hits

januar 2017

Keep it simple

I dag hadde jeg lite kreativitet både på treningsfronten og på middagsfronten. Da er det greit å huske at det ikke må være så fancy bestandig, noen ganger er det beste å holde det enkelt. Laks og rotgrønnsaker er en middag som nesten lager seg selv i ovnen, superlett og kjempegodt. Kutt opp grønnsaker og fordel på er stekebrett med litt olje og krydder etter ønske. Sett inn i ovnen i omtrent 25 minutter, før du legger inn laksen. La det steke videre i omtrent 15 minutter, og plutselig er maten klar!

Når det kommer til trening så må ikke kruttet finnes opp hver gang her heller. Baseøveler er alltid en sikkre vinner, og økta mi ble derfor knebøy, strake markløft, pushups med ekstra vekt og militærpress.  Fire øvelser, og fem sett på hver øvelse. Det ble ei skikkelig god økt, det trenger ikke å være vanskeligere!

Genser og tights er begge fra Röhnisch / sko fra Reebok (sponsede lenker)
Ha det i bakhodet neste gang det skorter litt på kreativiteten, for det trenger ikke å skorte på god mat eller trening av den grunn. Ha en super kveld alle sammen ♥

Skilykke

Jeg lovte jeg skulle komme med en oppdatering på skituren vår, for den var så fin! First things first, skivogna er ikke sponset. Vi har kjøpt den helt selv, og det var kjærlighet fra første tur. Jeg har jo aldri prøvd å gå på ski med pulk, men det var utrolig lett å gå med denne vogna. Det jeg liker så godt med den er at man enkelt kan ta av skiene, for å gjøre den om til en sykkel- eller løpevogn. Helt genialt synes jeg! Det eneste som var kjipt er at det ikke går an å legge ned ryggen i sovestilling, det savnet jeg. Nå skal det sies at Ulrik som hele tiden uansett, så han hadde det fint inne i vogna si. Den var overraskende lett å ha bak, så det ble ikke så mye ekstra trening som jeg trodde. Jeg fikk opp pulsen likevel, så nå krysser jeg fingrene for masse snø fremover også. For flere turer som dette vil jeg gjerne ha!
To tomler opp fra meg, det er så deilig å være ute på ski. Nesten like god ert er det også å komme inn igjen, med røde kinn og Kvikklunsj! Jeg måtte dele med Ulrik, det virker som han kommer til å bli like glad i sjokolade som mammaen sin. Kvikklunsj må faktisk til når det er helg og skitur, så det er enda en tradisjon han skal få lov til å lære seg med engang ♥

Klar - ferdig - ski!

Annonse 

Nå i helga er vi som nevnt på Røros, og Ulrik har vært med på skitur for første gang. Det var kjempegøy og lillegullet delte heldigvis meningen min. Jeg elsker å være i aktivitet sammen med han, og vet at det er mange flere spreke foreldre der ute! Det er jo ingen grunn til å holde seg inne selv om det er vinter, for det er faktisk ingenting som heter dårlig vær. Kler man seg godt nok går det helt fint, og nå er det enda lettere å holde bebisen varm. Libero har nemlig en ny kampanje pågående hvor alle som registrerer minimum åtte bleiekoder får tilsendt en body fra Swix!

På innsiden av alle bleiepakker i Libero Ski Collection finner dere koder, og alle som registrerer minimum åtte koder på libero.no får denne herlige bodyen i posten. Det gjelder så langt beholdningen rekker, og dere kan lese mer om kampanjen her.  Både Ulrik og mamma er kjempefornøyd, han kanskje mest med å få leke med alle bleiepakkene. Det er rart med det, alt annet enn lekene hans er jo kjempegøy! Så det å få leke med bleier kan dere tro var stor stas for min lille favoritt ♥


Alle bleiepakkene i Libero Ski Collection er tydelig merket slik dere ser på bildet under, så fremover er det bare å se etter disse i butikken! Libero touch er også med i kampanjen, det kan være kjekt å vite. Det er superlett å registrere kodene inne på libero.no, og kampanjen varer frem til 30.april. Innen den tid regner jeg med mange av dere også har kjøpt en god del bleiepakker, så det blir nok mange fornøyde bebiser som tasser rundt i denne bodyen i vinter. Den kommer utvilsomt til å bli brukt mye her i huset, for denne vinteren skal vi bruke utendørs sammen.
Jeg synes det er så viktig å starte med gode tradisjoner tidlig, og da er det jo nesten for ille at Ulrik ikke har vært med på skitur før nå. Jeg har heller ikke gått på ski siden jeg var gravid før denne helga, så det var jammen på tide. Ønsker dere alle en helt strålende søndag og lykke til med samling av bleiekoder! Vi skal ut på skitur igjen, dette været må virkelig utnyttes ♥

Hotellfrokost og hjemmelagde knekkebrød

Vi er på Røros i helgen, og jeg har nettopp inntatt tidenes hotellfrokost. Jeg ble stappmett etter denne porsjonen, og nå skal jeg ha masse energi til skitur. Begge gutta lader opp med å snorke i senga, og da tenkte jeg å benytte anledningen til å gi dere en utrolig god oppskrift på hjemmebakte knekkebrød. Det var en den av frokosten min, og jeg kom på at det er lenge siden jeg har postet en knekkebrødoppskrift! For å lage knekkebrød trenger du:

7 dl vann ♥ 4 dl sammalt rug grov ♥ 2 dl havregryn ♥ 2 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø ♥ 1 dl sesamfrø ♥ 1 dl gresskarkjerner ♥ 1 ts salt ♥  2 ts sukrin


Bland alle ingrediensene godt, og fordel utover et bakepapirkledd stekebrett. Denne oppskriften gir nok røre til to slike brett. Stek midt i ovnen på varmluft i 175 grader i 10 minutter. Deretter tar du brettet ut, og deler skjærer passende ruter for knekkebrødene før du setter brettet inn igjen. Nå skal det stå i 30  minutter, før du åpner døren på stekeovnen og steker de slik i 10 minutter. Lukk døren og stek knekkebrødene i nye 10 minutter, før du tar de ut og lar de avkjøle seg på rist. Disse blir utrolig gode, er supersunne og smaker digg med alle typer pålegg på.
Dagens tips fra meg til dere, nå venter jeg bare på at guttene mine skal våkne så vi kan komme oss ut på ski i det nydelige været! Ha en strålende helg alle ♥

Det enkleste og beste

Jeg vet at jeg har blogget mye om lomper i det siste, men det er så genialt! Jeg jobber jo i treningsbransjen, og nå i januar er det full fart hele tiden. Selv om det er hektisk er det viktig å fylle på med energi, og da er lomper en av de beste og enkleste løsningene jeg vet av. De kan fylles med det meste, koster ikke mye og er helt perfekte på travle dager. Disse er fylt med skinke, ruccola, cherrytomater og rødløk. Så godt og så enkelt, det skal virkelig ikke så mye til!

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Lomper funker til frokost, lunsj og kvelds, stek de i panna med litt ost så har du plutselig en digg middag også. Nå må jeg sette i gang med arbeidsdagen, håper alle dere som leser dette har en strålende torsdag. Jeg setter kjempestor pris på at alle dere titter innom her hver dag, det skal dere vite ♥

Pushup party

Dette innlegget skulle jeg egentlig lage i går kveld, men etter treninga så sovna jeg på sofaen. Sånn er livet som småbarnsmamma, søvn kommer først! Uansett, pushups er en utrolig morsom øvelse som det kan gjøres uendelige varianter av. Jeg synes personlig øvelsen er undervurdert, for du kan trene så mange deler av kroppen ved å ta pushups. Som med mye annet er det bare kreativiteten som setter begrensningene her også. Jeg tenkte å vise dere noen morsomme varianter i dag, kanskje blir de favoritter hos dere også! Pushups med beina på ball er kanskje ikke noe nytt, men hvis du løfter det ene beinet får du en ekstra utfordring til kjernen samtidig som du får brukt rumpa litt. Bytt bein for hver repetisjon du tar.

Ny favoritttights fra Röhnisch finner dere her(adlink)


Pushups med hopp mellom skiver er det lenge siden jeg har prøvd, og her hopper jeg en del lavere en før så jeg har litt å gå på. Start med brede pushups på vektskiver, før du "hopper" direkte ned i en smal pushup mellom skivene og deretter ut til bred pushup igjen. Det som er fint med denne øvelsen er at hvis den føles lett kan du bygge opp vektskivene for ekstra utfordring.Pushups på stående vektskiver var faktisk tyngre enn jeg trodde, men det gikk helt fint. Her må magen virkelig være med under hele øvelsen, og krever mye stabilitet.
Kom gjerne med deres pushup favoritter også, det er så gøy å prøve nye ting!

Mandag ned fra tronen

Mandager så lenge jeg kan huske vært favorittdagen min, fordi starten på ei ny uke betyr alltid at jeg har mye gøy som venter. Jeg har fortsatt like mye morsomt som skjer i livet, men mandager er ikke favoritten lenger. Lørdag og søndag har inntatt tronen over favoritt-dager, fordi jeg setter sånn pris på at hele den lille familien vår kan være sammen. Det er rart å tenke på hvor mye som har endret seg etter Ulrik ble født,  Uansett, poenget mitt med dette var at jeg vet at mandager langt i fra er favoritten hos mange. Jeg klarer å sette meg litt mer inn i det nå, og tenkte derfor å komme med et lite tips for å gjøre mandagen din hakket bedre. For hvis du starter den med en skikkelig god frokost, da har du kommet langt! Det trenger ikke å ta lang tid heller, bare unn deg selv en ekstra god start på uka. Hvis du står opp 10 minutter før du pleier kan du kose deg med frokost og kaffe uten å stresse, og bare det gjør mandagen litt bedre. Her har jeg ei stor skål med kesam + vaniljekesam, toppet med jordbær, blåbær og mandler. Ferdig i en fei, og en fryd for både ganen og øyet.

Min start på uka ble utvilsomt bedre av denne starten, og jeg ønsker dere alle en superstart ♥

Speltlompelasagne & salat

Speltlompelasagne blir ofte servert her i huset, det er en middag som er så god og lettvint. Den kan like gjerne serveres en lørdagskveld som på en hverdag, denne lasagnen er så god! Jeg har postet oppskriften mange ganger før, men her kommer den en gang til. Start med å lage kjøttsaus av 400 g karbonadedeig, ett lite glass tomatpure, en løk, en presset hvitløk , salt og litt vann.. Stek karbonadedeigen før du tilsetter løken, og tilslutt vannet og tomatpureen. La det putre i noen minutter, smak gjerne til med mer krydder. Når den er ferdig legger du kjøttsausen, speltlomper og cottage cheese lagvis i en ildfastform. Jeg bruker en stor boks mager cottage cheese og seks speltlomper på en lasagne. Etter det siste laget med kjøttsaus legger du på ost, og steker i ovnen på 210 grader til osten har smeltet. Det tar omtrent 15-20 minutter, og da har du god tid til å lage salat. I dag ble salaten ekstra god, med rødkål, mango, fetaost og mini grissini i. Sammen med lasagnen ble det midt i blinken etter en aktiv søndag.

Jeg blir virkelig aldri lei av denne retten! Hvilke retter er gjengangere hos dere? ♥

Svigaranti

Innlegget inneholder sponsede lenker

Følelsen etter ei treningsøkt altså, den er det så lite som slår! I Jeg trener stor sett fullkroppsøkter nå om dagen, men i dag kjørte jeg litt ekstra på bein. Noen av øvelsene tenkte jeg å dele med dere, og jeg håper dere tester de ut. Dette er nemlig panserøvelser, som garantert kommer til å svi. Ettbeins lårcurl og glutebride på ball er favoritter hos meg, og får virkelig fyr på både bakside lår og rumpe. Lårcurl starter slik dere ser på det øverste bildet, før du strekker foten helt ut samtidig som du holder hofta oppe. Det samme gjelder når du trekker beinet til deg igjen, hofta skal holdes oppe under hele øvelsen. Det er nemlig det som gjør den så tung!  Glutebridge er tung den og, start med rumpa i bakken og det ene beinet på ballen. Trykk fra med hælen og løft hoften så høyt du klarer, da skal det svi godt i rumpa! Jeg kjørte først 12 reps på hver fot på lårcurl, før 15 reps på glutebridge.

Tights fra Reebok / genser fra Craft / alt av treningsutstyr fra Abilica

Det ble ikke bare bein, jeg fikk inn litt kjerne og! Denne øvelsen var det ei på jobb som viste meg, og hun fikk det til å se så lett ut. Jeg kan garantere at den er alt annet enn lett, men det er en veldig morsom øvelse. Ta ei vektskive, sett den på høykant og bruk den som et ab-wheel. Det vil si at du står oppreist samtidig som du lener deg mot vektskiven. Trill vektskiven fremover, samtidig som hele kroppen blir med. Jobb deg så langt frem du klarer, før du triller deg tilbake til startposisjon. Dette krever utrolig mye av kjernen, og jeg skal virkelig jobbe for å komme meg enda lengre ned. Her er det viktig at du retter ut kroppen samtidig som du triller fremover, slik at magemusklene får seg en skikkelig omgang.

 

Etter knebøy og strake markløft og øvelsene på ball dere så øverst i innlegget bestemte jeg meg for å ta ut alt beina hadde igjen. Hoppende hipthrust har jeg vist dere før, men denne varianten er forhåpentligvis ny for mange av dere. Øvelsen starter på vanlig måte, men med en step/benk plassert rett foran det fremste benet. Gå så dypt ned du klarer før du hopper direkte opp på steppen foran. Har du god spenst kan du også velge å ha en høyere step enn det jeg bruker, evt bruke en benk. Det kan være lurt å prøve seg litt frem, og øke høyden gradvis. Denne har blitt en ny elsk/hat øvelse, men kanskje mest elsk. Vil dere se video av øvelsen kan dere se den på snap. Videoblogging er jeg dessverre ikke så god på, så det meste av videoer vil komme der. Noramathisen er brukernavnet :)
Det var dagens øvelser med svigaranti, jeg står virkelig inne for den garantien. Test de gjerne ut og fortell meg hva dere synes, jeg mener utvilsomt at denne økta har gjort meg fortjent til litt ekstra smågodt i kveld ♥

Den beste starten på dagen

Det er ikke så mye som slår pannekaker til frokost, det er noe av det beste jeg vet! Pannekakerøre holder seg også fint i kjøleskapet, så hvis dere lager pannekaker steke opp røra flere dager på rad. Da blir valget av frokost mye enklere, og starten på dagen blir så mye bedre.

2 egg ♥ 100 g cottage cheese ♥ 2-3 dl melk

1 dl havregryn ♥ 100 g havremel ♥ 2 ss sukrin gold

Bland alle ingrediensene, kjør gjerne sammen med blender hvis du ønsker en glatt røre. Stek på middels varme i panna, gjerne med litt smør i. Det gjør at pannekakene blir ekstra gode synes jeg! Dere kan også smake til med kanel og kardemomme hvis dere ønsker litt ekstra smak, det er jeg veldig glad i! Topp med det du har lyst på, jeg valgte cottage cheese og bær, Frisk og god start på dagen!

Håper dere tester oppskrifta, den er så god! Ha en nydelig fredag alle ♥

Vitaminboost

Hei alle! Jeg våknet i dag med sår hals og tett nese, da er det bare en ting å gjøre. Gi kroppen en skikkelig vitaminboost og litt hvile, så gir jeg meg selv de beste forutsetningene for å bli frisk som en fisk igjen fort. Når halsen er vondt frister det ikke alltid like mye å spise, men det er veldig viktig å fylle på med god næring til kroppen. Derfor gikk jeg for juice og cottage cheese, som er enkelt å få ned. Juicen ble utrolig god, selv om smaksløkene er redusert kjente jeg virkelig smaken av denne. Jeg brukte saften av tre appelsiner, en halv grapefrukt, en halv sweetie og en ananas. Masse vitaminer og god smak i en fei!

Med dette i magen er jeg klar for å starte arbeidsdagen, mens kroppen skal få fri fra trening i dag. Ønsker dere alle en herlig lillelørdag ♥

Effektiv trening med supersett

Helsedirektoratet anbefaler minimum 30 minutter med daglig aktivitet for voksne. Samme hvor travel hverdag du har, så er min mening at alle får til 30 minutter. Det handler faktisk kun om prioriteringer, og om du bestemmer deg for å sette av 30 minutter hver dag. Jeg vet at mange tenker de må ha lengre tid for å få inn ei treningsøkt, men du trenger faktisk ikke det! 30 minutter holder i massevis hvis du bruker tiden godt. Mitt beste tips til alle som sliter med dette å få tid til trening er å prøve supersett. Du gjennomfører et supersett når du tar to øvelser etter hverandre uten pause. Når du har gjennomført begge øvelsene tar du en kort pause, før du gjør øvelsene rett etter hverandre igjen. Økta jeg kjørte i dag ser dere under, og selv om det ser ut som mange øvelser tok det ikke mer enn en halvtime. Nettopp fordi supersett gjør at intensiteten på økta blir høyere, og ikke minst går treningen mye raskere.

A1) Strake markløft 3 x 12

A2) Planken 30 sekunder

B1) Pushups i slynge 3 x 8

B2) Roing i slynge 3 x 12

C1) Bulgarske utfall i slynge 3 x 10

C2) Sittende skulderpress 3 x 8

D1) Glutebridge 3 x 15

D2) Facepulls i slynger 3 x 12

Her har jeg fått trent hele kroppen med åtte gode øvelser, det er så lett å snike inn ei treningsøkt hvis man bare vil. Det sier jeg ikke bare fordi jeg har hjemmegym, ei 30-minutters økt med supersett kan du fint gjøre med bare kroppsvekt også!


Nå er jeg storfornøyd med meg selv, sitter i nattisen med en stor kopp te og skal kose meg med en serie. For følelsen etter ei treningsøkt, det er det ingenting som slår! 

 

Brød & barnehage

Mitt elskede havrebrød, jeg blir aldri lei! 60 gram havregryn, 1 eggehvite, bittelitt vann og en klype salt er alt du trenger. Klem godt sammen, fordel på et stekebrett og inn i ovnen på 200 grader i omtrent 12 minutter. Du kan også velge å bruke hele egget, men da kan brødet fort få en "eggete" smak. Kanskje litt dårlig forklart, jeg elsker egg men ikke som smak i brødet. Oppå brødet derimot, der elsker jeg smaken av egg! Kombiner gjerne med litt laks også, så er det virkelig en luksuskveldsmat. Har dere ikke prøvd havrebrød enda så la det bli frokosten i morgen, det lager seg jo nesten selv. Gjerne varier med litt krydder i deigen, jeg synes det er godt å veksle mellom spicy varianter og litt søtere med sukrin og kanel. Dagens variant ble salt og god, og er virkelig mettende.

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Kvelden og ettermiddagen har gått med på å ringe og sende mailer til absolutt alle barnehager i nærheten, for dette med barnehageplass var tydeligvis vanskeligere enn jeg hadde trodd. Neste gang jeg skal ha baby skal det virkelig planlegges mer nøye! Vi har heldigvis en del permisjon til gode, men likevel vet jeg at det kommer til å bli et stress å få hverdagen til å gå opp. Vi har også bestemødre som kan hjelpe litt til, men det er jo egentlig for ille at man skal behøve hjelp for å få hverdagen til å gå opp. Selv om det absolutt ikke er optimalt må jeg bare se det positive i dette også, og det er at jeg får mer tid med hjerteknuseren min på dagtid. Det er langt i fra det verste i verden ♥

Nå burde jeg ha satt kursen mot senga, for nyttårsforsettet mitt var å legge meg tidligere. Problemet er bare at Vikings er så spennende, så jeg klarer ikke å legge meg før jeg har sett litt til. Så hvis noen flere enn meg glapp nyttårsforsettet halvveis i januar kan vi i alle fall trøste oss med at vi ikke er alene!
 

Hamrer løs

Jeg elsker trene slik at jeg virkelig svetter, men for tiden er jeg utrolig lei av løping. Da er økter på boksesekken helt genial, og i dag fikk jeg virkelig kjørt med sammen med Siri. Vi kjørte 30/30 intervaller, og selv om 30 sekunder kanskje ikke høres så mye ut var jeg helt tom på slutten av hvert drag. Det er noe helt annet med boksing, ikke bare bruker jeg hele kroppen men jeg hamrer virkelig løs med alt jeg har. Da er det ikke rart svetten siler! Hjemmegym er så genialt, og gjør det mulig å få til trening når som helst. Ulrik synes det var gøy å se på oss der vi slo og sparket, kanskje blir det en bokser av han også! Det skal ikke jeg skryte på meg at jeg er, men treningsformen synes jeg er utrolig gøy!Trening og han her altså, da kan ikke dagen bli stort bedre!
 

Lørdagsdigg

God lørdagskveld alle sammen ♥ Jeg er hjemme alene i kveld, og siden bloggen er min favoritthobby foruten trening tenkte jeg å komme med en liten oppdatering. Dette er nemlig den andre kvelden på rad jeg lager speltlompechips, det er så digg! Jeg har delt oppskriften før, men nå er det på tide dele den igjen. Jeg bruker en pakke med speltlomper og skjærer opp i trekanter. Strø krydder og ost over lompebitene, jeg bruker som regel hvitløkssalt og grillkrydder. Sett inn i ovnen på 210 grader i ca 8 minutter, og du har chips klare til servering! Følg med på slutten, for de kan lett brenne seg om du er uoppmerksom. Jeg serverer med salsa og hvitløkskesam, gjerne ta med guacamole hvis du har. Dette er så godt, de blir herlige sprø etter de har avkjølt seg og smaker så godt at jeg sender stygge blikk bort til kjæresten for hver bit han tar. I kveld slapp jeg heldigvis å dele, og spiser lett hele skåla selv!
Chipsene var velfortjent, for i kveld har jeg nemlig gjennomført tidenes lørdagsWOD. Deler av økta ligger på snapchat, som dere kan se under brukernavnet noramathisen. Så dumt at det ikke går an å endre brukernavn på snap når det er det gamle etternavnet mitt, men sånn er livet. Det er også kjipt at kameraet mitt har tatt kvelden og jeg må bruke et gammelt som gir meg dårlige bilder, men jeg håper dere tåler det en liten periode. Hvis noen har kameratips til meg så gjerne del i kommentarfeltet! Jeg tar utelukkende bilder av trening, mat og bebis, så det er bruksområdene. Uansett, jeg skal tilbake til dagens trening. Det ble både pullups og dips i ringer, øvelser jeg ikke har gjort på en evighet! Det er bare så vidt jeg klarer de, så ingen tvil om at 2017 kommer til å være et år hvor jeg skal jobbe med å få styrken tilbake. Det er så gøy med Crossfit-økter, så jeg skal hive meg med på flere slike selv om det er tungt!

Tights (-30%) fra Röhnisch / genser (-30%) fra Craft 

Nå skal jeg komme meg i dusjen og deretter i senga, kroppen er klar for å legges på lading. I morgen venter nemlig ei ny bokseøkt, og det krever en uthvilt kropp! God natt alle sammen ♥

Lompelykke

Hva er det egentlig lomper ikke kan brukes til? Speltlompepizza er en favoritt her i hjemmet, men denne gangen gikk gi for en litt annen vri. Her er lompa stekt på middels varme i ei stekepanne, det er minst like godt! Fyll halve lompe med det du har lyst på, og legg den andre halvdelen over. Stek først på den ene siden, og når andre side skal stekes topper du med ost og oregano. Lompene stekes omtrent 3-4 minutter på hver side,  kjempeenkelt og ikke minst kjempegodt! Her består fyllet av litt Creme Fraîche, pesto, stekt kyllingfilet, rødløk, sopp og paprika. Det var det jeg hadde i kjøleskapet, for jeg har helt glemt å handle inn til helga. Dette ble en skikkelig bra middag likevel, helt innafor på en fredagsettermiddag!

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Ønsker dere alle en nydelig kveld, senk skuldrene og nyt at det er helg ♥

9 måneder opp og 10 måneder ned

Mange har lurt på hvordan det går med prosjekt gravidkilo, og nå tenkte jeg å komme med en liten oppdatering på nettopp det. Etter 10 måneder er nemlig alle kiloene borte, og det føles veldig bra! Jeg la på meg 27 kilo under graviditeten, og nå har alle forsvunnet. Jeg synes fortsatt det er rart at jeg la på meg så mye, for jeg spiste egentlig ikke så utrolig annerledes enn til normalt. Selv om jeg trente hele svangerskapet trente jeg en god del mindre enn tidligere, og det at jeg fikk ødem hjalp heller ikke på kiloene. Det var så tungt å gå rundt med så mange ekstra kilo i hverdagen, det blir litt som man skulle gått rundt med en vektvest på 30 kilo hver dag. Det hadde ikke jeg orka, så jeg er glad for at de endelig er borte!Selv om alle kiloene fra bildet over er borte, så er likevel kroppen ikke helt den samme enda. Den er slappere, og jeg har virkelig merket at ting tar tid. Men av en eller annen grunn så har det å gå ned i vekt faktisk ikke vært så viktig for meg. Selvfølgelig ønsker jeg en veltrent og flott kropp, men det har ikke vært hovedfokuset. Hadde det vært det, så hadde jeg nok fått av kiloene på kortere tid også. Det er så godt å gå rundt å være sunn, sprek og spise nok mat slik at jeg har masse energi til å bruke kroppen min, i stedet for å ha et strengt regime. For så lenge man har det bra med seg selv, har en glad og frisk kropp så er det faktisk det viktigste. At man i tillegg etter hvert vil få en strammere kropp, det blir bare en bonus. Happy = healthy ♥ Husk det, og ha en strålende torsdag alle sammen!

Brekkie & boksing

Innlegget inneholder sponsede lenker

I dag tenkte jeg at jeg skulle vise dere en av mine frokostfavoritter, den blir ofte valgt her i huset. Jeg er fan av at mat skal smake godt, ha bra næringsinnhold og ikke minst være enkelt å lage. Med en liten bebis som fyker rundt har enkelhet blitt enda viktigere enn før, slik at jeg alltid får i meg bra mat. Frokosten i dag var rett og slett cottage cheese blandet med kesam lime. Cottage cheese er veldig magert og smaker ikke så mye, mens kesam lime har masse smak og litt mer fett. Perfekt kombinasjon, bland sammen og du har en smakfull proteinbombe! Gjerne topp med bær og mandler også, så er frokosten i boks. I dag var jeg så heldig at min bedre halvdel hadde laget ferskpresset juice til meg også, så der ble det utdelt noen kjærestepoeng i dag! Han hadde brukt mest appelsiner, men også litt grapefrukt for ekstra smak. Frukt og grønt er fortsatt kjempebillig i butikkene nå i januar, så vi hamstrer for det det er verdt.
Jeg skal ikke skryte på meg at jeg har trent allerede i dag, men i går kveld hadde jeg ei digg bokseøkt sammen med Siri. Det er så kjekt å ha ei venninne som har drevet med boksing, for jeg har mye å gå på når det kommer til teknikken enda. Likevel får jeg virkelig trent, boksing er en av de mest effektive intervalltypene jeg vet av. Ikke minst så er det utrolig gøy å hamre løs på sekken, så jeg tenker ikke over i like stor grad at svetten siler og at jeg hiver etter pusten. Hvis dere vil ser litt av økta kan dere legge meg til på snapchat, brukernavnet er noramathisen. Jeg har tenkt å være litt mer aktiv på den fronten fremover, så det er bare å henge med!

Boksesekk (-30%) og mer hjemmetreningsutstyr fra Abilica finner dere her 


Nå venter jobb, ha en super dag alle ♥

Frappucino Dream

Innlegget inneholder sponsede lenker

God kveld alle sammen! I kveld tenkte jeg å tipse dere om en skikkelig god frappucino, som ikke bare smaker godt men som også har bra næringsinnhold. Denne kan fint brukes som et lite måltid, for selv om du drikker den er den ganske mettende. Jeg kjører bare rett på, du trenger disse ingrediensene:

2,5 dl skummet melk ♥ 1 frossen banan ♥ 3 ss espresso evt. veldig sterk kaffe

30 g straccitella deluxe protein ♥ 1 ss sukrin gold ♥ 1 ss peanøttsmør ♥ isbiter

Alt du trenger å gjøre er å kjøre alle ingrediensene sammen i en blender, og frappucinoen er klar! Oppskriften jeg fått fra Lone Noras, og jeg håper dere tester den også for denne var jammen god. Proteinet er hands down det beste proteinet jeg har smakt, så om dere begynner å bli tomme er det verdt å sjekke ut. Det er mulig bruksområdet er litt redusert i forhold til baking, men til shakes og smoothies er dette en sikker vinner!


Jeg sier jatakk til iskaffe i januar når den smaker som dette! Ha herlig tirsdagskveld alle ♥

Til alle dere med nyttårsforsetter

Vi har kommet en uke inn i januar, og jeg vet at det er mange der ute med nyttårsforsetter. Det kan i seg selv være en bra ting, for så lenge folk er motiverte for en sunn livsstil er det er viktigste. Det eneste jeg synes er trist, er at mange drar det så langt at livsstilen ikke blir sunn likevel. For når januar kommer, og halve landet er bestemt på å gå ned i vekt / få en strammere kropp har det en tendens til å bli for ekstremt. Men for å oppnå en sunn og sterk kropp trengs det faktisk ikke ekstreme metoder. Det virker som alt for mange tenker sort / hvitt når det kommer til kosthold,  og bestemmer seg for å ekskludere mange matvarer fra kostholdet. Hvis man lager seg slike skiller kan det fort lede til et anstrengt forhold til mat, noe jeg har opplevd selv. Det tok lang tid før jeg klarte å snu det, men nå vet jeg hvordan det føles å være på begge sidene. Derfor kan jeg også med hånden på hjertet si at det føles så mye bedre å være på denne siden, med et balansert kosthold og normalt forhold til mat.

Det beste tipset jeg kan gi dere er å følge 80/20 regelen. Den går ut på at hvis du spiser bra og næringsrik mat 80% av tiden, kan du bruke de resterende 20% slik du vil. På den måten trenger du ikke å ekskludere matvarer fra kostholdet ditt, du kan fortsatt spise alt du er glad i uten å fråtse. Mat som er ulovlig blir ofte ekstra fristende, og sjansen for overspising kan derfor øke. Tidligere spiste jeg sjeldent godteri, men hvis jeg først spiste det gikk det ned ekstreme mengder. Nå spiser jeg godis nesten hver helg, men i helt andre mengder. Ved å åpne opp for at alle matvarer er "lovlig" blir det også mye enklere å finne et kosthold man kan leve med over lengre tid. Nettopp det må jo være det viktigste, å finne en livsstil man kan leve med over tid. Da vil man også slippe å starte på nytt hver januar og kan leve sunt året rundt! Kroppen din trenger god næring for å bli sterk, og så lenge du fyller på med nok av det gjøre det ingen verdens ting om du spiser en kanelbolle i ny og ne ♥ 

Supersøndag

Innlegget inneholder sponsede lenker

Denne søndagen har vært akkurat sånn som søndager skal være. Vi sov først lenge til oss å være, før vi dro ut på tur i bymarka. Det er så fint i marka nå, jeg elsker snø og ingenting er bedre enn å være utendørs på dager som dette. Jeg er så glad for at mange løyper er så bra at man kan gå med vogn på denne tiden av året også, det gjør søndagsturer så mye enklere! Vi gikk opp til Rønningen i dag, pappa koste seg med vaffel og sjokoladekake mens jeg koste meg med en Heat og frukt. Det var det påfyllet jeg trengte for å dytte vogna opp og ned bakkene, dagens trim!

Superundertøy (-50%) / hals (-30%) / tights er alle fra X-life

Etterpå dro vi hjem til mams og paps hvor nystekte rundstykker sto klare. I tillegg ventet laks, stekt ris og alt godt pålegg man kan ønske seg. Jeg er faktisk mett etter den lunsjen enda! Nå er bebisen lagt, jeg har benket meg i sofaen med Guapo og er klar for noen episoder av Vikings. Herlig oppladning til ei ny treningsuke!
Håper dere har hatt en super helg, og er klar for å starte en energisk uke i morgen tidlig ♥

Saturday squats

Innlegget inneholder sponsede lenker

En sen treningsøkt er bedre enn ingen! Jeg jobbet frem til klokken fire i dag, og rakk å snike inn ei rask økt etterpå. Beina fikk en runde i dag, med knebøy, strake markløft og hipthrust. Jeg fikk lyst til å legge inn overhead squats også, det er det lenge siden jeg har kjørt på grunn av svakere kjernemuskulatur etter fødsel. Men nå kjennes det utrolig bra ut, og jeg elsker å være i stand til å kjøre alle øvelser jeg har lyst til! Etter styrketreninga ble det en god runde på trappemaskina, og selv om det nesten er litt pinlig å si det ble jeg inspirert av Khloe Kardashian i dag. Hun har så mange ville øvelser med hopp, baklengs og sidelengs at jeg bare måtte prøve - det så så gøy ut! Det var det også, og jeg ble både svett og sliten i rumpa etterpå. Trappamaskina er nemlig ikke bare for å gå i!Denne hoppingen var faktisk utrolig tung, og jeg kommer garantert til å kjøre flere sånne runder. Veldig grei måte å få opp pulsen på samtidig som rumpa får jobbet godt. Tighsen jeg har på er forresten en av mine favoritter, og dere finner den på halv pris her. Shape-kolleksjonen fra Röhnisch sitter dere så fint, og alle de tre under og sesongens fineste tights finner dere her.Nye treningsklær altså, det er nesten det beste jeg vet. Likevel slår ingenting følelsen av ei god treningsøkt, og derfor vet jeg at denne lørdagskvelden blir fin. God helg alle spreke lesere ♥

Gulrotrundstykker med cottage cheese

Hei dere! I dag tenkte jeg å tipse om en utrolig god oppskrift på rundstykker som er fulle av næring. Enkle er de også, og inneholder havre, gulrot og cottage cheese. For å lage rundstykkene trenger du følgende ingredienser:

1 dl havregryn ♥ 1 dl havremel ♥ 0,5 sammalt hvete grov ♥ 0,5 dl vann

2 egg ♥ 2 gulrøtter ♥ 200 g cottage cheese ♥ 1 ts salt ♥ 1 t bakepulver

Bland alle de tørre ingrediensene før du tilsetter resten. Gulrøttene raspes, og røres godt inn i deigen. Form til seks like store rundstykker, og fordel på et stekebrett. Sett inn i ovnen på 180 grader i 60 minutter, det er lenge å vente men jeg lover at det er verdt det! La de avkjøle seg på rist før du topper med favorittpålegget ditt, jeg valgte selvfølgelig brunost. Ingenting slår nystekte rundstykker med brunost i mine øyne! 

Ha en fortsatt nydelig torsdag ♥

Min handlekurv

God kveld alle! Jeg tror ikke det er bare vi i treningsbransjen som har fått med seg at folk ofte har nyttårsforsett om er sprekere og sunnere liv. På butikken i dag var det et helt hav av sunne produkter på tilbud, og gjett om jeg utnyttet meg av det! Det håper jeg alle dere gjør også, fordi mat har utrolig mye å gjøre for resultater på trening. Et fullt kjøleskap er det beste jeg vet, og i dag fikk jeg fylt det opp med alt jeg liker best. Et hav med meieriprodukter, bær, grønnskaker, rent kjøtt, knekkebrød og lomper. Jeg er helt avhengig av å ha raske måltider tilgjengelig, og derfor er meieriprodukter en sikker vinner for med. Når både Skyr og Go' morgen kostet bare 10 kroner måtte jeg hamstre, det samme med brokkoli, ananas og mango. Perfekt for meg, og for alle andre som vil ha en sunn start på året! Det å storhandle gjør også at det blir færre turer på butikken, og da får man ikke like mange muligheter til å plukke med seg fristelser på vei ut av butikken. Har du ikke usunne produkter i huset får du heller ikke mulighet til å spise det - så sørg for å fylle opp handlekurven med matvarer som er bra for deg!


Mat altså, det er det mye glede i! Spesielt når handlekurven ser ut som dette ♥ Ser din handlekurv også slik ut?

Flere fluer i en smekk

Flere muskelgrupper i en smekk burde tittelen kanskje være, for er det noe jeg er fan av så er det å ta øvelser som krever at flere muskelgrupper jobber samtidig. Tidligere hadde jeg en egen økt i uka hvor jeg bare trente armer, mens det samme ville vært utenkelig for meg i dag. Jeg liker å trene så store deler av kroppen som mulig under øktene mine, og holder meg derfor til store øvelser. Baseøvelser som knebøy, markløft og militærpress er fast inventar under øktene, men det finnes også så mange andre øvelser man kan sprite opp for å få med flere muskler. Med en vektskive over hodet under bulgarske utfall får du plutselig en mye større utfordring til både kjernen og skuldrene. Denne er virkelig krevende, men til gjengjeld får du brukt mye av kroppen! Har du lyst til å trene hjemme finner dere utstyr til hjemmetrening og treningsklær på nyttårstilbud  her. (sponset lenke)
I dag ble jeg inspirert av ei jeg så trente på jobb, som tok smale pushups på en manual. Det så ut som en fin øvelse for kjerne og triceps, noe det var også! Det jeg ikke var forberedt på var hvor utrolig tung øvelsen kom til å være etter noen repetisjoner, bare sjekk løftetrynet mitt på vei opp. Jeg tok 10 repetisjoner x 3 på denne øvelsen, og det var virkelig nok.
Øvelser som dette er helt geniale og noe jeg bruker ofte. Spesielt på dager man har det litt ekstra travelt er det gull å få brukt hele kroppen på å øvelser. Test de gjerne og fortell meg hva dere synes ♥

Coffee all day

Tenk at dette er den første mandagen i år, jeg som elsker mandager! Jeg er så heldig at jeg kan drikke kaffe hele døgnet, uten at det påvirker kroppen noe særlig. Det passer midt i blinken jeg har lyst på kaffe om kvelden, eller når jeg har lyst på smoothie med kaffe i. Denne er nemlig en av mine favorittsmoothier, og den er så enkel å lage!  Alt du trenger er fire ingredienser, og de fleste har du kanskje på kjøkkenet fra før. Til en smoothie trenger du:

1 stor frossen banan  ♥1 espresso evt. litt kruttsterk kaffe

3 ss mager vaniljekesam ♥ 1 ss peanøttsmør

Kjør alt sammen i en blender, og du har et herlig smoothie klar. Den smaker ekstra godt sammen med pannekaker, som du finner oppskriften på her. Dette er et nydelig måltid og virkelig en helt perfekt start på uka i mine øyne. Topp pannekakene med akkurat det du har lyst på, her har jeg brukt jordbær, cottage cheese og yoplait.

Treningen i dag ble erstattet med en lang og fin tur sammen med guttene mine, det er jo så fint vær ute nå! Det må utnyttes til det fulle, og vi kledde på oss for å dra ut i snøen. Ulrik har tatt sine første steg, men er fortsatt rimelig ustødig. I snøen hadde han ikke sjans til å komme seg fremover, og havna på rumpa med engang. Når han blir utålmodig i vogna blir det ekstra trening for mor å bære han, det gjelder å se positivt på alt!
Har dere startet årets første mandag? ♥

Den første av mange

Årets aller første økt er i boks og det føles bra! I det siste har jeg blitt utrolig glad i sirkeløkter, det er så effektiv og og god trening. Jeg vet at det er flere enn meg der ute som sliter med tidsklemma, og som synes det er vanskelig å få tid til trening i hverdagen. Det beste tipset jeg har å gi dere til et sprekere 2017 er å huske på at all trening er bedre enn ingen trening- Har du 20-30 minutter kan du få til ei skikkelig god økt, det kan jeg skrive under på. I dag kjørte jeg ei økt på 25 minutter, og jeg var så svett at jeg kunne vri opp genseren min etterpå. Jeg kjørte 45 sekunder på hver øvelse, med 15 sekunders pause før jeg gikk direkte videre til neste øvelse. Jeg valgte ut 5 øvelser jeg kjørte i sirkel, og gjennomførte hele sirkelen fem ganger. Har du ikke tid til å dra på treningssenter er dette også helt supert å gjøre på stuegulvet eller i hagen, du kommer garantert til å bli svett! Den første øvelsen jeg tok i dag var sleggeslag på dekk, og det var utvilsomt den tyngste av alle. Her må virkelig hele kroppen jobbe, og jeg virkelig ta i på hvert eneste slag.

Etterpå ventet to øvelser i slynge, først roing og deretter pikes. Pikes er en av mine favoritter for magen, start i pushups-posisjon i slyngen før du trekker beina mot hendene samtidig som rumpa går opp i været. Gå rolig og kontrollert tilbake til utgangsposisjon, før du gjentar øvelsen igjen.

Stakemaskina er relativt ny for meg, men likevel kan jeg si at dette er en svettefremkaller av de grader. Hele overkroppen får jobbet godt på en og samme maskin, midt i blinken på dager man har dårlig tid.

Prowleren ble den siste øvelsen for i dag, den er en sikker favoritt på hver eneste økt! Husk at intervaller som dette fint kan gjennomføres med bare kroppsvekt, spentsthopp, burpees, bearsquats, pushups og gående utfall er tips til øvelser du kan gjøre hjemme. Har du tid/mulighet til å stikke innom gymmet bare en halvtime også, så gjør det! Du angrer nemlig aldri på en treningsøkt ♥

Denne typen intervaller er mitt beste treningstips for 2017, del gjerne deres beste tips i kommentarfeltet også!