hits

januar 2012

Kveldskos

Jeg vet det er flere enn meg som liker å ha noe godt å kose seg med når kvelden kommer, og man ligger utstrakt på sofaen. I stedet for å ta et usunt alternativ er det så mye annet godt man kan spise! Tenkte jeg skulle dele noen tips med dere som dere kan prøve ut ikveld :) Litt fordi det er utrolig enkelt, men mest fordi det er så godt bruker jeg å gå for meieriprodukter til kveldskos. Med mager kesam og cottage cheese kan du komme langt! Tilsett frukt, bær og nøtter etter ønske - bare fantasien setter grenser. Her er noen av mine favoritter:


1 boks cottage cheese, 2 ss sjokoladedip og 1 eple.


1 boks mager kesam, Stevia Vanilla Cream og en neve bjørnebær.


Cottage cheese, gojibær, solsikkekjerner og kakaonibs.


"Riskrem" - cottage cheese, Stevia Vanilla Creme og Fun light bringebær. Dette er like godt med mager kesam også, og aller best er det hvis du blander de to halvt om halvt. 

Hva pleier du å spise som kveldskos?

Abstinenser

Mandag igjen! :) Jeg elsker mandager, og ser alltid frem til å ha ei blank uke forran meg. Det å komme seg tilbake til hverdags-rutinene igjen er alltid like godt. Så må jeg bare beklage at det har vært helt stille fra meg i helga, men jeg fikk ikke blogg appen til å funke. Men nå er jeg tilbake igjen :D  Jeg har hatt en fantastisk helg meg fantastiske mennesker i Åre, og det er lenge siden jeg har hatt ei så gøy helg. Det har vært lite fokus på mat og trening, og jeg har sikkert spist nok sukker for hele året! Jeg er virkelig en sucker for naturgodis - det er så sinnsykt godt! Glad vi ikke har det her i Norge ;) 


Lykkeland!


Veldig fornøyd jente ;)

Om det er sukkeret eller snø og kulde som har gjort det veit jeg ikke, men jeg har blitt skikkelig forkjøla. Droppa derfor trening i går, og gikk meg heller en tur. Formen er fortsatt ikke på topp, men i dag SKAL jeg på gymmet. Begrenset hvor mange dager jeg klarer å gå uten å løfte på noe, jeg får nesten abstinenser :) Det sies at så lenge sykdommen er over halsen ( eks. tett i nesa, sår hals) kan man trene, så da kjører jeg på. Fikk tak i nytt pumpmiddel mens jeg var i Sverige også, gleder meg til å prøve! Markkøft, knebøy, miitærpress og chins coming up - train hard or go home! 

Hva skal du trene i dag? 

Train hard or go home

Hei dere! Da er skibagen ferdig pakket, og jeg er snart klar for ei langhelg i Åre :D Jeg gleder meg utrolig mye og er sikker på at det blir ei kanonhelg. Slalomskiene mine har ikke blitt brukt på to år, så det er veldig på tide å tørke støvet av de nå! Før avreise skal jeg på Kaliber og ha ei kanonøkt, og bruke opp alt jeg har av krefter. Neste styrkeøkt blir ikke før på søndag, så det er virkelig ingenting å spare på idag! Train hard or go home ;) Jeg er ikke noe fan av å trene styrke på tom mage, og tok derfor akkurat en shake, eple og N.O Xplode. Godt å ha noe å gå på under økta!

Jeg spiser fortsatt etter periodisk faste, og hvis dere vil lese mer om det kan dere sjekke ut artikkelen "periodisk faste for dummies."  Jeg hadde ikke trodd det ville passe for meg, så om du prøver det kan det hende du blir overrasket du også :) Nå kjenner jeg at kroppn er veldig klar for å komme seg til gymmet, så det er bare å komme seg ut døra! Kaliber har forresten åpen dag i dag, så om du er nyskjerrig på hvordan det er å trene vil jeg anbefale dere å stikke innom :)  Det blir vel dårlig med blogging i helga, men jeg skal få lastet opp noen bilder om ikke annet :) Ha en fantastisk dag alle sammen, det skal iallefall jeg!Rutiner

 

Noe av det viktigste for å lykkes med trening og kosthold er gode rutiner. For om du gjør trening og det å spise riktig til en del av hverdagen din, så går det av seg selv etterhvert. Et godt tips er å bruke søndager til å planlegge treningsuka som kommer, og lage en plan for hva du skal trene, handle inn og spise.  Om motivasjonen skulle svikte eller treningslysten ikke helt er der, så gjør du det du skal likevel. Jeg er 100% enig i at trening skal være lystbetont og gøy, men enkelte dager er ikke trening det man har aller lyst til. Sånn er det for oss alle innimellom, selv for treningsnarkomane som meg :)  Det er da jeg kobler ut hjernen og setter på autopiloten - og lar rutinene ta overhånd. 

 

Jeg tror det hjelper å se på trening litt som en jobb eller skole. Selv om man har lyst til å ta fri innimellom så kommer en seg på jobb likevel, fordi man får noe igjen for det. Når det kommer til trening er det ikke penger vi får, men en hel rekke helsefordeler. I tillegg får vi også mer engergi av å trene - så tenk på det neste gang du bare føler for å ligge på sofaen. Du ville ikke sykmeldt deg bare fordi du er litt slapp en dag, og derfor trenger du ikke å skippe trening heller :) Kjør heller ei litt lettere økt, og tren etter dagsformen. ALL trening er bedre enn ingen trening! 

 

"Sometimes, to get what you want the most, you have to do what you want the least."

Motivasjon

God morgen! Jeg måtte bare dele denne med dere før jeg løper til bussen. Veldig motivasjon til dagens økt for min del iallefall, og jeg håper den kan motivere dere og! Egentlig får jeg lyst til å trene med en eneste gang av å se denne, men først må jeg noen timer på skolen. Så blir det ei herlig økt med knebøy, dips, benkpress og roing i kveld :) Gotta love it!

Håper dere har en fantastisk onsdag!

Morgencardio

Goood morgen! Jeg vet ikke av noe bedre måte å starte dagen på enn med morgencardio. Ingentng får meg til å våkne som kulda og den friske lufta. Men det er ikke hver dag jeg våkner med like mye energi, og da er kaffe en god venn. Jeg er egentlig ikke så glad i vanlig svart kaffe - men med noen dråper stevia hazelnut blir den dødsgod :D Veldig verdt å prøve, det går i allefall ned mang en kopp om dagen her i gården. 


Over er dagens eneste matpakke, for jeg spiser fortsatt etter periodisk faste. Det funker utrolig fint for meg, for det tar liksom litt "fokus" bort fra mat. Hvis jeg skal spise 6 ganger om dagen må planlegge mer, og ha med mer flere matbokser når jeg drar ut om morgenen. Det går for all del fint det og, jeg har jo gjort det på den måten noen år nå. Men når PF funker så fint ser jeg ingen grunn til å gå tilbake til gamle vaner.  Når jeg i tillegg et litt matlei for tiden er det utrolig greit å spise bare 3 ganger om dagen. Nå er det klart for skolebenken, og guess what? Jeg er forseint ute, igjen :DSuperundertøy på - klar for å gå! :D

Unstoppable

Woooho! Det går så bra på trening for tiden, det er nesten som om vektene virker lettere nå enn de gjorde for 2 uker siden. Dagens økt gikk med andre ord bra, og jeg satser på at det fortsetter slik fremover! Det er så godt å ligge i overskudd og ha masse energi på trening :D Dagens økt så slik ut:

Knebøy 5 x 3, 72 kg

Militærpress 5 x 3, 35,5 kg

Markløft 1 x 5, 80 kg

Chins 3 x 4

Sidehev 3 x 12, 8 kg

Digger å ha denne på full guffe under treninga :) 

Ellers har uka startet på best mulig måte, og sånn skal den fortsette også :) Men døgnet har virkelig ikke nok timer, og der er derfor jeg har vært en dårlig blogger de siste dagene. Jeg skal skjerpe meg, lover :) Nå skal morgendagens matpakker ordnes og gjøres klar - failing to plan = planning to fail!Har du hatt en bra start på uka? 

Lørdagskveld & ungdomstid

God kveld :) Jeg er akkurat ferdig med dagens vekterkurs, og en ny kursdag venter i morgen. Jeg får litt noia av å sitte på en stol hele dagen, og akkurat nå er det ingenting jeg har mer lyst til enn å trene. Men jeg rekker det desverre ikke, for jobben kaller om et par timer. Døgnet skulle virkelig hatt flere timer noen ganger! Og forresten så leste du riktig, det er lørdagskveld, jeg er 22 år, blond og singel - og ingenting frister meg mer enn trening. Og nei, det er ingenting feil med det ;)
Jeg har akkurat spist middag, kyllingfilet med brokkolimos :D Jeg har seriøst blitt hekta - mosen er så god! Metter skikkelig gjør den og, og det passer fint når jeg skal jobbe i natt. Nå skal superundertøyet og vaktskiltet på, så er jeg klar for nok en spennende aften på Vega Club :D Ønsker dere en fortsatt herlig lørdag!

Fredagskos

Da var endelig helgen kommet :) Etter lite søvn i natt var det hardt å komme seg på skolen til rett tid. Men det er ingenting en sterk kopp kaffe kan kurere! Jeg synes kaffen blir ekstra god hvis man tilsetter et par dråper stevia med smak av  hasselnøtt. Etter skolen var jeg så trøtt at jeg måtte ta meg en powernap før trening, og det gjorde virkelig susen! Alle vektene gikk opp og jeg er veldig fornøyd med økta :) Faktisk er jeg veldig fornøyd med alt for tiden! :D

Restitusjon er også viktig, så resten av kvelden skal jeg bare ligge på sofaen og gro. Må bare tipse dere om denne buksa som kom i posten i dag! Ikke bare er klærne til Better Bodies herlige å trene i, de passer perfekt til å gjøre ingenting i også ;) Eple, mango og bringebær med mager vaniljekesam som dip står på bordet, iskald pepsi max er i glasset og det er håndballkamp på tv. Perfekt fredag :) 


Denne stillinga skal jeg holde resten av kvelden i den nye favorittbuksa mi :)


Fredagskos!

Håper alle dere der ute har en herlig fredagskveld og nyter helga :D

Time flies

Dagene bare flyr forbi, nå er det jammen blitt torsdag allerede! Det betyr at det snart er helg igjen, og det er langt i fra feil :) Det blir ikke mye helgekos på denne jenta, jeg skal nemlig på vekterkurs hele helga. Jeg skal jo selvfølgelig få lagt inn trening i timeplanen da, og det er jo alltid kos :) En dag uten trening er jo en dag uten mening!

Jeg har akkurat vært ute på en runde cardio i vinterkulda. Jeg liker egentlig at det er kaldt ute, for da jeg sette opp tempoet for å holde varmen. Jeg var skikkelig sulten da jeg kom inn, og gikk derfor for en lettvint middag. Stor salat med svinekjøtt toppet med ranch dressing :) Nå er det bare å finne frem finstasen, for i kveld er det bursdagsfest med gode venner. Etterpå blir det ut på byen, og jeg drar som vanlig ut uten å drikke alkohol :) For man kommer ikke unna at alkohol og trening ikke hører sammen, og ei skikkelig fyllekule kan virkelig sette deg langt tilbake. Jeg hadde nok ikke klart å øke vekten på alle øvelsene mine i morgen om jeg hadde dratt på fylla i kveld, for å si det sånn.  Noen ting må man faktisk ofte for å nå målene sine, og i mine øyne er dette et lett valg :) Jeg sier ikke at jeg er ikke totalt avholds, men sparer heller alkohol til spesielle anledninger. Som reglel har jeg det uansett mer gøy uten alkoholen, og ser derfor ikke det store poenget i å drikke når jeg skal ut. Jeg sier like mye dumt og danser like dårlig uansett ;) 


Veldig gøy, veldig dårlig danser og veldig edru ;) 

Heavy

Det er lite som kan måle seg med ei DIGG treningsøkt :) Jeg hadde nok ei god økt idag, det er herlig at treninga går skikkelig bra nå om dagen. Jeg øker vektene fra økt til økt på det programmet jeg holder på med nå, og helt ærlig hadde jeg trodd at fremgangen skulle stoppe tidligere. MEN det har den ikke gjort og det kan jeg virkelig like! Øktene mine er tunge nå, og jeg er dødssliten etter hver økt. Det er sånn det skal være det, for resultater kommer ikke av seg selv. No pain no gain! 

Når det kommer til antall kilometer eller antall kilo vil jeg bare si en ting: slutt å sammenlign deg selv med andre. Vi er alle forskjellige, og selv om jenta ved siden av meg tar 100 kg i bøy er jeg forsatt superfornøyd med mine 70. Nemlig fordi det er bra til å være meg. Sammenlign deg selv med personen fra forrige måned, uke eller treningsøkt. Du kan alltid bli en bedre versjon av deg selv :) 

Hvis du vil lese mer om programmet mitt kan du lese om det her, og dagens økt så slik ut: 

Knebøy 3 x 5, 70 kg

Militærpress 3 x 5, 35 kg

Chins 3 x 3 

Dips 5 x 8, 5 kg

Sidehev 3 x 12, 8 kg


Hva har du trent i dag? 

Iherb

Mange av dere har spurt meg om Iherb, og hvordan det fungerer. Det er vel en av de største sidene innen kosttilskudd/helsekost og jeg skjønner derfor at det ikke alltid er like lett å finne frem. Derfor tenkte jeg at jeg skulle komme med et oppklarende innlegg til dere - håper det hjelper :)

Så lenge du bestiller varer som koster under 200 kroner slipper du unna moms og toll. Du kan altså handle varer for inntil 200 kroner, frakt kommer utenom dette. Derfor pleier jeg alltid å heller bestille mange små pakker istedet for en stor, sånn at jeg slipper å betale moms og toll. Ikke bare blir det dyrt, men det tar også lang tid før du får pakken. Nå er det sånn at Iherb har et ufattelig stort utvalg av produkter, og noen av disse produktene inneholder stoffer som ikke er lovlige i Norge. Blir disse pakkene sjekket når de kommer til Norge vil de bli returnert uten at du får tilbake pengene dine. Det sier seg vel selv at tollerne verken har tid eller mulighet til å sjekke alle pakkene som kommer inn til landet, så her må du rett og slett bare ta en sjanse. Det tryggeste er derfor å holde seg til lovlige produkter, slik at du er sikret å få det du bestiller :)  

Hvis du holder deg under ei viss vektgrense (1,814 kg) kan du velge fraktmetoden som heter International Airmail. Da koster det mellom 4-6 dollar i frakt, og det tar omtrent 10 dager før du får pakken din. Jeg pleier alltid å velge denne fraktmetoden. Er du derimot mer utålmodig og vil ha pakken din med en gang kan du velge DHL international og få pakken etter to dager. Dette er selvfølgelig litt dyrere og koster fra 15 dollar og oppover, avhengig av hvor tung pakken din er. 

Inne på startsiden kan du søke på produkter, merker og kategorier. Det er et gigantisk utvalg inne på siden, og jeg tenkte derfor at jeg skulle dele favorittene mine med dere :)

Stevia dråper med smak er et must i min verden :) Dette er et søtningsmiddel helt uten kalorier. Bruker det i kaffe, te, shake, bakst, fluff - you name it! Favorittene er Vanilla Cream, Enligsh Toffee og Chocolate.  

I bakst bruker jeg ofte også stevia pulver i stedet for dråper, og da er det denne jeg bruker. Den er veldig søt, og du trenger derfor svært lite av den i gangen. Boksen virker kanskje dyr, men du trenger så lite at den varer lenge.

Jeg er også en sucker for peanøttsmør, og er derfor veldig glad for at jeg kom over denne boksen. Dette er pulverisert peanøttpulver, og alt du behøver å gjøre er å ha i vann slik at du får rett tykkelse på det. Mye færre kalorier enn i vanlig peanøttsmør, og smaker like godt :)

I tillegg er jeg fan av eplepai-krydder og gresskarpai-krydder :D   

 

Er det et merke jeg digger så er det Walden Farms. De har alt fra kalorifrie dressinger, sauser, siruper og ikke minst sjokoladedip!  Barbeque-sausen smaker også godt, og av dressingene synes jeg av ranch er den beste. Den funker også fint som dip til grønnsaker. 

Nå er det ikke bare kunstig søtning jeg bruker når jeg har lyst på sjokolade, men jeg er også en storforbruker av raw kakaopulver. Blander det i kesam, cottage cheese eller i eggefluff. Jeg bruker denne typen, og synes den er kjempegod. Har jeg skikkelig sjokoladesug en dag blander jeg også inn litt av disse.

 

     Jeg liker å bake, men bruker aldri hvetemel. Jeg går heller for kokosmelmandelmel eller peanøttmel som jeg kjøper på Iherb. Jeg bruker også havremel, som du får kjøpt på de fleste matvarebutikker. Du kan også bestille te fra yogi og pukka her, da utvalget er mye større enn vi har i helsekostbutikkene her til lands.

Husk at om du bruker koden SIV084 første gang du bestiller får du 5 dollar i rabatt :) Shop til you drop!

Spis grønnsakene dine :)

Jeg spiser MYE grønnsaker i løpet av en dag, ofte over 1 kilo. Grønnsaker inneholder vitaminer og antioksidanter, og de fleste er klar over at grønnsaker er bra for oss. Likevel er Norge et av de landene i Europa som spiser minst grønnsaker. I tillegg til at de er sunne har de fleste grønnsaker også et lavt innhold av kalorier, som gjør at du kan spise store mengder av det med god samvittghet :) Spiser man seg mett på skikkelig mat er sjansen mindre for at man faller for cravings som kan oppstå iløpet av dagen.

I tillegg til wok og salater er brokkolimos en av mine favorittmåter å tilberede grønnsaker på. Det er faktisk skikkelig godt, jeg lover! Jeg koker en pakke frossen brokkoli med mye krydder jeg liker. Så heller jeg av vannet,, før jeg legger brokkolien i en bolle sammen med en halv boks cottage cheese. Bland det hele godt med en stavmikser og NYT!  Næringsinnhold på mosen er ca 265 kalorier, 8 g fett, 32 g protein og 11 g karb. Sunt og godt :)
Dagens middag: svinekjøtt og brokkolimos

Jeg har treningsfri fra styrke i dag, og skal kun kjøre en time cardio på gymmet. Regner med det blir 20 minutter hver på mølla, stepmaskina og ellipsemaskina i dag også, jeg går så fort lei hvis ikke. Skal også begynne med et Iherb innlegg, med alt om hvordan man bestiller og favorittproduktene mine. Hvis jeg rekker det kommer det i kveld, hvis ikke blir det first thing in the morning :) Ha en flott tirsdag videre alle sammen!

Treningsglede


Det er ufattelig stor forskjell på å gjøre noe fordi du har lyst til å gjøre det, eller fordi du føler at du . Det er veldig vanskelig for meg å sette fingeren på akkurat hva det er med trening jeg elsker så mye, jeg vet bare at jeg gjør det. Etter ei god strykeøkt sitter jeg igjen med en enormt god følelse, som om jeg er dronningen av hele verden. Jeg får tusen ganger høyere selvtillitt og det beste er at ingen kan ta det fra meg, noensinne. 

Jeg skjønner at ikke alle har det som meg, vi er jo forskjellige alle sammen. Men hvis man kun fordi man hater kroppen sin kan det fort gjøre trening til noe som er negativ ladet. Da blir det ofte bare et ork og et pes å trene, noe det ikke trenger å være. Prøv heller å fokusere på alle de positive effektene trening gir, og gjør det til noe lystbetont. For ved å trene gjør du nemlig både deg selv og kroppen din godt. I tillegg til fysiske effekter som bedre holdning og at det blir lettere å gjøre oppgaver i hverdagen har trening også en hel rekke andre effekter. Det setter nemlig i gang noen prossesser i kroppen som gjør at vi frigjører hormoner og endorfiner. Disse er kjent for å gi en positiv effekt på humøret og gir en økt følelse av energi. Kjenn på dette etter neste treningsøkt, og virkelig tenk over følelsen du har når du forlater gymmet. Ta vare på den, og ta den med deg inn døra på gymmet neste gang til neste gang du skal trene. 

Jeg er overbevist om at trening gir økt livskvalitet og glede i hverdagen. Så gjør deg selv en tjeneste - og dra på trening i dag. Fordi du og kroppen din fortjener det :) Treningsglede <3

Søndagsmodus

God kveld :) Jeg har hatt ei herlig helg, og avsluttet den med en skikkelig slapp søndag. Kroppen har bare godt av å slappe av og til :)  Treningsfri fra styrke, så dagens trening ble bare en liten cardiorunde ute. Jeg merka fort at det jeg trodde var snø bare var slaps, og derfor ble det en kort tur. Menmen, jeg fikk iallefall lufta meg litt :) Jeg spiser fortsatt etter periodisk faste prinsippet, og det går kjempefint. Det vil si at jeg spiser tre store måltider om dagen, mellom ca 11.30 til 20.00. Digg å bare ha med en matpakke på skolen, og å spise seg skikkelig METT til hvert måltid. Morgendagens matpakke består av 1 boks tunfisk, 1 pakke wokgrønnsaker, 1 eple og en skyr.


Tunfiskwok :D

Akkurat nå har jeg store planer om å fortsette å gjøre ingenting, bare fordi jeg kan ;)  Lader opp til ei ny treningsuke, her skal det bygges! Håper dere alle har hatt ei bra helg, og er klare for en ny uke i morgentidlig :)

Pink power

Hei dere! Det er lørdag, og derfor hadde jeg lyst til å unne meg noe ekstra. Denne gangen var det for engangs skyld ikke snakk om mat, men om noe helt annet! Ikke bare er Londontur med verdens beste jentegjeng booket, men også nye rosa treningsklær :D  Det er vikelig en motivasjonsboost med nye treningsklær, og man må belønne seg selv innimellom. Det er ikke noen hemmelighet at jeg elsker alt som er rosa, og derfor måtte jeg bare bestille disse herlighetene fra Better Bodies:

 
Synes de var så fine at jeg måtte dele de med dere og :) Jeg er akkurat ferdig med dagens treningsøkt og spiser en stor skål med havregrøt. Havregrøt er noe av det beste jeg vet, og jeg kunne helt seriøst ha levd på det. Det kan jeg jo selvfølgelig ikke, men jeg gjør skåla mi størst mulig når jeg først spiser ;) Ved å tilsette psyllium pulver sveller grøten opp så den blir dobbelt så stor - uten noen ekstra kalorier. Pulveret består nemlig av bare fiber som ikke blir tatt opp i kroppen, og dermed får man altså mye mer mat for penga ;) 

Lørdagsklem fra en superhappy rosablogger :D 

Dyrt å være sunn?


Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har hørt folk si "jeg har lyst til å være sunn, men jeg har ikke råd."  Dette stemmer faktisk ikkt, for det er nemlig ikke dyrere enn annen mat. Det gjelder bare å velge de riktige merkene på matvarene, og derfor tenkte jeg som nesten ferdigutdannet økonom å komme med noen tips! :) Det er mye å spare på å kjøpe merker som First Price og Landlord. Kvaliteten er det liten forskjell på - men i pris er forskjellen stor. I går var jeg på handlerunde og brukte under 500 kroner. Likevel har jeg mat for lang tid fremover, og trenger bare å supplere med ferskvarene. Ta deg en mindre bytur i måneden, så spiser du opp pengene i stedet for å drikke de opp ;) Det var dagens fornuftige tips fra meg!


4 kg kyllingfilet, 2 kg fisk, 900 g svinekjøtt og over 5 kg grønnsaker. Mat for mons :D

Jeg tror alle ønskene om god bedring fra dere hjalp, fordi forkjølelsen min er mye bedre. Jeg var litt skeptisk til om jeg kom til å klare å øke vekte på gårsdagens økt ettersom jeg ikke er 100% iform, men det gikk helt fint! Det betyr 1 stk glad og fornøyd jente - jeg liker det nemlig når ting går min vei :D En annen ting jeg liker er tskjorta jeg fikk fra Bluebox. Hvor kult er det ikke å trene med bilde av seg selv på ryggen? :D Likevel er det fronten som er kulest  - der står det nemlig train hard or GO HOME!Nå venter skolebenken, og jeg er seint ute som vanlig. Bare et lite tips til lesere fra Trondheim før jeg løper; Kaliber skal ha stand på Tillertorget lørdag og jeg skal også stå der deler av dagen. Hvis du vil ta treninga di hakket videre er dette absolutt verdt å sjekke ut, så ta turen innom :) Ha en fantastisk fredag alle sammen - nå er det straks helg og livet er herrrlig :D

Mattips til helgen

Hei dere :) Skoleuka er snart over, og jeg regner med jeg ikke er alene om å kose meg litt ekstra i helgene. Jeg er nøye med hva jeg spiser i ukedagene, mens jeg spiser det jeg har lyst på når helgen kommer. Det gjør det mye lettere å holde seg til planen i ukedagene når jeg veit hva helgen bringer med seg. Det betyr likevel ikke at jeg hiver meg over smågodtet og potetgullet på fredag ettermiddag, og spiser dritt helt til søndagkveld. Jeg går heller for gode og sunne alternativer, som både er bedre for kroppen min og smaker en million ganger bedre :)  Her er noen av favorittmiddagen mine som er perfekt til helgekosen:

Proteinpizza - oppskiften finner du her.

Hjemmelaget hamburger - oppskriften på herligheten får du ved å trykke her.Her finner du oppskriften på verdens beste pai!Nå er det trening som venter for denne jenta - TRAIN HARD OR GO HOME!

Addicted

Det funka ikke å svette av seg forkjølelsen i går. Jeg våknet enda tettere i dag, og hadde egentlig tenkt å droppe trening i dag for å la kroppen hvile. Men det klarte jeg selvfølgelig ikke, og måtte ta meg en tur på gymmet likevel. Avhengig sa du? Hvis jeg først skal være avhengig av noe så er jeg glad for at det er styrketrening :) Det er jo viktig å la kroppen få hvile litt når den trenger det også, og derfor byttet jeg litt om på programmet mitt i dag. Jeg kjører vanligvis tunge økter mandag, onsdag og fredag, etterfulgt av ei lettere økt på lørdager. Jeg tok den lette økta i dag og på disse lettere øktene fokuserer jeg på muskelgrupper det ikke er så mye fokus på de øvrige dagene. I dag ble det det biceps, triceps, legger og mage.


Bildet er fra fotoshoot på Kaliber, som har fått nye nettsider. Der står det mye bra - check it out :) 

Jeg har STORE planer om å bli kvitt denne forkjølelsen så fort som mulig, og prøver derfor å gi kroppen alt den trenger for å komme seg. Dette førte til leting i skapene på jakt etter alt det står vitaminer eller antioksidanter på, flaks at jeg har bestillt halve Iherb :D Jeg endte opp med en eggefluff med raw kakopulver, chiafrø, hempfrø, gojibær og tranebær. Smakte godt og gjør forhåpentligvis godt. En annen ting som gjør godt er hvile, så nå skal jeg legge meg på sofaen og se Dexter resten av kvelden. Satser på at det gjør meg fit for fight til i morgen, slagordet mitt er jo tross alt train hard or go home ;) 
Ha en fin kveld alle sammen - nå er vi halvveis til helg :D

Hverdagsmat

Selv om det var et lite slag i tynet å måtte stå opp tidlig igjen kjenner jeg at det er godt å ha hverdagen tilbake igjen. I allefall er det utrolig godt å spise hverdagsmat igjen!  Etter en måned med ferie er jeg tilbake på skolebenken igjen, og når døgnrytmen er tilbake igjen er alt som det skal være :)  Mens jeg venter på at stipendet skal tikke inn må jeg gå for billige matvarer, som fortsatt er proteinrike og sunne. Da er tunfisk et godt alternativ! Jeg vet at mange ikke liker tunfisk, eller dere tror iallefall at dere ikke liker tunfisk ;) Men hvis man steker tunfisk på panna med masse krydder, løk og paprika kjenner du ikke smaken av tunfisk i det hele tatt. Det smaker bare godt - helt sant! En annen ting jeg pleier spise etter trening er en boks tunfisk med en most banan. Og ja, jeg veit det høres helt sært ut. Men bananen eliminerer tunfisksmaken på et vis, og det er en bra kombinasjon. Bare prøv ;) 


Salat med stekt tunfisk er godt!

Dessert må man jo også kunne unne seg, og da er kesam og sjokoladedip en perfekt kombo. Hvem sier at man ikke kan spise sjokolade hver dag? ;)  Den kalorifrie sjokoladedippen koster 8 dollar med frakt, og er vel verdt investeringen! Bruker du koden SIV084 første gang du bestiller får du 5 dollar i rabatt også :)Spiste opp halve boksen før jeg rakk å ta bilde ;)

Jeg skal snart stikke på gymmet for å slå ihjel en time på mølla og forhåpentligvis svette bort forkjølelsen min. Jeg har lagt ut en av treningslistene mine på Spotify på Facebook-siden til bloggen om noen skulle være interessert i den. Jeg blir i allefall i treningshumør av den lista!

Hva skal du trene i dag?

Kosttilskudd - når, hva og hvorfor

Det finnes utrolig mange forskjellige kosttilskudd på makedet, og det kan være vanskelig å vite hva man skal kjøpe. Derfor tenkte jeg å dele med dere hva jeg bruker, og håper det hjelper dere til å velge. Man trenger for all del ikke å bruke alt dette for å få resultater fra treningen, men under ser dere iallefall alle tilskuddene jeg tar iløpet av en dag. Det finnes mange varianter av disse produktene, og derfor har jeg linket til de jeg bruker :)

Morgen: C-vitamin, multivitamin, omega 3 og Stack Force. 

Stack Force skal egentilig inntas før trenings da den inneholder bla. koffein, grønn te og ginseng. Jeg er ikke en morgenfugl av natur, og trenger derfor en ekstra piff når jeg står opp om morgenen. En kopp kaffe holder virkelig ikke for meg, men denne holder meg våken gjennom forelesninger.

Vitaminer er viktige i kroppen, men det kan være vanskelig å få i seg alle vitaminer vi trenger gjennom kosten. Jeg bruker derfor dette multivitamin tilskuddet, og tar ekstra c-vitamin utenom. Jeg har nemlig ikke tid til å bli syk :)

Omega 3 inneholder DHA og EPA som er bra for hjerte- og karsystemet og immunforsvaret. Teggn på lite fettsyrer i krppen er glansløst hår, tørr hud og skjøre negler.  Omega 3 er et viktig tilskudd hvis man spiser lite fet fisk, noe jeg er alt for dårlig til. Hvis du får i deg nok gjennom kosten er det ikke nødvendig å ta tilskudd av omega3.

Hvis jeg går morgencardio tar jeg også BCAA og L-glutamin om morgenen.

 

Før trening: BCAA, L-glutamin, kreatin og pumpmiddel. 

BCAA står for branched chain amino acids, eller forgrenede aminosyrer på godt norsk. BCAA hindrer muskelnedbrytning og stimulerer proteinsyntesen i musklene. Det motvirker også mental og fysisk tretthet under lengre treningsøkter.

Glutamin er den aminosyren som forekommer i størst grad i kroppen. Mangel på glutamin vil gjøre at kroppen havner i en muskelnedbrytende tilstand, og man kan bli lettere syk. Inntak av L-glutamin skal kunne forbedre restitusjon, stimulere veksthormon i kroppen.

Kreatin er et naturlig stoff som inngår i kroppens energi omsetning, og finnes også i matvarer som kjøtt og fisk. Men det er ikke nok å få det gjennom maten for en prestasjonsøktende effekt, og derfor tar jeg kreatintilskudd. Dette gir økt styrke og utholdenhet og hjelper også til raskere restitusjon.

Jeg pleier alltid å ta et pumpmiddel, eller pre-workout supplement før styrkeøktene mine. De gir økt energi, fokus og gir raskerer pump under trening. Jeg skifter de de ut ganske regelmessig for at kroppen min ikke skal bli vant til tilskuddet, og dermed få dårigere effekt. Jeg har brukt Superpump MAX, Jack3d og N.O Xplode, og akkurat nå bruker jeg Animal Rage. Dette er kosttilskudd som jeg kjøper i Sverige, da det ikke selges i Norge.

Etter trening: BCAA, L-glutamin og proteintilskudd.

Proteintilskudd støtter effektiv muskelvekst og restitusjon. Jeg tar alltid proteintilskuddet mitt sammen med raske karbohydrater som rosiner eller riskaker etter trening. I tillegg bruker jeg mange ulike proteinpulver i bakverk og desserter. Det blir fort dyrt hvis man skal ha 10 ulike bøtter protein, og jeg vil derfor anbefale å gå for et proteinpulver som kan brukes til mye.

Kveld: ZMA


 

ZMA inneholder sink, magnesium og vitamin B6. Vi behøver sink i kroppen for reparasjon av cellevekst og reparasjon av vev. Magnesium er viktig for kroppens mineralbalanse og energiproduksjon. I tillegg til dette skal ZMA også gi en dypere søvn, og for min del merker jeg at jeg drømmer mye mer når jeg tar ZMA.

Hvilke kosttilskudd bruker du?

Dørstokkmila

God morgen! Da er vi ei uke inn i det nye året, og det har vært en god treningsuke for min del. Jeg hadde virkelig ikke trodd at jeg kom til å like programmet mitt så godt som jeg gjør, men det er faktisk veldig gøy å se at jeg blir sterkere. Hvis alt går etter planen er jeg 5 økter unna å ta 70 kg i knebøy, woho!  Jeg er litt småsjuk, og litt sliten fra reisen til Trondheim i går kveld. Mest lyst hadde jeg til å bare slenge meg ned på sofaen, men der er det jo ingen resultater å hente ;) Ofte er dørstokkmila den verste, og det gjelder bare å tvinge seg selv ut ytterdøra. Noen ganger må man bare, selv om en egentlig ikke har lyst. Det gjelder å ikke høre på alle de gode unnskyldningene som en klarer å klekke ut, og just do it :)

Selv om jeg hat hatt ei bra treningsuke, så har ikke kostholdet vært 100%. Det blir ofte sånn når jeg er borte :) Det merkes fort på kroppen når den får ting den ikke er vant til, sukker og hvetemel er døden for denne jenta. Ren mat er så mye bedre. I dag er den siste dagen av juleferien min, og imorgen er det 110% fokus! Nytt semester, nye mål og nye muskler venter :D
 

Hvordan har den første treningsuka di vært?

Harryflexing og kyllingwok

Hei dere! Da er jeg akkurat ferdig med dagens økt, og gomler på en eske rosiner. Viktig med næring etter trening! Dagens økt var på Maxtrim her på Frøya, og det var veldig gøy å trene der igjen. Selv om det er langt i fra noe Kaliber var det her virkelig fikk interessen for treningfor noen år siden. Da var riktignok fokuset ikke på styrketrening, det er bra jeg tok til fornuft etterhvert!  Jeg måtte jo selvfølgelig harryflexe litt mens jeg først var der ;) Jeg er hos min kjære bestemor for tiden, og som bestemødre flest er hun opptatt av å fore meg mest mulig. Starten på mitt nye og bedre liv får derfor vente til jeg er hjemme i Trondheim igjen :) Jeg har fått være kokk noen dager likevel, og gårsdagens middag ble veldig god. Kyllingwok med cashewnøtter ble godt mottat, selv om de gamle var litt skeptiske da lukten av karri og hvitløk fyllte huset. Jeg elsker krydder, og noen av favorittene mine finner du her.

I kveld er jeg bedt i middag til storebror, og i morgenkveld vender jeg nesen mot Trondheim igjen. Det er årets første fredag, og jeg håper dere nyter den kjære lesere :) 

Retningslinjer

Jeg får utrolig mange mailer og henvendelser om kostholdsprogram og treningsoppsett, og jeg må bare beklage at jeg ikke kan svare på de. Jeg synes det er veldig hyggelig med mailer, og synes det er et stort kompliment at dere spør meg om råd. Men desverre har jeg ikke kapasitet til å svare alle, og jeg har heller ikke nok kunnskap til det. Hvis du er interessert i å ta skikkelig tak i kostholdet / treningen din vil jeg anbefale å spandere litt penger på en god coach eller pt. Jeg kan anbefale min coach Gunnar, som var mannen bak min og de andre fitnessjentene fra Kaliber sin konkurransediett.

Men selv om jeg ikke kan lage individuelle oppsett, så kan jeg komme med en del retningslinjer for kosthold. Retningslinjer for stryrketrening kommer i et senere innlegg, håper disse kommer til nytte :)

1. Velg ren og sunn mat, det vil si ingen halvfabrikater og ferdigprodukter. Og nei, smør, fløte og rømme er ikke sunne alternativ.

2. Spis nok proteiner. Proteiner er byggesteinene i kroppen vår, og er derfor i mine øyne det viktigste næringsemnet. Dette får du i deg ved blant annet kylling, magre meieriprodukter, fisk, kjøtt og egg. 3. Spis grønnsakene dine! Ikke bare er det sunt, men du kan også spise store mengder av det uten at det inneholder mye kalorier. Jeg spiser ofte over 1 kg grønnsaker hver dag, og det holder meg god og mett. Når man er mett slipper man cravings på alt mulig annet. 

4. Ikke vær redd for karbohydrater. Det er ikke farlig å spise karbohydrater, så dette kan man fint spise så lenge man velger sunne alternativer. Havregryn, ris og frukt er gode kilder til karbohydrat. Rett etter trening vil jeg anbefale en raskere kilde til karbohydrater som riskaker eller rosiner.

5. Vei maten din. Jeg vet mange vegrer seg for å gjøre dette, men det er faktisk ikke så vanskelig! Det er vanskelig å begregne hvor mye man får i seg hvis man tar alt på øyemål. Hvis du er interessert i å vite nøyaktig hvor mye du får i deg av fett, karbohydrater, protein og kalorier kan du legge inn det du spiser på Matvareguiden eller på Vektklubben.

6. Finn det kostholdet du kan leve med. I stedet for å fokusere på lynkurer og dietter vil jeg heller anbefale noe du kan leve med hele året. Om det som passer best for deg er å spise hver 3. time, periodisk faste eller lavkarbo må du selv finne ut. Prøv litt forskjellig og velg det som passer best for akkurat deg.  

7. Ikke la mat oppta hele livet ditt. Slapp av og ta det litt med ro, for det finnes faktisk viktigere ting her i livet enn å spise riktig hele tiden. 
Feriemodus

God morgen! Jeg har akkurat spist en stor tunfisksalat til frokost, og sitter nå krøllet sammen under et teppe på sofaen. Jeg er virkelig i feriemodus, noen ganger er det fantastisk godt å gjøre ingenting. Jeg får nyte det så lenge jeg kan, for neste uke er det tilbake til hverdagen igjen :) Jeg skal selvfølgelig ikke være like lat hele dagen, da hadde jeg gått på veggen. Jeg synes det er ubehagelig å gå flere dager uten å trene, rett og slett fordi jeg har et behov for å få bruke kroppen min. Tidligere var jeg ei spinningjente og kunne sykle mil eller mil. Nå er det styrketrening som har tatt over, og jeg har mye større treningsglede av dette. Det er utrolig viktig å finne glede i det man gjør, hvis ikke kan trening fort bare bli et pes. Så tren det du synes er mest morsomt og får mest utbytte av - og ikke nødvendigvis det alle andre mener du bør trene.

Jeg synes det er veldig gøy å se flere jenter som løfter vekter, og håper det blir flere og flere fremover :) Det er bare å ta mot til seg å gå inn i frivektarealet., og vis gutta at jenter kan gjøre det minst like bra! Det er selvfølgelig lov å ikke like det, men gi det en sjanse iallefall :)  Økta mi idag kommer til å se slik ut :

Knebøy 3 x 5, 64 kg

Militærpress 3 x 5, 32 kg

Chins 3 x max repetisjoner

Dips m/5 kg 5 x max repetisjoner 

Sidehev 3 x 12, 7,5 kg

For dere som har fulgt bloggen min en stund, så husker dere kanskje at Kaliber sin "Wall of fame" var noe av det som inspirerte meg til å begynne med bodyfitness. Jeg ble så utrolig facinert over kroppene på bildene, og bestemte meg for at jeg også ville opp på den veggen. Og gjett hvem som ble glad når bildet i midten dukket opp på veggen like før nyttår? :D

Dagens

Middag: Svin Tandoori med eple og brokkoli. God, gammel klassiker :)Dessert: Mager kesam, eple, raw kakaopulver og stevia.Sitat: 


Dette er 100% sant - it's all in your head!

Sang: T-pain - Turn all the lights on. Perfekt cardiosang ;)

Trening: 20 min på mølla, 20 min på ellipsemaskina og 20 min på stepmaskina. 1 time cardio går så mye raskere når jeg bytter litt på apparatene :)Ha en fortsatt flott dag alle sammen!

Mandagslove

Av en eller annen grunn er jeg veldig glad i mandager, og denne mandagen er ikke noe unntak! Jeg startet dagen med morgencardio, og tok en tur til fantastiske Elin for å få nye lepper til det nye året :) Det er veldig viktig å velge noen man stoler på når man gjør slike ting, og derfor går jeg aldri til noen andre enn Elin. Nå som det er et nytt år er det jo mange som skal begynne med trening, og gjøre endringer på kostholdet sitt. Men det er ikke alltid like greit å vite hvilke matvarer man skal velge eller hvor mye, og derfor vil jeg tipse dere om denne siden. Her kan du legge inn alt du spiser, og den regner ut næringsinnhold og kalorier for deg. Legger ved et eksempel fra gårsdagen, slik at dere kan se hvordan det funker :) 

 

Nå er det klart for årets første styrkeøkt på verdens beste treningssenter. Regner med det er mange flere enn meg som har tenkt seg på trening i dag også ;) Om det ikke blir tid i kveld blir det skitur som morgencardio på tirsdag, for da reiser jeg til Frøya for å besøke familie. Godt med enda ei uke ferie! Lite med snø der ute i havgapet, så jeg må utnytte mulighetene her hjemme! Heldigvis har de treningssenter da, hvis ikke hadde jeg fått abstinenser. En dag uten trening er jo en dag uten mening :DHva skal du trene i dag?

Treningsvideo

Da var det 2012, og jeg håper dere alle har hatt en flott start på det nye året! Jeg hadde en utrolig morsom kveld i går, det er fullt mulig selv om man er edru ;) Snart skal jeg ut på årets førsteskitur, og det blir gøy! Jeg er faktisk helt latterlig dårlig til å gå på ski, men det er moro likevel og ikke minst god trening. Tenkte det aller første innlegget mitt i år skulle være en treningsvideo, så her kommer en liten snutt fra skulderøvelsene på de to siste øktene mine. Elsker å trene skuldre, og det er få ting som er så fint som runde skuldre etter min mening. Det gir så fin siluett :)  Jeg kjørte 3 x 5 med 31 kilo på militærpress, og 10 x 3 med 9 kilo i fronthev. Øker hver gang, og det blir gøy å se hvor langt opp jeg kommer. Jeg skal bli sterk, det er et av målene mine for 2012 ;) Strong is the new skinny vet dere! 

Hva er dine mål for det nye året?