disse mageøvelsene i helga!  Økta i dag så slik ut

Benkpress 3 x 8, 50 kg

Flyes 3 x 10, 12,5 kg

Skåbenk 2 x 8, 40 kg

Brystpress i maskin 3 x 20, 40 kg

Cablecross 4 x 12, 10 kg ( 30 sekunders pause mellom settene)

Mageøvelser

Jeg avslutter hver brystøkt med en 7'er test. Den gjøres slik: 7 brede pushups, 7 vanlige og 7 smale pushups umiddelbart etter siste rep på siste øvelse. Klarer jeg det - så veit jeg at jeg IKKE har tatt meg max ut på økta mi. I dag kollapset jeg på gulvet halvveis ut i de vanlige, og økta ble dermed godkjent.

Så må jeg bare vise dere en fantastisk failiure fra min side. Fitnessnora vs. snømann - og jeg tapte. Jeg overvurderte meg selv ( eventuelt undervurderte snømannen ) , og gikk bokstavelig talt på en smell i påska. Jeg skal ærlig innrømme at det gjorde litt vondt, men heldigvis er jeg laget av stål! Mihih :DNå skal jeg spise kveldsmaten min og komme meg i seng, opp til en ny og sporty dag imorgen! God natt alle sammen :)

Morgenstund & blåbærgrøt

Hei og hopp! Jeg våknet til strålende sol i dag og tok med meg godjenta mi ut på tur. Morgencardio er en effektiv fettforbrenner, og i tillegg er det godt å være ute i solskinnet! Jeg går alltid litt forskjellige ruter for at jeg ikke skal bli lei, og bruker appen Endomondo for å se hvor langt jeg har gått og hvor lang tid jeg bruker på det. I dag viste tallene 5,2 km på 51 minutter, som gir en gjennomsnittshastighet på 6.07 km/t. Jeg kunne jo alltids ha regnet ut det selv også, men det er digg at mobilen gjør det for meg ;) Vel hjemme drakk jeg en velfortjent Rockstar, som endelig har kommet til Norge! Drakk mye av denne når jeg bodde på Hawaii og jeg er så glad for at vi har fått den hit til lands. Energidrikk som smaker digg, lite kalorier og tilogmed så er den råååsa ;)


Usminket morgentryne på trappa :)


Ayla synes det er gøyere å kysse meg enn å bli tatt bilde av, jeg er (som dere kanskje ser) ikke helt enig...  

Her om dagen spiste jeg en skikkelig god lunsj, nemlig blåbærgrøt med skyr. Havregrøt er alltid godt, men jeg må alltid ha en proteinkilde til. Protein er det viktigste næringsemnet i mine øyne. Vanligvis bruker jeg proteinpulver i grøten, men i dag gikk jeg for en variant jeg ikke har spist på lenge. Å blande skyr inn i ferdig havregrøt er nemlig dødsgodt, og blåbær er min favoritt. Skogsbær er også godt, og hvis du bruker naturell får du noe som ligner litt på rømmegrøt. Topp med banan og litt stevia så har du et supergodt måltid med både sunne karbohydrater og proteiner. Dagens mattips fra meg ;) Nå må jeg virkelig komme i gang med skolearbeid, før det blir ei styrkeøkt på bryst og mage ikveld. Skal prøve å huske kameraet så jeg får filma litt :) Ha en sporty dag folkens!

Hva skal du trene i dag? 
 

Borte bra, men hjemme best

Det er ganske morsomt hvor mye vi alle gleder oss til ferie, men så utrolig godt vi synes det er å få tilbake hverdagen også. Det er de der rutinene vet dere, som er så utrolig viktige. Jeg skal tilbake til trening, matbokser, cardio og skolebenken. Livet er herlig :) Jeg må bare beklage at det har vært litt dårlig med blogging i det siste, men jeg har litt annet fokus nå om dagen. Jeg har kun 1 måned igjen på skolen - da er jeg ferdig med bacheloren min! Sykt å tenke på, men det blir veldig godt. Etter siste eksamen er ferdig den 15.mai blir det et nytt fokus, nemlig KONKURRANSEDIETT :D Kjenner jeg blir helt i hundre av å se bilder fra konkurransene som har vært, og gleder meg veldig til å stå på scenen selv igjen. Høsten 2012 skal jeg være MYE bedre enn jeg var høsten 2011. Jeg er så gira som det går an å bli, og har ikke ord for hvor godt det skal bli å komme i form igjen.  Som i fjor kommer jeg til å dele det aller meste, slik at dere faktisk får se endringen det er mulig å gjøre uke for uke. 

Nå er jeg klar for å ut å leke meg i snøen, og nyte den siste delen av påska. Senere ikveld blir det ei kveldsøkt på Kaliber, og det skal bli godt å kjøre tungt på beina. Fremside lår er på planen i dag, og da kjøres knebøy, ettbeins beinpress og beinspark. Perfekt avslutning på ei herlig påske :) Håper dere nyter dagen folkens, og er opplagte til å møte hverdagen i morgen!My kind of snømann! ;)

Sjokoladekake & Visdomsord

Egentlig er jeg ikke noe fan av å bruke ferdigmat/mikser, men når man er på hyttetur er det faktisk utrolig greit. Det blir ganske så tungvindt å ha med seg hele Iherb på tur, men denne kaken fra Funksjonell Mat er faktisk veldig god :D Du kan kjøpe den her, eller på de fleste helsekostbutikker. Glasuren er ikke med i pakken, men er laget av sukrinmelis, en eggehvite og kakaopulver. Man kan godt unne seg litt ekstra i påsken etter min mening, bare det ikke blir for mye av det gode. Det er det som er så digg med sunnere baking, man slipper å få dårlig samvittighet etterpå ;)


Så vil jeg bare minne deg på at når det kommer til trening, så klarer du hva faen du vil! Bare bestem deg for hva du skal gjøre, og hvordan du skal gjøre det. Et mål uten en konkret plan vil bare forbli et ønske. FORTSATT GOD PÅSKE ALLE SAMMEN :D 

Spicy kjøttboller

Hei dere! Jeg har akkurat kommet hjem fra ei treningsøkt på Kaliber, og gomler på riskakene mine. Det ble ei kveldsøkt på skuldre med en gang vi kom hjem fra Hitra, og litt drittmat ga tydeligvis futt på trening! 5 x 3 reps på 40 kilo i skulderpress gikk opp på trening i dag, og det har jeg aldri greid uten hjelp før. Hurra :D Uansett så har det ikke bare vært drittmat, det har vært sunn matlaging også. I går serverte jeg spicy kjøttboller med guacamole, ris og salsa til. 

Bland en pakke karbonadedeig, to hele egg, en rødløk, en halv paprika og en halv boks mager kesam godt sammen. Tilsett 1 ts cummin, 1 ts hvitløk en klype kajennepepper & salt. Form boller av blandingen og stek på middels varme i panna.


Hjemmelaget guacamole er enkelt og godt. Skjær opp en avocado, litt paprika og en hvitløk (jeg synes kinesisk er best) og bruk en stavmikser til å blande det hele. Tilsett saften fra en halv lime og smak til med salt og pepper.Server med ris, salat og salsa. Jeg var for lat til å lage selv - men det må gjerne du gjøre ;) 

Så må jeg bare vise dere hva vi brukte formiddagen til, små barn - store gleder sier jeg bare!


Det er så herlig å være ute å påskeværet - og imorgen skal skiene også finnes frem! Jeg skal til Oppdal med venninner frem til fredag og da blir det skiturer og hyttekos. Før bussen går imorgen tidlig skal jeg få presset inn enda ei treningsøkt, viktig å ha rette prioriteringer ;) Derfor bør jeg begynne å komme meg i seng nå, god natt kjære lesere! 

Påskeupdate

Hei dere :) jeg har kranglet litt med appen til blogg.no i helga , og derfor har det vært dårlig med blogging. Men nå er den up and running :D Her er en liten bildeupdate fra påska mi så langt. Nå skal jeg straks på trening , med bananpannekaker i magen. Moste en banan inn i røra før jeg stekte de, og det ble dødsgodt! Try it ;) Jeg brukte denne ferdigmiksen fra Iherb. Veldig greit å ha med seg ferdigmix på hytta, så slipper jeg å drasse med alskens meltyper og stevia.  

Verdens minste påskeegg ;) 

Håper dere har en fantastisk mandag folkens :D