hits

februar 2014

Funksjonelle magefavoritter

 God morgen :) Jeg tenkte jeg skulle vise dere to av gårsdagens mageøvelser, begge har nemlig blitt favoritter for min del. De jobber begge godt med hele kjernemuskulaturen, og jeg er skikkelig støl allerede. En stor grunn til det er nok at jeg har vært dårlig på å utføre anti-rotasjonsøvelser, og holdt meg til de "gode, gamle" mageøvelsene. En anti-rotasjons øvelse som vil rett og slett si at øvelsen har som hensikt å motvirke rotasjon. Det er litt vanskelig å forklare øvelsene, men heldigvis sier bilder mer enn 1000 ord:Topp / antishake tights / treningssko fra sponsor X-life

Øvelsen over heter landmines og er en virkelig god øvelse for magemusklene. Jeg skal fokusere mer på denne øvelsen fremover for å styrke kjernemusklene mine. Den utføres ved å stå oppreist med armene strakt ut forran kroppen, dereter føres stangen kontrollert fra side til side.  Du kan også utføre øvelsen med å plassere ene enden av en vektstangen i en hjørnekrok hvis gymmet ditt ikke har opplegg for øvelsen.

 Ikke skyt meg hvis jeg tar feil - men jeg tror neste øvelse heter "core 45." Stangen jeg holder i er 45 cm - så det er der navnet stammer fra. Start med å stå rett opp og ned før du vrir hele kroppen over til motsatt side. Få med hofta for best mulig rotasjon, og sørg for å holde igjen på vei tilbake. Utfør 10-15 repetisjoner før du snur og gjør det samme på motsatt side. Utførelsen ser dere på bildene under:

Begge disse river godt både under utførelse og dagen etter! Jeg kjente det da jeg sto opp av senga i dag, men den følelsen ønsker jeg velkommen. Alltid godt å kjenne at man har tatt i på trening synes jeg,og litt treningsverk har ingen vondt av. Nå skal jeg komme meg avgårde på jobb før skolebenken venter i kveld - det er nemlig ny studenthelg i vente :) Håper dere fikk litt inspirasjon til å trene mage i dag, og tar helg med god samvittighet i dag!

Har dere prøvd noen disse øvelsene før?


Dagens økt og sunnere fastelavnsbollerStrong is happy sies det - og jeg kunne ikke vært mer enig! Det går skikkelig bra på trening nå om dagen - jeg løfter tungt, har bra kontakt med musklene og skikkelig gode økter. Dagens økt var ikke noe unntak! Jeg trente sammen med Kristine, og som dere ser hadde vi tid til å leke oss litt i stativet etter mageøvelsene var gjennomført. Vi er flinke til å pushe hverandre når det gjelder - men tar oss også tid til å le og ha det gøy på trening. Det er så viktig! Synes du det er vanskelig å komme deg på trening kan en treningspartner være et godt tips, planlegg  treningsdates og sett av tid i kalenderen. For min del var det ingen sak å stå opp i dag tidlig når jeg viste at Kristine ventet på gymmet. Økta vår i dag besto av følgende øvelser:  

Nedtrekk

Sittende roing

Enarms hantel-roing

Pullover med manual

Omvendt flyes 

Rygghev

Mageøvelser:  Hengende beinhev, landmines og core45 i purmotion

Etter dette hadde jeg mitt aller første møte med romaskina også - herregud så tungt det var! Vi rodde intervaller på 8 x 20 sekunder, og jeg var helt død etterpå. Egentlig er det litt rart at jeg aldri har rodd før, men det blir det endring på nå kjenner jeg. Ingen tvil om at det er effektiv trening i allefall. Sliten etter økta kan dere tro jeg ble glad da treningspartneren kom med sunne boller til meg! Det er jo fastelaven på søndag, og boller er seriøst noe av det beste jeg vet. Jeg har prøvd selv et par ganger å lage sunne boller, uten at det ble 100% suksess. Disse var dødsgode, sunne, og inneholder ca. 100 kcal per bolle. Oppskriften finner dere på bloggen til Kristine ved å trykke her. Jeg toppet mine med mager vanilje kesam og sukkerfritt syltetø, pluss litt sukrinmelis til pynt. Jeg regner med mange skal bake boller på søndag - og her har dere et sunnere alternativ som smaker a-m-a-z-i-n-g!Du fikk litt lyst på - ikke sant? :)

Restitusjon og eplekake-grøt

Etter to knallgode styrkeøkter denne uka har jeg fri fra treningstudioet i dag. Det er viktig å la kroppen hente seg igjen mellom slagene, sånn at den kan yte bra igjen til neste økt. En av de tingene jeg er dårlig på er å hvile, jeg er jo så glad i å trene så det er vanskelig å holde seg borte noen ganger! Helt i ro har jeg ikke sjans til å holde meg, det har jeg for mye energi i kroppen til. Denne uken er det jo cardiochallenge også - så jeg startet denne dagen med min andre 3x3 intervall ute. Igjen er det utrolig gøy å se at så mange av dere er med, for en sprek og sporty gjeng! Etter intervallene skulle jeg egentlig ta sol, men det var jo så fint vær ute at jeg heller dro opp til festningen for å nyte solstrålene.

Tights / ullgenser / fleecejakke / lue

 


Kroppen trenger ikke bare hvile for å hente seg igjen etter gode styrkeøkter - den trenger næring også! Havregrøt er noe av det beste jeg vet, det kunne jeg virkelig levd på. Det kan jo varieres i det uendelige og favorittgrøten min nå om dagen er eplekake-grøt! Kok opp 2 dl havregryn (ca. 80 g) med vann, biter en av en finhakket eple, 10 dråper vaniljestevia og 1 ts kanel. La den koke til den er litt "vannete" og tilsett 1/2 scoop vaniljeprotein. Topp grøten med epleskiver fra enda et eple, og lag tykk saus av en scoop vaniljeprotein. Jeg bruker dette proteinet - det er så godt! Prikken over i'en for min del er apple-pie spice, men dette kan sløyfes. Jeg gleder meg som en unge hver gang denne er på menyen - så utrolig god! Jeg sier bare ENJOY :) 


Inneholder sponsede lenker

Lakselunsj og ny pers!

Laks er noe av det aller beste jeg vet. Grillet, ovnsbakt, stekt, røkt, gravet  - you name it, jeg spiser det. I tillegg til at det smaker utrolig godt er laks supersunt og en god kilde til omega 3. I dag gikk jeg for en stor laksesalat til lunsj, hvor jeg stekte laksefilet i panna med salt og sitronpepper. To hardkokte egg fikk jeg også plass til på tallerkenen min, på toppen av masse ferkse grønnsaker. Virkelig en luksuslunsj som kommer til å holde meg god og mett i flere timer fremover!

Jeg var tidlig oppe for å trene i dag, bryst og skuldre sto på programmet denne gangen. Jeg hadde fortalt meg selv at jeg skulle sette ny pers i benken i dag med 60 kilo. Under oppvarminga kom PT Ronny på Hit the Gym bort og mente at jeg klarte å øke enda litt til - så jeg la på 0,75 kilo på hver side. Og det gikk! Det er så herlig følelse å bli sterkere,  det gir så ekstremt mye motivasjon å løfte tyngre enn tidligere. Jeg husker godt at jeg sleit med å ta 40 kilo i benken for noen år siden, og nå varmer jeg opp med den vekten. Det er gøy det! Man kan ikke forvente å øke med 5 kilo hver gang, og små vektskiver er derfor gull å ha når man skal ta babysteps fremover. Neste gang skal jeg klare å ta 62 kilo, bare vent og se :)


Gladjente med tomlene opp i camotights fra Better Bodies og topp fra Kari Traa (sponsede lenker)

Nå er jeg råfornøyd med meg selv, og er virkelig klar for å ta fatt på arbeidsdagen. Det er utrolig hva en god treningsøkt kan gjøre med humøret, jeg kommer iallefall til å smile resten av denne tirsdagen!

Kickstart og #3dager3x3

God formiddag alle sammen! Uka mi har startet kanonbra - med en treningsøkt på beina før jeg løp min første intervall i cardiochallengen. Jeg tenker alltid at mandag setter standarden for resten av uka , og da var dette virkelig en perfekt start. Jeg kjørte med fokus på kontakt og ikke så tunge vekter, jeg har pådratt med meg en liten senebetennelse i hofta så jeg prøver å ta hensyn til den. Økta i på Hit the Gym i dag så slik ut:

Knebøy 3 x 6

Ettbeins strake markløft 3 x 10 på hver fot

Strake markløft 3 x 8

Utspark 3 x 10

Sittende lårcurl 3 x 8


Tights / topp / løftesko 

Ettbeins strake markløft er en skikkelig god øvelse for bankisde lår, og jeg merker virkelig kontakten med både hamstrings og rumpe. Start med å legge vekten på høyre fot, og forestill deg kroppen som en lang linje fra nakken din og ned til venstre hæl. Len deg forover mens du holder denne linjen  - det vil si at du jobber med kjernemuskulaturen og holder ryggen rett. Len så langt fremover at kjenner en god strekk på baksiden av høyre lår, stam setermusklene og skyv hofta frem på vei tilbake. Pass også på å stablisere skuldrene dine - da er det også lettere å holde ryggen rett.  Personlig synes jeg det enklere å utføre øvelsen med kettlebells enn med manualer.  Det kan være litt vanskelig å finne balansen, men med løfteskoene står jeg så fantastisk stabilt at det går som en lek! Et tips til å holde balansen hvis du sliter med det kan være å låse blikket på et punkt, det føler jeg hjelper på. Så var det klart for ukens første intervall-kjøring sammen med fine Kristine. Hun er med på cardiochallengen, og det er det veldig gøy å se at så mange av dere også er! Jeg ville ha litt ekstra juling på beina, og kjørte derfor heller opp stigningen enn farten denne gangen. Dragene kjørte jeg med stigning på 5 og hastighet på 10, før jeg hadde aktiv pause ved å skru ned farten til 6,5. Etter ett minutt aktiv pause kjørte jeg på med neste drag, og jeg kjente at beina mine var slitne på vei hjem. Godt jobba på trening betyr at jeg fortjener god mat, og jeg gikk for klassikeren riskaker med protein og bananskiver.  Så godt og så enkelt , og perfekt påfyll etter ei treningsøkt! Nå er det klart for å dra på jobb - og synes alle dere kan kickstarte treningsuka denne mandagen også :)Innlegget inneholder sponsede lenker

Hamburger med sprø søtpotetfries og ny cardiochallenge

Dagens lunsj ble hjemmelaget hamburger med sprø søtpotetfries. Hamburger er det ingenting i veien for å spise hver dag hvis du lager den selv i stedet for på kebabsjappa. Disse lagde jeg av 200 g karbonadedeig, to hele egg og en finhakket rødløk.  I tillegg tilsatte jeg litt salt og pepper, før jeg formet  de runde og flate og stekte på middels varme i panna med litt olje. Søtpotetfries har jeg alltid elsket, og fikk i dag tips av ei venninne om å gjøre de ekstra sprø ved å vende de i eggehviter før de går inn i ovnen for en ekstra sprø overflate. Jeg måtte selvfølgelig prøve tipset med engang, og det anbefales absolutt! Skjær søtpoteten i strimler, vend i eggehvitter og fordel på bakepapir. Over de drysset jeg salt, chilipulver og litt olje før jeg satte platen inn i ovnen på 200 grader i ca. 25 minutter.


Jeg serverte med en stor salat til, og med sukkerfrie ketchup-hjerter på burgerne mine. Bare for å symbolisere at jeg elsker sunn mat og trening, som er en stor del av livvstilen min og det er det jeg ønsker å inspirere til gjennom bloggen. Som lovet har jeg også en ny cardiochallenge for neste uke - som jeg håper så mange som mulig blir med på! #5k5dager ble jo en storsuksess med mange, mange av dere som løp sammen med meg - og det håper jeg dere gjør på #3dager3x3 også! Det ble altså en intervall-challenge denne gangen, men jeg har fått mange gode tips til andre utfordringer jeg kan kjøre i ukene fremover. Denne gangen tenker jeg at 3 dager er nok slik at kroppen får en hviledag mellom hver intervall. 3x3 gjennomføres som navnet tilsier ved å løpe tre drag på tre minutter. Aktiv pause mellom hvert drag, og tiden her bestemmer du selv. Jeg vil likevel anbefale å ha kortere pause enn dragene, derfor er mellom 1-2 minutter aktiv pause det optimale i mine øyne. Prøv deg fram og finn ut hva som passer deg best. Intervaller er knallbra for både fettforbrenning og kondisjonenen - så her det ingen grunn til å stå over utfordringen. Det er jo tross alt bra 9 minutter intensiv jobbing hver gang - altså altså bare 27 minutter gjennom en hel uke. DET klarer vi - ikke minst klarer vi det når vi gjør det sammen. Gjerne legg ut bildene på instagram og hashtag med #3dager3x3  - så kan vi motivere hverandre :) Kvelden skal jeg bruke til å lade opp til den første intervall-økta som blir i morgentidlig, nå kjører vi på!

 

Søndagsmorgen

Hei dere!  Jeg var oppe tidlig i dag for å gå tur med Vinnie før 5-mila. Jeg var ekstemt spent både på Norge sine vegne og mine egne, vi hadde nemlig en tippekonkurranse på jobb gjennom hele OL og jeg hater jo å tape! Det gjorde jeg i desverre i dag, men jeg er heldigvis aldri langsur :) Etter turen skulle jeg være flink blogger med speilrefleks og selvutløser, men det ble litt vanskelig med en hund som ville ha oppmerksomhet:

Fleecejakke / thermal tights / topplue / terrengsko alt fra sponsor X-life


"Se på meg i stedet for i kamera da!"


Umulig å ikke smelte helt for denne hjerteknuseren! For de av dere som lurte på hva som skjedde med Ayla - hun var jo min ekskjæreste sin hund, og det er derfor jeg ikke har henne lenger. Men jeg elsker jo hunder, og har bestilt min helt egen hund som mest sannsynlig født i august. Det vil si at jeg blir mamma i okotber, og jeg gleder meg mer enn ord kan si! I mellomtiden får jeg bare nyte å være hundepasser for det det er verdt. Siden jeg ville bruke mest mulig tid på Vinnie og ikke på kjøkkenet i gårkveld ble det ferdig sushi til middag, det husker jeg ikke sist jeg spiste. Jeg liker egentlig å lage all maten selv, også sushi - men noen ganger trenger man bare lettvinte løsninger. Utrolig godt var det iallefall!


Nå skal vi bruke resten av søndagen på mer kos og enda en langtur litt senere - og forhåpentligvis rekker jeg å være litt flink student også. Jeg blir ikke en dyktig personlig trener uten å lese MYE - og derfor må jeg legge ned god innsats i lesinga. Jeg merker at det er utrolig mye lettere å lese "lekser" når det er et tema jeg er så interessert i, så det skal nok ikke bli noe problem. Jeg tenkte å kjøre igang en ny cardiochallenge for neste uke også, som jeg vil utfordre dere med senere i kveld! Det ble jo en så stor suksess sist, og det er så gøy at mange vil være med på å komme i bedre form. Jeg må bare bestemme meg for om det skal bli en intervall eller langkjørings-challenge først. Skrik ut i kommentarfeltet om du har noen ønsker, så skal jeg finne ut av det i løpet av dagen. Ha en flott søndag så lenge!

Maxpuls & mountain climbers

I går var det klart for den første økta mi på Maxpuls crossfitsenter denne uka, og som alltid fikk jeg en sykt bra treningsøkt! Tabata var på menyen - og jeg er jo så glad i den typen intervalltrening. Hardt, intensivt, morsomt og over på 35 minutter. Det er så lett å motivere seg selv til å gi alt når det er snakk om så kort tid med intensiv jobbing synes jeg, da er det virkelig ingenting å spare på! Vi hadde sirkeltrening med åtte poster i går, og jeg tenkte jeg skulle vise dere en av de - for det er nemlig en skikkelig god mageøvelse. Jeg er i allefall stiv i magemusklene dag! Øvelsen heter mountain climbers og utføres som dere ser på bildene under:

Treningstopp / camotights / sko (sponsede lenker)Start i plankeposisjon før du sparker inn mot "pølsa" med annenhver fot. Prøv å treffe med knærne på hvert spark, og hold overkroppen så strak som mulig. Etter 8 x 20 sekunders jobbing på denne posten trodde jeg at jeg skulle knekke sammen, men det gikk jo helt fint :) Jeg drikker alltid BCAA under øktene mine for ekstra påfyll til musklene, og faktisk synes jeg det gir litt ekstra energi også. 


Gladlaksen måtte leke litt i ringene etter økta :) 

Jeg har jo treningsfri i helgen og startet lørdagen med å gå to timer ute i sola sammen med ei venninne og fineste Vinne. Det er så fantastisk godt å ha en hund i leiligheten kjenner jeg, som jeg har savnet det! Jeg har jo bestilt min egen valp som kommer til høsten, og jeg har ikke ord for hvor mye jeg gleder meg. Nå skal jeg bruke resten av lørdagen på å se mer OL og kose med denne fantastiske gutten:Ønsker dere alle en supersporty og  herlig lørdag. NYT helgen og kos dere alle sammen!

Fredagstaco

Fredagstaco er en helgefavoritt for mange nordmenn, meg inkludert. Retten kan gjøres både på tradisjonell og sunnifisert måte, og det er kun enkle grep som trenger å gjøres for at retten skal bli mye sunnere. Det gjelder bare å bytte ut et par ingredienser, så får du forskjellen på en rett full av kalorier - og en rett du kan nyte med god samvittighet. Når dere ser forskjellen svart på hvitt så blir det kanskje enklere å velge de sunnere ingrediensene når du er i butikken? Jeg har akkurat spist fredagstaco selv, og har selvfølgelig verdens beste samvittighet etter å ha spist den sunnifiserte varianten:

Under har jeg regnet ut kaloriinnholdet i taco med "tradisjonelle" ingredienser - mot innholdet i de sunnere ingrediensene:

100 gram lettrømme inneholder 201 kcal vs. mager kesam som inneholder 74 kcal  

4 store tortillalefser inneholder 476 kcal vs 4 speltlomper som inneholder 256 kcal

150 g kjøttdeig inneholder 301 kcal vs karbonadedeig som inneholder 182 kcal

40 g Norvegia inneholder 142 kcal vs lettere Norvegia som inneholder 108 kcal 

Velger du den første varianten med "tradisjonelle" ingredienser får du en total på 1120 kcal mot 620 på den sunnifiserte varianten. Nå er jeg i utgangspunktet ikke fan av å regne kalorier, men dette eksempelet viser ganske tydelig hvor mye det kan utgjøre å bytte om noen ingredienser. Mange har nok det inntrykket av at det ikke spiller så stor rolle, men som dere ser så gjør det faktisk det! Det handler selvfølgelig ikke bare om kalorier heller, varianten jeg nettopp har spist inneholder mer proteiner og mindre av den typen fettsyrer som er dårlige for oss. For min del er det ingen tvil om hvilken variant av tacoen jeg velger, jeg synes faktisk at den sunnifiserte versjonen smaker bedre også! Andre små tips for å få en sunnere rett er å lage guacamole selv av most avocado, eller å lage tacokrydderet selv. Posen i butikken inneholder nemlig unødvendig sukker og salt, så hvis du vil være veldig nøye kan du lage det selv:


En hel kinesisk hvitløk, cummin, grønn chili, chipotle og chilikrydder ble min variant av tacokrydder i kveld. Selvfølgelig ikke nødvendig, men det er jo gøy å lage selv også :)

Med et sunnere måltid i magen er det på virkelig på sin plass med dessert. Med de  fire speltlomper jeg spise til tacoen var det jo en halv pakke igjen, og den kunne jo ikke legges tilbake i kjøleskapet! Dessertlomper er et bedre alternativ synes iallefall jeg. Klarte ikke å bestemme meg som vanlig, så jeg gikk for en variant med Philadelphia sjokoladepålegg og peanøttsmør mens den andre versjonen ble cottage cheese, kanel og sukrin. Herregud så godt! Lenge siden jeg har spist speltlomper nå, så dette var virkelig etterlengtet. Men jeg leker jo fortsatt med tanken på å konkurrere denne sesongen, som betyr at jeg er nødt til å være strammere med kostholdet enn jeg ville vært til vanlig.
Jeg har likevel tatt meg litt "fitnessfri" i helgen, både fra diett og trening. Heldige meg er barnevakt for verdens søteste hund denne helgen, og styrketreninga blir derfor byttet ut med langturer ute i det fri. Jeg tror både kroppen og hodet har godt av det, både friluft og litt ekstra mat gjør nok godt. Så nå skal jeg faktisk ta en tidlig fredagskveld, slik at jeg er klar for tur i morgentidlig. Ha en fortsett fin kveld da dere :)

Kreativ utetrening

Vi har vært velsignet med utrolig fint vær her i bartebyen de siste dagene, og det må bare utnyttes. Jeg er så heldig at jeg har mulighet til å jobbe både sent og tidlig, og velger ofte senvakter for å utnytte dagslyset. Det blir jo lysere og lysere ute for hver dag som går - og den tanken gjør med så glad! Vi er jo faktisk snart i mars nå, våren venter like rundt hjørnet :) Jeg sto opp i dag og fikk på meg varme klær, før det bar ut i marka på tur. Treningsfrelst som jeg er måtte jeg selvfølgelig kjøre på med noen styrkeøvelser mens jeg var ute på tur. Dette er øvelser alle lett kan legge inn på spaserturen sin for å få litt ekstra trening ut av det!


Ullgenser / rosa superundertøy / terrengsko (sponsede lenker) 

Finn først noe å ha føttene på, om det et en stubbe eller traktoregg spiller ingen rolle. Start med strake hender og strak kropp, før du utfører pushups. Senk deg så langt ned mot bakken du føler er komfortabelt, samtidig som du holder kroppen din strak. Gjør så mange pushups du klarer før du hopper opp på traktoregget og gjør deg klar for neste øvelse som er airquats:


 

 Her gjør du jo enkelt og greit knebøy med egen kroppsvekt, men gjør du mange nok repetisjoner vil denne få lårene til å brenne skikkelig. For ekstra utfordring kan du hoppe ned til bakken og opp igjen mellom hver air squat - da vil du få opp pulsen!  I allefall hvis du med engang etterpå kombinerer med bulgarske utfall som dere ser utførelsen av på bildene under:

 


Dette fikk iallefall pulsen min opp litt ekstra, og om du skal ut på tur i helga kan du jo prøve deg på 3 runder med disse øvelsene. Du trenger faktisk ikke å tilbringe mange timer inne på gymmet for å trene, det handler bare om kreativitet og å bruke kroppen. Plutselig har det faktisk blitt fredag igjen - som betyr at taco står på menyen ikveld. Sunnifisert fredagstaco er et must for meg, det blir liksom ikke helg uten. Men før det blir tacotid må det jobbes litt først, ha en fantastisk fin dag da dere!

Pump, pizza & PR

God morgen! Jeg skal straks dra avgårde på trening, selv beina mine er megastøle etter gårsdagens økt. Jeg fokuserer jo litt mer på rumpemusklene enn gjennomsnittet, og det er ekstra gøy når det begynner å gi resultater! Mange av dere har etterlyst noen "enklere" rumpeøvelser, som ikke krever alt mulig utstyr eller som gjør at hele gymmet stirrer på deg. Da kan denne under være god å prøve - alt du trenger er nemlig en fitnessball. Start med ballen på gulvet og hev den ved bruk av rumpemusklene dine, og svis et par sekunder på toppen. Kjenn etter selv hvor høyt du vil løfte ballen for best mulig kontakt - for noen kan det være som på bilde nummer to, og for andre som på bilde nummer tre. Kroppene våre er forskjellige, noe som er viktig å ta hensyn til på treningsstudioet :) Jeg synes denne øvelsen er skikkelig god å avslutte ei økt med, ettersom den er relativt lett kan man virkelig pumpe ut aller siste rest i musklene.Antishake tights / topp / sports-BH / treningssko / fitnessball finnes hos sponsor X-life.

Etter ei god treningsøkt drar jeg alltid rett hjem for å spise. Næring må musklene ha for å kunne vokse, og denne jenta vet å fylle på. Speltlompe-pizza er det lenge siden jeg spist, og det var derfor på sin plass i går. Jeg smurte de førstt med litt tacosaus, før jeg toppet med kyllingskinke, paprika, rødløk og lettost. Deretter gikk de inn i ovnen på ca. 180 grader i 5-10 minutter, men pass på slik at de ikke brenner seg. Når kantene har blitt litt brune og osten har smeltet kan du ta de ut og nyte verdens enkleste og sunne pizza. Topper du med sukkerfri ketchup, oregano og litt ruccola setter det virkelig prikken over i'en!  Dette er virkelig noe av det beste jeg vet, og det er absolutt ikke noe minus at den er ferdig på under et kvarter!
Jeg fikk nesten den herlige pizzaen min i vrangstrupen da jeg fikk melding fra ei venninne om at fitnessforstyrret-innlegget mitt var lagt ut på Dagbladet. I tillegg ble det delt på nettavisen, treningsforum, adresseavisen, hitra-frøya og jeg klarer fortsatt ikke helt å skjønne det. Skjønne at jeg klarte å treffe så mange med de ordene jeg satt og skrev på sofaen hjemme i stua mi. Det viser iallefall at det var på tide med litt ærlighet, og vise det som skjer bak fasaden også. Nå skal det sies at dette er mine erfaringer og mine tanker, og jeg skjønner at det er mange som er uenige med meg. Men tydeligvis er det mange, mange som føler på det samme også - og det er alltid bedre å være sammen om ting som er vanskelig. Jeg prøver ikke å sverte fitness på noen sett og vis, eller påstå at det er noe alle vil få problemer med. Fitness det er jo forsatt sporten min som jeg er uendelig glad i! Det finnes fantastisk mye fint med fitness, og jeg vurderer jo selv fortsatt å stille denne sesongen fordi jeg synes det er så gøy. Men alle de fine sidene av sporten jeg har skrevet mye om før, og det var ikke temaet akkurat denne gangen. Jeg synes bare det er viktig å vise at det finnes en bakside av medaljen også, og ikke bare et "fitness-eventyr" som mange kanskje tror. Så stopper man kanskje opp og tenker et par ganger før man skal stille første gang, som jeg tror kan være lurt.

DA var preworkout-drikken nede i magen, energien på topp, og jeg setter kursen mot gymmet. Finfin start på denne torsdagen her i trønderhovedstaden altså - håper alle dere har det samme :)

10 kilo lettere

Først av alt må jeg bare si tusen, tusen hjertelig takk. Jeg hadde aldri forventet den enorme responsen jeg fikk på innlegget mitt i går, og det varmer ekstra mye når det var et innlegg jeg synes det var vanskelig å skrive. Jeg brukte over et kvarter på å trykke på "publiser" knappen, men nå er jeg veldig glad for at jeg gjorde det. Jeg ble så rørt av noen av kommentarene at jeg begynte å gråte da jeg lese gjennom de, og det er tydelig at det er mange flere enn meg som sliter med dette. Jeg synes det er fantastisk at det kan være åpenhet rundt et vanskelig tema.  Og til de av dere som sende bekymringsmailer om jeg skulle slutte å blogge - så er svaret selvfølgelig nei. Jeg skal fortsette å blogge som før, for å dele oppriktig treningsglede og sunn mat med dere som jeg prøver å gjøre hver dag :)


Hoppende glad jente i ullgenser og ullsokker fra Kari Traa, skibukse og topplue fra Craft. (sponsede lenker)

Disse bildene er fra gårsdagens tur, det ble min treningsøkt. Jeg tok fri fra gymmet, det er nemlig sunt innimellom det også :) Jeg gikk ei mil ute i det fine været sammen med ei god venninne, det er så godt å få luftet både kropp og hode! Mila fløy avsted mens vi skravlet i vei, og jeg fikk virkelig luftet mye av tankene mine i går. Både her på bloggen og på turen - og som dere ser på bildene over kunne jeg ikke vært mer fornøyd med det. Det er så godt å bare slippe litt taket noen ganger, og tørre å si ting høyt. Jeg føler meg 10 kilo lettere nå , uten at det er tilknyttet badevekta eller magerutene mine :)

Etter langtur var det bare en ting jeg hadde lyst på, og det var mine oransje pannekaker. De inneholder både søtpotet og gulrot, oppskriften har jeg postet tidligere her. Jeg pleide å være dårlig på å steke pannekaker, men nå er jeg faktisk ganske så god om jeg får si det selv. Det viktigste er nok å ha en god teflonpanne, og i tillegg ha tålmodighet til å steke de på middels varme. Jeg bruker alltid kokosolje for å steke pannekakene i, og flipper de lett med den nye stekespaden jeg kjøpte på IKEA. En investering på 30 kroner som gjør virkelig livet mitt mye enklere!

Disse er så gode at jeg kunne spist de hver eneste dag! Jeg lurer faktisk på om jeg skal lage de etter trening ikveld også, pannekake-elsker som jeg er. Jeg gleder meg skikkelig til å trene i dag, treninga går jo så utrolig bra om dagen og jeg føler meg full av treningsglede og overskudd. Akkurat som det skal være med andre ord - og det er så godt å ha den følelsen :) Ønsker alle dere en supersporty onsdag også, nå er vi halvveis til helg!

Fitnessforstyrret?

Det første jeg gjorde da bilder fra mai i 2013 dukket opp på facebook forrige uke var å fjerne taggen fordi jeg skjemtes over bildene. Og nå legger jeg de ut på bloggen slik at alle kan se de etter å ha kranglet med meg selv i en uke om jeg skulle gjøre det eller ikke. Hvorfor? Fordi jeg skjønner at noe er riv ruskende galt i mitt eget hode når jeg synes jenta på bildene under er feit.
Jeg har ikke en spiseforstyrrelse, og jeg har heller ikke ororeksi. Men jeg er den første til å innrømme at jeg har et litt forstyrret syn på mat og trening. Fitnessforstyrret er det beste ordet jeg kommer på - for det er ingen tvil om at det er fitnessen som har skapt disse rare tankene i hodet mitt. Tanker om at sixpack og blodårer er vanlig året rundt, det samme en fettprosent så lav at menstruasjonen forsvinner. Det virker som fitness har blitt en trend, og for å være helt ærlig skremmer det meg litt. Jeg elsker at flere jenter kommer inn i styrkerommet, og jeg digger at "strong is the new skinny" men likevel synes jeg tendensene er skumle. For det ligger så utrolig mye mer bak det å stå på en scene enn glitterbikini og spraytan, som mange ikke tenker over. På godt og vondt føler jeg meg medskyldig i å ha startet denne trenden, og derfor må jeg bare dele mine erfaringer med dere i dette innlegget.
Etter min første konkurranse i 2011 som dere ser et bilde fra over hadde jeg min dårligste periode i livet mentalt. Hodet mitt klarte ikke å takle den enorme forskjellen på kroppen min på så kort tid, og jeg hadde det helt forferdelig med meg selv. Jeg dro på gymmet på tidspunkter jeg trodde ingen andre skulle være der, fordi jeg ville ikke at noen skulle se kroppen min. Jeg dro ofte innom både Bunnpris, Rema og Rimi på handlerunden, fordi jeg skjemtes over hva jeg handlet og hva de bak kassa skulle tenke om meg. Aldri har jeg hatt et så "lowpoint" i livet, og hvorfor kom det? Fordi sixpacken min ble et symbol på suksess - og når den var borte, hva var jeg da? En failure, følte jeg iallefall selv. Slike tanker hadde jeg aldri hatt tidligere, før jeg stilt i fitness. Heldigvis kom jeg meg opp igjen, etter gode samtaler med venner og oppgjør med meg selv. Jeg stilte fordi jeg elsker å trene, og det å være med i en fitnesskonkurranse som derfor som et resultat av det. Men når man begynner å trene fordi en fitnesskonkurranse er målet - det er da jeg virkelig blir bekymret. Fordi med engang du har vært i sceneform er det vanskelig å akseptere kroppen sin med høyere fettprosent, i allefall hvis det eneste målet ditt med treningen var å bli så rippa at du ser ut som ei anatomibok. Og når selve konkurransen blir grunnlaget for treningen, da tror jeg det blir enda vanskeligere å akseptere å gå tilbake til en mer normal fettprosent. Jeg blir så lei meg når jeg ser tenåringer, spesielt jenter, som begynner å løfte vekter samtidig som de reduserer matinntaket sitt. Når man først begynner å trene trenger kroppen MER mat enn du har spist tidligere, ikke mindre. Den trenger overskudd for å kunne bygge muskler, den trenger ikke en stram diettplan samtidig som du tar dine aller første bicepscurls.

 

Jeg vet jo at jeg ikke er feit på strandbildene over. Hadde noen satt hodet til noen andre på den samme kroppen ville jeg absolutt ikke tenkt at den personen var feit. Jeg har bare blitt så utrolig kritisk til meg selv, nettopp fordi jeg konkurrerer i en sport som kun fokuserer på utseendet. Og ikke misforstå meg, jeg synes det er utrolig morsomt å konkurrere i fitness og sirkuset som følger med, jeg synes bare det er viktig å kunne skille sporten fra resten av livet. For hvis sixpack, blodårer og fettprostent blir alt som betyr noe hele året rundt, da er det noe som skurrer synes jeg. Jeg vet selv hvor altoppslukende fitness kan bli, men det er jo så mye mer her i livet også. Som venner, familie og å drikke øl fra en rød kopp på en seilbåt i Mexico. Jeg mener virkelig ikke å støte noen med dette inlegget, men jeg vil bare dele mine egne erfaringer og opplevelser. Med så mange nye som deltar i fitness, spesielt i ung alder, er det lett å utvikle et forstyrret syn på det enorme kroppspresset. Jeg innrømmer jo selv at jeg ikke er 100% bra enda, men jeg har det utrolig mye bedre med meg selv nå enn jeg har hatt tidligere. Jeg skulle bare ønske jeg kunne unngått nedturene på veien hit, og derfor skriver jeg dette innlegget i håp om at det iallefall treffer noen. Ikke vær så kritisk til deg selv, ha det gøy på trening og spis mye bra mat. Både kroppen din og hodet ditt har godt av det :)

Bygger bein baby!


Limited edition antishake tights / t-skjorte / løftesko (sponsede lenker)

Ukens første økt er gjennomført og den ble intet mindre enn superbra! Jeg er så glad i mandager, det er så herlig å starte treningsuka med fulle batterier og masse energi. Det gjør det så mye lettere å holde den gode trenden oppe gjennom hele uka. Jeg har som dere vet litt ekstra fokus på å bygge bein, og jeg føler virkelig at jeg har god fremgang for tiden! Spesielt synes jeg at bakside lår/hamstrings har utviklet seg bra, så satser jeg på at resten kommer etter også. En ting er iallefall sikkert, og det er at det er en fryd å trene knebøy i de nye løfteskoene mine. Jeg har aldri følt meg så stabil under løftet i hele mitt liv, så disse skoene har blitt favoritter allerede. Dagens beinøkt så ut som dette:

Knebøy 3 x 6

"Hacklift" i purmotion 3 x 10

Utspark 3 x 12

Sittende lårcurl 3 x 8

Reverse hyper i maskin 3 x 12

Pull through 3 x 15

Jeg liker å kjøre høyrep på øvelsene som tar dirkete på rumpa, og tar heller av vekter for å oppnå god kontakt. Et triks jeg ofte bruker er å tenke at jeg skal skvise fast en tikroning mellom rumpeballene mine, det konsentrerte jeg meg om da jeg kjørte pull through i dag. Det høres kanskje dumt ut, men det sørger virkelig for å holde fokuset på riktig plass. En annen ting som holder fokuset på plass er printet på den awesome t-skjorta mi - ADDICTED 2 FITNESS!


Du er ikke skikkelig fitness-blogger før du tar gymselfies med speilrefleks ;)

Det hjelper ikke bare å trene beina for å bygge de større, musklene trenger masse næring for å kunne gro. Mandag betyr høydag for denne jenta, og akkurat nå spiser jeg riskaker med bananskiver og proteinpulver på. Litt vanskelig å ikke søle på tastaturet til den fine nye macen min, men jeg er heldigvis god på å multitaske. Riskaker er  åå godt, og så enkelt! Enkle matbokser med kylling, ris og grønnsaker er også klare til senvakta på jobb. Men før den tid skal jeg pugge litt anatomi og være flink PT-student. Knallstart på uka med andre ord - og det håper jeg alle dere har også!

Challenge completed!

Dag 5 av 5 med løping denne uken er gjennomført! Jeg klarte til og med min beste tid i dag, noe som var utrolig gøy. Men det gøyeste med utfordringen var ikke tiden min, det var hvor mange av dere som ble med! Jeg har fått så utrolig mange postitive tilbakemeldinger både her på bloggen og på instagram, så en slik challenge skapte virkelig mersmak for min del. Det er bare å følge med fremover med andre ord, så vil det komme flere forskjellige utfordringer fremover! Men ikveld kan vi alle bare slappe av, og gi oss selv en velfortjent klapp på skuldra for de 2,5 milene vi har lagt bak oss denne uka :)


Over har jeg lagt ved bildebevis på min første og min siste tid på 5 kilometer denne uken, og selv er jeg superfornøyd. Jeg er ingen løper, men likevel klarte jeg å gjennomføre dette på en ganske god tid synes jeg selv. Og vet dere hva - hadde det ikke vært for dere hadde jeg faktisk ikke gjennomført dagens økt. Jeg er en helt vanlig person som alle dere, og noen ganger frister det faktisk mer å bare slappe av enn å trene. Midt i klasserommet sa jeg i dag at jeg angret på at jeg hadde lagt ut challengen, fordi jeg hadde virkelig ikke lyst til å løpe i dag. Men tror dere jeg angret etterpå? Nei - jeg har aldri angret på ei treningsøkt før og det kommer nok aldri til å skje heller!


Med ei helg på skolebenken har jeg rett og slett ikke vært innom butikken, og dagens siste måltid ble derfor litt forskjellig som jeg hadde i kjøleskapet. Torsk stekt med to hele egg og en pakke kokt skinke, sammen med grønnsaker og søtpotetmos. Kombinasjonen høres i utgangspunktet veldig merkelig ut, men det ble faktisk bedre enn forventet :) Nok mat er viktig for at kroppen og musklene skal kunne restituere seg. Det er også hvile - så ikveld skal jeg faktisk legge meg supertidlig. Opp og trene bein før jobb i morgen, så da trenger jeg å være uthvilt for å yte best mulig. Jeg har nemlig store planer om å gjøre neste uke til ei kickass-treningsuke, og jeg håper dere er med meg på det neste uke også! Bruk denne søndagskvelden til å lade opp, og gi alt i morgen sprekinger :)

Livet som PT-student

God søndagsmorgen alle sammen! Jeg skal straks sykle til skolen, men tenkte først å poste et lite innlegg om hvordan livet som PT-student er. Jeg har fått mange spørsmål om studiet allerede, så jeg håper dette innlegget er litt oppklarende for dere :) Jeg er 100% sikker på at jeg har valgt riktig studie denne gangen, for jeg kan på hånden på hjertet si at jeg aldri jeg gledet meg skikkelig til å gå på skolen før. Det gjør jeg virkelig nå - og det på en søndagsmorgen til og med! Vi har skole annenhver helg, og alt av studiematerial ligger på Ipad'en vi fikk utdelt første skoledag. I tillegg har AFPT utrolig dyktige forelesere - som gjør at pensum blir veldig interessant. For min del er det veldig gøy å faktisk lære teorien bak den fantastiske kroppen vår, jeg har jo aldri hatt en eneste time i anatomi før! Jeg har derimot mye praksis når det kommer til bruk av musklene, så det blir spennende å sette teori og praksis sammen. Kurset varer frem til eksamen i juni, og hvis alt fint på eksamen blir jeg ferdig utdannet personlig trener til sommeren. AFPT holder kurs i alle de største byene i landet, og tilbyr nå også hele utdannelsen på web for de som ønsker det. Det kan du lese mer om her, og bruker du koden NMT13 får du faktisk 5% rabatt på studieavgiften :) Jeg tok med kameraet på skolebenken i går, og knipset en del bilder gjennom dagen for å vise hvordan det hele foregår:


Selv med interessant pensum trenger jeg påfyll av energi  i form av fres og celsius, og babling med hyggelige klassekamerater mellom timene :)

Siden vi bare har skole annenhver helg er de ganske intensive, og vi holder på fra 9-18 både lørdag og søndag. Midt på dagen har vi en time lunsj, som jeg vet å utnytte til trening! Forelesningene holdes nemlig på Elixia her i Trondheim, da det er viktig å ha lokaler som passer til både teori og praksis. Under gårsdagens lunsjpause hadde jeg bestemt meg for å sette ny rekord på 5 kilometeren, og det klarte jeg jammen også! Jeg løp med kompresjonssokker for første gang, og lurer på om det er kanskje er litt av årsaken? Ny bestetid ble iallfall 26:16 - så får vi se om jeg klarer å gjøre den ENDA bedre ikveld. Gladjente med tomlene opp i kompresjonstights fra 2XU og løpeskjorte fra Craft. 

Med så mange timer på skolebenken er det viktig med mye mat for å holde energien og fokuset oppe. Når jeg sier mye mat så mener jeg mye mat også, sjekk bare matboksene mine fylt med kylling, ris og grønnsaker under. De veier over 1 kilo, og jeg må komme meg på shopping for å kjøpe noen større bokser snart. Det er jo bare såvidt jeg får pressa all maten min i disse! Litt dårlig lokk har de og, og det verste jeg vet er hvis mat faller ut i treningsbagen. Mye man må tenke på som fitnessutøver, haha! Nå må jeg iallefall tenke på å klappe sammen maskina og sykle avgårde, en ny og spennende dag venter på meg. Ha en supersøndag alle sammen - det skal jeg ha :) 

Innlegget inneholder sponsede lenker

Burger bonanza

God lørdagsmorgen! Det er helg, noe som alltid er en unnskyldning for å kose seg litt ekstra. Men kos behøver virkelig ikke å bety sukker og sjokolade, det finnes jo så utrolig mye god og sunn mat.  Kanskje gikk det ned litt ekstra i går for alle som var ute på date, eller hjemme i sofaen med isboksen :) Det må man virkelig kunne unne seg innimellom, men da er det kanskje å velge litt sunnere mat i dag. At det er helg betyr nemlig ikke at man trenger å kose seg nonstop fra fredagettermiddag til søndagskveld, alt med måte vet dere :) Jeg for min del skal lage hamburger med søtpotet båter til i dag, og tenkte derfor å komme med litt burgerinpo til dere også. Her kommer iallefall to knallgode og sunne varianter - så om du ikke har bestemt deg for kveldens middag enda har du hete tips under! 

Hva med en kyllingburger med hjemmelaget brød? Oppskriften finner du ved å trykke her - og dette er virkelig en fantastisk digg burger. Superenkel er den også, det er jo strengt tatt bare kyllingfilet stekt på panna med ferske grønnsaker til og enkelt brød av egg og havremel. Du trenger med andre ord ikke være en masterchef for å stelle i stand dette måltidet!


Jeg skal selv gå for den skikkelige hamburgeren med kjøtt - laget av karbodadedeig og med søtpotetbåter til. Åh - kjenner jeg gleder meg til middagen ikveld allerede! Fullstendig oppskrift finner du ved å klikke her,  og jeg lover at denne burgertallerkenen smaker amazing. Jeg elsker å lage sunn mat selv, med alle ingrediensene helt fra bunnen av. Da vet jeg akkurat hva jeg får i meg, og kan kose meg med den beste samvittigheten i verden. 
Jeg er jo som nevnt på skolen i helgen, og utnytter nå pausen maksimalt. Blogger og skal straks løpe 5 kilometer, og jeg har virkelig troa på at jeg klarer en bedre tid denne gangen! Jeg blir virkelig superinspirert av alle dere som er med på challengen, og jeg tenker å kjøre noen flere slike fremover. Det motiverer jo både meg og dere til å komme på trening - vinnvinn med andre ord :) Nå det løpes - ha en sunn og sporty lørdag alle sammen!

Fredagspump

Fredag igjen! Ukene bare flyr av gårde, og denne helgen er det klart for nok en kurshelg med AFPT. Det er så fint at utdanningen til personlig trening er lagt til helgene, slik at man kan kombinere det med vanlig jobb. Jeg er allerede ferdig på jobb for i dag, og har hatt tid til å gjennomføre ei økt på beina. I og med at jeg har planlagt trene bein igjen på søndag valgte jeg å la hovedfokuset på denne økta være bakside lår og rumpe.

Knebøy 3 x 5, 60 kg

Lårcurl med manual 3 x 8, 18 kg

Pull through 3 x 15, 55 kg

Bulgarske utfall 3 x 10, 14 kg

Reverse hyper i kabel 3 x 12, 22 kg 

Lårcurl med manual er en utrolig god øvelse - den river virkelig i baksiden av lårene. Den utføres med å ligge på en benk, og ha manualen mellom føttene før du senker rolig ned og løfter opp igjen. Du trenger ikke å løfte høyere enn "rett opp" trekker du manualen lenger mot rumpa vil du nemlig miste spennet i hamstringen. Det kan være greit å begynne med en lett manual første gangen du utfører øvelsen, og heller øke etterhvert. Jeg kjørte med en manual på 18 kilo i dag, men begynte på 12 kg da jeg prøvde øvelsen første gang. Smilende og blå fra topp til tå i tights / topp / sko / shaker (sponsede lenker)

Ingen fancy Valentines middag på denne jenta ikveld, men det er helt greit fordi jeg har nemlig høydag med masse carbs! Trenger ikke mer for å få meg i strålende humør - en god treningsøkt og en stor bolle sjokoladegrøt etterpå. Da er livet bra :) Jeg tenkte egentlig å lage fine hjertecookies av grøten min til ære for alle hjertes dag, men tiden strakk ikke vil. Jeg rakk likevel å lage et lite kunstverk av sjokoladegrøten min som jeg håper dere setter pris på:
Nå venter skolebenken, jeg er klar som et egg for å lære mer fra dyktige forelesere. Helt sykt å tenke på at jeg er ferdig utdannet personlig trener om noen få måneder! Jeg har en finfin kveld i vente med andre ord og ønsker dere en fantastisk flott fredagskveld :)

Utetrening

God kveld :) Det ble ingen beinøkt på meg i dag, men det ble en skikkelig lang og god tur ute i det fine været. Jeg er ikke supernazi på at jeg MÅ trene den og den dagen, beinøkta mi utsetter jeg bare til i morgen. Det handler for min del mye om treningsglede og hva jeg har LYST til å gjøre hver eneste dag, og i dag var en langtur det eneste rette. Jeg tror personlig at det er en mye sunnere holdning å ha enn å følge treningsregimer slavisk. Treningen min må tilpasses etter livet og hverdagen, ikke omvendt. Det har vært strålende vær ute i trønderhovedstaden denne torsdagen, og det måtte bare utnyttes. Men selv om det ikke ble noen tur på treningsstudioet fant vi noe gammelt gårdsutstyr som var perfekt til å ta dips og henge i! Er man treningsnarkoman, så er man treningsnarkoman sier jeg bare :)
Topplue og skibukse er fra Craft, ullsokker og genser fra Kari Traa og boblevesten er fra Rohnisch. Alle klærne finner du hos sponsor X-life.

Jeg har altså ikke et fungg av dårlig samvittighet for å droppe treningsøkta når jeg har vært i aktivitet hele dagen likevel. Det finnes nok av dager med dårlig vær som passer bedre å legge innendørs-treningen til, og heller nyte dager som denne ute. Vi har jo så fantastisk vakker natur her i Norge, det mangler bare litt snø nå så er alt perfekt. Jeg er jo så glad i å gå på ski, og jeg jeg merker jo lysten øker enda mer av å se på OL. Krysser fingrene for litt snøfall snart, men jeg er hoppende glad uansett! Torsdagssmil fra meg til alle dere 
Lønningslykke

HEI! Jeg er ei overlykkelig jente akkurat nå, jeg har nemlig klart å bruke opp nesten hele lønninga mi dagen etter den kom inn på konto. Men who cares når det gjør meg glad? :) Innlegget er altså ikke sponset, men det er rett og slett anbefalinger fra min side på hva som er verdt å bruke penger på. Med så mye tid som jeg legger ned i trening skulle det bare mangle å legge ned litt i å freshe opp resten også synes jeg. Jeg fikk min første vippeextension på Glimt til NM i fjor - og etter det var jeg hekta. Så fint, så lettvint og ikke minst så praktisk! Ingen mascara som renner når jeg svetter på trening, og ekstra glimt i øyet er virkelig ingenting å klage på. 

Før brynstylingoppe til venste - gladlaks etter nede til høyre.

Jeg har aldri gått ut døra fra Glimt uten å være fornøyd, Marthe Fjeldberg vet å gjøre meg fornøyd. Med lemping av vektskiver, kettlebells og maunaler er det rett og slett umulig for meg å ha gele- eller acrylnegler lenger. De brekker bare, og jeg gikk derfor lenge uten noe som helst på neglene. Nå har jeg begynt med shellac, som kun legges på mine egne negler. Lakken blir herdet slik at neglene holder lengre, og sitter fint på i ca. 3 uker. Med så grått og trist vær som det er ute nå ville jeg virkelig ha noe glitrende og fargesprakende, og det fikk jeg jammen også: Etter besøket på Glimt gikk jeg bort til min kjære Kristine for en aldri så liten sminkedate! Vi har jo som regel bare treningsdates sammen, men dama er jo makeup-artist i tillegg til personlig trener - noe jeg måtte utnytte :) Jeg fikk handlet inn ny sminke som står finfint i stil med de nye glittervippene mine, og var veldig glad etterpå som dere ser. Det er så gøy å være jente-jente innimellom, og ikke bare svett på treningsstudioet! Ja, du leste riktig, det var meg som nettopp skrev det der. Der er ingenting i veien for å ta det beste fra to verdener :)


Nå tenker dere sikkert, "vipper, bryn, negler og sminke - var det hele lønninga di?" og svare mitt er nei. Den gikk nemlig med til den nye babyen min: Hipphurra for min aller første Mac! So far skjønner jeg ingenting, teknisk tilbakestående som jeg er, men det kommer seg vel etterhvert! Jeg er iallefall forelska i den allerede, bare fordi den er så fin å se på. Nå er jeg klar over at dette ble er veldig overfladisk innlegg, men jeg tenker som så at det kommer dere lesere litt til gode også nemlig. Nå får forhåpentligvis bloggen litt bedre kvalitet etter å endelig ha bytta ut pc'n som har jeg hatt siden før jeg begynte på TØH i 2010(!). Virkelig på tide at jeg tok denne investeringen med andre ord, selv om jeg har klart å bruke opp lønninga allerede. Men jeg har fryseren full av kylling, laks og grønnsaker, så da har jeg egentlig alt jeg trenger :)  Ikke nok med alt dette - jeg har fri fra jobb i dag også, langtur ute i det fine været venter før jeg skal trene BEIN etterpå! For en dag, og for en lykke man faktisk kan kjøpe for penger. Den er nesten like bra som treningsgleden jeg skal ha etterpå, men bare nesten. Ingenting slår ei god beinøkt, og det har jeg store planer om å ha i dag! Hvis jeg skjønner meg på Mac'en kommer det en oppdatering på den senere ikveld - ha en strålende torsdag enn så lenge da dere :) 

#5k5dager

God morgen! Jeg har treningsfri i dag, men kom meg opp tidlig for å løpe 5 kilometer på mølla. Jeg må jo gjennomføre cardiochallengen jeg har startet, og jeg må nok en gang si at jeg synes det er utrolig gøy å se hvor mange som er med meg på den! Så fantastisk at vi kan komme i bedre form sammen synes jeg :) Jeg blir virkelig motivert av å se hvor flinke dere er, og det inspirer meg til å kjøre flere slike challenges fremover. Det får jo både meg og dere på trening - vinnvinn med andre ord! Dagens tid ble 27:03- altså bare 13 sekunders forbedring fra mandag. I går løp jeg ute og tok ikke tiden, men jeg har jo fortsatt to økter igjen denne uka å forbedre meg på. Det skal jeg nok klare - målet er å komme under 25 minutter :)

Hentet fra #5k5dager på Instagram - flinke og spreke mennesker!

Jeg er jo som dere kanskje vet fan av å belønne meg selv når jeg har gjort en god jobb, det synes jeg selv er en veldig god egenskap. Det trenger ikke nødvendigvis være noe stort, men små ting som gir glede i hverdagen. Dagens belønning var å ta sol etter løpeøkta, det er så godt å slappe av i varmen. Mange av dere har spurt hvor høy den populære anti-shake tightsen er i livet, så jeg knipset like gjerne et bilde inne på Insane sun for å vise dere hvordan den ser ut:

Rosa antishake-tights som løfter og former & matchende sports-BH fra Rohnisch

Matvrak som jeg er må også litt god mat til som belønnig. I dag har jeg for engangsskyld litt ekstra tid før jeg skal på seinvakt, og lagde et skikkelig godt måltid. Karbonadedeig stekt med chili, salt og hvitløk sammen med søtpotetmos og et lass med grønnsaker. Selvfølgelig må litt sukkerfri ketchup på - det bruker jeg på nesten all maten min! Et iskaldt glass funlight ved siden av - og lunsjen er komplett. Som dere ser har jeg hatt en veldig fin start på onsdagen, og jeg håper det samme gjelder for alle dere :)Innlegget inneholder sponsede lenker

Maxfit

Akkurat nå ligger jeg rett ut på sofaen - jeg er nemlig dødssliten etter dagens økt på Maxpuls! Timen jeg var på i dag heter Maxfit, og blir man ikke fit av denne typen trening så blir man aldri det. Dagens økt besto kun av 4 øvelser: long cycle med kettlebells, boxjumps, situps og utfall med kettlebells. Økta var lagt opp slik at vi kjørte først en runde med 40 reps på hver øvelse, deretter 30, så 20 og 10 repetisjoner på den siste runden. Altså ble det først 40 long cycle med kettlebells før vi gikk rett på 40 boxjumps, videre til 40 situps og avsluttet med 40 utfall med kettlebells. Deretter var det kun en liten pustepause før neste sett med 30 reps på hver. Rart jeg er sliten nå eller?! Jeg kjørte økta med kettlebells på 10 kg, og det var mer enn nok med et så høyt antall repetisjoner. Jeg brukte totalt 26:30 minutter på å gjennomføre, og var sykt fornøyd med egen innsats i dag! Under ser dere noen actionbilder:

Tights / løftesko / topp / sports-bhsvettebånd  (sponsede lenker)


Jeg har endelig fått mine splitter nye løftesko i posten som jeg snakket om forrige uke! Valget falt tilslutt på de oransje, og jeg var skikkelig spent på å teste de ut under dagens økt. Skoene er veldig stabile, og passer perfekt til crossfit-lignende trening. De tilpasses individuelt ved å varme de opp med hårføner, før du snører skoene på og de former seg etter din egen fot. De skal være spesielt gode til baseløft, kassehopp og klatring i tar, så jeg måtte selvfølgelig teste de ut på alle områder:


Knebøy med lett vekt på skuldrene - light weight baby!

Veldig glad og fornøyd jente som dere ser - killer treningsøkt med bra utstyr og bra folk, da blir det ikke bedre! Nå skal jeg få i meg litt bra mat også, før jeg skal finne senga og lade opp til i morgen. Da skal jeg nemlig sette ny rekord på 5 kilometeren, målet er å være bedre enn alle dere som hashtagger #5k5dager. Det kan nok bli vanskelig med så mange treningsglade mennesker som har blitt med på challengen, men jeg skal gjøre mitt beste!

Walden Farms favoritter

Det er litt flaut å innrømme det, men jeg tror faktisk ikke jeg hadde overlevd en hel diett uten produkter fra Walden Farms. Dette er kalorifrie produkter som kan bestilles på Iherb i en hel drøss med varianter. Litt sær som jeg er har jeg faktisk prøvd alle, og jeg tenkte at jeg skulle dele favorittene mine med dere :) Selvfølgelig smaker ikke dette akkurat det samme som the real deal, men til å være kalorifritt er det faktisk skikkelig bra synes jeg. Til vanlig lager jeg dressinger av mager kesam, spiser økologisk peanøttsmør og sjokoladepålegg - men denne luksusen har jeg ikke alltid på diett. Da er disse produktene virkelig full verdt :) Hvis du skal bestille noe vil koden SIV084 gi deg $10 dollar avslag på første bestilling, og det er faktisk nok til å dekke to av produktene under.

Honey barbecue saus synes jeg er veldig god å steke grønnsakene mine i, sånn at kyllingwoken blir litt mer spennende. Denne er mye bedre enn den orginiale barbecue sausen fra Walden Farms. Dressingene er jeg faktisk helt avhengig av, både på og av diett. Ceasar og creamy bacon er gode til kylling, mens thousand island og honey dijon er veldig gode til egg og laks. Jeg er spesielt fan av posjonspakningene som blir med meg på jobb hver eneste dag. Mashmallow dip bruker jeg kun i min magiske vaniljeris som du finner oppskriften på her, mens apple butter gjør seg både i cottage cheese og i søtpotetmos.

Over til de søte sakene er favorittene mine på bildet over. Pancake sirup bruker jeg selvfølgelig på pannekaker - der er den magisk! De andre tre bruker jeg på havregrøten - alt etter hva jeg i humør til den dagen. Karamell smaker bedre enn sjokolade etter mine smaksløker, og chocolate peanut spread er den beste av peanøtt-variantene. Ekte peanøttsmør er en million ganger bedre, men dette funker fint hvis du bare vil ha smaken av det. Ingen av disse er så gode at man spiser de med skje slik man LETT kan gjøre med vanlig peanøttsmør og sjokoladepålegg - men de er veldig gode å blande inn i matvarer for å sette smak på de. Havregrøt, cottage cheese, kesam, bærfluff er noen av mine favoritter å bruke de i. Når det kommer til bestilling av varer på Iherb slipper man toll og moms hvis du bestiller pakker for under 200 kr. Derfor anbefaler jeg heller å bestille mange små i stedet for store, da frakt er billig. Jeg velger som oftest alternativet til $6 dollar - og legger inn litt småvarer for å fullt opp vekten i pakken. Yogi te er en favoritt å bestille, og min nye yndlig er Tahitian vanilla hazelnut. Så god og koffeinfri - perfekt til kveldskos med andre ord.

Jeg gleder meg allerede til å spise lunsj - salat med egg og dressing fra walden farms selvfølgelig. Senere i dag skal jeg både på Maxpuls og løpe ukens andre 5k, kommer med oppdatering på tiden ikveld. Ha en fin tirsdag så lenge da dere!

Mandagsøkta

Mandag igjen :) Det hersker ingen tvil om at jeg elsker mandager, og det er heller ingen tvil om at mandag er den internasjonale dagen for å trene bryst. Jeg kunne ikke være noe dårligere enn at jeg kjørte på med ei økt jeg heller, og den ble jeg ganske så fornøyd med. Jeg har begynt å trene benkpress igjen fordi jeg har så lyst å bli sterkere i baseøvelsene dette året - noe jeg skal klare. Nyttårsforsett er jo til for å oppnåes, ikke for å glemmes iløpet av våren! Dagens økt for min del så slik ut:

Benkpress 3 x 6, 52,5 kg

Skåbenk med manualer 3 x 10, 18 kg

Brede dips 3 x 13

Cable crossovers 3 x 10, 16 kg

Pushdown med stang 3 x 8, 45 kg

Sittende tricepspress over hodet 3 x 10, 18 kg

EZ-curl 3 x 8, 22,5 kg

Hammercurl 3 x 10, 32 kg

Helt til slutt avsluttet jeg styrkeøkta med 3 x 10 hoppende pushups mellom kasser, den er så god! Utføres ved å ta en pushup oppe på kassen, så skyver du fra og "hopper" ned til gulvet hvor du utfører en ny pushup. Deretter "hopper" du opp på kassen igjen og gjentar så mange ganger du klarer. Litt vanskelig å forklare - men det er kanskje lettere å se på actionbildene under. Etter endt økt i dag måtte jeg selvfølgelig løpe min første 5k, kan jo ikke starte uken uten å kjøre på med min egen cardiochallenge. Tiden i dag ble 27:16 - den skal forbedres i løpet av uken for å si det sånn! Gleder meg til å høre hva deres tider ble - jeg må jo prøve å være like god som dere! Så gjerne post tidene deres på instagram og hashtag med #5k5dager slik at jeg noe å strekke meg etter.

Topp, tights og hood fra Better Bodies, sko fra Inov-8


Gladlaks med to tomler opp etter bra trening på favorittsenteret Hit the Gym :)

Jeg og lillesøss lagde som nevnt morsdagskake i gårkveld - og vi gikk for en lettvint variant med ferdigmix. Men det har ingenting å si når den smaker så godt, kaken falt i smak hos hele familien! Mixen kan brukes til å lage flere forskjellige kaker, men gulrotkake er definitivt min favoritt. Bare bland miksen med 4 egg, 2 dl vann, raspet gulrot og 1 boks mager kesam - så har du en sunnere, sukkerfri proteinbombe av en kake som smaker helt nydelig! Som glasur brukte vi en boks mager vanilje kesam - det enkle er ofte det beste vet dere :)


Innlegget inneholder sponsede lenker

Oransje pannekaker og søndagsturDisse oransje herlighetene smaker faktisk enda bedre enn de ser ut som! Søndag er den store pannekakedagen i mine øyne, de smaker nesten ekstra godt bare fordi det er søndag. I allefall smaker de godt når man har hatt en god treningsøkt først, slik jeg hadde i dag. Jeg lager alltid pannekakerøren klar før jeg drar på trening, slik at de er klar til steking med engang jeg er hjemme. Oppskriften på pannekakene jeg spiste i dag tidlig ser slik ut:

450 g søtpotet

300 g gulrot

2 hele egg

30 g vaniljeprotein

2 ts fiberhusk

1 ts bakepulver

3 ss sukrin

10 dråper vaniljestevia

2-3 dl vann

Kok søtpotet og gulrot til det er mykt og mos sammen med stavmikser. Tilsett så alle de andre ingrediensene før du steker i en teflonpanne på middels varme. Jeg fikk syv tykke pakkekaker av denne røra, og den holder deg virkelig mett i mange timer! "Vaniljesausen" på toppen er 15 g vaniljeprotein, 3 ss sukrinmelis og noen dråper vaniljestevia blandet sammen med litt vann - og selvfølgelig sukrin gold på toppen. Herregud så godt sier jeg bare, hvem skulle tro at søtpotet og gulrot kunne bli så bra i pannekaker? 


God og mett etter å ha spist dette heftige pannekaketårnet dro jeg hjem til mine kjære foreldre for å feire morsdag. Vi gikk først en lang og fin søndagstur, viktig å utnytte det fine været! Men selv om det var sol her i Trondheim er det fortsatt kaldt ute, så det gjelder å kle på seg godt. Ullundertøy og Goretex-sko holdt meg god og varm gjennom hele turen, samtidig som kroppstemperaturen økte litt av å leke apekatt i trærne:


Varm og superfin ullgenser & ullbukse fra Kari Traa, terrengsko i Gore-Tex fra Reebok ( innlegget inneholder sponsede lenker)

Nå skal jeg straks servere middag og sunnere gulrotkake til verdens beste mamma, før jeg skal tilbringe resten av kvelden i sofaen med familien. Lade opp batteriene til neste treningsuke med både gode styrkeøkter og cardiochallenge! Jeg er så positivt overrasket over hvor mange av dere som ville bli med - det gjør meg så glad :) Jo fler jo bedre synes virkelig jeg, sammen om å bli i bedre form. Ha en fin kveld alle sammen - og gratulerer med dagen til alle flotte mødre.

Cardiochallenge - er dere med?

Søndagsmorgen og jeg er snart klar for ukens siste økt! Stryketreninga mi går supert nå om dagen, jeg trener jo fortsatt etter Curves-programmet med litt innslag av egen fantasi. Jeg er veldig fornøyd med programmet som fokuserer på rumpe og lår,og jeg synes også fremgangen min har vært veldig god. Det er derimot på cardio-treninga jeg trenger en ekstra boost, der mangler jeg litt motivasjon nå for tiden. Men sånn kan det jo ikke være - det blir verken sceneform, SK2014 eller inn i bunaden av å droppe kondisjonstreninga! Derfor har jeg bestemt meg for å kjøre på med en skikkelig cardiochallenge neste uke, nemlig å løpe minst 5 kilometer i minst 5 dager.#5k5dager skal få fart i fettforbrenningen!

Jeg motiveres av utfordringer, av å sette meg mål og nå de. Men det trenger ikke være langsiktige mål som konkurranse eller sommerform, kortsiktige mål er et nyttig verktøy det også. Det gjør noe med situasjonen her og nå, og i dette tilfellet kommer det til å få meg til å løfte rumpa og få på joggeskoene! Da kan jeg ikke droppe løpinga, selv om kanskje sofaen eller ei OL-sending frister mer. Fordi jeg har sagt at jeg skal gjøre noe - og da må jeg jammen gjennomføre det også! Er det flere enn meg som føler det på denne måten? I såfall utfordrer jeg alle dere til å bli med på cardiochallenge! Last opp bilde på instagram og hashtag med #5k5dager - så viser vi hverandre at DETTE KLARER VI! Jo flere jo bedre, sammen kan vi løpe oss i bedre form. Så bruk søndagen til å slapp av, finn frem joggeskoene og la de stå klare til det braker løs i morgen!

Er dere med?

Superstøl og diett-pizza

Hei dere! Det har blitt helg igjen, det virker som tiden og dagene bare flyr avgårde. For min del virker det som døgnet ikke har nok timer, men jeg er en person som liker å ha mange baller luften samtidlig så da er det helt greit :) Det jeg uansett har tid no matter what er trening, for treningsøktene mine er viktige møter med meg selv. Jeg er så gammeldags at jeg skriver opp alt jeg skal iløpet av dagen i en planner, og der står også treningsøkene mine notert ned. I går stod det "beinøkt + intervall" i planneren min etter jobb og før kino. Økta ble skikkelig god, og jeg er superstøl i dag! Det gjør faktisk litt vondt bare å sitte, så ille er det. Kanskje ikke rart etter denne økta:

Knebøy til boks 3 x 6, 60 kg

Beinspark 3 x 10, 50 kg

Glutebride m/beina på step 3 x 10, 60 kg

Reverse hyper i kabel 3 x 15, 22 kg

Sittende lårcurl 3 x 8, 40 kg


Tøff camotights fra sponsor X-life finner du ved å trykke her.

Beina mine var mildt sagt motvillige til å gå opp på mølla etterpå, men jeg fikk gjennomført geriljacardio likevel. Det er så mye lettere å motivere meg selv når jeg vet at intervallene er så korte, men likevel så effektive! Jeg varmet opp lett ved å gå raskt i 3,5 minutter før jeg satte føttene på siden av mølla og økte stigningen til 7% og farten til 15. Jeg stålsatte meg og tok et dypt pust mens jeg så på at sekundene tikket mot 4:00, før jeg begynte å løpe, Jeg holder alltid fast i håndtakene på mølla de første sekundene av det første intervalldraget slik at jeg klarer å tilpasse meg hastigheten. Jeg kjørte 8 drag på 20 sekunder, med 10 sekunders pause mellom hvert drag. Det er dødstungt når det står på, men det er heldigvis fort over også! Jeg bruker 2 minutter på nedtrapping, altså tar det 10 minutter totalt å gjennomføre denne kortintervallen. DET har de fleste til til etter styrkeøktene sine - iallefall en eller to ganger i uka.

Selv om jeg er på diett liker jeg som de fleste andre å kose meg litt ekstra når det er helg. Pizza er en sikker vinner, men som regel passer ikke næringsinnholdet helt inn med diett-planen min. Da er det fint at det går an å velge diettvennlige løsninger, som min 500-kcal pizza! Med fyll og bunn er det altså totalt 500 kalorier i denne pizzaen, noe som absolutt er godkjent selv på diett. Bunnen består av 50 g havremel, 5 g fiberhusk, 1 ts sukrin, 1 ts salt, 2 eggehvitter og 1-2 dl vann. Bland alle ingrediensene utenom eggehvittene godt og la røren svelle litt mens du stivpisker eggehvitterne i en annen bolle. Deretter blander du forsiktig røren inn i eggehvittene, og smører jenvt utover et bakepapir. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 15 minutter.

 Mens du venter på at bunnen stekes ferdig lager du fyllet. Sausen består enkelt og greit av 3 ss tacosaus, 1 ts pesto og litt hvitløkssalt. I tillegg hakket jeg opp 100 g løk, 50 g paprika, 100 g sopp, 50 g skinke og 3 skiver med lettere Norvegia og fordelte utover de deigen. Sett deigen pizzaen så inn i ovnene igjen og stek videre i 10-15 minutter, eller til osten har smeltet. Gjerne topp med ruccola, sukkerfri ketchup og oregano slik som meg.Dette er i allefall godkjent lørdagskos på diett, hva blir din? :)

Skulderfavoritter og treningstrynet

Jeg synes skuldre er en ev de fineste muskelgruppene, både når det kommer til menn og kvinner. Helt ærlig er det griselekkert med store, runde skuldre i mine øyne. Derfor jobber jeg mye med mine egne, og synes jeg har fått veldig god fremgang på de. Mange av dere har spurt meg hvordan jeg trener skuldrene, så jeg tok med kameraet på gårsdagens økt for å vise dere et par av øvelsene. Jeg sa jeg skulle ha ei kanon treningsøkt i går - og det fikk jeg også! Fokuset lå på skuldre og rygg, og økta så slik ut:

 Skulderpress 3 x 6. 40 kg

Sittende sidehev 3 x 10, 7 kg

Fronthev med manualer 3 x 10, 8 kg

Upright rows 3 x 12, 22,5 kg

Brede nedtrekk 3 x 8, 50 kg

Enarms hantelroing 3 x 10, 24 kg

Pullover med manual 3 x 8, 20 kg

Militærpress er uten tvil min favorittøvelse når det kommer til skuldre. I tillegg til skuldrene belaster den også øvre del av bryst og triceps, samtidig som du må bruke kjernemuskulaturen for å holde overkroppen stabil. Her får du mye for pengene med andre ord! Øvelsen utføres ved å gå under stanga i racket, og ta et overhåndsgrep på stanga som skal være litt bredere enn skulderbredde. Press opp til du har hendene strakt over hodet, og senk kontrollert ned før du gjentar. Prøv å holde ryggen rett og uten svai, selv brukte jeg et belte for å unngå dette i begynnelsen. Denne øvelsen er tung, og jeg var dødsfornøyd med 3 x 6 på 40 kilo under gårsdagens økt. Jeg pleier psyke meg opp ved å lukke øynene, fortelle meg selv at jeg SKAL klare det, og ta et dypt pust slik dere ser på bildet under:


Trener i  den nye favoritten min, nemlig rosa antishake-tights  fra Röhnisch! Også i topp fra Better Bodies og styrkesko fra Inov-8 fra supersponsor X-life.

Fronthev er en annen skulderfavoritt for min del. Du starter i utgangsposisjon med en manual i hver hånd, jeg brukte manualer som veide 8 kg under gåsdagens økt. Løft manualen rett opp mens du holder armen strak. Løft til hånden er i lik linje med skulderen, du trenger ikke gå høyere opp enn det. Senk rolig og kontrollert ned før du gjør det samme med motsatt hånd. Noen liker heller å holde manualen med overhåndsgrep, men jeg synes kontakten blir mye bedre med et hammergrep som dere ser på bildet under: 


Over på en ryggøvelse helt til slutt, jeg synes nemlig pullover med manual er en fantastisk øvelse! Den trener primært øvre del av ryggen, men brystet belastes også under denne øvelsen. Legg deg på en flat benk og hold manualen med strake armer over hodet. Før manualen ned mot gulvet, helt til du kjenner at det er full strekk i ryggmusklene. Før manualen deretter opp igjen og sørg for å holde armene mest mulig strake gjennom øvelsen.
Det skal være tungt, det skal svi, og treningstrynet skal ikke være vakkert. Det er i allefall ikke mitt ;)

Hva er dine favoritter for trening av skuldre?Matbokser og morgencardio

I dag har jeg senvakt på jobb, men det betyr likevel ikke at jeg sover lenge bare fordi jeg kan. Vi har alle 24 timer hvert eneste døgn til rådighet, og da handler det om prioriteringer å få tid til trening. Jeg hadde derfor alarmen på klokken 07.00, og jeg innrømmer at det fristet mer å holde seg under den varme dyna. Men resultater kommer ikke av seg selv, og jeg kom meg opp og over dørstokkmila. Når jeg først er ute er det jo ingen sak, den friske lufta gjør alltid at jeg våkner skikkelig og lokker smilet frem. I dag ble det en powerwalk på ca. 50 minutter, en super start på denne torsdagen!


Skijakke og topplue er begge fra Craft

Kan ikke gjøre annet enn å smile og vise to thumbs up når det er salg på alt av langrennsklær fra Craft! Selv om det ikke er verdens beste skifohold ute akkurat nå er klærne uansett supre til å gå cardio i, slik som jeg har gjort i dag tidlig. Jeg krysser fortsatt fingrene for at det kommer snø, jeg har faktisk ikke gått på langrenn siden 2012!

Hjemme fra tur skrudde jeg musikken på høyt, før jeg stekte kylling, grønnsaker og karriris som er dagens to matbokser på jobb. Ikke lite mat som dere ser, eat to grow sier de jo! Karririsen lager jeg så enkelt som å koke risen sammen med en ss kokosolje og en ss karripulver. Det gjør så utrolig mye med smaken, og det blir faktisk skikkelig godt. Jeg liker jo i utgangspunktet ikke ris særlig godt, derfor er vanlijeris og karriris min måte å gjøre det til en smaksopplevelse på. Jeg orker jo ikke å spise noe jeg ikke liker! Nå skal jeg spise epla mi og drikke litt SAW før trening, styrke på overkropp venter før jobb. Etter treningsfri i går er jeg klar til å gi gass og ha en kickass økt i dag! 

Inneholder sponsede lenker

Carb cycling og dietten min

Det er akkurat en måned siden jeg begynte på diett nå, og da er det vel på tide å gi dere et lite innblikk i den. Til forskjell fra tidligere dietter hvor jeg har spist stort sett det samme hver dag, spiser jeg nå etter prinsippet som kalles carb cycling. Det vil rett og slett si at mengden karbohydrater jeg spiser varierer hver dag. Så langt er jeg kjempefornøyd, og føler ikke engang at jeg er på diett! Alt for mange, inkludert meg selv, prøver dietter hvor man kutter karbohydrater og går raskt ned i vekt. Problemet kommer fort når man begynner å introdusere karbohydrater i kostholdet igjen - og kiloene kommer krypende tilbake. Med carb cycling får jeg det beste av to verdener, med kaloriunderskudd uten å måtte kutte for mye i karbohydratene. Dagene mine er delt mellom høy, medium og lav i forhold til antall gram karbohydrater - og dagene ser slik ut:

Høy:  Ris, riskaker, banan, havregryn, eple, proteinpulver, kyllingfilet, kokosolje, omega-3, grønnsaker

Medium: Karbonadedeig, torskefilet, søtpotet, egg, proteinpulver, kokosolje, omega-3, grønnsaker

Lav: Egg, laks, kyllingfilet, proteinpulver, peanøttsmør, grønnsaker

 Dagene mine roteres på følgende måte: høy, lav, medium, høy, medium, lav, medium. Jeg spiser som alltid etter periodisk faste, det vil si at jeg spiser få og store måltider i stedet for mange og små. Det første måltidet spiser jeg når jeg blir sulten, som regel rundt 11-12. Det siste spiser jeg mellom 20-22, litt avhengig av når jeg er hjemme fra jobb eller trening. Under ser dere måltidseksempler på mat jeg spiser hver eneste dag, som beviser at diett-mat absolutt ikke er kjedelig mat! Det er bare kreativiteten som setter stopper når det kommer til kosthold - også når man følger en plan.

Dietten min er satt opp av dyktige Arve Kristoffersen, etter mine behov, min kropp, min treningsmengde og mine smaksløker. I tillegg til disse matvarene tar jeg kosttilskudd for å sørge for at jeg får i meg alt jeg trenger. Jeg har som dere ser ikke meieriprodukter på dietten, og det er etter mitt eget ønske denne gangen. Derfor tar jeg mutivitamin som inneholder kalsium, og i tillegg ekstra vitamin D som er veldig viktig for oss som bor her i Norge. Som regel får vi nemlig i oss vitamin D gjennom sollys, men vi er jo ikke akkurat bortskjemt med sol her i Norge. Derfor tar jeg daglig solskinnsdråper for at kroppen skal få det den trenger :) Jeg skal tross alt ha denne kroppen hele livet, og da gjelder det å ta godt vare på den! Multivitamin / Vitamin D3 - den siste er på salg til 140 kr hos sponsor X-life akkurat nå, og holder til over 1 års forbruk.

Jeg trives veldig godt med dietten min så langt, og føler absolutt ikke at jeg mangler noe, har dårlig energi eller plages med søtsug. Jeg synes faktisk det er veldig enkelt å gå på diett, alt er ordnet for meg. Jeg regner ikke på kalorier eller næringsinnhold selv, jeg bare har et ark hvor det står hvor mye jeg skal spise av hva - så gjør jeg det. Faktisk synes jeg nesten off-season er vanskeligere, men det får jeg skrive mer om i et annet innlegg. Nå skal jeg nemlig lage gulrotpannekaker og kose meg med denne ettermiddagen. Har dere noen spørsmål til dietten eller carb cycling er det bare å fyre avgårde - så skal jeg svare så godt jeg kan! 

Dagens beinøkt og ny hatøvelse

Har dere prøvd å gjøre utfall bakover før? Om svaret er nei anbefaler jeg at denne øvelsen prøves ut neste beinøkt! Den belaster setemuskulaturen i større grad en ved vanlig utfall, og jeg tørr å påstå at denne øvelsen har stølhetsgaranti. Den utføres ved å ta et stor steg bakover med den ene foten til kneet såvidt berører gulvet. Skyv deretter fra med hele fotsålen på benet som står forran, og før samtidig det bakerste kneet frem og opp. Husk å hold kjernemuskulaturen stabil og ryggen rett under hele øvelsen. Kjør 10 repetisjoner på hvert bein før du bytter fot og gjentar det hele, husk at det skal svi. Dette har definitivt blitt en ny hatøvelse for min del, nettopp fordi den svir sånn! Men you get what you work for, så jeg hopper ikke over øvelsen av den grunn - og det bør ikke du heller!


Antishake tights, treningsgenser og Inov-8 sko egnet til styrketrening

Ukens første beinøkt på Hit the Gym var knallgod, og jeg var megafornøyd med gjennomføringen! Jeg hadde god kontakt med musklene på alle øvelsene, og kjørte med relativt tunge vekter. Jeg har skrevet opp hele økta og vektene jeg brukte under, slik at dere har noe å sammenligne mot. Jeg er definitivt ikke den sterkeste jenta på gymmet, men vet dere hva, det er faktisk helt greit det! Selvfølgelig er det gøy å bli sterkere, men jeg har alltid fokus på å sammenligne meg med meg. Om jenta ved siden av meg tar 70 kg i frontbøy spiller ikke det noen rolle, fordi jeg løfter mer i den øvelsen enn hva jeg har gjort tidligere. DIN progresjon er alt som teller, aldri glem det.

Frontbøy  3 x 5, 50 kg

Ettbeins strake markløft 2 x 12, 10 kg i hver hånd

Strake markløft 3 x 8, 60 kg

Utfall bakover i smith 3 x 10, 50 kg

Bulgarske utfall 3 x 12, 10 kg - i supersett med 

Glutebridge m/strikk 3 x 12 og 3 sekunders stopp i topp

Pull through 3 x 15, 55 kg 

Som dere ser var dagens økt rimelig heftig, og jeg bruker alltid BCAA under trening for å holde trykket oppe. Spesielt under supersettene med bulgarske utfall og glutebridge hadde jeg behov for ekstra påfyll, mens svetten silte ned ryggen min. Jeg kjørte 12 repetisjoner på hver fot før jeg la meg direkte ned på gulvet og kjørte glutebridge med kun kroppsvekt og strikk. Det høres kanskje ikke så tungt ut, men med 3 sekunders stopp i toppen lover jeg at denne virkelig jobber med rumpemusklene dine! Press knærne ut mot strikken både på vei opp og ned for best mulig effekt. Jeg er iallefall helt gåen etter denne økta, og skal derfor komme meg til sengs for litt etterlengtet restitusjon. Natta!


Lenkene i innlegget er sponset

Sinnsyk start

For en sinnsyk start på treningsuka jeg har hatt! Jeg bestemte meg for å dra på dobbeltime på crossfitsenteret Maxpuls, men jeg ante ikke hva som ventet på meg. Godt var det - for hadde jeg visst hvor hardt det kom til å bli på forhånd hadde jeg nok lagt inn årene. Først dro jeg på Maxpower som er en økt med tunge løft på mellom 3-5 repetionsjoner med kettlebells. Etterpå var det klart for tabata, og det var den verste/beste tabataøkta jeg noensinne har vært med på! Den var så tung at det føltes ut som jeg skulle kaste opp flere ganger, men jeg kom meg gjennom det med alt mageinnholdet på plass. Tabata er virkelig en utrolig bra type intervalltrening, og det er ingen tvil om at det gir god effekt på fettforbrenningen. Boxjumps, romaskin, burpees, utfall og stepups var noen av øvelsene vi kjørte, og det jeg ble liggende som dette en stund etter timen for å hente meg igjen:Det er så god følelse, å vite at du ga absolutt ALT du hadde på treninga. Jeg tørr nesten å påstå at det ikke finnes noe bedre, trening gir så mye energi og lykkeendorfiner. Det gir meg også verdens beste samvittighet for å ligge på sofaen og gjøre absolutt ingenting resten av kvelden. Eller, det vil si - jeg skal spise masse mat, se serier og lese litt i skoleboka mi om muskler. Heldigvis har jeg høydag med ekstra karbohydrater i dag, og kan kose meg med en stor bolle vaniljeris. Enkelt og greit er det 150 g ris kokt med vaniljestevia og kalorifri marshmallow dip. Topp med litt sukrin gold og kanel og du har en magisk dessert som er perfekt påfyll for slitne muskler en mandagskveld. Perfekt start på treningsuka og den nye måneden - train hard og go home!


Har du startet treningsuka di like bra?

Supersøndag med lavkarbo gulrotpannekaker

Smartshakeren min med alt av piller og preworkout var pakket ned i bagen før jeg dro avgårde til skolen i dag. Nok en utrolig spennende dag med masse ny kunnskap er gjenomført, og jeg gleder meg virkelig til neste samling med AFPT allerede. Men det kjennes også at jeg ikke er vant til å sitte på skolebenken lenger, og at jeg ble veldig sliten i hodet av å sitte i forelesning fra 9-18. Kursene holdes på Elixia, og jeg hadde tidlig avtalt en beintreningsdate med flotte Kristine som selv er personlig trener. Jeg er ikke noe overmenneske jeg heller, og noen ganger frister sofaen faktisk mer enn trening. Klokken halv 6 sendte jeg derfor melding til Kristine om vi kanskje skulle utsette økta til i morgen. Tilbake fikk jeg "Nei. I dag. Ingen unnasluntring!!!" Og herregud så glad jeg er for det, for vi fikk nemlig ei god økt og en knallbra avslutning på min første helg som PT-student :)


Etter en liten energi-innsprøytning fra solstrålen Kristine og litt leking i pole-stanga på senteret så økta vår slik ut:

Beinpress 3 x 10

Omvendt hacksquat 3 x 10

Stepups med kettlebells 3 x 8 på hver fot

Ettbeins lårcurl 3 x 10 på hver fot

Strake markløft med manualer 3 x 8

For å tyne ut det aller siste avsluttet vi med et par runder med prowleren, og det er faktisk den aller første gangen jeg har prøvd denne! Vi la på 100 kilo og dyttet 20 meter over gulvet og tilbake igjen, etterpå måtte jeg hive etter pusten og det svei i lårene. Virkelig en bra måte å avslutte ei beinøkt på!


Som dere vet har jeg nå høye og lave dager i form av karbohydrater på dietten min. Det går helt fint, men i dag hadde jeg virkelig cravings på pannekaker. Jeg tror mye av grunnen til det er at det er søndag, pannekaker hører liksom med! Jeg kastet sammen ei røre som jeg satt i kjøleskapet i dag tidlig, men hadde helt ærlig ikke helt troa på den. Jeg tippet av den kom til å bli en av mange mislykkede oppskrifter som aldri havner på bloggen, men den gang ei! Lavkarbo gulrotpannekaker ble faktisk skikkelig gode, og de skal definitivt lages flere ganger. Perfekt påfyll etter en lang dag med skole og trening.

500 g gulrot

2 egg

30 g vaniljeprotein

1 ss fiberhusk

2 ss Sukrin

10 dråper stevia vanilje

1 ts kanel

1 dl vann

Kok gulroten før du moser med stavmikser og tilsetter resten av ingrediensene. Mos godt sammen og la røra svelle litt i kjøleskapet, min sto i 12 timer men det er nok ikke nødvendig for et godt resultat. Stek i panna på middels varme med litt kokosolje, jeg fikk totalt seks små pannekaker av denne oppskriften. Jeg toppet mine med økologisk peanøttsmør og litt sukrin gold, virkelig en fest for smaksløkene. Jeg blir så kreativ på kjøkkenet når jeg er på diett, denne ideen har jeg aldri tenkt på tidligere. Men det har allerede blitt en favoritt og næringsinnholdet er jo supert på en dag med lite karbohydrater. Totalt gir røra ca. 465 kalorier, 44 g protein, 34 g karbohydrater og 13 g fett. Med disse herlighetene godt ned i magen skal jeg komme meg til sengs, lade opp til den nye treningsuka som venter. Jeg har store planer om at den skal bli dødsbra, håper dere er med meg på den!


Innlegget inneholder sponsede lenker

Kaffefavoritt og frelst student

GOD søndagsmorgen alle sammen! Selv om motivasjonen min var på topp for å stå opp da klokka ringte for litt siden trenger jeg alltid en stor kopp kaffe tidlig på morgenen. Spesielt nå som det er så kaldt ute er det perfekt med en kopp kaffe for å starte dagen, det er oppkvikkende, varmende og skal tilogmed booste forbrenningen. Ikke minst så smaker det jo godt, og jeg tenkte å dele min kaffefavoritt med dere. Kanel og kaffe er en sikker vinner, men å blande ut en teskje kanel i kaffen blir som regel ikke helt bra, i tillegg til at det mangler litt søtsmak i mine øyne. Steviadråper med smak av kanel i kaffekoppen er en MAGISK god kombinasjon, og er uten tvil de steviadråpene som smaker best i kaffe etter min smak. Kaffe er jo veldig godt i seg selv, men disse dråpene setter liksom prikken over i'en og kanelkaffe er definitivt min favoritt. De smaker digg i havregrøten også, altså en sikker frokostvinner!

Inneholder sponsede lenker

Kaneldråper smaker fantastisk godt i kaffe. Det er ikke vaniljedråper, men de er derimot veldig gode i en varm kopp te.

Med kaffekoppen i hånda sitter jeg her og ser over notatene fra i går før dagens forelesning - ivrig student med andre ord! Jeg har virkelig ikke ord for hvor rett å studere til personlig trener føles for meg, og studiene kunne ikke begynt på en bedre måte. Førsteintrykket mitt av AFPT sin utdannelse er helt fantastisk, og jeg gleder meg ufattelig mye til fortsettelsen. Jeg har jo en bachelorgrad i økonomi fra før, og vet godt hvordan det er å være stundent. Men aldri før har jeg hatt den følelsen som øyeblikkelig traff meg på fredagskveld, det å faktisk studere noe jeg virkelig er interessert i og brenner for. Da gjør det plutselig ingenting om skoledagene blir lange eller om jeg må opp litt tidligere på en søndag for å lese over notatene - fordi jeg synes det er gøy og har lyst til det. Etter de første to dagene har jeg virkelig fått opp øynene for hvor mye jeg ikke kan, men herregud så heldig jeg er som faktisk nå har muligheten til å lære alt det jeg trenger. Med utrolig dyktige forelesere og en supre medstudenter har jeg virkelig troa på at dette halvåret kommer til å bli helt awesome! NÅ skal jeg pakke ned bokene, ta på meg superundertøyet og gå til skolen, 40 minutter hver vei tar jeg glatt i mot som bonuscardio! Jeg er klar som et egg til å lære mer om celler, proteiner og muskler før jeg skal trene mine egne etter skolen. Supersøndag coming up med andre ord, og det ønsker jeg alle dere også :)