hits

Brødbakst og pålegg

Magien kan skapes selv

Innlegget inneholder sponsede lenker

Etter helt nydelige forhold i Åre i helgen skal jeg innrømme at det fristet å bli igjen en dag til. Det å være på hytte om vinteren er noe av det koseligste jeg vet, og heldigvis går det an å gjenskape noe av magien hjemme også. I kveld har jeg bakt rundstykker til meg og kjæresten, tent litt lys og snart skal vi dra frem kortstokken. Det skal ikke så mye til for å skape litt hverdagsmagi på hjemmebane heller. Om du er i humør for rundstykker er disse med havre og sesamfrø en favoritt. Oppskriften ser slik ut:

7 dl havregryn ♥ 2 dl sesamfrø ♥ 2 egg ♥2 dl melk

2 ss Fiberfin (eller annet mel) ♥ 1 dl vann ♥1 ts bakepulver ♥1 ts salt 

Bland alle ingrediensene sammen før du former til rundstykker. For å gjøre det enkelt lager jeg de ofte i muffinsformer, men du kan fint forme de med hendene også. Stek midt i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter, før du tar de ut og lar de avkjøle seg på rist. Da har du åtte rundstykker du kan toppe med favorittpålegget ditt!

Helt det samme blir det kanskje ikke, for jeg er virkelig en person som elsker snø. Det blir så nydelige og lyst ute, og snøen er så herlig! Jeg kan nesten ikke vente til den slår inn for fullt her også, forhåpentligvis er det ikke lenge igjen før hele Trondheim ligger dekt av snø. I mellomtiden får jeg kose meg inne med kortspill og telys, og fantasere om skiturer og hvite snødyner. Ullklærne og jenta er i alle fall klare, så nå kan vinteren bare komme ♥

Ullsett med genser (-36%), bukse (-36%), lue (-25%) og votter (-25%) finner dere hos X-life 

Gulrot- og havrerundstykker

Hei dere! Beklager dårlig med oppdateringer de siste dagene, men som nevnt har formen vært relativt dårlig. Nå er den heldigvis på bedringens vei, og da feiret jeg det med en skikkelig god lunsj i dag. Det er lenge siden jeg har laget gulrotrundstykker, og i dag prøvde jeg meg på en helt ny oppskrift som virkelig ble god. Til ti store rundstykker trenger du:

1 stor gulrot ♥ 3 dl store havregryn ♥ 2 dl havremel ♥ 2 dl speltmel

1 dl sesamfrø ♥ 3 egg ♥ 2 dl melk ♥ 1 ts salt ♥ 2 ts bakepulver

Blad alle de tørre ingrediensene. Rasp gulrot og tilsett sammen med egg og melk. Rør alt godt sammen, til du står igjen med en relativt klissete deig. Jeg brukte to spiseskjeer til å fordele deigen på stekebrettet, før toppet med sesamfør. Sett inn i ovnen på 200 grader i 30-35 minutter, og la de avkjøle seg på rist. Topp med favoritt-pålegget ditt og kos deg!

Verdens brøddag & mine beste brød

I dag er det Verdens Brøddag! Brød er en viktig næringskilde over hele verden, og kanskje er vi nordmenn spesielt glad i brød. Jeg er i alle fall en stor fan av brød, spesielt det brødet jeg lager selv (eller mamma sitt) . Brød har i de siste årene fått et litt negativt stempel i forbindelse med vektnedgang, noe jeg absolutt synes er ufortjent. Det meste er uheldig i for store mengder, men å spise brød hver dag har ingen vondt av. Derfor tenkte jeg å gi en liten hyllest til brødet i dette innlegget, og komme med to av mine favoritt-oppskrifter til dere. Det er mange grunner til å være glad i brød, men her er mine beste:

1. Det smaker fantastisk. Altså, hva slår rykende ferskt brød rett fra ovnen?

2. Grovt brød inneholder god næring, og er enkelt å ha med på farta. Brød gjør det enklere å spise sunt i en travel hverdag!

3. Brød er billig. Det er ikke nødvendigvis dyrt for sunn mat, brød kan både kjøpes og bakes billig.

4. Brød passer til alt! Du kan spise det til frokost, lunsj, middag og kvelds uten å bli lei. Noe av det beste jeg vet er speltlompelasagne med grovt brød til, det er hverdagsluksus det!

5. Brød er bra for miiljøet. Brød og den grønne matbølgen henger kjempefint sammen, for å spise mer korn/brød er definitivt klimavennlig. 

Med så mange fantastiske grunner til å spise brød må dere selvfølgelig få et par oppskrifter også. I dag har jeg to, nøttebrødet er utvilsomt det beste. Det tar litt mer tid, og om du har det travelt kan du lage hverdagsfavoritten havrebrød. Til to store nøttebrød trenger du:

1 kg grovbakst ♥ 1,5 dl havregryn ♥ 2 dl solsikkefrø ♥ 1,5 dl linfrø ♥ 150 gram valnøtter

3 ss honning ♥ 1,5 pakke tørrgjær ♥ 10-11 dl vann lunkent vann ♥ 3 ts salt

Bland alt det tørre godt. Nøttene og frøene kan du enten grovhakke, eller du kan bruke en stavmikser om du ønsker det. Tilsett vann og honning og rør godt sammen. Deigen skal være litt klissete, og helles over i to smurte brødformer. Ikke fyll deig helt opp til kanten av formen på grunn av heving, da er det bedre å heller lage tre brød av oppskriften. Hevingen foregår i ovnen, da brødene skal steke på 50 grader i 30 minutter på nederste rille. Deretter skrur du varmen opp til 200 grader, og steker brødet videre i 1 time. Vipp brødet ut av formene, og legg de opp ned på en rist. Sett brødene inn i ovnen på nytt i 10 minutter, da får brødet en fantastisk god skorpe.

En skal heller ikke kimse av hverdagsfavoritten havrebrød, noe av det enkleste som finnes! Jeg bruker 100 g havregyn, 1 egg og bittelitt vann i tillegg til krydder etter ønske. Bland godt sammen, og form til to flate brød og stek midt i ovnen på 200 grader i 12-15 minutter. Ta ut de ut og la de avkjøle seg på rist, før du topper med det pålegget du har lyst på.

Jeg håper dere ble inspirert til å spise brød i dag, det skal i alle fall jeg! Ha en nydelig mandag ♥

Hverdagsfavoritt

God morgen! I hverdagen er det alltid et must med enkle og sunne løsninger for å komme gjennom dagen. Denne uken har det vært ekstra mye stress med en småsyk Ulrik, oppussing og sist men ikke minst reiser vi til Spania natt til lørdag. Det er mye som skal være i orden til den tid, men likevel klarer jeg å få inn sunne måltider og treningsøkter inn i hverdagen. Det er så viktig for at jeg skal fungerer optimalt, så det prioriterer jeg selv om det er hektisk! Disse havrebrødene er virkelig en hverdagsfavoritt, og kan fint spises hver dag! Jeg lager de av ca 100 gram havregryn, 1 egg og litt vann. Bland godt sammen, og tilsett kanel, kardemomme og litt sukrin gold. Da får du søte brød, men du kan også lage de mer spicy med krydder som oregano og chili. Form til fire flate brød på et bakepapir, og stek i ovnen på 200 grader i ca 12 minutter. I mellomtiden kan du koke egg og tevann, så er frokosten klar!

Ha en nydelig dag alle!

Grove rundstykker med quinoa

Quinoa er et superfrø som er fullt av protein og sunne fettsyrer! Du trenger ikke å bare bruke det som tilbehør til middagen, det kan brukes til så mye annet også. Jeg har brukt det i muffins flere ganger før, og i dag ble det også basen i rundstykkene mine. For å lage disse trenger du:

1 dl quinoa ♥ 0,5 dl solsikkefrø ♥ 0,5 dl linfrø ♥ 0,5 dl sesamfrø ♥ 1 dl havremel 

1 dl havregryn ♥ 1 dl sammalt hvete grov ♥ 2 egg ♥ 2 dl vann ♥ 1 ts salt ♥ 1 ts bakepulver

Kok quinoa som anvist på pakken, og la den avkjøle seg. Bland alle de tørre ingrediensene sammen, før du tilsetter egg og vann. Deigen kan virke litt bløt, men la den stå i 10-15 minutter på kjøkkenbenken. Form til små rundstykker med hendene, eller bruk former for å steke de i. La de stå i ovnen på 180 grader i 45-50 minutter, og la de avkjøle seg på rist. Så er det bare å toppe med pålegg, disse både smaker godt og metter virkelig! 

Nå skal jeg komme meg i gang med dagens lille økt, ha en super mandag alle ♥

Nybakt turproviant

Så snart Ulrik våkner skal vi komme oss avgårde, vi skal nemlig gå Topp 7! Vi deler turen opp på to dager, og skal ligge ute i telt i natt. Dette blir vår første telttur med barn, så dette blir spennende. Sola steker så håndduker er pakket ned og vi satser på kveldbading etter en lang gåtur i sola. Jeg har brukt morgenen på å bake turproviant, det er så enkelt å lage god turmat. Rundstykker og kjeks med mye god energi pluss litt frukt, proteinbarer og bær, da har vi kommet langt. Jeg gleder meg virkelig til et herlig døgn ute i marka med gutta mine, og det er ingen fare for at vi skal gå tom for energi. Oppskrift på rundstykker ser slik ut:

6 dl havregryn ♥ 2 dl havremel ♥ 1,5 dl solsikkefrø ♥ 1 dl sesamfrø

2 dl linfrø ♥ 5 egg ♥ 3 dl melk ♥ 1 ts salt ♥ 1 ts bakepulver 

Start med å sette ovnen på 220 grader, og bland alle ingrediensene godt sammen. Jeg valgte å fordele deigen i småmuffinsformer, og brukte to spiseskjeer til å fordele. Deigen blir nemlig litt klisste, så det er den enkleste måten å unngå søl. Press deigen godt ned i formene, og topp med litt ekstra solsikkefrø. Ønsker du å bruke hendene til å forme rundstykker går det også helt fint. Sett inn i ovnen i 18-20 minutter, og la de avkjøle seg på rist.

Dere skal selvfølgelig få oppskriften på kjeksene også, den er enda enklere og ser slik ut: 

2,5 dl havregryn ♥ 2,5 dl speltmel ♥ 3 bananer

2 egg ♥ en neve mandler ♥ 50 g mørk sjokolade

Mos bananene med stavmikser, og tilsett resten av ingrediensene. Hakk sjokolade og mandler i den størrelsen du foretrekker. Jeg liker personlig litt store biter, slik at det blir ekstra tyggemotstand i kjeksene. Form til kjeks ved hjelp av to spiseskjeer, og fordel på et bakepapirkledd stekebrett. Stek midt i ovnen på 180 grader i 15-18 minutter

Nå skal jeg pakke inn i bilen og satser på at vi kommer oss avgårde ganske snart, ønsker dere alle en helt nydelig helg! 
 

Hverdagsfavoritt

Det har utvilsomt vært helt supert med ferie, men det var utrolig godt å komme tilbake på jobb i dag også. Det er så herlig å jobbe på en plass hvor alle bobler over av treningsglede, det er så herlig! Enda en ting som er herlig er god kveldsmat, frokost, lunsj eller bare mat generelt. En av mine største hverdagsfavoritter er havrebrødet, jeg blir virkelig aldri lei. Jeg har sikkert postet oppskriften her på bloggen minst 10 ganger, men det er så genialt at det fortjener å bli vist frem enda engang. Her er det brukt 80 g havregryn, 1 egg og bittelitt vann som røres godt sammen. Gjerne tilsett litt krydder for ekstra smak også, det synes jeg er godt. Inn i ovnen på 180 grader i 12-15 minutter, og havrebrødet er klart! Holder seg fint til dagen etter, og er derfor perfekt som matpakke. Under steketiden kan du koke et par egg, og hvis du i tillegg topper med kaviar skal det faktisk ikke mer til. Utvilsomt en hverdagsfavoritt her i huset, og forhåpentligvis kan det bli det hos dere også ♥

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Ha en herlig tirsdagskveld ♥

To fantastiske påskefavoritter

Det er mulig mange av dere var klar over dette allerede, men en ny verden åpnet seg for meg da mamma fortalte at gjærbakst kan heve over natta. Grunnen til at jeg ofte velger bakepulver over gjær er fordi jeg hater å vente på heving, men når deigen kan heve mens jeg sover er jo problemet borte! I dag sto vi opp til en ferdighevet rundstykkedeig, som ble til en utrolig god frokost. Dette skal jeg utvilsomt gjøre mer av, og jeg måtte bare dele denne oppskriften med dere nå i kveld. Da kan også dere stå opp til en super frokost i morgen, med grove rundstykker. For å lage disse trenger du:

5 dl sammalt hvete grov ♥ 5 dl sammalt hvete fin ♥ 1 dl sesamfrø 

3 ss margarin ♥ 1/2 ts tørrgjær ♥ 6-7 dl vann ♥ 1 ts salt 

Bland alt det tørre først, før du tilsetter resten av ingrediensene. Margarin smeltes, dette kan også erstattes av 3 ss olje. Bland ingrediensene godt sammen, før deigen dekkes til med plast og står slik gjennom natten. Del deigen opp i omtrent 20 like store emner, og trill til runde rundstykker. Stekes midt i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter. Gjerne pensle rundstykkene med egg, og topp med sesamfrø før de går i ovnen. Disse lager seg nesten helt selv, så enkelt er det altså å få til nydelige rundstykker.

I kveld har jeg faktisk enda en oppskrift å dele med dere, som like sunn som den er enkel. Her trenger du avocado, egg, ost og salami. Skrap ut fyllet i midten av avocadoen, slik at du får plass til et egg.  Klekk et egg i hver avocado-halvdel, for litt ekstra smak kan du også tilsette litt salami og paprika. Topp med ost, før du steker de på 200 grader i 15 minutter. Enkelt, mettende og en sunn liten matrett som virkelig smaker godt. Håper dere tester ut disse to, og at flere våkner til ferdig rundstykkedeig i morgen. Her står en ny deig klar på kjøkkenbenken allerede, og jeg gleder meg til frokost i morgen tidlig ♥

Søtpotetscones

Scones er supert som frokost, lunsj eller kvelds - og dette er virkelig en av favoritt-oppskriftene mine. Jeg har delt den med dere før, men en god ting kan ikke deles for ofte. Oppskriften er enkel og full av god næring, som gjør at disse metter lenge. For å lage den trenger dere:

To store søtpoteter (ca 650 gram) ♥ 300 gram havregryn ♥ 100 g sesamfrø

3 ss mager kesam ♥ 2 dl vann ♥ 2 ts bakepulver ♥ en klype salt

Kok søtpoteten til den er myk og fjern skallet. Avkjøl og mos potetene med stavmikser massen er helt fri for klumper. Tilsett resten av ingrediensene, her brukte jeg også stavmikser for å få blandet alt godt sammen. Deigen blir litt klissete, og jeg brukte to spiseskjeer til å fordele røra på bakepapiret. Form til fire runde scones, og sett inn i ovnen på 200 grader i ca 25 minutter. Avkjøl på rist før du toppet med det pålegget du liker best. Disse smaker digg med det aller meste av pålegg som topping, det kan jeg skrive under på!
Håper virkelig dere prøver denne, og ikke minst at starten på uka har vært super!

Timeout & hjemmelagde knekkebrød

I går logget jeg helt av sosiale media for første gang jeg kan huske. Ingen blogg, ingen snap, ingen Instagram og ingen Facebook. Det var så godt, jeg tror virkelig jeg hadde behov for en liten timeout. Det har vel de fleste av oss innimellom, for det kan bli for mye av det gode også. Jeg skulle ønske jeg kunne si at jeg ble mer produktiv av å logge av, men i går ble det faktisk ikke gjort noen verdens ting her i huset. Likevel var det superdeilig, og akkurat der jeg trengte! I dag var det opp for å lage knekkebrød til frokost, det er så utrolig godt og enklere enn man skulle tro. Alt du trenger er dette:

4 dl sammalt grov rug ♥ 2 dl havregryn  1 dl sesamfrø 2 dl solsikkekjerner

1 dl gresskarkjerner ♥ 1 dl linfrø  1 ts salt  1 ss sukrin  7 dl vann

Bland alle ingrediensene godt, og fordel utover et bakepapirkledd stekebrett. Oppskriften gir nok røre til to slike brett. Stek midt i ovnen på varmluft i 175 grader i 10 minutter. Deretter tar du brettet ut, og deler skjærer passende ruter for knekkebrødene før du setter brettet inn igjen. Nå skal det stå i 30  minutter, før du åpner døren på stekeovnen og steker de slik i 10 minutter. Lukk døren og stek knekkebrødene i nye 10 minutter, før du tar de ut og lar de avkjøle seg på rist. Disse blir utrolig gode, er supersunne og smaker digg med alle typer pålegg på.Nå skal familien ut på tur i det herlige været, ha en herlig søndag alle ♥

 

Hotellfrokost og hjemmelagde knekkebrød

Vi er på Røros i helgen, og jeg har nettopp inntatt tidenes hotellfrokost. Jeg ble stappmett etter denne porsjonen, og nå skal jeg ha masse energi til skitur. Begge gutta lader opp med å snorke i senga, og da tenkte jeg å benytte anledningen til å gi dere en utrolig god oppskrift på hjemmebakte knekkebrød. Det var en den av frokosten min, og jeg kom på at det er lenge siden jeg har postet en knekkebrødoppskrift! For å lage knekkebrød trenger du:

7 dl vann ♥ 4 dl sammalt rug grov ♥ 2 dl havregryn ♥ 2 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø ♥ 1 dl sesamfrø ♥ 1 dl gresskarkjerner ♥ 1 ts salt ♥  2 ts sukrin


Bland alle ingrediensene godt, og fordel utover et bakepapirkledd stekebrett. Denne oppskriften gir nok røre til to slike brett. Stek midt i ovnen på varmluft i 175 grader i 10 minutter. Deretter tar du brettet ut, og deler skjærer passende ruter for knekkebrødene før du setter brettet inn igjen. Nå skal det stå i 30  minutter, før du åpner døren på stekeovnen og steker de slik i 10 minutter. Lukk døren og stek knekkebrødene i nye 10 minutter, før du tar de ut og lar de avkjøle seg på rist. Disse blir utrolig gode, er supersunne og smaker digg med alle typer pålegg på.
Dagens tips fra meg til dere, nå venter jeg bare på at guttene mine skal våkne så vi kan komme oss ut på ski i det nydelige været! Ha en strålende helg alle ♥

Brød & barnehage

Mitt elskede havrebrød, jeg blir aldri lei! 60 gram havregryn, 1 eggehvite, bittelitt vann og en klype salt er alt du trenger. Klem godt sammen, fordel på et stekebrett og inn i ovnen på 200 grader i omtrent 12 minutter. Du kan også velge å bruke hele egget, men da kan brødet fort få en "eggete" smak. Kanskje litt dårlig forklart, jeg elsker egg men ikke som smak i brødet. Oppå brødet derimot, der elsker jeg smaken av egg! Kombiner gjerne med litt laks også, så er det virkelig en luksuskveldsmat. Har dere ikke prøvd havrebrød enda så la det bli frokosten i morgen, det lager seg jo nesten selv. Gjerne varier med litt krydder i deigen, jeg synes det er godt å veksle mellom spicy varianter og litt søtere med sukrin og kanel. Dagens variant ble salt og god, og er virkelig mettende.

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Kvelden og ettermiddagen har gått med på å ringe og sende mailer til absolutt alle barnehager i nærheten, for dette med barnehageplass var tydeligvis vanskeligere enn jeg hadde trodd. Neste gang jeg skal ha baby skal det virkelig planlegges mer nøye! Vi har heldigvis en del permisjon til gode, men likevel vet jeg at det kommer til å bli et stress å få hverdagen til å gå opp. Vi har også bestemødre som kan hjelpe litt til, men det er jo egentlig for ille at man skal behøve hjelp for å få hverdagen til å gå opp. Selv om det absolutt ikke er optimalt må jeg bare se det positive i dette også, og det er at jeg får mer tid med hjerteknuseren min på dagtid. Det er langt i fra det verste i verden ♥

Nå burde jeg ha satt kursen mot senga, for nyttårsforsettet mitt var å legge meg tidligere. Problemet er bare at Vikings er så spennende, så jeg klarer ikke å legge meg før jeg har sett litt til. Så hvis noen flere enn meg glapp nyttårsforsettet halvveis i januar kan vi i alle fall trøste oss med at vi ikke er alene!
 

Gulrotrundstykker med cottage cheese

Hei dere! I dag tenkte jeg å tipse om en utrolig god oppskrift på rundstykker som er fulle av næring. Enkle er de også, og inneholder havre, gulrot og cottage cheese. For å lage rundstykkene trenger du følgende ingredienser:

1 dl havregryn ♥ 1 dl havremel ♥ 0,5 sammalt hvete grov ♥ 0,5 dl vann

2 egg ♥ 2 gulrøtter ♥ 200 g cottage cheese ♥ 1 ts salt ♥ 1 t bakepulver

Bland alle de tørre ingrediensene før du tilsetter resten. Gulrøttene raspes, og røres godt inn i deigen. Form til seks like store rundstykker, og fordel på et stekebrett. Sett inn i ovnen på 180 grader i 60 minutter, det er lenge å vente men jeg lover at det er verdt det! La de avkjøle seg på rist før du topper med favorittpålegget ditt, jeg valgte selvfølgelig brunost. Ingenting slår nystekte rundstykker med brunost i mine øyne! 

Ha en fortsatt nydelig torsdag ♥

Julens beste brød

Noe av det aller beste med julen er lange, gode frokoster med familien. Ingenting er stress, vi kan sitte ved frokostbordet i evigheter og bare kose oss. Jeg vil tørre å påstå at mammas julefrokost slår enhver hotellfrokost, og jeg gleder meg allerede til den i morgen tidlig. Så lenge jeg kan huske har vi alltid hatt denne tradisjonen, og det er så koselig! Det eneste vi har endret i år er at det blir bakt mindre. Fordi i stedet for å lage alle mulige typer rundstykker og brød blir det i år kun nøttebrød til frokosten. Rett og slett fordi absolutt alle i familien elsker det brødet, fordi det er så godt! Nå kommer dette tipset lovlig sent, men om du ikke har tid i dag kan du prøve å bake det i mellomjula. Du kommer nemlig ikke til å angre! Oppskriften har jeg delt med dere før, og den finner dere her.


Hvis dere har lyst til å bake rundstykker i julen kan jeg tipse om disse, som er grove og uten heving:


Det var to gode tips fra meg denne morgenen, som jeg håper dere kan få bruk for i jula. Her i trøndelag snør det masse i dag, og det sørger for at julestemningen blir komplett. Ønsker dere alle en nydelig dag, tenk at i morgen er den store dagen her ♥
 

Små gleder

Jeg synes det å lage mat (og å spise den) er så gøy, jeg kan gjerne stå flere timer på kjøkkenet i strekk for å prøve ut nye oppskrifter. Etter Ulrik kom til verden har jeg ikke like mye tid lenger, men jeg har alltids tid til å lage noe. Akkurat på samme måte som jeg alltid klarer å lure inn litt trening, det handler bare om prioriteringer. I dag ble det havrebørd til både lunsj og kvelds, det er jo så enkelt! Bland 60 g havregryn, 1 eggehvitte, en skvett vann og litt salt godt sammen. Press deigen flat på bakepapir, og stek midt i ovnen på 170 grader i 12-15 minutter. La havrebrødet avkjøles på rist, før du topper med akkurat det du vil! Gjerne kok egg mens havrebrødene står i ovnen, og du har et enkelt, godt og mettende måltid. Du kan også velge å tilsette oregano og litt hvitløkspulver i havrebrødene for ekstra smak, eller lage en variant med litt kardemomme og kanel. Sistnevnte smaker helt magisk med brunost og syltetøy på - så vet dere det :) I dag var jeg faktisk ikke i det søte hjørnet, og valgte egg og roastbeef på havrebrødene. Skikkelig kvalitets kveldsmat på en tirsdagskveld :)


Selv om klokka bare så vidt har bikket ni skal jeg sette kursen mot senga for å lade opp til morgendagen. Jeg skal til legen og gruer meg skikkelig, jeg har nemlig en inngrodd tånegl som har blitt så ille at jeg knapt klarer å gå. Jeg har jo den holdningen i livet at alt sikkert ordner seg, og det har jeg tenkt om den tåa også. Så selv om det i utgangspunktet er en god holdning skulle jeg ha lagt den fra meg akkurat her, for jeg har hørt skrekkhistorier om de som må trekke hele neglen. Det høres så vondt ut at jeg får frysninger bare av å tenke på det. Dagens lærdom er altså at havrebrød er godt - samt å ta tånegler på alvor!
 

Her kommer vintern

Innlegget inneholder sponsede lenker

Ut av det blå ble det plutselig vinter her i trøndelag! Bare for et par uker siden virket det som det var sensommer, men plutselig slo det om. Jeg elsker snø og vinter, så det passer midt i blinken for min del. Det er bare å kle på seg, og komme seg ut i kulda. Jeg gleder meg virkelig til mange turer med pulk og bæremeis i vinter, det kommer til å bli så herlig! Nå som guttene er bortreist merker jeg at jeg takler det å være alene veldig dårlig, så jeg må ha folk rundt meg og ting å gjøre hele tiden. Derfor kommer det helt sikkert til å bli litt mer oppdateringer på bloggen denne uka, for å bare slappe av er jeg dårlig på. I dag har jeg vært med Drea som er en kjempegod venninne og superfotograf, og vi gikk en lang tur oppe i bymarka. Etter turen er 9 av 40 økter unnagjort, og jeg skal trene styrke litt senere i kveld. Så selv med en litt dårlig start kommer jeg fort etter i #40på60!  Med kaldt og fint vintervær meldt neste uke kommer det til å bli mange fine turer ute i marka. Det er jo ingen grunn til å sitte inne selv om det er kaldt ute :)

Parkas, ullgenser og pannebånd fra Kari Traa / tights (-40%) fra RöhnischJeg var skrubbsulten etter tur, og gikk for rundstykker med egg og kaviar til middag. Jeg har mange oppskrifter på rundstykker, og denne tar under 30 minutter å lage. Alt du trenger er disse fire ingrediensene:

7 dl havregryn ♥ 2,5 dl sesamfrø ♥ 2 egg ♥ 3 dl vann

Sett ovnen på 200 grader og bland alle ingrediensene godt sammen. Form deigen til rundstykker og stek midt i ovnen i omtrent 20 minutter. I mellomtiden kan du gjerne koke egg, så har du et fantastisk godt måltid på bare en halvtime. Smakte helt fantastisk, og med disse i magen er jeg snart klar for styrkeøkta mi!


Ha en fantastisk søndag alle sammen ♥

Grove søndagsrundstykker

Det er lite som slår en skikkelig god søndagsfrokost. Jeg glemte å kjøpe brød til min bedre halvdel i går, og derfor var det på sin plass at jeg bakte rundstykker til frokost. Disse er veldig enkle, men smakte veldig godt. I tillegg metter de lenge, fordi de har så mye god næring i seg. For 20 små rundstykker trenger du:

6 dl havregryn ♥ 2 dl speltmel ♥ 1,5 dl solsikkefrø ♥ 1 dl sesamfrø

2 dl linfrø ♥ 5 egg ♥ 3 dl melk ♥ 1 ts salt ♥ 1 ts bakepulver 

Start med å sette ovnen på 220 grader, og bland alle ingrediensene godt sammen. Jeg valgte å fordele deigen i småmuffinsformer, og brukte to spiseskjeer til å fordele. Deigen blir nemlig litt klisste, så det er den enkleste måten å unngå søl. Press deigen godt ned i formene, og topp med litt ekstra solsikkefrø. Ønsker du å bruke hendene til å forme rundstykker går det også helt fint. Sett inn i ovnen i 18-20 minutter, og la de avkjøle seg på rist. Topp med det pålegget du ønsker, og frokosten er klar. Sammen med en kopp kaffe og et iskaldt glass melk ble dette en mer enn godkjent start på søndagen ♥

Ønsker dere alle en nydelig søndag ♥

Solsikke- og speltrundstykker

Nå har jeg tatt sommerferie, og den lille fine familien min er med til Frøya. Her skal vi være i to uker, og det har jeg gledet meg sånn til! Jeg elsker jo denne fantastiske øya, og jeg er helt sikker på at Ulrik kommer til å få mange fine sommerferier her ute. Denne første dagen har vi kost oss ute på tur, og til kvelds ble det nydelige rundstykker. Disse smaker kjempegodt, og er virkelig mettende! Jeg fikk totalt 10 rundstykker av oppskriften, og for å lage de trenger du:

7 dl havregryn ♥ 6 dl sammalt speltmel ♥  2,5 dl solsikkefrø

4 egg ♥ 4 dl vann ♥ 1 ts salt ♥ 1 ts bakepulver

Bland alle ingrediensene godt sammen, og form til rundstykker med hendene. Fordel på et bakepapirkledd stekebrett, og gjerne strø litt ekstra solsikkefrø på toppen. La rundstukkene steke midt i ovnen på 200 grader i omtrent 25 minutter. La de avkjøle seg på rist, før du topper med det pålegget du ønsker. De smaker godt med både søtt og salt på, det kan jeg bekrefte etter dagens kveldsmat.
Egg og kaviar på to halvdeler, nugatti zero og prim på de to andre. Det smakte så godt at jeg allerede gleder meg til frokost i morgen!

Fredagsfrokost

God morgen! Starten på dagen i dag var enkel, men utrolig god. Havrebrød blir jeg aldri lei av, og er alltid en favoritt. Her er det brukt 80 g havregryn, 2 eggehvitter og litt havsalt. Bland godt sammen og form til et flatt brød, som du steker midt i ovnen på 180 grader i 10-12 minutter. La det avkjøle seg på rist, før du topper med det pålegget du ønsker. Jeg synes det er godt med både søtt og salt på, derfor ble det kokte egg på den ene halvparten og den andre halvparten ble toppet med cottage cheese, blåbær og litt sukrin.

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Med denne starten på dagen satser jeg på at fredagen blir super. I morgen skal Ulrik døpes, etter vi har vært i kirken skal vi være hjemme hos oss. Huset må vaskes og et koldtbord skal lages, derfor var det eksta godt med denne frokosten. Jeg gleder meg veldig til i morgen, og lover å knipse masse bilder i løpet av dagen. Håper dere alle har en super fredag!

En god start på dagenFør jeg begynte å amme spiste jeg aldri frokost, og dagens første måltid var alltid rundt 12. Nå er jeg sulten som en hest hver morgen, og skulle jeg ventet ltil lunsj med å spise hadde jeg nok gått i bakken. Det merkes at kroppen jobber når jeg ammer, jeg blir veldig tørst og drikker flere liter om dagen. Derfor er det viktig å fylle på kroppen, og i dag startet jeg dagen med ferskt lavkarbobrød med avokado på. Her har jeg brukt denne brødmiksen, ekstremt god og ikke minst superenkel. Du trenger bare miksen og vann, før det settes inn i ovnen. Det er forresten det samme brødet jeg brukte til club sandwichene tidligere i uken, anbefales virkelig! Med most avokado, salt og pepper på ble det en veldig godkjent start på dagen.

Innlegget inneholder sponsede lenkerSå vil jeg tipse dere om at det er stort salg hos X-life denne uken! Her er det mange godbiter til en rimelig penge, jeg tenkte å lage en collage til dere med favorittene mine men Ulrik våknet før jeg rakk det. Så dere får nesten klikke dere inn og se selv, hele utvalget finner dere her:

 

Næringsrikt frø- og nøttebrød


Til frokost i dag spiste jeg et av de beste brødene jeg noensinne har smakt, nystekt av mamma. Jeg skal derfor ikke ta æren for denne oppskriften, men brødet var så godt at jeg bare må dele det med dere. Ikke bare et det godt, men det er fullt av næringsrike ingredienser og metter derfor lenge. Til to store brød trenger du:

1 kg grovbakst ♥ 1,5 dl havregryn ♥ 2 dl solsikkefrø ♥ 1,5 dl linfrø ♥ 150 gram valnøtter

3 ss honning ♥ 1,5 pakke tørrgjær ♥ 10-11 dl vann lunkent vann ♥ 3 ts salt

Bland alt det tørre godt. Nøttene og frøene kan du enten grovhakke, eller du kan bruke en stavmikser om du ønsker det. Tilsett vann og honning og rør godt sammen. Deigen skal være litt klissete, og helles over i to smurte brødformer. Ikke fyll deig helt opp til kanten av formen på grunn av heving, da er det bedre å heller lage tre brød av oppskriften. Hevingen foregår i ovnen, da brødene skal steke på 50 grader i 30 minutter på nederste rille. Deretter skrur du varmen opp til 200 grader, og steker brødet videre i 1 time. Vipp brødet ut av formene, og legg de opp ned på en rist. Sett brødene inn i ovnen på nytt i 10 minutter, da får brødet en fantastisk god skorpe. La brødet avkjøle seg og topp med det pålegget du ønsker, det smaker like godt med både søtt og salt på.

Dette brødet er supert å ha i matboksen nå i påsken, med masse god energi!

Havre- og speltrundstykker

Søndagsmorgen, og det beste jeg vet er lange og gode frokoster. Jeg tror ikke jeg er alene om det, og derfor passer det perfekt å dele denne oppskriften på rundstykker med dere. Sunne, enkle og utrolig mettende - samtidig som de smaker godt. For å lage de trenger du disse ingrediensene:

200 g havregryn ♥ 250 g sammalt speltmel ♥ 150 g gresk yoghurt

2 egg ♥ 2 dl vann ♥ 1 ts salt ♥ 1 ts bakepulver

Pisk egg, før du tilsetter gresk yoghurt og egg. Bland alt det tørre og rør inn i eggeblandingen, før du former til rundstykker. Jeg fikk tolv små rundstykker av oppskriften, og fordelte litt sesamfrø på toppen som pynt. Inn i ovnen på 200 grader i 25 minutter, før du tar de ut og lar de avkjøle seg på rist. I går fant jeg endelig Nugatti Zero i butikken, og måtte selvfølgelig prøve den. Helt ærlig synes jeg Philadelphia med sjokolade smaker bedre, og har i tillegg bedre næringsinnhold. Men denne er god denne også, og minner mer om original Nugatti enn Philadelphia sitt pålegg. Rundstykkene var veldig gode med både søtt og salt pålegg på, og ble en super start på denne søndagen!

Ha en sprek søndag alle sammen, og har dere tid anbefaler jeg virkelig å bake disse rundstykkene!

Lørdagsfrokost på sitt beste

Denne lørdagen kunne ikke startet stort bedre. Jeg våknet uthvilt rundt klokka ni, og gikk en fin liten tur med Guapo. Så dro jeg hjem for å lage frokost til kjæresten min, for å gi han en god start på dagen også. Havrebrød er så utrolig enkelt, og er ferdig på 17 minutter. Derfor falt valget på det denne lørdagen, og det du trenger for å lage brødene er dette:

100 g havregryn ♥ 1 dl vann ♥ 1 ss sukrin gold ♥ 1 ts kanel ♥ 1 ts salt

Bland alle ingrediensene i en bolle, og bruk hendene til å forme til fire flate brød. Legg på et bakepapirkledd stekebrett, og sett inn i ovnen på 200 grader i omtrent 15 minutter. Deretter er det bare finne frem yndlingspålegget, så har du en skikkelig god start på dagen!
Jeg er så glad i de sukkerfrie yoghurtene fra Gomorgen, spesielt med litt ekstra bær i. Jeg så at det har kommet noen nye varianter av Skyr også, så i dag skal jeg prøve å finne de i butikkene. Samtidig skal jeg også handle inn litt mer til fødebagen, jeg fikk jo så mange gode tips fra dere i går! Jeg må si at jeg gleder meg til den lille kommer nå, det kommer til å bli så herlig med mange flotte trilleturer fremover. Våren er jo på vei, og Trondheim er virkelig vakker om dagen!

Ullgenser og lue fra Kari Traa / tights fra Röhnisch (sponsede lenker)Enn at den store magen snart er borte, helt rart å tenke på! Ønsker dere alle en fantastisk fin lørdag

Havrebrød med mandler og rosinerGod morgen! Jeg tenkte å gi dere oppskriften på en god start på dagen, for det får man nemlig av disse havrebrødene. Havrebrød er ikke noe nytt på denne bloggen, men denne gangen har de fått en ekstra vri. Jeg synes det er så godt med både noe søtt og noe som gir skikkelig tyggemotstand i brød, og derfor har jeg tilsatt både mandler og rosiner i brødet. For å lage det trenger du:

50 g rosiner ♥ 50 g mandler ♥ 200 g havregryn

2 egg ♥ 1,5 dl vann ♥ 1 ss sukrin gold ♥ 1 ts salt

Hakk opp mandler i passende biter, og rør alle ingrediensene godt sammen. Deigen skal være relativt fast, bruk hendene for å forme til fire flate brød som plasseres på et bakepapirkledd stekebrett. Stek midt i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter, før de tas ut og avkjøles på rist. Server med favorittpålegget - så blir det en god og næringsrik start på dagen!Søndagsfrokost med søtpotetscones

Det er ikke bare boller en kan bake denne fine søndagen, for disse sconsene med søtpotet og havregryn er virkelig verdt å prøve. Saftige, smakfulle og fulle av god og riktig næring. Derfor er de også veldig mettende, og jeg klarte ikke å spise er enn en til frokost. For å lage disse trenger du:

400 g søtpotet ♥ 100 g havregryn ♥ 100 g fibra fullkornshvetemel ♥ 3 egg

100 g mager kesam ♥ 1 ss sukrin gold ♥ 1 ts bakepulver ♥ 1 ts salt

Vask søtpoteten, fjern skallet og kok opp. Når den er ferdigkokt moser du søtpoteten med stavmikser, slik at du får en glatt søtpotetmos. TIlsett egg og mager kesam, før du rører inn alt det tørre. Blandingen er ganske klissete,bruk derfor gjerne to spiseskjeer for å fordele til rundinger på bakepapirkled stekebrett. Sett inn i ovnen på 200 grader i ca 20-25 minutter, før du tar ut og lar de avkjøle seg på rist. Jeg fikk totalt 8 scones av denne oppskriften. Server med det pålegget du ønsker, jeg kan bekrefte at de smaker godt med både søtt og salt på!


Mangler du noen av ingrediensene har jeg tidligere laget en annen oppskrift på søtpotetscones med sesamfrø som dere finner ved å klikke på bildet under.Nå skal leiligheten vaskes og ryddes, så kommer det svar på spørsmålsrunden i kveld. Ha en flott søndag alle sammen!

Morgenstund med havrebrød

God morgen! Havrebrød går det mye av her i huset, det er så lettvint og godt. Jeg har delt oppskriften med dere flere ganger før, men jeg tenkte det passet fint å minne dere på den nå. I januar er jo ekstra mange ute etter sunne og enkle løsninger i hverdagen, og da er virkelig havrebrød midt i blinken. Det blir nesten feil å kalle det for en oppskrift også, det er jo så lett! For brødene inneholder bare 100 g havregryn, 1 dl vann, 1 ss sukrin, 1 ts kanel og 1 ts salt. Bland godt sammen, slik at massen blir relativt fast. Fordel den fire, og form til flate brød på et bakepapirkledd stekebrett. Stek midt i ovnen på 200 grader i 12-15 minutter, før du tar de ut og lar de avkjøle seg på rist. Topp med det pålegget du ønsker - disse er gode med både søtt og salt på!Jeg spiser egentlig ikke frokost, men nå mot slutten av svangerskapet har jeg fått tilbake litt av morgenkvalmen igjen. Ikke på samme måte som sist heldigvis, og denne formen går som regel over en halvtimes tid etter jeg har spist litt. Men det gir meg jo muligheten til å kose meg med ekstra gode frokoster, slik som denne. Ha en nydelig torsdag alle ♥

Grove favoritter til julefrokosten

Det finnes ikke noe bedre følelse enn å stå opp på julaften. Huset er pyntet, og mamma har alltid gjort klar tidenes frokost. Den slår hvilken som helst hotellfrokost, og vi har all verdens tid til å nyte den. Julefrokost blir ikke det samme uten hjemmebakst, og jeg pleier alltid å hjelpe til med å bake. Både jeg og resten av familien liker grov bakst best, og det tror jeg mange av dere lesere er enige i også. Derfor tenkte jeg å dele noen favoritter med dere i dag, som forhåpentligvis kan være til inspirasjon for julefrokosten hjemme hos dere også.

Lavkarbo proteinbrød - et utrolig godt, saftig og ikke minst mettede brød. Fantastisk godt og dette må være min beste brødoppskrift noensinne.

Saftige rundstykker med sesammel finner dere oppskriften på her, gode med både søtt og salt på.


Har du ikke eller liker du ikke sesammel kan du lage grove rundstykker med ingredienser du finner på dagligvarebutikken. Enkle og mettende - oppskriften finner dere her.


Det samme gjelder disse rundstykkene, med havregryn og sesamfrø. Denne varianten har blitt laget utallige ganger her i huset dette året, og dere har helt sikkert sett de på bloggen en god del ganger. Har dere ikke prøvd de enda er dette et supert tidspunkt å prøve på, jeg garanterer at de smaker godt med alle typer pålegg på.


Hjemmelagde knekkebrød er også en sikker vinner, og oppskrift finner dere her.


Nå er det jo ikke mange dagene igjen heller, så det er bare å sette i gang med bakingen. Ha en herlig fredag, og riktig god helg alle sammen!

 

Grove horn med ost og skinke

Jeg elsker fylte horn - og denne oppskriften ble jeg virkelig fornøyd med! Derfor må jeg bare dele den med dere så fort som mulig, slik at dere også kan prøve den. Oppskriften er enkel, og er virkelig verdt å prøve. Hornene er supre som lunsj eller kvelds, og kan også fryses. Jeg tror disse kommer til å gå så raskt unna hjemme hos oss at det ikke er noe vits i å fryse, så jeg for heller bake enda en porsjon slik at jeg har på lager. Det du trenger for å lage hornene er dette:

4,5 dl vann

50 g gjær ( evt 1 pakke tørrgjør)

400 g cottage cheese

4 dl havregryn

6 dl sammalt hvete fin

2 ss sesamfrø

2 ss sukrin

2 ts salt

Rør ut gjær i lunkent vann, og tilsett cottage cheese. Tilsett resten av ingrediensene, og rør godt sammen. Dekk bollen med plast eller et kjøkkenhåndkle og sett på et lunt sted i 30 minutter. Etter den har hevet elter du den godt sammen, og deler den i tre. Kjevle hver del så rundt du får til, og med omtrent samme tykkelse. Del i trekanter, jeg fikk totalt 20 av denne oppskriften. Som fyll bruke jeg ost, skinke og oregano på den ene halvparten, mens den andre fikk et lag med Philadelphia med smak av gressløk på i tillegg. Jeg synes sistnevnte ble aller best, men begge variantene er en fest for ganen! Rull trekantene sammen fra den brede siden, og sørg for at spissen ligger ned på stekeplata. La de etterheve i 20-30 minutter, før du pensler med egg og strør litt sesamfrø over. Sett inn i ovnen på 225 grader i ca. 15 minutter.

 

La de avkjøle seg på rist, og deretter er du klar for å nyte disse hornene. Fulle av god næring og virkelig mettende, denne oppskriften kommer nok både store og små til å sette pris på!

Frokostfavoritt & black fridayGod morgen! Jeg tenkte jeg skulle dele en av mine frokostfavoritter med dere i dag, nemlig nystekte rundstykker. Det slår aldri feil, i alle fall ikke hvis du lager denne oppskriften. Her får du gode og grove rundstykker som gjør at metthetsfølelsen holder seg lenge. For å lage de trenger du:

3 egg 

10 dl havregryn

10 dl sammalt hvete grov

300 g cottage cheese 

1 pakke tørrgjær 

5 dl vann

Pisk eggene lett. Bland alt det tørre godt inn. Tilsett cottage cheese og rør godt før du tilsetter lunkent vann. La deigen deretter heve under plast i ca. en time. Strø litt mel på kjøkkenbenken og lag en "pølse" som du deler i 20 like store emner. Trill de til rundstykker, og la de etterhveve i ca. 30 minutter. Stekes midt i ovnen på 200 grader i 20 minutter før du avkjøler på rist.

Lenkene i innlegget er sponset

Av pålegg kan du selvfølgelig velge akkurat det du vil, disse smaker like godt med både søtt og salt på. Virkelig en god start på dagen med disse! En annen god start på dagen kan være å klikke seg inn på tilbudene under, for nå er Black Friday i gang og det er en hel masse kupp i nettbutikken til X-life. Jeg hater egentlig slike typer dager, fordi det verste jeg vet er å være i butikker med en hel masse folk som nesten er villig til å drepe hverandre for å få tak i salgsvarene. Nettshopping hjemme i stua derimot, det kan jeg gjerne gjøre! Noen av favoritt-tilbudene mine ser dere under, men det er mye, mye mer også. Ta gjerne en titt og ha en super fredag!
Havrebrød & mandagsøkt

Etter en helg med litt for lite aktivitet bestemte jeg meg for å få en skikkelig god start på uka. Innstilling har så utrolig mye å si, ofter mer enn man tror! Jeg hadde bestemt meg for at denne mandagen skulle bli bra, og det har den blitt også. Etter treningsøkta mi ventet havrebrød, det er jo så utrolig godt. Brødet består av 100 g havregryn, 1 egg og 0,5 dl vann. Det er også veldig godt å tilsette krydder, her har jeg brukt salt, litt chili og oregano. Klem deigen godt sammen, og form til flate brød på et bakepapir. Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter, og la de avkjøle seg på rist. I mellomtiden rekker eggene å koke seg ferdig, perfekt pålegg!Økta i dag gikk veldig bra synes jeg! Jeg klarer fortsatt å øke fint i vekter, og det kjennes veldig godt for kroppen. Dets som også er så fint, er t det føles mye bedre å legge seg ned på sofaen etter ei god treningsøkt! I dag så treningsprogrammet slik ut:

Strake markløft 3 x 8, 50 kg

Lårcurl på ball 3 x 10, i supersett med

Glutebridge på ball 3 x 10

Utfall bakover fra step med manualer 3 x 10, 6 kg

Rygghev 3 x 12

Sittende skulderpress 3 x 8, 16 kg

Sidehev i kombinasjon med fronthev 3 x 8, 5 kg

Pushups i slynge 3 x 10

Tights fra Röhnisch / genser fra Better Bodies / sko fra Reebok (sponsede lenker)
Med en så god start på uka er jeg sikker på at resten av den blir bra også! Mandager er virkelig ikke så verst når man bare bestemmer seg for at de skal bli bra. Håper alle dere har hatt en god start på uken også ♥

Sunday brekkie

Søndag betyr som regel at man har litt bedre tid på morgenen enn til vanlig, og da synes jeg det er på sin plass med en skikkelig god frokost. Den verste kvalmen pleier å gi seg rundt klokken 12, så da er det mulig å spise her i gården også. Jeg klarte ikke helt å bestemme meg for hva jeg hadde lyst på, så da ble det litt av alt i dag. Nystekte rundstykker, frukt, yoghurt og litt nøtter. Rundstykkene er utrolig enkle, alt du trenger er 150 g cottage cheese, 150 g havregryn, 2 egg samt litt salt og sukrin. Bland alt sammen og form til fire rundstykker, som stekes på 200 grader i 15-18 minutter. La de avkjøle seg på rist før du topper med det du vil av pålegg, så er det bare å nyte frokosten.

Nå er jeg god, mett og fornøyd her jeg sitter i sofaen og håper formen holder seg fin resten av dagen. Jeg har gjort ferdig det nye styrkeprogrammet mitt, og planen er å få inn en økt i løpet av dagen. Håper alle dere også har en sunn og sprek søndag ♥

Nystekt brød & nye øvelser

Det er lite som slår nystekt brød, i allefall hvis du har et iskaldt glass melk til. Havrebrød er noe av det beste jeg vet, og det er så enkelt å lage! Alt du trenger er 100 g havregryn, 1 dl vann, 1 ss sukrin og 1 ts salt. Bland godt sammen, og form til fire flate brød på et bakepapirkledd stekebrett. Stek på 200 grader i ca 15 minutter, og brødene er klare!Havrebrød ble gårsdagens lunsj i sola, men blogg.no hadde tekniske problemer og derfor kommer innlegget først i dag. Men nyystekt brød er jo like godt alle dager i uka! Jeg gjennomførte også den tredje treningsøkta på planen min nå i helgen, og jeg måtte bare utfordre meg selv litt. Selv om jeg vet det er viktig å ta det med ro og kjøre øvelser som er trygge måtte jeg bare prøve noe annet. Trening skal jo være gøy, og da må jeg bare legge inn noen sprell også. Hoppende pushups mellom kasser er så morsom øvelse, men det kjentes at jeg ikke har tatt den på lenge! 3 x 8 var det jeg klarte før jeg var dødsliten, men det var uansett kjempegøy å teste øvelsen igjen! Jeg kjenner på meg at det kommer til å bli mange nye øvelser på meg i tiden fremover, kroppen kommer seg fort. Mandagsmorgen og nye muligheter står for tur, ikke minst nye treningsøkter!. Ønsker dere alle en super start på uken :) 

Frokostfavoritt: søtpotetscones

I dag er jeg tidlig oppe for å lage noe av det beste jeg vet - nemlig søtpotetscones. Jeg har postet denne oppskriften tidligere, men jeg er helt sikker på at mange av dere ikke har prøvd den enda og det anbefaler jeg dere virkelig å gjøre. De siste dagene før ferien min er veldig er hektiske og derfor trenger jeg å ha godt påfyll tilgjengelig. Disse smaker kjempegodt, holder deg mett lenge og har et godt næringsinnhold. Oppskriften ser slik ut:

To store søtpoteter (ca 650 gram)

300 gram havregryn

100 gram sesamfrø

3 ss gresk yoghurt eller mager kesam

2 dl vann

2 ts bakepulver

Litt salt

Skyll søtpoteten og kok den til den er myk. Deretter fjerner du skallet , lar den avkjøle seg litt og moser den med stavmikser. Tilsett resten av ingrediensene, gjerne bruk stavmikser på hele røra for å få en jevn og glatt røre. Fordel  den klissete røra med to spiseskjeer på et bakepapirkledd stekebrett. Form til fire runde scones, og stek midt i ovnen på 200 grader i ca 25 minutter. Avkjøl på rist før du tar en rund scone og deler en i fire biter, og topp med favorittpålegget ditt.
Da vil jeg bare ønske dere en fantastisk torsdag! I morgen tar jeg ferie og hele hjertet gleder seg ♥

Morgenfugl & favorittrundstykker

God morgen alle spreke lesere! I dag var jeg tidlig oppe for å rekke alt jeg har planlagt i dag, og for å sikre god energi startet jeg dagen med en fantastisk god frokost. Favorittrundstykkene mine er ferdige på 30 minutter, er stappfulle av sunne ingredienser, smaker godt og gjør at du holder deg mett flere timer. Oppskriften på rundstykkene har jeg postet før, men en god ting kan ikke gjentas for ofte. Det du trenger er:

7 dl havregryn

2 dl sesamfrø

2 egg

2 dl melk

1 dl vann

2 ss fiberfin (kan sløyfes)

1 ts bakepulver

1 ts salt 

Bland alle ingrediensene sammen før du former til rundstykker. For å gjøre det enkelt lager jeg de ofte i muffinsformer, men du kan fint forme de med hendene også. Stek midt i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter, før du tar de ut og lar de avkjøle seg å rist. Da har du åtte rundstykker du kan toppe med favorittpålegget ditt!

For min del blir jeg aldri lei av kokt egg og kaviar, det er så godt! Kyllingpålegg er en sikker vinner det også, og sammen med den fantastiske smoothien ble dette virkelig en god start på dagen. I smoothien har jeg en blanding av jordbær, ananas, banan, mango og litt vaniljekesam. Nå er jeg virkelig klar for å ta fatt på denne dagens gjøremål, full av god energi. Jeg har så mye spennende på gang som jeg gleder meg til å fortelle dere om, jeg må bare få de siste detaljene helt på plass først. Ønsker dere en nydelig start på dagen, nå er vi halvveis til helg også!

Supersunne rundstykker med gulrot
Disse rundstykkene ble en ekstremt god start på dagen! Det er lenge siden jeg har brukt gulrot i brødbakst, men nå kommer heldigvis en ny oppskrift til dere. Gulrot er jo så godt, gir veldig god smak, gir ekstra vitamin A og er kalorifattig. Oppskriften på rundstykkene ser slik ut:

3 egg

2 dl melk

 6 dl havregryn

1 dl solsikkefrø

1 ts bakepulver

2 raspede gulrøtter, mellomstore

1 ts salt

1 ts sukrin

Pisk eggene lett, og tilsett resten av ingrediensene. Form til rundstykker med hendene, og fordel på et bakepapirkledd strekebrett. Stekes på 200 grader i 20 minutter.
Jeg fikk totalt syv rundstykker av oppskriften. La de avkjøle seg litt på rist, før du har på det pålegget du liker best. De ble utrolig gode med både søtt og salt på, og nå gleder jeg meg allerede til lunsj!

Nå venter PT-timer på denne jenta, ha en super onsdag alle sammen!

Magisk lunsj med grove rundstykker

Borte bra - hjemme best! Vi landet i natt og jeg sto opp for en times tid siden, sulten som en ulv. Noe jeg alltid savner når jeg er ute på reise er mitt egen kjøkken, og muligheten til å lage akkurat den maten jeg vil. Vi hadde kjøkken på leiligheten vår i Mallorca også - men det blir uansett ikke det samme uten de gode, gamle ingrediensene. Derfor ble det en skikkelig god lunsj i dag, og det smakte virkelig helt magisk! For å lage rundstykkene trenger du følgende:

6 dl havregryn

2 egg

1,5 dl sesamfrø

1,5 dl linfrø

1,5 dl solsikkekjerner

3 ss mager kesam

2 dl vann

1 ts bakepulver, 1 ts stevia & 1 ts salt

Bland alle ingrediensene godt sammen, og form til rundstykker. Legg på et bakepapirkledd stekebrett, og sett inn i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter. La de avkjøle seg litt på rist, før du tar de ut og topper med det pålegget du liker best.


Jeg har virkelig savnet kaviar, cottage cheese og ikke minst melk denne siste uken - så det ble litt av alt til lunsjen i dag. Har dere forresten prøvd eple på hvitost før? Det er utrolig godt! Disse rundstykkene er supersunne, fulle av god energi og metter virkelig. Nå er jeg god og mett i magen, og klar for å ta fatt på dagen!
Ønsker dere alle en strålende onsdag!

Perfekt påfyll

Hei dere! Jeg startet dagen i dag med en løpetur i sola, før jeg dro hjem for å spise en bedre lunsj. Grovt brød med chia og hamp toppet med avocado var perfekt påfyll etter ei løpeøkt. Jeg har jo fått helt dilla på chia i det siste, og nå fikk det sin plass i brødmaten også. Blir ikke bedre enn det!

Lenkene i innlegget er sponset

Brødet ble utrolig godt, og det er enkelt og greit laget av 3 dl vann og den nye brødmiksen til funksjonell mat. Det er så lettvint å ha slike i kjøkkenskapet når man har lyst på noe godt! Jeg skal prøve å lage min egen variant etterhvert også, men denne anbefales absloutt. Ostekake-miksen har jeg ikke prøvd enda, men jeg skal lage den i morgen og gleder meg allerede! I mellomtiden skal jeg nyte brødet, som jeg toppet med en most avocado og litt salt & pepper. Perfekt start på dagen!
Det er en del som har spurt om jeg skal til  Hafjell på jenteweekend i helgen, og det var jo i utgangspunktet planen. Da jeg meldte meg på trodde jeg at fremgangen med ryggen kom til å være større enn den har vært, men det gikk ikke helt som jeg håpet. Derfor holder jeg meg hjemme i helgen, men satser på at jeg kan være med på morsome arrangement igjen senere. God helg fra meg til alle dere :)

En god start

I dag spratt jeg opp av senga klokken syv, uten å ha vekking på. Det er så godt å sove til man er uthvilt, og stå opp til en ny dag. Akkuat denne dagen ville jeg starte ekstra fint, og lagde en skikkelig god frokost. Rundstykkene er enkle, supersunne og smaker godt i tillegg - kan nesten ikke be om mer da! Oppskriften ser slik ut:

6 dl havregryn

2 dl sesamfrø

1 dl solsikkekjerner

3 dl melk

2 egg

1 ts salt

1 ts bakepulver

1 ts sukrin+

Pisk eggene lett før du tilsetter resten av ingrediensene. Bland det hele godt sammen, og form til rundstykker. De kan fint formes med hendene og plasseres på bakepapir, av ren latskap valgte jeg heller å steke de i muffinsformer i dag.  La de steke på 200 grader i ca 20-25 minutter, og la de avkjøle seg litt etter steking. Da gjenstår det bare å toppe med pålegg, jeg valgte Philadelphia sitt sjokoladepålegg i dag. Det er så godt! Spesielt sammen med vannmelon og jordbær, da har jeg ingenting mer jeg kunne ønske meg.


Her skinner solen denne tirsdagsmorgenen, håper den gjør det samme hvor dere er også!

Nybegynner og sesamrundstykkerI dag våknet jeg ikke til regn - men sol! Da måtte jeg bare komme meg ut i det fine været, for enda en liten løpetur. Det ble 5 kilometer i dag, når jeg løper i byen merker jeg det fort i ryggen. Det er så mye bedre å løpe på mykt underlag, så jeg skal fortsette å ta turene i marka. Derfor ble det en litt kortere distanse i dag, men jeg tenker at all trening er bedre enn ingen trening. Jeg har lagt en slagplan for hvordan jeg skal legge opp treniniga for å få tilbake kondisen igjen, kanskje dere vil jeg skal dele den fremover? Akkurat nå føler jeg meg som en nybegynner selv, så kanskje noen flere nybegynnere vil kaste seg med de også. Noe jeg ikke er nybegynner på er å bake rundstykker, bare sjekk dagens frokost:

Oppskriften består av 7 dl havregryn, 2 dl sesamfrø, 3 dl melk, 2 egg, 1 ts salt og 1 ts bakepulver. Bland alle ingrediensene godt sammen, og fordel til seks rundstykker på et bakepapirkledd stekebrett. Stek midt i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter, og la de avkjøle seg på rist. Gjerne kok noen egg i løpet av ventetiden, så har du en supergod frokost! Nå skal jeg komme meg i dusjen, dagens første PT-time venter om en times tid. I løpet av ettermiddagen kommer også annonsen for leiligheten min ut, og jeg tenkte å kjøre i gang en aldri så liten konkurranse i den anledning. Så det er bare å følge med! Ha en super fredag så lenge :)

Hjemmelagde & grove knekkebrød

Alt som er hjemmelaget smaker utrolig godt, og spesielt synes jeg dette gjelder knekkebrød. Grove knekkebrød er noe av det beste som finnes, og det har jeg spist mye av i påsken. Derfor tenkte jeg å dele oppskriften med dere, slik at alle dere kan nyte den også. Det du trenger er følgende:

7 dl vann

4 dl sammalt rug grov

2 dl havregryn

2 dl solsikkekjerner

1 dl linfrø

1 dl sesamfrø

1 dl gresskarkjerner

1 ts salt

2 ts sukrin

Bland alle ingrediensene godt, og fordel utover et bakepapirkledd stekebrett. Oppskriften gir nok røre til to slike brett. Stek midt i ovnen på varmluft i 175 grader i 10 minutter. Deretter tar du brettet ut, og deler skjærer passende ruter for knekkebrødene før du setter brettet inn igjen. Nå skal det stå i 30  minutter, før du åpner døren på stekeovnen og steker de slik i 10 minutter. Lukk døren og stek knekkebrødene i nye 10 minutter, før du tar de ut og lar de avkjøle seg på rist. Disse blir utrolig gode, er supersunne og smaker digg med alle typer påleggg på.Vi kom hjem fra påskeferie i dag, og jeg har gått de siste 10 kilometrene med Guapo. Nå er jeg kjempefornøyd med meg selv, og skal lage en stor smoothie før jeg legger meg på sofaen resten av kvelden. Jeg må finne en ny serie, så om dere har en å anbefale blir jeg glad! Håper dere nyter siste del av ferien alle sammen :)

Subzero tights og thermal genser fra 2XU / pannebånd og hals fra Kari Traa (adlinks)

Havre- & linfrøscones

I helgene har man som oftest litt bedre tid, og det vet jeg å utnytte. Etter en fin tur på Ladestien kom jeg hjem og hadde utrolig lyst på brødmat. Jeg lager alltid selv fremfor å kjøpe, det er jo så enkelt! I denne oppskriften på scones har jeg rett og slett bare brukt det jeg fant i kjøkkenhyllene, og resultatet ble kjempebra! Det du trenger er følgende:

120 g havregryn

2 egg

100 g linfrø

20 g kruskakli

1 ts salt

1 ts honning

1 ts bakepulver

Bland alle ingrediensene godt sammen, og la røra svelle litt. Har du ikke honning kan dette byttes med en annen form før søtning, som sukrin eller stevia. Form til fire flate scones på et bakepapirkledd stekebrett, og stek midt i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter. La de avkjøle seg på rist før du topper med det pålegget du liker best, her var det salami som fristet mest i dag. Disse er utrolig mettende, så her har du et måltid som holder deg gående i flere timer. Her er det bare å komme seg inn på kjøkkenet med andre ord!Som nevnt gitt jeg en fin og lang tur på Ladestien med ei god venninne i dag, og på slutten måtte jeg bare stoppe opp og gjøre noen øvelser. Jeg viste dere mountain climbers i slynge i et innlegg tidligere denne uken, men den kan fint gjøres utendørs også. Å utføre den på måten jeg gjør under er tungt det også. bare prøv selv! Det er jo et hav av øvelser som kan gjøres utendørs, knebøy, pushups, utfall og burpees er bare noen - her er det bare fantasien som setter grenser. Så om du heller vil være ute i det fine været enn inne, så er det ingen grunn til å ikke trene litt likevel!

Tights, vest og genser fra 2XU / superundertøy og lue fra Kari Traa / sko fra Adidas (adlinks)


Etterpå var det bare å rette blikket opp mot sola og nye hver eneste lille stråle som traff ansiktet. Det er så utrolig herlig med fint vær og vårstemning ute nå om dagen, det gjør meg så utrolig happy! Jeg kjenner motivasjonen til alt stiger så som våren er her, og det er faktisk klin umulig å ikke smile. Håper det er like fint over hele landet, slik at dere kan nyte noen solståler dere også :)

Lettvint lunsj med havrebrød

Onsdag allerede, jeg synes virkelig dagene går så fort. Spesielt nå som det begynner å bli så lyst og fint ute! På lunsjmenyen i dag står havrebrød, akkurat det samme som jeg spiste til kvelds i går. Jeg blir absloutt ikke lei av å spise det to dager på rad, for havrebrød er så godt og ikke minst så  utrolig enkelt! Billig er det jo også, og passer dermed finfint inn i studentuka mi. Min grunnoppskrift består av 100 gram havregryn, 1 egg og ca 0,5 dl vann. De blir enda bedre med krydder, mine favorittkombinasjoner er havsalt & oregano eller kanel & kardemomme. Her kan du prøve deg litt frem og finne dine egne favoritter. Klem deigen godt sammen til slik at den blir fast, og form til to flate brød på et bakepapir og stek midt i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter.

Gjerne doble oppskriften, så har du havrebrød til flere måltilder også. De holder seg fint til dagen etter, og er et lettvint alternativ. Jeg kokte to egg og brukte som pålegg, med litt paprika og cherrytomater på toppen. Utrolig godt, og ikke minst veldig mettende!
Nå skal jeg straks en liten tur til fysioterapauten, før jeg skal ut og løpe en liten tur. Det er så fint vær ute at jeg kjenner energien bare stiger av å se ut ruta, og jeg gleder meg virkelig til å ta på meg løpeskoene. Jeg blir så glad av godt vær og farger, derfor må jeg bare vise dere disse flotte nyhetene fra Craft! Perfekt for turer ute i vårværet, spreke farger må til for å matche spreke jenter :)

Grønn løpejakke / rosa singlett / lilla sykkeljakke / blå treningsgenser / oransje sykkeljakke /  gul t-skjorte / blå tights / grønn singlett  (adlinks)

 
Nå må jeg komme meg avgårde til fysio, kommer tilbake med et supert middagstips litt senere. Ha en sprek onsdag enn så lenge!

Søtpotetscones med sesamfrøDette er den siste dagen i vegetar-uka mi, og jeg har en super oppskrift å dele med dere! Søtpotet kan jo brukes til alt, også til scones. Disse ble veldig gode og de er selvfølgelig veldig sunne også. Det du trenger er følgende:

To store søtpoteter (ca 650 gram)

300 gram havregryn

100 g sesamfrø

3 ss mager kesam

2 dl vann

2 ts bakepulver

Salt

Kok søtpoteten til den er myk og fjern skallet. Avkjøl og mos med stavmikser den er helt fri for klumper. Tilsett resten av ingrediensene, her brukte jeg også stavmikser for å få blandet alt godt sammen. Deigen blir litt klissete, og jeg brukte to spiseskjeer til å fordele røra på bakepapiret. Form til fire runde scones, og sett inn i ovnen på 200 grader i ca 25 minutter. Avkjøl på rist før du toppet med det pålegget du liker best.Jeg ville som vanlig ha både salt og søtt, ja takk begge deler! Cottage cheese og bringebær på halvparten og Philadelphiaost med agurk og purre på den resten. Dette er mektige saker, så nå er jeg garantert god og mett i flere timer fremover. Scones kan fint oppbevares noen dager, så jeg vet allerede hva jeg skal ha til lunsj i morgen.Helt til slutt vil jeg bare tipse dere om at AFPT fyller 10 år, og har et jubileumstilbud!  Hvis du melder deg på landets beste PT-utdanning får du samtidig 50% avslag på studiet kostholdsveileder. Begge studiene kan gjennomføres på nett, og jegkan med hånden på hjertet anbefale AFPT. Det er jeg ikke alene om, veldig mange treningssenter foretrekker også trenere som har studert på AFPT når de skal ansette nye personlige trenere. Ha det i bakhodet før du melder deg opp hos en mindre seriøs aktør :) Jeg har fortsatt rabattkoder å dele ut til selve PT-studiet og alle andre studier hos AFPT, hvis du er interessert i en send meg en epost på nora@fitnessnora.no.


Ha en super lillelørdag!

Vårsteming og havrehjerter

Denne lørdagen har jeg vært så heldig å tilbringe med flotte Maren som er her i Trondheim i helgen! Jeg føler at vi har kjent hverandre en hel evighet, enda vi egentlig ikke har møttes så mange ganger i virkeligheten. Sånn er det når man bare klaffer med noen, og jeg er så glad for at denne solstrålen skal være mer i Trondheim fremover. Vi klarte til og med å ha på oss samme vest, uten at det var planlagt! Trondheim viste seg fra sin beste side i dag, og vi tok med oss Guapo ut på Ladestien. Det var skikkelig vårstemning med skinnende sol og blå himmel i dag!

Boblevest, varm treningsgenser og vintertights fra 2XU / Pannebånd og hals fra Kari Traa (sponsede lenker)


Etter gårsdagens innlegg om omelett i hjerter måtte jeg bare prøve vaffeljernet til matlaging dag også. Denne gangen ble det havrehjerter, eller havrebrød i vaffeljernet om du vil. Her har jeg brukt 100 g havregryn, 1 egg og litt vann. Rør alt sammen, sleng i vaffeljernet i 2-3 minutter og nyt! Ellers kan du også lage de ved å forme til flate brød og steke på ovnen i 200 grader i ca 15 minutter. I vaffeljernet ble de ferdig fortere, og det er alltid et pluss i min bok. De ble også litt mer sprø, og jeg kommer definitivt til å lage havrebrødene på denne måten igjen! Jeg gikk for både salt og søtt, med Philadelphia og spekeskinke på det ene, og cottage cheese med sukkerfritt syltetøy på det andre.

Nå blir det snart en skikkelig jentekveld med taco, proteinbarer, yoghurtnøtter og masse frukt med Maren! Håper dere har en super lørdagskveld dere også :)

Blåbær- & yoghurtscones

God morgen! Jeg titter innom for å gi dere oppskriften på en ekstremt god søndagsfrokost, nemlig blåbær- og yoghurtscones. Scones er så godt, og ikke minst utrolig enkelt å lage. På søndager har man ofte litt ekstra tid til å lage frokost også, og her er oppskriften på disse herlighetene:

6 dl havregryn

1 dl kokosmel

3 dl vann

300 g gresk yoghurt

3 ss sukrin gold

150 g blåbær

2 ts bakepulver

En klype salt

Bland alle ingrediensene godt sammen til en klissete deig. Rør inn bæresne forsiktig til slutt og fordel til flate scones og stek i ovnen på 220 grader i 15-20 minutter. Jeg fikk totalt seks scones av denne oppskriften, og de metter veldig!

La de avkjøle seg på rist før du topper med pålegg, jeg kan bekrefte at disse smakte utrolig godt både med søtt og salt på. God frokost!
Bymarka & havrebrød

Dagens første måltid ble nystekte havrebrød med egg og brunost på. Det er så godt, så enkelt og så sunt som man kan få det. Havrebrød lager jeg av ca 100 gram havregryn, 1 egg og litt vann. Bland godt sammen, og tilsett kanel, kardemomme og litt sukrin gold. Da får du søte brød, men du kan også lage de spicy med feks oregano og chili.  Form til fire flate brød på et bakepapir, og stek i ovnen på 200 grader i ca 12 minutter. I mellomtiden kan du koke egg og tevann, i dag har jeg nemlig enda en favoritt-te å dele med dere! Denne er fra Pukka, har smak av kanel og lakris og passet perfekt sammen med lunsjen min.Det var veldig godt å komme inn til en god lunsj etter en tur ute med Guapo. Hele denne uken har jeg lagt meg tidlig og ikke hatt på noen alarm. Likevel våkner jeg relativt tidlig, jeg er jo et A-menneske som er vant til å stå opp tidlig for å få nok timer til å gjøre alt jeg skal. Nå har jeg jo veldig god tid om dagene, men jeg synes fortsatt det er best å gå tidlig. Det er som regel lite folk ute i bymarka, sånn at jeg og Guapo bare kan kose oss og han kan løpe litt fritt. Ekstra heldig er jeg som har gode venner som stiller opp som turpartnere også, da kan man virkelig ikke klage!

Jakke og bukse fra Craft / Pannebånd og hals fra Kari Traa (sponsede lenker)

Nå skal jeg slappe av litt og tenke ut hva jeg skal lage til middag til mor og far kommer på sykebesøk ikveld. Resultatet kommer nok på bloggen i morgen :) Ha en super onsdag alle lesere!

Rundstykker med smak av sesam og turkameratFredag igjen og helg betyr at de fleste har litt ekstra tid til å lage god mat. Det har iallefall jeg i dag, jeg måtte avlyse alle PT-timene mine denne formiddagen fordi jeg har fikk en skikkelig "trøkk" i ryggen i går kveld. Jeg bor fem minutter fra jobb, men klarte knapt å gå hjem i går kveld. Heldigvis føles det mye bedre nå, men jeg har latt ryggen bare hvile denne formiddagen. Heldigvis har jeg en fantastisk kjæreste som tar vare på meg, da kan jeg iallefall stille opp med frokost til han! Jeg bakte enkle rundtstykker i dag tidlig, og oppskriften ser slik ut:

7 dl havregryn

2 dl sesammel

2 egg

2 dl melk

1 dl vann

2 ss Fiberfin

1 ts bakepulver

1 ts salt

Bland alle ingrediensene godt sammen, før du former til rundstykker. Jeg brukte muffinsformer for enkelhets skyld, men de kan også formes med bare hendene. Stek midt i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter og la de avkjøle seg på rist før du skjærer de opp. Jeg fikk 6 store rundstykker av denne oppskriften.

Lenkene i innlegget er sponsetJeg går alltid en lang tur med Guapo hver eneste dag, da går vi minst en time. Ellers er vi selvfølgelig ute på lufteturer, men de er kortere. I dag får han ikke noe langtur stakkar, men forhåpentligvis blir ryggen min bedre til i morgen. Jeg tenkte likevel å vise dere noen bilder fra gårsdagens tur ute i friskluft med verdens beste turkamerat, det er så herlig med vintervær!

Fleecejakke, hals og lue fra Kari Traa / Sub Zero tights fra 2XU

Det finnes ikke for kaldt vær - bare for dårlige klær! Jeg holder meg god og varm i den nye fleecegenseren min fra Kari Traa. Den har allerede blitt vinterens favorittplagg! Jeg  liker veldig godt at den har en børstet innside som gjør den veldig behagelig, pluss at den har tommelhull i ermene. Du finner den i blå, grønn eller druefarge som vises på bildene under. Jeg brukte sikkert nærmere en halvtime på å bestemme meg for farge, og ble veldig fornøyd med valget mitt!

Da gjenstår det bare å si riktig god helg til alle dere fra meg og den flotte turkamerten min!

Julebrunch med squashrundstykker

Så ikke dette fantastisk ut? Julen består av mange hyggelige familieselskap, og som regel veldig mye mat. Da er det greit med noen lettere alternativ også, som dagens julebrunch hjemme hos foreldrene mine. I anledningen bakte jeg rundstykker med squash til allergikerne i familien, og de ble kjempegode! Jeg er jo ikke allergisk men koste meg virkelig med disse selv, smakfulle, sunne og mettende. Oppskriften ser slik ut:

4 egg

1 revet squash

2 dl mandelmel

1,5 dl sesamfrø

1 ss sukrin

2 ts hvitløkssalt

1 ts bakepulver

Pisk egg med sukrin. Tilsett resten av ingrediensene og  form til seks rundstykker på bakepapir. Sett inn i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter, og la de avkjøle seg på rist.
Foruten å spise i dag har jeg vært ute på langtur i snøen med Guapo. Jeg beklager hunde-spammingenhvis noen blir lei, men jeg reiser jo til Dubai i morgen og må bare kose så mye med han som jeg kan før jeg drar! Så dere får tåle noen bilder til, det er jo så fint ute i vintertrondheim også. Nå skal jeg komme meg ned på HIT for å gjennomføre ei økt på overkroppen, før jeg skal pakke og komme meg i seng. Avreise fra Trondheim er 07 i morgen tidlig, så det blir en rolig 2.juledag her i gården.

Ønsker dere alle en flott kveld, enten dere er ute eller tar det med ro som meg :)

Favoritter til julefrokosten

Noe av det koseligste med julefeiringen i vår familie er timene rundt frokostbordet. Jeg elsker å sitte der og nye god mat sammen med familien min, uten at vi stresser med noe annet enn å rekke kirka klokken ett. Det er så koselig, og ikke minst fantastisk godt med all den gode maten. Mamma disker alltid opp med et frokostbord som ligner en buffet, med absolutt alt av pålegg man kan ønske seg. I julen skal man virkelig kunne kose seg med ekstra god mat, men det skader ikke å gjøre noen enkle grep for å gjøre måltidene litt sunnere. Å bake sitt eget brød eller rundstykker er mitt beste forslag, så er det jo så utrolig godt med hjemmebakst brød også. Jeg skal bake lavkarbobrød og sesamrundstykker på lillejulaften, mens mamma allerede har laget knekkebrød. Hvis dere trenger litt inspirasjon til en litt sunnere julefrokost kan dere se nærmere på oppskriftene under, i dette innlegget finner dere nemlig mine personlige favoritter.

Lavkarbo proteinbrød - et utrolig godt, saftig og ikke minst mettede brød. Fantastisk godt og en av de aller beste brødoppskriftene mine noensinne.Hjemmelagde knekkebrød er også en sikkker vinner, og oppskrift finner du her.


Utrolig gode rundstykker med sesammel finner du oppskriften på her, disse skal jeg nyte på julaften!

 

Har du ikke eller liker du ikke sesammel kan du lage grove rundstykker med ingredienser du finner på dagligvarebutikken. Enkle og mettende - oppskriften finner dere her.


Helt til slutt vil jeg bare minne dere på at jeg er nominert til prisen årets treningsblogger, og hvis du synes jeg fortjener å vinne så gjerne klikk på linken under for å stemme! Dere kan stemme to ganger per dag, og stemmingen forsetter ut året :)
Adventsfrokost med grove sconesDet er første søndag i advent, og er ikke det anledning for en skikkelig god frokost så vet ikke jeg. Det finnes ikke noe bedre enn noe ferskt og nybakt i mine øyne, og derfor måtte jeg bare inn på kjøkkenet når Guapo kom for å vekke meg. Grove scones ble valget mitt i dag, og de ble så gode! Disse kan spises som frokost, til lunsj, som tilbehør til middag eller kvelds. Oppskriften ser slik ut:

4 dl havremel

4 dl sammalt hvete grov

En stor boks cottage cheese (420g)

4 dl vann

3 ts bakepulver

1 ts salt

Bland alt det tørre først før du rører inn resten. Rør godt sammen før du deler deigen i fire. Legg 2/4 på bakepapir før du klemmer de runde og flate. Skjær et kryss i de før de settes i ovnen 250 grader i 15-18 minutter. La de avkjøle seg på rist før du bryter i stykker og serverer med godt pålegg. Jeg kan bekrefte at de smakte godt med både søtt og salt på.


Nå skal jeg ta med Guapo ut på tur, før jeg skal jobbe resten av søndagen. Men litt senere i dag både ny cardiochallenge og den første luka i adventskalenderen min! Hver søndag i advent har jeg nemlig tenkt å gi dere lesere noe fint i år, fordi dere er så fantastisk gode å ha i ryggen. Men først litt tur og jobbing, kos dere med adventsfrokost så lenge :)

Super start

Rett etter økta mi i dag kjørte jeg opp til bymarka for å gå tur med verdens beste Guapo. I dag hadde jeg egentlig ikke lyst til å gå tur, men det fine med å ha hund er at man faktisk må uansett. Han må jo få trene han også, dyr har like godt av det som oss mennesker. Jeg hadde med meg ullundertøy i bilen, men rakk å knipse et par bilder av treningsantrekket mitt først. Det begynner å bli kaldt ute nå, og i så lite klær måtte jeg klatre opp i et tre og ta noen pullups for å holde varmen! Jeg må jo bare bli god på pullups frem til konkurranse i april, så nå tar jeg pullups hver eneste gang jeg har muligheten til det.

BottomUp tights og topp (-20%) er begge fra Luciaven (sponsede lenker)Om ikke dette er tidenes turparter så vet virkelig ikke jeg! Nå er vi begge hjemme igjen, og har spist oss gode og mette. Min lunsj ble lavkarbobriks med en boks makrell i tomat på. Oppskriften har jeg postet før og du finner den her. Jeg hadde nesten glemt denne oppskriften fordig jeg ble så lei av lavkarbo, men den er faktisk skikkelig god. Ikke minst er den enkel også, og veldig mettende. Karbohydratene denne gangen sparte jeg til å spise opp de siste havremakronene jeg postet tidligere i uka, skummelt gode de også!
Jeg har hatt en helt super start på dagen med andre ord, og nå er jeg klar for å jobbe resten av denne onsdagen! Ha en sprek dag alle sammen :)

Søndagsfrokost med lavkarbobriks

God morgen! Akkurat nå sitter jeg i sofaen godt tullet inn i et pledd, og har for første gang denne uka sovet litt lenge. Herlig følelse å våkne uthvilt! 5/5 styrkeøkter er gjennomført, og alt jeg skal gjøre i dag er å gå en lang tur med Guapo. Det gjør vi jo hver eneste dag, med hund har man alltid en turkompis. I går hadde jeg ikke bare hadde jeg Guapo, men Linn var med på tur hun også. Vi skal jo begge stille igjen til våren, og vi har allerede laget masse planer for oppkjøringen sammen. Dette blir så gøy! Jeg skal feire romjul og nyttår i Dubai, og derfor blir diettstart 1.desember for å ha muligheten til å kose meg i julen. Det er faktisk ikke lenge til i det hele tatt, og jeg kjenner at jeg gleder meg virkelig til konkurranseoppkjøring igjen.

 Jakke, ullgenser, lue og tights ( -30%) er alt fra Kari Traa. Lenkene i innlegget er sponset
Linn er også i Kari Traa fra topp til tå, og du finner genser, tights (-30%) og pannebånd her.

Dagens frokost ble veldig enkel - lavkarbobriks med salami og ost. Dette er faktisk andre gang jeg lager denne oppskriften på kort tid nå, jeg ble så fornøyd med den! Kjempegodt og metter veldig, veldig lenge. Gikk du glipp av den sist den ble postet så finner du den her. Ferdige på under en halvtime og vel verdt å vente på :) På søndager har de fleste kanskje litt ekstra til til å lage frokost også, og kan unne seg noe ekstra godt. Nå skal jeg komme meg ut på tur, før det blir hamburgere til middag i kveld. Ønsker alle en super søndag!

Verdens brøddag og favorittøvelseDet er 16 oktober, noe som betyr at det er verdens børddag i dag! I den anledning har jeg laget superenkle lavkarbobriks, og oppskriften ser slik ut:

2,5 dl solsikkekjerner

2,5 dl linfrø

2,5 dl sesamfrø

5 egg

2 ss creme fraishe

1 ts salt + evt krydder.

Bland alle ingrediensene godt, hell over i en ildfastform og sett i ovnen på 190 grader i 18-20 minutter. Jeg har laget denne oppskriften to ganger, en med og en uten creme fraishe. Med ble absolutt best, så det anbefales. Jeg er også veldig glad i krydderbrød - så jeg tilsatte både oregano og hvitløk i mine brødbriks. La de avkjøle seg litt før du deler opp i ca like ruter og topper med pålegg du ønsker. Jeg valgte chorizo, kremost og litt grønt på toppen. Så godt!

Jeg har også fått trent i dag, jeg ble med Linn for å trene på Flex. Jeg trente bryst og skuldre, men på slutten la jeg inn en øvelse som jeg har blitt skikkelig glad i. Utfall bakver med vektskive over hodet gir to fluer i en smekk. Dette er nemlig veldig god trening for både rumpe/lår og skuldrene samtidig. Ikke rart den har blitt en favoritt! Sørg for å komme dypt ned, samtidig som du får vektskriven rett opp over hodet. Utførelse ser dere på bildene under:

Kompresjonstights fra 2XU / genser fra Better Bodies (sponsede lenker)Obligatiorisk smileselfie i speilet etter gjennomført økt, god start på dagen! Nå venter jobbing og PT-timer på denne jenta, ha en fortsatt fin torsdag alle sammen :)

Morgentur og lavkkarbo frokostbrød

Hei dere! I dag har jeg hatt en fantastisk start på dagen, ute i frisk luft med Guapo og ei god venninne. Det er så godt å starte dagen med litt svetting ute i høstlufta. Med vekkerklokken på tidlig har vi turstiene nesten helt alene også, og hundene har mulighet til å løpe litt fritt rundt. Vi gikk rundt 1,5 time og jeg ble virkelig varm og svett av å gå på den kuperte stien. Ikke rart jeg holder meg varm med ullundertøy på - og akkurat i dag er det -25% på alt av Kari Traa ullundertøy hos sponsor X-life. Hvis du bruker rabattkoden 25kariull blir det trekt i fra i kassen, super investering nå som det bare blir kaldere og kaldere om dagen. Jeg er i allefall superfornøyd med mitt nye sett i sesongens farge sjøgrønn. Så fornøyd at jeg dro av både tights og jakke midt på stien for å vise det frem, det er god blogg-stil!

Ullgenser / ullbukse / ullsokker / pannebånd fra Kari Traa (lenkene i innlegget er reklamebaserte)Vel hjemme fra tur var jeg sulten og hadde lyst på noe skikkelig godt til frokost. Enkle frokostbrød ble resultatet, og oppskriften ser slik ut:

250 g cottage cheese

100 g mandelmel

40 g linfrø

3 hele egg

1 ss sukrin

1 dl vann

1 ts salt og 1 ts bakepulver

Pisk eggene lett med sukrin og salt før du tilsetter resten av ingrediensene og blander godt. Fordel røren i fire flate brød på bakepapir og sett i ovnen på 200 grader i 30 minutter. La de avkjøle seg på rist før du topper med det pålegget du selv ønsker. Per brød blir det  240 kalorier, 25 g proteiner, 13 g fett og kun 3 g karbohydrater, med andre ord supert for denne lavkarbo-jenta!
Brødene ble testet med både søtt og salt på - begge deler var kjempegodt! Kokt egg på det ene og cottage cheese med økologisk peanøttsmør på det andre - veldig godkjent start på dagen. Fett metter veldig godt og den metthetsfølelsen sitter lenge føler jeg, så det kommer til å gå noen timer før jeg er sulten igjen nå. God og mett skal jeg nå jobbe med PT-kunder både på nett og på gymmet før jeg skal trene selv. Nok en fin dag med andre ord - livet smiler om dagen :)


Lunsjmuffins med nøtter og bærI helgene har man som oftest litt bedre tid, og da synes jeg det er på sin plass å prioritere gode måltider. Disse lunsjmuffinsene er kjempegode, mettende og sunne - passer derfor ypperlig på en lørdag. Oppskriften ser slik ut:

150 g havregryn

2 dl vann

3 egg

2 ss sukrin gold

50 g vaniljeprotein

50 g fiberfin

20 g smeltet cocosa

100 g nøttemix

60 g blåbær

1 ts bakepulver

En klye salt

Pisk eggene lett sammen med sukrin gold. Bland alt det tørre og tilsett før du tilsetter vannet tilslutt.

Lenkene i innlegget er sponset

 
Helt vanlig nøttemix fra butikken er brukt i oppskriften.

Fordel i muffinsformer - jeg fikk totolt seks store muffins av oppskriften. Stek de midt i ovnen på 180 grader i ca 25 minutter, før du tar du ut og lar de avkjøle seg på rist.


Muffinsene er fulle av protein, nøtter og karbohydrater - som gir masse sunn energi. Supert til lunsj, eller etter ei treningsøkt. Den siste treningsøkta mi gjennomførte jeg i går kveld, med fokus på rygg. Det er favorittøkta mi gjennom hele uka, jeg vet ikke helt hvorfor men jeg bare elsker å trene rygg! Det kunne jeg lett trent hver eneste dag, men det går jo ikke. Økta mi så slik ut:

Markløft 3 x 5

Nedtrekk 3 x 8

Enarms roing 3 x 10

T-bar row 3 x 8

Facepull 3 x 10

Rygghev med to vektskiver 3 x 8

T-bar row er en super øvelse for ryggen, hvor jeg virkelig føler at jeg får god kontakt. Du trenger ikke en slik maskin for å gjennomføre den, du kan også plassere en stang inn i et hjørne og legge vektskiver på den forreste delen. Bruk gjerne et trekant-håndtak som du til vanlig ville brukt ved smal nedtrekk og plasser rundt stanga.

Kompresjonstights fra 2XU(på tilbud)  / topp fra Better Bodies / sko fra Inov-8
Det er lørdag, strålende sol og jeg skal komme meg ut i det fine været med Guapo. Håper alle dere har en flott lørdag, nyt helgen og kos dere!

Enkelt proteinbrød

God formiddag! Jeg titter bare innom for å gi dere en enkel oppskrift på et supersunt og proteinrikt brød. Perfekt til lunsj eller som påfyll etter trening. Sett først ovnen på 200 grader før du blander følgende ingredienser i en bolle:

100 g havregryn

1 scoop easybake (kan erstattes med vaniljeprotein, men brødet vil da få en søtere smak)

1/2 boks mager kesam

2 egg

1 dl vann

1 ss sukrin

1 ts salt

Rør godt sammen, røra skal være litt flytende. Fordel til fire rundinger på et bakepapir og stek midt i ovnen i ca. 20 minutter. Sjokolagesuget kom snikende i dag, og resultatet ble hjemmelaget sjokoladepålegg. 1 scoop proteinpulver med smak av belgisk sjokolade, litt sukrinmelis og vann rørt sammen tilfredstilte mine cravings på en sunn og god måte. Sammen med jordbær og sukkerfritt syltetøy ble kombinasjonen alt jeg kunne ønske meg denne onsdagen.

Lenkene i innlegget er sponset

Etter tur i sola med Guapo var dette virkelig supert, og fyller opp kroppen med energi styrkeøkta som venter litt senere. Ingenting er bedre enn overskuddstrening! Ha en super onsdag dere, nå er vi halvveis til helg :)

Havre- og sesambrød

Et iskaldt glass melk og nystekt brød ble dagens første måltid her i huset. Jeg spiser ikke frokost, rett og slett fordi jeg ikke er sulten på morgenen. Det finnes mange myter og gamle teorier om at man må spise frokost for å starte forbrenninga, men det stemmer ikke. Det er jo ikke sånn at forbrenningen stopper opp om natta, så hvis det er grunnen til at du spiser frokost kan du gjerne revurdere. Det er egentlig ganske enkelt dette med måltidsrytme, bare spis når du er sulten :) Jeg har jo alltid vært glad i brødmixen fra Funksjonell Mat - og jeg måtte jo bare prøve
 den nye med havre og sesam. Mens brødet sto i ovnen tok jeg med meg stjerna mi ut på tur, og kom hjem til et nystekt brød!

Den nye brødmixen smakte utrolig godt, faktisk likte jeg den nye varianten bedre enn den gamle. Med mel av havre, sesamfrø og mandler ga det en veldig god smak. Det er helt uten gluten, hvete, gjær, melk eller soya - altså midt i blinken for allergikere. At det er proteinrikt i tillegg er jo et superpluss for alle treningsentusiaster! Alt du gjlør er å blande ut posens innhold med 4 dl vann, og setter i ovnen på 175 grader i 60 minutter. Så er det bare å smøre på med det du liker best, og jeg kan bekrefte at det smakte godt med både søtt og salt på. Hvis du vil prøve den selv kan du kjøpe den ved å klikke her (annonselenke)


Med dette i magen skal jeg snart komme meg avgårde til dagens utetrening til Toughest - gleder meg til å dele økta med dere senere ikveld! Ha en super dag enn så lenge :)

Søndagsfrokost med havrebrød

En sen søndagsfrokost er vel noe av det beste som finnes. Å bare ta livet med ro og nyte en lang og god frokost. Det er ikke sånn at det er fy-fy å spise brød, dette gjelder spesielt hvis du lager det selv. Det gjorde jeg i dag, hjemmelagde havrebrød ble en supergod start på dagen. Alt du trenger er 100 g havremel, 2 egg, 150 g mager kesam, 1 ss sukrin og litt salt. Rør alt godt sammen og fordel røren til to brød på bakepapir. Sett inn i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter, før du tar ut og serverer med det du ønsker. Jeg gikk for egg, avocado og grønnsaker med et iskaldt glass melk til. Så sunt, så godt og så enkelt! 

Nå skal jeg komme meg ut for å gjennomføre de siste kilometrene i min kilometerchallenge. 50k på en uke er snart unnagjort, og det var veldig godt å komme i gang igjen! Etter at jeg var i bryllupp i går er jeg i litt redusert form i dag, dette er faktisk den første gangen jeg drikker alkohol i år. Så som dere sikkert skjønner er det litt uvant for kroppen min, men jeg skal komme meg ut i finværet uansett. Heldigvis har jeg verdens fineste gutt som mer enn gjerne blir med på tur, da er det ikke vanskelig å komme seg ut døra. 

Håper dere er i mål eller kommer i mål med challengen også, så skal jeg finne på flere etterhvert. I kveld vil jeg også annonsere hvem som vant gratis PT-timer og oppfølging inne på facebooksiden, så det er bare å følge med der. Da gjenstår det bare å øsnke dere alle en riktig god søndag - nyt den og lad opp til ei ny treningsuke!

Mine beste brød

Hva er vel mer perfekt en søndagsmorgen enn hjemmebakst? Spesielt når den er sunnere, og kan nytes med verdens beste samvittighet. Det er nemlig ingen grunn til å være redd for å spise brød hvis man går for litt sunnere varianter. Jeg liker å bake selv, så vet jeg at jeg får i meg ingredienser som gjør godt for kroppen min. Denne søndagen har jeg desverre ikke tid til å bake noe selv, men det håper jeg dere har! Her har jeg samlet noen av mine favoritt-oppskrifter fra arkivet, som virkelig gjør seg på frokostbordet.

Lavkarbo proteinbrød - denne oppskriften er vel en av de jeg er mest fornøyd med. Snakk om fantastisk smak på dette brødet, 10 poeng til meg!

Grove rundstykker er en sikker vinner for de fleste. Disse krever heving - men det er virkelig verdt å vente på!Hjemmelagde knekkebrød er absolutt ikke feil det heller. Oppskriften finner du her.


Har du litt dårlig tid eller bare er veldig sulten kan du lage disse superenkle rundstykkene. Bare fire ingredienser, trenger ikke heving og er klar til å nytes etter 20 minutter.Har du kjøkkenskuffene fulle av ulike typer frø som meg kan du lage dette frøbrødet som virkelig metter.


Da ønsker jeg dere alle en riktig god søndagsfrokost :)

Lunsjtips: blomkålbrødDagens lunsj ble noe så spennende som blomkålbrød! Det høres kanskje helt merkelig ut, men det ble faktisk skikkelig godt. Brødet inneholder lite karbohydrater, men mye sunt fett og proteiner. Ikke minst er det mettende, enkelt og smakfult. Det inneholder bare tre ingredienser, nemlig 1 mellomstor blomkål, 50 g mandelmel og 2 egg. Del opp blomkålen og legg den i en bolle sammen med egg og mandelmel. Mos godt med stavmikser, slik at du har en glatt og fin røre. Tilsett krydder etter ønske, jeg valgte 1 ts hvitløkssalt, rosmarin og chili. Blomkål i seg selv er jo ganske smakløst, så jeg vil anbefale å tilsette en del krydder for å gjøre brødet mer spennende. Fordel på bakepapir og stek midt i ovnen på 200 grader i ca. 35 minutter.  La de avkjøle seg på rist før du topper med pålegg, jeg valgte kokte egg, avocado og litt grønnsaker.Jeg har treningsfri i dag, og alt jeg skal gjøre er å lese til eksamen. Det er ikke så lett som det høres ut, annenhver time må jeg jo ut med hjerteknuseren min. Resten av tiden har jeg bare lyst til å kose med han også, det er faktisk ekstremt vanskelig å la være! Han overøser meg med kjærlighet og våte kyss - hvem klarer vel å si nei til det for å lese pensum?

Ukens siste og tapas med grovt forccaciabrød

God morgen dere! Håper dere hadde en fantastisk feiring av 17.mai i går, det hadde iallefall jeg. Denne sønsdagsmorgenen våknet jeg full av energi, men det var det ikke pre-workout som var årsaken i dag. Gårsdagens feiring og matinntak har gjort at alle energilagre i kroppen er fylt opp, og det måtte jeg bare utnytte denne søndagen. Jeg la ut på ukens fjerde og siste intervall-økt, og er nå e ferdig med ukens cardiochallenge. Det var skikkelig hardt å løpe 4x4 intervaller 4 ganger på en uke synes jeg selv - så creds til alle som har vært med hele veien! Jeg kommer garantert til å kjøre flere cardiochallenges, men ikke så intensive som denne tror jeg. Kanskje en sprint-challenge neste søndag? Jeg får tenke ut noe lurt ;) Uansett, det jeg skulle vise dere nå var grunnen til at jeg har så mye energi i dag. Nemlig maten fra i går, hjemme hos mor og far ble det servert tapas på nasjonaldagen. Det er så godt - spesielt med grovt foccaicabrød til. Her kommer oppskriften og bilder fra den store dagen.


Enkel tomat- og mozarellasalat er så godt, det samme er søtpotetbåter og dadler surret i serranoskinke. Søte daldler med den salte skinken er en perfekt kombinasjon, bacon er også et veldig godt alternativ til å surre dadlene i.Sniker med et par bilder av hjerteknuseren min og, som selvfølgelig sjarmerte hele familien i senk. Helt utrolig hvor fort knyttet jeg har blitt til han, nå kan jeg ikke se for meg å være uten. Over til oppskriften jeg lovte dere - på sunnere foccacia. Dette brødet var faktisk utrolig godt, og er mye sunnere en det vanlige. Oppskiften holder til en stekeplate og ser slik ut:

6 dl fullkorns hvetemel

4 dl sammalt hvete grov

5 dl vann

50 g tørrgjær (1 pakke)

6 ss olivenolje

1 ss timian

2 ts rosmarin

1 ts maldonsalt

Bland gjær, mel og fingervarmt gjær i en bolle. Elt godt sammen, gjerne med en kjøkkenmaskin hvis du har det. Når du har eltet ferdig og har fått en litt seig og god deig, tilsetter du 3 ss olivenolje og elter litt til. Deretter setter du deigen til heving i ca. 45 minutter, gjerne på et lunt sted. Deretter legger du deigen over på et stekebrett kledd med stekepapir, og trykker den godt ned med hendene. Bruk fingrene til å trykke mange små fingerhull i deigen før du drysser over resten av olivenoljen, timian, rosmarin og maldonsalt. La brødet etterheve i 30 minutter, før du steker det midt i ovenen på 180 grader i 40 minutter. Avkjøl på rist, server og nyt!

Luftig og velsmakende foccaciabrød som falt i smak hos alle. Denne ble virkelig en favoritt til tapasen hjemme hos oss, og det blir den nok hvis dere prøver også. Helt til slutt må jeg også legge ved et bilde av den beste kaken man kan få på 17. mai, nemlig mammas pavlovakake. Full av sukker og krem, men det spiller ingen verdens rolle på nasjonaldagen. Da er nemlig kake, is og pølser helt innafor - så jeg beordrer alle til å ikke ha en fnugg av dårlig samvittighet i dag! Kos dere med den ekstra energien, og ha en fantastisk fin søndag alle sammen :)Frøbrød og godøktGod lørdagsmorgen! Er det noen bedre måte å starte helgen på enn men nybakt brød? Jeg synes det er vanskelg å toppe iallefall, brød er jo så fantastisk godt! Brød har fått et litt ufortjent dårlig stempel, for det er ikke nødvendigvis usunt slik mange skal ha det til. Velg grove varianter i butikken, eller lag selv som meg. Denne oppskriften ble bare til ut i fra de ingrediensene jeg hadde hjemme, og smakte kjempegodt. Med alle disse sunne ingrediensene metter det virkelig også, så det er uten tvil en god start på dagen. Oppskriften ser slik ut: 

5 dl havregryn

5 dl melk

150 g mager kesam

2 egg

2 dl solsikkefrø

1 dl linfrø

1 dl sesamfrø

1 ts salt og sukrin

Bland alle ingrediensene godt sammen og gjerne la røra svelle ei lita stund. Hell en brøform som enten er smurt eller kledd med bakepapir. Sett denne midt i ovnen og stek på 180 grader i 60 minutter. La det avkjøle seg før du skjærer skiver og topper med det pålegget du ønsker. Jeg elsker kombinasjonen av ost og frukt - derfor valgte jeg brunost og banan samt hvitost med eple i går.


Jeg har skolehelg denne helgen, og dette brødet er med i som lunsj i matpakken. Viktig med næring både til kropp og hjerne. I dag har vi kun teoretisk undervisning, og det er jeg så lykkelig for! Jeg liker jo egentlig de praktiske helgene best, men jeg er så støl i dag at jeg hadde nok ikke klart noen verdens ting. Jeg har nemlig hatt noen skikkelig bra styrkeøkter i det siste, og for første gang på lenge føler jeg at jeg kan løfte tungt igjen på underkroppen. Jeg har jo vært litt forsiktig etter plagene med hofta mi, men nå er jeg tilbake for fullt! Jeg begynner likevel litt forsiktig, og skal øke vektene gradvis slik at kroppen får vent seg til det. Gårdagens økt så slik ut:

Knebøy 3 x 5, 65 kg

Benkpress 3 x 5, 55 kg

Markløft 1 x 5, 90 kg

Stående roing 3 x 6, 47,5 kg

Sidehev 3 x 10, 7 kg


Kompresjonstights / løs topp / shaker (adlinks)

Glad og fornøyd i garderoben, og jeg føler akkurat det samme nå selv om jeg er på vei til skolen en lørdagsmorgen :) Ønsker dere alle en superlørdag!

Hjemmelagde speltlomper

Hadde jeg ant at det var så enkelt å lage hjemmelagde speltlomper skulle jeg gjort det for lenge siden. Alt du trenger er nemlig to ingredienser; potet og speltmel. Skrell potet og kok opp med i lettsaltet vann. Hell av vannet og mos potetene med stavmikser sammen med 1 ts salt.. La potetene avkjøle seg litt før du elter inn melet. Jeg prøvde meg bare frem, og endte opp med en blanding på 700 gram potet og 450 g speltmel. Elt godt sammen, og la deigen avkjøle seg helt før du kjevler ut.Stek i en tørr panne i et par minutter på hver side, eller til lompene får brune flekker. Pass på at de ikke svir seg, og stikk hull på de hvis de hever seg litt under steking.

Dekk de gjerne til med kjøkkenhåndkle for at de skal holde seg mye. Jeg er dårlig til å kjevle, så jeg valgte å lage mine firkantede istedet for runde. Men jeg lover at de ble utrolig gode likevel! Tynne, smakfulle og ferske lomper - tror ikke det blir stort bedre! Topp med hva du ønsker, jeg gikk for philadelphiaost, spekeskinke, ruccola og avocado.
Ingen grunn til å fortvile om butikken er stengt denne søndagen og du har lyst på speltlomper med andre ord :) Nyt søndagen alle sammen og lad opp til ei ny treningsuke!

Enkle og sunne rundstykker

Har du lyst på noe enkelt og godt til kvelds er dette er supert forslag. På 20 minutter har du sunne og proteinrike rundstykker som du kan nyte med god samvittighet. Jeg brukte bare det jeg hadde på kjøkket, og oppskriften kan knapt bli enklere:

150 g cottage cheese 

150 g havregryn 

2 egg

1 ts bakepulver

1 ss sukrin ( kan sløyfes)

en klype salt

Bland alt sammen og form til fire rundstykker. Sett på bakepapir og stek midt i ovnen på 200 grader i 15-17 minutter. La de avkjøle seg litt på rist før du skjærer de opp og topper med ønsket pålegg. Jeg klarte som vanlig ikke å bestemme meg, og gikk derfor for litt av alt. Makrell i tomat, skinke og egg valgte å toppe mine med. Næringsinnhold per rundstykke blir 218 kcal, 13 g protein, 7 g fett og 23,5 g karbohydrat.


Dette måltidet vil garantert holde meg mett resten av kvelden, så om du er sulten på noe godt er dette løsningen!

Grove rundstykker

Noe av det beste jeg vet er nybakte, grove rundstykker. Det er så fantastisk godt, spesielt når de er ferske rett fra ovnen. I påsken har man ofte litt mer tid til å tilbringe ved matbordet sammen med familien, og da er det viktig å servere noe som smaker bra. Jeg lagde disse grove rundstykkene i dag, av ingrediensene vi hadde på hytta vår. De smakte veldig godt, og hele familien ble gode og mette. Den enkle oppskriften ser slik ut:

3 egg 

10 dl havregryn

10 dl sammalt hvete grov

300 g cottage cheese 

1 pakke tørrgjær 

5 dl vann

Pisk eggene lett. Bland alt det tørre godt inn. Tilsett cottage cheese og rør godt før du tilsetter lunkent vann. La deigen deretter heve under plast i ca. en time. Strø litt mel på kjøkkenbenken og lag en "pølse" som du deler i 20 like store emner. Trill de til rundstykker, og la de etterhveve i ca. 30 minutter. Stekes midt i ovnen på 200 grader i 20 minutter før du avkjøler på rist.


Mens de avkjøler seg kan du dekke et pent påskebord med digg pålegg, jeg valgte laks og egg på mine. Det trenger ikke alltid å være så komplisert med litt sunnere bakst, her brukte jeg kun fantasien og de ingrediensene vi hadde. Prøv deg frem med væske og tørrvarer - så blir nok resultatet bra til slutt! Det ble det hos oss i dag, og jeg gleder meg allerede til rundstykkene som venter til kveldsmat.
Jeg får virkelig feriefølelse av å være ute på Frøya, det er så fantastisk vakkert! Havet, sjølufta, fisketurer, måker som skriver og sloss om fiskerestene - ja det er bare helt nydelig. Jeg kunne lett vært der hele påsken, men kursen settes hjemover for noen dager i Trondheim før København og Loaded Cup venter. Kunne ikke startet påsken bedre enn dette iallefall!

Kveldsøkt, kveldsmat og ønsketimen

Jeg har veldig mye energi om dagen, og synes det er vanskelig å holde meg borte fra beintrening. Med bare styrketrening på overkroppen er det jo litt begrenset hvor mange økter jeg kan kjøre - jeg er jo vant til å trene bein 4-5 ganger i uka! Jeg dro likevel på en sen treningsøkt nå i kveld, jeg måtte bare løfte litt. Jeg trente bryst og skuldre i dag, og økta mi så slik ut:

Benkpress med manualer 4 x 6, 20 kg

Brede dips 3 x 15

Pushups i slynger 3 x 12

Skulderpress med manualer 4 x 6, 18 kg

Sidehev i kombinasjon med fronthev 3 x 10, 6 kg

Upright rows 3 x 10, kg

Omvendt flyes 3 x 12, 23 kg 


Nå om dagen liker jeg å avslutte med litt "lette" øvelser som gjør at jeg får opp pulsen. Da kjenner jeg at jeg tar ut det siste jeg har, og går hjem med godfølelsen i kroppen etter trening. I kveld ble det en øvelse jeg har vist dere før, nemlig hoppende pushups mellom step/benker. Jeg utførte 3 x 10 slik dere ser på bildene over, og kjenner at jeg er sliten i brystmusklene her jeg sitter! Kveldmaten ble havrebrød - det er jo så godt og så enkelt. 100 g havregryn, 1 dl vann, 1 ss sukrin og 1 ts hvitløkssalt blandes godt sammen, før du  former flater flate brød på bakepapir. Stek på 200 grader i ca 15. minutter og avkjøl på rist før du topper med proteinrikt pålegg. Jeg valgte makrell i tomat, egg, kaviar og litt grønt. Litt kvernet salt og pepper på toppen så er kveldsmaten servert!

Før jeg begynner med litt husarbeid som jeg har utsatt i hele dag vil jeg avslutte innlegget med å spørre dere om litt hjelp. Jeg vil rett og slett at dere forteller hva dere ønsker mer av på bloggen fremover. Om det er mer oppskrifter, gjennomgang av øvelser, anbefalinger, videoer, pt-utdanningen, cardio-tips eller enn dere måtte ønsker, gjerne legg igjen en kommentar om det. Dere er jo så fantastiske mot meg, så jeg ønsker å gi tilbake på de måtene jeg kan. Så fyr løs, jeg gleder meg til å lese og oppfylle ønskene :) 

Lavkarbo proteinbrød

Dette brødet ble gårsdagens kveldsmat og det var helt fantastisk godt! Har allerede lovt min kjære lillesøster å bake det på nytt igjen til julaften, så godt var det nemlig. Brødet er supersunt, inneholder lite karbohydrater og mye sunt fett og protein. Det gjør at det metter lenge, og gir deg god energi i flere timer etter du har spist det. Perfekt for frokost til alle dere som spiser det med andre ord :) Jeg tok utgangspunkt i denne oppskriften jeg postet i fjor, og gjorde noen få endringer til det bedre. Mangler du noen av ingrediensene under kan du gjerne prøve deg på en hybrid mellom de to, ellers må du rett og slett ta deg en liten handlerunde. Ny oppskrift ser slik ut:

5 hele egg

250 g cottage cheese

60 g cocosa

60 g mandelmel

60 g sesam-mel

60 g solsikkekjerner

60 g sesamfrø

60 g linfrø

1 ts salt

1 ts sukrin+

3 ts bakepulver

1,5 dl vann

Visp lett sammen egg, cottage cheese, vann og smeltet cocosa i en bolle. Bland alt det tørre i en annen bolle før du blander de to godt sammen, og lar røren svelle i 5-10 minutter før du heller den i form kledd med bakepair. Stek midt i ovnen på 180 grader i 55 minutter og la brødet avkjøle seg på rist før du skjærer i det. Smaker godt både med søtt og salt på, jeg valgte ost, sukkerfritt syltetøy, kalkunskinke og klementiner. Har det med meg som lunsj i dag også, gleder meg allerede :) 
Så må jeg bare komme med et lite tips til dere helt til slutt, som jeg nevnte i går er jeg jo veldig glad i Kari Traa og her finner dere et supert tilbud som varer ut denne strålende onsdagen:
Innlegget inneholder sponsede lenker

Sesam sesam

Første søndag i advent er endelig her! Jeg sprang rett ned på kjøkkenet da jeg våknet for å åpne den første luka i pakkekalenderen min. Jeg kommer aldri til å bli for gammel for adventskalender, mamma må nok fortsette med den tradisjonen resten av livet. Det er ikke bare gave som hører med denne dagen, men også en bedre frokost. Jeg elsker brød, men prøver i det lengste å unngå hvetemel og sukker i kostholdet mitt. Derfor er det så fint at det finnes mange alternavtiver på markedet nå, og i dag testet jeg for første gang sesam-mel! Melet  er glutenfritt og inneholder hele 46% proteiner, samtidig som det har en veldig god smak. Dagens rundstykker ble veldig vellykket, og de er allerede spist opp. Superstart på dagen med en stor og god frokost. Søndag er jo perfekt for baking, og oppskriften ser slik ut: 

2 egg

100 g Sesam-mel

50 g sesamfrø

150 g mager kesam

2 ss Sukrin Gold

2 ss Fiberfin

100 g havregryn

2 ts bakepulver

En klype salt

1-2 dl vann

Visp sammen egg og kesam i en bolle. Bland alt det tørre i en annen bolle, før du heller innholdet over i eggeblandingen og rører godt sammen. Tilslutt tilsetter du nok vann til at du får en deig det går an å arbeide med uten at du blir veldig klissete på fingrene. Jeg brukte mellom 1-2 dl vann, før jeg trillet små rundstykker som jeg drysset litt ekstra sesamfrø på. Legg de på et bakepapir og stek midt i ovnen på 175 grader i 25-30 minutter. La de avkjøle seg på rist før du serverer med pålegg, de var veldig gode både med søtt og salt på :) Veldig fornøyd med mitt første møte med sesam-mel, så det kommer jeg nok til å bruke mer av fremover.Etter en fantastisk frokost er jeg nå klar for å ta igjen treningsøkta fra i går. Rygg, mage og biceps står på programmet før jeg skal hjem for å spise en bedre adventsmiddag med familien. Kunne ikke bedt om en bedre start på desember! Kos dere med mat og trening i dag alle sammen, nyt adventstiden :)

Sunne knekkebrød og helgen i bilder

Hei dere :) Uken er snart over, bare noen timer igjen til det er mandag! Jeg gleder meg til ny uke med nye muligheter, vært at for slapp på matfronten denne uken så jeg gleder meg til en frisk start på ny uke. Trening gleder jeg meg også til, er jo så glad i det nye programmet mitt! I morgen skal jeg knipse masse bilder av aktiveringsbildene for å vise dere hvordan jeg gjennomfører de :) 


Fornøyd etter ukens siste økt i topp fra Kari Traa og tights fra Rohnisch

Selv om jeg har vært litt slapp på kostholdet har jeg ikke bare spist dårlig, det er jo sunn mat jeg liker aller best! Merker jeg blir vannete og oppblåst av å spise vanlig brødmat som jeg har gjort denne uken, og derfor måtte jeg bake litt selv i helgen. På lørdag hadde jeg en superkoselig lunsjdate med to av mine beste venner og bakte sunne knekkebrød. De falt godt i smak hos oss alle - forhåpentligvis hos dere også :)

Oppskriften jeg brukte ser slik ut:

4 dl sammalt grov rug

2 dl havregryn

1 dl linfrø

1 dl sesamfrø

2 dl solsikkekjerner

1 ts salt

 1 ss sukrin

7  dl vann

Bland alt godt i en bolle, blandingen skal være ganske klissete. Så fordeler du røren på to stekebrett med slikkepott før du setter de midt i ovnen på 175 grader. Stek de først 40 minutter, før du steker de i 10 minutter men åpen ovnsdør, og derretter nye 10 minutter med døren lukket. Følg med på slutten slik at de ikke blir brent.Avkjøl på rist før du finner favoritpålegget og nyter :)Helgens høydepunkt var likevel at jeg ENDELIG fikk meg kamera :) Har ikke hatt mitt eget på en lang stund nå, og man kan jo ikke være blogger uten eget kamera! Kjærlighet ved første blikk kalles nok dette:
Med jobbing hele helgen har jeg gått for lettvinte løsninger, som frokostblanding med melk. Denne fra Iherb er utrolig god, og også mye sunmere enn vanlige frokostbladninger .  Iskald melk over og toppet med mager vanilje kesam, sukkerfritt syltetøy og banan ble dette virkelig godt!


Selv om det har vært mye jobbing og lite fri i helgen fikk jeg heldigvis tid til en tur ute i det fine været i dag. Selv om det er sol er et iskaldt her i trønderhovedstaden - men jeg vet heldigvis å kle på meg. Parkasen min er så god og varm, kommer til å bli flittig brukt i høst :) Uten tvil et av mine favorittplagg denne høsten!


Lenkene i innlegget er sponset.


Ha en fortsatt fin søndagskveld alle sammen :)

Helgen i bilder

Hei dere :) Da var søndagskvelden her, og jeg har hatt en helt herlig helg. Startet den med kafèdate med skjønne Helene i Oslo.

 


Kaldt i hovedstaden men vi vet å holde oss varme, jeg i parkas fra Rohnisch og Helene i jakke fra Craft. 

Deretter ventet turen hjem til Trondheim og jeg koste meg med noe digg på nattoget til barteby:Vel hjemme ble jeg gjenforent men min vakre Ayla og vi gikk høsttur i det fine været. Smelter mammahjertet mitt hver gang jeg ser denne nydelige skapningen som jeg er så glad i.

 


Søndag er bakedag og jeg bakte rundstykker og knekkebrød før jeg hadde tidenes oppdekning sammen med familien. Godt å kunne spise sammen igjen :)


Oppskrift rundstykker: 

1 dl solsikkekjerner

0,5 dl sesamfrø

2 ss linfrø

3 dl havregryn

150 g cottage cheese

3 hele egg

2 ts fiberhusk

2 ts bakepulver

1,5-2 dl vann

 

En klype salt

Bland alle ingrediensene godt sammen, la røren svelle litt før du fordeler på et bakepapir. Deretter stekes de midt i ovnene på 180 grader i ca 25 minutter. Jeg fikk 12 saftige og gode rundstykker som ble toppet med alt det beste av pålegg man kan ønske seg.Aldri testet sjokoladepålegget dere ser på bildet over før - men det var megadigg! (Lenkene i innlegget er sponset)


Nå må jeg dusje og komme meg i senga, jobb venter i morgen tidlig. Jeg lover å dele det nye treningsprogrammet før arbeidsdagen starter slik at dere kan være med på bygging av booty dere og ;) Natta!

Den siste beinøkta, rumpefavoritt og lompelove

Det er mandag igjen, ukene flyr virkelig avgårde. Nå har vi kommet til uka jeg skal konkurrere - kan ikke tro at det har gått så fort! Formen er fortsatt ikke på topp, men jeg drikker te, slapper av og tar c-vitaminer en helt så jeg håper at jeg blir litt bedre inn mot helga. Det eneste jeg skulle gjennomføre i dag var den siste beinøkta før konkurranse, resten av uka skal beina bare få slappe av og hvile seg. Ikke mer cardio og ikke mer styrketrening på disse lårene, de skal være klare for å gå på scenen på lørdag! Dagens beinøkt så slik ut:

Knebøy 3 x 8

Glutebridge på boks 4 x 10

Beinpress 2 x 12

Liggende lårcurl 2 x 12

Ettbeins strake markløft 2 x 12

Pull through 3 x 12

Reverse hyper 3 x 15

Motivasjonen var det ingenting å si på - når jeg vet at det er over en uke til neste gang jeg skal trene beina var det ingenting å spare på. I tillegg har jeg jo fått meg en ny rumpefavoritt - nemlig glutebridge på boks. Ved å ha beina høyere oppe når jeg kjører denne øvelsen føler jeg at jeg får utrolig mye bedre kontakt enn jeg noengang har hatt tidligere. Jeg har kjørt vanlig glutebridge med mye mer vekter før, men nå har jeg justert vektskivene ned og kjenner at det skviser utrolig mye mer i rumpa. Definitivt en ny favoritt for rumpa - prøv det og kjenn forskjellen!
Fornøyd med god kontakt på rumpefavoritt i digg topp og tights - og fornøyd med at mat ventet rett rundt hjørnet!

Jeg fikk nemlig innvilget ekstra mat i dag etter beinøkta, det gjør nok godt både for lårene og for å kjempe unna forkjølelse og sykdom. Det har allerede gått ned en pakke speltlomper med pålegg, proteinpannekaker og annet digg skal også ned i magen før kvelden er omme :) Jeg elsker virkelig speltlomper, det er jo så mye digg man kan fylle de med! Jeg vurderte sterkt å lage pizza av halve pakken, men så fant jeg ut at det var alt for mye søtt jeg hadde lyst på. Så da gikk jeg for en skikkelig lompefest på kjøkkenet - bare synd jeg ikke hadde flere pakker liggende!

Klassikeren med peanøttsmør, sukkerfritt syltetøy og banan.


Prim og sukrin smøres over lefsen og varmes litt i mikro = himmelsk!

Lomper fylt med sjokolade- og peanøttfluff. 

Fluffen lagde jeg av 3 eggehvitter som jeg stivpisket med 2 ss sukrin. Deretter tilsatt jeg 1 ss raw kakaopulver, 1 ss PB2 (fettredusert og pulversiert peanøttsmør) og pisket videre til jeg hadde en fantastisk digg fluff som jeg fylte lompene mine med. Over strødde jeg noen tørkede tranebær, både fordi det smaker godt og fordi jeg fikk tips om at det er bra mot influensa. Så er det bare å rulle lompene sammen - og ta et stort jafs!
Nå skal jeg bare slappe av og kose meg med god mat resten av kvelden hjemme hos mor og far. Det finnes virkelig ingen bedre plass å være når formen ikke er helt på topp. Håper dere har hatt en super start på uka og at den fortsetter på samme måte :)

Tirsdagsupdate

Denne byen har virkelig alt, storby, shopping, strand og herlige turområder, hva mer kan man ønske seg? Vi kunne ikke vært mer heldig med været heller, knallsol og vi har kost oss både til sjøs og på land. Jeg har kost meg på kjøkkenet også - digg å faktisk ha en kjøleskap å ha matvarer i! Rart hvilke ting som blir luksus når man er på tur :) Jeg synes jo det er supergøy å bake, og derfor utnytter jeg muligheten mens jeg kan. I dag slo jeg til med sunne og proteinrike rundstykker. Blandet sammen havregryn, skummet melk, solsikkekjerner og cottage cheese, i tillegg til en spiseskje olje, litt bakepulver, natron og en klype salt. Blandet godt sammen til jeg fikk en passe fast røre og formet til rundstykker jeg stekte i ca. 20 minutter på 225 grader.

Lot de avkjøle seg på rist mens jeg dro på dagens andre treningsøkt, og spiste perfekte rundstykker og knekkebrød til kveldsmat med masse digg pålegg. Jeg klarte som vanlig ikke å bestemme meg for hva jeg hadde lyst på og gikk derfor for litt av alt. Ja takk begge deler, er det ikke det det heter? Brunost, hvitost, kaviar, makrell i tomat og eggerøre var absolutt ikke feil etter å ha trent rygg og skuldre på gymmet. 

Planen var egentlig å bare trene en gang i dag, men jeg fikk sånn treningslyst av den nye toppen min. Drop it like a squat - liker motivasjon på print! Må kanskje investere i et par flere hvis det fortsetter å ha denne effekten på meg, hehe. Sliten jente nå, og skal straks finne senga for å lade opp til i morgen. Restitusjon er viktig, spesielt når vi skal utforske både Manly og utelivet her i byen! Good times med andre ord, håper det samme gjelder for dere hjemme! Natta :)

Et lite stykke Norge og et lite pust i bakken

Hjemmebakt grovbrød, makrell i tomat, kaviar, BRUNOST og eggerøre = LYKKE! De fleste av dere hadde nok elsket denne kveldsmaten også, men når man ikke har hatt disse matvarene på flere måneder ble dette et helt fantastisk måltid. Sammen med våre norske venner her i Australia satt vi og tenkte på alle de norske matvarene vi savnet, og spesielt grovt brød. I denne verdensdelen selger de kun loff, derfor tok jeg og Sofie saken i egne hender mens vertskape var på skolen :) Vi fant en butikk som solgte skandinaviske matvarer (og smågodt <3 ) hvor vi fikk hamstret med oss diverse godsaker. Slumpet sammen et brød av sammalt hvete, havregryn, havremel, skummet melk og solsikkekjerner. Litt annerledes måte å gjøre ting på, jeg som er vant med å veie hver eneste ingrediens på grammet når jeg baker! Må kanskje legge bort matvekta helt når jeg kommer hjem, jeg har jo så god på dette! Men selv om jeg føler jeg har blitt god på øyemål nå var vi mildt sagt spente på om det ble vellykket mens det sto i ovnen, og resultatet ble absolutt godkjent!  Det satt fire stykk stappmette og lykkelige nordmenn planta i sofaen resten av kvelden etter en kveldsmat vi alle kan leve lenge på!SMÅGODT <3 Ja, jeg spise det på en mandag. Det er lov - alt med måte :) 

I morgen setter vi kursen mot Sydney hvor vi blir et par uker hjemme hos tre gode venninner vi gleder oss masse til å se! Planen var å være en uke i Sydney etterfulgt av litt over en uke i Fiji, men vi endret flybillettene våre slik at vi nå bare har et par-tre dager i Fiji. Det høres kanskje helt fjernt ut å velge bort paradisplassen Fiji, men med fare for å høres ut som en drittunge, så trengte vi et lite pust i bakken akkurat nå. Håper dere misforstår meg rett nå, for både jeg og Sofie elsker livet på reisefot. Men etter tre måneder på tur, hvor vi har flyttet på oss ca. hver andre dag, pakket sekken ut og inn x-antall ganger blir det utrolig godt å bli på samme sted en stund. Med så mange nye steder, opplevelser og mennesker blir det ufattelig mange inntrykk å ta inn over seg. Etterhvert sier hjernen liksom stopp, og derfor har det vært så utrolig godt å ikke være turist noen dager. Vi har tatt oss litt bedre tid her i Surfers Paradise enn vi tenkte også nå, og jeg har ikke ord for hvor godt det har vært å gjøre normale ting igjen. Stå opp, trene, bake, se på film, blogge, lese blogger, gå cardio, se flere episoder av serier på TV - ja, rett og slett hverdagslige ting man ikke får tid til/har mulighet til å gjøre når man konstant er på farten. Det har vært utrolig godt, og jeg er så glad for at vi har bestemt oss for å gjøre det på denne måten! Nå får vi landa litt igjen, og kan glede oss enda mer til alt det fantastiske vi fortsatt har foran oss :) Sør- og Sentral- Amerika i tillegg til Afrika skal utforskes før vi vender nesa hjem mot Norge i juli, og etter denne lille "pausen" kommer vi nok til å sette mye mer pris på det! Uten tvil reisen of a lifetime, og jeg er så lykkelig for at jeg får oppleve alle disse fantastiske tingene. Så er jeg og lykkelig for at jeg setter sånn pris på alle disse små hverdagslige tingene, som å kunne stå opp og trene styrke :) 

Eller å kose med falske koalaer på strandpromenaden i mangel på de fluffy og ekte :) Ha en fin dag videre kjære lesere - klem fra frøken superglad i Australia :)

Treningsiver og sunne julekaker

HEI :)  Jeg sitter og gleder meg som en liten unge til dagens treningsøkt. Treningsiver, har jo ikke lang tid igjen på mitt kjære Kaliber! Skuldre og armer coming up, og det skal virkelig svi når jeg er ferdig! Det er så kalt om dagen at jeg må kle på meg ekstra på trening. Det slipper jeg heldigvis om 2 uker, da skal sommerklærne frem! Imellomtiden er vinterklærne på, heldigvis er jeg bortskjemt og sponset av Better Bodies :)Jeg mistenker her at Ayla prøver å bite i stykker kameraet mitt for at jeg skal gi henne mer oppmerksomhet. Jeg er derimot mer opptatt av å ta bilde av meg selv i den fine genseren min ;)

I helgen skal den siste innspurten på julebaksten gjøres ferdig, og jeg tenkte å vise dere akkurat hva jeg skal lage. Ser ikke poenget i å lage nye oppskrfter når jeg ble så utrolig fornøyd med disse to i fjor!  pepperkakecookies er fjorårets definitive favoritt. Skal lage dobbelt opp av deigen for å ha gjennom julen, for disse blir nemlig raskt borte :)

Hvite kakemenn ble også en hit - oppskriften finner du her. MEN jeg vil ikke anbefale å ha sjokoladetrekket jeg brukte i fjor, det var nemlig ikke lurt for holdbarheten. Så skipp sjokoladen og spis kakemennene som de er, dødsgode ble de uansett!

Hva skal du trene i dag?

Julefavoritter til frokostbordet

Det er veldig mye fokus på bakst i førjulstiden, men for min del er kanskje det som står på frokostbordet viktigere. Lange frokoster/lunsjer med familien er så utrolig kos, og er virkelig noe som hører julen til. Det er så koselig, og jeg setter mye mer pris på disse måltidene med mine nære og kjære enn alle småkaker i verden. Derfor tenkte jeg å komme med noen tips til hva som kan stå på bordet, slik at du kan kose deg og spise med god samvittighet. 

Eggesalat - oppskriften finner du her.


Tunfiskrøre - oppskriften finner du her.

Knekkebrød er godt på frokostbordet, disse er knallgode og supersunne! Original oppskriften min på knekkebrød du her på bildet under er det blandet onn 2 dl hakkede tranebær og litt stevia for å få litt søtere julesmak på de :)


Disse gulrotrundstykkene er saftige og fulle av protein. Godt med både søtt og salt på :) 


Dette lavkarbobrødet er mitt favorittbrød - og du finner oppskriften her.Da er det bare å komme seg inn på kjøkkenet folkens ;) 

Lavkarbobrød og trøndergave

Det er ikke bare sunnere småkaker som skal bakes til jul, sunnere brød er minst like viktig! Hos oss er juletiden full av lange frokoster og lunsjer med familie og venner, og veldig mye god mat på bordet. Det er så utrolig koselig, og det siste jeg ønsker å tenke på rundt matbordet er næringsinnholdet på brødet jeg spiser. Derfor pleier jeg hvert år å bake både rundstykker og brød til både meg og familien. Da vet jeg at jeg får i meg sunn og god mat, godt med god samvittighet. Til vanlig velger resten hellers mammas hjemmebakst, men i år tror jeg jammen de kommer til å spise av helsekosten min også! Dette lavkarbo-brødet ble nemlig utrolig saftig og godt - og det er allerede tomtfor det  brødboksen. Det vil altså bli bakt igjen før jul, for dette skal jeg spise til julefrokosten min:) Oppskriften ser slik ut:

1 boks cottage cheese

5 egg

60 g cocosa

60 g mandelmel

60 g gresskarkjerner

30 g linfrø

50 g solsikkefrø

70 g sesamfrø

20 g fiberhusk

3 ts bakepulver

1 ts salt

Smelt cocosa og bland sammen med cottage cheese og eggene. Deretter blandet du inn alt det tørre og rører alt det hele godt sammen. La deigen stå i 5-10 minutter før du legger den i brødform kledd med bakepapir. Stekes midt i ovnen på ca 180 grader i ca 45 minutter, og avkjøl deretter på rist. Jeg rakk ikke å regne over næringsinnholdet, men lover å legge det ut senere i kveld!


På julaften skal dette brødet toppes med masse digg, bla sunn eggesalat, laks, roastbeef, spekeskinke. Detter har jeg ikke i kjøleskapet enda, men det var veldig godt med ost og salami også ;) Jeg synes forresten det var så gøy å dele ut gavekort forrige søndag at jeg vil dele ut flere :D Denne gangen er gavekortet på shellac på hender eller føtter på Drømmehagen Spa! Jeg er jo så fornøyd når jeg er der, så da vil jeg gi trønder-leserene mine muligheten til det også! Det du må gjøre er å like drømmehagen + min facebookside og kommenter under når det er gjort :) Kommer til å dele ut gavekort hver onsdag frem til jul - liker å dele ut ting til dere:)

 

Husk spørsmålsrunden på sidene til X-life mellom 20-21 i kveld da dere! Klem fra frøken ferdig på trening og klar for jobb :D

Peanøttcookies & pakkekalenderSøndag er iallefall bakedag for min del, og derfor tenkte jeg at jeg skulle dele denne supre oppskriften med dere! Kommer mer "juleaktige" etterhvert nå, mange spennede ideer i hodet som forhåpentligvis blir til bra oppskrifter. Denne oppskriften er sterkt inspirert av favoritt-cookies, jeg tenkte at så gode kjekser måtte blir gode hvis jeg prøvde å steke de også. Det ble det også! Disse kjeksene smaker digg og er supersunne - perfekt søndagskos :) Oppskriften ser slik ut:

2 bananer

100 g havregryn

2 ss peanøttsmør

50 g vaniljeprotein

1-2 dl vann

2 ss stevia

Noen dråper stevia vanilje - kan også bruke vanlig vanlije essens. Smak deg frem :)

Bland alle ingrediensene uten vannet godt sammen, gjerne bruke en stavmikser for å mose bananen. Sørg for å sjekke ingrediensene på peanøttsmøret du bruker, ingrediensene skal kun være peanøtter og evt salt. Mange billge varianter inneholder masse sukker og olje, det vil du ikke ha i deg ;) Tilsett vann i deigen til du får passende konsistens, deigen skal være litt klissete og se ut som under:

Bruk ca to ss av deigen til hver kjeks og legg på bakepapir. Som den peanøtt-elskende personene jeg er valgte jeg å toppe de med enda litt peanøttsmør, men her står du helt fri til å velge selv. Jeg har allerede laget denne oppskriften 2 ganger, og gikk for sukkerfrie sjokolade biter på toppen. Det var faktisk enda bedre, og gikk ned så fort at jeg ikke har bilder av de engang! Sett de midt i ovnen på ca. 180 grader og stek i 20-25 minutter slik at de blir litt brune i kantene. 

Et tygg og du er hekta!

Som jeg nevnte i går vil jeg trekke ut to vinnere av gavekort på 500 fra X-life hver søndag i desember! Det jeg vil at du skal gjøre er legge igjen en link til favoritt-ingrediensen din innen sunn bakst i kommentar-feltet. Menge hete tips på denne siden, regner med flere er enige med meg der :) Gjerne legg inn en sunn favoritt-oppskrift hvis du har i samme slengen også - da blir jeg glad! Så blir to av dere glad når dere får gavekort og kan kjøpe supefine kalendergaver til der selv :) Vinnerne blir lagt ut på facebook-siden før klokka 00.00 og kontaktet på epost - good luck!

Søndagsbaking & bananbrødJeg ELSKER bananbrød. Det er bare noe med det, søtt, saftig og supergodt. Det er vel strengt tatt mer en kake enn et brød, og kan gjerne lages som muffins også. Da ville jeg ha tilsatt valnøtter og laget osteglasur av philadelphia og sukrinmelis - godt å kunne burke 1 oppskrift til flere ting :)  Egentlig ikke bananbrød veldig sunt, men heldigvis kan man lage sin egen vri på det!  Dette brødet ble ekstra proteinrikt og mettende, det kan jeg virkelig like. Jeg har tidligere laget en variant av bananbrød med peanøtt & sjokolade i oppskriften som du finner her, i dag lagde jeg en annen variant som ble minst like godt. Du trenger følgende ingredienser for å lage dette nydelige bakverket:

2 bananer

30 g kokosmel

3 egg

50 g havregryn

40 g vaniljeprotein

1 dl melk, jeg brukte ekstra lett

1 ts bakepulver

10 dråper steiva vanilje ( kan sløyfes - smak deg frem)

Gjerne bruk godt modne bananer og mos med stavmikser. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt sammen. Stekes midt i ovnen på 160 grader i ca 40 minutter. La brødet avkjøle seg på rist før du skjærer opp og spiser med pålegg. Peanøtt og sjokoladepålegg fra Philadelphia ble selvsagt min favorittkombo, men også utrolig godt med ost og syltetøy :) 


Næringsinnhold for hele oppskriften har jeg regnet ut under, og jeg fikk 12 små brødskriver av dette brødet. Det blir ca 80 kcal per brødskive det - ikke verst for noe som smaker godt ;)

Kcal: 957

Protein: 72 g

Karbohydrater: 93 g

Fett: 29 g

Søndag er virkelig en perfekt dag for baking. Jeg har bakt 3 forskjellige typer kjeks i dag også - kommer oppskrifter etterhvert :) Ble veldig fornøyd med denne bakesøndagen min! Har spist litt for mye deig og kjeks nå, så nå blir det ut på tur i finværet :) Tar med meg verdens aller beste sengepartner ut i marka, vi kunne nok ha holdt oss som på bildet under hele dagen, men en søndag uten fysisk aktivitet går ikke!  Ha en flott dag folkens :)  Konkurranse, motivasjon og boller

Åh, for en dag det var i går! :D Stevnet gikk perfekt, utøverne var fantastiske og i tillegg møtte jeg utrolig mange hyggelige kjente og ukjente fjes bak scenen. Jeg skal ærlig innrømme at det hadde vært mye mer gøy å stå PÅ scenen i stedet for bak, men det var en veldig fin erfaring å være delegat også. Jeg var delegat for 5 nydelige jenter, hvor 3 av de gikk videre til finale. Har ikke bilder av alle da jeg ikke knipset et eneste bilde selv i går, men stolt av dere alle sammen er jeg ! FLINKE og fine jenter :D Mange fra Kaliber gjorde det bra, og det er jo selvfølgelig ekstra stas!


Her driver jeg og fikser på bikinien til nydelige Linn, som fikk en 3,plass i bikinifitness +163! Bikiniklassen som ble arrangert for første gang i Norge var uten tvil en suksess, mange flotte utøvere og klassen var en publikumsfavoritt i salen :) Jeg synes denne klassen er et kjempebra alternativ til jenter som trener styrke, men som enten ikke vil eller har klart å opparbeide nok muskelmasse til å være med i bodyfitness enda. Jentene i finalen var i knallform, og jeg er veldig positivt overrasket over nivået i klassen.


Jeg var også delegat for den nydelige jenta til høyre, Julie Oftedal som tok 3. plass i bodyfitness debutant -163! Veldig positivt overrasket over dømmingen i bodyfitness - det er tydelig at det ble trekt ned på å være for stor og for hard. Jeg ELSKER jo figure-looken fra USA, og håper dette kan være normen her i Norge også! Det er den formen jeg vil ha til neste gang jeg skal stå på scenen - noe jeg ble supermotivert til av å være på Norway Open i går. Det gjør virkelig noe med deg å se 200 skinnende, rippa og muskuløse mennesker en hel dag. Motivasjonsboost!

I dag er jo den siste dagen i måneden - og løpekonkurransen til meg og Kay er over! Her ser dere min tid som jeg løp i dag - var så sliten at jeg holdt på å kaste opp etterpå. MEN veldig verdt det - for uansett hvordan konkurransen gikk hadde jeg et personlig mål om å komme meg under 50 minutter. Veldig godt å endelig klare det!


Og over er Kay sin tid som betyr at jeg VANT :D Ingen tvil om hvem som er den best trente og den sterkeste parten i dette forholdet, det er sikkert ;) Jeg måtte selvfølgelig feire og lagde sunne boller med speltmel som ble nomnomnom. Børge Fagerli sine oppkarbingsboller - trenger vel egentlig ikke en oppkarbing men boller ville jeg ha likevel  :D500-600 g speltmel

50 g vaniljeprotein

80-100 g sukrin ( jeg er i overkant glad i søte ting, og brukte derfor 100g)

1 egg

1 rør stevia vanilje ( kan erstattes med vaniljeessens)

2-3 ts kardemomme

1 pakke tørrgjær

1 ts salt

3-4 dl vann

Bland mel, protein, sukrin, salt og kardemomme i en bolle. Løs opp gjæren i ca. halvparten av væsken, og tilsett denne i melblandingen sammen med egget. Rør godt, og tilsett resten av væsken etterhvert til du får en fin og fast bolledeig. Kna den godt og la den heve på et lunt sted i 20-30 minutter, gjerne under plastfolie. Ferdig hevet baker du ut deigen, jeg fikk 10 boller tilsammen og plasserte dette på bakepapier. Lot de etterheve i ca. 30 minutter til før jeg stekte de i ovenen i ca 15 minutter på 220 grader. Viktig med hevingen, ellers blir de veldig kompakte i stedet for luftige og gode :)  Ekstra gode med sukkerfritt syltetøy og pb2 på! 

Søndagssmil fra bollejenta :D

Nøttesmør-love og konkurranse


Et lite stykke av himmelen!

Det er langt i fra noen hemmelighet at jeg ELSKER peanøttsmør. Nøtter i seg selv er noe av det beste jeg vet, men jeg har nettopp oppdaget at det finnes fantastisk mange typer nøttesmør. Hvorfor har ikke noen fortalt meg dette før?! Uansett, jeg og Kay testet valnøttsmør, macademiasmør, mandelsmør, pecannøttsmør, cashewsmør og kokos/kakaosmør for noen helger siden. Uten tvil en av de beste testene jeg har vært med på å utføre - herregud så godt!!! 


Speltlompe med cashewsmør, kakao/kokossmør og banan <3


Peanøttsmør, banan og sukkerfritt syltetøy


Knekkebrød med macademiasmør & syltetøy, valnøttsmør & syltetøy + 2 til som bare var digg :)

I mine øyne er det utrolig close race mellom cashewsmør, valnøttsmør og macadamiasmør. Etter alt for mange speltlomper med nøttesmør klarte jeg faktisk ikke å kåre en vinner! Kay havnet på macadamia som sin favoritt, mens jeg klarer ikke å velge mellom hjertebarna mine :) Anbefaler på det sterkeste å prøve alle tre, som selvfølgelig fås kjøp på Iherb. Bruker du koden SIV084 første gang du handler får du $5 i rabatt også :) Try it, sier jeg bare!

Over til noe helt annet - nemlig konkurranse! Denne fantastiske mannen er ikke alltid like lur. Han har nemlig inngått en konkurranse med verdens største stabeist (guess who?) om hvem av oss som klarer å løpe en mil raskest innen utgangen av september. Taperen må spandere spa, sushi og kino på vinneren - som selvfølgelig kommer til å bli meg! Dagens trening var månedens første mil, jeg brukte 56.01 minutter, og den tiden skal en god del ned ;) Kayen har ikke nubbsjans, så dette blir gøygøygøy! Ikke bare vil jeg ha den premien - men jeg vil også hovere skikkelig over kjæresten min når jeg vinner, mohaha! Sliter du med motivasjon til å trene anbelfaler jeg virkelig å lage en slik konkurranse med kjæreste/venn/foreldre - jeg sliter i allefall ikke med motivasjonen nå :D 

Nydelig bananbrød

Ingenting er så godt som nystekt brød på en søndag. Søndag er fast bakedag hos meg, og da trylles alltid noe godt frem! Bananbrød er dødsgodt, men egentlig ikke supersunt. Som så mye annet går det også her an å lage en sunnere variant, alt man trenger å gjøre er å bytte ut de usunne ingrediensene med sunne alternativ. Det gjelder bare å bruke fantasien litt :) 

Nå er det vel ingen hemmelighet at jeg elsker peanøttsmør, og i kombinasjon med banan blir det bare enda bedre. Dette brødet ble utrolig godt, saftig, smakfult og sunt. Nesten for godt til å være sant :) Definitivt en av mine favorittoppskrifter! Så here goes, oppskriften på tidenes bananbrød:

4-5 dl havremel ( evt mal opp havregryn)

3 scoops ( ca. 90 g) whey gourmet peanutbutter chocolate 

3 ss PB2 ( kan sløyfes)

3 eggehvitter

3 modne bananer

2 ts bakepulver

En klype salt

Sett ovnen på 180 grader. Bruk en stavmikser til å mose bananene helt, og tilsett eggehvittene. Bland godt sammen. I en ny bolle blander du alt det tørre godt sammen, før du blander de to bollene sammen. Stekes midt i ovnen i brødform i 20-25 minutter, og er ferdig når brødet er gyllenbrunt. For å være helt sikker på at det er ferdig kan du stikke en gaffel midt i brødet,  og når ingenting setter seg fast kan du ta brødet ut av ovnen. Avkjøl på rist før du nyter :) Syltetøy, bananskiver og peanøttsmør er supre tips til pålegg. Du vil ikke angre hvis du prøver dette - jeg lover :D

Nå er det lekserlekserlekser, før jeg skal på kettlebellstrening ikveld. Hver dag gir en ny mulighet til å trene ;) Ingen hviledag her i gården! Nyt søndagen kjære lesere :)
Saftige gulrotrundstykker

Jeg skulle egentlig være flink med lekser fra morgenen av i dag, men da ei venninne ringte med og fortalte at vi hadde fått tak i billetter til Kanye West og JayZ konserten ble jeg så gira at jeg rett og slett måtte finne på noe annet. Da ble det inn på kjøkkenet for å bake noe sunt og godt! I dag ble det gulrotrundstykker, og de smakte supergodt til lunsj! Tror jammen de siste blir dagens middag, det var så utrolig godt med brødmat igjen :) I allefall når den er helt fri for hvete og gluten - da blir magen glad! Her er oppskriften:

1 egg

2 eggehvitter

60 g mandelmel

30 g bakepro

20 g fiberhusk

150 g revet gulrot

100 g cottage cheese

1 ts bakepulver

1 ts salt

1 dl vann

Bland alt det tørre godt før du rører inn egg, cottage cheese og vann. Tilsett revet gulrot til sist, før du bruker en skje til å fordele den litt klissete røren på bakepapir. Jeg fikk 10 stykker. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 30 minutter. La de avkjøle seg på rist før du skjærer de opp og har på pålegg. Smakte godt både med salt og søtt på :) Næringsinnhold per stykk blir ca. 56 kcal, 2 g fett, 7,6 g protein og 2 g karb. Næringinnhold i ting du spiser kan du enkelt regne ut på Matvareguiden.

Inn i ovnenAvkjøl

Skjær opp

SPIS :DLitt senere i dag blir det ei styrkeøkt, og jeg kjenner at jeg må varme godt opp før dagens økt! Stiv og støl etter litt andre typer trening enn vanlig i helga. Kettlebellstimen på Gympuls i går kjennes, for å si det sånn! Det var mye fokus på teknikk og riktig løfting, noe som passet en nybegynner som meg veldig bra. Jeg tror jeg har veldig godt av å få brukt kroppen på litt andre måter enn å bare løfte vekter - variasjon er en bra ting :)
Anne Berit og jeg var slitne med fornøyde etter timen på Gympuls :)


Måtte få tid til en harryflex og, med søteste AB i speilet :D 

 Har du prøvd kettlebells før?

Tunfiskrøre & treningsglede

Hei dere :) Da er det lille julaften - dagen før dagen! Jeg kjenner virkelig at jeg gleder meg nå, jeg elsker jula og alt som hører med. Nå er jeg akkurat ferdig med å lage tunfiskrøre, og jeg tenkte jeg skulle dele oppskriften med dere. Det er så mye lettere å gjøre sunne matvalg når man har laget mye godt å velge mellom :)

1 boks tunfisk i vann

1 boks mager kesam

1/2 paprika

1/2 purre

1 eple

Sitronsaft

Salt & pepper

Finhakk purre, paprika og eple og bland alle ingrediensene godt sammen. Press ønsket mengde sitronsaft over, og krydre etter smak. Jeg synes sitronsaften og eplen gir så syrlig og god smak sammen med tunfisken. Det blir digg på frokostbordet i morgen!Økta mi i går gikk over all forventning - og det hadde jeg virkelig ikke trodd! Jeg var fortsatt litt sliten etter jentetur med sene kvelder og mye dårlig mat, men psyket meg opp før jeg gikk inn på gymmet. Og for første gang klarte jeg 5 x 12 reps på dips - hurra! Det er så utrolig gøy å klare mål når man har jobbet en stund for å få det til, det gir mye motivasjon og treningsglede. I juni klarte jeg ikke å ta en eneste dip, så jeg har kommet et stykke. Nå skal jeg gradvis henge på tyngre vekter når jeg tar dips, og forhåpentligvis blir jeg supersterk etterhvert ;) Nå skal jeg gjøre unna det siste som venter før alt er klart for julaften. Etter familiekos ikveld blir det ei økt på gymmet med verdens beste treningspartner Paul, og jeg tenkte å skrive et innlegg om trening og mat i jula senere idag. Ha en flott lille julaften så lenge :)

Juleknekkebrød & eggesalat

Jeg synes virkelig eggesalat er noe som hører med i julen. Det er et must på frokostbordet, men den trenger virkelig ikke være full av majones og rømme. Jeg laget en sunn og god variant i dag, og den ble kjempegod :) Enkel og lettvint er den også, her er oppskriften: 

6 hardkokte egg

2 bokser mager kesam

1/2 purreløk 

1/2 paprika

1 ts salt

1 ts stevia

1 ts karripulver

1/4 ts chilipulver

Kok eggene og la de avkjøle seg før de deles med eggedeler. Finhakk purre og paprika og bland sammen med resten av ingrediensene i en bolle. Smak deg frem med krydderet slik at smaken blir perfekt :) 

Jeg lagde også en stor porsjon med knekkebrød for å ha denne gode eggesalaten på, og de ble også en suksess! Brukte denne oppskriften - men blandet også inn 2 dl finhakkede tranebær og 1 ts stevia for å få mer julesmak på de. Nå skal jeg stikke på Kaliber for å trene, der blir herrrlig! Ha en fin dag :) 

Sunne rundstykker

I dag er den store bake og vaskedagen. Jeg reiser på jentetur med en av mine beste venninner til København imorgen, og må derfor gjøre unna det meste av julestria på forhånd. Når jeg kommer hjem skal jeg lage sunn eggesalat, rekesalat og tunfiskrøre - men jeg må jo ha noe å ha det på! Disse knekkebrødene og rundstykkene jeg lagde for noen dager siden er godt å ha i jula. Rundstykkene under kan fint lages som brød i stedet - det eneste som endres er at du må steke de litt lenger.

Oppskrift: 

2 hele egg

2 eggehvitter

100 g mandelmel

60 g fiberfin

1 boks mager kesam

1 ts bakepulver

1 ts salt

Pisk de hele eggene sammen med mager kesam. Tilsett så alt det tørre. Stivpisk eggehvittene og vend de inn til slutt. Legg små rundstykker på bakepapir, eller kle en brødform med bakepapir før du setter de inn i ovnen på ca. 200 grader i 15-20 minutter.

Jeg måtte selvfølgelig prøvesmake, og de var veldig gode med kalkunskinke og sukkerfritt syltetøy på.Hele røra inneholder 800 kcal, og jeg fikk 15 små rundstykker. Næringsinnhold per rundstykke:

Kcal: 53

Protein: 6,6 g

Fett: 1,8 g

Karb: 2,6

Akkurat nå står det pepperkake-cookies i ovnen, og jeg har skikkelig troa på at de blir gode! Deigen smakte iallefall sinnsykt digg ;) Kanskje jeg rekker å poste oppskriften før flyet går i morgen. Nå skal jeg straks på trening, selv om jeg egentlig har treningsfri. Det blir den siste skikkelig økta før onsdagskvelden, selv om jeg skal få trent litt i Køben også. Lørdagsmiddagen før jeg skal på jobb blir taco - det blir jeg aldri lei av! Bytt ut kjøttdeig med karbonadedeig, rømme med mager kesam og lefser med speltlomper så har du et sunt og godt måltid!Ønsker alle en flott lørdagskveld :)

Bakeglede

Jeg er elsker å bake, eller rettere sagt elsker jeg å SPISE det jeg har bakt :) Når jeg lager ting fra bunnen vet jeg akkurat hva jeg putter i kroppen min, noe som er viktig for meg. Noe av det beste jeg vet er hjemmelagde knekkebrød med masse godt pålegg på. Søndager er perfekt for baking, derfor lagde jeg disse i tillegg til en veldig usunn sjokoladekake sist søndag. Oppskriften på kaken dropper jeg,  og skal komme tilbake til sunn baking i helga. Må jo teste alle de nye sortene proteinpulver jeg har fått! Tipper peanøttsmør & sjokoladeprotein kommer til å bli kjempegodt i muffins! I mellomtiden deler jeg mer enn gjerne oppskriften på knekkebrødene mine :) Grove, gode og sunne. I like!

3,5 dl solsikkefrø

1 dl linfrø

1 dl sesamfrø

1,5 dl gresskarkjerner

2 dl kruskakli

1 ts salt

5 dl vann

Bland alt i en bolle, og smør utover bakepapir. Inn i ovnen på 150 grader i ca. 1 time - så er de ferdige. Utrolig enkelt og ikke minst godt :) Nystekte knekkebrød med egg, serranoskinke, okserull, agurk og paprika.

Akkurat nå lader jeg opp til trening, før jeg skal belønne meg selv med en tur på Bluebox etterpå. Proteinkaffe, N.O Xplode, eple og BCAA gjør meg klar for ei økt på bakside lår og biceps. Det kom kanskje frem av motivasjonskildene mine i forrige innlegg at jeg har bestemt meg for å fokusere på å bygge muskler. Kroppen må ha mat for å bygge muskler, og derfor ligger jeg i overskudd nå om dagen. Da legger jeg naturligvis på meg, og jeg skal ærlig innrøme at jeg ikke er helt komfortabel med kroppen min enda. Det har tatt litt lenger tid enn jeg forventet å omstille meg fra "konkurransekropp til vanlig kropp."  Det gjør liksom noe med hodet ditt å se ekstreme forbedringer fra uke til uke, for å så se at det går motsatt vei. Jeg savner blodårer og mageruter, men nå er det engang sånn at man ikke bygger særlig med muskelmasse ved å ligge i underskudd. Eat to grow sier jeg bare :) Gymmet kaller - håper dere har en herlig torsdagskveld! :)

Morgenstund har gull i munn


Her er resultatet av gårsdagens brødbaking! Mandelbrød er ikke bare utrolig godt, men kan også nytes uten å få vondt i magen etterpå ;) I tillegg er det veldig enkelt å lage, og er ferdig på en halvtime! Oppskriften er veldig inspirert av Kristine Weber, men med en saltere twist.

Ingredienser:

2 egg

2 eggehvitter

70 gram mandelmel

20 gram hi-maize

10 gram bakepro

1 dl mager kesam

1 ts bakepulver

Salt, oregano, hvitløk- og chili-krydder.

Pisk eggehvittene stive med krydderet, og sett dette til side. Pisk to hele egg med mager kesam, tilsett alt det tørre og visp sammen. De stivpiskede eggehvittene vendes så forsiktig inn, og hell røren i en brødform med bakepapir. Stekes midt i ovenen på 180 grader i ca. 30 min.  Masse energi etter denne FANTASTISKE frokosten, og den skal jeg snart ut å bruke! Straks klart for Bootcamp på Lillesand i sola, og det er alltid like gøy :)  Håper alle dere lesere har en fabelaktig lørdag, det skal iallefall jeg ha!