hits

mars 2016

Kilometerchallenge & motivasjon

For å komme skikkelig i gang igjen etter påsken tenkte jeg det var på tide med en ny kilometerchallenge! Det er det lenge siden jeg har hatt nå, så det er virkelig på tide. Det passer veldig fint for meg akkurat nå, ettersom trilling er det meste av treningen jeg gjør. For dere som blir med kan dere velge om dere vil trille, gå eller løpe - det er helt valgfritt. Det som ikke er valgfritt er antall kilometer, målet er å gjennomføre et maraton på ei uke. Det vil altså si 42 kilometer, og challengen starter i morgen. Jeg tenkte det var en super motivasjon å ha med seg inn i helga, som forhåpentligvis gjør at flere enn meg kommer seg ut. 42 kilometer på en uke vil i snitt si 6 kilometer per dag, og det skal være overkommelig for de fleste. Hvis denne challengen blir for enkel får jeg heller kjøre på med litt mer utfordringer etterhvert, men vi starter i alle fall med denne. Jeg synes det er supergøy når vi kan motivere hverandre, så del gjerne bilder på instagram med hashtag #kilometerchallenge og #fitnessnora. Da får jeg fulgt med på dere og kan heie på dere hele uka. Håper så mange som mulig blir med, jeg og Ulrik er mer enn klare til å sette i gang!

Lenkene i innlegget er sponset

Jeg blir alltid så mye mer motivert når jeg har et konkret mål å jobbe mot, eller en utfordring som dette. Da blir det ekstra gøy å gjennomføre, og jeg vet med meg selv at jeg kommer til å dra ut på tur selv om det er dårlig vær. Det er jo ikke et alternativ å ikke klare å komme i mål på min egen challenge! Det er ikke bare utfordringer som motiverer meg, men også nye treningsklær. Det er jo så gøy at ting faktisk passer nå som jeg ikke har en stor kul på magen lenger. Jeg har nettopp lagt inn en ny bestilling hos X-life, og her er noe av det som havnet i handlekurven min:

Vind- og vanntett jakke fra Kari Traa / kompresjonstights fra 2XU / t-skjorte fra Better Bodies / løpesko fra Reebok i grå/rosa og lysegrønn

Ingen tvil om at dette passer helt perfekt på til trilleturer og utetrening fremover. Håper så mange av dere som mulig blir med på challengen, startskuddet går i morgen tidlig!
 

Grove crêpesJeg skulle egentlig spise knekkebrød til lunsj i dag, men etter jeg scrollet gjennom instagram ombestemte jeg meg fort. Min gode venninne Kaja har en super bakeblogg, og etter å ha sett bildet av hennes crêpes måtte jeg bare prøve meg på mine egne. En litt grovere oppskrift, men herregud så gode de ble! Til 6-7 crêpes trenger du:

100 g siktet speltmel ♥ 1 klype salt ♥ 2 ts sukrinmelis ♥  1 egg ♥ 3 dl melk

Bland det tørre, før du tilsetter melk og egg. Visp sammen slik at alle klumper er borte, og sett røra i kjøleskapet i omtrent en halvtime. Stekes med litt smør på middels varme i panna. Jeg toppet mine med jordbær, hakkede mandler og litt fibersirup, og det var så godt! Enda bedre tror jeg det hadde blitt med litt vaniljekesam eller cottage cheese i også, det skal jeg prøve neste gang. Midt i blinken på en solfylt lillelørdag! 

Sunne hverdagsrutiner

Påsken er over, og jeg tror det er flere enn meg som synes det var å komme tilbake til en sunnere hverdag. Jeg har ikke dårlig samvittighet for å ha spist godteri i ferien, men likevel merker jeg jo at kroppen min reagerer på et litt dårligere kosthold. Jeg får mer vann i kroppen, får mindre energi og føler meg generelt litt slappere i kroppen av å spise mat med mye salt, sukker og raske karbohydrater. Da er det jo selvfølgelig bedre å føle seg frisk og opplagt, nettopp derfor har jeg kommet med noen enkle men gode tips til dere i dette innlegget.

? Drikk mye vann. Hvis du synes vann i seg selv er kjedelig, kan du gjøre det litt mer spennende ved å gi det smak. Bruk skiver av frukt, bær eller grønnsaker - mine favoritter er jordbær, lime og agurk. Å drikke vann kan hjelpe hvis du føler deg sulten, det kan hjelpe på søtsug og det å drikke vann hjelper også mot vann i kroppen. Jeg vet at noen blir stresset av å gå på badevekten etter en ferie, men hvis du har gått opp noen kilo kan mye av det være vann som er lagret i kroppen din. Fyll på med enda mer vann, så forsvinner det fort igjen.

? Sørg for å ha sunne ingredienser tilgjengelig. Hvis skuffer og kjøleskap er fylt opp med sunn mat, så vil det naturlig nok også være den maten du spiser. Rydd bort eventulle godterirester fra påsken, og sørg for at frukt og grønt står frem i stedet. Jeg pleier å handle stort en gang i uken, det sparer jeg både penger og kalorier på. Det er jo så enkelt å bare ta med seg noe godt hvis man er innom butikken hver eneste dag, den fristelsen slipper man å utsette seg for ved storhandlig.

? Sørg for å få nok søvn. I ferier kan det være enkelt å snu døgnet litt, det blir gjerne senere kvelder og sene morgener. Når hverdagen kommer tilbake er det utrolig viktig å snu dette så fort som mulig, for de sene kveldene kan gjerne henge litt igjen. Søvn har mye å si for både prestasjoner på trening, vektnedgang og humør - så husk å prioriter søvn før andre ting som er mindre viktige.

? Velg sunnere alternativer til snacks. Det er jo ikke sånn at det ikke skal være rom for å kose seg i hverdagen, det synes jeg nemlig er viktig. Men det er ganske stor forskjell på det jeg ser på som hverdagskos, og det som kan være lørdagskos. Frukt, bær, sunnere bakst eller grønnsaker og dip er mine favoritter som kos på helt vanlige hverdager.

?Kom deg på trening! Kroppen vår er skapt for å brukes, så sørg for å gjøre nettopp det. Ikke tenk at du må sette av to timer for å trene, da kan dørstokkmila plutselig bli lang. Absolutt alt er bedre enn ingenting, om du går en tur, trener med kroppsvekt på stua eller kommer deg på treningsstudio bestemmer du selv. Bare bruk kroppen, og ikke minst velg en treningsform som gjør deg glad. Trening skal nemlig ikke bare være pes, tungt eller kjedelig - det skal gi energi og glede i hverdagen.

Det var fem enkle tips fra meg til dere, håper dere har kommet godt i gang med den sunne hverdagen ♥

Sjokoladelykke og treningsrom

SAMSUNG CSC

Mandager er jo den store "begynne på nytt dagen," men ferien er ikke helt over enda og derfor måtte det litt baking til i dag. Jeg har egentlig spist alt for mye sjokolade i påsken, og derfor tenkte jeg å komme tilbake til det vanlige kostholdet mitt fra i dag. Men så dukket sjokoladesuget opp ut av det blå, og da klarte jeg ikke å stå i mot. Sukker har jeg likevel fått nok av, og valgte derfor en sunnere muffinsvariant i dag. Her har jeg brukt sjokolademiks (adlink) fra Funksjonell Mat, som blandes med 4 dl melk, 4 egg og hakkede valnøtter. Jeg elsker å ha nøtter i muffins, det er så godt med litt ekstra tyggemotstand synes jeg! Bland alle ingrediensene sammen og fordel i muffinsformer, som settes i ovnen på 175 grader i 12-15 minutter. La de avkjøle seg før du legger på glasuren, jeg brukte Philadelphia sitt sjokoladepålegg. 

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Det har ikke bare vært spising og bakingi dag, vi dro opp til det nye huset vårt for å se på noen detaljer og tok samtidig en god trilletur rundt om i nabolaget. Det er viktig å finne gode trilleløyper så fort som mulig, for snart skal vi jo faktisk flytte inn! Planen var egentlig å være ferdig før Ulrik ble født, men vi havnet litt bak skjema. Men nå nærmer vi oss mål, og vi skal være inne i huset i løpet av april. Jeg gleder meg sånn til å flytte inn i et hus hvor vi har valgt absolutt alt selv, og ikke minst gleder jeg meg til å vise dere treningsrommet mitt! Jeg knipset et par bilder i dag bare fordi jeg er så gira, for i dette rommet kommer det til å bli gjennomført mange treningsøkter fremover. Den gamle peisen dere ser på bildet skal selvfølgelig ut, så må jeg få på plass speil og finne ut hvilket gulv vi skal legge. Hvis noen har tips til det er det bare å hyle ut i kommentarfeltet! Den store pappesken på gulvet er mølla mi, og den gleder jeg meg virkelig til å teste ut. Mens vi var der i dag måtte jeg teste ut hvordan det ble å ta bilder foran kontrastveggen også, og det ble jo kjempebra om jeg så skal si det selv. Jeg ville ha en farge som ga mye energi, og der føler jeg at vi har skutt blink.Åh, se for dere at dette skal bli fylt opp med knebøyrack, vektstenger, manualer, kettlebells, ringer og slynger. For meg blir det i alle fall tidens lekeland!
 

De fire første, beste og lengste ukene

I dag er det fire uker siden Ulrik ble født, og det føles helt rart. På en måte har de flydd forbi, og det virker som vi nettopp var på sykehuset. Men på den andre siden klarer jeg nesten ikke å se for meg hvordan livet var uten han, fordi det virker som han alltid har vært her. Disse fire ukene virker derfor som de har vært de korteste og de lengste ukene i mitt liv på en og samme gang. En ting er i alle fall sikkert, og det er at de har vært de beste ukene jeg har hatt. Det er rart med det, jeg har jo aldri vært noe babyperson eller brydd meg noe særlig om barn men nå er alt gøy. Det er gøy å se hvor mye han har utviklet seg bare på disse ukene, hvor mye mer han gjør ut av seg og hvor mye mer han er tilstede. Det er nesten sånn at jeg har lyst til å se på han hele tiden, for å være sikker på at jeg ikke går glipp av noen ting. En sånn mor trodde jeg a-l-d-r-i at jeg kom til å bli, men der tok jeg feil. Jeg så heller aldri for meg at det å være mamma skulle komme naturlig for meg, men jeg tok heldigvis feil der også. For når jeg virkelig koser meg med bæsjebleier, gulp og våkenetter, da vet jeg at morsinnstinktet er på plass. Så selv om han her kommer til å vekke meg minst tre ganger i natt, så gjør det ingen verdens ting. Å ha han liggende på brystet er nemlig det aller beste jeg vet ♥ 

Pushups & påskeegg

Selv om jeg ofte kommer med mange sukkerfrie og sunnifiserte oppskrifter her på bloggen er ikke sånn at jeg aldri spiser sukker eller godterier. Det er ikke sånn at sukker er gift, og jeg spiser som regel godis en kveld i uken. Så lenge en klarer å spise litt, og ikke spiser kilosvis med smågodt er det ingenting i veien for å kose seg på en lørdagskveld. I dag er det ikke bare lørdag, men det er jo selveste påskeaften og da må det et skikkelig påskeegg til. Mitt er ikke fylt med proteinbarer, men med yoghurtnøtter, sjokolade og smågodt. Det har jeg absolutt ikke dårlig samvittighet for, og det skal ikke dere ha heller! Nyt påskeferien og påskeegget, det er nemlig ikke det som teller i det lange løp.

Lenkene i innlegget er sponset


Minst like viktig som det å nyte påskeegget synes jeg det er å holde seg i aktivitet i påska. Det trenger ikke å være all verden, bare en kommer seg opp av sofaen og får brukt kroppen! Det er jo det den er skapt for, ikke å sitte på rumpa. Både kropp og sinn har godt av aktivitet og frisk luft, og da smaker jo påskeegget ekstra godt når man kommer hjem igjen også. Her går det mest i trilleturer nå, og i dag var alle de tre favorittgutta mine med på tur! I morgen er det fire uker siden Ulrik ble født, og kroppen kjennes mer og mer klar for trening. Likevel holder jeg meg til litt kortere bevegelsesbaner enda, disse pushupsene var tunge nok de! Forresten får dere -15% rabatt på hele nettbutikken til X-life ved å bruke rabattkoden EASTER i kassen. Dagens tips fra meg til alle dere, ha en super påskeaften!

Turbukse og pannebånd fra Craft
 

Havre- og speltvaflerI dag er det den store vaffeldagen, og det er jo verdens beste unnskyldning for å lage litt sunnere vafler. For min del har det blitt en god del sjokolade så langt i påsken, så da passer det fint å slå til med sukkerfrie vafler. Hele familien synes de var gode, og det synes jeg også! De er enkle, mettende og uten så alt for mange ingredienser. Til åtte store plater trenger du:

3 dl siktet speltmel ♥ 2 dl havregryn ♥ 1 stor banan ♥ 2 egg ♥ 2 ss sukrin gold

1 ts kardemomme ♥ 1 ts kanel ♥ 1 ts bakepulver ♥ 2-3 dl melk/vann

Mos først bananen med stavikser, før du tilsetter resten av ingrediensene. Kjør røra godt sammen med stavmikser, slik at den blir jevn og glatt. Melk/vann tilsettes til slutt, slik at røra får riktig konsistens. Stek med litt smør i vaffeljernet, og topp de ferdige vaflene med akkurat det du ønsker. For å få litt ekstra påskestemning valgte jeg vaniljekesam, appelsin, valnøtter og litt honning. Nydelig påskekos!


Det er helt supert å være på påskeferie med familien, Ulrik får alltid en hel masse oppmerksomhet selv om mor er på kjøkkenet. Selv om mini har fått ei supersøt lita dobbelthake lover jeg at dere ikke får det av disse vaflene, så de er det bare å nye med god samvittighet! 

Utetrening med strikk

I går var det barnevogna som spritet opp trilleturen, og i dag var det strikk. Strikk er jo så enkelt og praktisk, veier ingenting og kan bli med overalt. I tillegg er det jo så mange øvelser som kan utføres med strikk, slik at en kan få trent de fleste muskelgruppene i kroppen. Å justere tyngden på øvelsene er også veldig lett, man regulerer bare bredden mellom føttene. Strake markløft som trener bakside lår og rumpe utføres som dere ser på bildene under, hvor overkroppen bøyes fremover samtidig som rumpa settes bak.

Tights fra Röhnisch (-40%)  / treningsstrikk fra Abilica (lenkene i innlegget er sponset)

For å trene skuldre koblet jeg sammen to strikk for å få riktig lengde. Stå på strikket, stram magen og press rett opp over hodet.


Bicepscurl er vel en øvelse de fleste har sett før, det er viktig med curls for the girls! Triceps er like viktig, og kan enkelt trenes ved å ta tricepspress bak hodet. Denne øvelsen er egentlig enklere å gjennomføre knestående, da behøver man bare ett strikk også. Men i dag var det litt vått ute, og da valgte jeg heller å gjennomføre øvelsen stående med to strikk.
Gjerne gjennomfør øvelsene som en sirkel, med 15-20 repetisjoner på hver øvelse. Jeg fikk en fin liten treningsøkt, og kjenner at strikk er en veldig fin treningsform for meg akkurat nå. Helt til slutt vil jeg bare tipse dere om at det er påsketilbud på alt fra Röhnisch, og hele kolleksjonen finner dere ved å klikke på bildet under.


 

Babyjogger workout

Lenkene i innlegget er sponset

Nå som jeg er nybakt mamma er det naturlig nok ikke like mye tid til trening som før, men det er absolutt rom for å få det til i hverdagen likevel. Den lille sover jo en god del, spesielt godt sover han hvis han ligger i vogna. Derfor passer det kjempebra å bruke vogna i treningssammenheng også, den kan jo brukes til mye mer enn bare trilling! Jeg har ikke skrevet så mye om vogna tidligere, jeg ville virkelig teste den godt før jeg fortalte dere meningen min om den. Jeg har Babyjogger City Elite , og jeg elsker virkelig denne vogna. Jeg var så heldig og fikk den sponset av Barnas Hus, og jeg er virkelig fornøyd med valget. Før vi plukket den ut dro jeg i butikken for å teste alle vognene de hadde, og bestemte meg til slutt for Babyjogger. Selv om den kjentes veldig bra ut i butikken er det jo litt annerledes å faktisk bruke den ute, først da kjenner man virkelig hvordan vogna fungerer. De store hjulene gjør at den er veldig stabil, og triller bra også i ujevnt terreng. I tillegg digger jeg at forhjulet er svigbart, samtidig som jeg har muligheten til å låse det. Ingen tvil om at jeg, Ulrik og vogna kommer til å ha mange treningsøkter samen i tiden fremover!

Kompresjonstights (-30%) fra 2XU / vindjakke fra Röhnisch (hele kolleksjonen er på tilbud nå - dere finner utvalget her)


Utfall er en helt super øvelse å gjøre med vogna, samtidig som jeg får trent triller Ulrik frem og tilbake samtidig. Dette gir ustabilt underlag som virkelig er krevede for kjernemuskulaturen! Igjen måtte jeg bare jogge litt med vogna bare for å kjenne på følelsen, i veldig korte intervaller mellom lyktestolper. Jeg er så ivrig på å komme i gang med treningen at det er vanskelig å holde igjen, men jeg holder meg selv litt i tøylene. Jeg tenker at den tiden jeg til vanlig ville ha brukt på styrketrening, den får jeg heller bruke på bekkenbunnstrening. Men likevel er det deilig å sprite opp trilleturen med noen øvelser og korte løpestrekninger slik som i dag.

Det går ikke an å gjøre noe annet enn å smile etter en så fin tur som i dag, påsken har virkelig vært super så langt! Kjæresten har endelig tatt påskeferie og kommet ut til Frøya også, så nå er alt helt perfekt. Han koser med Ulrik mens jeg skal inn på kjøkkenet for å lage mer sunn påskegodis til oss. Forhåpentligvis blir det bra, i så fall kommer oppskriften i morgen! Ha en fin kveld da dere ♥

Næringsrikt frø- og nøttebrød


Til frokost i dag spiste jeg et av de beste brødene jeg noensinne har smakt, nystekt av mamma. Jeg skal derfor ikke ta æren for denne oppskriften, men brødet var så godt at jeg bare må dele det med dere. Ikke bare et det godt, men det er fullt av næringsrike ingredienser og metter derfor lenge. Til to store brød trenger du:

1 kg grovbakst ♥ 1,5 dl havregryn ♥ 2 dl solsikkefrø ♥ 1,5 dl linfrø ♥ 150 gram valnøtter

3 ss honning ♥ 1,5 pakke tørrgjær ♥ 10-11 dl vann lunkent vann ♥ 3 ts salt

Bland alt det tørre godt. Nøttene og frøene kan du enten grovhakke, eller du kan bruke en stavmikser om du ønsker det. Tilsett vann og honning og rør godt sammen. Deigen skal være litt klissete, og helles over i to smurte brødformer. Ikke fyll deig helt opp til kanten av formen på grunn av heving, da er det bedre å heller lage tre brød av oppskriften. Hevingen foregår i ovnen, da brødene skal steke på 50 grader i 30 minutter på nederste rille. Deretter skrur du varmen opp til 200 grader, og steker brødet videre i 1 time. Vipp brødet ut av formene, og legg de opp ned på en rist. Sett brødene inn i ovnen på nytt i 10 minutter, da får brødet en fantastisk god skorpe. La brødet avkjøle seg og topp med det pålegget du ønsker, det smaker like godt med både søtt og salt på.

Dette brødet er supert å ha i matboksen nå i påsken, med masse god energi!

Sjøluft & slynger

Det er så utrolig deilig å være ute i frisk sjøluft! Det er virkelig stor forskjell på lufta her ute og hjemme i Trondheim, den er så ren og god. Jeg tror Ulrik liker lufta like godt som meg, for han sover som en stein når vi er ute. Etter dagens trilletur bestemte jeg meg for å prøve litt enkel trening, energien min er nødt til å brukes. Det er tre uker siden fødselen nå, så alt må fremdeles gjøres veldig forsiktig men det kjennes godt å gi kroppen en lett utfordring også. Jeg startet med å ta knebøy med Ulrik som vekt, han veier ikke engang fire kilo men det blir fort tungt med mange nok repetisjoner!


Pannebånd og genser fra Kari Traa / tights (-30%) fra Röhnisch (lenkene i innlegget er sponset)


Slynge er et supert treningsredskap som er enkelt å frakte med seg, og som kan brukes hvor som helst. Kan festes både inne og ute, og gir muligheten til å gjøre en hel rekke øvelser. Jeg har denne slyngen, som er på tilbud akkurat nå hvis noen vil gjøre et godt kjøp. Jeg tok med slyngen ut i dag, og prøvde meg på roing og pushups. Det største fokuset når jeg gjør øvelsene nå er å kjenne at jeg klarer å få kontakt med de indre magemusklene, og at jeg klarer å holde kontakten gjennom hele øvelsen. Som dere ser på bildene er bevegelsesbanen min på øvelsene veldig kort, og det kommer nok til å ta noen uker før jeg klarer noe mer. Men akkurat nå føles det bare veldig godt å komme i gang med å gjøre noe, spesielt når formen min er så fin som den er.Lillefavoritten må bare venne seg til å bli med på trening, for det kommer det til å bli mye av fremover. Noen av dere har etterspurt øvelser for bekkenbunn også, det lover jeg å komme med et innlegg om etterhvert. Jeg gjør det hver dag selv om det er utrolig kjedelig, jeg vet jo at jeg kommer til å ha mye igjen for det i lengden! Det merkes godt at de ikke er på plass, men svake magemuskler er en liten pris å betale for å få det fineste i verden ♥

8 tips til sunnere påskegodis

Det er søndag, og noen av dere har kanskje tatt påskeferie allerede slik som oss. Jeg er 100% for at en kan kose seg med sjokolade og godis i påsken, men det kan bli litt mye om man skal spise mye av det hver dag hele påsken. Derfor tenkte jeg å komme med noen av mine favoritoppskrifter når det kommer til sunnere kos, som passer midt i blinken nå i påsken!

Sukkerfrie sjokoladehjerter med melkekrem smaker som påskeeggene til Freia, men kan nytes med verdens beste samvittighet. Jeg har tatt med meg formene mine til Frøya for å lage enda flere varianter av denne oppskriften, den er nemlig farlig god!

Marsipan hører også påsken til, det er jo så godt! Vanlig marsipan har jeg ikke spist på flere år, for denne varianten er så lik originalen at det absolutt ikke er behov for det. Oppskrift og fremgangsmåte finner dere her.

Appelsiner smaker ikke bare godt på skitur, men også i kake! Denne smaker virkelig av påske, samtidig som den er saftig og god. Oppskriften finner dere her.

Knallgode karameller helt uten sukker og med bare fem ingredienser finner dere oppskriften på her.

Jeg har ikke tall på hvor mange oppskrifter på sunnere kjeks jeg har delt her på bloggen, men den beste av dem alle finner dere her.

Kakao smaker godt uansett hvor du er på påskeferie, enten du er på fjellet, på kysten eller i byen. Denne er sukkerfri og ekstra proteinrik, super påskekos!

Har du lyst på Bounty bør du virkelig sjekke ut dette innlegget - smaker like godt som originalen!

Har du lyst på noe som ikke krever så mange ingredienser og som er ferdig i en fei kan du smelte mørk sjokolade og dyppe jordbær i den, så har du en super liten påsketreat!

Dette er noen av mine favoritter, men hvis dere vil ha mer inspirasjon kan dere sjekke arkivet mitt i kategorien bakst og dessert. Her ligger nemlig alle de søte og sunne oppskiftene jeg noen gang har postet, her finner du garantert noe som faller i smak!

Pizza & giveaway

Vi har tatt påskeferie, og kommet oss ut til Frøya. Nå er hele familien i sving for å lage en skikkelig god lørdagspizza, og som alltid serveres det en grov og proteinrik variant. Formene vi har her ute er ekstra store, så her er det du trenger for å lage en stor pizzadeig:

5 dl havregryn ♥ 5 dl sammalt speltmel ♥ 3 dl siktet speltmel ♥ 1 pakke tørrgjær 

ca. 3 dl vann ♥ 1 ss olje ♥ 2 ss oregano ♥ 1 ts salt

Bland alt det tørre og rør godt før du tilsetter fingervarmt vann. Bruk litt ekstra mel hvis deigen blir klissete. La den stå til heving i 20-30 minutter, før du klemmer den jevnt utover et smurt stekebrett. Forstek deigen på 220 grader omtrent 8 minutter, før du tar den ut og legger på fyllet. Vi stekte en pakke karbonadedeig sammen med tomat, fersk sopp, rødløk, hvitløk og paprika, samt to bokser hermetiske tomater. Smak gjerne til med salt og pepper til slutt. Fordel over den forstekte pizzabunnen, før du topper med ost og serranoskinke. Sett inn i ovnen igjen i 8-10 minutter.Så er det bare å nyte, det gjorde jammen jeg etter bilturen. Helt til slutt vil jeg bare tipse dere om min lille påskegiveaway, hvor jeg deler ut et påskeegg med treningsfavoritter i samarbeid med supersponsor X-life. Det er superenkelt å vinne, sjekk bare instagram-kontoen min for å delta. Dere finner meg som fitnessnora, og dere kan sjekke ut profilen min  her.


Ha en super lørdagskveld da dere!

Fredagsdate med favorittene

Fredag igjen, ukene flyr virkelig bare forbi. Jeg koser meg sånn i den nye hverdagen, med trilleturer, amming, bleieskift og masse kos. Mange av dere har spurt hvordan det går med Guapo og Ulrik, og det går veldig fint. Det vil si, Guapo bryr seg egentlig ikke så mye om han men nøyer seg med å snuse litt på han innimellom. Det eneste det virker som Guapo er sjalu på er babygymmen til Ulrik, den kunne han gjerne tenkt seg å leke med! Ellers merker både jeg og Guapo at han får litt mindre kos og oppmerksomhet nå enn før, så han er flinkere til å komme bort for å kreve det. Jeg har heldigvis to hender, så jeg har muligheten til å kose med begge småguttene mine.

Lenkene i innlegget er sponset

Jeg bor mer eller mindre i joggeklær om dagen, og den nye dressen fra Better Bodies har uten tvil blitt en ny favoritt. Genseren er genial til amming også, den finner dere her og joggebuksa her. Klærne vises kanskje ikke så alt for godt fordi Ulrik er foran, men han var bare så utrolig søt på bildet at jeg måtte poste det! Denne fredagskvelden skal jeg bare kose meg med gutta mine, og ikke minst med takeaway fra Sushibar! Jeg e-l-s-k-e-r sushi, så er det jo ikke til å stikke under en stol at det er veldig deilig å få ferdiglaget mat innimellom også. Har dere forresten prøvd sushi med mangosaus til? Det er skikkelig digg, og et veldig godt alternativ til soyasaus.


Så nå blir det bare kos resten av kvelden, og pakking til påskeferie. I morgen drar vi til Frøya, og jeg gleder meg virkelig til å ta med Ulrik ut til øya mi

Når sjokoladesuget melder seg

Det er torsdag, og jeg hadde ekstremt lyst på sjokolade i dag. På to og en halv uke har jeg gått ned tolv kilo etter fødselen, men jeg har fortsatt hele seksten igjen før jeg er tilbake der jeg var før graviditeten. Jeg stresser ikke med det men jeg vet at de kiloene blir ikke borte av seg selv, og i alle fall ikke hvis jeg skal spise sjokolade i ukedagene. Jeg får derfor holde meg til lørdagene mine, men litt sunnere sjokoladekos er det ingenting i veien for! For disse proteinkulene kan en fint kose seg med i hverdagen, og det stilte virkelig suget etter sjokolade. Oppskriften har jeg stjelt fra fineste Linn, og det eneste man trenger for å lage disse er 30 gram sjokoladeprotein, 10 g kakaopulver, 10 g fibersirup og bittelitt vann.

Fibersirup varmes i mikroen i ca. 10 sekunder, til den begynner å boble. Bland inn proteinpulver og kakao, før det tilsettes noen få dråper med vann. Bland alt godt sammen, og form til små kuler. La de avkjøles i fryseren i et kvarter, før de er klare til å nytes. De er veldig gode i seg selv, men ekstra godt er det med litt peanøttsmør på toppen. Jeg elsker jo peanøttsmør, og ikke minst i kombinasjon med sjokolade!


SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Her har dere altså et supert tips til sunnere kveldskos, som jeg håper dere benytter dere av. Det er nemlig verdt det!

Omelettpizza


Det er onsdag og lillelørdag, da passer det perfekt med en god oppskrift til dere. Jeg har postet den tidligere, men den er så enkel og genial at den fortjener å vises frem igjen. Denne pizzaomeletten er nemlig ferdig på en halvtime, og smaker virkelig godt. Start med å piske tre egg sammen med krydder av ønske. Jeg brukte salt, pepper, chili og hvitløk. Stek i ei panne med litt smør/olje som en tynn omelett. Vipp omeletten over på et bakepapirkledd stekebrett, så har du pizzabunnen klar. Jeg smurte litt pesto over bunnen, men her kan du også bruke tomatpure eller ketchup. Topp med det du ønsker, jeg lagde to forskjellige varianter i dag. Min hadde kalkunskinke på, mens kjæresten fikk en med chorizo. Av grønnsaker brukte jeg tomat, purreløk, paprika og fersk sopp - før jeg toppet med ost. Sett omelett pizzaen inn i ovnen på 200 grader i omtrent 20 minutter.


Under steketiden kan du gjerne lage en frisk salat og servere på siden, det blir ekstra godt til! Kjæresten var så sulten at han spiste opp sin før jeg fikk tatt bilder, og da ble jeg faktisk litt sint. Ikke bare-bare å være sammen med denne bloggeren altså, haha! Uansett, fyll kan varieres i det uendelige ut i fra hva du liker best. Bunnen er virkelig full av gode næringsstoffer, som gjør at dette måltidet gir metthetsfølelse i mange timer. Like godt til lunsj, middag og kvelds - omelettpizza slår aldri feil!Verdt alt

Under svangerskapet var jeg åpen om at jeg aldri har vært typen som er glad i barn. Jeg har selvsagt blitt glad på venninnene mine sine vegne når de har fått barn, men jeg har aldri vært interessert i å holde de eller kose med de. Jeg vet ikke hvorfor, jeg har bare aldri hatt interesse for barn eller babyer. Derfor var jeg nervøs for at jeg skulle reagere på samme måte når Ulrik kom til verden, og tenkte mye på det under graviditeten. Jeg var oppriktig redd for at jeg ikke skulle bli glad i min egen baby, eller ha noe særlig interesse for han. Bare å ha disse tankene fikk meg til å føle meg helt forferdelig, for jeg vet jo at det ikke er sånn man "skal føle det." Jeg vet at jeg ikke er alene om å ha tenkt dette, og derfor håper jeg at jeg kan berolige noen der ute med dette innlegget. For i det sekundet han kom til verden var alle disse tankene vasket bort, og erstattet av en hel flom med følelser. Det er nesten litt rart, at det går an å bli så ekstremt glad i et annet menneske på så kort tid. Det er kanskje en klisje, men det føles virkelig ut som hele brystkassen min holder på å sprenges når jeg ser på han. Det er mer lykke og kjærlighet der inne enn jeg trodde var mulig. Så det er virkelig verdt det, selv om graviditeten var forferdelig og selv om vi ikke sover om natta lenger. Premien man sitter igjen er verdt alt ♥

Ostesmørbrød med grønnkål

Det er mandag igjen, og hver mandag prøver jeg å spise en kjøttfri middag. Nå om dagen merker jeg at middagene må lages raskt, og i dag ble ostesmørbrød løsningen. Disse var supergode, jeg ble overrasket over hvor godt det faktisk smakte. Jeg skal ikke skryte på meg at jeg har funnet på denne retten selv, jeg hadde besøk av ei god venninne som er vegeterianer i dag og hun sto for oppskriften. Grønnkål er jo en supergrønnsak, full av vitaminer, mineraler og kostfiber. Den kan brukes til så mye, også i ostesmøbrød. Start med å fjerne grove stilker fra grønnkålen, og skyll den godt. Deretter steker du den i panna på middels varme, med litt olje, salt og pepper. På grove brødskiver fordeler du honningsennep før du legger på ost. Har du ikke honningsennep er det også mulig å bruke vanlig sennep og honning. Når det kommer til osten valgte vi  å bruke en kombinasjon av både cheddar og norvegia for å få ekstra smak. Når grønnkålen har stekt i 5-8 minutter legger du den over osten, og topper med ei ny brødskive. Sett inn i ovnen på 200 grader i omtrent 10 minutter, eller til osten har smeltet.

Så er det bare å ta de ut, del på tvers og server! En smaksbombe som ferdig i en fei, og kan spises til lunsj, middag eller kvelds. Nå skal jeg bare kose med Ulrik resten av dagen, jeg får virkelig ikke nok av den lille prinsen min 

Saftig bananbrød med sjokoladebiter


Det er lite som slår en skikkelig bakesøndag. Det er så gøy å eksprimentere med nye oppskrifter på kjøkkenet, og ikke minst så er det jo så fantastisk å nyte resultatet etterpå. Spesielt når resultatet ble så bra som det ble i dag, for dette bananbrødet ble helt nydelig! Modne bananer kan brukes til så mye, og er en super erstatning for sukker i bakst. Det er jo så søtt og godt i seg selv, og gir et saftig resultat.

3 store bananer ♥ 250 g sammalt speltmel ♥ 2 ss yaconsirup ♥ 1 dl melk ♥ 2 ss sukrin gold 

2 ts bakepulver ♥ 1 ss kanel ♥1 ts vaniljepulver ♥ 1 ts salt ♥ 60 g mørk sjokolade

Start med å mose bananene med stavmikser, før du tilsetter sirup og melk. Rør godt sammen, før de tørre ingrediensene blandes inn. Til slutt hakkes sjokoladen opp, jeg brukte mesteparten i røra men sparte også litt til toppen. Fordel i ei brødform som er smurt eller bruk bakepapir i den. Sett inn i ovnen på 180 grader i ca 45 minutter, før du tar ut bananbrødet og lar det avkjøle seg på rist. Med denne steketiden blir brødet litt deigete, akkurat som jeg liker at det skal være. Hvis dere foretrekker helt gjennomstekt er det bare å la brødet stå i ovnen omtrent 10 minutter lenger. Så er det bare å nyte, for denne oppskriften ble virkelig god!

Lenkene i innlegget er sponset
Speltlompetoast og solskinn

Selv om jeg ikke jobber er det virkelig noe spesielt med den helgefølelsen likevel. Jeg koser meg alltid litt ekstra i helgene, og det har jeg aldri dårlig samvittighet for. Så lenge man er flink med kostholdet i ukedagene er det ingenting i veien for å unne seg noe ekstra godt i helgene, det tror jeg gjør godt både for kropp og sinn. Dagens lunsj ble speltlompetoast, som ble fylt med litt pesto, salami og hvitost. Stek i vaffeljernet noen minutter, og hvis du vil de skal bli ekstra sprø lar du de avkjøle seg i noen minutter. Server gjerne med litt salat og hvitløkskesam, så har du en fantastisk god lørdagslunsj!

Innlegget inneholder reklamelenker


Vi har selvfølgelig utnyttet det fine været i dag også, og i dag trillet vi nesten i to timer. Det er så deilig å bare gå uten å kjenne på noen som helst smerter i bekkenet eller i ryggen, men at alt kjennes ut som det skal. Både jeg og Ulrik koste oss i sola, han holder seg god og varm i vognposen sin som er foret med saueull. Den er håndlaget fra Bymilla, og er bare helt nydelig. Det samme må jeg bare si om gutten jeg har klart å skape, jeg er virkelig helt trollbundet av den lille krabaten!Jeg er superhappy for at jeg endelig klarer å bruke kompresjonstightsene mine igjen, de har jeg virkelig savnet! Og jeg må bare tipse dere om at favoritt-tightsen har kommet i to nye farger som er vårens must-have for min del. Spesielt den grå har jeg lagt min elsk på, men den i lilla var virkelig fin den også. Du finner grå her og lilla her.Nå skal jeg snart komme i gang med middagen, før det blir kos med Candyking litt senere i kveld. Lørdagskos på sitt beste!

Påskestemning

For en fantastisk uke vi har hatt her i trøndelag! Med sol og blå himmel hver dag har det virkelig vært perfekt for trilleturer, og det har vi utnyttet til det fulle. Påskestemningen har kommet allerede, det er det absolutt ingen tvil om. Hver gang jeg er ute og triller legger jeg inn noen enkle øvelser med kroppsvekt, bare for å utfordre kroppen litt. Nå har det jo snart gått to uker allerede, og jeg kjenner at jeg virkelig savner det å trene. Likevel tror jeg at jeg har godt av å holde litt igjen, og heller fokusere på trening av bekkenbunn ei stund til. Så da holder jeg meg til enkle øvelser utenom, i dag ble det triceps dips på benk. Jeg prøvde også å løpe bittelitt med vogna bare for å teste, og det kjentes veldig bra! 

Tights og genser fra Craft / lue fra Kari Traa (sponsede lenker)

Bare for å bygge opp under påskestemingen gikk vi innom butikken for å kjøpe appelsiner på vei hjem, jeg elsker virkelig denne priskrigen! Spesielt nå som butikkene også har satt ned prisen på ting som appelsin, og ikke bare smågodt. Appelsiner koster nå 2,90 kr kiloen - og da er det virkelig innafor å lage et stort glass med ferskpresset appensinjuice. Til vanlig synes jeg det blir litt dyrt å lage juice, det gikk nemlig fire store appelsiner med for å lage dette glasset med juice. Men i dag var det ingenting som stoppet meg fra å lage det, og jeg tror det blir mange slike glass fremover også!

Ønsker dere alle en fantastisk fredag og riktig god helg!

Peanutbutter banana pancakes

Pannekaker kan virkelig spises hele døgnet, passer like godt til frokost, lunsj og kvelds. Her i huset ble det faktisk middagen i dag, det er jo så godt og med masse god næring i. Denne gangen ble det en liten vri på pannekakene, jeg elsker jo peanøttsmør og valgte derfor å tilsette det i røra denne gangen. Det ble virkelig godt, å få et hint av peanøttsmør sammen med den gode smaken av pannekakene. Her er det bare sunne ingredienser, det du trenger for å lage de er:

3 modne bananer ♥ 300 g havregryn ♥ 2 egg ♥ 60 g vaniljeprotein

2-3 dl vann ♥ 2 ss peanøttsmør ♥ 2 ts kanel ♥ 2 ts kardemomme

Mos bananene med stavmikser. Tilsett resten av ingrediensene, og bruk stavmikseren for å få alt til å bli ei jevn røre. Vannmengden kan du justere selv, ut i fra om du ønsker tynne eller tykke pannekaker. Stek med litt smør i ei god panne på middels varme. Det tar litt tid å steke, men heller lengre steketid og perfekte pannekaker enn at de blir brent. Denne røra er veldig stor, og gir tolv pannekaker. Jeg ble mett av tre, så her er det mat til mange! Det som også er fint er at pannekakerøre fint kan stå i kjøleskapet et par dager, så har du et måltid lett tilgjengelig. Topp pannekakene med det du ønsker, jeg gikk for peanøttsmør, jordbær og bananskiver. Dette er virkelig hverdagskos på sitt beste!

 

Amming & silikon

Jeg har fått utrolig mange mailer med spørsmål om hvordan det går med ammingen siden jeg har silikon, og derfor tenkte jeg bare å lage et eget innlegg om det. Bare så det er nevnt var jeg 18 år da jeg tok operasjonen, og kunne jeg ha reist tilbake i tid så ville jeg ikke ha gjennomført den. Men det kan jeg jo ikke, og derfor er jeg stuck her med alt for store pupper som de er fylt opp av både silikon og melk. Makan til upraktiske greier, og fint er det heller ikke! Heldigvis gjør de jobben sin likevel i form av melkeproduksjon, så det er mer enn nok mat til Ulrik. Det eneste jeg merker er at jeg er avhengig av å amme ofte, for hvis ikke blir det fort plassmangel. Det er ingen fare for at silikonet skal gå i melken på noe vis, så det er helt trygt å amme selv etter en slik operasjon. Det er jeg ufattelig glad for, jeg hadde blitt knust om en dum avgjørelse da jeg var 18 hadde stått i veien for å kunne amme barnet mitt. De fleste som har tatt silikon får til det med amming, men det er naturlig nok litt høyere risiko for at det skal bli komplikasjoner. En generell regel er at jo større protesene er, jo mer påvirkning vil de ha på ammingen.

Slik sitter vi mange timer i døgnet, han vil nemlig spise konstant. Han har allerede lagt på seg mye, og det gleder et mammahjerte. Jeg føler meg veldig heldig som får til å amme han, det er jo så utrolig koselig samtidig som det har mange fordeler for Ulrik. Jeg håper dette var beroligende for flere der ute som allerede har silikon, og som kanskje skal få barn snart. For de av dere som eventuelt vurderer å ta en slik operasjon vil jeg i det minste anbefale å vente til etter eventuelle barn har kommet til verden. Da får en jo noen ekstra år å tenke på også - og kanskje finner man ut at det faktisk ikke er nødvendig med silikon likevel. Jeg skjønte det desverre for sent, men kanskje kan jeg være med å påvirke noen der ute. Nå er det en liten en som vil ha mat igjen, jeg tror han må ha arvet matlysten fra mammaen sin! 

Smoothie og step ups

Sunt kosthold og ernæring har alltid vært viktig for meg, men det er enda viktigere nå. Alt jeg spiser går jo direkte melken til Ulrik, derfor må jeg virkelig tenke over hva jeg putter i munnen. Jeg vil jo at han skal vokse seg sunn, stor og sterk! I tillegg har jo min egen kropp det mye bedre når den får sunn mat også, og da er smoothie en super måte å få masse næring på. I dag startet jeg dagen med en stor smoothie som var full av næring, og som smakte utrolig godt. Smoothie kan jo varieres i det uendelige, men i denne har jeg brukt disse ingrediensene:

200 g jordbær ♥ 200 g blåbær ♥ 2 små bananer ♥ 1 egg ♥ 200 ml kokosmelk ♥ 1 kiwi

Kjør alt godt sammen i en blender, eventuelt med en stavmikser. Jeg brukte frosne bær, bruker du friske kan du tilsette en neve isbiter for å få den kald og god. Her er det en hel masse næring i et fantastisk godt glass! Oppskriften holder til to store glass med smoothie, for min del betyr det at kveldsmaten er i boks også.Etter smoothien tok vi med Ulrik ut på trilletur, det er jo så fantastisk fint vær i dag.  Mens vi var ute på tur tok jeg noen runder med step ups og utfall - det kjennes så godt å gjøre ettbeinsøvelser igjen! Det har jo vært umulig under graviditeten på grunn av bekkenet, men nå kjenner jeg ingen verdens ting når jeg utfører øvelsene. Det gjør meg så glad! Kroppen er jo til for å brukes, og jeg blir ekstremt fort rastløs hvis jeg holder meg i ro over lengre tid. Derfor er det så godt å kjenne at kroppen fungerer som den skal, selv om den nettopp har vært gjennom en fødsel.

Tights fra Röhnisch / lue fra Kari Traa (lenkene i innlegget er sponset)

Denne permisjonstilværelsen altså, den kan jeg venne meg til! Helt til slutt vil jeg bare tipse dere om at det er -25% på ett valgfritt produkt i nettbutikken til X-life i dag! Bruk rabattkoden 400 i kassen, så er det bare å handle. Det var dagens tips fra meg - ønsker dere alle en strålende tirsdag!

Mandag & sjokoladekake

Her i huset har vi startet uken med sjokoladekake, og det synes jeg var vel fortjent! Den er selvfølgelig en sunn variant, og at den er helt uten tilsatt sukker gjør kaken mer enn innafor på en mandag. Selv uten sukker var smaken på denne var helt fantastisk god, og anbefales virkelig! Nå skal jeg ikke skryte på meg at jeg er supermom som har masse tid til å bake allerede, for her har jeg brukt sjokoladekakemiksen fra Funksjonell Mat. Her skal det i utgangspunktet tilsettes 3 egg, 3 dl vann og 1 dl olje, men jeg har en variant jeg både synes er bedre og som gir bedre næringsinnhold. Oljen bytter jeg nemlig ut med en hel boks mager kesam, som gjør kaken veldig saftig og ikke minst full av proteiner. Som glasur har jeg faktisk brukt Nugatti Zero, perfekt å smøre på mens kaken fortsatt er litt varm. Da blir nugattien mer flytende og enkel å smøre over kaken. I dag kommer nemlig både besteforeldre og oldemor for å besøke Ulrik, og da må jeg jo servere noe godt! Denne kaken tok mellom 5-10 minutter å lage sett bort i fra steketiden, og det har jeg tid til mellom amming og skifting av bleier! Fantastisk god - og perfekt hvis du vil lage noe sunt og godt på null komma niks.

Ønsker dere en super start på uka alle sammen!

Min fødselshistorie

I dag er det akkurat en uke siden Ulrik kom til verden, og derfor tenkte jeg at det var på tide å dele fødselshistorien min med dere. Det er et langt innlegg og helt uten sensur, bare til advarsel for de av dere som ikke er interessert i å lese. Natt til forrige søndag våknet jeg i halv fem tiden på natta av at jeg måtte på do. Akkurat det var jo ikke noe nytt, men det kom samtidig en liten klump, litt blod og masse utflod. Etter et kjapt søk på google fant jeg ut at det mest sannsynlig var slimproppen som hadde gått. Det sto også at det kunne gå flere dager og til og med uker før fødselen var i gang selv etter slimproppen hadde gått, så jeg la meg igjen uten forventninger om at noe skulle skje den natta. Med en gang jeg la meg merket jeg at det kom en slags bølgende smerte i korsryggen, en type smerte jeg ikke hadde kjent før. Det var vondt, men ikke så vondt som jeg hadde sett for meg at rier kunne være. Jeg hadde hørt fra andre at rier skulle kjennes ut som sterke kynnere, og at det absolutt ikke kom til å være noen tvil når riene satte inn. Men i løpet av svangerskapet hadde jeg ikke hatt noe særlig med merkbare kynnere, kanskje bare et par ganger. De hadde jeg kjent i magen, og de smertene jeg kjente på dette tidspunktet var kun i korsryggen. Jeg slo meg til ro meg at det ikke kunne være rier, og prøvde å sove igjen. Men 7-8 minutter senere kom de samme smertene igjen, og det var helt umulig å sove. Fortsatt klarte jeg ikke å tro at det var rier, så vekket ikke Bjørni før klokken hadde blitt seks. Vi tok tiden på smertene, og fant ut at de nå kom med 5-6 minutters mellomrom og varte omtrent i 30 sekunder. Slik lå vi en times tid, før Bjørni insisterte på at vi skulle ringe sykehuset. Jeg var fortsatt sikker på at det ikke var slik rier skulle kjennes ut, og følte meg nesten litt dum når jeg ringte. Jeg fant fort ut at det hadde jeg ingen grunn til, i følge sykepleieren jeg snakket med var det helt vanlig å bare kjenne smertene i ryggen. Vi fikk beskjed om å holde oss hjemme til riene varte litt lengre, i omtrent 50-60 sekunder.

Det var en helt merkelig følelse, for de 30 sekundene riene varte følte jeg meg helt handlingslammet. Alt jeg klarte å gjøre var å fokusere på å puste godt med magen til det var over. Frem til neste ri følte jeg meg helt fin, og klarte å spise en god frokost mellom slagene. Jeg fikk også ryddet litt, mens Bjørni fikk tid til å gå en tur med Guapo og montere bilstolen. Rundt klokken ti hadde riene tatt seg opp, og vi dro til sykehuset. Der var det fullt opp på alle fødestuene, og vi måtte vente på gangen en time før vi endelig fikk komme inn på vår. Der ble vi tatt i mot av jordmor som sjekket åpningen min, og jeg ble ganske skuffet da jeg fikk beskjed om at det bare var 3 cm åpning. Men jordmor fortalte at det ikke var verst for en førstegangsfødende, og at vi mest sannsynlig kom til å møte Ulrik i løpet av dagen. Jeg fikk på meg en av de flotte nettingtrusene sykehuset har, og vi tok et siste bilde av magen.

Jeg tenkte ikke over det med å ta bilder, jeg brukte tiden mellom hver ri til å psyke meg opp til neste. Heldigvis tenkte Bjørni over det, og fikk dokumentert litt av fødselen. Det er jo veldig gøy å se tilbake på, selv om jeg ikke hadde det så gøy der og da. Riene ble bare vondere og vondere, fortsatt den samme bølgende smerten i korsryggen. Det var faktisk kun i korsryggen jeg kjente smertene gjennom hele fødselen, ingenting i mage eller underliv. Men det var virkelig vondt likevel, og det var nå blitt så ille at jeg ikke klarte å ligge i sengen lenger. Jeg la meg derfor i badekaret, noe som lindret litt. Egentlig synes jeg det hjalp mest på pausene mellom riene, og ikke på riene i seg selv. Etter en time i badekaret klarte jeg ikke mer, og vi tilkalte jordmor for å høre om det var noen annen form for smertelindring jeg kunne prøve.


Jeg kom opp av badekaret og fikk et tens-apparat koblet til ryggen, et elektrisk apparat som stimulerer nerver/muskler og kan hjelpe til med å redusere smerter. Denne hjalp også litt, men samtidig hadde smertene også tatt seg kraftig opp. Jeg husker det ikke selv, men Bjørni fortalte meg i ettertid at jeg verken så på han eller snakket til han de to timene jeg lå med apparatet. Helt ærlig hadde jeg ikke merket det om han ikke hadde vært der akkurat denne perioden, det var så vondt at jeg ikke ante hva jeg skulle gjøre med meg selv. Jeg hadde fortalt meg selv at jeg skulle se på fødselen som ei treningsøkt, og at hver ri var ett tungt sett med knebøy. Den tankegangen hadde jeg ikke sjans til å holde på mens jeg vred meg i smerte og trangen til å trykke var enorm. Jeg hadde fått beskjed om å vente, men det føltes ut som en umulig oppgave. Heldigvis gikk vannet mitt under ei ri, og det føltes som trykket lettet et lite øyeblikk. Men det ble fort verre, smertene ble så intense at jeg kastet opp under hver ri. Klokka var nå blitt fire, og alt jeg hadde fått i meg siden frokosten var litt eplejuice. Etter jeg hadde kastet opp alt innholdet i magen gikk det over til brekninger for hver ri. Klokken var nå blitt fire, jeg hadde syv cm åpning og det var vaktskifte på sykehuset. Jeg hadde så vondt, var så sliten og følte at jeg ikke maktet mer. Sammen med ny jordmor ble vi enige om å sette en epidural, selv om jeg var kommet ganske langt ut i fødselen. Jeg egentlig ingen spesielle ønsker før fødselen når det kom til smertelindring eller ikke, og tenkte at jeg fikk ta det litt som det kom. Det er jeg veldig glad for når jeg ser tilbake på det, for det var som natt og dag etter jeg fikk epiduralen.

Fra å ligge som dette følte jeg meg virkelig som et helt annet menneske. Jeg klarte å prate igjen, spiste en baguette pluss en sjokolade og snakket mye med Bjørni. Han var nesten like lettet som meg over at jeg fikk epiduralen, slik at han slapp å se meg ligge og vri meg i smerte lenger. Riene fortsatte heldigvis å være like gode, trangen til å trykke var der fortsatt men smertene var borte. En time etter epiduralen sjekket vi åpningen igjen, og denne gangen var den på ti centimeter! Det eneste som manglet var at Ulrik skulle komme litt lenger ned, før vi kunne starte med pressingen. Jeg følte en enorm trang til å gå på do, og Bjørni støttet meg inn på badet. Jeg hadde ikke sjans til å gå på do selv, så jordmor spurte om jeg ville ha klyster. Det tok jeg gladelig i mot, og var veldig glad for det i ettertid! Hver gang jeg skulle presse føltes det som jeg skulle bæsje på meg, og det hadde jeg helt sikkert gjort om det ikke var for at jeg fikk tømt tarmen på forhånd også. Jordmor brukte også kateter for å tømme blæra, og plutselig var vi klare for å begynne med pressingen! Denne delen av fødselen ble det plutselig veldig riktig å tenke på tunge knebøy, for her skulle jeg jo virkelig ta i alt jeg maktet for hver ri. Jeg tok i alt jeg klarte og var helt andpusten mellom hver ri. Både Bjørni og jordmor var utrolig flinke til å heie på meg, fortalte meg at jeg var flink og at nå fikk vi snart møte gutten vår. Denne perioden tok likevel en god stund, for hver gang hodet kom litt lengre ut så skled det tilbake igjen når jeg sluttet å presse. Heldigvis var ikke denne perioden vond, den var bare slitsom. Jeg hadde jo fått i meg mat, hvilt og ikke minst så hadde jeg tidenes motivasjon til å holde trykket oppe så jeg ga virkelig jernet hele veien. Da jordmor endelig sa at det bare var to-tre rier igjen fikk jeg masse energi over meg, og følte meg litt som en superkvinne. Så kom hodet under ei ri, og rett etterpå gled kroppen ut også. Klokken var 19:42 da Ulrik kom til verden, med sine 47 cm og 3155 gram. I det jeg fikk han på brystet kjentes det ut som jeg skulle eksplodere av lykke- Jeg klarte ikke å gjøre noe annet enn å smile fra øre til øre, mens Bjørni holdt rundt meg og gråt. Akkurat det øyeblikket er det fineste jeg har opplevd i livet.


For når denne nydelige skapningen kom på brystet mitt var alt verdt det, hele graviditeten og smertene under fødselen var ingenting mot det jeg følte nå. Jeg er så glad, så lykkelig og stolt over at nettopp jeg fikk lov å bære frem dette fantastiske lille mennesket. Denne siste uken har vært den beste uken noensinne, på grunn av Ulrik. Når jeg tenker på at han nå alltid skal være her og at vi er en familie nå, klarer jeg ikke å holde tårene tilbake. Jeg er så heldig, og kunne ikke bedt om noe mer her i livet

Squats & sushi

Det er så mye som føles så bra nå, på så mange forskjellige måter. En av de små gledene er at jeg kan spise hva jeg vil igjen, og det har virkelig vært en god del ting jeg har savnet. Spekeskinke og sushi er noen av tingene jeg har savnet, og i kveld skal jeg kose meg med en biff som ikke er ihjelstekt. Litt sushi har jeg spist mens jeg var gravid da det skal være trygt, men jeg har holdt litt tilbake likevel. Men i går kunne jeg virkelig kose med med sushi, og gjett om det var godt! Etter maten skulle vi se idol og noen episoder house of cards, men vi var så trøtte at vi sovnet halvveis ute i idol hele gjengen. Halv ni på en fredagskveld, det tror jeg er ny rekord!


Sånn er det når vi har en ny sjef i huset! I går var vi på Byåsen for å se på huset vårt, vi driver jo fortsatt med oppussing. Planen var at vi skulle bli ferdige til Ulrik kom, men vi ligger litt bak skjema. Men det blir utrolig bra når det blir ferdig, og jeg gleder meg virklig til å vise det frem til dere. Mens vi var der tok vi oss en trilletur i det nye nabolaget vårt, og jeg benyttet samtidig muligheten til å kjøre noen knebøy med Ulrik. Det var faktisk ganske tungt, enda han bare veier tre kilo! Det blir nok mest bekkenbunnstrening og trilling de neste ukene, for jeg stresser absolutt ikke med å komme meg tilbake til styrketrening nå med det første. Jeg skal bare ta ting litt som det kommer, så regner jeg med at ting faller å plass av seg selv etterhvert.Åh, jeg er så stolt altså! Det kommer nok til å bli en del babyspam fremover, så får dere bare hyle ut i kommentarfeltet om det blir for mye. Jeg er jo så forelska i han at jeg kunne postet ti bilder om dagen! Nå skinner sola og vi har tenkt oss ut på enda en trilletur, Guapo har ikke helt skjønt hvordan han skal gå ved siden av vogna enda så det må vi øve litt på. Vi ønsker dere alle en super lørdag

Den første trilleturen

Først og fremst må jeg si tusen hjertelig takk for alle de fine gratulasjonene dere har lagt igjen til meg, det er så utrolig hyggelig å lese. Vi har kommet oss hjem nå, og det er rart å tenke på hvor annerledes livet plutselig er enn da vi dro fra leiligheten søndagsmorgen. Jeg hadde veldig blandede følelser da vi skulle dra fra sykehuset, samtidig som jeg savnet alt hjemme virket det nesten uforsvarlig at vi skulle få ta han med oss hjem. Ta vare på et lite menneske helt alene, skulle vi virkelig å lov til å ha ansvaret for det? Jeg tror ikke jeg er den eneste som har tenkt disse tankene, for de lo og smilte bare til meg på sykehuset da jeg sa det. Det vi ikke har i kunnskap får vi ta igjen i kos og oppmerksomhet, så tenker jeg vi lærer oss til det meste etterhvert. Det kommer til å bli mye av "den første" i tiden fremover, og i dag var det klart for den første trilleturen. Det var ingen tvil om at Ulrik koste seg i vogna, og det var i alle fall ikke tvil om at det var utrolig godt for mor å komme seg ut! Jeg får jo mark i rumpa av å holde meg i ro over lengre tid, så det var skikkelig godt å komme seg ut i dag. Kroppen er i veldig, veldig fin form etter fødselen og ting kjennes egentlig veldig bra. Jeg var superstolt det jeg gikk med både Guapo og Ulrik i dag, så dager som dette håper jeg på mange av!


Ellers har jeg brukt dagene på å bare bli kjent med den lille, og valgt å ikke bruke så mye tid på blogg og sosiale medier. Jeg lover å komme sterkere tilbake, men akkurat nå er det vanskelig å bruke tid på noe annet enn den lille hjerteknuseren min