hits

mars 2014

Ny treningsuke og ny spilleliste

Det er ingen hemmelighet at jeg DIGGER mandager. Ny giv, ny start og en helt ny treningsuke er det virkelig ingenting å klage på! Jeg startet treningsuka med langkjøring, 17 kilometer løp jeg i dag. Jeg valgte ei litt kortere løype med mer stigning, for å forberede beina mine på halvmaratonet. Det kommer ikke til å være flatt hele veien, så da må jeg trene på å løpe bakker også. Jeg kjente at jeg ble ganske sliten i leggene av å løpe i stigning, så jeg rullet godt på massasjerullen da jeg kom hjem for å løse opp. For de av dere som har meldt at dere savner de ukentlige challengene mine, så lover jeg at de kommer tilbake snart. Men med bare 12 (!) dager til mitt første halvmaraton må jeg bare holde fullt fokus på det akkurat nå!

Terrengsko (-50%) / kompresjonstights / fleece-jakke fra sponsor X-life såklart

Jeg fikk ikke knipset noe bilde av det tomatfargede ansiktet mitt etter dagens løpeøkt, så da legger jeg heller med et bilde fra Ladestien hvor jeg ikke ser så sliten ut ;) Jeg gikk jo et par timer der i går, og det er så fint nå som våren begynner å komme! En ting til som er fint er bra musikk - det gjør det så utrolig mye enklere å gjøre cardio med gladlåter på ørene. Jeg har satt sammen en ny spilleliste som jeg skal høre på under halvmaratonet, og jeg har delt den på facebook-siden min slik at dere og kan kose dere med den! 

Etter å ha løpt i 1:46 minutter var jeg mildt sagt sulten da jeg kom inn døra. Havregrøt er supermat, og kan varieres i det uendelige. I dag kokte jeg grøten med vann, før jeg toppet med en boks jordbærskyr, banan og halvfrosne jordbær. Havregryn inneholder ikke særlig mye protein i seg selv, og derfor må dette tilsettes. Ofte bruker jeg proteinpulver, men skyr er også et kjempegodt alternativ! Fint for alle de som ikke har / ikke ønsker å bruke proteinpulver også.

Nå skal jeg prøve å være flink student resten av kvelden, selv om jeg har en tendens til å gjøre alt mulig annet når jeg setter meg ned for å lese. Uansett er jeg veldig fornøyd med starten på treningsuka, og jeg håper det samme gjelder alle dere. Gjerne del deres beste treningstunes med meg i kommentarfeltet, jeg får aldri nok av gladsanger! Ha en fortsatt super mandag alle sammen :) 

Lårcurls og søndagskos

Ulike gym har ulikt utstyr - men det er opp til deg å gjøre det beste ut av det som finnes der! Liggende lårcurl er en god øvelse for bakside lår og rumpe, sittende lårcurl kan ikke sammenlignes i mine øyne. Derfor vil jeg igjen visedere hvordan det enkelt kan gjøres med en vanlig benk. Jeg har jo vist dere denne før, men noe bra kan ikke gjentas for ofte. Ligg på en benk og få noen til å plassere en manual mellom fotbladene dine. Prøv deg litt frem for å finne riktig vekt, jeg brukte 12 kg og tok 3 x 10 repetisjoner. Klem føttene godt sammen, og senk manualen rolig ned mot gulvet før du trekker den opp. Ikke trekk manualen helt til rumpa, men stopp når beina peker rett opp slik som på bildet under. Trekker du lenger vil du bare miste spennet i hamstings. Tights fra 2XU / topp fra Adidas / sko fra Inov8

I helgen har vi jo hatt om ernæring, og jeg har lært mye nytt samtidig som jeg kunne endel fra før. Jeg har jo alltid vært klar over at BCAA er et bra kosttilskudd i forhold til trening, men jeg har blitt enda mer bevisst på det etter helgen. Aminosyrene er essensielle for muskelstimuli, og jeg synes det var veldig interessant å se forskjellen i studier gjort på trening med/uten BCAA. I den anledning vil jeg tipse dere om at denne typen BCAA forsatt er på tilbud til bare 199 et par dager til hos X-life, tilbudet varer nemlig ut mars. Ikke bare er det muskelstimulerende, men smaker digg av fersken også. Du finner den ved å trykke her.Når det kommer til søndagsmiddag slo jeg ikke akkurat på stortromma i dag. Jeg fikk trent i skoletiden og gikk tur i det fine været etterpå, og ville ha noe raskt og godt da jeg kom hjem. Valget falt på knekkebrød med makrell i tomat, økologisk peanøttsmør og bananskiver. Det enkle er ofte det beste noen ganger, og det var det virkelig ikveld. Resten av søndagen skal jeg slappe av i sofaen, og lade opp til ei ny treningsuke. Skikkelig søndagskos med andre ord! Det er bare to uker til jeg skal løpe halvmaraton nå, så denne treningsuka bare bli bra :)
Luksuslunsj på skolebenken

Søndagsmorgen og jeg er tidlig oppe som vanlig. Det er klart for en ny dag på skolebenken, og jeg har lært utrolig mye allerede denne helgen. Jeg kan ikke få skryte nok av AFPT, og jeg angrer ikke et sekund på at jeg valgte å ta utdannelsen min gjennom de. For de av dere som vuderer å bli PT vil jeg absolutt anbefale Akademiet for Personlig Trening på det varmeste :) Husk at du fra 1. April nå kan ta hele utdannelsen på web også, så blir det enklere for alle dere som ikke har mulighet til å reise til et kurssted annenhver helg. Jeg har fortsatt en rabattkode på alle utdanninger hos AFPT for de av dere som er interessert, bare send meg en epost så deler jeg del ut til dere :) Det er ganske ironisk at den helgen vi har om ernæring på skolen klarte jeg å legge igjen matboksene min hjemme. Derfor ble gårsdagens lunsj kjøpt på Meny, og jeg gikk for en luksuslunsj på en lørdag. Cottage cheese, mandler, klementiner, iskaffe og en proteinbar smakte virkelig godt i solen!Det er helt sykt hvor fort tiden har gått, eller denne helgen har vi bare 5 undervisningshelger igjen før eksamen! Jeg har utrolig mye som må leses, pugges og læres før den tid så jeg må bare stå på fremover. Heldigvis synes jeg jo stoffet er utrolig gøy å lese om, det gjør det hele litt enklere. Jeg er iallefall veldig fornøyd med den store kloke muskelboken min som dere ser, kan ikke gjøre annet enn å smile da :)

Bukse fra Better Bodies, jakke & sokker fra Karitraa (adlinks)

Nå har jeg dobbeltsjekket at matboksen ligger i bagen, og jeg er klar for å lære mer om fett, karbohydrater og proteiner. Ha en super søndag da dere :)

Vårstemning

God lørdagsmorgen! Noe det beste jeg vet er å våkne uthvilt om morgenen, med masse energi til en ny dag. Jeg håper mange av dere har den følelsen også, for sånn har iallefall jeg det i dag! Og det er bra, jeg har jo nemlig en hel dag på skolebenken i vente. Vi har ernæringslære i helgen, og det er utrolig interessant!  Selv om jeg elsker PT-studiet skal jeg innrømme at det gjør litt vondt i hjertet å vite at jeg skal tilbringe hele dagen innendørs når det er så herlig vær ute. Det er sånn vårstemning her i Trondheim nå, og alt jeg vil er å komme meg ut for å nyte den. En lang tur ute i frisk luft er godt både for hodet og kroppen. Skru opp tempet litt og gå i rask gange, så kan du få en god treningseffekt av turen også! Gjerne be med deg en venn, kjæreste eller familiemedlem på tur også - så slår du to fluer i en smekk ved å være sosial mens du trener. Vi har en times lunsj, og den skal jeg definitivt utnytte ute i sola på Ladestien.

Limited edition antishake tights / X-life hoodie (adlinks)

I går var jeg som nevnt på jobb før skole, og kom ikke hjem før seint. Jeg var supersulten, og orket faktisk ikke å lage meg middag. I stedet ble det en tur på Rema, og masse digg havnet i kurven min. Jordbær, druer, mandariner og yoghurtnøtter. Kanskje ikke rart jeg våknet uthvilt i dag med energien fra alt dette, haha! Utrolig godt var det iallefall, og det er jo tross alt bare helg en gang i uka. Nå må jeg komme meg avgårde, skolebenken og en hel dag med ny kunnskap venter. NYT lørdagen alle sammen, det er vel fortjent etter en lang arbeidsuke!


To nye rumpeøvelser og laksewok

Endelig er det fredag igjen! Jeg benytter anledningen til å gi dere to nye øvelser for rumpa som virkelig svir. Jeg har begynt å innføre beintrening igjen, og begge disse øvelsene skal bli faste for min del fremover. Den første heter sidekick, og er fin for å tyne ut det aller siste på en bein/rumpeøkt. Vektene skal ikke være alt for tunge da det fort gir feil teknikk, kjør heller litt lettere og med mange repetisjoner. Utføres slik dere ser på bildene under, jeg har også lagt ut en film både på instagram som @fitnessnora og på facebook-siden til bloggen. Den ser kanskje litt dum ut (noe de fleste rumpeøvelser gjør) men jeg lover at den tar godt på setemusklene!

Sports-bh og topp fra Better Bodies / tights fra Reebek / sko fra Inov8

Den neste øvelsen har fått navnet ultra high step up. Den utføres som en vanlig step up, men med høyere benk. To kettlebells holder du foran deg og hviler de på skuldrene, jeg valgte to som veide 8 kg. Dette var mer enn nok vekt til meg ettersom det var den første gangen jeg prøvde, utførte to sett med 10 repetisjoner på hver fot. Husk å skyver låret opp og len deg litt tilbake på toppen, da får du ekstra trykk på setemusklene! Har du litt dårlig balanse som meg kan det være greit å ha en treningspartner ved siden av, som kan støtte deg opp hvis du holder på å falle, Jeg trente meg vakre Lucia i går, og det var hun som viste meg begge disse øvelsene. Supert å hente treningsinspirasjon fra andre, det er alltid så mye nytt å lære!


Dette var altså i går, i dag har jeg treningsfri. På dager hvor jeg ikke trener spiser jeg vanligvis litt mindre karbohydrater og mer fett. I dag falt valget på laksewok, og med både jobb og skole på tapetet i dag hadde jeg ikke tid til å lage den selv. Jeg kjøpte derfor bare mat på WokAway, digger virkelig det konseptet! Grønnsaker, laks, scampi og cashewnøtter ble mitt valg. Så digg!


 Nå er det på tide med jobbing før skole ikveld, solen skinner og det fredag! Kan ikke gjøre annet enn å smile da :)

Grove pizzasnurrer

Så ikke disse nydelige ut? Jeg har laget sunnere pizzasnurrer i dag, kun med ingredienser du finner i dagligvarebutikken. De ble utrolig gode, og smakte helt fantastisk! Perfekt påfyll etter langtur i sola med lillesøster, vi spiste oss stappmette på disse godsakene begge to. Enkle var disse pizzasnurrene også og oppskriften ser slik ut:

500 g siktet speltmel

200 g fibra fullkorns hvetemel

200 g havregryn

5 dl ekstra lettmelk

2 dl vann

1 pakke tørrgjær

1 ss luftigere bakst (kan sløyfes)

1 ts salt

Ha alle de tørre ingrediensene i en stor bakebolle og bland godt. Tilsett vann og melk, og elt sammen til en fin deig. Dekk med plast og sett på heving i en time, gjerne på et lunt sted.
Mens deigen står til heving lager du fyllet. Her kan du velge litt etter fantasi og egne smaksløker, men dette var det vi brukte:

800 g karbonadedeig

200 g mozarella

1 paprika 

2 rødløk

1,5 boks med hermetiske tomater

1 kinesisk hvitløk

Oregano

Salt og pepper

Stek karbonadedeig sammen med en presset hvitløk, i tillegg til salt og pepper før du tilsetter de hakkede tomatene på slutten av steketiden. Hakk opp grønnsaker, og du er klar til å kjevle ut deigen. Husk å legge mel på kjøkkenbenken før du kjelvler den ut, jeg delte deigen i to og lagde to ruller av denne oppskriften. Fordel halvparten av alt fyllet over deigen, resten sparer du til neste del. Topp med rikelig av mozarella og oregano.


Neste steg er å rulle den sammen, før du skjærer i skiver og legger de på en form kledd med bakepapir. Jeg fikk ca. 10 snurrer av hver rull, altså gir oppskriften 20 store pizzasnurrer tilsammen.Pizzasnurrene stekes midt i ovnen på 220 grader i 20-25 minutter. De vil da være gyldne og gjennomstekte.


La de avkjøle seg litt før du serverer, selv om det er vanskelig å vente mer enn et par minutter. Så gjenstår det bare å nyte disse grove pizzasnurrene!

Smaker fantastisk når de er rykende ferske, men gode kalde også. Oppskriften gir som nevnt 20 store pizzasnurrer og restene holder seg fint til lunsj dagen etter, ellers kan de også fryses. Jeg har bare to ord til dere helt til slutt: LAG & NYT!

Heartlips

God morgen! Jeg la ut et bilde på instagram for et par uker siden om at jeg hadde vært hos Elin hos Injeksjonsspesialisten. Etter det fikk jeg masse spørsmål om hvilke behandliger jeg hadde gjort, så da tenkte jeg å lage et lite innlegg om det. Jeg tar Restylane i leppene, rett og slett fordi jeg synes det er dødsfint! Det er jo ikke noe nytt for min del, jeg har faktisk hatt det siden høsten 2011. Tidligere brukte jeg alltid å markere leppene med lipliner for å få de til å se større ut, før jeg bestemte meg for å gjøre en litt mer permanent endring. Ettersom jeg ble så utrolig fornøyd med resultatet allerede fra første behandling har jeg fortsatt å gå tilbake til Elin ca. 2 ganger i året for påfyll. Helt ærlig kan jeg ikke se for meg at jeg slutter med det heller!Knipset et bilde av produktene på kontoret til Elin, litt som en unnskyldning for å vise frem den fine veska mi!

For de av dere som lurer på hva Restylane er så er det syntetisk fremstilt hyalonsyre. Dette er et stoff som finnes i kroppen, og som gir fylde og fuktighet til leppene. Ved å ta Resylane får man altså bare mer av dette, for Resylane inneholder ingen kjemiske stoffer. Behandlingen er heller ikke permanent, effekten varer i 5-6 måneder og den forsvinner gradvis. Det er altså ingen "fare" ved å ta en slik type behandlig. MEN, jeg vil anbefale alle som vurderer å gjøre en slik behandling om å være nøye med hvilken behandler dere bruker. Jeg går kun til Elin, som er autorisert spesialist på injeksjoner av Restylane. Jeg er så heldig at jeg får være demomodell for henne, til vanlig koster førstegangsbehandling fra 2990. Fullstendig prisliste hos injeksjonsspesialisten finner du her.

Glad og fornøyd med mine nye heartlips rett etter behandling :)

Selve behandligen tar bare 5 minutter, og man får bedøvelse så det gjør ikke særlig vondt. Dette er mine erfaringer med Restylane, og jeg har som nevnt bare positivt opplevelser med det. Det eneste som er litt kjedelig er at jeg hovner litt opp dagen etterpå, men det er verdt det når resultatet blir så bra! Har dere noen spørsmål om det er det bare å fyre løs - så skal jeg svare så godt jeg bare kan. Det er altså ingen fare for å bli duckface, med mindre du prøver å kysse en torsk ;)


Nå venter tur, trening og baking av pizzasnurrer resten av dagen - jeg har nemlig fri :) Kommer med oppskriften litt senere i kveld, ha en fin dag så lenge!

Ryggøkt og risEtter gårsdagens langkjøring trengte beina mine hvile i dag. Derfor ble det en god styrkeøkt på Hit The Gym, og i dag var det rygg og core som fikk gjennomgå. Vi kjørte mange øvelser på ryggen, så den føles god og sliten nå. Stående stangroing som dere ser på bildene over er en av favorittøvelsene mine for ryggen. Jeg kjører den som regel med supinert grep, da jeg føler at det gir mye bedre kontakt. Prøv dem varianten du også, så får du kanskje en aha-opplevelse! Økta vår så slik ut:

Nedtrekk 3 x 8

Stående stangroing 3 x 8

Enarms hantelroing 3 x 10

Pullover med manualer 3 x 8

Rygghev 3 x 10

Facepull 3 x 12

Renegade rows 3 x 10 på hver hånd

Landmines 3 x 10

Genser / antishake tights / sko / sokker  (adlinks)Etter trening må det mat til, og jeg lager alltid flere porsjoner samtidig slik at jeg ikke trenger å stå på kjøkkenet hver dag. En gjenganger for meg er stekt kylling med grønnsaker og karriris. Ettersom fremgangsmåten har blitt etterspurt tenkte jeg at jeg skulle vise det for dere, selv om det ikke er så forklare egentlig! Det er nemlig veldig enkelt, kok risen med en ss karripulver. På slutten av koketiden tilsetter du en ss kokosolje og rører godt før du koker ferdig risen. Så er du ferdig - og har plutselig et mye mer spennende måltid enn meg vanlig hvit ris. 

Matpakkene er klare, og nå venter en kveld på jobb. Heldigvis halvveis til helg :)

Ny rekord og mestringsfølelse

Hadde det ikke vært for ørene mine er jeg sikker på at smilet mitt hadde gått hele veien rundt i dag! For første gang i livet har jeg løpt 2 mil, og hvis noen hadde fortalt meg det for en måned siden ville jeg ikke ha trodd på det for fem flate øre. Men med fokus på løping den siste måneden har jeg klart å komme meg hit, og jeg er ikke i tvil om at jeg blir klar til halvmaraton og Hitraløpet den 12. April. Jeg har aldri vært noen løpejente før, men det føler jeg virkelig at jeg kan kalle meg nå. Det er så utrolig gøy å prøve nye ting, og å presse kroppen til å gjøre ting den ikke har klart før. Det gir sånn mestingsfølelse! Det samme gjelder om man tar ny pers i bøy, hopper høyere enn før eller løper lenger slik jeg gjorde i dag. Fantastisk hva man kan presse kroppen til, for et maskineri det er!


Ekstremt fornøyd løpejente i bakgården. Kompresjonstights fra 2XU, løpejakke fra Craft og pannebånd fra Kari Traa. (adlinks)

 Jeg sverger til kompresjonstights når jeg løper, og føler virkelig at det gir effekt. Den gir god støtte til muskulaturen i beina, og reduserer muskeltretthet. Jeg vurderer derfor også å bestille kompresjonsgenser til overkroppen også - har noen av dere erfaringer med det?  Uansett, etter to timer med løping trenger kroppen påfyll av næring. Jeg gikk for havregrøt kokt med kokosmelk som ble toppet med mager kesam, sukkerfritt syltetøy og eplebiter. Jeg bruker som regel like mye kokosmelk som havregyn og i denne porsjonen brukte jeg 80 gram av hver. Sunt fett, langsomme karbohydrater og proteiner er perfekt påfyll etter en løpetur - eller som et mettende måltid når som helst på dagen.
Ha en fortsatt strålende tirsdagskveld alle sammen!

Den store vaffeldagen
Det er 25 mars, og det er faktisk den internasjonale vaffeldagen. Jeg liker alle unnskyldninger for å feire, men jeg kjenner at jeg liker denne dagen ekstra godt. Finnes det egentlig noen som ikke liker vafler? Jeg la jo ut en oppskrift for et par uker siden på hverdagsvafler, som du finner her. I anledning vaffeldagen ble det en ny oppskrift, og selv om denne kanskje ikke er like "fitness-vennlig" så ble oppskiften en god del bedre! Smør og melk gjør seg virkelig i vafler, og det er vanskelig å få smaken like god uten. Men selvfølgelig er oppskriften fortsatt sunn, og alt du trenger for å lage disse gode vaflene finner du i butikkhylla. Oppskriften ser slik ut:

5 dl ekstra lett melk

2 egg

150 g havregryn

50 g fibra fullkornsmel

3 ss sukrin

1 ts bakepulver

1/2 ts kardemomme

2 ss smør

Visp eggene lett sammen med sukrin, før du heller melken i bollen. Tilsett resten av ingrediensene, og rør inn smeltet smør til slutt. La røren stå og svelle i 20-30 minutter, selv om jeg vet det er vanskelig å vente! Stek så i vaffeljern, jeg brukte 1 kcal spray for å smøre jernet med. Du finner den på Meny, men om du ikke har den smører du bare lett med smør for at vaflene ikke skal sette seg fast. Som topping gikk vi for jordbær, mager vanilje kesam, syltetøy og økologisk peanøttsmør. Så da gjenstår det bare å si velbekomme, og ønske dere alle en riktig god vaffeldag!


Brysttrening, lunsj og treningsglede

Det er mandag igjen - som betyr at ei helt ny treningsuke står for tur! Jeg kjenner at jeg gleder meg skikkelig til å trene i dag, med masse energi og overskudd fra helgen. Ingenting slår overskuddstrening, slike dager hvor jeg føler at jeg kan gi ALT på trening. En slik økt er jeg sikker på at jeg får i dag! Jeg følger ikke noe spesielt treningsprogram akkurat nå, men tar det på dagsformen og sørger for å få kjørt gjennom hele kroppen iløpet av uka. Det føles veldig riktig å gjøre det sånn, spesielt med tanke på at hofta forsatt er vondt og at det bare er 3 (!) uker til halvmaraton.

Jeg fikk spørsmål om hvilke øvelser som er favorittene mine når det kommer til trening av brystmusklene, så her kommer en liten oversikt mine personlige favoritter:

Benkpress

Skråbenk med manualer

Flyes

Cablecross

Brede dips

Ulike pushups varianter

Noen av disse øvelsene er alltid med på brystøktene mine, fordi de føles bra og jeg liker øvelsene. Trenings skal være lystbetont, derfor er det så viktig at du faktisk liker de øvelsene du utfører. Så skal jeg ikke påstå at jeg elsker knebøy, men jeg kutter den jo ikke ut av den grunn. Enkelte øvelser m¨å rett og slett være med, men gjerne varierer øvelsene dine og finn ut hvilke øvelser DU lilker. Kopierer du et program fra nettet er det mest sannsnlig de øvelsene en ennen person liker som står på programmet. Trening skal være slitsomt, men også gøy! 

Addicted to fitness tskjorte / print leggings er begge fra Reebok. (adlinks)


Et godt måltid er en perfekt start på uka, og for min del er lunsj alltid dagens første måltid. I dag ble en stor salat med kokte egg og stekt laks, en klassiker som jeg aldri blir lei av. Sunt fett er mettende, og gir god energi til resten av dagen. Jeg skal straks bruke den energien på trening, før jeg skal teste ulike sunne vafler til i morgen. Det er jo tross alt den store vaffeldagen!
Ønsker dere en sprek start på uka, og gjerne del deres favoritter for trening av bryst!

Frokostfavoritter & badenymfe

Etter økta på hotellets treningsrom i dag tidlig var jeg SÅ klar for frokostbuffet, og den skuffet virkelig ikke. De hadde alt jeg ønsket meg og litt til, så det ble egentlig et par runder for mye til frokost. Sånn går det når det er så mye godt å velge mellom! Hjemmelagde knekkebrød med egg, laks om omelett er virkelig noe av det beste jeg vet. Så er det jo så sunt også :) Etter alt for mye mat bestemte vi oss for å ta en liten rusletur i finværet. Det er jo så fantastisk fint på Frøya, med naturen rett utenfor døra. Jeg hadde store planer om å bade litt, og tok med en håndduk ned til fjæra. Med en temperatur på 4 grader i vannet kan dere tro jeg snudde fort, haha! Skal ikke skryte på meg at jeg er noen badenymfe, annet enn i jazucci! Jeg skal jo til Frøya i sommer også, så jeg får heller satse på å ta igjen badinga da. Enn så lenge holder jeg meg på land!

Ullgenser og ullbukse fra Kari Traa er begge fra sponsor X-life

Jeg skal runde av denne fantastiske helgen med en boks dreamis på sofaen ikveld, bare fordi jeg synes jeg fortjener det. Det har jo kommet to nye smaker også, de kan jo ikke forbli uprøvd! Gjerne skrik ut hvis dere har en favoritt, jeg tar gjerne imot innspill :) Rett og slett en magisk søndag på denne jenta - håper det samme gjelder for dere!

Perfekt jentehelg

En perfekt lørdagskveld for meg ser kanskje litt annerledes ut enn mange andre sin. Men for meg handler helgene om å få slappet av, lade alle batterier og spise god mat i godt selskap. Det er så vikrlig med restitusjon, å la kroppen hente seg igjen etter arbeids- og treningsuka. Lørdagskvelden min med bestis DreaHotell Frøya var perfekt i mine øyne, jeg kunne virkelig ikke kost meg mer! Vi koste oss skikkelig i velværeavdelingen på hotellet, spesielt i massasje-jacuzzien. Jeg hadde gitt mye for å ha en slik hjemme! Intet massasjebad er komplett uten en tur i badstu etterpå, vi lå en halvtime i IR-saunaen før vi var gjennomsvette og måtte ut i frisk luft.


Bikini fra To Die For

Etter massasjebad og badstu var vi begge skrubbsultne og gikk ned i resturanten for å finne noe godt å spise. Menyen var så full av lokale godsaker at jeg hadde vanskeligheter for å bestemme meg, men endte tilslutt opp med kamskjell til forett og hjort til hovedrett. Det var så godt at jeg bokstavelig talt renska tallerkenen, og hadde ikke engang plass til dessert etterpå. Det kjennes på smaken at råvarene er hentet rett utenfor døra, og det inspirerte meg til å bli flinkere i valg av matvarer selv også. Kjøleskapet skal fylles opp med ferske godsaker i stedet for frysevarer :)
Innlegget inneholder reklame

Ettersom vi bare drakk ett glass vin hver og ikke en flaske er vi begge i kanonform og fulle av energi etter gårsdagen. Den skal vi bruke på en skikkelig god treningsøkt før hotellfrokosten venter. Det er noe av det beste jeg vet, spesielt når jeg føler at jeg har fortjent det. Så nå skal det løftes - gogogo! 

Lørdagslykke

Dette er faktisk den første frihelga mi i hele år - og jeg har store planer om å utnytte den til det fulle. Jeg er allerede godt i gang, og finner ikke et bedre ord enn lørdagslykke for den følelsen jeg har akkurat nå.  Jeg startet dagen med å løpe 11 kilometer i den friske havlufta her på Frøya. Det er virkelig noe spesielt med lufta her ute, kan ikke sammenlignes med hjemme i Trondheim. Etter langtur unnet jeg meg massasje hos Lina på Lotus Klinikk, en time som virkelig gjorde underverker for kroppen. Jeg kan ikke huske sist jeg tok massasje for å bare kose meg, det har alltid vært triggerpunkter eller skadebehandling som har vært fokuset. Jeg bare slappet av og lot tankene fly, avslapning for både kroppen og hodet. Perfekt på kvinnehelsedagen!

Når jeg først er her ute i det fantastiske øyriket måtte en fisketur til! Jeg spiser jo så mye fisk, og hva er vel bedre enn den fisken man lager selv? :) Det tok ikke lang tid før jeg fikk en sværing på kroken heller, og jeg må innrømme at det var litt tungt å dra den opp. Pappa bare lo av meg mens jeg dro for harde livet, haha! Jeg var iallefall overlykkelig da den endelig kom til overflaten og smilte fra øre til øre.


Hvis jeg skulle tilberedt denne alene hadde det nok ikke blitt middag før i morgen, men det slipper jeg heldigvis. Etter turen sjekket nemlig jeg og bestisen inn på Hotell Frøya, og her skal vi kose oss resten av helga! Sushi, badstu og jacuzzi er planen i kveld - virkelig avkobling og kos med andre ord. De bruker jo også fisk rett fra sjøen - så jeg gleder meg virkelig til å teste menyen her ikveld. Så nå skal jeg klappe sammen maskina og bare NYTE resten av denne fantastiske lørdagen :)


Lørdagssmil fra gladjenta til alle dere :)

Fredagsfølelsen

Endelig fredag igjen! Jeg har tatt tidlig helg, og har brukt formiddagen til å lese. Jeg må bare få lettet hjertet mitt når det kommer til alle dere som sender meg mailer og meldinger ang personlig trening, treningsoppsett og kostholdplaner. Jeg ser på det som en stor tillitsærklæring at dere vil velge meg som PT og legger deres lit til meg når det kommer til endring av livsstil og treningsvaner. Men akkurat nå har jeg verken kunnskap eller kapasitet til å svare på alle henvendelsene. Jeg jobber, studererer, blogger og trener - og har derfor ikke tid til å ta på meg noe mer akkurat nå. Jeg føler også at det ville vært feil å ha PT-kunder når jeg ikke er sertifisert enda, jeg vil være 100% sikker på at det jeg gjør er riktig før jeg vil ha noen kunder. Selv om jeg kan mye om trening er jeg langt i fra utlært, og vil derfor prioritere skolen nå. Jeg håper dere har forståelse for dette og ikke blir fornærmet når jeg ikke svarer på alle epostene. Jeg LOVER å komme sterkere tilbake når jeg er ferdig på skolebenken, og håper dere har tålmodighet til å vente på meg enn så lenge. 


Teppe, anatomi og Questbarer har altså formiddagen min vært preget av, kan ikke klage på livet da. Cookies & Cream er jo den nye smaken fra Quest og den er faktisk helt latterlig god. Jeg bestilte en eske som kom forrige lørdag, og jeg ble nesten litt paff da jeg merket at det bare var en igjen i dag. Det er jo 12 barer i ekska, så jeg skjønner ikke helt hvordan den har blitt som på seks dager?! Haha, sånn kan det gå. Jeg har også rukket å ta sol og dra til frisøren, så jeg føler virkelig jeg har vært effektiv i dag. Denne jenta smiler alltid etter et besøk hos Restyle Hair Design, blir alltid fornøyd. Litt rød i ansiktet etter å ha vært i solariumet, men måtte legge ved bilde likevel. Jeg elsker lengden, men vuderer å endre fargen på håret ettersom jeg har har ombre så lenge nå. Forandring fryder, er det ikke det de sier?


Lunsj har jeg også rukket å spise, speltlompepizza ble det i dag. Det lover vel bra når jeg har spist både sjokolade og pizza før klokken 1 på en fredag, haha! Litt pesto som saus, stekt kyllingfilet, paprika, sopp, purre og lettost som fyll. Inn i ovenen på 200 g i 5-8 minutter, følg med på slutten slik at de ikke blir svidd. Topp med ruccola og sukkerfri ketchup så er du good to go! Med disse i magen skal jeg lese litt til, før jeg setter kursen mot Frøya sammen med mamma og pappa. I helgen har jeg fri fra både jobb og skole og skal bare kose meg! Familiekos, spa, massasje, hotellfrokost og løpeturer venter - herregud så godt det skal bli. Min trofaste Mac er med, så jeg skal selvfølgelig få oppdatert bloggen selv om jeg er borte. 

Riktig god helg alle sammen!

Kveldmat og vintervær

God kveld :) Jeg er inne etter kveldstur i kulda, og trengte en varm og rask kveldsmat. Jeg liker måltider som inneholder både proteiner, karbohydrater og fett for å få i meg alle de næringsstoffene kroppen trenger. Havregrøt med proteinpulver er en sikker vinner både for meg og mange andre, men ikveld gikk jeg for en litt annen variant. Jeg kokte grøten min med egg - og det ble supersuksess! Konsistensen ble kremete og god, samtidig som eggene gjør grøten ekstra mettende. Kok havregryn på vanlig måte, jeg koker alltid min med 2 ss sukrin og en klype salt. Klekk eggene og ha de i en skål mens du koker grøten. Når de tilsettes på slutten av koketiden har du nemlig ikke tid til å klekke de, da må du røre for harde livet i grøten slik at eggene ikke klumper seg. Kok videre i et par minutter, før du kan nyte denne gode grøten, Jeg bruke 60 g havregryn og 2 egg, noe som gir følgende næringsinnhold: 412 kcal,17 g fett, 22 g protein og 38 g karbohydrat.  Jeg toppet også med kanel, sukrin gold og mandler, og har herved fått en ny favorittgrøt!

Innlegget inneholder sponsede lenker


Nå som vinteren virkelig har meldt sin ankomst igjen er det ikke alltid det frister å gå ut døra, men det finnes ikke dårlig vær - bare dårlig klær! Derfor passer det perfekt at X-life tømmer lageret for vinterklær nå, og selger ut til reduserte priser. Jeg har plukket ut mine favoritter fra salget som dere ser under, som du nå kan sikre deg for en billig penge. Men vær rask - plaggene og størrelsene forsvinner fort :) 

Boblevest fra Röhnisch får du i både rosa og hvit.

Saga ullgenser og  bukse fra Kari Traa.

Skijakke og skibukse fra Craft

 

Dunjakken min fra Röhnisch har jeg bodd i både høst og vinter. Finnes i sort og rosa.
Det var mine favoritter, men kanskje du finner noen andre :) Nå er denne jenta god og mett, og har en date med sofaen resten av kvelden. Jeg skulle egentlig lest lekser, men det får vente til i morgen kjenner jeg. For akkurat i kveld frister det mer å gjøre absolutt ingenting. Bortsett fra å se Paradise da selvfølgelig, min guilty pleasure! Ha en fortsatt fin kveld alle sammen :)

To torsdagstipsJeg småløp hjem fra trening i dag fordi jeg endelig skulle få prøve Cake in a cup som så mange har snakket om. Jeg har sjekket postkasse hver dag i spenning, og dette var VIRKELIG verdt å vente på! Herregud så gode og så lettvint. Det er faktisk så enkelt som de sier, bare tøm posen i en kopp - tilsett litt vann og sett i microbølgeovnen i ett minutt. Etterpå har du en utrolig god dessert som du kan nye med aller beste samvittighet. Jeg har jo postet mange hjemmelagde microbrownies på bloggen før, men jeg må ærlig innrømme at begge disse var mye bedre. I tillegg er det jo ikke alltid man har alle ingrediensene eller tid til å lage selv heller. Tommelen opp for begge variantene, selv om Chocolate & Caramel var hakket bedre i mine øyne.


Perfekt kjerne - litt flytende akkurat som en brownie skal være. Caramel & Chocolate inneholder 212 kcal, mot Dark Chocolate som inneholder 241 kcal. Sistnevnte blir også litt større opplever jeg, og metter dermed litt mer. Det som er så fint er at de bare koster 24 kroner også, ikke verst for noe som virkelig redder deg om sjokoladesuget skulle slå til! Chocolate & Caramel finner du ved og trykke her, og Dark Chocolate finner du her. Det var dagens første tips - og jeg har enda et på lager. Nemlig en skikkelig god mageøvelse som heter Superwoman!


Jeg trente i fresh tights og singlett som er begge fra Adidas.

Vi avsluttet dagens økt med litt core, og kjørte øvelsen over som virkelig svei i magen! 3 x 10 repetisjoner var virkelig tungt, og jeg måtte jobbe for å holde balansen. Start med tærne ytterst på en krakk/step, før du strekker deg så langt ut du klarer. Stram mage og kjernemuskulatur hele tiden for å holde kroppen i balanse. Jeg har ikke prøvd denne før i dag, og synes egentlig den så relativt lett ut. Om jeg tok feil! Helt til slutt avsluttet vi med crunches hengende opp ned, litt for å tyne ut det siste av magen men mest for gøy :) 
Livets lengste og laksewok

I dag løp jeg mitt lengste løp noensinne! 17 km på mølla - DET hadde jeg aldri trodd om meg selv. Jeg har økt distansen gradvis, men 12 km, 15 km og nå 17 km i dag. Halvmaratonet om 3,5 uker er på 21 km, så det har jeg virkelig troen på at jeg skal klare. Jeg har ikke satt noe tidsmål for meg selv, første gang er det gjennomføring som teller. Det jeg derimot har som mål er at jeg skal løpe hvert eneste steg, altså ikke gå en eneste meter gjennom løpet. Det kommer til å bli hardt, men jeg SKAL klare det. Økta i dag synes jeg helt ærlig var supertung, og jeg brukte totalt 1:49 minutter. På vei hjem fra gymmet kastet jeg i meg en skyr og et par bananer, før jeg lagde en utrolig god lunsj. Valget ble laksewok med kokosmelk og ferske grønnsaker, et sunt og godt måltid som metter.

Start med å skjær opp en en liten bunt brokkoli, 1/2 blomkål, 1/2 purreløk, en paprika og en squash. Wok grønnsakene med litt olje i en wokpanne. I mellomtiden skjæres 400 g laks i terninger, sammen med en rød chili og en kinesisk hvitløk. Den kinesiske hvitløken er mye bedre på smak synes jeg, i tillegg til at den er uten fedd og dermed mer praktisk.


Tilsett laks, chili og hvitløk i panna og wok videre til den er gjennomstekt. Deretter heller du over en boks kokosmelk og en ts salt, og lar retten få et lett oppkok. Server gjerne med fersk sitronmelisse på toppen, det setter en frisk smak på retten. Dette er nok til to, eller så kan du gjøre som meg og sette i kjøleskapet til i morgen.
Laksewoken var utrolig god, og veldig mettende. Det passet perfekt ettersom jeg var skrubbsulten etter løpeøkta mi. God og mett i nytt superundertøy med noen episoder av Sons of anarchy er en perfekt formiddag før jobb. Jeg skulle egentlig gjort litt husarbeid, men det er alltid så mye annet som frister når pliktene kaller! Jeg endte opp med å ha litt putekrig i senga i stedet for å skifte sengetøy, haha! Elsker det nye og fargerike settet fra Kari Traa - fint hva? :) Genser og bukse er begge fra sponsor X-life.  Supert nå som vinteren virkelig har kommet tilbake her i trøndelag!


Klar for putekrig :D

Tirsdagstrening

Jeg liker å få mest mulig ut av treningsøktene mine når jeg er på gymmet. Derfor velger jeg ofte baseøvelser og andre øvelser som inkluderer flere muskler samtidig. På den måten får jeg mer "bang for the bucks" i stedet for å fokusere på små isolasjonøvelser. En av øvelsene jeg kjørte i dag var rygghev, og her kommer et tips til hvordan dere kan gjøre den tyngre. I stedet for å holde ei vektskive inntil kroppen kan du hente to, og tenke at du gjør en sidehev mens du løfter deg opp. Da får du virkelig aktivert bakside rygg i tillegg til at korsryggen jobber. Husk også å spenne rumpe og hamstrings, så får du en øvelse som aktiverer store deler av kroppen din!

Camotights og caps fra Reebok / singlett fra Better Bodies (sponsede lenker)

Som det sto på treningsplanen min for denne tirsdagen var det klart for rygg og biceps i dag. Bicepsen må jobbe mye på de øvelsene som primært fokuserer på rygg, så jeg følte ikke at jeg trengte mer enn en øvelse på den. Spesielt på chins må bicepsen jobbe hardt! Gjennomføringenav økta ble veldig bra, jeg hadde god kontakt med musklene og kjente virkelig at ryggen fikk jobbe! Jeg kjørte disse øvelsene i dag:

Nedtrekk

Chins med supinert grep

Sittende roing

Enarms hantelroing 

Rygghev

Renegade rows

EZ-curls

Etter det siste settet tok jeg meg til til å rulle over hele kroppen med foamroller. Denne typen egenmassasje burde alle prøve, det er så godt for musklene! Jeg kan ikke love at det er så godt akkurat mens det står på, men det føles veldig bra etterpå :) Hvis de ikke har en slik på gymmet du trener anbefaler jeg at du maser på sjefen der, eventuelt kan du bestille deg en og rulle hjemme. Det har jeg gjort, og ruller ofte mens jeg ser på tv eller venter utålmodig på at middagen skal bli ferdig! Jeg bruker denne hjemme, som er litt mindre og får plass i skapet.  Enkelte områder gjør vondere å rulle på enn andre, alt etter hvor stiv du er i musklene. For min del er det bryst som gjør mest vondt, heldigvis skjulte capsen grimasene mine på bildet!Vondt mens det står på - men fornøyd etterpå :)

 Veldig fornøyd med påfyllet av mat etter økta også, stekt kylling med salat og søtpotetmos. Jeg blir virkelig aldri lei av søtpotet! Denne gangen kokte jeg 300 g søtpotet og 300 g gulrot før jeg moste sammen med stavmikser. Jeg smakte til med hvitløkssalt og kajennepepper for en litt spicyvri, og det ble veldig godt sammen med den ingefærstekte kyllingen. Magen og musklene er godt fornøyd, og det er jenta også!Ha en super tirsdag da dere - gjør det beste ut av dagen!

 

Imsdal Aktiv 60x60

Jeg har jo kjørt noen cardio challenges i det siste, og nå kommer det en ny!  Denne er det riktig nok ikke jeg som står bak, men jeg skal være med og jeg håper mange av dere blir med også! Imsdal Aktiv 60x60 er navnet på challengen som har startdato i dag, 17.mars. Den går enkelt og greit ut på å trene i over 60 minutter så mange ganger som mulig på 60 dager. Utfordringen er et samarbeid mellom Imsdal og Fitnessbloggen, og jeg synes det er kult at så store aktører kjører i gang en slik challenge. Det gir ekstra motivasjon til å komme seg opp av sofaen og på trening! I tillegg til at man blir i bedre form vil de nemlig også premiere folk som er aktive på trening med blandt annet t-skjorter, sportsbager og headset. Du trenger bare å melde deg på ved å trykke her - så får du opprettet din egen profil hvor du kan logge treningsøktene dine. Det finnes også en egen facebook-gruppe for mer motivasjon og som gir større sjanse for å vinne premier. Moro!

Innlegget er i samarbeid med Imsdal

 Jeg har tyvstartet på challengen, og begynte å logge allerede forrige uke da jeg løp 82 minutter på mølla. Jeg kan ikke huske sist jeg løp så langt på mølla i stekk - men det gikk veldig bra! Jeg fylte på med Imsdal Aktiv underveis, som er en effektiv sportdrikk for økter over 60 minutter. Trener du under en time holder det i massevis å drikke vann, men etter 60 minutter trenger man påfyll av salter og mineraler for å holde væskebalansen i kroppen oppe. Glykogenlagrene fylles raskt opp, slik at en kan yte ekstra når man trenger det som mest! Under ser dere hvordan jeg registrerte økta mi, og de første 1000 som gjør det samme vinner den t-skjorta jeg har på bildene i innlegget. Jo flere økter du registrerer, jo større blir sjansene dine for å vinne flere premier. Det er selvfølgelig helt gratis å delta, og profilen din oppretter du enkelt på Imsdals side som du finner her. Super måte å holde motivasjonen oppe mot målet ditt - mitt mål er allerede registrert, halvmaraton baby!

 

 Gladjente på mølla etter gjennomført økt, og jeg gleder meg allerede til neste langkjøring. Den skal selvfølgelig logges i Imsdal Aktiv 60x60 challengen, som det konkurransemennesket jeg er må jeg jo bare bli med på denne utfordringen. Hva med dere, er dere med på denne også? :)

Ukens treninsplan og choconut cookies

God mandagsmorgen! Ingenting er bedre enn å starte uka med ei treningsøkt, det har jeg nettopp gjort. Jeg har løpt intervaller, og jeg legger de opp annerledes nå enn tidligere. Jeg har jo trent intervaller for fettforbrenning primært tidligere, mens jeg nå fokuserer på å bli en bedre løper. I dag løp jeg 10 x 1 minutt, med 30 sekunders pause mellom hvert drag. Jeg hadde 15 i fart og ingen stigning denne gangen, og det gikk veldig greit. Neste gang skal jeg øke farten litt, det er viktig med progresjon :) Jeg liker å planlegge treningsukene mine, slik at jeg alltid vet hva som venter og sikrer at hele kroppen blir trent. Denne uken er ikke noe unntak, og treningsuka mi ser slik ut:


Å ha en ukesplan hjelper veldig på motivasjonen også synes jeg, det gjør det så lett å dra på trening når det står akkurat hva jeg skal gjøre. En annen ting som motiverer for min del er nytt treningsutstyr og jeg er så sykt fornøyd med de siste innkjøpene mine! Det meste av lønna mi røyk, men det var virkelig verdt det :) Skoene har jeg forelska jeg i, de er som en drøm å løpe i. Klokka har jeg ikke fått testen enda, fordi det har plutselig blitt vinter her i Trondheim og jeg må holde treningen innendørs. Det er litt kjedelig å løpe lenge på mølla i strekk synes jeg, og foretrekker heller langkjøring ute. Men for noen uker går det bra, der er jo tross alt bare en liten måned til jeg skal løpe halvmaratonet! Etter intervallene i dag hadde jeg skikkelig sjokoladecravings, og det på en mandag. Hurra for sunn baking som stiller søtsug, choconut cookies ble løsningen i dag!1 boks kikerter fra go green

2 egg

100 g kokosmelk

100 g kokosmel

2 ss kakaopulver

1 scoop sjokoladeprotein

3 ss sukrin

10-15 dråper karamellstevia

1 ts vaniljeessens

1-2 dl vann

Tøm vannet av kikertene og skyll godt. Tilsett alle ingrediensene og bland godt sammen. Hvor mye vann du trenger avhenger om du brukte fast eller flytende kokosmelk, så her må du se ann røra. Når de legges på bakepapir skal de se ut som på bildet under før du steker de på 200 grader i ca 15 minutter. Jeg toppet også mine med peanøttsmør - det ble prikken over i'en på disse kjeksene.
Ingen sak å få cravings på en mandag bare man er litt kreativ! Nå skal jeg komme meg på jobb, ha en sprek og sunn start på uka alle sammen :)

Fantastisk søndagsskole

Jeg ligger langstrak i sofaen, dødssliten men utrolig glad. Denne skolehelgen har vært så fantastisk bra, det topper seg bare gang etter gang. Jeg var jo frelst etter den første helgen med AFPT, og trodde ikke det kunne bli bedre. Men det blir faktisk det hver eneste helg, og jeg gleder meg allerede til neste gang! Denne helgen har vi i klassen øvd oss på å være PT med hverandre. I dag har jeg hatt tre PT-timer med klassekamerater, og vært PT-kunde tre ganger. Det har vært utrolig lærerikt, å se hvordan andre legger opp ei treningsøkt og få korrigert teknikk i øvelser. Man er aldri utlært, det er iallefall ingen tvil om!

I tillegg til at vi lærer av hverandre har vi igjen hatt en utrolig dyktig foreleser, denne helgen var det Tommy Lande som var hos oss. Makan til flink fyr tror jeg man skal lete lenge etter! Til alle dere som spør om utdannelsen, så har jeg fortsatt en rabattkode som gjelder alle utdanninger hos AFPT i Norge. Bare send meg en epost om du er interessert i denne :)  Web-utdannelsen starter de opp for første gang den 1. April for alle de som ikke har mulighet til å komme seg til et undervisningssted. Den praktiske biten velger man selv hvor og når man ønsker å gjennomføre. Vil du lese mer om web-utdannelsen kan du gjøre det ved å klikke her. Jeg har ingenting annet enn positivt å si om utdannelsen i allefall, det er så utrolig god følelse å glede seg til hver skoledag. Dog praksisen tar skikkelig på, og som dere ser på bildet over fylte jeg på gjennom skoledagen med frukt, fres, skyr og den nye Quest-baren. Herregud så god, min favoritt fra Quest uten tvil!

Jeg har også gjennomført den siste delen av #kilometerchallenge, og er godt fornøyd med det! 42 kilometer på ei uke - sammen med mange andre spreke mennesker. Det er så lett for meg å bli motivert når ser hvor hardt alle dere som har vært med på challengen jobber, for da vil jeg jo jobbe like hardt jeg og! Etter de siste kilometrene og all treninga på skolen var jeg sulten som en ulv da jeg kom hjem. Jeg hadde ikke tålmodighet til å vente på at ovnen skulle bli varm, så jeg gikk for en litt annerledes variant av havrebrød. Jeg blandet 100 g havregryn, to egg, en klype salt og litt vann i en bolle og rørte godt. Røra stekte jeg på samme måte som pannekaker i stekepanna. Som vanlig klarte jeg ikke å velge mellom søtt og salt pålegg, så jeg gikk for begge deler. Makrell i tomat, og peanøttsmør med banan ble valgene mine, enkelt og godt.Nå er jeg god og mett, og har store planer om å gjøre ingenting resten av kvelden! Håper dere har hatt en like bra søndag som meg, og er klar for ei ny uke med nye muligheter i morgen tidlig :)

Dagsform og favoritt-tights

God lørdagsmorgen! Et par av tingene som har blitt etterspurt fra dere er min dagsform og min favoritt-tights til trening. Nå slår jeg til med begge deler i et innlegg, slett ikke verst synes jeg selv! Dagsformen knipset jeg er par bilder inne på Insane Sun i gårkveld, så godt med bra solsenger når det er ruskevær ute. Vekta mi har stabilisert seg her jeg er nå etter jeg sluttet på dietten, jeg spiser mer mat en noen gang før og trener veldig bra. På toppen av det hele trives jeg godt med denne formen og - uten pack men litt markert samtidig som jeg holder på formene mine. Jeg antar jeg kommer til å bli litt mindre naturlig av all løpinga, men det er liksom ikke så viktig for meg. Med hånda på hjertet husker jeg ikke siste jeg var fornøyd foruten sceneform, så det er ufattelig godt å endelig ha "kommet" hit. Det er det jo ingen hemmelighet at jeg har slitt med, men nå føles ting VELDIG bra :) Jeg trenger ikke å ha blodårer overalt for å være glad i kroppen min lenger, den er jo faktisk bra som den er! 

Over til favoritt-tightsen min som lovet  - det er selvfølgelig den på bildet over. Det er den samme tightsen på begge bildene, nemlig anti-shake fra Röhnisch. Den kan enten være høy i livet som dere ser til venste, eller brettes ned og være lav i livet alt etter hva man foretrekker. Anti-shake tightsene sitter godt, og holder virkelig det den lover ved å holde lår og rumpe på plass. Den gir også en viss formende og løftende effekt. Jeg elsker det høye livet - jeg antar nemlig det er flere enn meg som noen ganger tenker på å holde inn magen på trening? Det er jo det siste fokuset man skal ha - og med denne tightsen slipper man all bekymring. Jeg er så glad anti-shake tightsene at jeg har den i hele 4 varianter - så det er virkelig ingen tvil om at dette er favoritten min! Treningsklær er dyrt, og om du skal investere i bare en tights til styrketrening ville jeg altså gått for en anti-shake. På bildene over og under har jeg modellen Doris, som er på salg både i 7/8-lengde og i capri hos sponsor X-life.

Jeg har den også i turkis - og jeg føler meg helt ærlig som en million når jeg trener i denne. Fargen er jo så fresh! Riktignok ikke en tights man kan bruke hver økt, men det er så gøy å sprite opp treningsgarderoben med farger. Denne modellen er limited edition, men du kan fortsatt sikre deg den ved å trykke her.Modellen Lydia føler jeg har noe grovere stoff en de andre, og er kanskje også bittelitt mindre i størrelsen. I og med at stoffet er litt grovere er det ingen sjans i havet for at denne blir gjennomsiktig på trening, selv om du har på deg undertøy i neon. Jeg har denne i XS, og den sitter som et skudd! Du finner den ved å trykke her.

Jeg har den også i rosa og det er vel denne jeg har fått mest skryt for. Det skjønner jeg godt også, den er jo så fin! Helt ærlig har jeg opplevd at trusa vises gjennom hvis jeg har på meg en veldig mørk truse. Den blir ikke gjennomsiktig ellers, slik at "konturene" på rumpa vises, men det er jo ikke noe gøy at hele gymmet ser undertøyet mitt heller. Det løser jeg enkelt ved å ha på meg en lys eller rosa truse, slik at den går mer i ett med tightsen. Råååsa tights kan du klikke hjem ved å trykke her.
Dette ble jo så mange bilder av meg selv i et innlegg at tilogmed jeg ble litt svimmel, haha! Men jeg fikk i allefall vist frem tightsen, og det var jo det som var hele poenget mitt. Jeg tenkte og jeg skulle vise dere gårdagens enkle middag, nemlig stekt karbonadedeig med et lass grønnsaker og søtpotetmos. Jeg var skrubbsulten da jeg kom hjem fra skolen i går kveld, og måtte ha noe lettvint. Jeg orket ikke å koke søtpoteten, men stakk noen hull i skallet og la den på full effekt i mikroen i ca 10 minutter før jeg moste den med stavmikser. Jeg tilsatte salt, chili og kajennepepper for en mer spicy smak sammen med den hvitløksstekte karbonadedeigen.  Jeg lagde dobbel posjon, slik at jeg har matpakken min klar - jeg er jo straks klar for en ny dag på skolebenken! Jeg gleder meg som alltid, og VET dette kommer til å bli en bra lørdag. Ønsker alle dere det samme :)


Nøttebrownies og behandlingDenne nøttebrownien MÅ du faktisk bare prøve. Så god, og så enkel! Den ble virkelig saftig og smakfull, akkurat som en brownie skal være. Oppskiften ser slik ut: 

175 g kikerter (1 avrent eske fra gogreen)

3 egg

2 toppede ss kakao

2 ss smør ( jeg brukte vita hjertegod)

3 ss sukrin

1 ts bakepulver

10-15 dråper karamellstevia

2 never valnøtter

Tøm vannet av kikertene og skyll de godt. Mos de deretter med stavmikser før du tilsetter resten av ingrediensene. Smøret smeltes og valnøttene hakkes, før alt røres godt sammen og du heller i en form kledd med bakepapir. Jeg brukte en brødform, og stekte kaken midt i ovnen på 180 grader i ca 15 minutter. Avkjøl og gjerne topp med ekstra valnøtter og et dryss sukrin. 


At en så sunn brownie kan smake så godt er vanskelig å forstå, men denne her var faktisk helt nydelig! Jeg har virkelig fått øynene opp for å bruke bønner og kikerter i bakst nå, og så det kommer nok en oppskrift til i løpet av helgen. Det er så godt å kose seg meg god samvittighet, og det kan man definitivt gjøre ved å lage denne. Smak av sjokolade er virkelig terapi for kropp og sjel! Når jeg først er inne på terapi så fikk jeg endel mailer i går angående hvilken behandling jeg får for senebetennelsen min. Jeg går som nevnt til Bård hos Memento Total Helse for behandlinger, både når det kommer til forebygging og hvis jeg skulle få skader slik som nå. Jeg er heldig som har et samarbeid med så dyktige mennesker som kan hjelpe meg, slik at jeg kan trene på det nivået jeg ønsker. Jeg har fått en galvanisk maskin som fører strømimpulser/trykkbølger på området som behandles. I tillegg er det mye man kan gjøre med kostholdet. Omega-3 er betennelsesdempende, og kan motvirke innflamasjon i kroppen. Jeg spiser derfor mye fet fisk om dagen, i tillegg til at jeg tar ekstra tilskudd av omega-3. Den har jo også en rekke andre helsefremmende egenskaper, som kan være økt fettforbrenning, lavere kolesterol og mindre leddsmerter. 


Sponsor X-life har tilbud på alt av omega-3 nå, selv bestilte jeg denne 3-pakken til bare 219,-

Jeg klarte faktisk å spare et par stykker av browniesen jeg bakte i går, og skal kose meg med et par stykker før jeg går til skolen i ruskeværet. Jeg tenkte egentlig å ta bussen, men det hjelper lite i min egen #kilometerchallenge. Jeg må jo walk the talk, spesielt når så mange av dere gjør det samme! Med det ønsker jeg dere alle en fantastisk helg - nyt den til det fulle!

Dagens trening og kokosgrøt

Det er ikke helt sant at jeg ikke kan trene bein i det hele tatt, det er bare meg som sutrer litt for mye. Jeg kan ta øvelser som ikke gir utslag i hofta, det vil si at jeg klarer å gjøre fire øvelser. Men for meg er det helt sykt å tenke på, jeg tar jo til vanlig mellom 20-30 øvelser på bein i uka. Jeg krysser alt av fingrer og tær for at senebetennelsen min skal gå over fort, slik at jeg kan trene mer bein igjen. Jeg gikk til en lege som ville gi meg kortisonsprøye, men det har jeg ikke troen på. Jeg går derfor heller til Bård på Memento Total Helse for alternativ behandlig, og gir kroppen det den trenger for å helbrede seg selv. Mens jeg venter på å bli bedre må jeg bare fokusere jeg på løping og det jeg KAN gjøre, i stedet for å gnåle om det jeg ikke kan. Så i dag kjørte jeg de fire beinøvelsene mine pluss armer, og økta så derfor slik ut:

Ettbeins strake markløft med kettlebells 3 x 10, 12 kg

Strake markløft 4 x 8, 60 kilo

Sittende lårcurl 4 x 8, 50 kg

Utspark/ leg extension 4 x 10, 45 kg

EZ-curl 3 x 8, 22,5 kg

Hammercurl med manualer 3 x 10, 10 kg

Franskpress 3 x 8, 22,5 kg

Pushdown med stang 3 x 10, 35 kg 

Jeg var også flink student under dagens økt, og pugget musklene som var i aksjon samtidlig som jeg trente. Fornuftig måte å bruke tiden mellom settende på, samtidig som det virkelig får meg til å tenke over hvike muskler som jobber. Jeg kjenner at jeg gleder meg som en unge til skolehelg igjen, det er så gøy å lære mer om kroppen! Etter økta var jeg sulten som en ulv og dro hjem for å la musklene få påfyll. Havregrøt er en sikker vinner etter trening, og denne varianten ble skikkelig god. Jeg kokte 60 g havregryn med 60 g kokosmelk, 2 ss sukrin og 2 dl vann. På toppen hadde jeg eple, klementin og cottage cheese og den ble faktisk helt sykt god. Både havregryn og kokosmelk er veldig mettende, så dette er et perfekt måltid for den sultne. Med både protein, karbohydrat og fett har du alt du trenger i et enkelt og raskt måltid. Kan også fint spises som frokost, lunsj eller kveldmat. Utrolig godt var det i allefall og jeg skal definitivt ha dette på menyen igjen innen kort tid :) Kveldsøkt, kveldsmat og ønsketimen

Jeg har veldig mye energi om dagen, og synes det er vanskelig å holde meg borte fra beintrening. Med bare styrketrening på overkroppen er det jo litt begrenset hvor mange økter jeg kan kjøre - jeg er jo vant til å trene bein 4-5 ganger i uka! Jeg dro likevel på en sen treningsøkt nå i kveld, jeg måtte bare løfte litt. Jeg trente bryst og skuldre i dag, og økta mi så slik ut:

Benkpress med manualer 4 x 6, 20 kg

Brede dips 3 x 15

Pushups i slynger 3 x 12

Skulderpress med manualer 4 x 6, 18 kg

Sidehev i kombinasjon med fronthev 3 x 10, 6 kg

Upright rows 3 x 10, kg

Omvendt flyes 3 x 12, 23 kg 


Nå om dagen liker jeg å avslutte med litt "lette" øvelser som gjør at jeg får opp pulsen. Da kjenner jeg at jeg tar ut det siste jeg har, og går hjem med godfølelsen i kroppen etter trening. I kveld ble det en øvelse jeg har vist dere før, nemlig hoppende pushups mellom step/benker. Jeg utførte 3 x 10 slik dere ser på bildene over, og kjenner at jeg er sliten i brystmusklene her jeg sitter! Kveldmaten ble havrebrød - det er jo så godt og så enkelt. 100 g havregryn, 1 dl vann, 1 ss sukrin og 1 ts hvitløkssalt blandes godt sammen, før du  former flater flate brød på bakepapir. Stek på 200 grader i ca 15. minutter og avkjøl på rist før du topper med proteinrikt pålegg. Jeg valgte makrell i tomat, egg, kaviar og litt grønt. Litt kvernet salt og pepper på toppen så er kveldsmaten servert!

Før jeg begynner med litt husarbeid som jeg har utsatt i hele dag vil jeg avslutte innlegget med å spørre dere om litt hjelp. Jeg vil rett og slett at dere forteller hva dere ønsker mer av på bloggen fremover. Om det er mer oppskrifter, gjennomgang av øvelser, anbefalinger, videoer, pt-utdanningen, cardio-tips eller enn dere måtte ønsker, gjerne legg igjen en kommentar om det. Dere er jo så fantastiske mot meg, så jeg ønsker å gi tilbake på de måtene jeg kan. Så fyr løs, jeg gleder meg til å lese og oppfylle ønskene :) 

Trappeintervaller og lompelunsj

Slik startet jeg denne dagen, med trappeintervaller i Granåsen. Det virket som en sykt bra ide når jeg våknet, men jeg var mindre fornøyd med ideen underveis. Noen som kjenner seg igjen i den følelsen, haha? Trappeintervaller er en helt annen måte å trene på, jeg måtte virkelig jobbe mot syra for hvert drag. Vi løp trappa fem ganger, og jogget rundt stadion før det var på'n igjen. Joggerunden tok ca 2,5 minutter, og det var bare så vidt jeg klarte å jogge den siste runden. Jeg har ikke vært i Granåsen siden i sommer, så det var virkelig på tide! Jeg pleide å løpe 10 drag tidligere, men det hadde jeg ikke sjans i havet til i dag. God treningsform er virkelig ferskvare, så det er bare å jobbe på videre. Jeg synes det er veldig gøy å kunne variere treninga mi også, og utfordre meg selv på helt andre områder enn vanlig. Det tror jeg vi alle kan bli flinkere til , å bare gå ut av komfortsonen og prøve andre treningsformer. Som nevnt var det er rent helvette underveis, men igjen har man verdens BESTE følelse etter gjennomføring. For å gå bort melkesyre og litt for å komme nærmere mål i #kilometerchallenge gikk vi cardio i ca. 40 minutter etterpå, og jeg kan derfor si meg godt fornøyd med dagens økt. Jeg var hoppende glad før vi starta...

Kompresjonstights / løpegenser / løpesokker ( sponsor lenker)
... og endte opp med å stå som på bildet over i mange minutter før jeg i det hele tatt klarte å gå. Sliten sa du? Jeg kom iallefall hjem til en skikkelig god lunsj etter intervallene, nemlig karbonader i speltlomper. Karbonadene er laget av karbonadedeig, egg og en presset hvitløk før de stekes på middels varme i panna. Legg i speltlomper, fyll med grønnsaker du liker og topp med sukkerfri ketchup så har du en super lompelunsj! Nå er jeg god og mett, og skal bruke resten av dagen på å være flink student. Denne helgen er det skolehelg igjen, og jeg gleder meg allerede. Må bare lese meg opp litt først, så nå skal jeg klappe sammen maskina og pugge anatomi!

Ha en super onsdag alle sammen :)

Grove og gode hverdagsvaflerNystekte vafler er noe av det beste som finnes, spesielt mamma sine. Hennes valfer egner seg best som helgekos, men her kommer en oppskrift på vafler du kan spise hver eneste dag. De er nemlig så grove og sunne at de kan nytes mandag som lørdag. Dette ble min kveldskos i går, og oppskriften ga meg seks store vaffelplater.

100 g havremel

100 g havregryn

2 egg

3 ss sukrin

150 g mager vanilje kesam

10 dråper vaniljestevia

1 ts kardemomme

1 ts kanel

1 ts bakepulver

3 dl vann

Bland alle ingrediensen godt sammen og gjerne la røra svelle litt. Deretter steker du vaflene og topper de med akkurat det du har lyst på. Jeg brukte mager vanilje kesam, økologisk peanøttsmør & sjokoladepålegg, valnøtter og halvfrosne jordbær. Litt av alt med andre ord - jeg klarte ikke å bestemme meg så da ble det både søtt og salt. Det er så godt med sunn hverdagskos, som stiller alle krav til søtsug og har et godt næringsinnhold. Håper dette ga tilps til kveldsmat - det anbefales i allefall på det sterkeste. NAM sier jeg bare :)


 

 

Silkemyk kosekveld

Jeg som trener mye må nødvendigvis dusje mye også - noe som gjør at huden min lett kan tørke ut med lange og varme dusjer. Tørr hud på leggene er ikke særlig kult, spesielt ikke hvis jeg jeg 3/4 tightser eller shorts på trening med legger som flasser. Jeg fikk teste det nye produktet Hydro Slik, som er en helt ny barberhøvel for kvinner med intergrert hudpleie! I det sekundet du begynner å barbere deg beskytter du samtidig huden din, ved at den smøres og hydreres. Et serum med marine effekter og shea butter aktiveres nemlig ved kontakt med vann, noe som gjenoppretter hudens naturlige fuktighet. Den er også spesielt tilpasset oss kvinner ved at de fem bladene er ovale, som følger våre feminine kurver og konturer ved barbering.

Du kan også teste ut produktet hjemme ved å bestille en gratis prøvepakke her. Da får du høvelen pluss to ekstra blader som du ser på bildet over. Etter en varm dusj og skånsom barbering kan du legge deg på sofaen og nye resultatet av silkemyke legger som meg:Glatt og myk hud får de fleste jenter til å føle seg bra, så jeg tenkte jeg skulle komme med noen generelle tips til barbering helt til slutt.

-  Vent med å barbere deg til rett før du går ut av dusjen, slik at hårene får tid til å bli mykere av vannet.
- Barber mot hårene for ekstra tett barbering, men barber alltid med hårene på områder hvor du har problemer med inngrodde hår
- Husk alltid å bruke et skarpt blad!
- Bruk gjerne et produkt med innebygde fuktighetsgivere, slik som Hydro Silk

Jeg ble iallefall strålende fornøyd med resultatet, og kan nyte resten av kvelden med tekoppen min og silkemyke legger. Som nevnt er prøvepakken gratis, du betaler kun frakt. Du forplikter deg heller ikke til å kjøpe noe mer, supert hvis du er som meg og ikke liker å forplikte deg til alt for mye :)


Innlegget inneholder reklame i samarbeid med Hydro Silk

Jeg elsker å bare slappe av i leiligheten min, den er virkelig helt perfekt for meg. Jeg og beina mine skal sitte ved vinduet en stund til, før jeg skal lage sunne vafler til kvelds. Det er jo tross alt mandag, og det er velfortjent med en skikkelig kosekveld!

Ryggøkt og renegade rows

GOD MANDAGSMORGEN! Jeg har senvakt på jobb i dag - og startet uken min på best mulig måte, nemlig med treningsøkt. Jeg løp 15 kilometer, som faktisk er det lengste jeg har løpt i hele mitt liv! Det gikk overraskende lett, og jeg har virkelig troen på at jeg komme til å være klar til halvmaraton om 5 uker. Utrolig gøy at så mange sprekinger blir med på #kilometerchallenge, det hadde jeg ikke forventet. Klapp på skuldra til alle oss, nå er det bare å gi gass hele uka. Anyways, det jeg skulle tipse dere om i dag er en ny ryggøvelse som jeg kjørte i går. Ryggøkta var skikkelig god og så slik ut:

Stående stangroing med omvent grep 3 x 10, 45 kg

Nedtrekk 3 x 8, 48 kg

Sittende roing 3 x 8, 40 kg

Pullover med manual 3 x 8, 18 kg

Rygghev med vektskive 3 x 12, 10 kg

Renegade rows med kettlebells 3 x 10 på hver arm, 12 kg


Renegade rows er en super øvelse som ikke krever mye utstyr og kan derfor utføres hvor som helst. Jeg brukte to kettlebells som hver veide 12 kilo og kjørte 10 repetisjoner på hver hånd. I tillegg til ryggen utfordrer denne øvelsen også kjernemuskulaturen - som gjør at du virkelig må jobbe under utførelsen. Plasser kulene på gulvet og innta pushups-posisjon over kulene. Flytt hele vekten din over til den ene siden, før du drar motsatt kettlebell opp til hofta di. Senk rolig ned og gjenta med motsatt arm. Sørg for å stramme magemusklene gjennom hele øvelsen, og kjenn at du jobber med kjernemuskulaturen. Super måte å avslutte ryggøkta på, jeg var iallefall svett og god etter denne øvelsen! Jeg drikker alltid BCAA under styrkeøktene mine, og gårsdagen var intet unntak. Jeg måtte selvfølgelig teste den nye peach-smaken fra Nanox, og den smaker akkurat som iste! Jeg tror jeg fylte opp drikkeflaska mi tre ganger iløpet av den timen jeg var på trening fordi den var så god, haha. Akkurat nå er den på tilbud til bare 199, og du kan kjøpe den ved å trykke herBlå gladlaks i garderoben! "Addicted to fitness" tskjorte,  camotights og caps er alt fra Reebok.

Nå skal jeg snart avgårde for noen få timer på jobb, men mat er viktig først. Jeg måtte ha en kjapt og enkelt måltid i dag, det er ikke alltid jeg rekker å lage matbokser jeg heller. Var dere klar over at eple og peanøttsmør smaker sykt digg sammen? Hvis ikke, now you know! En eple, en stor ss peanøttsmør og en boks cottage cheese er et supert måltid som er godt for både smaksløker og kroppen. Det inneholder både fett, proteiner og karbohydrater - altså alt du trenger! Jeg er iallefall klar for arbeisdagen nå, og ønsker dere alle en sprek og god start på uka :)Innlegget inneholder sponsede lenker

Fylt kyllingfilet og kilometerchallenge

 Søndagsmiddagen her i huset var ikke annet enn helt nydelig. Det er en gammel favoritt som rett og slett har gått litt i glemmeboken min, nemlig fylt kyllingfilet. Jeg serverte med potetbåter og salat, og anbefaler dere virkelig å prøve denne retten. Skjær først potet i båter, krydre med hvitløkssalt, chili og litt pepper før du setter i ovnen på 220 i 20 minutter. Legg deretter kyllingfilet i to brødposer og bank de flate. Fordel de på bakepapir og smør pesto over hver filet, i tillegg til fetaost. Rull kyllingfiletene sammen og legg i ildfastform, før du setter i ovnen sammen med potetene i ytterligere 20 minutter. Mens retten gjør seg ferdig lager kan du lage en god salat og dekke bordet, før du er klar til å nyte dette herlige måltidet:

 


Sunn og god søndagsmiddag :)

Ny uke venter i morgen - og jeg har en ny challenge på lur! Denne utfordringen er ganske hardcore, men jeg håper dere blir med likevel. Fra og med i morgen og til søndag skal jeg løpe/gå et maraton - det vil si 42 kilometer. Hvor mange kilometer jeg legger bak meg hver dag eller hvordan jeg velger å gjennomføre de spiller ingen rolle, så lenge jeg har gjennomført distansen som tilsvarer et maraton i løpet av uka. I snitt blir det 6 kilometer per dag og det er vel overkommelig for både meg og dere? Jeg har troen på at det kommer til å gå knirkefritt, hiv dere med og bli med på #kilometerchallenge! Jeg gleder meg til å se hvor mange som tar utfordringen, og blir med på maraton :) Med mange kilometer som venter neste uke har jeg kun gått en rolig søndagstur i dag, sånn at jeg er 100% klar for challenge neste uke!Skijakke, skibukse og lue fra Craft - alt fra sponsor X-life. Supert til å gå tur med også når snøen uteblir.

Akkurat nå ligger jeg på sofaen og lader opp til ukens siste styrkeøkt, rygg og armer står på planen i kveld. Håper dere også bruker kvelden til å lade opp slik at dere er klare for en ny uke med nye muligheter i morgen tidlig :)

Vaniljemuffins med eple og mandler

 Jeg skal i selskap senere i dag, og der vet jeg det vil bli servert en hel masse kaker. Jeg kommer nok smake på noen av de, men jeg måtte jo lage sunn bakst til å ha med også. Jatakk begge deler - er det ikke det de sier? Disse muffinsene ble iallefall supergode, jeg måtte jo selvfølgelig prøvesmake litt og har allerede spist tre. Jeg er sikker på at de kommer til å falle i smak hos alle de andre senere i dag også, vanilje, kanel og eple er jo en super kombinasjon! Hvis du også er lysten på å lage noe sunt og godt denne lørdagen ser oppskriften slik ut:

2 dl fibra fullkornsmel

1 dl havremel

1 dl havgregryn

1 egg

300 g mager vanilje kesam

1 eple

40 g mandler

3 ss sukrin gold

1 scoop vaniljeprotein

10 dråper stevia vanilje

2 ts kanel

1 ts bakepulver

Hakk mandler og skjær opp eplet i små biter. Bland alle ingrediensene i en bolle og rør godt sammen. Fordel i muffinsformer, jeg anbefaler alltid å bruke silikonformer. Stek midt i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter. Jeg fikk ca 25 små muffins av denne oppskriften. Som topping har jeg enkelt og greit brukt mager vanilje kesam og økologisk peanøttsmør - lettvint og godt! Med litt muffinsenergi i kroppen er jeg klar for dagens intervalløkt, igjen skal jeg løpe på bane. Det fine været virkelig utnyttes til det fulle, jeg blir så utrolig godt humør av sola og blå himmel.


Glad løpejente i ny hood fra sponsor X-life og kompresjonstights som er god til utholdenhetstrening.

Som dere kanskje har fått med dere skal jeg løpe halvmaraton i april, og jeg har også store planer om å løpe Holmenkollstaffetten gjennom jobben i mai. Med både første- og andrelag er det uaktuelt for meg å ikke kvalifisere meg til førstelaget og da må det trenes! Man blir ikke god av seg selv, om det gjelder løping eller styrketrening. Jeg er så glad i dette sitatet: "the results you achieve will be in direct portion to the effort you apply." Så nå skal jeg legge ned et solid stykke innsats, sånn at jeg får et solid resultat også! Ønsker dere alle en sporty lørdag :)

Fredagstips & fredagskos

Hei dere :) Jeg hadde som jeg nevnte tidligere i dag en fullpakket timeplan i dag. På en hektisk dag klarte jeg selvfølgelig underveket å legge igjen matboksen min hjemme, så da måtte jeg ty til andre alternativ når det kom til mat. Jeg har aldri vært på Wok Away før - men gjett om jeg skal tilbake! Jeg synes denne plassen var så bra at jeg må tipse dere om den allerede nå før jentene kommer og Norske Talenter begynner. Jeg elsker jo at sunn hutigmat kommer ut på markedet, og det er definitivt dette stedet et godt eksempel på. Her får du selv velge akkurat hva du vil ha ved å krysse av på boksen din, jeg gikk for ferske grønnsaker med stekt kylling og scampi. Herregud så godt det var og best av alt - like sunt som den maten jeg lager hjemme! Så er det jo noe med det der at all mat smaker bedre når du får den servert, og det må jeg faktisk si meg enig i :) Innlegget er ikke sponset, jeg ville bare tipse dere om dette geniale konseptet som gjør det enkelt å spise sunt i farta. Selv om du har det travelt på vei til jobb, skole eller trening kan få et fullverdig måltid på bare fem minutter. Jeg skal tilbake allerede på søndag, for da kan man fylle boksen til raden uten at det koster noe ekstra. Denne jenta liker mye sunn og god mat nemlig :D Dagens tips fra meg!

Etter en langtur ute i regnværet er fredagsuniformen på - ullgenser og joggis. Blir ikke bedre i mine øyne! Når jeg i tillegg har sjokolade, yoghurtnøtter og snart gode venninner på besøk - da kan ikke kvelden bli noe annet enn bra. Ønsker alle dere en fabelaktig kveld også - håper den er full av fredagskos :)

Skulderfavoritt og brokkolimos

God fredagsmorgen alle sprekinger!  Jeg har fullpakket timeplan i dag, og måtte tidlig opp for å klemme inn ei styrkeøkt. Det er heldigvis den beste måten å starte dagen på i mine øyne - så da er det lett å  komme seg ut av senga når alamen ringer. Jeg kjørte en skulderfavoritt i dag som jeg tenkte å dele med dere - nemlig sidehev i kombinasjon med fronthev. Det jeg liker så godt med øvelsen er at den jobber godt med hele skuldra, og slår to fluer i en smekk. Den utføres ved å først ta en sittende skulderhev på vanlig måte, hold et lite sekund på toppen og før manualene frem forran deg. Senk de så kontrollert ned før du gjentar på nytt. Konsentrer deg gjennom hele øvelsen, prøv å holde armene så strake som mulig når du strekker de frem i en fronthev. Prøv deg frem med manualene og velg heller en lettere vekt den første gangen. Selv brukte jeg 6 kilo i dag, og kjørte 3 sett med 10 repetisjoner. Det var mer enn tungt nok, og jeg måtte virkelig ta i som dere ser på bildene under:Topp fra Reebok / antishake tights fra Röhnisch / sko egnet til styrketrening fra Inov8 (sponsede lenker)

Etter gårsdagens gulrotmos fikk jeg spørsmål om jeg ikke kunne legge ut oppskriften på brokkolimos også - så da gjør jeg selvfølgelig det. Kok en pose med brokkolitopper og hell av vannet. Legg i en bolle sammen med ca.150 gram cottage cheese, litt salt og pepper. Mos med stavmikser og server med en god proteinkilde til, jeg valgte hjemmelagde karbonader og en enkel salat. Karbonadedeig og egg er alt du trenger for å lage karbonadene, og du er klar for å nyte en fantastisk lunsj denne fredagen!


Nå skal jeg løpe videre, gleder meg til å sette meg ned i sofaen med youghurtnøtter ikveld! Ha en super fredag og riktig god helg alle sammen :)

Sprintøkt og gulrotmos

Denne sprintøkta kjennes utrolig godt i beina mine - ingen tvil om dette er annerledes trening enn hva jeg er vant til! Tidlig på morgenen møtte jeg Kristine for å sprint-intervaller på løpebane. Vi varmet opp med noen runder rundt banen før vi satte i gang. Vi løp 20 x 60 meter, med 60 sekund pause mellom hver 60 meter. Det høres kanskje lenge ut, og pausen føltes lang de første dragene også. Men etter å ha gitt full gass 10 runder merket jeg at lårene virkelig brant. Dere har kanskje sett rumpene og lårene til sprintere på toppnivå? Jeg tviler på at de kjører så mye hip-thust for å si det sånn, likevel ser de jo helt fantastiske ut! Jeg synes denne økta var skikkelig gøy, og det er lett å motivere seg til å løpe bare 60 meter hvert drag. Vi brukte rundt 10 sekunder per 60 meter, noe som tilsier ca. 3,5 minutter med effektiv jobbing. Lett å motivere seg til, gøy og ikke minst effektiv trening! Anbefaler dere å prøve denne økta, start gjerne med 20 x 60 meter som oss - neste uke tenker vi å øke til 30 x 60 meter. Det som også er fint er å ha noen å løpe med, konkurranseinnstinktet slår jo inn hver gang jeg ser Kristine begynner å dra fra, og da klarer jeg å øke farten enda litt til.


Gladjenter på løpebanen :) Kompresjonstights fra 2XU / genser og pannebånd fra Kari Traa (sponsede lenker)

Mat må til etter en treningsøkt - og det er ingen hemmelighet at jeg er glad i grønnsaker. Jeg spiser minst en kilo grønnsaker hver dag, og jeg vet at det virker mye for mange av dere. Her kommer et tips for å spise mer grønnsaker, lag mos av den! Både brokkolimos, blomkålmos og gulrotmos smaker digg, og i dag falt valget på den siste. Jeg brukte 400 g gulrot, 1 ss smør, 1 ss sunnere aprikossyltetøy og smakte til med salt og pepper. Kok gulrøttene først og hell av vannet, før du blander alle ingrediensene i en bolle og moser med stavmikser. Jeg synes personlig aprikossyltetøyet setter prikken over i'en, men om du ikke har dette smaker mosen godt uten også. Jeg serverte med stekt svinekjøtt og en enkel salat, en enkel men god måte å få i seg nok grønnsaker på. 

Hva er ditt beste tips for å spise nok grønnsaker i hverdagen?

Sunne fudge brownies

Jeg vet ikke hvorfor jeg aldri har brukt bønner i baksten min før - men hipphurra for at jeg har oppdaget det nå! Bønner har lavt kaloriinnhold, er fulle av fiber og har et høyt innhold av protein. På toppen av det hele gjør de seg utrolig godt i brownies. Det gjør konsistensen saftig og "fudge-lignende" - akkurat som brownies skal være! Disse smakte helt fantastisk, og er helt uten mel eller sukker. Jeg skal definitivt lage denne oppskriften igjen, den er nemlig for god til å la være :)

340 g sorte bønner (to avrente bokser fra gogreen)

2 egg

1,5 dl sukrin

1 dl 100% kakao

2 ss smør

15-20 dråper karamellstevia

1 ts bakepulver

1 ts vaniljeekstrakt

en klype salt

2 ss økologisk peanøttsmør

Tøm av vannet fra bønnene, og skyll godt. Bland alle ingrediensene foruten smør i en bolle og bland godt sammen med stavmikser. Smelt smøret og rør dette godt inn. Deretter fordeler du røra i en kakeform, jeg brukte en på 26 cm, men du kan med fordel bruke en litt mindre. Fordel to store spiseskjeer peanøttsmør over røra med skje, før du setter kaken inn i ovnen på 180 grader og lar den steke i 25-30 minutter.


La den avkjøle seg litt før du serverer, gjerne med noe digg ved siden av. Personlig synes jeg at brownies smaker best med is til! Her er den servert med lett-is og cashewnøtter, det falt virkelig i smak hos alle. Det er så gøy å kunne trylle frem sunne og gode desserter igjen, jeg har virkelig savnet å bake! Det skal jeg gjøre mer av fremover, og denne oppskiften har herved blitt en favoritt. Nå er denne gladjenta klar for dagens treningsøkt før jobb, ha en strålende dag alle sammen :)
Nytt mål og nye utfordringer

Jeg elsker å ha konkrete mål med treningen min - det gjør det så mye gøyere og motiverende å dra på trening synes jeg. Å trene i selv er jo fantastisk, men den mestringsfølelsen av å nå et mål du har jobbet hardt mot er nok den beste følelsen man kan ha. Jeg har jo bestemt meg for å ikke stille i denne våren, og må kutte ned på styrketrening på underkroppen grunnet senebetennelsen i hofta mi. Det gjør kun vondt når jeg "bøyer" i hofta, det vil si når jeg går ned i en knebøy, markløft eller gjør utfall. Så lenge hofta er rett merker jeg ingen verdens ting - og derfor er løping en perfekt aktivitet nå. Det klarer jeg å gjøre helt uten smerter - så  det blir fokuset mitt fremover. Som jeg har nevnt tidligere hadde jeg et mål om å løpe Trondheim Halvmaraton i september, og det skal jeg fortsatt. Men det jo så langt fremme i tid - så nå har jeg bestemt meg for å delta i Hitra Halvmataton den 12. April også! Det er bare 6 uker til - så det må legges ned et solid stykke arbeid frem til da. Takk gud cardio-challengene jeg har kjørt til nå - som har ført til at løpeformen min er relativt god. Jeg startet dagen i dag med rolig langkjøring for å teste hvordan jeg ligger an. Jeg løp 13 km på 1:16 i dag, og beina kjentes lette hele veien. Det lover godt!Nå er jo dette en helt annen type trening enn hva jeg er vant til - så jeg har søkt en del på nett for å finne treningsprogram mot halvmaraton. De fleste legger opp til en langkjøring og to intervall-økter i uka, noe jeg også tenker å legge meg på. Så supplerer jeg med styrketrening på gymmet tre dager i uka også - det tror jeg blir en bra kombinasjon.  Jeg merker at jeg er skikkelig gira på å løpe halvmaratonet, det er så gøy med et helt annet mål enn jeg hatt tidigere. Jeg elsker  jo nye utfordringer! En annen ting jeg elsker er sunn mat, og jeg måtte bare prøve disse nyhetene i butikken etter løpeøkta mi i dag: 

Jeg synes det er supert at det kommer sunnere mellommåltid som dette i butikken, som gjør det lett å velge gode alternativ om man er litt sulten på farta.  Jeg synes personlig at cottage cheese smakte best, med salte hasselnøtter og tørkede bær i. Kombinasjonen var skikkelig god, og denne har også et høyere proteininnhold enn den gresk yoghurten. Den var god den og, men med bedre næringsinnhold og bedre smak gikk cottage cheese av med seieren i mine øyne. Det kjennes godt å kunne spise litt friere igjen, og for bloggens del betyr det jo at det kommer mye mer oppskrifter fremover! Ikveld får jeg besøk av venninner, og skal bake sunn brownies med bønner til de kommer. Helt til slutt vil jeg bare komme med en liten oppfording, posten.no kårer nemlig Norges beste nettbutikk akkurat nå. Jeg synes jo selfølgelig at sponsoren min X-life fortjener og vinne - og hvis du er enig kan du stemme her. Hvis de går av med seieren har de lovt å komme med noen kjempetilbud i nettbutikken, i tillegg at alle som deltar kan vinne et gavekort på nettshopping på 10.000 kr.  Så stem ivei, og hvis noen av dere har gode tips for å komme i halvmaraton-form så gjerne del de i kommentarfeltet! 

Egenmassasje og kyllingsalat

Bildet under sier akkurat hva jeg følte da jeg var ferdig med gårsdagens løpeøkt! Fantastisk fornøyd med meg selv etter å ha gjennomført challengen med glans, og jeg kjenner at det går lettere for hver gang jeg løper. Det er så gøy å se at dere blir med på cardio-challengene mine, det gir meg en motivasjonsboost å se alle dere som har hashtagget #3dager3x3 på instagram. Jeg har allerede tenkt ut noen nye utfordringer som kommer etterhvert - gjett om vi skal bli i form sammen da folkens :)


Gladlaks i camotights / treningstopp  (sponsende lenker)

Jeg har jo som nevnt fått en senebetennelse i hofta og prøver å være ekstra snill med kroppen min om dagen. I tillegg til spesifikk behandling på hofta er jeg flink til å bruke foamroller på resten av kroppen for å myte opp stive og såre muskler. Jeg ser mange ruller begge beina samtidig - og et tips fra meg er å rulle på en og en fot. Jeg føler at jeg får en mye dypere massasje ned i musklene av å rulle en fot av gangen, og "trykker" musklene ned i foamrolleren. De fleste gym har slike, men om ikke kan du kjøpe deg sin egen og rulle hjemme. Jeg pleier å gjøre det mens jeg ser på tv om kveldene - multitasking :)


Litt på grunn av hofta, men mest på grunn av andre prioriteringer har jeg bestemt meg for å ikke stille i Loaded Cup i April. Jeg skal heller fokusere så mye som mulig på skolen - og å bli den best mulig PT'en jeg kan bli! Jeg har og lyst til å bruke hverdagen på gode treningsøkter, god mat og rett og slett bare ha det FANTASTISK fremover. Jeg føler meg skikkelig sunn og sterk om dagen - og vil heller holde fokus på det enn på fettprosenten akkurat nå. Med hånda på hjertet kan jeg si at jeg ikke har hatt det så bra som jeg har det nå på lenge, og jeg føler virkelig at jeg har tatt det riktige valget. Så får jeg heller stille igjen når tiden er inne for det! Det betyr jo at selv om jeg spiser sunn mat året rundt er ikke tøylene like stramme lenger, og jeg lagde en skikkelig god kyllingsalat til lunsj i dag. Med kokte egg, stekt sopp og fetaost ble denne en fest for ganen. Det skal så lite til å gjøre kyllingsalaten litt mer spennende!
Nå er det senvakt som venter - ha en strålende mandag folkens!

Gresk hamburger med gulrot-tzatziki

Dette måltidet var så fantastisk godt at jeg bare måtte dele oppskriften med dere ikveld! Jeg og Kristine hadde virkelig en helgresk aften på lørdag, og vi koste oss virkelig. For å lage burgerene brukte vi 700 g karbonadedeig, 200 g fetaost, 2 egg og sorte oliven. Smuldre fetaosten sammen med karbonadedeigen og skjær oliven i ringer. Tilsett også litt salt og pepper før du former til runde burgere som stekes på panna. Oppskiften holder nok til 3-4 personer, eller hvis du vil ha mat til dagen etter også :) 

Som tilbehør hadde vi en stor salat, søtpotetfries og gulrot tzatsiki. Jeg har aldri tenkt på å ha gulrot i tzatzikien før, men det var utrolig godt! En boks mager kesam, en presset hvitløk, en revet gulrot, saften av en halv sitron, en ss sukrin og litt salt og pepper er alt du trenger. Bland godt, og maten er klar :) Så er det bare å nyte i godt selskap. Da gjenstår det bare å si velbekomme :)


PT, teknikk og terping

God søndagsmorgen! Jeg er tidlig oppe igjen, men det er virkelig ikke noe problem å stå opp tidlig når jeg vet hva som venter. En helt ny dag med praktisk treningslære, det vil si mye gjennomgang av teknikk og terping på øvelser. Jeg måtte begrense løftene mine i går ettersom jeg har fått en senebetennelse hofta, og vi kjørte kun øvelser på underkroppen. Likevel fikk jeg trent inn mye teknikk med god veiledning og litt lettere vekter. Under ser dere terping på min tekmikk i knebøy med foreleser Christer Petterson:

Innlegget inneholder sponsede lenker

 

Jeg trente i antishake tights, løs topp og Inov8 sko egnet til styrketrening.

Innimellom slagene tok vi oss til pauser med teori, latter med medelever og matbokser selvfølgelig! Min var fylt av laks og grønnsaker - viktig med bra påfyll for å være skjerpet og klar til å lære. Vi er ca. 20 stykker i klassen, som gjør at vi både blir godt kjent med hverandre og får god oppfølging fra foreleserne. Det er virkelig positivt synes jeg, for et godt studiemiljø er så viktig! Nå er jo utdanningen blokk-basert over 10 undervisningshelger, og derfor er det enda viktigere for oss å utnytte tiden vi har sammen best mulig. Mange av dere har ytret ønsker om det var PT-utdanning der dere bor - og nå har det faktisk kommet en løsning på det! APFT tilbyr personlig trener utdanninger slik jeg tar den i Oslo, Trondheim, Bergen, Stavanger, Tromø, Bodø, Moss og Fredrikstad. I tillegg finnes utdanningen nå også på nett - slik at folk som bor utenfor storbyene også kan bli personlige trenere. Nå kan du altså studere hvor du vil og når du vil, og få en av de beste utdannelsene i bransjen. Vil du lese mer om web-utdannelsen kan du gjøre det ved å trykke her. Jeg har en rabattkode å dele med dere her også, som vil gi 5% avslag på studieavgiften. Send meg en epost på fitnessnora@hotmail.com hvis dere er interessert i koden.  Under ser dere en liten filmsnutt fra AFPT også - check it out og ha en sporty søndag alle sammen!

Frokostfavoritten havrebrød og treningslære

Hvis du har lyst på en sunn, kjapp og dødsgod frokost denne lørdagsmorgenen er har jeg en et tips til deg. Havrebrød er nemlig en fantastisk start på dagen, og om du topper med egg har du startet dagen med både langsomme karbohydrater, fett og protein. Alt du og kroppen din trenger for en tipp topp start på dagen med andre ord :) "Oppskriften" består av 100 g lettkokte havregryn, 1 dl vann, 1 ss sukrin og 1 ts salt. Dette blander du godt sammen, former til en deig og former 4 flate brød på et bakepapir. Stek på 200 grader i ca 15 minutter, før du tar de ut og lar de avkjøle seg litt på rist før du spiser de. Mens de står i ovnen rekker du å koke egg og kutte opp litt ferske grønnsaker til. Vanskeligere er det ikke å lage en frokost som både smaker godt og har godt næringsinnhold.


Selv spiser jeg ikke frokost, så dette ble kveldsmaten min i går kveld. Utrolig så kreativ man kan bli - 100 g havregryn og to egg ble plutselig til et supert måltid som metter lenge. Jeg er tidlig oppe denne lørdagen og er klar til for en ny skoledag, dette blir den aller første dagen vår med praksis! Det er treningslære på planen denne helgen, og jeg gleder meg virkelig til gjennomgang av baseøvelse og teknikk. Jeg lærer så mye nytt under utdanningen som jeg vet kommer til å gi meg stort utbytte av min egen trening. Frem til nå har det vært utrolig mye "learning by doing" for min del, uten å egentlig vite så mye om teorien bak. Jeg føler nå at brikkene bare faller mer og mer på plass etterhvert som jeg får mer teoretisk kunnskap. Jeg skjønner at ikke alle har mulighet til å utdanne seg til personlige trenere, men uansett vil jeg anbefale alle å tilegne seg mer kunnskap om styrketrening. Søk på nett, snakk meg fagpersoner - eller hvis du er som meg og liker å ha en bok å bla i, så er "styrketrening for jenter" av Martin Norum et godt alternativ. Boka er ikke pensum på skolen, men Martin Norum er jo en av foreleserne og jeg liker boken veldig godt. Fin å ha med seg i treningsbagen hvis man lurer på utførelsen av øvelser også :) X-life har faktisk tilbud på boken akkurat nå, og du finner den ved å trykke her. Nå må jeg komme meg avgårde, en hel dag med løfting venter. Åh, så heldig jeg er når det jeg liker aller best er skoledagen min! Ha en superduper lørdag alle sammen :)


 

Lenkene i innlegget er sponset