hits

mars 2017

Endelig pistol squats og 4/5

Dette blogginnlegget skulle jeg egentlig ha postet i går, men jeg lå rett ut på sofaen og klarte ingen verdens ting. Inngrepet gikk helt fint og den samme dagen hadde jeg mye smertestillende og bedøvelse så alt virket helt fint. Dagen etterpå derimot, var det helt sinnsykt vondt og alt jeg gjorde var å telle ned timer til jeg kunne ta smertestillende igjen. I dag er det heldigvis litt bedre, og jeg satser på at det verste er over nå. Uansett, før jeg opererte klarte jeg endelig å ta pistol squats! Det har jeg jobba så mye for å få til, så gjett om det føltes bra! Det vil si at 4/5 mål jeg satte meg før påske er mestret, og det synes jeg absolutt ikke er verst. Det siste målet, å ta knebøy på fitnessball får jeg bare vente med for det blir en stund til jeg kan trene underkroppen min. Likevel er jeg superhappy med meg selv for at jeg har klart både pushups på ringer, handstand pushups, pistol squats og bro med armene i bakken. Klapp på skuldra til meg altså!

Genser og tights fra Adidas / sko fra Reebok (-26%)

Rumpa er virkelig en muskel som får jobbet i pistol squats, så nå har jeg enda en øvelse å legge til på øktene mine. En annen av favorittene mine for rumpa er step ups, legger du til en vektskive på den ene siden får du trent litt kjerne samtidig. Jeg prøver generelt å få bedre balanse, og prøver derfor å legge til et element av det i hver økt.


Nå blir det ei stund til jeg får trent underkroppen igjen, men etterhvert kan jeg begynne med overkroppen igjen og det gleder jeg meg til! Selv om jeg har vondt så merker jeg at jeg allerede begynner å bli rastløs av å bare ligge på sofen. Heldigvis har jeg verdens beste sykepleier som pleier meg dagen lang her jeg ligger så jeg skal ikke klage. I tillegg er det jo fredag, en ekstra grunn til å smile i seg selv. God helg alle ♥

Havrebrød & kaffeparty

Havrebrød er noe av enkleste og beste det går an å lage til frokost. Alt du trenger er havregryn, vann og litt krydder. Jeg veksler mellom å lage litt søte varianter med kanel og kardemomme, og salte med oregano, hvitløk og salt. Denne gangen ble det sistnevnte, med masse godt pålegg! Jeg bruker 100 g havregyn, 1 egg og bittelitt vann i tillegg til krydderet. Bland godt sammen, og form til to flate brød og stek midt i ovnen på 200 grader i 12-15 minutter. Ta ut de ut og la de avkjøle seg på rist, før du topper med det pålegget du har lyst på. Eggerøre, spekeskinke, avocado, cottage cheese og jordbær ble mine valg - mange gode smaker og ikke minst masse god næring!


I dag er planen å være supereffektiv frem til operasjonen, så jeg får laget litt oppskrifter og blogginnlegg til resten av uka. Jeg ser nemlig ikke for meg at det blir så gøy å blogge om at jeg ligger med beinet høyt på sofaen. Så tar jeg veldig, veldig gjerne i mot serietips fra dere, det tror jeg nemlig at jeg trenger. Håper dere har en herlig start på dagen, her har det gått ned tre kopper kaffe allerede så det lover godt for resten av dagen ♥

Den siste med stil

I morgen skal jeg operere tåa mi som jeg har klaget litt over tidligere, og jeg gruer meg sånn! Etter operasjonen er bør jeg holde meg unna trening på underkroppen i fire uker, så da måtte jeg selvfølgelig kjøre litt ekstra på i dag. Først har jeg hatt to gruppetimer, før jeg fikk inn ei egen økt også. Her fikk jeg med meg en av mine supersterke kollegaer - og vi gjorde en morsomt variant av floorpress. Ikke bare var den morsom, men den var også svintung for oss begge! Jeg klatret opp på knærne til Stian før jeg sparket fra og kom meg opp til veggen, og han presset opp mens jeg strammet alle musklene jeg har i kroppen! For det var nemlig grisetungt å holde seg strak på så ustabilit underlag, men det gikk!

Innlegget inneholder sponsorlink

Etterpå kjørte jeg litt pushups på stang, ettbens strake markløft, ettbens hipthrust og nesten alle andre bein / rumpeøvelser jeg synes er gøy. Det måtte virkelig trenes i dag i og med at jeg får så lenge ufrivillig treningsfri. Men nå er det ingen vei utenom operasjon, så jeg får bare holde ut. Så må jeg bare tipse dere om den nye Fitness Compression tights fra 2XU. Jeg fikk den i går og er allerede helt forelsket i den! Den er mye tykkere i stoffet enn de andre 2XU tightsene, og finnes ikke gjennomsiktig. Jeg har til og med testet med sjokkrosa truse, haha! Likevel var trusa umulig å se, så denne tightsen går jeg virkelig god for. Den har litt mindre kompresjon enn de andre tightsene fra 2XU nettopp på grunn av at den er tykkere i stoffet, men sitter likevel kjempegodt på og støtter på de riktige plassene. Jeg har utvilsomt fått en ny favoritt!

Så glad ser ei jente med ny tights og masse treningsendorfiner ut! Det blir nok ei lita stund til neste gang jeg kjenner på de samme endorfinene, så jeg må prøve å holde på de så lenge som mulig ♥

Nacho mandag

Nachos er så digg! Speltlompechips bruker jeg til mye, og med det går det også fint an å lage en litt sunnere variant av nachos. Chipsene lager jeg ved å skjære speltlomper i trekanter, før de toppes med ost og krydder før de settes i ovnen. Jeg elsker å bruke hvitløkssalt og litt chili, men her er det bare fantasien som setter grenser. Sett inn i ovnen på 210 grader i omtrent åtte minutter, her gjelder det å følge med mot slutten slik at de ikke blir brent. I mens chipsene står i ovnen steker du karbonadedeig med tacokrydder. Jeg valgte også å lage en hjemmelaget salsa til, det setter virkelig prikken over i'en til alle meksikanske retter. Her har jeg finhakket cherrytomater, rødløk, chili og paprika - før jeg har blandet sammen med litt olivenolje og salt. Hvitløkskesam er fast inventar på middagsbordet hjemme hos oss, legg til guacamole så har denne jenta alt hun ønsker seg. Hvis du ønsker kan du også la kjøttet gratinere seg litt ovnen med ost på før du legger det over chipsene, men jeg velger heller å bruke ekstra mye ost på chipsene. Nachos altså, like godt hver eneste dag og sunt nok til å spises hver eneste dag også ♥
Håper dere har hatt en super start på uka ♥

Denne helgen lever jeg lenge på

Denne helgen har vært så utrolig bra! Det var nemlig endelig klart for 3T-Inspira, en helg for alle i 3T har muligheten til å fylle på med en hel haug med inspirasjon og faglig påfyll. Jeg har virkelig kost meg, og har vært med på en hel drøss med ulike foredrag, timer og treningsøkter.  Jeg har både blitt så revet med at jeg har grått, ledd, svettet og utfordret kroppen og hodet denne helga, noe vi virkelig trenger innimellom. Faktisk har jeg kost meg så mye at jeg nesten glemte kameraet som lå i bagen hele tiden. Noen bilder fikk jeg likevel knipset i dag, under forelesninger og 3D-trening med Scandinavian Top Team. Utrolig kunnskapsrike gutter med masse bra informasjon og øvelser. Faktisk er det lenge siden jeg har kjent noen øvelser brenne så bra i rumpa som det gjorde under dagens 3D-time, så det var utrolig gøy!

Akkurat de øvelsene fikk jeg selvfølgelog knipset, så test de gjerne ut. Alt du trenger er nemlig en treningspartner, så det skal ikke så mye til! Start med å legge det ene beinet i hendene til partneren, før du gjør en ettbeins knebøy. Når du gjør knebøyen skal du også legge begge hendene på utsiden av foten som står i bakken, slik dere ser på bildet under. Så presser du opp til stående posisjon igjen, og gjentar øvelsen. Dette skal dere gjøre i 30 sekunder på det samme beinet.

Så kom 30 nye sekunder, hvor man stort sett gjør det samme. Den eneste forskjellen er at hver gang du er nede, skal du presse så hardt i fra at du gjør et hopp opp for hver repetisjon. Dette gjorde vi også i 30 sekunder, og det brant virkelig som bare rakkern i rumpa etterpå! Deretter byttet vi bein, og kjørte 2 x 30 sekunder på det neste beinet også. Så det var altså bare 2 minutter totalt, men herremin jeg kjenner det enda her jeg ligger i sofaen!

Det var ikke bare disse to karene fra Scandinavian Top Team som kom til 3T i helga, men også mange andre fantastiske treningsprofiler og motivatorer. Jeg er supertakknemmelig for å være en del av en bedrift som gir så mye tilbake til oss som er ansatte, og jeg er full av ny motivasjon etter denne helgen. Den vil jeg gjerne dele med dere også fremover, og allerede i morgen har jeg en liten challenge klar til dere. Ha en herlig søndagskveld alle sammen ♥ 

Crossfit Open 17.4

 I går hadde jeg bestemt meg for å gjennomføre Crossfit Open økta 17.4, og jeg hadde bestemt meg for å gjøre det skikkelig bra. Økta som skulle gjennomføres var 55 markløft på 70 kilo, 55 wallballs på 6 kilo, roing til 55 kalorier var forbrent og 55 handstand-pushups. Alt dette skulle være ferdig på 13 minutter.  Jeg anser meg selv som skikkelig god på markløft, og relativt god på roing så jeg tenkte dette skulle gå bra. Jeg var supergira før startskuddet gikk, og målet var å komme seg til 5 handstand pushups. 

Genser fra Röhnisch / tights fra 2XU / sko fra Reebok (sponsede lenker)

Etter jeg satte i gang med markløften stivnet jeg kjempefort til, mye raskere enn jeg trodde! Derfor tok det mye tregere på det punktet jeg selv trodde jeg skulle være god på, og det ble jeg selv ganske skuffa over. På grunn av treghet i markløften prøvde jeg å skyndte meg på wallballs og ta mange repetisjoner, men lårene klarte ikke å kjøre mer enn 5 i slengen. Jeg hater jo wallballs men kom meg gjennom, og heiv meg på romaskina og rodde til jeg nesten spøy. Likevel holdt det bare til 34 kalorier, og jeg kom meg ikke til handstand pushups denne gangen. MEN - denne økta skal jeg virkelig prøve igjen, for den var supergøy! Og svintung, jeg var helt død etter jeg var ferdig. 13 minutter kan være effektivt som bare det altså - så denne økta kan dere gjerne teste!


Hardt - men utrolig gøy!
 

Hvit havre- og speltpizza

Hvit pizza altså, det er så godt! Jeg var hjemme hos ei venninne i går og da ble denne pizzaen et selvskrevent middagsvalg. I tillegg til å smake helt himmelsk er den full av god næring, og er derfor utrolig mettende. Perfekt som middag, og det som er enda bedre er at det nesten alltid blir igjen rester. Derfor blir det lunsj til dagen etterpå også, og det er en liten lykke i seg selv. For å lage bunnen trenger du:

5 dl havregryn ♥ 5 dl speltmel ♥ 3 egg 

2-3 dl vann ♥ 1 ts salt ♥ 1 ts bakepulver

Bland alle ingrediensene godt sammen, og fordel utover en bakepapirkledd stekeplate. Stek midt i ovnen på 220 grader i 20 minutter, før du tar den ut og lar den avkjøle seg litt. I mellomtiden lager du fyllet, her steker jeg omtrent 500 gram kyllingfilet i panna sammen med salt, pepper, oregano og noen pressede hvitløksfedd. I tillegg kutter jeg opp paprika, rødløk og avocado. Rør sammen en halv boks lettere Crème Fraîshe sammen med to ss pesto, og fordel over den ferdigstekte bunnen. Så legger du kyllingfilet, paprika, rødløk og mais jevnt over pizzaen - før du legger på osten. Helt på toppen legges spekeskinke og avocado, det er virkelig prikken over i'en. Sett inn i ovnen igjen, og nå osten har smeltet etter omtrent 15 minutter er pizzaen klar for servering!


Jeg ble sulten av å skrive dette innlegget, så nå blir det tidlig lunsj på denne jenta!

Carrotcake cupcakes


Innlegget inneholder sponsede lenker

Jeg har laget gode gulrotkakemuffins før, men disse tok virkelig kaka! For de var helt sinnsykt gode om jeg så skal si det selv, og det var utrolig vanskelig å ikke spise alle sammen denne onsdagen. Jeg tok med noen av de som ble igjen på jobb, og ingen av de kunne tro at disse var sukkerfrie! Så here goes, her er oppskriften på herligheten:

4 egg ♥ 2 ss Sukrin gold ♥ 2 ss Sukrinmelis ♥ 4 ss kokosmel ♥ 1 stor gulrot ♥ 1 ts vaniljepulver

100 g smør ♥ 1 ts kanel ♥ 1 ts kardemomme ♥ 1 ts bakepulver ♥ 0,5 dl vann 

Pisk egg og søtning godt sammen slik at det blir luftig. Tilsett resten av de tørre ingrediensene, før du rører inn smeltet smør, revet gulrot og vann. Jeg fikk 12 små muffins av denne oppskriften, som stekes midt i ovnen på 180 grader i 25 minutter. La de avkjøle seg på rist, og mens de avkjøler seg kan du lage glasuren. Glasuren denne gangen ble helt VILL, så god at jeg fikk lyst til å spise opp alt med skje. Som vanlig har jeg brukt Sukrinmelis og Philadelphia i glasuren, men denne gangen ble det tilsatt smør også. Det gjorde virkelig en enorm forskjell, for herrejemeni dette ble godt. Jeg har brukt 100 g romtemperert smør, 200 g Philadelphia og 6 ss Sukrinmelis som jeg pisket sammen. Vil du ha en litt sunnere variant kan du droppe smøret, men hvis jeg ikke var tydelig nok så anbefales det virkelig å ha smør i! Helt magisk ble smaken - og disse kommer garantert til å bli bakt mange ganger fremover. Jeg håper dette trigget bakelysten hos dere også, for hos X-life er det nemlig bakeuke og tilbud på alle ingrediensene jeg bruker i bakingen min! Hele utvalget finner dere ved å klikke her.


Lillelørdag og muffins - da er livet virkelig bra! 

Imponert over egen kropp

Handstand pushups er plutselig lett som en lek! Eller, 2-3 stykker er lett i alle fall og det er jo akkurat det jeg hadde lyst til å klare. Det er så gøy å få til mål etter mål altså, det er nesten så jeg blir litt imponert over min egen kropp. Jeg håper dere også prøver på å mestre nye ting, for det er jo så fantastisk å se hva kroppen klarer bare man jobber for det. Trikset for å få til denne øvelsen for min del var å kjøre med fraspark først, og deretter kom de strikte repetisjonene også. Utrolig gøy å få det til - jeg er så glad! For nå skal jeg nemlig prøve meg på 17.4 økta etterhvert, der er det jo handstand pushup så den må jeg bare prøve!

Genser fra Icaniwill / tights fra Röhnisch / sko fra Reebok (sponsede lenker)
I tillegg tenkte jeg å vise dere en mageøvelse som virkelig river! Plasser hendene på medisinballer og beina mot en vegg, som dere ser på bildet under. Deretter strekker dere annenhvert bein ut til siden - det river virkelig i magen altså! Veldig gøy å teste nye øvelser, for magetrening kan jo i grunn være litt kjedelig. Men med litt variasjon i øvelsene blir det plutselig gøy likevel, for vi alle liker jo å kjenne på mestringsfølelse. Prøv den gjerne, så garanterer jeg støle magemuskler!
Håper dere har en sprek tirsdag!

Nå vet jeg at jeg trenger en solskinnsdag

Det skal virkelig ikke så mye til for å få humøret opp, litt sol og frisk luft så har du kommet langt! Det gjør faktisk underverker å få solstrålene mot huden, og det er ikke noe bedre jeg vet enn fysisk aktivitet ute i fantastisk vårvær. Forhåpentligvis blir det mange slike dager fremover, for det lokker virkelig smilet frem. Helgen som var ga virkelig påskestemning med snø og skyfri himmel, og nå er det jammen ikke lenge igjen heller. Det kribler i magen bare jeg tenker på det, med familie, påskeegg, appelsiner og alt som hører med. I helga knakk jeg koden for enda ett av de målene jeg skulle klare før påske også, og jeg gleder meg til å vise dere! Jeg må bare komme meg avgårde på trening først, den aller beste starten på uka. 
 
Genser fra Kari Traa / tights fra Röhnisch / sko fra Reebok (sponsede lenker)
 

 
Skap en fantastisk start på uken for deg selv, husk at du kan forme den akkurat slik du vil ♥

Timeout & hjemmelagde knekkebrød

I går logget jeg helt av sosiale media for første gang jeg kan huske. Ingen blogg, ingen snap, ingen Instagram og ingen Facebook. Det var så godt, jeg tror virkelig jeg hadde behov for en liten timeout. Det har vel de fleste av oss innimellom, for det kan bli for mye av det gode også. Jeg skulle ønske jeg kunne si at jeg ble mer produktiv av å logge av, men i går ble det faktisk ikke gjort noen verdens ting her i huset. Likevel var det superdeilig, og akkurat der jeg trengte! I dag var det opp for å lage knekkebrød til frokost, det er så utrolig godt og enklere enn man skulle tro. Alt du trenger er dette:

4 dl sammalt grov rug ♥ 2 dl havregryn  1 dl sesamfrø 2 dl solsikkekjerner

1 dl gresskarkjerner ♥ 1 dl linfrø  1 ts salt  1 ss sukrin  7 dl vann

Bland alle ingrediensene godt, og fordel utover et bakepapirkledd stekebrett. Oppskriften gir nok røre til to slike brett. Stek midt i ovnen på varmluft i 175 grader i 10 minutter. Deretter tar du brettet ut, og deler skjærer passende ruter for knekkebrødene før du setter brettet inn igjen. Nå skal det stå i 30  minutter, før du åpner døren på stekeovnen og steker de slik i 10 minutter. Lukk døren og stek knekkebrødene i nye 10 minutter, før du tar de ut og lar de avkjøle seg på rist. Disse blir utrolig gode, er supersunne og smaker digg med alle typer pålegg på.Nå skal familien ut på tur i det herlige været, ha en herlig søndag alle ♥

 

Endelig klarte jeg det

Plutselig knakk jeg koden - og i dag tok jeg mine første pushups på ringer! Det gikk faktisk ganske greit når jeg skjønte hvordan jeg skulle få det til, og det føltes uendelig bra å få det til. Nå er 2/5 mål i treningschallengen min i boks, så nå gjelder det bare å knekke koden på de resterende øvelsene. På ringene har jeg tidligere hatt litt for bredt grep, og kommet for langt tilbake på ringene. Når jeg justerte på det gikk det plutselig mye enklere, så hipp hurra for det! Herlig måte å ta helg på altså, for det her har jeg jobbet mye med i det siste. 


Selvfølgelig ble gliset så bredt som det går an å bli etter dette, men jeg følte meg ikke helt ferdig med pushups. Så Ulrik fikk bli med på noen runder han og, nå som han har blitt 10 kilo er det faktisk ganske så tungt å ha han på ryggen under pushups. Jeg får bare fortsette mens han vokser, så blir jeg sterkere etterhvert som han vokser.
Powpow,  denne fredagen har vært så bra altså! Nå er jeg skikkelig klar for helg, Ulrik skal på overnatting til mormor og morfar for aller første gang. Det vil si at jeg skal sove alt for mange timer det neste døgnet, og herrejemeni som jeg gleder meg! Håper fredagen behandler dere bra, og at dere har en super helg hele gjengen ♥

Grove havresconesScones er så utrolig godt, jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke lager det oftere. I dag ble dette lunsjen hjemme hos oss, og den var så bra at jeg selvfølgelig må dele den med dere. For å lage scones trenger du: 

300 g fibra fullkornhvetemel ♥ 150 g havremel ♥ 1 ss bakepulver ♥ 3 dl melk

3 ss havregryn ♥ 2 ss solsikkekjerner ♥ 2 ss olje ♥ 1 ts salt

Sett ovnen på 200 grader, før du blander alle de tørre ingrediensene. Tilsett deretter olje og melk, og rør sammen. Deigen blir litt klissete, så gjerne ha litt mel på fingrene når du deler den i to. Form til to flate boller på et bakepapir, og skjær i fire like store deler uten å skjære helt gjennom. Stek midt i ovnen i omtrent 20 minutter, før du lar de avkjøle seg på rist. Så er det bare å nyte med pålegg på, disse er like gode med ost og skinke som med syltetøy. Uten tvil en favoritt her i huset!

Ønsker dere alle en herlig kveld ♥

Små steg & magefavoritt

Ny dag og mer jobbing mot målet å klare pushups på ringer. Jeg får det fortsatt ikke til, men på vektskivene klarte jeg det og det var skikkelig kult! Selv om det ikke er hovedmållet er det alltid gøy å klare nye ting, og dette funka veldig bra i dag. Krever mye kjerne, men det er en super øvelse å prøve seg på. Tar man små steg i riktig retning så kommer en i mål til slutt!


Så tenkte jeg å vise dere en av favorittøvelsene mine når det kommer til magetrening, nemlig toes to bar. Her starter du med å henge rett ned fra ei stang, før du bruker kjernen til å løfte beina opp til stanga. Senk de kontrollert ned igjen, så kjenner du virkelig at det river i magen! Hvis denne blir for vanskelig så kan dere starte med å gjøre samme øvelse - men ta knærne til albuene. Det er også tungt, og etterhvert klarer du toes to bar også!
Hva er din favorittøvelse for magen? 

Vårmotivasjon og sommerens store mål

Hei dere! Ny dag, humøret er på topp igjen og det er så deilig at det begynner å bli vår ute. Da frister det plutselig mye mer å dra ut på tur, med sol i kinnene og sjølufta i lungene. Da er det faktisk umulig å ikke smile, det er jo så herlig! Det ble en aldri så liten powerwalk i dag, men nå må jeg faktisk sette i gang med løpinga igjen. Jeg har faktisk ikke løpt i hele år, og det blr ikke så fryktelig mange løpeturer i 2016 heller. Jeg har egentlig ingen unnskyldning, det går jo kjempefint å løpe med vogn og vi har ei mølle i kjelleren. Så nå må jeg ta meg sammen på denne fronten fremover! Ikke bare har jeg godt av det, men jeg trenger det også hvis jeg skal komme meg gjennom noen hinderløp i sommer. For det skal jeg selvfølgelig delta på! I fjor ble jeg forhindret fra å dra, og den eneste konkurransen jeg var med på i fjor var et sykkelritt. Det blir for lite action for denne frøkna, det er jo så gøy å delta i slike løp. Ikke minst er det kjempegøy å trene mot det også, så nå blir det mer løpefokus fremover. For selv om løpemotivasjonen min ikke er på topp i seg selv går den automatisk opp når jeg vet det fører til at jeg kan delta i noe supergøy! Det kommer garantert noen challenger etterhvert også - jeg må bare få inn noen løpeturer selv først. Nå sitter jeg her og ser på datoer for alle hinderløpene i sommer og kjenner at det kribler i magen. Det, pluss at det går mot vår og at jeg har mange fine uteøkter i vente, det gjør at denne tirsdagkvelden er riktig så fin ♥
Har dere noen treningsmål dere jobber mot?

Nei, jeg kan ikke hjelpe deg gratis

Det er mulig at dette er dårlig timing å skrive dette innlegget på, ettersom jeg har tidenes blåmandag og er i dårlig humør men here goes. Jeg synes det er kjempegøy å kunne være til inspirasjon for andre, og at mange spør meg om hjelp er egentlig en tillitsærklæring. Men når jeg daglig åpner mailboksen min og får spørsmål om å sette opp treningsprogram og kostholdsplaner gratis - da skjønner jeg ikke helt hvor folk får manerene sine fra. Går dere inn til frisøren og spør om de kan klippe dere gratis også? Eller en maler har lyst til å male hele stua di etter å ha vært på jobb hele dagen? På lik linje som andre yrker, så er faktisk personlig trener et yrke. Hvis man skal jobbe gratis hele tiden, så blir det ikke mye igjen å leve av. For min del blir jeg rammet av tidsklemma som alle andre. Jeg har en fulltidsjobb, mann, barn og bikkje - som mange så mange andre. Da er det ikke sånn at jeg ønsker å bruke fritiden min på å sitte hjemme og hjelpe fremmede med treningsprogrammene sine. Kall meg gjerne egoistisk, men da velger jeg heller å bruke den tiden på familien min. Eller å trene selv, være med venner eller å bare ligge på sofaen og slappe av. Jeg kunne ha laget en lang liste av ting her men poenget er at det er veldig mye annet jeg heller vil gjøre. Her på bloggen deler jeg så mye jeg kan om trening og kosthold, men om du vil ha noe spesifikt satt opp til deg, så ta kontakt med en fagperson og betal for tjenesten.For det er nemlig en stor jobb å sette opp programmer, som krever mye tid og energi. Og selv om det er en utrolig morsom jobb, så er det nettopp en jobb. Nå må jeg understreke at jeg ikke sier dette for å få flere til å betale meg for tjenester, for jeg har uansett ikke kapasitet til å ta inn flere kunder. Poenget mitt er bare at de færreste av oss har lyst til å bruke fritiden sin på å jobbe gratis, inkludert meg.

Etter ei våkenatt med spyende baby er som nevnt humøret ikke på topp, og når jeg i tillegg våknet til en sint mail fordi jeg sa nei til å hjelpe en person gratis så rant det bare litt over for meg nå. Men det er langt i fra første gangen dette har skjedd og jeg har irritert meg over det, så måtte det bare en blåmandag til for at utblåsningen skulle komme. Og bare så jeg har sagt det helt på slutten, fortsett å kommenter på bloggen og still gjerne generelle spørsmål om trening og kosthold. Det setter jeg nemlig kjempepris på, og det er jo så gøy å kunne bidra på slike ting. Men ting jeg blir sittende i flere timer med, de kan dere spørre noen andre om. Sånn, da fikk jeg sagt det også. Legger ved et bilde hvor jeg smiler bare for å balansere innlegget litt!

Browniesøndag

Formen min er stigende, og i dag ble det en liten luftetur ute. Det gjør alltid godt, og det eneste som gjør det enda bedre er sjoklade når man kommer inn igjen. Jeg elsker brownies og ble veldig fornøyd med denne varianten som jeg har laget flere ganger tidligere. I dag ble det en ny variant med hasselnøtter og sjokoladebiter som ble enda bedre - og derfor må oppskriften selvfølgelig deles:

4 ss smør ♥ 4 ss sukrin gold ♥ 2 egg ♥ 2 ss bakekakao ♥ 7 ss speltmel ♥ 100 g kesam

 1 ss fibersirup (kan sløyfes) ♥ hakket sjokolade ♥ hasselnøtter ♥ 1/2 ts bakepulver ♥ en klype salt

Pisk romtemperert smør sammen med sukrin gold, og tilsett deretter resten av ingrediensene med unntak av sjokolade og nøtter. Du velger selv hvor mye du vil ha av de to sistnevnte i røra, jeg liker å ha litt tyggemostand og tok derfor gode never av begge deler. Hell røra over i en liten ildfast form kledd med bakepapir eller smurt med smør.  Stek på 175 grader i 15-18 minutter, og følg godt med på slutten av steketiden. Her kan det nemlig gå fort mellom svidd på toppen og perfekte brownies.


Åh, sjokolade altså! Det gjør virkelig alt bedre ♥

Trøstespising & ønskeliste

Vi hadde store planer om en sprek helg, men de planene gikk rett i vasken. Torsdag ettermiddag begynte jeg å spy, og det fortsatte i ett strekk helt til i går kveld. Dette er første gangen jeg er skikkelig syk siden Ulrik ble født, og det er jo nesten like ille som å være syk selv å skulle passe på en 1-åring samtidig. Selv om det verste er over føler jeg meg fortsatt urven, og jeg synes selvfølgelig fryktelig synd på meg selv. Kjæresten, som jeg nå har smittet, kom hjem med masse yoghurtnøtter til meg men for min del er det salte ting som frister på dager som dette. Derfor ble det trøstespising med en god gammel barndomsfavoritt, nemlig toast. Brødskivene er smurt med sennep og sukkerfri ketchup, før jeg la på ost, skinke, spinat og tomater. Inn i toastjernet og plutselig var lunsjen klar!

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

På dager som dette når det er panservær ute og sola skinner er det ingenting jeg kunne ha tenkt meg mer enn å bruke kroppen utendørs. Jeg får ikke mindre lyst av å se alle de nye treningsklærne som har kommet denne våren - det er så mange herlige farger! Det gir motivasjon i seg selv med en fargerik treningsgarderobe etter min mening. Jeg har laget meg en ønskeliste hos X-life, og har samtidig en rabattkode å dele med dere! For om dere bruker koden 30awesome når dere kommer til kassen, så får dere 30% på en valgfri vare. Dette gjelder på hele nettbutikken foruten Better Bodies og 2XU, så her kan du gjøre et kupp! Mine favoritter ser dere her:

Vind- og vanntett parkas fra Kari Traa / sko fra Reebok / singlett fra Adidas / tights fra Björn Borg /

parkas fra Kari Traa / sko fra Adidas / singlett fra Röhnisch / tights fra Craft (lenkene i innlegget er sponset)
 


 

Åh, selv om energien er på bunn så kjenner jeg at det kommer litt energi snikende av alle disse herlige fargene! Kanskje var det at jeg endelig fikk en time på sofaen mens Ulrik som også, en kombinasjon av de to er nok det som er mest sannsynlig! Håper dere har en frisk og rask helg, så satser jeg på å komme sterkere tilbake ♥

Proteinsmoothie

Innlegget inneholder sponsede lenker

Jeg elsker smoothie, det er virkelig ikke bare på sommeren det er godt. Jeg lager det hele året gjennom, og finner stadig nye favoritter. Smoothie er en enkel måte å få i seg bra næring på og som smaker supert. Dagens variant var full av proteiner, og jeg brukte disse ingrediensene:

2 håndfuller frosne bringebær ♥ 2 håndfuller frosne jordbær ♥ 1 banan

1 scoop vaniljeprotein ♥ 150 g cottage cheese ♥ 1 ss sukrin

Alle variantene med proteinpulver fra Nutramino smaker skikkelig digg, utvilsomt mitt favorittprotein! Det gjør denne smoothien til et perfekt lite måltid etter trening, eller bare hvis du har lyst på noe digg. For min del var det sistnevnte i dag, jeg har treningsfri og skal bare la kroppen slappe av resten av kvelden.


Ha en super kveld alle spreke lesere ♥

Vaffellykke for store og små

På selveste kvinnedagen slo jeg til med vaffel til lunsj, og det falt godt i smak både hos store og små. Jeg måtte lage en helt ny oppskrift fordi alle mine tidligere oppskrifter har inneholdt kunstig søtning, og det har jeg tenkt å holde Ulrik unna en stund til. Men det stopper meg selvsagt ikke i å lage like gode vafler, denne oppskriften er superenkel og du trenger disse ingrediensene:

3 små bananer ♥ 4 egg ♥ 3 dl havregryn ♥ 2 dl fibra fullkornshvetemel

2-3 dl melk ♥ 1 ts kanel ♥ 1 ts kardemomme ♥ 1 ts bakepulver ♥ 1 ts vaniljepulver

Mos bananene med stavmikser, før du tilsetter resten av ingrediensene og blander godt sammen. Tilsett melken til slutt, og se an hvor tykk du ønsker å ha vaffelrøra. Stek med litt smør i vaffeljernet så de ikke setter seg fast, og topp med det du liker best. Jeg elsker kombinasjonen brunost og banan, det er så digg!


Håper dere får like mye glede ut av oppskriften som vi hadde ♥

1/5 i boks

I dag klarte jeg endelig ett av de fem målene jeg har satt meg på challengen min! Endelig kom jeg meg ned på underarmene når jeg sto i bro, det er faktisk tyngre å komme seg ned i denne posisjonen enn det ser ut som. I alle fall for meg som ikke har trent så mye bevegelighet før så er det utrolig gøy å få til dette. Jeg skal fortsatt jobbe med å få albuene enda nærmere hodet, så jeg skal fortsette med denne øvelsen fremover også.

Tights fra Adidas / genser fra Röhnisch (sponsede lenker)


Flyvende superkvinne fikk jeg også til sammen med en av mine herlige kollegaer i dag, det er jo ekstra gøy å få til ting sammen med andre! Knebøy på ball prøvde jeg på x-antall ganger i dag, men jeg får det ikke til helt enda! Etter mange faceplants fant jeg ut at det var best å gi meg, så får jeg heller satse på å klare det en annen dag. Jeg kommer et godt stykke ned, før jeg bare faller ned til siden. Fortsatt har jeg altså mye jeg skal klare før påske, så her gjelder det å jobbe på! 


Hvordan ligger dere an med utfordringen, får dere til de målene dere har satt dere? ♥

Meatfree monday: Tomatsuppe

Jeg prøver alltid å få inn et vegetarmåltid i uken, men ofte glemmer jeg å gjøre det på mandager. Men i dag tenkte jeg å dele denne supre oppskriften på tomatsuppe med dere, perfekt på en kjøttfri mandag. Denne smaker så utrolig mye bedre enn posesuppe, og tilsetter du et par egg får du ekstra protein i tillegg. Suppen er enkel og alt du trenger for å lage den er dette:

2 bokser hermetiske tomater ♥ 2 ss tomatpure ♥1 liter grønnsaksbuljong ♥ 1 kinesisk hvitløk

3 sjalottløk ♥ 1 liten chili ♥ 2 ts salt  ♥ 1 ts pepper ♥ 1-2 ss sukrin

Finhakk løk, hvitløk og chili som du freser noen minutter i en kjele. Tilsett tomatpureen og la det surre noen minutter, før du har i boksene med hermetiske tomater. La dette koke opp før du tilsetter buljongen. Jeg liker å ha litt tyggemotstand, og valgte derfor å ha fullkornspasta i suppen. Denne kokte jeg sammen med buljongen. Når alt er blandet sammen lar du det koke i ca. 10 minutter - og tomatsuppen er klar! Dette er en ganske spicy variant - så gjerne smak deg litt frem i forhold til mengen krydder, hvitløk og chili. Mens supper koker kan du også lage rundstykker, denne oppskriften med havre- og spelt anbefales fra meg!


Ønsker dere alle en herlig start på uka!

Tre favoritter

Jeg elsker biff, søtpotet og avocado. Det er uten tvil tre favoritter her i huset, og blir ofte brukt i matlagingen min. Mer enn det trenger du heller ikke for å få en utrolig god middag. Start med søtpoteten, skjær den i terninger og stek i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter. Før de går i ovnen topper du med litt olje og favorittkrydderet . Jeg brukte havsalt, chili og litt hvitløk - elsker alt som er spicy! Biffen er krydret med salt og pepper, og stekt i 2-3 minutter på hver side i panna på høy temperatur. Avocadoen er bare skjært i terninger, den er så god i seg selv! Så er middagen servert, mer enn tre favoritter skal det nemlig ikke til ♥

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

 

Kreativ magetrening

Jeg hater egentlig å trene mage, og av den grunn hopper jeg ofte over det. Grunnen til at jeg ikke liker det er fordi jeg synes det er dørgende kjedelig, men som med alt annet handler det om å finne litt kreative varianter. For alt blir jo kjedelig om man ikke spriter det opp innimellom, og det har jeg vært for dårlig til på mageøvelsene. Men i dag var det så mye bra folk på senteret, og det er jo så gøy å teste øvelser sammen. Da blir man fort litt mer kreativ også, og derfor fikk magen kjørt seg litt på slutten av treningen i dag. Denne varianten av situps som dere ser under er tung for begge to, så gjerne prøv den med en venn!


Neste øvelse trenger du en liten venn for å klare, og denne er faktisk svintung! Det er også mulig gjøre med en manual, eller uten ekstra vekt i det hele tatt. Start med å ligge med korsryggen godt ned i gulvet, strekk ut beina og trekk de tilbake igjen som dere ser på bildene under. Det er faktisk tyngre enn det  ser ut som.

Siste øvelse er super for skuldre også, nemlig situp press. Hold baby / kettlebell med strake hender, og ta en situp samtidig som du strekker armene rett opp. Brems litt på vei ned, så skal du kjenne at denne brenner den og! 

Spicy tacosuppe med speltlompechips

Jeg er over snittet glad i taco, og om det var opp til meg hadde vi spist taco flere dager i uka. For å få litt variasjon men fortsatt ha den deilige tacosmaken falt valget i dag på tacosuppe. Jeg har hørt om det mange ganger før, men aldri testet det før i dag. Det høres jo egentlig litt rart ut - men det ble kjempegodt! Den ble til og godt mottat av mannen i huset, som i utgangspunktet ikke synes suppe er mat. Det er det jo i aller høyeste grad, og denne her er både næringsrik og mettende. For å lage den trenger du:

400 g karbonadedeig ♥ 1 liten løk ♥ 1 hvitløk ♥ 1 rød chili ♥ 400 g hakkede tomater

1 lite glass tomatpure (140 g) ♥ 6 dl vann ♥ 1 buljongterning ♥ 1 boks mais ♥ 1 pakke tacokrydder

Stek finhakket løk, hvitløk og chili i en gryte med litt olje. Tilsett karbonadedeigen, krydder og litt vann og la det steke til karbonadedeigen er ferdig. Tilsett resten av ingrediensene, men hold gjerne litt igjen på vannet for å se an tykkelsen på suppa. Liker du den veldig tykk kan du holde igjen litt på vannet, eller tilsette litt ekstra for å få den tynnere. La den putre seg sammen i 5-10 minutter, i mellomtiden kan du lage speltlompechips. Det er kjempeenkelt, skjær speltlomper i trekanter og topp med ost og krydder. Sett inn i ovnen på 200 grader i 8-10 minutter. Supert som tilbehør til suppa, smak gjerne til med litt lime og avocado på toppen så har du virkelig en god middag! Ferdig på 20 minutter er den også, perfekt for en sulten mage.


 

Crossfit open - 17.1

Jeg føler at hele verden har gjennomført 17.1, og da måtte selvsagt jeg også prøve! For de av dere som ikke skjønner hva jeg snakker om så er 17.1 den første økta i årets Crossfit Open, og den så veldig morsom ut ved første øyekast. Det var ikke så morsomt mens det sto på, men utrolig gøy å ha klart det! Økta så slik ut: 

10 dumbbell snatches, 15 boxjump burpees, 20 dumbbell snatches, 15 boxjump burpees, 30 dumbbell snatches, 15 boxjump burpees, 40 dumbbell snatches, 15 boxjump burpees, 50 dumbbell snatches, 15 boxjump burpees. 

Hele økta skal gjennomføres på maksimalt 20 minutter, jeg brukte 16:53 og er superfornøyd med det! Nå skal det sies at vekta på manualen skal være 15 kg, men vi har kun partall på senteret. 16 var opptatt, så da ble det 14 og noen vil kanskje underkjenne økta mi av den grunn men jeg gir virkelig meg selv godkjent likevel! Med tanke på at jeg aldri har tatt verken dumbbell snatches eller boxjump burpees før, så synes jeg selv at det var ekstra bra innsats. Det hjalp også virkelig å ha en herlig dommer som telte reps og heia på meg, for å telle hadde jeg aldri klart alene midt oppi denne svettefesten. Nå som jeg har fått ned pulsen litt synes jeg faktisk dette var ei skikkelig kul økt, og det frister virkelig å prøve de neste øktene som kommer i Crossfit Open! Hvis dere er usikre på hvordan øvelsene utføres kan dere se video på Crossfit Games sine hjemmesier her.Jeg var så sliten at jeg kollapset på gulvet etterpå, men jeg var så fornøyd med at jeg gjennomførte at energien kom fort tilbake igjen! Gjerne hyl ut i kommentarfeltet om dere også har tatt økta, og hvordan det gikk! Hvis dere ikke har prøvd så gjerne test, for dette var moro!