hits

Kosthold

Slik legger jeg opp kostholdsplanen

Jeg sitter her i sofaen og legger siste hånden på verket på kostholdsplanen min. Jeg har fulgt en hel drøss med planer tidligere, og har funnet ut hva som funker for meg. Jeg vet at på omtrent 25 kalorier per kilo kroppsvekt går jeg ned i vekt fort, og mister energi. Det er absolutt ikke noe jeg har lyst til. På 30 kcal per kilo går jeg ned litt, og på 35 kcal ligger jeg stabilt. Derfor har jeg valgt 35 kcal x 64 kilo som blir 2250 kalorier. Disse kaloriene må fordeles på de tre energigivende næringsstoffene som er protein, fett og karbohydrater. Jeg legger meg på omtrent 30% protein, 40% karbohydrater og 20% fett. Da gjenstår det 10% som jeg velger å ha frie. Det vil si at jeg kan bruke de akkurat som jeg vil, være seg frukt, nøtter, ekstra potet eller sjokolade. For meg er det helt nødvendig å ha noen frikalorier, hvis ikke kommer jeg til å sprekke. Jeg misliker å ha restriksjoner og det blir ofte sånn at jeg får mer lyst på matvarer om de er forbudte. Derfor synes jeg det er bedre å kunne bruke en gitt mengde kalorier på akkurat det jeg vil, hver eneste dag. I dag ble de brukt på alt for mange klementiner, etter en enkel og god middag var spist. Biff, søtpotet og avocado er gode kilder til protein, fett og karbohydrater samtidig som det smaker fantastisk. Enkle, rene smaker som passer disse smaksløkene helt perfekt. 

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Slik setter jeg opp mine egne planer, fordi jeg vet det fungerer for meg! Noen kan fungere helt annerledes, med helt andre mengder eller fordeling av kaloriene. Sånn vil det alltid være også, fordi vi er forskjellige hele gjengen. Finn ut hva som funker for din kropp, så gjør du akkurat det ♥

Lunsj på Hagen

Som jeg har nevnt her på bloggen har jeg blitt mye mer miljøbevist det siste halvåret. Et av de tiltakene jeg har gjort er å redusere inntaket mitt av kjøtt og meieriprodukter, noe som har gått overraskende bra! Nå ønsket jeg meg litt mer inspirasjon til ting å lage, for jeg merker at jeg ofte spiser de samme vegetar-rettene. Derfor ble dagens lunsj tatt på Hagen, tenk at jeg ikke har vært der før! Så koselig, så god mat og alt er 100% plantebasert. Egentlig var det litt skummelt å velge buffet, jeg ville jo smake på alt! Så det ble både lasagne, burger, kålrotboller, rotsgrønnskaer og quinoasalat. Supergodt og virkelig mettende, selv om det er tre timer siden vi spiste er jeg stappmett enda. Så hvis du er som meg og gjerne vil utvide horisonten på vegetarmat er dette virkelig et supert sted. Og bare så det er nevnt er det ingen #reklame her, kjøpte buffet til 165 kroner helt selv og det var virkelig verdt pengene!

Det er også verdt å legge til at stedet har bra selfie-lys, for alle oss som bryr oss om den slags. Ha en superduper onsdag alle ♥

Hvordan motstå cravings

Denne helgen har vært totalt skivebom når det kommer til kosthold. Fredags etter middag kom det så sterke cravings at jeg sendte samboeren på butikken for å hamstre sjokolade og yoghurtnøtter. Jeg spiste helt til jeg ble kvalm, så gikk jeg for å legge meg. Lørdag fikk jeg mensen, fikk kviseutbrudd og syntes synd på meg selv. Da syntes jeg og det føltes innafor med sjokolade. I dag var var det jo farsdag, med kaker og godsaker til den store gullmedalje. Tipp hva jeg sitter igjen med? En kropp som er helt daff, tom for energi og ei hånd jeg har lyst til å klaske meg selv i panna med. For jeg vet jo egentlig så mye bedre. Jeg tror jeg bare glemte det midt oppi mensen, farsdag og unnskyldninger - derfor er dette innlegget på sin plass nå. Like mye for min egen del som til alle andre der ute som sliter med det samme. Så here goes, mine beste tips for å unngå cravings:

1.  Ikke ha usunn mat tilgjengelig. Ta en runde i skapene dine, og kast mat full av sukker og fett slik at du ikke har noe å kaste deg over når cravingsene dukker opp. Har du skap som er fulle av sunne ingredienser, slik at du heller kan lage noe som smaker godt uten sukker blir det så mye lettere. Sunn bakst har blitt en favoritt hos meg, da får jeg det beste av to verdener. 

2. Spis nok mat! Hvis du hopper over de vanlige måltidene dine er det mye lettere å hive seg over potetgull og sjokolade enn hvis du faktisk hadde spist det du skulle den dagen. Du har ikke lyst på drittmat hvis du har spist deg mett på næringsrik og sunn mat, derfor er det viktig at du spiser maten din! Hvis du likevel skulle bli sulten mellom måltidene, så spis frukt/grønnsaker eller drikk et stort glass vann. Mine favoritter å ha i bagen er ferdigpakkene med minigulrot og sukkererter fra bama - perfekt å småspise på hvis jeg blir sulten mellom måltidene.

3.  Hold deg opptatt. Visste du at cravings stort sett bare varer i mellom 10-15 minutter? Vask klær, gå en runde rundt nabolaget, stikk på trening eller ring en gammel bestemor - og etterpå vil i de fleste tilfellet suget ditt etter noe usunt vært borte. I tillegg har vi den berømte kjede-spisingen, hvor du spiser bare fordi du ikke har noe bedre å gjøre. Det er nesten like dumt som å kjede-røyke, så det er det bare å droppe med engang. 

4. Kom deg videre. Ok, så havna du med snuten ned i smågodtskåla Spist er spist, gå videre og ikke tenk noe mer på det. En sjokoladeplate er ikke ødeleggende i seg selv, men om du tenker at "nå har jeg spist en så da kan jeg like gjerne spiste to til hver kveld resten av uka" blir det fort litt verre. Husk at det er du som bestemmer over deg selv, og du er mye sterkere enn den cravingsen som kommer snikende. 

5.  Finn ut hva som trigger cravingsene dine. Hvis du finner ut hvilke situasjoner som gjør at du får cravings, så er du nødvendigvis mye bedre rustet for å unngå akkurat disse situasjonene. Mat henger ofte sammen med følelesr, enten vi vil at det skal være sånn eller ikke. Om du er trist, ensom, sint, stresset eller hva det måtte være - så finn hva det er som utløser suget. Den enkleste måten jeg kan tenke meg er å notere ned hvordan du føler deg akkurat i det øyeblikket du får helt enorm trang til å spise deg gjennom hele godterihylla og isdisken samtidig.

Det var mine fem beste tips, og med de klarer forhåpentligvis både jeg og du oss bedre gjennom tiden fremover! Du er sjefen, du bestemmer over din egen kropp og du kan bestemme at det er lov å gå forbi godiset selv om det frister aldri så mye ♥

Fredagsdaten

Innlegget inneholder reklame

Hei flotte lesere! Jeg titter innom denne fredagskvelden for å ønske dere en helt fantastisk start på helgen. Litt er det også fordi jeg sitter alene i sofaen, Ulrik sover og jeg venter på fredagsdaten min. Venninnetid og sushi står på planen i kveld, og selvfølgelig litt godis. Sushien fra fantastiske Sushi Bar har kommet, og er jo nesten en umenneskelig oppgave og ikke hive innpå med en eneste gang. Ikke har jeg lit godis som forrett engang, det er jo selvfølgelig venninna som har med det. Så jeg får smøre meg med tålmodighet mens jeg venter på å sette tennene i disse bitene, den som venter på noe godt venter jo ikke forgjeves ♥ Jeg er så klar for helg med gutta mine nå, og håper starten på helgen til alle dere som leser dette har vært helt nydelig!

På ønskelista

 Jeg er utrolig glad i mat som dere lesere kanskje har fått med dere, og jeg mener bestemt at man kan spise seg til et bedre liv. Både helsa og smaksløkene har godt av god mat, og derfor blir jeg så utrolig glad når jeg finner steder som satser på sunn og næringsrik mat! I dag spiste vi på Goa her i Albir, og jeg skulle virkelig ønske vi hadde en slik plass hjemme! Her var det en hel drøss med sunne alternativer å velge mellom, fra havrevafler til juice og acaibowls. Vi klarte ikke helt å velge, og det ble derfor litt av alt. Så utrolig godt, og en slik plass er derfor på toppen av ønskelista mi hjemme i Trondheim også. Jeg vet av flere steder i Oslo som satser på sunnere alternativer, så jeg får krysse fingrene for at noe lignende dukker opp hos oss i trønderhovedstaden også. Enn så lenge får jeg nyte det her nede, og skal definitivt tilbake hit også. Det er så herlig å være på ferie og få fylt opp både energilagrene og matinspirasjonen til jeg kommer hjem igjen. Jeg husker ikke sist jeg spiste vaffel til frokost, men det skal jeg jammen starte med igjen. Det er jo virkelig ingen grunn til å la være!

Nå er det RBK-kamp før senga venter, i morgen tidlig skal jeg opp for å trene litt slynge før strandlivet setter i gang. Jeg satser på å ta med kameraet og filme litt til dere, picture or it didn't happen! Skrik gjerne ut om det er noe spesielt dere ønsker filmer av, jeg synes det er morsommere å filme enn å ta bilder om dagen så fyr løs med ønsker. Håper helgen har vært strålende og at dere nyter denne søndagskvelden ♥

En helt ærlig handlekurv

Jeg får ofte spørsmål om hvordan jeg får tid til å trene, bake og lage fancy middager hver dag. Svaret er lekende lett, nemlig at jeg gjør ikke det! Det er langt i fra hver middag som er like fancy, men det trenger de heller ikke å være. Det viktigste er å finne et kosthold som fungerer i din hverdag, og jeg vet at i min er det umulig å stå på kjøkkenet en time hver dag for å lage mat. Noen dager har jeg selvfølgelig tid til det, og da kan jeg slå litt ekstra på stortromma. Men ellers handler det om å finne sunne og gode løsninger for hele familien.  Hvis lista legges for høyt er det så lett å mislykkes, selv om sunn mat ikke trenger å være så vanskelig. For selv om hjemmelagde søtpotetfries og ferske wok-grønnsaker utvilsomt er mye bedre enn frosne, så skader det ikke med frosne på travle dager. Og selv om jeg vet at det finnes mange supermoms der ute som alltid lager hjemmelaget mat tid ungene sine, så tror jeg ikke Ulrik tar skade av ferdigglass innimellom. Hvis han ikke liker maten vi spiser, da kjører jeg på med ferdigglass uten å noen gang ha tenkt at jeg er en dårligere mamma av den grunn. Jeg vet allerede at onsdag kommer til å bli et rotte-res i forhold til å få dagen til å gå opp, og da blir det faktisk Fjordland til middag. Byggrynsgrøt på meg og risgrøt til kjæresten. Det aller viktigste er å finne ut hva som funker for nettopp deg, samtidig som du klarer å få i deg nok og riktig næring. For meg er enkle alternativer et must, så koser jeg meg heller på kjøkkenet de dagene jeg har tid til det. Til små måltid er grove knekkebrød og lomper med skinke eller makrell i tomat på en soleklar favoritt, i tillegg til meieriprodukter, nøtter og frukt. Begge deler tar omtrent ingen tid å lage, og er derfor superlettvint i en hektisk hverdag. 


I dag er heldigvis en av de dagene jeg har litt bedre tid, og jeg skal straks sette i gang med laksemiddagen. Gjerne del deres beste tips til sunne måltider i en hektisk hverdag i kommentarfeltet ♥

Det enkle er ofte det beste

I dag manglet jeg kreativitet på matfronten, og derfor gikk jeg tilbake til noe som er så godt og så enkelt. Kyllingsalat er jo en klassiker, og kan gjøres så spennende du bare vil. Dagens variant her i huset var kanskje ikke så alt for spennende, men det trenger det faktisk ikke å være bestandig. Så lenge det er god næring og smaker godt, så er jeg stort sett fornøyd. Jeg tror mange går seg bort i kostholdsjungelen fordi det kan virke for komplisert. Vi får jo konstant høre og lese råd fra alle kanter; du må drikke urtete for å gå ned i vekt, du skal spise egg flere ganger i uken men ikke for mange ganger, sukker er gift, sukker er ikke gift, kumelk er farlig, glutenfritt er sunt og sånn går det dag inn og dag ut. For å være helt ærlig så skjønner jeg virkelig at dette kan virke vanskelig for mange! I aviser, på blogger, nettsted og Facebook blir vi daglig bombardert med "sannheter," som det kan være lett å sluke. Det som er sannheten for noen er ikke nødvendigvis sannheten for deg, og ofte er det dessverre også slik at mange tjener på å spre sine "sannheter." Så mitt beste tips er å holde det enkelt, for mat er faktisk ikke så vanskelig.  Hvis rent kjøtt, fisk,  grønnsaker, frukt og grove kornprodukter er basen i kostholdet ditt kommer du langt. Spis denne sunne og næringsrike maten i ukedagene, og unn deg noe godt innimellom. Alt med måte heter det, og det er faktisk helt sant ♥

SAMSUNG CSC

 

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Det handler om å finne et kosthold og en livsstil du kan ha i hverdagen som du trives med. Jeg prøvde nettopp å kutte litt ned på Pepsi Max, men det trivdes jeg svært lite med så jeg droppa prosjektet. Jeg drikker omtrent aldri, spiser sunt hele året og trener - noen laster må jeg også ha. Og hvis du har noen så går det aller mest sannsynlig helt fint det også. Keep it simple ♥

Til alle dere med nyttårsforsetter

Vi har kommet en uke inn i januar, og jeg vet at det er mange der ute med nyttårsforsetter. Det kan i seg selv være en bra ting, for så lenge folk er motiverte for en sunn livsstil er det er viktigste. Det eneste jeg synes er trist, er at mange drar det så langt at livsstilen ikke blir sunn likevel. For når januar kommer, og halve landet er bestemt på å gå ned i vekt / få en strammere kropp har det en tendens til å bli for ekstremt. Men for å oppnå en sunn og sterk kropp trengs det faktisk ikke ekstreme metoder. Det virker som alt for mange tenker sort / hvitt når det kommer til kosthold,  og bestemmer seg for å ekskludere mange matvarer fra kostholdet. Hvis man lager seg slike skiller kan det fort lede til et anstrengt forhold til mat, noe jeg har opplevd selv. Det tok lang tid før jeg klarte å snu det, men nå vet jeg hvordan det føles å være på begge sidene. Derfor kan jeg også med hånden på hjertet si at det føles så mye bedre å være på denne siden, med et balansert kosthold og normalt forhold til mat.

Det beste tipset jeg kan gi dere er å følge 80/20 regelen. Den går ut på at hvis du spiser bra og næringsrik mat 80% av tiden, kan du bruke de resterende 20% slik du vil. På den måten trenger du ikke å ekskludere matvarer fra kostholdet ditt, du kan fortsatt spise alt du er glad i uten å fråtse. Mat som er ulovlig blir ofte ekstra fristende, og sjansen for overspising kan derfor øke. Tidligere spiste jeg sjeldent godteri, men hvis jeg først spiste det gikk det ned ekstreme mengder. Nå spiser jeg godis nesten hver helg, men i helt andre mengder. Ved å åpne opp for at alle matvarer er "lovlig" blir det også mye enklere å finne et kosthold man kan leve med over lengre tid. Nettopp det må jo være det viktigste, å finne en livsstil man kan leve med over tid. Da vil man også slippe å starte på nytt hver januar og kan leve sunt året rundt! Kroppen din trenger god næring for å bli sterk, og så lenge du fyller på med nok av det gjøre det ingen verdens ting om du spiser en kanelbolle i ny og ne ♥ 

Min handlekurv

God kveld alle! Jeg tror ikke det er bare vi i treningsbransjen som har fått med seg at folk ofte har nyttårsforsett om er sprekere og sunnere liv. På butikken i dag var det et helt hav av sunne produkter på tilbud, og gjett om jeg utnyttet meg av det! Det håper jeg alle dere gjør også, fordi mat har utrolig mye å gjøre for resultater på trening. Et fullt kjøleskap er det beste jeg vet, og i dag fikk jeg fylt det opp med alt jeg liker best. Et hav med meieriprodukter, bær, grønnskaker, rent kjøtt, knekkebrød og lomper. Jeg er helt avhengig av å ha raske måltider tilgjengelig, og derfor er meieriprodukter en sikker vinner for med. Når både Skyr og Go' morgen kostet bare 10 kroner måtte jeg hamstre, det samme med brokkoli, ananas og mango. Perfekt for meg, og for alle andre som vil ha en sunn start på året! Det å storhandle gjør også at det blir færre turer på butikken, og da får man ikke like mange muligheter til å plukke med seg fristelser på vei ut av butikken. Har du ikke usunne produkter i huset får du heller ikke mulighet til å spise det - så sørg for å fylle opp handlekurven med matvarer som er bra for deg!


Mat altså, det er det mye glede i! Spesielt når handlekurven ser ut som dette ♥ Ser din handlekurv også slik ut?

Sukkerlykke

Lørdagskveld, yoghurtnøtter og smågodt må være drømmekomboen! I allefall i kveld, andre lørdagskvelder kan det kjole og høye hæler eller en kveldstur på ski. I kveld er det utvilsomt sofaen som frister mest for min del, etter ei lang uke. Vi har ikke engang spist middag, men jeg har dykket ned i godteriet allerede. Noen kvelder er det faktisk helt ok. Sukker er abosolutt ikke gift som enkelte hevder, så det er helt greit å spise litt godis innimellom.  Det gjør jeg i kveld, og gjett om jeg skal kose meg ♥ 

Tidenes kalendergave

I dag våknet jeg til tidenes gavepakke på døra! 1. desember kunne faktisk ikke startet bedre, for på døra kom det plutselig en palle med godsaker fra Nutramino. Jeg elsker disse produktene, og er derfor superstolt over å si at jeg har blitt Nutramino-ambassadør. Mye av det er faktisk nytt for meg, så jeg ble helt i ekstase i dag tidlig. Jeg hadde lyst å smake alt med engang, men fant ut at det var greit å begrense seg til en bar og en koffeindrikk til å starte med i alle fall.Men det blir nok flere i løpet av dagen, for her kjenner jeg allerede at viljestyrken svikter. Alle produktene finner dere selvfølgelig hos supersponsor X-life her.Etter en energidrikk gikk jeg ned i kjelleren for å ta ei lita økt, og skulle egentlig knipse noen helt andre bilder til dere enn de som ligger under. Men Ulrik har blitt helt ekstrem på at han vil ha ting som mamma/pappa har for tiden. Telefoner, kamera og fjernkontroller har vært det gjeveste frem til nå, men da han så hvor gira jeg ble over pakken min i dag tidlig smittet det raskt over på han. Så det var ikke snakk om at han ville la meg ha drikken min for meg selv i dag, den skulle han ha! Derfor ble det noen morsomme bilder nede i treningsrommet, og jeg må bare dele de med dere ♥ 

Var det noen flere som våknet til en kalendergave i dag? ♥

Fredagsmenyen

Det er fredag igjen, og i helgene er det helt innafor å kose seg litt ekstra. Det gjelder om man skal ned i vekt også, det behøver nemlig ikke å være så svart hvitt. Litt helgekos er ikke det som ødelegger for resultatene, tvert i mot kan det gjøre det enklere å må de. Når man har en balansert kosthold med både sunn mat og litt kos er det mye lettere å gjøre en varig kostholdsendring. Jeg velger meg alltid en kveld i uken hvor jeg koser meg litt ekstra, og denne uken ble det i dag. Middagen ble speltlompelasagne, det er jo så godt! Den passer til både hverdag og helg, like god uansett! Oppskrift på lasagnen finner dere her.


Etter en god middag ventet en enda bedre dessert, nemlig yoghurtnøtter, sjokolade og vepsebol. Helt perfekt kombinasjon med både salt, søtt og surt denne fredagskvelden. Jeg hater begrepet "å skeie ut," fordi jeg mener det å ta seg en sjokolade i ny og ne ikke er å skeie ut på noen som helst måte. Om det er smågodt, rødvin eller is har vi alle noe vi er glad i som ikke nødvendigvis er det sunneste i verden. Men så lenge man har med seg litt sunn fornuft og spiser/drikker med måte har det ingen verdens ting å si. Husk det, og ha en nydelig helg dere ♥


Å telle eller ikke telle kalorier

 

Må du telle kalorier hvis du skal ned i vekt? Det finnes så mange ulike meninger i treningsverden, noen mener det ene og andre mener noe helt annet. Det er en jugel av produkter, råd og eksperter der ute - så jeg skjønner at det ikke alltid er like lett å finne frem. Det som uansett er viktig å ha i bakhodet er at det svært sjelden finnes en fasit, for det som er riktig for meg er ikke nødvendigvis riktig for deg.

Å telle kalorier gir unektelig en god oversikt over hva du får i deg. Det finnes mange apper i dag hvor du kan legge inn matinntaket ditt, og få et fint overblikk over antall kalorier samt fordeling av proteiner, fett og karbohydater. Å loggføre matinntak en uke hvis du ønsker å gå opp eller ned i vekt kan være lurt, og være en øyeåpner for mange. I de fleste tilfeller tror jeg mange vil bli overrasket over hvor mye mat en faktisk kan spise, i stedet for det motsatte! Jeg tror de færreste ville ha visst hvor mye mat de skulle ha spist om jeg ba de spise 2000 kalorier daglig. Nettopp derfor kan det være lurt å telle kalorier en kort periode, så kan man ha denne kunnskapen i bakhodet og bruke øyet som mål videre. For det å telle kalorier gir også et enormt fokus på mat og matens næringsinnhold, og det tror jeg ikke er er bra over en lengre periode. Det gir et ensidig fokus, og gjør ofte ting mer komplisert enn det trenger å være. Plutselig kan en ikke spise en kyllingsalat ute fordi den ikke er veid, og man vet ikke om den inneholder 168 eller 197 gram med kylling, eller om kyllingen er stekt i 1 eller 2 ss med olje. Nå trenger ikke alle å bli så ekstreme som dette, men det kan fort bli konsekvensen  hvis man holder på med kaloritelling for lenge. 

De fleste av oss vet hva som er sunne matvarer og ikke, så kaloritelling er strengt tatt ikke nødvendig. Men det kan være vanskelig å vite hvor mye energi og hvilke næringsstoffer de ulike matvarene inneholder, og nettopp derfor synes jeg det er en god ide å telle kalorier en liten periode hvis du aldri har gjort det før. Forsetter du med kaloritelling har kostholdet en tendens til å bli veldig strengt, og mange opplever å bli alt for matfokusert. Nå sier jeg ikke at det er fullstendig galt å telle kalorier, hvis du får det til å fungere og trives med det er det selvfølgelig helt i orden. Men for mannen i gata er det strengt tatt ikke nødvendig å gjøre kosthold så komplisert. Spiser du sunne matvarer og tenker moderasjon de gangene du unner deg noe som ikke er sunt, har du kommet et langt steg på veien!

Teller du kalorier, og hvorfor / hvorfor ikke?

Fyll opp kjøleskapet

Mandag betyr ny uke og nye muligheter! I forhold til å gå ned i vekt eller fettprosent er kosthold det aller viktigste. Kosthold alene kan stå for så mye som rundt 70-75% av resultatene du får. Det er altså ikke nok å bare være flink med treningen, hvis du slurver med kostholdet. Derfor har jeg i dag tømt skapene for av godisrester, for hvis jeg har det liggende i skapene så spiser jeg det også. Noen har kanskje (forhåpentligvis) bedre viljestyrke enn meg, og da er det strengt tatt ikke nødvendig å tømme skap. Men jeg kjenner meg selv, og vil legge til rette for at jeg lykkes med det jeg har lyst til. Samboeren blir kanskje grinete for at jeg har kastet stratosen hans når han kommer hjem, men det får han bare tåle! Jeg får heller kjøpe inn litt ekstra på lørdagskvelden, for det er ikke sånn at litt sjokolade i helgene er forbudt selv om man ønsker å gå ned i vekt. Men hvis det blir en bit her og en bit der i ukedagene, har det en tendens til å bli litt for mange biter til slutt.

Etter skap er tømt må de selvfølgelig fylles opp, med masse god og sunn mat. Har du gode råvarer tilgjengelig er det så enkelt å ta sunne valg, og det gjør hverdagen så mye lettere. For hvis du først blir sulten og ikke har sunne råvarer tilgjengelig, da er det lett å bare spise det første og beste en kommer over. Derfor er det bedre å være litt på forskudd, fyll opp kjøleskapet med sunne ting du liker! Jeg elsker frukt, meieriprodukter, nøtter, kjøtt og ferske grønnsaker. Derfor fyller jeg opp kjøleskapet med nettopp det, da gjør jeg det enkelt for meg selv å ta sunne valg i hverdagen. Hvis du starter uka di med å gjøre dette, da har du virkelig lagt til rette for ei supersunn uke.


Helt til slutt vil jeg bare ønske deg en sunn og sporty start på uka! Skap deg en fantastisk mandag ♥
 

Stølhet & smågodt

I morgen fyller jeg hele 27 år,  og min kjære er borte denne helgen. Da jeg og Ulrik kom hjem fra babysvømming hadde han lagt igjen blomster, kort og smågodt til meg. Gjett om jeg ble glad, min bedre halvdel hadde til og med klart å plukke alle favorittene mine. Selvfølgelig må det smågodt til når jeg har bursdag, litt sukker en gang iblant skader ikke. Jeg spiser alltid sunn og riktig mat i ukedagene, og koser meg litt ekstra i helgene. Det er den metoden som funker for meg, og det er det som betyr noe. Det finnes uendelig mange kostholdsråd og filosifier der ute, mitt tips er å finne ut hva som fungerer akkurat for deg!Da jeg våknet i dag hadde jeg vanskeligheter for å komme meg ut av senga, jeg var så stiv! Gårsdagens trening kjennes virkelig i beina, med nye øvelser er det ikke rart muskulaturen blir stiv. Det er absolutt ikke farlig å trene selv om du er støl, bare sørg for å varme godt opp før du setter i gang med en ny økt. Jeg løp en liten runde med vogna i dag, før jeg kjørte på med noen beinøvelser ute. Knebøy, bulgarske utfall og ettbeins glutebridge er supre øvelser som kan gjøres med kroppsvekt. Jeg kjørte de i sirkel med 20 reps på hver øvelse/ hvert bein. Med nok repetisjoner så kjennes det nemlig godt selv uten ekstra belastning!


Nå skal jeg synke ned i sofaen og slappe av med Ullis og smågodt ♥ God helg alle sammen!

Det enkleste trikset i boka

I dag fikk jeg lyst på sjokolade, og da ble det jammen sjokolade også! Jeg er ikke fan av å ekskludere enkelte matvarer fra kostholdet, og tenke at ting er ja- eller neimat. All mat er mat, så handler det om å gjøre gode valg i hverdagen. Jeg har flere ganger satt opp diettplaner til folk som skal ned i vekt, der litt sjokolade står på planen. For det handler egentlig bare om å gjøre alle valg med måte, så kan du faktisk spise akkurat det du har lyst til. Til og med sjokolade hvis du skal ned i vekt! Så om du har lyst en sjokoladesnack i kveld kan du gå på butikken, kjøpe en kurv norske jordbær og dyppe bærene i mørk sjokolade. Frukt og sjokolade er kanskje den enkeste snacken jeg vet av, og samtidig noe av det aller beste! Det er fanktisk ingenting som stiller sjokoladesuget på samme måte som litt sjokolade ♥
Naturens eget godteri

Det er lillelørdag, og straks får jeg besøk av jentegjengen min. Hvis vi møtes i helgene har vi alltid noe snacks med, men i ukedagene synes jeg ikke det er nødvendig. Dessuten føler jeg absolutt ikke at jeg har behov for is, sjokolade eller potetgull når det står masse deilig frukt på bordet. Frukt og bær er virkelig naturens eget godteri, og nå på sommeren er det jo så fantastisk mye godt å velge i! Jordbær, mango og vannmelon er uten tvil mine favoritter, og jeg blir aldri lei. Så mitt tips i dag er rett og slett å servere mer frukt/grønt til gjester. Hvis de allerede ikke har oppdaget hvor godt det er har du en gylden mulighet til  å spre den sunne livsstilen sin videre til de du er glad i. Og hva er vel bedre enn det?
Ønsker dere alle en super onsdagskveld ♥

Perfekt påfyll

Det er sjeldent ting er helt perfekt her i huset, men i dag var påfyllet av mat virkelig det. Jeg hadde tenkt å trille i omtrent en time for å bli litt kjent i det nye nabolaget vårt, men før jeg ante ordet av det hadde jeg trillet meg bort. Den lille turen jeg hadde tenkt meg på ble plutselig til nesten tre timer med trilling, og jeg var både sulten og tørst da vi kom hjem. Det å lage middag var det siste jeg hadde lyst til, så da ble det en enkel løsning. Fantastisk god sushi fra Sushi Bar med frukt og bær til dessert - det må jeg faktisk kalle helt perfekt! Sushi er jo det beste jeg vet, samtidig som alle sommerfavorittene mine sto på bordet. Vannmelon, mango, druer og jordbær kunne jeg nesten ha levd på alene, det er jo så godt! Hvem trenger sjokolade når man heller kan velge disse favorittene? Ikke jeg i alle fall, det er det ingen tvil om. Så glad jordbær og mango er jeg faktisk at jeg bestilte det i den ene makirullen også, det smaker helt supert sammen med laksen!

 Perfekt påfyll til en sliten kropp, nå skal jeg kose meg på sofaen resten av kvelden med god samvittighet. Ullisen på brystet, beina høyt og iskald Pepsi Max i glasset. Det er søndagskvelden sin det!

Jomfruøkta & balanse

I dag ble den første økta i treningsrommet mitt utført, og jeg er så fornøyd! Litt småtteri mangler enda, og derfor venter jeg med å vise frem hele til dere. Da kommer det en full gjennomgang av utstyr og mine beste tips til oppsett av treningsrom, men jeg avventer litt til. Det er jo mye morsommere å vise det frem når det er helt ferdig, men jeg kan garantere at det blir kanonbra! Jeg fikk trent en god del kjerne i dag, og jeg prøver å si til meg selv at den tiden jeg normalt sett ville brukt på styketrening skal jeg nå bruke på å trene kjerne. I dag er Ulrik 9 uker gammel, så jeg begynner å bli ganske så utålmodig nå. Men jeg må holde fokus på hva som er viktigst, og det er det som er det beste for kroppen min i det lange løp. Jeg kan uansett ikke klage, jeg har jo tidenes søteste lille treningsbuddy som smiler til meg under øvelsene. Han trives heldigvis godt på treningsmatta, for han skal få bli mamma på mange timer trening fremover!Så tenkte jeg at jeg skulle vise dere gårsdagens kos her i huset, med popcorn, smågodt og frukt. Jeg blir helt oppgitt når jeg ser treningspersonligheter som skriver at en aldri skal spise sjokolade eller popcorn, for da blir all fremgang ødelagt. Det er nemlig helt feil, og ting trenger absolutt ikke å være så svart/hvitt. Hvis du har et sunt og godt kosthold i hverdagen er det ingenting i veien for å kose seg litt ekstra i helgene. Det å nekte seg enkelte matvarer tror jeg bare er dumt, da kan det ofte bli til at man får mer lyst på disse matvarene bare fordi de er "forbudt" også. Det skal nemlig være rom for litt sjokolade og noen glass vin, det er vel det som kalles en sunn balanse. Så ikke ha dårlig samvittighet hvis du spiste smågodt i helga, det hadde du helt sikkert fortjent ♥ 

Pushups & påskeegg

Selv om jeg ofte kommer med mange sukkerfrie og sunnifiserte oppskrifter her på bloggen er ikke sånn at jeg aldri spiser sukker eller godterier. Det er ikke sånn at sukker er gift, og jeg spiser som regel godis en kveld i uken. Så lenge en klarer å spise litt, og ikke spiser kilosvis med smågodt er det ingenting i veien for å kose seg på en lørdagskveld. I dag er det ikke bare lørdag, men det er jo selveste påskeaften og da må det et skikkelig påskeegg til. Mitt er ikke fylt med proteinbarer, men med yoghurtnøtter, sjokolade og smågodt. Det har jeg absolutt ikke dårlig samvittighet for, og det skal ikke dere ha heller! Nyt påskeferien og påskeegget, det er nemlig ikke det som teller i det lange løp.

Lenkene i innlegget er sponset


Minst like viktig som det å nyte påskeegget synes jeg det er å holde seg i aktivitet i påska. Det trenger ikke å være all verden, bare en kommer seg opp av sofaen og får brukt kroppen! Det er jo det den er skapt for, ikke å sitte på rumpa. Både kropp og sinn har godt av aktivitet og frisk luft, og da smaker jo påskeegget ekstra godt når man kommer hjem igjen også. Her går det mest i trilleturer nå, og i dag var alle de tre favorittgutta mine med på tur! I morgen er det fire uker siden Ulrik ble født, og kroppen kjennes mer og mer klar for trening. Likevel holder jeg meg til litt kortere bevegelsesbaner enda, disse pushupsene var tunge nok de! Forresten får dere -15% rabatt på hele nettbutikken til X-life ved å bruke rabattkoden EASTER i kassen. Dagens tips fra meg til alle dere, ha en super påskeaften!

Turbukse og pannebånd fra Craft
 

Handlekurv & pullover

Handlekurven min ser tilnærmet lik ut hver eneste gang jeg er på butikken. Full av sunne og gode matvarer, som jeg kan fylle kjøleskap og skuffer med. Når jeg har mye sunn mat tilgjengelig, så er det så mye enklere å spise sunt også! Bare i julen merket jeg hvor lett det er å ta dårlige kostholdsvalg bare fordi det var så mye tilgjengelig. Ikke nødvedigvis fordi jeg hadde lyst på pepperkaker eller sjokolade, men fordi det konstant er tilgjengelig. Derfor har jeg aldri slike ting hjemme, med mindre jeg handler inn til en spesiell anledning. Det om er viktig for meg er at maten er sunn, gir meg god energi, smaker godt og er lettvint. Meieriprodukter, knekkebrød, egg, pålegg, frukt, kjøtt lomper og grønnsaker er det alltid mye av her i huset. Det er det som fungerer bra for meg, og da holder jeg meg til det også. Godt for kroppen og ikke minst smaksløkene.

Jeg har ikke bare fått handlet inn i dag, men jeg har også fått inn en veldig god treningsøkt. Etter en liten periode hvor jeg har vært litt demotivert på treningsfronten før jul er jeg nå full av treningsglede igjen! Det er jo det som er vanlig for meg, mesteparten av året er jeg jo supermotivert for trening. Men på grunn av dårlig form ble det vanskeligere å komme seg over dørstokken, noe det ikke er lenger nå. Det føles bare så godt å bruke kroppen, og kjenne at den faktisk spiller på lag med meg. I dag trente jeg rygg og bryst, økta så slik ut:

Stående stangroing 3 x 12, 40 kg

Nedtrekk 3 x 10, 41 kg

Pullover i kabel 3 x 10, 20 kg

Pullover med manual 3 x 10, 12 kg

Skråbenk 3 x 10, 30 kg

Pecdec 3 x 10, 27 kg

Pushups i slynge 3 x 10

Pullover i kabel er øvelse jeg brukte mye før, men den har vært litt glemt en periode. Den er utrolig god, og utførelsen ser dere på bildene under. Det som er viktig er å holde kontakt med ryggen gjennom hele øvelsen, og kjenne at det er den som jobber. Har dere ikke prøvd den enda så anbefales den!

Genser fra Better Bodies / sko fra Reebok (sponsede lenker)
En super start på dagen med andre ord, og nå venter jobb. Ønsker dere alle en sporty tirsdag ♥

Enkle grilltips fra Sandnessjøen

Dette har vært alt annet enn en blåmandag! Strålende sol, vakker natur og det beste selskapet jeg vet av i hele verden. Vi er nå i Sandnessjøen, og i morgen legger vi ut på fjelltur. Denne kvelden har vi derfor bare slappet av og kost oss med god mat. Selv om vi er på bobilferie med litt begrensede kjøkkenmuligheter er det ingen unnskyldning for å ikke spise bra mat. Vi trenger godt og riktig påfyll til alle aktivitetene vi skal gjennomføre, og derfor tenkte jeg å dele et par grilltips med dere. Det første er å lage hamburger selv, i stedet for å kjøpe ferdig. Da vet du nøyaktig hva som er i - og får burgere som virkelig metter. Her har jeg brukt 600 g karbonadedeig, 2 egg og krydder. Elt det godt sammen som en deig - det er viktig slik at de ikke blir for løse. Jeg liker å ha de relativt flate, slik at de lettere blir gjennomstekt. Server med grovt brød, litt grønnsaker og chorizo så er det et enkelt men supergodt måltid!


Tips nummer to ligger i ferdig tilbehør, som mange synes er vanskelig. Har man dårlig tid eller skal ut på tur med engangsgrill er det ikke alltid like enkelt å lage tilbehøret selv. Da finnes det heldigvis gode alternativer i butikkhyllene også! Bønne- og linsesalat eller byggrynsalat er helt fantastiske til grillmat. Sammen med god smak er har de også godt næringsinnhold og metter lenge. Disse kan du selvsagt lage fra bunnen av også, men det er kjekt med sunne alternativ når tiden ikke strekker til!


Dette måltidet er nettopp inntatt, og nå nyter vi utsikten fra campingplassen. Det er greit å lade batteriene før morgendagen, turen over De syv søstre skal ta rundt 10 timer. Det er meldt fint vær, så jeg gleder meg virkelig! Fjellene ser helt fantastiske ut, og jeg er sikker på at det kommer til å bli en super tur. Det eneste jeg er litt usikker på er om Guapo klarer å ta alle de syv toppene i en smell, han er godt trent men det blir likevel en tøff tur får små poter. Han har gått 8 timer i fjellet uten problem før, så jeg tror egentlig det skal gå greit. Om ikke deler vi bare turen opp i to, og blir her ei natt lenger. Det er så godt å ikke ha et tidsskjema, men å bare gjøre akkurat det vi føler for her oppe.


Nå skal jeg pakke sekken til i morgen, gjerne del erfaringer om De syv søstre hvis noen av dere har gått turen :)

Min type lørdagsgodt

Endelig lørdagskveld! Jeg synes som alle andre at det skal være rom for ekstra kos i helgene. Godteri og sjokolade spiser jeg ekstrem sjeldent, kanskje en gang annenhver måned. Grunnen til det er rett og slett for at jeg ikke har behov for det oftere, det er jo så utrolig mye annet godt å velge i! En typisk lørdagskveld for meg ser akkurat ut som denne, med frukt, bær og vaniljekesam. Det er så utrolig godt å dyppe ulike typer frukt i vaniljekesam, det blir jeg aldri lei av! Så elsker jeg alle typer nøtter, spesielt yoghurtnøtter. Sistnevnte er ikke akkurat supersunt, derfor er jeg glad for at det er så dyrt, haha! Vin bytter jeg lett ut med sukkerfri brus, jeg synes det smaker uendelig mye bedre og ødelegger absolutt ikke formen dagen derpå.Det er flere enn meg som er glad i epler, Guapo sluker alle bitene han kan få! Som dere ser er det altså ikke noe problem å kose seg, samtidig som en faktisk gir kroppen godt påfyll. Det kommer jeg til å trenge til vi skal gå Topp7 i morgen, så kvelden blir brukt til å lade opp. Nå som jeg har delt min lørdagskos lurer jeg på hva dere liker å kose dere med i helgene?

A fresh start

Ikke bare ny uke, men ny måned også! Det må jo gi enda flere muligheter, og jeg har i allefall startet denne uken på en god måte. Hver mandag handler jeg inn slik at jeg har det meste av matvarer jeg trenger til resten av uken. Å ha gode råvarer og sunn mat i kjøleskapet gjør det så uendelig mye lettere å ta de rette valgene når man begynner å bli sulten. Samtidig synes jeg også det er veldig viktig å ha raske alternativer tilgjengelig, slik at jeg enkelt kan lage sunn og næringsrik mat på noen få minutter. Dette vet jeg kommer til å bli en hektisk uke, og nettopp derfor har jeg handlet inn mat med det i bakhodet. Alt handler nemlig om planlegging, det gjør hverdagen så uendelig mye lettere!
Dette er en veldig typisk handlekurv for min del, med mye meieriprodukter og frukt. Et tips er å blande de nye og utrolig gode kesamvariantene halvt om halvt med mager kesam Da får du bedre næringinnhold, og kjenner fortsatt den gode smaken. Samtidig er jeg glad i knekkebrød med proteinrikt pålegg, havregrøt og omelett som raske alternativer. Karbonadedeig og kylling steker jeg som regel to ganger i uken, så har jeg matbokser klare. Og før noen arresterer meg på at jeg kjøper laktosefrimelk og glutenfritt havregryn når jeg spiser både kesam og knekkebrød, så er det for at kjæresten er intolerant. Det er jeg sjeleglad for at jeg ikke er, det går faktisk ikke en eneste dag uten at jeg spiser meieriprodukter! Dagens tips fra meg er altså å dra på matbutikken om du ikke har vært der enda, og gjør deg klar for en ny og sunn uke. Da gjør du det så mye enklere for deg selv :)

Ny video med hjemmekjøkken!

Hei dere! Da er det kommet ut enda en ny episode av serien "Kom i form med Nora." På grunn av ryggen min måtte vi gjøre noen endringer i planen, og denne episoden er derfor hjemme på kjøkkenet mitt! Det er virkelig noe helt annet å lage mat med et kamera som filmer enn når jeg bare tar bilder. Jeg har ikke ord for hvor mange oppskrifter som har blitt misykket og som aldri har blitt publisert på bloggen. Heldigvis gikk alt fint under kokkeleringen på filmen, og blant annet speltlompelasagne og andre tips får dere se ved å klikke på bildet under. Da kommer dere direkte til videoen -  jeg er ikke helt Ingrid Espelid men det ble ikke så verst likevel!

Sammen med speltlompelasagnen kommer jeg med generelle kostholdtips og enkle mellommåltider. Jeg vet at mange har en hektisk hverdag, og bruker det som en unnskyldning for å ikke spise sunt. Den unnskyldningen kjøper ikke jeg, det er jo så mange lettvinte og kreative måter å gjøre sunne måltider enkle på. Speltlompewraps er et eksempel, det samme er kesam/cottage cheese toppet med hjemmelaget granola. Oppskriften postet jeg forrige uke, og du finner den her. Den er så god at jeg nesten har spist opp alt allerede, så det må nok en ny porsjon i ovnen om ikke lenge.

Håper dere fikk plukket opp noen tips i videoen, som gjør sunne måltider litt lettere å få til i hverdagen. Gi meg gjerne tilbakemelding på hva dere synes om videoen i kommentarfeltet, og ikke minst så gjerne del deres beste tips til mellommåltid også! Det er alltid godt å få litt inspirasjon av andre synes jeg :) Ha en super tirsdagskveld!

Dobbel mos og fronthev

Lillelørdag er her og ukes tredje økt er i boks. Jeg merker at jeg absolutt ikke er vant til å være på diett - plutselig ble det så mye mat å spise! Ja, dere leste helt rikig nemlig mye mat. Diett er nemlig ikke sånn at man sulter seg ned i fettprosent, men spiser mye og bra mat for å gå ned i fettprosent og beholde mest mulig muskelmasse. Siden jeg spiser mye mat året rundt kan jeg også spise mye på diett. Selv om jeg spiser litt mindre kalorimessig nå, så er det mye mer volummessig. I dag var det første måltidet mitt 500 gram søtpotet, 500 gram brokkolig og 200 gram karbonadedeig. Jeg synes alltid det er lettere å spise potet/grønnsaker når det er most, da går det liksom litt lettere ned! Kok opp først og renn av vannet før du moser med stavmikser. Tilsett det krydderet du ønsker, og gjerne en ss med smør for ekstra god smak. Dagens lille tips for å spise mer grønnsaker!


Jeg var stiv som en stokk etter gårsdagens styrkeøkt, og måtte derfor bruke god tid på rulling og tøying. Å henge i knebøystanga tøyer godt på ryggen, samtidig som man får tøyd hofteleddsbøyer ved å presse hofta frem som på bilder under. Dagens økt fokuserte mye på skuldre, og jeg liker å bytte mellom sittende og stående fronthev. I dag ble det stående, da bruker jeg en vektskive på 15 kg. Still deg gjerne inntill en vegg, så du unngår å lene deg bakover når du utfører øvelsen. Løft vektskiven kontrollert opp forran deg, og senk rolig ned igjen for å utføre øvelsen korrekt. Kjempefin øvelse for forsiden av skulderen.

BottomUp Tights fra Luciaven / genser fra Better Bodies / sko fra Reebok (sponsede lenker)


Nå skal jeg være flink å jobbe noen timer før jeg skal se den siste episoden av SOA på sofaen ikveld! Jeg og Lucia rakk forresten ikke å trekke noen svinner av konkurransen i dag, så den kommer i morgen. Da kommer også den tredje intervallen, så det er bare å følge med!

Lørdagslunsj

Det enkle er virkelig ofte det beste. Dagens lunsj var fantastisk god, og trenger absolutt ingen forberedelser. Laks, litt sesamfrø, soyasaus og litt ingefær er alt du trenger for et smakfult og sunt måltid. Laks er en fantastisk kilde til omega-3, og hvis du ikke spiser fet fisk vil jeg anbefale å ta et tilskudd av det. Denne typen fettsyrer kan nemlig gi en hel rekke helsefordeler, som økt fettforbrenning, hjelpe mot stive ledd og hjelpe mot tørrhet i hud og hår. Så fremt du har et variert og sunt kosthold som gjør at du får i deg alt du trenger av næringsstoffer trenger du i utgangspunktet ikke kosttilskudd. Å få i seg næring gjennom mat vil alltid være det beste! Jeg spiser laks, makrell eller ørret 4-5 ganger hver eneste uke. Noen ganger smaker det best så enkelt som dette:

Dagen i dag har jeg startet med nok en tur med Guapo. Det fine med å ha hund er at jeg ut å gå, selv om jeg helst vil ligge litt lenger under den varme dyna. For det er jo så godt når jeg først kommer meg ut døra, ut i frisk luft. Når vi er oppe tidlig er det ikke så mange folk i marka heller, jeg liker best å gå for meg selv og bare kose meg med naturen. Jeg måtte kle godt på meg for å ikke fryse, men trosset høstkulda og dro av utebukse og jakke for å vise dere det fine settet jeg hadde på under.

Topp og tights med rumpeløft er begge fra Luciaven (sponsede lenker)
Nå skal jeg komme meg avgårde på trening, før det blir inn på kjøkkenet og bake! I morgen er det jo farsdag, og pappa fortjener noe godt. Jeg står mellom muffins, gulrotkake eller eplekake - resultatet deler jeg selvfølgelig med dere i morgen. Nyt lørdagen alle sammen!

Snipp snapp snute...

...så var var lavkarbo-eventyret ute! Jeg skulle egentli holde ut til mandag, men i går kveld bestemte jeg meg for å droppe de siste dagene. Det har blitt november, det er 1 måned til konkurranse-dietten begynner og da orket jeg rett å slett ikke å forsette. Det ble nesten 4 uker, og jeg fikk iallefall kjent litt på kroppen hvordan det føles som var hele poenget med å teste det. Optimalt sett skulle jeg nok prøvd enda noen uker til, men sånn ble det ikke denne gangen. Så om noen lurer på hvordan dagens frokost så ut ble det selvfølgelig speltlomper, herregud som jeg har savnet det!Den frokosten var så god, og jeg gleder meg allerede masse til dagens treningsøkt. Sånn for å oppsummere lavkarbo-ukene mine synes jeg jevnt over det har gått veldig greit. Jeg har holdt proteininntaket mitt likt, men byttet ut nesten alt av karbohydrater med fett. Jeg har spist mellom 40-80 g karbohydrater hver dag, men samtidig passet på å ligge mellom 2000-2500 kalorier. Det var altså ikke noe forsøk på å gå ned i vekt, da jeg har vært i overskudd hele perioden. Det jeg likevel merket var litt mindre energi, og det trykket jeg er vant til å ha på trening. Jeg synes også det var kjedelig å måtte ha så store begrensninger i matvarer som jeg er glad i, som speltlomper, frukt og søtpotet. Det jeg også sitter igjen med, er en god forståelse for hvorfor dette fungerer i forhold til vektreduksjon for mange. Det er "lettere" å spise mye karbohydrater enn det er å spise mye fett. Det gir en metthetsfølelse på en annen måte, og jeg synes enkelte dager det var vanskelig å spise all maten min. Sånn sett kan jeg skjønne at enkelte liker å bruke denne metoden når det kommer til å gå ned i vekt. Jeg personlig har samme filosofi for kosthold som alltid, og tror det beste er å spise sunt og variert uten noen form for restriksjoner. Alt med måte heter det så fint, og det er det jeg har troen på også :)

Med den fantastiske frokosten min i magen er jeg klar for å ha en PT-time, før jeg skal trene selv og jobbe med nettkunder ikveld. Jeg er så glad og fornøyd med jobben min og ikke minst arbeidsplassen min som feiret 1 år på fredag. Jeg venter fortsatt på bildene fra fotografen sånn at jeg får vist frem kostymet, enn så lenge kan jeg glise i PT-skjorta mi:
Helt til slutt vil jeg bare tipse om denne supre rabrattkoden fra sponsor X-life! Bruker dere HELG20 som rabattkode i kassen får dere 20% på et valgfritt produkt i hele nettbutikken :) Koden gjelder bare ut dagen, så har du ønsket deg noe lenge er dette tiden å kjøpe det. Nå skal jeg komme meg avgårde på gymmet - ha en super søndag alle!


Prosjekt lavkarbo

Da har dagen kommet, jeg starter mitt prosjekt lavkarbo. Deltagelsen i hinderløypa Beast ble desverre avlyst fordi det dukket opp noe samme helg i jobbsammenheng, som betyr at jeg ikke har noen unnskyldning til å utsette dette lenger. Jeg skal ærlig innrømme at jeg gruer meg litt (masse), fordi lavkarbo er i utgangspunktet ikke noe jeg har troen på. At det kan fungere godt i forhold til vektreduksjon kjøper jeg, men i forhold til økninger i styrke og muskelmasse er jeg mer skeptisk. Men jeg går likevel inn i denne perioden med et åpent sinn, for av erfaring så vet jeg at hvis jeg har negativ innstilling til noe på forhånd - så blir utfallet som regel negativt det også. Så jeg får heller fokusere på at jeg kommer garantert til å lære noe av denne perioden, og kanskje får jeg bra resultater også. Grunnen til at jeg velger å gjøre dette er fordi jeg har PT-kunder som foretrekker ulike spisemønster. Jeg kan lese og tilegne meg så mye kunnskap jeg bare vil om et lavkarbo-kosthold, men det er uansett ikke det samme som å kjenne det på kroppen. Learning by doing heter det vel, så nå kjører jeg på i en periode. Jeg tror det er viktig å kunne legge bort mine egne prinsipper i tilfeller hvor mennesker ønsker noe annet. Det finnes så uendelig mange måter å gjøre ting på, og det er viktig å huske at det er flere veier til Rom. Man må bare finne den beste veien for hver enkelt person. Så hva skal jeg gjøre annerledes nå? Under konkurranseoppkjøringene mine har det vært lite karbohydrater på slutten, men da har jeg alltid vært på kaloriunderskudd. Nå skal jeg fortsette å spise i kalorioverskudd som før, men med lite karbohydrater. Jeg veier ikke maten min eller teller kalorier med unntak av når jeg er på diett, men jeg vil anslå at jeg har spist 2200-2600 kcal om dagen og rundt 300 g karbohydrater. Nå skal jeg altså kutte ned på karbohydratene, og i første omgang legger jeg de til 50-80 g karbohydrater om dagen. Noen vil kanskje ikke klassifisere dette som lavkarbo, men jeg begynner her og senker mengden etterhvert. Jeg skal minimum holde på med dette i en måned - for å få kjenne litt på effekten av endringen i kostholdet. Forhåpentligvis klarer jeg å strekke perioden til 6-8 uker for å få mest mulig erfaring med det, men jeg må se an hva jeg rekker. Plutselig er det jo tid for diettstart og konkurranseoppkjøring igjen, tiden går så fort! Jeg kommer til å spise ren mat som før, å spise bacon, rømme og fløt er ikke noe for meg. Så de matvarene jeg nå skal spise mye mer av er laks, avocado, peanøttsmør, nøtter, kokosmelk, karbonadedeig, ost, cottage cheese, ørret, egg og kokosolje. Ting jeg virkelig kommer til å savne er havregryn, speltlomper, søtpotet, proteinbarer, frukt, bær og vaniljekesam. Men for en liten periode skal det gå bra - jeg har klart mye verre ting før!Dagens første måltid ble laksesalat med egg, og det er ikke akkurat noe å klage på. Nå skal jeg ut med Guapo i finværet før jeg skal trene PT-kunder og meg selv, så mandagen min blir nok skikkelig bra selv uten karbohydrater :) Ny uke med nye muligheter folkens - grip dem!

Quest-test

Lenkene i innlegget er sponset

Jubelen hørtes nok ned hele gata mi da jeg oppdaget at X-life har tatt inn Quest-barer! Jeg har tidligere bestilt fra Iherb, men nå får man de på norske nettsider også. Mange av dere har sikkert fått med dere at disse barene har blitt en snakkis i hele fitnessverden, så hva er det egentlig som er så bra med disse barene? Det er næringinnholdet barene er overlegne på, med proteininnhold på 18-21 gram og rundt 200 kalorier per bar. Det gjør Quest-barene til et supert lite mellommåltid på farten, før/etter trening eller bare som kos i hverdagen. Det aller meste av karbohydrater som finnes i barene kommer også fra fiber, som ikke blir tatt opp i kroppen på samme måte. Veldig gode på smak er de også, selv om noen virkelig er verdt pengene mer enn andre. En eske med 12 barer koster egentlig 349,- men du får nå alle smakene til indtroduksjonspris for 289,- og min topp 10 liste når det kommer til smak finner du her:

1. Cookies and Cream har biter som smaker Oreo i seg, og bare det sier jo litt. Elsker du oreo-kjeks som meg kommer du nok til å bli veldig glad i denne baren! Denne synes jeg nesten er for god, og en hel eske blir alt for fort borte! Min nummer en av alle barene er denne godbiten.

2. Chocolate Chip Cookie Dough kom på en knepen andreplass, med store biter av som smaker sjokolade er denne også en favoritt. Putt den noen minutter i ovnen så blir den som på bildet under:

3. Peanutbutter & Jelly måte jo bare bli med på pallen. Nå er jo jeg over snittet glad i peanøttsmør, og derfor er blir denne en innertier for meg. Det ene laget i baren som smaker peanøttmsør og det andre som syltetøy - perfekt kombo!

3. Vanilla Almond Crunch er en søt bar med knasende biter av mandler i, og er utrolig god når du varmer den litt opp!

4. Double Chocolate Chunck smaker faktisk som en brownie hvis du har den litt i ovnen først! God i seg selv også, men absloutt verdt de minuttene det tar å få den varm.

5. White Chocolate Raspberry har store biter av hvit sjokolade og bringebær i og jeg liker den veldig godt. For enkelte kan den bli litt for søt, men jeg synes den er digg.

6. Peanutbutter Supreme smaker ikke nok peanøttsmør til å komme høyere på lista for min del. Men den er fortsatt god den og, selv om den kommer langt fra førsteplassen.

7. Strawberry Cheesecake smaker faktisk bedre enn jeg hadde trodd! Herlig og søt smak, men her holder det virkelig med 1 bar hvis ikke kan den fort bli litt  for mye.

8. Banana Nut Muffin smaker akkurat som navnet tilsier av banan og nøtter. Jeg synes denne er veldig god, men du bør like bakst med banan før du prøver å bestille disse.

9. Cinnamon Roll smaker heftig av kanel, så om du er glad i ting med kanelsmak kan du nok like denne. Jeg sier ikke neitakk om noen tilbyr meg denne, men det er ikke den smaken jeg ville ha bestilt heller.

10. Lemon Cream Pie smaker forsåvidt godt, men jeg er ikke så veldig glad i sitron-barer. Smaken minner litt om Fox-godteri, så liker du det liker du denne!

Alle Quest-barene er litt harde i konsistensen, men de kan fortsatt fint spises som de er. Ellers kan de som jeg nevnte over varmes, enten noen sekunder i mikrobølgeovn eller et par minutter i stekeovnen. Her gjelder det å prøve seg frem å finne ut hva som blir din favoritt. Jeg prøvde meg frem sammen med Lucia, dere kan tro vi kosa oss da vi satt i sofaen på HIT og testet alle disse barene! Dette er kanskje det beste blogg-innlegget jeg noensinne har laget, i allefall hvis vi måler det ut i fra hvor mye jeg kosa meg med å lage det :) Forhåpentligvis liker dere det også, for jeg skjønner utrolig godt at det kan være vanskelig å bestemme seg for hvilken Questt-bar man skal velge!I mine øyne er det også noen du bare kan styre helt unna. Chocholate Brownie smaker ikke godt i det hele tatt, den er alt for mørk synes jeg. Det eneste bruksområdet er i bakst, hvor man kan skjære den i biter og ha i muffins/kjeks. Chocolate Peanutbutter synes jeg heller ikke er noe god - og det kommer fra ei som elsker peanøttsmør over alt på jord. Smaken her blir rett og slett alt for syntetisk for min del. Apple pie synes jeg heller ikke er verdt å bestille, for det første er jeg ikke fan av eplesmak i barer men den blir også fort kvalmende. Og nå er jeg spent på det store spørsmålet - hva er DIN favoritt Quest-bar?

Trening og karbolykke

God søndagsmorgen! I dag har jeg tenkt å holde hviledagen hellig, og for engangsskyld er jeg faktisk overlykkelig for at vi ikke skal trene styrke. Etter å ha kjørt harde styrkeøkter hver eneste dag her nede kjenner jeg at kroppen vrkelig fortjener en dag med fri fra vektene. Restitusjon er en viktig del av regnestykket når det kommer til treningsresultater, som mange ikke tar godt nok hensyn til. Kroppen trenger nok hvile, søvn og mat for å kunne forbedre seg. Det skal jeg gi kroppen min i dag, velfortjent etter gårsdagens økt som dere får et innblikk i under.

Topp fra Better Bodies / shorts fra Skins / sko fra Inov-8


Ettersom det går mye i salater og frukt på stranda har jeg virkelig sørget for å fylle på lagrene mine etter trening. Det har gått mye i havregrøt kokt med to egg, enda en av mine litt sære grøtfavoritter. Med kardemomme, kanel og sukrin gold er det så fantastisk godt!

Som jeg nevnte til dere i forrige uke skal jeg gjennomføre ei helvetesuke denne høsten, men først skal jeg gjøre noe jeg gruer meg enda mer til. Jeg skal prøve lavkarbo. Jeg har alltid vært motstander av lavkarbo-kosthold i sammenheng med styrketrening. Jeg er helt enig i at det kan gi positive effekter for vektnedgang, idretter som krever utholdenhet osv. men i sammenheng meg styrketrening og optimale resultater har jeg aldri hatt troen. Jeg elsker å ha skikkelig trykk på trening, bli sterkere og se resultater av de timene jeg legger ned i styrketreninga hver uke. Jeg føler ikke jeg får det på samme måte uten karbohydrater. Men her er greia, når jeg skal jobbe som PT må jeg klare å sette meg inn i andre mennesker sin livsstil, treningsvaner og matpreferanser. Hvis lavkarbo funker for en person, så må jo denne personen bare fortsette med det. Det er jo tusenvis av forskjellige kostholdsråd der ute, så når du først finner at hva som passer akkurat deg er det jo ingen grunn til å endre på det. Men for min del, hvis jeg skal styre treningen til kunder som har et lavkarbokosthold, så synes jeg i det minste at jeg burde ha kjent det på kroppen selv. Ikke bare lest om hvordan det i teorien skal fungere, men hvordan det faktisk kjennes ut. Derfor jeg er ekstra flink til å nyte dagene mine her nede, med masse gode karbohydrater. De fleste vet vel at proteinpulver er godt som pålegg på riskaker, men enda bedre er det når riskakene smaker sjokolade og karamell. Ren og skjær karbolykke :)


Det ene du trenger

Innlegget inneholder annonselenker

Mange av dere har spurt hvordan man skal trene i ferien og ikke minst hvilke kosttilskudd man trenger å ha med på tur. Et eget innlegg om ferietrening med kroppsvekt finner du her. Når det kommer til kosttilskudd på ferien er det egentlig veldig enkelt, det eneste jeg vil anbefale er BCAA. BCAA står for branched amino acids - eller forgrenede aminosyrer som det heter på norsk. BCAA inneholder leucine, valine og icolaucine som er de mest anabole (muskeloppbyggende) aminosyrene vi har. BCAA kan bidra til å øke protiensyntesen, forbedre restitisujon og bedre utholdenheten. Det viktigste på ferie er kanskje likevel at BCAA forhindrer nedbrytningen av muskler. Trener du f.eks på tom mage er da BCAA supert - selv trener jeg ofte fastende og inntar BCAA først. Favoritten min finner du ved å klikke på bildet over, og cherry er den beste smaken i mine øyne. Smaker bruspulver! Ikke rart jeg gliser fornøyd i garderoben når jeg har denne: 

Gladlaks i garderoben med genser, tights og bag alle fra Better Bodies

Ellers er det bare å sørge for å få i seg nok og riktig mat - så er du good to go for ferietrening. Nå om sommeren smaker jo frukt og bær ekstra godt, noe jeg prøver å utnytte hver eneste dag. Dagens lunsj og første måltid ble en stor skål havregrøt, med gresk yoghurt, vannmelon, økologiske gojibær og litt sukrin gold. Perfekt påfyll før beinøkta som venter litt senere i dag. I tillegg har jeg et par spennende møter som jeg gleder meg masse til å oppdatere dere på! I mellomtiden ønsker jeg dere alle en supersporty tirsdag, god trening alle sammen!

Hvorfor proteinpulver?

Proteinpulver er det kostilskuddet dere lesere har spurt meg om flest ganger. "Når skal jeg ta det, hvilken type bør jeg velge, MÅ jeg bruke det?" er bare noen av spørsmålene. Derfor tenkte jeg å komme med et lite innlegg som forhåpentligvis er oppklarende. First things first, du må ikke bruke proteinpulver. Proteinpulver er rett og slett konsentrert protein som du like gjerne kunne ha fått fra en matvare i butikken. Men for mange kan det være vanskelig å få i seg nok protein gjennom sitt vanlige kosthold, og da er proteinpulver en veldig god løsning. Det er relativt billig, ekstremt praktisk og lettvint. Selv bruker jeg proteinpulver mest rett etter styrketrening, da det er mye lettere å få i seg i garderoben enn å dra opp en kyllingfilet fra treningsbagen. Det er forskjellige retningslinjer for hvor mye protein man bør få i seg, selv spiser jeg ca 2 gram protein per kilo kroppsvekt. Trener du mye styrke kan en generell anbefaling være å ligge på dette nivået.

Men med alle typene som er på markedet så er det kanskje ikke alltid så lett å velge. De to vanligste typene er whey(myse) og kasein. Whey tas raskt opp av kroppen, og egner seg derfor veldig godt rett etter trening. Kasein tas langsomt opp, og er derfor fint å innta på kveldstid slik at kroppen har noe å jobbe med. I tillegg finnes det andre typer som soya-, og eggeprotein som er fint for allergikere. Jeg har en egen proteinhylle hjemme, og dette er det du finner i den:

Innlegget inneholder annonselenker

 

Dette er absolutt ikke nødvendig for en husstand med bare en person, men så er jeg over snittet glad i proteinbakst og trening. Jeg har lagt min elsk på Nanox sine proteinpulver, da de har ekstremt bra kvalitet og uten tvil den beste smaken. Belgisk sjokolade og capuccino smaker helt fantastisk, og de to er mine favoritter. Kvalitet og pris henger jo ofte sammen, og derfor er dette et litt dyrere proteinpulver enn andre merker. Jeg drikker derfor ofte disse som shaker, men bruker andre typer protein i mat/bakst hvor smake ikke er så viktig. Et litt rimeligere alternativ er Troponin, som også har bra kvalitet og god smak. Jeg har selv brukt dette proteinet jevnlig de siste årene.Akkurat nå er det også supertilbud på proteinet du ser under hos X-life, til 699,- for 6 kilo protein. Da har du proteinpulver for lang tid fremover, og du finner tilbudet her.


 

 

Håper dette var litt oppklarende for dere! Helt til slutt vil jeg også legge til at proteinpulver brukes jo i de aller fleste sunne bakeoppskrifter, så det er også en god grunn til å investere i litt protein. Jeg sier jo hurra for proteinvafler, proteinpannekaker, proteinkaker og proteinkaffe, her er det bare fantasien og proteinhylla som setter begrensningene :)

Test av pre-workout produkter

Kostilskuddsjungelen er det lett å gå seg vill i, det vet jeg alt om. Det er en bransje som omsetter for ekstremt mye penger hvert år, og det er ikke alltid lett å vite hva som faktisk er verdt å bruke penger på. Lenkene i dette innlegget er sponset, men likevel er dette min ærlige mening. Jeg ville aldri anbefalt noe jeg ikke bruker eller liker selv. Jeg har selvfølgelig ikke prøvd alt som finnes på markedet heller, men her et utvalg av PWO-produkter som selges lovlig i Norge og som jeg selv har testet på trening. Hovedfunksjonen til et PWO-produkt er å få deg til å yte maks på trening. Det skal gi energi,  øke evne til å trene hardere og på den måten bidra til bedre langsiktige resultater. Det er absolutt ikke nødvendig med et slikt produkt før trening, men hvis du ønsker den ekstra piffen før økta kan dette være veien å gå. Fres brusetabletter: Disse er jeg faktisk helt avhengig av. Jeg drikker det hver dag, og veksler mellom smakene for å ikke bli lei. Problemet mitt med fres er akkurat dette, at jeg drikker det hver dag. Det blir litt sånn at jeg tar en fres hvis jeg ikke orker å lage kaffe. Dermed blir det ofte 2-3 fres om dagen, og derfor føler jeg ikke at jeg får veldig stor effekt av å ta den før ei økt. Den gir en oppkvikkende effekt i hverdagen, men ikke nok å gi meg skikkelig energi før trening. Akkurat nå er Vitrinox med kirsebær min favorittsmak

Fres shot: Jeg føler mye av det samme jeg nevnte for brusetablettene også gjelder for shotten. Men jeg føler denne gir enda litt mer effekt, det har sikkert sammenheng med at den inneholder taurin i tillegg til det høye koffeininnholdet. Den er veldig praktisk å ha med seg da den er liten, slipper å blandes ut og gir tilgang til rask energi Smaken er veldig god, og den minner meg litt om redbull. Du kan kjøpe shots ved å trykke her.Nanox fettforbrennings-shot: Hovedingrediensen i denne shotten er L-Carnitine som skal virke reduserende på fettmasse og redusere utmattelse. Personlig synes jeg ikke den ga veldig bra effekt før styrketrening, så det er kanskje ikke den rette å velge om du vil ha masse energi før ei tung styrkeøkt. Kanskje er dette et bedre produkt å prøve i forhold til kondisjonstrening. 12 shots koster 299,- og du hvis du vil prøve de finner du de her.

Saw: Nå begynner vi å snakke energi-boost! Saw gir et skikkelig kick før trening, og jeg merker stor forskjell på om jeg tar en scoop eller ikke før trening. Jeg føler energien øker og at jeg har har mer å gi under økta ved å ta Saw først, sånn at jeg klarer et par ekstra reps. En PWO som inneholder kreatin slik som denne er også fint, for da slipper jeg å ta det utenom. Det eneste jeg vil sette fingeren her er smaken, for den er nemlig ikke supergod. Den er ikke fæl, men jeg gleder meg ikke til å drikke den for å si det sånn. Jeg løser dette enten ved å blande i bare litt vann og styrte, eller blande med BCAA som har god smak. Som regel gjør jeg det siste, og da går den glatt ned. En boks koster 449,- men det holder igjen til hele 80 servings, og du finner den ved å klikke her.Xtreme Muscle Speed: Denne er min personlige favoritt. Den kicker virkelig inn, og den gir en kriblende/klett kløende følelse i hele kroppen etter ca 20 minutter. Dette avtar, men energien varer gjennom hele økta. Jeg fikk denne forrige uke, og har bare prøvd den to ganger selv enda. Likevel har jeg fort merket at den kommer til å bli en favoritt, fast før trening i tiden fremover. Prisen for denne er 399,- og du kan klikke den hjem her.

Håper innlegget var til hjelp - og at det ble litt lettere å velge. Del gjerne egne meninger i kommentarfeltet, og si i fra om det er flere ting dere ønsker jeg skal teste! Nå skal jeg ut på dagens andre tur med Guapo i sola - finfin start på tirsdagen :) 

Ja jeg elsker peanøttsmør

Frister dagens lunsj ute i sola? Den smakte iallefall utrolig godt, og jeg synes faktisk mat smaker bedre når jeg vet at det jeg spiser er bra for meg. Jeg er forkjemper for et sunt kosthold som inneholder mat man faktisk gleder seg til å spise. En av favoritt-kildene mine til sunt fett er peanøttsmør, og strengt tatt trenger jeg vel ikke å forklare hvorfor. Peanøttsmaker fantastisk til det aller meste, og i tillegg er det faktisk bra for oss.  Peanøttsmør inneholder mye fett - men det er selvfølgelig av den sunne typen, de enumettede og flerumettede fettsyrene. I tillegg inneholder peanøttsmør både protein og fiber, slik at der gir en god metthetsfølelse. Det inneholder også en hel rekke vitaminer og mineraler, så det er ikke uten grunn at de selger det på helsekostbutikker. Det er jo så bra for oss! Men - og dette er et stort men, det er ekstremt stor forskjell på peanøttsmørene. I mine øyne skal peanøttsmør kun ha to ingredienser, nemlig peanøtter og salt. Alt for mange varianter har dessverre tilsatt mye sukker og ekstra fett, noe som absolutt ikke er nødvendig. Disse variantene er ofte billigere, men kvalitet vinner lett over kvantitet i dette tilfellet.

Innlegget inneholder reklame i samarbeid med Green Choise

Selv spiser jeg peanøttsmør nesten daglig, og jeg spiser alltid det økologise peanøttsmøret fra Green Choise. Dette selges på helsekost, men også på Meny og Rema 1000. Det inneholder 99,3% peanøtter og er kun smakssatt med havsalt. Det finnes både i creamy og crunchy, min favoritt er den crunchy med små peanøttbiter i. Herregud så godt! Det eneste negative med dette peanøttsmøret er at det er vanskelig å ikke spise hele glasset på en gang. En porsjon regnes gjerne til to spiseskjeer, selv om jeg gjerne ønsker at det skal være fire. Peanøttsmør er uansett en super kilde til sunne fettsyrer, og kan nytes med den aller beste samvittighet. 

En ting til jeg liker med peanøttsmør er at det er så utrolig allsidig! Den kan brukes på knekkebrød, brødskiver, i havregrøten, på vaffel, speltlomper, proteinpannekaker, som dip til frukt og grønnsaker, i bakst eller bare rett fra glasset. Mulighetene er uendelige, så det er faktisk helt umulig å bli lei! Under ser dere et utvalg av mat ed peanøttsmør - og alt er selvfølgelig sunt.
1. Sjokoladekrem med peanøttsmør 2. Hjemmelagde speltlomper med peanøttsmør 3. Choconut cookies med peanøttsmør  4. Grove hverdagsvafler med peanøttsmør 5. Cottage cheese med eple og peanøttsmør

Som dere kanskje har skjønt at innlegget er jeg ei peanøttsmør-elskende jente! Derfor tar jeg gjerne mot tips fra dere også - del gjerne deres favorittmåte å spise peanøttsmør på i kommentarfeltet :)

[Alt-Text]

Glutebridge og periodisk faste

Første gangen jeg prøvde glutebridge syntes jeg det var en møkkaøvelse. Når jeg ser tilbake var det nok fordi den var uvant, føltes litt rar og ikke minst ser litt rar ut. I dag er det en av mine absolutte favoritter for å få god kontakt med setemuskelen, og jeg er veldig glad for at jeg fortsatte helt til jeg fikk den til. Jeg liker ikke å kjøre med pute mellom meg og stanga, jeg kjører heller slik dere ser under. Bruk hendene til å "skyv" stanga fra deg når du går opp. Du trenger ikke å ha step, men jeg synes personlig at jeg får mye bedre kontakt når jeg gjør øvelsen med beina på step. Det gir jo også større bevegelsesbane som gjør at musklene kan få jobbe mer. Jeg har nesten ikke tatt denne øvelsen i hele år, fordi jeg har hatt så vondt i hofta mi. Men i dag skal jeg prøve på igjen, og jeg gleder meg allerede til styrkeøkta på bein som venter. Knebøy, utfall, lårcurl, strake markløft og glutebridge venter - så det er bare å kjøre på. Jeg synes mandager setter standarden for resten av uka, derfor er det spesielt viktig for meg med gode økter og bra mat hver mandag. Da kommer det så lett resten av uka også!


Topp og tights fra Better Bodies, step og matte finner du hos X-life. (adlinks)

Jeg fullførte forrige ukes challenge med å gå 10 kilometer etter jobb i går. Så utrolig gøy at mange ble med, det hadde jeg ikke trodd! Jeg skal komme med en ny challenge neste søndag, jeg merker at det blir litt heftig med en hver uke. Nå sitter jeg her med lunsjen min, som er dagens første måltid for min del. Mange av dere har spurt om hva periodisk faste går ut på, og jeg tenkte bare å fortelle dere hva det betyr for min del. Jeg er ikke særlig sulten på morgenen, og derfor spiser jeg ikke frokost lenger. Før spiste jeg seks måltid om dagen, nå spiser jeg tre store istedet. Det er altså samme mengde mat, jeg bare fordeler det på en litt annen måte. Det spiller nemlig ikke så stor rolle når du spiser maten din, det viktige er hva du spiser. Jeg spiser middag i 4-5 tiden, og dagens siste måltid rundt 8-9 alt etter når jeg er hjemme fra trening eller ferdig med dagens gjøremål. Jeg er ikke opptatt av å følge noe bestemt "spisevindu" som mange snakker om når det kommer til periodisk faste, jeg spiser rett og slett bare maten min når jeg er sulten. Kroppen er et vanedyr, og derfor blir den jo stort sett sulten til de samme tidspunktene hver dag. Det har dere kanskje merket selv også? :) Jeg synes uansett det viktigste er å finne det spisemønsteret som passer en selv, uavhengig av hva andre gjør. Er du sulten på morgenen så spis, eller er du mer sulten om kvelden som meg så spis mer da. Prøv deg frem og finn ut hva som passer for deg.

I tillegg liker jeg å legge mesteparten av karbohydratene mine til etter styrketrening, og spiser lite karbohydrater til de andre måltidene. En favoritt til lunsj, som dere kanskje har merket, er stekt laks med grønnsaker. Jeg liker ikke kokt laks, men stek den i panna med krydder og det blir virkelig snadder! I dag hadde jeg en liten salat og rotgrønnsaker som tilbehør, med sellerirot, gulrot, kålrot og aubergine. Kutt opp og legg i ildfastform, og velg krydder du liker. Jeg valgte hvitløkssalt, chili, og kajennepepper. Fordel to ss olivenolje over, og rør rundt før du steke i ovenen på 200 grader i ca. 25 minutter. Jeg lager alltid masse av gangen, så har jeg tilbehør til flere måltider stående klart i kjøleskapet. 

Med en god lunsj i magen er jeg klar til å vende nesa ned i studiene noen timer, så skal jeg belønne meg selv med ei skikkelig god styrkeøkt senere! Ha en sterk og sprek start på uka alle sammen :)

Hvordan komme i form til sommeren

Hvis du føler at noen kilo burde vært borte til sommeren kommer bør du lese videre. Det er nemlig ikke for sent å gjøre noe med kroppen, følger du rådene jeg kommer med nå kan du fint gå ned 3-4 kilo på de neste 6 ukene. 0,5 kilo i uken ansees som et fornuftig vekttap, men mange vil oppleve å gå ned litt ekstra i starten.  Å bygge mye muskler på 6 uker rekker man kanskje ikke på 6 uker, men for de fleste handler sommerformen om å redusere fettprosenten så det er det jeg skal ta for meg her. Det er ingen hemmelighet, men å gå ned å vekt handler i grove trekk om å forbrenne mer enn du spiser. For å vite for mye du forbrenner kan du f.eks benytte en kalorikalkulator, som denne. Den vil ikke være helt nøyaktig, men den kan gi en fin pekepinn på hvor du bør ligge. Eksempelvis vil en kvinne på 25 år som er 70 kg og er 1.70 cm høy ha en basalforbrenning på ca. 1500 kalorier. Dette vil si det du forbrenner ved absolutt null aktivitet, altså hvis du ligger i senga en hel dag uten å røre deg eller spise. Legger man derimot på 3-5 moderate treningsøkter per uke går vil kaloribehovet ligge på ca. 2300 for den samme jenta. Disse tallene gjelder altså for å ligge i likevekt, altså at du hverken går opp eller ned i vekt. Vil du ned i vekt og har litt dårlig tid, kan du redusere fint kaloriinntaket med ca. 500 for en periode. Jenta i eksempelet vil da ligge på rundt 1800 kalorier. Slik har man skapt et kaloriunderskudd og kroppen vil bruke mer av sin lagrede energi, altså kroppsfett. Før jeg går videre vil jeg presisere at dette er et generelt eksempel - og at alle matplaner bør skreddersyes til den enkelte. Jeg får mange henvendelser angående akkurat dette - men før jeg har bestått eksamen som personlig trener i juni vil jeg ikke ta på meg online coaching. Etter eksamen står jeg derimot klar til å hjelpe alle som ønsker :) 

Topp og tights er begge fra Better Bodies 

Videre til eksempelet mitt, en kalori er nemlig ikke bare en kalori. Det aller, aller viktigste i mine øyne er å øke proteininntaket. Gjerne minst to gram protein per kilo kroppsvekt hver dag, for jenta i eksempelet vil dette altså være minimum 140 gram protein per dag. Proteiner er kroppens byggestener, og metter også mer enn de andre næringsstoffene. Både karbohydrater og fett brukes som energi, og det man ønsker ved vektreduksjon er jo at kroppen skal bruke mer av sin lagrede energi (igjen, kroppsfettet man allerede har). Man må likevel passe på å ikke spise for mye proteiner, slik at det går for mye på bekostning av fettet og karhohydratene. Kroppen har behov for disse næringemnene også, blandt annet for hormonproduksjon og til hjerneceller. Det er viktig å huske at det er stor forskjell på bra vs. dårlige karbohydrater og det samme når det kommer til fett. Her skal jeg komme med tips til mine favoritter til de forskjellige næringsemnene:

Protein: Biff, skinke, tunfisk, torsk, kylling, karbonadedeig, egg/eggehviter, skyr, cottage cheese, mager kesam og proteinpulver.

Karbohydrater: Havregryn, ris, fullkornspasta, speltlomper, søtpotet, frukt, bær og grønnsaker. 

Fett: Laks, egg, avocado, makrell, kokosmelk, nøtter og kaldpresset olivenolje.

Fire random retter fra arkivet for å vise god mat som gjør godt for formen. 1. Kylling med stekt eple, salat og kesamdressing 2. Speltlomper med kokte egg og grønnsaker 3. Havregrøt med sjokoladeprotein, cottage cheese, frukt og valnøtter 4. Laksesalat

Hva så med treningen tenker dere kanskje? "You can't out-train a bad diet" - er det noe som heter og det er faktisk helt sant. Opp til 75% av fremgangen når det gjelder vektreduksjon kan komme av kostholdet. Du kan trene to timer dagen, men det vil fortsatt ikke hjelpe om du ikke klarer å skape et kaloriunderskudd totalt sett. Men det er fortsatt utrolig viktig med trening for å få de resultatene du ønsker deg, og optimalt er en kombinasjon av styrke og utholdenhetstrening. En av kondisjonsøktene kan gjerne være intervall og den andre langkjøring. Når det kommer til styrketreningen så sørg for å få med baseøvelser som knebøy, markløft, militærpress, benkpress og pull-ups, dette er mye viktigere enn små isolasjonsøvelser.  

Sko egnet til styrketrening / kompresjonsshorts / belte / drareimer (innlegget inneholder adlinks)

Dette ble et langt innlegg med mye informasjon, og igjen vil jeg presisere at dette gjelder generelt og at det selvfølgelig kan være store induviduelle forskjeller. De aller fleste vil nok merke store forskjeller hvis de faktisk tar til seg disse rådene og følger de fremover. Husk at du kan gjøre MYE med kroppen din de neste to månedene hvis du bare vil, sommerkroppen er absolutt ikke utenfor rekkevidde hvis du jobber for den :)

To tirsdagstips

Har dere sett disse nyhetene fra Tine? Jeg løp rett i butikken da jeg så de, og måtte selvfølgelig teste begge to med engang. Kesam med lime og kesam dipp er de to nye produktene, og jeg gir tommel opp for begge to. Høyt proteininnhold og super smak er pluss i boka for min del! Den med lime er fantastisk til frukt og bær, jeg ser også for meg at den blir bra som glasur på kaker. Den smaker syrlig og godt, litt som sorbet. Den med dipp er kanon til grønnsaker, den smaker faktisk så godt at den føles "usunn" om jeg kan si det på den måten. Til middag idag skal jeg prøve den til laks, jeg ser for meg at det blir kjempegodt! Ingen tvil om at den kommer til å bli brukt flittig som tilbehør til grilling i sommer også. Og nei, dette innlegget er absolutt ikke sponset av Tine. I wish - da hadde jeg spart mye penger nemlig!
Perfekt til jentekvelden - godt med god samvittighet!

Det var mine to kjappe tips denne torsdagen, nå skal jeg ut i solen på langtur med fine jenter. Jeg har allerede løpt 10 kilometer i dag tidlig, og ligger altså godt an i min egen kilometerchallenge. 15,5 kilometer er gjennomført før turen som venter, og så jeg skal nok klare dette med glans. Synes det er så sykt gøy at mange av dere blir med også, det motiverer virkelig! Så nå skal jeg klappe sammen maskina og komme meg ut i finværet :) Ønsker dere alle en supersporty tirsdag!

Hood / Genser / Kompresjonstights (adlinks)

Tidsbesparende tilbereding

Tidsklemma er noe de fleste sliter med i hverdagen. Ikke nok tid til å trene, lese, vaske huset eller hva det nå skal være. Når det kommer til å lage sunn mat tenkte jeg å dele et lite tips med dere som gjør at sunn matlaging ikke blir noe tidstyv i allefall. Jeg lager matbokser to dager i uka, rett og slett fordi jeg ikke orker å stå på kjøkkenet hver eneste dag. Søndag og onsdag fungerer fint i min hverdag, så har jeg maten min klar for uka. Sett ovnen på 180 grader, og legg 1 kilo kyllingfilet i en ildfastform. Stek i ca. 45 minutter midt i ovnen, gjerne med litt olje og krydder. I mellomtiden kan du vaske, lese eller løpe deg en liten tur. Så er det bare å fordele i matbokser, og du har maten klar for noen dager.
Skjær gjerne gjennom den tykkeste av kyllingfiletene for å være helt sikker på at kyllingen er gjennomstekt.

Å steke en og en kyllingfilet har jeg verken tid eller tålmod til, så dette er en perfekt måte å lage matboksene mine på. Så er det bare å velge enkelt tilbehør ved siden av, som ris, salat, potet eller grønnsaker. En av disse matboksene blir med meg på jobb nå straks før jeg skal på trening i kveld. Mandag er jo internasjonal brystdag, så jeg kan ikke være noe dårligere enn at jeg trener det jeg også. Benkpress, skåbenk med hantler, dips, flyes, pushups står på programmet i dag, så får vi se om jeg slenger på noen mageøvelser på slutten. En liten joggetur rakk jeg i dag tidlig også, finfin start på treningsuka og på min egen #kilometerchallenge!

Tights og t-skjorte er begge fra Reebok. (adlinks)
Hva er deres beste tips for å spare tid på matlaging?

Hvordan bli kvitt påskekiloene

Jeg jeg skrevet det før og jeg skriver det igjen, badevekta kan kastes i søpla. Har du likevel gjort tabben å gå på badevekta etter litt for mye kos i påsken er det likevel ikke grunn til panikk. Det meste av vekten du har lagt på deg er mest sannsynlig bare ekstra vann som blir lagret i kroppen din. Dette kommer gjerne som resultat av at du har spist andre matvarer enn vanlig, som inneholder mye salt og karbohydrater. Stress, lite søvn og mentruasjon hos oss jenter kan også føre til at man holder mer vann i kroppen. Du våkner, og plutselig har du blitt "feit over natta."  Selv kan jeg lett legge på meg 2-3 kilo på en helg hvis jeg spiser mye sukker og salt, men vekta vil være tilbake til normalen etter 3-4 dager. Dette er naturlig nok ikke fett jeg har lagt på meg for å deretter ta av, men vann som samles i kroppen. Heldigvis er det noen veldig enkle tiltak som gjør at dette normaliserer seg igjen, så jeg ville ikke ha bekymret meg så alt for mye. Her er mine beste tips:

- Drikk vann

- Gå tilbake til et normalt kosthold, unngå sukker og bearbeidet mat.

-  Spist mye grønnsaker, gjerne asparges som er vanndrivende

- Drikk grønn te

- Tren regelmessig

- Sørg for å få nok søvn

Gjør du alt dette vil nok alt være som normalt igjen på no-time, så der er abslott ingen grunn til å stresse. Stess kan jo også føre til at man binder vann i kroppen som nevnt, så prøv å unngå det. Høytider som jul og påske er unntak, og det er alltid det man gjør resten av året som teller. Så ikke ha for mye dårlig samvittighet, spist er spist og man skal kunne unne seg litt ekstra i ferien. Start med blanke ark i morgen - så skal dere se at påskekiloene er borte til helgen! NYT den siste dagen av ferien for alt den er verdt sånn at dere er fulle av energi når hverdagen venter igjen, det skal iallefall jeg :)

Limited edition tights / hood (adlinks)
Fredagstips & fredagskos

Hei dere :) Jeg hadde som jeg nevnte tidligere i dag en fullpakket timeplan i dag. På en hektisk dag klarte jeg selvfølgelig underveket å legge igjen matboksen min hjemme, så da måtte jeg ty til andre alternativ når det kom til mat. Jeg har aldri vært på Wok Away før - men gjett om jeg skal tilbake! Jeg synes denne plassen var så bra at jeg må tipse dere om den allerede nå før jentene kommer og Norske Talenter begynner. Jeg elsker jo at sunn hutigmat kommer ut på markedet, og det er definitivt dette stedet et godt eksempel på. Her får du selv velge akkurat hva du vil ha ved å krysse av på boksen din, jeg gikk for ferske grønnsaker med stekt kylling og scampi. Herregud så godt det var og best av alt - like sunt som den maten jeg lager hjemme! Så er det jo noe med det der at all mat smaker bedre når du får den servert, og det må jeg faktisk si meg enig i :) Innlegget er ikke sponset, jeg ville bare tipse dere om dette geniale konseptet som gjør det enkelt å spise sunt i farta. Selv om du har det travelt på vei til jobb, skole eller trening kan få et fullverdig måltid på bare fem minutter. Jeg skal tilbake allerede på søndag, for da kan man fylle boksen til raden uten at det koster noe ekstra. Denne jenta liker mye sunn og god mat nemlig :D Dagens tips fra meg!

Etter en langtur ute i regnværet er fredagsuniformen på - ullgenser og joggis. Blir ikke bedre i mine øyne! Når jeg i tillegg har sjokolade, yoghurtnøtter og snart gode venninner på besøk - da kan ikke kvelden bli noe annet enn bra. Ønsker alle dere en fabelaktig kveld også - håper den er full av fredagskos :)

Walden Farms favoritter

Det er litt flaut å innrømme det, men jeg tror faktisk ikke jeg hadde overlevd en hel diett uten produkter fra Walden Farms. Dette er kalorifrie produkter som kan bestilles på Iherb i en hel drøss med varianter. Litt sær som jeg er har jeg faktisk prøvd alle, og jeg tenkte at jeg skulle dele favorittene mine med dere :) Selvfølgelig smaker ikke dette akkurat det samme som the real deal, men til å være kalorifritt er det faktisk skikkelig bra synes jeg. Til vanlig lager jeg dressinger av mager kesam, spiser økologisk peanøttsmør og sjokoladepålegg - men denne luksusen har jeg ikke alltid på diett. Da er disse produktene virkelig full verdt :) Hvis du skal bestille noe vil koden SIV084 gi deg $10 dollar avslag på første bestilling, og det er faktisk nok til å dekke to av produktene under.

Honey barbecue saus synes jeg er veldig god å steke grønnsakene mine i, sånn at kyllingwoken blir litt mer spennende. Denne er mye bedre enn den orginiale barbecue sausen fra Walden Farms. Dressingene er jeg faktisk helt avhengig av, både på og av diett. Ceasar og creamy bacon er gode til kylling, mens thousand island og honey dijon er veldig gode til egg og laks. Jeg er spesielt fan av posjonspakningene som blir med meg på jobb hver eneste dag. Mashmallow dip bruker jeg kun i min magiske vaniljeris som du finner oppskriften på her, mens apple butter gjør seg både i cottage cheese og i søtpotetmos.

Over til de søte sakene er favorittene mine på bildet over. Pancake sirup bruker jeg selvfølgelig på pannekaker - der er den magisk! De andre tre bruker jeg på havregrøten - alt etter hva jeg i humør til den dagen. Karamell smaker bedre enn sjokolade etter mine smaksløker, og chocolate peanut spread er den beste av peanøtt-variantene. Ekte peanøttsmør er en million ganger bedre, men dette funker fint hvis du bare vil ha smaken av det. Ingen av disse er så gode at man spiser de med skje slik man LETT kan gjøre med vanlig peanøttsmør og sjokoladepålegg - men de er veldig gode å blande inn i matvarer for å sette smak på de. Havregrøt, cottage cheese, kesam, bærfluff er noen av mine favoritter å bruke de i. Når det kommer til bestilling av varer på Iherb slipper man toll og moms hvis du bestiller pakker for under 200 kr. Derfor anbefaler jeg heller å bestille mange små i stedet for store, da frakt er billig. Jeg velger som oftest alternativet til $6 dollar - og legger inn litt småvarer for å fullt opp vekten i pakken. Yogi te er en favoritt å bestille, og min nye yndlig er Tahitian vanilla hazelnut. Så god og koffeinfri - perfekt til kveldskos med andre ord.

Jeg gleder meg allerede til å spise lunsj - salat med egg og dressing fra walden farms selvfølgelig. Senere i dag skal jeg både på Maxpuls og løpe ukens andre 5k, kommer med oppdatering på tiden ikveld. Ha en fin tirsdag så lenge da dere!

Carb cycling og dietten min

Det er akkurat en måned siden jeg begynte på diett nå, og da er det vel på tide å gi dere et lite innblikk i den. Til forskjell fra tidligere dietter hvor jeg har spist stort sett det samme hver dag, spiser jeg nå etter prinsippet som kalles carb cycling. Det vil rett og slett si at mengden karbohydrater jeg spiser varierer hver dag. Så langt er jeg kjempefornøyd, og føler ikke engang at jeg er på diett! Alt for mange, inkludert meg selv, prøver dietter hvor man kutter karbohydrater og går raskt ned i vekt. Problemet kommer fort når man begynner å introdusere karbohydrater i kostholdet igjen - og kiloene kommer krypende tilbake. Med carb cycling får jeg det beste av to verdener, med kaloriunderskudd uten å måtte kutte for mye i karbohydratene. Dagene mine er delt mellom høy, medium og lav i forhold til antall gram karbohydrater - og dagene ser slik ut:

Høy:  Ris, riskaker, banan, havregryn, eple, proteinpulver, kyllingfilet, kokosolje, omega-3, grønnsaker

Medium: Karbonadedeig, torskefilet, søtpotet, egg, proteinpulver, kokosolje, omega-3, grønnsaker

Lav: Egg, laks, kyllingfilet, proteinpulver, peanøttsmør, grønnsaker

 Dagene mine roteres på følgende måte: høy, lav, medium, høy, medium, lav, medium. Jeg spiser som alltid etter periodisk faste, det vil si at jeg spiser få og store måltider i stedet for mange og små. Det første måltidet spiser jeg når jeg blir sulten, som regel rundt 11-12. Det siste spiser jeg mellom 20-22, litt avhengig av når jeg er hjemme fra jobb eller trening. Under ser dere måltidseksempler på mat jeg spiser hver eneste dag, som beviser at diett-mat absolutt ikke er kjedelig mat! Det er bare kreativiteten som setter stopper når det kommer til kosthold - også når man følger en plan.

Dietten min er satt opp av dyktige Arve Kristoffersen, etter mine behov, min kropp, min treningsmengde og mine smaksløker. I tillegg til disse matvarene tar jeg kosttilskudd for å sørge for at jeg får i meg alt jeg trenger. Jeg har som dere ser ikke meieriprodukter på dietten, og det er etter mitt eget ønske denne gangen. Derfor tar jeg mutivitamin som inneholder kalsium, og i tillegg ekstra vitamin D som er veldig viktig for oss som bor her i Norge. Som regel får vi nemlig i oss vitamin D gjennom sollys, men vi er jo ikke akkurat bortskjemt med sol her i Norge. Derfor tar jeg daglig solskinnsdråper for at kroppen skal få det den trenger :) Jeg skal tross alt ha denne kroppen hele livet, og da gjelder det å ta godt vare på den! Multivitamin / Vitamin D3 - den siste er på salg til 140 kr hos sponsor X-life akkurat nå, og holder til over 1 års forbruk.

Jeg trives veldig godt med dietten min så langt, og føler absolutt ikke at jeg mangler noe, har dårlig energi eller plages med søtsug. Jeg synes faktisk det er veldig enkelt å gå på diett, alt er ordnet for meg. Jeg regner ikke på kalorier eller næringsinnhold selv, jeg bare har et ark hvor det står hvor mye jeg skal spise av hva - så gjør jeg det. Faktisk synes jeg nesten off-season er vanskeligere, men det får jeg skrive mer om i et annet innlegg. Nå skal jeg nemlig lage gulrotpannekaker og kose meg med denne ettermiddagen. Har dere noen spørsmål til dietten eller carb cycling er det bare å fyre avgårde - så skal jeg svare så godt jeg kan! 

Mine kosttilskudd og om DU trenger de

Det finnes en jungel av ulike kosttilskudd på markedet, og det er ikke alltid like lett å vite hva man skal velge. Det er faktisk ikke alt man trenger heller, og det er ikke å stikke under en stol at kosttilskudd er dyrt. Derfor gjelder det å investere i de du faktisk trenger, for å få best mulig effekt av treningen din. I dag hentet jeg årets første pakke fra X-life med alt jeg trenger av kosttilskudd for å komme meg på scenen. Lenkene i innlegget er sponset, men dette er likevel min ærlige mening om kosttilskudd. Dette er tema mange har ulike syn på, men her har dere iallefall mitt syn på det:

1. Proteinpulver

Muskler trenger proteiner for å kunne vokse, veldig enkelt fortalt. Dette gjelder uansett om du trener 2 eller 10 ganger i uka. Om du får i deg nok protein gjennom kostholdet ditt trenger du altså ikke ekstra tilskudd av protein. Men å spise f.eks 1 kilo kylling daglig vil bli vanskelig både økonomisk og praktisk for mange. Derfor er proteinpulvet kanskje det vanligste kosttilskuddet i dag - nettopp fordi det er en så enkel og lettvint kilde til protein. Whey er nok den mest brukte, som er en type protein som blir raskt tatt opp i kroppen. Dermed passer den ypperlig rett etter trening, slik at musklene kan begynne prosessen med å restituere seg raskest mulig. Casein derimot blir langsom tatt opp i kroppen, og egner seg gjerne på kveldstid slik at kroppen har noe å jobbe med gjennom natten. Jeg sverger til Nanox når det kommer til protein - både på grunn av kvaliteten men også på grunn av at de er overlegne når det kommer til smak. På diett er det enda viktigere enn før å ha optimale råvarer, i tillegg til at smaken virkelig stiller søtsuget. Dette merket av protein er litt stivere i prisen enn andre, men nå er det en gang sånn at man får det man betaler for. Belgisk sjokolade smaker faktisk skikkelig sjokolade, og ikke syntetisk. Jeg får alltid fart på meg på vei hjem fra trening når jeg vet at en shake med smak av belgisk sjokolade eller cookies and cream venter på meg! Casein bruker jeg ofte i bær- og eggefluff og det gjør konsistensen mye bedre enn med whey. Da bruker jeg vaniljesmaken som du finner her.

2. Fettsyrer

Om du trenger å kjøpe tabletter her kommer an også på ditt daglige kosthold. Spiser du fet fisk, nøtter, avocado, eggeplommer og andre kilder til fettsyrene trenger du ikke tilskudd av dette heller. Men har du ikke dette på menyen din vil jeg absolutt anbefale deg å få til innkjøp av det, da kroppen faktisk er avhengig av fett. Mange er redd for fett av en eller annen grunn, og vil gjerne ha så lite fett i kostholdet sitt som mulig. Dette er helt feil i mine øyne - et balansert kosthold skal inneholde fett, karbohydrater og proteiner. Omega 3 eller Udo's Choise tar jeg alle dager hvor jeg ikke har laks og rikelig med fettsyrer på dietten min. 

3. Før, under og etter trening 

Skal du gå til innkjøp av kun 1 ting vil jeg faktisk anbefale kreatin monohydrat. Det er vel det kosttilskuddet som har fått påvist best effekt, og det er rimelig i pris også. Kreatinpulver fyller opp kreatinnivåene i muskulaturen, som vil gi økt energi til både tung og eksplosiv trening. Det skal gi bedre prestasjonsnivå og restitueringsevne, slik at man klarer å gi mer på treningsøktene. Jeg tar kreatin hver eneste dag, også de dagene jeg ikke trener styrke. BCAA er også noe jeg virkelig anbefaler, da dette rett og slett er muskeloppbyggende aniosyrer.  I tillegg har BCAA fordelaktige egenskaper som å hindre muskelnedbryting og øke utholdenhet. For meg som ofte trener styrke på tom mage er derfor BCAA et must før hver eneste styrkeøkt.  Favorittsmaken er uten tvil cherry - smaker bruspulver! Fres og frenzy fatloss tar jeg for den oppkvikkende effekten jeg får av de - det gir et lite boost i hverdagen. Litt som å drikke en redbull eller mange, mange kopper kaffe. Derfor er det sikker mange som klarer seg uten, men det hadde aldri jeg gjort. Helt avhengig av fres :)

Så over til det spennende til høyre på bildet over, nemlig pre-workout. Det er ofte rett og slett en miks av alt det jeg har nevnt over. Ulike merker har selvfølgelig ulike ingredienser i sin pre-workout men alle har kreatin, BCAA og koffein. Jeg liker S.A.W veldig godt, i tillegg til N.O Xplode som nå endelig har kommet til Norge! Tidligere har jeg kjørt til Sverige for å få tak i den, så jeg er veldig glad for at jeg slipper den turen fremover. Jeg føler at jeg blir skikkelig duracellkanin på trening av begge disse, og det føles som jeg kan trene i all evighet.  Men jeg opplever at en pre-workout mister effekten hvis jeg bruker den samme over lengre tid, og liker derfor å bytte merke for hver boks jeg bruker. Noen fler som kjenner seg igjen i den eller er det bare meg som blir fort "immun"? For å unngå immuniteten bruker jeg kun disse produkene før styrke, mens jeg inntar kreatin og BCAA også på dager jeg har styrkefri.

Dette var iallefall det jeg bruker i løpet av en dag, og jeg håper det var oppklarende for noen av dere. Det er lett å "gå seg vill" i jungelen av kosttilskudd, og ofte kan man kjøpe dårlige produkter eller ting man rett og slett ikke har bruk for. Har dere spørsmål er det bare å fyre løs i kommentarfeltet, så skal jeg svare på det dere måtte lurer på. Nå er det klart for dagens økt - ha en super fredag da dere!

Lavdag og lekestue

Cottage cheese, frosne bær og litt søtning most sammen med stavmikser smaker som is!

Denne dietten er litt annerledes enn diettene jeg har har før. I stedet for å spise det samme hver dag har jeg nå tre forskjellige matdager, nemlig en høy, en medium og en lav. Det gjelder ikke antall kalorier - men hvor mange gram karbohydrater jeg spiser de dagene. På den høye dagen spiser jeg mye karb og lite fett, og omvent på den lave dagen. Medium er som dere kanskje forstår en mellomting mellom de to. Jeg har aldri prøvd dette før og er spent på om jeg merker stor forskjell fra slik jeg har gjort det tidligere. Dietten er satt opp av dyktige Arve Kristoffersen, og jeg har virkelig troen på hans metoder. I dag hadde jeg lavdag som vil si at jeg spiser litt mindre karbohydrater, men selvfølgelig kutter jeg ikke alt. På disse dagene spiser jeg blandt annet det dere ser over: egg, grønnsaker, cottage cheese og bær samt at til kvelds skal jeg spise laks. Jeg kommer ikke til å dele matplanen min da den er lagt opp etter min kropp, mine smaksløker og min treningsmengde. Men bilder av alle måltidene kommer selvfølgelig på bloggen, så dere får iallefall et godt inntrykk av hvordan det vil se ut.

Jeg trener fortsatt etter Curves-programmet - og trives godt med det! Det er mye fokus på rumpe og lår, og dagens økt var ikke noe unntak. Jeg hadde dårlig tid til trening i dag, men det handler om prioriteringer. Med bare 45 minutter til rådighet kjørte jeg derfor alle øvelsene mine i supersett. Det vil i korte trekk si at man tar to øvelser om hverandre. Skuldre og rumpe var i fokus og økta så slik ut:

Sittende skulderpress i supersett med pullthrough

Sittende sidehev i supersett med fronthev

Upright rows i supersett med bulgarske utfall

Facepull i supersett med glutebridge m/stikk og kroppsvekt

Etter jeg var ferdig med skulderpress gikk jeg altså direkte til pullthrough, i stedet for å vente et par minutter mellom settene på samme øvelse som jeg vanligvis gjør. Slik fikk jeg gjennomført økta mi selv med dårlig tid, og jeg er godt fornøyd med gjennomføringen. Ulempen er jo selvfølgelig at jeg ikke får til å løfte like tungt ved å kjøre supersett, men igjen vil det øke forbrenningseffekten da man jobber mer intensivt. Rakk til og med å leke litt i klatrestativet på Hit the Gym før jeg måtte løpe til bussen også:

Nå skal jeg lage matbokser til i morgen før jeg finner senga, håper dere har hatt en supersporty start på uka alle sammen :)

Luksuslunsj

Det er nok en gang fredag og vi har kommer til slutten av uka. Siden jeg hadde noen dager fri når jeg var i København jobber jeg denne helgen, og overtid i dag. Det kan jo være litt demotiverende på en fredag, derfor unnet jeg meg selv en skikkelig luksuslunsj i dag. Rett ved jobb ligger Kvikk Bar som har en meny proppfull av sunne saker, og det verket virkelig inni meg når jeg gikk forbi under dietten. Nå kan jeg jo spise hva jeg vil, og kan velge all den sunne maten jeg har lyst på :) Det vanskeligste i dag var virkelig å bestemme seg, med så stort utvalg av salater, proteinshakes og smoothier - men jeg endte til slutt opp med sushi som alltid er en favoritt. Jeg gikk for alternativet med brun ris, som gir langsommere karbohydrater og langvaring energi. Det kommer godt med når jeg har mange timer igjen på jobb. Jeg er så glad for at det finnes steder som dette, som tilbyr sunne alternativ på farta! Da er det virkelig ingen unnskyldning å spise junk fordi du glemte av matpakken hjemme, eller bare vil ha sunn hverdagskos :)


Nå er jeg god og mett og klar for resten av dagen! Det blir ingen styrketrening på denne jenta - men jeg rakk å løpe 8,5 kilometer sammen med min kjære cardiobuddy Marianne i dag tidlig. Vi to har satt oss et mål om å løpe halvmaraton til neste høst, og vi er allerede godt i gang med treningen. Selv om det kanskje ikke samsvarer helt med å bygge stor lårmuskler er det ikke sånn at jeg dropper å løpe fordi, det handler nemlig om treningsglede og treningslyst i hverdagen :) Jeg LIKER å løpe, og derfor forsetter jeg med det selv om jeg kanskje hadde fått bedre utbytte av beintreninga mi ved å løpe litt mindre. Men så lenge jeg synes det er gøy og trives med det er det det aller viktigste for min del. Fitness fokuserer jo kun på estetikk, mens dette fokuserer på prestasjon og jeg merker det er gøy å ha litt andre målsetninger også! Å sette konkrete mål for treningen min er så utrolig motiverende synes jeg, og det anbefaler jeg absolutt alle dere å gjøre også. Om det er å løfte 80 kg i knebøy, løpe en mil på under 60 minutter eller å stille i konkurranse så bare bestem deg for at du skal nå det! Målet for mitt første halvmaratonet er å gjennomføre, så får jeg heller presse meg på tid etterhvert. Trener kanskje ikke for the olympics - men trener for Trondheim Maraton 2014! Hva er ditt neste treningsmål?

Backattack og sjokoladekos

God morgen! Det er torsdag, og jeg er snart klar for ukens siste arbeidsdag. Men før jeg løper avgårde til jobb tenkte jeg at jeg skulle dele en skikkelig god øvelse med dere. Måten jeg utfører rygghev på er nemlig litt annerledes enn det som folk flest gjør. Mange kjører den jo med vekt for ekstra belastning, men jeg kjører den heller med to vekter som dere ser på bildene under. På denne måten får jeg samtlidig aktivert øvre del og bakside rygg - det er så fantastisk fint når disse musklene er godt utviklet!

Denne øvelsen er så herlig - det er det jo alltid å trene rygg. Det er nok favorittøka mi, ikke rart jeg var verdens største glis med tilbakevendte bollekinn på Club Fitness etter gjennomført økt. Godt fornøyd i tights fra Rohnisch, topp fra Reebok og svettebånd fra Kari Traa. Viktig å være fargerik og fresh på trening nå som det er mørkere ute - farger gjør meg så glaad :D

En annen ting som gjør meg glad er sjokolade! Det gjelder vel flere jenter enn meg, og derfor er det fint at det finnes litt sunnere alternativer enn melkesjokolade :)  Raw gojibær dekket med 70% sjokolade er perfekt kos sammen med en kopp kaffe. Du finner den her, og det anbefales å kjøpe mer enn en pakke for den går nemlig fort ned! Ja, jeg snakker av erfaring ;)


Lenkene i innlegget er sponset.

Morgentur i høstluft

God onsdagsmorgen :) Vi er halvveis i uka, og i dag er det treningsfri på både meg og dere som er med på rumpeprogrammet.  Neste økt kommer ikveld eller i morgen tidlig, hadde jeg delt den nå vet jeg nemlig at noen av dere hadde dratt på trening i dag likevel! Både kropp og hjerne har godt av å ha dager med fri, som bare går med til restitusjon og slappe av. Musklene klarer nemlig ikke å bygge seg større og sterkere hvis du aldri tar pause - derfor er restitusjon så viktig. Ikke minst er det også viktig for hodet og humøret, alle har godt av å tenke på andre ting enn trening også! Jeg startet dagen min med en rolig tur ute i det fine høstværet for å klarne tankene mine. Turen kvalifiserer absolutt ikke som cardio, jeg trengte bare en tur ut i naturen. Det er noe med lufta om høsten - den er så frisk og fantastisk god! Det begynner å bli litt kjølig ute, men det er bare å kle seg godt :) 
Varmende jakke i mikrofiber fra Rohnisch , ullgenser fra Kari Traa, tights fra 2XU og  Goretex-sko fra Reebok.

Nå som konkurransedietten er over har jeg satt opp min egen plan for kosthold, akkurat som jeg har gjort med treningen. Det er så gøy å kunne sette opp selv, for selv om det blir individuelt tilpasset når man har en coach blir det mye mer indiiduelt tilpasset nå som jeg har satt opp selv! Jeg spiser stort sett de samme matvarene året rundt, det eneste som endres på er mengden. Dette er jo en livvstil og ikke bare noe man gjør mot en konkurranse. Så matboksene mine har jeg fortsatt med meg! Kyllingfilet, svinekjøtt, grønnsaker og ris er det som ligger i disse boksene. Jeg velger å spise "ren" mat i ukedagene og heller kose meg litt ekstra i helgene. Da har jeg noe å se frem til og - den ekstra helgekosen hadde ikke smakt like godt om jeg hadde kost meg her dag. Sånn får jeg en fin balanse også, og det er dette som fungerer aller best for meg. Så må du bare finne ut hva som passer best for DEG, og ikke tenke så hardt over hva alle andre gjør :)Sukkerfri ketchup er et must :)

Nå skal jeg komme meg avgårde til jobb - ha en fortsatt fin onsdag da dere!

 

Mandagslykke

I dag tidlig var det tre frøkner som våknet tidlig - vi måtte jo nemlig utnytte frokostbuffeten på hotellet mest mulig :D En nybakt Norgesmester fortjener ikke annet enn å bli bært matbordet, dagens trening for min del ble derfor å gå til frokostsalen med Linn i armene. Nesten så jeg kan klassifisere det som morgencardio tung som hun er, haha! 


Meg i jakke fra Kari Traa og joggis fra MXDC, Linn i genser og sokker fra Kari Traa. Det beste av alt - vi hadde ikke planlagt det engang :D Og vi er begge selvfølgelig sponset av den beste sponsoren noen jente kan ønske seg, X-life.

Vi satt lenge på frokostbuffet og spiste oss litt for gode og mette - så nå ligger vi slappe i matkoma hele gjengen. Selv om burger og godis smakte magisk i går er det jo sunn mat jeg liker aller best, og vanlig norsk husmannskost er vel noe av det jeg har savnet mest på diett. Verdens beste mamma har lovet meg en kveldsmat uten sidestykke når jeg er hjemme igjen neste uke - men enn så lenge kan jeg leve lenge på festmåltidet jeg startet dagen med. 

Drakk nesten hele kartongen alene - så ufattelig godt å drikke melk igjen! Nå skal jeg ha på meg noe annet enn treningsklær - jobbuke i Oslo coming up og jeg har heldigvis senvakt i dag. Gleder meg masse til å være en hel uke her i hovedstaden og møte venner, spise og kose meg. Håper dere alle har hatt en super start på uka - det kan jeg med hånden på hjertet si at jeg har hatt :)

Mine hemmeligheter for å klare dietten

 God fredag alle sammen! Det er snart helg - og jeg tenkte jeg skulle dele mine must-haves på diett med dere. Mange har spurt meg hvordan jeg klarer å ikke sprekke på diett, og svaret finner dere i dette innlegget. Dette er min måte å "jukse" på , og så lenge jeg har dette i skapene mine går dietthverdagen så ufattelig mye enklere. Dette er altså mine små hemmeligheter for å klare dietten:

1. Walden farms og steviadråper

Jeg spiser mye salat på diett - og jeg gleder meg faktisk hver gang. Mye av grunnen er jo at jeg er en salatelsker fra før, men dressinger fra Walden Farms gir virkelig prikken over i'en. Til laks synes jeg uten tvil Honey Dijon er den beste, og til kylling/skinke er jeg mest fan av Chipotle Ranch eller Creamy Bacon. I kjøleskapet hjemme står storflaskene, og når jeg drar på jobb har jeg alltid med en serveringspakke i veska. Så genialt! Jeg drikker også mye te og kaffe, og som dere kanskje vet liker jeg at ting smaker søtt. Den ALLER beste å ha i kaffe er cinnamon, deretter følger hasselnøtt og kokosnøtt kommer på en god tredjeplass. I te er sitron en sikker vinner. Til slutt bruker jeg sjokoladesaus eller karamelldip i havregrøten min - det hever virkelig smaken! Du finner alle disse produktene ved å trykke på likene, og hvis du bruker koden SIV084 får du $10 avslag på første bestilling :)

2. Fres

Jeg er helt seriøst avhengig av Fres. Ikke bare fordi det gir ekstra energi, men også fordi det er så GODT! Det er jo brusetabletter, men jeg putter de heller rett i munnen og spiser de som drops. Smaker digg, skummer i munnen og gir masse fres gjennom dagen - det er nesten for godt til å være sant. Jeg innrømmer glatt at jeg er en Fres-o-man, her går det ned minst 3 Fres om dagen, og det funker alltid!

3. Variert krydderhylle

 

Uansett om du skal steke kylling, torsk, laks eller tunfisk kan du gjøre det så spicy og spennende du vil ved å handle noen glass ekstra med krydder på butikken. Bare pass på å sjekk ingrediensene, mange av ferdigvariantene inneholder sukker og masse salt. Disse styrer jeg unna - og har lagt min elsk på saltfrie blandinger fra Frontier som du kan finne ved å trykke her

4. Sukkerfri aspartamlykke

 

Folk kan si hva de vil - men jeg kommer aldri til å slutte å drikke Pepsi Max! Det inneholder kanskje aspartam og andre tilsettningsstoffer, men det er kalorifritt og smaker fantastisk! Det sammen gjelder Red Bull og tyggis - dagen er ikke den samme uten ;) Og før noen kommer med innvendiger på det - jeg røyker ikke, jeg drikker nesten aldri alkohol, jeg spiser sunt og jeg trener året rundt - så noen laster må jeg og få lov å ha. Noen iskalde bokser står i kjøleskapet og venter på meg - det blir ikke fredagskveld uten. Hvis du har noen hemmeligheter du gjerne vil dele så tar jeg gladelig imot tips i kommentarfeltet. Ha en fantastisk start på helgen alle sammen!

Tidenes supersøndag!

God kveld kjære lesere! Først og fremst må jeg bare si tusen takk for alle støttende kommentarer på gårsdagens innlegg - dere er så fantastiske! Det betyr så uendelig mye for meg å ha dere i ryggen - det gir meg ekstra motivasjon til å kjøre på videre. Denne fantastiske søndagen startet med en solskinnstur opp til Geitfjellet på ca. to timer. Det er så godt å komme seg ut i frisk natur og få mest mulig ut av finværsdagene vi har. Deretter var det klart for fotoshoot, og det var supergøy! Jeg har allerede fått et bilde av fotograf Tor Inge Langberg, gleder meg som en unge til å se flere :)

Etter shoot hadde jeg en bra økt på overkroppen, jeg kjørte hardt på fordi jeg viste at en enorm belønning ventet på meg hjemme. Nemlig diettens første frimåltid! Jeg handlet ALT jeg hadde lyst på, og under ser dere hva som havnet i kurva mi. Det er langt i fra søtsaker og usunn mat jeg har cravings på - men cottage cheese, banan, bær, speltlomper og PEANØTTSMØR <3 Og litt til som dere ser, det er jo ikke fullt før det renner over.

Rett etter trening satte jeg til livs pakken med speltlomper, og fylte første halvdel med sjokoladeprotein, sukrin gold, banan, sukkerfritt syltetøy, cottage cheese  og peanøttsmør. Tror smilet gikk helt til ørene mens jeg spise disse herlige lompene, det er fantastisk hvor mye mer man setter pris på mat under en diett. Middag må jo ei jente også ha, i dag ble det pizza med resten av lompepakken min. Pesto og tacosaus ble smurt på bunnen før jeg toppet med ferske grønnsaker, skinke, ost og ketchup. Med litt ruccola og oregano på toppen ble dette virkelig et perfekt måltid! I skrivende stund er jeg ganske så mett, men det er ingen tvil om at jeg skal spise et tårn med proteinpannekaker til dessert. Bananpannekakene mine er den beste oppskriften på proteinpannekaker jeg vet om og det kommer til å bli så magisk :) Først skal jeg bare øve på poseringer, viktig at de sitter nå som det bare er tre små uker igjen til konkurranse. Jeg har også blitt intervjuet av Fitnessbloggen i dag, klikk på bildet under hvis du er interessert i å lese det :) Ha en fin kveld da dere - det skal iallefall denne jenta ha!


Fremgang og diett-torsk

God kveld! Dagens økt er ferdig og jeg er godt fornøyd med innsatsen på trening. Jeg ser så utrolig stor forskjell på egen form nå om dagen - og hva er vel mer motiverende enn fremgang? :) Det har vel noe med at jeg veier mindre nå, men å klare flere dips og pullups er så gøy! Klarer 3 sett med over 15 strikte repetisjoner på dips nå, hipphurra!


Topp / tights / sko

Mange av dere har kommentert på at dere ikke liker torsk og hva man kan spise i stedet. Det finnes mange gode alternativer, men jeg tenkte jeg skulle tipse dere om en utrolig god måte å lage torsk på. Jeg spiser dette hver eneste dag på diett - og gleder meg alltid til dette måltidet. Torskefilet stekes i panna før du finhakker fersk chili og hvitløk som tilsettes under steking. Når fisken er ferdigstekt heller du over kokosmelk og lar det hele putre godt sammen. Kokosmelk gir en fantastisk god smak til torsken, og er en god kilde til sunt fett. Jeg bruker aldri den fettreduserte varianten - og det bør ikke du heller. Sunne fettsyrer er en essensiel del av kostholdet, både hjernen og kroppen trenger fett for å fungere optimalt.Så er det bare å velge ønsket tilbehør, jeg spiser torsken min med masse grønnsaker og en karbohydratkilde. Dette kan være potet, ris eller speltlomper. Ser kanskje ikke så delikat ut dette heller - men jeg lover at det smaker godt! Torsk er jo også kjent for å være den fisken som er best for fettforbrenningen, det er ikke å forrakte! Dette ligger altså klart i mine matbokser for morgendagen, nomnom. Med torsken min godt nede i magen skal slappe av i joggebuksa og se serier, finfin avslutning på en finfin dag!Min dag i kosttilskudd

Her kommer min dag i kosttilskudd - til alle dere som har lurt på det! Jeg spiser selvfølgelig mat i tillegg, pulver og piller kan aldri erstatte et variert kosthold men det er fint å bruke tilskudd for å dekke kroppens daglige behov. Alle lenkene i innlegget er sponset, men som dere vet vil jeg aldri anbefale noe jeg selv ikke liker/bruker. De produktene jeg mottar som ikke liker velger jeg å aldri nevne, fordi hele grunnen til at jeg har denne bloggen er å kunne motivere og hjelpe andre til en bedre og sunnere hverdag. Å "lure" noen til å kjøpe et produkt vil jeg derfor aldri finne på. Dette er ikke jobben min, men bloggen er min måte å dele treningsgleden min med alle dere på. Disse produktene hjelper iallefall treningen min - og jeg håper de kan hjelpe noen av dere også :) 

Hver morgen starter jeg med Frenzy fatloss og multivitamin. Jeg har ikke troen på at piller gjør så utrolig mye for fettforbrenningen, men at koffeinet i disse pillene kickstarter dagen min er det ingen tvil om! Multivitamin er noe jeg anbefaler til alle og enhver, fordi vitaminer er nødvendige for helsen vår. Kroppen produserer noen vitaminer selv, men resten må tilføres via mat og kosttilskudd.

I løpet av arbeidsdagen går det gjerne med noen kopper kaffe og et par Fres for ekstra energi slik at jeg holder trykket oppe hele arbeidsdagen. Smaker utrolig godt gjør de også, vinnvinn :)

I treningsbagen min finner du alltid preworkout og BCAA. Jeg drikker for tiden SAW før trening som inneholder blant annet kreatin, taurin og arginin som øker utholdenhet og forsinker muskelutmatting under økta. I løpet av treningen drikker jeg BCAA og har lagt min elsk på denne. BCAA står for branched amino acids og inneholder oppbyggende aminosyrer som stimulerer proteinsyntesen. Ingen trening uten BCAA for min del!Etter trening er det obligatorisk å ta flexebilder - kan ikke kalle meg en ekte fitnessblogger uten harryflexing ;) Topp og tights kommer fra Better Bodies og smilet  kommer rett fra hjertet! Ingen følelse er nemlig bedre enn en skikkelig god styrkeøkt. Etter økta fyller jeg alltid på med protein og karbohydrater, og proteinhylla mi i gangen ser slik ut:

Sjokoladeproteinet har utrolig god smak og kan brukes til alt, cappuccino er magisk i havregrøt og proteinkaffe og bakeproteinet har jeg faktisk ikke testet selv enda! Men jeg lover at det skal bakes etter konkurransene, masse sunt og godt skal lages på kjøkkenet hjemme hos denne jenta. I vinduskarmen på soverommet mitt står det aller siste jeg inntar før jeg legger meg, ZMA for bedre restitusjon.

Hvilke kosttilskudd bruker du?

 

Grei økt og magisk guacamole

I går hadde jeg ukens siste styrkeøkt - tung bein og skuldre. Før økta kjente jeg at jeg var litt slapp etter lite søvn og mye jobbing, og hadde egentlig mest lyst til å bli på sofaen. Vi har alle sånne dager innimellom, da gjelder det bare å komme seg opp og ut. Jeg gjennomførte en helt grei økt - og det er i allefall ingen tvil om at en grei økt gir mer resultater enn det ville ha gjort å ligge på sofaen! Derfor var jeg ei glad jente i garderoben fordi jeg gjennomførte det jeg hadde planlagt - og ikke minst fordi jeg kunne gomle i meg riskaker :D Jeg spiser alltid riskaker/rosiner i tillegg til en proteinshake etter trening, kroppen og musklene trenger påfyll slik at den kan bygge seg opp og ikke brytes ned etter tung styrketrening.


Topp / Tights (sponsede lenker)

Jeg var så kreativ at jeg nok en gang slo til med speltlomper og fisk til middag. Det er jo så godt - tror aldri jeg kan bli lei! Jeg måtte lage en rask middag for å komme meg videre til spillkveld med fine jenter, med dårlig tid er ingen unnskyldning for å spise dårlig mat. For variasjonens skyld gikk jeg for torsk i går, og lagde en utrolig god guacamole for å få sunt fett inn i måltidet. Jeg kan ikke fordra kokt torsk, men stekt i panna med krydder synes jeg det er kjempegodt. Spesielt når man kan spise det sånn som dette:


Guacamolen er enkelt og greit laget av en avocado, miracle mayo, en kinesisk hvitløk og litt rød chili etter smak. Miracle mayo smaker faktisk ingen verdens ting, men den gjør at det blir mer av guacamolen og gjør konsistensen mye bedre etter min mening. Du finner den her og hvis du bruker koden SIV084 får du $10 rabatt på første bestilling. Til vanlig pleier jeg å tilsette mager kesam i guacamolen min, men dette er en fin og kalorifri erstating på diett. Mos avocadoen med en gaffel, press hvitløk og chili i en hvitløkspresse du blander inn 3-4 ss av miracle mayo. Bruk gjerne halve boksen hvis du lager guacamolen med mager kesam. Så er det bare å tilsette en klype av salt og pepper, gjerne litt sitronsaft hvis du har, rør godt og server :) Denne guacamolen er så god at skåla fort blir borte!
I dag skal jeg ha fri fra styrketrening - og det blir faktisk godt! Kjenner kroppen trenger å lade opp litt sånn at jeg er klar til å gi max neste uke. Jobb, cardio og poseringstrening står på planen, forhåpentligvis rekker jeg å slappe av litt ute i sola også. Viktig å nyte sommeren for det den er verdt :) Ha en fin dag!

Tirsdagstrening og diett-tips

Dagen min startet med morgencardio ute i sola - det er den beste måten jeg vet å starte dagen på. Det gir god energi utover dagen og er virkelig en oppkvikker for kropp og hjerne. Morgencardio er vanligvis rask gange eller jogging for min del, innimellom slår jeg til med intervaller. I dag ble det rask gange, beina hadde ikke helt lyst til å løpe etter mila mi enda. Rask gange er likevel super trening på morgenkvisten, jeg svettet ca. 50 minutter i sola før jeg kom hjem igjen.

 

Jeg begynte sent på jobb i dag og hadde derfor litt bedre tid enn vanlig til å lage meg en stor og god lunsj. På jobb blir det ofte så enkelt som havregrøt med cottage cheese og mandler, men i dag ble det litt mer luksus. Jeg stekte laks i panna med salt, pepper og presset hvitløk. I mellomtiden kokte jeg ris og kuttet opp salat. Jeg synes egentlig ikke ris er så veldig godt, det smaker jo ingenting og jeg er glad i smak. Derfor lager jeg ofte karriris, som er så enkelt som å tilsette karripulver ved slutten av koketiden og røre godt. I tillegg liker jeg å ha dressing på salaten, og på diett bruker jeg kalorifrie varianter fra Walden Farms. Jeg har tatt bilde av favorittene mine, og til laks er det Honey Dijon som gjelder. Disse dressingene er faktisk så gode at jeg gjerne bruker de selv når jeg ikke er på diett også! Så er jo småpakkene supre å ha med i veska, diett-tips fra meg til dere :)

Italiensk, Honey Dijon, Thousand Island og Creamy Bacon. Bruker du koden SIV084 ved første bestilling får du $10 avslag.  

Jeg trente før jobb også, i dag var det lett beindag, skuldre og armer som sto på planen. Hver økt har gått bedre og bedre og i dag var ikke noe unntak. Selv om det er mange øvelser på denne økta tok den ikke mer enn en time å gjennomføre. Jeg var selv fornøyd med økta mi som så slik ut:

Knebøy 2 x 10, 55 kg

Smal beinpress 2 x 12, 100 kg

Ettbeins beinpress 2 x 15, 40 kg

Liggende lårcurl 2 x 15, 5 kg hver fot

Sidehev med manualer 3 x 15, 6 kg

Upright rows 2 x 8, 22,5 kg

Bicepscurl med manualer 3 x 12, 7,5

EZ-curl 3 x 8, 22,5

Frankpress 3 x 8, 27,5 kg

Nedpress med tau 3 x 12, 30 kg

Etterpå ventet velfortent påfyll med sjokoladeprotein og riskaker. Jeg blander proteinet mitt meg bittelitt vann og tilsetter søtning før jeg smører det på som pålegg. Ikke helt nugatti - men nesten!Ha en fin tirsdagskveld da dere!

Superhelg


Fredagsflex og fredagstaco må til - det er en av de beste måtene å starte en helg på. Jeg hadde en kjempekoselig fredagskveld med venninner og en liten tur ut for å sjekke utelivet i Trondheim. Gøy kveld hvor det eneste jeg gjorde annerledes enn de andre jentene var å bytte tortillas med speltlomper og vin med Pepsi max. Og å flexe i kjole selvfølgelig, men er man miljøskada så er man miljøskada - haha! 

Litt sjokoladecravings er vel heller ikke uvanlig når helgen kommer, da gjelder det å ha gode alternativer. Jeg lagde en iskaffe med sjokoladesmak og koste meg med den i sola før jeg dro videre på trening. For å lage den koker jeg opp bittelitt vann og heller i et glass. Deretter tilsetter jeg 1-2 ss med pulverkaffe som jeg rører godt ut. Ca 1/2 scoop sjokoladeprotein, stevia english toffee, kanel og vann ristes godt sammen i en shaker før jeg heller over i glasset. Rør godt sammen og smak til sånn at den blir passe søt, gjerne tilsett isbiter og topp med kanel. Så er det bare å kose seg, denne er perfekt både før og etter trening, eller bare for kosens skyld.


Jeg har også gjennomført ukas siste styrkeøkt på Kaliber, kjørte tungt på både bein og skuldre. Jeg hadde gruet meg til denne økta, men det gikk faktisk over all forventning! Igjen økt jeg i alt, og det er så gøy å bli sterkere. Verdens beste følelse er å løfte opp noe tyngre enn hva jeg har gjort før, det kan liksom ikke beskrives hvor godt det gjør. Motivasjonsboost til den nye uka med trening som venter på meg! Gårsdagens økt så slik ut:

Knebøy 2 x 3, 72,5 kg

Knebøy 2 x 3 ( ca. 70% av første løft) , 55 kg

Hipthrust 3 x 8, 75 kg

Sumo beinbress 4 x 15, 140 kg

Rotator cuffs

Skulderpress med manualer 2 x 8,17,5 kg

Sidehev i kabel 2 x 12,  5 kg

Omvendt pecdec 3 x 10, 20 kg


Etter økta var jeg sliten jente, men det er verdens beste følelse å være sliten etter ei god styrkeøkt. For min del betyr det at jeg har gitt alt, og at jeg virkelig kan ta kveld med god samvittighet. Ettersom lørdagsmiddagen var så enkel som en pakke hamburgerrygg, speltlomper og ferdigsalat var det virkelig på sin plass med en stor og diger kveldsmat. Jeg lagde grøt i mikroen av havregryn, stevia english toffee, vann og frosne bær. Ettepå blandet jeg inn en scoop sjokoladeprotein, en boks cottage cheese og toppet med rosiner. Sa du NAM?! Det sa i allefall jeg, denne skåla med muskelmat var så stor at det nesten rant over av godsaker. Lørdigg :)


Jeg er fortsatt mett etter denne jeg jeg sitter med en kaffe i sola. Nyter en rolig morgen før jeg skal ut på tur i skogen med Ayla. Godt å komme seg ut mens jeg kan, mye av dagen skal brukes på maling av soverom for jeg flytter nemlig inn med ei god venninne neste uke :) Rødt rom skal bli til lyst rom - litt av et prosjekt! Kvelden blir innholdsrik med intervalltrening på Maxpuls, formsjekk med coachen og poseringstrening. Lover å fortelle hvordan det gikk så fort som mulig :) NYT søndagen Norge - lad opp til en ny og herlig uke!

Spicy omelett og tirsdagstrening

Omelett er alltid snadder - og det kan lages på så mange forskjellige måter. Jeg gikk for en spicy vegetar variant i dag, og denne ble farlig god. 4 hele egg, litt vann, 1/2 presset hvitløk, 1 finhakket chili, litt salt og cherrytomater ble blandet godt sammen og stekt på middels varme i panna. Toppet med ruccola, agurk og oregano ble dette virkelig et festmåltid. Det fine med omelett er at det er veldig enkelt å lage - i tillegg til at egg er veldig mettende. Holder magen fornøyd i flere timer fremover :) Magen min var i allefall fornøyd frem til dagens treningsøkt hvor jeg trente lett bein, skuldre og armer sammen med fine jenter. Med "lett" mener jeg flere reps og mindre belastining, men økta er likevel langt i fra lett! Jeg var supersliten da jeg gikk hjem etter økta, men godt fornøyd med dagens innsats. Økter i så godt som alle øvelsene hver gang - gøy å se fremgang og at musklene reagerer så godt på å begynne å trene igjen!

  
Avsluttet økta med 3 x 15 repetisjoner på nedpress med tau i t-skjorte og tights fra Better Bodies. (sponsede lenker)

Gikk hjem fra gymmet i solsteken og gledet meg til kveldsmaten min, som ble en stor og god powerbowl! Havregryn, sjokoladeprotein, cottage cheese og banan er mat for slitne muskler. De trenger mat for å restiturere seg, helst så fort som mulig etter endt trening. Jeg danderte først ganske så fint for et bloggbilde...

 

...men egentlig liker jeg aller best å blande alt sammen sånn som dette! Det er smaken og ikke utseendet som teller, ikke sant? Dette var iallefall supergodt selv om det kanskje ikke ser sånn ut på det nederste bildet! En annen ting musklene og kroppen trenger for å restituere seg er søvn og hville, så nå skal jeg lukke øynene og lade opp til en ny og sporty dag i morgen :) 

Helgekos i bilder

Ukens siste beintrening er over og det klager jeg virkelig ikke på! Disse lårene får virkelig gjennomgå for tiden, no pain no gain heter det vel så jeg får bare kjøre på! Når det er helg er det viktig å kose seg litt ekstra synes jeg, også på diett. Etter dagens treningsøkt dro jeg hjem for å spise IS. Sunn is selvfølgelig, som er superenkel å lage. Frossen banan i skiver, sjokoladeprotein og litt stevia er alt du trenger. Bland alt i en bolle, tilsett bittelitt vann og miks sammen. Funker med både kjøkkenmaskin og håndmikser, godt blir det uansett! Topp med noen ferske bananskiver eller denne sjokoladesausen som jeg brukte. Perfekt etter trening og perfekt helgekos!  


Ellers har jeg brukt helgen til å være mye ute i skogen med Ayla. Det er så godt å komme seg ut i frisk luft, og det er så godt å være ute i norsk natur! Det gj;r meg så glad, kan ikke gjøre annet enn å smile til kamera mens Ayla er mer opptatt av å få tak i godbiten jeg har på lur. Viktig med bestikkelser til bildetaking! Matvrak akkurat som mammaen sin godjenta mi, haha.Jeg har selvfølgelg også spist taco, helgen er ikke det samme uten! Ferske grønnsaker, stekt løk, karbonadedeig og speltlomper er oppskiften på et perfekt måltid i mine øyne. Hvis du avslutter måltidet med norske jordbær har du perfekt dessert også, det blir nemlig ikke bedre!Nyt resten av søndagen og lad opp til en ny og fantastisk uke alle sammen! 

Diett og hverdag

God morgen! Det er torsdag og vi er allerede godt inne i uka, jeg har helt glemt hvor fort hverdagene går hjemme. Med jobb, trening, matlanging, venner og familie har bare uka flydd forbi. Jeg har så smått begynt å komme inn i de gamle rutninene mine igjen, men jeg merker at det vil ta litt tid før jeg klarer å omstille meg. Er jo vant til å ha 24-timer i døgnet hvor jeg gjør hva jeg vil! Storhandling er en fin rutine, sparer både tid og penger. Dietten min er foreløpig veldig snill i mine øyne, og matvarene som står på dietten min nå ser slik ut: 

Protein: Karbonadedeig, kylling, torsk, svinefilet, tunfisk, kalkun, proteinpulver, cottage cheese, mager kesam og egg

Karbohydrater: Frukt, grønnsaker, bær, rosiner, riskaker, potet, søtpotet, ris og speltlomper

Fett: Mandler, egg, omega-3, avocado og kokosmelk  

Det går finfint å være på denne dietten, jeg har jo til og med speltlomper på den! Jeg var flink jente og lagde matpakker for flere dager på tirsdag, men hva hjelper vel det når jeg glemmer de igjen i kjøleskapet hjemme? Haha, det det som nevnt litt tid å komme inn i ting, men snart har jeg nok det hele på plass igjen. Fikk handlet en diettvennlig matpakke på butikken også, så da er jo ingen skade gjort :) 

Dagens matpakke er i allefall pakket og klar i veska , den beståt av egg, salat, epler, kyllingskinke og tomat. Jeg hadde styrkefri i går og derfor ingen treningsbilder og dele med dere, men jeg har et fint turbilde :D Håper dere alle har en strålende torsdag! 


Torsdagskyss fra meg til alle dere :D

It's time for Africa

God fredagskveld alle sammen! Vi er endelig fremme i Cape Town etter en veldig lang reise. Ny verdensdel og den aller siste etappen av turen vår, hoppende glad for det :) Sør-Afrika, Namibia, Zimbabwe og Botswana skal utforskes før snuten vendes hjemover. Det første vi gjorde etter et sittestillende døgn på reisefot var å dra ut for og utforske litt. Vi gikk en rolig langtur langs strandpromenaden, utrolig vakkert ! Det er så rent, moderne og fint her - og når jeg ser ut ruta fra rommet vårt kunne jeg like gjerne vært i USA akkurat nå. Og selv om jeg gleder meg veldig til å se det "virkelige" Afrika trives jeg veldig godt i denne byen allerede. Bladene er på engelsk igjen og de selger havregrøt hvor man får velgw innhold selv på kafeene her, det må man jo bare elske!

Siden sist har jeg spist mye god mat og fått inn en del treninger. Viktig å utnytte det mens jeg kan - snart venter teltlivet på meg :) Vi fant noen supersøte valper på den ene cardioturen vår, og jeg smeltet totalt. Det er faktisk bare EN liten uke til min egen valp skal bli født, jeg gleder meg så utrolig mye til å få en liten rottweiler inn i familien! Puppylove :)

Over er gårsdagens kveldskos på senga, jeg får aldri nok av frukt! Nå skal jeg ta tidlig fredagskveld, opp for å jakte på sovepose i morgen tidlig :) Litt dårlig kvalitet, men under har jeg lagt ved reiseruta vår for de neste 24 dagene. Gleder meg så utrolig mye til denne delen av den utrolige reisen vår - it's time for Africa :D

Kano & fredagskos

Heihei :) Vi har vært ute i bushen de siste dagene, og derfor har det vært dårlig med oppdateringer. Dagene har gått med til å padle kano i Noosa Everglades og kveldene koste vi oss ved leirbålet. Veldig avslappende og herlige dager, kan ikke klage på annet enn myggen ;) Herlig med natur og frisk luft! Padling var tyngre enn jeg trodde og jeg kjente det godt i både skuldre og armene etter noen mil på elva. Eksta trening sier jeg ikke nei takk til - trening gir mening vet dere :D Spesielt godt er det når man kan slappe av på en strand etterpå:

Etter noen dager med simpel kost på camping slo vi virkelig til med taco i går kveld. Fredagstaco står kanskje på menyen hjemme hos dere og? ;) Husk å velge sunnere alternativer som ingredienser - det er så lite som skal til :) Jeg brukte fullkornslefse, karbonadedeig, grønnsaker, mozzarella, hummus & salsa, og det var utrolig godt! Taco er jo alltid godt, men på backpacker-diett smaker det helt fantastisk med ordentlige måltider :) Mesteparten av tiden er det knekkenbrød og tunfisk som gjelder, slår til med makrell i tomat noen ganger og. Spennende saker ;) Det er i allefall mye bedre enn hva majoriteten av de andre på hostellene spiser, hvor menyen består av nudler og loff. Jeg har heller et høyere matbudsjett og et lavere drikkebudsjett. Mye mer fornuftig ;)

Siden det er fredag slo jeg til med sjokolade Philadelphia også, smaker nesten akkurat som hjemme! Bittelitt bedre med Freia, men denne gjør seg som fredagsdigg den og ;) Supert for en sjokoladeelsker og søtmons som meg! Vil også ønske alle som skal konkurrere i helga LYKKE til! Spesielt til dere fra Kaliber :) Kjenner virkelig trenings- og konkurransesavnet når jeg ser alle bildene som blir lagt ut. Gleder meg til det er min tur også. Gjett om det blir game on når jeg kommer hjem igjen! En annen ting jeg savner er kjæresten min, så her kommer et sukkersøtt bilde helt til slutt :) 

God helg alle sammen!

Riverrun & kosemat

Vi har virkelig kost oss og slappet av de siste dagene i Melaka. Det er som nevnt en utrolig fin liten havneby, men det er ikke så mye aktiviteter man kan finne på her. Vi har derfor sovet lenge, kost oss med mye god mat og virkelig tatt livet med ro. Sushi og frozen yoghurt med digg topping er blandt tingene som har blitt med hjem og spist forran tv-skjermen med filmmaraton. Godt med noen dager som dette på reise også :)

Med lite på dagsagendaen har jeg selvfølgelig hatt tid til å trene! Over ser dere bilde av en veldig fornøyd jente forran elvepromenaden her i byen, den er ca. 9 km lang og perfekt til morgencardio. Det går rivercruise for turister hele tiden, men riverrun passer bedre for meg! Perfekt måte å starte dagen på uansett hvor man er i verden spør du meg. Liker veldig godt at det er fruktboder overalt hvor man får kuttet opp den frukten man vil ha etter endt løpetur, i dag ble det mango og mandariner i posen min :)

Jeg fant det nærmeste man kommer et gym her i byen, et lite treningsrom med 2 gamle smithmaskiner. Heldigvis kan man gjøre mye med en smithmaskin, jeg gikk for disse øvelsene: knebøy, utfall, benkpress, skråbenk, stående roing, sittende skulderpress, nakkepress og upright rows. Avsluttet på gulvet med ulike situps og plankevarianter før jeg gikk glad og fornøyd hjemfor å spise mat. Protein og karbohydrater er det kroppen trenger etter trening, heldigvis er ikke det vanskelig å oppdrive. En boks tunfisk most godt sammen med en banan, og toppet med oppskjært eple. Supergodt, enkelt, og selvfølgelig supersunt!

Hoppende glad etter trening som dere ser, treningsglede! Nå skal jeg pakke sekken, i morgen tidlig drar vi tilbake til Kuala Lumpur. Derifra går ferden til Kina på fredag, det blir utrolig spennende! Må nye varmen her i Malaysia så lenge, snart er det frem med superundertøyet igjen! Ha en god kveld Norge :)

Søndag, søtmons og sightseeing

Søndagskveld og vi er tilbake i Malaysia :) 3 dager i Singapore var nok til å få se det vi ville. Vi er nå i Melaka som er en superkoselig liten havneby. Vi tok sightseeingen sammen med en times joggetur som dagens trening! På veien fant vi en kjekk kar, og jeg måtte bare pose litt sammen med han ;)

Det blir mer cardio enn styrke på turen desverre, men så lenge jeg får brukt kroppen er jeg fornøyd. Det er så godt å svette og kjenne at kroppen jobber, ikke minst føler meg meg bedre, gladere og får mer energi av å trene. Winwinwin :) Mangel på styrketrening + at jeg ikke lenger tar kreatin har gjort at jeg har krympet litt, men jeg passer iallefall på å være flink til å spise. De fleste backpackere har et lavt matbudsjett, og lever på billig pasta og nudler mens de har et høyere alkoholbudsjett. Jeg har det motsatte, og sørger for å få i meg sunn og proteinrik mat :)

De har ikke cottage cheese, skyr eller kesam her, så gresk yoghurt har blitt erstatningen min. Veldig godt med frukt i, eller i havregrøten! Spesielt med cashewnøtter og dadler på toppen, jeg mener det virkelig når jeg sier at det må prøves. Supergodt sammen :)

Vi er flinke til å smake på nye ting, minst en ny om dagen er målet vårt.I går vandret vi rundt på marked i Chinatown og smakte på ulike bakverk, kaker, frukt og matretter. Gøy å smake så mye nytt, men noen ganger er det gode gamle knekkebrødet best. Med makrell i tomat, eple og te skulle man nesten tro vi var hjemme i Norge igjen! Så har vi endelig funnet litchi, jeg har jo forvekslet den med en annen frukt som heter rambutan hele turen. Personlig liker jeg rambutan bedre, den er søtere og jeg er jo en søtmons! I varmen er det ikke annet enn frukt som frister til snacks, derfor er det enda godt de har så mange varianter her nede! Rolig søndagskveld her i Malaysia, lader opp til ny uke med trening og nye opplevelser :D

Lathans og julegave

Denne helgen har jeg vært en skikkelig lathans. Nok en arbeidshelg, og da er det så alt for fristende å bare slappe av når jeg kommer hjem fra jobb. På hver dagene har jeg med bagen og trener rett etter/før jobb - da vet jeg alltid at treninga blir gjennomført. Men denne helgen var det lengste jeg kom å ta på meg favorittsettet med superundertøy og tenkte at vi skulle komme oss ut på tur. Men så ble jeg og Ayla enige om å holde oss inne  - vannrett stilling i sofaen er undervurdert! Må få inn masse kos med både Ayla, venner og familie nå før jeg drar ut i den store verden  men likevel er det ikke gyldig unnskyldning for å droppe trening ;) Godt uthvilt til ei ny treningsuke etter en avslappende og god helg iallefall!


Helt ærlig har jeg vært en lathans på både blogg- og matfronten denne uka også. Mest fordi døgnet ikke har nok timer, det er mye som skal være i orden til 3. januar. Ikke minst alt som må være i orden til jul :)  Jeg har hatt flere dager uten matpakke enn med - det er ulikt meg det! Men heldigvis har jo butikken mange sunne alternativer, det er ikke noe problem å spise sunt selv om man er i farta! Salatbarer og frukt/grønnsaker finner man i de fleste butikker - og hod meg går det som oftest i meieriprodukter de dagene jeg ikke har med mat. Under ser dere noen av ukas måltider som var  gode, sunne, enkle og billige: 1. Skyr med mandler og peanøttsmør. 2. Speltlomper, kankunfilet, philadelphia og mandariner (Nei, pepperkakeboksen oppe til venstre er ikke min - jeg skal bake egne ikveld :D ) 3. Cottage cheese, funlight, mandarin og banan.  4. Skyr frukt og mandariner.

Jeg er på jobb i dag også og hadde store planer om å ha med matboks. Den planen fungerte ikke og derfor bar det på butikken for å handle lunsj igjen :) Mager kesam, fun light og mandariner var på menyen i dag. I pappfat og med plastikkskje - fancy greier ser dere ;)
Det er 2. søndag i advent og det betyr at jeg deler ut to nye gavekort på 500 kr fra X-life! Ny søndag = ny sjanse for å vinne, julegave fra meg til dere :) Alt du trenger å gjøre er å dele dette innlegget på Facebook, og kommenter under når det er gjort :) Trekker vinneren i morgenkveld - lykke til og ønsker dere alle en riktig god søndag!Yndlingsparkas og alt du trenger til julebaksten!

Jeg pleier å elske mandager, men denne gikk ikke helt som planlagt. Fortsatt dårlig form og jeg måtte holde meg hjemme fra jobb, men heldigvis kjennes det mye bedre nå :) Vært ute på en aldri så liten luftetur i ruskeværet også. Godt for både kropp og hode med litt frisk luft :) Jeg elsker denne parkasen fra Röhnisch både til cardio i kulda og hverdagsbruk. Den er så fin! Viktig å matche med skjerf og lue fra samme merke ;) Værgudene får si hva de vil - jeg holder meg uansett varm innpakket i dette!

Jeg holdt meg i senga i gårkveld og mesteparten av dagen i dag, og heldigvis fikk jeg besøk av verdens beste sengepartner! Ikke verst å ligge småsyk i senga når denne jenta krøller seg inntil meg :)Julen nærmer seg med stormskritt, og de fleste har kanskje begynt å tenke på julebaksten. Jeg liker å holde denne sunn også, og lager derfor mine egen julebakst. Det handler overhodet ikke om å være fantatisk, men at jeg faktisk liker å bake og føler meg dårlig av å spise store mengder sukker, smør og hvete. Men store mangder julebakst vil jeg jo selvfølgelig ha - og derfor er det så godt at det finnes alternativer til disse matvarene :) Både jeg og andre bloggere kommer nok til å legge ut en del oppskrifter fremover, og under har jeg samlet de viktigste ingrediensene i tillegg til proteinpulver jeg mener man behøver for å kunne bake sin egen, sunne jukebakst. 


Mandelmel, sukrin, sukrinmelis, peanøttmel, kokosmel, fiberfin, stevia english toffee og stevia vanilje.

Du finner alt dette hos X-life eller Iherb, bruker du koden SIV084 på Iherb får du $5 rabatt på første bestilling. Lurer du på hvordan du skal bestille fra Iherb kan du lese min guide til dette her. Har du disse ingredensene i skapet er det bare fantasien som setter grenser, da kan du lage så utrolig mye sunt og godt bare ved å tilsette "vanlige" matvarer som egg, melk, mager kesam, havregryn og cottage cheese. Julen er virkelig en tid for å kose seg, og jeg gleder meg til å kose meg med god samvittighet med masse småkaker :) Orker du ikke bake selv eller ikke kan kjøpe ingrediensene over er disse ferdigmiksene knallkode alternativer, kan brukes både til kake, muffins eller kjeks!Jeg vet at disse ingrediensene er dyrere enn det man får kjøpt  dagligvarebutikken, men i mine øyne er det uten tvil verdt det. Jeg skal kose meg ihjel julen - uten å måtte gå opp en buksestørrelse til 1. januar ;) Anse det som en førjulsgave til deg selv - fordi du fortjener det :D Hvis du f.eks er så heldig å få adventskalender kan du tipse om at dette er ønsker til å ha oppi pakkene. Ser ingen grunn til å ikke spise sunt selv om det er jul bare en gang i året ;)

 

Morgencardio & gladjenteGod morgen :) Jeg akkuat kommet inn døra etter en helig runde med morgencardio. Ca.1 time rask gange ute i vintervær gir virkelig en frisk start på dagen! Da er det godt å ha varme klær, er så glad i rosasløyfe-serien fra Craft - fine, feminine, varme og støtter en god sak :) Nå skal jeg spise litt før jeg tar turen til Kaliber for dagens styrkeøkt, kveldsvakt på jobb i dag og da må treningen gjøres tidligere på dagen. I dag er det bryst, skuldre og triceps som skal tynes, selv om jeg merker at alle de muskelgruppene allerede jamrer etter gårsdagens tabata-treninig på Maxpuls. Tenkte å filme neste økt der slik at dere får se hvor bra det er! :) 

Over ser dere gårsdagens middag, stekt torsk og asparges. Det er undervurdert mat, for det er jo faktisk dødsgodt :) Tror nok heller bare at folk blir utrolig lei av det på diett, men når man kan spise litt mer valgfritt smaker dette nammis. Torsk er som kjent supermat på diett, utrolig bra næringsinnhold, magert og metter. Dagens lekse: spis fisken din! Jeg lagde like gjerne fire porsjoner slik at jeg har matbokser noen dager. Orker ikke å stå på kjøkkenet hver eneste dag, da tar jeg heller et par ganger i uka hvor jeg steker  MYE mat. 
Etter trening spiser jeg alltid en større mengde raske karbohydrater for å fylle opp musklene, i går ble det varianten over. Blandet sjokoladeprotein og PB2 med litt vann, smurte det over riskaker og toppet med litt sukkerfritt syltetøy. Gjør både smaksløkene og musklene glad :) 

Over til ting som gjør jenta  veldig glad! Jeg lovte jo å fortelle det aller beste med hele me-week, og det var uten tvil besøket mitt hos ElinKlinikk Stokkan. Fått mer volum i leppene med restylane, det er jo nesten et år siden jeg var der sist så nå var det virkelg på tide! Restylane inneholder jo et naturlig stoff i kroppen, og effekten forsvinner at seg selv gradvis etter ca 6 mnd. Føler meg så mye bedre etter hvert besøk hos Elin, synes det gjør så mye med det totale utseende mitt. I tillegg er det godt å vite at man er i trygge hender i sikkerhet om at man ikke ser ut som en and etterpå ;) Superfornøyd med min nye look - happy girl!NÅ venter Kaliber, GOGOGO :) Ha en fin dag alle sammen!

Intervall, energi, hår og pizzapartyGooood fredagskveld :D  Dette var litt av et tidspunkt å blogge på tenker dere kanskje, men jeg har så utrolig mye energi om dagen! Så mye energi hadde jeg etter at jeg var ferdig på jobb kl 22 ikveld måtte jeg ta en fredagsdate med mølla. 4 x 4 intervaller ble gjennomført lett som en lek og jeg var mildt sagt svett etterpå. Som dere ser av kaloriene (jaja, jeg vet det ikke er nøyaktig) kreves det en god del intervalløkter for å svette av seg en tur på byen. Bare EN margarita inneholder ca 750 kcal per drink, eller to intervalløkter - for å si det på en litt annen måte :) Nå sier jeg ikke at man skal bli totalt avholds, bare at det kan være lurt å tenke over at flytende kalorier er kalorier det og!

Over til all denne energien min, jeg tror nemlig det har sammenheng med me-week å gjøre! Når jeg føler meg bra smitter det over på hele kroppen og humøret - som gjør at energinivåene mine stiger. Altså må jeg vel bare fotsette å gjøre ting for meg selv hele tiden :) Før jobb i dag var jeg hos superflinke Randi Annette hos Headmasters på Olavskvartalet som sørget for at mitt brusete og slitte hår nå er friskt, sunt og glansfullt. Jeg er jo superopptatt av å holde resten av kroppen sunn, og da er det selvfølgelig viktig å inkludere håret også! Håret er jo en viktig del av oss det og - som fortjener å bli tatt vare på på lik måte som resten av kroppen. Følte meg som en ny person etter å ha blitt både dullet, pleiet og stylet i de beste hender i dag :)

Må legge ved et bilde av meg og  superhyggelige Randi for å bevise at jeg eier noe annet enn treningsklær - selv om det er det jeg trives best i ;) Me-week er som dere kanskje har skjønt noe jeg vil anbefale alle. Det trenger ikke nødvendigvis å være en tur til frisøren eller solariumet, men bare det å gjøre ting for deg selv som gjør at du føler deg bedre. Du fortjener det nemlig! Kall meg gjerne overfladisk, men jeg fungerer iallefall sånn at jeg føler meg bedre med meg selv når jeg føler at jeg ser bra ut. Regner med flere kjenner seg igjen i den og jeg kan med hånden på hjertet si at jeg følte meg mye bedre da jeg spaserte fornøyd ut av frisørsalongen i dag :) Små gleder i hverdagen som er så viktige. 

Over til noe helt annet, her kommer tidenes inspirasjon til pizzaparty! Helg er jo høysesong for pizza, og under har jeg samlet de aller fleste av mine favoritt-pizzaer. Sunne, gode og perfekt som helgekos! Smaker mye bedre enn usunn pizza, føles mye bedre for kroppen og er mye bedre for formen :) Oppforderer alle til å prøve minst en av disse i helgen - selv skal jeg lage den hvite i morgen, YUM! :D

Pestopizza - oppskriften finner du her.


Hvit pizza - oppskriften finner du her.Tidenes proteinpizza - oppskriften finner du her.

Speltlompepizza - oppskiften finner du her.Thai chicken pizza - oppskriften finner du her.Nå må jeg vel finne senga selv om trettheten uteblir - alarmen ringer om 6 timer og en ny dag med jobb og trening venter. GOD HELG :) 

Du skal holde hviledagen hellig

Søndag, nydelig vær og treningsfri. Selv om jeg elsker å trene er det viktig å legge inn dager uten trening, slik at kroppen får tid til å hente seg inn igjen. Restitusjonen er viktig for at nedbrutte muskler får bygge deg opp igjen - og det var akkurat det jeg trengte i dag. Har hatt en digg søndag med andre ord, og Trondhjem har virkelig blitt til et winter-wonderland i løpet av noen få dager. Jeg håper bare det holder seg sånn, elsker snøen og vil derfor få med meg mest mulig vinter før jeg reiser i januar :) Vinter er jo så herlig, snømenn, akebrett, ski og ikke minst lange turer ute i den friske lufta. Tok en sånn tur i dag, ute i 8 minusgrader med bestevenninna og Ayla. Gikk en time i raskt tempo, det går liksom ikke an å slakke ned på farten når det er kaldt - må jo holde kroppen i gang!Velfortjent sofatjeneste med godjenta etter tur og en  veldig bra treningsuke bak meg :) 

Ettersom lørdagsmiddagen bare ble knekkebrød følte jeg at jeg måtte slå til med noe litt bedre i dag. Valget falt på taco, kanskje ikke så kreativt - men veldig, veldig godt :) Med grove lefser, karbonadedeig og kesamdressing er taco absolutt ikke noe usunt matvalg og kan derfor nytes med den aller beste samvittighet.
Treningsbagen er pakket, cardiomusikk er nedlastet, matpakkene står i kjøleskapet og jeg er med andre ord HELT klar for ei ny treningsuke! God natt alle sammen :) 

Fredagsfølelse

GOD MORGEN :) Det er fredag og helg om ikke veldig mange timer! Selv om jeg jobber hele helga får jeg virkelig den der fredagsfølelsen likevel, og har troa på at dette blir en skikkelig bra fredag :) Først jobb, så drar jeg direkte på dobbeløkt Maxpuls før  kos med jentekveld. Gleder meg trening allerede kjenner jeg, det er jo så gøy! Kan virkelig ta fredagskveld med god samvittighet når jeg er ferdig med tabata og maxfit kl 19 :)
Dette er gårsdagens kveldsmat - en stor skål bringebærfluff med tykk vaniljesaus over. Sausen er enkelt og greit laget av vaniljeprotein, sukrinmelis og noen drpåer stevia vanilje + vann til du får riktig konsistens. Alt for godt til å ikke spises hver kveld :) Kassein protein er best å bruke for å få riktig konstistens på fluffen, og samtidlig passer det jo mye bedre til kveldsmat da kassein tas langsomt opp i kroppen.

Over til noe som blir fort tatt opp i kroppen - nemlig riktig næring etter trening! Noen er kanskje lei av å lese det, men jeg må bare gjenta meg selv her. Kroppen trenger PÅFYLL etter trening. Jeg spiser alltid raske karbohydrater rett etter trening, enten i form av riskaker eller rosiner. Risbollene mine ble en favoritt i sommer, men nå jeg jeg blitt hekta på rosiner. Søte, gode og perfekt som rakst påfyll etter ei tung styrkeøkt. Her er ei brun og blid jente i garderoben etter styrkeøkta mi på Kaliber i går:NOM :D

 Vil minne alle om at jeg trekker vinneren av konkurransen om å vinne produker til 1000 kr fra X-life i morgen ettermiddag - så det er fortsatt mulighet til å være med :) Hvis dere ikke har like god fredagsfølelse som meg, så tenkte jeg å legge ed min favoritt innen cardiolåter for tiden :) Enjoy og GOD fredag alle sammen!

Hvordan unngå cravings

Jeg nevte i forrige innlegg at jeg skal starte på en mini-diett for å bli i bedre beachform til januar. Fikk inn en del spørsmål om hva jeg skal spise, endre hvor mye jeg skal spise osv, og sannheten er at jeg nesten ikke skal gjøre noe i det hele tatt. Jeg holder meg alltid til vanlig sunn mat i ukeadagene, men har hatt spisedag på lørdag og ofte har det blitt søndag også. Det jeg enkelt og greit skal gjøre er å kutte ut disse - for det kan gjøre mye skade hvis man bare skuffer innpå fordi det er  "lov."  Det går selvfølgelig fint an å legge inn spisedager/refeeds effektivt, men det kan jeg heller skrive litt mer om senere. Det jeg tenkte jeg skulle skrive litt om nå var cravings - noe vi alle får innimellom og mine tips til å unngå de. Jeg er ei typisk all or nothing jente, som regel spiser jeg aldri godteri men hvis jeg først skulle finne på å gjøre det - ja da går det fort ned en plate med 200 g sjokolade, en boks is og en pose nøtter. Smart? Nei. Føler jeg meg bra etterpå? Nei. Er det verdt det? Nei. Vet at det finnes mange sjeler der ute med samme problem - så her er i allefall mine tips for å unngå å gå på en smell.

1.  Ikke ha usunn mat tilgjengelig. Ta en runde i skapene dine, og kast mat full av sukker og fett slik at du ikke har noe å kaste deg over når cravingsene dukker opp. Under dette punktet vil jeg også nevne at de valgene du tar i butikken er utrolig viktig, og aldri, aldri handle hvis du er sulten. Da havner det fort ting i handlekurva som ikke skulle ha vært der! 

2. Spis maten din! Hvis du hopper over de vanlige måltidene dine er det mye lettere å hive seg over potetgull og sjokolade enn hvis du faktisk hadde spist det du skulle den dagen. Du har ikke lyst på drittmat hvis du har spist deg mett på ren og sunn mat, derfor er det viktig at du spiser maten din! Og om du skulle bli sulten mellom måltidene, så for guds skyld ikke spis en sjokolade ( Nutrilettbar er sjokolade det og!!) eller noe annet dritt, spis heller frukt/grønnsaker og drikk et stort glass vann. Mine favoritter å ha i veska er ferdigpakkene med minigulrot og sukkererter fra bama - perfekt å småspise på hvis jeg skulle bli sulten mellom måltidene.

 

3.  Hold deg opptatt. Visste du at cravings vanligvis bare varer i mellom 10-15 minutter? Vask klær, gå en runde rundt nabolaget, stikk på trening eller ring en gammel bestemor - og etterpå vil i de fleste tilfellet suget ditt etter noe usunt vært borte. I tillegg er det den berømte kjede-spisingen, hvor du spiser bare fordi du ikke har noe bedre å gjøre. En hel kveld ledig - da er det jo perfekt å lage kake for å så spise hele greia? NEI.  Lag matbokser til de kommende dagene i stedet - mye smartere og mye bedre for fettprosenten!4. Husk følelsen. Denne er delt  to, men det første er at du alltid må huske hvor godt det er å nå et mål. Om det er å stå på scenen i konkurranseform, komme inn i den kjolen du alltid ønsket eller å endelig klage 90 kg i knebøy så husk hvor godt det føles å nå det du har jobbet mot! Ta med deg den følelsen, og bestem deg for at den vil du ha igjen - og det skal du få til denne gangen også! Det andre er at du skal huske hvor dritt du føler deg når du spiser dritt. Hjelper ikke på humøret, selvfølelsen, speilbildet eller lommeboka - så det er virkelig ikke verdt det. For min del blir jeg oppblåst, dårlig i magen og så full av vann at jeg ser ut som en ballong når jeg spiser dritt - og det husker jeg hver gang jeg så mye som ser på en sjokolade nå.5. Kom deg videre. Ok - så sprakk du. Det gjør alle en eller annen gang i løpet av livet. Glem det, gå videre og ikke tenk noe mer på det. 1 måltid vil ikke ødelegge for all den innsatsen du har lagt ned uansett, men hvis du tenker at "nå som jeg først har spist to boller kan jeg like gjerne spise 10 til," da kan det fort bli verre. Husk at det er du som bestemmer over deg selv, og du er mye sterkere enn den cravingsen som kommer snikende. 

6. Finn ut hva som trigger cravingsene dine. Hvis du finner ut hvilke situasjoner som gjør at du får cravings, så er du nødvendigvis mye bedre rustet for å unngå akkurat disse situasjonene! Mat har utrolig me med følelser og gjøre, enten vi vil at det skal være sånn eller ikke. Om du er trist, ensom, sint, stresset eller hva det måtte være - så finn hva det er som utløser suget. Den enkleste måten jeg kan tenke meg er å notere ned hvordan du føler deg akkurat i det øyeblikket du får helt sinnsyk trang til å spise opp hele smågodt-hylla. Hvis du gjør dette hver gang vil du nok etterhvert finne et mønster, noe som gjør at du kan jobbe for å unngå disse situasjonene. Jeg merket det veldig godt forrige uke, da jeg var lei meg og spiste brownies & pizza. Godt der og da - men følte jeg meg bedre etterpå? Nei, heller værre. 

Og helt til sist, cravings kan komme bare fordi du er sulten. Da er det selvfølgelig helt greit å spise, men det skal være MAT. Husk alltid dette:

Hva er dine beste tips for å unngå cravings? 

Kveldskos

God kveld :) Svett og sliten jente som blogger nå - med en velfortjent og stor bolle bærfluff ved siden av meg. Perfekt kveldskos! Frosne jordbær, vaniljekassein og stevia vanilje er all you need :)  Så får du en stor bolle med rosa herlighet, som tilogmed matchet tskjorta mi i dag! Til vanlig spiser jeg fluffen min akkurat som jeg gjør nå, nemlig som dette:


Men innimellom prøver jeg å være fancy og presanterer den som dette ;)

Trente på Maxpuls i dag også, intervall-sirkel trening er vel det mest beskrivende. Pulsen min oppe i 190 i løpet av timen så ingen tvil om at denne typen trening tar på! Elsker at jeg kan kombinere styrke/utholdenhet, så er det så gøy med gruppetimer som virkelig tar på. Aerobic og zumba er virkelig ikke noe for meg, men denne typen trening er både dødsgøy og effektiv :) I morgen er det tilbake til mitt kjære Kaliber, dag 2 av det nye programmet mitt skal kjøres. Det er verdt å nevne at jeg er så støl etter beinøkta på i går at jeg knapt klarte å gå ned trappa til blokka vår i dag tidlig, og mistet nesten bussen fordi jeg gikk trengere enn en 80 år gammel dame. Haha, heldigvis løsnet det med god oppvarming før treningsøkta i dag. Sulten som en ulv da jeg kom hjem, og lagde dette mestermåltidet:


Stekt karbonadedeig, kidneybønner, rødløk, sopp, paprika og sukkererter. NOM!

Nå skal jeg faktisk finne senga snart, opp tidlig for å gå en langtur med Ayla før jobb i morgen. Litt dårlig med bilder av henne nå siden det er så mørkt både på kveldstid og på morgenen, det er virkelig blitt høst!  Legger likevel ved et bilde fra helga, en av de få fine dagene med fint vær vi har hatt i det siste. Verdens fineste jente og cardiopartner har jeg, det er det liten tvil om :)

Natta!

Update og klar for muskelshow!

Superkjapt blogginnlegg coming up - NORWAY OPEN er jo i dag og jeg skal straks nedover til Olavshallen for å hjelpe de fine utøverne på scenen :) Det gledes! Uansett, lagde pai til Kay i går og den er det lenge siden jeg har blogget om! Usannsynlig god, og oppskriften finner du her. 


Siden han hadde bursdag fikk Kay bestemme hvor mye kjøtt vi skulle ha på, og det ble nok for å si det sånn!


Fikk trent begge to og Kay fikk faktisk BEDRE tid enn meg på mila. DET må jeg gjør noe med, i morgen er siste sjanse! Sjokoladekake ble ferdigmix fra Xlife, men jeg lagde også noen skikkelig gode karameller :) Blandet yaconsirup, knust frokostblanding, pb2, peanøttmel og litt stevia english toffee med litt vann og satt i fryseren i ca. 30 min før vi kunne nyte disse:NOM!

Nå drar jeg for å få med meg tidenes muskelshow her i Trondheim, håper å se dere der!!! :) 

Larven-aldrimett

God kveld :) Jeg er hjemme fra jobb og ligger i sofaen med kveldsmaten min - og skal straks finne senga. Trøtt etter en lang dag - men det har vært en god en :) Våknet tidlig og dro på trening for å løpe mila mi. Den tidligere rekorden var 53.31, så gjett om jeg var misfornøyd da jeg endte opp med denne tiden?! 

To fattige sekunder dårligere, og jeg vet jeg kunne ha gjort det bedre om jeg bare hadde begynt å øke tidligere. Må bli like flink til  å pushe meg selv på mølla som jeg er med vektene :) Etter løpinga trengte jeg påfyll og spiste jeg eple, bcaa og kreatin før jeg kjørte ei styrkeøkt på rygg og skuldre. Hadde mye krefter igjen i overkroppen og følgende øvelser ble gjennomført i dag:

Stående stangroing

Nedtrekk

Sittende roing

Enarms roing med manual

Facepulls

Skulderpress

Upright rows

Sidehev

Fronthev

Syklet hjem og var sulten som en ulv etter denne økta! Riskaker og proteinshake gikk kjapt ned og var fortsatt larven-aldrimett og stekte biff med MASSE grønnsaker. Jeg spiser over 1 kg grønnsaker hver eneste dag - hadde ikke overlevd uten! Denne lille porsjonen innehold beskjedne 300 g biff og ca 850 g grønnsaker. Denne larven ble faktisk mett likevel etter å ha spist opp alt :P  En av de fine tingene med periodisk faste er at du kan spise mer enn mannen i huset til middag, haha!

NAM!

Må bare vise dere kvelsmaten jeg nettopp har spist i samme slengen, så utrolig godt - og så utrolig enkelt! 300 g jordbær, 20 g Nanox vaniljekassein og litt vann + noen dråper stevia vanilje blir ved hjelp av en håndmikser eller stavmikser til denne herligeten:
Nå skal jeg legge meg på lading til i morgen - ny treningsdag coming up :) Og ikke minst har verdens beste Kay bursdag om 15 minutter - så i morgen blir det kakebaking og noe digg til middag.  Sunt selvfølgelig, så oppskrifter er å forvente i nærmeste fremtid! Natta :) 

Trondheim calling

JA - det er nå på lørdag og det er fortsatt ledige billetter. De kan kjøpes HER og jeg håper så mange som mulig tar turen nedover til Olavshallen på lørdag! Skulle virkelig ønske jeg sto på scenen sammen med de andre jentene fra Kaliber, men jeg blir å finne bak scenen denne gangen. Gøy blir det uansett - og jeg gleder meg virkelig til å se alle utøverne! De fortjener å bli heiet på - så møt opp og hei for livet :D Trenger du en motivasjonsboost til treninga så er virkelig dette the place to be på lørdag!


Her er gårsdagens velfortjente kveldsmat, etter en tabata-økt på Maxpuls og styrketrening på Kaliber etterpå. Jeg hadde verken vært på Maxpuls eller prøvd tabata før, så jeg regnet ikke med at det ble et problem å være med på det før økta mi på Kaliber i går. Gjett om jeg tok feil! Det var dødstungt, men ikke minst var det kjempegøy og denne jenta ble dødssliten etter beinhard intervalltrening! Veldig lyst å dra tilbake for å prøve mer av timene der, gøy å prøve andre ting enn bare løfting! Powergrøt var på sin plass etter disse øktene, med havregryn kokt sammen med 1/2 banan, kanel og sukrin. Blandet inn en scoop troponin etter grøten var kokt ferdig og toppet med resten av bananen i tillegg til rosiner og tørket eple. Skikkelig påfyll til lagrene med andre ord - og ikke minst dødsgodt!

Fornøyd jente etter trening, husk at det er tilbud på denne longsleeven fra Better Bodies ut september :) Digg å trene i nå som det bare blir kaldere, brrr! Nå skal jeg finne senga opp for å løpe mila i morgen. Håper dere har hatt en bra tirsdag, og at resten av uka fortsetter på samme måte!

Uflaks, søndag og sol

Dere husker jeg skulle sette rekord her om dagen? Det skjedde ikke, fordi jeg klarte å kræsje bilen og kom meg aldri på trening. Strek i regninga både bokstavelig talt og treningsmessig! Tenkte jeg skulle ta igjen rekoden på fredag, men etter halvannen time på jobb begynte jeg å skjelve og kom meg såvidt inn på toalettet  før magesekken vrengte seg. Skjønner ikke hva som skjedde, følte meg helt fin når jeg våknet og har ikke spist noen andre matvarer enn valig så ser ingen grunn til at jeg skulle kaste opp. To dager med uflaks med andre ord, og derfor har det vært dårlig med blogginnlegg også. Men idag føler jeg meg bedre :D Det er søndag, jeg har fri, været er nydelig og to dumme dager er glemt! Startet dagen med en langtur i sola med Ayla, nesten to timer ute i den friske høstlufta gjorde godt for oss begge :)


Etter ca. 10 forsøk ga jeg opp å prøve å holde øynene åpne - ikke bare greit med sol ;) 

Når jeg ikke er helt i form frister ikke kylling, fisk og ris veldig mye. Jeg har ofte lyst på noe godt fordi jeg synes syns på meg selv, og samtidig noe som er bra for magen.  "Trøstemat" kan også være sunn mat - dårlig mat gjør jo bare vondt verre for magen også. Helt alene og uten bil måtte jeg bli kreativ på fredagskveldenn og lagde pizza av det jeg fant i kjøleskapet. Bunnen lagde jeg av havregryn, egg, vann, bakepulver og salt og stekte den for seg selv i ca 10 minutter. I mellomtiden hadde jeg razzia i kjøleskapet, og fyllet ble pesto, philadelphia med hvitløkssmak, spekeskinke, tomat, paprika og purre. Stekte dette videre i ovnen i ca. 10 min til før jeg toppet med ruccola på slutten. Man tager hvad man haver - og den ble faktisk ganske så god om jeg så skal si det selv :) Hadde nok blitt bedre med ost da, alt er jo bedre med det på :DBiola er jo også bra for magen, det har derfor gått ned en del skåler med biola, frukt og frokostblandning i helgen. Husk å sjekk næringsinnholder når du velger frokostblanding, mange av dem inneholder utrolig mye sukker! Selv er jeg veldig glad i denne, som har et lavt sukkerinnhold og smaker digg. 

Det er veld ingen hemmelighet at jeg elsker sjokolade, men når man ikke er helt i form frister det ikke særlig å sette igang med baking på kjøkkenet. Da er mikrobrownie ala Thomas god å ha :D Du blander rett og slett alle ingrediensene under i en bolle, tilsetter litt vann til det blir en fast fin deig. Deretter setter du den i mikroen i ca. 1 min og 20 sekunder. Sjokoladesnadder med ca 212 kcal, 32 g protein 6 g karb og 6 g fett - godt med god samvittighet! 

1 scoop Nanox Orbilox med smak av belgisk sjokolade

3 ts bakekakao

3 ts kokosmel

1/2 ts bakepulver

3 ts sukrin

1 eggehvite


Mikrobrownie og favorittbar!

Nå skal jeg dra på Kaliber for å trene bein, forsiden, baksiden og rumpa skal få gjennomgå. Kommer mest sannsynlig til å ha problemer med å gå trapper i morgen - og det er akkurat sånn det skal være :) Go hard og go home - ikke sant? ;) God søndag alle sammen!

Shopping og rekordsetting

I går var jeg på handletur, og under ser dere litt av hva som havnet i handlekurva mi. Ikke noe "dagens antrekk" med andre ord - men en hel masse proteinkilder og sunn mat :) Her ser dere de vanligste proteinkildene for meg, kylling, laks, torsk, karbonadedeig, mager kesam og cottage cheese. Det trenger IKKE å være dyrt å spise sunt, jeg betalte 280 kroner for 4 kg kylling og til vanlig spiser jeg ca. 300 g kylling hver dag. Da holder de to posene med kylling fra i to hele uker - så ikke skyld på at det er dyrt å være sunn!  Jeg har vært superheldig, og har fått 10 kg laks av verdens beste storebror og i tillegg fikk jeg 30 (!) kg torskefilet i bursdagsgave som en god venn fisket til meg :D Jeg skjønner selvfølgelig at ikke alle har mulighet til å fiske maten sin selv, men det er ingen hindring.  Enkelte matvarer er naturligvis dyrere enn andre, så her gjelder det å velge billige alternativ. First price har gode alternativer på kylling, laks, torsk, tunfisk og karbdeig - og selv om kvaliteten kanskje er litt dårligere på enkelte produkter er det likevel en million ganger bedre enn å velge noe usunt istedet for :)


Superbonus til venste - krabbeklør fra mamman min!

Over til rekordsettingen! Det gjelder selvfølgelig for mil-konkurransen mellom meg og Kay. Jeg har styrkefri i dag og skal straks løpe en mil raskere enn jeg noensinne har gjort :) Hvis jeg skriver det på bloggen - da det jo være sant, så jeg gleder meg til å se hva tiden blir! Supertriks for å motivere meg selv, kan jo ikke ikke klare ny pers nå. Tenk for et nederlag å måtte skrive i neste innlegg at jeg ikke klarte det?! Skjer ikke. Selv om jeg har verdens beste lesere og vet dere ville vært glad i meg selv om jeg ikke skulle klare dere - så lover jeg å ikke skuffe dere :DMorgensmil fra gladNora klar for løping og lei-av-å-bli-tatt-bilde-av Ayla :D

Flex og fôr

God kveld alle sammen! Nå er det lenge siden jeg har flexet, har vel levd litt i denial både med tanke på form og følelsen av lite muskelmasse. Men i dag - I swear - så dukka det opp ei blodåre under treningsøkta mi! Veldig fornøyd med det, og veldig fornøyd med at jeg har begynt å løfte tyngre vekter igjen. Styrken kommer seg sakte men sikkert, og forhåpentligvis gjelder det samme for kondisjonenen også! Tenkte å løpe ei mil igjen i morgen og se hvordan det går, håper på bedre tid enn sist!


Svett og sliten konstaterer jeg smilende at det finnes fortsatt litt muskler langt der inne!

Etter trening er det klart for påfyll av energi. Først en stor prosjon havregrøt med sjokoladeprotein og bjørnebær, I <3 carbs!

Etterfulgt av et forsøk på panert torsk stekt i panna. Det gikk ikke helt etter planen, tror det må inn i ovnen for at jeg skal få det som jeg vil utseendemessig. Men smaken ble god da :D Jeg dyppet torskefiletene i en blanding av havremel, mandelmel, hvitløkssalt og pepper før jeg stekte de, og de 3 filetene endte opp i tusen småbiter. Kan ikke få det som jeg vil hver gang ;) 

Dessert må jo også ei jente ha - jeg gikk for kasseinfluff av dette vaniljeproteinet og bjørnebær. Litt ekstra protein og sukrinmelis som saus :) NAM!Det regner ekstremt mye ute - og selv om jeg har prøvd å utsette kveldsturen til Ayla i håp om at det skal gi seg ser det virkelig ikke slik ut. Det er vel bare å få på seg regntøyet og komme seg ut - må bare finne på en lur måte å lokke jenta mi ut på! Hun er lik mamman sin og HATER regn, og hvis noen av dere skulle lure på hvordan en hund som nekter å forlate senga si ser ut er det ca. sånn her:Etter turen skal jeg finne senga tidlig og lade opp til løping i før jobb :) Litt lei av musikken min - noen av dere som har noen gode cardiolåter? Ha en fin onsdagskveld - halvveis til helg :D

Slik ser kostholdet mitt ut

Når det kommer til kosthold og trening er det vikig å finne ut hva som virkelig passer for deg. Det er viktig å huske at kosthold og trening skal passe inn i livet ditt - og ikke motsatt. Etter fjorårets konkurransediett med 6 små måltider hver dag var jeg møkklei av matbokser som jeg måtte drasse med meg. Jeg som ALLTID har vært ei frokostjente og gledet meg til havregrøten hver morgen orket bare ikke lenger, og prøvde ut periodisk faste som jeg i utgangspunktet var skeptisk til. Jeg måtte fort legge den skepsisen til side - for etter en liten uke med jamring fra magesekken som ikke var vant til det nye måltidsmønsteret fungerte det kjempefint! For min del ble det mye enklere å spise lage 2 eller 3 måltider per dag, sånn at fokuset på mat i hverdagen ble mindre. Nå spiser jeg når jeg er sulten - og ikke når det har gått 3 timer siden sist matboks. Jeg sier for all del ikke at dette er det beste for alle, jeg vil bare oppfordre dere til å prøve nye ting :) De færreste(inkludert meg selv) ville ha trodd at jeg noengang ville legge om til periodisk faste - men nå har det nesten gått ett år og jeg trives fortsatt like godt med det.

I tillegg til periodisk faste følger jeg det prinsippet som kalles carb back-loading. Det er egentlig ikke noe annet enn at jeg ikke spiser noe særlig med karbohydrater tidlig på dagen, men spiser en stor mengde karb etter trening. Jeg følger ingen gram/teller kalorier nå - det er forbeholdt dietter for min del. Jeg blir gal i hodet om jeg alltid skal veie maten min før jeg spiser den. Jeg holder meg nesten utelukkende til ren mat i hverdagene, og koser meg litt ekstra i helgene. Så hvis jeg får sykt lyst på sjokoladeboller en onsdagskveld - da vet jeg at jeg pent må holde meg til helga ;) Sånn holder jeg meg bort fra cravings og sprekking, ettersom jeg vet at når helgen kommer kan jeg spise det jeg vil. Selvfølgelig er det viktig å ikke "ta av", man kan lett legge på seg et par kilo på en helg hvis du går inn for det ;) 

Uansett, slik ser en typisk kostholdsdag ut for meg:

11.30-13.30: En eller annen gang mellom disse tidspunktene blir jeg sulten, og spiser dagens første måltid. Her er det nesten ikke karbohydrater, og som oftest spiser jeg en stor salat med laks og nøtter. Laks er supergodt i tillegg til at det inneholder sunne fettsyrer og proteiner. Til laks er Walden Farms sine dressinger med smak av honey dijon og thousand island veldig gode - og inneholder ekstemt lite av både karb og kalorier. 

Før trening: Før trening trenger jeg litt ekstra påfyll, og spiser derfor frukt og koffein av noe slag før jeg kommer meg til Kaliber. Etter trening: Her kommer dagens hovedmåltid! Jeg endrer matvarene etter hva jeg har lyst på, men det blir alltid en stor (enorm)  mengde med både karbohydrater og proteiner. Dette måltider blir jeg stappmett av, og mange kvelder blir dette dagens siste måltid. Jeg er rett og slett for mett til å spise noe mer :) Jeg deler det som regel opp i to, først masse biff/kylling/karbonadedeig stekt sammen med grønnskaker i tillegg til ris eller poteter, før jeg spiser en proteinrik dessert etterpå. Under kommer noen eksempler på dette:


Ulike varianter av sjokoladegrøt er alltid en sikker vinner!


Og selvfølgelig er  den berømte bananisen og bærfluffen gjengangere!


Når jeg spiser så mye sunn og god mat hver dag har jeg faktisk svært skjelden cravings, og endelig føler jeg at jeg har funnet den der balansen i hverdagen som  jeg har lett etter! Jeg har vært ei veldig "all or nothing jente" - altså enten var jeg nazi på alt jeg spiste, eller så ga jeg en lang faen. I mine øyne er ingen av de delene bra. Å være FOR opptatt av hva man spiser er ikke bra i form av at det kan bli en besettelse, men samtidig skal man ta vare på kropp og helse ved å spise sunn og riktig mat. På denne måten trives i allefall jeg utrolig godt, og har funnet ut av hva som passer perfekt inn i mitt liv og min livsstil. Bedre sent enn aldri, er det ikke det de sier? ;) 

Hvordan ser ditt kosthold ut?

Ulykkesfugl og rosaboble


Så ikke dette hyggelig og godt ut? Det var det og. Jeg, Kay og et vennepar tok med oss hundene på tur og grillet mat i marka. Jeg skulle være sunn, og ville ha kyllingfilet istedet for pølse på engangsgrillen. Lurt i utgangspunktet - men når jeg var for utålmodig til å vente på at kyllingen skulle bli ferdigstekt var det ikke så lurt likevel! Jeg har kastet opp i et strekk siden dette, og derfor har det blitt dårlig med blogging også. Dårlig med mat og trening har det også blitt, det har blitt mye knekkebrød og pålegg de siste dagene. Av en eller annen grunn er det bare det som frister. I tillegg til noen skåler med frokostblanding med biola for den stakkars magen min. Jeg føler meg helt ærlig litt uheldig, jeg har vært nok syk nå! Men strengt tatt er vel dette min egen feil som ikke var en fantastisk grillmester. Skjer IKKE igjen for å si det sånn, neste gang med engangsgrill blir det med pølser, haha!
Heldigvis har jeg verdens snilleste kjæreste og hund som tar vare på meg når jeg ligger utstrakt på sofaen og synes synd på meg selv. Ikke minst har jeg fantastiske sponsorer - som vet å få meg inn i den rosa bobla jeg liker å leve i. Knallrosa kosebukse fra Better Bodies som du finner her passet p-e-r-f-e-k-t for ei jente som har vært sofasliter de siste dagene! 

Heldigvis har biola, kulltabletter og masse kjærlighet gjort meg mye bedre :D Satser på å være 100% frisk igjen i morgen, fit for fight!

Fredagen i bilder

Superduper beinøkt idag! Jeg som har slitt så sykt med å få på meg fivefingers-skoene har funnet løsningen - tåsokker! Har ikke hatt slike sokker siden jeg var lita jente, hehe :) Trente før jobb i dag og var på Kaliber rundt klokka 8, som er grunnen til at ansiktet mitt er sensurert fra bildet under. Skåner dere for morratrynet mitt! Tung beinøkt i dag, med få repetisjoner og mange vektskiver. Flere vektskiver enn jeg har hatt tidligere uker iallefall3 x 5 reps på 67,5 kg i knebøy og 3 x 6 reps på 65 kg i strakmark. Styrken kommer seg sakte men sikkert igjen :)

Postworkout gikk ned superkjapt før jeg dro på jobb, troponin sjokoladeprotein blandet med litt for mye vann smurt på riskaker + banan. Så var det klart for å kaste ned på sykkelen og sykle til jobb.Dagens matbokser  ser dere under, nr 1 ble rester fra kyllingsalaten i går - jeg pleier alltid å lage ekstra mye sånn at jeg har til flere måltider. Så greit å ha med seg leftovers til lunsjen på jobb :) Matboks nummer to besto av laks, avocado, valnøtter, spinat, ruccuola og agurk. NAM :)

I finværet kom kjæresten min og hentet meg på jobb, før vi kjørte til marka og gikk opp til Geitfjellet i sola. Tok oss en liten pause på toppen alle tre :) Nå skal jeg komme meg i dusjen og finne frem vaktklærne, jobb på Vega igjen ikveld. Money never sleeps ;)GOD HELG ALLE SAMMEN :D

Dagens dobbel

Startet dagen med en løpetur før jobb, jeg hadde bestemt meg for å løpe ei mil - uansett hvor lang tid jeg brukte. Overraskende nok gikk det på litt over en time - og jeg var superfornøyd med meg selv etterpå! Så fornøyd at jeg postet det både på instagram, facebooksiden og nå her - haha! Viktig å skryte litt av seg selv ;) Synes virkelig ikke det er verst for ei jente som nesten ikke har trent på 2 måneder :) Etter jobb var det klart for påfyll - hjem og spise middag i sola :) Jeg synes frukt er så godt i salat om sommeren, og blandet mango, eple og avodcado inn i denne. Sunt, friskt og godt :) 
Så var det klart for ei styrkeøkt på overkroppen, jeg har ei tung økt på overkroppen i uka og to lette. I dag var det den tunge økta som sto for tur, selv om jeg ikke klarer å løfte supertungt enda. Det kommer seg raskt, heldigvis :) Økta mi så slik ut:

Pendlay rows 3 x 5, 40 kg

Pullups 2 x 5 reps

 Rack chins 3 x 8 reps

Benkpress med manualer 3 x 5, 20 kg

Dips 2 x 10 reps

Sittende skulderpress med manualer 3 x 8, 15 kg

Bicepscurl med manualer 3 x 10, 7,5 kg

Pulldowns 3 x 10, 40 kg

Fornøyd etter treningsøkta i ny topp fra Better Bodies! Elsker å trene i nye treningsklær, og denne har allerede blitt en favoritt :)  Limited production på disse, jeg har allerede sikret meg turkis og svart :D Fås HER - hvis du er tidlig ute!

Viktig med påfyll etter trening, og nok engang har jeg laget IIIIIS :D Frossen banan i skiver, troponin sjokoladeprotein, litt stevia english toffee most sammen med stavmikser/håndmikser. Topp det med waldenfarms sjokolade/karamell-saus og noen friske blåbær. Ser ufattelig usunt ut - men denne kan også spises med den beste samvittighet! Enda bedre blir den ute i sola med noen å dele med :) 


Nå er jeg METT etter en stor is, og skal finne senga etter en aktiv dag :) Ingenting er så godt som senga når man er sliten! God natt alle sammen :)

P-e-r-f-e-k-t

De ordene jeg fikk fra legen var den mest fantastiske beskjeden jeg kunne ha fått :) Livet kjennes rett og slett perfekt, og jeg kan ikke gjøre annet enn å SMILE! Våknet opp tidlig og tok med Ayla på en joggetur, kondisen har selvfølgelig gått rett vest og jeg var klarte ikke mer etter 25 minutter. Det fine er jo at jeg kommer til å få superfremgang herifra :D Sol i dag også det holdt med shorts og tskjorte fra favorittmerket Better Bodies!


Dagens første måltid, kyllingfilet, stekte grønnsaker, salat, hvitløksdressing av mager kesam og fetaost. Svært måltid som ga energi til en tur til Kaliber! Hjem kjære hjem :) Ei lett beinøkt med markløft, knebøy, beinpress og utspark stod for tur. Kjører mange repetisjoner og relativt lette vekter nå, så får jeg heller øke vektene gradvis slik at kroppen får tid til å tilpasse seg. Hjemme fra trening og klar for påfyll! Softis av 400 gram frossen banan/mango/ananas pisket sammen med 30 g peanøttprotein, jeg brukte dette. Litt fersk frukt og litt ekstra protein som saus på toppen - NAM :D 

Ha en fantastisk kveld alle sammen - livet er herlig :D

Søndagsmodus

Jeg er i skikkelig søndagsmodus, så her kommer noen bilder fra helga i stedet for skriving;

Lørdagskosen ble et friskt frukfat med røde & grønne epler, mango, vannmelon og ananas dyppet i mager kesam m/ vaniljestevia.

Lørdagens "trening" ble ut på tur med to og firbeinte i sola :) Hundene utnyttet sola, jeg for min del venter til verdensomseilingen før jeg bader ! 

Lørdagens middag ble en god gammel favoritt; taco med karbonade deig, grove tortilla og dressing av 1 boks mager kesam, 1 presset kinesisk hvitløk i tillegg til en klype salt & pepper. I tillegg hadde jeg hamstret inn verdens beste brus, heller den enn alle drinker på byen ;) 
Etter mat var det klart for å komme seg på jobb, var hjemme kl 04.00 før jeg begynte på jobb igjen kl 09.00 - og nå ligger jeg langflat på sofaen. Velfortent! Her skal jeg ligge litt til, før jeg skal få servert herlig grillmat av mamsen og papsen. Når man er i litt dårlig form så er det ingenting som er så godt som litt kjærlighet fra mor & far :) Deretter blir det å finne senga tidlig for å lade opp til en ny uke! Legebesøk i morgen også,  jeg krysser fingrene for bra resultater! Ha en fantastisk søndagskveld :)  


Litt av alt

 

Nå om dagen spiser jeg akkurat det jeg har lyst på - og følger magen min. Helt ærlig er det noen gang lettere å bare følge en diett, da er det jo bare å spise akkurat det jeg har fått beskjed om. Når jeg kan spise akkurat hva jeg vil er det jo så mye vanskeligere å bestemme seg, og i går ble det litt av alt jeg hadde lyst på til kveldsmat. Jeg vingler alltid sånn når jeg skal bestemme meg for noe, derfor gikk jeg fo denne mixtallerkenen:

Fluffen bestod enkelt og greit av disse ingrediensene pisket sammen med håndmikser - perfekt med kasseinprotein før man finner senga!

Inne i speltlompene var selvfølgelig dette;

Her er en fargesprakende jente klar for å sykle hjem fra jobb og til den nye leiligheten vår - derfor veldig fornøyd :D Skrur flatpakker som en helt nå om dagen, og jeg må si jeg virkelig følte meg hjemme da jeg fikk mine første iherb pakker med masse digg i på døra!! :)


GOD HELG :)

Bildeupdate

Hei alle sammen! Håper dere har hatt en kjempefint helg, det har iallefall jeg :) Feiret min feiende flotte pappa som fyller 50 år på Frøya, og jeg har kost meg masse med familie og kjæresten. Orker ikke skrive så mye, skal straks finne senga og lade opp til en ny uke med nye muligheter. Men et bilde sier mer enn 1000 ord, så her kommer noen fra helga mi: 


Verdens beste pappa som jeg er så glad i :) 


Fast helgekos; speltlomper med philadelphia med sjokoladesmak og peanøttsmør
Ettersom turene jeg går med Ayla ikke er noe å slite henne ut av har jeg funnet på en fin variant, nemlig å kaste ball. Jeg får stå helt i ro mens hun må løpe og får slitt seg ut - genialt :) 


Fikk lurt med Kayen på et bilde også <3 
Hvitpizza igjen - denne gangen med avocado, cherrytomater og presset hvitløk i tillegg. 

Dette er jo passende leggetid for ei jente på 23 - derfor sier jeg god natt :) 

Sol, grill og glede

Om bare hver dag kunne ha vært som denne :) Sol, grillmat, Ayla og kos - prikken over i'en hadde selvfølgelig vært en treningsøkt, men den får vente. Jeg skal heller legge meg om ikke så alt for lenge, sette batteriene på lading. Hvem vet, kanskje har kroppen min godt av x antall uker med restitusjon :)

Nye treningsklær fra Better Bodies får meg alltid til å smile igjen - jenta er fornøyd med å bli sponset av X-life!


Kyllingfilet, ris, salat og speltlomper.

Nå skal jeg hoppe i dusjen og komme meg i seng :) God natt alle sammen!

Synderen

Jeg prøvde å synde i dag. Det er fint vær, det er EM-kamp og jeg trodde dermed at det ville være lite folk på Kaliber i kveld, og at jeg kunne snike meg til ei LETT treningsøkt. Bare for å få løftet på noe, ikke noe train hard or go home, bare en liten manual hadde vært nok for å få bort de der dumme abstinesene. Men på Kaliber var blant annet Paul, og jeg fikk streng beskjed om å dra hjem igjen. Selv om jeg vet at det er det riktige var det kjipt å bli busted. Lover å ikke prøve igjen før jeg får klarsignal fra legen :) Jeg synes veldig synd på meg selv da jeg kom hjem, og satt meg ned i sofaen for å sutre litt. Da begynte jeg å lese gjennom de fine kommentarene i dette innlegget - og kom på at jeg har jo glemt å annonsere vinnerene! Jeg er litt fjern om dagen, så dere må bare ha meg unnskyldt. Det ble Vilde og  Ingelin  som vant med sine fine kommentarer - og jeg skulle virkelig ønske at jeg kunne gitt premier til dere alle! Fantastiske er dere :)  

Energinivået mitt er ikke helt der de pleier å være, derfor blir det litt lettvint med maten nå om dagen. Å lage matpakker har blitt nedprioritert, derfor har dette blitt løsningen mer enn èn dag i det siste; 

Ellers har jeg en veldig snill kjæreste som tar godt vare på meg, og i dag kom jeg hjem fra jobb til dette: 


10 pakker med speltlomper, sukkerfritt syltetøy, økologisk peanøttsmør og ananas- & pærebrus! Snakk om å kjenne jenta si godt ;) 

Jeg er så heldig at jeg er sponset av Better Bodies, og har trøsteshoppet mye fint i nettbutikken deres de siste dagene. Om jeg ikke får trent i de nye klærne kan jeg i allefall ha de på og late som jeg er sporty! Sjekk ut den siste athlete blogen jeg har gjort for dem - som du finner her. Jeg har avsluttet samarbeidet med Nordic Nutrition og har fått meg ny sponsor som jeg gleder meg veldig til å starte samarbeid med. Forteller mer om det i morgen :) Nå er det sengetid, natta!
Ufortjent spisedag & bursdagsfeiring :)

Denne ukens resultater ble som forventet - ingen store endringer i formen. Jeg hadde regnet med akkurat det, da jeg ikke har fått trent like mye som jeg kunne ønske. Jeg tok en hel del prøver til legen på mandag for å finne ut hva som feiler  kroppen min, og innen en uke skulle jeg få svar på de. Krysser fingrene for at det bare er influensa som snart går over. Ettersom jeg ikke hadde gode resultater denne uka fortjener jeg egentlig ikke spisedag, men jeg tar en likevel :) Jeg har bursdag på mandag ( hurra! ) , men velger heller å feire den i dag. Strålende sol og St. Hans aften, da passer det perfekt med grilling og kos med gode venner. Kanskje er det akkurat en spisedag som skal til for å gjøre meg frisk igjen også, iallefall velger jeg å tro det selv :) Var på jobb i natt og sov leeenge før jeg våknet opp og tok med Ayla på tur:Deretter dro jeg hjem til kjæresten, og spiste verdens beste lunsj! Eller, det kan vel knapt kalles lunsj - men mette ble vi i allefall :) Masse oppskåret frukt og bær som vi dyppet i smeltet  sjokolade og kosa oss i sola. Jeg valgte en mørk og sukkerfri sjokolade, jeg prøver å unngå  å spise mye sukker på spisedager. Det gir bare et ekkelt sug i dagene som følger, og jeg blir veldig slapp av å spise sukker. Like godt med sukkerfri sjokolade når den uansett skal smeltes :) Jordbær med sjokoladetrekk er jo en klassiker, men personlig synes jeg at banan er det aller beste å dyppe i sjokolade.

Nå skal jeg på butikken og kjøpe biff, kylling og laks som havner på grillen ikveld. Med fine venninner, sol og god mat kan ikke dette bli noe annet enn en finfin kveld :) Ønsker alle en strålende lørdag og  st. hans feiring !

Carbolove

Jeg er veldig opptatt av at hver enkelt bør følge det kostholdet som passer best for en selv. Likevel må jeg få lov å ha meninger om ting, og min mening om lavkarbo er rett og slett at jeg ikke liker det. Jeg har troen på et balansert kosthold hvor alle næringsemnene er representert fra sunne kilder. Å skulle trene styrke uten å fylle på med karbohydrater etterpå er helt uaktuelt for min del. Innen en halvtime etter trening har jeg inntatt raske karbohydrater og proteinpulver, og det er noe jeg anbefaler alle etter styrketrening. Min trening i dag var en tung økt på bein som så slik ut:

Knebøy 3 x 5 reps

Hack squats 2 x 10 reps

Utspark 2 x 10 reps

Strake mark 3 x 8 reps

Sittende lårcurl 2 x 8 reps

Stående tåhev 3 x 10 reps

Sittende tåhev 2 x 9 reps

Etterpå var det selvfølgelig klart for påfyll! En stor prosjon powergrøt med havregryn, knuste riskaker, melkesjokoladeprotein og noen dråper stevia english toffee forsvant fort :) Ekstra stor porsjon på meg ettersom jeg følger carb-backload prinsippet. Hovedsakelig kommer da alt av karbohydrater iløpet av dagen etter styrketrening. Trener jeg senere enn vanlig slik jeg gjorde i dag, så flytter jeg bare karbohydratene til senere på dagen. Dermed blir kveldsmaten mye større, og powergrøt er virkelig en riktig betegnelse for denne bollen:

For alle som ikke er på diett har jeg noen andre supergode og sunne tips hva som kan spises etter trening. Nå som det er sommer er softis med banan og proteinpulver en soleklar favoritt! Banan fryses ned i skiver, før du bruker en stavmikser til å blande skivene med ønsket proteinpulver. Konsistensen blir da som softis, så er det bare å velge den toppingen du ønsker Her er tre knallgode varianter;

Softis av banan og sjokoladeprotein toppet med mandler:Softis av banan og peanøttsmørprotein toppet med saus av PB2:

Softis av banan og blåbærprotein toppet med frossne bær:Har du ikke tid til noe av dette så hiver du i deg riskaker/rosiner og proteinshake så er du good to go! I <3 carbs
 Hva spiser du etter trening? 

Summerlovin

Gud som jeg elsker sommer! Vi er jo ikke akkurat bortskjemte med som og varme her til lands, iallefall ikke i Trondheim. Derfor er det så utrolig godt med slike helger som dette har vært - med sol og grillvær! Jeg trente den siste økta mi på 5-splitten i går, og i morgen går jeg over til et nytt treningsprogram. Jeg synes det er viktig å bytte program med jevne mellomrom, slik at jeg ikke stagnerer på programmet. Med fri i dag er jeg opplagt og klar for min første økt med PHAT i morgen, skal fortelle dere mer om programmet etterhvert :) 

Gladjente etter trening utenfor Kaliber :)  


Knuste riskaker, melkesjokoladeprotein, stevia english toffee og litt vann spises med en skje etter trening. Rakk nemlig ikke å lage risboller ;) 

Selv om jeg er på diett synes jeg det er veldig koselig å spise sammen med familien min. Så når vi dro på besøk til min kjære mamma og pappa i helgen spiste vi alle det samme, jeg veide bare opp min del av maten på forhånd. Det trenger ikke være "vanskelig" å bli bedt hjem på middag - det handler bare om å ta litt forhåndsregler! Trenger absolutt ikke å unngå sosiale sammenhenger på diett. Under ser dere min "del" av grillen - og nåde den som prøver å nærme seg denne ;) Denne jenta deler ikke på maten sin!


I dag har jeg seriøst ikke gjort noenting - og det har vært skikkelig godt! Jobbet både natt til fredag og lørdag, så jeg trengte en lat søndag kjenner jeg. Sov nesten til klokken var 1, dro i hundeparken og sett fotball resten av dagen. Nå er det vel på tide å røre meg litt selv i stedet for å la de på skjermen gjøre det, så får både jeg og Ayla trimmet oss litt. Må bare legge med et bilde av  godjenta - hun er så nydelig :D

Ha en fortsatt fin søndagskveld, og husk at i morgen ligger en ny uke med blanke ark foran deg! 

En typisk dag i livet :)

Jeg har ikke verdens mest superspennende liv, men jeg er veldig lykkelig med måten jeg lever det på. Det er altså en grunn til at jeg ikke er hverdagsblogger, men velkommen til en typisk dag i life of Nora:

06.00 - Kay står opp, og jeg som hater å ligge alene tar verdens fineste jente opp i senga før jeg slumrer minst 3 ganger. Som dere ser er det flere enn meg som liker å ligge litt lenger om morningen:Etterhvert kommer vi oss opp av senga og ut på tur i skogen. Jeg tar alltid en ripped freak for å få et lite koffeinsjokk om morgenen :) Jeg og Ayla bruker mellom 45 - 50 minutter på runden vår, og det er en superfin start på dagen for oss begge. Så er det på tide for meg å sykle til jobb. Det er bare nedoverbakker på vei til jobb, så jeg triller mer eller mindre hele veien. På vei hjem derimot... 

09.00 - Arbeidsdagen begynner og jeg er ferdig sminket, påkledd og klar for å yte maks på jobb :) 


Elendig kvalitet på bildet, I know - men i allefall et bevis på et jeg ikke går rundt i treningsklær HELE døgnet ;) 

11.30  - Matpause, og jeg spiser dagens første måltid sammen med fine kollegaer. Jeg blir ikke sulten før rundt denne tiden, og derfor er periodisk faste en fin måte for meg å spise på. Jeg er ikke så nøye med antall timer mellom måltid og spisevindu, men spiser når det passer inn i dagen og når magen sier i fra om at den vil ha mat. Laks og grønnsaker står på menyen som "frokost", og jeg pleier som regel å lage laksesalt med honey dijon dressing fra walden farms på. 15.00 - Magen rumler og jeg spiser måltid nummer 2. Biff/fisk/kylling/karbonadedeig og en hel haug med grønnsaker gjør meg god og mett. Her kan jeg jo variere så mye jeg vil, men spicy kyllingwok har blitt en gjenganger i det siste. Så godt - så enkelt!


17.00 - Ferdig på jobb, og det er så godt å komme ut i frisk luft! Med ipod på ørene og bag på ryggen sykler jeg til Kaliber, og ettersom det er kun oppoverbakker er det ei fin oppvarming til styrkeøkta mi!  Her møter jeg Kay, som har vært min faste treningsbuddy siden februar. Like bra, tunge og fokuserte økter selv om jeg trener med kjæresten - train hard or go home vet dere ;) Før trening spiser jeg et eple, drikker en boks celsius og tar kreatin - perfekt opplading! 


Kay er godt fornøyd med ei bra treningsøkt, og jeg er godt fornøyd med å få tvingt han med på bilde i jentegarderoben ;) 

19.00 - Ferdig på trening, og det er klart for protein, riskaker, bcaa og lglutamin. For de to siste drikker jeg Xtravol som smaker digg, og protein + riskaker spiser jeg i form av risboller som er enda diggere ;) Deretter er det klart for å oppdatere bloggen og hoppe i dusjen.


20.00 - Dagens desidert største måltid nytes! Samme som måltid nummer 2, i tillegg til en stor menge karbohydrater. Jeg varierer også på karbkildene som jeg gjør med proteinkildene, og her går det i ris/havregyn/potet/søtpoter. Så digg å kunne velge ut i fra hva jeg har lyst den enkelte dagen :) Jeg har likevel en tendens til å bli dilla på ting - og nå er det denne vaniljerisen min som har blitt gjenganger. Fremgangsmåte finner du i dette innlegget. Spiser den som en dessert etter å ha spist wok med biff/fisk/kylling - det smaker jo nesten helt som risengrynsgrøt! Yum :) Neste på dagsplanen er å gjøre klar matpakker til dagen etter. Jeg lager alltid mat for flere dager om gangen, så slipper jeg å stå på kjøkkenet hver kveld. Det tar litt lenger tid de dagene jeg gjør dette - men da jeg jeg jo igjen flere ledige timer de andre kveldene. Disse timene brukes som regel til vennebesøk, kjærestekos, tur med Ayla, en kombinasjon av disse eller som sofagris :) 

22.00 - Klart for kveldsmaten min som er dødsgod, nemlig eggefluff! Eggehviter, proteinpulver og sukris piskes til en stor bolle med luftig fluff. Smaker supernam :) Er jeg på farta spiser jeg en boks skyr i stedet, fluff er nemlig ikke så enkelt å ha med seg i matboks. Pisk eggehviter og sukrin først, og tilsett proteinpulver etterpå - hvis ikke faller den nemlig sammen.


23.30  -  Jeg er supertrøtt, tar ZMA, sovner som en stein og snorker litt :) Ikke sjelden blir jeg funnet som dette - viktig å sette batteriene på lading til en ny og god dag!Ny uke, ny jobb, ny pers og nye sko :D

For en finfin mandag :D Startet dagen med en kort joggetur på ca. 30 minutter før det bar avgårde på den nye jobben hos DnB som jeg tror jeg vil trives kjempegodt i! Jeg tar meg et friår fra studiene nå, rett og slett fordi jeg mangler motivasjon til å begynne på master. Det får bli til neste høst - om det blir i Bergen eller København får tiden vise. Dette året skal jeg i allefall jobbe og gjøre masse spennende ting :) Blant annet har jeg veldig lyst til å konkurrere på Fitnessfestivalen i Gøterborg i desember, i tilegg til Norway Open og NM selvfølgelig. Morsom høst i vente :D 

Dagens lunsj er som vanlig laks og grønnsaker. Jeg toppet det med thousand island dressing fra walden farms. Jeg har fått en del spørsmål og hva disse produktene inneholder siden de er "kalorifrie." Nå er det sånn at i USA kan man skrive at ting ikke inneholder kalorier så lenge de inneholder under 5 kcal per serving. Det vil si at en serving kan inneholde alt fra 1-5 kalorier. På dagens lunsj som er avbildet har jeg brukt under en serving (2 ss) så om jeg får i meg 3 kalorier ekstra - så er faktisk ikke det verdens undergang. Da spiser jeg heller en tyggis mindre om dagen ;) 

 
Salat av laks, isberg og spinat

Vel hjemme fra jobb var det klart for ei treningsøkt med Kay, bryst og mage var på dagens plan. På spørsmålsrunden min lurte flere av dere på hva jeg tar i 1RM, altså "en repetisjon maksimum." Sannheten er at jeg ANER faktisk ikke, fordi jeg har aldri prøvd. Nysgjerrig som jeg er måtte jeg bare prøve å finne 1RM i benken i dag, og det ble 60 kilo! Aldri løftet så tungt i benken før - så det var supergøy :) Nesten så jeg klarte 2 også, men jeg måtte ha litt hjelp for å få stanga opp. Det blir etterhvert, rekorder er jo tross alt til for å brytes ;) Veldig fornøyd med ny pers - og veldig fornøyd med fine nye treningssko som venta på døra når jeg kom hjem! Godt for føttene med nye sko, og  ikke minst godt for et jentehjerte :)


 
Singlett og tights fra Better Bodies, Nike Air Max sko fra Brandos.

Jeg rakk ikke å lage risboller før trening i dag, og derfor gikk jeg for det nest beste etter trening i dag - nemlig "honnikorn." Knuste riskaker, 1 scoop melkesjokoladeprotein, sukrinmelis og litt vann røres godt sammen og spises med skje. Perfekt for en sjokoladeelsker som meg! Ikke bare elsker jeg sjokolade - men burgere elsker jeg og, så nå blir det opp på kjøkkenet for å mekke torskeburger. Nammis!Ha en herlig start på uka alle sammen - nye muligheter og nye perser venter! :D

Ryggtrening & krydderier

For å overleve på diett er et stort utvalg av krydder viktig. Med ulike typer krydder kan man trylle frem forskjellige retter selv om de består av samme ingredienser. For alle som er opptatt av å ikke få i seg unødig sukker vil jeg anbefale å lese innholdet på baksiden av krydderglassene. Mange kryddersorter inneholder nemlig sukker, og derfor er det greit å velge en variant som ikke har sukker i seg. Dagens tips fra meg, og under ser dere noen av mine favorittkrydder. Tips til nye og gode smaker tas gjerne imot :)


Agurk, cherrytomat, rødløk, ruccola og crispysalat og en haug kylling krydret med mango & curry og himalayasalt. Dødsgodt!

Med denne porsjonen i magen var jeg klar for ei god økt på gymmet. I dag var det klart for yndingsdagen min på trening, nemlig rygg. Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg har alltid likt å trene rygg! Det er godt mulig at det er fordi det er den muskelgruppen jeg føler at jeg får aller best kontakt med når jeg trener. Altså at jeg virkelig kjenner at det er ryggmusklene som jobber - det er det som er å ha god kontakt. Jeg er tilbake på min vanlige 5-splitt nå, og dagens økt så slik ut;

Markløft 3 x 6, 95 kg

Nedtrekk 4 x 10, 50 kg

Sittende roing, 4 x 8, 50 kg

Stående stangroing 3 x 15, 50 kg

Pullover med manual 3 x 8, 17,5 kg

Facepulls 4 x 12, 35 kg

Omvent flyes, 4 x 15, 15 kgFornøyd jente med blå treningstights og genser fra Better Bodies. En liten linselus ville også være med nederst på bildet ;) Selv om jeg fant mange gode riskaker i Kypros har jeg virkelig savnet mine kjære risboller! Fremgangsmåten finner du her, og disse smakte like godt som alltid. Har du ikke prøvd de ennå så DO IT :D Satte denne formen i fryseren før trening, og de var perfekt fryst når jeg kom hjem. Blir de for frosne er det bare å sette de på defrost i mikrobølgeovnen i en liten stund før du spiser de :)1 stykk utålmodig hund er ivrig på å komme seg ut på tur, så nå er det bare å kle godt på seg og ta med godjenta ut på tur. Det er nemlig ikke mer enn 8 grader her i trønderhovedstaden, brr!

Hva har du trent i dag? 

Perfekt spisedag

God kveld! Da er vi hjemme i Norge, og skal tilbringe helga i Lillestøm - for på mandag er det nemlig klart for Kanye og Jay Z konsert! Gleder meg masse, og herlig med litt ekstra ferie :) Uansett, tenkte jeg skulle vise dere hvordan spisedagen min i går så ut. Jeg startet dagen med en joggetur langs standa før vi la oss på stranda. Rundt klokken 12 spiser jeg dagens første måltid, som besto av kalkunskinke, serranoskinke, kokte egg, ost, grønnsaker og grovt brød & rundstykker fra den lokale bakeren. D-I-G-G!

 

Det er jo helt normalt med dessert etter lunsj, og jeg gikk for en saftis på stranda. Ganske så fornøyd jente med feriens første is :D Jeg ELSKER sushi, og derfor ble det forretten på måltid nr 2. Til hovedrett spiste jeg kylling med banan og karri - og det var helt sinnsykt godt! Aldri prøvd den kombinasjonen før, men det anbefales virkelig :) 


Post-workout måltidet mitt ble litt annerledes enn vanlig. MASSE frukt med sukker- og fettfri is. Jeg spiser generelt lite sukker på spisedagene mine. Grunnen til dette er veldig enkel, sukker gjør at jeg craver mer sukker. Hvis jeg for eksempel spiser vanlig sjokolade får jeg skikkelig sukkersug i dagene som kommer. Og jeg er av typen all or nothing, kjøper jeg 2 plater sjokolade så spiser jeg de. Jeg har rett og slett ikke viljestyrke til å legge en sjokoladeplate fra meg hvis jeg først begynner på den, og derfor kjøper jeg den heller ikke. Derfor ble jeg veldig glad når jeg fant sukkerfri is der nede, kan nytes med bedre mye bedre samvittighet :) Det ble mange kombinasjoner av is og frukt, og dette ble favoritten til slutt! Sjokoladeis, banan, jordbær, moreller, cashewnøtter og knust karamelll-riskaker over :) 

Etter et par timer var det klart for litt mer mat, og jeg dro på date med kjæresten på en mexicansk resturant. Jeg hadde jo lyst på hele menyen, men endte opp med fajitas med biff, kylling og reker. Greit å få litt av alt for en vinglepetter som meg ;) Sammen med guacamole og salsa var dette et perfekt siste måltid på turen. Både jeg og Kay var gode og mette da vi kom hjem til hotellrommet, og nå er virkelig alle lager fylt opp. Gleder meg til trening i morgen og ikke minst morgencardio med godjenta mi igjen!Dette var en perfekt spisedag og en perfekt avslutning på ferien med Kay! (Jeg vant forresten selvfølgelig minigolf konkurransen) Det har vært mye kos og avslapping - og nå er jeg 100% klar for å fokusere på diett og trening! Jeg skal bli i mitt livs form, og har store planer om å være en MYE bedre utøver i år enn jeg var i fjor. Ett år eldre og klokere, og med mer muskelmasse og erfaring - så det må jo bare gå veien ;) Nå skal jeg finne senga, stuptrøtt og klar for å sove som en stein. Et siste sydenbilde må jeg bare legge med, mitt favorittbilde fra Kypros:

 

Kypros calling

God kveld Norge :D Jeg storkoser meg i Kypros med Kay, og kunne rett og slett ikke hatt det bedre. Hvite strender, sol og varme og ingen lekser som henger over hodet mitt. LYKKE :)  Men siden dette er en blogg om trening og kosthold - og ikke reiseliv, tenkte jeg å vise dere hvor lett det er å være på diett på ferie. 

1. Kjøp bra mat. Kyllingfilet, egg, tunfisk, ris, frukt og grønnsaker har de faktisk over hele verden ;) 

Jeg fant til og med denne herligheten i butikken - riskaker med sjokoladesmak :D

 

2. Spis bra mat. Enten lag den på hotellrommet, eller bestill ute. Kelnere forstår no oil, no butter, no dressing over hele verden også ;) 

Kyllingsalat hjemme smaker like godt som laks & avocado salat ute :)
3. Tren bra. Cardio ved rask gange i strandkanten eller svømming slår lett å gå på mølla. I tillegg så har de treningsstuido over hele verden også :)

Jeg tar igjen Kay snart! Mangler bare bittelitt på gunsa ;)

4. Slapp av og nyt ferien. Kroppen har nemlig godt av restitusjon og hvile, noe jeg har tenkt å gi både kropp og sjel massevis av! Håper alt står bra til der hjemme også! Nå skal jeg finne senga, morgencardio venter i morgen tidlig før jeg tar fatt på en ny og herlig dag. Natta!

Mandagsmat

Mandag igjen! Yndlingsdagen min :) Eller, egentlig ikke. Ryggdag er yndlingsdagen min, og jeg trener alltid rygg på torsdager når jeg følger 5-splitten. Og i dag var det bryst/mage-dag, ikke ryggdag. Oh well, kan ikke bare trene det som er mest gøy heller! Det hadde ført til en veldig usymmetrisk kropp, noe jeg egentlig hadde på scenen i fjor. For lite masse på beina i forhold til overkroppen, så får jeg håpe at alle sett og repetisjoner på bein etter den tid har gitt resultater. Jeg drar til syden om 11 små dager, og lover å poste et formbilde før jeg drar!

Uansett, dagens lunsj bestod av laksesalat med sunn dressing av mager kesam, sweetchili saus, salt og pepper. Kjapt, sunt og godt :)Så var det klart for trening, men først måtte jeg ha litt mer påfyll av energi og (motvillig) kos;Musklene trenger mat etter trening og, og da ble det selvfølgelig risboller av proteinpulver og riskaker! De ble MYE bedre av å stå i fryseren iløpet av økta enn av å stå i kjøleskapet. Omnomnom :DNår skolebøkene roper er det greit med enkle måltid som ikke tar mye tid. Cottage cheese og bær tar under 1 minutt å klæsje sammen, og smaker godt;Det er altså ingenting som tilsier at kjedelig mat står på menyen selv om helgekosen er lagt på hylla for denne gang ;)

Matpakke & MVA

Heihei :) Jeg kom på skolen klokken 7 i dag, og blir nok sittende her en stund til. I eksamenstiden er det mange som ikke tar seg tid til sunn mat og trening, men å droppe det kan være utrolig dumt. Det er viktig å gi kroppen god og riktig næring, slik at man er bedre rustet til å møte dagens utfordringer. Dette gjelder hver eneste dag, men spesielt er det kanskje viktig i eksamenstiden. Mat er kroppens drivstoff, og uten drivstoff blir det vanskelig å ta til seg ny kunnskap. Det trenger ikke å være snakk om superfancy greier, men enkle, sunne matvarer. Frukt, grønnsaker, nøtter og magre meieriprodukter er eksempler på gode og enkle mellommåltid. Mitt tips er å heller plukke med seg det fra butikkhylla enn sjokoladeplater og brus ;)  Selv skal jeg straks kose meg med denne matboksen fylt med kyllingwok:

 

Ikke bare er maten viktig, men også treninga. Hjernen trenger avlasting fra lesing, regning og pugging, og da er det viktig å få brukt kroppen litt. Den er jo skapt for å brukes ;) Selv føler jeg at jeg får mye bedre konsentrasjon når jeg setter meg med skolearbeid igjen etter ei endt treningsøkt. Ikke minst gjør det utrolig godt å få rørt på seg etter en hel dag på ræva! I dag er det klart for 4 x 4 intervaller på sykkel, etter gårsdagens beinøkt makter jeg rett og slett å løpe de! Men jeg kan jo alltids late som det er for variasjonens del, eller at jeg savner spinning. Det var jo som spinninginstruktør jeg begynte før jeg heldigvis ble bitt av styrkebasillen :) Nå skal jeg spise matpakken min,og komme igang med MVA-oppgavene igjen - håper dere har en gøyere dag enn meg :) 

Flinke studenter :D

Motivasjonsboost & lørdagsgodt

Først og fremst vil jeg gratulere alle utøverne som var med i Oslo Grand Prix idag! Planen var å reise til Oslo, men jobb helg satte en stopper for det. Heldigvis gikk det hele live, og jeg fikk se glinsende vakre atleter på scenen. For et muskelshow sier jeg bare, og FOR en motivasjonsboost! Så utrolig mange inspirerende utøvere og fysikker gir meg ekstra glød og treningsvilje. Sånn vil jeg også bli tenker jeg da - og da må det jobbes! Gleder meg fantastisk mye til det er min tur igjen høsten :) Med ekstra motivasjon fikk jeg virkelig kjørt bra på dagens treningsøkt på bakside lår og biceps. Det gjorde virkelig vondt å gå trappetrinn etter økta, og det er så kos å tenke på at det blir dobblt så ille i morgen. No pain no gain ;) Kjørte følgende øvelser idag : 

Sittende lårcurl i hammerstrength (avsluttet også bakside med hatsett på denne øvelsen)

Utfall

Nordic hamstrings

Strake markløft 

Hipthrust

Stående EZ-curl

Hammercurl med manualer

Hantelcurl

Glad og motivert jente i yndlingstights før trening :) 

I dag har jeg faktisk ikke hatt tid til å lage noe fancy matretter som jeg kan vise dere. Når jeg ikke er på diett bruker jeg å spise friere i helgene, men prøver å fortsatt ta sunne valg. ( Merk prøver, smågodt og is er min verste fiende ;) ) Noen eksempel på min type helgemat ser dere på bildene under, ikke 100% ren mat - men fortsatt sunt og godt! Jeg er helt for å kose seg litt ekstra i helgene, men husk at det ikke skal bli FOR mye av det gode. Et spisegilde fra fredags ettermiddag frem søndag ødelegger fort det kaloriunderskuddet du har bygget opp i løpet av uka hvis målet er vektnedgang. Alt med måte, er det ikke det de sier? :)  

 

Wasa solruta med cottage cheese, banan og sukkerfritt syltetøy. 


Speltlomper med sukkerfritt syltetøy og PB2. NAM :D


Havregrøt med sjokoladeprotein, økologisk peanøttsmør og cottage cheese, toppet med banan og mandler.


Nøtter er supert lørdagsgodt! En boks blir borte på et blunk :D

Hva spiser du til lørdagsgodt? 

Favorittbar & skitur

Her om dagen var det så fint vær at jeg bare måtte benytte muligheten til en skitur! Det blir vel ikke så mange fler av de denne sesongen, og egentlig er det helt greit. Jeg er klar for vår :D Etter ca. en time var det på tide med pause, og påfyll av energi. Påska er over og sommersesongen en rett rundt hjørnet, derfor er kvikklunsj byttet ut med min nye favorittbar! Den er fra proteinfabrikken, og du kan kjøpe finne den ved å trykke her. Jordbær er min personlige favoritt, med dødsgod smak, mye protein og lite kalorier. I like :)Baren er bare et av mange produkter som er med i den nye serien til proteinfabrikken for å gå ned i vekt, som du kan finne her. Jeg pleier generelt å være skeptisk til slike serier, men denne har jeg fått sansen for! Enkelt og sunt er jo mitt mantra ;) Serien inneholder mange ulike produkter for enkel slanking, og jeg gleder meg til å prøve flere av de! Blant annet har de slankeshakes og annen slankemat, som f.eks brød og kakemikser. Denne jenta gleder seg spesielt til å prøve pannekakene! Jeg elsker jo pannekaker, spesielt når de er sunne og kan nytes med god samvittighet. Jeg liker å lage ting fra bunnen av, men ferdige bakemixer, shaker og barer er kjempegode alternativ for folk som er i farta og som ikke har tid til å lage alt selv. På denne måten er det enkelt å ta sunne valg uansett hvor travelt man har det - no excuses! Har du lyst å prøve men er usikker på hvilke smaker du vil prøve, kan du prøve denne sample packen til bare 99 kr inkludert råååsa shaker ;)Det er ikke mange månedene til bikinien skal på vet dere, både på stranda og på scenen!


Flere som hadde lyst på bar, men jeg deler ikke på godsakene ;)

Men ny energi i kroppen var det på tide å vende snuten hjemover, og nå skal den vendes mot skolebenken. 1 måned igjen så er bacheloren i lomma :D
Tirsdagstrening

På tirsdager begynner første forelesning klokken 13, noe som vil si at jeg har god tid om morgenen. Det er så godt! Jeg våknet til vind og regn, men trosset været med lue og støvler. Etterhvert kom sola frem også, og jeg fikk en fin tur med godjenta mi. Det er en av de fine tingene med hunder, man må ut med de selv om man egentlig vil ligge under den varme dyna ;)Etter turen var det klart for ei treningsøkt, og i dag var det forside lår og triceps som stod på menyen. Jeg VIL få mer masse på beina, og har derfor to beinøkter i uka - en på forside og en på bakside. Hvis jeg trener forside og bakside samme dag har jeg en tendens til å gi så mye på forside at jeg brenner alt kruttet før jeg kommer til baksiden. Det kan vi ikke ha noe av, og derfor har vi heller delt de opp nå. Jeg spiser etter PF-mønster, men spiser likevel alltid et eple før trening. I tillegg tar jeg Xtravol og kreatin - så er jeg good to go!Økta mi var skikkelig god, og det er ikke mye som kan måle seg med ei god treningsøkt. Knebøy, ettbeins beinpress og utspark ble kjørt på lårene, og for triceps kjørte jeg pushdowns med tau, franskpress og dips mellom benker. Dere vet den følelsen når man går smilende ut av gymmet og føler seg på toppen av verden? Den hadde jeg i dag :) Jeg har skrevet det før og skriver det igjen - det er viktig med karb etter trening. Riskaker eller rosiner er gode alternatiiv  - ellers kan man gå for disse supersøte eskene med rosiner og tørket frukt! Jentekarb ;)
Håper dere har en sporty dag alle sammen :)

Dagens dobbel

God morgen! Jeg er akkurat ferdig med ei god treningsøkt, og har kommet meg til Trondheim Økonomiske Høgskole for første og siste gang denne uka. I morgen tidlig drar jeg nemlig på jentetur med 15 fantastiske venninner til London! Det blir utrolig gøy - og ikke minst godt å ta en liten ferie nå :) Det fortjener vi! Ettersom det kommer til å bli andre ting enn trening i fokus mens jeg er i London legger jeg inn enda ei økt ikveld, sånn at kroppen får kjørt seg skikkelig. Den skal tross alt ha treningsfri frem til fredagskveld - så da kan den knuses ekstra i dag ;) 

Jeg pleier egentlig ikke å spise noe etter trening hvis jeg trener tidlig, ettersom jeg spiser etter periodisk faste. Men med to styrkeøkter på en dag må jeg ha ekstra næring, og heiv i meg en shake og riskaker etter dagens første økt. Jeg har litt vanskelig for å spise så tidlig, og må nesten tvinge det ned. Heldigvis hadde jeg både yndlingsriskaker og yndlingsprotein med meg i bagen - så da gikk det ned likevel! Riskakene med barbeque smak er faktisk bedre på smak enn potetgull :D Kors på halsen!

Dette er i allefall yndlingsproteinet per dags dato - men i kveld tenkte jeg at jeg skulle prøve meg på noen nye og spennende smaker! Sponsor Nordic Nutrition sendte denne superpakken til meg forrige uke, og den passer perfekt inn i samlinga mi. Elsker å ha ulike smaker og typer protein, sånn at jeg kan variere i bakst og shaker. Akkurat nå er det tilbud på denne pakken til 1499,- og da får du i tillegg en smartshake og thermo tea. Alle mine lesere får 20% rabatt om dere bruker koden 7VC7BYoc2a , og du kan bestille den her 

Vi har ei ny og blank uke forran oss - måtte den bli så bra og sporty som overhodet mulig :) 

Evig solskinn skaper bare Sahara

I dag hadde jeg ei skikkelig drittøkt på trening. De 20 kiloene som gikk så lett på skulderpress sist var av en eller annen grunn blytunge i dag. Dagen startet perfekt med en lang tur ute i sola med verdens beste Kay og Ayla, før vi dro hjem og spist blåbærpannekaker som dagens første måltid. De var dødsgode, og skulle vært en god opplading til dagens økt men den gang ei. Hver økt kan ikke være ei god økt - sånn er det vel bare. Og de dårlige øktene får meg faktisk til å sette enda mer pris på de gode! Så får jeg trøste meg med at the only bad workout is the one that doesn't happen ;) I morgen er det en ny dag med ei ny økt, og den skal bli god!


Misfornøyd etter dårlig økt, men det er viktig å smile til speilet likevel :D

Har fylt på bra med mat i kveld, så lagrene er fyllt opp. Det ble en deilig proteinpizza, og oppskriften finner du her. I stedet for at kjæresten drar i fra meg skal vi jobbe sammen på Vega ikveld, da er det absolutt ikke så verst å være på jobb! Så det er bare å oppføre seg hvis dere har tenkt dere ut på livet i Trondheim i kveld ;) Håper dere har en amazing lørdagskveld alle sammen!Omnomnm! Lørdagskos med god samvittighet :) 

Run like you stole something

Dette har vært en strålende dag så langt - og jeg håper den forsetter på samme måte! :D Jeg har en app som kommer med motivasjons-quotes til meg hver morgen, og akkurat i det jeg skulle løpe intervaller i morrest kom følgende opp på skjermen min: Next time you do cardio - run like you stole something. Tipp hvem som ga full gass på mølla etter den beskjeden!? Herlig start på dagen! Så var det klart for forelesninger på skolen, og etterhvert ble det sol og skyfri himmel. Da var det bare å skippe de siste timene på skolebenken og heller få skiene på - må utnytte slike dager! :) Nå skal jeg slappe av litt før jeg skal trene styrke senere ikveld, det blir digg! Elsker dager som er fulle av aktivitet, jeg er virkelig ikke skapt for å sitte på ræva ;)

Tenkte jeg skulle fortelle dere litt om kosttilskuddene jeg tar før trening, nemlig XtraVol og Kreabolic. I tillegg tar jeg et pumomiddel for litt ekstra piff! Men det virker på meg som mange jenter er redde for å prøve kreatin - og derfor vil jeg presisere at det absolutt ikke er noe skummelt med det. Kreatin monohydrat er faktisk det best dokumenterte produktet for økt styrke og muskelvekst. Inntak av kreatin vil for de fleste føre til at man kan ta flere reps/tyngre vekter. Enkelte kan trekke litt vann i kroppen av kreatin, og jeg mistenker at dette er hva jenter er redde for. Men husk at dette er veldig individuelt, på meg har det ingen innvirkning og jeg brukte kreatin hele veien frem til NM i fjor. Så er det jo selvfølgelig sånn at det vannet man eventuelt samler i kroppen forsvinner når man slutter å bruke produktet ;) Ingenting å være redd for med andre ord!


Et hederlig forsøk på å være flink blogger å ta bilde av meg selv i speilet! Bomma bare litt ;)


Øvelse gjør mester! :D

XtraVol er rett og slett en blanding av BCAA og L-glutamin, noe jeg inntar før hver styrkeøkt. I tillegg drikker jeg også dette før hver morgencardio eller intervall, for å stimulere proteinsyntesen i kroppen. Da har kroppen litt å gå på frem til første måltid som jeg spiser rundt lunsjtider. Akkurat nå har Nordic Nutrition et pakketilbud på disse to produktene, som du finner ved å trykke her

Nå er det klart for matlaging for denne jenta, er det noe som er sant er det nemlig dette:  

Mobilblogging

Nettet mitt har klikket, så det får bli mobilblogging i dag. Bedre enn ingenting :) Jeg har fri fra både jobb og trening i dag, og det er egentlig ganske så godt! Sov litt lenge i dag før jeg våknet til stålende sol og perfekt skiføre. Da var det bare å kle på seg superundertøy og dra ut i bymarka med kjæresten. Herlig :) Ikke bare er det gøy å stå på ski, men herregud på bra trening det er! Jeg var dødssliten da vi var ferdige, og måtte legge meg rett ut. Digg å være på skitur med verdens beste Kay :)

Gårsdagens middag ble magisk god, og jeg ble alt for mett :D Heldigvis falt de i smak hos Kay også, sånn at jeg fikk hjelp til å spise opp den store stablen av lomper! Under ser dere fremgangsmåten, step by step:

 1. Lag tzatsiki av mager kesam, presset hvitløk, revet agurk, salt og litt sitronsaft. Utrolig godt!

2. Fyll lompene med kjøtt og grønnsaker du liker. Jeg brukte laks, paprika, agurk, cherrytomat, purreløk og ruccola før jeg toppet det hele med tzatsiki

3. Rull så mange lomper du klarer å spise - og NYT :DHa en fantastisk lørdagskveld alle sammen! :D

Ikke tid til å lage matpakker?

Jeg hater å høre på når folk klager over at de ikke har tid til å lage matpakker. Jeg kjenner en alenemor med full jobb og tre barn som klarer å lage matpakkene sine, og da burde de fleste andre klare det også. Men siden vi alle som regel vil spare mest mulig tid tenkte jeg å dele et lite tips med dere. Jeg pleier å steke ca. 2 kg kyllingfilet i slengen, så har jeg mange matpakker klare. Legg de i en ildfastform med litt vann over og det krydderet du liker. Sett forma midt i ovnen på ca. 150 grader i en times tid, og gjør hva du vil den timen. Sitt på facebook, brett klær, les blogg, gå en runde cardio eller hva som helst. Fordel kyllingen i matbokser og sett de i kjøleskap/fryser.

Jeg gjør dette to ganger i uka, så har jeg all den maten jeg behøver. Da er det bare å fylle på med tilbehør etterhvert som jeg trenger det, jeg har alltid salatingredienser i kjøleskapet og grønnsaksblanding i fryseren. Med litt ris i tillegg har jeg alt jeg trenger ;) Dette har alle tid til - enkelt og greit :) Jeg har med meg matpakker overalt, på skolen, jobb eller hos venner. Jeg trives beste med å spise min egen mat, sånn at jeg vet akkurat hva jeg får i meg. Sunnere og mye billigere enn å kjøpe mat i kantina :) I dag skal jeg derimot la matpakken min være igjen hjemme, og spise sushi ute med den herlige kjæresten min. Det er jo valentines i dag, og selv om jeg ikke har brukt å feire denne dagen noe særlig er det jo superdigg å ha en unnskyldning til å gjøre noe kos! Jammen tror jeg at jeg skal bake noe sunt og godt også, så kan jeg dele resultatet med dere i morgen. Man trenger nemlig ikke å spise sjokolade selv om det er valentinsdagen ;)  

Gjør du noe spesielt på valentinsdagen?

Everyday

Nå har jeg spist etter periodisk faste prinsipper siden før jul, og det er helt klart noe jeg kommer til å fortsette med. Det som er så utrolig godt med det er at det tar mye av fokuset i hverdagen bort fra mat. Nå høres dette kanskje rart ut - men til tider synes jeg at dagen min handler for mye om mat når jeg skal spise 6 ganger daglig. Jeg føler det blir litt stress å få lagt inn alle måltidene, i tillegg til at det tar mer tid. Og når jeg har andre ting jeg har mye mer lyst til å bruke dagene mine på enn å pakke x-antall matbokser å spise de passer PF perfekt for meg :)

Ellers er det ingenting "magisk"  med periodisk faste; antall kcal og næringsinnhold i maten er akkurat det samme som før. Tenkte jeg skulle vise dere en typisk matdag i min verden :) På mine to måltid med grønnsaker har jeg samlet over 1 kg grønnsaker om dagen! Det er også en av de tingene som er så fint med PF, du blir virkelig mett til hvert måltid. Under ser dere hvordan jeg spiser i hverdagen:

11.30 - Måltid 1. Magert kjøtt / kylling / kalkun / hvit fisk / reker og grønnsaker 


Torskewok

Før trening: Eple, Kreabolic, Xtravol og pumpmiddel. For tiden bruker jeg Neurocore.

Etter trening: Shake og riskaker


Shake og riskaker er best på denne måten etter min mening :D

18.00 - Måltid 2. Magert kjøtt / kylling / kalkun / hvit fisk / reker + ris og grønnsaker 

20.00 - Måltid 3. En boks cottage cheese, bær og selolje.


Jordbær, cottage cheese og funlight gele.

Og sånn går no dagan! :D

Morgencardio

Goood morgen! Jeg vet ikke av noe bedre måte å starte dagen på enn med morgencardio. Ingentng får meg til å våkne som kulda og den friske lufta. Men det er ikke hver dag jeg våkner med like mye energi, og da er kaffe en god venn. Jeg er egentlig ikke så glad i vanlig svart kaffe - men med noen dråper stevia hazelnut blir den dødsgod :D Veldig verdt å prøve, det går i allefall ned mang en kopp om dagen her i gården. 


Over er dagens eneste matpakke, for jeg spiser fortsatt etter periodisk faste. Det funker utrolig fint for meg, for det tar liksom litt "fokus" bort fra mat. Hvis jeg skal spise 6 ganger om dagen må planlegge mer, og ha med mer flere matbokser når jeg drar ut om morgenen. Det går for all del fint det og, jeg har jo gjort det på den måten noen år nå. Men når PF funker så fint ser jeg ingen grunn til å gå tilbake til gamle vaner.  Når jeg i tillegg et litt matlei for tiden er det utrolig greit å spise bare 3 ganger om dagen. Nå er det klart for skolebenken, og guess what? Jeg er forseint ute, igjen :DSuperundertøy på - klar for å gå! :D

Iherb

Mange av dere har spurt meg om Iherb, og hvordan det fungerer. Det er vel en av de største sidene innen kosttilskudd/helsekost og jeg skjønner derfor at det ikke alltid er like lett å finne frem. Derfor tenkte jeg at jeg skulle komme med et oppklarende innlegg til dere - håper det hjelper :)

Så lenge du bestiller varer som koster under 200 kroner slipper du unna moms og toll. Du kan altså handle varer for inntil 200 kroner, frakt kommer utenom dette. Derfor pleier jeg alltid å heller bestille mange små pakker istedet for en stor, sånn at jeg slipper å betale moms og toll. Ikke bare blir det dyrt, men det tar også lang tid før du får pakken. Nå er det sånn at Iherb har et ufattelig stort utvalg av produkter, og noen av disse produktene inneholder stoffer som ikke er lovlige i Norge. Blir disse pakkene sjekket når de kommer til Norge vil de bli returnert uten at du får tilbake pengene dine. Det sier seg vel selv at tollerne verken har tid eller mulighet til å sjekke alle pakkene som kommer inn til landet, så her må du rett og slett bare ta en sjanse. Det tryggeste er derfor å holde seg til lovlige produkter, slik at du er sikret å få det du bestiller :)  

Hvis du holder deg under ei viss vektgrense (1,814 kg) kan du velge fraktmetoden som heter International Airmail. Da koster det mellom 4-6 dollar i frakt, og det tar omtrent 10 dager før du får pakken din. Jeg pleier alltid å velge denne fraktmetoden. Er du derimot mer utålmodig og vil ha pakken din med en gang kan du velge DHL international og få pakken etter to dager. Dette er selvfølgelig litt dyrere og koster fra 15 dollar og oppover, avhengig av hvor tung pakken din er. 

Inne på startsiden kan du søke på produkter, merker og kategorier. Det er et gigantisk utvalg inne på siden, og jeg tenkte derfor at jeg skulle dele favorittene mine med dere :)

Stevia dråper med smak er et must i min verden :) Dette er et søtningsmiddel helt uten kalorier. Bruker det i kaffe, te, shake, bakst, fluff - you name it! Favorittene er Vanilla Cream, Enligsh Toffee og Chocolate.  

I bakst bruker jeg ofte også stevia pulver i stedet for dråper, og da er det denne jeg bruker. Den er veldig søt, og du trenger derfor svært lite av den i gangen. Boksen virker kanskje dyr, men du trenger så lite at den varer lenge.

Jeg er også en sucker for peanøttsmør, og er derfor veldig glad for at jeg kom over denne boksen. Dette er pulverisert peanøttpulver, og alt du behøver å gjøre er å ha i vann slik at du får rett tykkelse på det. Mye færre kalorier enn i vanlig peanøttsmør, og smaker like godt :)

I tillegg er jeg fan av eplepai-krydder og gresskarpai-krydder :D   

 

Er det et merke jeg digger så er det Walden Farms. De har alt fra kalorifrie dressinger, sauser, siruper og ikke minst sjokoladedip!  Barbeque-sausen smaker også godt, og av dressingene synes jeg av ranch er den beste. Den funker også fint som dip til grønnsaker. 

Nå er det ikke bare kunstig søtning jeg bruker når jeg har lyst på sjokolade, men jeg er også en storforbruker av raw kakaopulver. Blander det i kesam, cottage cheese eller i eggefluff. Jeg bruker denne typen, og synes den er kjempegod. Har jeg skikkelig sjokoladesug en dag blander jeg også inn litt av disse.

 

     Jeg liker å bake, men bruker aldri hvetemel. Jeg går heller for kokosmelmandelmel eller peanøttmel som jeg kjøper på Iherb. Jeg bruker også havremel, som du får kjøpt på de fleste matvarebutikker. Du kan også bestille te fra yogi og pukka her, da utvalget er mye større enn vi har i helsekostbutikkene her til lands.

Husk at om du bruker koden SIV084 første gang du bestiller får du 5 dollar i rabatt :) Shop til you drop!

Søndagsmodus

God kveld :) Jeg har hatt ei herlig helg, og avsluttet den med en skikkelig slapp søndag. Kroppen har bare godt av å slappe av og til :)  Treningsfri fra styrke, så dagens trening ble bare en liten cardiorunde ute. Jeg merka fort at det jeg trodde var snø bare var slaps, og derfor ble det en kort tur. Menmen, jeg fikk iallefall lufta meg litt :) Jeg spiser fortsatt etter periodisk faste prinsippet, og det går kjempefint. Det vil si at jeg spiser tre store måltider om dagen, mellom ca 11.30 til 20.00. Digg å bare ha med en matpakke på skolen, og å spise seg skikkelig METT til hvert måltid. Morgendagens matpakke består av 1 boks tunfisk, 1 pakke wokgrønnsaker, 1 eple og en skyr.


Tunfiskwok :D

Akkurat nå har jeg store planer om å fortsette å gjøre ingenting, bare fordi jeg kan ;)  Lader opp til ei ny treningsuke, her skal det bygges! Håper dere alle har hatt ei bra helg, og er klare for en ny uke i morgentidlig :)

Dyrt å være sunn?


Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har hørt folk si "jeg har lyst til å være sunn, men jeg har ikke råd."  Dette stemmer faktisk ikkt, for det er nemlig ikke dyrere enn annen mat. Det gjelder bare å velge de riktige merkene på matvarene, og derfor tenkte jeg som nesten ferdigutdannet økonom å komme med noen tips! :) Det er mye å spare på å kjøpe merker som First Price og Landlord. Kvaliteten er det liten forskjell på - men i pris er forskjellen stor. I går var jeg på handlerunde og brukte under 500 kroner. Likevel har jeg mat for lang tid fremover, og trenger bare å supplere med ferskvarene. Ta deg en mindre bytur i måneden, så spiser du opp pengene i stedet for å drikke de opp ;) Det var dagens fornuftige tips fra meg!


4 kg kyllingfilet, 2 kg fisk, 900 g svinekjøtt og over 5 kg grønnsaker. Mat for mons :D

Jeg tror alle ønskene om god bedring fra dere hjalp, fordi forkjølelsen min er mye bedre. Jeg var litt skeptisk til om jeg kom til å klare å øke vekte på gårsdagens økt ettersom jeg ikke er 100% iform, men det gikk helt fint! Det betyr 1 stk glad og fornøyd jente - jeg liker det nemlig når ting går min vei :D En annen ting jeg liker er tskjorta jeg fikk fra Bluebox. Hvor kult er det ikke å trene med bilde av seg selv på ryggen? :D Likevel er det fronten som er kulest  - der står det nemlig train hard or GO HOME!Nå venter skolebenken, og jeg er seint ute som vanlig. Bare et lite tips til lesere fra Trondheim før jeg løper; Kaliber skal ha stand på Tillertorget lørdag og jeg skal også stå der deler av dagen. Hvis du vil ta treninga di hakket videre er dette absolutt verdt å sjekke ut, så ta turen innom :) Ha en fantastisk fredag alle sammen - nå er det straks helg og livet er herrrlig :D

Kosttilskudd - når, hva og hvorfor

Det finnes utrolig mange forskjellige kosttilskudd på makedet, og det kan være vanskelig å vite hva man skal kjøpe. Derfor tenkte jeg å dele med dere hva jeg bruker, og håper det hjelper dere til å velge. Man trenger for all del ikke å bruke alt dette for å få resultater fra treningen, men under ser dere iallefall alle tilskuddene jeg tar iløpet av en dag. Det finnes mange varianter av disse produktene, og derfor har jeg linket til de jeg bruker :)

Morgen: C-vitamin, multivitamin, omega 3 og Stack Force. 

Stack Force skal egentilig inntas før trenings da den inneholder bla. koffein, grønn te og ginseng. Jeg er ikke en morgenfugl av natur, og trenger derfor en ekstra piff når jeg står opp om morgenen. En kopp kaffe holder virkelig ikke for meg, men denne holder meg våken gjennom forelesninger.

Vitaminer er viktige i kroppen, men det kan være vanskelig å få i seg alle vitaminer vi trenger gjennom kosten. Jeg bruker derfor dette multivitamin tilskuddet, og tar ekstra c-vitamin utenom. Jeg har nemlig ikke tid til å bli syk :)

Omega 3 inneholder DHA og EPA som er bra for hjerte- og karsystemet og immunforsvaret. Teggn på lite fettsyrer i krppen er glansløst hår, tørr hud og skjøre negler.  Omega 3 er et viktig tilskudd hvis man spiser lite fet fisk, noe jeg er alt for dårlig til. Hvis du får i deg nok gjennom kosten er det ikke nødvendig å ta tilskudd av omega3.

Hvis jeg går morgencardio tar jeg også BCAA og L-glutamin om morgenen.

 

Før trening: BCAA, L-glutamin, kreatin og pumpmiddel. 

BCAA står for branched chain amino acids, eller forgrenede aminosyrer på godt norsk. BCAA hindrer muskelnedbrytning og stimulerer proteinsyntesen i musklene. Det motvirker også mental og fysisk tretthet under lengre treningsøkter.

Glutamin er den aminosyren som forekommer i størst grad i kroppen. Mangel på glutamin vil gjøre at kroppen havner i en muskelnedbrytende tilstand, og man kan bli lettere syk. Inntak av L-glutamin skal kunne forbedre restitusjon, stimulere veksthormon i kroppen.

Kreatin er et naturlig stoff som inngår i kroppens energi omsetning, og finnes også i matvarer som kjøtt og fisk. Men det er ikke nok å få det gjennom maten for en prestasjonsøktende effekt, og derfor tar jeg kreatintilskudd. Dette gir økt styrke og utholdenhet og hjelper også til raskere restitusjon.

Jeg pleier alltid å ta et pumpmiddel, eller pre-workout supplement før styrkeøktene mine. De gir økt energi, fokus og gir raskerer pump under trening. Jeg skifter de de ut ganske regelmessig for at kroppen min ikke skal bli vant til tilskuddet, og dermed få dårigere effekt. Jeg har brukt Superpump MAX, Jack3d og N.O Xplode, og akkurat nå bruker jeg Animal Rage. Dette er kosttilskudd som jeg kjøper i Sverige, da det ikke selges i Norge.

Etter trening: BCAA, L-glutamin og proteintilskudd.

Proteintilskudd støtter effektiv muskelvekst og restitusjon. Jeg tar alltid proteintilskuddet mitt sammen med raske karbohydrater som rosiner eller riskaker etter trening. I tillegg bruker jeg mange ulike proteinpulver i bakverk og desserter. Det blir fort dyrt hvis man skal ha 10 ulike bøtter protein, og jeg vil derfor anbefale å gå for et proteinpulver som kan brukes til mye.

Kveld: ZMA


 

ZMA inneholder sink, magnesium og vitamin B6. Vi behøver sink i kroppen for reparasjon av cellevekst og reparasjon av vev. Magnesium er viktig for kroppens mineralbalanse og energiproduksjon. I tillegg til dette skal ZMA også gi en dypere søvn, og for min del merker jeg at jeg drømmer mye mer når jeg tar ZMA.

Hvilke kosttilskudd bruker du?

Retningslinjer

Jeg får utrolig mange mailer og henvendelser om kostholdsprogram og treningsoppsett, og jeg må bare beklage at jeg ikke kan svare på de. Jeg synes det er veldig hyggelig med mailer, og synes det er et stort kompliment at dere spør meg om råd. Men desverre har jeg ikke kapasitet til å svare alle, og jeg har heller ikke nok kunnskap til det. Hvis du er interessert i å ta skikkelig tak i kostholdet / treningen din vil jeg anbefale å spandere litt penger på en god coach eller pt. Jeg kan anbefale min coach Gunnar, som var mannen bak min og de andre fitnessjentene fra Kaliber sin konkurransediett.

Men selv om jeg ikke kan lage individuelle oppsett, så kan jeg komme med en del retningslinjer for kosthold. Retningslinjer for stryrketrening kommer i et senere innlegg, håper disse kommer til nytte :)

1. Velg ren og sunn mat, det vil si ingen halvfabrikater og ferdigprodukter. Og nei, smør, fløte og rømme er ikke sunne alternativ.

2. Spis nok proteiner. Proteiner er byggesteinene i kroppen vår, og er derfor i mine øyne det viktigste næringsemnet. Dette får du i deg ved blant annet kylling, magre meieriprodukter, fisk, kjøtt og egg. 3. Spis grønnsakene dine! Ikke bare er det sunt, men du kan også spise store mengder av det uten at det inneholder mye kalorier. Jeg spiser ofte over 1 kg grønnsaker hver dag, og det holder meg god og mett. Når man er mett slipper man cravings på alt mulig annet. 

4. Ikke vær redd for karbohydrater. Det er ikke farlig å spise karbohydrater, så dette kan man fint spise så lenge man velger sunne alternativer. Havregryn, ris og frukt er gode kilder til karbohydrat. Rett etter trening vil jeg anbefale en raskere kilde til karbohydrater som riskaker eller rosiner.

5. Vei maten din. Jeg vet mange vegrer seg for å gjøre dette, men det er faktisk ikke så vanskelig! Det er vanskelig å begregne hvor mye man får i seg hvis man tar alt på øyemål. Hvis du er interessert i å vite nøyaktig hvor mye du får i deg av fett, karbohydrater, protein og kalorier kan du legge inn det du spiser på Matvareguiden eller på Vektklubben.

6. Finn det kostholdet du kan leve med. I stedet for å fokusere på lynkurer og dietter vil jeg heller anbefale noe du kan leve med hele året. Om det som passer best for deg er å spise hver 3. time, periodisk faste eller lavkarbo må du selv finne ut. Prøv litt forskjellig og velg det som passer best for akkurat deg.  

7. Ikke la mat oppta hele livet ditt. Slapp av og ta det litt med ro, for det finnes faktisk viktigere ting her i livet enn å spise riktig hele tiden. 
Matinspirasjon

I går var jeg på byen med alkohol for engangs skyld, og igjen beviser jeg for meg selv at det ikke er verdt det. Heldigvis er det styrkefri i dag, og dagens trening blir derfor en runde på mølla. Det blir godt å svette av meg noen kalorier fra matinntaket de siste dagene, og ikke minst fra gårdagens bytur. Jeg hadde egentlig tenkt å prøve ut de nye skiene mine i dag, men jeg holder meg heller innendørs i det forferdelige været. Litt ( veldig ) urven etter natten hadde jeg lyst på noe digg til frokost, og valget falt på proteinpannekaker. Tenkte jeg skulle dele litt mer matinspirasjon med dere, for det er nemlig fullt mulig å spise sunt og godt i julen selv om man koser seg litt ekstra.


Sjokofluff med mandarinbåter


Cottage cheese med gojibær, sesamfrø, kakaonibs og stevia vanilla cream.


Sånn går det når man er på jobb og glemmer matpakken sin hjemme :) 

Her i huset er vi litt leie av tung julemat, og dagens middag blir derfor taco. Veldig ujulete, men veldig godt! Dessert blir fruktsalat, og jeg tenkte jeg skulle ha marshmallow dip over. Greit med kalorifrie alternativ i julen :) Nå skal jeg prøve å få gjort noe fornuftig - ha en fin dag folkens!

Endelig juleferie!

Hei alle sammen! Jeg lover å bli flinkere til å blogge fremover, for nå har jeg endelig JULEFERIE :D Jeg er så lykkelig at jeg ikke klarer å slutte å glise akkurat nå! Nå skal jeg slappe av og kose meg, og ikke minst trene uten dårlig samvittighet for at jeg burde ha lest. I går rushet jeg gjennom økta for å komme meg hjem til bøkene fortest mulig, og jeg fikk derfor ei ganske dårlig økt. Men nå blir det andre boller fremover :)  Livet er herrrlig!

Siden jeg nå har fri tenkte jeg at jeg skulle prøve periodisk faste kostholdet - som jeg tidligere ikke helt har hatt troen på. Men intet våger - intet vinner, så da skal jeg prøve det i en uke fra imorgen :) En hel uke uten havregrøt når jeg våkner - iiik! Høres sjukt ut, men jeg får bare bite det i meg! Vet at det er flere enn meg som er nyskjerrige på et slikt kosthold, og derfor stiller jeg gladelig opp som prøvekanin.Nå venter sofaen, og der har jeg tenkt å ligge rett ut resten av kvelden. Det synes jeg nemlig at jeg har fortjent :) Ønsker dere alle en flott kveld!Har du prøvd periodisk faste? 

Nora in wonderland!

Jeg tror Gud leste det forrige innlegget mitt. Idag kom det nemlig en pakke i posten, og den inneholdt blandt annet proteinpulver med smak av peanutbutter chocolate. Peanøttsmør OG sjokolade i en?!? Det er jo som julaften og nyttårsaften på engang det :) Jeg syklet som en vind hjem for å prøve den ut, og den skuffet absolutt ikke! Blandet det med litt vann, smurte utover riskakene mine og nøt herligheten!


YUM!

Det var mye annet ditt i pakken også som jeg gleder meg skikkelig til å prøve ut :) Nordic Nutrition er verdens beste sponsor! De har fått mye nytt på lager nå, og jeg er så heldig at jeg får en ny pakke neste uke. Derfor tenkte jeg å la dere bestemme hva jeg skal bestille, slik at jeg kan teste det dere er nyskjerrige på! Selv om jeg er sponset av Nordic er jeg uansett 100% ærlig om produktene, og anbefaler aldri et produkt jeg ikke liker. 


Dagens pakke: Blueberry smoothie protein, Stackforce fatburner, peanutbutter chocolate protein, kreabolic, bringebær protein og pistasj & kokosnøtt protein! 


My precious!

Bare klikk dere inn på sidene til Nordic Nutrition og finn produkter dere synes ser spennende ut/ vil at jeg skal teste og kommenter under :) Så får dere min mening om det etterhvert som jeg har prøvd de ut. Så håper jeg at dere kan gjøre meg en bitteliten tjeneste i gjengjeld! Skolelaget mitt på TØH er med i en konkurranse hvor vi kan vinne 50. 000 kroner til laget, og vi konkurrerer mot lag i tippeligaen. De lagene trenger ikke pengene - men det gjør vi! Alt du trenger å gjøre er å trykke på linkene under, da blir jeg glad :D 

 

"Hva skal jeg spise for å gå ned i vekt?"

Jeg vet ikke hvor mange slilke mailer jeg har fått - så her kommer rett og slett en liten shoppingguide fra meg. Spør du 10 forskjellige mennesker om mat får du sikkert 10 forskjellige svar - men dette har iallefall fungert for meg! Det aller viktigste for meg er å få et høyt innhold proteiner til hvert måltid. Deretter fyller jeg opp tallerkenen med MYE grønnsaker, slik at magen alltid er mett.  Store posjoner uten unødvendige kalorier er akkurat sånn jeg liker det! Jeg spiser 6 ganger om dagen, og på den måten unngår jeg å "sprekke." 

Det handler om planlegging, og skriv derfor gjerne ei handleliste før du går i butikken. Og for guds skyld ikke handle hvis du er sulten, da blir det ofte med noe som ikke skulle vært i handlevogna ;) Hvis du da får cravings en kveld men ikke har noe usunt i skuffene unngår du sprekken! Dette består som regel handlevogna mi av:

Proteinkilder:  Kyllingfilet, laks, karbonadedeig, torsk, kalkunfilet, egg, tunfisk, svinefilet, magert kjøtt/kyllingpålegg, skyr, cottage cheese, mager kesam og biff.

Grønnsaker: Tomat, paprika, agurk, isberg, brokkoli, brekkbønner, gulrøtter, asparges, paprika, rødløk, sopp og squash.

Karbohydrater: Søtpotet, ris, havegryn, epler, rosiner og riskaker.

Fettkilder: Mandler, omega3, avocado og laks.

Digg: Funlight, te, tyggis, pepsi max og lakerol.


Et typisk resultat av en handlerunde :)

Dette er det kostholdet jeg trives med, og jeg spiser på denne måten året rundt. Og NEI - det blir ikke kjedelig, man kan jo lage utallige kombinasjoner av alle ingrediensene over. Dyrt trenger det heller ikke være, First Price har rimelig karbonadedeig, kyllingfilet og torsk. Rema 1000 har billige frossne grønnsaker og svinefilet. Kalkun og biff pleier jeg å hamstre i Sverige, og tunfisk det er jo billig overalt! ( Og smaker digg om du steker den med løk og krydder!)  Det er faktisk nesten vanskelig å legge på seg om du kun spiser ren mat som over. Er du opptatt av å telle kalorier kan du sjekke Matvareguiden, hvor du finner næringsinnholdet i de fleste matvarer.

Ser handlevogna di også slik ut - eller? 

Før-under-etter

God morgen! Det ei ny uke med nye muligheter, og jeg har troen på at dette blir ei BRA uke. Jeg klarte 8 x 293 på beinpressen igår, og saster derfor på å krysse 300-grensa neste trening. 7 kilo til må jeg da vel klare?! Jeg skal klare det, uansett hvor mye lårene mine protesterer ;) No pain no gain!

Det er mange som spør hva man bør spise før/etter trening. Det er veldig viktig at du får i deg næring i forbindelse med trening, men det er ikke alltid så lett å vite hva man bør spise. Det finnes ikke noe fasitsvar på dette, men slik ser mitt oppsett ut:

Før trening: 

15 g whey protein,  5 g BCAA, kreatin og 1 eple.


Proteinkaffe med vaniljeprotein og Stevia English toffee.

Under trening:

MYE vann og Jack3d eller N.O Xplode


 

Etter trening:

30 g whey protein, 5 g BCAA og 40 g riskaker/rosiner


Whey cooler, rosiner og riskaker etter trening.

Whey protein ( eller myseprotein på norsk) har en svært bra aminosyreprofil, som gjør at kroppen kan utnytte det på en veldig effektiv måte til muskeloppbygging. Whey protein tas veldig raskt opp i kroppen, og denne typen protein er derfor perfekt for rask restutisjon etter trening. Her bør du også ha en kilde til raske karbohydrater sammen med proteinet, og jeg velger riskaker eller rosiner. 

Hva spiser du i forbindelse med trening?

Du er hva du spiser!

Jeg er hjemme fra en fantastisk tur med ti fantastiske jenter, og jeg har spist fantastisk mye dritt.Og hvordan føler jeg meg? Som dritt. Man er nemlig det man spiser!  Spiser du bra så føler du deg bra, og spiser du dårlig så føler du deg dårlig. Enkelt og greit. Etter å ha spist godis til den store gullmedalje endte jeg opp med både kvalme og mageknip i går kveld. Å spise sunt er jo så utrolig mye bedre, både for kropp og sjel! Derfor skal jeg ikke spise noe godteri frem til jul, er det noen fler som blir med på den? ;) 


Helgens krampaktige forsøk på å være sunn...


Som selvfølgelig gikk galt ;)

Nå gleder jeg meg som en liten unge til å trene - for jeg har MYE energi som skal brukes! Forside lår og triceps står på planen, og jeg har store planer om å kjøre TUNGT på beinpress idag. 8 reps på 293 kg er målet, wish me luck ;) Veldig gøy å se at jeg blir sterkere nå etter dietten, for på slutten følte jeg meg som ei pingle. Jeg måtte stadig gå ned i antall vektskiver, og det er jo helt feil vei å gå! Skal en ha fremgang må man øke belastnigen etterhvert, ellers kommer en ingen vei. Husk det neste gang du plukker opp en manual, og plukk heller opp den som er hakket større enn den du vanligvis tar!


Helgens krampaktige forsøk på å trene! Knebøy :D

Nå drar jeg for å kjøre virkelige knebøy på gymmet istedet - digg! Ha en fortsatt fin søndag, og nyt det siste av helga :)

HarryNora

Nå kom jeg akkurat hjem fra handletur til Sverige, og jeg skal straks begynne å lage cupcakes til jentene kommer. Ikveld skal jeg drikke alkohol for første gang siden 1. mai, med unntak av et par glass sjampis etter NM. Det kan bli spennende :D Uansett, idag var det styrkefri og dagens trening ble derfor en times morgencardio før frokost. Jeg synes det er så godt å gå morgencardio fordi jeg VIL og ikke fordi jeg , sånn som det var på diett. Morgencardio gir så frisk og god start på dagen :) Tenkte å legge ut en innlegg imorgen om det nye styrkeprogrammet mitt, og hvordan den første uka har gått!

Frokost var selvfølgelig havregrøt, det finnes virkelig ikke noe bedre! Jeg prøver hele tiden nye varianter, men Cappiccino-grøten er og blir den store favoritten :) Etter mat satte jeg og Paul kursen over grensa for handling til den store gullmedalje!

Biff, karbonadedeig, funlight, C-vitamin, svinefilet, keso og kosttilskudd ble noe av dagens fangst! Og jeg kunne jo selvfølgelig ikke gå forbi hylla med godis uten å plukke med meg en stor pose...

HarryNora er VELDIG fornøyd frøken på dettte bildet, godis er alt for godt! ( Og posen er snart tom...) Er det lørdag, så er det lørdag! Ha en fantastisk fin kveld alle sammen! :D
 

Trippel lykke

For en herlig lørdag dette er! Jeg startet dagen med aromaterapi på Klinikk Bjørgen her i trønderhovedstaden, og det var utrolig godt. Kroppen min var fortsatt veldig stiv etter Stavanger Open - det tar mer på å posere enn man skulle tro! Men nå føler jeg meg mye løsere i muskulaturen, og ikke minst mer avslappet i hele kroppen. Herligherlig, og anbefales virkelig :) Skal tilbake igjen etter NM, for jeg regner med jeg er minst like støl da også!


 Avslapping på høyt nivå ;)

Når jeg kom hjem ventet en pakke fra Iherb på meg, med mye digg i! Etter NM har jeg tenkt å lage mye god og sunn mat og da er det viktig å ha de riktig ingrediensene. Essensene på bildet under er fantastiske, og jeg tror nesten jeg har alle smakene som finnes nå. Perfekt å bruke i bakst, f.eks setter bananessensen vikelig spissen på bananbrød! Smøressens er DIGG på brokkoli, og sparer mange kalorier ;) Det beste med pakken var ett av de nye krydderne jeg bestillte - bare se under hvilken smak det har :D

Eplepai krydder!!! :D Yammi!

Den største lykken idag kommer om et par timer,  da venter ei treningsøkt med verdens beste treningspartner! Paul har vært i USA i to uker nå, og jeg gleder meg som en liten unge til å få han tilbake på trening sammen med meg. Jeg trener bra alene også, men jeg får alltid maksimalt ut av treningen når Paul er der og pusher meg. Det betyr så mye å ha en god treningspartner, dessuten er det jo mer gøy når man er to :) Det blir bryst og cardio på meg i dag, hva skal du trene?

Pose like a pro

God kveld! Jeg har hatt nok ei god treningsøkt, og i dag var det biceps og triceps som fikk gjennomgå. Jeg tror mye av energien min kommer av at vi har lagt om dietten, torsk er blitt byttet ut med karbonadedeig. Sammen med løk, tomat, brokkoli og isberg er det jo nesten taco! Riktig krydder må selvfølgelig til, og jeg bruker chili, paprikakrydder, kajennepepper, spisscummin, hvitløkspulver og salt for å få tacosmaken. De ferdige tacokrydderne i butikken er det nemlig sukker i, så husk å sjekk baksiden av krydderblandinger om du vil unngå unødvendig sukker :) Var så sulten at jeg ikke rakk å dandere maten fint idag, men legger ved et bilde likevel ;)Nå skal jeg straks på en runde med poseringstrening på Kaliber. Jeg kan ikke få sagt nok hvor takknemmelig jeg er til alle menneskene i denne klubben som stiller opp for oss utøvere. Det betyr så mye å ha et godt støtteapparat rundt seg :) Hvis du mangler lesestoff ikveld kan du sjekke dette intervjuet av meg på Treningsforum. Det er så utrolig gøy å få gode tilbakemeldinger,  og det motiverer bare enda mer! Gleder meg så fantastisk mye til å stå på scenen i Oslo Konserthus den 8. oktober! Men før den tid er det fortsatt noen timesverk som må legges ned, jeg vil bli enda hardere enn jeg var i Stavanger! 9 dager igjen, og jeg kjører på!Poseringsøving backstage før finalen i Stavanger Open :)

Hjelp søkes & cravings

God morgen alle sammen! :) Som jeg har nevnt tidligere går det hardt utover hud og hår å være på diett. Kroppen prioriterer å bruke energien på mer viktige funksjoner, og derfor er det eksta viktig å ta vare på hud/hår under en diett. Jeg passer derfor på å bruke mest mulig naturlige produkter, uten parfyme og parabener. På scenen kommer jeg til å bruke sminke fra. bla Nilens Jord og hårstyling fra GB by Gun-Brit, som fås kjøpt hos Makestyle. Men uansett hvor bra kvalitet jeg har på produkter, hjelper det ikke når jeg ikke akkurat er verdensmester når det kommer til styling. Før NM er jeg så heldig å få hjelp av stylist Ronja Aunaas Hauan til makeup og hårstyling. Men i Stavanger er jeg on my own, og lurer derfor på om det finnes noen der ute som hadde hatt anledning til å hjelpe meg på morgenen neste lørdag? Jeg hadde satt utrolig stor pris på det, så om du føler deg kallet til oppgaven - bare skrik ut :) 

Blir fort kaldt til ei lita jente mellom poserings-rundene ;) 

Nå som det nærmer seg konkurranse med stormskritt merker jeg at jeg har mye mer cravings enn før. Etter konkurransen blir det spisekveld, og jeg har lyst på alt! Jeg savner frukt, pannekaker, lakris, peanøttsmør, sushi, rundstykker, nøtter, boller og proteinbarer helt usannsynlig mye - men jeg tviler på at det blir plass til alt ;) Derfor må jeg iallefall gjøre plass til mine to største cravings, som er litt sære! Når jeg bodde på Hawaii levde jeg så og si på Acai-bowls og banana bread om dagene, og det har jeg virkelig savnet etter jeg kom tilbake. Jeg trodde ikke vi hadde ingrediensene til å lage dette her i Norge, men på Iherb fant jeg alt! Det var derfor jeg glad jente som åpnet pakkene sine igår :) Nå skal det bakes her i huset, nyt lørdagen alle sammen!No milk today

Da var det helg! Jeg er ferdig på jobb, og skal snart på gymmet for å trene rygg. Yndlingsøkta :) Dietten min ble endret litt for å få fart på sakene frem til konkurransen. Blant annet kuttet vi ut alt av melkeprodukter, og la inn en god del mer fisk. Fisk er digg, så jeg liker egentlig den nye dietten godt :) Min elskede havregrøt er flyttet til etter styrkeøktene, og til frokost står det nå egg på menyen. Blir spennende å se om disse endringene hjelper til neste uke. Jeg krysser fingrene for det, for mobilen min er flink til å minne meg på om at det er kort tid igjen!!!

Helt vilt at det bare er 20 dager igjen nå, at målet har kommet så nærme! Da BLIR jeg endelig FitnessNora, for jeg kan jo ikke kalle meg fitnessutøver enda. Ikke før om 20 dager ;) Nå skal tyne ryggen min alt jeg kan, før det blir lørdagskveld. Tar med meg den nye Ipoden min som jeg har gravert så jeg aldri skal glemme å gå alt på trening! Råsa til meg og blå til verdens beste treningspartner, Paul :)
God helg alle sammen!

Lifesavers på diett pt. 2

Mange assosierer diett med lite og kjedelig mat. Men bare en er litt kreativ kan en trylle frem nydelig mat, selv på konkurranse-diett :) Mine aller beste tips er krydder og Stevia! Når det kommer til krydder så anbefaler jeg å kjøpe disse på Asia-butikker, mye større utvalg og smaker MYE mer. Det er utrolig mange spennende smaker å velge mellom, og alltid noe nytt å prøve i hyllene. I dag gikk jeg for to klassikere, ingefær-biff og tandori-kylling, begge med karri-ris. NAM!

Og Stevia - hvordan skulle jeg overlevd uten? I grøt, te, kesam, ris, kaffe, cottage cheese og kesam er det magisk! Jeg kjøper de på Iherb, og hvis du bruker koden SIV084 får du 5 dollar i rabatt på første bestilling. Gjør diett-tilværelsen mye enklere, jeg spiser jo så mye godt :) Nå er det klart for en protein-iskaffe før trening, selvfølgelig med Stevia! Spice up your life ;)  

Lifesavers på diett pt. 1


Jeg har alltid vært glad i te, men ekstra avhengig blir jeg på diett. Når fettprosenten blir lavere fryser jeg lettere, og da er det herlig med en god og varm kopp te for å få varmen i seg. Over ser dere noen av favorittene mine, som er så gode at jeg ville dele de med dere :) Ekstra godt blir det med noen dråper Stevia i, og lemon, vanilla og berry anbefales på det sterkeste i te. Den blir så søt og god, stiller søtsuget med engang :D  Stevia fås kjøpt på Iherb og hvis du bruker rabattkoden SIV084 får du $5 i rabatt på den første bestillingen din! Bare husk å bestill flere små pakker enn èn stor, går du over 200 kr ( eksl. frakt) så kommer det toll og moms i tillegg. Masse god te og annet helsesnacks har de også billig der inne, så shop til you drop ;)

En spisedag i bilder

Mange av dere har spurt hva jeg spiser på en spisedag, så i går tok jeg bilder av alt jeg spiste! Ufattelig mye en liten kropp kan få i seg iløpet av en dag ;) 

Etter den fantastiske frokosten min følte jeg at jeg måtte ha en liten snack før bootcamp. Det ble et lite måltid med jordbær, bringebær, eple, banan og mager kesam. Har ikke ord for hvor godt det var å spise banan igjen! Så godt var det at jeg spiste en etter bootcampen igjen også ;) Så var det klart for sushi på Kos for å feire bursdagsjenta Christine :)

To veldig fornøyde frøkner etter første runde med sushi!Så ble det litt sushi til ;) Det er ikke fullt før det renner over!Før ryggøkta mi ble det noen himmelske proteinboller og proteinbar. Ingen spisedag er komplett uten ;) 

Til middag serverte jeg hjemmelagde hamburgere med salat og ovnsbakt søtpotet. Lykke :D Jeg skulle egentlig lage hamburgerbrød, men tiden strakk ikke til. Da ble det fullkornspita istedet, og jeg kan med hånden på hjertet si at dette er det beste måltidet jeg har spist på en evighet!
Intet måltid er komplett uten dessert, og det ble det på denne jenta også! Mer boller med syltetøy rørt av jordbær, bringebær og stevia + MASSE vaniljekrem av eggeplommer. YUM :D 

Alle lagre er fyllt opp av all denne maten, og jeg har masse energi til ei ny uke! Skal gi 100% på trening og kjøre knallhardt på, for nå er det ikke lenge igjen :D 

Hurra for helg :D

Jeg er ferdig med ei god skulderøkt, og tar velfortjent fredagskveld :) Formsjekken idag gikk bra, coach er fornøyd og det ble SPISEDAG på denne jenta imorgen :) Hurra! Gøy å gå på butikken å handle noe annet enn bare kylling og brokkoli ;) Etter å ha gått nøye gjennom hyllene i butikken så ble dette noe av det som havnet i handlekurven: Tipp hvem som gleder seg til frokost imorgen!? Nå blir det baking av både brød og boller, så alt er klart til imorgen. Så må jeg si tusen takk til verdens beste Drea, som laga den nye fine headeren min! Ønsker dere alle en fantastisk fredagskveld :)

Så har me juksa litt ;)Dagens middag ble en deilig biffwok med nudler. En hel pakke nudler tilogmed, jenta var sulten etter bootcamp på Lillesand ;) Nudler er vel ikke det folk flest assosierer med diettmat, derfor sier jeg hurra for Miracle Noodles! Dette er nudler som er helt uten kalorier, og som derfor kan spises med god samvittighet ;) Hva de er laget av  ANER jeg ikke,men hvis dere vil lese mer om nudlene kan dere trykke her. Nudlene ligger i en lake som luker dritt, men de smaker absolutt ingenting. Hvis de stekes sammen med kjøtt/grønnsaker og krydres godt blir det slett ikke så verst :) De finnes også pasta og ris av denne sorten, som egentlig er akkurat den samme greia bare at de har en eklere konsistens. Derfor holder i allefall jeg meg til nudlene, veldig greit å ha på diett :) 

Har du prøvd slike nudler? 

Cutler

Nå er det helg for alle penga! :) Jeg er ferdig med den siste doggcrap økta mi på ei stund, skal tilbake til å trene mer volum igjen. Kroppen trengte et lite avbrekk, og det var gøy å prøve en stikk motsatt treningsmetode enn jeg har brukt kjøre. Men jeg kjenner at det skal bli godt å trene styrke fem ganger i uka igjen, og ikke minst å trene sammen med verdens beste treningspartner Paul igjen!  

Coach var fornøyd etter formsjekken i går, og jeg fikk bekreftet at jeg er i rute. Det var utrolig godt å høre, da jeg følte meg litt sliten og slapp i kroppen i går. I dag er derimot humøret og formen på topp igjen, og jammen tittet sola frem også! Høydag er alltid like gøy, med både riskaker og rosiner etter trening spretter blodårene frem både her og der :) En iskald Whey Cooler blandet med Farris Bris på verandaen er ikke feil det heller ;)  

Cutler Athletics! Digger den mannen - en dag skal jeg bli like stor ;) 
Ha en fantastisk fin helg alle sammen!

Perfect ending

Verdens beste kveldsmat med en varm kopp av min nye favoritt te, Pukka Original Chai. Perfekt avslutning på en knall dag! Treningsøkta i formiddag gikk over all forventning, jeg økte i absolutt alle øvelser. Gøy å bli sterkere selv på diett :) Etterpå var det klart for harrytur til Sverige med Paul, og jeg fikk handla alt jeg trenger til de neste 4 ukene. Det ble mest biff, kylling og energidrikke som havnet i handlekurven - er det ikke det folk flest kjøper på harrytur???                               På toppen av det hele har det vært strålende SOL i hele dag, livet er herlig :)  Avhengig av energidrikker, så kjære Redbull - vil dere sponse meg? :D Høhø.

I love spisedag!

Jeg er ei gladjente, og smiler stort sett dagen lang. Men i går var jeg så lykkelig at hadde det ikke vært for ørene hadde gliset gått hele veien rundt! Spiste så utrolig mye godt mat i går, og hadde en fantastisk fin kveld i godt selskap. En setter så utrolig mye mer stor pris på god mat når man er på diett! Jeg kommer uten tvil til å leve lenge på denne spisedagen :D

Sushi på Kos er en sikker vinner!

VELDIG fornøyd pie ;) Vel hjemme var magen min full, og blodårene begynte å titte frem. Selv om jeg hadde spist sushi for en hel hær så følte jeg virkelig at litt dessert var på sin plass! Funlight-gele med friske bær er jo så utrolig godt at skåla gikk ned på høykant. Mager kesam blandet med noen dråper Stevia Vanilla Cream satte prikken over i'en ;)Føler virkelg at jeg har fylt opp alle lager nå, og er 100% klar for ei ny treningsuke!

Lørdagslykke :)

Jeg har spisedag, det er sol og treningsøkta i dag gikk dødsbra! Livet er herlig :) Jeg vurdere å bake en sunn(ere) sjokoladekake i dag, men gikk heller for en en deilig proteinbar. Baking ble det likevel, og et rykende ferskt mandelbrød ble resultatet. Oppskriften har jeg lånt fra Kristine Weber, og du finner den her. Det var fantastisk godt med kyllingpålegg og egg på!  Nå er det straks klart  for kos på Kos bar & lounge med SUSHI :D Riktig god helg alle sammen!

MorgenstundJeg våknet litt umotivert denne morgenen, og ville helst ikke opp av senga. Kunne mye heller tenkt meg å ligge lenge, og bare slappe av sånn som i går. Tilbringte mesteparten av tiden min i går sånn som på bildet over, nemlig med å gjøre minst mulig ;) Men da jeg kom meg ut av senga og inn på badet fikk jeg en gledelig overraskelse, blodårer på magen :D Wohey! Jeg går fortsatt og venter på at sixpacken skal dukke opp, men nå har jeg iallefall tatt et steg i riktig retning  :D Motivasjonen var plutselig på plass igjen, morgencardio fløy forbi og nå nyter jeg en proteinkaffe med smak av cappuccino frappe før jobb.Om 9 timer tar jeg velfortjent helg, og jeg gleder meg masse til ei hard styrkeøkt ikveld :)

 

Pulverkaffe, vann, isbiter, stevia og proteinpulver blir til denne herligheten! Tar 1 minutt å lage og  smaker akkurat som Starbucks :D Helt sant! Ha en fantastisk dag alle sammen :) 

Kos!

Nå kom jeg akkurat inn døra etter å ha spist sushi på Kos, og den var sinnsykt god! Aldri sett så mye sushi i hele mitt liv som det vi fikk servert ikveld! I mine øyne finnes det ingenting bedre enn sushi :) Jenta er mett og fornøyd nå, og resten av kvelden skal jeg bare slappe av og svare på spørsmålene fra dere. Håper dere har en fantastisk lørdagskveld!
Rart jeg gliser? ;) 

Fridag :)


Slik starta jeg dagen idag, med sjokogrøt ute i sola :) Treningsbladene var på plass, og jeg koste meg skikkelig. Godt å bare slappe av å ha friii fra jobb! Styrkefri har jeg også idag, kun cardio og mage som skal kjøres idag. På disse dagene ligger jeg litt lavere på kaloriinntaket, og litt høyere på fettinnhold i maten. Dette er sunt fett selvfølgelig, og jeg spier det i form av laks, nøtter og cottage cheese.  Restitusjon og hvile er viktig så nå skal jeg bare kose meg resten av dagen, før det blir en tur med tidens cardiopartner Leo :)
 Ha en sporty onsdag alle sammen!

Sola skinner, og jeg er så glad :D

Endelig helg!!! :) Så utrolig herlig følelse å være ferdig på jobb idag, spesielt når det er sol og sommervær her i Trondheim. DIGG! Godt å kunne kjøre cardio ute i shorts, så får kroppen litt brunfarge samtidig :) Coach Gunnar var fornøyd med ukas resultat, og derfor har jeg refeed-dag idag. Det betyr rett og slett at jeg spiser mer karbohydrater enn vanlig  - HALLO jordbær og frukt :D I tillegg syntes jeg at jeg fortjente en ekstra belønning, så jeg kjøpte meg ûberkule nye solbriller idag også :)  Nå er det straks klart for kino, håper dere alle har ei herlig helg!Lørdagslykke! 

Alkohol + trening = usant

Det nærmer seg helg med stormskritt, og takk gud for det! Kjenner at kroppen trenger å få slappet av litt, og lade opp batteriene til ei ny uke. For mange er det ikke akkurat avslapping som forbindes med helg, men heller fylla og fargeglade drinker. Jeg synes for min del ikke at trening og alkohol hører sammen. For det første blir dagen etter en bytur totalt ødelagt, og drinkene er proppfulle av tomme kalorier. Jeg har lånt Fitnessbloggen sin tabell over verstingene:  

Drikke Energiinnhold pr glass
Strawberry daiquiri 220 kcal
Mojito 242 kcal
Mint julep 472 kcal
Pina Colada 650 kcal
Mudslide 820 kcal
Margarita 850 kcal

To margarita inneholder altså 1700 kcal, som er mer enn jeg spiser på en hel dag. Da velger jeg heller maten min, for å si det sånn ;) Jeg sier ikke at en er nødt til å unngå alkohol helt, man dævver tross alt ikke av en utepils. Jeg synes personlig at både øl og vin smaker dritt, og derfor gidder jeg ikke å drikke det heller. Det finnes også utrolig mange gode alkoholfrie drinker, og du kommer langt med en blender, Schweppes, isbiter og  friske bær ;)

http://adsfac.eu/link.asp?cc=SWP001.109068.0&creativeID=135125

 

http://adsfac.eu/trk.asp?cc=SWP001.109068.0&creativeID=135125&ord=[timestamp]

Avhengig

God morgen! Kom akkurat inn døra etter dagens første cardiorunde, og godt er det :) Nå sitter jeg i sofaen og nyter frokosten min - sjokkisgrøt! Snilleste Paul kom med sjokoladeprotein til meg, for det holdt på å klikke for meg de få dagene jeg var tom. Jeg er seriøst avhenging av sjokoladegrøt til frokost ;) Nå er det klart for jobb, og ikveld er det skuldre som skal pumpes på gymmet.  Klar for å gi 150% på trening, for skuldrene mine trenger å jobbes med. De MÅ gro, så jeg må bare gi alt jeg har på trening fremover. Det er som plakaten sier på Kaliber, bring on the pain ;) Ha en fin dag alle sammen!


Sushisøndag :D

Nå er jo dette en treningsblogg, men legger ved et bilde av meg og lillesøss fra konserten igår likevel.  Sånn ser jeg altså ut når jeg beveger meg utenfor gymmet - det går fint å være fit og feminin ;)


I motsetning til de fleste av vennene mine som også var på Åge konsert i går, så våknet jeg frisk og rask i dag tidlig. Veldig klar for morgencardio og spisedag! Jeg hadde ikke lyst på spisedagen i begynnelsen, og protesterte mot coach Gunnar. Heldigvis kom jeg på bedre tanker, og fant ut at det var best å høre på de som vet bedre enn meg! Kroppen trenger påfyll, og jeg gleder meg allerede til ei trening med bra trøkk imorgen!Har kost meg skikkelig idag, taco, proteinbarer og epler ble spist før kveldens beinøkt. Til kveldsmat ble det sushi, helt sykt gode rainbow rolls! Lykke :) Nå er det klart for Funlight-gele til dessert, og jeg veit at jeg ALDRI skal klage på en spisedag igjen ;)


Endelig helg!

Jeg er ferdig på jobb og tar velfortjent helg! :) Nå går turen til hjemstedet Frøya, og ikveld blir det konsert med Åge og Sambandet! Gleder meg masse til en kveld med god musikk og gode venner :) For at jeg ikke skal bli sulten på bilturen og ende opp med å kjøpe mat på bensinstasjonene på veien er selvfølgelig matpakkene klare! Skal kose med med  kylling, laks, cottage cheese og skyr på vei utover :)


GOD HELG! :)

Morgenfugl

God morgen! Nå er jeg akkurat ferdig med 50 minutter morgencardio, og det er den aller beste starten på dagen spør du meg. Glemmer helt at jeg er trøtt ;) Sitter og nyter grøten min før jeg skal på jobb, men jeg er TOM for sjokoladeprotein! Krise! De siste tre dagene har jeg spist jordbærgrøt, vaniljegrøt og cookies and cream-grøt, med ulik suksess :P Vaniljegrøt med vaniljeessens er favoritten av de tre, men ingenting slår min kjære sjokkisgrøt. Gleder meg masse til pakken fra Nordic Nutrition kommer!

Formsjekken i går gikk bra, fikk bekreftet at jeg er i rute. Blir en spisedag på imorgen for å fylle opp lagrene, så forhåpentligvis er jeg full av trykk på trening neste uke! Allerede kjøpt et par proteinbarer som jeg skal kose meg med ;)  Tenkte jeg skulle vise dere Jack3d, som er et produkt jeg tar før trening. Det inneholder bla. koffein, kreatin og arginin, og gir utrolig bra energi under trening! Digger det, og det er favorittproduktet mitt by far ;) Selges desverre ikke i Norge, men hvis dere tar svipptur over grensa får dere tak i herligheten! Heldigvis får vi iallefall tak i Swebar her i landet ;)


Great Garlic Girl!

Nå kom jeg akkurat inn døra etter å ha gått kveldscardio ute i finværet :) 90 minutter flyr forbi når jeg er ute i 20 grader med to av mine bestevenner! Cardio trenger absolutt ikke å være pes ;)

 I morgen er det klart for ny formsjekk, og jeg er spent på om ukas trening har gitt resultater! Handla til helga har jeg forresten også gjort, og under ser dere noe av det som befinner seg i handlekurven min :)  Ei velfylt krydderhylle er et must, og jeg er totalt avhengig av hvitløk! Anbefaler alle å holde minst 1 meters avstand imorgen ;)

Om det å være på diett

Mange lurer på hvordan dietten min ser ut, så jeg tenkte jeg skulle skrive litt om det. Jeg spiser 6 måltider om dager, og hopper aldri over noen av dem. På denne måten blir jeg aldri sulten, og får derfor ikke cravings til å spise dritt. Jeg har en fast måltidsplan - og da følger jeg den, enkelt og greit. Jeg lager alltid maten min dagen før, så jeg har det klart til dagen etter. Failing to plan = planning to fail. En typisk dag kan se slik ut:

Frokost:
Havregryn
Whey protein

Måltid 2:
Kyllingfilet
Ris
Grønnsaker

Lunch:
Kyllingfilet
Ris
Grønnsaker

Snack:
Skyr


Middag:
Kyllingfilet
Ris
Grønnsaker

Kveldsmat:
Cottage cheese

For mange ser dette sikkert kjedelig ut, men det handler om å se muligheter i stedet for problemer. Jeg varierer med mye forskjellige krydder og grønnsaker, og går derfor ikke lei. Kunne aldri blitt lei av kylling uansett - det er jo det beste som finnes!!

 Foreløpig er det null problem å være på diett, og jeg har ikke merket underskuddet noe særlig. Nå er det tidlig i dietten ennå, og jeg vet at det kommer til å bli tungt etterhvert. Sånn skal det også være, det skal koste, og det jo mye bedre å oppnå noe når en har jobba dødshardt for det. Og jobbe det skal jeg, believe me! Jeg skal bokstavelig talt jobbe ræva av meg, og jeg gleder meg til det. Skal bli så godt å komme i FORM! :)

Du blir hva du spiser. Spiser du bra, føler du deg bra og spiser du dritt - så føler du deg som dritt.

Birthdaygirl

God morgen kjære lesere! Idag er det 25. juni, og jeg fyller 22 år idag :D Hurra for meg! Våknet til 22 roser på senga idag og en herlig frokost.  Sjokkisgrøt med jordbær - yum!Treningsplanen for idag er bryst og cardio, i de fine nye treningsklærne jeg har fått i bursdagsgave. Så digg å trene i nye klær! Ikke noe treningsfri selv om jeg har bursdag, for en dag uten trening er en dag uten mening ;) Noen av dere ville se tattoveringen min up close, så her kommer et bilde tatt av flinkeste Drea. Elsker tattoveringen min og blir glad bare av å se på den :) Håper dere har en fin dag alle sammen - det skal jeg ha!

 

Kosttilskudd

Jeg har fått en del spørsmål om hvilke kosttilskudd jeg bruker, så jeg tenkte jeg skulle dele det med dere :)

Sammen med frokosten tar jeg multivitamin og kreatin. Før trening er drikker jeg Whey protein, BCAA og tar et par koffeinpiller for ekstra piff ;) Etter trening er det klart for en større proteinshake, BCAA og glutamin. Det finnes utrolig mye kosttilskudd på markedet, men dette er altså det jeg bruker.

Legger ved et gammelt bilde av skuldertrening i januar. Satser på at jeg har grodd litt siden da ;)

Hvilke kosttilskudd bruker du?

Lunsjdessert!

Er av julaftens høydepunkter er desserten, og her i huset blir det alltid servert riskrem. Jeg ELSKER mammas riskrem, men riskrem ala Nora er ikke så verst den heller ;) Den kan tilogmed nytes som lunsj! Ingrediensene vises på bildet under: cottage cheese, mandler, funlight og mandel essens.Jeg blander cottage cheese og et par dråper essens, så får den en fin og god smak. Fun light er en god erstatter for bringebærsaus, og topping er hele mandler. Smaker digg, og den er full av proteiner og sunt fett. Så lett er det, og  jeg kan med god samvittighet spise dessert til lunsj :) Velbekomme!

Helgekos

Jeg avkrefter herved myten om at diettmat er kjedelig! Er fantastisk fornøyd med konkurranse-dietten min som er satt opp av coach Gunnar. Stekt laks med squash, brokkoli og agurk er dødsgodt på en fredagskveld :) Ha en fin kveld alle sammen!
Back!

Da er ei bra treningsøkt gjennomført, og jeg er godt plantet i sofaen. Rygg er definitivt yndlinggsøkta mi, og jeg gleder meg ekstra til hver gang. Det er så digg å trene rygg! Nå er det på tide med kveldsmat, cottage cheese med mander! Med en hel masse kanel og sukrin over smaker det nesten som en dessert :) Sunt og godt!