hits

januar 2015

Terapi & frisk lunsj

Hei dere! Denne lørdagen har jeg startet med en rolig tur sammen med Guapo ute i sola. Det er så godt med frisk luft, sola i øynene og bølgesvulp i bakgrunnen. For engangsskyld tok jeg ikke med meg musikk, men lot hodet bare få hvile fra alt støy og bråk. Det var faktisk utrolig godt , med bare total ro og ha muligheten til å nyte naturen. Det er nesten litt terapi å komme seg ut, jeg føler meg alltid hundre ganger bedre etterpå :) Jeg kjøpte meg sele til å ha rundt livet før turen, sånn at jeg slipper å få vondt i ryggen hvis Guapo trekker når vi går. Den ble jeg kjempefornøyd med, null ryggvondt og jeg kunne bare nyte turen.

Fleecejakke og pannebånd fra Kari Traa / Subzero tights fra 2XU (sponsede lenker)

 Vel hjemme var jeg sulten og gikk for en rask lunsj. En boks cottage cheese, jordbær og eple ble løsningen. Siden jeg var kald etter turen drakk jeg også en stor kopp te for å komme meg i varmen. Jeg har funnet en ny favoritt-te som jeg bare må tipse dere om! Jeg er egentlig ikke så gla i frukt-te men denne nye jeg fant i butikken med smak av mango og fersken var helt utrolig god. Sammen med den friske lunsjen ble det virkelig en kjempegod kombinasjon :)Nå får jeg besøk av bestevenninna mi,  vi skal bare slappe av og kose oss. Ha en fin lørdag alle sammen!

Kanelsnurrer med daddelfyllHva passer bedre på en fredag enn sunnere kanelsnurrer? Disse er laget med en litt spesiell vri, og de ble utrolig gode! Oppskriften ser slik ut:

7 dl speltmel

5 dl sammalt hvete grov

4 dl vann

1 boks mager kesam

1 pakke tørrgjær

15 dråper vaniljestevia

1 dl Sukrin gold

0,5 dl Sukrin

1 ss bakerens luftigere bakst (kan sløyfes)

1 ts salt og 1 ts kardemomme

Bland alle de tørre ingrediensene før du tilsetter lunkent vann. Rør godt sammen før du tilsetter boksen med kesam. Elt godt sammen og la den stå til heving i ca 60 minutter. Deretter er du klar til å kjelvle ut deigen, sørg for å ha godt med speltmel under. Jeg delte deigen i tre, og i den ene delen hadde jeg et utradisjonelt fyll som ble ekstremt godt! Mos 10 store ferske dadler sammen med 1 ss kanel, 1 ss sukrin gold og 2 ts vann. Fordel massen over den utkjevlede deigen, og topp med sukrin. Det var faktisk en av dere lesere som tipset meg om dette, og jeg ble absolutt ikke lei meg for tipset!  De andre delene brukte jeg smeltet smør, kanel og en blanding av sukrin/sukrin gold på, i tilfelle daddelfyllet ikke ble godt. I etterkant skulle jeg ønske jeg hadde dadler på alle, så godt var det! Ikke spar på kanel/sukrin, men heller legg på litt ekstra. Det gir så god smak når bollene kommer ut av ovnen! Rull sammen deigen, del i skiver og legg på bakepapir. La de etterheve i 30-60 minutter, og stek midt i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter.

Lenkene i innlegget er sponset


Her ser dere en kanelsnurr med daddelfyll - det ble utrolig saftig og godt! Til og med kjæresten min som ikke liker dadler synes de ble kjempegode, så dette bør dere prøve :) Kanelsnurrene ble trøstespisingen min denne fredagskvelden, jeg var nemlig til legen i dag med ryggen og fikk litt dårlige nyheter. Jeg har blitt sykemeldt og har fått treningsforbud, da er det innafor med litt kanelsnurrer synes jeg. Men jeg må bare tenke positivt, håpe jeg blir bra snart og gjøre det beste ut av situasjonen.  Og selv om jeg ikke kan trene i nærmeste fremtid så har jeg trøsteshoppet litt også, det får alltid opp humøret! Sjekk disse herlige nyhetene fra Better Bodies:

Hettejakke / Hood / Genser / Svart tanktop / Shorttop grå / To-lags singlett / Rosa shorttop / hettejakke

 

 

Nå blir det fredagtaco og film på sofaen - håper dere får en fin fredagskveld!

 

Drømmedag & Vixen Blog Awards

God morgen! Over ser dere et bilde av to superhappy bloggere, meg og flotteste Maren som begge var finalister i kategorien Årets Treningsblogg. Maren stakk av med seieren, og det er overhodet ikke noe nederlag å tape for ei så utrolig dyktig dame som henne. Jeg leser selv bloggen hennes hver eneste dag, og om ikke lenge skal solstålen komme å besøke meg i Trondheim. Jeg er kjempestolt og takknemmelig for å komme til finalen, og igjen må jeg bare si tusen takk til alle dere lesere som har stemt på meg! Jeg setter uendelig stor pris på stemmene, og ikke minst støtten og kommentarene dere legger igjen hver eneste dag :)

Gårsdagen var virkelig en drømmedag, jeg tror alle jenter trenger å bli bortskjemt innimellom. Mote, hår, negler og sminke er ikke mine sterkeste sider, men heldigvis fikk jeg god hjelp i går slik at jeg følte meg kjempebra på festen. Først dro jeg til Camilla Brahms sin salong på Frogner, og der fikk de sørget for at håret mitt ble fantastisk bra. Camilla farget først håret mitt, før Nina Sonnie satte på exenstions og stylet meg til festen. Resultatet ble kjempebra og jeg er så fornøyd! Jeg har hatt Hairtalk Extensions siden 2013, og jeg kommer aldri til å bytte merke. Det er så ekstremt bra kvalitet på håret, teip-festene gjør at det ikke sliter på mitt eget hår og det holder i en evighet. Når håret vokser er det bare å ta av teipen, og feste det samme håret lenger opp mot hodebunnen igjen. Man kan faktisk bruke det samme håret opptil ett år (!) hvis en er flink til å ta vare på det. Jeg har faktisk hatt mitt over ett år nå, og derfor var det på tide å sette på et helt nytt sett med hår. Det er lettere å vise bilder enn å skrive, så under ser dere hvordan det faktisk ser ut:

Sponsede behandlingerDere skjønner kanskje at jeg er fornøyd, sjekk den enorme forskjellen fra før-bildene på den øverste rekken og etter-bildene under. Fyldig og superlangt hår, kan ikke gjøre annet enn å smile da! Kate Tyler som jobber Hos Marna kom også innom salongen i eneste ærend for å fikse neglene mine til festen, og det setter jeg utrolig stor pris på. Ekstra gøy er det jo for meg som går rundt i treningsklær omtrent 24/7 - da gjør det godt med litt prinsessebehandling! Kate er superdyktig og jeg elsket neglene, og selv om hun holder til i Oslo skal hun opp til Trondheim for å legge negler på trøndere den 16. februar. Hun sa hun kunne legge nye på meg da, men jeg vet ikke om jeg klarer å skilles med disse for de jeg har for de ble jo så fine!Etter mye dolling dro vi hjem til lillesøster, lagde middag og sminket oss. Det fristet med et glass vin men Pepsi Max er nesten like godt! Ferdig fikset dro vi på preparty på Hotel Continental, før vi dro videre til Christiania Teater hvor utdelingen var. Jeg vet ikke helt hva jeg skulle gjort uten Mari der, jeg følte meg absolutt ikke hjemme i det selskapet som var på festen. Midt blandt kjendiser og motebloggere, der sto lille meg liksom. Men det var utrolig gøy å være med, å få se hvilket sirkus denne bloggverdenen faktisk er! Folk hadde ikke spart på noe når det kom til antrekk eller alkohol, så det var alt annet enn en kjedelig kveld!

Da alle prisene var delt ut rundt halv tolv dro vi bare hjem istedet for å dra på afterparty, ryggen min skrek etter senga og smertestillende etter mange timer med sitting. Jeg la meg med et stort smil, fordi dagen har vært så fin, jeg har kost meg så mye og hadde det ikke vært for dere hadde jeg ikke fått muligheten til det. Så igjen, tusen hjertelig takk for alle stemmer! Jeg skal prøve å gjøre en enda bedre blogger i 2015, så kanskje får jeg muligheten til å være med på utdelingen igjen neste år også. Nå skal jeg vende snuten hjemover mot Trondheim, tilbake i joggedressen som jeg føler meg best i. Ha en super torsdag alle sammen :)

Kylling, grønnsaker og Oslo

God kveld alle sammen! Jeg er endelig fremme i Oslo etter en lang tur som virkelig kjentes i ryggen. Heldigvis hadde jeg med meg god mat i allefall, det gjør straks saken bedre! Jeg lagde dobbel porsjon med middag i går kveld, og hadde med en stor matboks på veien. Middagsrester er virkelig det enkleste jeg vet å ha til lunsj dagen etter, det tar jo ikke noe lenger tid å lage dobbelt så mye når man først er i gang! Her har jeg stekt kyllingfilet sammen med presset hvitløk, litt fersk ingefær og en halv rød chili. Samtidig kokte jeg blomkål, og moste den med stavmikser. Jeg tilsatte resten av chilien, noen ss med kesam og litt salt for å få ekstra god smak på den også. Litt salat på siden så er tallerkenen fylt opp, kylling og grønnsaker trenger virkelig ikke være kjedelig!


Jeg bor hos min kjære lillesøster mens jeg er i Oslo, og vi gikk oss en lang tur når jeg kom frem. Det aller beste for ryggen min er å ligge eller å gå, så da prøver jeg å få til så mye jeg kan av sistnevnte. Med kaldt vær i hovedstaden var det bare å kle på seg, og bagen min var heldigvis full av varme og gode klær. På grunn av gårsdagens konkurranse kjørte jeg helantrekk fra 2XU, perfekt på denne kalde vinterdagen!

Thermal top fra 2XU / Subzero tights fra 2XU / boblevest fra 2XU (lenkene innlegget er sponset)
Tomlene opp for 2XU og tomlene opp for at jeg har trukket vinner av konkurranse! Helene Berner ble den heldige vinneren av klær fra 2XU og billetter til blogawards i morgen. Jeg for min del må prøve å finne ut hva jeg skal ha på meg, jeg bor jo ca i treningsklær og eier knapt noe annet. I morgen er dresscoden litt annerledes, men heldigvis har jeg en lillesøster som har en litt mer velfylt garderobe enn meg! Det er ekstremt mange flinke bloggere i min kategori som årets treningsblogger, så jeg har overhodet ingen forventninger. Det blir uansett utrolig gøy å være med på showet, bli litt bortskjemt i morgen og få litt kvalitetstid med søstersen. Ha en super kveld alle sammen!

Ny treningsvideo og konkurranse!

Mandag betyr ny treningsvideo med Adresseavisen! Klikk på bildet over for å se dagens episode - som omhandler beintrening. Jeg kjenner jeg får litt vondt av å se på videoen, jeg har jo så lyst til å trene! Men jeg er fortsatt ikke bra i ryggen, og jeg må bare la fokuset være å bli bra igjen. Jeg har vært til behandling hos naprapat i dag, så forhåpentligvis vil det hjelpe litt. Akkurat nå gjør det vondt bare å ligge i sofaen, men litt smertestillende og kjærlighet fra voffsen hjelper på. Jeg drar en liten tur til Oslo i morgen for å delta på Vixen Blogawards og for å besøke min kjære lillesøster. Jeg gruer meg egentlig litt i forhold til ryggen, men jeg har gledet meg til dette så lenge nå at jeg må bare dra. Jeg får prøve å gjøre det beste ut av situasjonen tenker jeg bare :)

Tar knebøy i favoritt-tightsen fra 2XU (lenkene i innlegget er sponset)

Jeg har også en konkurranse til dere i samarbeid med Vixen Blogawards! På grunn av deres stemmer ble jeg med videre til finalen, og da er det fint å kunne gi noe tilbake. Alt dere trenger å gjøre for å vinne er å klikke dere inn HER og finne en favoritt overdel og underdel fra 2XU! Legg igjen linken i kommentarfeltet under og fortell meg hvilke produkt dere helst har lyst på. Ikke nok med det - en heldig vinner får billetter til Vixen Blogawards også. Vinneren får ta med seg en venn, og får være med på eksklusivt preparty på Continental, selve showet og afterparty etterpå. Jeg drar nok hjem for å slappe av etter showet, men det trenger ikke alle andre å gjøre fordi :) Under har jeg plukket noen av mine favoritter fra 2XU - så er jeg spent på å se hva som er favorittene deres :)
Jeg trekker en heldig vinner i morgen - så det er bare å følge med :) Og gi meg gjerne en tilbakemelding på videoen i kommentarfeltet, jeg er like spent på hva dere lesere kommer til å synes hver gang en episode slippes! Ha en super mandagskveld alle sammen :)

Egenmassasje og laksesalat

Denne søndagen har jeg gjort absolutt ingenting frem til nå. Det er veldig uvant for min del, og det hadde sikkert vært godt hvis det ikke hadde vært for at det er ufrivillig. Ryggen er nemlig fortsatt skikkelig vond, og det har spredd seg opp til nakken og ned i utsiden det ene låret. Jeg merker at jo mer jeg sitter stille jo verre er det, så jeg prøver å holde meg litt aktiv uten å belaste ryggen. Jeg skal til naprapat i morgen, men i mellomtiden prøver jeg å gjøre litt selv her hjemme i stua også. Jeg har rullet litt, gjort enkle tøyeøvelser og pusteøvelser for å avspenne korsryggen. Det er nemlig der der sitter verst, og jeg krysser virkelig fingrene for at det blir bra igjen fort! Alt jeg egentlig vil er å komme meg på trening, men jeg vet jo så godt at jeg bare må lytte til kroppen akkurat nå. Bedre å ta fire dager hvile enn å tvinge meg selv på treninig for å bli borte i fire uker, så jeg må bare ta det fornuftige valget. Helsa først!

Joggebukse fra Better Bodies / Genser og ullsokker fra Kari Traa / Rumbleroller (sponsede lenker)Heldigvis har jeg jo denne flotte karen som får meg i bedre humør selv om jeg har vondt, her mangler det ikke på kjærlighet! Enda en ting som får meg i bedre humør er selvsagt mat, og i dag blir det raske og enkle alternativer. Jeg orker ikke stå så lenge på kjøkkenet og kokkelere, så dagens lunsj ble så enkel den kan bli. Salaten med røkelaks og kesamdressing ble ferdig på fem minutter, og smakte utrolig godt. Kesamdressing er laget av noen pressede hvitløksfedd, litt chilipulver, litt sukrin og litt salt. Bland alt godt sammen og fordel over salaten.Jeg klarer heldigvis å gå rolig tur uten at det gjør vondt, så nå skal jeg ta med gullgutten ut på en rolig runde. Forhåpentligvis har dere hjemme en litt mer sporty søndag enn meg, så satser jeg alt på at behandlingen i morgen får meg i bedre form igjen! Nyt resten av helgen, og lad opp til den siste uken i januar alle sammen :)

Choconut cookies med mandler og sjokoladebiter
God lørdagsmorgen! Ryggen er fortsatt vond og trening er utelukket, så det kommer ingen treningstips i dag heller. Men om jeg ikke har treningstips, så har jeg i det minste et forslag til noe søtt du kan bake i helgen. Sunnere chochonut cookies, eller kjeks med smak at kokos og sjokolade er dagens oppskrift. Alle som har smakt kjeksene har elsket de, så jeg føler meg trygg på å poste oppskriften selv om jeg ikke har smakt selv enda. Gi meg noen måneder bare, så blir det! For å lage disse trenger du følgende:

3 ss romtemperert smør

60 g Sukrin gold

En boks kokosmelk (kun bruk den stive delen)

1 egg

160 g havregryn

60 g sjokoladeprotein

10 dråper karamellstevia

20 g Fiberfin

40 g sjokolade

En neve hakkede mandler

En ts salt & en ts bakepulver

Pisk egg godt sammen med sukrin gold og smør. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt sammen.

Lenkene i innlegget er sponset Hakk opp sjokolade av type du ønsker, jeg brukte denne fra Funksjonell Mat. Hvis du ikke har denne kan du kjøpe mørk sjokolade, eller sukkerfri som finnes på mange helsekost-butikker. Nøtter kan du også velge etter ønske, både hasselnøtter, valnøtter, cashewnøtter og macademianøtter blir nok også veldig godt i denne oppskriften! Bland inn i røra og fordel til store kjeks på et bakepapir, jeg fikk 12 store kjeks av denne oppskriften. Stekes midt i ovnen på 200 grader i 35-40 minutter. Gjerne server med en stor kopp te, eller et iskaldt glass melk til. Super helgekos som er sunn og kjempegod!

 Helt til slutt vil jeg bare minne om kurset i baseløft neste lørdag, jeg klarte nemlig å skrive feil dag i det forrige innlegget mitt! Kurset er fra 9-13 lørdag 31.01, og holdes av meg og Anette som er både fysioterapaut og super-pt. Vi kommer til å ha både teoretisk og praktisk gjennomgang, og når du går ut døra den lørdagen skal du føle deg trygg på baseløft. Teknikk er ekstemt viktig på knebøy, markløft, militærpress, pullups og andre store øvelser, og det skal vi gå nøye gjennom på lørdag. Det er fortsatt noen ledige plasser, påmelding skjer ved å melde dere på eventet på facebook her samt å sende en mail til daniel@hitthegym.no. Vi tar inn maks 12 stykker for å sikre tett oppfølging, og pris per person er 998. Nå skal jeg prøve å komme meg ut på en liten tur med Guapo, ønsker dere alle en sporty lørdag!

Rundstykker med smak av sesam og turkameratFredag igjen og helg betyr at de fleste har litt ekstra tid til å lage god mat. Det har iallefall jeg i dag, jeg måtte avlyse alle PT-timene mine denne formiddagen fordi jeg har fikk en skikkelig "trøkk" i ryggen i går kveld. Jeg bor fem minutter fra jobb, men klarte knapt å gå hjem i går kveld. Heldigvis føles det mye bedre nå, men jeg har latt ryggen bare hvile denne formiddagen. Heldigvis har jeg en fantastisk kjæreste som tar vare på meg, da kan jeg iallefall stille opp med frokost til han! Jeg bakte enkle rundtstykker i dag tidlig, og oppskriften ser slik ut:

7 dl havregryn

2 dl sesammel

2 egg

2 dl melk

1 dl vann

2 ss Fiberfin

1 ts bakepulver

1 ts salt

Bland alle ingrediensene godt sammen, før du former til rundstykker. Jeg brukte muffinsformer for enkelhets skyld, men de kan også formes med bare hendene. Stek midt i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter og la de avkjøle seg på rist før du skjærer de opp. Jeg fikk 6 store rundstykker av denne oppskriften.

Lenkene i innlegget er sponsetJeg går alltid en lang tur med Guapo hver eneste dag, da går vi minst en time. Ellers er vi selvfølgelig ute på lufteturer, men de er kortere. I dag får han ikke noe langtur stakkar, men forhåpentligvis blir ryggen min bedre til i morgen. Jeg tenkte likevel å vise dere noen bilder fra gårsdagens tur ute i friskluft med verdens beste turkamerat, det er så herlig med vintervær!

Fleecejakke, hals og lue fra Kari Traa / Sub Zero tights fra 2XU

Det finnes ikke for kaldt vær - bare for dårlige klær! Jeg holder meg god og varm i den nye fleecegenseren min fra Kari Traa. Den har allerede blitt vinterens favorittplagg! Jeg  liker veldig godt at den har en børstet innside som gjør den veldig behagelig, pluss at den har tommelhull i ermene. Du finner den i blå, grønn eller druefarge som vises på bildene under. Jeg brukte sikkert nærmere en halvtime på å bestemme meg for farge, og ble veldig fornøyd med valget mitt!

Da gjenstår det bare å si riktig god helg til alle dere fra meg og den flotte turkamerten min!

Skulderkombo og spicy kjøttboller

Hei dere! Dagens økt er i boks, og i dag er jeg storfornøyd med egen innsats! I dag klaffet bare alt, jeg hadde god kontakt på alle øvelser og jeg storkoste meg på trening. Jeg trente rygg og skuldre i dag, og økta så slik ut:

Markløft 6 x 4, 105 kg

Enarms roing med hantel 3 x 8, 24 kg

Nedtrekk 3 x 8, 50 kg

Sittende roing med bredt grep 3 x 10, 41 kg

Knestående latsdrag 25 + 5*5, 20 kg i hver hånd

Pullover på benk med manual 3 x 8, 20 kg

Sittende skulderpress 3 x 6, 20 kg

Skulderkombinasjon 3 x 8, 6 kg i hver hånd

Facepulls 3 x 12, 46 kg

Skulderkombinasjon lurer sikkert noen av dere på hva er, så det tenkte jeg at jeg skulle forklare. Det er egentlig tre øvelser satt sammen til en, og dette er ene av mine favorittøvelser for skuldre. Jeg sitter på en benk, og løfter først hendene ut til siden som i en sidehev. Deretter fører jeg hendene direkte frem i en fronthev, og avslutter med å trekke hendene tilbake, nesten som en facepull, altså tilbake til posisjonen for sidehev. Først da tar jeg armene ned igjen, og en repetisjon er gjennomført. På grunn av stort statisk spenn i muskelen blir denne øvelsen for tung, og jeg brukte manualer på 6 kg i hver hånd. Øvelsen tar godt på hele skuldra, prøv den på din neste skulderøkt og test selv!

Superfin singlett fra Adidas til bare 249,- / tights fra 2XU (sponsede lenker)Kanskje ble økta så god vel vitende om at jeg skulle hjem til mat igjen. Dagens lunsj ble spicy kjøttboller med søtpotetmos og enkel salat. Kjøttbollene laget jeg av 200 g karbonadedeig, 1 egg, 1 presset hvitløk, litt purreløk, 1 finhakket rød chili og litt kajennepepper.  Jeg blander alt godt sammen i en bolle før jeg steker de på middels varme i panna. Krydder velger du selvsagt selv, tacokjøttboller er et annet suprt alternativ! Søtpotetmos er enkelt og greit laget av kokt søtpotet som er most med stavmiser sammen med litt krydder. I dag hadde jeg ikke tid til å lage salsa selv, så den er fra dagligvarebutiken. Fantastisk god og enkel lunsj, supert påfyll etter trening!Det var dagens treningstips og matinspirasjon fra meg, ønsker dere alle en supersporty torsdag!

Hjemmekontor og indisk vri

God onsdagsmorgen alle sammen! Jeg startet dagen med å gå en time med Guapo, det er så frisk og god start på dagen. Noe av det fine med å ha hund er at jeg må ut å gå, selv om jeg egentlig kunne tenkt meg å ligge litt lenger under dyna noen ganger. Både jeg og han har jo godt av det, det er det ingen tvil om! Nå sitter jeg nydusja i sofaen og er klar for hjemmekontor, onlinekunder skal følges opp og mailboksen skal besvares. Det er veldig koselig å sitte hjemme i stua med ting jeg synes er gøy, spesielt når jeg har Guapo rundt meg og koseklærne på! Jeg elsker dette nye settet fra Adidas, med hettegenser og kosebukse. Buksa sitter stramt, er høy i livet og ser veldig bra ut selv om den er supercomfy. At den koster bare 249 kr her er heller ikke dumt, genseren finner du i både grå og svart som jeg har på bildene under.

Lenkene i innlegget er sponset


Det blir ikke bare jobbing, jeg kan jo styre tiden min selv så det er greit med litt pauser innimellom. Både tobeinte og firbeinte har godt av litt trening også, og for min del bruker jeg min fantastiske doorgym ofte. Hver gang jeg går forbi tar jeg noen repetisjoner, for det er jo sånn at jo mer man øver på noe jo bedre blir man! Jeg hadde ekstemt store planer om å lære Guapo masse kommandoer og triks da jeg fikk han, men sånn ble det ikke. Jeg tenker likevel at jeg har en fantstisk snill og lydig hund, da er er det ikke så farlig om han kan å spille død eller rulle rundt. Han kan iallefall å gi labb som dere ser, så får i se om vi kommer lenger i treninga der også!


Over ser dere gårsdagens middag, kylling, ris og grønnsaker. Det trenger absolutt ikke å blir kjedelig - det handler bare om kreativitet! Jeg gikk i går for en indisk vri, og stekte kyllingfilet med hvitløkspulver, litt chili og malt ingefær. I mellomtiden kokte jeg ris, og på slutten av koketiden tilsetter jeg noen ss karri og litt sukrin. Curryris er så utrolig godt synes jeg, og jeg kunne spist det hver eneste dag. For å få dekket litt av grønnsakskvoten gikk jeg igjen for blomkålmos, mos en kokt blomkål med stavmikser, tilsett krydder av ønske og noen ss mager kesam , og plutselig har du en gos og enkel måte å spise grønnsakene dine på. Om du følger en matplan eller bare prøver å leve litt sunnere er det absolutt ingen grunn til å spise kjedelig mat, det er bare å leke seg litt med ulike ingredienser og smaker. Kylling, ris og grønnsaker kommer aldri til å bli kjedelig her i gården i allefall :) Nå skal jeg sette i gang med jobbingen igjen, ha en super onsdag alle sammen!

Pangstart og grøtlykke

I dag tidlig ringte alarmen klokka 0600 og jeg dro meg motvillig ut av senga. Med et par fres og BCAA innabords dro jeg på HIT og fikk ei panserøkt! Jeg hadde egentlig ikke forventet det siden jeg var så trøtt, men der tok jeg virkelig feil! Jeg trente bein i dag, og økta besto av tunge bøy, utspark, strake markløft, lårcurl, hipthrust, pullthrough og på slutten kjørte jeg noen sett med chins. Jeg la på 5 kilo ekstra og kjørte så mange repetisjoner jeg greide, det ble 3 x 5 stykker før jeg ga meg. Ikke verst til å være på slutten av ei beinøkt synes jeg! 

Blomstrete treningstopp fra Röhnisch / tights fra 2XU / sko fra Adidas (lenkene i innlegget er sponset)


Som oppvarming kjørte jeg noen sett med overhead squats som dere ser på bildet over, en øvelse jeg nesten ikke har tatt tidligere. Jeg kjørte den veldig lett bare for å få kontroll på den, og det var faktisk mye tyngre enn jeg trodde å holde stangen over hodet. Uansett er det alltid gøy å prøve nye ting, så denne tror jeg jeg skal prøve meg mer på videre. Kanskje var det fordi jeg har høydag i dag at økta ble så god, at jeg visste at jeg skulle hjem til en stor porsjon havregrøt. Denne gangen gjorde jeg en liten vri, først kokte jeg den med vann og søtning før jeg rørte inn en scoop med vaniljeprotein. I mellomtiden smeltet jeg to ss sukrin gold i en liten kasserolle, og tilsatte eplebiter i etter sukriner hadde smeltet. To ss kanel hadde jeg også oppi, og eplebitene smakte helt himmelsk med den kombinasjonen! En stor banan hadde jeg også på grøten, så nå er jeg god og mett her jeg sitter. Med en så god start på dagen kan ikke resten bli annet enn bra!


Ny treningsvideo og seiburger

Det er mandag og det betyr ny treningsvideo! Denne gangen er det utetrening som gjelder, og her har jeg mange gode tips til dere. Om du ikke vil på treningsstudio eller ikke har mulighet så er det ingen grunn til å droppe treninga! Jeg har mange gode forslag til øvelser i videoen under, så det er bare å trykke på bildet under :) Som alltid er jeg veldig interessert i tilbakemeldinger på videoene, så fortell meg gjerne hva dere synes!


 

Pannebånd og ullsokker fra Kari Traa / vest og tights fra 2XU (sponsede lenker)


Jeg har også en ny matrett til dere - og igjen er det burgertallerken. Denne gangen er det seiburger, en super måte å få i seg litt ekstra fisk på. Alt jeg har gjort er å blande 200 g sei med 1 egg, en presset hvitløk og litt salt før jeg stekte den i panna. Jeg bruker enkelt og greit stavmikser til å mose alt skikkelig godt sammen, og former til passende størrelse med hendene. Kjempegodt og kjempeenkelt, og du kan fritt velge hvilken type fisk du ønsker å bruke. Som tilbehør har jeg som vanlig søtpotetbåtene mine, som er dyppet i eggehvitte og krydder før jeg steker de på 220 grader i ca 30 minutter. 
Havrecookies med sjokolade og rosiner & kurs i baseløftI kveld blir det en etterlegtet jentekveld, og i den anledning har jeg bakt sunnere havrecookies. Selv om jeg er på diett er det ingen grunn til at venninnene mine ikke kan kose seg litt ekstra, og det tror jeg virkelig de kommer til å gjøre med disse kjeksene. Sukkerfrie, glutenfrie og mye sunnere enn vanlige cookies, men fremdeles like gode. Kjæresten har nemlig prøvesmakt og gått god for smaken, oppskriften ser slik ut:

50 g romtemperert smør

50 g sukrin gold

2 egg

120 g havregryn

10 g fiberfin

10 dråper vaniljestevia

40 g sjokolade

En neve rosiner

En klype salt

En ts bakepulver

Lenkene i innleggt er sponset


Pisk sammen smør, egg og sukrin gold. Hakk opp sjokolade, jeg brukte den nye fra Funksjonell Mat som er søtet med sukrin og stevia. De finnes i to smaker, vanlig melkesjokolade samt en med mandler og havsalt. Jeg brukte den første i dag, og tilsatte i røra sammen med resten av ingrediensene. Jeg brukte to spiseskjeer til å forme cookies på et brett, og tilsammen fikk jeg ni cookies av denne oppskiften. Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter, og la de avkjøle seg på rist før du spiser de. Gjerne server med melk, det setter liksom prikken over i'en!

Så må jeg fortelle dere om baseløftkurset jeg og min kollega Anette skal ha om to uker! Jeg gleder meg veldig til det, og kanskje dukker et par av dere lesere opp også? Man må nemlig ikke være medlem på HIT for å delta, her kan alle som vil melde seg på. Fra 9-13 har vi kurs i baseløft, med en teoretisk gjennomgang først før vi går videre til praktisk utførelse. Baseløft som knebøy, markløft, benkpress og militærpress med mer er øvelser jeg mener alle burde ha med i treningen sin, men desverre er det mange som unngår disse øvelsene fordi de ikke har rett teknikk/kunnskap. Hvis det gjelder deg så bør du virkelig ta turen søndag 31. januar! Men for at vi skal sikre god kvalitet og oppfølging er det bare plass til 12 personer, påmelding skjer ved å melde deg på facebook-eventet her og sende mail til daniel@hitthegym.no. Pris per pers er 998, da får du fire timer med masse informasjon og kunnskap nok til å innføre baseløft korrekt i treningen din. Anette er både fysioterapaut, sensor på hos Idrettshøyskolen og en av de dyktigste PT-ene jeg kjenner, så med oss to sammen kommer dette til å bli en kjempedag! Det skal dette også bli, så nå skal jeg ta med meg Guapo ut på tur. Ha en fin søndag da dere!

Bosufavoritter og hamburgertallerken

Jeg synes det er viktig å trene øvelser som utfordrer kjernen og stabiliten. Derfor tenkte jeg å vise dere et par av magefavorittene mine på bosuball, og øvelsen over er faktisk tyngre enn den ser ut som! Sitt på bosuballen med armene bak deg for stabilisering. Strekk beina ut foran deg samtidig som du legger overkroppen bak, før du trekker beina inn og møter brystkassen med knærne. Neste øvelse ser dere under, kneetucks i slynge med hendene på bosuball. Den er også tyngre enn den kanskje ser ut som ved første øyekast.

Topp fra 2XU / Tights fra Reebok / sko fra Adidas (sponsede lenker)Disse øvelsene utførte jeg på slutten av økta mi med Camilla i går, det er så godt å ha noen så sprudlende å trene med! Historien om hvordan vi møttes er egentlig ganske morsom synes jeg, det var rett etter NM i 2013. Vi røyk begge ut før finalen, og Camilla kom bak scenen med nybakte skoleboller, sjokolade og en pose smågodt. Med et stort smil og ordene "bare hiv innpå" skjønte jeg at jeg kom til å like henne! Bloggen hennes finner dere her, eller på instagram som @snuppa32. Etter økta vår hadde jeg noen supre PT-timer før jeg dro hjem for å spise. Ikke skoleboller og sjokolade denne gangen, men det gode påfyllet ble hambrugertallerken med søtpotetfries, blomkålmos og kesamdip. Fremgangsmåten ser slik ut:

- Burgerne er enkelt og greit laget av 200 g karbonadedeig, 2 egg og litt presset hvitløk før jeg steker de i panna

- Blomkålmosen er laget av en kokt blomkål most med stavmikser, litt presset hvitløk, krydder og noen ss mager kesam

- Søtpotetfries skjæres i passende biter, vendes i eggehvitte, krydres og settes i ovnen på 220 grader i 25-30 minutter

- Kesamdip lager jeg av mager kesam, presset hvitløk, litt salt & sukrin og olivenolje

Selvfølgelig er ikke måltidet komplett før det er litt sukkerfri ketchup på i tillegg! Kesamdippen kan fint brukes til grønnsaker også, som litt sunnere kos. Jeg elsker å dyppe søtpotetbåtene mine i den, det er så godt! Det var dagens sunne middagstips fra meg til dere, håper dere har en super lørdag!

Full fres & fluff

God morgen! Jeg skal jobbe fra 09-22 i dag, og med unntak av noen få pauser blir det fullt kjør hele dagen. Derfor var jeg tidlig oppe, for å lufte Guapo, blogge og ikke minst trene selv. Jeg har alt drukket et stort glass med Fres, som skal gi meg energi så tidlig på mornigen. Dagens økt kommer til å bestå av forside lår og rygg, men jeg tenkte heller å vise dere noen bilder fra gårsdagens økt. Da trente jeg nemlig med smellvakre Camilla, bedre kjent som @snuppa32 på Instagram. Hun er så herlig, og viste meg i går en ny og utfordrende øvelse for bryst. Pushups i slynger har jeg jo kjørt før, men aldri med beina på ball. Herregud for en utfordring det er, kjernemuskulaturen får virkelig kjørt seg!

Topp fra Kari Traa / tights fra Better Bodies / sko fra Inov-8 (lenkene i innlegget er sponset)Vi avsluttet økta med litt lek selvfølgelig, og det samme kommer vi nok til å gjøre i i dag. Viktig å ha det gøy på trening! I tillegg til å ha det gøy på trening er det viktig å spise sunn og god mat, og jeg har gjennoppdaget den gamle favoritten bærfluff. Jeg kan ikke tro at jeg har latt den gå i glemmeboka så lenge, det er jo så godt! Alt du trenger er 400 g bær, 40 g proteinpulver og 4 ss sukrinmelis. Jeg kjørte bringebær, 2 ss sukrinmelis og 20 g sjokoladeprotein sammen med stavmikser først, du kan også bruke håndmikser eller kjøkkenmaskin. Deretter blandet jeg 20 g protein med 2 ss sukrinmelis og bittelitt vann for å få en type sjokoladesaus å ha over. Topp med litt friske bær hvis du har, og hiv innpå! Farlig godt, kjempeenkelt og supersunn hverdagskos.


Rosa bærfluff og dilla på rosa denne uken, mens forrige uke hadde jeg en ting for blå. Jeg liker veldig godt å bruke sterke farger på treningsklærne mine, svart er liksom så kjedelig. Men hvilken farge jeg liker best varierer veldig med humøret, i dag er det altså rosa som er tingen. Under har jeg plukket ut noen av mine rosa favoritter som har kommet denne sesongen. Kanskje finner du noe du liker også?

1. T-skjorte fra Kari Traa 2. Tights fra Röhnisch 3. Genser fra Dcore 4. Ytterjakke fra 2XU 5. Teknisk bukse fra Kari Traa 6. T-skjorte fra 2XU 7.Shorts med høyt liv fra Röhnisch 8.Merinoullsokker fra Kari Traa 9. Singlett fra Röhnisch 


NÅ er det tid for trening, ha en fantastisk bra fredag folkens!

Årets første skitur og luksussalat

Det fjellet av mat dere ser under har jeg nettopp spist, og herregud så godt det var! Etter totalt tre timer trening på morgenen var det godt å komme hjem til en varm dusj og masse mat. Jeg trente først styrke sammen med flotte Camilla, før jeg hadde en PT-time og dro rett ut på skitur. Jeg drakk litt BCAA etter økta, men jeg kjente at jeg begynte å bli litt tom på slutten av skituren. Jeg har lavdag i dag, hvilket betyr at jeg spiser like store mengder mat og kalorier, jeg spiser bare mindre karbohydrater. Dagens første måltid ble derfor fire kokte egg, 100 gram røkelaks og sikkert en kilo grønnsaker! Jeg var så sulten at jeg bare slengte alt jeg fant i kjøleskapet i en salat, det ble både isberg, sukkererter, gulrot, plommetomater, agurk og paprika i den. Kan jeg ikke kalle det for en luksussalat så vet ikke jeg!

Vi byttet ut svømmingen på ukens utfordring med ski, og dette ble årets første skitur for min del. Det merket jeg godt, skiformen er ikke helt på topp men heldigvis kan det bare gå en vei! Jeg er nemlig sikker på at det blir mange flere fine turer i år, det er jo så utrolig godt å komme seg ut i friskluft! Vi brukte totalt 1:45 minutter på å gå 15 kilometer, da gikk vi fra Granåsen og inn til Grønnlia for dere som er lokalkjente. Selv om jeg synes det er kjempeherlig å gå på ski må jeg ærlig innrømme at det ble tungt, og det var nok fler enn en gang jeg så ned på pulsklokka for å se om vi snart var i mål!

Langrennsjakke og hansker fra Craft / Sub Zero tights fra 2XU (lenkene i innlegget er sponset)Så må jeg bare tipse om de supersmarte hanskene mine! For det første er det en hybrid mellom hansker og votter, det er bare å trekke tilbake det vindtette og vannavstøtende trekket over hansken. I hansken er det silikon for godt grep, men det beste av alt er at den har touch-screen finger på pekefingeren! Det vil si at du slipper å ta av deg hansken for å bruke mobilen, noe jeg personlig hater å gjøre. Mulig det kun er et bloggproblem og ikke så viktig for dere, men jeg syns i allefall det ersupersmart!
Nå skal jeg kose litt med Guapo før jeg skal tilbake på HIT for å trene flinke kunder. Jeg føler meg ganske flink selv i dag og etter styrketrening pluss årets beste skitur, med den beste mannen jeg vet om!

Bursdagskake med banan

 Onsdag allerede, dagene går så fort! I dag har jeg hatt styrkefri, men heller kjørt litt mer cardio. Jeg rakk ikke å løpe i går så det tok jeg i dag, sammen med 30 minutter spinning. I går ble det nemlig mer enn nok med styrketreninga, økta tok ovr 1,5 time og det er mer enn nok for denne jenta! Det ble både rumpe, bryst og skuldre i går og øvelsene som ble gjennomført var glutebridge, ettbeins hipthrust med kjetting, pull-through, reverse hyper, dips med ekstra vekter, benkpress, enhånds skulderpress, sidehev i kombinasjon med fronhev, sidehev i kabel og facepull. Dere skjønner kanskje at økta tok litt tid med alle de øvelsene? Jeg skal straks få nytt program, men akkurat denne uken har jeg bare kjørt etter lyst. Da blir det fort litt lengre økter, jeg har jo som regel lyst til å trene alt!

BottomUp tights fra Luciaven / vest fra Better Bodies / kompresjonssokker fra Reebok / sko fra Inov-8 (lenkene i innlegget er sponset) Ser dere hun snikfotografen i bakgrunnen? Det er Siri, hun er ikke bare en super løftepartner men også en av mine beste venninner. Hun skal feire bursdagen sin ikveld og spurte om jeg kunne bake en sunn kake i anledningen. Jeg sa faktisk først nei, fordi jeg har hatt en travel dag og egentlig ikke hadde lyst å stå med nesa ned i en kakebolle når jeg ikke kan smake. Men jeg snudde fort på svaret da jeg fant ut at jeg hadde igjen en ferdig kakemix fra Funksjonell Mat i skapet. Den er så genial, mye sunnere, sukkerfri, glutenfri og kan brukes til hva som helst! Du kan lage kokoskake, krydderkake, gulrotkake eller eplekake av den - eller banankake som jeg gikk for og ferdigmiksen kan du kjøpe her. Bland posens innhold med 12/ boks mager kesam og 4 egg, 3 moste bananer og 3 ts kanel. Bland det hele godt sammen, sett inn i ovnen på 180 grader i 35-40 minutter. La den avkjøle seg før du legger på glasur, denne er laget av to moste bananer, 60 g vaniljeprotein og 3 ss sukrinmelis. Hakk litt nøtter og legg på toppen, gjerne i kaka også hvis du vil og NYT :)

Nå skal jeg komme meg ut på tur med Guapo før vi skal feire bursdag, håper dere har en like fin lillelørdag også :)

Utetrening & vaniljeris

Denne tirsdagen har jeg brukt til å spille inn enda flere episoder av treningsserien med Adresseavisen. Vi har vært på litt forskjellige lokasjoner i dag og jeg venner meg mer og mer til å snakke til kameraet. Selv om det er bikkjekaldt nå var det veldig godt å være en del utendørs i dag, både med filming og med morgenturen min med Guapo. På bildene under ser dere en litt tyngre variant av vanlige pushups, den og mange flere øvelser kommer i neste episode! Utetrening er jeg generelt veldig glad i, og jeg har store planer om å komme meg ut på en skitur denne uken. Det er jo en del av triatlonet jeg har pågang denne uken også!

Tights og vest er fra 2XU / ullsokker, ullgenser og pannebånd fra Kari Traa / hansker fra Craft (sponsede lenker)Smilende og glad med festningen i bakgrunnen etter innspillingen! En annen ting som gjør meg glad er vaniljeris, det er min favorittkilde til karbohydrater nå om dagen. Jeg koker 170 gram ris sammen med 10-15 dråper vaniljestevia. Når risen har avkjølt seg litt rører jeg inn ca 2 ss med kalorifri marshmallow dip. Hvis du ikke er på diett er det utrolig godt å røre inn 1-2 ss smeltet cocosa i stedet, blir utrolig godt! Til slutt topper du med litt sukrin gold, kanel og gjerne et dryss kardemomme. Det blir som en dessert, man skulle virkelig ikke tro at vanlig ris kan bli så fantastisk godt!
Gårsdagens store inntak av karbohydrater skal settes i arbeid nå, styrketrening etterfulgt av 6 kilometer løping er nemlig neste!

Ny treningsepisode med mine magefavoritter & dagens ryggøkt

Da er den andre episoden i treningsserien min ute, denne gangen er det magetrening! Dere finner videoen ved å klikke her, eller på bildet over. Det er noe helt annet å være på film enn å skrive blogg, her på bloggen kan jeg jo bare redigere en setning hvis jeg skulle skrive noe feil. Litt verre blir det når jeg sier et par småfeil på video, men det får bare være. Det var et par vinkler jeg ikke var heldig med i mine øyne også, men øvelsene er jeg iallefall kjempefornyød med. Det blir ikke bare videoer fra inne på gymmet men masse annet gøy også, og jeg har faktisk ikke sett de ferdige videoene selv enda heller. Derfor er jeg veldig spent på å se resten!

I dag trente jeg ikke mage selv, men rygg. De fleste favorittene mine for rygg var med, og vi kjørte markløft, pullups, nedtrekk, enarms roing med hantel, pullover, knestående kabeldrag og rygghev. Etterpå gjennomførte jeg 6 kilometer løping på mølla for å komme i gang med ukens challenge!

Ny sprek tights fra Reebok / løs singlett fra Adidas / sko fra Inov-8 (lenkene i innlegget er sponset)

Siden mange er opptatt av høyden på livet i ulike treningstightser knipset jeg dette bildet til dere, jeg synes den sitter kjempegodt på!

Nå skal jeg lage mei ei stor skål med vaniljeris før jeg finner senga, opp til en ny treningsdag i morgen! Gjerne legg igjen en kommentar om hva dere synes om videoen i kommentarfeltet, jeg er like spent på tilbakemeldingene deres hver gang :)

Ny challange - Norastriathlon!

Et av de største treningsmålene mine dette året er å gjennomføre Trondheim triatlon. Det blir en stor utfordring for meg, men den tar jeg på strak arm. Der skal jeg svømme 2000 meter, sykle 50 kilometer og løpe 12 kilometer. For å komme i gang med treninga til det også kicker jeg derfor i gang en challenge som heter Norastriathlon ! I løpet av denne uke skal det gjennomføres et triatlon, på nettopp disse distansene. Har du ikke mulighet til å svømme kan du enten velge å gå 15 kilometer på ski eller ro 10 000 meter på romaskina. Dette er altså totalt i løpet av uken, du trenger ikke å ta alt samtidig. Jeg kommer iallefall til å dele opp både sykkel- og løpedistansene, men de skal gjennomføres og det er poenget! Jeg håper så mange av dere som mulig tar utfordringen, det er viktig å prøve litt nye ting også vet dere! Hashtag gjerne bilder med #norastriathlon på instagram, så kan vi motivere hverandre tilå gjennomføre.

Jeg kommer til å ha nok å gjøre denne uka med andre ord, for i tillegg skal jeg gjennomføre 5 styrkeøkter, ei økt på Maxpuls og selvfølgelig gå med Guapo hver dag. Game on sier jeg bare! Jeg tjuvstarta treningsuka i går, med ei superøkt på HIT. Jeg trener litt etter lyst nå uten å følge noe fast program, jeg skal møte coachen på onsdag og legge opp løpet frem mot fitnesskonkurransene i april.  Jeg kjørte bein og bryst i går, før jeg avsluttet med geriljacardio på mølla. "I don't sweat I sparkle" står det på den nye t-skjorta mi, men jeg vet faktisk ikke helt om det stemmer! Forresten er det supert å ta dips i ringer om du ønsker å bli sterkere i vanlige dips.

T-skjorte fra Kari Traa / tights fra Reebok / sko fra Inov-8 ( lenkene i innlegget er sponset)


Nå skal jeg komme meg avgårde for å gjennomføre ukens første økt, før jeg skal piske flinke kunder rundt på gymmet. Når jeg trener så tidlig spiser jeg ingenting, men er helt avhengig av BCAA før og under økta. Favorittsmaken min er cherry, smaker bruspulver! Jeg drikker også Frekkas før trening, for å få et lite kick av ekstra energi. Håper dere også starter uka på en sprek måte, da er det så mye lettere å holde den gode trenden hele uka gjennom!

Raw sjokoladefudge & inspirasjonskilder

Hei dere! Denne søndagen har jeg en fantastisk god oppskrift på sjokoladefudge til dere, som både er raw, enkel og allergivennlig. Alt du trenger er 2 medium bananer, 2 avocado, 200 g dadler, 3 ss kakaopulver, 1 ss sukrin gold og 1 ts salt. Mos alt sammen i blender/med stavmikser og fordel i en form med bakepapir i bunnen. Bruk en kniv til å skjære massen opp i passende ruter. Sett i fryseren i minimum 2,5 timer og ta den opp 10-15 minutter før servering. Eventuelt kan du varme noen sekunder i mikrobølgeovn, bare pass på at rutene med fudge ikke smelter. Denne er så fantastisk god, med rik sjokoladesmak.

Lenkene i innlegget er sponset

Disse serverte jeg i julen, da i har allergikere i familien. Jeg synes egentlig bare det er fint, jeg får nemlig alltid i oppdrag å lage noe til de. Jeg hadde helt glemt å poste oppskriften, men kom på den etter å ha lest i den nye boka til Kristine Weber! Jeg blir så inspirert til å lage masse sunne oppskrifter selv også, men det blir litt begrenset i noen måneder fremover. I mellomtiden kan jeg iallefall se på alle de sunne og herlige rettene, og tenke ut masse snacks jeg kan lage selv senere. Hvis dere ikke vil vente, men er vil komme i gang med sunn bakst og matlaging nå kan jeg absolutt anbefale boken hennes som dere finner her. Kristine Weber ei dame som imponerer meg på matfronten, og samtidig tenkte jeg å fortelle dere om en som virkelig inspirerer meg på treningsfronten. Rune Glørstad heter han, eller moskusen som han også blir kallt på gymmet. Rune har veid 225 kilo, men er nå nede på 160! Det er en vektnedgang på mer enn hele kroppsvekta mi, og er ikke det  imponerede så vet ikke jeg. Rune gir alltid jernet, står på som et uvær og gjør alltid som han får beskjed om av sin PT Ronny som også jobber på HIT. Selv om han blir pisket gjennom lange og harde økter har jeg aldri sett han surne eller klage, og det inspirerer meg også til å gjøre en bedre jobb på trening. Mennesker som Rune, som har bestemt seg for å endre livsstil og går all in motiverer meg mye mer enn å se på bilder av folk i sceneform. For alle dere som ikke får se Rune i action som meg så anbefaler jeg å sjekke ut bloggen hans som dere finner her. Tjukkasbloggen heter den, men han må vel snart endre navnet til smukkasbloggen i det tempoet han har ;)  


Og med det tempoet han har blir det ikke lenge til vi klarer å nå vårt felles mål! Dere har vel kanskje lagt merke til at jeg liker å bære folk på ryggen eller å ha de på skuldrene? Jeg vet ikke helt hvorfor det har blitt sånn, men nå har det liksom blitt greia mi. Akkurat nå er jeg desverre ikke sterk nok til å ha Rune på ryggen, selv om han hadde null problem med å løfte litt på meg. Så nå skal jeg jobbe knallhardt for å bli sterkere, mens Rune fortsetter å gå ned i vekt. En plass på veien møtes vi, og jeg SKAL klare å gå rundt på gymmet med Rune på ryggen! Nå skal jeg gjennomføre ukens aller siste økt, ingenting skal stoppe meg fra målet om å ha moskusen på ryggen.

Hvem inspirerer dere til trening?

Lørdagskveld og ungdomstid

Hei dere, og riktig god lørdagskveld! I dag kom jeg meg ikke på trening før klokka var 20.30, og det var faktisk overranskende mange der til at det var lørdagskveld. Resten av dagen har jeg brukt til jobbing, og har ikke hatt tid til å trene eller å oppdatere bloggen. Men både sen trening og sen blogging er bedre enn ingen, så her kommer det! Jeg skulle egentlig kjøre en helkroppsøkt, men jeg var ikke helt motivert for det etter en lang arbeidsdag. Derfor kjørte jeg heller etter lyst ikveld, og det ble en god økt på skuldre og rumpe. Jeg kjørte militærpress, sittende sidehev, fronthev med manualer, upright rows, enhånds skråliggende sidehev, facepulls, høy sittende roing, pull though og glutebridge på bosuball til slutt. Det ustabile underlaget gjør øvelsen veldig god, og jeg måtte virkelig jobbe for å få til å gjennomføre den. Jeg kjørte først 15 repetisjoner på høyre, så 15 repetisjoner på venstre og 15 med begge tilslutt. Dette gjorde jeg 3 ganger, altså 135 repetisjoner tilsammen. Det svei!

Blomstrete topp fra Röhnisch / tights fra skins / sko fra Adidas (lenkene i innlegget er sponset)


Mange har spurt meg om hvordan jeg varmer opp overkroppen, da jeg mange ganger har vist frem aktiveringsøvelser for underkroppen. For skuldrene er jeg fan av sholder dislocators, som dere ser på bildet under. Da tar jeg en stang og starter men den forran kroppen, før jeg kjører stanga over hodet og bak til korsryggen med armene strake hele veien. I tillegg bruker jeg mye rotator cuffs og halo med kettlebells før jeg setter i gang. Det er alltid viktig med oppvarming, men spesielt på skuldrene er jeg nøye på dette.


Etter ei god økt med mage øvelser gikk jeg faktisk på mølla denne lørdagskvelden. Det hadde jeg ikke trodd selv før jeg dro på gymmet, men jeg måtte bare teste de nye løpeskoene mine! Med sine 164 gram lever de opp til navnet Adizero Feather, og de føltes utrolig gode på. 15 x 45/15 intervaller ble gjennomført, og jeg er sikker på at det blir mange, mange intervaller fremover i disse løpeskoene!

Nesten to timer senere sa jeg meg fornøyd, og kunne ikke annet enn å gi meg selv to tomler opp etter økta! Nå skal jeg komme meg i seng, må tidlig opp for å gå tur med Guapo før PT-kunder i morgen. Håper dere har hatt en super lørdagskveld, god natt alle sammen :)

Superkombo og søt søtpotet

Hei dere! Først og fremst må jeg bare si TUSEN TAKK til alle som har stemt på meg, jeg kom til finalen i Vixen Blogawards! Det setter jeg ekstremt stor pris på, og det er kjempegøy å få lov til å være med på dette. Nå blir det Oslo-tur i slutten av januar, og vinneren blir bestemt av en jury. Det er mange flinke i min kategori som årets treningsblogger, så jeg er uansett kjempefornøyd :) Jeg føler meg skikkelig beæret, så igjen må jeg bare si tusen takk til alle som har stemt. Dagens økt er i boks og jeg er veldig fornøyd med innsatsen i dag. Egenlig skulle jeg kjørt et magesett på slutten, men jeg var så sliten av økta at jeg ikke maktet mer. Jeg legger heller til et sett på mage i morgen, i dag kjørte jeg så bra at det ikke var mer igjen å hente! Ofte når jeg trener selv eller kunder må jeg være effektiv, og supersett eller kombinasjonsøvelser en veldig god måte å gjøre det på. Et supersett vil si at du går dirkete fra en øvelse til en annen, uten at du har pause mellom. Pausen tar du først etter du har fullført begge øvelsene. Kombinasjonsøvelser vil si at du setter sammen to øvelser til en, og det har jeg gjort mye i det siste. Smalbenk og pullover har blitt en favorittkombo, da får jeg kjørt både rygg og triceps godt. Du kan kjøre denne øvelsen enten på gulvet eller på benk, jeg foretrekker selv å ligge på gulvet. Start med å holde stangen rett opp over deg, og senk rolig bakover til du kjenner at det river i latsen. Returner til utgangsposisjon, og senk stanga ned mot navlen. Press opp igjen, og først da har du fullført en repetisjon. Ta 8-10 repetisjoner totalt før du tar pause, så skal du kjenne at du har jobbet!

BottomUp tights fra Luciaven / singlett fra 2XU / sko fra Inov-8 (sponsende lenker)Jeg elsker søtpotet, og har fått helt dilla på å spise de alene med smør, sukrin gold og kanel. Det er så sykt godt, dere vil absolutt ikke angre om dere prøver! Smelt smør og 2 ss sukrin gold sammen, før du tilsetter 2 ts kanel. Bland godt sammen med oppskjærte poteter, og sett inn i ovnen på 180 grader. La de stå i ca 30 minutter, og la de avkjøle seg litt før du henter deg en gaffel og hiver innpå. Søt søtpotet er så godt at jeg kunne spist det hver eneste dag, dagens lille mattips fra meg! Nå skal jeg ut på kveldstur med Guapo og ei god venninne, før det blir sofakos etter det. Ha en super fredagskveld da dere, og riktig god helg!Blåtorsdag

Hei dere! Denne torsdagen startet jeg med å gå en lang tur med Guapo, i supert vintervær og knallblå himmel. Det var veldig godt med en rolig start på dagen, etter et par hektiske dager siden jeg kom hjem. I går rakk jeg ikke å blogge engang, men jeg rakk selvfølgelig å trene. Jeg er veldig fan av å avslutte øktene mine med noen lette "pump-øvelser" med mange repetisjoner. I går kjørte jeg reverse hyper på benk med ball, 3 x 20 repetisjoner på denne svir virkelig på slutten av økta.

Antishake tights fra Röhnisch / sko fra Inov-8 / topp fra Better Bodies (lenkene i innlegget er sponset)
Tittelen på innlegget tilsier kanskje at jeg har hatt en litt kjip dag, men sannheten er at den har startet stikk motsatt. Jeg har nemlig handlet inn en del nyheter fra X-life, det har kommet så mye fint i nettbutikken nå på nyåret. Jeg har bestilt veldig mye blått denne gangen, og under ser dere noen av favorittene mine. Hvis dere falt like pladask som meg så husk at dette er siste dagen dere kan benytte rabattkoden 25 i kassen, og få 25% avslag på et valgfritt produkt. Dagens lille tips fra meg :)

1. Fleecegenser fra Kari Traa 2. Tights fra Reebok 3. Antishake tights fra Röhnisch 4. Genser fra Adidas 5. Løftesko fra Reebok 6. Kompresjonssokker fra Reebok 7. Ny kokebok fra Kristine Weber 8. T-skjorte fra Kari Traa 9. Singlett fra Kari Traa

 Dagens lunsj var alt annet enn blå, men fargerik fordi! Jeg lagde karbonader av 2 egg og 200 gram karbonadedeig, med brokkolimos ved siden av. Her har jeg 400 g kokt brokkoli og 150 gram cottage cheese, krydret godt og most sammen med stavmikser. Så godt og så utrolig enkelt!

Nå venter jobb og trening, ha en fin torsdag alle sammen!

Ny treningsserie og back on track!

Endelig kan jeg fortelle dere om dette prosjektet, nemlig en helt ny treningsserie i samarbeid med Adresseavisen! Totalt kommer det 8 korte episoder, hvor jeg tar for meg det viktigste innen temaet for episoden. Den første episoden handler om rumpetrening, og dere finner den ved å trykke på bildet under. Den varer i ca fire minutter, og jeg viser frem mine beste rumpeøvelser til dere! Jeg synes det var supergøy å være med på dette, selv om det var veldig uvant å bli filmet. Jeg er jo vant til kamera, men da tar jeg jo bilder selv og skriver teksten. Dette er vel første gangen på bloggens 3,5 år at dere faktisk hører stemmen min også! Håper dere liker filmen og at dere fikk inspirasjon til litt nye øvelser!

Det var skikkelig godt å komme i gang igjen i dag, med mat og trening som vanlig. Dietten til vårens konkrranser er back on track etter ei jul med alt for mye god mat, og det kjennes veldig bra å komme tilbake til rutinene igjen. I dag fikk jeg trent ei god styrkeøkt og var skrubbsulten da jeg kom hjem. Jeg ville ha noe som gikk raskt, da ble fire egg, en haug med salat og en boks kesam løsningen. Kesamen er piffet opp med å presse en hel kinesisk hvitløk i, litt salt og litt sukrin gold. Det er så godt!

Etter mat kom jeg meg ut på tur med Guapo, herregud som jeg har savnet han mens jeg har vært borte. Jeg vet ikke helt om han har savnet meg, eller om han bare er blodig fornærmet på meg fordi jeg forlot han i jula. Han er nemlig superoverlegen, ville verken kose eller sove i senga med meg i går! Heldigvis ville han bli med på tur idag da, og det var overraskende godt å komme seg ut i norsk vintervær igjen.


Boblevest fra 2XU / lue og genser fra Kari Traa (lenkene i innlegget er sponset)

Nå som det er nytt år og nye muligheter har det også kommet mange nye kleskolleksjoner, blandt annet har Kari Traa, Reebok og Adidas kommet med masse fint! Derfor tenkte jeg bare helt til slutt å tipse dere om nyttårssalg hos X-life, hvor dere får 25% på et valgfritt plagg ved å bruke rabattkoden 25 når du kommer til kassen.Gjerne legg igjen en kommentar om hva dere synes om videoen, selv er jeg kjempefornøyd men spent på deres tilbakemeldinger :)

Endelig hjemme!

Hei dere! Turen hjem til Norge ble mye lengre enn forventet, men nå er jeg endelig hjemme. Jeg skulle vært hjemme tidlig i går og kickstartet det nye året denne mandagen, men sånn ble det ikke. Egentlig spiller det jo ingen rolle, det er ikke noe "magisk" med denne mandagen. Så har du ikke kommet i gang enda er det helt greit, jeg har ikke det jeg heller. Nå er jeg bare dødssliten og er så heldig at mamma og pappa lager taco til meg. I mellomtiden kan jeg iallefall oppdatere bloggen med den siste økta jeg hadde i Dubai, for den var kjempebra!

Det har skjedd flere ganger at jeg lyver til PT-kundene mine om hvilken vekt de løfter, for det sitter så utorlig mye i hjernen. Tror du at du løfter lett, så blir det fort det også. Jeg syntes knebøy-stengene der borte virket så lette, og spurte de ansatte hvor mye den veide. 15 kilo fikk jeg beskjed om, og la på så jeg fikk 75 kilo totalt. Etter å ha kjørt 4 x 10 lette reps kom jenta som jobbet der bort for å si at hun hadde tatt feil, stanga veide 20 kg. Altså hadde jeg nettopp tatt 40 reps på 80 kilo i knebøy, og det har ikke skjedd på over ett år. Jeg har ikke klart å kjøre tunge bøy pga hofteproblemene mine, men nå gikk det plutselig likevel! Det jeg vil frem til her at når det kommer til trening, så sitter det så enormt mye mellom ørene som spiller inn. Bestem det for at du skal klare det, bestem deg for at vekta er lett og bestem deg for å gjennomføre alle repetisjonene dine før hver øvelse. Så skal du se hvor mye lettere det går!

Tights fra Luciaven / topp fra 2XU / sko fra Inov-8 (lenkene i innlegget er sponset)


Jeg kjørte også en av mine favoritt-varianter av lårcurl, nemlig på benk med manual. Jeg får så vanvittig god kontakt på denne øvelsen, og jeg kjenner virkelig hvor den river i musklene på baksiden av låret. Jeg må bare vise dere teksten på baksiden av denne tightsen og, jeg liker den nemlig så utrolig godt! BeYOUtiful står det rett over rumpa, og som dere ser på bilder under er det ikke tvil om at rumpeløft-effekten på disse tightsene fungerer! Den er fra Luciaven og du kan klikke den hjem her.
Jeg var glad og fornøyd etter økta, og pakket ned flymaten min lørdagkveld. Jeg ante jo ingenting om kaoset som ventet, og trodde jeg hadde med mer enn nok mat med 3 proteinbarer, en sunn burger, tre persimon og masse knaskerøtter. De ble bort borte gitt, og nå har jeg nettopp spist en stor porsjon grøt mens jeg venter på at tacoen skal bli ferdig. Den challengen jeg lovte dere må bare utsettes til neste mandag, vi trenger nemlig en hel uke for å komme i mål med den. Mandagstrening for min del utgår til fordel for tur med Guapo og tidlig i seng. Men først skal jeg spise taco, og bare nyte det å være hjemme igjen. Ha en fortsatt fin kveld da dere, håper dere har hatt en litt mer sporty start på året enn meg!


Strand & islykke

Hei dere! Dette har vært den siste strand-dagen min i Dubai, klokken 06 i morgen tar jeg flyet hjem til Norge igjen. Jeg har derfor slikket sol til den store gullmedalje i dag, viktig å få med seg det jeg kan av brunfarge! Foruten soling har vi også lekt oss med litt vannaktiviteter, gått tur og spist digg mat. Jeg følte for litt ekstra trening og tok noen runder på stranda med Bjørni på ryggen!Siden jeg ikke har noen mattips å komme med selv mens jeg er her nede tenkte jeg å komme med et par fra kcal! Kjøttboller laget av kabonadedeig med salsa og "zoodles" falt virkelig i smak! Zoodles er bare kokt squash i tynne skiver, men det fungerer på akkurat samme vis som pasta. Hørtes ikke det fristende ut kan du heller la deg inspirere av laks med sesamfrø og tykk wasabisaus på toppen. Herregud så godt det var, absolutt retter jeg kommer til å lage mine egne varianter av.
Etter maten gikk vi oss tur langs hele stranda, spiste mangois og koste oss. Selv om is kanskje ikke er det som frister mest for dere hjemme nå så er det faktisk utrolig enkelt å lage sin egen fruktis. Mos den frukten du vil ha med stavmikser, legg i form og sett i fryseren. Jeg liker å tilsette litt sukrin for å få den enda søtere, søtmons som jeg er! Hadde det ikke vært for ørene hadde nok smilet gått hele veien rundt når jeg spiste mangoisen min i dag, skal ikke mer til for å glede denne jenta. Nå skal jeg pakke kofferten, komme meg på trening og dra på jakt etter mat til flyreisen. Neste oppdatering kommer hjemme fra Norge, med en ny challenge til dere for å kickstarte treningen nå på nyåret!

Postergirl & kcal

God kveld Norge! Først og fremst vil jeg bare tipse dere om januarkampanjen på Hit The Gym, nemlig  1 måned gratis trening! På senteret er det ingen binding heller, så dette er en super mulighet til å teste ut noe nytt på. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd med gymmet, så jeg anbefaler virkelig å ta turen om dere bor i Trondheim. Så er det jo ekstra stas at jeg får være postergirl også, det er ikke verst!

Det nye året har startet helt topp, nyttårsaften her i Dubai var veldig annerledes enn hjemme. Etter en fantastisk buffet-middag hvor jeg spiste meg alt for mett tok vi turen ned på stranda for å se på fyrverkeriet. Det var utrolig fint å stå der barfot på stranda og se på alle rakettene på himmelen, sammen med alle ballongene jeg hadde knabbet med meg fra middagen. Jeg hold meg til brus i stedet for alkohol, sånn at jeg fikk en frisk start på det nye året!


Etter å ha spist for en hel småbarnsfamilie på nyttårsaften følte jeg for et litt lettere alternativ dagen etter, og fant min nye favoritt-resturant! Den heter Kcal - og serverer utrolig god og sunn fastfood. Alt av mat er markert med komplett næringsinnhold, og det mangler ikke på proteiner. Vi har spist her hvert måltid etter vi fant plassen, og jeg skule virkelig ønske vi hadde en lignende plass i Trondheim. Den som starter det skal få meg som stamkunde i allefall! Pistasjkylling og mocca-proteinshake er favorittene mine så langt, men i morgen skal nye retter testes ut. Jeg har allerede funnet et par retter på menyen som jeg skal lage mine egne varianter av når jeg kommer hjem igjen. Men heldigvis har jeg en hel dag her igjen enda, som jeg skal nyte på stranda med strand, kjæresten, kortspill og proteiner. 

Håper året har startet bra, og at alle batterier er fulladet til å gi gass tiden fremover!

Tilbakeblikk på året som gikk

God morgen alle sammen! Jeg må starte med å si godt nyttår igjen - tenk at det er 2015 allerede. Jeg synes 2014 har gått så utrolig fort, og når jeg ser tilbake på det så skjønner jeg egentlig hvorfor. Det har vært så utrolig innholdsrikt, gøy og uten tvil det beste året så langt i livet. Denne morgenen tenkte jeg å komme med en liten oppsummering av fjoråret - med de største høydepunktene.

I januar kjøpte jeg min aller første leilighet, begynte på konkurranse-diett og begynte som PT-student hos AFPT. Fra første dag som stundet skjønte jeg at jeg hadde tatt det riktige valget, og jeg stortrivdes fra dag 1.

For å motivere meg selv til å gjøre mer cardio under dietten satte jeg i gang flere cardio-challenges, som ble en stor suksess. Ikke bare ble jeg motivert selv, men så utrolig mange av dere lesere ble også med. Det motiverte igjen meg enda mer - og disse ble det mange av i løpet av året. Flere skal det bli også!

Nyttårsforsettet mitt på treningsfronten for 2014 var å bli sterkere i alle baseøvelser, noe jeg klarte i benk, militærpress og markløft. Knebøy ble jeg bare svakere i, på grunn av ei kranglende hofte som fortsatt ikke er bra. Men jeg sier meg fortsatt fornøyd, rekodene står i dag på 63 kg i benkpress, 45 kg i militærpress og 117,5 kg i markløft. Så får vi se hva jeg klarer å oppnå i 2015!I slutten av februar hadde jeg et oppgjør med meg selv, og skrev innlegget fitnessforstyrret.  Det fikk enorm blest, både positivt og negativt. Jeg bestemte meg for å stå over vårens konkurransesesong for å få en liten pause, og fordi hofta mi gjorde det meste av styrketrening på beina smertefullt.

Å ikke være på diett lenger resulterte i mange nye oppskrifter, to gjengangere ble sunnere pizzasnurrer og kanelsnurrer.Jeg kunne selvfølgelig ikke bare stå på kjøkkenet, jeg måtte sette meg et nytt treningsmål. Jeg som egentlig aldri har vært noen løpejente bestemte meg for å delta i halvmaraton på Hitra påsken 2014. Jeg hadde da 7 uker å komme meg i bra nok løpeform på, og det lengste jeg hadde løpt i livet tidligere var 10 km. Jeg husker enda hvor stolt jeg var første gang jeg løp 20 km, faktisk var jeg stoltere da enn da jeg løp i mål på halvmaratonet.


I  begynnelsen av mai ble jeg mamma til den vakreste lille skapningen jeg vet av, nemlig Guapo. Jeg kan ikke engang se for meg livet uten han nå, så viktig har han blitt for meg. Resten av måneden gikk med på lesing, terping og øving til eksamen.
Juni kom og dette må være årets beste måned. Jeg besto eksamen med toppkarakter, begynte å jobbe som PT på Hit The Gym, kjøpte ny bil i 25 årsgave til meg selv og på toppen av det hele ble jeg sammen med drømmemannen.Resten av sommeren jobbet jeg mye, spiste matmuffins til den store gullmedalje og trente mye mot Toughest. I slutten av august dro jeg på treningstur med ei venninne til syden, det var etterlengtet etter en hektisk sommer.

September startet med deltagelse i hinderløpet Toughest - og vi vant som beste jentelag! Det var noe av det gøyeste jeg har vært med på, og jeg bestemte meg der og da for at det skulle bli mange fler hinderløp på meg.

Videre brukte jeg oktober på å teste ut et lavkarbo-kosthold, noe som var helt greit. Jeg kommer aldri til å prøve det igjen, men jeg kan iallefall si at jeg har prøvd det i 6 uker. Om ikke annet kom det i allefall noen gode oppskrifter ut av denne perioden, sjokoladekake og kakao med proteinkrem er noen av de.


Både i november og desember har jeg jobbet mye, men vært flink til å koble av også. Jeg har vært i Riga med kjæresten, på hyttetur med jentene til Frøya, gått mange fine høstturer med l

Linn og nå er jeg her i Dubai.

Nå sitter jeg her i hotellsenga og smiler, jeg kan ikke gjøre annet etter å ha sett på alle disse bildene. Året har virkelig vært helt utrolig bra. Selvfølgelig har det vært noen tyngre perioder, det har vel alle, men det har skjedd så mye bra dette året at jeg nesten ikke kan tro det. Jeg har fullført PT-utdanning,  har drømmejobben som PT og nettcoach, fått to fantastiske gutter inn i livet mitt, kjøpt meg leilighet og bil. Mye av dette er takket være bloggen, og dere lesere som følger meg og støtter meg. Det er jeg så utrolig glad for, og ikke minst utrolig takknemmelig for alle mulighetene jeg har fått. Med det vil jeg ønske dere en fantastisk fin start på 2015, og jeg håper dere fortsetter å følge meg på veien dette året også. 2015 er året for å nå nye høyder!