hits

februar 2012

Hvorfor trene styrke?

Dere som følger bloggen min vet at jeg trener styrke for å bygge muskler. Jeg synes en muskuløs og sterk kropp er utrolig vakkert både på menn og kvinner, til og med på dyr! Jeg elsker rett og slett muskler :)  Nå er vi alle forskjellige, og langt ifra alle er like glade i muskler som meg. Men det betyr likevel ikke at man skal droppe styrketreninga, for den bringer med seg en hel rekke helsefordeler. Under har jeg listet opp noen av dem for dere: 

Styrketrening er skadeforebyggende ved at du styrker muskler, skjelett og leddene i kroppen din. Slik blir du bedre rustet til å møte fysiske utfordringer i hverdagen.

Styrketrening øker hvileforbrenningen din. Du vil altså forbrenne mer resten av døgnet ved å trene styrke.

Styrketrening reduserer risikoen for å få hjerte- og karsykdommer fordi det kan påvirke kolesterolet og redusere blodtrykket. 

Styrketrening gir deg muligheten til å forme kroppen din slik DU vil. Kondisjonstrening kan gjøre deg til en smalere versjon av den du er, men kun ved hjelp av styrketrening kan du endre form på kroppen din.

Styrketrening kan påvirke den mentale helsen positivt.


For min egen del finner jeg også en enorm treningsglede i det å trene styrke, og å se resultatene treninga fører med seg. Det gir en unik følelse av mestring, som igjen øker selvtilliten. Denne følelsen klarer iallefall ikke jeg å oppnå ved andre treningsformer, og der er akkurat derfor styrketrening har blitt min store lidenskap. Jeg vet det kan virke skummelt å ta steget inn i frivekt arealet på treningssenteret, for det syntes jeg også at det var den første gangen. Jeg ante knapt hva en manual var, og ante iallefall ikke hva jeg skulle gjøre med den. Vi må alle begynne en plass, så min oppfordring til dere der ute er å begynne i dag! Finn en manual, ta et par sett med biceps curl så kjenner du fort at dette ikke er så vanskelig og skummelt likevel. Styrketrening er bra for deg, og på toppen av det hele er det gøy! Ingenting å utsette med andre ord - så kom deg på trening og løft :)   Tenk mindre - løft mer :D

:)

Jeg har sagt det før og jeg kan ikke gjøre annet enn å si det igjen - jeg har verdens beste lesere. Uansett hva det skulle være er dere alltid der for å backe meg opp, og det betyr uendelig mye. Ord blir litt små, og jeg vet ikke hva annet jeg skal si enn tusen hjertelig takk. Jeg som liksom skal være så tøff liker egentlig ikke å innrømme dette, men jeg ble skikkelig rørt av å lese kommentarene deres. Dere er faen meg en fantastisk gjeng :D Det å høre at jeg inspirerer og motiverer dere motiverer igjen meg til å bli enda bedre. Så igjen, tusen tusen takk - jeg er så takknemmelig for at dere følger meg :) 

Uka her har startet med to killer treningsøkter, og jeg har økt i nesten alle øvelsene! Det er så fantastisk gøy når man har slike økter, og det er nesten litt sykt at det skal ligge så mye glede i noe så enkelt som å løfte en tyngre vekt enn sist. 70 kg i strakmark var lett i dag - og den vekta har jeg ikke vært i nærheten av å klare tidligere. Etter strakmarken var skulle jeg ta nordic hamstrings i den nye ribbeveggen på Kaliber, og det var noe helt annet enn hvordan jeg har kjørt den tidligere! Før har jeg kjørt denne øvelsen på en benk, hvor noen sitter på beina mine for å holde meg nede. Å kjøre den i ribbevegg var mye tyngre - men som den reiv! Jeg kommer nok til å gå hjulbeint et par dager, men klisjeen er faktisk sann: No pain, no gain!Måtte ta et bakfra også, når jeg først skulle begynne med harryflexing ;) Ettersom jeg er tom for favorittproteinet, peanutbutter chocolate, er det litt krise i heimen. Jeg har så sykt dilla på peanøtt/sjokolade for tiden, så det var nesten nummeret før jeg kjøpte meg en Snickers. Neida ;) I stedet lagde jeg min deilige miks av peanøttmel, melkesjokoladeprotein, salt, stevia og vann og var i himmelen et par minutter. Vet jeg har vist dere bilde av miksen før, men bare i tilfelle noen ikke fikk det med seg kommer det nå et nytt et: 


Prøv det og takk meg senere :D 

Nå skal jeg være flink student i en liten stund til, før jeg skal kose meg i armene til verdens beste resten av kvelden. Velfortjent føler jeg!  Håper dere har har en fin kveld alle sammen :) 

Hate it or love it

Da jeg kom hjem etter trening ikveld ble jeg nesten litt sjokka, og det er det ikke ofte jeg blir. Tydeligvis er jeg dopa, mann, bola og feit alt på engang. Jeg er fullstendig klar over at jeg åpner opp for kommentarer på kroppen min når jeg skriver en treningsblogg, men man kan fortsatt tenke seg om i 5 sekunder før man poster kommentarer om andre. Ville du ha sagt det samme til en tilfeldig person du ikke kjenner? I think not. Dette skal være en positiv blogg med fokus på treningsglede og sunnhet - så drittslengig kan dere ta med andre plasser :)

Uansett, etter NM har jeg både trent mye og spist mye ettersom fokuset ligger på å bygge. Det vil selvfølgelig tilsi at jeg har lagt på meg, både i fett og muskler. Jeg ligger i overskudd om dagen for å bygge mer, og jeg elsker å trene med overskudd. Styrken øker, energien er på topp - og treninga går rett og slett dødsbra. Nå sier jeg selvfølgelig ikke at man er nødt til å legge på seg like mye som jeg har gjort for å bygge muskler - for det er strengt tatt ikke nødvendig. Men nå er dette er valg jeg har tatt. Jeg kan såpass mye om trening og kosthold at jeg veit hva som gjør at jeg legger på meg, og jeg veit akkurat hva som skal til for å gå ned i vekt. Om andre ønsker å gå rundt i sceneform hele året er det faktisk noe jeg driter i, for det er ikke noe jeg ønsker. Vi har alle forskjellige måter å oppnå målene våre på - og dette er den metoden jeg har valgt. Nå er det i allefall for min del sånn at livet handler om mye annet enn å gå rundt med lavest mulig fettprosent også, og derfor er ikke dette et mål for meg med mindre jeg skal konkurrere selvfølgelig :) Kom over denne - og det triste er at det er alt for sant. Men jeg har bestemt meg for at det skal det ikke være i dette tilfellet, og derfor velger jeg heller å ignorere alle drittkommentarer. Haters gonna hate - det innlegget har jeg postet før og det gjelder ennå. I stedet tar jeg heller til meg alle positive tilbakemeldinger, og ønsker heller konstruktiv kritikk velkommen . Hovedpoenget er uansett at man har det bra med seg selv, og tar vare på kroppen sin. Jeg elsker kroppen min både i sceneform og som jeg er nå - og er fornøyd med meg selv. Jeg er lykkelig med kroppen min, livet mitt og er rett og slett L to the YKKELIG over hele linja :D 
Stor nattaklem fra frøken forelska & superhappy svevende på rosa skyer :D

Saftige gulrotrundstykker

Jeg skulle egentlig være flink med lekser fra morgenen av i dag, men da ei venninne ringte med og fortalte at vi hadde fått tak i billetter til Kanye West og JayZ konserten ble jeg så gira at jeg rett og slett måtte finne på noe annet. Da ble det inn på kjøkkenet for å bake noe sunt og godt! I dag ble det gulrotrundstykker, og de smakte supergodt til lunsj! Tror jammen de siste blir dagens middag, det var så utrolig godt med brødmat igjen :) I allefall når den er helt fri for hvete og gluten - da blir magen glad! Her er oppskriften:

1 egg

2 eggehvitter

60 g mandelmel

30 g bakepro

20 g fiberhusk

150 g revet gulrot

100 g cottage cheese

1 ts bakepulver

1 ts salt

1 dl vann

Bland alt det tørre godt før du rører inn egg, cottage cheese og vann. Tilsett revet gulrot til sist, før du bruker en skje til å fordele den litt klissete røren på bakepapir. Jeg fikk 10 stykker. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 30 minutter. La de avkjøle seg på rist før du skjærer de opp og har på pålegg. Smakte godt både med salt og søtt på :) Næringsinnhold per stykk blir ca. 56 kcal, 2 g fett, 7,6 g protein og 2 g karb. Næringinnhold i ting du spiser kan du enkelt regne ut på Matvareguiden.

Inn i ovnenAvkjøl

Skjær opp

SPIS :DLitt senere i dag blir det ei styrkeøkt, og jeg kjenner at jeg må varme godt opp før dagens økt! Stiv og støl etter litt andre typer trening enn vanlig i helga. Kettlebellstimen på Gympuls i går kjennes, for å si det sånn! Det var mye fokus på teknikk og riktig løfting, noe som passet en nybegynner som meg veldig bra. Jeg tror jeg har veldig godt av å få brukt kroppen på litt andre måter enn å bare løfte vekter - variasjon er en bra ting :)
Anne Berit og jeg var slitne med fornøyde etter timen på Gympuls :)


Måtte få tid til en harryflex og, med søteste AB i speilet :D 

 Har du prøvd kettlebells før?

Mikrobaking

Søndag er for meg den store bakedagen, og det hører liksom til å bake noe godt. Nå har jeg vært så flink at jeg ødela håndmikseren min, og derfor ble den sjokoladekaken jeg hadde tenkt å bake lagt på is. Men noe måtte jeg jo finne på - og derfor ble det mirkobaking! Oppskriften har jeg stjålet fra en venn av meg ( Ja, det er deg Thomas) som virkelig burde begynne å blogge selv, for han kan virkelig å lage mat! Enn så lenge stjeler jeg oppskiftene hans og deler med dere ;)

Bland 2 ss mandelmel, 2 ss sjokoladeprotein, 2 ss kakaopulver, 1 ts stevia, 1 ss cottage cheese 1 egg sammen med en klype bakepulver og en klype salt. Tilsett litt vann for å få en "deigete" konsistens - og stek på full guffe i mikroen i 2-3 minutter. Har du cravings på sjokolade er dette perfekt - ferdig på 5 minutter og smaker digg!jeg virkelig komme i gang med lekser, skolen har nemlig vært litt nedprioritert i det siste. Med bare noen få måneder igjen av bachelorgraden er vel ikke dette tiden for å slappe av, så jeg må ta meg litt sammen! Det er bare det at det er så mye annet som er så gøy :) Jeg får legge inn en skikkelig innstats  nå, før det blir ut på tur med mange firbeinte i ettermiddag etterfulgt av kettlebells trening på Gympuls! Finfin spøndagskveld i vente med andre ord :)  


Sushitime

Som dere kanskje har fått med dere ELSKER jeg sushi, men jeg har faktisk aldri prøvd å lage det selv før. I går ble det prøvd for første gang, og gjett om det skal gjøres flere ganger. Det var utrolig godt, og ikke minst veldig gøy! Man kan jo lage så mange forskjellige ruller, og legge hva man vil inni. Vi brukte salma laks, scampi og rogn i tillegg til vårløk, agurk og avocado. Til neste gang har jeg mange ideer om andre sunne herligheter som skal inn i rullene. 

Veldig fornøyd frøken med ett av fatene som var fulle med sushi :) De var ikke like fulle etter vi var ferdige, for å si det sånn :DNå har jeg virkelig helgefølelse :) Etter å ha sovet lenge ble det peanøtt-pannekaker til frokost (oppskrifta kommer) etterfulgt av en skikkelig kosetur på ski ute i marka. Resten av kvelden skal jeg slappe av og lage proteinpizza med kjæresten, før jeg skal på jobbe på Vega i natt. Veldig greit å jobbe ute i helgene når man ikke drikker noe særlig selv ;) I morgen er det klart for ei ny styrkeøkt, og jeg har funnet en ny favoritt å spise post-workout!  Vet det kanskje ikke ser så godt ut - men det er det!!! Bland melkesjokoladeprotein, peanøttmel, litt salt, litt steica, noen dråper stevia english toffee godt og tilsett vann til du får en "grøtete" konsistens. Så tar du deg en skje og NYTER herligheten! Endelig er det lørdag - kos dere alle sammen :D

Kokos & vanilje lapper

Jeg hadde en veldig gøy kveld i går, både maten og revyen stod til forventningene! Jeg spiste kyllingfajitas - det er så godt! Veldig enkelt å lage hjemme også, så det tror jeg jammen jeg skal gjøre i nærmeste fremtid! Selv om jeg holdt meg til pepsi max og dro hjem da de andre dro på byen klarte jeg å forsove meg til både intervaller og forelesning i dag. Det passet ikke helt inn i planen min, men slike ting er det fint lite å få gjort noe med:) Trengte vel litt ekstra søvn! 

Kyllingfajitas på Grønn Pepper :)

Bevis på at jeg eier noe annet enn treningsklær :D 
Siden det ikke ble skole i dag fikk jeg god tid til å lage meg mat. Derfor gikk jeg for kokos & vanilje lapper som dagens første måltid! Jeg blandet sammen 2 eggehvitter, 1 egg, 2 ss kokosmel, 1 ts steviapulver, 1 scoop Vanilla Ice protein og 1/2 ts bakepulver og rørte godt sammen. Jeg tilsatte litt vann for å få riktig konsistens, før jeg stekte de på middels varme på panna. De ble søte og gode, spesielt når de ble toppet med sukkerfritt syltetøy og cottage cheese :)Nå må jeg ta igjen litt tapt skolearbeid før det blir ei styrkeøkt litt seinere og jobb i kveld! Det er endelig fredag folkens - SMIL :D 

Torsdagstrening

Da var dagens treningsøkt over, og selv om skulda ikke er helt 100% enda er jeg godt fornøyd med økta. Jeg har kun 1 arbeidssett på hver øvelse nå, men tar alltid oppvarmingssett før øvelsene. Hvor mange kommer an på hvilken øvelse jeg kjører. På bøy har jeg ofte 3-4 oppvarmingssett, mot 1 på øvelser som sidehev. Det viktigste er å kjenne seg klar til hovedsettet! Dagens økt så slik ut: 

Rotator cuff 10 x 5 kg

Hammerstrength brystpress 8 x 40 kg

Skråbenk 11 x 17,5 kg

Cable cross 12 x 15 kg 

Skulderpress 6 x 17,5 kg

Sidehev 10 x 9 kg

Stående tricepspress 10 x 7,5 kg

Sittende tricepspress 8 x 8 kg

Sittende dips 13 x 45 kg

Stående tåhev 10 x 180 kg

Jeg trives veldig godt med den nye splitten, og liker å få kjørt gjennom kroppen så mange ganger i uka. Det er mye trening, men det er sånn jeg liker det :) Jeg har alltid med meg ei lita notisbok på trening hvor jeg skriver ned antall kilo/reps på hver øvelse, og da SKAL jeg løfte mer enn det neste gang jeg kjører økta. På den måten kommer motivasjonen mer eller mindre av seg selv :) 


Dagens første måltid ble kyllingsalat, og i dag prøve jeg å ha Thousand Island dressing uten kalorier over. Den var faktisk veldig god, så må bare tipse dere om den. Den finner dere her, og om du bruker koden SIV084 får du $5 i rabatt. Da betaler du kun for frakt for å få denne i hus :) Senere i dag blir det langt i fra kalorifri mat, ettersom jeg skal på mexicansk resturant og spise med jentene før vi skal på skolerevy. Gleder meg masse, og tror det blir en veldig bra kveld!Hva har du trent i dag? 

Run like you stole something

Dette har vært en strålende dag så langt - og jeg håper den forsetter på samme måte! :D Jeg har en app som kommer med motivasjons-quotes til meg hver morgen, og akkurat i det jeg skulle løpe intervaller i morrest kom følgende opp på skjermen min: Next time you do cardio - run like you stole something. Tipp hvem som ga full gass på mølla etter den beskjeden!? Herlig start på dagen! Så var det klart for forelesninger på skolen, og etterhvert ble det sol og skyfri himmel. Da var det bare å skippe de siste timene på skolebenken og heller få skiene på - må utnytte slike dager! :) Nå skal jeg slappe av litt før jeg skal trene styrke senere ikveld, det blir digg! Elsker dager som er fulle av aktivitet, jeg er virkelig ikke skapt for å sitte på ræva ;)

Tenkte jeg skulle fortelle dere litt om kosttilskuddene jeg tar før trening, nemlig XtraVol og Kreabolic. I tillegg tar jeg et pumomiddel for litt ekstra piff! Men det virker på meg som mange jenter er redde for å prøve kreatin - og derfor vil jeg presisere at det absolutt ikke er noe skummelt med det. Kreatin monohydrat er faktisk det best dokumenterte produktet for økt styrke og muskelvekst. Inntak av kreatin vil for de fleste føre til at man kan ta flere reps/tyngre vekter. Enkelte kan trekke litt vann i kroppen av kreatin, og jeg mistenker at dette er hva jenter er redde for. Men husk at dette er veldig individuelt, på meg har det ingen innvirkning og jeg brukte kreatin hele veien frem til NM i fjor. Så er det jo selvfølgelig sånn at det vannet man eventuelt samler i kroppen forsvinner når man slutter å bruke produktet ;) Ingenting å være redd for med andre ord!


Et hederlig forsøk på å være flink blogger å ta bilde av meg selv i speilet! Bomma bare litt ;)


Øvelse gjør mester! :D

XtraVol er rett og slett en blanding av BCAA og L-glutamin, noe jeg inntar før hver styrkeøkt. I tillegg drikker jeg også dette før hver morgencardio eller intervall, for å stimulere proteinsyntesen i kroppen. Da har kroppen litt å gå på frem til første måltid som jeg spiser rundt lunsjtider. Akkurat nå har Nordic Nutrition et pakketilbud på disse to produktene, som du finner ved å trykke her

Nå er det klart for matlaging for denne jenta, er det noe som er sant er det nemlig dette:  

Chocoholic

Hei dere! Jeg er sjeleglad for at behandlinga i går gikk bra, og at skulderen kjennes bedre ut allerede :) Den fungerte fint på ryggøvelsene i går, men jeg skal likevel ta det lettere enn jeg ellers ville ha gjort på dagens styrkeøkt. Ingen grunn til å kjøre på når man ikke er helt 100%, det er viktig å lytte til kroppen :)

Det er snart klart for dagens første måltid, og jeg skal spise tunfiskwok igjen. Bombe? Jeg er og blir et rutinemenneske, og når jeg finner noe jeg virkelig liker holder jeg meg til det helt til jeg blir lei. Svin & eple og kylling & brokkolimos hadde jeg dilla på tidligere, men nå er det altå tunfiskwok som er tingen! Lurer på hva det neste blir :)

Uansett, istedet for å vise dere nok et tunfiskwok bilde tenkte jeg heller å vise et bilde av kveldsmaten min! Dette er seriøst noe av det beste jeg får, ikke rart jeg gleder meg like mye hver gang. En boks cottage cheese, sjokoladedip, steviapulver og bær er alt du trenger! Jeg elsker vikelig sjokoladesmaken :D

Jeg liker å la bærene være halvfrossne, digg med litt tyggemotstand :) Har du ikke bær kan du godt bruke eple også, supergod kombinasjon det også!Kommer med et lite visdomsord helt på slutten :) Ikke vær redd for å prøve nye ting eller å gå litt utenfor dine egne grenser. Livet er for kort til å ikke være lykkelig, så gjør de tingene som gjør deg glad og kutt ut det som trekker i motsatt retning. Vi klarer alt det vi bestemer oss for, bare  vi jobber nok for det. Husk at if you always do what you always done, you'll always get what you always got :) Ha en forsatt sporty dag ! :D

Treningsplan

Mandag igjen - herlig! :) Jeg startet denne uka med en god runde ute i snøen med Ayla. Det blir litt mer cardio på meg nå som jeg har en hund jeg kan gå med, og det synes jeg er superkos! Så var det klart for matlanging til dagene som kommer - greit å planlegge litt :) Og når jeg snakker om planlegging så tenkte jeg at jeg skulle dele treningsplanen min for uka med dere. Jeg synes det er veldig greit å lage slike planer, for da vet jeg hva jeg skal gjøre den uka. Da er det ingen unnskyldninger - planen skal gjennomføres :) Slik ser planen for denne uka ut:Jeg krysser iallefall fingrene for at uka blir sånn, skuldra mi er nemlig ikke helt med om dagen. Jeg mistenker veldig at det er dipsen fra sist trening som utløste det, så jeg skal være veldig forsikitig med de fremover. Skal til behandling litt senere i dag, så håper vi at den blir bedre etterpå! Hvis ikke blir det veldig mye beintrening fremover :D Det handler om å se mulighetene, er det ikke det man sier?


Mindre fokus på å glise og mer på riktig teknikk neste gang kanskje ;)

Lager du treningsplaner for ukene?

Søndagstanker

Dere som har fulgt bloggen min en stund de vet godt hva mine holdninger til doping og stereoider er. For dere som ikke er klare over det, så kan dere lese dette innlegget. Jeg ville aldri rørt doping i noen som helst form, uansett hva. Det er så langt unna det jeg ønsker å fronte som man kan få det.  Doping, hvitvasking og kriminalitet er noe jeg tar sterkt avstand fra - og det er slikt anklager som har kommet mot min coach fra Kaliber. Det er heftige anklager som er reist, og jeg ble mildt sagt sjokkert da jeg leste Dagens Næringsliv i går. Nå er det også viktig å huske at her i Norge er man uskyldig til det motsatte er bevist. Så om det er hold i disse anklagene eller ikke vil tiden vise, men jeg synes uansett at dette er ufattelig trist.

Det er trist både for sporten sin del og for Kaliber treningsstudio og alle medlemmene der. Folk har lenge vært mistenksomme mot sporten, men i den siste tiden synes det som om den både har blitt mer akseptert og utbredt. Derfor synes jeg det er synd om handlinger til enkeltpersoner skal bidra til å bremse denne trenden. I tillegg synes jeg det er veldig viktig å påpeke at det er stor forskjell på enkeltmennesker og Kaliber treningsstudio i seg selv. Det er over 600 medlemmer på gymmet som bidrar til et godt treningsmiljø, og den store majoriteten ville ikke rørt noen som helst form for dop. Meg selv inkludert. Man kan ikke skjære alle over en kam, eller på noen som helst måte tro at anklagene gjelder for de øvrige medlemmene på gymmet. Akkurat derfor kommer jeg til å fortsette å trene på Kaliber, fordi det fortsatt er et utrolig bra sted å trene. Det faktumet kommer nok aldri til å forandre seg, og jeg kommer ikke til å slutte der før jeg finner en bedre plass å trene. Og det tviler jeg på at finnes :)

 
Mobilblogging

Nettet mitt har klikket, så det får bli mobilblogging i dag. Bedre enn ingenting :) Jeg har fri fra både jobb og trening i dag, og det er egentlig ganske så godt! Sov litt lenge i dag før jeg våknet til stålende sol og perfekt skiføre. Da var det bare å kle på seg superundertøy og dra ut i bymarka med kjæresten. Herlig :) Ikke bare er det gøy å stå på ski, men herregud på bra trening det er! Jeg var dødssliten da vi var ferdige, og måtte legge meg rett ut. Digg å være på skitur med verdens beste Kay :)

Gårsdagens middag ble magisk god, og jeg ble alt for mett :D Heldigvis falt de i smak hos Kay også, sånn at jeg fikk hjelp til å spise opp den store stablen av lomper! Under ser dere fremgangsmåten, step by step:

 1. Lag tzatsiki av mager kesam, presset hvitløk, revet agurk, salt og litt sitronsaft. Utrolig godt!

2. Fyll lompene med kjøtt og grønnsaker du liker. Jeg brukte laks, paprika, agurk, cherrytomat, purreløk og ruccola før jeg toppet det hele med tzatsiki

3. Rull så mange lomper du klarer å spise - og NYT :DHa en fantastisk lørdagskveld alle sammen! :D

Slag i slag

Konserten i går var ekstremt bra, og det er lenge siden jeg har hatt en så morsom kveld. Akkurat det gjorde det ekstra hardt å stå opp til 4 x 4 intervaller i dag tidlig, jeg hadde virkelig ikke lyst til å stå opp klokka 6. Men jeg visste at intervallbuddy Vegard kom til å være på gymmet, og har man en avtale så har man en avtale :) Utrolig god måte å starte dagen på, det gir så mye energi! 

Nå sitter jeg på skolen og er litt mindre effektiv enn jeg burde være. Men det er snart klart for lunsj og dagens første måltid, så satser vi på at effektiviteten kommer etterhvert! Jeg må bare beklage at jeg har vært litt dårlig til å svare på mail og kommentarer i det siste, men det går slag i slag her i gården for tiden. Mye å gjøre på skolen i tillegg til jobb, trening, venner og nyforelskelse har gjort at jeg har hatt litt lite tid til bloggen. Men jeg lover å bli bedre! Jeg er jo storfornøyd med livet, og ville ikke byttet ut noen ting så da får jeg bare ha litt dårlig tid :) 

Etter dagens skoledag er det klart for ei styrkeøkt, før jeg skal ut å gå på ski i vakre vinter-Trondheim. Etter det føler jeg at jeg har fortjent en bedre middag med min kjære før vi skal på jobb. Jeg koser meg alltid litt ekstra i helgene, og i kveld tenkte jeg å lage laksewraps! Det er utrolig godt, og ikke minst utrolig enkelt. Jeg kjøper speltlomper, lager tzatsiki av mager kesam og fyller de med røkt laks og det jeg liker av grønnsaker. Speltlomper kan du fylle med det meste, kyllingpålegg, skinke, egg, roastbeef og karbonadedeig er bare noen eksempler.  Dette er et supertips til helgekosen, godt med god samvittighet :)


Viktig å spare et par til dessert også ;) Dødsgodt med sukkerfritt syltetøy og PB2!

GOD HELG ALLE SAMMEN - MAKE IT A GOOD ONE :) 

Blåbærterter

Hei alle sammen! Da har jeg laget en god oppskrift som jeg ble veldig fornøyd med :) Blåbærtertene mine ble godt mottatt av alle andre i huset, og forhåpentligvis av dere også! Den skal definitivt lages flere ganger, tertene blir garantert gode med andre smaker av skyr/proteinpulver også :)Oppskrift:

1 egg

1 eggehvite

4 ts steviapulver

8 dråper stevia vanilje

 Bland sammen ingrediensene over før du rører inn: 

1 boks skyr blåbær/vanilje

20 g kokosmel

30 g blåbærprotein

1 ts bakepulver

Fordel røra i former og stek de midt i ovnen på 180 grader i 30 minutter. La de avkjøle seg en liten stund før du pynter med mager vanilje kesam og bær :)

Gikk ned på høykant!

Jeg har regnet ut ca. næringsinnghold for hele røra, riktignok uten mager kesam og bær. Jeg målte nemlig ikke opp dette, men tok det litt på feelingen. Uansett er det så små mengder at det ikke utgjør en kjempestor forskjell.

Kcal: 467

Protein: 57,7 g

Fett: 22 g

Karb: 13 g


Jeg fikk 4 terter og spiste to av de selv. Med et så bra næringsinnhold kunne jeg jo lett ha spist alle 4 ;) Det får bli neste gang - for de kommer garantert til å bli lagd flere ganger! Nå er det klart for trening før det blir konsert med yndlingsbandet mitt i kveld - Kaizers Orchestra. Det gledes! Ha en fantastisk torsdag videre kjære lesere :)
Cardiotime!

I løpet av ei uke blir det noen timer cardio på meg, men ikke på langt nær like mye som på diett. Det er så utrolig godt å kjøre cardio fordi jeg vil og ikke fordi jeg må. Jeg blir fort rastløs, og trenger å bruke den energien jeg har i kroppen. Derfor liker jeg godt å være i aktivitet, gjerne på så mange ulike måter som mulig. Jeg hadde fort blitt lei om jeg skulle gjøre all cardio på mølla!

Det eneste "faste" jeg har iløpet av uka er to intervalløkter hvor jeg kjører 4x4, og en time med kettlebells. Ellers blir det cardioøkter når jeg føler for det, om det er på ski, skøyter eller til fots med min nye nydelige og firbeinte cardiopartner! Perfekt at drømmemannen har hund - jeg har jo alltid ønsket meg en selv :) Det er alltid godt å gå tur ute i marka, men det er mye koseligere når jeg har selskap av denne søte skapningen: 


Ut på tur - aldri sur!

Kaken eller rettere sagt tertene jeg lagde i går ble megagode, og gikk ned på høykant! Legger ut oppskiften så fort som mulig, tenkte bare jeg skulle regne ut næringsinnhold til dere først. Da er det på tide å komme seg opp av sofaen og ut døra - I got 99 problems but doing cardio ain't one ;) 

Ikke tid til å lage matpakker?

Jeg hater å høre på når folk klager over at de ikke har tid til å lage matpakker. Jeg kjenner en alenemor med full jobb og tre barn som klarer å lage matpakkene sine, og da burde de fleste andre klare det også. Men siden vi alle som regel vil spare mest mulig tid tenkte jeg å dele et lite tips med dere. Jeg pleier å steke ca. 2 kg kyllingfilet i slengen, så har jeg mange matpakker klare. Legg de i en ildfastform med litt vann over og det krydderet du liker. Sett forma midt i ovnen på ca. 150 grader i en times tid, og gjør hva du vil den timen. Sitt på facebook, brett klær, les blogg, gå en runde cardio eller hva som helst. Fordel kyllingen i matbokser og sett de i kjøleskap/fryser.

Jeg gjør dette to ganger i uka, så har jeg all den maten jeg behøver. Da er det bare å fylle på med tilbehør etterhvert som jeg trenger det, jeg har alltid salatingredienser i kjøleskapet og grønnsaksblanding i fryseren. Med litt ris i tillegg har jeg alt jeg trenger ;) Dette har alle tid til - enkelt og greit :) Jeg har med meg matpakker overalt, på skolen, jobb eller hos venner. Jeg trives beste med å spise min egen mat, sånn at jeg vet akkurat hva jeg får i meg. Sunnere og mye billigere enn å kjøpe mat i kantina :) I dag skal jeg derimot la matpakken min være igjen hjemme, og spise sushi ute med den herlige kjæresten min. Det er jo valentines i dag, og selv om jeg ikke har brukt å feire denne dagen noe særlig er det jo superdigg å ha en unnskyldning til å gjøre noe kos! Jammen tror jeg at jeg skal bake noe sunt og godt også, så kan jeg dele resultatet med dere i morgen. Man trenger nemlig ikke å spise sjokolade selv om det er valentinsdagen ;)  

Gjør du noe spesielt på valentinsdagen?

Ny uke - nye muligheter!

Jeg kan ikke få sagt nok hvor mye jeg elsker mandager. Hver mandag våkner jeg og vet med meg selv at jeg har ei hel uke forran meg med nye muligheter som venter. Og det er en forbanna god følelse :) Jeg startet denne uka med 4x4 intervaller på Kaliber tidlig i morrest. Ettersom jeg har skolefri på mandager frister det alltid å ligge litt lenger, derfor har jeg gjort avtale med en kamerat om å løpe hver mandag og fredag. Veldig lurt å lage slike avtaler synes jeg, for da  man bare opp om morningen. Det gir så god start på dagen å trene tidlig, jeg får iallefall mye mer energi av det!

 Her har dere den usminka sannheten, svett og rød i garderoben etter intervaller :D 

Trøster meg selv med at jeg tydeligvis har trent hardt nok - wopwop!Før intervallene drikker jeg XtraVol, som er en blanding av BCAA og L-Glutamin. Smaker veldig godt, og så er det digg å bare ha en boks så det ikke blir så mye forskjellige piller og pulver! Ettersom jeg har fri i dag hadde jeg god tid til å lage dagens første måltid, og det ble en stor kyllingsalat med cashewnøtter. Over brukte jeg denne dressingen, som jeg har blitt avhengig av!Nå er det klart for litt mer skolearbeid før dagens styrkeøkt. Beina mine er fortsatt totalvraket, men de skal ikke kjøres lettere av den grunn. Ingen har vondt av å trene selv om man er støl ;) Ønsker dere alle en flott start på uka, og make the most of it! Husk at alt du trenger her i livet allerede er inne i deg, du må bare hente det ut hver eneste dag. Release your potential!

Forandring fryder

God kveld :) Dagens treningsøkt er over, og  jeg må si at jeg liker det nye programmet mitt! Jeg kommer nok til å legge til et par øvelser til på bein fremover, for jeg vil så gjerne at de skal bli bedre. Det er så nydelig med sterke og markerte bein! Uansett, det er veldig godt å få inn litt flere øvelser igjen nå. På det forrige programmet roterte jeg kun mellom 8 øvelser, så det var godt med noen nytt nå. Jeg har ikke tatt strakmark på nesten 3 måneder, og idag har jeg knapt klart å gå trapper! Call me crazy, men jeg synes virkelig det er herlig å ha treningsverk :) 

Ikke bare har treningsprogrammet mitt endret seg, men også hårfargen og sivilstatusen! Jeg som liksom skulle være stålkvinnen og ikke ha noen mann i livet mitt falt plutselig pladask og ble forelska i verdens beste fyr. Så, her er et bilde av 1 stk lykkelig rosablogger i ny favoritt-genser fra Better Bodies :D 

Jeg liker egentlig best å trene i singlett, (og synes det er latterlig at enkelte senter har forbud mot det) men denne holder meg god og varm på gymmet om vinteren. Digg! Jeg har forresten trekt vinneren av konkurransen, og det ble Hanne! Utrolig gøy med så mange tilbakemeldinger på den konkurransen, så jeg tror jeg må ha en ny snart :) Det er jo bare fantastisk om flere får øynene opp for sunn baking! Nå er det klart for litt kjærestetid før jeg finner senga, intervaller klokka 06.30 venter i morgen. Livet er herlig!

Himmelsk eplekakeSiden det er morsdag tenkte jeg at jeg skulle lage ei kake til min kjære mor - og denne ble uten tvil den beste jeg har lagd! Dødsgod, rett og slett. Denne blir nok lagd i mange flere anledninger fremover. Her er oppskriften:

2 egg

4 toppede ts steiva

1 dl vann

40 g kokosmel

1 boks cottage cheese

1 toppet ts fiberhusk

3 epler

Visp sammen egg, stevia, vann og fiberhusk før du tilsetter boksen med cottage cheese. Hell røren i en ildfastform som er kledd med bakepapir. Skjær eplene i båten og legg de på toppen av røra. Jeg trykket de litt nedi for å få plass til ekstra mye epler - det er så godt! Stekes midt i ovnen på 175 grader i 40 minutter.

På slutten av steketiden drysset jeg eplepai-krydder over, og serverte med mager vaniljekesam. Utrolig godt, og ikke minst sunt! Denne tror jeg alle mødre vil like ;) Ha en fantastisk dag alle sammen :)  

Everyday

Nå har jeg spist etter periodisk faste prinsipper siden før jul, og det er helt klart noe jeg kommer til å fortsette med. Det som er så utrolig godt med det er at det tar mye av fokuset i hverdagen bort fra mat. Nå høres dette kanskje rart ut - men til tider synes jeg at dagen min handler for mye om mat når jeg skal spise 6 ganger daglig. Jeg føler det blir litt stress å få lagt inn alle måltidene, i tillegg til at det tar mer tid. Og når jeg har andre ting jeg har mye mer lyst til å bruke dagene mine på enn å pakke x-antall matbokser å spise de passer PF perfekt for meg :)

Ellers er det ingenting "magisk"  med periodisk faste; antall kcal og næringsinnhold i maten er akkurat det samme som før. Tenkte jeg skulle vise dere en typisk matdag i min verden :) På mine to måltid med grønnsaker har jeg samlet over 1 kg grønnsaker om dagen! Det er også en av de tingene som er så fint med PF, du blir virkelig mett til hvert måltid. Under ser dere hvordan jeg spiser i hverdagen:

11.30 - Måltid 1. Magert kjøtt / kylling / kalkun / hvit fisk / reker og grønnsaker 


Torskewok

Før trening: Eple, Kreabolic, Xtravol og pumpmiddel. For tiden bruker jeg Neurocore.

Etter trening: Shake og riskaker


Shake og riskaker er best på denne måten etter min mening :D

18.00 - Måltid 2. Magert kjøtt / kylling / kalkun / hvit fisk / reker + ris og grønnsaker 

20.00 - Måltid 3. En boks cottage cheese, bær og selolje.


Jordbær, cottage cheese og funlight gele.

Og sånn går no dagan! :D

Nytt treningsprogram

God kveld :) Dagens gjøremål er over, og nå skal jeg bare slappe av og kose meg resten av kvelden. Sitter her med favoritt kveldsmaten, cottage cheese med masse sjokoladedip og karamelldip oppi - NAM :) Det er like godt hver eneste gang - tror aldri jeg kommer til å bli lei av det! Nå har jeg kjørt relativt lett gjennom de to dagene på det nye treningsprogrammet mitt, og fra i morgen skal jeg virkelig kjøre på. Programmet har jeg fått av coach Gunnar, og jeg skal kjøre programmet sammen med han noen økter fremover. Alle har godt av litt veiledning og pushing innimellom :) Tenkte jeg skulle vise dere splitten, den ser slik ut: 

Dag 1:

Ettbens benpress 1 x 6-8
Utspark 1 x 9-11
Knebøy 1 x 12-15 eller V-squat (Hammer Strength) 1 x 12-15
Sittende lårcurls 1 x 6-8
Nordic hamstrings 1 x 9-11
Chins parallellt grep 1 x 6-8
Foroverbøyd roing med stang eller Hammer Strength rows 1 x 9-11
Chins bredt grep eller nedtrekk bredt grep 1 x 12-15
Facepulls eller hammer strength roing høyt grep 1 x 9-11
Omvendt flyes 1 x 12-15
Hammer curls 1 x 6-8
Konsentrasjonscurls 1 x 9-11
Cable curls 1 x 12-15

Dag 2:

Rotator cuff øvelser 2 sett x 10 reps
Benkpress eller hammer strength brystpress 1 x 6-8
Skrå hantelpress eller skrå maskinpress 1 x 9-11
Cable crossovers eller brede dips 1 x 12-15
Militærpress eller sittende hantelpress over hodet 1 x 5-8
Sidehev 1 x 9-11
Liggende enarms tricepspress med hantel 1 x 6-8
Sittende enarms tricepspress over hodet 1 x 9-11
Sittende dips 1 x 12-15
Stående tåhev 1 x 9-11
Sittende tåhev 1 x 12-15
Mage 2 sett

Jeg kommer til å kjøre disse øktene annenhver dag, og trene styrke 6 ganger i uka. Tror dette blir bra jeg :) Så må jeg bare si at det er kjempegøy at så mange er med på konkurransen, og jeg synes det er kjemepegøy med så mange tilbakemeldinger! Nå skal kroppen legges på lading, jeg har nemlig vært dum nok til å gå med på å løpe intervaller klokka 06.30 i morgen tidlig! Kjenner det kommer til å bli hardt, men no pain no gain - er det ikke det de sier? ;) Ha en fortsatt sporty torsdagskveld :D 

Konkurranse!

Jeg synes det er skikkelig gøy at så mange er positive til bikini-klassen! :) Fortsett å meld interesse for det i Norway Open sin facebook gruppe her.

Det stoppet opp på Starting Strenght programmet mitt, og jeg begynte med et nytt treningsprogram i dag. Det er en to-splitt, og jeg tror jeg kommer til å like det! Jeg er supermotivert nå om dagen, og GLEDER meg virkelig til å trene om dagene. Ingen tvil om at trening gir mening for denne jenta :) Som jeg har nevnt mange ganger er det viktig med næring etter trening. For min del blir det shake og riskaker, som jeg spiser på denne måten: 


Melkesjokoladeprotein + litt sukrinmelis blir plutselig til sjokoladepålegg :D 

Det virker som mange har fått opp øynene for sunn baking, og ingenting er bedre enn det! Det aller meste man trenger  finnes på Iherb, og jeg har skrevet en liten "guide" til siden som du finner her. Tenkte jeg skulle ha en liten konkurranse her på bloggen som inspirerer til sunn baking, og en heldig vinner kan derfor vinne stevia pulver, peanøttmel og kokosmel! Alt du trenger å gjøre er å legge igjen en kommentar om hva du vil lese mer om her på bloggen( og på Facebook-siden) , så trekker jeg en vinner på søndag. Det er jo tross alt den store bakedagen, så det passer bra føler jeg :)

Selv om dere alle (forhåpentligvis) vet dette fra før, vil jeg bare minne dere på at trening gjør oss i bedre humør! Så om du har en litt dårlig dag veit du hva du skal gjøre - train hard or go home!Ha en flott kveld alle sammen - vi er halvveis til helg nå :D

Bikini til Norge?

Jeg har tidligere nevnt at jeg kunne tenkt meg å stille i en klasse som heter bikini, men den har vi desverre ikke i Norge ennå. I denne klassen skal jentene fortsatt være veldig bra trent, men ikke i nærheten av den størrelsen og hardheten man ser på bodyfitness-jentene. Å få innført en slik klasse tror jeg ville vært super positivt for sporten, da den kanskje appelerer til flere jenter :) Ikke minst er det en super plass å begynne - så kan man heller satse på bodyfitness etterhvert. Det er det jeg kunne tenkt meg å gjøre, det er jo så gøy å konkurrere! Så er det ikke til å stikke under en stol at alle jentene som stiller i denne klassen ser DØDSBRA ut, og det er jo heller ikke å forakte ;) 

Nå er det sånn at det skal være en konkurranse som heter Norway Open her i Trondheim til høsten, og det hadde vært utrolig kult å få til en bikini-klasse der! Men da må det jo selvfølgelig være interesse for det - altså at det finnes jenter der ute som har lyst til å være med å stille i denne klassen :) Jeg vil oppfordre ALLE som kunne tenkt seg å stille i denne klassen til å melde seg inn i facebook gruppen til Norway Open som dere finner her, og post et innlegg om at dere ønsker bikiniklasse. Jeg har allerede gjort det :) Her er noen av mine favoritter som stiller i bikini, som en liten inspirasjon:


Indiana Paulino


Leigh Lingham


Nathalia Melo

Kunne du ha tenkt deg å stille i denne klassen? :) 

SjokoladekakeJeg skulle egentlig poste dette innlegget i går, men blogg.no kranglet litt med meg og ville ikke laste det opp. Heldigvis er denne kaka så sunn at den like gjerne kan nytes på en mandag også! Den ble luftig, smakfull og god - og du kan derfor spise hele kaka med god samvittighet. Det eneste minuset er at da blir du kvalm - og ja, jeg snakker av erfaring ;) 

Oppskrift:

1 egg

2 eggehvitter

15 g mager kesam

15 g mandelmel

15 g melkesjokoladeprotein 

10 g kakao

10 g pofiber

4 toppede ts stevia ekstrakt

ca. 0,5 dl kaffe

1 ts bakepulver

Stivpisk eggehvitene i en bolle og sett tilside. I en ny bolle blander du de resterende ingrediensene godt. Vend forsiktig inn eggehvitene i deigen med en skje eller lignende - det skal ikke piskes sammen. Kaken stekes midt i ovenen på 175 grader i ca. 20 minutter. La den avkjøle seg før du legger på glasur. Glasuren lagde jeg enkelt og greit av raw kakaopulver, sukrinmelis, stevia vanilla cream og vann. Blandes godt sammen og smøres utover kaken. 

Lag, spis og nyt :) 

Stolt

Hei kjære lesere :) Da var lørdagskvelden endelig her, og jeg håper dere alle har ei strålende helg. Jeg er for min del overlykkelig om dagen og ikke minst utrolig motivert! Motivasjonen går vel litt i bølgedaler for oss alle, men akkurat nå er jeg skikkelig gira. Liker å være tilbake i det moduset :) Jeg har så mye å se frem til - ikke minst teambuilding med Better Bodies i Stockholm april! Det er så utrolig mange fantastiske utøvere med på det teamet - og jeg er virkelig stolt over å være en del av det. Enn at lille meg får være med ved siden av disse atletene - det er jo helt sykt :)  Alle utøverne kommer til å blogge en gang ca annenvær uke på hjemmesiden deres, og min første post finner dere her.Jeg fikk testet de nye produkutene i går, og likte de med engang! Sjokolade & kokos protein var NAM :D Perfekt for ei som er glad i søte saker! Jeg jobbet både i natt og i dag - og jammen skal jeg på jobb i natt igjen også. Ikke mye tid til avslapping i helga med andre ord ;) Men akkurat nå skal jeg ta meg en tur på Bluebox uansett, både for å bli litt brunere og slappe av. Etterpå blir det jentekveld før er å finne i døra på Vega Club her i Trondheim. Finfin lørdagskveld!

GOD HELG ALLE SAMMEN! 

Lean lunch

First things first: takk for alle "god bedring" hilsningene på forrige innlegg, dere er herlige :)

Jeg fortsetter trenden med å gjøre ingenting i dag og, og droppet skolen til fordel for å lese hjemme. Vet selv hvor irriterende det er å ha en superforkjøla sidemann i forelesningssalen, så ble det selvstudier i dag. Treningsfri blir det også i dag, så er jeg forhåpentligvis fit for fight igjen i morgen!

Jeg har akkurat spist dagens første måltid, kyllingwok med ruccola. Som jeg har nevnt før har krydder utrolig mye å si - jeg kan lett spise kyllingwok 7 dager i uka så lenge de er krydret ulikt. Da blir det som en helt annen rett! Jeg var i humør for noe spicy i dag, og stekte kyllingen med tandoori masala krydder før jeg helte et halvt glass karri over grønnsakene. Gledet meg masse til å spise det, og ble derfor dødsskuffa når jeg ikke smakte noen verdens ting! Smaksløkene har vist blitt sjuke de og ;P Jaja, det så iallefall godt ut!Nå skal jeg vende tilbake til skolebøkene mine, og drikke x antall kopper te iløpet av dagen. Snart er jeg nok frisk som en fisk :) Ha en fin dag kjære lesere, snart er det helg!

Till I collapse

Mottoet mitt er train hard or go home - og i dag måtte jeg rett og slett bare go home. Eller, jeg klarte faktisk ikke å gå hjem engang så jeg måtte bli henta. Jeg følte meg i ok form da jeg kom til gymmet, til tross for at jeg er tidenes snørrunge med det som kjennes ut som et barberblad i halsen. Knebøy, benk og chins gikk helt fint, og det var null problem å gjennomføre settene. Da jeg kom til dips derimot kjente jeg at alt ikke var som det skulle, men prøvde å gjennomføre økta likevel. På det siste settet sviktet hendene mine under meg, og jeg fikk så vidt av meg vektskiva før jeg kom meg inn på do og spydde. Så nå har jeg tatt hintet - kroppen er ikke helt frisk og vil vel ha litt pause. Resten av kvelden skal jeg ikke gjøre noen verdens ting, bare la kroppen slappe av og hente seg inn igjen. Selv om jeg egentlig har 1000 ting jeg skulle ha gjort får det bare vente, i kveld er det selvpleie som gjelder. Jeg er jo en positiv sjel, så jeg får se på det sånn at det var bra det skjedde seint i økta :D 75 kilo i bøy i dag, det hadde jeg aldri trodd! Hvis jeg kommer meg til 80 kilo før fremgangen min stagnerer skal jeg være dødsfornøyd :D


Blid og fornøyd før økta i dag, ikke like blid etterpå ;) 

Nå skal jeg lage en svær kopp te før jeg skal begynne med å gjøre ingenting ;) Håper alle dere har hatt en bedre treningsdag enn meg!