hits

februar 2016

Velkommen til verden Ulrik

Jeg kan nesten ikke tro det, men nå har han faktisk kommet til verden. Derfor måtte jeg bare innom her i kveld for å fortelle dere at det ble som dere sa, når jeg fikk han på brystet var alt verdt det ♥ Lille Ulrik ble født i går kveld, og med sine 47 cm og 3155 gram er han helt perfekt. Fødselshistorien skal dere få høre litt senere, akkurat nå vil jeg bare bruke tiden min på å kose med den lille sjarmøren. Vi har det bra alle sammen, både mor og far er så forelska at mesteparten av dagen har gått med til å stirre på han. Han er jo så nydelig, og jeg er så utrolig stolt over å ha skapt dette lille mennesket 

Havre- og speltrundstykker

Søndagsmorgen, og det beste jeg vet er lange og gode frokoster. Jeg tror ikke jeg er alene om det, og derfor passer det perfekt å dele denne oppskriften på rundstykker med dere. Sunne, enkle og utrolig mettende - samtidig som de smaker godt. For å lage de trenger du disse ingrediensene:

200 g havregryn ♥ 250 g sammalt speltmel ♥ 150 g gresk yoghurt

2 egg ♥ 2 dl vann ♥ 1 ts salt ♥ 1 ts bakepulver

Pisk egg, før du tilsetter gresk yoghurt og egg. Bland alt det tørre og rør inn i eggeblandingen, før du former til rundstykker. Jeg fikk tolv små rundstykker av oppskriften, og fordelte litt sesamfrø på toppen som pynt. Inn i ovnen på 200 grader i 25 minutter, før du tar de ut og lar de avkjøle seg på rist. I går fant jeg endelig Nugatti Zero i butikken, og måtte selvfølgelig prøve den. Helt ærlig synes jeg Philadelphia med sjokolade smaker bedre, og har i tillegg bedre næringsinnhold. Men denne er god denne også, og minner mer om original Nugatti enn Philadelphia sitt pålegg. Rundstykkene var veldig gode med både søtt og salt pålegg på, og ble en super start på denne søndagen!

Ha en sprek søndag alle sammen, og har dere tid anbefaler jeg virkelig å bake disse rundstykkene!

3/3 i boks

God morgen alle spreke mennesker! Først og fremst vil jeg si tusen takk for alle fine og støttende kommentarer på innlegget mitt i går, det setter jeg utrolig stor pris på Det er jo ikke sånn at alt er kjipt absolutt hele tiden, jeg prøver å være flink til å gjøre ting som gleder meg hver eneste dag. Trening er en av de tingene som gir meg mest glede i hverdagen, og de tre styrkeøktene jeg har gjennomført hver uke har virkelig vært lystpunkt. Spesielt når jeg kan gjennomføre øktene i godt selskap, så gir det mye glede. I går kveld gjennomførte jeg ukens tredje økt sammen med fineste Linn, og det ble en super start på fredagskvelden!

Jeg har genser fra Better Bodies / singlett fra Boob / tights fra Craft (sponsede lenker)

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Ikke bare ga denne solstråla en fin start på kvelden i går, hun ga meg også en stor pose med yoghurtnøtter fra Sverige. Jeg e-l-s-k-e-r yoghurtnøtter, og spesielt alle de ulike smakene de har i nabolandet. Selv om det er lite plass i magen nå for tiden fikk jeg spist en god dose med disse godsakene i går kveld, helt uten dårlig samvittighet. Litt sukker en kveld i uka går nemlig helt fint, og den ekstra energien skal jeg bruke på å gå en fin tur med Guapo. Forhåpentligvis finner vi noen trapper på veien jeg kan løpe i også, som kanskje kan hjelpe Ull med å finne veien ut av magen.


Håper dere har en super lørdag med noe digg dere også!

Drittlei

Flere har etterlyst en ny gravidoppdatering, så her kommer det som må være den siste. Jeg hadde jo håpet at den jeg skrev i uke 35 skulle være den siste, for å gjøre det lettere for meg selv har jeg sett for meg at ungen skulle komme tre uker før tiden. Men nå sitter jeg her med kul på magen i uke 40, og jeg merker ingen tegn til at han skal komme enda heller. Helt ærlig er jeg så lei av å være gravid at jeg holder på å spy, men det har jeg vel gjort under graviditeten allerede. For jeg synes det å være gravid har vært alt annet enn en dans på roser, som det ofte fremstilles. Da blir det jo nesten sånn at jeg får dårlig samvittighet for å ikke være overlykkelig og i ekstase hele døgnet også fordi det virker det er sånn "alle andre" har det. Men etter å ha lest på mange foum og lukkede grupper har jeg skjønt at jeg ikke er alene om å ha det sånn, det virker bare som det ikke skal snakkes om offentlig. Det er nok av ting som males rosenrødt på blogger, så da kan jeg i det minste være dønn ærlig her. Jeg synes det er dritkjipt å være gravid, når jeg ser tilbake på de siste ni månedene har det faktisk vært den kjipeste perioden jeg har hatt noensinne.

Jeg har jo vært åpen med dere om mesteparten av plagene, oppkast de første fem månedene, ødem og en vektoppgang på nesten 30 kilo enda jeg har gjort alt jeg kan for å unngå det, strekkmerker, lite energi, 12 nye kviser på ryggen hver gang jeg våkner om morgenen, bekkenløsning og ryggsmerter, kramper i leggene om natta og konstant halsbrann. Dette er alle de fysiske plagene, og som om det ikke er ille nok er faktisk ikke det det aller verste. Det som har vært det hardeste å takle er de enorme humørsvigningene alle hormonene i kroppen har ført med seg. Jeg har til tider ikke kjent igjen meg selv under graviditeten, og savner virkelig den positive og glade jenta som jeg egentlig er. Jeg synes oppriktig synd på samboeren min, som har måttet tåle eksplosjoner av sinne, mistenksomhet og tårer som kommer helt uten grunn. Når jeg har kommet litt tilbake til meg selv igjen etter disse utbruddene har jeg ofte begynt å gråte på nytt, fordi jeg innser selv hvor håpløs og urettferdig jeg har vært. Det er jo absolutt ikke en person jeg ønsker å være, og jeg tror det blir ekstra vanskelig å takle på grunn av at det er så langt i fra den jeg pleier å være. Og selv om jeg fullstendig klar over at jeg er heldig som i det hele tatt kan bli gravid, og at jeg snart skal få oppleve det fineste som finnes synes jeg det utrolig vanskelig å gå rundt å glede seg over det. Nettopp derfor er jeg så ivrig på at han skal komme ut, for da vet jeg jo at gleden kommer til å være der. Men akkurat nå er jeg bare drittlei, og skulle ønske jeg kunne gå i dvale helt til han kommer så jeg slipper å gå rundt sånn her lenger. Siden det ikke er mulig prøver jeg å fylle dagene med ting jeg liker for å holde humøret oppe, og holde fokus på at jeg snart er i mål.


Nå ble det mye klaging i ett og samme innlegg her, men jeg kjenner at det var veldig godt å få luftet følelsene litt. Så kryss gjerne fingre og tær for meg, for at lille bebis kommer i løpet av helgen! Så lover jeg forresten å komme med mer positive innlegg senere

Chocholate chunk cookies

Jeg vet at det er flere sjokoladeelskere enn meg der ute, som gjerne kunne spist sjokolade hver eneste dag. Det fine er at det kan man jo faktisk, selv uten å få i seg store mengder med sukker. Jeg tok utgangspunkt i denne oppskriften å havrekjeks med sjokoladebiter, og endret litt på den for å få sjokoladekjeks med mektig smak. For å lage kjeksene trenger du:

80 g smør ♥ 5 toppede ss sukrin gold ♥ 3 ss fibersirup clear  ♥ 200 g glutenfri havregryn ♥ 3 egg

30 g bakekakao ♥ 1 ts ekte vaniljepulver ♥ 3 ss fiberfin ♥ 70-80 sjokolade

Bland smør, sukrin gold og og fibersirup i en liten kaserolle. Hvis du ikke har fibersirup kan du også velge å bruke yaconsirup, eventuelt andre typer sirup. La det smelte, og rør godt sammen. Bland alle de andre ingrediensene i en bolle, og hell smørblandingen over. Sjokoladen hakker du opp i passende biter og rører godt inn. Jeg valgte å bruke sukkerfri sjokolade, det smaker jo akkurat like godt! Jeg sparte også noen sjokoladebiter som jeg fordelte på toppen av kjeksene. Bruk to spiseskjeer til å forme til kjeks, og fordel på et bakepapirkledd strekebrett. Stek midt i ovnen på 180 grader i 20-25 minutter. La de avkjøle seg på rist før de er klare til å nytes, kjeks smaker alltid best med iskald melk til synes jeg!

Lenkene i innlegget er sponsetJeg sett at mange anbefaler å bake mye før fødsel, slik at en slipper å tenke på å lage noe for å servere gjester når bebisen har kommet. Men selv om jeg skulle ha havnet på fødestua i kveld tror jeg ikke det hadde vært igjen noen kjeks, de var nemlig skummelt gode!

Kulemagetrening & dagdrømming

God morgen alle sprekinger! Jeg skal ikke skryt på med at jeg har vært på trening allerede, disse bildene er nemlig fra i går. Men jeg er allerede støl etter økta, og det tar jeg som et godt tegn! Faktisk er ikke stølhet noen indikasjon på om en har hatt en god treningsøkt eller ikke, men jeg innrømmer gjerne at jeg liker følelsen likevel. Det er heller ikke noe problem å trene selv om en er støl, men jeg vil anbefale å varme opp godt først for å myke opp muskulaturen. Gårsdagens økt ble kjørt med supersett, som jeg virkelig kan anbefale om du har dårlig tid eller bare vil effektivisere økta litt. Denne økta på bryst og skuldre bruker du ikke mer enn 30-35 minutter på, og får virkelig kjørt godt gjennom disse muskelgruppene.

A1 Skrå benkpress 4 x 10, 40 kg

A2 Stående sidehev 4 x 12, 5 kg

B1 Sittende skulderpress 4 x 10, 14 kg

B2 Pushups i slynge 4 x 10

C1 Flyes i skråbenk 4 x 10, 8 kg

C2 Upright rows 4 x 12, 12,5 kg

Gjerne kjør enten benkpress eller flyes på flatbenk hvis du ikke er gravid, men for gravide anbefales det ikke å utføre øvelser hvor man ligger flatt på ryggen.

T-skjorte fra Reebok og tights fra Röhnisch (lenkene i innlegget er sponset)Som dere ser har ikke akkurat magen blitt mindre i løpet av den siste tiden, nå er den virkelig rund som ei kule! Jeg skal ikke påstå at jeg har så veldig mye i treningsgarderoben min som fortsatt passer, men jeg vet jo at det snart blir annerledes. Så i tiden jeg venter på at kulen skal forsvinne, så kan jeg i alle fall dagdrømme om nye treningsklær som passer! Det har kommet så utrolig mye fint nå som det nærmer seg vår, i spreke og herlige farger. Her er noe av det jeg gleder meg til å ha på meg denne våren og sommeren, som er treningsmotivasjon i seg selv:

Vindjakke fra Röhnisch / tights fra Better Bodies / ullgenser fra Kari Traa / ullbukse fra Kari Traa / løpejakke fra Röhnisch / tights fra Röhnisch / singlett fra Röhnisch / genser fra Röhnisch


I dag er det fri fra styrketrening, så nå skal jeg ta med meg Guapo ut på en fin tur. Jeg har vært våken siden klokken halv fire, men han virket ikke så lysten på å stå opp like tidlig som matmor. Nå har han ikke noe valg lenger, ut døra skal vi!

Søtpotetpai med kylling

Hei dere! Jeg har desverre ingen baby å vise frem i dag, fullmånen hjalp tydeligvis ikke. Men jeg har en skikkelig god oppskrift på søtpotetpai, det er ikke verst på en helt vanlig tirsdag det heller. Den falt veldig godt i smak hos alle her i huset, så jeg tror virkelig ikke dere kommer til å angre hvis dere prøver denne! Her starter du med å lage bunnen, da trenger du følgende ingredienser:

750 g søtpotet ♥ 200 g siktet speltmel ♥ 2 egg ♥ salt og pepper

Kok søtpoteten og fjern skallet. Mos den med stavmikser, slik at du får en jevn og glatt søtpotetmos. Tilsett resten av ingrediensene, og kjør med stavmikser til alle ingrediensene er godt blandet sammen. Da er paibunnen ferdig og klar til å fordeles i paiform. Den er relativt klissete, jeg brukte derfor en slikkepott for å få fyllet jevnt. Sett inn i ovnen på 200 grader i omtrent 20 minutter. Mens paibunnen står i ovnen kan du lage klart fyllet. Dette kan du i stor grad variere selv, men i dag besto paifyllet mitt av dette:

1 dl melk ♥ 4 egg ♥ 450 gram kyllingfilet ♥ grønnsaker ♥ krydder  

Stek kyllingfileten først, med krydder av ønske. Kutt opp grønnsaker, jeg brukte paprika, cherrytomater, rødløk, ruccola, hvitløk og chili. I en bolle pisker du egg og melk, sammen med krydder. Jeg brukte salt, chili og kajennepepper. Fordel kjøtt og grønnsaker over paibunnen, før du heller eggeblandingen over. Her kan du gjerne ha litt ekstra grønt på toppen også. Sett inn i ovnen på samme temperatur i omtrent 30 minutter, slik at eggeblandingen har stivnet. Server gjerne med en frisk salat, så har du virkelig et godt måltid foran deg!
Vel bekomme!

Fullmånetrening og smakstest

I kveld er det fullmåne, og da sies det at det er større sannsynlighet for at fødsler skjer. Månen påvirker jo flo og fjære, og da sies det at månen kan påvirke at vannet går for gravide som er nære termin også. Jeg har ikke sjekket opp om det bare er en myte eller om det faktisk er noe hold i det, men jeg har troa likevel! For å virkelig hjelpe til selv også løp jeg derfor trappene på HIT opp og ned 20 ganger med bulgarian bag på ryggen etter dagens beinøkt, herregud så tungt det var. Trapper skal jo også hjelpe fødsler i gang, så da får vi se da! Om bloggen ikke blir oppdatert i morgen så vet dere hva som har skjedd, haha. Uansett om en er gravid eller ikke er trappetrening en super måte å få opp pulsen på, og ikke minst å bruke opp det siste kruttet i beina etter ei beinøkt. Jeg brukte en bag på 12 kilo, og det holdt i massevis for meg.

T-skjorte fra Adidas / tights fra Craft (sponsede lenker)


Etter trening letet jeg hele byen rundt for å finne de nye variantene av skyr, jeg elsker jo å prøve ut sunne nyheter! Jeg prøvde kokos, grønn te & sitron og kiwi & lime. Hvis noen skulle lure er jeg ikke sponset av skyr, men kunne gjerne tenkt meg å være det. Da hadde jeg spart mang ei krone da! Uansett vil jeg tipse dere om disse fordi det er sunne alternativ som er proteinrike og supre mellommåltid i en hektisk hverdag.
Den jeg hadde høyest forventninger til, nemlig kokos var den jeg likte minst. Kokossmaken var for mild, så den ble alt for tam for min del. Jeg kommer nok ikke til å kjøpe denne igjen. De to andre derimot, var helt utrolig gode! Det var litt vanskelig å bestemme seg, men jeg tror grønn te & sitron er den smaken som vinner en hårfin seier hos meg. Utrolig frisk og god, nesten som en liten dessert i seg selv. Guapo synes også smaken var digg ser dere, glemte helt manerene sine mens han slafset i vei! Ønsker dere en super mandag, kryss gjerne fingrene for at fullmånen hjelper meg i kveld

Søndagstur & utetrening

I dag tenkte jeg egentlig å ta meg en tur på treningssenteret, men det var faktisk alt for fint vær ute! Så da ble det heller noen timer ute i marka med fineste Drea, det er så balsam for sjela å være ute i naturen. Jeg merker at bekkenet ikke blir så fornøyd når jeg går langt, men det er faktisk verdt det å få litt vondt for å gå så fine turer som i dag. Så er det jo alltid muligheter for å legge inn noen øvelser med egen kroppsvekt for å få litt ekstra trening også, det kan man gjøre hvor som helst og når som helst. Det er ekstra tungt nå som jeg har flere kilo å drasse på, så jeg er fornøyd med dagens innsats jeg! Jeg hadde jo til og med egen kontrollør på pushupsene, ingen tvil om at magen traff bakken hver gang i alle fall!

Gravidtights fra Boob / fleecegenser fra Craft / pannebånd fra Kari Traa (sponsede lenker)Vi rakk selvfølgelig noen selfies også, det kan man jo ikke glemme! Jeg ble iskald på beina av å stå i snøen, jeg har nemlig så hovne føtter nå at ingen av vinterskoene mine passer. Derfor har jeg ikke noe annet valg enn å gå i joggesko midt på vinteren, jeg lever nemlig i troa på at føttene kommer til å få tilbake normal størrelse relativt fort! Nå venter middag hos svigers, nyt siste rest av helgen alle spreke lesere!

Lørdagsfrokost på sitt beste

Denne lørdagen kunne ikke startet stort bedre. Jeg våknet uthvilt rundt klokka ni, og gikk en fin liten tur med Guapo. Så dro jeg hjem for å lage frokost til kjæresten min, for å gi han en god start på dagen også. Havrebrød er så utrolig enkelt, og er ferdig på 17 minutter. Derfor falt valget på det denne lørdagen, og det du trenger for å lage brødene er dette:

100 g havregryn ♥ 1 dl vann ♥ 1 ss sukrin gold ♥ 1 ts kanel ♥ 1 ts salt

Bland alle ingrediensene i en bolle, og bruk hendene til å forme til fire flate brød. Legg på et bakepapirkledd stekebrett, og sett inn i ovnen på 200 grader i omtrent 15 minutter. Deretter er det bare finne frem yndlingspålegget, så har du en skikkelig god start på dagen!
Jeg er så glad i de sukkerfrie yoghurtene fra Gomorgen, spesielt med litt ekstra bær i. Jeg så at det har kommet noen nye varianter av Skyr også, så i dag skal jeg prøve å finne de i butikkene. Samtidig skal jeg også handle inn litt mer til fødebagen, jeg fikk jo så mange gode tips fra dere i går! Jeg må si at jeg gleder meg til den lille kommer nå, det kommer til å bli så herlig med mange flotte trilleturer fremover. Våren er jo på vei, og Trondheim er virkelig vakker om dagen!

Ullgenser og lue fra Kari Traa / tights fra Röhnisch (sponsede lenker)Enn at den store magen snart er borte, helt rart å tenke på! Ønsker dere alle en fantastisk fin lørdag

I fødebagen

Til vanlig deler jeg tips og inspirasjon med dere her på bloggen, men akkurat nå trenger jeg tips fra dere. Jeg har jo akkurat nå mye erfaring med fødsler, men har gjort mitt beste for å pakke fødebagen likevel. Jeg har funnet mange tips på forum og lignende, men jeg tenkte det kunne være greit å få de beste tipsene dere har også! Derfor tenkte jeg å vise dere det jeg har pakket til nå, så håper jeg dere har lyst til å rope ut om dere ser at det er noe jeg mangler.

Til Ulrik:

4 bodyer ♥ 4 bukser ♥ genser ♥ 2 par sokker ♥ 2 luer ♥ babyteppe ♥ hentesett


Selv om det ikke ligger i bagen enda så setter jeg hentesettet på lista likevel, jeg får det nemlig på mandag. Mammaen til bestevenninna mi har strikket det til oss, og det blir så fint! Jeg gleder meg skikkelig til han skal ha det på seg når vi skal ta han med hjem fra sykehuset.

Til far:

2 t-skjorter ♥ 2 boksere ♥ 2 par sokker ♥ sjokolade ♥ redbull


Jeg har kanskje ikke lagt sjela mi i å pakke ned ting til Bjørni, men jeg tenker at det kanskje ikke er så farlig om det er noe jeg har glemt til han. Det tar fem minutter å kjøre fra sykehuset og hjem til oss, så om jeg har glemt noe er det ikke krise. Han har i alle fall fått yndlingssjokoladen sin pakket ned, da synes jeg han bør være fornøyd!

Til meg:

store truser ♥ bind ♥ 2 ammebher ♥  2 ammesingletter ♥ ammeinnlegg, både engangs og i ull ♥ 2 joggebukser ♥ 2 cardiganer

tøfler ♥ morgenkåpe ♥  sokker og ullsokker ♥ questbarer ♥ nøtter ♥ toalettsaker ♥ mobillader ♥ kameraToalettsakene har jeg ikke pakket ned enda, men det står fremme på badet og klart til å bli pakket ned når vi skal dra. Det samme gjelder kamera og mobillader, jeg legger det frem hver kveld i tilfelle det skal skje noe.Jeg ser at mange tipser om å ta med toalettpapir, men det har de vel på sykehuset?  Jeg synes det høres litt rart ut å ta med mitt eget, så jeg droppet det. Ellers tenkte jeg å pakke med frukt for å ha litt energi under fødselen, så får vi bare satse på at jeg husker å pakke det ned mens det hele står på. Det kan jo ta litt tid før han bestemmer seg for å komme, jeg kjenner ingen antydninger til det enda i alle fall. Lite kynnere og lite nedpress, så jeg tror han trives inne i magen. Uansett er det greit å ha fødebagen klar, og da blir jeg veldig glad hvis dere har lyst til å dele deres beste tips med meg!

Ren lykkefølelse & gravidcravings

Det er faktisk ikke mye som slår ei skikkelig god styrkeøkt! Det er så godt å kjenne at kroppen faktisk fungerer så bra som den gjør, til tross for at det begynner å bli tungt nå. Vi var på ultralyd for noen dager siden og da fikk vi vite at bebisen veier omtrent 3,2 kilo - så det er ikke som at han er så utrolig tung. Men kroppen er det, og da løfter jeg heller litt lettere vekter. Repetisjonene øker jeg derfor, jeg som egentlig hater å trene med mange repetisjoner. Det skal bli så godt å løfte tungt igjen! Utstyret til hjemmegymmet mitt ble levert i dag, og jeg gleder meg virkelig til å vise det frem til dere. Men frem til huset og hjemmegymmet blir ferdig kjører jeg øktene mine på HIT, og i dag trente jeg rumpe og bakside lår. Strake markløft har alltid vært en favoritt for baksiden hos meg, og nå som knebøy med stang kjennes litt vondt kjørte jeg heller sumoknebøy med kettlebell. Ved å stå på stepkasser når jeg utfører øvelsen sørger jeg for at jeg kommer god ned, i stedet for at bevegelsen slutten når kulen treffer gulvet. Det finnes så mange måter å utføre øvelser på, så ikke gi opp selv om en variant ikke fungerer for deg.

Genser fra Better Bodies / ammesinglett fra Boob / tights fra Röhnisch / treningsbag fra Adidas (sponsede lenker)

Jeg var så glad etter økta, det er virkelig en egen lykkerus etter ei god treningsøkt. Etter trening må kroppen ha påfyll av energi, og jeg har faktisk fått en craving de siste månedene. Det begynte vel i november når det var supersalg på risengrynsgrøt, så har jeg bare forsatt å spise det. Minst et par ganger i uken må jeg bare ha grøt, med smørøye og rosiner. Denne torsdagen var det akkuart det jeg hadde lyst på, så da ble det det også! Jeg kjøper Fjordland sin ferdiggrøt som er uten sukker, ferdig på null komma niks.Sånn har altså torsdagen min vært så langt, og resten av ettermiddagen tror jeg faktisk at jeg skal ligge på sofaen. Permisjonslivet altså!

Havrebrød med mandler og rosinerGod morgen! Jeg tenkte å gi dere oppskriften på en god start på dagen, for det får man nemlig av disse havrebrødene. Havrebrød er ikke noe nytt på denne bloggen, men denne gangen har de fått en ekstra vri. Jeg synes det er så godt med både noe søtt og noe som gir skikkelig tyggemotstand i brød, og derfor har jeg tilsatt både mandler og rosiner i brødet. For å lage det trenger du:

50 g rosiner ♥ 50 g mandler ♥ 200 g havregryn

2 egg ♥ 1,5 dl vann ♥ 1 ss sukrin gold ♥ 1 ts salt

Hakk opp mandler i passende biter, og rør alle ingrediensene godt sammen. Deigen skal være relativt fast, bruk hendene for å forme til fire flate brød som plasseres på et bakepapirkledd stekebrett. Stek midt i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter, før de tas ut og avkjøles på rist. Server med favorittpålegget - så blir det en god og næringsrik start på dagen!Sukkerfrie sjokoladehjerter med melkekremDet er lillelørdag, og derfor tenkte jeg å komme med en oppskrift på sunnere godis til dere. Disse smakte helt latterlig godt, og er superenkle å lage. Oppskriften skal jeg absolutt ikke ta all cred for selv, den er nemlig veldig inspirert av Linda Stuhaug. Men vi lagde vår egen lille vri på den, og det ble skikkelig godt! For å lage disse trenger du silikonformer og disse ingrediensene:

150 g sukkerfri melkesjokolade ♥  70 g sukkerfri hvit sjokolade ♥ 100 g philadelphia ♥ 6 ts sukrin melis

10 dråper vaniljestevia ♥ en neve ferske bringebær

Smelt sjokolade, og bruk en teskje til i fylle bunnen av silikonformen. Bruk baksiden av skjeen til å dra sjokoladen godt oppover kantene av formen, slik at du har mulighet til å fylle de etterpå. Som dere ser på bildene brukte vi litt for lite sjokolade, slik at melkekremen kom litt gjennom. Det hele blir fryst så det har i utgangspunktet ikke noe å si, men det ser jo finere ut hvis alt er dekket av sjokolade! Når silikonformene er fylt opp av melkesjokolade setter du de i fryseren i 5-10 minutter slik at sjokoladen stivner. I mellomtiden lager du melkekremen, her starter du med å smelte den hvite sjokoladen. Når den er smeltet rører du inn philadelphia, sukrin melis og steviadråpene. Vask og finhakk bringebær slik at bitene ikke blir for store, og rør disse inn helt til slutt. Denne melkekremen fordeler du nå i silikonformene, husk å la det bli igjen litt plass i formene. Det skal nemlig litt melkesjokolade på toppen igjen, som et lokk over melkekremen. Deretter setter du formene inn i fryseren på nytt, og venter i 5-10 minutter. Så er det bare å servere disse fantastiske godbitene, vi var i alle fall to veldig fornøyde jenter mens vi spiste av disse! Oppskriften gir omtrent 30 biter, men det vil variere litt ut i fra størrelsen på silikonformene som brukes. Sjokoladene kan oppbevares i kjøleskap.


Guapo ble litt lei av å vente på oss mens vi brukte formiddagen på kjøkkenet som dere kanskje ser på bildet! Så nå skal jeg ta han med ut på en god tur i det fine været. Ha en herlig onsdag da dere

Kremete grønn supersmoothie

Hvis dere synes det er vanskelig å få i dere nok frukt og grønt i løpet av en dag er dette innlegget midt i blinken. På grunn av alle de gode ingrediensene i denne smoothien er den proppfull av næring og vitaminer. Jeg har inntrykket av at mange tror grønne smoothier ikke smaker særlig godt, men denne er faktisk skikkelig god! Konsistensen er også super, kremete på grunn av avocadoen. For å lage den trenger du:

1 neve spinat ♥ 1 eple ♥ 1 kiwi ♥ 1/2 avocado

1/2 lime ♥ 1 banan ♥ 2 never isbiter

Kutt eple, kiwi, avocodo og banan i biter. Ha alt over i en blender, og la det kjøre seg godt sammen før du tilsetter isbiter og saften av en halv lime. Et par minutter til i blenderen, og plutselig har du et supert lite måltid i farta.Så ville jeg bare minne dere på X-life dagene, bruk rabattkoden "2016" for å få 25% på hele nettbutikken! (sponset lenke)Preggo on the prowler

Da jeg kom på HIT i går ble jeg overlykkelig over at vi endelig har fått en prowler på gymmet! Jeg har ønsket meg det lenge, og endelig har ønsket gått i oppfyllelse. Prowleren er nemlig helt super i treningssammenheng, og kan brukes til mye. Du kan både dytte og trekke den, og variere grepet ut i fra hvilke muskelgrupper som skal gjøre mesteparten av jobben. Dette er virkelig funksjonell trening i mine øyne, hvor hele kroppen må jobbe sammen for å flytte prowleren. Vi la inn denne øvelsen på slutten av gårsdages økt, som en skikkelig god finisher. Denne øvelsen gjør nemlig at pulsen stiger, og kan derfor fint brukes til intervalltrening. Vi kjørte fire runder med høyt grep og fire runder med lavt grep, da var energilagrene tomme. Enda et pluss med øvelsen er at den kan gjøres veldig sosial, enten ved hjelp av konkurranse mot en venn eller ved å bruke samme venn som ekstra vekt!

Jeg har tights og genser fra Craft / Lucia har tights og genser fra Röhnisch (lenkene i innlegget er sponset)

Motivasjon i seg selv å titte opp på denne solstråla mens jeg peste med over gulvet med prowleren! I dag er kroppen støl og jeg skal ikke trene styrke, men jeg skal ta med Guapo ut på en rolig langtur. Selv om jeg er utålmodig mens jeg venter på at babyen skal komme må jeg innrømme at det er litt deilig med permisjon, å kunne gjøre akkurat det jeg vil om dagene. Snart blir det vel en ny sjef i huset, så jeg får prøve å bare nyte disse dagene så godt jeg kan. Ønsker dere alle en sporty start på tirsdagen!

Vegetarburger med grove hamburgerbrød


Det er mandag igjen, og jeg tenkte å slå til med en skikkelig god vegetaroppskrift til dere! Hamburger er så utrolig godt, også når den kommer i en kjøttfri variant. Først tenkte jeg å dele oppskriften på hamburgerbrød med dere, som er sunt, grovt og mettende. For å lage det trenger du:

150 g havregryn ♥ 150 g speltmel ♥ 2 egg ♥ 2 dl vann

2 ts bakepulver ♥ 1 ts salt ♥ sesamfrø til topping

Bland alle ingrediensene i en bolle. Form til flate hamburgerbrød, fordel på et bakepapirkledd stekebrett. Sett inn i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter, og la de avkjøle seg på rist. Jeg fikk seks hamburgerbrød av denne oppskriften. Mens hamburgerbrødene står i ovnen kan du lage vegetarburgerne, som er veldig enkle å lage.

Oppskriften består av ingrediensene under, men du kan også velge å bytte ut linsene med kikerter.

2 bokser røde linser fra Gogreen ♥ 100 g gulrot ♥ 6 champignon ♥ 1/2 løk

200 g havregryn ♥ 3 hvitløksfedd ♥ Litt salt, chili og kajennepepper

Skyll linsene og rasp gulrot, som du legger i en bolle. Stek finhakket sopp, løk og hvitløk i ei panne med litt olje. Etter omtrent fem minutter med steking heller du alt over i bollen, sammen med havregryn. Bruk gjerne det krydderet du ønsker, her har jeg brukt salt, chili og kajennepepper. Kjør alt i en foodprosessor til du har en jevn masse, du kan også bruke stavmikser. Sett i kjøleskapet i et kvarters tid, før du former til burgere med hendene og steker de på middels varme i panna. Jeg fikk totalt seks hamburgere av denne oppskriften. Så er det bare å servere, gjerne med litt friske grønnsaker og hvitløkskesam!

Da gjenstår det bare å si vel bekomme!

Min type valentinesdate

1. juni 2014 møtte jeg kjæresten min for første gang. Vi gikk opp til Geitfjellet med Guapo, og akkurat det samme har vi gjort i dag. Jeg liker valentinsdagen, det er koselig å ha en dag i året som setter ekstra fokus på kjærligheten. Det trenger ikke alltid å være de store greiene, jeg kan ikke komme på noe koseligere enn å gjøre akkurat det samme som vi gjorde på den første daten vår. Det har ikke gått to år siden den første turen, og nå har vi kjøpt hus, stasjonsvogn og skal snart få en baby sammen. Det er har gått fort, men noen ganger er det bare full klaff med en eneste gang. Guapo var i alle fall glad for at vi feira dagen utendørs, slik at han fikk løpe rundt og kose seg. Han har ikke fått like mye tur som han fortjener den siste tiden, men en matmor som har hatt litt lite energi. Jeg tenker at jeg skal gjøre det godt igjen når bebisen kommer, for da blir det nok mange trilleturer. Enn så lenge får jeg ha med meg magen på tur, og tenke på det som ekstra trening! Jeg ble god og svett av dagens tur ute i snøen i alle fall, det er det ingen tvil om.

Lue, genser og tights fra Craft / ullgenser og ullsokker fra Kari Traa (sponsede lenker)

Nå skal vi slappe av og kose oss resten av kvelden, håper dere har en fantastisk dag!

5 sunne favorittkaker til morsdag & valentines

I helgen er det både morsdag og valentines, derfor passer det virkelig å komme med noen sunne oppskrifter til dere. Jeg har samlet fem av mine favoritter, og jeg er helt sikker på at både mødre og kjærester vil bli glad for å få servert en av disse. Alle er bakt på sunnere vis, men smaker like godt fordi!

Først i rekken er denne sjokoladekaken, som ble bakt under perioden jeg prøvde for et par år siden. Det er med andre ord lite karbohydrater i den, men den tar igjen med å være full av smak! Oppskriften finner dere her.

Muffins med smak av peanøtt både i selve røra og glasuren er heller ikke feil, oppskriften finner dere her.

Kanskje du føler for å prøve noe nytt i baksten? Da er denne kaken med hvite bønner som hovedingrediens et supert tips! Det er helt umulig å smake bønnene, de gir bare en utrolig god konsistens til kaken. Denne vil dere ikke angre på om dere prøver, oppskriften finner dere her.

Hvis eplekake er det som frister mest har jeg en sunnere oppskrift på det også. Denne ble laget til kjæresten sin bursdag i fjor, og kaken ble stor suksess her hjemme. Oppskriften finner dere ved å trykke her.

Sist men ikke minst så vil jeg dele en oppskrift på gulrotkake med dere. Oppskriften er helt fantastisk god, og denne gulrotkaken smaker akkurat som ekte vare. Oppskriften finner dere her.
Det var dagens sunnere bakeinspirasjon fra denne kanten - ha en flott lørdag alle lesere ♥

Fredagsøkta & lettvint lunsj

 

Fredagsøkta er i boks, og det er ingenting som er så godt som den følelsen! I dag trente jeg bein, og selv om det begynner å bli litt problematisk med enkelte øvelser fikk jeg gjennomført ei god økt likevel. Vanlig knebøy med stang på ryggen har gjort litt vondt i det siste, så da unngår jeg rett og slett den øvelsen. I stedet for kjører jeg cable squats, som ikke gjør vondt i det hele tatt men likevel tar godt på beina! I tillegg føler jeg at jeg får bedre kontakt med rumpemuskulaturen med denne øvelsen, så den er en veldig fint alternativ til vanlig bøy akkurat nå.

Genser fra Craft / tights fra Röhnisch (sponsede lenker)
I tillegg til cable squats kjørte jeg sumo markløft, utspark, sittende lårcurl og glutebridge med strikk. For mye buktrykk er ikke å anbefale på trening for gravide, og derfor kjører jeg heller på med flere repetisjoner enn å tenke på at vekta jeg løfter skal være tung. Den totale vekten som løftes blir jo likevel stor, i dag kjørte jeg 4 sett på alle øvelsene og mellom 12-20 repetisjoner. Det svei i beina da jeg gikk opp trappa etter trening, så selv om jeg innrømmer at det er morsommere å løfte tungt så fungerer det godt å trene på denne måten også.


Etter trening var jeg skrubbsulten, og orket ikke å bruke lang tid på lunsj. Derfor gikk jeg innom Rema og kjøpte to rundstykker, og druer. Ost, skinke og makrell i tomat smakte skikkelig godt på rundstykkene denne fredagen. Det trenger ikke alltid å være så fancy, dette er en helt grei lunsj. Akkurat sunn nok, god nok og lettvint nok denne fredagen.Nå er jeg god og mett, og virkelig klar for å ta helg. Selv om jeg ikke jobber er det likevel noe med den fredagsfølelsen, den er like god uansett!

Stripping og strekkmerker

I dag er jeg nysgjerrig på å høre deres meninger / opplevelser når det kommer til stripping. Stripping i sammenheng med svangerskap er alt annet enn det man normalt forbinder stipping med, for dere som lurte på det. I slutten av et svangerskap er stripping noe en jordmor kan gjøre for å utvide livmorhalsen ved å tøye og dra litt i den. Hvis stripping utføres for tidlig kan det medføre noen ubehagelige bivirkninger, og det er derfor jeg håper å gå litt hjelp fra dere angående dette. Jeg er i uke 38 nå, og jeg vet at stripping normalt ikke utføres før uke 40. Men jeg er så ufattelig lei, så klar for å bli ferdig med dette svangerskapet og villig til å prøve det aller meste akkurat nå. Derfor har jeg så utrolig lyst å spørre jordmor om stripping på mandag, men jeg er samtidig redd for å gjøre de siste ukene verre for meg selv enn de trenger å være. Derfor blir jeg utrolig glad hvis dere som har prøvd har lyst til å dele erfaringene dere har med meg. I mellomtiden prøver jeg mange av kjerringrådene jeg komme over, som å spise kanel. Jeg kan ikke påstå at jeg tror det kommer til å fungere, men siden det smaker godt er det verdt forsøket likevel!

Innlegget inneholder sponsede lenker


Som jeg har nevnt til dere tidligere har jeg fått masse strekkmerker på lårene på grunn av vektoppgangen under svangerskapet. Jeg trodde aldri i min villeste fantasi at jeg skulle legge ut bilde av de, og da mener jeg virkelig aldri. Etter et besøk hos Injeksjonsspesialisten i går har jeg forandret mening. Jeg fikk nemlig med meg en strekkmerkekrem fra Medicalia, som jeg smurte på to ganger i går. Når jeg våknet i dag tidlig fikk jeg nesten sjokk, fordi de hadde blitt så mye bedre etter allerede en dag. Jeg tok bildet under i dag, og som dere kan se er det fortsatt ille. Men det var virkelig mye verre i går, så da kan dere se for dere hvordan det faktisk var. Noen synes strekkmerker er noe å være stolt over, at det er tigerstriper som beviser hva kroppen har klart gjennom et svangerskap. Det er fint at noen tenker sånn, men det gjør absolutt ikke jeg. Jeg tenker at babyen er nok bevis på hva kroppen har klart, jeg trenger ikke å ha strekkmerker for å vise det frem. Derfor er jeg så glad for at det faktisk finnes hjelp mot det, og når det har blitt så mye bedre allerede så gleder jeg meg bare til å se hvor bra det kommer til å bli fremover. Og hvis noen skulle lure, jeg har på meg shorts på bildet det bare vises ikke fordi magen er i veien.
Jeg fikk også med med en del produkter til ansiktet også, huden der er nemlig heller ikke så fin for øyeblikket. Det er normalt for gravide å slite litt med hudproblemer på grunn av endringer i kroppen, men hvis produktene for ansiktet fungerer like bra som strekkmerkekremen vet jeg at det er ingenting å bekymre seg for! Nå skal jeg se den femte episoden av Suits sesong fire på rad, jeg har jo mammapermisjon og kan være så lite produktiv jeg bare vil om dagen. Så mens jeg ligger her på sofaen håper jeg dere har lyst til å dele strippe-erfaringer med denne utålmodige frøkna!

Spicy kyllingwok med kokosmelk & cashewnøtterDagens sunne middagstips til dere er denne sunne og gode kyllingwoken. Det som er så fint med denne retten er at den kan varieeres i det uendelige, ut i fra hva du velger av grønnsaker og kjøtt. Her har jeg først stekt omtrent 400 gram kyllingfilet sammen med to pressede hvitløksfedd og en halv finhakket chili. Når kyllingen er ferdigstekt tilsatte jeg grønnsakene, i dag valgte jeg å bruke brokkoli, paprika, gulrot, vårløk, fersk sopp og litt eple. Sistnevnte setter så syrlig og god smak på woken synes jeg! Etter å ha stekt grønnsakene i omtrent fem minutter tilsatte jeg 250 ml kokosmelk og to håndfuller med cashewnøtter. La det hele surre seg godt sammen i noen minutter, før du smaker til med salt og gjerne litt limesaft. Retten kan gjerne serveres med ris eller nudler, i magen min er det så lite plass om dagen at jeg heller prioriterer kjøtt og grønnsaker.
Så må jeg bare fortelle dere om den gode opplevelsen jeg hadde i går, da jeg var på yoga for første gang på over fem år! Jeg har alltid tenkt at yoga ikke er trening, men der tok jeg jammen feil. Det er bare fordi jeg er gravid at jeg synes det var tungt, mange godt trente deltagere på timen jobbet også så mye av svetten silte. Jeg fikk tilpasset en god del av øvelsene fra min flotte kollega og instruktør Vanessa, for det er ikke alt som lar seg gjøre med kulemage. Men jeg fikk gjennomført det aller meste av timen likevel, og følte meg veldig bra da jeg fikk hjem etterpå. Det var skikkelig deilig å prøve noe nytt, samtidig som jeg kjente at kroppen virkelig hadde godt av å få strekt på seg.

Tights og t-skjorte er begge fra Craft (sponsede lenker)

Jeg er så glad for at det har kommet en hel masse gruppetimer på HIT, de skal jeg være flinke å benytte meg av i tiden fremover. Jeg må kanskje vente litt før jeg hiver meg med på crossfit-timene, men jeg har jo noen roligere alternatier å velge mellom også. Så kan jeg samtidig røpe for dere at jeg holder på å jobbe med min helt egen gruppetime som skal lanseres etterhvert også, og det kommer til å bli så bra! Ønsker dere alle en super lillelørdag ♥

Proteinbrownies

Innlegget inneholder sponsede lenker

Hvis du er som meg og elsker sjokolade samtidig som du ønsker å ha et sunt kosthold er dette noe for deg. Her er nemlig den perfekte hverdagsbrownien, som er full av protein og fiber. Jeg snakker om den nye ferdigmiksen på proteinbrownies fra X-life, som jeg endelig har fått testet ut. Du trenger bare pulveret og vann, enklere blir det ikke. Du kan enten steke den i langpanne som jeg har gjort her, eller du kan lage enkeltporsjoner i mikrobølgeovn om du ønsker det. Sistnevnte variant er ferdig på 50 sekunder i mirkobølgeovnen, hvis søtsuget skulle komme akutt. Jeg synes sjokoladesmaken var skikkelig kraftig og god, akkurat som jeg vil ha den. Det eneste som trekker litt ned er at det blir ikke helt perfekt brownie-konsistens, men det tror jeg er umulig å få til uten smør. Likevel er den veldig god, og et supert sunt alternativ til å stille søtsuget med.

Som alltid sitter det en liten håpefull krabat med dådyrøyne og ser på meg hver gang jeg har laget mat. Desverre for han skal ikke hunder ha sjokolade, det betyr at mor får alt!

Fantastisk granola og rumpefavoritt


I natt var det klin umulig å sove, med en baby i magen som hadde full fest. I stedet for å stirre taket sto jeg derfor opp, og bestemte meg for å lage hjemmelaget granola. Det er jo så godt, og helt fantastisk som frokost. De variatene du kjøper i butikken inneholder ofte mye sukker, og derfor anbefaler jeg heller å lage selv. Det du trenger er:

 2 dl mandler ♥ 2 dl hasselnøtter ♥1 dl valnøtter ♥ 2 dl havregryn

2 dl solsikkekjerner ♥ 2 dl linfrø ♥ 2 dl sesamfrø

Hakk opp nøtter i den størrelsen du ønsker. Jeg synes det er veldig godt med litt tyggemotstand, så jeg foretrekker at de er grovhakket. Du kan også kjøre de i kjøkkenmaskin om du ønsker det. Deretter er det på tide å sette smak på blandingen, og det helt uten sukker. I en kjele blander du 2 ss cocosa, 2 dl kokosmelk, 1 ss kanel, 3 ss sukrin gold, 1 ts salt og 1 ts kardemomme. Det trenger ikke koke, men pass på at det smelter godt sammen. Når det er ferdig trekker du kjelen av stekeplaten, og tilsetter nøtteblandingen. Rør alt godt sammen, og fordel blandingen på et bakepapirkledd stekebrett. Deretter setter du formen inn i ovnen på 150 grader i ca. 40 minutter. Rør godt hvert 10 minutt, slik at blandingen blir jevnt stekt. Etter de 40 minuttene åpner du ovnen og slipper ut litt varme, før du slår av ovnen og lar blandingen stå i varmen i en halvtimes tid til. Da blir nemlig granolaen ekstra sprø og crunchy! Granola kan serveren med så mangt, her har jeg valgt blåbær og biola.
Ikke nok med et mattips til dere på morgenkvisten, men jeg må bare minne dere på en av mine absolutte favorittøvelser for trening av rumpa. Jeg skal ikke skyte på meg at jeg har vært på trening allerede, disse bildene er fra gårsdagens økt som kjennes allerede! Jeg kjørte blant annet ettbeins hipthrust, og den øvelsen tar virkelig godt på setemuskulaturen. Jeg føler at den ofte blir undervurdert på grunn av at det er en kroppsvektøvelse, men det er det virkelig ingen grunn til. Jeg gruer meg mer til denne øvelsen enn hvis jeg skal kjøre tunge knebøy fordi den brenner sånn. Prøv den gjerne hvis du skal trene i dag, eller bare hjemme på stua. Øvelsen kan f.ek kjøres mellom sofa og stuebord, eller ved bruk av stoler. Kjør tre sett med så mange repetisjoner du orker per bein, jeg startet på 15 den første runden og endte opp på 12 på den siste.

Genser fra Better Bodies / Ammesinglett fra Boob (-40%) / tights fra Craft (sponsede lenker)
Ny uke, nye muligheter - ha en herlig mandag alle sammen!

Svar på spørsmålsrunde

Hei dere! Her har jeg svart på spørsmålsrunden etter beste evne, på alle spørsmålene som gikk igjen. Det kom mange spesifikke spørsmål på antall kalorier, antall gram proteiner og lignende som jeg ikke svarer på i innlegget. Dette er rett og slett fordi det er umulig for meg å svare på uten å vite mer om personene bak spørsmålene. Så mitt tips til dere er å ta dirkete kontakt med PT eller fagperson som kan hjelpe til med personlig oppfølging. Men her kommer svarene på resten av det dere lurte på:

Hva synes du er mest morsomt av å være nettcoach og vanlig PT? Jeg får veldig mye igjen for begge jobbene, det er utrolig gøy å kunne hjelpe mennesker med kosthold og trening. Jeg klarer faktisk ikke å si hva som er mest morsomt, jeg kjenner bare at jeg er veldig takknemmelig for at jeg har muligheten til å jobbe med noe jeg synes er så gøy . Det er mange mennesker som bor på andre steder i landet det har vært utrolig gøy å jobbe med, den muligheten hadde jeg ikke hatt om jeg bare hadde jobbet som PT på senter.  Men på den andre siden er det ingenting som er så gøy som å faktisk være der når en ny rekord blir satt, og kunne dele den gleden sammen med kunden!

Hvor mye styrketrening bør man trene før man burde begynne med proteinpulver? Her er det ingen fasit, det er ikke nødvendigvis må trene styrke for å ta proteinpulver heller. Proteiner er noe alle trenger å få i seg i løpet av en dag, og hvis en person sliter med å få i seg nok protein fra matvarer kan proteinpulver være et fint alternativ. Motsatt trenger en ikke proteinpulver hvis man spiser nok av proteinrike måltider.

Hvordan bli kvitt mage og ryggfett? Det er desverre klin umulig å velge hvor en skal forbrenne fett fra. Noen lagrer mest fett på overkroppen, andre på underkroppen. Vil du bli kvitt fett på et spesifikt område på kroppen er det eneste du kan gjøre å redusere fettprosenten din, slik at du generelt vil få mindre fett på kroppen. Etterhvert vil da også fettet på problemområder forsvinne.

Har du noen utdannelse? Jeg har en bachelor i økonomi og administrasjon fra Trondheim Økonomiske Høgskole, og i tillegg er jeg utdannet personlig trener gjennom AFPT.

 Kunne du noen gang gått over til å bli veganer? Det sies at man aldri skal si aldri, men her føler jeg faktisk at jeg med sikkerhet kan si at jeg aldri kommer til å bli veganer. Jeg prøver å være miljøbevist i hverdagen, og har som regel en kjøtfri middagsrett i uken. Det er mitt bidrag, jeg er nemlig alt for glad i kjøtt til å noen gang kunne slutte med det.

Hva slags tilpasninger har du gjort i livet ditt etter at du fikk vite at du har PCOS? Jeg har ikke gjort en eneste endring siden jeg fant det ut. Har man polycystisk ovariesyndrom er det beste en kan gjøre å ta ekstra godt vare på helsen sin, i form av kosthold og trening. Jeg har hatt en sunn livsstil i mange år, og nettopp derfor har jeg heller ikke trengt å gjøre noen tilpasninger. Jeg har skrevet et eget innlegg om PCOS som du også kan finne her.

Er det ofte du unner deg noe usunt? Hva er din guilty pleasure? Jeg liker å kose meg litt ekstra en kveld i uken, og holder meg unna usunne ting resten av uken. Jeg synes at godteriet smaker bedre når jeg bare en gang i uken også, i motsetning til hvis jeg skulle ha spist sjokolade hver dag. Min største guilty pleasure må være smågodt, jeg elsker Candyking!

SAMSUNG CSC

Tror du du kommer til å stille i fitness konkurranse igjen? Jeg har stilt i både bodyfitness og bikinifitnes, og jeg kunne veldig gjerne tenkt meg å stille i athletic fitness også. Når det eventuelt blir eller hvor lang tid det kommer til å ta før jeg står på en scene igjen aner jeg ikke, jeg vet bare at jeg har skikkelig lyst til å prøve med å AF før jeg legger "fitnesskarrieren" på hylla for godt.

Hva tenker du om at du påvirker så mange unge jenter? Jeg er veldig glad i livsstilen min, og er 100% sikker på at godt kosthold og trening gir meg en mye bedre hverdag. Hvis jeg kan påvirke unge jenter til å ha en sunn livsstil synes jeg bare det er en fin ting.

Hva motiveres du til trening av? Først og fremst motiveres jeg av at jeg virkelig elsker å trene. Men det er selvfølgelig dager jeg trenger et ekstra dytt ut døra jeg også, og da er det greit å ha noen triks på lager. Forrige måned laget jeg et innlegg med mine ti beste tips til treningsmotivasjon som dere finner her.  Denne uken kjente jeg virkelig på et av punktene, nemlig at nye treningsklær fungerer godt som motivajson. Det er ikke tvil om at leopardprint er i vinden for tiden, og jeg digger det! Her er noen av månedens favoritter:

Genser fra Röhnisch / tights fra Röhnisch / singlett fra Casall / tights fra Casall / t-skjorte fra Casall / sko fra Under Armour (sponsede lenker)
Hva tenker du om at du ikke kan spise så mye kunstig søtning når du skal amme? Det gir masse luft i magen til babyen og mye vondt. Her tenker jeg at det er ikke vits i å ta sorgene på forskudd. Jeg har mange venninner som har spist kunstig søtning og ammet uten problem, man vet jo aldri hva babyen reagerer på. Så her tenker jeg å fortsette med det kostholdet jeg har i utgangspunktet, så får jeg bli kjent med hva babyen eventuelt ikke liker etterhvert.

Hvor langt er du på vei? Hvor mye har du gått opp nå? Hvordan ser tatoveringen din på siden av magen ut nå? Du har nevnt strekkmerker - hva skal du gjøre med dette etter fødsel? Jeg er nå 37 uker på vei, og har gått opp 27 kilo. Det er selvfølgelig ikke gøy, men det virker som tatoveringen ikke har tatt noen skade av det. Det ser i alle fall ikke slik ut nå, så krysser jeg fingrene for at den er like fin etter fødsel også. Jeg er jo så glad i den tatoveringen, og den ligger veldig på siden av magen i et parti jeg ikke føler har strekt seg så mye. Strekkmerkene jeg har fått er mest på innsiden av lårene, og jeg har tenkt å prøve behandlig med dermapen etter fødsel for å fjerne de.

Hvilke andre navn til babyen hadde dere i tankene, både jente- og guttenavn? Helt siden jeg var 16-17 år har jeg vært fast bestemt på at mitt første barn skulle hete enten Ulrik eller Ulrikke. Min kjære farmor het Ulrikke til etternavn, og hun har betydd enormt mye for meg. Det var derfor det mest naturlige i verden for meg og kalle opp babyen etter henne, og heldigvis synes kjæresten at begge navnene var fine. Fordi vi var usikre på kjønnet de første månedene kalte vi bare babyen for Ull, og nå klarer ingen av oss å slutte med det! Så han har allerede fått sitt første kjælenavn, lille Ullen ♥

Hvordan reagerte du da du fant ut av du var gravid? Ønsker du deg på sikt flere barn? Helt ærlig fikk jeg panikk, og lå på sofaen og gråt i flere timer. Jeg ble så sjokkert, det var så mange følelser som gikk gjennom kroppen på engang og jeg skjønte ikke helt hva som hadde skjedd. Det jeg nesten husker best fra den dagen er hvor god Guapo var, han skjønte at nå trengte mammaen litt ekstra kos! Vi lå som dere ser på bildet nesten hele dagen, for det var uaktuelt å dra på jobb i den tilstanden jeg var i. Heldigvis har ting endret seg etter den tid, men tanken på eventuelt flere barn er ikke noe jeg klarer å se for meg akkurat nå. Jeg er så lei av å være gravid at jeg har lyst til å spy, og jeg kan ikke se for meg å utsette meg selv eller kroppen min for en graviditet igjen.


Faktisk ligger vi nesten akkurat sånn i sofaen akkurat nå også, bortsett fra at jeg er glad og at jeg ikke kan ligge på magen lenger :) Håper dere fikk svar på det dere lurte på og at dere har hatt en super helg!

Søndagsfrokost med søtpotetscones

Det er ikke bare boller en kan bake denne fine søndagen, for disse sconsene med søtpotet og havregryn er virkelig verdt å prøve. Saftige, smakfulle og fulle av god og riktig næring. Derfor er de også veldig mettende, og jeg klarte ikke å spise er enn en til frokost. For å lage disse trenger du:

400 g søtpotet ♥ 100 g havregryn ♥ 100 g fibra fullkornshvetemel ♥ 3 egg

100 g mager kesam ♥ 1 ss sukrin gold ♥ 1 ts bakepulver ♥ 1 ts salt

Vask søtpoteten, fjern skallet og kok opp. Når den er ferdigkokt moser du søtpoteten med stavmikser, slik at du får en glatt søtpotetmos. TIlsett egg og mager kesam, før du rører inn alt det tørre. Blandingen er ganske klissete,bruk derfor gjerne to spiseskjeer for å fordele til rundinger på bakepapirkled stekebrett. Sett inn i ovnen på 200 grader i ca 20-25 minutter, før du tar ut og lar de avkjøle seg på rist. Jeg fikk totalt 8 scones av denne oppskriften. Server med det pålegget du ønsker, jeg kan bekrefte at de smaker godt med både søtt og salt på!


Mangler du noen av ingrediensene har jeg tidligere laget en annen oppskrift på søtpotetscones med sesamfrø som dere finner ved å klikke på bildet under.Nå skal leiligheten vaskes og ryddes, så kommer det svar på spørsmålsrunden i kveld. Ha en flott søndag alle sammen!

Sunnere fastelavnsboller

I morgen er det fastelavn, og derfor tenkte jeg å dele en oppskrift på sunnere fastelavnsboller til dere! Oppskriften delte jeg for et par år siden også, men dette er fortsatt den eneste oppskriften på sunnere boller jeg har smakt som er skikkelig god. Boller er noe av det beste jeg vet, og jeg har ikke ord på hvor mange ganger jeg har prøvd å lage en sunnifisert bolleoppskriften uten hell. Denne oppskriften er det min gode venninne Kristine som introduserte til meg første gang, og siden den er så god må jeg bare dele den videre med dere. Du trenger følgende ingredienser:

2 dl ekstra lett melk ♥ 1 ss sukker ♥ 1 pakke tørrgjær ♥ 70 g mager kesam ♥ 30 g smør ♥ 1 dl sukrin

1 egg ♥ 300 g Fibra fullkornshvetemel ♥ 100 g fiberfin ♥ 1 ts kardemomme ♥ 1/2 ts hornsalt


Rør gjæra ut i 0,5 dl melk sammen med 1 ss vanlig sukker, og la det stå i 15-20 minutter. Grunnen til at det er litt vanlig sukker i oppskriften er at sukker har en del gode bakeegenskaper, og sukkeret sørger blant annet for at gjæra virkelig får gjort jobben sin. Oppskriften gir 16 store boller, og 1 ss sukker fordelt på alle de bollene er ikke mye å snakke om. Smelt smøret og bland med resten av melken, slik at det blir litt over fingervarmt. Bland alt det tørre før du rører inn gjærblandingen, smørblandingen samt egg og mager kesam. Dette gir en fast og smidig deig, som du setter på heving i en times tid på et lunt sted.

Etter deigen har hevet ferdig deler du den i 16 like store deler, og trill til runde boller. Fordel på et bakepapirkledd stekebrett, og la de etterheve i en halvtime under et kjøkkenhåndkle. Gjerne pensle bollene med egg, før du setter de i ovnen og steker på 225 grader i 8-10 minutter. Avkjøl på rist, og server gjerne med syltetøy og krem - eller mager vaniljekesam som jeg har brukt her.
Da er det bare å sette i gang med bakingen dere, for disse er virkelig verdt å lage!

Akkurat det jeg trengte

Denne fredagen har virkelig startet helt perfekt. Hotellfrokost etterfulgt av en treningsøkt, håper dette er standarden for resten av helgen! I går var nemlig en skikkelig tung dag, jeg hadde ikke sjans til å trene, måtte avlyse pt-timene mine og var faktisk i seng før klokka ni. Heldigvis var formen og energinivåene litt annerledes når jeg våknet i dag, og jeg kjennes mer ut som Nora i dag. Treningsøkta gikk som en lek, jeg fikk nye treningsklær i posten i går og det gjør alltid noe med motivasjonen! Jeg trente rygg og skuldre, økta så slik ut:

Nedtrekk 3 x 8, 41 kg

Sittende roing 3 x 12, 36 kg

Stående pullover i kabel 3 x 8, 16 kg

Facepulls 3 x 10, 32 kg

Militærpress 4 x 8, 30 kg

Sidehev 3 x 8, 6 kg

Upright rows 3 x 8, 17,5 kg

High waist tights fra Röhnisch her / løs t-skjorte fra Reebok her (sponsede lenker)

Planen var egenlig å kjøre litt bein i dag, men jeg var stappmett etter frokosten og det frista ikke å trene noe som førte til mer trykk på magen. Den er ikke akkurat liten som dere ser! Tightsen må det være superstretch i, når jeg har den i medium og får plass til hele magen inni. Det er absolutt ikke verst synes jeg selv! Det var kanskje ikke så rart jeg var mett, hotellfrokosten i dag var på Scandic Nidelven som har blitt kåret til å ha norges beste frokost i en årrekke. Litt trist å ha så dårlig plass i magen når det var så mye god mat der, men jeg fikk virkelig kost meg sammen med Strongbody-gjengen likevel!

Denne starten på dagen var virkelig akkurat det jeg trengte for å få tilbake energien etter en hel dag på sofaen i går. Nå satser jeg på at resten av helgen blir like fin, jeg har lagt null planer og det kjennes utrolig godt ♥

Spørsmålsrunde

Nå er det omtrent et halvt år siden sist gang jeg hadde en spørsmålsrunde, derfor tenkte jeg at det var på tide med en ny! Det er alltid like gøy å lese spørsmålene dere kommer med synes jeg, da finner jeg jo ut hva dere har lyst til å vite. Så her er det bare å fyre løs, med spørsmål om alt fra graviditet til fitness.


Svarene kommer i eget innlegg til helgen, så spør i vei!

Sjokoladecravings = muffins


Innlegget inneholder sponsede lenker

Helt siden jeg våknet i dag har jeg hatt utrolig lyst på sjokolade. Heldigvis har jeg en god løsning på det, nemlig sunnere bakst. Det stiller alle behov jeg måtte ha, samtidig som næringsinnholdet er ganske så bra. Da trenger jeg ikke å "nekte meg" noen verdens ting. Det å tenke at enkelte matvarer er forbudt tror jeg nemlig kan skape cravings i seg selv, det er jo ofte sånn at vi har lyst på det vi ikke kan få. Derfor synes jeg det er en mye bedre tankegang å se for seg at man kan spise alle matvarer, men selvfølgelig med måte. Hvis det er flere enn meg som har lyst på sjokolade denne tirsdagen, kan jeg virkelig anbefale disse muffinsene. Nesten litt for gode, men det klager jeg ikke på! Oppskriften ser slik ut:

5 egg

4 ss sukrin gold

4 ss mandelmel

1 scoop belgisk sjokoladeprotein

3 ss kakaopulver

1 ss fiberfin

50 g smør

 2 ts bakepulver

Pisk først egg og sukrin til eggedosis. Bland alt det tørre og rør inn, før du smelter smør og rører inn til slutt. Sett i ovnen på 180 grader i 20 minutter før du tar de ut og lar de avkjøle seg før du legger på glasuren. Denne gangen brukte jeg bare Philadelphia med sjokoladesmak som glasur, den er jo så utrolig god!To muffins ligger allerede i magen, og det blir sikkert et par til etter trening også. Hverdagskos på sitt beste ♥

Frisk start på februar

Ikke bare ny uke, men en helt ny måned også! Den har startet helt supert for min del, og det første måltidet i februar ble denne smoothien. Full av proteiner og smaker fantastisk godt! Jeg har brukt 400 g frosne jordbær, 1 banan, 1/2 mango, litt limesaft og en boks cottage cheese original. Kjør alt godt sammen, og smoothien er ferdig! Hvis du ønsker kan du tilsette ekstra søtning i form av sukrin eller stevia, men jeg synes personlig ikke at dene smoothien trenger det. Frukt og bær har jo mye naturlig søtning i seg selv, og denne ble jeg virkelig fornøyd med smaken på!I går fikk jeg en kjempebra treningsøkt hvor både rygg og armer fikk jobbe. Det kjenner jeg allerede i dag, jeg er så støl at det var vanskelig å flette håret! Uansett, det jeg tenkte jeg skulle tipse dere om i dag er å legge inn en liten intervall på slutten av styrkeøka. På den måten kan du få ekstra fettforbrenning, høy puls og kjørt ut det siste som er igjen av krefter i muskulaturen. Sistnevnte gjelder mest hvis du velger en type intervall som bruker muskelgruppene du allerede har trent. Det er mange måter å gjennomføre en slik type intervall på, for eksempel kan det være med egenveksøvelser som burpees eller jump squats, med kettlebells, battle ropes eller brazilian ropes som vi brukte i går. Vi kjørte 30 sekunder jobbbing og 30 sekunder med pause, i totalt seks runder. Helst liker jeg at det er minst åtte runder, men jeg hadde faktisk ikke sjans! Det ser kanskje ikke ille ut på bildene under, men å dra det tauet er tungt. Å kjøre egne intervalløkter er ikke så aktuelt for meg nå, og da er denne måten å avslutte ei styrkeøkt på en helt super måte å få pulstopper på likevel. Så om du ikke har tid, eventuelt ikke er glad i intervalltrening kan du heller prøve en slik variant etter neste styrkeøkt.

Tights og genser fra Craft (sponsede lenker)
Kanskje dette er noe å prøve ut på den første økta i februar for dere også? Ønsker dere en sprek og sporty start på måneden!