hits

februar 2017

1 år med Ulrik

For akkurat ett år siden i dag satt jeg i akkurat den samme sofaen og blogget. Jeg hadde rier, men blogget om at jeg hadde en lang og god frokost. Jeg husker jeg var livredd for at noe skulle gå galt, og ville derfor ikke si noe før han var helt ute. Etter noen lange timer kom han endelig, og når jeg ser tilbake på det i dag ville jeg heller tatt 10 fødsler enn å gå gravid igjen. Desverre henger de sammen, og jeg må nok gjennom begge deler igjen. For Ulrik skal uten tvil få en bror eller søster en dag, etter dette året er jeg ikke i tvil om det. For det har vært så fint, det har skjedd så mye og det er vanskelig å tro at den lille klumpen som lå på brystet mitt for et år siden plutselig løper rundt i stua mens han roper mamma. Jeg trodde aldri det var mulig å bli så oppslukt, så interessert og så glad bare av å se på alt han gjør og mestrer hver dag. Jeg har nevnt det før men jeg må bare si det igjen - jeg hadde aldri trodd at jeg kom til å bli en god mamma fordi jeg har aldri vært særlig glad i barn. Men nå vil jeg si at jeg er en god mamma, og derfor er det håp for alle andre andre som ikke føler seg som en typisk "mamma-person" også. Hvis det skal måles på klemmene og kyssene Ulrik deler ut hver dag er jeg tidenes supermom, og det er jo han det hele handler om ♥

Det har selvfølgelig også vært tungt å bli mamma på enkelte områder, vi har slitt og sliter enda en del med søvn på den lille krabaten. Det har ført til veldig slitne foreldre i perioder, og jeg like enkel å ha med å gjøre når jeg er trøtt som når jeg er sulten. Det har vel ført til at far i huset har fått så ørene flagret uten grunn flere ganger, men vi glemmer det fort begge to når Ulriken gliser mot oss begge. For det er stort sett det han gjør om dagene, smiler og går. Jeg er sikker på at hvis jeg hadde satt på han en Fitbit hadde han knust meg hver dag! Hvis han holder tempoet oppe blir det nok mye løping på meg også om jeg skal holde tritt med Ullisen vår. "Mamma, pappa, mø, Gapo og tante" er de fem ordene han kan å si, og jeg er selvfølgelig superstolt over at mamma kom først. Generelt er jeg bare superstolt hver eneste dag, og jeg tror oppriktig at hjertemuskelen min har blitt dobbelt så stor i løpet av det siste året. Det skal nemlig litt til for å romme all den kjærligheten jeg har for denne fantastiske lille karen ♥

 

Sukkerfrie kanelsnurrer

Det er mandag, og hva er vel en bedre måte å starte uka på enn med kanelsnurrer? Disse er sukkerfrie, enkle og supergode - det kan jeg gå god for etter å ha spist tre til lunsj. Denne oppskriften skal jeg ikke skryte på meg at jeg har funnet opp selv, den har jeg funnet på Bakekona sin blogg. Mitt eget forsøk på sunne kanelsnurrer ble nemlig mislykket, og i stedet for å ta sjansen på en ny oppskrift valgte jeg å bake en jeg har hørt mye skryt om. Det skjønner jeg godt, for disse ble kjempegode! For å lage de trenger du:

2 dl fibra fullkornshvetemel ♥ 2 dl havregryn ♥ 0,5 dl Sukrin gold ♥ 30 g lett margarin

250 g mager kesam ♥ 1 ss bakepulver ♥ 1/2 ts kardemomme

Bland alt det tørre før du tilsetter margarin og kesam. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin slik at du får blandet deigen godt sammen. Strø litt mel over benken, og kjevle ut deigen. Den er litt klissete, så gjerne ha litt mel på kjevla også. Fordel romtemperert smør over deigen, og strø Sukrin gold og kanel over. Rull deigen sammen og skjær omtrent like store deler, jeg fikk 14 kanelsnurrer av denne oppskriften. Pensle med egg og stek i ovnen på 225 grader i 7-9 minutter ,og la de avkjøle seg på rist. Topper du med Sukrinmelis blir de ekstra gode!Det var mandagstipset fra denne kanten, håper dere alle har en super start på uka!


 

Vinterlykke & fastelavnsboller

Vinteren altså, den er så fin! Jeg vet mange gleder seg til vår nå, men for min del kan vinteren vare litt lenger. Jeg elsker snø, ski, kvikk lunsj i løypa og alt som hører med. Skiteknikken min er kjempedårlig, men det er gøy likevel! Faktisk er det bare et par år siden jeg fant skigleden igjen, etter 15 år hvor jeg nektet å gå på ski. Da jeg var 10 hadde jeg nemlig en ulykke på ski som førte til at jeg røk leddbåndet i kneet, og etter den tid nektet jeg å stå på ski i mange år. Nå er jeg kjempeglad for at pappa dro meg med ut for noen år siden for å prøve igjen, for nå har jeg så mye glede av det! God trening er det også, så jeg håper vi får ha snøen liggende en stund til.Siden det er fastelavn i morgen må jeg også reposte denne oppskriften til der, for den er så god! Luftige og fantastisk gode boller som absolutt er verdt å prøve hvis dere har lyst på sunnere boller i morgen. Som den bolleelskeren jeg er kan jeg med hånden på hjertet garantere at disse her smaker superdigg


 

Monkey business

Det er så gøy å være på jobb om dagen, for vi er så mange som er med på challengen om å klare nye ting. Alle har selvsagt ulike mål, men det gjør det enda morsommere å prøve sammen. Mange tips er det også å hente på nye og morsomme øvelser, og jammen ble det ikke noe nytt i dag også. Jeg føler nesten at jeg mestrer noe nytt hver dag nå, og det er så gøy! Battlerope pushups synes jeg ser lett ut på bilder, men herrejemeni så tungt det var. Jeg måtte ta i med alt jeg hadde for å få det til, men det gikk! Det er så gøy å leke seg med sånne apestreker altså, spesielt når man kan gjøre det sammen.

Genser fra Reebok / tights fra Röhnisch (sponsede lenker) 

Jeg husker faktisk ikke sist jeg hadde ei "vanlig" økt, fordi jeg synes det er så morsomt å drive med så mye annet om dagen. Etter HIT ble til 3T har jeg også testet ut en drøss med nye gruppetimer som er så morsomme! Hjertet mitt kommer selvfølgelig alltid til å banke sterkest for styrketrening, men jammen er det gøy å trene i salen også!

Burger & fries

 

 

Lillelørdag og burger til middag! Jeg spiser alltid tidlig middag på onsdager og torsdager, jeg begynner på jobb kl 15 og da er det greit å ha litt energi innabords. Spesielt på onsdager, for jeg har nemlig to gruppetimer på 3T Ranheim med fullt trøkk. I kveld er det noen ledige plasser, så hvis du bor i Trondheim og leser dette -  hiv deg med på Rumpe 30 eller Bodyweight Interval 45 med meg! Over til det innlegget egentlig handler om, nemlig denne burgertallerkenen. Hjemmelaget burger er supergodt, enkelt å lage og ikke minst sunt som bare det. Jeg bruker to egg, 400 g karbonadedeig og litt krydder som jeg jobber godt sammen med hendene. Form til fire flate burgere og stek i panna på middels varme. Tilbehøret er nesten like godt, her har jeg litt salat, knasende sprø søtpotetfries og hvitløkskesam. Absolutt innafor! Oppskriften på sprø søtpotetfries har jeg postet tidligere, og den finner dere her. I det siste har jeg fått dilla på rødkål som tilbehør også, det ser så godt og med den herlige fargen! Noen dager er middagen ekstra god, og i dag var virkelig en sånn dag.

Ha en sprek onsdag alle sammen ♥

Tirsdagstrimmen

Uka her har startet labert på treningsfronten, formen er ikke helt på topp men jeg prøver litt likevel. Det er jo så å få til litt aktivitet når jeg jobber på treningssenter, det hadde vært gøy å vite hvor mange kilo jeg løfter hver dag i skiver og utstyr. Samtidig måtte jeg selvfølgelig teste ut en av øvelsene på min egen challenge, og det ble derfor noen pistol squats med strikk. Det er helt supert å øve på denne øvelsen med strikk, da bestemmer du selv hvor mye hjelp du får av strikket. Jeg trenger ganske så mye hjelp enda, men det blir bedre!

Genser og sko fra Adidas / tights fra Röhnisch (lenkene i innlegget er sponset)


Selv om formen ikke er helt på topp kom smilet fort på plass etter litt bevegelse, som det alltid gjør. Noe som forhåpentligvis gjør at dere trekker litt ekstra på smilebåndet er at i dag og i morgen er det X-life dagene! Dette gir -25% på hele nettbutikken ved bruk av rabattkoden X25. Nå har det akkurat kommet inn en hel drøss med vårnyheter også, så her er det virkelig muligheter for å oppgradere treningsgarderoben noen hakk.

God shopping og god natt, jeg legger meg på lading til en ny og forhåpentligvis friskere dag i morgen ♥

En annerledes treningschallenge

Hei dere! Nå synes jeg det var på tide med en aldri så liten challenge igjen, vi har jo tross alt kommet til langt ut i februar. Forhåpentligvis er dere i godt driv på treningen enda, det er jo ingen grunn til å dabbe av selv om januar er over. For å øke motivasjonen synes jeg alltid det er gøy med utfordringer, og jeg vet t mange av dere er enige! I tillegg til at utfordringer er morsomme, så synes jeg det er utrolig gøy å klare nye ting. Derfor tenkte jeg at det må jo være en super ide å slå sammen disse to! For la oss nå være ærlige, mange treningsbloggere inkludert meg selv lager ofte utfordringer på tingen selv er god på. Derfor skal jeg frem til påske øve ekstra mye på fem ting jeg ikke klarer. Det er nemlig ingenting som irriterer meg mer enn å ikke klare ting, jeg vil jo så gjerne få til alt! Likevel har jeg plukket ut relativt realistiske ting her, for selv om jeg har lyst til å klare å gå ut i spagaten og ta 10 muscle ups er det lite sannsynlig at jeg får til det på kort tid. Og det å ikke se fremgang er ikke akkurat motiverende, så jeg håper alle dere også plukker ut ting dere tror dere kan klare. Lista mi ser sånn her ut:

Pistol squats

Knebøy på treningsball

Handstand pushups inntil vegg

Pushups på ringer

Stå i bro og legge underarmene ned på bakken

Akkurat nå tar jeg pistol squats ved hjelp av slynger eller strikk, klarer knebøy på bosuball, tryner når jeg skal presse med opp i pushups på ringer, klarer å stå i vanlig bro og jeg tar handstand pushups fra boks. Så det skal bli spennende å se fremover, hvor mange av disse jeg nailer på to måneder. Det trengs både bevegelighet, styrke og balanse for å klare disse øvelsene, så det er litt å ta tak i. Men det er faktisk sånn at man blir ikke bedre på ting hvis man ikke øver, så så nå er fokuset satt!Jeg vet at jeg ikke er den eneste som har sett øvelser og tenkt at det har jeg lyst til å meste, men ikke gjort noe for å faktisk få det til. Så om du kjenner deg igjen i det, enten det er å klare din første pushup, løpe din første femkilometer eller å gå på hendene så bli med på utfordringen! Jeg skal sette av litt tid etter hver treningsøkt for å bli bedre på nettopp disse tingene og det tror jeg faktisk skal holde. Det trenger nemlig ikke å ta all verdens med tid eller innsats hver gang man skal mestre noe nytt, mendet krever at en faktisk prøver. Hyl ut i kommentarfeltet om dere er med, og fortell hvilke øvelser dere har lyst til å få til. Det er så gøy å få litt innsikt i hva dere jobber mot også. Stor mandagsklem fra meg til alle dere ♥

Morgenøkt & giweaway

Sponset innlegg

Denne helgen ble det ikke noen skitur, men jammen har vi kost oss ute likevel. Trøndelag slo til med finvær i dag, og derfor ble det en aldri så liten trimtur ute med lillehjertet. Etter trilling kjørte vi noen styrkeøvelser, han synes det er så gøy å være med! Ulrik hadde godt med klær på, mens mor holdt varmen ved å holde kroppen i bevegelse. Bare litt aktivitet om dagen gjør så godt for kropp og sjel!Selv om det er fantastisk å være ute er det nesten like godt å komme inn igjen etterpå.Spesielt hvis det har vært litt kaldt, som det var nå i dag. Foran peisen med superundertøy på begge to, Ulrik i den fine Swix-bodyen sin!

Jeg har nevnt det tidligere på bloggen også, at Libero har en kampanje nå hvor man kan registrere bleiekoder på Libero.no og få tilsendt en deilig Swix-body i posten helt gratis. Dette gjelder ved kjøp av bleiepakker som er med i Ski Collection samt Libero Touch, og dere kan lese mer om kampanjen ved å klikke her. Det som er veldig gøy i dag er at jeg får lov å dele ut to slike bodyer til dere lesere! Jeg gir bort en body med rød skrift og en med rød de er jo så fine at jeg nesten har lyst til å beholde de selv. Men jeg deler selvfølgelig, alt dere trenger å gjøre er å skrive hvorfor dere velger Libero, pluss ønsket størrelse og farge i kommentarfeltet. Min lille luring har nok arvet energinivået til mammaen sin, og orker ikke å sitte i fanget lenge av ganger mer. Men å løpe rundt i bare bleie og body - det er morsomt det! Legg til at han får tak i noe han vet at han egentlig ikke skal leke med, sånn som bleiepakken, så er dagen virkelig perfekt for denne karen!


Vil noen flere der ute gjøe bebisen ekstra fin og glad i Swix-body så husk altså å legg igjen en kommentar under. I tillegg er det bare å fortsette med registreringen av bleiekoder kampanjen varer helt frem til 30.april. Jeg og Ulrik ønsker dere alle masse lykke til både med samling av koder og utetreningen!

Perfekte turkjeks

Jeg elsker å gå på tur, men det gjør desverre ikke kjæresten. Han liker å være ute, men det å bare gå synes han er kjedelig. Løping og alt som går fort synes han er kjempegøy, men å løpe meg meg blir kjedelig fordi jeg løper for treigt. Derfor må jeg finne andre måter å lokke han med på tur, og da er hjemmebakst alltid en vinner. Kjeks smaker alltid fantastisk på tur, legg til et par appelsiner og kaffe så er det helt perfekt. Jeg har alt prøvesmakt disse, og nå gleder jeg meg enda mer til å dra på tur i helga. Hvis du også skal på tur, eller bare vil kose deg litt ekstra vil jeg anbefale å teste disse. Du trenger:

100 g smør ♥ 4 ss sukrin gold ♥ 2 ss yacon sirup ♥ 3 egg

4 dl havregryn ♥ 60 g sjokolade ♥ 2 never valnøtter ♥ en klype salt

Smelt smør, sukrin gold og yacon sirup sammen i en kasserolle. Har du ikke sistnevnte kan det sløyfes, det er ikke nødvendig for å få et bra resultat. Men de blir ekstra gode med, så gjerne bruk sirup.  Hakk opp sjokolade og valnøtter, og legg deretter alle ingrediensene i en bolle. Rør godt sammen, og fordel med to spiseskjeer på bakepapir. Stek på 180 grader i omtrent 25 minutter, før du lar de avkjøle seg på rist.Tur eller ei, disse ga virkelig en god start på helgen ♥
 

Slynger og smoothie

Jeg er veldig glad i slyngetrening, det er så effektivt og kan varieres på så mange måter. I dag ble øvelsene tatt på kettlebells, så jeg måtte jobbe ekstra mye med kjernemuskulaturen. Plasser beina i slyngene, og to kettlebells med litt tyngde på foran deg slik at du kan ligge med strak kropp. Jeg tok pushups og kneetucks om hverandre, altså annenhver øvelse. Deretter prøvde jeg en ny variant som var mye tyngre enn jeg trodde! Øvelsen starter med strak kropp og beina sammen slik dere ser på det øverste bildet, før du presser begge beina ut til siden mens kroppen holdes strak. Jeg syntes det så kjempelett ut, men her måtte jeg virkelig jobbe med kjernen!

Genser / tights / sko  (lenkene i innlegget er sponset)
Etter trening må det selvfølgelig påfyll til, og i dag ble valget smoothie. Det er så digg og ikke minst så utrolig enkelt! Her har jeg brukt vaniljeprotein, banan, og jordbær - det trenger ikke å være vanskeligere enn som så. Topp med favoritt-proteinbaren så er kveldskosen i boks, med en god mengde næring samtidig. Det er fortsatt tilbud på alt av Nutramino hos X-life, så her er det bare å hamstre inn :) Nutramino har uten tvil det beste proteinpulveret jeg vet om, smakene er ordentlig gode og ikke syntetiske. 


Straks skal jeg sette i gang med å bake sunnere kjeks, blir de vellykket kommer oppskriften på bloggen i morgen. Ha en fin kveld alle sprekinger ♥

Veien til håndstående

Innlegget inneholder sponsede lenker

Jeg har som mål å klare håndstående, og selv om jeg ikke får det til enda så vet jeg at jeg kommer til å klare det en dag! Jeg har kommet mye lengre på veien mot å klare det enn når jeg startet, men likevel har jeg en god del igjen. Uansett så tenker jeg at det sikkert er flere der ute som har lyst til å klare håndstående, og derfor tenkte jeg å dele noen tips i dette innlegget. Nå høres det kanskje rart ut at en som ikke klarer det skal gi tips, men disse rådene har jeg selv fått fra Lasse Tufte som er en ekspert på området. Disse øvelsene brukes primært til å jobbe med et lavt tyngdepunkt, noe jeg absolutt ikke er vant til. Så here goes, tips til å klare håndstående! Første steg er å starte med å sette håndflatene i bakken med omtrent skulderbreddes avstand, og plasser knærne på utsiden av albuene. Press godt ned i gulvet før du rolig løfter beina, og finner balansepunket slik at du klarer å holde posisjonen. Jeg sleit skikkelig med å få til dette i begynnelsen, og gikk på trynet flere ganger. Nå er denne varianten veldig grei, så klapp på skuldra til meg!

Genser fra Röhnisch / tights fra 2XU / sko fra ReebokNeste steg er ganske likt, men her plasseres knærne oppå armen som på bildet under. De første gangene jeg prøvde gjorde det vondt i armene å holde knærne der, men etterhvert som jeg lærte meg å finne balansen i stedet for å hvile all vekten på armene gikk det helt fint. Neste steg fra denne posisjonen for min del er for det første å rette opp kroppen, slik at rumpa peker rett opp og hodet ned. Deretter skal beina og hendene strekkes helt ut. Det klarer jeg altså ikke enda, men jeg er på vei!

Selv om det er en tålmodighetsprøve er det så utrolig gøy å prøve nye øvelser, og ikke minst det å få kroppen til å mestre ting jeg ikke har klart før. Kroppen er ekstremt tilpasningsdyktig, og kan klare det meste bare du bestemmer deg for det. Jeg har bestemt meg for å klare håndstående, og da blir det sånn. Jeg har også bestemt meg for å bli mer bevegelig i 2017, og har vært litt med på yogatimer. Der merker jeg at fremgangen kommer raskt, og plutselig er det ikke noe problem å stå i bro lenger.  Kroppen altså, den er så kul!

Helt til slutt har jeg enda et lite tips til dere, for pre-workouten jeg har brukt i det siste er så bra! Gir et skikkelig rush i kroppen før trening, og det trenger jeg virkelig om dagen. Det blir plutselig ikke noe problem å få opp dampen på trening med denne her innabords, selv om det blir litt lite søvn. Akkurat nå har X-life kampanje på absolutt alt fra Nutramino også, så prisen blir finfin. Hele utvalget finner dere her.Det var tipsene mine denne onsdagen, håper det kan være til inspirasjon. Gjerne del deres beste tips til å greie håndstående også, det er alltid gøy å høre hvordan andre har klart å knekke koden ♥

Luksuslunsj

Jeg hadde tenkt å spise lomper til lunsj i dag, men ble overrasket med sushi! Det sier jeg aldri nei takk til, for sushi er noe av det aller beste jeg vet. Likevel spiser jeg det sjelden, så nå var det virkelig på tide. Jeg spiser kjøper nesten aldri lunsj eller middag ute, for selv om det er godt for ganen gjør det vondt for lommeboka. En gang i blant er det likevel helt innafor å kose seg med noe godt, og i alle fall når man får det påspandert. Jeg vet ikke om min bedre halvdel bomma og trodde Valentines var i dag, men jeg er uansett kjempefornøyd med en super lunsj! Nå skal jeg ta med lillehjertet på Leos, så han får brukt litt energi. Selv om det går litt energi på å holde tritt med han for min del også kjenner jeg at det skal bli godt med ei styrkeøkt litt senere i dag. For meg er det superviktig å starte uka på en god måte, da blir det så mye enklere å fortsette i god stil resten av uka også.

Ønsker dere alle en herlig mandag!
 

Favorittmuffins

Min aller første morsdag har vært helt super, med gave, kake og alt man kan ønske seg. Jeg hadde store planer om å bake litt selv i dag også, men vi kom for sent hjem fra Oppdal til at jeg orket å begynne med det. Jeg la meg heller i sofaen med litt yoghurtnøtter, det er innafor på morsdagen. Likevel vet jeg jo at veldig mange av dere som leser bloggen min leser den for å få tips til sunnere oppskrifter. Derfor har jeg ei oppskrift til dere denne søndagen, og selv om de ikke er bakt i dag er dette min favorittoppskrift på sunnere muffins. 

5 egg ♥ 4 ss sukrin gold ♥ 4 ss mandelmel ♥ 30 g sjokoladeproten 

2 ss fibersirup gold ♥ 3 ss kakaopulver ♥ 1 ss fiberfin ♥ 50 g smør ♥  2 ts bakepulver

Pisk først egg og sukrin til eggedosis. Bland alt det tørre og rør inn, før du smelter smør og rører inn til slutt sammen med fibersirup. Sett i ovnen på 180 grader i 20 minutter før du tar de ut og lar de avkjøle seg før du legger på glasuren. Jeg bruker stort sett Philadelphia med sjokoladesmak som glasur, den er jo så god!


Selv om jeg sitter her med tidens skål med yoghurtnøtter kjenner jeg at jeg likevel fikk lyst på muffins nå, for denne oppskriften er virkelig verdt å prøve. Håper alle dere der ute har hatt en super søndag, og at dere har gjort litt ekstra stas på mammaen deres i dag ♥
 

Fantastiske forhold

Jeg har nesten ikke ord for hvor fint det var på Oppdal i dag, rett og slett fantastiske forhold i skiløypene. Vi gikk to mil på ski i dag inn til Gjevillvasshytta i dag med Ulrik sovende i vogna si. Vel fremme på hytta ble det selvfølgelig Kvikk lunsj og appelsin, det er et must på skitur! Vi kosa oss så mye at det garantert blir gjentatt i morgen, så skiutstyret pakket ikke ned helt enda. Fysisk aktivitet ute i naturen er noe av det beste jeg vet, i alle fall på dager som dette. Jeg blir alltid så "god-sliten"  i kroppen etterpå og med fine røde kinn. Nå sitter jeg med et glass rødvin og skal snart kose meg litt i badstua før det blir pizza til middag.  Det kaller jeg en skikkelig god lørdagskveld! 

 

Selv om hverdagen er super er avbrekk som dette helt fantastisk, og jeg får utvilsomt ladet opp alle batteriene. Prøv å bruk helgen til å lade opp og senke skuldrene dere også, det har vi alle godt av innimellom ♥

Friday fun

Fredagsfølelsen er på plass, og i skrivende stund er vi på vei til Oppdal med familien. Ulrik og Guapo sover mens jeg sitter i baksetet med maskina i fanget. Før jeg tar helg tenkte jeg nemlig å komme med noen flere morsomme øvelser til dere, som jeg testet ut på 3T-Ranheim i dag. Den første var mye vanskeligere enn jeg tenkte, nemlig pushups på ringer. Den var faktisk så tung at jeg ikke fikk den til, men gikk på trynet gang etter gang. Morsomt var det uansett og en dag skal jeg få det til!

Sko / genser / tights er alt  fra X-life. (sponsede lenker)


Jeg gikk derfor over til en litt enklere variant av pushups, som likevel var utfordrende. Med beina på en fitnessball og hendene på medisinballer ble det virkelig en utfordring for kjernen! Men utfordringer håper jeg dere tar på strak arm, så prøv gjerne disse variantene dere også.

Det var de øvelsene jeg rakk for barnepassen var over, og plutselig ville lille også være med på trening. Han må tidlig krøkes som godt 3T-medlem skal bli, og fikk derfor prøve seg som ekstra vekt denne fredagen. Midt i blinken før bilturen, så fikk vi brukt litt energi begge to!
Nå ser jeg frem til hyttehelg med brettspill, ski og familiekos ♥ Ønsker dere alle en herlig helg!

Solskinn & smil

Dager som denne her, det kan jeg ikke få nok av! Strålende sol over Trondheim, og jeg dro ut på tur med fine turpartnere. Drea, Ulrik og Guapo var alle like glade som meg for å komme seg ut, og tiden fløy avsted ute i Bymarka. Det blir dagens trening for min del, så lenge du rører kroppen din er det nemlig godt nok!  Torsdager starter jeg på jobb klokken fire, og da utnytter jeg tiden på dagtid så godt jeg kan sammen med favorittene mine. Det er så deilig å ha litt mammaperm igjen, vi er så heldige her i landet som har muligheten til å være hjemme med småttisene. For tid hjemme med den lille blidfisen gjør godt langt inn i hjertet, og da kan jeg ikke holde smilet tilbake ♥

Ullklær fra Kari Traa som har kommet med mange fine nyheter finner dere her. (sponset lenke)


Ha en nydelig torsdag alle sammen ♥

Pannekaker hele dagen

Pannekaker blir jeg aldri lei av, det er så godt! Denne røra laget jeg klar i går kveld, slik at det bare var stekingen som gjensto i dag. Perfekt hvis man har det litt travelt men likevel vil ha god næring. I dag ble dette pannekaketårnet lunsjen min, og resten av pannekakene blir med som kveldsmat på jobb. Så om du har lyst på en ekstra digg frokost, lunsj eller kveldsmat kan du teste disse, pannekaker er like godt hele døgnet. For å lage denne oppskriften trenger du:

3 egg ♥ 3 modne bananer ♥ 200 g havregryn ♥ 2 ss sukrin gold

60 g vaniljeprotein ♥ 1-2 dl vann ♥ 2 ts kanel ♥ 1 ts kardemomme

Mos bananene med en stavmikser, og bland deretter alle ingrediensene godt sammen. Stek i panna på middels varme med litt smør, så har du pannekakene klare!  Selv om de er utrolig gode i seg selv synes jeg det blir litt tamt å spise de alene, og velger alltid noe digg som topping. Det kan være alt fra peanøttsmør til hvitost eller vaniljekesam, og i dag falt valget på cottage cheese og sukkerfritt syltetøy. Kanongodt, og ikke minst proppfullt av god næring til resten av dagen. Det trenger jeg med både gruppetimer og PT-timer i vente!


Håper dere liker oppskriften like godt som meg ♥

Ny motivasjon med nye øvelser

Trening er noe av det beste jeg vet, legg til mestringsfølelse så har du drømmetirsdagen! I dag har jeg nemlig klart flere øvelser jeg ikke har klart før, og det er så gøy. Kroppen klarer det aller meste bare man trener på det, og i dag er jeg jammen litt stolt av meg selv. Denne mageøvelsen har jeg prøvd å ta mange ganger, men har aldri helt fått dreisen på den. Det fikk jeg i dag, og kanskje er det en øvelse dere kan bryne dere på også. Stå på hendene mot en vegg, og la føttene hvile mot en fitnessball. Trekk ballen rolig ned og strekk beina ut igjen, så skal jeg garantere at det kjennes i magen! Dette blir litt som en omvendt kneetuck, og en veldig morsom variant å prøve seg på.

Genser og tights (-25%) fra Röhnisch / sko fra Reebok (sponsede lenker)Det er ikke noen hemmelighet at jeg elsker ulike varianter av pushups, og på kettlebells blir øvelsen ekstra tung. Her kjører jeg med snudde kettlebells, som krever enda mer av av kjernemuskulatur. Sørg for å finne balansepunktet før du setter i gang med repetisjonene, slik at du ikke faller.

En ting jeg ikke klarer enda er håndstående pushups, der mangler jeg litt styrke i skuldrene. Men i mellomtiden kjører jeg med beina på boks, og det er en super måte å trene seg opp på. En dag skal jeg klare det også, jeg gir meg ikke!


Det morsomste med dagen var at jeg endelig klarte å holde L-sit, for denne øvelsen har jeg slitt med! Jeg har blitt så frustrert over å se andre klare den lett som en plett, og ikke få det til selv. Men i dag gir jeg altså meg selv en stor klapp på skuldra, for nå satt den plutselig! Så jeg håper dette kan gi dere litt ekstra motivasjon også, uansett hvilket stadie dere er på i treningen. For holder du på lenge nok uten å gi deg så klarer du faktisk det du trener på, om det er din første knebøy, pushup eller din første muscleup! 


Ha en strålende tirsdag alle sporty lesere♥

Hei eller hold kjeft

Nå har jeg snart skrevet om dette innlegget 10 ganger, fordi jeg prøver å ikke støte noen. Men det tror jeg ikke at jeg klarer, så her kommer det likevel. Jeg blir nemlig så forbanna irritert på at når det kommer til kropp så skal folk ha så utrolig mange meninger. I utgangspunktet er det jo ikke noe galt med å ha meninger, men det må gå an å holde de inni seg. "Det skal vises på kroppen at man har fått barn!" er en kommentar jeg har fått flere ganger her på bloggen. Hvorfor i all verden skal det vises på min kropp? Jeg har en sønn jeg, det er bevis i lange baner på at jeg fått barn. Da trenger det absolutt ikke å vises på kroppen min, hvis jeg ikke ønsker det. Hvis noen der ute synes det er flott å ha noen kilo ekstra så er det helt greit for meg, men det betyr ikke nødvendigvis at jeg ønsker det fordi. Jeg har ikke ord på hvor mange slike kommentarer jeg får selv, og leser på andres blogger. I dag har kroppspress blitt et så stort fokus i mediene at det har kommet en massiv motbølge som sier at du skal elske deg selv akkurat som du er. Det er også en fin ting i utgangspunktet, men også denne synes jeg har blitt dratt for langt. For nå virker det nesten som det ikke lov å si at man ønsker å gå ned noen kilo, forbedre kroppen sin eller komme i litt bedre form. Og det fatter jeg virkelig ikke, for hvis noen har lyst til det så må jo det være flott? Det er ikke nødvendigvis sånn at man hater kroppen sin selv om man har lyst til å forbedre den, heller tvert om. Jeg tenker at det sier noe om at man er glad i kroppen sin hvis man ønsker å forbedre den, og gjør sin egen kropp en tjeneste. Så hvorfor skal man bli motarbeider hvis en ønsker å gjøre en forskjell? Ingen hadde rynket på nesen hvis du vil forbedre karakterer eller gjøre en større innsats på jobb, men hvis du vil endre kroppen din da må du heller huske på at du er bra nok som du er så det trenger du ikke. Men hva om man vil bli enda bedre? Det er det ingen ting i veien for, og det får du lov til hvis du vil. Jeg blir så lei av alle som skal presse på med sine meninger om hvordan andre skal se ut, for det ser jeg ingen grunn til å kommentere. Vil noen bli en bedre versjon av seg selv så heia dem! Er noen andre superhappy med den man er selv med noen kilo for mye eller for lite så heia dem også. Og hvis du ikke klarer å heie på dem, så hold heller kjeft. 

Styrketrening med barnevogn

I dag hadde jeg egentlig ikke tenkt å trene, jeg var nemlig på tidenes nyttårsfest sammen med herlige kollegaer. Det resulterte i en sen natt og en sliten kropp, men litt frisk luft er aldri feil. Vi trillet 8 kilometer før jeg fant ut at kroppen faktisk ikke var i så verst form likevel. Derfor ble det litt styrketrening med vogna, det er så lurt! Jeg tror mange ikke tenker over alle øvelsene man kan gjøre med vogn, så jeg tenkte å tipse dere om mine favoritter. Pikes er en tung men utrolig god øvelse for kjernen, hvor du starter i pushups-posisjon med beina på vogna. Rull vogna mot deg samtidig som du løfter hoften rett opp, kroppen skal da danne en omvendt V. Gå kontrollert tilbake til utgangsposisjon, og gjenta øvelsen så mange ganger du klarer.

Tights fra Röhnisch / jakke (-40%) fra Kari Traa. Stort salg på varme klær hos X-life ut dagen finner dere her.  (sponsede lenker)

 


Pushups er alltid en favoritt, og med beina litt høyere oppe blir øvelsen tyngre. Bulgarske utfall blir også tyngre med vogn på grunn av det ustabile underlaget, så denne er virkelig verdt å prøve.Sist men ikke minst må jeg ha med rollouts, hvor du starter på knærne og lener deg mot vogna. Press vogna så langt fra deg som mulig mens du holder kroppen strak, og trekk tilbake igjen. Denne øvelsen er så tung, jeg har ikke sjans til å komme meg helt ned enda. Men jeg er på vei, og det er det viktigste! Om du ikke har barn selv har du helt sikkert ei venninne, søster eller kollega med barnevogn, foreslå gjerne disse øvelsene hvis dere skal på tur sammen så får dere litt ekstra trening inn i hverdagen. Ha en fortsatt fin søndagskveld alle spreke lesere ♥

City training

God morgen! Jeg skulle egentlig poste dette innlegget i går kveld, men jeg sovnet sammen med Ulrik klokka 19. Det var absolutt ikke planlagt, men herremin så godt det var å stå opp i dag med mange timer søvn innabords. Jeg er så opptatt av dette med hverdagsaktivitet, for det er faktisk ikke så vanskelig å snike inn litt trening i hverdagen. Knebøy, bulgarske utfall og pushups kan gjøres omtrent overalt - så det er ingen grunn til å la være! Smett inn noen sett mellom en tur til butikken, henting av barn eller bare når som helst hvor du har et ledig kvarter. Trening trenger ikke være så vanskelig!

Tights fra Röhnisch / genser fra Reebok / sko fra Adidas (sponsede lenker)

-
Følelsen etter trening er alltid god, uansett om økta er kort eller lang! Ønsker dere en sporty lørdag  ♥

Fra en sjokoladeelsker til en annen

Jeg ELSKER sjokolade. I det perfekte liv hadde sjokolade hatt samme næringsinnhold som isbergsalat, og jeg kunne ha spist så mye jeg orket. Sånn er det dessverre ikke, men det betyr ikke at jeg nekter meg sjokolade av den grunn. Det er nemlig her jeg tror mange går på en feil når de skal legge om kostholdet sitt, at de tenker at de må nekte seg alle matvarer som er usunne. Hvor lenge klarer man egentlig å holde på et kosthold hvis man skal kutte ut alt en liker? Jeg vil ikke tro det er særlig lenge, og det vil heller ikke være et kosthold man trives med. Derfor er det viktig å finne ut hva som funker for nettopp deg og ditt liv. For meg har sunnifisering som det så fint har blitt kalt blitt løsningen, for da kan jeg spise sjokolade hver dag om jeg vil. I helgene spiser jeg vanlig sjokolade, men det er ikke noe jeg kan gjøre hver dag. Derfor blir løsningen oppskrifter som denne, og disse sjokoladekjeksene er så gode! For å lage de trenger du:

80 g smør ♥ 5 toppede ss sukrin gold ♥ 3 ss fibersirup clear  ♥ 200 g glutenfri havregryn ♥ 3 egg

30 g bakekakao ♥ 1 ts ekte vaniljepulver ♥ 3 ss fiberfin ♥ 70-80 sjokolade

Bland smør, sukrin gold og og fibersirup i en liten kasserolle. Hvis du ikke har fibersirup kan du også velge å bruke yaconsirup, eventuelt andre typer sirup. La det smelte, og rør godt sammen. Bland alle de andre ingrediensene i en bolle, og hell smørblandingen over. Sjokoladen hakker du opp i passende biter og rører godt inn. Jeg valgte å bruke sukkerfri sjokolade, det smaker jo akkurat like godt! Jeg sparte også noen sjokoladebiter som jeg fordelte på toppen av kjeksene. Bruk to spiseskjeer til å forme til kjeks, og fordel på strekebrett. Stek midt i ovnen på 180 grader i 20-25 minutter. La de avkjøle seg på rist før de er klare til å nytes, som tilbehør er iskaldt melk et must!

Innlegget inneholder sponsede lenkerØnsker alle andre sjokoladeelskere der ute en herlig torsdag ♥

Frokostfavoritt

I dag startet jeg gradert mammaperm igjen, og skal jobbe 60% frem til sommeren. Selv om jeg digger jobben min gleder jeg meg utrolig mye til denne perioiden, det skal bli så godt å få mer tid sammen med Ulrik! Jeg har jobbet mye det siste halvåret, så nå skal vi nyte litt rolige dager sammen. I dag skal jeg ikke på jobb før fire, og det betyr at jeg kunne kose meg med en god frokost. Her er sukrin gold og havregryn stekt sammen i panna, det gjør at havregrynene blir karamellisert og smaker superdeilig. Legg lag på lag med kesam, havregryn og sukkerfritt syltetøy - og frokosten er klar! Jeg brukte eple- og pæresyltetøy, men det blir garantert godt med andre typer syltetøy også.

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Ønsker dere alle en helt nydelig dag ♥