hits

Bodyfitness

Bildedryss fra finale Stavanager Open

JEG KOM PÅ 4. PLASS!!!! :D :D  Jeg er så overlykkelig, så fornøyd og så STOLT av meg selv etter helgens innsats at je har ikke ord for det. Av 20 fantastisk flotte jenter kom jeg videre til finale hvor bare de 6 beste er med videre. Av disse havnet jeg igjen på plass nummer 4. og dette var virkelig over all forventning! Dere som har fulgt meg vet jeg har slitt litt de siste ukene, så at jeg likevel greide å prestere dette føles som en vanvittig stor bragd. Dette kom virkelig som en vitamininnsprøytning til kropp og sinn- så nå gjelder det bare å kjøre på :) Gleder jeg meg som en liten unge til å gjøre det hele på nytt igjen i NM om to små uker :) Jeg vil samtidig benytte anledningen til å takke ALLE i team Kaliber som har stått på for oss utøvere denne helgen. Det gjelder alle, men spesielt takk til coach Robert som har gjort en fantastisk coaching-jobb! Og selvfølgelig til alle dere - det har stormet med meldinger og kommentarer på facebook og på instagram - jeg setter så vanvittig stor pris på det! Jeg har ikke ord for hvor mye det betyr å lese alle de gode ordene når jeg ligger spent backstage og venter på min tur. Dere er rett og slett herlige :D  Under kommer et bildedryss hentet fra Fitnessbloggen, mine egne kommer i kveld eller i morgen alt etter hva jeg rekker. ENJOY :)

Det var ikke bare jeg som gjorde det bra fra Kaliber - FOR noen flotte bikinijenter vi har i teamet! Linn stakk av med 1.plass i den mellomste klassen og Veronica fulgte på med 2.plass i samme klasse. Eileen fikk 2.plass i den høye klassen og Ingrid fikk 3.plass. Superteam :DTeam sprettrumpe <3

Ha en fantastisk søndag alle sammen - det skal iallefall jeg ha :D

Avreise og konkurranseklar

God morgen :) Avreisedagen er her og jeg gleder meg masse til helgens konkurranse i Stavanger. Jeg har langt i fra hatt et optimal oppkjøringsuke, frisk som en fisk hadde vært det beste men helsa er det ingenting jeg får gjort noe med. Så da må jeg heller fokuserere på tingene jeg faktisk kan gjøre noe med - sånn som poseringene. Jeg fikk gjennomgått de en runde samtidig med gårsdagens formsjekk, med de fineste teamjentene mine og coach Robert. Jeg fikk veldig gode tilbakemeldinger fra min kjære coach - og det er veldig godt å ha med seg.

Som dere ser på bildene over hadde jeg ikke akkurat verdens vakreste negler fra før, men det fikk jeg heldigvis ordnet i går :) Jeg satt min lit til negledesigner Tove hos Bare Velvære og spurte om negler som ville matche konkurransebikinien min. Hun fikk frie tøyler og ga meg et resultat jeg ble superfornøyd med! Det er mange om beinet i konkurransen, og da er det nettopp i slike små detaljer som negler som kan utgjøre en forskjell. De har egne nettsider du kan titte innom her om du og føler for å bestille deg time for å få freshere negler i hverdagen :)Kofferten er klar, nesesprayen er med og jeg er good to go. Skal gjøre mitt beste for å oppdatere bloggen i løpet av helgen, hvis ikke skal jeg få lagt ut fortløpende oppdateringer på bloggens Facebook-side og legge ut bilder på Instagram. Dere finner meg som @fitnessnora - og jeg skal ta med meg alle lykkeønskinger og bruke de til å stråle på scenen :) Nå skal jeg straks dra til flyplassen - og for alle dere som måtte ønske å følge med i helga skal Treningsforum sende konkurransen live. Du kommer til siden ved å trykke på bildet nedenfor - uten å være sikker antar jeg at bikiniklassen skal på scenen mellom 11-12.30 engang. Gjerne hei litt på meg hjemme fra stua <3 Dere har vært en drøm å ha med på veien!
 

Innlegget inneholder sponsede lenker

Throwback thursday

Det har blitt torsdag og i morgen tidlig flyr jeg til Stavanger. Det er helt sykt å tenke på at det er to år siden jeg tok den samme reisen sist - da for å konkurrere i bodyfitness. Nå er det bikinifitness - og dette er en klasse som uten tvil passer min fysikk bedre. Sist gang havnet jeg på pallen under Stavanger Open og tok med meg en pokal hjem - om ikke lenge får vi se hvordan det går denne gangen! Det er over 20 jenter påmeldt i min klasse, og jeg er veldig fornøyd med egen innsats hvis jeg får en finaleplass i helga. Det er målet - det skal jeg jammen klare! Selv om kroppen hangler litt og formen ikke er optimal skal jeg klare å gjennomføre dette jeg har jobbet så hardt imot. Jeg skal bare gjøre det beste jeg kan, og det må være godt nok :)

Kjenner jeg får sommerfugler i magen når jeg ser dette bildet - det blir så utrolig gøy dette! Jeg har lært veldig mye om egen kropp og hode siden sist, som jeg uten tvil skal ta med med under konkurransen. Ikke minst skal jeg ta det med meg i tiden etter konkurranse - hvor jeg gikk på en aldri så liten smell sist. Jeg la på meg alt for mye alt for fort, noe jeg ikke har tenkt å gjøre denne gangen. Jeg skal gjøre det gradvis til jeg finner trivselsvekten, en rask vektoppgang er ikke sunt for verken kroppen eller hodet. Jeg har allerede begynt forberedelsene - i går kom tidenes pakker fra Iherb på døra! Akkurat nå er det nemlig tilbud på frakten, DHL sender pakker på opp til 3,6 kg til bare $8! Det måtte jeg selvfølgelig utnytte - og under ser dere noe av det som kom i pakkene mine. Gleder meg veldig til å smake de berømte Quest-barene på lørdag, mens sunn frokostblandning, proteinrik pasta og quinoa skal jeg kose meg med etter endt diett. Hvis du bruker koden SIV084 får du $10 avslag på første bestilling, og husk at så lenge du bestiller for under 200 kr slipper du toll :) Dagens lille tips!

Nå er det bare de siste små forberedelsene som står igjen før jeg tar med meg kofferten min og flyr avgårde. En siste formsjekk med coachen er det første på tapetet i dag, før jeg skal fikse neglene mine. Det er det eneste jeg skal gjøre i dag - formen er som dere vet ikke på topp men jeg kjemper på. I går fikk jeg fjernet kroppshårene mine, med voksing hos Drømmehagen Hudpleie. Flinke Charlotte gjør meg alltid fornøyd - så nå er jeg klar til farging. Det er nemlig sånn i denne sporten at alt av kroppshår må bort - hvis ikke sitter ikke konkurransefargen. Og når jeg skriver alt - ja da mener jeg alt. Det er kanskje den mest bisarre situasjonen i verden å barbere sine egen brystkasse - men you gotta do what you gotta do! På Drømmehagen fikk jeg iallefall tatt det meste, slik at jeg slipper å gjøre så mye selv. Salongen har forresten en konkurranse på Facebook nå hvor du kan vinne Shellac behandlig, alt du trenger å gjøre er å like denne siden og fortelle hvilken farge du vil ha. Enda et lite tips til lesere fra barteby :)


Rååsa voks må man ha!

Legger ved enda noen bilder fra Stavanger Open 2011 helt til slutt - bare fordi jeg gleder meg sånn! Så må jeg bare si at jeg er så ufattelig takknemmelig for alle fine ord og tilbakemeldinger dere kommer med, det betyr så uendelig mye for meg. Jeg rekker desverre ikke å svare alle personlig selv om jeg gjerne skulle gjort det - men vit at jeg tar til meg hvert et ord dere skriver. At jeg kan være en motivasjon for andre motiverer igjen meg til å være enda litt bedre hver eneste dag. Så tusen, tusen hjertelig takk til alle som har fulgt meg på veien <3Vippefin glede

Søndagsmorgen - det er tent opp i ovnen, tøflene og pleddet er på. I tillegg til en stor kopp grønn te kan man vel ikke ønske seg mer på en tidlig søndag. Perfekt start på dagen - og noen perfekte timer hadde jeg også i går. Jeg dro på Glimt - bli ny studio for egenpleie og for å freshe meg opp til konkurranse. Det er som jeg har nevnt tidligere også et helheltsintrykk som bedømmes i bikinifitness, hår, hud og totalt utseende spiller også en rolle. Formen min nærmer seg slik den skal være, så da fokuserer på de små tingene som kan bli bedre. Uten å skrive mer skal jeg bare vise dere før- og etterbildene, de snakker nemlig for seg selv! Jeg har ikke sminke på noen av bildene under - believe it or not :)

Jeg hadde aldri trodd at utseendet mitt kunne endre seg så mye bare ved å endre vipper og bryn! Jeg ser jo helt annerledes ut nå, og jeg er så fornøyd at jeg ikke har ord for det :) Det aller beste med det hele er at når jeg våkner om morgenen nå slipper jeg å gjøre noen verdens ting, våkner bare fin og fresh til en ny dag. Og jeg slipper at det renner mascara over hele ansiktet mitt når jeg svetter på trening, det er nemlig ikke få ganger jeg har sett ut som Hank von Helvete etter en treningsøkt, haha!

Jeg tok Novalash vippeextensions og ikke punktvipper - da dette er mye mer skånsomt for mine egne vipper. Det er jo viktig at de også skal være sunne og friske sånn som resten av kroppen min :) Fantastiske vipper kommer likevel ikke til sin rett uten å ha øyenbryn til å ramme inn øynene, og flinke Marte Fjeldberg ga meg de fineste brynene jeg noensinne har hatt! Jeg er jo ei treningsjente og har ikke vært så opptatt av skjønnhetsting tidligere - men jeg skal ærlig innrømme at jeg synes dette var utrolig gøy :) Konkurranse eller ei kommer jeg til å fortsette nok med dette, fordi allerede jeg merker hvor mye bedre jeg føler meg med meg selv! Hele jenta var et eneste stort smil da jeg ut fra salongen :)

Utrolig fornøyd jente med andre ord - og ikke minst utrolig spent på neste helg! Det er virkelig ikke lenge igjen nå - kjenner at jeg har sommerfugler i magen :) Fredag flyr vi til Stavanger og jeg er klar som et egg til å stå på scenen igjen. Ønsker dere alle en supersøndag!


Innlegget inneholder reklame.

Flexorama, ny motivasjonskilde og lakselunsj

God lørdagsmorgen alle sammen! Jeg hadde en fantastisk bra treningsøkt på Maxpuls i går, som alltid. Denne gangen hadde jeg med meg fine Elisabet som også ville svette litt mot høstens konkurranser. Hun skal stille i Bodyfitness og kommer til å gjøre det enormt bra denne høsten - det er jeg helt sikker på. Vi måtte selvfølgelig harryflexe etter tabataøkta - svette og fornøyd jenter! Her ser dere også et godt eksempel på forskjell i muskelmasse mellom de to klassene - jeg blir jo en kylligvinge ved siden av, haha!


Jeg i topp fra Better Bodies og tights fra 2XU, Elisabet i topp og tights fra Better Bodies. (sponsende lenker)

Det som gjorde økta i går ekstra gøy var at jeg har gått til innkjøp av pulsklokke! Gsport har supertilbud i helga, så da sikret jeg meg en superfin klokke som allerede har blitt min nye cardiopartner. Så gøy å følge med på hjerteslag, kalorier og tid, og ikke minst gjør det det enklere å pushe meg selv hvis jeg ser at pulsen ikke blir høy nok under intervallene. Uten tvil en ny motivasjonskilde til cardiotreninga mi - og det trenger jeg for å holde nivået oppe de siste to ukene!

Gårsdagens økt var så gøy at jeg skal på Maxpuls igjen om noen timer, etterfulgt av en beinøkt før det blir lørdagskveld. Da er det viktig med mat i magen for å ha energi å gå på - og lunsj er et måltid jeg alltid gleder meg til! Denne gangen stekte jeg laksefilet og kuttet opp masse rødløk, babygulrøtter, cherrytomater, paprika, ruccola og spinat. Så godt - så enkelt!Ha en fantastisk treningsdag alle sammen :)

Magisk metime

Hei dere! Dagen i dag har vært fantastisk, jeg har fri fra jobb etter å ha jobbet 12 dager i strekk - virkelig på tide med et avbrekk. Jeg har fylt dagen med ting jeg liker, tatt litt me-time som jeg virkelig synes er velfortjent! Jeg startet dagen med å sove lenge før jeg løp 4 x 4 intervaller på mølla - svett og god start på dagen! Deretter ventet en avslappende formiddag hos superflinke Randi Anette på favorittsalongen Headmasters. I fitnesskonkurranser er det ikke bare muskelmasse som teller, men også helhetlig utseende. Det vil si at hår, negler og hud også blir vektlagt i dommernes bedømming. Og at håret mitt ble fint etter dagens behandling - det er er det ingen tvil om i mine øyne! Enorm forskjell - eller hva? Jeg ble i allefall dødsfornøyd! Siden håret mitt  var ganske tørt og allerede behandlet med farge da jeg kom til salongen tok jeg en skreddersydd hårkur etter mine behov, og det er det ingen tvil om at håret trengte. Føltes mye bedre etterpå! Det siste jeg da trengte var å finne ut akkurat hvordan jeg ønsker å ha håret på selve konkurransedagen. Det er fortsatt noen uker frem i tid, men for noen som er så talentløs på hår som meg er det viktig å være ute i god tid. I dyktige hender fikk jeg prøvd ut noen forskjellige looker, og jeg holder fortsatt på å bestemme meg for hvilken jeg skal velge. Vi prøvde blandt annet å glatte det, krøllet det med krøllstav og flettet håret mitt for å finne den fineste scene-looken. Skrik ut om dere ser en favoritt, jeg er tidenes vinglepetter nemlig!


Etter noen timer i frisørstolen dro jeg hjem for å spise dagens første måltid - en fargerik laksesalat med isberg, cherrytomater, paprika og minigulrøtter. Bare det å IKKE spise ut av en matboks for engangs skyld var fantastisk - og å faktisk kunne sette meg ned og nyte maten min. Det er jeg alt for dårlig på, jeg spiser som regel i farta eller samtidig som jeg gjør tre andre ting. Å bare slappe av i sofaen med et godt måltid føltes veldig bra, i mine øyne hjelper det på metthetsfølelsen og. Med en boks iskald Pepsi Max på siden ble dette måltidet komplett :) 


Etter avslapping i sofaen ventet en treningsøkt med verdens beste Paul, og som vanlig gjorde det VONDT å trene med han. Hvis pain = gain så har jeg gaina masse på lårmusklene mine i løpet
av dagen i allefall! Allerede etter første sett hadde jeg problemer med å gå - nesten så jeg må legge en slagplan for å komme meg opp av senga i morgen! Det er sånn det skal være, og noen virkelig tunge timer på gymmet passet perfekt inn i en me-dag - for trening er jo det beste jeg vet! Økta vi kjørte i dag så slik ut:

Utspark 4 x 30

Sumo beinpress 3 x 15

Knebøy ass to the grass 4 x 10

Sittende lårcurl 3 x 12

Strake markløft med manualer 3 x 12

Bulgarske utfall 2 x 10


Topp / tights (lenkene i innlegget er sponset)

Nå er jeg vel hjemme og har spist havregrøten min etter trening, det eneste jeg skal gjøre resten av kvelden er å tusle opp til solariumet for å kose meg enda litt mer. Det er så godt med sånne dager hvor alt bare faller på plass, og denne jenta er iallefall fornøyd med dagen. Jeg har til og med fått innvilget diettens første spisemåltid i helgen, og en bedre beskjed enn det kan man ikke få på en helt vanlig torsdag! Hverdagslykke tror jeg det heter :) 

Tilbakeblikk og fokus fremover

Etter artikkelen i den siste utgaven av Shape Up fikk jeg tilsendt  "nye" bilder av fotografen som har tatt ett av bildene som ble brukt. Flinkeste Drea tok bilder av meg rundt denne tiden på året i 2011, og nå har jeg fått tilsendt noen bilder fra den shooten jeg selv ikke har sett før. Helt rart å tenke på at det er to år siden - virkelig på tide at jeg kommer meg på scenen igjen :) Veldig gøy se formen da kontra nå, faktisk synes jeg ikke at det er så veldig langt i fra dagens form selv. Uansett, disse bildene inspirerte meg iallefall til å planlegge et par nye fotoshoots i løpet av høsten - gleder meg allerede!  Foto: Drea Utvik Karlsen

 I tillegg har jeg til fotoshoots har jeg booket og bestilt en del andre ting og behandlinger - egotrip og fokus på meg selv fremover. Som en del av dere allerede har mistenkte har jeg blitt singel igjen, så nå skal jeg bare en hel masse saker som gjør meg glad og happy camper fremover! Gleder meg til å dele det med dere etterhvert :) Fullt fokus fremover med andre ord - og da vil jeg gjerne ha innspill fra dere lesere også. Er det noe dere vil ha mer av eller savner på bloggen så er det bare å rope ut! Det blir nok av "dette har jeg trent og spist i dag"- innlegg, så kom gjerne med ønsker. Ellers har jeg ikke så mye å meddele denne onsdagsmorgenen bortsett fra gårdagens superkjappe middag. Tunfisk stekt med løk, chili, tomat og paprika blandet med karriris og litt ruccola på toppen for syns skyld. Det skal ikke så mye til for å gjøre tunfiskboksene litt mer spennende :) Ser kanskje ikke superdelikat ut - men jeg lover at det smaker godt og at musklene blir veldig glade for denne enkle retten. Nå må jeg løpe så jeg rekker jobb - ha en fin dag da dere! 

Zipline, adrenalin & diettstart mot bikinifitness 2013 :)

Hola! I går var virkelig en fantastisk dag. Startet med morgentur i nydelig landskap med aper i trærne rundt meg, absolutt ikke en feil start på dagen. Etterpå ventet dagens høydepunkt - nemlig ziplining i junglen og tarzan swing! Den lengste linja var over 1500 meter lang, og 200 meter over bakken. Sinnsykt gøy å se jungelen fyke forbi under meg mens jeg fløy avgårde. Det som ga mest adrenalinkick var likevel Tarzan swing, og som dere ser på bildet over var jeg ganske nervøs før jeg hoppet ut i løse lufta fra 60 meter ( Video ligger på facebook-siden for spesielt interesserte) . Hjertet banket hardt på toppen, men herregud så gøy det var!

Over til noe helt annet som er gøy og spennende - jeg skal nemlig stå på scenen igjen til høsten! Denne gangen blir det bikinifitness i stedet for bodyfitness og jeg gleder meg helt utrolig mye. Trening og helse i fokus er livsstilen min, uansett om jeg er på tur eller hjemme. Likevel blir det jo selvfølgelig ikke det samme å være på reise som å være hjemme, derfor har jeg naturlig nok mistet litt muskelmasse på veien min rundt jorda. Derfor tror jeg at bikinifitness blir en perfekt klasse for meg denne gangen :) Nå har ikke rumpe vært hovedfokuset mitt på trening - så det blir bygging av booty med en gang jeg er hjemme, haha! Om en måned er jeg hjemme i fedrelandet - men "dietten" min begynner så smått i dag for å ikke få det alt for travelt de siste månedene. Vi drar jo til Afrika om en liten uke - der går det nok helt fint å være på diett ;) Har allerede forberedt meg på sommerens hardkjør ved å sikre meg diettpakken fra X-life, alt jeg trenger for å komme i sceneform. Den er til og med på tilbud nå, om noen av dere også er gira på bikinifitness-form.  Nå skal jeg på trening for første gang på tre uker, gleder meg! Train hard or go HOME ;)

"The post-competition blues"

 

Dette er dagen du har ventet på. Du har jobbet, svettet og løftet mer vekter enn du trodde var mulig for å være i den beste formen du overhodet kan være på scenen. Dette har vært ditt største fokus i flere måneder - og i løpet av noen få minutter på scenen er det hele over. Du har sett deg selv bli bedre og bedre hver eneste dag, hva skjer så når det plutselig går motsatt vei?

Det er ikke mulig å gå rundt i konkurranseform hele året. Normale kroppsfunksjoner kan lett bli forstyrret hvis man går under den anbefalte minimumsgrensen for fettprosent, som ligger på ca. 5 % for menn og 14 % for kvinner. Mange utøvere kommer lavere enn dette når det nærmer seg konkurranse - men en så lav fettprosent er ikke sunn å holde hele året rundt. Likevel er det utrolig kjedelig å se ditt livs form gå tapt, å våkne et par uker etter konkurranse å se en mye softere og mykere look i speilet. Nettopp på grunn av dette opplever mange utøvere å bli triste og små-deprimerte itiden etter konkurranse. Det er dette som på engelsk kalles «the post competition blues» og det er det jeg skal snakke litt om i dette innlegget.

«Fitness is a journey - not a destination.»Dette klisje-utrykket har vel de fleste hørt før, men det ligger faktisk mye i det! Konkurransen gir deg et mål - noe spesifikt å jobbe imot. Men i det store og hele handler det ikke om du vinner konkurransen (selv om alle selvfølgelig vil det!) men den kampen du vinner i deg selv. Det er prosessen frem mot konkurransen som teller - og ikke utfallet av den. Alt du lærer om deg selv, om kroppen din, om mentaliteten din og den mestringsfølelsen det gir å gjennomføre noe så få andre klarer å gjennomføre. Selvfølgelig er det en nedtur å ikke få den plasseringen du ønsker deg. Kanskje har du vært på diett i et halvt år - bare for å ryke ut i forbedømmingen. Så tenker du "er det verdt det?" Igjen, husk at det ikke er utfallet som teller mest. Du gjør dette kun for deg selv, og ikke for dommerpanelet som ikke ga deg den plasseringen du følte du fortjente.

Nå har jeg bare konkurrert to ganger selv og gikk gjennom "the blues," men likevel er jeg langt i fra utlært når det kommer til dette. Men jeg har snakket med mange andre erfarne utøvere, og nå når høstens konkurranser nærmer seg synes jeg det passer bra å dele noe tips om hvordan man kan takle dette på best mulig måte. 

1. Forbered tiden etter konkurransen. Bestem deg for hvor lenge du skal ha «fri» fra alt som heter kosthold og trening. Du ikke lenger opp grytidlig for å kjøre morgencardio, for du har ingen deadline du må nå. Å ta en hel uke fri fra trening høres kanskje helt fjernt ut - men husk at kroppen trenger hvile etter en lang periode med mye trening og lite mat, og mest sannsynlig har du bare godt av å sløve på sofaen uka etter du sto på scenen. 

2. Aksepter at du ikke vil se ut som et vandrende bilde av en lærebok i anatomi i tiden som følger. Noen ekstra kilo legger alle på seg etter konkurranse, både i form av vann og fett. Mer karbohydrater og salt vil nødvendigvis binde mer vann i kroppen, og du kan ikke unngå disse matvarene for alltid. Litt ekstra fett har du også godt av, hjernen trenger fett for å fungere optimalt. Det er vel flere enn meg som har opplevd å bli glemsk, litt kort-tenkt og (muligens) få kortere lunte på diett? Med litt mer fett på kroppen normaliserer dette seg relativt fort, så litt høyere fettprosent er absolutt ikke noe å være redd for. 

3. Skift litt fokus! Trening blir nødvendigvis første-prioritet mot konkurranse, og mange har da en eller flere ting som har blitt nedprioritert samtidig. Om det er venner, en annen hobby, kjæreste, kjæledyr, jobb, skole eller familie - så fokuser mer på ting det har vært lite tid til på diett. Det er mye annet enn fettprosent og muskelmasse som betyr noe her i verden, derfor mener jeg at har alle godt av å bruke tid på noe helt annet enn kosthold og trening etter konkurranse.

4. Øk kaloriene dine gradvis. Etter konkurransen kan du plutselig spise hva du vil, ingen coach som følger med på hver eneste ting du putter i munnen. Fråtsing noen dager etter konkurranse er helt ok, men etter hvert må du komme deg tilbake til ditt vanlige kosthold igjen, med matvarer du bruker året rundt. Selvfølgelig må kaloriene økes fra konkurransedietten, jeg anbefaler å gjøre dette gradvis til du finner en form du kan trives med i hverdagen. 

5. Sett deg nye mål å jobbe mot. Hvis du ikke fikk plasseringen du ønsket deg, så sørg for å få tilbakemeldinger fra folk med peiling på hva du kunne gjort annerledes! Spør dommerne, coach, delegater og treningspartnere om deres mening, og sett deg mål om å forbedre dette.  Jobb med de svake sidene dine, og bestem deg for at de svakhetene du hadde i år ikke skal trekke deg ned i fremtiden!

6. Tillat spisemåltider et par ganger i uka. Gjerne legg disse til helg, bli med på familiemiddager/resturantbesøk du ikke kunne bli med på under dietten. Jeg anbefaler heller spisemåltider enn hele spisedager, da disse fort kan føre til overspising (og påfølgende magesmerter ;) ) Det handler om å finne den der berømte balansen i hverdagen, hvor trening og kosthold faller naturlig inn i hverdagen din.

  Ha dette i bakhodet til tiden etter konkurranse, så slipper du forhåpentligvis unna «the post competition blues.» Når det kommer til tiden før konkurranse vil jeg bare ønske alle utøvere LYKKE til! Knus på de siste dagene og bli den beste utgaven av deg selv du overhodet kan bli! Du skal konkurrere i en av verdens fineste sporter å holde på med - så ikke glem å KOS deg på scenen. Gå ut på scenen som du eier den, og skinn som den stjerna du er! Gleder meg til å se dere alle der oppe om et par uker :D 

 

Lykkefredag!

Dette har vært en FANTASTISK fredag! Jeg stod opp tidlig, og rakk å gå tur med Ayla mens det enda var sol og finvær. En time ute i skogen var en perfekt start på dagen før jeg tok fatt på skolearbeidet. Regnet kom 2 sekunder etter vi kom inn døra, så værgudene var glade i meg i dag!Etter litt intens lesing fikk jeg telefon fra DnB om at jeg har fått sommerjobb der :D Så nå er sommerjobben endelig i boks, hurra! Jeg hadde så utrolig lyst på denne jobben, og ble derfor helt sinnsykt glad når de ringte. Litt seinere fikk jeg hentemelding om at det var kommet pakke til meg fra verdens beste sponsor, Nordic Nutrition! Viktig med gode kosttilskudd nå som det er diettstart :) Det var ei veldig fornøyd jente som hentet denne pakken:


Yndlingsproteinet creamy milk chocolate, raspberry smoothie protein, kreatin monohydrat, kreabolic, XtraVol og frenzy fatloss!

Som om ikke alt dette var nok, så var coach Gunnar kjempefornøyd på dagens formsjekk. Under vinterpelsen jeg har lagt på meg mener han jeg har klart å bygge en god del muskler siden i fjor, spesielt på bein og skuldre. Akkurat de områdene jeg har jobbet mest med, så det vel sånn at hard work pays off ;) Jeg har spist mye og trent hardt siden i fjor, og jeg gleder meg til resultatene av det kommer tydeligere frem! Dietten er klar og jenta er iallefall klar for å si hadetbra til fett og heller ønske blodårer velkommen. Det kommer til å kreve x-antall timer cardio og timer på kjøkkenet - og jeg gleder meg :)  Det er et uttrykk som sier "you can't flex fat" - men det driter jeg i og gjør det likevel, mihi!

Sånn er altså formen per dags dato - så skal jeg slenge ut noen bilder av formen hver uke. Blir gøy å vise dere de radikale endringene som skjer med kroppen under en konkurransediett! Det beviser bare at ALT er mulig - så lenge man går inn for det 100%. På toppen av hele denne herlige fredagen var det jo RYGGDAG i dag! Yndlingsdagen min :) Knallgod økt på et knallbra gym. Jeg liker ikke å sammenligne meg selv med andre, men jeg henter mye motivasjon fra andre dedikerte mennesker. Derfor er det så godt å trene på et gym som er stappfult av ivrige treningsnarkomane :) Etter endt økt måtte jeg harryflexe litt sammen med to andre supersøte treningsnarkiser i garderoben! Tonje og Marie skal debutere i BF til høsten, og de herlige jentene har en blogg du kan sjekke ut her.Ønsker alle en HERLIG fredagskveld, og jeg vet iallefall at jeg kommer til å sovne med et glis rundt munnen :) Lykkefredag!

Skulderøkt og diettstart

God kveld! Jeg kom akkurat hjem fra ei god økt på skuldre og legger. Får litt ekstra energi av at det er soool ute! Økta så slik ut:

Rotator cuffs 2 x 15

Upright rows med ez-stang 2 x10 27,5 kg

Militærpress 4 x 8, 37,5 kg

Fronthev med manualer 3 x 10, 8 kg

Stående sidehev 4 x 12, 9 kg

Skulderpress i maskin 10 x 10, 25 kg (10 sekund pause mellom settene, måtte droppe til 20 kg på de to siste settene for å fullføre)

Donkey press 4 x 13, 40 kg

Sittende legghev 4 x 12, 40 kg

Det svei som bare det i både skuldre og legger etter denne økta, det er så god følelse det :) Noen som kan tippe hva etter-trenings måltidet mitt ble? RISBOLLER :D Jeg er oppriktig glad i meg selv for at jeg kom på dette, det er så sykt godt. Hvis du ikke har prøvd det ennå så do it!


Tatt rett før de ble satt i fryseren og ble perrrfekte til jeg kom hjem fra trening ;)

I morgen kjære lesere, skal jeg på FORMSJEKK for nå er det nemlig klart for diettstart for fullt! Ja, dere leste riktig - selv om det er lenge siden de ordene har stått på bloggen min. I år som i fjor skal Fitnessbloggen følge opp jentene fra team Kaliber som skal stile. I år er vi 15 (!!!) jenter som skal stille i BF og AF fra klubben. Utrolig gøy at så mange vil prøve seg synes jeg :) Har ikke møtt alle jentene ennå, men jeg gleder meg til å bli kjent med alle. Har skikkelig troen på at det er mye lettere å gå igjennom en konkurransediett når man er flere som er i samme situasjon. Jeg merket iallefall hvor utrolig pris jeg satte på teamjentene i fjor :) Uansett, med tanke at årets "før" bilde kommer på bloggen i morgen - så tenkte jeg å vise dere det aller første formbildet som ble tatt av meg. Det er fra diettstart i fjor, tatt den 18. juni. Jeg starter med andre ord litt tidligere denne gangen, passer fint siden det er litt mer fett som skal av ;) MEN, det er også mer muskler på jenta denne gangen! Ble jo litt lita på scenen i fjor, men er 100% sikker på at jeg stiller sterkere denne gangen :) En ting er sikkert, og det er at jeg er supermotivert og KLAR for å komme i knallform igjen!

Don't just dream - fight for your dreams!


Konkurranseplaner

Etter å ha vinglet litt (veldig) frem og tilbake i forhold til hvilken gren og når jeg skal stille neste gang har jeg endelig bestemt meg for bodyfitness. Da jeg bodde på Hawaii hadde jeg en veldig flink coach som sitter sok dommer i bikini & fitness konkurranser i USA. Da jeg luftet for han at jeg kanskje ville stille i bikini fikk jeg klar beskjed: han ville ha dømt meg nedenunder og hjem grunnet for mye muskelmasse. Så om jeg vil stille i bikini må jeg rett og slett miste en del muskelmasse spesielt på overkroppen - og det vil jeg jo selvfølgelig ikke! Så da blir det bodyfitness igjen, gogogo! Så nå skal jeg trene, spise, og gutse på - og få mer muskelmasse på denne kroppen! NM 2012 og Luciacupen er de to konkurransene jeg har tenkt å stille i i utgangspunktet - så får vi se om jeg hiver meg på noe mer :D Gøy blir det i allefall - og jeg er supermotivert!!! Det blir skikkelig moro å stå på scenen igjen :) 

Denne lille pokalen står alene på hylla mi, satser på at den får seg en venn til høsten :D 

Confessions

Dette innlegget har vært lagret i arkivet mitt lenge nå, uten at jeg har postet det. Jeg har prøvd å ikke utlevere meg selv for mye på bloggen, noe jeg virkelig gjør i dette innlegget. Men siden mange av dere har blitt inspirert til å begynne med fitness etter å ha fulgt bloggen min føler jeg at jeg må være 100% ærlige med dere.

Mange har spurt meg om hva som var det verste med konkurranse-dietten. Det var ingen fysiske bivirkninger som plaget meg spesielt, men det lille jeg merket har jeg ramset opp her. Det er godt mulig de jentene som bruker varer får mer fysiske bivirkinger, men for alle som gjør som meg og stiller rene vil nok ikke dette være noe problem. Det aller verste for meg var uten tvil ukene etter konkurranse, og det psykiske.

Etter 16 uker på diett hadde jeg fantastisk lyst til å spise ALT jeg kom over i dagene etter konkurransen. Når magen er vant til kun ren mat over lengre perioder sier det seg selv at den protesterte når jeg proppet innpå med boller, lakris og sjokolade. Det gikk som det måtte gå, og jeg ble totalt forstoppet. Magen stod rett ut, og jeg så virkelig ut som jeg var gravid. Ettersom jeg var helt forstoppet ble det så fullt i magesekken min at jeg kastet opp ufrivillig etter å ha spist mat. Det var rett og slett ikke plass til mer, og dermed kom maten bare opp når jeg spiste. Dette sleit jeg med i nesten to uker før jeg endelig gikk til legen og ble kvitt forstoppelsen.

Når magen min ikke stod rett ut lenger, fikk jeg endelig se hvordan jeg egentlig så ut. Jeg hadde lagt på meg 10 kilo på to uker, og selv jeg visste at en del av kiloene var vann hjalp ikke dette. Panikken bredte seg, og jeg forsatte å kaste opp. Jeg visste at det ikke var bra, men jeg klarte ikke å takle den enorme forskjellen på kroppen min på så kort tid. Jeg hadde aldri trodd dette om meg selv og trodde virkelig jeg var mye sterkere enn at jeg skulle ty til en sånn løsning. Jeg som er så opptatt av et sunt liv og gjøre det beste for kroppen min - hvorfor skulle jeg gjøre kroppen min så vondt? Et av symptomene på spiseforstyrrelser er å holde det hemmelig - derfor bestemte jeg meg for å fortelle det til to av mine beste venner. Ved å innrømme det og snakke om det kom jeg over det - men jeg skal ærlig innrømme at det tok noen uker. 

Jeg er ekstremt glad for at jeg fikk snakket ut om det med vennene mine, jeg tørr ikke tenke på hvordan utviklingen ville ha blitt hvis ikke. Det var tusen ganger værre for hodet å takle vektoppgangen enn jeg trodde det skulle være. Jeg ville ikke prøve å holde meg i konkurranseform, men 10 kilo på to uker ble for mye. Jeg vet nå til neste gang hva jeg ikke skal gjøre etter en konkurranse. Jeg skal ikke blir forstoppet og jeg skal ikke kaste opp, men ta det hele veldig med ro. Jeg sier for all del ikke at dette skjer med alle - men jeg vil bare at dere som tenker å stille skal være klar over at det kommer til å være tøft i etterkant. Hvis dere er forberedt på det kan dere unngå det, og heller bare oppleve alt det fine sporten har med seg. For det er en fantastisk fin sport å holde på med, ikke la noen fortelle dere noe annet. 

16 uker

Etter å ha bladd litt tilbake i bloggarkivet fant jeg det aller første formbildet som ble tatt av meg. Diettstart var 8 juni, og den endte 8 oktober. Det er egentlig ikke lang tid, iallefall ikke når man ser forandringen på kroppen min. Utrolig mange ønsker resulater fort, og det må man si jeg hadde her. MEN, denne perioden var jeg nøye fulgt opp av en av Norges beste coacher, Gunnar Strand Jacobsen. Med unntak av et par uker helt på slutten lå jeg aldri under 1400 kalorier daglig. Mesteparten av tiden lå jeg godt over dette. Dietten min var nøye satt opp for at jeg skulle gå ned i vekt på en sunnest mulig måte.

Og det betyr ikke å overtrene og sulte seg selv. Man trenger mat og energi for å bygge/opprettholde mukelmasse - det er rett og slett umulig å klare det uten å spise nok. Spill på lag med kroppen din i stedet for å jobbe imot den., du skal tross alt ha den hele livet :) Skynd deg sakte, du kan godt bruke 52 uker i stedet for 16 på å nå målene dine. Don't just dream - fight for your dreams :)


 

Form & Fluff

Hei dere :) Da var det endelig helg! Jeg er ferdig med dagens treningsøkt, og skal snart på jobb. Økta gikk bra, og fra mandag begynner jeg på et nytt program. Har fokusert på volum i en periode nå, og bytter fokus til styrke fremover. Da blir det tyngre vekter og færre repetisjoner. Viktig å periodisere treningen! Persen i markløft ble forresten 50 kilo, hehe :) Kjørte relativt lett for å få inn teknikken på øvelsen, med 4 x 10 reps på denne vekta. Fra og med mandag blir det andre boller! Jeg lovte jo at jeg skulle ta et formbilde, men jeg er ikke heeelt klar enda. Derfor kommer det e halvt formbilde i stedet, det er jo bedre enn ingenting :) Synes selv jeg har fått fremgang på lårene, de skal vokse og grooo!Så må jeg bare tipse dere om min ultimate favoritt-fluff! Den er så sinnsykt god!  En halv scoop Rasberry Smoothie protein, 3 eggehvitter, 1 eple og gojibær er alt som trengs for å lage herligheten. Jeg kunne LEVD på dette her- helt sant! Det beste av alt er at det tar under 5 minutter å lage det også. Prøv det - du kommer ikke til å angre ;)


 

Form & flexing

Det er ikke bare-bare å legge på seg. Det høres kanskje ut som et luksusproblem, men denne perioden etter dietten er mye vanskeligere enn jeg trodde den skulle bli. Jeg trodde alt skulle bli en dans på roser etter diettslutt, men sånn er det altså ikke. Å gå i flere måneder og konstant se kroppen sin forbedre seg, for å plutselig se at det går motsatt vei er tøft for psyken. Jeg VET jo at det er umulig å holde sceneform hele året, og jeg ønsker heller ikke å være så skrapa til vanlig. På slutten passet ingen klær til meg lenger, og jeg følte meg alt for tynn. Men hvordan skal off-season formen være? 

Det er den gyldne middelveien alle snakker om, men den veien har jeg ikke helt funnet ennå. Jeg tenkte i utgangspunktet å legge meg rundt 55 kg etter konkurransen, men nå driter jeg i vekta. Det er det jeg ser i speilet som teller, og jeg må bare prøve og feile litt før jeg finner den formen jeg er fornøyd med. Sixpack, blodårer og tverrstriper er long gone - men jeg må jo flexe litt likevel! ;)  Ha en sporty dag alle sammen!

Min vei til Bodyfitness

Helt siden jeg var lita har jeg vært aktiv innen forskjellige idretter. Jeg drev med håndball, fotball, sykling, ridning og mye annet som krevde fysisk aktivitet. Da jeg var 16 meldte jeg meg inn på SATS og gikk på de fleste saltimene de hadde å tilby. Etterhvert ble jeg tilbudt jobb som instruktør, og jeg brukte utrolig mye tid på å trene. X-antall timer med spinning, aerobic, bodypump og step ble lagt ned iløpet av uka. Styrketrening gjorde jeg en gang iblandt, men det var langt ifra hovedfokuset.  Kostholdet var jeg ikke så nøye med, og det gikk mye i knekkebrød og Nutrilett barer på hverdagene, og godis og kake i helgene. Det er nesten ironisk hvor mye mer tid jeg brukte på trening da enn jeg gjør nå, men jeg oppnådde aldri de resultatene jeg ønsket. Den gangen hadde jeg ikke hørt om bodyfitness engang, men ønsket bare å "stramme opp" som det så fint heter. Heldigvis fikk jeg etterhvert tips om at for å stramme opp var det å løfte vekter som var det mest effektive.Vår 2008. Hæ? Blir man ikke fit av å spise kake? 


Vår 2009. Ikke av å bare trene cardio heller???

Release your potential var det første "skikkelige" treningsprogrammet jeg begynte å følge. Dette er et standardisert opplegg for både trening og kosthold, og jeg synes det er et veldig fint program for nybegynnere. Jeg synes det var veldig gøy og motiverende å se at jeg ble sterkere, i tillegg til at jeg så forskjell på kroppen min. Stryketrening tre ganger i uka, nedtrapping av saltimer og opprydding av kosthold var det som gjorde forskjellen. Ennå visste jeg ikke hva bodyfitness var, og hadde aldri sett for meg at 3 år senere skulle jeg komme på 7. plass i NM i bodyfitness.

Høst 2010

Høst 2011

Det var først da jeg flyttet hjem til Trondheim og meldte meg inn på Kaliber at jeg virkelig ble bitt av basillen. I stedet for å trene på at standardisert opplegg alene, begynte jeg å trene meg kroppsbygger Paul Alexander Rusten. Paul har lært meg utrolig mye og er idag ikke bare verdens beste treningspartner, men også en av mine aller beste venner. Han satte opp en plan både for treningen og kosthold, som var tilpasset meg. Det var først da jeg VIRKELIG ble frelst av styrketrening. Dette gjorde at jeg så resultater fort, og ble ekstra motivert. Kaliber har en egen "Wall of fame" med utøvere om har stilt for klubben, og jeg ble utrolig facinert over kroppene til disse utøverne. Det vekket en liten spire om at jeg kanskje en dag kunne bli god nok til å havne på den samme veggen. Med hjelp fra Paul ble jeg fort kvitt overflødig fett, og vi så at en aktiv ungdomstid hadde gitt godt grunnlag. Vi trente tungt og mye, og den gode fremgangen min gjorde at Paul oppfordret meg til å prøve bodyfitness. Når jeg i tillegg fikk tilbakemelding fra Gunnar og andre på gymmet  og at jeg hadde godt potensiale var det gjort - jeg bestemte meg for å stille. Den dag i dag er dette noe jeg er utrolig glad for. Bodyfitness er så mye mer enn folk tror, det er ikke bare å stå dollet opp på en scene i glitterbikini. Bak det ligger det uendelig mange timer styrketrening, cardio og timer på kjøkkenet. Blod, svette og tårer er bokstavelig talt ofret for å oppnå scenekroppen, og mange spør hvorfor vi orker å legge så mye i dette. For meg handler iallefall bodyfitness om så mye mer enn de 10 minuttene på scenen. Å ha et mål å jobbe mot er utrolig motiverende for meg. Og når jeg først satser, så går jeg all in. Jeg elsker å utfordre meg selv - og det er noe jeg definitivt har gjort gjennom diettperioden. Jeg har lært mye om meg selv, om hvordan kroppen min fungerer og ikke minst om viljestyrken min. Jeg har lært at hvis jeg ønsker noe stert nok, så klarer jeg å oppnå det. Det gjelder ikke bare for meg, men for oss alle. Det handler bare om å gi 100% hver dag, og aldri, aldri gi opp. 

 

Strong is the new skinny

I løpet av perdioden frem mot NM ble jeg og Anneli fulgt av journalist Lena Knutli. Det endte opp i en reportasje på 6 sider, som du kan finne i dagens utgave av Adresseavisen :) Jeg synes det er utrolig moro at veien til NM og fintness generelt har fått en del oppmerksomhet i det siste! Mer publisitet betyr at en kan nå ut til flere, og det er jo selvfølgelig noe jeg ønsker. En av de viktigste grunnene til at jeg startet bloggen var jo nettopp for at flere skal få øynene opp for styrketrening og fitness. Jeg blir oppriktig glad inni meg hver gang noen kommenterer at de har begynt å løfte/ vurderer å begynne med fitness etter å ha vært innom bloggen min. Å kunne påvirke andre mennesker positivt når det gjelder trening og kosthold er jo en drømmesituasjon :) Spesielt gøy synes jeg det er når jenter hiver seg med - strong is the new skinny!

Nå skal jeg snart på trening for den siste økta på det "gamle" treningsprogrammet før det blir helg. På mandag begynner jeg med det nye opplegget, og det blir gøy! Legger ved et av bildene fra reportasjen i dag, pluss noen ekstra bilder tatt av Lena. God helg alle sammen!Backstage med verdens beste coach, Gunnar :) 

NM video

Nå er dere sikkert lei av bilder & videoer fra konkurranser, og jeg lover at dette innlegget blir det siste :) Jeg skal trene mye og spise bra fremover, og derfor vil bloggen bli fylt av treningstips og oppskrifter! Større lår og rumpe i tillegg til en dypere six-pack er det jeg sikter på nå. Mange jenter rynker kanskje på nesen når jeg sier større lår, men husk at mer muskler gjør at en blir strammere. Og stramme lår vil vel de fleste ha? ;) Eller er det kanskje bare meg med muskelfetisjen min som har lyst på det, haha!

 Nå har jeg endelig fått ferdig filmen fra NM også! Jeg vet at det ikke ser sånn ut, men kvartvendinger og poseringer er tungt som bare det! Kjenner jeg fortsatt er stiv langt inne i ryggen etter å ha stått på scenen og strammet. Fant også noen bilder fra innveinga på siden til Treningsforum, som jeg synes var utrolig morsomme :D Team Kaliber for alle penga!

 

Ha en fin dag alle sammen :) 

Crossroads

Som jeg nevnte i går skal jeg begynne på et nytt treningsprogram, med de områdene jeg vil fokusere på. Dommerne mente jeg burde legge på meg muskelmasse over hele kroppen for å gjøre det bra i bodyfitness, men jeg vet ikke om dette er det jeg har lyst til. Jeg er faktisk fornøyd med størrelsen på overkroppen min, og vil derfor fokusere mest på å utvikle musklene på underkroppen. Er det noe jeg virkelig elsker her i verden så er det muskler, men det er veldig individuelt hvor mye muskler man kler å ha. Derfor er jeg veldig usikker på om jeg vil satse på bodyfitness til neste konkurranse. Hvorfor være stor når man er lykkelig som liten? :) Dette betyr selvfølgelig ikke at jeg skal slutte å konkurrere, jeg har nemlig en drøm om å stille i bikini i USA i magen. Der er jentene litt mindre, men har fortsatt kutt i låra og muskler så det holder! Arnold Amateur i mars frister veldig, men da må jeg klare skaffe sponsorer. Kommer meg ikke til USA på studentbudsjett!

Og når jeg først snakker om studentlivet, nå må jeg bare vise dere oppslaget som stod i den siste utgaven av Trondheim sin studentavis. Digget reportasjen, og dette sitatet er uten tvil favoritten min: "Det er rundt 650 muskler i en menneskekropp, og på Noras er det mulig å skjelne hver eneste en."  Om det ikke holdt til finaleplass i helga, så er det gøy at noen synes jeg er superkvinne uansett! :DOm du vil lese artikkelen finner du avisen i PDF ved å trykke her, og åpne nr. 13 :) 

NM 2011

Lørdags morgen spratt jeg opp og spiste 300 gram havregryn til frokost, oppkarbinga var igang! Så bar det avårde til stylist Ronja Hauan, som gjorde en fantastisk jobb med hår og sminke. Ikke mange stylister som tar så godt vare på kundene sine at de står opp kl. 6 på en lørdag for å få det perfekt :) Fornøyd og spent ankom jeg Oslo Konserthus for å legge konkurransefargen. Etter lagene med brunfarge var lagt på fortsatte vi oppkarbingen med så mye riskaker, honning og peanøttsmør jeg klarte å trykke i meg :) Tror jeg har sukkerkick på det nederste bildet!

Vi hadde god tid denne gangen, og jeg synes alt klaffet på selve konkurransedagen. Det ble terpet en siste runde poseringer bak scenen, og jeg fikk varmet godt opp med hjelp fra flotte delegater. Alle delegatene fra Kaliber var enestående, de fløy frem og tilbake for å hente vann, glaze, manualer, strikk, sko og alt annet vi måtte trenge. Tusen takk til dere alle, og spesielt til min kjære treningspartner Paul :) 

Så var det endelig min tur til å gå på scenen. Jeg hadde pump som bare det, og følte meg skikkelig bra før jeg gikk ut. Enda bedre følte jeg meg når jeg gikk ut og møtte ropene fra verdens beste heiagjeng fra Trondheim :) Det betyr mer enn folk tror å ha støtte fra salen, og vite at du har folk der som backer deg 100%. Derfor kunne jeg ikke gjøre annet enn å smile og kose meg på scenen - dette var jo min dag :) 

Etter første runde med kvartvendinger var det klart for rundene med sammenligning. Mens jeg sto og strammet alt av muskler til jeg skalv håpet jeg virkelig på å høre nummeret mitt bli ropt opp. Å bli trukket frem til sammenligning tidlig er et tegn på at du har utmerket deg, og de er ofte de første 6 som blir trukket frem som går til finalen. Nydelige Vilde ble trukket frem i første runde, mens jeg ikke ble trukket frem før i den siste. Jeg skjønte jo da hvilken vei det hadde gått - og jeg ble derfor ikke overrasket når resultatlistene kom etterpå.Jeg ble litt skuffet der og da, det skal jeg ærlig innrømme. Jeg hadde så sinnsykt lyst til å komme til finalen og bruke den blå glitterbikinien min igjen. Slik ble det ikke denne gangen,  jeg ble rett og slett for lita i denne sammenhengen. De flotte jentene som gikk til finalen hadde mer utviklet muskulatur enn meg, og av disse havnet Vilde på 5. plass :) Christine fikk 6. plass i den høye klassen, og Anneli fikk 9.plass! Superstolt av alle jentene i teamet - fyfaen for en rå gjeng vi er :D Som plaster på såret fikk jeg boller og brus + en photoshoot på kaia ved rådhuset.  Bare en sneakpeak fra eget kamera under, gleder meg til bildene fra fotografen kommer !

Endelig var det klart for det beste av alt - en kveld med familie og venner. Det har blitt lite tid sammen med dem i det siste, og derfor var det utrolig godt å tilbringe kvelden med dem. Det ble altfor mye mat og kake, og noen velfortjente glass med champagne! Byturen ble kort for min del - for jeg var sliten jente etter en lang dag. Etter en Strawberry Daiquiri bar det videre til Deli de Luca, og drinker ble byttet ut mot Ben & Jerrys. Jeg koste meg maksimalt denne kvelden med fantastiske mennesker som jeg er så glad i. Perfekt avslutning på en lang diett-periode :)

Tidenes heiagjeng! <3


Kakemonster, haha :D

 


Verdens beste søsken, som alle begynner å merke boblevannet :)


Avsluttet kvelden med denne herligheten på hotellrommet!

Tanker

God morgen :) Etter en lang biltur fra Oslo med snø og is var jeg for sliten til å blogge da vi kom hjem. Jeg måtte smile da det kom inn et par bekymringsmeldinger i går - og nei, jeg har ikke tenkt å slutte å blogge :)

Jeg har hatt mye tid til å tenke, og lørdagens skuffelse er long gone. For hva hadde jeg egentlig å være skuffet over? Målet mitt var jo å stå på scenen i den beste formen jeg noensinne har hatt - og det gjorde jeg også. Sekundet før jeg gikk på scenen så jeg meg selv i speilet, og jeg var dritfornøyd. Fornøyd med dagsformen, oppkjøringen, sminken, poseringen - ALT. Når jeg gikk ut på den scenen var jeg virkelig stolt av meg selv, og det er den følelsen jeg sitter igjen med nå også. Jeg har debutert i bodyfitness, og nå er jeg virkelig FitnessNora! Jeg har spurt flere dommere om tilbakemeldinger, og alle hadde noe forskjellig å trekke meg for. Men den ene tingen de alle hadde felles var muskelmassen. Ingen spesielle partier ble nevnt, bare det å få mer muskler jevnt over hele kroppen. Jeg var jo klar over at jeg kunne bli litt liten i denne sammenhengen, og jeg var vel strengt tatt den minste jenta på scenen på lørdag.

Om det ikke ble den plasseringen jeg hadde ønsket i helga, så har jeg likevel oppnådd utrolig mye denne sesongen. Jeg gjennomførte konkurransedietten uten å jukse, og uten å sprekke en eneste gang. Jeg har lært ufattelig mye om meg selv og kroppen min, og vet nå hvor langt jeg kan presse meg selv. Jeg er så heldig å ha fått fantastiske sponsorer - som har backet meg hele veien. Men det aller viktigste er kanskje bloggen, og dere lesere. For når jeg leste gjennom mail, meldinger og kommentarer etter helga ble jeg så rørt at jeg faktisk begynte å grine. At så mange mennesker tar seg tid til å støtte meg og komme med så fantastiske tilbakemeldinger som dere gjør - det betyr så uendelig mye. Å vite at jeg kan være til inspirasjon og motivasjon for dere, motiverer igjen meg til å gjøre det enda bedre. For det skal jeg bli, det kan jeg love dere. Dette var bare debuten min og det kan bare gå en vei herifra - nemlig oppover.Bildene er tatt av Drea, en del av den herlige heiagjengen min :) Kommer med en heftig bildeoppdatering fra hele helga i løpet av dagen - nå blir det frokostkos!

Ready

Innveiing og registrering er vel gjennomført, og coach har hatt en siste formsjekk. Alt var som det skulle, så nå er det bare å ligge med beina høyt til i morgen. Jeg er så heldig å få hjelp av stylist Ronja Hauan i morgentidlig, så er det en ting mindre å tenke på :) Etter det blir det legging av brunfarge, oppkarbing og oppvarming - så er det showtime! Gjett om jenta gleder seg :)

Helt sykt å tenke på at dette skal skje imorgen. En dag jeg har jobba ræva av meg for, bokstavelig talt! X-antall repetisjoner, uendelig mange mil og lange kvelder på kjøkkenet er lagt ned for å komme hit jeg er i dag. Og selv om det strider mot janteloven, så innrømmer jeg at jeg er stolt av meg selv og resulatet jeg har oppnådd. Jeg ville bli i mitt livs form til NM, og det har jeg klart. Derfor føler jeg meg 100% klar for  imorgen,  jeg skal gå ut på scenen og ha det gøy! Uansett hvordan det går imorgen så kommer jeg til å stå på den scenen og vite at jeg har gjort ALT jeg kunne for å bli den beste Nora jeg kan bli. Og med verdens beste venner og familie sammen med meg, så skal jeg virkelig nyte dagen! I morgen er MIN dag - uansett plassering :)Følg med på treningsforum og iform for oppdateringer og livesending :)

Motivasjon & makeup

Fra den første gangen jeg satte beina mine på Kaliber treningsstudio ble jeg trollbundet av facinasjon. Facinasjon over svulmende muskler, veltrente kropper, disiplin og løfting av jern. Jeg kan ikke helt sette fingeren på hva det er jeg elsker med denne sporten, jeg vet bare at jeg gjør det. Jeg beundret alle menneskene på gymmets egen "wall of fame," og hadde ikke i min villeste fantasi tenkt at jeg ville henge på den samme veggen noen år senere. Neste uke er det et bilde av meg der oppe også, sick.

Nå er det kun 3 dager igjen til NM i bodyfitness, og jeg er i bedre form enn jeg noensinne har vært. Veldig mange av dere lesere har spurt meg om akkurat hva det er dommerne ser etter. Det er mange ting som skal være med, men dette er hovedpunktene i vurderingen:

 1. Det totale atletiske utseendet
 2. Skjønnhet (hår og ansikt)
 3. Helhetlig utvikling av muskulatur
 4. Proposjoner og symmetri
 5. Hud og hudtone
 6. Scenepresentasjon (utstråling, posering, gange og trygghet på scenen)

Jeg vil så gjerne at ALT skal være perfekt til NM, og derfor henger jeg meg kanskje mer opp i detaljer enn andre. Men jeg synes slike ting er viktig, av og til kan det være de små tingene som utgjør forskjellen :) Derfor er jeg veldig nøye med hvilke produkter jeg bruker på hud og hår, ettersom dette faktisk er egne punkter i bedømmingen. Til håret bruker jeg GB, by Gun-Brit, som er helt uten parabener og parfyme. Det samme gjelder sminken min, som hovedsakelig er fra Nilens Jord. Så må jeg bare vise frem de nye skoene mine, som jeg skal bruke på lørdag! Om det blir på scenen eller på et av hovedstadens dansegulv vil tiden vise - brukes skal de iallefall :) Denne helga gikk det svenske mesterskapet i kroppsbygging og fitness av stabelen, og jeg blir så gira av å se videoer derifra! Det skorter liksom ikke på motivasjonen fra før, men jeg får liksom en ekstra boost når jeg ser disse klippene. Legger ved bodyfitness i både den høye og lave klassen, sjekk ut de nydelige damene da! Snart er det min tur til å stå på scenen igjen - og jeg GLEDER MEG!

Ha en riktig fin kveld alle sammen :)

Detaljer

For min del kan ikke lørdag komme fort nok. Bagen står ferdig pakket i gangen, og jeg er good to go! Jeg er fornøyd med hvordan oppkjøringen til Stavanger var, og velger derfor å gjøre det på samme måte til NM. Det eneste jeg endrer på er små detaljer som jeg fikk tilbakemelding på. I dag fikk jeg handla kjole og champagne til festen etterpå - for champagne blir det nemlig uansett resultat! Det synes jeg at jeg har fortjent ;) Jeg er så heldig som har verdens beste venner og familie som blir med nedover til Oslo, så lørdag blir en magisk dag no matter what! Det aller siste jeg manglet til helga var nye negler, og det fikk jeg lagt hos superflinke Liz. Jeg ble superfornøyd, så nå er alt klart ned til den miste detalj. 4 dager igjen - og I can't wait!Dette bildet er tatt fredagskveld før Stavanger Open, dagens (enda bedre) form holder jeg for meg selv enn så lenge ;)

Egenpleie

Som jeg har nevt tidligere går det hardt utover hud og hår å være på diett over lengre tid. Den næringen kroppen får brukes til å opprettholde de viktigste funksjonene, og derfor blir det ikke mye igjen til hud og hår. Jeg synes det er veldig viktig å ta vare på slike ting, og spesielt nå som kroppen ikke tar vare på det selv. Jeg har slitt litt med å ha både tørre lepper og tørr hud, men heldigvis kunne herlige Elin hjelpe meg med dette. Restylane har kommet med et nytt produkt som heter Refresh - og alt dette gjør er å gjennopprette hudens naturlige fuktbalanse. Jeg tok dette i leppene, og da blir stoffet liggende som et lite fuktreservoar under huden.  Elin er fantastisk flink - tørre lepper er long gone og det er jeg strålende fornøyd med :) Digg å være kvitt alt kroppshår også, etter besøket mitt på Drømmehagen. Som om ikke alt dette var nok skal jeg unne meg massasje i helga også, viktig å skjemme bort seg selv innimellom :)

 

Bildet over tok jeg mens jeg lå og slappet av mellom forbedømming og finale i helga, og som jeg prøvde å laste opp på bloggen. Fikk ikke appen til å funke, men nå er den i orden så jeg får oppdatert til NM. Der blir det mye tøffere konkurranse, men jeg VIL til den finalen! Skal jobbe som et udyr for å få brukt den blå glitterbikinien min igjen :) Jeg har forresten blitt intervjuet av Adressa, og du finner intervjuet her. Sjekk også Fitnessbloggen sine to artikkler om Stavanger Open, som du finner her & her. Jeg synes det er utrolig gøy at det blir litt publisitet rundt sporten, og håper det inspirerer flere til å begynne med fitness! :) 

Stavanger Open 2011

Jeg vet nesten ikke hvor jeg skal begynne - det har jo skjedd så mye denne helga!  Det er vel bare å begynne fra begynnelsen av :) Vi kom til Stavanger kl. 5 på fredag, og da var det klart for å legge det første laget med farge før innveing. Det var veldig gøy og spennende å se alle de andre utøverne på innveing, så utrolig mye flotte fysikker!

Her ligger jeg og Christine og venter på innveinga. Det har blitt noen timer i akkurat den stillinga der i helga :) Så var det bare å komme seg på rommet og lade opp til den store dagen. Avslapping, film og Pepsi Max i hotellsenga med beina høyt - kan ikke klage på livet da! Jeg prøvde å legge meg tidlig, men det var veldig vanskelig å sove. Var veldig spent og gledet meg bare til neste dag :) 

Så ble det endelig lørdag - jeg var oppe kl. 7 for å sminke meg og spise havregrøten min. Fikk ingen til å hjelpe meg med hår & sminke i Stavanger, men jeg fikk heldigvis en stor pakke fra Makestyle med ALT jeg trengte til å bli sceneklar :) Hurra! Siste lag med farge kom på, riskaker med peanøttsmør og honning ble spist - og jeg var klar for forbedømming.


Det var skikkelig gøy å endelig stå på scenen, og det gikk så fort at jeg knapt registrerte at vi var der oppe! Forbedømminga var rundt 10.30 og finalen ikke før nærmere 19.30, så det ble mye venting imellomtiden. Prøvde som best jeg kunne å slappe av, men det var 1. stk spent jente som ikke helt klare å finne roen på lørdag. 

Øving på poseringer med verdens beste team-jenter for å få tiden til å gå. Tatt av fineste Anneli som kommer sterkere tilbake til NM ;) 

Oppkarbing og oppvarming må til før en skal på scenen - og dere vil ikke tro alle de lange blikkene vi fikk bak scenen! Vår oppkarbing var nemlig litt annerledes enn de fleste andre sin - med både vann og Snickers :D Var VELDIG fornøyd, for å si det sånn!Etter oppkarbing kommer oppvarming, for å dra karbohydratene inn i musklene og få pump. Snickersen funka veldig  fint for min del, Pump, trykk og blodårer var på plass etter oppvarming. Jeg var endelig klar for finale med T-walk og kvartvendinger :) Jeg kom på 3.plass i debuten, og er veldig fornøyd med det! :D  Jeg er veldig stolt av meg selv, og de andre nydelige jentene fra Kaliber! Lærte utrolig mye denne helga, som jeg skal ta med meg til NM om 2 uker. Nå gleder jeg meg bare ENDA mer!!! Blir utrolig gøy, og jeg er klar til å knalle på de neste 14 dagene - TRAIN HARD OR GO HOME!!!

Bildedryss

Jeg må begynne med å si tusen hjertelig takk. Jeg har virkelig ikke ord for hvor mye all den støtten jeg har fått fra dere betyr for meg.  Både på Iphone, facebook, mail og bloggen har det rydd inn meldinger  - og jeg tar virkelig til meg hver eneste en. Jeg blir rett og slett rørt over hvor mange som bryr seg om lille meg. Får ikke sagt det nok, TAKK!!! :D 

Jeg vet jeg lovte en saftig oppdatering ikveld, men det får bli imorgen. Da skal jeg skrive om hele helgen med egne bilder, jeg er rett og slett for sliten ikveld. I mellomtiden kommer det et bildedryss fra finalerunden, håper dere liker dem :) 

3.plass! :DJeg kom på 3.plass!!! Glad og fornøyd jente som endelig har debutert i bodyfitness :)  Kommer med masse bilder og oppdateringer fra helga i morgen - nå skal jeg ut og SPISE :D :D Hurra!

Leaving on a jetplane

Da er jeg klar for den store generalprøven før NM, som er Stavanger Open. Treningsforum og Iform kommer til å vise showet live, så de som har lyst kan følge med der :)  Forbedømming starter kl. 9 og finalen kl. 4 på ettermiddagen. Klassen min en bodyfitness -163, og vi er den siste klassen som skal på scenen.  Jeg har lastet ned blogg.no appen også, sånn jeg får oppdatert dere i morgenkveld :) Nå skal jeg straks til flyplassen og i ettermiddag er det innveiing og registrering, før vi skal legge det første laget med farge. Etter det gjenstår det bare å slappe av på hotellrommet med en film, liggende med føttene høyt. Jeg har gjort alt jeg kan gjøre nå, og er veldig stolt av meg selv uansett hvordan det går. Målet mitt var å komme i knallbra form, og det synes jeg selv at jeg har klart. Så spørs det bare om dommerne er enige ;)  Tusen hjertelig takk for alle lykke ønskninger - jeg setter kjempestor pris på alle sammen!

UredigertGod morgen! Jeg sitter i sofaen med en svær bolle eggefluff, og er klar for en ny dag. Yndlingsøkta rygg står for tur, og i morgen blir det en kjapp økt på hele overkroppen før vi tar flyet til Stavanger. Godt å trene styrke hele veien frem synes jeg, spesielt når jeg har kuttet ut all cardio. Digg å bruke kroppen, selv om jeg er ei pingle i styrkesalen for tiden. Kommer sterkere tilbake ;)

Bildet over er fra denne ukens shoot med sponsor Bluebox Solstudio, som var veldig gøy! Viktig å presisere at det er uredigert, for jeg har jo skrubbet av meg all brunfargen! Håper fotograf Truls Melbye er flink i photoshop, og gjør meg litt mer tan ;) Jeg blir vel brun nok i morgenkveld uansett, for da skal konkurranse-fargen legges. Herregud, vi drar i morgen.  Jeg gleder meg!

En må lide for skjønnheten

Det er så utrolig mye som skal ordnes før en konkurranse, mye mer enn jeg var klar over. De siste dagene har jeg brukt til å gjøre meg selv konkurranse-klar, og jeg tror det meste er i orden nå. Negler på hender og tær er fikset i blått, hvitt og sølv for å matche drakten. Alt som sto på pakklisten er handlet, og ligger klart i bagen. Jeg har begynt med skrubbingen av huden for at konkurranse-fargen skal sitte, og vips forsvant brunfargen jeg har jobbet hardt for i solariumet ;)

Jeg har også fått gjort det jeg gruet meg mest til - nemlig voksinga. Så og si alt (!) av kroppshår må fjernes før fargen skal legges, og dette har jeg sett lite frem til. Men flinke og utrolig hyggelige CharlotteDrømmehagen hudpleie gjorde meg positivt overrasket! Var ikke i det hele tatt så vondt som forventet, og jeg ble veldig fornøyd med resultatet. Men selv om jeg prøver å leke jernkvinnen så må jeg ærlig innrømme at det svei litt!  En må lide for skjønnheten - er det ikke det de sier? :)  Hvis du også vil lide litt for skjønnheten har Drømmehagen forresten 20% rabatt på voksing denne uken, just so you know!

Formen begynner å sitte også - så nå er jeg snart klar for scenen :D

Lifesavers på diett pt. 3

Å gå gjennom en konkurranse-diett er ikke barebare, og jeg tror det hadde vært utrolig vanskelig å gjennomføre dette alene. Heldigvis slipper jeg det.  I Team Kaliber er det et sett med fantastiske jenter, som jeg har blitt veldig glad i. Selv om vi er konkurrenter finnes det ikke konkurranse mellom oss i hverdagen, da er vi hverandres største fanclub :) Vi støtter alltid opp om hverandre, går cardio sammen og har spisedager sammen. Jeg setter sånn pris på å dele denne opplevelsen med resten av jentene, for det er ikke så lett for utenforstående å skjønne hvordan det hele fungerer. Man blir nemlig litt rar i hodet av denne sporten, derfor er det digg at vi er flere som ikke er helt gode i toppen ;) 

Utenom jentene, så er hele miljøet på Kaliber utrolig viktig for meg. Vi har et enormt støtteapparat i klubben som gjør veien frem til konkurranse blir så mye lettere å gå. Vi som er på diett gjør ikke så mye spennende på fredagskvelder uansett, men at Siw-Hege, Paul og Gunnar stiller opp hver fredagskveld betyr mye. Jeg føler meg rett og slett veldig heldig som er med i denne klubben! Så om du har en bodyfitness-spire i magen, så vil jeg anbefale deg å finne den rette klubben å stille for. Det betyr mer enn du aner ! Under ser dere bilder fra fredagens poserings-trening, og jeg må si det er en fin bukett Gunnar har coachet frem! :D

Team Kaliber for the win! :D

Motivasjon

Denne helgen var det Mr. Olympia, verdens største stevne innen bodybuilding & fitness. De fleste er vel mest opptatt av guttene, mens jeg var mer opptatt av å se på alle de flottene jentene som deltok. Herregud for en inspirasjon! Helt sykt å tenke på at om under en uke er det min tur, bare i et litt mindre stevne ;) I USA har de ikke bodyfitness som egen klasse, men Figure og Bikini. Under ser dere vinnerne av de to klassene, Nicole Wilkins og Nicole Nagrani. To helt forskjellige fysikker i to forskjellige klasser, nydelige er de begge to. Motivasjon!Nå over til en helt annen fysikk - nemlig min :D Kroppen responderte bra på gårsdagens oppkarbing, og nå har vi et opplegg for hvordan vi skal gjøre det neste helg. Maten drepte cravingsene mine også - 150 gram havregryn, 150 gram ris og 300 gram karbonadedeig gjorde virkelig susen! Jeg innrømmer glatt at det var ufattelig godt å spise noe annet enn torsk og brokkoli for første gang på lenge. Så er det også veldig godt å tenke på at det bare er ei uke igjen til jeg skal spise igjen :D

Veldig gøy å se hvordan kroppen reagerer på karb, og jeg knipsa selvfølgelig noen bilder av gårsdagens form ;) Nå skal jeg gå en rolig søndagstur i finværet, før det blir en siste soltime på Bluebox før konkurransen. Siste uka før konk er det nemlig ikke lov å ta solarium, nå jeg må utnytte meg av sjansen ;) Ønsker dere alle en fortsatt fin søndag! 

 

Fredagsform

Først må jeg bare si tusen hjertelig takk for alle støttende kommentarer på det siste innlegget mitt. Selv om jeg ikke svarer på hver enkelt kommentar, så vit at jeg setter  utrolig stor pris på hver eneste en! Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen, jeg har verdens beste lesere.

I går var jeg på formsjekk, og vi gjør noen endringer frem til neste sjekk på søndag for å se hvordan kroppen responderer. Må prøve å finne ut hvordan kroppen reagerer best på karb, slik at jeg ser best mulig ut på scenen. Snart er det klart for  ei ryggøkt, og den aller siste poseringsøvinga før Stavanger Open. I går droppa jeg frokostkake til fordel for frokostkjeks ;) Blandet havregryn, eggehviter, vann, Stevia og litt bakepulver - og stekte kjeksene i ca 15. min på 180 grader. De ble overraskende gode, og gikk ned på høykant! De blir nok enda bedre med litt fiberhusk og mandelmel, det skal jeg prøve etter dietten :) Mye som skal prøves når den tid kommer, i dag kom det intet mindre enn 5 pakker fra Iherb på døra! Digg!

Jeg har forresten trukket vinneren av konkurransen om Iso-Gold & tskjorte, og det ble Jane Catrine! Gratulerer så mye, pakke kommer i posten :) For dere andre er det fortsatt noen igjen av pakketilbudet til Nordic Nutrition som dere finner her. Det blir en ny konkurranse over helgen, hvor dere kan vinne en egen Sodastream! Nå er det på tide å pumpe litt, ønsker dere alle en flott fredagskveld!

100% rein trønderenergi

Egentlig føler jeg at det er et lite nederlag å måtte skrive dette innlegget, fordi jeg synes virkelig det er synd at jeg er nødt til å forsvare meg selv mot grunnløse anklager og beskyldninger. Beskyldninger om stereoider, doping og juks. Jeg burde tatt det som et kompliment, at enkelte synes jeg ser så bra at at jeg må ha juksa for å komme dit jeg er idag. Men det gjør jeg ikke. Jeg kjenner at jeg blir frustrert og lei meg når det kommer slike kommentarer, og derfor vil jeg ta et oppgjør med doping-anklagene engang for alle.

Jeg er glad i kroppen min, og vil derfor alltid gjøre det som er best for den. Derfor vil det ALDRI kunne falle meg inn å bruke noen som helst form for doping. Jeg var klar over at mange hadde fordommer mot denne sporten, jeg var bare ikke klar over at det var så mange. De siste månedene har jeg vært knallhard med meg selv, og virkelig gått all in for å bli i best mulig form. Jeg har ikke sprukket en eneste gang iløpet av dietten, ikke engang veid et eneste gram isberg for mye. Jeg har gitt alt jeg kunne på trening, og jeg har gått uendelig mange timer cardio. DERFOR har jeg fått de resultatene jeg har fått, og det er derfor jeg har den kroppen jeg har i dag. Fordi jeg har brukt nesten all min tid og energi på å nå drømmen - å endelig debutere i bodyfitness. For fire måneder siden var jeg akkurat den samme jenta, bare noen kilo tyngre og med mer kroppsfett. Den jenta var det INGEN som beskyldte for doping. 

Doping forekommer desverre i alle idretter, også i min. Hva andre idrettsutøvere gjør har ingenting med meg å gjøre, og det bryr jeg meg derfor ikke noe om. Vi må alle feie for vår egen dør, og alt jeg kan gjøre er å bli den beste Nora jeg kan bli. Snart skal jeg stå på scenen i mitt livs form, og bli dømt av et dommerpanel. Med mine 50 kilo har jeg litt mindre å stille med enn de mer erfarne jentene, men believe me jeg skal gjøre mitt aller beste på den scenen. Etter konkurransen skal jeg uansett være fornøyd med resultatet, nemlig den kroppen jeg har klart å bygge. Bygget av 100% rein trønderenergi - og det er jeg stolt  av.


10 dager

 I går hadde jeg formsjekk med coach Gunnar på Kaliber. Vi har oftere sjekk nå før konkurransen, for å følge med på hvordan kroppen reagerer på de endringene som blir gjort. Små grep kan gjøre STORE utslag på kroppen, og derfor er det viktig med tett oppfølging nå. Mer karbohydrater kan f.eks gjøre at man ser "vannete" ut, og det vil vi ikke at skal skje på konkurransedagen. Sjekken gikk bra, og vi fortsetter på samme måte frem til fredag. Det betyr to dager til med kake til frokost, jippi ;)


 

Så må jeg bare tipse dere om denne geniale brusmaskinen fra Sodastream! Den etterlengtede pakken kom i går, og det ble laget noen liter brus for å si det sånn ;) Sodastream har masse sukkerfrie smaker, og i tillegg så kan en bare lage sine egne smaker med saft eller essens. Med lime/sitron essens ble det akkurat som Farris Bris, Funlight Bringebær blir eventyrbrus og Funlight Appelsin blir Solo :D Eneste forskjellen er at man slipper å gå i butikken å kjøpe det. Digg! Treningsfri i dag, så nå skal jeg bare daffe på sofaen og drikke "brus" resten av kvelden :) Ha en flott onsdagskveld alle sammen!


 

Lykkeland for en søtmoms som meg :D

Lykkelita

I dag er jeg ei lykkelig lita jente :) Formsjekken gikk kjempebra, jeg er "ferdig" deffa og vi har startet å forberede kroppen på konkurranse. Det gjør vi med å gradvis innføre mer karbohydrater i maten, og kutte ned på cardio. Lårene mine skal få hvile den siste tiden - så nå blir bare det ca. 30 minutter cardio om dagen. Jeg har følt meg litt flat og lita den siste uka, så det blir gøy å se hvordan kroppen reagerer på mere karb. Håper på mer trykk på trening og ikke minst at muskulaturen min fyller seg mer ut :) 

( Glemte av bikinibiten igår, dvs limet, som skal holde på plass drakten,  derfor en den mongo-skeiv og puppene stikker ut. Men det skal fikses til konkurranse, trust me! ) 


 

Poseringene begynner endelig å sitte også - så nå er jeg klar som et egg for Stavanger open om 2 uker! Crazy, 2 uker til jeg har gjort min debut i Bodyfitness! Det virker ikke så lenge siden diettstart, men det har jammen skjedd ting siden den tid! Det er lørdag, jeg har fri, det er sol og jeg skal virkelig nyte dagen før det blir ei skulderøkt i ettermiddag :) Håper alle andre nyter den også. GOD HELG!

19 dager

God morgen! Det har blitt mandag igjen, og det begynner å merkes at kroppen har vært på diett en stund. Min faste rute med morgencardio tok en time istedet for 45 minutter idag, både hodet og kroppen går litt treigere for tiden. Men det er 19 dager til min første konkurranse, og det er motivasjon til tusen! NM er to uker etter der, og da er det allerede planlagt en harrytur over grensa. Da skal det handles mat, kosttilskudd og viktigst av alt - SMÅGODT!!! :D Herregud som jeg gleder meg! Men før jeg kjøper opp hele godisbutikken er det mye innsats som må legges inn i treninga - ain't nothing to it but to do it! 

Formsjekk

Det har blitt fredag igjen, og det betyr  formsjekk på Kaliber. Denne uka er jeg egentlig litt misfornøyd med fremgangen min. Både mål og vekt sto bom stille, og det kan jeg ikke si at jeg liker spesielt godt. MEN, coach Gunnar så forskjell på lårene og det er jo bra :) Det er ikke så mye fett igjen nå - og jeg skal bruke de siste ukene på å brenne bort den siste resten! Ingenting å spare på nå ;)Selv om jeg kunne vært mer fornøyd med ukas fremgang gjelder det å fokusere på det positive, og gjøre ting som gjør meg glad :) Derfor har jeg både bestilt meg time til massasje neste uke og  hair-extensions! Jeg bestillte dette settet fra Rapunzel of Sweden, og jeg gleder meg skikkelig til det kommer i postkassa :) Bodyfitness handler jo om å være fit & superfeminin , og hva er vel mer feminint enn langt hår? Anyways, nå skal jeg bare kose meg med sofaen og  Solo ( Fun Light blandet med Farris) resten av kvelden, i morgen klokken 3 tar jeg endelig helg! Ønsker dere alle en fantastisk fredagskveld :)

Dislikes på diett

Nå har de fleste innleggene mine vært positive, for det er en sånn person jeg er. Men dette innlegget kommer til å være negativt, just so you know ;) Det er en del ting som skjer med kroppen, rent fysiologisk, når man går ned mye i vekt og får så lav fettprosent som jeg har nå. Kroppen er en komplisert maskin, og derfor skjer det mye rart med den for tiden! Jeg føler egentlig ikke at jeg har rett til å klage ettersom dette er 100% selvvalgt, men her kommer uansett mine største dislikes på diett:

 • Jeg har blitt en frossenpinn. Kroppen har ikke like mye fett for å isolere, og jeg blir derfor fortere kald og fryser lett. Kroppen prøver å "beskytte" meg mot frysinga, og produserer derfor mer kroppshår for å holde meg varm.

 

 • Mengden kroppsfett hos oss kvinner avgjør hvor mye østrogen man har i kroppen. Lite kroppsfett er altså lik lite østrogen, og dette har en rekke virkninger på kroppen. Eksempler er bortfall av mens, uheldig for beinbygging, null seksualdrift og er ofte uheldig for hud, hår og negler.

 

Jeg er altså en hårete, aseksuell frossenpinn! Og før det hagler inn med bekymringsmeldinger så vil jeg presisere at alt dette vil stabilisere seg når dietten er over og jeg skal opp i vekt igjen :) Så no worries! Men kult er det selvfølgelig ikke, så da gjelder det å finne noen triks i mellomtiden. Superflinke Elin er mitt triks :) Jeg var på behandling hos henne i dag på Klinkikk Stokkan, og jeg er superfornøyd! Permanent hårfjerning med laser og produkter for å holde huden min frisk og sunn fikk vi fikset i dag. I bodyfitness skal man jo se nettopp sunn og frisk ut - så det passet perfekt! 22 dager igjen til konkurranse nå - og jeg knuser på hele veien inn!
Formoppdatering

Jeg klarte å glemme kameraet mitt på fredagens formsjekk og poseringstrening, men heldigvis var Fitnessbloggen tilstede og fikk knipsa litt :) Formen kommer seg for hver dag som går, og det samme gjør poseringene. Sommerfuglene begynner å komme nå, og jeg gleder meg masse  til konkurranse:) Akkurat spist et stort måltid med laks, brokkoli og miraclenoodles til kveldsmat - god og mett skal jeg legge meg på lading til ei ny uke. 

 God natt alle sammen! :)

I'm blue baby

Jeg har verdens beste lesere. Må bare si tusen hjertelig takk for alle støttende kommentarer på sist innlegg, det betyr mer enn dere tror. Nå er jeg ferdig med min daglige morgencardio, og spiser min elskede cappuccino-grøt ;) I går hadde jeg treningsfri, og det var faktisk veldig godt! Jeg brukte dagen til å gjøre unna en del forberedelser til konkurranse, for nå er det bare 4 (!!!) uker igjen til Stavanger Open. Jeg fant negle-design, sminke og bling etter å ha lett rundt hele byen, greit å være ute i god tid. Nå gjenstår bare sko og hår - så er jeg good to go ;)Det er fredag, som betyr at jeg er målt og veid. Fornøyd selv denne uka også, så får vi se om coach er enig. I'll keep you posted :) Ha en fantastisk fredag så lenge!

Formsjekk

Da var det fredagskveld igjen, utrolig hvor fort ukene flyr forbi. Snart er den store dagen der :) Dagens formsjekk gikk veldig bra, både jeg og coach var fornøyde. Veldig, veldig godt å vite at man er i rute! Fikk ei god skulderøkt i dag også, med bra trykk. Jeg har høydag i dag, det vil si mer kalorier og karbohydrater, og har derfor mer å gi på trening. Godt med sånne økter :)

Som dere ser må poseringene fortsatt øves på, men det kommer seg ! Nå blir det yndlings-desserten til kveldsmat: jordbær, mager kesam og funlight gele :) Fredagskos!

Torsdagsfri

Idag er det treningsfri, og det betyr mindre mat og mer cardio. Jeg blir fort lei hvis jeg skal gjøre det samme i 1,5 time, og derfor liker jeg å variere cardioøktene mine. Før frokost ble det derfor 30 min på både ellipsemaskina, stepmaskina og på mølla. Går mye fortere sånn synes jeg, pluss at det er lettere å motivere seg for en halvtime enn 90 min ;) Etterpå ventet min velfortjente protein-iskaffe, YUM! 

I bodyfitness er skjønnhetsbiten også veldig viktig, nesten som en missekonkurranse med muskler ;) Hud og hår skal se sunt og friskt ut,  løsnegler og løsvipper må på - og ikke minst så må fargen være på plass. Selv om vi blir sprayet før selve konkurransen er det greit med litt farge på kroppen fra før, og da er solariumet en god venn å ha! En blir litt smårar av å drive med denne fantastiske sporten,  og derfor dukker mine crazy-eyes opp når blodårene vises ;)  Hurra for harry-flexing!Som nevnt er det viktig å ha sunn hud, og det henger jo ikke akkurat sammen med mye solarium. Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke har vært verdens beste til å passe på huden min tidligere, men det skal det bli forandring på nå! I går var jeg hos fantastiske Elin på Klinikk Stokkan, som ga meg både gode råd og produkter for å passe på huden min. Utrolig dyktig dame, og bloggen hennes finner du ved å trykke her. Må bare si tusen takk, det ble litt fullere i badehylla mi nå ;) 

I morgen er det formsjekk, og jeg gleder meg! Føler at jeg har hatt god fremgang uka her, så det blir spennende å høre om coach Gunnar er enig. Skal selvfølgelig holde dere oppdatert, kjære lesere! Setter så utrolig stor pris på alle gode ord og kommentarer, dere er fantastiske alle sammen :) 

Formupdate

 Her er en formupdate, med bilde fra formsjekken sist fredag. Da var Fitnessbloggen tilstede for å lage en ny artikkel om oss jentene i Team Kaliber, og artikkelen finner du ved å trykke her. Formen kommer seg sakte men sikkert, og det går nedover på både vekt og målinger. Overkroppen er MYE bedre enn underkroppen, og det er fortsatt masse som skal vekk på lårene. Så det er bare å knuse på, for nå det er ikke lenge igjen! Skal jobbe ræva av meg, bokstavelig talt ;)

Merket at spisedagen i helga gjorde godt, for beinøkta på Lillesand igår var knallbra! Det kjennes når jeg går trapper i dag, for å si det sånn. Med helt nye maskiner får jeg variert øvelsene mer, og det gjør virkelig susen! Ikveld er det bryst som står for tur, pluss mage. Jeg vil ha sixpack, og helst skulle jeg hatt den igår ;)

Nå for faen!

Det er ikke hver dag jeg tenker "YES, nå skal jeg ut og gå cardio!" Sånn som ikveld. Når jeg er  sliten etter jobb og trening, og det regner kattunger ute. Jeg skal ærlig innrømme at jeg i noen sekunder vurderte å bli sittende i sofaen, og heller kjøre dobbelt så mye cardio imorgen. Så kikket jeg opp på hylla og så den nydelige konkurranse-drakten min, som jeg VIL få brukt i høst. Da må jeg kvalifisere meg til finalerunden hvor bare de 6 beste jentene går videre, og dit kommer jeg meg ikke ved å sitte i sofaen! Tipp hvem som spratt opp av sofaen og tenkte - nå for faen skal jeg ut i regnet og svette?!


Gjennomvåt av regn og svette, hvert ekstra skritt og hver ekstra rep fører meg nærmere målet;) 

Mandagsmorgen :)Yndlingsgrøt og yndlingste :) Herlig start på uka!  Det er mandag, og jeg kjenner at jeg er skikkelig klar for den uka her!. Helgene på diett er ikke superspennende akkurat, så det blir god tid til å slappe av og bare ta livet helt med ro. Det gir energi til både kropp og sjel ;) Energien skal jeg bruke på trening ikveld, ei skikkelig brystøkt med big P står for tur. Digg!Vi har kommet til uke 32 nå, og i uke 38 er det showtime for første gang! Sykt å tenke på, det skal bli så gøy :) Med så kort tid igjen er det bare å terpe på poseringer, og  det fikk jeg gjort endel av i helga. Vi er så utrolig heldige som har så flinke folk til å hjelpe oss på gymmet,  Kalibergjengen stiller alltid opp! I helga var også Edmund med å hjalp oss, og jeg plukket opp mange gode tips fra han. Gull verdt å få hjelp fra så flinke folk! Det er bare å øve på poseringer hver dag som kommer nå, og satse på at det vil sitte til slutt. Nå kaller jobben, håper alle har en herlig start på uka!

TGIF


Endelig er det fredag igjen! Jeg har pause på jobb, og teller timer før det blir helg :) Jeg er veldig spent på formsjekken ikveld, ettersom jeg fikk ny diett denne mandagen. Spennende å se hvordan kroppen har reagert på den nye maten. Jeg har ikke lenger spisedager, men to høydager i uka hvor jeg ligger høyere på kcal og karb enn vanlig. De resterende dagene spiser jeg mer fett og protein i form av biff, egg og laks. Selv om vekta viser 1 kg ned så trenger ikke det å si at ukas resultater er bra - det er FORMEN som teller, ikke vekta ;)

Ellers er det mange som har spurt meg om hva "kravene"i  bodyfitness er.  En artikkel om dette kan du finne her, men de viktigste punktene har jeg listet opp under.

 1. Det totale atletiske utseendet
 2. Skjønnhet (hår og ansikt)
 3. Helhetlig utvikling av muskulatur
 4. Proposjoner og symmetri
 5. Hud og hudtone
 6. Scenepresentasjon (utstråling, posering, gange og trygghet på scenen)

 Muskelmassen skal det ikke være for lite av, men det skal heller ikke være for mye. I videoen under ble for eksempel Chistina Schwartz trukket ned grunnet for mye muskelmasse.  Ufattelig nydelige jenter alle sammen spør du meg, inspirasjon til tusen! Kjenner det kribler i hele kroppen når jeg ser videoen - 7 uker til det er min tur :D  

Photoshoot

Image and video hosting by TinyPic

I dag  var det klart for photoshoot med verdens beste Drea. Vi tok masse kule bilder inne på gymmet, og her er det første! Håper dere liker det like godt som meg :) Litt rart å gå rundt på gymmet i bare hotpants og treningsbh, men definitivt verdt det når jeg fikk se bildene! Ha en fortsatt fin dag alle sammen :)

7 uker igjen!

Fitnessbloggen følger team Kaliber på veien til NM, og hvis du trykker her kommer du til den nyeste artikkelen i serien. Der er det updates på dietter og trening, og flere bilder fra fredagens formsjekk & poseringstrening :)  Det må fortsatt mye øving til før poseringene sitter som de skal, men jeg blir litt flinkere for hver gang. For å få ekstra litt konkurranse-erfaring før NM er planen å stille i Stavanger Open to uker før, og det vil si at jeg bare har 7 små uker igjen! Sykt å tenke på, men jenta gleder seg :D 


Det er 1. august i dag, og det betyr at konkurransen er avsluttet! De heldige vinnerne blir kontaktet og får snart en herlig pakke i posten :) For dere som ikke vant denne gangen kan produktene kjøpes hos Nordic Nutrition eller Kaliber Treningsstudio. Det vil også komme flere konkurranser etterhvert, med nye heldige vinnere :) Håper dere har hatt en fin start på uka kjære lesere!

Flexefrøkner!

Endelig var fredagskvelden her :) Laksen står i ovnen, og jeg ser frem til en koselig kveld med gode venninner. Tidligere i dag var det veiing og måling som vanlig, og ukas resultater er jeg godt fornøyd med! Gått ned 500 gram og gått inn en halv cm rundt midje, hofte og lår. Coach var også fornøyd - og derfor ble det ekstra spising i morgen! Det ble det også på Christine og Anneli, og under ser dere hvordan vi feira :D

 Ja, vi er helt normale!

Fredagsformen

 Fredag betyr formsjekk, og coach var fornøyd med ukas resultater. Derfor blir det sushi på denne jenta imorgen :D Wohoo, gleder meg masse! Små barn, små gleder ;)  Etter formsjekk var det klart for poseringstrening med de andre flotte jentene i Team Kaliber. Jeg er så glad for at jeg får være i team med så herlige jenter - fantastic five! Jeg fikk akupunktur behandlig tidligere idag, og sleit derfor litt med å få ut ryggen ikveld. Men det går fremover med både fom og poseringer - og det er bra :D God helg alle sammen!Så vil jeg uttrykke min dypeste medfølelse til alle involverte i kveldens forferdelige hendelser. Sender alle mine tanker til berørte og pårørende ikveld <3

Følg oss på Fitnessbloggen!

Fitnessbloggen var med oss på fredagens poseringstrening, og hvis du trykker her finner du artikkelen! Der finner dere også intervjuer med de to flotte jentene Chistine og Vilde som også skal stille.Her ser dere Team Kaliber i lineup ;) Vilde, Chrinstine, meg og Anneli - mangler bare Jeanette så er vi alle fantastic five! Vi er så heldige som har Siw-Hege til å hjelpe oss med posering, gull verdt! Vil også minne om spørsmålsrunden jeg har gående, er det noe du lurer på er det bare å legge igjen en kommentar på innlegget litt lenger ned!

Monday morning :)

God morgen! Det er mandagsmorgen, og jeg har startet den nye uken på best mulig måte! Morgencardio med masse engergi i sommerværet :) Jeg har kost meg skikkelig i helga, og fått ladet opp batteriene mine. Så nå er jeg 110% klar for ei ny knallhard treningsuke! Kickstarter uka med ei beinøkt på Lillesand Gym ikveld, gleder meg!Legger ved et bilde av fredagens ryggform, går sakte men sikkert fremover :)Ønsker dere alle ei fantastisk treningsuke!!

Posering

Da er jeg hjemme fra poseringstrening, og det var TUNGT. Ikke minst er det utrolig vanskelig med alle disse poseringene, så det er bare å øve! Muskler skal strammes, magen skal trekkes inn, hender skal være avslappet og i tillegg skal jeg smile?! Det blir vel med tiden, og heldigvis har jeg noen uker å øve på frem mot NM. Holder mye fett på bakside lår enda, men det skal brennes bort altihop! Jenta skal bli RIPPED ;)Nå er det fredagskveld i stua, bare en liten tur på jobb i morgen før det blir HELG :) Gleder meg masse, blir skikkelig godt å få slappa heeelt av.  Håper alle har en herlig fredagskveld!

Strike a pose!

Fitnessbloggen følger alle 7 jentene fra Kaliber mot NM, og den siste artikkelen i serien finner du her. Der kan dere også følge de andre flotte jentene fra gymmet, og ikke bare meg ;)  I artikkelen finner du bilder fra treningsøkter, formsjekk og videoer fra sist uke, så check it out! For det første synes jeg det er utrolig gøy at vi er så mange jenter fra gymmet som skal stille, og enda mer moro er det jo å bli fulgt mot NM. Håper vi kan motivere andre, iallefall er det eksta motivasjon for meg!!!NÅ skal jeg på gymmet  å øve på poseringer, for som dere ser har jeg det ikke helt klart enda ;)

Duracell :)

Fredag betyr at jenta skal veies og måles, og selv er jeg fornøyd med endringene som har skjedd denne uken. Ser ut som endringene som ble gjort sist uke virket :)  Håper coachen er like fornøyd! Kom akkurat hjem fra ei ny behandlig med nåler, og jeg har skikkelig troen på at det funker! Nå er straks klart for å stikke på gymmet for formsjekk, og ei god brystøkt med masse energi! Vært tom for yndlingsproduktet Jack3d ei stund, men fikk en ny boks idag. Jeg er ganske hyper fra før, men med Jack3d blir jeg virkelig duracellkanin!  Lykke :D

Flexeformen :)

I dag hadde jeg med meg bestis Drea på Kaliber på første gang. Veldig gøy å være på den andre siden for engangs skyld, å faktisk være den som lærer bort :) Fikk ei god ryggøkt, og etterpå var det selvfølgelig klart for litt harryflexing! Sitter og koser meg med riskrem til kveldsmat, eller cottage cheese og Funlight som det også kan kalles ;) Nå er det tid for å finne senga, avhengig av å få nok søvn for restitusjon! Natta :) 


 
Foto: Drea

Formupdate

Da er jeg akkurat ferdig med kveldens skulderøkt. Kjørte lett i dag, ettersom skuldra fortsatt er litt øm etter gårsdagens behandlig. Selv om det ikke var spesielt behagelig å bli brukt som nålepute, så føles det ut som skuldra er blitt litt bedre allerede. Yay! :)


Ellers er det jo fredag idag, og det betyr måling og veiing. Det var ikke så mye forskjell fra sist uke, så da gjør vi noen justeringer på diett og trening frem til neste fredag. Mindre kalorier og mer cardio neste uke - og det er jeg helt klar for. Allerede i morgentidlig blir det trappeintervaller i Granåsen med de andre jentene i team Kaliber ;) Girlsa skal bli i FORM!  Legger ved et bide fra forrige ukes formsjekk, og om du ikke har lest Fitnessbloggens artikkel om jentene i teamet så finner du den her.  Nå er det klart for fredagskos med paprikakylling og karriris :D Namnam!

Ha en fin fredagskveld alle sammen!

Strike a pose

Beinøkta i dag var skikkelig tung. På sånne dager er jeg ekstra glad for at jeg en så fantastisk venn og treningspartner som Paul, som alltid pusher meg til det ytterste. Knebøy, beinpress, beinspark, sittende lårcurl, nordic hamstrings og strake markløft var dagens øvelser - så beina mine er sliiitne nå.  Etter økta var det klart for poseringstrening, som jeg rett og slett suger i. Heldigvis er det ennå 14 uker igjen til NM, og gjett om det skal øves! Nå er det klart for kveldsmat før det blir senga - og lade opp til ei ny treningsuke. Natta! Er det ikke sånn man skal posere da? ;)

Measurements

Fredag er den store formsjekk-dagen. Før frokost tar jeg målinger og veier meg , og senere på dagen er det formsjekk på gymmet. Jeg har altså tre ting å måle fremgangen min utifra, og av disse er vekta minst viktig. Det virker som alt for mange stresser over  badevekta, når den egentlig ikke har så mye å si. Invester 20 kr i et målbånd istedet og mål en gang i uka. Jeg måler bryst, biceps, midje, hofte og lår - alltid på samme plass. Selv er jeg fornøyd med ukas resultat, så spørs det om coachen er enig :P

Den nakne sannhetHalvnaken sannhet iallefall! Her er dagens form, med litt under 4 måneder igjen til konkurranse. Det er mye som skal skje med den kroppen her frem til oktober, og jeg gleder meg til å se forandringene i tiden som kommer. Skrapes for fett og musklene som ligger under skal frem :)  Jeg er så heldig som har så flinke folk til å hjelpe meg, så jeg er sikker på at jeg kommer til å stille i den beste sceneformen jeg overhodet kan ha til NM.

Nå er jeg akkurat ferdig med en tung brystøkt. Kjørte mindre øvelser enn vanlig i dag, men med mer vekter. Kommer garantert til å kjenne økta her godt i morgen!  Det ble fire øvelser idag:

 • Incline benkpress
 • Decline fly
 • Dumbbell fly
 • Cabelcross

 

Lørdagskveld betyr at festkjolen skal på, men drinkene byttes ut med sukkerfri redbull!  God helg :)