hits

mars 2012

Fredag & Påskeferie

Da har jeg offisielt tatt PÅSKEFERIE! En av de fineste tingene med å være student er alle feriene man får :) Jeg skal kickstarte påsken med en økt på bakside lår og biceps. Jeg begynner alltid med den største muskelgruppen, da dette gir bedre treningseffekt. Trening av store muskelgrupper som bein og rygg øker den naturlige produksjonen av anabole hormoner i kroppen for en kortere periode, og dette kan du utnytte ved å trene store muskelgrupper før små.  Vil du lese mer om  dette kan du klikke her. I dag kommer jeg til å kjøre disse øvelsene:

Sittende lårcurl

Utfall i smith

Strake markløft

Nordic Hamstrings

Hip thrust

Bicepscurl med z-stang

Hantelcurl

Hammercurl

Jeg kom akkurat inn fra tur med godjenta mi, og det snør her i Trondheim i dag. Jeg som hadde begynt å ta frem vårklærne. Det blir forhåpentligvis digg skiføre av all snøen! Ski hører med til påska, og det samme gjør appelsin og kvikklunsj. Selv om jeg skal kose meg med kvikklunsjen min skal jeg prøve å komme med litt sunnere mattips enn det iløpet av påska også, så stay tuned :)
Boller og brus hører også til påsken ;)

STOR PÅSKEKLEM TIL DERE ALLE :D

Oatmeal rasin cookies

Jeg er veldig glad i kjeks, og lager det egentlig alt for sjelden. Det er jo så godt! Ettersom mange av oppskriftene mine inneholder halve iherb, tenkte jeg at jeg skulle gå for noe litt mer simpelt denne gangen. Resultatet ble kjeks med havre&rosiner, med ingredienser som finnes i vanlige matvarebutikker. Godt, sunt og enkelt!

Oppskrift:

40 g havregryn

40 g havremel

1 egg

1 eggehvite

4 ts steviapulver ( kan erstattes med annen søtning)

1 ts bakepulver

1 ts vaniljeekstrakt

En neve hakkede mandler og rosiner

 Bland alt det tørre godt sammen før du tilsetter egg og eggehvite. Rør inn vaniljeekstrakt, jeg brukte denne, men du kan fint benytte den fra butikken også. Smak deg litt frem, jeg synes 1 ts ble perfekt! Hvis det ikke blir "deigete" nok kan du tilsette litt vann. Ha så i ønsket mengde rosiner og mandler, jeg brukte ca en neve. Fordel røren med en skje på bakepapir, og stek midt i ovnen på 180 grader i ca. 15 - 20 minutter. Hele røren uten rosiner og mandler inneholder 408 kcal, 12 g fett, 20 g protein og 50 g karb.

 H

Det er så ufattelig godt å tenke på at på denne tiden i morgen har jeg PÅSKEFERIE! Det blir utrolig godt med skolefri, og nyte dagene med kjæreste, familie og venner. Og trening - selvfølgelig ;) Trening er det neste som står på menyen i dag også, skuldrene skal pumpes i dag. Runde, store skuldre er noe av det fineste jeg vet - det lager en utrolig fin ramme. Det står på ønskelista mi for 2012, men ingenting kommer av seg selv! Derfor vender jeg snuten mot Kaliber for å løfte tungt ;) Det skal svi, og det skal brenne i musklene - no pain no gain! 
Punktforbrenning

Jeg setter utrolig stor pris på alle mailer dere sender meg, og synes det er en stor tillitserklæring med alle spørsmålene dere stiller om dietter, kosthold og trening. Desverre har jeg ikke kapasitet til å svare dere alle, og om dere vil ha individuelle oppsett vil jeg anbefale å kontakte en PT. Det jeg derimot KAN gjøre er å skrive innlegg om de temaene som blir spurt om gjentatte ganger. Jeg prøver å få svart på det meste gjennom innleggene mine, men om dere har noe dere mangler svar på så er det bare å skrike ut! En daglig gjenganger i innboksen min er dette med punktforbrenning - så here goes:

DET NYTTER IKKE Å PUNKTFORBRENNE!


Det hadde vært digg om det funket, men den gang ei. Det er ikke sånn at man blir kvitt magefettet ved å ta situps, eller fettet på innsiden av lårene ved å sitte i "gynekolog-maskina." Forskning har vist at det området du trener vil varmes noe mer opp enn andre muskelgrupper, men effekten av dette er likevel så liten at det ikke vil gi noe utslag. Når du trener vil du nødvendigvis forbrenne fett, men ikke spesifikt mer fra det området du trener. Altså får du ikke flat mage av å ta 1000 situps om dagen. Vil bli kvitt magefettet er det kun en ting å gjøre - å redusere den generelle fettprosenten din. Og hvordan gjør du det? Jo, ved hjelp av riktig kosthold og trening.

Hva du skal spise for å redusere fettprosenten har jeg skrevet et innlegg om her - og en typisk dag på diett kan for eksempel se slik ut. Når det kommer til treninga vil jeg anbefale en kombinasjon av styrke og utholdenhet. Gjerne veksle mellom intervaller og langkjøring på utholdenhet, og alltid tren tung styrke ;) Går du raskt ned i vekt uten å trene styke kan du fort bli slapp i fisken, eller "tynnfeit" som det så fint heter. Derfor er det utrolig viktig å trene styrke i tillegg til utholdenhet! Ved hjelp av dette fikk jeg i fjor forandringen du ser under, og hvis jeg klarer det - så klarer du også det. Det er nemlig ikke sånn at jeg eller noen andre har mer viljestyrke enn deg, det handler bare om å være 100% innstillt på at dette SKAL du klare. 

Jeg skal ikke lyve å si at det kommer til å bli lett, det krever mye slit og svette. Og selv om bildet til høyre blir for ekstremt for noen av dere - så er det bare å slutte før dere kommer så langt. Med å slutte mener jeg ikke å drite helt i diett og trening, for da er veien tilbake til start kortere enn du tror. Snakker av erfaring, så heller finn vedlikeholdsnivået ditt så raskt som mulig, og hold deg i den formen du trives best med. Kort oppsummert: eat clean, train mean = live lean! 

Tirsdagstrening

På tirsdager begynner første forelesning klokken 13, noe som vil si at jeg har god tid om morgenen. Det er så godt! Jeg våknet til vind og regn, men trosset været med lue og støvler. Etterhvert kom sola frem også, og jeg fikk en fin tur med godjenta mi. Det er en av de fine tingene med hunder, man må ut med de selv om man egentlig vil ligge under den varme dyna ;)Etter turen var det klart for ei treningsøkt, og i dag var det forside lår og triceps som stod på menyen. Jeg VIL få mer masse på beina, og har derfor to beinøkter i uka - en på forside og en på bakside. Hvis jeg trener forside og bakside samme dag har jeg en tendens til å gi så mye på forside at jeg brenner alt kruttet før jeg kommer til baksiden. Det kan vi ikke ha noe av, og derfor har vi heller delt de opp nå. Jeg spiser etter PF-mønster, men spiser likevel alltid et eple før trening. I tillegg tar jeg Xtravol og kreatin - så er jeg good to go!Økta mi var skikkelig god, og det er ikke mye som kan måle seg med ei god treningsøkt. Knebøy, ettbeins beinpress og utspark ble kjørt på lårene, og for triceps kjørte jeg pushdowns med tau, franskpress og dips mellom benker. Dere vet den følelsen når man går smilende ut av gymmet og føler seg på toppen av verden? Den hadde jeg i dag :) Jeg har skrevet det før og skriver det igjen - det er viktig med karb etter trening. Riskaker eller rosiner er gode alternatiiv  - ellers kan man gå for disse supersøte eskene med rosiner og tørket frukt! Jentekarb ;)
Håper dere har en sporty dag alle sammen :)

Thai Chicken Pizza

Jeg elsker asiatisk mat, og det smakte helt himmelsk med sushi i går. Men jammen kan de det der med pizza også, og denne varianten kommer til å blir laget mange ganger hos oss. Definitivt en ny favoritt! 

Bland  ca. 1 ss peanøttmel (kan erstattes med pb2 eller peanøttsmør), 2 ss soyasaus, 1 ss riseddik og litt vann godt sammen. Spre det så utover en torilla, jeg bruker alltid en grovere variant.

Skjær kyllingfilet i biter, og stek sammen med litt presset hvitløk. Fordel det utover tortillaen før du topper med rødløk, paprika, revet gulrot og mozarella. Sett det i ovnen på ca. 180 grader i 5-10 minutter - eller til tortillaen blir brun rundt kantene. Legg et lag frisk hakket spinat over, og hakkede peanøtter. NYT :) Jeg har oppdatert kategoriene på bloggen, sånn at det skal bli enklere for dere å finne frem. De finner dere til høyre i menyen, og søkfunksjonen skal også hjelpe dere å finne det dere leter etter. Synes alltid det er like gøy å se alle søkene som blir gjort, og denne gangen lo jeg høyt over "fitnessnora nosejob." Dere søker, jeg svarer ;)  Uansett, nå skal jeg snart på trening - bryst og mage coming up! 

Hva skal du trene i dag? 

Vaffelsøndag

25. mars er den internasjonale vaffeldagen, og den måtte selvfølgelig feires! En skal holde vaffeldagen hellig nemlig ;) Her i huset ble det en sunnere variant av vaflene, nemlig bokhvetevafler. Etter dobbelt skift på jobb i går sov jeg lenge, og var så lat at jeg gikk for denne ferdigmixen. Aldri smakt den før, men den var faktisk overraskende god :D Jeg blandet 3 dl av miksen, 3 dl væske ( halvt om halvt av melk og vann) i tillegg til to hele egg og litt stevia.  Jeg lot røra stå litt før jeg stekte den på middels varme i vaffeljernet, da trenger man nemlig ikke å smøre det først :)


Toppet med mager vaniljekesam, sukkerfritt blåbær syltetøy og sjokoladedip ble disse magiske! Og om du også vil lage vafler men ikke har ferdigmixen, så har jeg en oppskrift du finner her.

Nå er skal jeg ut og spise sushiii - nyt vaffelsøndagen folkens :)Fredagspump

Å få pump må være en av de beste følelsene i verden. I dag kjørte jeg ei økt på biceps og triceps, og avsluttet hver av mukskelgruppene med skikkelig pump. På de siste settene kjørte jeg droppsett, som svei som bare det etter jeg var ferdig. Droppsett vil si at jeg tar så mange repetisjoner som planlagt på de tre settene mine, før jeg umiddelbart etter det siste settet reduserer vekta og tar så mange reps jeg klarer. Det SKAL brenne og svi i etterkant av droppsettet, så bare kjør på til du ikke klarer mer når du prøver dette ;) 

Jeg avsluttet biceps med hammercurl med tau og kjørte 3 x 12 reps på 30 kilo, deretter 10 reps på 20 kilo og 11 reps på 10 kilo tilslutt. Svir som faen, og jeg hadde ikke sjans til å klare en eneste rep til. Digg! På triceps avsluttet jeg med smale dips mellom benker, og jeg fant en gammel video som viser øvelsen. I dag kjørte jeg 3 x 15 reps på 20 kilo, før jeg vippet av vektskiva og tok så mange dips jeg greide uten belastning. Det svei faktisk så mye at jeg mistet tellinga :)   

Som jeg har nevnt utrolig mange ganger før er det viktig med både karbohydrater og protein etter trening. Musklene trenger påfyll etter ei hard treningsøkt. Jeg blandet sjokoladeprotein, peanøttmel, salt og stevia english toffee med litt vann og smurte det på riskakene mine. Omnomnom sier jeg bare! Nå er det på tide å komme seg i dusjen før en etterlengtet jentekveld. Håper dere har en herlig fredagskveld - nå er det helg folkens :DHva har du trent i dag? 

Kyllingburger

Du ble sulten av å se det bildet det ikke sant? ;) Det blir iallefall jeg, selv om magen er full av shake og riskaker etter ei god ryggøkt. Coach Gunnar har satt opp nytt program til meg, og det ble en 5 splitt igjen - hurra :D Den skal jeg fortelle mer om senere, for akkurat nå skal jeg fortelle hvordan denne digge burgeren tilberedes.

Jeg lagde brøene først. Bland 100 g havremel, 2 ss bakepro, 1 ss fiberfin, 1 ts bakepulver og 1 ts salt godt sammen i en bolle. Tilsett to hele egg og ca. 1 dl vann. Deigen blir litt  "vannete", men det er helt i orden. Fordel på bakepapir og strø sesamfrø over. Stekes midt i ovnen på ca. 180 grader i 15 minutter. La de avkjøle seg på rist.


Mens brødene står i ovnen steker du kyllingfilet. Skjær de på langs slik at de ikke blir for tykke til å ha inni burgeren. Krydre etter smak, jeg brukte hvitløkssalt, kajennepepper og litt chili. Jeg elsker å ha mye grønt inne i burgeren, og brukte rødløk, ruccola, agurk, tomat og paprika som tilbehør. Som alltid må jeg ha favorittdressingen på, laget av mager kesam iblandet presset hvitløk og en klype salt. Jeg bruker alltid kinesisk hvitløk uten fedd, den er mye bedre enn den vanlige! Salsa gjør også godt på burger, men den gadd jeg rett og slett ikke lage - så den kom fra butikkhylla. Funker det og, selv om hjemmelaget alltid er best :)
Tips til for å spise denne burgeren: gap HØYT :D

Late night icecream

Etter dagens treningsøkt på bryst/skuldre fikk jeg sinnsykt lyst på is. Og det å spise is seint på kvelden midt i uka må vel være den største synden en kan begå ;) Men det trenger det virkelig ikke å være! Jeg pisket fire eggehviter stive før jeg tilsatte ca. 6 ts steviapulver og 10 dråper stevia vanilla cream. Deretter tilsatte jeg en scoop med vanilje protein og en halv boks mager kesam og pisket det hele godt sammen. Smak det til for å kjenne at du får det søtt nok og med god smak av vanilje. Deretter pisket jeg inn ca. 200 gram frosne bær, før jeg la herligheten i fryseren. Så er det bare å vente ca. 3-4 timer......før du kan ta en skje og NYTE! Jeg har sikkert sjekka fryseren 10 ganger i løpet av de siste timene, utålmodig for å finne ut om isen ble vellykket. Og gjett om den ble det!  Akkurat nå har jeg og kjæresten spist opp en hel boks is, med den aller beste samvittighet. Næringsinnhold uten bærene er kcal: 285 protein: 54 g fett: 4 g karbohydrat: 8,5 g. Denne kan brukes som en grunnoppskrift, så kan man tilsette akkurat det man vil. Ulike variasjoner av frukt, nøtter og andre proteinpulver kan skape nye og spennende kreasjoner! Med bærene blir totalt innhold 345 kcal,  55 g protein, 5 g fett og 15 g karbohydrat. Nattmat på sitt beste ;)Nå skal jeg finne senga, opp til en ny og sporty dag i morgen :) God natt alle sammen!

Feel the burn

Herregud. Jeg er helt gåen etter dagens beinøkt og måtte bokstavelig talt legge meg ned i garderoben på Kaliber etter det siste settet. Det er lenge siden jeg har hatt en ren beinøkt, da de to siste programmene mine har vært starting strength og en to-splitt. Jeg har troen på å variere program, selv om jeg også har enkelte program jeg liker bedre enn andre. Jeg liker å virkelig knuse en muskelgruppe på ei økt, og at det kjennes ut som den muskelgruppen er ødelagt i dagen som følger. Derfor skal jeg nå bytte over til en 4-splitt, og med coach Gunnar endelig tilbake tror jeg det blir dødsbra! Dagens økt gikk kanonbra, og så slik ut:

Knebøy 4 x 6, 70 kg

Beinpress 3 x 10, 250 kg

V-squat 2 x 15, 50 kg

Sittende lårcurl i Hammer Strength 6 x 4, 35 kg

Strake markløft 3 x 10, 60 kg

Nordic hamstrings m/strikk 3 x 6

Ett beins utspark, 3 x 15, 9, 5, 10 kg

Grunnen til at jeg kjører nordic hamstrings med strikk er rett og slett at jeg faller rett i bakken uten! Er ikke sterk nok til å gjøre de korrekt alene, og jukser derfor litt for å få det til. Svir gjør det i allefall ;) Den siste øvelsen var den som virkelig tok knekken på lårene mine. Her kjøres 15 reps på et bein, så det neste, før det første kjøres med engang uten pause. Dette gjøres tre ganger, hvor jeg tar max reps på de to siste settene. Prøv det og feel the burn ;)

Veldig uflatterende vinkel på bildet under, I know - men må bare vise dere hvor sliten jeg faktisk var etter økta i dag. Heidi skjønte nok fint lite da hun kom inn i garderoben til dette synet:

Når det blir tungt er jeg avhengig av godt utstyr for å hjelpe meg. Grepet mitt er mye svakere enn baksiden av lårene mine, og derfor bruker jeg alltid drareimer på trening. Det er nemlig ikke grepet som skal svikte, det er musklene som skal trenes til de svikter :) Til knebøy og markløft bruker jeg også belte for å stablisere, og derfor tenkte jeg at jeg skulle tipse dere om dette tilbudet som varer ut måneden: 

Formen er litt bedre, men halsen og nesa et fortsatt såre. Jeg liker å tro at så lenge sykdommen er fra halsen og opp er det greit å trene, men om det er mer enn det er det greit å la kroppen hvile. Det vil si at jeg trener med sår hals og tett nese, men ikke hvis jeg har fått feber eller lignende. For å lindre halsen min litt ble dagens proteinshake inntatt som kakao. Jeg blandet sjokoladeprotein, 2 dl skummet melk, dl vann, noen dråper stevia english toffee og litt kanel i en shaker - før jeg helte blanidingen i et glass og satte det i mirkoen. Et par minutter senere hadde jeg en deilig proteinkakao:Kakao som gjør godt for halsen, musklene og sjelen :) 

Nå skal jeg legge meg på sofaen og la beina gro resten av kvelden - ha en fortsatt flott tirsdag da dere! 

Akkurat som du er

Det å ha en trenings- og kostholdsblogg tror jeg fører med seg mye bra, som å øke fokus på sunn mat og treningsglede. Men det kan også føre til mye negativt, og jeg er livredd for at akkurat min blogg skal føre til at noen tipper over kanten. Jeg får utrolig mange mailer fra dere lesere, og vit at det setter jeg utrolig stor pris på. De fleste er positive og fra mennesker som er motiverte til trening, men endel er også triste og fra mennesker som ikke har det så greit. Og selv om mange av dere aldri sender meg mail - så vet jeg at det sitter mange flere som ikke har det så greit bak en skjerm og leser innleggene mine. Jeg synes det er like trist hver gang jeg får en mail som dette: "Hei. Jeg er ei jente på 1.70 og veier 53 kilo. Trener ofte og spiser relativt sunt. Kan du komme med tips for å gå ned i vekt? Du er et stort forbilde!"  Selv om jeg synes det er fantastisk å kunne være et forbilde - så er det langt i fra denne typen forbilde jeg ønsker å være. Sunn og sterk er den typen forbilde jeg ønsker å være, og dette ligger langt i fra det å sulte seg selv tynn. Å være så tynn som mulig har aldri vært en mål for meg, og kommer aldri til å bli det heller. Gjennom bloggen ønsker jeg å dele noe av min hverdag for å inspirere til en sunn holdning til både mat og trening. Hysteri og spiseforstyrrelser er ikke noe jeg ønsker å fronte. Det er viktig å huske på at vi alle er forskjellige - og vi har forskjellige behov når det kommer både til trening og kosthold. Jeg med mine 1.58 cm kan eksempelvis fungere fint med å ligge på 2500 kcal om dagen - det betyr ikke at du på 170 gjøre det samme. Dette er grunnen til at jeg aldri legger ut nøyaktig antall gram eller kalorier til måltidene min - fordi dette er et opplegg som er tilpasset meg. Hva som er optimalt for deg kan være noe helt annerledes. Dette gjelder også når det kommer til trening. Du blir ikke Petter Nordhug av å kopiere treningsprogrammet hans, men du må finne et opplegget som passer deg og ditt liv aller best. Og for guds skyld husk at det finnes ingen supermennesker der ute. En kan gjerne late som man er det, men sannheten er at vi alle som en gjør alle feil og går på en smell innimellom. Og det er helt greit

For meg er egenlig trening noe utrolig egoistisk. I løpet av bruker jeg enormt mye tid, krefter og energi på det - fordi jeg elsker det. Denne tiden kunne jeg heller ha brukt på venner, kjæreste og familie - men prioriterer heller å trene. Fordi jeg føler at jeg får så utrolig mye igjen for å trene, og jeg hadde rett og slett ikke vært den samme jenta uten å ha trening som en stor del av hverdagen min. Å trene gir meg utrolig mye, og i tillegg er trening fristedet mitt. I en komplisert verden er jeg lykkelig for at jeg forelsket meg i noe så enkelt som styrketrening. 

Det trenger ikke å være sånn for deg. Og dette trodde dere kanskje aldri at dere skulle få høre fra meg - men det er ikke verdens undergang om du ikke får trent på en dag eller fem. Det er så uendelig mye som betyr mer enn å ta mest i knebøy, ha lavest mulig fettprosent eller de største bicepsene. Det handler om å finne glede i treningen og i hverdagen generelt - for livet er for kort til noe annet. Du er bra nok akkurat sånn som du er, og er verdt uendelig mye mer enn et tall på ei vekt. Husk alltid det. 
Søndagstur

I dag våknet jeg med tett hals og nese, og var generelt ikke helt i toppform. Jeg avlyste alle planer, og tok heller meg kjæreste og hund ut på tur for å få litt frisk luft. Det var strålende sol og unormalt varmt i dag tidlig, så det var virkelig vårstemning ute i marka. Ettersom formen ikke var helt på topp tok vi det veldig med ro, og det ble virkelig en ekte søndagstur! 
Vel hjemme var det klart for dagens første måltid, som nesten ble en liten buffet. Vi kuttet opp agurk, paprika, tomat, mago og ruccula - og serverte det sammen med eggerøre, spekeskinke og roastbeef. Ved siden av hadde vi en nydelig hjemmelaget guacamole. Det var virkelig godt og sunt - akkurat som jeg liker det!


Hjemmelaget guacamole av presset hvitløk, mager kesam, avocado, parikakrydder og salt.

Jeg hadde håpet at formen skulle bli bedre sånn at jeg kom meg på kettlebells trening ikveld, men det kjennes virkelig ikke sånn ut akkurat nå. Så da blir det ufrivillig treningsfri på meg i dag - ny uke med nye muligheter imorgen :D Det blir derfor en rolig søndagskveld med sunn lasagne og film på denne jenta, håper deres søndag blir mer sporty!

Choconut cookiesDenne lørdagen har jeg tilbringt på skolen, og endelig er bacheloroppgaven levert! Det måtte jo selvfølgelig feires det og - denne gangen med supergode cookies med smak av kokos og sjokolade. Det er så godt å ha tid til å bake sunne herligheter, og jeg gleder meg til å prøve ut noen av oppskriftene fra gårsdagens konkurranse. Jeg trekker en vinner på onsdag, så det er bare å komme med flere oppskrifter! Her kommer den jeg vil dele med dere i dag:

Oppskrift:

30 g kokosa

20 g havregryn/havremel

20 g mandelmel

20 g melkesjokolade protein

50 g mager kesam

1 eggehvitte

1 ts steviapulver

1 ts bakepulver

5-8 dråper stevia vanilla cream

Smelt cocosa og pisk det sammen med steviapulver og eggehviten. Tilsett så kesamen, før du blander inn alt det tørre. Smak tilslutt til hvor mange dråer stevia vanilla cream du ønsker, jeg gikk for 8. Røra skal være ganske våt, og du heller rett og slett rundingene over på bakepapiret. Stekes midt i ovnen i 10-12 minutter på 200 grader. På det første brettet toppet jeg det med kakaonibs, og på det andre brukte jeg hakkede mandler. Setter virkelig prikken over i'en :) 

 

Nå er det straks klart for ei treningsøkt, før det blir jentekveld og jobb i kveld. Så må jeg bare få si takk til alle dere som kommer til meg på jobb og skryter av bloggen min :) Jeg blir like glad hver gang - dere er så herlige! Nå roper Kaliber på meg, håper dere har en flott og sporty lørdag alle sammen :D

Fredagskonkurranse

Endelig er det fredag - og i tillegg er jeg akkurat ferdig med midtsemester på skolen! Livet er herlig :D For å feire hadde jeg lyst på noe digg, og etter som jeg ikke var keen på å vente noe særlig lenge ble det mikrobaking igjen! Det er så lettvint og godt :) Selvfølgelig blir resultatet bedre ved å bake på ordentlig vis - men å putte røra i mikroen er et god alternativ om du vil ha noe digg så fort som mulig.

Jeg blandet 2 ss peanøttmel, 2 ss sjokoladeprotein, 1 ss kakaopulver, 1/2 ts salt og 1 ts stevia godt sammen i ei skål. Deretter blandet jeg inn en par ss med mager kesam, litt vann og 1 egg før jeg kjørte den på full guffe inn i mikroen i et par minutter. Mens den stor i mirkoen laget jeg en rask glassur av kalorifri sjokoladesirup, sukrinmelis og litt pulverisert peanøttsmør med sjokoladesmak. Elsker kombinasjonen peanøtt/sjokolade! For å feire litt ekstra bestilte jeg masse nye produkter fra Iherb som jeg gleder meg til kommer :) Husk at du får $5 dollar i rabatt om du bruker koden SIV084 første gang du bestiller, og du kan lese min guide til Iherb her.

 Ettersom det fortsatt er mange timer til jeg skal på jobb i kveld skal jeg virkelig kose meg resten av dagen. Jeg skal ut på langtur med hund og kjæreste før det blir ei treningsøkt senere på ettermiddagen. Jeg er helt ruinert i lårene etter treninga i går, og jeg skjemmes litt av å innrømme at jeg tok heisen opp til 3. etasje på skolen i dag. Det gjør seriøst så vondt at jeg ikke orket tanken på å gå opp trappa, haha! Derfor blir det veldig godt å få komme seg ut på tur nå, sånn at det løsner opp litt. Spesielt godt er det også når det begynner å gå mot vår ute!

Jeg er full av overskudd og energi om dagen, og tror virkelig ei uke treningsfri gjorde meg godt! I tillegg kan det hende at det har noe med de nye koffeinpillene jeg har begynt å bruke, som er fra www.koffeinpillen.no. De er reseptfrie, og ettersom jeg fikk en del bokser tenkte jeg å gi bort en til en av dere! Siden jeg har fått mikser igjen og skal begynne å bake sunne kaker igjen blir konkurransen følgende:

Hva er din beste sunne kakeoppskift? :)

Ytrefilet med søtpotet og salat

Jeg har ikke ord for hvor mye jeg elsker kjøtt. Biffkjøtt og karbonadedeig er store favoritter, og gjengangere i kostholdet mitt. Rent kjøtt inneholder mye proteiner og er skikkelig bra muskelmat. Spiser du biff blir du biff ;)  I dag ble middagen ytrefilet i skiver, med salat og båter av søtpotet. Skjær søtpoteten i biter og legg den i en ildfastform med litt vann så den ikke blir tørr, og med det krydderet du ønsker. Jeg brukte hvitløkssalt, kajennepepper, paprika og litt chilikrydder på mine. Spicy og digg!

Søtpoteten er virkelig undervurdert i mine øyne - det er jo så ufattelig godt! Likevel er den ikke så utbredt her til lands, men jeg skal iallefall spise mer av den fremover :) Det er en veldig god karbkilde som fint kan erstatte ris, og er heller ikke negativt at man kan spise nesten 4 ganger så mye søtpotet som ris for å få ca. samme næringsinnhold. 

Nå er det snart klart for ei treningsøkt - og i dag skal beina virkelig få kjørt seg! De gror ikke av seg selv, og jeg vil virkelig få litt mer masse på de. Kyllingbeina skal bli historie ;) 

1 time med trening er kun 4% av dagen din, så hva skal du trene i dag? 

 

Spis is etter trening!

Nå hadde du kanskje håpet at det var en sånn is det var snakk om, men den gang ei ;) Dreamis er helgekos - men likevel er det digg med sunn is etter ei treningsøkt. Isen lager jeg enkelt og greit av fryst banan sammen med proteinpulver og litt steviapulver. Banan er en god karbkilde etter trening, og sammen med protein er dette et perfekt lite måltid post workout!

Jeg pleier å kjøpe de banene som er superbillige fordi de begynner å bli overmodne. Så tar jeg av skallet og skjærer de i skiver, før jeg legger de i fryseren. Før jeg skal på trening legger jeg passe mengde bananskiver på kjøkkenbenken - slik at de er halvfrossne når jeg er ferdig med økta. Så er det bare å finne frem stavmikseren og mose skivene sammen med protein og noe godt til å toppe med :) Her er to av mine all time favoritter:

Is med smak av banan og sjokolade, toppet med hakkede mandler. Jeg brukte en scoop av dette sjokoladeproteinet - smaker amazing! Is med smak av banan og blåbær, toppet med frossen bærblanding. Jeg brukte dette blåbærproteinet i isen.Dette hadde dere kanskje aldri trodd dere skulle høre fra meg; men spis isen din goddamnit! :D 

Hverdagslykke

Små barn - store gleder er det noe som heter. Det gjelder virkelig for denne jenta i dag. Jeg våknet og gikk tur ute i det friske været med godjenta mi, og det er virkelig den beste starten man kan ha på dagen i mine øyne.


Utålmodig frøken når jeg er mer opptatt av å ta bilder enn å gå tur :) 

Etter noen timer på skolen ble den sene forlesningen avlyst, og jeg kunne dra tidligere hjem enn planlagt. Der ventet en ny mikser - jeg ødela jo min for noen uker siden. Da ble det straks en svær eggefluff - gud som jeg har savnet det! 3 eggehvitter piskes stive før jeg tilsetter raw kakaopulver, sukrin og stevia vanilla cream. Toppet med mandarinbåter, det er så godt sammen med sjokoladesmaken! Viktig med dessert før middag ;)Litt seinere i dag skal jeg finne veien til Kaliber, men før det skal jeg på Bluebox for å sole meg. Når det regner ute er det godt å ha sol inne, og ikke minst sol i hjertet :) Jeg har ikke ord for hvor godt det var å løfte vekter igjen i går - trening gir virkelig mening! Det blir neppe mindre godt i dag heller, get big or die trying :) Jeg har følelsen av at dagens økt kommer til å bli god, og den kommer til å bestå av følgende øvelser:

Beinpress

Utspark

Knebøy

Sittende lårcurl

Strake markløft

Pullups

Stående roing

Nedtrekk

Facepulls

Omvendt flyes

Hammercurl

Bicepscurl

Før hver styrkeøkt varmer jeg opp med 10-15 minutter rask gange, i tillegg til oppvarmingssett på øvelsene. Når jeg løfter trenger jeg litt mer "hardcore" musikk, men på mølla skal denne stå på repeat, tidenes gladsang som alltid får meg i godt humør:

Nå må jeg sette i gang med noe fornuftig, men jeg må bare dele denne med dere først:

Ha en fantastisk og sporty tirsdag alle sammen!

Dagens

Dagens lunsj - cottage cheese med mandarin og mandler, toppet med stevia og kanel.Dagens middag - svinefilet med brokkolimos. Oppskift på mosen finner du her.


Dagens post workout - sjokoladeprotein, banan og riskaker.


Dagens gladjente på trening:Dagens visdomsord:


Borte bra, men hjemme best

Nå er jeg endelig tilbake - og kom akkurat hjem igjen :) Håper dere har hatt ei fantastisk uke - det har iallefall jeg hatt! Uka har vært fylt med alt annet enn trening og riktig kosthold, men heller en hel del andre ting. London med min herlige venninnegjeng var utrolig gøy, med shopping på dagtid og dansing på natta. En kjempetur jeg aldri kommer til å glemme :) Fredagskveld ble jeg hentet av kjæresten på flyplassen, før vi dro til Oppdal for å tilbringe helgen med familien min. Det vil si at jeg har hatt nesten ei uke uten trening - og faktisk har det vært sikkelig godt. Godt fordi jeg har fått muligheten til å virkelig savne det. Når noe blir rutine er det lett å ta det for gitt - men nå fikk jeg kjenne på hvor mye jeg faktisk elsker sporten min. Enda mer enn før gleder jeg meg til mandag og hverdag igjen - med alle tingene jeg elsker å gjøre. Jeg skal trene, svette, være kreativ på kjøkkenet og virkelig spille på lag med kroppen! Siden jeg har spist alt annet en helsekost på tur blir det ingen matbilder, så jeg legger ved et par bilder fra uka mi istedet :)


Superturisten! 


Fantastisk dag med fantastiske jenter :)


Rart jeg gliser?! Kjøpte en svæær is :D 


Denne musicalen er virkelig verdt å se om noen skal til London i nærmeste fremtid!


Jeg ga heller stavene mine til snømannen enn å gå lenger selv ;)

Og siden dette tross alt er en treningsblogg slener jeg med dette bildet også, kan jo ikke ha et helt innlegg som ikke har noe med trening å gjøre!

Nå skal jeg slappe av resten av kvelden - før jeg kjører 100% på neste uke! Husk at what you do today can improve all your tomorrows :)

Dagens dobbel

God morgen! Jeg er akkurat ferdig med ei god treningsøkt, og har kommet meg til Trondheim Økonomiske Høgskole for første og siste gang denne uka. I morgen tidlig drar jeg nemlig på jentetur med 15 fantastiske venninner til London! Det blir utrolig gøy - og ikke minst godt å ta en liten ferie nå :) Det fortjener vi! Ettersom det kommer til å bli andre ting enn trening i fokus mens jeg er i London legger jeg inn enda ei økt ikveld, sånn at kroppen får kjørt seg skikkelig. Den skal tross alt ha treningsfri frem til fredagskveld - så da kan den knuses ekstra i dag ;) 

Jeg pleier egentlig ikke å spise noe etter trening hvis jeg trener tidlig, ettersom jeg spiser etter periodisk faste. Men med to styrkeøkter på en dag må jeg ha ekstra næring, og heiv i meg en shake og riskaker etter dagens første økt. Jeg har litt vanskelig for å spise så tidlig, og må nesten tvinge det ned. Heldigvis hadde jeg både yndlingsriskaker og yndlingsprotein med meg i bagen - så da gikk det ned likevel! Riskakene med barbeque smak er faktisk bedre på smak enn potetgull :D Kors på halsen!

Dette er i allefall yndlingsproteinet per dags dato - men i kveld tenkte jeg at jeg skulle prøve meg på noen nye og spennende smaker! Sponsor Nordic Nutrition sendte denne superpakken til meg forrige uke, og den passer perfekt inn i samlinga mi. Elsker å ha ulike smaker og typer protein, sånn at jeg kan variere i bakst og shaker. Akkurat nå er det tilbud på denne pakken til 1499,- og da får du i tillegg en smartshake og thermo tea. Alle mine lesere får 20% rabatt om dere bruker koden 7VC7BYoc2a , og du kan bestille den her 

Vi har ei ny og blank uke forran oss - måtte den bli så bra og sporty som overhodet mulig :) 

Blueberry pancakes

Pannekaker er for meg helgefrokost nr. 1! De kan varieres i det uendelige, og derfor blir jeg aldri lei. Tenkte at jeg skulle lage en oppskrift som ikke krever at man har halve Iherb i hus, og gikk derfor for noen få enkle ingredienser. De ble kjempegode, så her er det bare å steke pannekaker folkens :) Under ser dere alle ingrediensene som gikk med i røra:

Oppskrift:

1 egg

1 eggehvitte

2 ss kokosmel

1 boks skyr blåbær/vanilije

1 scoop vaniljeprotein

1 ts bakepulver

1 ts stevia ( kan erstattes med sukrin eller splenda)

Ca. 0,5 dl vann

Bland alle ingrediensene godt sammen i en bolle og tilsett vann til du får riktig tykkelse på røra.Jeg har alltid vært fan av ekstra tykke pannekaker, så det er bare å tilsette mer vann om du foretrekker de tynnere. Stek de så på middels varme i en teflonpanne. Oppå hadde jeg marger vaniljekesam, sukkerfritt syltetøy og bær - og det gjorde virkelig disse til en hit her hjemme! Super start på dagen :) Nå er det straks klart for trening for denne jenta, og i dag skal jeg ha ei kanonøkt! Bruk søndagen godt folkens, snart er det ei ny og sporty uke i vente :)

Evig solskinn skaper bare Sahara

I dag hadde jeg ei skikkelig drittøkt på trening. De 20 kiloene som gikk så lett på skulderpress sist var av en eller annen grunn blytunge i dag. Dagen startet perfekt med en lang tur ute i sola med verdens beste Kay og Ayla, før vi dro hjem og spist blåbærpannekaker som dagens første måltid. De var dødsgode, og skulle vært en god opplading til dagens økt men den gang ei. Hver økt kan ikke være ei god økt - sånn er det vel bare. Og de dårlige øktene får meg faktisk til å sette enda mer pris på de gode! Så får jeg trøste meg med at the only bad workout is the one that doesn't happen ;) I morgen er det en ny dag med ei ny økt, og den skal bli god!


Misfornøyd etter dårlig økt, men det er viktig å smile til speilet likevel :D

Har fylt på bra med mat i kveld, så lagrene er fyllt opp. Det ble en deilig proteinpizza, og oppskriften finner du her. I stedet for at kjæresten drar i fra meg skal vi jobbe sammen på Vega ikveld, da er det absolutt ikke så verst å være på jobb! Så det er bare å oppføre seg hvis dere har tenkt dere ut på livet i Trondheim i kveld ;) Håper dere har en amazing lørdagskveld alle sammen!Omnomnm! Lørdagskos med god samvittighet :) 

Fredagskveld

Jeg har hatt en superkoselig kveld med kjæresten og familien, og etter suksessen med hjemmelaget sushi sist helg gikk vi for det i dag også. Jeg spiser alltid mer fritt i helgene enn i ukedagene, det er faktisk helt lov å kose seg innimellom :) Suhsi er perfekt kosemat, og jeg tenkte bare jeg skulle vise dere hvor enkelt det faktisk er!

Skjær opp grønnsaker og fisk du liker. Vi brukte scampi og laks, i tillegg til paprika, agurk, avoado, vårløk, eple, mango og smørost (sistnevnte kan sløyfes, men jeg synes det gir utrolig god smak.)

Fyll så rullene med ulike smaker du synes er digg - her er det bare å være kreativ :DVidere prøver suhsikokkene å dandere alt fint på fat. Dette er forresten verdens beste mamma :) 


Så er det bare å dekke på bordet og nyte maten :) Etterpå er man så god og mett at det er ikke annet å gjøre enn å finne verdens beste armkrok :)


Ikke alle synes det er like gøy å bli tatt bilde av ;) Jeg har fri i kveld mens kjæresten har dratt på jobb, så nå må jeg klare meg aleine resten av kvelden. Den skal jeg bruke til å ligge på sofaen og la beina gro, de fikk nemlig gjennomgå tidligere i dag. Ei ny treningsøkt venter i morgen også, og det er viktig med restitusjon mellom salgene! Riktig god helg alle sammen :) 

Konkurranseplaner

Etter å ha vinglet litt (veldig) frem og tilbake i forhold til hvilken gren og når jeg skal stille neste gang har jeg endelig bestemt meg for bodyfitness. Da jeg bodde på Hawaii hadde jeg en veldig flink coach som sitter sok dommer i bikini & fitness konkurranser i USA. Da jeg luftet for han at jeg kanskje ville stille i bikini fikk jeg klar beskjed: han ville ha dømt meg nedenunder og hjem grunnet for mye muskelmasse. Så om jeg vil stille i bikini må jeg rett og slett miste en del muskelmasse spesielt på overkroppen - og det vil jeg jo selvfølgelig ikke! Så da blir det bodyfitness igjen, gogogo! Så nå skal jeg trene, spise, og gutse på - og få mer muskelmasse på denne kroppen! NM 2012 og Luciacupen er de to konkurransene jeg har tenkt å stille i i utgangspunktet - så får vi se om jeg hiver meg på noe mer :D Gøy blir det i allefall - og jeg er supermotivert!!! Det blir skikkelig moro å stå på scenen igjen :) 

Denne lille pokalen står alene på hylla mi, satser på at den får seg en venn til høsten :D 

Peanut pancakes

Jeg elsker å se at det begynner å gå mot vår ute! Våknet til stålende sol, og det har så mye å si for humøret :) Jeg har ikke ord for hvor mye jeg gleder meg til lange turer ute i skog og mark i stedet for å gjøre cardio innendørs. Jeg har tryna på isen de tre siste gangene jeg har gått morgentur med Ayla, så jeg tror jeg skal ta hintet snart ;) Ski får være tingen om jeg skal kjøre utendørs cardio, og jeg satser på å få til en tur i helga hvis været holder seg. Uansett,i dag er det ei styrkeøkt som står på planen, og jeg gleder meg til å kjøre tungt. I dag skal 20 kilos maualene på skulderpress opp! 8 reps å 17,5 kg gikk lett på forrige økt, så da er det på tide å øke. Hvis man holder seg til de samme vektene og antall repetisjoner vil fremgangen stagnere, så prøv alltid å løft tyngre eller flere reps enn sist. Jeg veit det er tungt og slitsomt, men det skal det være også :D 

Tenkte jeg skulle dele oppskriften på peanøttpannekakene jeg lovet dere, de er seriøst dødsgode! I tillegg er de fulle av proteiner - I like!Bland 1 egg, 2 eggehvitter, 2 ss peanøttmel, 1 scoop zero carb sjokolade protein, 1 ts steivapulver og noen dråper stevia enligsh toffee. Rør det godt sammen før du tilsetter vann for å få riktig konsistens. Stek på middels varme på ei jævla god teflonpanne :D Jeg toppet de med cottage cheese, sukkerfritt syltetøy og PB2 - som er pulverisert peanøttsmør med mindre fett og færre kalorier. Genialt!
Ha en sporty dag alle sammen! :D