hits

januar 2014

Minus fem kilo, "woosh-effekt" og belønninger

GOD FREDAGSMORGEN! Jeg sitter med et enormt glis den siste dagen i januar. Året har startet så fantastisk bra, jeg har kjøpt meg leilighet, i dag begynner jeg som PT-student, og sist men ikke minst jeg har gått ned 5 kilo på under 4 uker. Det er nøyaktig 25 dager siden jeg begynte på dietten, og nå kom altså den berømte "woosh-effekten." Det vil si at alt står tilsynelatende stille når det kommer til mål og vekt under diett, og plutselig skjer det en kjempeforandring over natta. Men selv om man skulle ønske det er det absolutt ikke 5 kilo med fett som har forsvunnet. Det er rett og slett væske som har vært lagret i cellene som forlater kroppen.  Nå har jo badevekta ingenting å si, men jeg vet likevel hvor frustrerende det kan være å følge en kostholdsplan 100% i lengre tid uten å føle at man får resultater. Så det viktige er å stick to it! Vi har kommet til den siste dagen i januar, og hvis du enda ikke har sett noen resultat av nyttårsforsettet ditt kan motivasjonen være dalende. Men minn deg på målet ditt hver eneste dag, se for deg følelsen når du faktisk når det - og ikke minst husk at du klarer alt du bestemmer deg for!

For min del hjelper det med å belønne meg selv i hverdagen. Det kan være både små og store ting som gir meg motivasjon til å fortsette like bra, om ikke bedre. Dere som følger meg på Instagram har sett begge bildene under før. Grunnen til at jeg alltid har på meg superundertøy i solariumet er at det er min belønning etter cardio. Jeg har ei fast rute jeg går, og på slutten av løypa går turen innom Insane Sun for å ta sol. Da jeg ekstra motviasjon til å få på meg joggeskoene og komme meg ut døra når jeg vet at det varme solariumet venter. Dette er iallefall en super motivasjon for meg - så må du finne ut hvilke småbelønninger som motiverer deg.

Mange velger også å belønne seg selv med noe godt å spise etter å ha vært flink en lengre periode. Det synes jeg i utgangspunktet er en fin ting å ha som belønning, så fremt man holder det innen normale rammer. Har man vært på kaloriunderskudd over en lengre periode som f.eks på konkurransediett kan dette også gi en positiv effekt på fettforbrenningen. Jeg har også alltid hatt den holdningen at det er lov å kose seg litt ekstra i helgene når man har vært flink gjennom uka. Problemet for mange, inkludert meg selv, er at disse spisedagene ofte kan gå over stokk og stein. Hvis det går ned pizza, en boks is, en plate sjokolade, en pose potetgull og en kilo smågodt til dessert er det ikke rart at resultatene uteblir. Alt med måte heter det vel, og i ukedagene synes jeg at den her er fin hvis målet er vektnedgang:En spisedag ligger ikke i nærmeste fremtid for min del i allefall, så da blir det andre belønninger på meg i stedet. Den største ligger selvfølgelig i følelsen av å nå målet mitt, men det er jo så langt fremme itid at jeg trenger noen motivajonsboost på veien. Nye treningsklær er alltid et sikkerstikk som belønning i mine øyne, både gøy å legge i handlekurven og det gir ekstra motivasjon til å faktisk komme meg på trening for å bruke de nye, fine klærne! Nå har det kommet så utrolig mye fint i nettbutikken til X-life også, jeg er så glad for at de nye kolleksjonene er fargeglade. Jeg er lei av svarte treningsklær, det er så mørkt ute for tiden uansett at jeg liker å ha spreke farger i hverdagen min! Under finner dere annonnselenker til noen av mine favoritter som jeg har tenkt å belønne meg selv med denne fredagen, velfortjent synes jeg selv :)


 

 

 

Turkis antishake tights fra Röhnisch, knallrosa tights fra MXDC, blå tights med kule prikker fra Adidas.Spreke singletter i gul og fersken, begge fra Reebok.

Nå er jeg klar for den siste arbeidsdagen denne uka og den aller siste dagen i januar. Etter jobb er det skolestart hos Akademiet for Personlig trening, jeg kjenner virkelig at sommerfuglene flyr vilt i magen min. En fantastisk fin fredag med andre ord - og det ønsker jeg alle dere også!

 

Torsk og tidligøkt

Torsdagsmorgen og jeg er ferdigtrent for dagen! Så god følelse å være ferdig med treningen tidlig, jeg har så god energi på morgenen og da er det perfekt å få brukt den på gymmet. Jeg hadde avtalt en treningsdate med Kristine - det gjør det så mye lettere å stå opp når alarmen ringer. Vi trente skuldre, armer og mage før vi avsluttet med litt cardio og foamrolling. Jeg er egentlig ikke så glad i å trene mage, og har en lei tendens til å hoppe over den. "Jeg tar det i morgen" sier jeg til meg selv, men så gjør jeg jo aldri det. Det SKAL jeg bli flinkere til, jeg har jo flere ganger klaget på små mageruter - men you get what you work for sies det jo, så det er ikke rart mine er små! Det er så fint med skikkelig markete ruter på scenen synes jeg - og det vil jeg også ha. Da må jeg legge ned litt ekstra innsats på akkurat den biten, og en av øvelsene vi kjørte i dag var rollouts på abwheel. Selv på knærne river denne skikkelig, og jeg vet allerede at jeg kommer til å være stiv i morgen.


En annen ting jeg gjerne vil få til er å gå ut i spagaten! Derfor brukte jeg de siste 20 minuttene på trening i dag til å rulle på foamroller og tøying. Jeg er faktisk helt latterlig stiv, så det har jeg bare godt av. Etter noen søk på google har jeg lest meg frem til at det skal være mulig å lære seg det på 4-6 uker, så da får vi se om jeg er en av de som klarer det. Jeg skal i allefall prøve mitt beste :) Har dere noen gode tips til hvordan jeg skal klare det så del de gjerne i kommentarfeltet! I gjengjeld kan gi dere et supert tips til tilbereding av torsk. I går hadde jeg lavdag på dietten min, som vil si at jeg spiser mye fett og proteiner, men mindre karbohydrater. En rett som passer perfekt på en slik dag er kokostorsk! Denne retten spiste jeg nesten hver dag under forrige diett, og selv om jeg ikke ble lei da kjenner jeg at det er veldig greit med litt mer variasjon denne gangen, Uansett er denne retten veldig god enten du er på diett eller ikke :) Stek torskefilet i kokosmelk, og tilsett finhakket chili, hvitløk, salt og gjerne litt fersk ingefær for ekstra smak. Kokosmelk er en super kilde til sunt fett, i tillegg til at det gir en utrolig god smak til både torsk og annet kjøtt. Som tilbehør stekte jeg masse grønnsaker og  en diettvennlig karamellisert løk. Dette lager jeg enkelt og greit ved å smelte 2-3 ss sukrin i panna, før jeg tilsetter finhakket løk og bruner denne. Virkelig sunn og god hverdagsmat!
Nå venter jobb for min del - og i morgen blir jeg skolejente igjen. Herregud som jeg gleder meg :) Ha en riktig fin torsdag alle sammen, god trening i dag!

Early birds

God morgen! Halvveis i uka allerede, og jeg er ferdig med dagens trening. Styrkefri i dag, men jeg sto opp tidlig for å tyne kroppen på Maxpuls. Jeg begynner ikke på jobb før klokken 12 i dag, men likevel var det ikke noe problem å stå opp da klokka ringte 0530. Jeg er alltid motivert for trening på Maxpuls - det er så utrolig gøy form for trening! Flinke instrukøtrer, treningsglade mennesker og bra stemning, da må det liksom bare bli bra. Det kan være litt vanskelig å få i gang kroppen så tidlig på morgenen, men med en stor scoop S.A.W var jeg klar for å svette! Merker virkelig den ekstra energien i kroppen, og det kom godt med under dagens økt.

Innlegget inneholder sponsede lenker

I dag kjørte vi fire timeset på 5 minutter, med tre øvelser på hvert sett. Det vil si at vi kjører øvelsene på hvert sett kontinuerlig i de 5 fem minuttene, og gjennomfører så mage runder man klarer. Deretter har man en pause på et par minutter før neste sett med nye øvelser begynner. Jeg liker slike sett veldig godt, det gir så bra motivasjon til å klare så mange runder som mulig på de fem minuttene vi arbeider. Etterpå er man jo helt ferdig med den enkelte øvelsen, så da vet jeg at jeg virkelig kan ta i alt det jeg klarer! Dagens fire sett så slik ut:

1. 10 skulderspress på hver hånd med kettlebell, 10 boxjumps, 10 airsquats

2. 10 overhead swings med kettlebell, 10 dips på boks, 40 jump rope

3. 5 clean på hver hånd med kettlebell, crawl over gulvet til racks, 5 hangups

4. 10 situps, sprint til racks, 10 burpees

Den siste var virkelig en killer, jeg mener, sprinting OG burpees? Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg hater burpees. Men øvelsen tvinger virkelig pulsen opp, og det er jo liksom litt av poenget så jeg kan vel ikke klage! Uansett ble jeg sittende slik ei god stund etter økta, sliten jente som dere sikkert ser:

Ettersom jeg har store planer om å trene mye på Maxpuls fremover har jeg bestemt meg for å investere i et par løftesko! Jeg har trent med mye feil sko tidligere, men det skal jeg slutte med nå. Gode og riktige sko er så viktig for utførelse og teknikk at jeg ikke kan sluntre med det lenger. Men jeg sliter med å bestemme meg for farge, så jeg tenkte å benytte dere som hjelp! Jeg har allerede bestemt meg for modell fra Reebok, de har så mye kult til crossfit! Men jeg klarer ikke å bestemme meg for om jeg skal ha skoene i svart/hvit eller grå/oransje. Gøy med farger, men igjen er det kanskje enklere å matche svart/hvit med resten av treningsgarderoben min? Jeg er tidenes vinglepetter akkurat nå - så her blir jeg glad for hjelp fra alle dere! Hvilken farge ville du ha valgt? 

Morgencardio og søtere søtpotetmos

 Jeg startet denne tirsdagen med 50 minutter morgencardio ute i den kalde vinterlufta. Ordet "morgencardio" høres kanskje fancy ut, men det betyr bare at man gjør en form for kondisjonstrening før frokost. For min del blir dette ofte rask gange, jogging eller intervaller, alt etter hva jeg er i humør til. I dag våknet jeg stiv som en tømmerstokk etter søndagens beinøkt, og valget falt derfor på rask gange i dag tidlig. Jeg skal ærlig innrømme at det noen dager er vanskelig å komme over dørstokkmila når det er så kaldt ute, men det gjelder bare å kle godt på seg. For min del er det iallefall en fantastisk følelse når jeg først har kommet meg ut, ingenting får meg til å våkne som den kalde og friske lufta ute. Perfekt start på dagen med andre ord :)  


Holder meg god og varm i ullundertøy fra Kari Traa. Både genseren og buksen i merinoull er på salg hos sponsor X-life akkurat nå.

Dere husker kanskje denne søtpotetmosen med gulrøtter som jeg postet for ikke lenge siden? Hvis dere ikke har prøvd den enda anbefales den virkelig - ellers kan du prøve den nye varianten jeg hadde til lunsj i dag. Denne gangen ble det en søtere variant med blomkål i stedet for gulrot, og den ble ufattelig god den og! Kok 300 g søtpotet og 300 g blomkål før du moser sammen med stavmikser. Tilsett en klype salt, gjerne en klatt smør og i tillegg en ss sukrin og en toppet ts kanel. Det høres kanskje rart ut, men jeg lover at det smaker helt fantastisk sammen! Jeg er så glad for at jeg har oppdaget søtpoteten, jeg tror faktisk det er min favorittingrediens. Den kan jo brukes til så mye, og smaker godt til alt. Jeg serverte med stekt kylling, wokgrønnsaker med sukkerfri ketchup på og litt ruccola på siden. Spesielt godt smaker det hvis du har et iskaldt glass Pepsi Max til :) Da sier jeg bare velbekomme!

 


Mandagsmorgen

Mandagsmorgen! Jeg er stor fan av mandager, og føler at jeg begynner litt på nytt på hver mandag. Det gir meg en motivasjonsboost til å starte uka bra, for da blir det så mye enklere å holde den samme trenden hele uka gjennom. Jeg skal straks på gymmet for å kjøre en overkroppsøkt før jobb - beina mine er ubrukelige denne mandagen kjenner jeg. Det er kanskje ikke så rart, jeg hadde nemlig ei skikkelig god beinøkt i går kveld. Jeg var jo supermotivert etter lesninga - og kunne ikke annet enn å gi alt på økta på Hit the Gym som så slik ut:

Knebøy 3 x 5

Hipthrust med beina på boks 3 x 10

Strake markløft 3 x 8

Bulgarske utfall 3 x 10

Utfall bakover i smith 3 x 10

Pullthrough 4 x 15

Trente i min nye rosa anti-shake tights som gir bakenden et ekstra løft,  sports-BH i samme farge og topp fra Better Bodies (sponsede lenker)

For min del er treningsglede alfaomega, jeg hadde aldri klart å oppnå de samme resultatene hvis jeg ikke var oppriktig glad i å trene. Hvis du er glad i å trene kan det kanskje være på tide å gjøre noe nytt? Det finnes jo så mange forskjellige former for trening, og så mange forskjellige treningssenter som kanskje passer bedre for deg. For min del hjelper det veldig å trene med andre treningsglade mennesker, slik at vi kan pushe hverandre men også være sosiale på trening. Og selvfølgelig, leke oss till etter gode økter:


Nå er det på tide å komme seg av gårde - en ny dag og ei ny styrkeøkt venter. Ha en super start på uka alle sammen!

Snart student!

God søndagsmorgen kjære lesere :) Det er strålende sol her i trønderhovedstaden, og jeg startet dagen med en runde morgencardio i det fine været. Jeg tror ikke det finnes noen bedre start på en søndag. Nå er jeg vel hjemme har boltret meg i sofaen med boka "Bygg muskler" av Martin Norum. Han er en av foreleserne hos Akademiet for Personlig Trening som jeg blir student hos allerede neste helg! Jeg liker å være godt forberedt, og later som jeg er litt student denne søndagen også. Jeg merker at det kommer ikke til å bli noe problem å lese lekser når det er et tema jeg er så genuint interessert i. Skolestart er altså førstkommende fredag, og kursene vil være annenhver helg slik at studiene kan kombineres med jobb. Det er jo perfekt for min del, og i juni er kurset over og jeg er sertifisert personlig trener! Jeg må bare bestå eksamen først, men det skal jeg selvfølgelig klare. Jeg gleder meg utrolig mye til å begynne med studiene, og selv om jeg føler at jeg kan mye praktisk fra før blir det veldig interessant å lære teorien som ligger bak. Jeg tror virkelig at studiene kommer til å løfte mine egne prestasjoner mye høyere, og jeg skal selvfølgelig dele masse nye tips og kunnskap med dere her på bloggen. Hvis noen av dere har lyst å bli en av klassekameratene mine så er det faktisk ledige plasser på kurset her i Trondheim enda, og du finner påmeldingsskjema her. Jeg har faktisk en rabattkode som gir dere 5% avslag i pris på påmelding også, som gjelder for alle AFPT sine studier i Norge. NMT13 er koden du oppgir ved påmeldig, denne koden er faktisk gyldig i hele 2014!Boka om muskelbygging er forresten på salg hos X-life nå, og du finner den her.

Jeg merker at jeg blir veldig ivrig etter å stikke på gymmet for å løfte og bygge muskler når jeg leser boka, og jeg har derfor ingen tvil om at styrkeøkta mi litt senere i dag blir super! For å få best utbytte av både lesing og trening trenger hjernen og kroppen god mat. Det er søndag, og jeg har høydag som betyr at jeg spiser mer karbohydrater enne vanlig. Jeg har derfor nettopp laget en stor tallerken med havregrøt, som med hånden på hjertet er noe av det beste jeg vet! Her får dere min fremgangsmåte, step by step. Kok opp havregryn med vann, sukrin og en klype salt. Kok til du får en grøt som er litt "vannete" og pass for all del på å røre godt slik at den ikke brenner seg. Trekk kjelen av plata og bland inn en scoop med sjokoladeprotein, belgisk sjokolade er som dere vet min favoritt. Rør godt før du heller over på en tallerken, og topper med det du ønsker. I dag gikk jeg for klementin, valnøtter og en halv boks med cottage cheese. Dette er en skikkelig god frokost som gir energi og metter utover dagen. Med både proteiner, karbohydrater og fett er både kroppen og hjernen klar til innsats denne søndagen! Nå skal jeg klappe sammen maskina og vende nesa tilbake til boka mi, så da gjenstår det bare å ønske dere alle en supersporty dag :)
Inneholder sponsede lenker

Årets første og søtpotetrøre

 Hei dere og riktig god lørdag! Jeg synes både dagene og ukene flyr avgårde, snart er jo januar alt over. Det slo meg i dag da jeg var på årets aller første økt på fantastiske Maxpuls - og det er faktisk en hel måned siden siden jeg var der sist. Med juleferie i New York og overtagelse av leilighet har tiden rett og slett ikke strukket til, og jeg har prioritert styrkeøktene mine. Det kjentes virkelig på kroppen i dag for å si det sånn - det ble en liten "wake up call" for min del i dag! Både kondisjonen, fettprosenten og humøret har skikkelig godt av disse øktene. Virkelig magisk stemning på senteret underpå dagens tabata med masse treningsglade mennesker. Jeg var faktisk så sliten etter økta i dag at jeg helt glemte å ta opp kameraet jeg hadde med i bagen, og det var uten tvil denne øvelsen som reiv mest i dag merket jeg:Husk at den digge tightsen på bildet over fortsatt er på januarsalg i noen dager til - og du kan sikre deg den her.

Etter trening trengte jeg påfyll, og som dere vet er jeg fan av både proteiner og karbohydrater etter en endt økt. Som dere kanskje og har fått med dere har jeg lagt min elsk på søtpotet i det siste. Det er jo så godt, både som pannekaker, som middagstilbehør og nå også som postworkout! Kokt søtpotet, proteinpulver med smak av belgisk sjokolade og sukrinmelis legges i en bolle før du bruker en stavmikser til å mose alt godt sammen. Tilsett bittelitt vann for å få en tykk og glatt konsistens på røra. Deretter legger du den i ei skål, topper med sukrin gold og hiver innpå med en skje. Det ser kanskje ikke så fantasisk ut - men jeg lover at det smaker helt utrolig godt! Søtpotetrøre står herved som nummer en på lista mi av mat å spise etter trening. Knuser lett vanlig shake og riskaker. Resten av kvelden skal jeg jobbe, og ønsker dere alle en super lørdagskveld!
Inneholder sponsede lenker

Kast deg med!

God fredagsmorgen alle sammen! Jeg er tidlig oppe for å lage matpakker før jobb, det er viktig å være forberedt hvis ting skal gå som man ønsker. Derfor liker jeg også å vite akkurat hva jeg skal trene før jeg kommer til treningsstudioet - sånn at jeg også er mentalt forberedt på det som kommer. Hvis jeg venter med å bestemme meg hvilke øvelser jeg skal ta til jeg kommer på trening blir øktene som regel litt halvveis, og det er jeg ikke noe fan av! Dagens økt på bein kommer til å se slik ut:

Beinpress 3 x 10

Frontbøy 3 x 8

Hacksquat 3 x 8

Bulgarske utfall 3 x 10

Ettbeins beinpress 2 x 12 hver fot


Kompresjonstights som gir økt støtte under beinøkter og topp fra Better Bodies fra sponsor X-life.

Selv om jeg allerede VET at jeg kommer til å ha vondt i beina etter denne økta så skal jeg på mølla etterpå. Geriljaintervaller er det som venter - de er så lette å motivere seg til ettersom det er snakk om så kort tid. Jeg utfører de ved å varme opp på mølla i 4 minutter, før jeg setter stigningen til 5 og farten mellom 15-16. Deretter løper jeg 20 sekunder, før jeg hopper av og setter beina ved siden av båndet og får igjen pusten i 10 sekunder, før jeg sprinter nye 20 sekunder. Dette gjentar jeg 8 ganger, som vil si at total arbeidstid er under 3 minutter. TRE minutter folkens - det klarer vel dere og å motivere dere til? Det er min fredagschallenge til alle dere, å løpe geriljaintervaller etter styrkeøkta deres. Kast deg med du og!

Etter en heftig treningsøkt fortjener du definitivt noe godt til middag også, det er ingenting som litt velfortjent fredagskos. Men selv om det er helg betyr det ikke at man trenger å hive seg over isen og smågodtet fra fredags ettermiddag og helt til søndagskveld, det vil fort kunne spolere mye av treningsresultatene dine. Hva med å heller lage noe sunt og godt som både smaksløkene og kroppen har godt av? Her kommer to av mine absolutte favoritter, som jeg aldri, aldri blir lei av som helgekos.

Min personlige favoritt - hvit pizza finner du oppskiften på her.Eller kanskje sunn lavkarbo lasagne frister?

Håper dette innlegget bidro til både litt trenings- og matinspirasjon denne fredagen, give it all you got i dag - så kan du virkelig ta helg med den beste samvittighet!

Metime, mat og motivasjon

God morgen! Etter tirsdagens drittøkt tok jeg totalt treningsfri i går. Det er virkelig å lytte til kroppen når den sier i fra, og kjenne på signalene den gir. Det har blitt litt dårlig med søvn mellom flytting,jobb og trening - så  i går følte jeg virkelig at jeg fortjente en timeout. Jeg droppet styrketrening, cardio og tok meg en tur til Restyle Hair Design  i stedet. Det er så godt med litt me-time! Noen av dere husker kanskje bildet under og dette innlegget fra oktober? Jeg fikk langt hår til konkurransen, og jeg har fortsatt det samme håret. Jeg tok det bare av - flyttet festene høyere opp, og satte de på igjen. Det var virkelig en merkelig følelse å ta de av, jeg har jo blitt helt avhengig av det lange fine håret.

 

Uten extensions / Med extensionsEn annen ting som er nødvendig for en fin onsdagskveld i leiligheten min er god mat. Tacosalat ble min middag i går, det er så enkelt og så godt! Stekt karbonadedeig med salat, hvitløkskesam, speltlomper, hjemmelaget tomatsalsa og salat ved siden av er en rask og sunn middag som kan nytes både på hverdager og som helgekos. Salsaen laget jeg enkelt og greit av tomater, hvitløk, paprika og salt most sammen med stavmikser. Taco er virkelig noe av det beste jeg vet, og perfekt påfyll til slitne muskler. Med dette måltidet og godt med hvile kjenner jeg allerede at jeg er supermotivert for dagens beinøkt. For enda litt ekstra motivasjon ser jeg ofte på filmen vi spilte inn i høst også, vedlig gøy å se tilbake på. Har dere ikke sett den enda anbefaler jeg å trykke på play under :) Nå må jeg komme meg på jobb - ha en flott dag da dere! 

Drittøkt og vaniljeris

I dag hadde jeg en latterlig dårlig treningsøkt. Lette vekter var plutelig tunge, null kontakt og ingenting stemte. Det hender heldigvis svært sjelden - og jeg kan virkelig ikke huske sist jeg hadde en så dårlig økt. Jeg måtte bite tenna sammen bare for å gjennomføre, og etter 45 minutter ga jeg meg et par sett for tidlig. Kroppen ville bare ikke i dag, enkelt og greit. Det kan skje den aller beste av oss - ingen har fantastiske økter hver eneste dag. Jeg synes det var en mye større bragd å komme meg gjennom denne dårlige økta enn å gjennomføre en kanonøkt, så jeg gir meg selv skryt for at jeg ikke bare gikk hjem med en gang. Det er ikke alltid man "knuser beina" eller "dreper skuldrene," og på slike dager er det viktig å huske at all trening er bedre enn ingen trening. Det er jo også engang sånn at dårlige treningsdager gjør at en setter desto større pris på de gode. Uansett ville jeg ikke la en dårlig treningsøkt ødelegge for resten av kvelden min, så jeg trøstespiste litt og fikk besøk av gode venninner. Selvfølgelig måtte jeg trøstespise noe som sto på matplanen min, det er ikke noe som heter å sprekke på konkurransediett i min verden. Men vaniljerisen min er så godt at det like gjerne kunne vært en full pose med Candyking, iallefall nesten ;)

1. Kok opp 150 g ris sammen med et fullt rør av steviadråper med vaniljesmak

2. La risen avkjøle seg litt før du rører inn to spiseskjeer med kalorifri Mashmallow Dip


3. Topp med kanel og sukrin gold 


Så er det bare å nyte, dette er nemlig farlig godt! Med denne skåla fortært og noen timer jenteprat var humøret fort på topp igjen, slik det skal være. Dette er jo en gladblogg, men jeg synes det er viktig å være ærlig også om de gangene treningen ikke går som jeg har tenkt. Heldigvis har jeg utallige økter å rette det opp igjen på, og neste økt er jeg sikker på blir bra igjen. Skal jeg klare det må jeg komme meg i seng snart, søvn er jo så utrolig viktig for gode treningsresultater. Men jeg har blitt liggende her på sofaen min i råsa joggebukse med fyr i peisen og en god bok, og virkelig fått senket skuldrene. Jeg burde være flinkere til å ta meg tid til å lese, men det kommer vel av seg selv når jeg begynner på skolen igjen om et par uker. Tenk at jeg straks er PT-student! For dere som lurer på hvordan denne utdanningen ser ut finner du mer om den her og det er faktisk fortsatt ledige plasser igjen til oppstarten her i Trondheim den 31.januar. Kjenner jeg får sommerfugler i magen bare av å tenke på det! Uansett, nå må jeg ta med de sommerfuglene og komme meg under dyna, en ny dag med jobb, matbokser og trening venter i morgen. God natta!
To favoritter

God morgen! Jeg tenkte bare jeg skulle dele en av gårdagens øvelser med dere før jeg løper på jobb. Jeg har nemlig lagt inn noen nye favoritter i øktene mine - jeg liker å ha mye variasjon sånn at musklene aldri klarer å bli vant til treningen jeg gjør. Jeg gjør selvfølgelig fortsatt baseøvelser som utfall og knebøy jevnlig men endrer støtteøvelsene. Gårsdagens økt var litt lengre enn vanlig, og jeg var nesten litt småkvalm da jeg var ferdig. Heldigvis hadde jeg høydag med masse karbohydrater til påfyll etterpå - det hadde jeg nemlig behov for etter denne økta:

Zercher squat 3 x 8

Strake markløft 3 x 10

Sumo squat 3 x 10

Bulgarske utfall  3 x 8, i supersett med

Glutebrige m/strikk og 3 sekunder stopp i topp

Pull through 3 x 15

Sumosquat kan utføres med manual, i smithmaskin eller mellom to benker slik jeg demonstrerer under. Dere ser det også i denne videoen jeg filmet for over to år siden, med litt dårlig teknikk og helt forferdelig valg av treningssko, men det viser i allefall utførelsen av øvelsen. Fordelen med å ta den mellom benker er at det tillater deg å gå enda lengre ned enn ass to the grass, og tvinger altså rumpa di til å jobbe litt ekstra. Ja, det ser litt teit ut - men er ikke det fellesnevneren for alle rumpeøvelser som fungerer?

Genser fra Better Bodies / Antishake-tights fra Röhnisch / Sko egnet for styrketrening fra Inov-8


Jeg var som nevnt skikkelig sliten etter økta, og kunne ikke fått bedre påfyll enn hva som ventet på meg hjemme. Nemlig en stor skål med havregrøt, riskaker, banan og sjokoladeprotein. Det er kanskje enkelt - men det blir faktisk ikke bedre! Havregrøten koker først jeg med sukrin og litt salt, den blir så mye bedre av å koke den enn å lage i mikroen. I mens blander litt vann min personlige favoritt, belgisk sjokoladeprotein og blander til en en tykk krem som jeg legger på toppen, sammen med et dryss av sukrin gold. Hurra for høydag sier jeg bare!


Inneholder sponsede lenker

Spicy kylling med søtpotetmos

For en herlig start på uka dette har vært. Morgencardio og en super treningsøkt er unnagjort, og middagen er straks klar. Jeg skal spise akkurat det samme som i går - nemlig spicy kylling med søtpotetmos! Når det står kylling, grønnsaker og søtpotet på diettplanen er det bare å bruke fantasien. Jeg steker kyllingfilet med fersk hvitløk, chili og ingefær og litt himalayasalt for en fantastisk god og spicy smak. Søtpotetmosen er enkelt og greit laget av 200 g søtpotet og 200 g gulrot som jeg først koker før jeg moser det sammen med stavmikser. Tilsett en klype salt og gjerne en klatt med smør. Hvis du ikke kan/vil bruke smør kan du gjøre som meg å bruke smøressens, som smaker nesten (men bare nesten) like godt. Jeg serverte også med salat for å gjøre måltidet komplett. Dette er så godt at det kan serveres på en fredagskveld også, men jeg synes det er viktig med god og sunn mat gjennom hele uka. 
I kveld kommer jeg og seks av Norges flotteste fitnessjenter til å svare på spørsmål fra klokken 20-21 inne på X-life sin facebookside. Siden finner du her - og det er bare å fyre løs med alt du måtte lure på innen trening, fitness og kosthold. Vi svarer på alle spørsmål ikveld, og ingen spørsmål er for dumme :) Frem til da skal jeg slappe av i den fine leiligheten min - og nyte denne fantastiske mandagen for det den er verdt. Ha en fortsatt fin mandagskveld alle sammen!Rosa diett-dessert

God søndagsmorgen! Jeg har sovet helt frem til nå, og det var virkelig godt etter en helg med flatpakker og flytting. Uten mamma og pappa hadde jeg aldri klart det, men nå er jeg nesten kommet helt på plass i mitt nye krypinn. For en lykkefølelse :) Det måtte jo selvfølgelig feires med en liten dessert, som er diettvennlig selvfølgelig. Denne fikk jeg servert første gang av Kristine, og jeg klarte helt fint å lage en her hjemme også. Det tenkte jeg kanskje noen av dere hadde lyst til også, så ikke denne jordbærfromasjen god ut kanskje?

Inneholder sponsede lenkerOppskriften på den rosa herligheten ser slik ut:

100 g jordbær

40 g jordbærprotein

1 egg

2 ss sukrin

1 ts eplesidereddik

2 ts gelatinpulver

3,5 ss vann

Blandt ca. 1,5 spiseskje vann med gelatinpulver i en liten skål og la det svelle. Miks sukrin og egg sammen slik at du får eggedosis, før du tilsetter resten av ingrediensene og 2 nye spiseskjeer med vann. Tilsett gelatinblandingen og rør det sammen, før du heller over i glass og setter i kjøleskap til det har stivnet.  Etter noen timer kan du nyte en søt og god jordbærfromasj, selv om du er på diett. Det er ikke bare desserten som var rosa denne helgen, det var jeg på trening også! Selv om trening ikke har vært førsteprioritet i helgen har jeg fått inn noen gode økter, og skal staks legge av gårde for å gjennomføre  en til. Første formsjekk denne sesongen venter i morgen, det blir spennende :) 

Tommelen opp for ROSA antishake tights :)

Nå venter gymmet på meg - ingen bedre måte å starte dagen på i mine øyne. Ønsker dere alle en supersporty søndag! 

Mine kosttilskudd og om DU trenger de

Det finnes en jungel av ulike kosttilskudd på markedet, og det er ikke alltid like lett å vite hva man skal velge. Det er faktisk ikke alt man trenger heller, og det er ikke å stikke under en stol at kosttilskudd er dyrt. Derfor gjelder det å investere i de du faktisk trenger, for å få best mulig effekt av treningen din. I dag hentet jeg årets første pakke fra X-life med alt jeg trenger av kosttilskudd for å komme meg på scenen. Lenkene i innlegget er sponset, men dette er likevel min ærlige mening om kosttilskudd. Dette er tema mange har ulike syn på, men her har dere iallefall mitt syn på det:

1. Proteinpulver

Muskler trenger proteiner for å kunne vokse, veldig enkelt fortalt. Dette gjelder uansett om du trener 2 eller 10 ganger i uka. Om du får i deg nok protein gjennom kostholdet ditt trenger du altså ikke ekstra tilskudd av protein. Men å spise f.eks 1 kilo kylling daglig vil bli vanskelig både økonomisk og praktisk for mange. Derfor er proteinpulvet kanskje det vanligste kosttilskuddet i dag - nettopp fordi det er en så enkel og lettvint kilde til protein. Whey er nok den mest brukte, som er en type protein som blir raskt tatt opp i kroppen. Dermed passer den ypperlig rett etter trening, slik at musklene kan begynne prosessen med å restituere seg raskest mulig. Casein derimot blir langsom tatt opp i kroppen, og egner seg gjerne på kveldstid slik at kroppen har noe å jobbe med gjennom natten. Jeg sverger til Nanox når det kommer til protein - både på grunn av kvaliteten men også på grunn av at de er overlegne når det kommer til smak. På diett er det enda viktigere enn før å ha optimale råvarer, i tillegg til at smaken virkelig stiller søtsuget. Dette merket av protein er litt stivere i prisen enn andre, men nå er det en gang sånn at man får det man betaler for. Belgisk sjokolade smaker faktisk skikkelig sjokolade, og ikke syntetisk. Jeg får alltid fart på meg på vei hjem fra trening når jeg vet at en shake med smak av belgisk sjokolade eller cookies and cream venter på meg! Casein bruker jeg ofte i bær- og eggefluff og det gjør konsistensen mye bedre enn med whey. Da bruker jeg vaniljesmaken som du finner her.

2. Fettsyrer

Om du trenger å kjøpe tabletter her kommer an også på ditt daglige kosthold. Spiser du fet fisk, nøtter, avocado, eggeplommer og andre kilder til fettsyrene trenger du ikke tilskudd av dette heller. Men har du ikke dette på menyen din vil jeg absolutt anbefale deg å få til innkjøp av det, da kroppen faktisk er avhengig av fett. Mange er redd for fett av en eller annen grunn, og vil gjerne ha så lite fett i kostholdet sitt som mulig. Dette er helt feil i mine øyne - et balansert kosthold skal inneholde fett, karbohydrater og proteiner. Omega 3 eller Udo's Choise tar jeg alle dager hvor jeg ikke har laks og rikelig med fettsyrer på dietten min. 

3. Før, under og etter trening 

Skal du gå til innkjøp av kun 1 ting vil jeg faktisk anbefale kreatin monohydrat. Det er vel det kosttilskuddet som har fått påvist best effekt, og det er rimelig i pris også. Kreatinpulver fyller opp kreatinnivåene i muskulaturen, som vil gi økt energi til både tung og eksplosiv trening. Det skal gi bedre prestasjonsnivå og restitueringsevne, slik at man klarer å gi mer på treningsøktene. Jeg tar kreatin hver eneste dag, også de dagene jeg ikke trener styrke. BCAA er også noe jeg virkelig anbefaler, da dette rett og slett er muskeloppbyggende aniosyrer.  I tillegg har BCAA fordelaktige egenskaper som å hindre muskelnedbryting og øke utholdenhet. For meg som ofte trener styrke på tom mage er derfor BCAA et must før hver eneste styrkeøkt.  Favorittsmaken er uten tvil cherry - smaker bruspulver! Fres og frenzy fatloss tar jeg for den oppkvikkende effekten jeg får av de - det gir et lite boost i hverdagen. Litt som å drikke en redbull eller mange, mange kopper kaffe. Derfor er det sikker mange som klarer seg uten, men det hadde aldri jeg gjort. Helt avhengig av fres :)

Så over til det spennende til høyre på bildet over, nemlig pre-workout. Det er ofte rett og slett en miks av alt det jeg har nevnt over. Ulike merker har selvfølgelig ulike ingredienser i sin pre-workout men alle har kreatin, BCAA og koffein. Jeg liker S.A.W veldig godt, i tillegg til N.O Xplode som nå endelig har kommet til Norge! Tidligere har jeg kjørt til Sverige for å få tak i den, så jeg er veldig glad for at jeg slipper den turen fremover. Jeg føler at jeg blir skikkelig duracellkanin på trening av begge disse, og det føles som jeg kan trene i all evighet.  Men jeg opplever at en pre-workout mister effekten hvis jeg bruker den samme over lengre tid, og liker derfor å bytte merke for hver boks jeg bruker. Noen fler som kjenner seg igjen i den eller er det bare meg som blir fort "immun"? For å unngå immuniteten bruker jeg kun disse produkene før styrke, mens jeg inntar kreatin og BCAA også på dager jeg har styrkefri.

Dette var iallefall det jeg bruker i løpet av en dag, og jeg håper det var oppklarende for noen av dere. Det er lett å "gå seg vill" i jungelen av kosttilskudd, og ofte kan man kjøpe dårlige produkter eller ting man rett og slett ikke har bruk for. Har dere spørsmål er det bare å fyre løs i kommentarfeltet, så skal jeg svare på det dere måtte lurer på. Nå er det klart for dagens økt - ha en super fredag da dere!

Lykke og overskuddstrening

Nå er jeg eier av min aller første leilighet! Jeg er så lykkelig at jeg har ikke ord for det, året kunne virkelig ikke ha startet på noen bedre måte. I går hadde jeg fri fra gymmet, men det var jammen trening å bære, løfte og skru alt som skal på plass. Enda er det mye igjen, og jeg gleder meg til å vise dere det ferdige resultatet!  Nå har jeg jo fått ordnet internett også, sånn at bloggen kan oppdateres flittig igjen. Da jeg våknet med verdens største smil om munnen i dag tidlig dro jeg rett på trening med fine Kristine - strategisk som jeg er bor jeg nå bare 5 minutter fra favoritt-gymmet. Etter høydag med masse karbohydrater pluss at jeg var høy på lykkerus hadde jeg ei skikkelig god overskuddsøkt på rygg og bryst. Vi kjørte følgende øvelser:

Nedtrekk 3 x 10

Sittende roing 3 x 10

Pullover 3 x 8

Benkpress 3 x 7

Cabelcross 3 x 15

Pushups mellom step

Har dere prøvd denne øvelsen før? Den er faktisk ganske så utfordrende synes jeg, og ikke minst gøy! Jeg aner ikke hva den heter, men jeg kan iallefall forklare utførelsen av den for dere. Du starter i pushup posisjon med begge hendene på gulvet før du skyver fra så ekplosivt at du lander med begge hendene opp på steppene. Her strekker du hendene helt ut før du utfører enda en pushup ned mellom de to steppene og "hopper" ned igjen. Gjenta så mange ganger du gir deg! Jeg klarer mellom 10-12 stk akkurat nå når jeg har steppen på den nederste høyden. Målet er jo å få den høyere og høyere opp etterhvert, slike ting er så gøy å øve på! Etter en god økt på Hit the Gym var vi begge to fantastisk fornøyd som dere ser:  Viktig å ha det gøy på trening! Nå skal jeg komme meg i seng, i morgen venter en ny dag med jobb, trening og flytting. Men best av alt - det kom hentemelding fra supersponsor X-life med alt jeg trenger av kosttilskudd til dietten. For en uke! Ikke rart jeg ikke klarer å slutte og smile :) Natta!

Høydag og flyttekaos

Hei dere! Tenkte bare å komme med en rask kveldsoppdatering midt i flyttekaoset. Alle tingene mine står i svartsekker og jeg vet ikke engang hvor kameraet har tatt veien! I morgen er dagen jeg har ventet på - jeg tar over min aller første leilighet i sentrum av Trondheim. Jeg kan nesten ikke tro det er sant, og jeg gleder meg som en liten baby til jeg står der med nøkkelen i hånden. Etter trening har kvelden gått med på å pakke ned alt av ting og tang - utrolig hvor mye ubrukelig man tar vare på. Uansett , siden dere liker før/etter bilder av meg tenkte jeg kanskje dere ville ha det av leiligheten også? Sånn ser den i allefall ut før jeg tar over og fyller den med nye møbler, treningsklær og proteinbøtter:
Foruten å pakke rakk jeg en god treningsøkt i dag og! Kjørte rygg og geriljacardio - det er perfekt fettforbrenning når man har litt dårlig tid . 20 sekunder full spurt etterfulgt av 10 sekunders pause på siden av mølla før du sprinter nye 20 sekunder. Jeg hadde mølla på 15 og stigningen på 6, og kjørte 8 drag tilsammen. Det er altså bare snakk om 160 sekunders intensiv jobbing totalt, og det er vel noe alle klarer å motivere seg til! Jeg liker å varme opp lett og gå litt etterpå, så tilsammen brukte jeg 15 minutter på cardio i dag. Ikke verst å ha høydag heller, og å spise dette herlige måltidet når jeg kom hjem:

En stor skål med havregrøt iblandet sjokoladeprotein, cottage cheese og banan. Som alltid prøver jeg å dandere fint til bilde, før jeg roter alt sammen og spiser ;) Det er viktig å late som jeg er litt ordentlig - når jeg egentlig spiser som en gris! Nå skal jeg pakke videre, så jeg får bare ønske dere en riktig god kveld. Neste gang jeg oppdaterer bloggen er jeg leilighetseier :D

Lavdag og lekestue

Cottage cheese, frosne bær og litt søtning most sammen med stavmikser smaker som is!

Denne dietten er litt annerledes enn diettene jeg har har før. I stedet for å spise det samme hver dag har jeg nå tre forskjellige matdager, nemlig en høy, en medium og en lav. Det gjelder ikke antall kalorier - men hvor mange gram karbohydrater jeg spiser de dagene. På den høye dagen spiser jeg mye karb og lite fett, og omvent på den lave dagen. Medium er som dere kanskje forstår en mellomting mellom de to. Jeg har aldri prøvd dette før og er spent på om jeg merker stor forskjell fra slik jeg har gjort det tidligere. Dietten er satt opp av dyktige Arve Kristoffersen, og jeg har virkelig troen på hans metoder. I dag hadde jeg lavdag som vil si at jeg spiser litt mindre karbohydrater, men selvfølgelig kutter jeg ikke alt. På disse dagene spiser jeg blandt annet det dere ser over: egg, grønnsaker, cottage cheese og bær samt at til kvelds skal jeg spise laks. Jeg kommer ikke til å dele matplanen min da den er lagt opp etter min kropp, mine smaksløker og min treningsmengde. Men bilder av alle måltidene kommer selvfølgelig på bloggen, så dere får iallefall et godt inntrykk av hvordan det vil se ut.

Jeg trener fortsatt etter Curves-programmet - og trives godt med det! Det er mye fokus på rumpe og lår, og dagens økt var ikke noe unntak. Jeg hadde dårlig tid til trening i dag, men det handler om prioriteringer. Med bare 45 minutter til rådighet kjørte jeg derfor alle øvelsene mine i supersett. Det vil i korte trekk si at man tar to øvelser om hverandre. Skuldre og rumpe var i fokus og økta så slik ut:

Sittende skulderpress i supersett med pullthrough

Sittende sidehev i supersett med fronthev

Upright rows i supersett med bulgarske utfall

Facepull i supersett med glutebridge m/stikk og kroppsvekt

Etter jeg var ferdig med skulderpress gikk jeg altså direkte til pullthrough, i stedet for å vente et par minutter mellom settene på samme øvelse som jeg vanligvis gjør. Slik fikk jeg gjennomført økta mi selv med dårlig tid, og jeg er godt fornøyd med gjennomføringen. Ulempen er jo selvfølgelig at jeg ikke får til å løfte like tungt ved å kjøre supersett, men igjen vil det øke forbrenningseffekten da man jobber mer intensivt. Rakk til og med å leke litt i klatrestativet på Hit the Gym før jeg måtte løpe til bussen også:

Nå skal jeg lage matbokser til i morgen før jeg finner senga, håper dere har hatt en supersporty start på uka alle sammen :)

Elsk/hatJeg skulle ønske jeg var en av de som elsket å trene bein. Men sannheten er jo at det er det jeg liker å trene minst - samtidig som det er der jeg ønsker meg resultater aller mest. Og resultater kommer ikke uten å legge inn nødvendig innsats, så beindagene må gjennomføres likevel! Disse øktene er virkelig elsk/hat for min del, flere som kjenner seg igjen i den?

Før jeg setter i gang med selve treninga bruker jeg alltid mellom 10-20 minutter på å aktivere setemusklene mine. Hvis du er usikker på hvordan du gjør dette kan du lese min detaljerte guide her. Deretter setter jeg i gang, og fokiserer på at de riktige musklene skal jobbe gjennom hele økta. Om et par timer skal jeg til gymmet for å gjennomføre ukas siste økt, og den kommer til å se slik ut:

Knebøy 3 x 6-8

Gående utfall med manualer

Strake markløft 3 x 8-10

Liggende lårcurl med manual 3 x 8-10

Glutebridge 3 x 12-15

Reverse hyper 3 x 12-15

 Jeg liker å variere hvilke øvelser jeg tar på beinøktene mine, og i tillegg ulike varianter av de. Glutebridge kan jeg ta vanlig, på step eller med strikk. Hvis jeg tar den med srtikk fokuserer jeg på å presse knærne ut, slik at rumpa tvinges til å jobbe mer. Prøv det og se om du kjenner noen forskjell - det gjør i allefall jeg! Gleder meg allerede til det jeg skal spise etter trening, det er så godt :) Proteinshake og riskaker høres kanskje ikke så spennende ut. men når du blander det godt sammen i tillegg til stevia med karamellsmak, litt salt og sukrinmelis smaker det faktisk ganske magisk. Det enkle er ofte det beste vet dere!


Inneholder sponsede lenker

Optimal treningsstøtte og lørdagslomper

Mange av dere har spurt meg om hvilke sportsbh-er jeg anbefaler - og siden sponsor X-life har januarsalg på alle modeller nå tenkte jeg at jeg skulle dele favorittene mine med dere. Det er veldig viktig for meg å velge den riktige typen, slik at jeg ikke føler at det blir ubehagelig å bevege seg på trening. Jeg ser mange bruker vanlig BH under en sports-BH, og det kunne jeg aldri klart å trene med. Da velger jeg heller den typen som passer så bra at jeg slipper å tenke på å ha noe under. En sports-BH skal sitte stramt og gi god støtte, uansett om du har små eller store pupper. Hvis brystene ikke får nok støtte og blir slengende rundt under treningsøkta er det ikke bare ubehagelig, men kan også føre til at man lettere får hengepupper. Dårlig støtte kan også føre til dårligere holdning - så her er det mange grunner til å velge riktig modell. Valg av sports-BH er også utrolig avhengig av hvilken aktivitet du skal utføre - da rolige aktiviteter godt kan ha en enklere modell. Derfor har jeg er listet opp mine favoritter til ulike aktiviteter, slik at dere kan få tips til hva som passer best. Lenkene i innlegget er sponset, men som alltid her på bloggen er dette min ærlige mening.

Lav intensitet: Denne fra Better Bodies er en favoritt til styrketrening. Den har ingen sømmer, bøyler eller noe annet som gnager. I tillegg er den utrolig fin, gir godt løft og finnes i flere fine farger. Den støtter godt, og gir veldig god bevegelighetsfrihet som er perfekt til styrke eller yoga. Det er akkurat dette som gir den et lite minus når det kommer til kondisjonstrening i mine øyne, som egentlig gjelder alle sportsbh-er fra Better Bodies. 

Løping eller kondisjonstrening: Denne fra Stayinplace sitter som støpt. Den holder absolutt alt på plass, du kan løpe, hoppe opp og ned eller stå på hodet uten at puppene dine beveger seg i det hele tatt. I tillegg har den bra med ventilasjon, og finnes i alt fra A til D cup. Jeg løper nesten aldri uten denne, da jeg synes det er så god følelse at puppene sitter bom fast. Den er bittelitt ekkel å få på i og med at den er så stram, men med engang den er på er du good to go!

En overall favoritt som passer fint til begge deler vil være denne fra Craft. Jeg bruker selv den til både styrke og løping, og synes den gir god støtte under uansett aktivitet. Jeg tror også denne er den som gir best ventilasjon, som gjør at du slipper at all svetten samler seg opp i BH-en under treningsøkta. Jeg har den i både sort og hvit, og den finnes fra A til C cup.


Jeg måtte lete litt i arkivet mitt for å finne disse bildene, av en eller annen grunn virker det som jeg liker beste å ta av meg treningstoppen når jeg nærmer med sceneform. Merkelige greier gitt ;) Dette er langt i fra dagsformen, men jeg har store planer om å komme meg dit igjen snart. Første uke på diett er snart over, og det har gått som en drøm. Med muligheten til å spise så mye godt som jeg gjør har jeg absolutt ingenting å klage over. Sjekk bare disse speltlompene jeg har kost meg med denne lørdagsmorgenen: 
Cottage cheese blandet med sjokoladeprotein, banan og blåbær som fyll var en fest for smaksløkene. 5 lomper forsvant fort - NAM sier jeg bare. Uten tvil skikkelig god lørdagskos, selve middagen derimot blir medbrakt på jobb i matboks. Jeg har nemlig senvakt denne lørdagskvelden, så ønsker jeg resten av dere en litt mer spennende kveld!

Fredagsfôr

Alle liker vel å kose seg litt ekstra når det er helg - meg inkludert. Men i stedet for å spise smågodt og is er det fullt mulig å kose seg med skikkelig mat også. Serranosurret kyllingfilet har definitivt blitt en favoritt her hos meg, og jeg er bare nødt til å dele denne retten med dere igjen.  Kyllingfileten stekes først på vanlig måte før du surrer serranoskinken rundt og steker litt til. Før du steker kylling skjærer du opp søtpotet, gulrot og løk som du legger i en ildfastform med litt olje og krydder - og steker midt i ovnen på 220 grader i ca 40 minutter. I tillegg serverte vi med ris og brokkoli - så fantastisk godt og ikke minst supersunt!

Det er virkelig ingenting som slår et godt måltid på en fredagskveld - spesielt etter en god treningsøkt. Før jobb i dag var jeg på Hit the gym i to timer og koste meg med styrke, cardio og en runde på rumblerolleren før jeg kom meg på jobb. Kjenner spesielt øvelsen under godt i rumpa! Nå er skal jeg bare late meg resten av kvelden, ny dag med jobb og trening venter i morgen. Riktig god helg da dere :)Fri-torsdag

God kveld! Jeg hadde fri fra jobb i dag, og det måtte jeg utnytte til det fulle. Selv om det nettopp har vært juleferie var det veldig godt med en fridag midt i uka likevel, lade opp til arbeidshelg. Dagen startet med en lang tur ute i frisk luft sammen med Siri og hennes nydelige staff. Jeg savner sånn å ha hund - heldigvis har jeg bestilt min egen staffegutt som kommer i september. Mye å glede seg til dette året med andre ord :) Uansett, vi gikk så lenge i Estenstadmarka at vi var klissvåte av svette etterpå - det er så god følelse! Jeg kunne like gjerne svette litt til når jeg først var i gang, og la dro på Insane Sun for å få litt eksta brunfarge på kroppen. Kall meg gjerne overfladisk, men jeg blir gladere av å føle at jeg ser bra ut. Og det gjør jeg når jeg er brun, samtidig er det jo en gyllen mulighet for en aldri så liten bein-selfie med superundertøy i speilet!

Slappet av fikk jeg jo i sola og, sånn at jeg fikk samlet litt energi til en tung trening. Jeg tar alltid BCAA før økta mi, i tillegg til at jeg drikker av det under styrkeøkta også. I dag trente jeg rygg, som uten tvil er den muskelgruppen jeg liker å trene best. Jeg kjørte nedtrekk, stangroing, sittende roing, pullover på benk og rygghev før jeg avsluttet med litt mage. Når litt av vinterpelsen forsvinner og magerutene stikker frem igjen  vil jeg så gjerne at de skal være litt større. Så om dere har noen tips til gode mageøvelser er det bare å kommentere under - jeg tar gladelig i mot! Etter å ha gomlet riskaker og proteinshake rakk jeg litt shopping og, det må vel være en perfekt avslutning på dagen etter tur, trening og tanning. Nå skal jeg komme meg tidlig i seng også - det er så viktig for gode treningsresultater med nok restitusjon. Og med en økt før jobb i morgen trenger jeg å sove litt nå, så da får jeg bare ønske dere alle en god natt. Håper dere har hatt en like bra torsdag som meg!Inneholder sponsede lenker

Søtpotetpannekaker

God morgen! Jeg tror lett jeg kunne levd på proteinpannekaker hver eneste dag, det er jo så godt. I tillegg går det an å variere i det uendelige, jeg er sikker på at jeg har nærmere 50 oppskrifter på pannekaker liggende ute fra de årene jeg har blogget. Søtpotetpannekaker er det egentlig ikke så lenge siden jeg blogget om - men det var i desember og jeg mistenker at ikke alle var like gira på å prøve nye, sunne oppskrifter da. Nå som det er januar har dere derimot ingen som helst unnskyldning for å ikke prøve - dette smaker nemlig fantastisk! Jeg har gjort noen få endringer da jeg ville ha litt mer karbohydrater i denne, mens den tidligere oppskriften inneholder litt mer fett. Smaksmessig utgjør det egentlig ikke så utrolig stor forskjell - kjempegode begge to! 

Inneholder sponsede lenkerDu trenger følgende ingredienser for å lage pannekakene:

150 g søtpotet

100 g mager kesam

30 g vaniljeprotein

30 g havremel

1 egg 

1 ss fiberfin

1 ts bakepulver, salt og kanel

2 ss sukrin+

10-15 dråper stevia vanilje

1-2 dl vann

Kok søtpotet og mos med gaffel eller stavmikser. Bland alt godt sammen, og tilsett vann etter den tykkelsen du ønsker på pannekakene. Vil du ha de tykke som meg holder det med 1 dl, men om du vil ha de litt tynnere kan du gjerne tilsette litt mer. Stek på middelsvarme i en god teflonpanne før du stabler i tårn med ønsket topping. Jeg valgte cottage cheese og pannekakesirup fra Walden Farms, i tillegg til et dryss av sukrin gold på toppen. Herregud så god! Jeg spiste alle de 6 pannekakene helt alene, med den aller beste samvittighet. Ingen sak når det er så sunt og godt, skal du ha gjester på besøk til frokost/kveldsmat bør du derfor doble oppskrifta ;) 

Har du lyst til å prøve ut flere sunne oppkrifter kan jeg tipse dere om at hun som startet det hele, nemlig Kristine Weber har kommet med ny bok! Trykk på bildet under for å finne den :) 

Ta sjansen på treningsglede!

Vi har nå kommet godt i gang med januar og forhåpentligvis har de fleste godt i gang med treningen også. Problemet er ofte å få den gode trenden til å fortsette. Mitt beste tips til dette er å finne en treningsform DU liker. Crossfit og styrketreninig er kanskje i vinden som aldri før - men så lenge du ikke synes dette er gøy spiller det ingen verdens rolle. Hvis treningen blir et ork og noe du gruer deg til i hverdagen da er det noe grunnleggende feil. For min del er treningsglede det aller viktigste. Jeg har alltid vært glad i å trene, og drev aktivt med håndball og fotball da jeg var yngre fordi det var gøy. Jeg begynte så smått med styrketrening før jeg 18-19, og syntes det var dritskummelt. Sånn er det med nye ting for de aller fleste, inkludert meg. Jeg tenkte at jeg ikke hadde noe å gjøre blandt store gutter i GASP-klær og prøvde helst å trene på tider jeg tenkte at det ikke var så mange andre på trening. Det tok ikke lang tid før jeg ble frelst, og i derfor har jeg opprettholdt treningen godt siden den gang. Tenk om jeg ikke hadde gjort noe nytt, noe jeg i utgangspunktet var redd for å prøve? Hvem vet hvor jeg hadde vært den dag i dag da, men jeg hadde iallefall ikke hatt en fitnessblogg. Så hvorfor ikke ta sjansen, med et nytt år er det en perfekt mulighet for å prøve ut nye ting. Finn nye treningsformer og utfordre deg selv! Kanskje er klatring noe for deg? Eller kampsport, langrenn, svømming, dans, turn, tennis eller noe helt annet. Det er ufattelig mange muligheter der ute, så sørg for å finne den som gjør DEG glad og som DU blir glad og får overskudd av.


TRX-trening og boxjumps på Maxpuls. Treningsklær fra Better Bodies - og den fantastiske tightsen finner du fortsatt på januarsalg her.

Hvem hadde trodd at jeg skulle begynne å hoppe på bokser og henge i tau? Jeg sverget jo til styrketreninga mi og tenkte ikke engang på andre treningsformer. Skulle jeg gjøre kondisjonstrening var det rask gange på mølla som var tingen, andre ting kunne komme i veien for fremgangen min i styrke. Nok en gang er jeg så ufattelig glad for at jeg tok steget ut av min egen komfortsone og prøvde noe nytt. Jeg ble også hekta etter første gang jeg var på Maxpuls, med høy puls og tunge løft uten bruk av bare manaler. Å kombinere dette med styrketrening er for min del en utrolig god treningskombinasjon, som også gjør meg mer allsidig.

I tillegg til å finne treningsformer som er gøy er det også viktig å finne den rette plassen for å utføre treninga. Når det kommer til f.eks styrketrening kan jeg bli direkte demotivert av å gå inn på enkelte gym, mens andre gir meg motivasjon og treningslyst. Det er så utrolig stor forskjell på utstyr, innredning og ikke minst treningsmiljøet. Mine to favorittsenter her i Trondheim er Hit the Gym og Maxpuls. De har som mange andre treningssenter januartilbud for de som ønsker å komme i gang med treninga, som dere kan se under. Jeg får absolutt ingen provisjon for å fortelle dere dette - jeg vil bare så inderlig at flere kan oppleve den samme treningsgleden som jeg gjør. For jeg kan med hånda på hjertet si at treningen øker livskvaliteten min så utrolig mye, og jeg ønsker det samme for så mange andre som mulig.  


Så hva venter du på? Ta sjansen på noe nytt og ta sjansen på treningsglede!

Dagens dobbel

Hei dere! Over ser dere kveldsmaten som nettopp er fortært, lettvint og godt på en tirsdag. Doble speltlomper, to egg og grønnsaker - sunn mat trenger ikke å være vanskeligere enn som så. Godt med litt eksta påfyll etter beinøkta i dag, ei økt jeg garantert kommer til å merke i morgen! Jeg kjenner nemlig at jeg har stivnet allerede, det merkes at kroppen har hatt treningsfri. Trente på magiske Hit the gym sammen med Siri i dag, og økta vår så slik ut:

Utspark 3 x 12

Reverse hyper i maskin 3 x 15

Pullthrough 3 x 15

Glutebridge 3 x 8

Baklengs utfall i smith 2 x 10

Sumosquat stående mellom to benker 3 x 15


Topp og tighs er begge fra Better Bodies.

Som om jeg ikke var sliten nok etter denne økta valgte jeg å gjøre litt cardio når jeg var ferdig. Ettersom det var langkjøring i går gikk jeg for geriljaintervaller i dag. Det utfører jeg ved å spurte 8 drag på 20 sekunder, og hviler med beina på siden av mølla i 10 sekunder mellom dragene. Selve intervallperioden varer dermed bare 4 minutter - så dette er en veldig rask og effektiv måte å gjøre cardio på. Jeg hadde 5 i stigning og 15 i fart, og det var nok til å få pulsen min til å skyte i været. Husk å presse deg selv hvis du prøver denne - 20 sekunder er nemlig kortere enn du tror og du klarer fort å øke fart/stigning. Nå skal jeg ta med meg de slitne beina mine til sengs, og lade opp til en ny treningsdag i morgen. God natt :)

Mandag og diettstart

Jeg har ikke alltid vært glad i mandager, men etter jeg ble treningsnarkoman er mandagen nesten blitt litt hellig. Å ha en bra mandag setter en bra start på uka, og da er det så lett å holde de gode vanene hele uka gjennom. Etter tre tunge styrkeøkter valgte jeg å ta styrkefri for å la kroppen få nødvendig restitusjon, men totalt treningsfri går jo ikke på en mandag! Derfor ble det en god runde cardio - denne gangen langkjøring i stedet for intervaller. Jeg liker å variere for å ikke bli lei - cardio trenger absolutt ikke å være kjedelig. Jeg pleier alltid å konkurrere mot meg selv, om det er å gjennomføre raskere, ha høyere stingning på mølla, holde pulsen i spesielle soner eller å ta ekstra intervalldrag. 

.

God t-skjorte til løping fra supersponsor X-life finner du på januarsalg her.

I tillegg til å ha lette og løse klær for å løpe i er det utrolig viktig for meg å ha god musikk på ørene. Jeg hadde aldri klart å gjennomføre en cardioøkt hvis jeg hadde glemt igjen musikken min hjemme, det er rett og slett umulig! Jeg er jo ei gladjente og liker gladlåter, og sangen under får meg alltid i godt humør. Perfekt til langkjøring, definitivt en cardiofavoritt nå om dagen!

Uansett hvor mye man trener hjelper det ikke hvis kostholdet er dårlig, det er sant som de sier at abs are made in the kitchen. Det er grunnen til at mine mageruter er godt gjemt akkurat nå - for selv om jeg har trent like mye etter høstens konkurranser har jeg absolutt ikke vært like flink med kostholdet. Med mål om å rekke Oslo Grand Prix og Loaded Cup i april er det derfor på tide å få dette i orden igjen, og da gjelder det å legge til rette for å lykkes. Jeg kastet det siste av julesjokoladen, ligger den i skuffa er det nemlig mye større fare for at jeg spiser den opp. For å erstatte den er kjøleskap og skuffer nå fulle av sunn og god diettmat, slik at jeg lettere holder meg til planen min. Verdens enkleste kveldsmat ble en boks cottage cheese og epler med et lass kanel. Det enkle er virkelig ofte det beste :)Det var litt hardere enn jeg trodde å begynne på jobb klokken 7 i dag tidlig, så nå skal jeg faktisk komme meg tidlig i seng slik at det blir enklere i morgen. Natta!

Nyttårsforsett og hvordan nå de

I likhet med mange andre har jeg satt meg noen nyttårsforsett. Noen synes det er tull og tøys, men jeg synes virkelig det er bra å gå inn i et nytt år med fokus på det jeg ønsker å forbedre. For om det er stort eller lite, så er det alltid ting som kan bli bedre her i livet. Jeg har satt meg hele tre forskjellige nyttårsforsett, men alle innen forskjellige områder. Da blir det lettere å forholde seg til de ulike nyttårsforsettene, og det gjør det mulig å ta flere samtidig. Mine nyttårsforsett ser slik ut:

 Bli flinkere med økonomien

Krangle mindre med meg selv

Bli sterkere i alle baseøvelser

Å bestemme selve nyttårsforsettet er jo første steg. Gjerne skriv de ned slik at de er synlige, det er faktisk bevist at de som skriver ned målene sine har større sjans for å nå de. Men det nytter heller ikke å sette mål med mindre du også setter i gang direkte tiltak for å nå de. Du må altså planlegge hvordan du skal gå frem for å kunne nå målene dine. Uten tiltak blir plutselig målsetningen din bare en drøm. Mine tiltak er å sette opp månedlige budsjett, følge magefølelsen oftere og etterhvert starte med et treningsprogram som fokuserer på styrke. Jeg blir litt lei av at så mye av treningen bare handler om å forbedre utseendet innimellom - det er jo så gøy å bli sterkere! Det var jo det som gjorde at jeg først ble bitt av styrkebasillen i utgangspunktet.

Så er det bare å sette de konkrete planene i live, og faktisk gjøre det du ahr bestemt deg for. Det holder ikke å talk the talk, du må faktisk gjøre innsatsen selv. Hvis du ikke gjør noen endringer, vil det ikke skje noen endringer heller. Det vanskeligste kommer kanskje nå, nemlig å holde seg til planen man har laget. Hvor mange er ikke flinke i januar og har glemt nyttårsforsettet allerede i mars? Mine beste tips for å unngå dette er å måle fremgangen din, bryte opp i delmål, og å belønne deg selv. Hvis du setter deg som mål å gå ned 6 kilo til sommeren er det kanskje tungt å se så langt frem i tid. Hva om du setter hver andre eller tredje kilo som delmål? Eller hvis målet er å løfte 10 kilo tyngre i en øvelse, gi deg selv en belønning når du er halvveis? Det har iallefall jeg store planer å gjøre, det blir så mye gøyere å jobbe mot målene mine da. Så jeg begynner fra i dag, den første hverdagen i 2014 for min del. Jeg har troen på at jeg klarer disse nyttårsforsettene, selv om nummer to på lista mi kan bli utfordrende. Men nå sier vel uttrykket at "if it doesn't challenge you - it doesn't change you" så det er bare å jobbe med deg. Nå er jeg klar for jobb denne mandagsmorgenen - ha en fantastisk start på uka alle sammen!

Har du noen nyttårsforsett?
 

Tidenes treningshelg og indiske kjøttboller

For en herlig start på treningsåret dette har vært! Beindag og cardio på fredag, før jeg fulgte opp med rygg og skuldre på lørdag. Etter økta løp jeg og Kristine 45/15 intervaller. Det betyr rett og slett at du løper 45 sekunder og hopper av mølla de neste 15 sekundene før du kjører på igjen. Vi kjørte 20 runder, som førte til at vi begge var slitne og sultne etter økta vår. Vel hjemme hos mesterkokken Kristine fikk jeg servert indiske kjøttboller. Sunt og godt, akkurat som vi liker det! Kjøttbollene er laget av en pakke karbonadedeig, garam masala, finhakket hvitløk, spisskummen og litt vann. Bland alt godt sammen før du former til små kjøttboller og stek lett i panna. De trenger bare å brunes, for de kokes ferdig i den gode sausen etterpå. Sausen er søt, noe som står veldig godt til de krydrete kjøttbollene. Perfekt kombo! Du lager med følgende ingredienser: en liten løk, en mellomstor banan i skiver, 3 ss kokosmelk, laurbærblad, 1/2 boks hermetiske tomater, 1/2 chili, litt tandoorikrydder og 1-2 dl kjøttbuljong. Fres banan, løk, laurbærblad og chili i litt olje, før du heller over kjøttbuljongen og koker opp. Tilsett resten av ingrediensene og la det koke noen minutter til, før du tilsetter kjøttbollene. La det koke enda noen få minutter før det er klart for servering! Hvit ris, salat og grovt hjemmelaget brød var vårt tilbehør - og det smakte utrolig godt sammen. Brødet har jeg desverre ikke oppskriften på, de lagde Kristine nemlig mens jeg sto i dusjen. Hvis hun er snill deler hun den sikkert med oss på bloggen sin som dere finner her :) Anbefaler dere absolutt å prøve denne oppskriften, det smakte nemlig himmelsk!

Etter all den gode maten og flere timer med skravling kom vi oss endelig i seng, og sov til klokken 12 i dag. Da bar det rett på trening, hvor vi kjørte på med bryst, armer og litt mage. Hele kroppen har fått kjørt seg i helga med andre ord, og godt er det! Jeg synes det var lenge å ha treningsfri en hel uke mens jeg var i New York, men kroppen hadde vel godt av det. Ingen sak å tilbringe hele helga på Hit the gym - studioet er jo så kult innredet at det ser ut som et utested!  Vi avsluttet brystdelen av treninga vår i dag med pushups,  jeg jo så sterk at jeg trengte litt ekstra vekter på som dere ser ;)Resten av kvelden skal jeg bare slappe av og lade opp til årets første arbeidsuke, hverdagen venter. Det er jeg veldig klar for, og gleder meg faktisk. Jeg er jo så glad i mandager :) Så er jeg også glad i å bruke søndagskvelder til å lage matpakker - og anbefaler dere å gjøre det samme. På den måten får man den beste starten på en ny uke. Ha en fortsatt fin kveld da dere, og kos dere med matpakkelaging!

Personlig trener

Jeg har fått en del spørsmål om utdanningen jeg skal begynne på - og tenkte derfor jeg skulle fortelle dere litt om det. Jeg har valgt AFPT sin utdanning for å bli personlig trener, og hvis du vil lese mer om den kan du gjøre det her. Jeg har valgt AFPT av to grunner, kvaliteten og at det er veldig praktisk. Utdannelsen går over 6 måneder, hvor man har samliger annenhver helg. Helgene blir intensive, med både fredagskvelder, lørdag og søndag. Med så interessant tema er det ikke fare for at jeg blir lei, i tillegg til at det veksles mellom teori og praksis. De tilbyr også kurset alle de største byene i landet, som gjør at jeg kan ta hele kurset her hjemme i Trondheim. På den måten går det helt fint å kombinere skole og jobb - noe som var et kriterie for meg. Trondheim og Oslo har faktisk ledige plasser enda, så om det er noen som sitter med en PT-drøm i magen er det bare å melde seg på! Jeg har faktisk en rabattkode som gir dere 5% på alle utdanninger via AFPT, så det er bare å sende en mail om noen ønsker dette :) Kvaliteten var også et ekstremt viktig kriterie for meg, når jeg først skal gjøre dette så skal det være så bra som overhodet mulig. Derfor snakket jeg med veldig mange personlige trenere om deres erfaring, i tillegg til at jeg fikk være med noen timer på en samlig i høst for å se hvordan kursene ble holdt. Den gangen var det Børge Fargerli som hadde foredrag, og de har flere dyktige forelesere som f.eks Martin Norum og Tomas Fjeldberg. Jeg gleder meg til å lære fra de aller beste, slik at jeg og kan lære andre på best mulig måte! Hvis alt går som jeg ønsker håper jeg å kunne være coach frem mot høstens konkurranser, det tror jeg blir veldig gøy. Jeg har jo den praktiske biten klar, ettersom jeg har konkurrert selv og vet hva det innebærer. Når teorien også kommer på plass vil jeg nok være bra rustet til å få noen jenter i killer sceneform! Men før den tid skal jeg få meg selv i sceneform, derfor skal jeg ta meg en aldri så liten cardiorunde nå. Ingenting skjer av seg selv vet dere! 


På tide å komme tilbake til denne formen igjen. Har et godt stykke arbeid forran meg med andre ord, men jeg er klar! Ha en super lørdagskveld alle sammen :)


Årets første

I gårkveld kjente jeg virkelig hvor fantastisk det var å komme tilbake til rutinene. Trening, cardio og avslapping i sofaen etterpå - en perfekt fredagskveld i mine øyne. Og det kommer til å bli mange av dem fremover, jeg gutser nemlig på mot vårens konkurranser. For første gang er jeg faktisk ikke 100% sikker på om jeg klarer det, men motivasjonen er i allefall på topp. Grunnen til at jeg er litt usikker er fordi jeg starter på skole i slutten av januar, samtidig som jeg fortsetter i jobben min. Jeg skal jo utdanne med til å bli personlig trener, og da vil skole og jobb være førsteprioritet. Når jeg endelig skal ta denne utdanningen jeg har har drømt om å ta så lenge skal jeg gjøre det skikkelig, og legge ned all den innsatsen som trengs for å bli en skikkelig god personlig trener. Akkurat nå vet jeg jo ikke hvor mye av tiden min skolen kommer til å ta, så det kan jo hende at det går helt fint også. Det tror jeg egentlig at det gjør - jeg er tross alt vant til å ha mange baller i luften samtidig og elsker at ting skjer. Og om jeg ikke skulle klare det er konsekvensen kun at jeg blir i kanonform og heller stiller til høsten. Ikke dumt det heller ;) Jeg startet uansett superbra i går sammen med Siri på Hit the Gym, og det var ufattelig godt å være tilbake! Vi kjørte på med underkropp i dag, så skal overkroppen få kjørt seg i morgen. Økta vår så slik ut:

Knebøy 3 x 6

Ettbeins strakemarkløft 3 x 8

Bulgaske utfall i supersett med glutebridge med strikk 2 x 12 på hver øvelse

Donkeykick i smithmaskin 2 x 15 på hver fot

Pullthrough 3 x 15

Legextensions 2 x 12


Ettbeins strake markløft med manualer. Tightsen fra Better Bodies er det forresten januarsalg på og du kan klikke den hjem ved å trykke her.

Ettbeins strake markløft river virkelig godt, så om du ikke har prøvd denne øvelsen anbefales den på det sterkeste. I dag kjørte jeg den med kettlebells, men du kan også bruke manualer som på bildet over eller med stang. Økta varte totalt i nesten 1,5 time, men vi stoppet ikke med det. Etterpå tok vi en powerwalk på ca. 90 minutter, før vi endelig kom hjem til middag. Det enkle er ofte det beste, spesielt når to sultne jenter skal svinge seg på kjøkkenet. Karbonadedeig, grønnsaker og ris ble den enkle men supergode middagen vår - så herlig å spise bra mat igjen! Jeg har spist min del junk i USA og merker veldig godt hvordan det påvirker både kropp, hud og energi. Back on track!


Dette var altså gårsdagens middag, og nå venter dagens første måltid om ikke så lenge. Pannekakerøra står klar i kjøleskapet, for å gi meg energi til dagens to økter. Først Maxpuls før styrketrening, kan ikke bli bedre enn det.  Ha en supersporty lørdag alle sammen, kick ass på trening i dag!

Motivasjonsboost

Endelig hjemme i Norge! Jeg elsker å reisee, men det er alltid godt å komme hjem igjen også. Jeg gleder meg til årets første treningsøkt, og fikk supermotivasjon av treningsvideoen dere finner under. Den ble filmet i høst av Christina Gjertsen, i regi av supersponsor X-life. Det var utrolig gøy å være med på, og ikke minst var det utrolig gøy å se hvor bra det ferdige resultatet ble . Både meg, Lone, Silje Mariela og Linn er med i filmen - virkelig flotte fitnessjenter! Den er ment for å gi alle som ser den treningsmotivasjon, og det ga den virkelig meg også. Motivasjon til å komme tilbake i samme form, og motivasjon til å dra rumpa mi opp av sofaen og på trening. Jeg er så klar for å ta fatt på 2014 - dette året kan virkelig ikke bli annet enn bra! Sjekk ut videoen under for å få en liten motivasjonsboost du også :) 

 Likte du videoen?

Superturist

God morgen Norge! Først nå jeg si vel overstått og håper dere alle har hatt en super start på det nye året :) Her i New York startet det med et kjempesmell på Times Square blandt mange tusen andre turister. Det var usannsynlig mange mennesker der, men veldig gøy å oppleve det. Selvfølgelig har jeg glemt kameraladeren min, så det blir bare mobilbilder i dette innlegget desverre. Men dere ser litt av konfettien på bildet under likevel, litt andre dimensjoner enn hva jeg er vant til hjemme!

På årets første dag sto vi opp tidlig for å være superturister. Vi gikk først over nydelige Brooklyn Bridge, som er den eneste treningen jeg har gjort denne uka. Broen er ca. 1 km så det er ikke store greiene å skryte av - gjett om det blir godt å komme hjem til gymmet! Det er vel ikke lov å kalle den lille turen vi hadde på skøyter i Central Park for trening heller, men det var utrolig koselig å gå der med familien. Vi gjorde oss fortjent til en karamellisert eple etter noen runder på isen, det er jo så godt! Diett-start med engang jeg er hjemme i Norge, så jeg vet å utnytte den siste dagen med kos.

Dagen ble avsluttet med fergen over til Staten Island som går forbi frihetsgudinnen. Vi dro på perfekt tidspunkt - slik at vi fikk se henne både i dagslys og etter at solen hadde gått ned. Utsikten over Manhattan når vi kom tilbake var også fantastisk - med alle lysene fra skyskraperne. Det går virkelig an å forelske seg i denne byen! Men likevel skal det bli godt å komme hjem også, i kveld flyr vi hjem til Norge og lander på fredag. Jeg gleder meg til årets første treningsøkt allerede! Men først skal jeg nyte den siste dagen her i New York til det fulle. Ha en herlig dag alle sammen, og start det nye året med et smil! Sees snart Norge :)