mars 2015

Supersmoothie med smak av kokos, sjokolade & peanøtt



Denne smoothien ble virkelig en suksess, med smak av sjokolade, kokos og peanøtt. Lavkarbo og full av sunne fettsyrer, i tillegg til at den smaker utrolig godt. Chiafrø er virkelig supermat, de inneholder både sunne fettsyrer, proteiner, antioksidanter, vitaminer og mineraler. De smaker veldig lite også, så de kan tilsettes i mange matretter. Oppskriften på denne supersmoothien ser slik ut:

250 ml kokosmelk

3 ss peanøttmel

2 ss chiafrø

2 ss linfrø

1 ss kakaopulver

2 ss sukrin

Isbiter

Ha alle ingrediensene i en blender, og tilsett isbiter til du får riktig konsistens. Deretter er det bare å finne frem et sugerør og nyte smoothien. Den er veldig mettende til å være en smoothie, så dette er et fint lite måltid.



Ikke bare har jeg spist smoothie  - men jeg har også gått 6 kilometer denne morgenen, og 8 kilometer i går kveld. Det vil du at 14/60 er gjennomført - så jeg må step up the game snart! Heldigvis tar jeg ferie i morgen - og da får jeg jo ekstra god til til å gå. Ingen tvil om at jeg skal klare denne challengen med glans!

Pannebånd og hals fra Kari Traa / genser fra Better Bodies / tights og boblevest fra 2XU (sponsede lenker)




Fint vær, fin utsikt og snart ferie - da er det bare å ta opp hendene av glede!

Kickstart & havregrøt

God morgen! Jeg ville bare titte innom for å dele frokosten min med dere, og for å ønske dere en super start på uka. Jeg har noen dager med jobbing igjen før jeg tar ferie, men det er bare gøy. Det er ikke så verst å stå opp til denne frokosten heller, havregrøt er så godt og ikke minst veldig sunt. Enda et pluss med havregrøt er at det metter lenge - så er her det bare vinn-vinn. Du kan lage havregrøt i mikrobølgeovnen - men den smaker virkelig mye bedre om du koker den. Det tar ikke mer enn 4-5 minutter, og det har de fleste tid til. Du kan koke den med vann, melk eller kokosmelk, sistnevnte er uten tvil min favoritt. Mens grøten koker tilsetter jeg sukrin, kanel og litt kardemomme for å få ekstra mye smak. Toppingen velger du jo selv , frukt, bær, cottage cheese, syltetøy, peanøttsmør, hakkede mandler eller vaniljekesam er noen eksempler - her er der bare fantasien som setter begrensningene!





Det er vanskelig å få en bedre start på dagen enn dette, havregrøt er virkelig supermat. Nå er jeg klar for jobb og tur, minst 10 kilometer skal tilbakelegges i dag. Jeg må jo kickstarte min egen #kilometerchallenge ! For de av dere som ikke så gårsdagens innlegg går den ut på å tilbakelegge 60 kilometer i løpet av denne uka, enten til fots eller på ski. Det er fortsatt ikke for sent å bli med, så her er det bare å kaste seg me! En som ikke var like gira som meg da vi sto opp i dag var denne karen:



Han hadde nok heller sovet et par timer til, men her er det ingen kjære mor. Mange kilometer skal tilbakelegges denne uken, så her er det bare å gjøre på! Ha en strålende mandag alle sammen :)

Ny #kilometerchallenge og speltlompelasagne

Pullups kan man gjøre hvor som helst - alt du trenger er et tre! Jeg klarer ikke en eneste pullup akkurat nå, men det å henge slik at jeg får strekt ut ryggen kjennes alltid godt. Noen kommenterte tidligere i dag at de savnet den "gamle bloggen" min, siden det mer eller mindre er en matblogg nå. Jeg må ærlig innrømme at det er litt vanskelig å være treningsblogger når jeg ikke får til å trene selv. For et par uker siden prøvde jeg meg på en superlett treningsøkt, og jeg fikk utrolig vondt etterpå. Det føltes som jeg ble satt flere uker tilbake i tid i forhold til ryggen, så akkurat nå kjennes det ikke sånn superbra. Derfor tenkte jeg å spørre dere - hva vil dere har mer av nå som styrketreningen min er lagt på is? Jeg lover selvfølgelig å fylle opp med treningstips og nye øvelser som vanlig igjen når ryggen er bedre, men i mellomtiden må jeg bare gjøre det beste ut av situasjonen!

Genser fra Craft / kompresjonstights fra 2XU / superundertøy og pannebånd fra Kari Traa (sponsede lenker)

 



En ting jeg kan gjøre er å gå - og derfor tenkte jeg å ta en ny kilometerchallenge! Passer fint nå som det er påske også, og med litt ekstra fri kan vi gjøre den litt heftigere enn vanlig. Før har jeg jo kjørt 50 km på 7 dager, denne ganger går challengen ut på 60 kilometer! Dere kan gå, løpe, gå på ski eller krype - så lenge 60 kilometer er gjennomført kan dere si challenge completed neste søndag. Hashtag gjerne #kilometerchallenge og #fintessnora på instagram med bildene deres, så kan jeg se at dere er med! Startskuddet går i morgen tidlig, og dagens tur på to timer ble derfor en fin oppvarming. Da vi kom hjem var jeg skrubbsulten, og søndagsmiddagen ble speltlompelasagne. Oppskriften har jeg postet mange ganger tidligere, og du finner den her.






Jeg håper dere tar challengen og hiver dere med, og ikke minst at dere kommer med tips til hva dere ønsker dere på bloggen fremover! Ha en super søndagskveld!

Sukkerfrie cookies med sjokoladebiter



Cookies er perfekt å ha med som niste i påska, det er jo så godt! Ellers kan de bare nytes som kos, disse er sukkerfrie og kan nytes med god samvittighet. Oppskriften ser slik ut:

50 g smør

60 g sukrin gold

2 egg

100 g havregryn

50 g fibra fullkornsmel

1/2 ts vaniljepulver ( evt vaniljeessene eller vaniljestevia)

1 ts bakepulver

1 ts salt

Sukkerfri sjokolade og nøtter

Smelt smør og sukrin god i en liten kaserolle. Pass på å rør godt, slik at sukrinet ikke setter seg fast i bunnen. Pisk eggene lett, og tilsett alle de tørre ingrediensene. Rør inn smør- og sukrinblandingen til slutt. Dette er grunnoppskriften, deretter er det bare å putte oppi akkurat det du har lyst på. Sjokoladebiter og nøtter er en kombinasjon jeg aldri blir lei av, og derfor ble det akkurat dette i dag. 





Form til cookies med to spiseskjeer, og fordel på et bakepapirkledd stekebrett. Jeg fikk 8 cookies av denne oppskriften, som stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter. La de avkjøle seg på rist før du nyter de, gjerne med et glass melk.



Disse ble virkelig ekstremt gode, jeg har allerede spist to og tror jeg må gjemme bort resten snart! Nå skal jeg snart ut på langtur med Guapo, og det blir nok med et par kjeks som niste der også. Ha en super søndag alle sammen!

Allergivennlige & saftige sjokolademuffins

Forrige søndag postet jeg en supergod oppskrift på brownies med bønner som dere finner her. Flere av dere har prøvd den og kommet med gode tilbakemeldinger, det er så gøy! Jeg har ei god venninne som også ville prøve disse - men hun kan ikke spise laktose eller gluten. Derfor laget vi sammen  en ny variant av oppskriften som hun også kunne spise, og den ble kjempegod! Du kan selvfølgelig også lage oppskriften med produkter som inneholder laktose hvis du ikke er allergisk. Det du trenger er følgende:

1 boks bønnemiks

2 egg

3 ss melange uten salt og melk

6 ss sukrin

50 g mørk sjokolade

3 ss mandelmel

3 ss laktosefri magerkesam

1 ts bakepulver

 1 ts salt

Hell vannet av bønnene og skyll de godt. Mos de godt sammen med en stavmikser. I en bolle pisker du først eggene og sukrin, før du tilsetter resten av de tørre ingrediensene. og bønnene. Smelt smør og sjokolade, og rør inn i røra sammen med kesam. Etter du har rørt alt godt sammen fordeler du i muffinsformer, vi brukte små former og fikk 18 muffins av oppskriften. Disse stekes på 180 grader i 15-20 minutter.





Lag glasuren mens de avkjøler seg, vi valgte her å lage to forskjellige typer glasur. Den ene er laget av 3 ss laktosefri kremost, 3 ss sukrinmelis og en liten banan. Pisk det godt sammen, og hvis du vil ha de litt ekstra fine kan du ha et par dråper konditorfarge i. Den andre - og den desidert beste i mine øyne ble laget av 3 ss kremost, 2 ss sukrinmelig og 2 ss peanøttsmør. Den ble helt sinnsykt god, og var perferkt på disse muffinsene. Den rosa var god den og, men jeg elsker jo peanøttsmør og derfor gikk den av med seieren!





Det var dagens tips til noe søtt denne fredagen! Et siste tips er også å sjekke salget på vinterklær hos X-life, hvis du er kjapp rekker du å sikre deg noen godbiter før påske. Jeg lengter sånn tilbake til hytteturen med kjæresten hvor vi tok bildet under, men heldigvis er det ikke mange dagene igjen før skiene skal på. Til alle dere som tok ferie i dag sier jeg bare riktig god påske!




Lavkarbo oppskrift: Hvit blomkålpizza



Pizza og blomkål høres kanskje ikke ut som verdens beste kombinasjon, men dette må dere bare prøve. Å bruke blomkål i pizzabunnen gjør bunnen svært kalorifattig, og lav på karbohydrater. Det du trenger for å lage bunnen er følgende:

350 gram blomkål

150 g gresk yoghurt / mager kesam

2 egg

3 ss mandelmel

Krydder etter ønske, jeg brukte hvitløk, salt, cummin og oregano

Kok blomkålen til den er myk, hell av vannet og mos med stavmikser. Tilsett resten av ingrediensene og bland det godt, så er røra ferdig. Fordel med en sikkepott utover et bakepapirkledd stekebrett, og stek midt i ovnen på 220 grader i 25-30 minutter. Ta den ut og la den avkjøle seg i 10-15 minutter, slik at den stivner. Deretter blander du en halv boks gresk matyoghurt med 2 ts pesto, og fordeler jevnt over bunnen. Du kan bruke de grønnsakene du har lyst til, jeg valgte purre og paprika i dag. Deretter toppet jeg med ost, og la serranoskinke på til slutt. Sett inn i ovnen igjen på samme temperatur i 10-15 minutter, eller til osten har smeltet.





Totalt i bunnen har du bare 400 kalorier, med hele 44 gram protein, 14 g karbohydrater og 17 gram fett. Det er virkelig en pizzabunn man kan nyte med god samvittighet! Fyllet kan en jo regulere selv i forhold til næringsinnhold, men jeg vil virkelig si at kominasjonen over ble utrolig bra. Totalt næringsinnhold for hele pizzaen med ca 70 gram ost og 40 gram serranoskinke blir ca 970 kalorier, hvorav hele 87 (!) gram er protein, 26 gram er karbohydrater og 55 gram fett. Supert for to personer, ellers kan du spare restene og spise til lunsj.



Nå skal jeg og Guapo ut på tur - riktig god torsdag alle sammen!

Vaffeldagen!

I dag er det den store vaffeldagen, og det må selvsagt feires! Dagen feires i store deler av Europa, og derfor synes jeg alle dere bør gjøre det også. Vafler er så utrolig godt, og ikke minst kan de lages utrolig sunne! Jeg har satt sammen et knippe med oppskrifter jeg har postet tidligere på bloggen, som forhåpentligvis kan være inspirasjon til dere i dag. Det er nemling ingen grun til å ikke spise vafler, og alle oppskriftene under kan nytes med god samvittighet!

Vafler med havregryn, cocosa og vaniljekesam finner dere her:



Oppskriften som ligner mest på "vanlige" vafler finner dere her:



Grove vafler med havregryn og vanilje finner dere her:



Skulle dere ha lyst på noe annet i vaffeljernet finner dere omelettvafler finner dere her:



Speltlompe-toast i vaffeljern her:



Havrebrød i vaffeljern finner dere her:



Da håper jeg dere har fått litt inspirasjon - riktig god vaffeldag alle sammen!

Matmuffins med søtpotet & karbonadedeig



Disse matmuffinsene ble så gode at jeg ikke klarte å vente med å poste oppskriften! Søtpotet kan virkelig brukes til alt, det er det ingen som helst tvil om. I matmuffins ble det kjempegodt, og dette er en oppskrift jeg med hånden på hjertet kan anbefale. Med bare sunne ingredienser er disse matmuffinsene supre som lunsj, kveld eller middag hvis du serverer med litt tilbehør. Genialt når du er på farta og trenger litt sunn energi! Det du trenger er følgende:

500 g kokt søtpotet

300 g havregryn

3 egg

150 g mager kesam

200 g kabonadedeig

100 g ost

1 ts bakepulver

Grønnsaker - jeg brukte cherrytomater, paprika og rødløk

Krydder - jeg brukte hvitløk, salt, chili og oregano

Kok søtpoteten, deretter fjerner du skallet og moser med stavmikser. Pisk eggene lett og stek karbonadedeig, før du tilsetter dette i søtpotetmosen. Mengden grønnsaker kan du justere selv, og tilsette det du liker i muffinsene. Det samme gjelder også for krydderet, jeg liker det litt spicy men dette er helt opp til hver enkelt. Tilsett resten av ingrediensene og rør alt godt sammen, før du fordeler i muffinsformer. Dette holder til seks store eller tolv små matmuffins.




Jeg valgte å lage seks store, og stekte de midt i ovnen på 200 grader i ca 40-45 minutter. Når jeg skriver store så mener jeg virkelig store - for disse er mettende! Lager du 12 små må nok steketiden justeres ned litt, så bare følg med i stekeovnen. La de avkjøle seg på rist når de er ferdigstekte, så er det bare å nyte. Jeg synes nesten de er like gode kalde som varme, men aller best er middag med varme matmuffins og en god salat på siden. De kan også fryses, så har man mat for flere dager fremover!




Trenger du mer inspirasjon til matmuffins har jeg tidligere postet en oppskrift med havregryn, skinke og mozarella her og en lavkarbo-variant her. Velbekomme!

Hjemmetrening i stua

Det er mange som ikke trives på et treningssenter, eller føler et behov for medlemsskap. Det kan jeg fortså, og jeg valgte selv i dag å kjøre økta mi hjemme. Det er ikke så mye utstyr du trenger forat du kan kjøre en god økt hjemme, jeg ble i allefall god og svett under min lille økt i dag! Under ser dere det jeg har av utstyr, og det er ikke store investeringen man trenger å gjøre før en har sitt eget lille gym hjemme.

Yogamatte / strikk / minibands / kettlebell / rumbleroller / catslides (lenkene i innlegget er sponset)

Catslides can brukes til utrolig mye, og tar nesten ikke plass i det hele tatt. Jeg kjørte kneetucks, pushups og lårculs med catslides i dag, og det er så tungt! Spesielt pushups er tyngre enn det ser ut som, lårcurl han du også gjøre tyngre med å kjøre ett og ett bein.

Genser fra Better Bodies / tights fra 2XU




Jeg trente også glutebridge med ekstra belastning i form av stikk rundt knærne. Det gjør øvelsen mye tyngre fordi du må presse ut med knærne, og dette er også en fin aktiveringsøvelse for rumpa. Men om du kjører nok repetisjoner, og med et par sekunders hold i toppen blir det tungt nok likevel! Vanlig strik er også fint til å bruke til øvelser for armer, som bicepscurl, tricepspress eller ro-øvelser hvis du f.eks fester strikket i et dørhåndtak.



Det jeg likevel bruker mest av det jeg har hjemme er trening med kettlebell, i dag kjørte jeg kettlebell swing, overhead swing, skulderpress og goblet squat med den.




Dette var dagens økt for min del, og nå skal jeg komme meg inn på kjøkkenet for å lage dagens middag. Jeg har planer om å lage matmuffins med søtpotet, satser på at det blir superbra! Håper dere fikk litt inspirasjon til trening hjemme - så ønsker jeg dere en sporty tirsdag videre.

Friske jordbærpannekaker

Pannekaker blir jeg aldri lei av, og jeg tror faktisk jeg kunne ha levd på det! Vanligvis bruker jeg banan i pannekakene mine, men i dag ble dette byttet ut med jordbær. Jordbærene ga pannekakene en søt og frisk smak, så denne oppskriften er perfekt nå som det går mot vår og sommer.  Hr du lyst på noe søtt denne mandage som fortsatt er sunt, er denne oppskriften perfekt for deg! Til to personer trenger du:

400 g jordbær

200 g store havregryn

2 egg

30 g vaniljeprotein

2 ss sukrin gold

10 dråper vaniljestevia

1 ts bakepulver

Jeg brukte frosne jordbær, og tinte de i mikrobølgeovnen. Deretter moste jeg de med stavmikser, og tilsatte resten av ingrediensene. Har du ikke vaniljestevia kan du tilsette litt vaniljeessens, og heller tilsette litt mer sukrin. Mos alt godt sammen med stavmikser, slik at du skal få ei jevn og glatt røre. Den skal være rosa og fin, klar til steking ser den slik ut:



Stek pannekakene på middels varme i en god teflonpanne, jeg brukte 2 store ss med røre per pannekake. Det ga meg totalt 10 pannekaker, som er nok til to personer. Næringsinnhold per pannekake blir da ca 115 kcal, 6,4 g protein, 15 g karb og 2,9 g fett. Topp de gjerne med litt vanlijekesam og friske jordbær på toppen, så blir det ekstra godt!





 Når pannekakene er så sunne som dette kan du spise det både til frokost, lunsj, middag og kvelds :) Disse rosa godbitene ga i allefall meg en god start på uken, og jeg håper de kan gjøre det samme for dere også!

Double chocolate white bean brownie


Lenkene i innlegget er sponset

Denne søndagen har jeg virkelig en godbit til dere! Sunnere sjokoladebrownies med dobbel sjokoladekrem, eller double chocoalte white bean brownie som jeg så pent valge å kalle denne. Hvite bønner er nemlig den hemmelige ingrediensen i denne brownien, og den smakte utrolig godt! Faktisk en av de beste brownies oppskriftene jeg noensinne har laget, og det du trenger er følgende:

En boks hvite bønner fra Gogreen

2 egg

3 ss smør

3 ss kakaopulver

4 ss sukrin gold

10 dråper karamell stevia

3 ss mandelmel

3 ss gresk yoghurt

1 ts salt

1 ts bakepulver

Hell vannet av bønnene og skyll de godt. Mos de godt sammen med en stavmikser. I en bolle pisker du først eggene og sukrin gold, før du tilsetter resten av ingrediensene. Smelt smøret og rør inn til slutt.Fordel røren i en liten springform, gjerne smør kantene litt først så blir den lettere å få løs. Inn i ovnen på 200 grader i ca 25 minutter, før du tar den ut og lar den avkjøle seg. Kaken skal være ganske flat, og du deler den i to like deler. Dekk det første laget med en sjokoladekrem laget av 3 ss philadelphia light, 2 ss sukrinmelis, 1 ss kakaopulver og 5 dråper karamell stevia. Pisk det godt sammen, og fordel over den ene halvdelen.


Glasuren på toppen består av akkurat samme sjokoladekrem, bortsett fra at jeg også har tilsatt en ss peanøttsmør i den. Det utgjør faktisk helt ekstremt mye, peanøttsmøret gjør glasuren til en smaksbombe! Da er kaken ferdig, og alt du trenger er å dele den opp i stykker og topp med noen ferske bringebær.


Alle bakeprodukter er nå på tilbud hos X-life, så alle ingredienser jeg har brukt i denne oppskriften og bruker ellers finner dere nå på -25%. Nå som det nærmer seg påske er det greit å fylle opp lagrene sine, slik at dere kan bake masse sunne godsaker i ferien dere også. Hele utvalget finner dere her:


Da gjenstår det bare for meg å ønske dere alle en riktig god søndag!

Havre- & linfrøscones

I helgene har man som oftest litt bedre tid, og det vet jeg å utnytte. Etter en fin tur på Ladestien kom jeg hjem og hadde utrolig lyst på brødmat. Jeg lager alltid selv fremfor å kjøpe, det er jo så enkelt! I denne oppskriften på scones har jeg rett og slett bare brukt det jeg fant i kjøkkenhyllene, og resultatet ble kjempebra! Det du trenger er følgende:

120 g havregryn

2 egg

100 g linfrø

20 g kruskakli

1 ts salt

1 ts honning

1 ts bakepulver

Bland alle ingrediensene godt sammen, og la røra svelle litt. Har du ikke honning kan dette byttes med en annen form før søtning, som sukrin eller stevia. Form til fire flate scones på et bakepapirkledd stekebrett, og stek midt i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter. La de avkjøle seg på rist før du topper med det pålegget du liker best, her var det salami som fristet mest i dag. Disse er utrolig mettende, så her har du et måltid som holder deg gående i flere timer. Her er det bare å komme seg inn på kjøkkenet med andre ord!



Som nevnt gitt jeg en fin og lang tur på Ladestien med ei god venninne i dag, og på slutten måtte jeg bare stoppe opp og gjøre noen øvelser. Jeg viste dere mountain climbers i slynge i et innlegg tidligere denne uken, men den kan fint gjøres utendørs også. Å utføre den på måten jeg gjør under er tungt det også. bare prøv selv! Det er jo et hav av øvelser som kan gjøres utendørs, knebøy, pushups, utfall og burpees er bare noen - her er det bare fantasien som setter grenser. Så om du heller vil være ute i det fine været enn inne, så er det ingen grunn til å ikke trene litt likevel!

Tights, vest og genser fra 2XU / superundertøy og lue fra Kari Traa / sko fra Adidas (adlinks)






Etterpå var det bare å rette blikket opp mot sola og nye hver eneste lille stråle som traff ansiktet. Det er så utrolig herlig med fint vær og vårstemning ute nå om dagen, det gjør meg så utrolig happy! Jeg kjenner motivasjonen til alt stiger så som våren er her, og det er faktisk klin umulig å ikke smile. Håper det er like fint over hele landet, slik at dere kan nyte noen solståler dere også :)

Disse er du NØTT til å prøve

Beklager dårlig ordspill, men det er faktisk helt samt! Som lovet kommer jeg med sunn påskegodis i tiden fremover, og først ut er disse påskenøttene De er supergode, enkle og kan nytes med verdens beste samvittighet. Nøtter gir god energi, inneholder mye av det sunne fettet og metter lenge. Du trenger 3,5 dl nøtter, 1 eggehvite, 1 ts kanel, 2 ss sukrin gold og 1 ts chilikrydder for å lage disse. Pisk eggehvitten til den skummer, og tilsett krydderet. Bland det godt sammen før du vender inn nøttene, jeg brukte en blanding av mandler og hasselnøtter. Fordel på et bakepapirkledd stekebrett, og sett inn i ovnen på 175 grader i ca 30 minutter. La de avkjøle seg før du nyter noen munnfuller med sunn påskesnacks!



Disse er så gode at de kan spises som snacks alene, men det kan også spice opp lunsjen din. Akkurat det gjorde jeg i dag, en boks kesam blandet med en yoplait med smak av tranebær og noen nøtter på toppen var virkelig en god start på dagen!




Nøtter er favoritt-snacks også til jul for min del, og derfor tenkte jeg å minne dere på et par knallgode oppskrifter jeg laget til jul. Spicy nøtter med hvitløk, rosmarin og chili finner dere her.

Søte nøtter med smak av vanilje og kanel finner dere her.



Her er det bare å prøve seg litt fremover, for å finne din egen favoritt-kombinasjon. Her har dere iallefall noen av mine, håper de kan være til inspirasjon!

Slynge og påskegodis

Slyngetrening kan føre til økt kontroll på muskulatur og økt stabilitet, så det er absolutt en treningsform jeg er glad i. Her får du ingen "gratis hjelp," ingen stablilitet eller styring av øvelsen som du vil få i et treningsapparat. Det krever derfor mer av deg, du må styre bevegelsene dine i en mye større grad enn i andre typer trening. Å få 100% kontroll på kjernemuskulaturen min er fokuset mitt om dagen, og derfor trener jeg en god del mage i slynge. Planke, mountain climbers og kneetucks er øvelser som er gode å gjennomføre i slynge  og du ser utførelsen på bildene under:

Tights og t-skjorte fra Craft / sko fra Inov-8 (lenkene i innlegget er sponset)




For å få jobbet mer med siden kan du også prøve å trekke begge beina samlet opp til den ene albuen, før du strekker beina ut igjen og fører beina mot motsatt albue. Sett sammen planke, 15-20 mountain clibmers per fot, 10-15 kneetucks og 8-10 trekk opp mot siden - så har du fått kjørt magen godt. Gjenta gjerne hele sekvensen 2-3 ganger. Nå skal jeg komme meg inn på kjøkkenet for å lage noen sunne oppskrifter på påskegodis. Jeg kommer til å spise litt vanlig godteri i påsken også, det kan man fint unne seg. Problemet oppstår hvis det skjer hver eneste dag, og da er det greit å ha noen sunnere alternativer å velge mellom også! I mens jeg lager ferdig de nye oppskriftene mine kjører jeg reprise på to som har blitt veldig vellykket. Ser ikke denne appensinkaken god ut kanskje? 

Ellers slår sunn marsipan aldri feil, minst like godt til påske som til jul!

Akkurat nå er det bakeuke hos X-life med -25% på alt av sunne bakevarer også, så det er bare å benytte seg av tilbudet - så er du all set til påsken kommer!



Deler resultatet av bakingen med dere i morgen! Ha en fin dag så lenge alle sammen :)

Smoothie og snapchat

En smoothie kan være et måltid i seg selv, eller et lite mellommåltid alt etter hvor mye næring den inneholder. Nå som det går mer mot vår og sommer er smoothie noe av det beste jeg vet å spise, det er jo så utrolig friskt og godt! Med sola høyt oppe på himmelen i dag ble en jordbærsmoothie det soleklare valget til lunsj. Til to store glass trenger du:

400 g frosne jordbær

2 frosne bananer

1 boks mager kesam

200 g kokosmelk

Evt litt sukrin hvis du vil ha den enda søtere

Ha alle ingrediensene i en blender og kjør godt sammen til du har en glatt smoothie. Jeg er fan av å spise tykk smoothie med skje, hvis du vil ha den mer flytende tilsetter du bare mer væske. Jeg liker å bruke kokosmelk, det gir en god smak samtidig som jeg får i meg en sunn kilde til fett. Her kan du også bruke andre ting om du ønsker det, for eksempel vanlig melk eller juice. Pass bare på sukkerinnholdet hvis du velger juice, de kan nemlig være sukkerbomber! Og er det noe vi trenger mindre av i kostholdet er det hvitt sukker. I denne smoothien synes jeg bananene gir nok sødme, men om du ønsker mer kan du tilsette litt stevia/sukrin.



Det har blitt veldig populært for bloggere å legge ut snapchat-kontoen sin, men akkurat det kommer ikke jeg til å gjøre. Jeg prøver å ha fokus på å holde bloggen til trening og kosthold, uten å dele for mye personlig. Likevel så blir det jo en personlig ting, denne bloggen er jo nesten dagboken min! I tillegg jeg vet jo at dere syns det er gøy når jeg deler litt personlige ting med dere også, så det tenkte jeg å gjøre i dag. Her er noen utvalgte snap-moments fra den siste tiden:




Nå skal jeg komme meg avgårde til naprapaten, før det blir jobbing og forhåpentligvis litt trening senere i dag. Ha en sporty onsdag alle sammen!

Skrubbsulten og søtpotetscones

Dagen i dag har gått i ett, og alt jeg har spist frem til nå er faktisk bra en boks cottage cheese! Det er jo selvsagt alt for lite, og akkurat nå er jeg skrubbsulten. Mens jeg venter på at middagen skal bli klar har jeg spist søtpotetscones, det er jo så godt og så enkelt! Jeg lagde disse i går, og de holder seg fint et par dager. Siden jeg vet at en salt middag venter valgte jeg søtt pålegg, peanøttsmør med bananskiver og cotttage cheese med sukkerfritt syltetøy. Med en boks celcius på siden var det et perfekt påfyll, og holder meg gående til middag. Den enkle oppskriften på scones har jeg postet tidligere, og du finner den her.





Grunnen til at jeg er så ekstremt sulten og ikke har spist er fordi dagens tur ble lengre enn forventet, men vi kunne ikke avslutte turen med så fantastisk vær! Noen ganger er det virkelig ren terapi å være utendørs, spesielt på dager som dette. Bilder sier mer enn 1000 ord så i stedet for å fortelle dere hvor fint det var i dag kan jeg heller vise dere det. Eller, jeg må forresten si at jeg virkelig digger effekten den nye antishake-tighsen har på rumpa mi!

Genser fra Craft / superundertøy fra Kari Traa / antishake tights fra Röhnisch / sko fra Adidas (adlinks)





Ikke rart jeg smiler etter en sånn tur! Nå må jeg lage klar middagen, ha en strålende tirsdag alle sammen :)

Mandag & magetrening

Hei dere! Jeg har fått en bra start på treningsuka, med en liten løpetur på 5 kilometer før jeg trente mage. Etter nesten 8 uker med kun mage- og stabilitetstrening har jeg begynt å gå litt tom for øvelser, men jeg har to til dere i kveld! Mange tror at det å trene mage med fitnessball er enkelt, men det kan være alt annet. Start med å ha en ball mellom beina, og hendene strakt ut bak deg. Løft ballen opp mot taket, samtidig som du løfter hendene også. Flytt ballen over til hendene, og strekk både hender og bein ned til bakken. La ballen treffe bakken 16-20 ganger per sett.

Genser fra Kari Traa / sømtights fra Craft (adlinks)



Jeg prøvde faktisk en helt ny mageøvelse i dag også, og dere ser utførelsen på bildene under. Legg deg i benkpress-posisjon på en step i smithmaskinen, og løft deg oppover med strake armer. Det som er så fint med denne øvelsen er at du kan legge på vektbelastning for å gjøre den tyngre etterhvert som du blir sterkere i magen. Gjenta 10-12 ganger per sett.




Gjerne del deres favoritt-øvelser for mage i kommentrarfeltet også, det er så fint å kunne inspirere hverandre :)

Meatless monday: søtpotet med linser og blåost

Fylt søtpotet er utrolig godt, faktisk er det noe av det beste jeg vet. Du kan fylle nesten fylle den med akkurat hva du ønsker, det blir jo godt uansett! I dag er det mandag, og jeg bestemte meg for å ha en kjøttfri dag i dag. Søtpoteten min ble derfor fylt med linser og mye annet godt, ikke vær redd for å prøve dere frem med ulike smakskombinasjoner. Fremgangsmåten ser slik ut:

  • Vask og prikk hele søtpoteten med gaffel. Bak i ovnen å 200 grader i ca 30 minutter, eller sett i mikrobølgeovn i ca 10-15 minutter. La de avkjøle seg og skrap ut fyllet.
  • Renn vannet av en boks røde linser, før du blander inn to ss pesto, litt mais og strimlet grønnkål.
  • Fyll søtpoten med blandingen, topp med blåost og sett inn i ovnen igjen i ca 10 minutter til osten har smeltet.





Dette er den første gangen jeg har prøvd retten med blåost, og det ble kjempegodt! Det er kanskje ikke alle som er glad i blåost, men den kan fint byttes ut med geitost eller vanlig hvitost. Å bruke en litt kraftigere ost gir retten ekstra god smak, så ikke vær redd for å prøve! Om varianten over ikke frister - så kanskje noen av de under gjør det?

Fylt søtpotet med røde linser og geiost finner du her.


Fylt søtpotet med kylling, spekeskinke og mozarella finner du her.

Fylt søtpotet med karbonadedeig finner du her.


Det var dagens middaginspirasjon fra meg - nå skal jeg komme meg ut på en løpetur! Ønsker dere en super start på uka :)

Søndagsmiddag og ferdig som student

Svinekjøtt med kålrotstappe og brokkoli ble dagens søndagsmiddag, og det falt virkelig i smak. Kålrotstappe lager jeg ved å koke 400 g gulrot sammen med 400 g kålrot. Jeg skreller de først, og når de er ferdigkokt moser jeg grønnsakene med stavmikser. Gjerne smak til med litt salt og pepper, og kanskje en ss smør om du ønsker. Å mose grønnsaker er et veldig godt tips til å spise mer grønnsaker i hverdagen. Når du moser grønnsakene er det mye lettere å spise, dagens lille tips om du ønsker å få inn mer grønnsaker i hverdagen. Jeg elsker grønnsaker, og kokte litt brokkoli på siden også. Perfekt søndagmiddag!



Studentuka mi er over, og jeg håper det har gitt dere en liten wakeup call i forhold til hvor billig sunn mat faktisk kan være! De siste 7 dagene har jeg levd på 450 kroner, og jeg brukte ikke engang alt av det jeg kjøpte inn. Med litt bedre planlegging kunne jeg nok havnet ned på rundt 400 kroner, altså er det ingen grunn til å bruke at sunn mat er dyrt som unnskyldning. Jeg spiser tre store måltider om dagen, og ukesmenyen min så slik ut:

Mandag: Smoothie til lunsj, omelettpizza til middag og rundstykker med markell i tomat til kvelds.

Tirsdag: Rundstykker med skinke til lunsj, stekt svinekjøtt med brokkolimos til middag og havrebrød med skinke til kvelds.

Onsdag: Havrebrød med egg til lunsj, bakt potet til middag og smoothie til kvelds.

Torsdag: Havregrøt med kokosmelk til lunsj, pannekaker til middag og cottage cheese med frukt & nøtter til kvelds.

Fredag: Omelett til lunsj og pizza til middag/kvelds.

Lørdag: Havregrøt kokt med egg til lunsj, hamburger til middag og cottage cheese med bær til kvelds.

Søndag: Cottage cheese med frukt til lunsj, svinekjøtt og brokkolimos til middag og pizzarester til kvelds.



Over ser dere bare noe av de herlige måltidene jeg har spist denne uken, og jeg har virkelig ikke "følt på" at jeg har vært student denne uken. Alt handler nemlig bare om planlegging, enten det gjelder handling av mat eller planlegging av treningsuka di. Sett av en halvtime søndagskveld, gå gjennom kalenderen din og planlegg uka som kommer! Finn ut hvilke dager du skal trene, hva du skal handle inn slik at du har nok mat og gjennomfør det du har planlagt når mandagen kommer. Da gjør du alt så uendelig mye enklere for deg selv :)

Sunny Sunday

For en nydelig søndag! Det er strålende sol på himmelen, så varmt at jeg måtte ta av meg jakken, helt bart i marka og knallblå himmel. Jeg har virkelig vår-følelse nå, og jeg kjenner at det skal bli veldig mange turer ute på meg fremover. Det er så godt å bruke kroppen utendørs på dager som dette, i stedet for å være inne på gymmer. Ladestien var nydelig i dag, og med godt selskap fløy turen avgårde. Jeg måtte legge inn noen stopp for å bare beundre landskapet, se så fint det er:

Pannebånd, ullgenser og sokker fra Kari Traa / tights fra 2XU (adlinks)


Hjemme fra tur fristet det med en lunsj som matchet det fine været ute, og det gode humøret mitt. Valget falt på cottage cheese men eple, pære og jordbær. Godt og enkelt, virkelig en lunsj som også kaller vårfølelsen frem med de friske fargene.




Jeg måtte ha en lett lunsj i dag, for selv om vi allerede har gått to timer i dag skal vi straks ut på en tur til. Geitfjellet venter, og etter det blir det sofa og søndagsmiddag. Kommer tilbake med en oppdatering senere i kveld, med middag og hele menyen for stundetuka. Håper dere nyter sola alle spreke lesere!

Hamburger & brød

Litt ekstra god mat hører med i helgene. Det er en del av helgekosen, men det er ikke nødvendigvis sånn at maten må være usunn for at det skal være kos. I går var det pizza på menyen, og i dag er det hamburger. Høres kanskje ikke ut som en sunn helgemeny, men det er det! Start med å lage brødene, jeg brukte 140 g havregryn, 40 g sesamfrø, to egg og en dl vann. Rør det godt sammen, og gjerne tilsett krydder hvis du ønsker litt ekstra smak. Form til to store brød, og sett inn i ovnen på 200 grader i ca 25 minutter. Et lite tips er også å lage flere brød, så kan du ha til frokost/kvelds med pålegg på.

Mens brødene står i ovnen lager du selve burgerne, her har jeg brukt 150 g karbonadedeig, 1 egg og litt salt. Bruk hendene for å få en relativt fast kjøttmasse, og form til to flate hamburgere. La de steke på middels varme i panna, til de er gjennomstekte. Jeg synes løk er så godt til hamburger, og med cherrytomater pluss litt ost ble dette virkelig godt!





Jeg startet dagen med noen PT-timer, før jeg tok et par mageøvelser selv. Stir the pot på ball er en fantastisk bra øvelse for kjernen, men den er svintung! Start i posisjonen dere ser på bildet under, og rull ballen i en sirkel. Her skal du holde overkroppen mest mulig i ro, og unngå svai i korsryggen. Hendene og albuene skal være godt plantet ned i ballen, og det er kun de du bruker for å rulle ballen. Rull 20-20 sekunder den ene veien før du snur og ruller 20-30 sekunder den andre veien. Gjenta dette 3-4 ganger, og jeg lover at den er tyngre enn den ser ut som!

Kompresjonstights fra 2XU / Treningsgenser fra Craft (adlinks)

Etter å ha trent mage synes jeg det er utrolig godt å tøye ryggen, det føles helt fantastisk å strekke den ut på måten jeg gjør over. Den kan dere gjerne prøve dere også, og ikke minst på mageutfordringen! Nå skal jeg komme meg ut i sola med Guapo, NYT lørdagen alle sammen!

Sunn og enkel fredagspizza

Det er fredag, og tacoen er byttet ut med noe som er minst like godt: pizza! Pizza har et ufortjent dårlig rykte på seg, for en pizza trenger absloutt ikke å være nei-mat. Så lenge du bruker de rette ingrediensene kan du få nesten hvilken som helst rett til å bli sunn. Akkurat denne varianten er både sunn og superenkel, her trenger du virkelig ikke være en ekspert på kjøkkenet. Oppskriften på pizzabunnen ser slik ut:

350 g havregryn

120 g sesamfrø

3 egg

3 dl vann

Litt salt

Rør ingrediensene godt sammen, og fordel utover en bakepapirkledd langpanne. Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter, og i mellomtiden lager du fyllet.



Her har jeg stekt 250 g karbonadedeig sammen med to stykk finhakkede løk og en halv paprika. La det bli gjennomstekt før du heller en boks hermetiske tomater over, og to ss tomatpure. Boksen med hermetiske tomater  jeg brukte inneholdt smak av basilikum og hvitløk, men her kan du velge å krydre som du selv liker best.




Fordel fyllet ut over deigen, før du strør mais og ost over. Inn i ovnen igjen i 10-15 minutter, til osten har smeltet. Så er det bare å nyte, denne pizzaen holder fint til tre sultne personer. Hvis du er som meg og ikke vil dele maten din har du allerede lunsjen til i morgen klar også!






Ingen grunn til å holde seg unna pizza med andre ord, så lenge du gjør det på den riktige måten. Sunn, kjempegod og mettende - hva mer kan man ønske seg da? Ha en super fredagskveld alle sammen, og riktig god helg!

Pannekake-middag

I dag ble det meatless thursday her i huset, dagens middag ble nemlig pannekaker. Det er så godt at jeg kan spise det til alle dagens måltider, og så mettende som disse er passer de godt til middag også. Proppfull av næring både i form av karboydrater, fett og proteiner - oppskriften ser slik ut:

1 medium banan

2 egg

200 g havregryn

En halv boks kokosmelk

Evt litt vann

Mos banan med stavmikser, og tilsett resten av ingrediensene. Liker du tynne pannekaker kan du tilsette litt vann, men om du liker tykke pannekaker som meg lar du være. Stek på middels varme i panna, jeg fikk fem store pannakaker av oppskriften. Bananen gir mye søtsmak sammen med den gode smaken fra kokosmelken, så jeg synes ikke oppskriften trenger noe ekstra søtning. Men du kan gjerne prøve med litt kanel og kardemomme i for ekstra smak om du ønsker det! Jeg toppet mine med litt cottage cheese og jordbær, og dette var virkelig et festmåltid!

Vil du ha litt ekstra proteiner i pannekakene finner du min all time favoritt-oppskrift på pannekaker ved å klikke her. Så må jeg bare tipse dere om at det er -25% på alt av kosttilskudd hos X-life akkurat nå, så om du trenger å fylle opp lagrene er det bare å utnytte seg av tilbudet som gjelder kun i dag og du finner det her. (adlink)



Ettersom middagen var stor og god gikk jeg for en litt lettere kveldsmat som jeg nettopp har spist. En skål med cottage cheese, bananskiver og hakkede mandler. Jeg lot det bli igjen noen skiver fra den store bananen jeg kjøpte, det er jo så godt sammen med cottage cheese!



Det var kanskje like greit med kjøttfri dag i dag siden jeg har planlagt både pizza og hamburger i helgen! Nå skal jeg sette meg ned for å lage en ny løpeliste før jeg skal gå en liten kveldstur med Guapo. Har dere noen gode tips er det bare å dele de i kommentarfeltet :)

Smoothie- og havregrøt med kokosmelk

God morgen! Jeg titter innom for å vise dere to sunne måltider som kan passe fint til frokost. Kokosmelk er en god kilde til vitaminer og mineraler, som blant annet jern og magnesium. Kokosmelk inneholder også mye sunt fett, og kan være stimulerede for fettforbrenningen. I tillegg smaker det godt, og kan brukes i uendelig antall retter. I supper, gryter, desserter eller i smoothies som dere ser under. Gårdagens kveldsmat besto av følgende:

1 boks mager kesam

200 g frosne blåbær

ca. 60 g kokosmelk

Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til du har en glatt smoothie. Her kan du bruke hvilken type bær du vil, kokosmelk gjør seg veldig godt sammen med jordbær og bringebær også. Er du av den typen som liker det ekstra søtt kan du gjerne tilsette litt søtning i smoothien også, men den er ekstemt god i seg selv. Hell over i glass og drikk med sugerør, da smaker den ekstra godt synes jeg!





Neste frokosttips er også med kokosmelk, det er nemlig kjempegodt å koke havregrøten med! Den blir så kremete og god, i tillegg til at grøten blir full av næring og metter lenge. Jeg bruker lik mendge koksmelk og havregryn, her har jeg brukt 70 gram av hver. I tillegg tilsatte jeg to dl vann og kokte grøten i noen minutter til den fikk den kremete og gode konsistensen jeg ønsket meg. Helt til slutt rørte jeg også inn en eggehvitte, dette gjør grøten ekstra kremte samt at jeg får i meg mer proteiner. Å koke havregrøten gjør den så uendelig mye bedre enn å bare sette den i mikrobølgeovnen synes jeg.





Resten av kokosmelken kan fint oppbevares i kjøleskapet, men et godt tips er å helle det over fra hermetikkboksen og i en plastboks med lokk. Hermetikk-smaken setter seg fort i kokosmelken hvis du lar den stå i boksen, men den holder seg fint et par dager i kjøleskapet hvis du heller den over i en plastboks. Det var tipsene jeg hadde å komme med denne torsdagsmorgenen, håper det ga dere litt inspirasjon til en sunn og god frokost :)

Bakt potet og bakkeintervaller

Intervalltrening er en av de beste treningsformene som finnes. Det hjelper både på utholdenheten og oksygenopptaker, samtidig som det er en av de mest effektive treningsformene for fettforbrenning. Jeg ønsker veldig gjerne å få tilbake den gode kondisjonen min, men nå må jeg starte på scratch. Da er bakkeintervaller et enkelt valg, det er et slit mens det står på men så er det så godt etterpå! Denne typen intervaller tar det også kort tid å gjennomføre, noe som er motiverende i seg selv. Alt du trenger er en passe lang bakke med jevn stigning. Gi alt du har oppover, før du jogger rolig/ går ned igjen. Deretter gjentar du det hele på nytt igjen. Start gjerne med 4-6 spurter den første gangen, og jobb deg oppover til du klarer 10-12.  Jeg løp 7 drag i dag og jogget litt rolig etterpå for å få ned pulsen.



Kompresjonstights og genser fra Craft / sko fra Adidas (adlinks)

Etter økta var jeg virkelig helt utslitt, det er tungt som fy med bakkeintervaller! Jeg kjenner det fort i leggene når jeg løper oppover, og tok med derfor tid til å tøye litt ekstra etter økta. Lår- og setemuskulatur får også kjørt seg på denne typen intervaller, så tøy gjerne litt ekstra på de også etter økta.




Jeg smiler ikke så mye mens det står på, men etterpå kommer smilet fort frem igjen!  Rett inn i dusjen og inn på kjøkkenet, bakt potet ble dagens middag. Start med å vaske to store poteter og sett de i ovnen på 180 grader i ca 45 minutter. Ta de ut og skjær ut en dypt snitt av hver potet, og legg et tynt lag med tomatpure innsiden. Deretter fyller du potetene med mais, paprika, strimlet skinke, og ost til slutt. Sett inn i ovnen igjen til osten har smeltet, så  er middagen klar! Tips til variasjoner kan være å bruke philadelphia eller kryddersmør i stedet for tomatpure, og kylling/karbonadedeig som fyll istedet for skinke. Her er det bare fantasien som setter begrensninger, dette var nemlig kjempegodt!




Nå er jeg klar for litt kveldsjobbing med flinke PT-kunder, god og mett etter denne middagen. Velfortjent med noe ekstra digg, det er jo tross alt lillelørdag!

Lettvint lunsj med havrebrød

Onsdag allerede, jeg synes virkelig dagene går så fort. Spesielt nå som det begynner å bli så lyst og fint ute! På lunsjmenyen i dag står havrebrød, akkurat det samme som jeg spiste til kvelds i går. Jeg blir absloutt ikke lei av å spise det to dager på rad, for havrebrød er så godt og ikke minst så  utrolig enkelt! Billig er det jo også, og passer dermed finfint inn i studentuka mi. Min grunnoppskrift består av 100 gram havregryn, 1 egg og ca 0,5 dl vann. De blir enda bedre med krydder, mine favorittkombinasjoner er havsalt & oregano eller kanel & kardemomme. Her kan du prøve deg litt frem og finne dine egne favoritter. Klem deigen godt sammen til slik at den blir fast, og form til to flate brød på et bakepapir og stek midt i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter.





Gjerne doble oppskriften, så har du havrebrød til flere måltilder også. De holder seg fint til dagen etter, og er et lettvint alternativ. Jeg kokte to egg og brukte som pålegg, med litt paprika og cherrytomater på toppen. Utrolig godt, og ikke minst veldig mettende!




Nå skal jeg straks en liten tur til fysioterapauten, før jeg skal ut og løpe en liten tur. Det er så fint vær ute at jeg kjenner energien bare stiger av å se ut ruta, og jeg gleder meg virkelig til å ta på meg løpeskoene. Jeg blir så glad av godt vær og farger, derfor må jeg bare vise dere disse flotte nyhetene fra Craft! Perfekt for turer ute i vårværet, spreke farger må til for å matche spreke jenter :)

Grønn løpejakke / rosa singlett / lilla sykkeljakke / blå treningsgenser / oransje sykkeljakke /  gul t-skjorte / blå tights / grønn singlett  (adlinks)

 




Nå må jeg komme meg avgårde til fysio, kommer tilbake med et supert middagstips litt senere. Ha en sprek onsdag enn så lenge!

Stekt svin og råtten kondis

Dagens enkle middag ble stekt svinekjøtt, med potet og brokkolimos. Jeg har hatt så dilla på søtpotet i det siste at jeg faktik har glemt hvor godt vanlig potet er. Jeg stekte først ca. 150 gram svinekjøtt sammen med en halv løk. I mellomtiden kokte jeg en hel pose frossen brokkoli, og en stor potet. Jeg delte poteen i biter først slik at den blir fortere ferdig, jeg hater nemlig å vente på middagen min når jeg er sulten :) Når brokkolien er myk heller du av vannet på den og heller brokkolien i en bolle. Tilsett to ss med cottage cheese, og gjerne litt salt og pepper om du vil. Når poteten var kokt ferdig delte jeg den i biter og stekte i panna noen minutter. Det gjør den så utrolig mye bedre synes jeg!



Dette var er stort og mettende måltid, noe jeg trengte etter dagens joggetur. Dette er den første løpeturen min i strekk siden jeg fikk prolapsen for nesten syv uker siden, og det var ekstemt tungt! Form er virkelig ferskvare, det kjennes fort på kroppen når man har vært borte fra trening ei stund. Kondisen min er rett og slett råtten akkurat nå, jeg løp 5 kilometer og var helt død etterpå. Men jeg gir den lille løpeøkta to tomler opp likevel, for jeg er på bedringens vei og det kommer bare til å gå oppover herifra! Hvis noen av dere også har litt rusten kondis kan dere jo henge dere på løpeopplegget jeg kommer til å ha fremover, så kan vi bli i bedre form sammen :)

Løpejakke fra Craft / kompresjonstights fra 2XU / pannebånd fra Kari Traa (sponsede lenker)




En som er glad for at kondisen min er råtten er Guapo, så slipper han å løpe så langt! Ha en super tirsdag da dere :)

Magetrening og dagens matboks

 God morgen! Jeg titter innom med bilder fra gårsdagens lille økt på HIT, jeg rakk ikke å gjøre det i går. Jeg trente sammen med Lucia, selv om vi er på litt forskjellig nivå treningsmesig akkurat nå. Det er likevel godt å bare være der sammen, kjenne på den gode treningsfølelsen og å være rundt treningsglade mennesker! Jeg trener fortsatt bare mageøvelser, trener meg sakte men sikkert opp etter prolapsen. Lucia kjørte en økt med bein og rumpe, og jeg kjenner at jeg gleder meg til jeg kan trene tungt igjen! Men skader handler om å være tålmodig, kjører man på for hardt og for tungt gjør man fort ting bare verre. Så jeg tar tiden til hjelp og VET at jeg kommer sterkere tilbake. Enn så lenge fokuserer jeg på å bygge en sterkere kjerne enn noensinne, og jeg skal komme med masse gode tips til magetreninig fremover!


Tights(-45%) fra Luciaven/  t-skjorte (-20%) fra Adidas (lenkene i innlegget er sponset)

Kneetucks er en fin øvelse for magen, her må du jobbe med stabilisering. Du kan også gjøre den med føttene i slynge, eller på ball som jeg gjør på bildene over. Dra beina så langt inn under deg som du klarer, og gjerne hold den posisjonen et lite sekund for å kjenne at du har kontroll på magemusklene dine. Jeg gjennomførte 3 x 12 reps på denne øvelsen, du får gjort mye med bare en ball! Lucia kjørte en killer-øvelse får hamstrings og rumpe hun også, nemlig ettbeins lårcurl på ball. Her er det viktig å ha fokus på å holde hoften høyt oppe, og ikke la den falle ned.


Lucia sin blå tights er også på supertilbud, du finner den til bare 329 kroner her.

Nå skal jeg komme meg avgårde på HIT for å ha dagens første PT-time. Jeg skal være der noen timer i dag, og derfor er det viktig å hamed seg nok næring. I matboksen har jeg med meg gårsdagens rundstykker med masse kokt skinke på. Det å lage store oppskrifter selv om man bare er en person er så lurt, da har du sunn og god mat til flere måltider fremover. Det er både lettvint og  tidsbesparende samt at det ofte er både sunnere og billigere. En matboks blir ikke like fint på bilde, så jeg danderte heller pent på et fat først. I matboksen havnet det 2-3 skiver med skinke på hvert halve rundstykke, viktig med nok proteiner vet dere! Likevel har jeg masse skinke igjen, det er fordelen med å kjøpe store pakninger :)





Nå kjenner jeg at jeg gleder meg til lunsj allerede ved å se på disse bildene! Men først venter litt jobbing, ha en super start på tirsdgen alle sammen :)

Enkle sesam- havrerundstykker

Dagens tredje blogginnlegg, dette tror jeg er ny rekord! Jeg kunne jo ikke gjøre annet enn å holde det jeg har lovet, nemlig å vise dere kveldsmaten min. Jeg spiser etter periodisk faste prinsippet, som vil si at jeg spiser mitt første måltid rundt klokken 12 og det siste rundt 20-21. Da spiser jeg tre store måltider hver dag istedet for mange små. Grunnen til det er rett og slett fordi jeg ikke er så sulten på morgenen, da er det heller ikke vits i å dytte i seg mat man ikke har lyst på. Det at frokost er det viktigste måltidet om dagen er bare en myte, men om du liker å spise frokost er det selvfølgelig bare fint. Det handler om å finne ut hva som passer for nettopp DEG. Disse rundstykkene passet iallefall meg og mine smaksløker godt, og oppskriften ser slik ut:

7 dl havregryn

2,5 dl sesamfrø

2 egg

3 dl vann

Bland alle ingrediensene godt sammen i en bolle. Hvis du ønsker kan du også tilsette 1 ts salt og 1 ts bakepulver. Form til rundstykker og stek de midt i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter. La de avkjøle seg på rist før du skjærer de i to og nyter fersk bakst. Næringsinnhold per rundstykke blir da 207,5 kcal, med ca. 8 gram protein, 19 gram karbohydrater og 10 gram fett.  Disse er veldig mettende, og siden jeg har spist litt lite tidligere i dag spiste jeg tre rundstykker med en hel boks makrell i tomat på.







Jeg bakte disse litt tidligere i dag, og det har luktet så godt i leiligheten at jeg virkelig har gledet meg til å sette tennene i rundstykkene! Både Guapo og kjæresten ville smake de også, men i studentuka er all maten min. Nå skal jeg slappe av i sofaen med noen episoder House of Cards, gleder meg til å vise dere flere oppskrifter i morgen!

Omelettpizza med skinke



Jeg synes det er så gøy at mange av dere liker prosjektet mitt denne uken! Enda mer gøy synes jeg det er når folk tviler litt, på hvordan jeg skal få til å lage nok middager, om det blir nok proteiner osv. for det blir ikke noe problem. Først ute på middagsfronten er omelettpizza, denne godbiten er det lenge siden jeg har laget! Du finner en litt annen versjon her men  i dag er fremgangsmålten slik: pisk fire egg sammen med fire ss vann, samt litt salt og pepper hvis du ønsker det. Stek på middels varme i en god teflonpanne som en tynn pannekake. Nå har du bunnen klar, skli den av panna og over på et bakepapir. Topp med finhakket løk, cherrytomater, mais og skinke. Ost strør du over tilslutt, og sett inn i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter. Jeg veide ikke ingrediensene men jeg tipper jeg brukte ca 50 g kokt skinke og rundt 40 gram ogst, resten spares til andre gode retter! Når osten har smeltet tar du den ut og NYT pizzaen din, på en helt vanlig mandag!







Nå skal jeg en liten tur på HIT for å jobbe litt og å gjennomføre en miniøkt selv. Kommer tilbake med kveldsmat litt senere!

Handlekurven for en hel uke på 450 kr

Hei dere! Da har jeg vært på butikken, og handlet inn til studentuka. Totalsum ble 450 kr - det skal jeg leve fint på denne uken! Jeg handlet på tre forskjellige butikker, man kan spare MYE på å sjekke tilbudene i nærheten. Under ser dere hva jeg fikk for pengene, altså er det ingen unnskylding at sunn mat er dyrt. Det føler jeg at jeg har motbevist allerede, bare se alt som havnet i kurven min:







Nederst ser dere kvitteringene mine, slik dere er at jeg ikke har jukset. Det eneste jeg glemte kvitterning på var på Kiwi, der kjøpte jeg mandler i løsvekt. Det er faktisk et veldig bra tips, jeg synes de smaker bedre og kilosprisen er mye lavere. Totalt havnet jeg på 448,50 kr og for det fikk jeg følgende: 2 bokser mager kesam, 3 bokser cottage cheese,1 pakke frossen brokkoli, 400 g karbonadedeig, 500 g strimlet svinekjøtt, 250 g kokt skinke, 2 x 400 g frosne blåbær, 1 kg gulrot, 1 kg løk, 1 kålrot, 1 pakke jordbær, 1 boks kokosmelk, 18 egg, 200 g mozarella-ost, 2 pakker havregryn, 1 pakke sesamfrø, 1 pakke cherrytomater, 1 paprika, 1 banan, 1 eple, 1 bære, mandler i løsvekt, 5 store poteter, 2 bokser hermetiske tomater, 1 boks makrell i tomat, 1 boks tomatpuree og en 3-pakning med maiskorn. Ikke verst for 450 kroner, eller hva?





Over ser dere dagens første måltid, som ble en boks mager kesam og 200 g halvtinte blåbær. Mos sammen med stavmikser, topp med noen hakkede mandler og blåbær. Et proteinrikt og godt måltid, og ikke minst super billig! Jeg kommer tilbake med flere menyer litt senere i dag, ha en super mandag så lenge da dere :)

Hvit pizza og studentuke



Hva er vel bedre enn søndagspizza? Hvit pizza har vært en favoritt hos meg i mange år, det er jo så utrolig godt! Etter den originale oppskriften min ble kåret til "Norges beste fitnesspizza" har jeg eksprimentert litt med andre varianter også. Dagens oppskrift inneholder også sesammel, som gir en god vri på bunnen. Dette gir en stor og mektig bunn, denne pizzaen kan virkelig mette mange. Oppskriften på bunnen ser slik ut:

15 dl havregryn

2 dl sesammel

2 egg

2 ss sukrin

5 dl vann

1 ts salt

Fordel deigen utover en form kledd med bakepapir. Sett inn i ovnen på 200 grader, og la den stå der i 15 minutter. I mellomtiden lager du fyllet, her brukte jeg stekt kyllingfilet, spekeskinke, rødløk, sopp og cherrytomater. Selve sausen er laget av en boks mager creme fraishe blandet med to ss pesto og tre pressede hvitløksfedd. Fordel først sausen over før du legger resten av fyllet på, og topp med ost. Inn i ovnen på 220 grader i ca 15 minutter, eller til osten har smeltet.






Det var det siste måltidet før studentuka mi kicker inn! Og hvis dere lurer på hva det innebærer så er det altså at jeg skal leve som en student en hel uke. Jeg er nemlig møkk lei av at folk klager på at de ikke får til å spise sunn og god mat fordi det er dyrt. Vel, denne uken skal jeg motbevise akkurat det. I morgen skal jeg handle inn alt jeg trenger hele uken, og dere skal selvfølgelig få se matvarene og menyen for uken. Men før jeg skal ut på handletur, trenger jeg litt hjelp til å fastsette budsjettet. Når jeg snakker med venner som er studenter oppgir de alt mellom 350-700 kr i uken. Dette er altså totale kostnader for mat og drikke på en hel uke. Hva mener dere er den riktige summen? Legg igjen en sum i kommentarfeltet under, så skal jeg vise frem alt jeg får for pengene i morgen :) 

Søndagstur og scones

Hei dere! Denne søndagen har jeg startet med en super tur opp til Geitfjellet, det er en av favorittplassene mine å gå her i byen. Nå er det lenge siden jeg har gått opp dit på grunn av snø, men nå er det heldigvis mulig å gå igjen! Det er ikke så ekstemt langt, men det er oppover hele veien og ganske så bratt - derfor blir man virkelig god og svett av denne turen! Utsikten på toppen er virkelig også noe å skryte av, neste gang skal jeg ta med kamera så jeg får vist dere. Mellom trærne får man også et glimt av Munkholmen, tenk at jeg skal svømme derifra og inn til land i sommer!




Tights fra 2XU / Genser og pannebånd fra Kari Traa (lenkene i innlegget er sponset)

Jeg må bare tipse dere om at det er -20% på alt av Kari Traa hos X-life i dag, bruk rabattkoden Kari20 i kassen :) Jeg har endelig sikret med 2XU sin midrise compression tights i lilla også, den svarte ble jo umiddelbart en favoritt. Jeg leste at en del var bekymret for at den skal være gjennomsiktig, men det er den ikke om du velger riktig størrelse. Jeg har denne i small og den sitter perfekt! En annen ting som fort ble en favoritt er jo søtpotetsconsene mine. I dag spiste jeg de til lunsj med makrell i tomat på. Oppskriften postet jeg tidligere i uken og du finner den her.




Nå skal jeg jobbe litt, før jeg skal lage en digg middag og dessert. Neste uke skal jeg nemlig leve skikkelig fattig, kommer innom med mer om det litt senere. Ha en fin søndag så lenge da dere!

Hipthust/glutebridge og rumpekontakt

Jeg vet mange sliter med nettopp dette, så da tenkte jeg at et lite innlegg var på sin plass. Du kan fint kjøre 120 kilo i hipthrust/glutebridge - men om du ikke har kontakt med de musklene som jobber ville jeg heller anbefalt å gå ned på vektene og fokusere på riktig teknikk. Her er noen tips og triks som kan gjøre hipthusten din til en helt annen opplevelse.


Tights og topp fra Better Bodies (sponsede lenker)

- Det første jeg vil begynne med er posisjonen på beina dine. Hvis du har plassert beina for langt fra rumpa er det lett at hamstrings tar over mye av jobben. Motsatt hvis du har plassert beina for nærme rumpa, da vil quadriceps ta over mye. Tenk at leggbeina skal være mest mulig vertikale - det er det mest optimale.

- Tyngdepunktet ditt er også utrolig viktig. Ikke press med tærne/forran på foten, men la mesteparten av vekten være mot bakre del av foten og hælen. Du kan gjerne også prøve å kun ha hælen i bakken, da kjenner man ofte stor forskjell på kontakt med rumpa.

-  Høyden på hofta er også viktig, hvis du ikke kommer høyt nok opp vil det også bli vanskeligere å kjenne kontakt med rumpa. Husk også å skvise rumpeballene godt sammen i topp-posisjon, jeg pleier å si at et visakort skal stå bom fast mellom de. Så hardt skal du skvise sammen!

- Et siste triks er å kjøre med strikk rundt knærne, da må du samtidig jobbe med å presse knærne ut mot strikken. Da aktiverer du større deler av rumpa samtidig, og det er lettere å kjenne muskelkontakten. Å ta beina på en step på glutebridge kan også hjelpe, da dette gir større bevegelsesbane.



Håper dette var nyttig lesning til de av dere som sliter med kontakten! God trening i helgen :)

Søtpotetpannekaker med sjokoladefyll

Pannekaker er noe av det beste jeg vet, jeg tror virkelig jeg kunne ha levd på det Heldigvis finnes det mange sunne måter å lage de på, og en favoritt er med søtpotet. Det du trenger for å lage denne stabelen med pannekaker er:

200 g søtpotet

1 egg

50 gram havregryn

20 g sjokoladeprotein

2 ss sukrin gold

1 ts kanel

 1 ts bakepulver

0,5-1 dl vann

Kok søtpotet til den er myk og fjern skallet. Bruk stavmikser til å mose alle ingrediensene godt sammen. Stek på middels varme i panna, disse brenner seg fort så pass godt på. Mine ble litt mørke, men smaken ble knallgod uansett! Mellom pannekakene ligger et lag med sjokoladefyll, av cottage cheese, bittelitt vann og sjokoladeprotein. Her kan du også bruke kakaopulver pluss litt søtning for å få god sjokoladesmak. Rør alt godt sammen eller bruk stavmikser her også for å få fyllet jevn. Legg lagvis og topp med bananskiver, så har du et mektig og næringsrikt måltid som smaker kjempegodt :)







Hvis oppskriften ser kjent ut er det fordi den ligner veldig på en jeg postet tidligere, så om du heller er i jordbær/vanilje humør kan du klikke her.

Da har dere to oppskrifter dere kan prøve dere på i helgen, for disse er farlig gode!

En uteøkt i bilder

Hei dere! Jeg startet dagen i dag med noen PT-timer, før jeg tok på meg joggeskoene. Det er så herlig vårvær ute nå, og jeg prøver å utnytte det så mye jeg bare kan! Jeg løper kun i oppoverbakker nå, og går raskt når det er flatt eller nedover. Det er mer skånsomt for ryggen, og jeg har stort fokus på å holde god kontakt med rumpemusklene mens jeg løper. God og varm i kroppen bestemte jeg meg for å kjøre ei aldri så lita uteøkt, og øvelsene ser dere under:

Tights fra Casall / Boblevest og treningsgenser fra 2XU / Votter fra Craft (sponsede lenker)




Bulgarske utfall er en super øvelse for fremside lår og rumpe! Jeg tok 3 x 10 raske repetisjoner på begge bein, og da kjennes den fort selv om man ikke har noen ekstra vekter. Neste øvelse var pushups, jeg utførte 3 x 10 på den også. Om du synes vanlige pushups er for enkelt kan du gjøre øvelsen tyngre ved å sette beina på en benk. Hvis pushups derimot er for tungt kan du gjøre det motsatte, men hendene mot en benk for å gjøre øvelsen lettere. Husk at brystet skal helt ned til benken/bakken hver eneste gang.





Triceps dips er også en fin øvelse å gjøre utendørs, her trenger man bare en benk. Ha fokus på å holde armene godt inntil kroppen mens du utfører øvelsen.



Jeg kunne selvsagt ikke gi meg uten å ta med en øvelse for rumpa! Step ut på benk ble dagens rumpeøvelse, og denne benken var høy nok til å gjøre øvelsen tung. Gjerne ta med en back-kick på toppen, det vil altså si at du strekker ut beinet bak. Gjerne hold et sekund i topp-posisjon med beinet bak deg også, og kjenn at du har kontroll på øvelsen.


Hoppende glad ble jeg etter den lille uteøkta mi, trening gir virkelig så mye glede! Så om du har 20, 40 eller 60 minutter til rådighet, kom deg ut og rør deg. Både kroppen, hodet og humøret har godt av det. Dagens oppfordring fra meg til alle dere!

Gladnyhet og fylt champignon

I kveld er jeg et eneste stort smill! Jeg dro for å svømme ikveld, og jeg kjente ingen verdens ting i ryggen. Jeg var varm og god i kroppen, fikk opp pulsen og det kjentes ut som jeg aldri har hatt prolaps engang! Det er så herlig følelse når det går fremover, og nå skal jeg virkelig legge inn fokus på svømming fremover. Jeg er virkelig så glad og lettet nå, for det å ikke trene har virkelig begynt å gå inn på meg. Jeg har følt det går nedover med kroppen, humøret og energien, trening er virkelig den beste medisinen noen kan få. For allerede nå, etter bare en økt føles alle de tre tingene bedre igjen! Årets store treningsmål er jo fortsatt Trondheim Triathlon i august, det må legges ned en god del innsats frem til da. I tillegg til svømming er core det jeg fokuserer på om dagen, og en øvelse jeg er veldig glad i er renegade rows. Den utfører du som jeg viser på bildene under, og poenget her er å virkelig jobbe med å holde kjernen stabil. Det er tyngre enn det ser ut som!

Lenkene i innlegget er sponset


I bakgrunnen kan dere skimte paparazzi Lucia, som ikke er godt nok opplært i blogg-fotografering til å gjemme seg for speilet. Det tar jeg på min kappe, men det hun derimot ER god på er å designe treningsklær. Og siden begge disse antrekkene vi har på oss er fra hennes tidligere kolleksjon selges nå alle eksemplarene ut til halv pris. Lucia er en god venninne av meg, men jeg ville ikke ha frontet og brukt klærne hennes hvis jeg ikke hadde vært fornøyd. Jeg er nesten like glad i klærne som jeg er i selve jenta, så her er det bare å sikre seg en god deal før de blir revet bort :)

Blå tights og topp / Lilla tights og topp




En ting til jeg er veldig glad i er mat, og svømming er virkelig noe som gjør med skrubbsulten. Etter 1500 meter følte jeg at jeg hadde fortjent noe godt til kveldsmat, og valget ble fylt sopp. Her her jeg brukt fersk sopp, kjøp gjerne ekstra store i butikken. Ta ut stilken, og fyll den med noe godt! Jeg brukte en boks grønne linser, to ss grønn pesto, litt finhakket rødløk og mais. Topp med litt geitost og sett i ovnen på 200 grader i ca 15-20 minutter, eller til osten har smeltet. Hvis du vil kan du også selvføgelig fylle med kjøtt, dette var den siste dagen i vegetaruken min og nå har jeg funnet enda en god rett jeg kommer til å bruke mye.




Nå skal jeg snart komme meg i seng, ingen tvil om at jeg kommer til å sovne med et smil om munnen ikveld. Snart er jeg forhåpentligvis god som ny, og kan komme med like mange treningstips som før! Ha en fortsatt fin kveld alle sammen :)

Søtpotetscones med sesamfrø



Dette er den siste dagen i vegetar-uka mi, og jeg har en super oppskrift å dele med dere! Søtpotet kan jo brukes til alt, også til scones. Disse ble veldig gode og de er selvfølgelig veldig sunne også. Det du trenger er følgende:

To store søtpoteter (ca 650 gram)

300 gram havregryn

100 g sesamfrø

3 ss mager kesam

2 dl vann

2 ts bakepulver

Salt

Kok søtpoteten til den er myk og fjern skallet. Avkjøl og mos med stavmikser den er helt fri for klumper. Tilsett resten av ingrediensene, her brukte jeg også stavmikser for å få blandet alt godt sammen. Deigen blir litt klissete, og jeg brukte to spiseskjeer til å fordele røra på bakepapiret. Form til fire runde scones, og sett inn i ovnen på 200 grader i ca 25 minutter. Avkjøl på rist før du toppet med det pålegget du liker best.



Jeg ville som vanlig ha både salt og søtt, ja takk begge deler! Cottage cheese og bringebær på halvparten og Philadelphiaost med agurk og purre på den resten. Dette er mektige saker, så nå er jeg garantert god og mett i flere timer fremover. Scones kan fint oppbevares noen dager, så jeg vet allerede hva jeg skal ha til lunsj i morgen.



Helt til slutt vil jeg bare tipse dere om at AFPT fyller 10 år, og har et jubileumstilbud!  Hvis du melder deg på landets beste PT-utdanning får du samtidig 50% avslag på studiet kostholdsveileder. Begge studiene kan gjennomføres på nett, og jegkan med hånden på hjertet anbefale AFPT. Det er jeg ikke alene om, veldig mange treningssenter foretrekker også trenere som har studert på AFPT når de skal ansette nye personlige trenere. Ha det i bakhodet før du melder deg opp hos en mindre seriøs aktør :) Jeg har fortsatt rabattkoder å dele ut til selve PT-studiet og alle andre studier hos AFPT, hvis du er interessert i en send meg en epost på nora@fitnessnora.no.


Ha en super lillelørdag!

Jordbærdrøm & overivrig

Kveldsmaten i dag ble lettvint, men ikke mindre sunn eller god av den grunn! Her har jeg brukt en pakke frosne jordbær på 400 gram og en boks cottage cheese, som jeg har most sammen med stavmikser. Tin jordbærene et par minutter i mikrobølgeovn først slik at du får til å mose den, eventuelt kan du også bruke blender. Mange liker ikke konsistensen i cottage cheese, men her merker du den ikke engang! Most sammen med bærene får du et herlig måltid, som både smaker godt og er mettende. Hvis du ønsker kan du tilsette litt søtning, eller bare nyte den som den er. Dette er en stor porsjon, så vær forberedt på å bli mett. Her har du både proteiner og karbohydrater i et enkelt måltid, og jeg knuste noen valnøtter på toppen for å få litt ekstra av det sunne fettet også. En jordbærdrøm ferdig på et par minutter!




Jeg har til min store glede fått tillatelse til å løpe i oppoverbakker nå, og til å gjøre enkle core-øvelser. Det gjør meg selvfølgelig hoppende glad, men også litt overivrig. Etter en lang og god tur med litt løping og gange følte jeg meg så god og varm i kroppen at jeg nesten trodde jeg var frisk. Derfor fant jeg ut at det var en lur ide å teste litt grenser og gikk ned i bro. Det var IKKE lurt, og jeg tror heller jeg skal holde meg til type planke og lette øvelser en stund til. Snakk om å bli overivrig!

Thermal top og tights fra 2XU / lue, ullsokker og hals fra Kari Traa (sponsede lenker)





Resten av kvelden skal jeg bare kose meg han kjekkasen over, og håpe på at ryggen er litt bedre til i morgen! Ha en fin kveld alle spreke lesere :)

Søtpotetsalat med feta & fiken

For en smakseksplosjon dette var! Nå har jeg snart vært vegeterianer i en uke, og det har faktisk langt bedre enn det jeg hadde forventet. Jeg måtte bare stikke innom med dette lunsjtipset til dere, for denne salaten er noe av det beste jeg har spist på lenge. Fersk fiken er så utrolig godt, og kan brukes til det aller meste. Fiken er en frukt, smaken er søt og syrlig med en anelse nøttesmak.  I tillegg til at fiken smaker godt er gjør den godt for fordøyelsen, den er rik på vitamin A og B samt at den inneholder mye fiber. Har du ikke smakt fersk fiken før anbefales det, enten som snacks eller i en salat som denne.

Her har jeg først kokt søtpotet til den er myk, fjernet skallet og skjært i treninger. Mens potetene kokte kuttet jeg opp de grønnsakene jeg likte best, her har jeg brukt isberg, tomat, paprika, agurk, rødløk, mais og ruccola. Fetaost er proteinrik, og hvis du kjøper den som er i blokk og ikke glass slipper du alle de ektra kaloriene fra oljen. Da kjennes virkelig den gode smaken fra fetaosten i seg selv bedre også, den er jo så god! Med litt valnøtter på toppen ble dette en perfekt lunsj, og jeg er utrolig glad for at jeg prøvde denne tema-uken som vegeterianer.




Nå skal jeg ut på tur med Guapo i finværet, ha en fin dag da dere og riktig god lunsj!

Ny treningsvideo : funksjonell trening



Da er den siste episoden i serien "Kom i form med Nora" ute på Adressa, og du finner den ved å klikke på bildet over. Etter åtte episoder med trening på senter, hjemme og ute er det denne gangen klart for funksjonell trening. Kettlebell swing, turkish get up, l-sit og trening med battleropes er det som blit tatt opp i dagens episode, og du kan se et glimt av det som kommer på bildene under:

Løpegenser fra Adidas / tights fra 2XU / sko fra Adidas (sponsede lenker)





Dagens episode ble spilt inn på Crossfit Maxpuls, og jeg var så heldig at jeg fikk med meg Ole Thomas som jobber der i denne episoden. Siden ryggen fortsatt krangler fikk han ta de litt mer avanserte øvelsene denne gangen, så kommer jeg sterkere tilbake. Jeg merket iallefall hvor mye jeg savner å trene på Maxpuls når jeg var der, så det gleder jeg meg til å komme tilbake til. En annen ting jeg kommer til å savne er jo disse faste videoene på bloggen, jeg har virkelig gledet meg til hver mandag. Mest for å høre reaksjonene deres, og de har faktisk vært utelukkende positive til denne serien! Nå er det altså over for denne gang, men dere skal ikke se bort i fra at det kommer lignende prosjekter i fremtiden. Alle episodene ligger fortsatt på nettsidene, så om dere trenger oppfriskning i rumpetrening, hjemmetrening, utetrening eller kosthold vet dere hvor dere skal klikke dere inn. For meg har det vært kjempegøy å prøve ut dette, det er jo noe helt annet å være foran et videokamera enn å ta bilder til bloggen. Så får dere som vanlig rope ut om dere synes det var noe som manglet i noen av episodene, så skal vi se hva jeg kan klare å få til i tiden fremover. Ha en fortsatt fin kveld!

Hvordan bli bedre i dips


Tights fra Better Bodies (-50%) / Topp fra Better Bodies (sponsede lenker)

Egenvektstrening er i vinden som aldri før, og det synes jeg er kjempegøy. Trening med egen kroppsvekt kan være veldig utfordrende, pullups og dips er virkelig to av favorittøvelsene mine. Jeg vet at mange lurer på hvordan man kan bli bedre i dips, eller i det hele tatt få til sin første dip - så da tenkte jeg å lage et lite innlegg om det! Dips utfører du ved å ta ca. skulderbredt grep i et dipsstativ. Len deg litt fremover, slik at den største belastningen kommer på brystmuskulaturen. Senk deg kontrollert ned til du har ca 90 graders vinkel, og press opp igjen. Unngå å gå for dypt da dette fort kan føre til skader. Enda et godt tips når det kommer til dips er å spenne kjernen og magemusklene for å unngå pendling.

Først og fremst, vil du bli god på noe så må du faktisk trene på det. Så ta ulike former for dips, gjerne flere ganger i uka. På den ene økta di kan du trene dips med et strikk festet i dipsstativet. Stikket avlaster noe av kroppsvekta di og gjør det naturlig nok enkelere å ta dips siden vekta du skal løfte er lettere. Bruk gradvis tynnere strikk, slik at du får mindre hjelp etterhvert som du blir sterkere i øvelsen. I en annen økt kan du gjøre eksentriske dips, det vil si at du starter i topp-posisjon og senker deg rolig ned. Bruk gjerne 10-15 sekunder på vei ned, og prøv å gå enda litt saktere ned hver eneste gang.

Dips er hovedsakelig en øvelse som trener bryst og triceps, derfor er det også viktig å trene disse muskelgruppene for å bli god i dips. Armhevinger, benkpress, dips på benk, smalbenk og franskpress er øvelser du gjerne kan legge inn i programmet ditt om du ønsker å klare dips. I armhevingene er det virktig at du går hele veien ned slik at du får full bevegelsesbane, og gjerne også kjør med strikk om det blir for lett med vanlige armhevinger. Det utfører du på måten du ser under, og det blir veldig mye tyngre enn å kjøre vanlige. Husk å velg en strikk som utforderer deg i forhold til belastning!

Tights fra 2XU / topp fra Better Bodies / sko fra Inov-8




Når du først klarer dips er det viktig at du fortsetter å utfordre deg selv slik at du får progresjon. Å legge på vektskiver som jeg gjør på det øverste bildet er en god måte å gjøre det på, start med 1,25 kg før du går til 2,5 kg osv. Det er lett å bli ivrig, men ikke kast på 5 kg ekstra belastning første gangen - ta det rolig å la kroppen din venne seg til den ekstra vekten. Når du har blitt skikkelig god kan du også prøve deg på dips i ringer, det er en øvelse jeg virkelig liker for å bli bedre i dips. Akkurat nå står min personlige rekord på 30 dips med kroppsvekt og 3 x 5 med 20 kg ekstra i beltet. Det er jeg selvfølgelig fornøyd med, men man kan alltid bli bedre! Er det noe mer dere lurer på i forhold til dips, eller tips til flere øvelser dere ønsker jeg skal lage egne innlegg om er det bare å rope ut i kommentarfeltet. Ha en super mandag :)

10 ting du ikke visste om Nora

 Mitt navn er Mari, og jeg er Noras kjære lillesøster. Ettersom alle bloggere har hatt slike innlegg som dette, tenkte jeg at det var på høy tid at dere fikk vite noen ting om Nora som dere kanskje ikke visste fra før. Jeg vil si at vi er både søstre og bestevenner, og jeg er vel en av de menneskene som vet mest om henne. Derfor passer det perfekt at jeg lager et innlegg om 10 ting dere kanskje ikke visste om Nora:

1. Hun er ekstremt rotete

Da mener jeg ikke at det bare står noen tallerkener på kjøkkenbenken. Her snakker vi klær overalt, kopper og kar som flyter på kjøkkenet og generelt et lite kaos i det man kommer inn døra. Heldigvis tar hun noen opprydninger i løpet av uka! 

2. Hun er faktisk så blid som hun fremstår som

Personlig når jeg leser om bloggere og livene deres, så tenker jeg at de umulig kan være så blide som de fremstår. Men Nora er faktisk sånn. Hun har alltid en positiv innstilling til utfordringer og ser alltid løsninger i stedet for hindringer. Tror ikke det er mange som har et bredere smil enn henne når hun er på sitt aller gladeste!

3. Hun raper og fiser som en gris

Dette er faktisk helt sant, haha.  Hun lever virkelig etter mottoet: "Det er bedre å få det ut, enn å holde det inne!".

4. Hun er kanskje det smarteste mennesket jeg vet om

Nora er ikke den som skryter mest av seg selv, spesielt ikke når det kommer til skole og hennes prestasjoner der - derfor må jeg få gjøre det. Hun er en av de irriterende menneskene som lett kan få en toppkarakter ved å lese 1-2 dager før eksamen, mens resten har sittet og lest 1 måned. Gjennom hele livet har hun fått toppkarakterer i nesten alle fag, og jeg er så stolt av henne!

5. Hun var en festløve da hun var 17-18 år

 Nora var i denne perioden helst ute og festet 2-3 ganger i uka, hver uke. Ei skikkelig partyjente! Heldigvis fant hun noe hun heller ville bruke tiden sin på etter denne perioden, nemlig trening, og har holdt seg til det siden. Jeg kan vel telle på en hånd hvor mange ganger i året Nora drar på fest nå, og hun tåler heller ikke mer enn 1-2 glass med vin før festen er over ;)

6. Hun setter familie veldig høyt

Familie har alltid vært viktig for Nora, og vi er virkelig verdens aller beste kjernefamilie om jeg får si det selv. Har hun valget mellom en fredagskveld hjemme hos mamma og pappa eller en bursdagsfest for eksempel, velger hun alltid førstnevnte.

7.Hun sover ekstremt lite

3-4 timer søvn holder ofte for henne. Og hva er grunnen til at hun sover så lite? "Jeg har ikke tid til å sove", sier hun. Hun jobber ekstremt hardt for det hun brenner for, og velger heller å bruke timene i døgnet på dette.

8. Hun er et sangtalent

Nora har alltid vært flink til å synge! Hun har blant annet hatt hovedrolle i en musikal, sunget i flere store anledninger - virkelig et talent!

9. Hun er veldig lite moteinteressert

Hun har null peiling på hva de nyeste trendene innen mote er, og bryr seg heller ikke så mye om det heller, haha! Hun går (ikke overraskende) i treningsklær når hun kan. Og skal hun pynte seg, spør hun heldigvis noen som har litt mer peiling enn henne om råd.

10. Hun er en dyreelsker

Hun har alltid elsket dyr, og ville bli veterinær da hun var yngre. Da Nora skaffet seg egen leilighet, tok det ikke mange dagene før hun skaffe seg verdens fineste hund, Guapo. 

Var det noe av dette dere ikke visste fra før? Jeg håper i hvertfall dette ga dere et litt bedre innblikk i hvordan Nora er :) Hun er for meg med alle sine vaner og uvaner verdens aller beste storesøster <3




 

 

Kakao & taco med sorte bønner



God morgen! Over ser dere frokosten min, det er ikke alltid like fancy her i gården heller. Men jeg våknet med litt vondt i halsen i dag, og da fristet kakao aller mest. Det er enkelt å lage, her har jeg brukt 3 dl ekstra lettmelk, 2 dl vann, 2 ss sukrinmelis, 1 ss sukrin gold og 1 toppet ss med kakaopulver. Kok opp under omrøring og nyt den varme sjokoladedrikken! Ved siden av ble det en yoghurt, frukt og noen sjokoladebiter fra Atkins. Disse har jeg kjøpt på Iherb, og de har peanøtt inni slik at de smaker akkurat som m&m's. Du finner de her, og om du bruker koden SIV084 får du $5 dollar i avslag første gang du bestiller. Jeg må også vise dere gårsdagens middag, nemlig bønnetaco! Her har jeg bare byttet ut karbonadedeig med sorte bønner, og latt resten av tacoen vært lik. Jeg brukte en boks fra go green, da er de ferdig tilberedt. Sorte bønner inneholder 110 kcal per 100 gram, 8 g proteiner, 8 g fiber, 1 g fett og 14 g karbohydrater. Ren av vannet fra bønnene, skyll de godt og legg de i stekepanna. Stek sammen med tacokrydder og server sammen med grønnsaker og speltlomper.




Dette var faktisk utrolig godt og jeg kommer til å lage dette mange flere ganger. Jeg kommer nok ikke til å kutte ut karbonadedeig på permanent basis til tacoen, men jeg kommer garantert til å kombinere det. Halvt om halvt med bønner og karbonadedeig blir nok utrolig godt, og da spiser jeg jo mindre kjøtt også. Dette hadde jeg aldri tenkt på hvis jeg ikke hadde prøvd denne vegetar-uka, så det er veldig gøy å få mer inspirasjon i matveien. Nå skal jeg straks dra til foreldrene mine for å spise middag og gå tur med Guapo. I dag har lillesøss fått tilatelse til å skrive et innlagg her på bloggen, med helt frie tøyler. Hun skal fortelle 10 ting dere mest sannsynlig ikke vet om meg, og jeg har ikke lov til å redigere noe av det engang. Jeg er faktisk litt nervøs, haha! Ha en fin søndag så lenge da dere :)

hits