hits

Bikinifitness

Ny uke og nytt program mot nye mål

Hei dere! Det er mandag igjen og en helt ny uke er her. I dag skal jeg gjennomføre den første økta mi på nytt program, og jeg gleder meg skikkelig til å komme meg på trening i dag. Nå har jeg trent mitt eget program som jeg delte med dere i 8 uker, og er veldig fornøyd med det. Men om man alltid gjør det samme skjønner ikke kroppen at den må gjøre noen endringer, og jeg liker derfor å bytte program etter 8-12 uker. Mitt nye program er satt opp av coachen, og jeg har fått et skreddersydd Curves program som er tilpasset meg og min kropp. Fokuset skal fortsatt ligge på underkroppen - overkroppen min er mye bedre utviklet. Det skal jeg få endret - med god coaching og hardt arbeid er det utrolig hva man kan få til! Husk at det bare er styrketrening som kan forandre formen på kroppen din, kondisjonstrening kan bare gjøre deg til mindre utgave av den kroppsformen du allerede har.

Så hva er de nye målene mine? Jo, det er selvfølgelig vårens konkurranser. Jeg har planlagt Loaded Cup og Oslo GP, så får vi se om jeg har tid til/rekker noen flere også. Jeg begynner jo på personlig trener utdannelse som er helgebasert, i tillegg til full jobb - så det kommer litt an på timeplanen min. Det blir uten tvil en hektisk og aktiv vinter og vår, men det er sånn jeg liker det! Det er gøy å ha mange baller i luften og ha mål å jobbe mot - jeg gleder meg veldig til å st åpå scenen igjen! Vurderer å kjøpe meg ny bikini, men jeg synes jo den blå er så utrolig fin. God tid å bestemme meg på, heldigvis :) Hva synes dere?Dietten begynner rett over nyttår - det må jeg hvis jeg skal rekke å komme i sceneform til April. Jeg hadde i utgangspunktet tenkt å holde formen mye bedre enn hva jeg har gjort, og hadde på forhånd satt opp en matplan jeg skulle følge etter konkurranse. Jeg har prøvd å starte på den sikkert 10 ganger, men så har det ikke gått mer enn et par dager før jeg ikke klarte det lenger. Jeg vet ikke helt hvorfor det er sånn - jeg vei jo at jeg KAN hvis jeg bare VIL. Det eneste dette betyr er at jeg må begynne dietten min litt tidligere - og det synes jeg faktisk det er verdt for å kose meg litt ekstra nå. Creds til de som klarer å holde formen året rundt, men jeg merker at jeg ikke er en slik person. Jeg er jo alltid opptatt av trening og sunn mat, så om jeg slipper opp litt på kostholdet noen måneder tenker jeg at det ikke er noen krise. Nå er det jo snart jul også, en periode jeg vikelig ikke orker å stresse meg fettprosent og vekt. Jeg ble oppriktig lei meg da jeg fikk en mail om jeg hadde noen unnskyldninger for å slippe unna familieselskap i julen, slik at vedkommende slapp å spise usunn mat. I mine øyne er dette helt feil fokus. Jeg sier ikke at du skal trykke i deg alt som er usunt, men ikke vær så streng med deg selv! Kos deg med mat og familie i julen, og bruk den ekstra energien på knallgode treningsøkter. Husk at det ikke er det du spiser mellom jul og nyttår som teller, men det du gjør mellom nyttår og jul. Her er noe av den type mat jeg har kost meg med i det siste - ikke akkurat diettmat men det har jeg ikke dårlig samvittighet for i det hele tatt. Og guess what - det trenger ikke du å ha heller.Nye mål og nytt teamJeg er superstolt av å kunne si at jeg nå er medlem av Team 24 Fitness! Det er et team med utrolig mange flotte utøvere, og jeg føler meg heldig som får være med blandt dem. Jeg må benytte anledningen til å takke Tommi Thorvaldsen som tok meg inn i varmen, og jeg gleder meg masse til å stå på scenen for dette teamet til våren! Jeg forlater nå altså team Kaliber av både praktiske og private årsaker, men må samtidig si takk til det teamet også, det var jo der jeg startet "fitnesskarrieren" min. Nå er jeg klar for å nå nye mål og nye høyder med mitt nytt team :) Jeg har virkelig troen på at 2014 blir et fantastisk treningsår!

Siden jeg skal stille allerede til våren har jeg ikke tenkt å gå alt for mye opp i vekt da nå. Jeg kommer til å begynne på diett igjen i januar for å komme i kanonbra form til vårens konkurranser, og det er ingen grunn til å gjøre ting tyngre for meg selv enn jeg må. Hvis jeg legger på meg alt for mye i mellomtiden betyr det bare at det blir en tøffere diettperiode, og jeg risikerer å miste muskelmasse. Jeg vil jo BYGGE muskler - så nå fokuserer jeg på å spise bra mat og trene bra. Jeg har knipset et par bilder av dagsformen denne uka, beklager på forhånd dårlig kvalitet på mobilbilder og at jeg ikke har rydda på gulvet :P

Camo hotpants og topp på bildet til venste, og sports-BH fra Reebok til høyre som du akkurat nå får til -40% hvis du trykker her. Nok et lite tips fra meg! (Sponsede lenker)

Jeg aner ikke hva jeg veier, og jeg aner ikke hva fettprosenten min er. Jeg vet bare at dette er en form jeg kan trives med å gå rundt i til vanlig - noe som er det aller viktigste for meg. Det verste jeg vet er å våkne om morgenen til en kropp jeg er misfornøyd med, den følelsen har jeg nemlig hatt før. Etter konkurransene mine i 2011 la jeg på meg 13, jeg gjentar TRETTEN kilo bare på et par måneder etter konkurransene. Jeg hatet speilbildet mitt i den perioden , og jeg klarte rett og slett ikke slutte å spise dritt bare fordi jeg "kunne." Heldigvis lærte jeg av den gangen, og gikk ikke i samme fella to ganger på rad. Jeg hadde i utgangspunket tenkt å være mye strengere med meg selv enn hva jeg er nå, og hadde på forhånd satt opp en detaljert matplan med gradvis økning av kaloriene mine som jeg skulle begynne på rett etter konkurransene var ferdig. Den planen har jeg helt ærlig ikke kastet et ekstra blikk på etter NM.

Jeg vet at det funker for noen, men for meg går det rett og slett ikke å veie hvert eneste gram mat jeg spiser hele året. Det får holde å gjøre det under diett, resten av tiden orker jeg ikke å være så fokusert på det. For meg virker det iallefall ikke sunt, da blir det litt for manisk til at det passer inn i min hverdag. Så det jeg gjør nå er å spise sunn mat hele uka, så sparer jeg kosen til helgene. Så om jeg spiser 50 eller 70 gram havregryn til lunsj det vet jeg faktisk ikke, og det er ikke det som utgjør den store forskjellen heller. Jeg spiser ren mat jeg har lyst på, og i de mengdene som gjør at jeg blir mett. Det er så godt å kunne velge selv, uten å måtte være avhengig av en plan hvor alt er nøye detaljert. Hvis alt skal planlegges så føler jeg at jeg kan gå glipp av mye i hverdagen - noe jeg absolutt ikke ønsker. Jeg vil har et liv hvor jeg kan være spontan og gjøre akkurat det jeg vil samtidig som jeg har en sunn og aktiv livvstil. Det føler jeg endelig at jeg har fått til nå, selv om det tok meg lang tid å finne den berømte balansen vi alle snakker om. Om det da betyr at jeg har litt mer "polstring" nå enn jeg hadde planlagt får så bare være - med kun to måneder til nytt år og ny diett må det være lov å kose seg litt og nyte livet i mellomtiden :)

Svar på spørsmål del 2

Hvilken type split kjører du? Holder du deg til en gruppe om dagen eller flere samme dag? Hvor mye cardio gjør du og når på dagen? Hvem har satt opp alt til deg av kostholdsplan og treningsplan?

 Akkurat nå trener jeg en 4-splitt som jeg har ligger ute på bloggen, og jeg nå lagt ut programmet i på bloggen sin facebookside slik at dere enkelt kan laste det ned å skrive ut.  Dette har jeg satt opp selv og trives veldig godt med øvelsene og liker hver eneste økt! Under konkurranse oppkjøringen satte Elitetrener opp både trenings- og kostholdsplan for meg som jeg var fantastisk fornøyd med, men utenom diett liker jeg egentlig best å gjøre ting selv.

Når det kommer til cardio gjennomførte jeg dette ca. 1 time under hele dietten. Jeg varierte mye for å ikke bli lei med rask gange, jogging og intervaller. Nå gjør jeg cardio de dagene jeg har lyst og føler for det. Jeg er en person som LIKER å være aktiv, og det kribler fort i kroppen om jeg sitter stille for lenge av gangen. I tillegg er jeg veldig glad i naturen, så da blir det naturlig for meg å gjøre en del cardio også utenom oppkjøring til konkurranse. Når det kommer til tidspunkt på dagen for å gjennomføre cardio har ikke det noe å si for meg, fordi forskjellen i forbrenning ikke utgjør den store forskjellen. Derfor gjør jeg rett og slett cardio når det passer inn i timeplanen min den enkelte dagen.

Hvor mye koster det å stille i bikinifitness?

Oi ? det var et godt spørsmål! Jeg har faktisk ingen anelse, bortsett fra at det er ganske dyrt :P Du trenger bikini, sko, armbånd og blingbling, konkurransefarge, flybilletter og hotell til konkurransene bare når det kommer til selve konkurransene. I tillegg kan det koste mye å ha coach, og det går mye penger på både kosttilskudd og mat under dietten. Selv om jeg har gått økonomi har jeg aldri regnet på det, jeg tørr nesten ikke heller! Men skulle du ha satt av noe til en sesong så vil jeg anslå at du trenger rundt 10 000 utenom dine vanlige utgifter. Hvis du ønsker det lille  "ekstra" som negler, hairextensions, profesjonell photoshoot etter konkurranse så blir det fort endel tusenlapper ekstra! Hva synes du om bruken av prestasjonsfremmede midler innenfor fitness? Da tenker jeg ikke på bikini fitness da det ikke synes å være så fremtrende der (eller?) men mer på fitness-miljøet generelt. Hvis noe, hva mener du bør gjøres for å endre situasjonen?

Jeg synes selvfølgelig det er supertrist og leit at enkelte utøvere velger å begynne seg av ulovlige midler og doping. Jeg skjønner virkelig ikke at noen vil utsette sin egen kropp for det ? og da spesielt når det kommer til jenter! Jeg tror grunnen til at mange bruker det er at de vil oppnå resultater raskt, og det tar tid å bygge muskelmasse. Derfor kan det være lett å ty til den «lettvinte løsningen» uten å helt vite hva det faktisk er man utsetter kroppen sin for. Mer hårvekst, grovere stemme, uren hud og forstørret adamseple er noen av bivirkningene som kan forekomme og jeg kan virkelig ikke begripe at noen ønsker seg det. Når det kommer til hva som kan gjøres med det har jeg faktisk ikke noe godt svar ? for i de større klassene har det liksom blitt en del av gamet. Nå sier jeg ikke at alle i de store klassene bruker det selvfølgelig, men jeg er langt i fra naiv og vet at dette brukes hos mange utøvere. Synd ? men sant. Alt jeg kan gjøre er å feie for min egen dør, og jeg har aldri og kommer aldri til å røre doping så lenge jeg lever.

Har du kunnskap angående kalorier eller stoffer i forskjellige krydder? Kunne du f.eks bruke grillkrydder under diett? Eller kunne du bare bruke spesielle krydder?

De eneste krydder jeg unngår på diett er de som inneholder sukker. Det er som regel en så liten mengde at det ikke vil spille noen rolle i et vanlig kosthold, mens det kan utgjøre en forskjell hvis man ønsker å komme i sceneform. Noen typer grillkrydder, tacokrydder og fiskekrydder inneholder f.eks sukker ? så de brukte jeg aldri på diett. Heldigvis finnes det sukkerfrie varianter også, det er bare å lese gjennom lista av ingredienser på baksiden av glasset.

 Hva slags påfyll har du etter morgencardio når du ikke spiser før ved lunsjtider?

Ingen verdens ting. Jeg blir ikke sulten før rundt 12, og da drikker jeg bare vann og kaffe før den tid. Det er kun hvis jeg trener styrke tidlig på morgenen at jeg føler jeg trenger påfyll før dagens første måltid. 

Hvordan ser en typisk handlekurv for deg ut? Hvor mye penger bruker du på mat i uka?

En typisk handlekurv for meg ser gjerne slik ut. Jeg elsker sunne meieriprodukter og spiser det hver eneste dag. Lettvint, sunt og smaker godt i seg selv og kan tilsettes i alt. Speltlomper er en skikker vinner, perfekt kilde til karbohydrater som også er lettvint i en travel hverdag. Har jeg bedre tid om dagene kan jeg koke ris/pasta/potet i stedet for speltlomper. Både egg og tunfisk er fine kilder til protein, og grønnskaker spiser jeg mer av enn de fleste. Mange ganger spiser jeg 1 kg om dagen, det er jo så godt! Jeg har faktisk aldri regnet over hvor mye jeg bruker på mat i løpet av en uke - men jeg tippper det går med en del penger. Jeg drikker derimot svært sjelden alkohol, så jeg tenker at jeg spiser opp de pengene andre drikker opp :) 

Jeg lurer rett og slett på hvilke skulderøvelser dere fitnessdamer kjører? Ser jo ut som om dere alle har så sykt store skuldre.

Nå kan jeg ikke svare for de andre fitnessdamene, men jeg kan i allefall dele mine favoritter for skuldre og som jeg bruker ofte. Det er militærpress, skulderpress, sidehev og fronthev som blir mest brukt av meg og jeg føler de øvelsene har gitt god effekt på skuldrene mine.Hva synes vennene dine om at du fokuserer så mye på fitness? Støtter de deg?

Jeg er så heldig at jeg har en fantastisk vennegjeng og familie som støtter meg i tykt og tynt. De har vært med meg gjennom mange ulike perioder i livet, fra fotballjenta, til skolenerden, til partyløven og til fitnessfreaken. De merker det nok at jeg blir litt mindre sosial i perioder av året nå som jeg driver med fitness, men jeg gjør mitt beste for å gjøre det godt igjen resten av tiden

Hvor mange måltider og hvor mange kalorier spiser du på en dag? Hvordan legger du opp kostholdet nå etter diett?

 

Jeg spiser som regel 3 store måltider om dagen + ekstra påfyll etter styrketrening. Jeg spiser mitt første måltid rundt klokken 12, men har og det siste blir som regel mellom 20-22.30 alt etter hva jeg rekker den dagen. Jeg aner ikke hvor mange kalorier jeg spiser om dagen, jeg orker  ikke å regne over det. Jeg tror heller ikke det er bra for hodet å regne på kalorier hele året, men det er selvfølgelig noe annet om man skal stille i en konkurranse. Jeg spiser nå om dagen sunn mat til jeg blir mett ? så koser jeg meg litt ekstra i helgene. Det er en fin måte å holde balansen i hverdagen synes jeg, og er absolutt det som passer meg best.

Jeg lurer litt på dette med fordeling av makronæringsstoffer. Har du en bestemt fordeling her?

Faktisk ikke. Som dete vet satte Elitetrener opp kostholdet under diett, og da har han gjort alt regningen på kalorier og markronærinsstoffer for meg. Dette er viktig under en konkurranseoppkjøring for at kroppen skal få de essensielle stoffene den trenger. Utenom diett teller jeg verken makronæringsstoffer eller kalorier, men jeg sørger for å spise sunne måltider og få i meg proteiner, fett og karbodydrater hver dag.

Hva er dine beste kilder til sunt fett?

Nå høres dette kanskje rart ut - men jeg er så glad i fett! Det vil si matvarer med sunne fetttsyrer i, og jeg kunne aldri klart meg uten. Legg merke til jeg at sier sunne fettsyrer og at jeg ikke har troen på lavkarbokosthold som spiser setersmør, rømme og fløte. Mine favoritter er egg, nøtter, laks, avocado og kokosmelk for å nevne noen.Det var det jeg rakk denne gangen! Håper dere er fornøyd med svarene sålangt - de siste av spørsmålene kommer det helt egne innlegg om :)

Vil du være med så heng på!

 Bildene over viser sceneformen min fra NM - og det er helt ærlig en form jeg er superfornøyd med selv. Jeg synes jeg så ut som en million, og koste meg veldig på scenen. Det synes jeg vises på bildene også, jeg klarte jo ikke å la være å glise fra øre til øre! I de tilbakemeldingene jeg har fått fra dommerne var de enige med meg i dette, altså at formen min var veldig bra. Men i en lineup med 20 jenter for ALLE sin form var veldig bra å du gjøre noe for å skille deg ut, du må bli lagt merke til. Og hvordan gjør du det? Jo - du har en bra sceneopptreden. For et dommerpanel er det ofte vanskelig å skille jentene fra hverandre, når alle er brune og fulle av glitter og bling. Det var der det glapp mye for min del - jeg gjorde rett og slett for lite ut av meg på scenen. Jeg har jo alltid sagt at jeg ikke føler poseringene i bikinifitness er helt "meg," som gjør at jeg kanskje holder igjen litt. Men skal jeg være med i dette gamet må jeg være god på alle områder - også på det å posere og å gi mer av meg selv på scenen selv om jeg synes det er litt kleint. Nå har jeg frem til april å øve på, før det blir Loaded Cup og Oslo Grand Prix på denne jenta. Til da skal jeg ha klart å bli mye bedre på sceneopptredenen min, just you wait ;)

I tillegg vil jeg selvfølgelig jobbe med fysikken min frem til neste konkurranse og siden det er bikinifitness jeg har bestemt meg for å satse på vil rumpe og lår stå i fokus. Jeg har også lyst på enda bedre magemuskler - så dette blir det jeg skal jobbe mest med frem mot vårens konkurranser. Akkurat nå ligger jeg i sofaen og finjusterer det nye programmet jeg har laget til meg selv slik at det blir perfekt .Jeg vet at veldig mange av dere lesere også er interessert i å forbedre akkurat de samme områdene på deres kropp - og derfor skal jeg være flink til å dele treningsprogram, øvelser og info slik at dere kan bygge booty sammen med meg! Jeg begynner med treninga mi igjen neste uke - vil du være med så stay tuned og heng dere på ;)

Kvelden i bilder

I kveld har jeg fått første lag med konkurransefarge og drukket litt vin som smakte MAGISK!
Jeg har hattt hobbyverksted på hotellrommet og plutselig fått meg glam-sko som matcher den fine bikinien min:
Jeg har kost meg masse med de søteste roomiene noen kan ønske seg:Og jeg gleder meg til å spise smågodt i morgen! Men først - skjønnhetssøvn! Natta :)

Lat lørdag

Jeg kommer virkelig aldri til å bli vant med å barbere HELE kroppen min, uansett hvor mange konkurranser jeg bestemmer meg for å delta i. Det er virkelig verdens rareste følelse å barbere magen sin, og enda verre med ryggen! Heldigvis deler jeg hotellrom med teammates Linn og Ingrid, så vi brukte hjalp hverandre inne i dusjen. Helt normal sport, ikke sant? :P

Genser fra Better Bodies og joggebukse fra MXDC, det er vel vanlig antrekk i dusjen?! Vinflaska ligger klar, den skal hjelpe meg å bli litt mykere i poseringene på scenen i morgen. Det blir så fantastisk - jkan ikke komme på sist jeg drakk hvitvin og det er jo så godt :D Husk forresten også at dere fortsatt kan klikke hjem en gratis prøvepakke med barberhøvel og to barberblad av Dorco Shai her. Kroppen min er i allefall klar for farging  ved bruk av denne nå, og jeg føler at den er klar for scenen også.  Det føles så godt å v're fornøyd med formen selv - tror virkelig det er noe som vises :) Må bare legge til et par bilder til fra gårsdagens innveiing, jeg klarte selvfølgelig ikke å la være å kjøre en funnyflex :D Ikke rart han i bakgrunnen klør seg i hodet, det er kanskje ikke sånn man skal poserer i bikinifitness? Haha!Nå ligger jeg i hotellsenga og ser livestream fra Treningsforum og lever latmannslivet med rosa sokker på. En skikkelig lat lørdag med andre ord - godt å lade skikkelig opp til morgendagen! Lakselunsjen er med fra Trondheim, men siden dette er siste dag med matbokser på en stund klager jeg ikke! Jeg skal ikke bevege meg av flekken før jeg sprayes med første lag farge klokken 1700, i mellomtiden skal jeg ligge her og kose meg med å se på alle fine atleter som konkurrerer i dag. Ønsker alle masse, masse lykke til! Vi er uansett vinnere fordi vi kom oss på scenen - alle som en :) 


Innveiing og fredagskveld

God fredagskveld! Nå ligger jeg rett ut i hotellsenga mi, strålende fornøyd med dagen. Jeg skal holde meg i vannrett stilling resten av kvelden også, så godt å bare ta livet med ro! Innveiing og registrering er over, med sko og bikini godkjent var det bare å smile til kamera. Her med fineste Lone som stiller i samme klasse som meg, utrolig mange flotte bikinijenter vi har her i landet om jeg så skal si det selv!Etterpå var det hjem og spise, ikke verdens mest spennende mat på menyen akkurat - tok det jeg fant på butikken. Kokt skinke og salat, det er vel fredagskosen sin?! Frykt dog ikke - denne jenta skal ta igjen kosen på søndag, det ligger allerede klart og venter på meg :D 


Dette blir matfest på hotellrommet etter konkurrase uten tvil! I tillegg til alt over skal jeg også selvfølgelig få plass til boller, sushi og iiiis! Åh - det blir så digg :D Smaker ekstra godt etter en god innsats - og det er jeg sikker på at jeg kommer til å gjøre. Jeg gleder meg masse og skal gi alt jeg har - kan ikke gjøre bedre enn det! Det kommer uansett til å bli kjempegøy å gå på scenen igjen, denne gangen i Oslo Konserthus. Det som også var gøy ikveld var å møte mange "kjente" fjes i virkeligheten, og at jentene faktisk er like herlige som de virker :)

Smilende med skjønne Kristine.


Team Sprettrumpe alle coachet av Elitetrener Online PT!

Vakre Jeanette var snill nok til å rette litt på poseringene også som jeg setter enormt pris på - så nå kan søndagen bare komme. Jeg er ready to go! Mangler bare litt hårfjerning. så det blir kveldens prosjekt. Håper dere der hjemme har en herlig fredag og at dere heier litt på alle fine atleter i helgen :)

NM her kommer jeg!

Da har dagen endelig kommet - nå er jeg straks klar for å fly avgårde til Oslo for å delta i NM :) Gårsdagen ble brukt til de siste finjusteringene, jeg fikk øvd på poseringer og rettet på de superfine neglene mine hos Bare Velvære. Jeg forlot salongen superfornøyd som alltid etter besøk hos flinke Tove, og var enda mer superfornøyd med å komme hjem til fortsettelsen av oppkarbinga mi!Det er rart hvor fort en pakke speltlomper kan forsvinne! Halvparten ble til pizza og den resterende halvparten ble den digg dessert. Brukte tacosaus og pesto på pizzaen, før jeg toppet den med grønnsaker, kokt skinke, lettere Norvegia, sukkerfri ketchup og ruccola. Så godt - så enkelt!Med dette i magen hadde jeg lyst på noe søtt, og lagde sjokofluff av eggehvitter, kakaopulver og sukrinmelis. Sammen med sukkerfritt bringebær syltetøy var det bare å rulle sammen herlighetene og jafse i seg :D Det enkle er virkelig ofte det beste!
Jeg er med andre ord full av energi etter gårsdagens matfest, og er klar for muskelfest i helga! Jeg har kofferten klar og ettersom jeg skal være igjen for å teste Oslo-livet en uke etter konkurranse er også pc pakket med denne gangen. Det vil si at jeg skal være flink til å oppdatere både blogg, instagram som @fitnessnora og facebook-siden min i helgen :)  Igjen må jeg si tusen, tusen hjertelig takk til dere som har fulgt meg på veien hit - dere har vært en drøm å ha med! Alle fine kommentarer og tilbakemeldinger jeg har fått - jeg tar med meg hver eneste en selv om jeg ikke alltid har tid til å svare hver enkelt. Det gir meg en sånn god følelse langt inn i hjerterota, og den gode følelsen skal jeg ta med meg på scenen i helga :) Flybussen venter og jeg må komme meg avgårde, sommerfugler i magen :D

Happy med hairtalk

God formiddag kjære lesere! Denne bloggjenta er så utrolig happy nå at jeg har ikke ord for det :) Hvorfor ser dere på bildet under, jeg driter i janteloven og sier det selv - bare se hvor utrolig fint hår jeg har fått! Jeg er så fornøyd at jeg har ikke ord for det, jeg er et eneste stort smil i dag :DJeg fikk jo masse konstruktiv kritikk og tilbakemeldinger fra dere etter Stavanger Open, og det var mange som kommenterte håret mitt. Derfor bestemte jeg meg for å gjøre noe med det - og kontaktet ReStyle Hairdesign for hjelp til å få håret mitt finest mulig. Der har jeg altså vært i dag, og fikk satt på extensions fra Hairtalk - som er det mest skånsomme systemet på markedet. Det er 100% naturlig menneskehår i ferdiglagde tresser som festes med selvklebende strips.Håret kan gjenbrukes, så om ca to måneder skal jeg tilbake for å justere tressene nærmere hodebunnen. Hvis jeg er flink til å stelle håret med de riktige produktene som jeg skal være flink til å gjøre, kan tressene holde i opptil et helt år. 


Før/etter

Det er jo så utrolig mye som tas i betraktning fra dommernes side når det kommer til bikinifitness - men nå kan iallefall  ingen si noe negativt om håret mitt!  Jeg skal ha det glatt på scenen akkurat som på bildene, håret er jo så fint i seg selv at jeg trenger ikke gjøre noe med det. Jeg vil si tusen takk til dere lesere også for at dere kommer med ærlige tilbakemeldinger på hva som kan gjøres bedre - jeg vil jo gjøre det best mulig i NM! Jeg har vært så superheldig å få denne behandligen sponset, men for dere som lurer på pris kommer det an på hvor mye/langt hår du trenger. Hvis du har lyst på slike extensions kan du ta kontakt med ReStyle Hairdesign her for en uforpliktende konsultasjon :) Som jeg og har fortalt dere tidligere ville ikke jeg anbefalt noe på bloggen jeg sev ikke er fornøyd med. Og det er jeg virkelig, virkelig med håret mitt nå - så nå kan helga bare komme :D Jeg gleder meg som en liten unge til å gå ut på den scenen å skinne!Strålende start på onsdagen med andre ord - det håper jeg gjelder for alle dere også!

Cardio og ny favorittgrøt!

God kveld alle sammen :) Ukens siste styrkeøkt og den siste cardioøkta før NM er unnagjort, godt fornøyd med innsatsen denne søndagen. Den siste uka før konkurranse er det optimalt å la beina få hvilke seg litt mer, og det er derfor jeg ikke gjør mer kondisjonstrening før konkurranse. Det eneste som er kjipt med det er at jeg ikke kan være på Maxpuls, jeg synes jo det er så gøy å trene der! Jeg måtte derfor utnytte det og heiv med med på en time tabata, fikk virkelig opp pulsen som alltid. En av øvelsene jeg gjorde var knebøy med sandbag på ryggen, den er ikke så tung i seg selv - men når du kjører på med mange repetisjoner blir det fort blytungt likevel!Veldig konsentrert mens jeg holder på som dere ser - og veldig fornøyd når jeg var ferdig :D Topp fra Reebok, tights fra 2XU og sko fra Inov-8.

Neste søndag blir det både smågodt og melkesjokolade  - denne søndagen må jeg nøye med sjokoladegrøten min. Men det går helt fint - jeg har nemlig funnet et ny måte å lage den helt sinnsykt god på! Først lager jeg havregrøt på vanlig måte i mikroen, det eneste jeg tilsetter er vann og english toffee steviadråper. Jeg lager grøten litt "vannete" slik at den får perfekt konsistens når jeg rører inn proteinet mitt med smak av belgisk sjokolade. Det nye jeg gjør nå er derimot å bare røre inn halvparten av proteinpulveret, mens jeg bruker resten som "saus". Ved å bare bruke litt vann, protein og sukrinmelis får du en tykk saus som du deretter heller over grøten. Helt utrolig godt - sjokoladehimmel og definitivt en ny favorittgrøt! Perfekt etter trening når kroppen trenger påfyll av protein og karbohydrater. Det kroppen min trenger nå er derimot bare å slappe helt av før jeg tar fatt på en ny og spennende uke i morgen.  Ha en fortsatt herlig søndagskveld alle sammen!

Lenkene i innlegget er sponset.

Konkurranseklar jente og konkurranse til dere!

Det er en million små ting som må ordnes før man kan delta i en fitnesskonkurranse. Som jeg har nevnt til dere tidligere må ALT av kroppshår fjernes - dette er faktisk ekstremt vitkig. Hvis hårene ikke er fjernet vil ikke konkurransefargen sitte fint, og dommerne kan trekke en utøver ned for dette. Nå som jeg har jobbet så lenge og målrettet mot NM er det uaktuelt for meg å la en ting som hårvekst trekke meg ned. Derfor bruker jeg nå mot Norgesmesterskapet barberhøvler fra Dorco Shai som faktisk en verdens første damehøvel med seks barberblader. Disse høvlene er supereffektive og sørger for å få med seg ethvert lite hår - og passer derfor perfekt for meg nå rett før konkurranse!

Konkurransen er annonsebasert. 
Uka før konkurranse må huden også skrubbes og deretter barberes - før jeg kan legge meg med myke og hårløse legger i favorittøflene for å slappe av i senga. Hvis du også vil prøve Dorco Shai kan du bestille en gratis prøvepakke med to barberblader, helt uten å betale for det! Du trenger bare å klikke her - så får du denne råååsa og lekre høvelen rett hjem i postkassa som redning for hårete høstlegger.


Nøye hårfjerning er et av tiltakene jeg gjør for å bli enda finere på scenen frem mot NM, og jeg har i tillegg bestemt meg for å drikke litt hvitvin før jeg går på scenen. Dette er for å myke opp bevegelsene mine slik at jeg ikke blir så stiv, bevegelsene skal være myke - akkurat som leggene mine etter barbering :) Til slutt har jeg en konkurranse til dere hvor dere kan vinne et helt års forbruk av Dorco Shai! Alt du trenger å gjøre er å bestille prøvepakken og deretter legge igjen epost og navn i kommentarfeltet under. Da vil du bli med i trekningen om et år med hårløse legger :) Ikke nok med det, i tillegg kan du vinne disse velværeproduktene samtidig:


Alt du altså trenger å gjøre er å bestille en gratis prøvepakke som du kan gjøre ved å klikke her. Nå skal jeg ta med meg den hårløse kroppen min for å øve enda mer på poseringer, de skal perfeksjoneres den siste uka. Ha en fin søndag og lykke til i konkurransen alle sammen :)Posedown

God morgen! Jeg er tidlig oppe for å lage dagens lunsj før jobb, matboksen er alltid med :) Ingen unnasluntring nå, det er jo tross alt ikke mange dager igjen til NM. Det er akkurat en uke til jeg flyr til Oslo nå, og jeg gleder meg utrolig mye. Jeg skal faktisk være igjen i Oslo en hel uke etter konkurranse for å jobbe der, blir gøy å teste ut livet i hovedstaden! Før den tid er det mye som skal ordnes frem mot NM, blandt annet må jeg bli bedre til å posere. Bare ved å gjøre små justeringer blir helhetsinntrykket så mye bedre, og det merker jeg utrolig godt allerede. Synes jeg har blitt mye flikere og gleder meg til å vise det frem til dere neste helg.  Jeg øver altså en hel masse - og her er noen bilder fra sist poseringstrening med den fineste teamjenta Linn.Viktig å smile til speilbildet :)

Lunsjen jeg har stått opp tidlig for å lage blir akkurat den samme som i går - men det gjør meg ingenting fordi den er så utrolig god! Røkt laks, ferske grønnsaker og kalorifri dressing fra walden farms. Ikke bare er det godt, men også utrolig enkelt. Gleder meg allerde til å spise den om noen timer, matvrak som jeg er! Nå må jeg komme meg avgårde, ukens siste arbeidsdag står for tur. Ha en herlig fredag alle sammen, nå er det straks helg :DVideo fra finalen, fornøyd & fokusert!

God tirsdagskveld :) Jeg sitter i sofaen og har nettopp spist en stor skål havregryn etter treningsøkta mi på Club Fitness. Mens jeg spiste den har jeg sett gjennom videoen fra helgens finale, man får jo ikke sett noen verdens ting backstage! Veldig gøy å se hvordan alle de andre klassene gjorde det også synes jeg. Det jeg brukte mest tid på var selvfølgelig å se gjennom bikinifitness, og spesielt da min egen sceneopptrenden. Helt ærlig er jeg 100% fornøyd med formen - jeg synes selv at jeg i samarbeid med coachen har truffet den perfekt! Det jeg derimot ser at jeg må jobbe mye mer med er min egen sceneopptreden. Det vises veldig godt på videoen at jeg blir anonym i forhold til de andre jentene, så jeg må rett og slett gjøre litt mer ut av med på scenen. Som jeg har nevnt tidligere føler jeg ikke helt at poseringene i bikinifitness er helt "meg" og det er nok derfor jeg faller litt tilbake. Så nå skal jeg legge BORT den tanken, og heller tenke at jo - dette er virkelig rett for meg! Slippe meg litt mer løs og få litt mer flyt i bevelgelsene mine til NM så blir jeg nok enda bedre :) Det jeg synes er positivt med min egen sceneopptreden er at det virkelig vises hvor godt jeg trives med å stå på scenen igjen - klarte jo ikke annet enn å glise fra øre til øre hele tiden :) Treningsforum har filmet finalen og den har jeg lagt ved under bildene slik at dere også kan se - spol frem til 01:39 for å se min klasse, og mer enn gjerne legg igjen en kommentar om hva du synes jeg kan gjøre bedre til NM :) Nå skal jeg kle på meg og komme meg ut i regnet, cardio coming up! 100% fokus de neste ukene - jeg kjører på!


 

 

Helgen i bilder

Hei dere :) Her kommer helgen i bilder, steg for steg slik at dere får mer innblikk i hvordan en fitnesskonkurranse foregår. Fredag var det klart for første lag med farge før registrering og innveiing med alle atletene som deltar i konkurransen. Der får alle sjekket vekt, høyde, og at bikinier og sko passer med reglementet. Under ser dere meg og Veronica som venter i laaaang kø :) Etter registreringen fikk jeg innvilget et par glass rødvin av coachen da det tørker ut kroppen litt, drakk dette på hotellrommet i badekåpa mi. Ekte fredagskos!

Så var den store dagen endelig kommet - og etter siste lag med farge kom jeg bak scenen rundt kl 11 og la meg ned på matta mi. Mange lurer på hva vi spiser selve dagen, og her ser dere i allefall matboksen min med masse ris, grønnsaker og karbonadedeig. Spiste jevnt fra boksen utover dagen sammen med å drikke vann - ikke mer hokuspokus enn det!

Til til litt posering og harryflexing mens vi venter. Øverst ser dere hele bikikiteamet som Kaliber stilte med, og hele 5 jenter gikk til finale. Under flexer jeg med fineste Linn som vant sin klasse - jeg er så stolt av den jenta! Ca. 30 minutter før vi skal på scenen spiser jeg noen riskaker med nugatti og peanøttsmør for å få inn ekstra karbohydrater som fyller ut musklene og energi før showtime. Fornøyd sa du!?

 Etter litt lett oppvaming med strikk desiste 15-20 minuttene før vi går på varmer jeg lett opp med strikk for å få litt pump. Så er det bare å gå ut og smiiiiile :D I min klasse var det 20 fantastisk flotte jenter, jeg kunne nesten ikke tro det da jeg fikk beskjed om finaleplass! Selv om jeg fikk beskjed fra flere om at jeg var videre trodde jeg ikke på det før jeg gikk ut og sjekket listen selv - og ble sp utrolig glad for at jeg hadde gått videre :)

Storfornøyd med 4.plassen min og ikke minst storfornøyd med at jeg hadde gode venninner i salen som heiet på meg og bakte BOLLER til frøken bollelsker :D Det gikk ned noen boller på høykant før vi lagde hjemmelaget pizza - konkurransen var over så sent at pizzaen ikke var klar før 12. Men så god som den var var den verdt å vente på! Ferdig speltbunn fra NÅ som finnes i kjøledisken med veldig bra næringsinnhold toppet med karbonadedeig, pesto, tomat, fersk sopp, mozzarella, serranoskinke og ruccola. Dressing lagde jeg av mager kesam, presset hvitløk og avocado. Så sinnsykt godt - jeg spiste nok fler biter enn de andre til sammen, haha! Veldig god mat i veldig gost selskap var virkelig en perfekt avslutning på en lang og innholdsrik dag.

Det var selvføgelig plass til litt ekstra i dessertmagen selv om jeg var stappmett på pizza - og denne store skåla glei lett ned! Når du blander den beste isen med den beste sjokoladen og topper det hele med cashewnøtter kan det jo ikke bli annet enn bra ;) Kom sent i seng men var likevel tidlig oppe for å nyte en bedre frokost på hotellet! Det var fineste Linn også, og vi koste oss med flere runder god mat. Det samme gjorde mange andre som hadde konkurrert - det vistes godt på fatene hvem som hadde vært med under helgens konkurranse og ikke! Godt for alle med litt ekstra påfyll før de siste to ukene mot NM :) Nå setter jeg straks kursen hjem mot min kjære barteby - så ønsker jeg verdens beste blogglesere en riktig god søndagskveld! 

Backpose og kveldskos

Det er så mye å tenke på når det kommer til poseringene - alt fra hvordan håret skal ligge, hvordan beina skal stå, hvor mye du skal svaie i ryggen og hvordan du skal ha hendene. Jeg øver litt hver eneste dag nå frem mot konkurranse for å få det til å sitte - så forhåpentligvis gjør jeg det jeg skal i helgen :) Jeg hadde jo spisedag i går av alt i verden hadde jeg faktisk lyst på en "vanlig" norsk kveldsmat - så da gikk jeg for det også. Rugsprø med kokte egg, cottage cheese, syltetøy, makrell i tomat og kaviar er så utrolig godt, og ikke minst sunt og enkelt. Et par norske epler og druer fikk jeg også plass til før det ble fullt både på tallerkenen og i magen. Norske epler er så gode synes jeg - så crispy og syrlige i forhold til de importerte, namnam :) 

I dag er det back to basics med dietten - men litt kveldskos må til likevel. Te med noen dråper vaniljestevia er en gjenganger, og jeg er spesielt svak for alle de gode smakene til pukka. Personlig synes jeg det er ufattelig godt med en skvett mandelmelk i teen min, men det er slike ting jeg kan unne meg igjen etter dietten. Det er i allefall et lite tips for kveldskos til alle dere - det gjør godt med noe som varmer nå som høstmørket setter inn. Ha en fin tirsdagskveld kjære lesere :)
 

Practice makes perfect

God lørdagskveld! Her kommer et lite bildedryss fra posering med de fineste teamjentene mine fra forrige søndag.  Litt har skjedd med formen siden den tid synes jeg selv - men nå begynner jeg virkelig å nærme meg den formen jeg ønsker å ha på scenen. Man skal jo ikke være for hard i bikinifitness - da blir man dømt ned. Det er derfor en fin balansegang mellom hvor rippa og hvor soft utøverne skal være - det hele blir til syvende og sist bestemt av dommerpanelet. Jeg vet iallefall at jeg har gjort mitt beste - så får dommen bare komme :)Nå gleder det bare å øve, øve, øve slik at alt går på auopilot til selve dagen. Det blir nemlig ikke mye tid til å tenkte mens man er ute på scenen med spotlighten på! Det er ikke mye lørdagsgodt her i gården, men jeg kan iallefall tipse om at jeg har fått en ny favorittsmak når det kommer til BCAA. Cherry smaker helt seriøst som bruspulver - i dag drakk jeg tre drikkeflasker under den lette beinøka mi bare fordi det smaker så utrolig godt :) Nå skal jeg komme meg til sengs, kroppen trenger ro og hvile for å hente seg igjen. Helt sykt å tenke på at det er akkurat en uke til jeg står på scenen i Stavanger igjen - og at det allerede har gått to år siden jeg sto der sist. Tiden flyr! God natt og god lørdagskveld alle sammen :)Must-haves til beinøkt for min del er belte, BCAA og råååsa drikkeflaske fra sponsor X-life.

Crazygirl posedown og enkel kost

Mandagsmorgen betyr ny uke med nye muligheter! Dette er den siste uka med knallhard trening før konkurranse, justerer treningsmegden litt ned den siste uka før Stavanger Open så nå er det bare å kjøre på. Ikke bare med trening, men også med terping på poseringer. Sceneopptreden er også en stor del av dommernes bedømming - og derfor brukte jeg søndagskvelden på å posere med de fine teamjentene mine. Det begynner å sitte nå - men det nå fortsatt øves en del i speilet for å perfeksjonere bevegelsene. For min del må jeg prøve å øve det inn sånn at det går på autopilot - det blir liksom ikke så mye tid til å tenke på scenen!


Her ser der front- og back pose i tre forskjellige høydeklasser. Med mine  ruvende 159 centimeter over bakken stiller jeg i den laveste klassen, som er  -163 cm. Veronica stiller i -168  cm og Eileen stiller i +168 cm, og alle tre klassene har mange påmeldte jenter. Ingen tvil om at bikinifitness har blitt veldig populært, og jeg gleder meg veldig til å se alle jentene som skal være med. Posering er faktisk mer slitsomt enn man tror, det er tungt å holde de over lengre tid. Derfor følte vi for å riste litt løs etter all terpinga, og kjørte crazy style posedown - viktig å ha det litt gøy mellom slagene!

Det er litt dårlig med matbilder for tiden, rett og slett fordi kostholdet mitt er utrolig enkelt om tiden. Gårsdagens lettvinte middag ble en pakke kokt skinke stekt med grønnsaker - med litt ketchup på toppen smaker det faktisk ganske så godt. Jeg er litt mindre kreativ om dagen og trenger løsninger som går så enkelt som mulig. Selv om middagen i går ikke var så v erst innrømmer jeg glatt at skåla mi med havregrøt som jeg spiste etter trening var en million ganger bedre. Med masse sjokoladesaus og Sukrin Gold er det bedre enn godis for et dietthjerte!

Jobben kaller før styrketrening og Maxpuls venter i kveld - finfin start på uka. Start din sporty du og :D

Stolt av rå dagsform, anti-jante og dagens beinknusing

Jeg har vært litt reservert mot å legge ut formbilder her på bloggen, og heller lagt ut mange av de på Instagram. Grunnen til det har rett og slett vært at på bloggen kan man jo være anonym, og da er det så mye lettere at det kommer negative kommentarer. Men nå tenker jeg at hva smålige anonyme mennesker kommenterer skal vel ikke påvirke hva jeg velger å blogge?! Derfor kommer det er par bilder under, og jeg er faktisk skikkelig fornøyd med fremgangen min for tiden. Jeg er stolt av meg selv for det jeg har klart å oppnå, og synes selv at jeg hadde en rå dagsform i dag! JA - jeg synes det er fint med muskler, JA - jeg digger å ha blodårer på magen, skuldre og i panna og JA - jeg driter i janteloven. Jeg har jobbet knallhardt på trening, fulgt matplanen min til punkt og prikke og gjort cardioen min, og da kommer også resultatene. De må nemlig jobbes for! Vi er så heldige at vi kan forme kroppen akkurat slik vi vil - og helt ærlig synes jeg at min egen kropp er kjempefin. Derfor smiler jeg på bildene , jeg er nemlig en stykk fornøyd jente :) Sånn - da fikk jeg sagt det og!


    

Happy flexejente i tights fra Better Bodies og sports-BH fra Craft. (sponsede lenker)

Over til noe helt annet, jeg hadde en helt sinnsykt bra beinøkt sammen med Elisabet i dag. Denne dama leker ikke trening, og jeg er sikker på at hun kommer til å gjøre rent bord under høstens konkurranser i bodyfitness. Jeg klarte knapt å gå da vi var ferdige, og det er ingen tvil om at beina mine fikk kjørt seg!  Akkurat nå ligger jeg langflat i sofaen, beina skal få slappe av og gro litt etter denne økta:

Beinpress 10 x 10

Frontbøy med stopp 3 x 6, i supersett med 

Utspark 3 x 10

Sumosquat 3 x 8, i supersett med

Strake markløft 3 x 10

Stående beincurl 2 x 8, i supersett med

Liggende beincurl 2 x 10

Spiste velfortjente riskaker med sjokoladeprotein etter økta - gjett om kroppen trengte påfyll! Vel hjemme var jeg fortsatt skjelven i beina og lagde lunsj med engang for å gi kroppen enda mer energi. Lunsjen min er uten tvil favorittmåltidet mitt på diett, en stor salat med røkt laks er en sikker vinner. Det er så utrolig enkelt også, tar maksimalt 5 minutter å lage dette herlige måltidet. Diettlivet er ikke så aller verst likevel ;)
Nå er jeg god og mett, og skal bare nyte livet resten av denne lørdagen. I morgen venter en fotoshoot som jeg gleder meg veldig til, i tillegg til diettens første spisemåltid. Skal gjøre innkjøpene i dag, det blir iallefall speltlomper, banan, cottage cheese og bær som havner i handlekurven, så får vi se om jeg får cravings på noe annet digg også. Det kommer til å bli så magisk! En fantastisk lørdag ønskes alle dere også - make it a good one :)
 

Ukens treningsplan, posering og glitterbikini


Hva synes dere om bikinien min? Jeg for min del falt pladask med engang - gleder meg sånn til å stå på scenen i denne glitrende herligheten! Det kommer til å bli så gøy, kjenner at jeg gleder meg som en liten unge til å prøve ut en ny klasse. MEN - først er det mye som skal skje. Ikke bare når det kommer til å bli bedre på poseringer men også med kroppen.  Etter helgens formsjekk med coach Robert var dommen klar - jeg må gi 120% de neste ukene for å komme i optimal sceneform. Overkroppen min begynner å bli bra, men det er fortsatt mye som henger igjen på bena. For å få bukt med det skal jeg virkelig sette inn det ekstra giret fremover! Jeg er klar for å gjøre what it takes, fordi det er så godt å gå på scenen og vite at du faktisk ikke kunne gjort noen verdens ting bedre. Den følelsen vil jeg ha om 5 uker, og derfor har jeg laget en plan for hvordan treningsuka mi skal se ut. Med en plan blir alt så mye lettere å gjennomføre, det er bare å gjøre det som står på lista. Jeg har allerede jogget ca 50 minutter rundt den fine Nidelva og sitter i skrivende stund med en kaffekopp i hånden og gjør meg klar for jobb. Når jeg ser på planen under må jeg bare smile - for en fin treningsuke da gitt :)

 Det er ikke bare treningen som må planlegges - matbokser i kjøleskapet gjør også hverdagen uendelig mye enklere. Jeg er litt lat av meg på matfronten for tiden og orker ikke lage meg mat hver eneste dag. Derfor stekte jeg i går maten min for de neste 3 dagene, laks, kylling og torsk ligger i boksene og tunfisk ved siden av. Grønnsaker føler jeg ikke holder seg å bra i kjøleskapet derfor kutter jeg salat om morgenen før jobb. Da har jeg en digg matboks ferdig på under 5 minutter, det rekker alle på morgenkvisten :) En annen fin overraskelse denne mandagsmorgenen var at Shape Up kom ut hvor jeg er med. Veldig gøy å se seg selv i bladet - spesielt når artikkelen var så fin.Jobben kaller - ha en sporty start på uka alle sammen :)

Poseringstrening og eye on the goal


God mandagsmorgen! Bildene over er fra gårsdagens poseringsrunde med fine Eileen og Veronica. Poseringer er veldig viktig i fitness, du kan ha den beste kroppen men det hjelper lite hvis du står helt feil. Det handler om å finne ut hvordan man skal presentere seg selv på best måte - man har tross alt bare et par minutter forran dommerpanelet for å vise frem hva man har jobbet så hardt for de siste månedene! Jeg er ikke verdens beste på poseringene i bikinifitness enda, men det skal terpes fremover! Med 7 uker igjen til konkurranse er det bare å sette inn det ekstra giret på alle områder fremover - ingenting å holde igjen på nå!

I går hadde jeg treningsfri benyttet muligheten til å gjøre cardioen min ute i sola. 60 minutter powerwalk ute i sola med herlige Linn som også er med i Team Kaliber og skal stille til høsten. Det er så mange fine jenter i teamet og det er veldig godt å ha noen å gå cardio og posere med. Middagen ble enkel og rask - stekte karbonadedeig med kokosmelk og krydder, kuttet opp salat og serverte med speltlomper. "Brusen" ved siden av er Fun Light med kulsyre - jeg drikker flere liter av dette hver dag. Det er jo så godt :) Super måte å få i seg masse væske nå på sommeren å lage brus med Sodastream, jeg er iallefall superfornøyd med min!

Det er mandag, det er ny uke med nye muligheter! Jeg har flyttet i helgen og skal prøve ut et nytt gym rett ved leiligheten for første gang - gleder meg! Jeg skal inn med 5 styrketreninger, minst en crossfitøkt og to intervalltreninger i tillegg til noen joggeturer denne uka. Konkurransene er ikke langt unna, og jeg skal kjøre knallhardt på for å komme i best mulig form. Begynner i dag med joggetur etter jobb og en styrkeøkt på mitt kjære Kaliber senere på kvelden. Alt ligger til rette for en knallstart på treningsuka med andre ord - det gjelder å holde fokus på målet! I can, I will. Ha en sporty start på uka alle sammen! 

Formbilder og innblikk i dietten


God morgen! Jeg er ferdig med dagens cardio, i dag ble det ca 50 minutter jogging ute i skogen. Hjemme knipset jeg noen usminkede og svette bilder av formen i speilet i hotpants fra Better Bodies som du kan finne her. Det går sakte men sikkert fremover - det er viktig å huske at all fremgang ER fremgang. Kroppen reagerer ikke alltid som vi vil, men da er det ekstra viktig å ikke gi opp. Så om du skulle føle at prosesen går sakte - ikke gi deg, ikke triple cardiomengden og mest av alt ikke glem hva du jobber for! Jeg for min del gjør en eller annen form for cardio hver dag, og jeg liker å variere på det. Ved lavere intensitet som rask gange vil jeg kanskje gå en time, ca. 45 minutter og intervaller rundt 20-30 minutter. I tillegg til de 5 styrkeøktene mine i uka er det all treningen jeg gjør - og det er vel ikke uoverkommelig? Poenget mitt er at du ikke trenger å tilbringe hele livet inne på gymmet for å komme i god form, kvalitet over kvantitet! 

Samme prinsipp følger jeg for måltidene mine - jeg spiser tre store måltider hver dag i tillegg til shake og riskaker/rosiner etter trening. Under ser dere noen måltidseksempler for å få innblikk i dietten min. Jeg spiser dagens første måltid ca. klokken 12 og dagens siste mellom 8-10, alt etter hva jeg rekker. Jeg kutter ikke ut noen næringsemner, men har en fin balanse mellom de.

Kokte egg, salat og kesamdressing

Havregryn, sjokoladeprotein, banan og cottage cheese toppet med sukrin gold

Karbonadedeig, ris, avocado og salatBærfluff av mager kesam og jordbær, toppet med eple og banan

Taco med karbonadedeig, grønnsaker og speltlomperMed andre ord, diettmat er MYE mat, det er sunn mat og det er digg mat. Ingen grunn til å klage med andre ord! Så spis maten din, tren hardt og resultatene vil komme. God treningsøkt i dag!

Form og fôr


Camo tights finner du her.

Dagsformen etter endt trening foreviget i speilet på bildene over :) Det kommer seg sakte men sikkert, og jeg synes det er kjempegøy å være i gang med oppkjøringen. Det er absolutt ikke noe jeg opplever som mas eller pes, hadde det vært slik hadde mye av poenget vært borte for min del. Hobbyer er jo noe man har fordi det er gøy og gir glede i hverdagen. Jeg er jo generelt treningsfanatiker, men det er så mye mer motiverende og gøy når man har et mål og jobbe mot :) Jeg startet dagen med en joggetur, både jeg og Ayla har litt dårlig kondis for tiden så det holdt med 40 minutter. Deretter gikk ferden til Kaliber for å en styrkeøkt med fokus på rygg, i tillegg til lett bakside lår og bryst. Rett etter trening ventet shake og riskaker før jeg dro hjem for å lage enda mer mat. Matvrak sa du? Jeg jobber senvakt i dag og lagde derfor stor og god fredagstaco som jeg SKULLE legge i veska før jeg dro på jobb...... men boksen ble igjen på kjøkkenbenken og dette ble fredagsmiddagen i stedet. Ikke like like fancy - men godt dette og! Enkel middag gikk iallefall fort ned, og ga meg tid til å bruke matpausen til blogging. Det er vel en mening med alt! Jeg kan i allefall kose meg med tanken på at matboksen venter hjemme, og heldigvis spiste jeg en stor og god lunsj før jeg tok fatt på arbeidsdagen. Omelett med egg og grønnsaker i tillegg til en salat ved siden av, nesten så jeg må gå til innkjøp av større fat! Ha en finfin fredagskveld alle sammen :)


Formen, syke sprinter og poseringstrening

Det er søndagskveld og den første uka på diett er over. Den har gått helt supert, jeg spiser mye god mat og kommer sakte men sikkert inn i styrketreningen igjen. Dagen i dag startet med en formsjekk med coachen som konstanterte at det har gått i riktig retning siden jeg kom hjem fra tur. Ingen endringer i dietten ettersom jeg er i rute, men det ble gjort et par endinger på treningsfronten. La til/endret noen øvelser på styrkedagene og jeg skal begynne å gjøre cardio nå. Da passet det perfekt at fine bodyfitnessjenter fra Kaliber skulle trene sprint intervaller i dag! Til og med slitsomme intervaller i regnet ble koselig når en har gladlakser rundt seg :) Sprint intervallene ble gjennomført slik

10 x 60 meter med 60 sekund pause mellom hver

2 minutter pause

10 x 60 meter med 60 sekund pause mellom hver

2 minutter pause

10 x 60 meter med 60 sekund pause mellom hver

Etter de første 10 tenkte jeg at dette kom til å gå greit - men jeg var sykt sliten etter de siste rundene! Så er det så motiverende å løpe sammen med flere - konkurranseinstinktet kommer snikende og hjelper til å øke farten litt. Totalt løper man jo bare 1800 meter, og det er en ganske motiverende tanke. Jeg mener, det er jo under 2 kilometer - og det må man jo klare! Som dere ser pustet jeg tungt da jeg krysset mållingen den siste gangen: Helgetacoen ventet på meg hjemme etter løpinga - ingen helg uten! Karbonadedeig, salat, stekt sopp og rødløk, avocado og speltlomper smakte virkelig ikke feil. Jeg krydrer med hvitløkssalt, cummin, chili og paprikakrydder for å få smak tilnærmet tacokrydder. Det er litt sukker i ferdigmixene fra butikken - derfor bruker jeg ikke det på diett. Til vanlig er det selvfølgelig helt i orden, det er snakk om så lite at det ikke spiller noen stor rolle :) Taco smaker jo alltid digg uansett, denne tallerkenen ble fort borte! Nomnom.


Med mat i magen og litt tid på sofaen var jeg klar for min første poseringstrening i bikinifitness! Veldig, veldig annerledes enn i bodyfitness - så dette må virkelig trenes på for min del. Heldigvis gjør øvelse mester, så det er bare å terpe de neste 10 ukene. Heldigvis får jeg opplæring av den råe bikinijenta Veronica Dalsnes, både rumpa og poseringene hennes er til å dø for! Håper på å bli like god en dag, da er det ingenting annet en trening, trening og atter trening som gjelder. Ingenting kommer nemlig av seg selv! Jeg er i allefall klar for å legge ned all den treninga som trengs - motivasjon og treningslysten er på topp :) 
Team sprettrumpe :D

Nå skal jeg legge meg velfortjent ned på sofaen og slappe av resten av kvelden, lade opp til ei ny uke med nye muligheter!

Formbilde & ompakking

Her er formbildet mitt som lovet :) Helt grei ferieform, det setter sine spor på kroppen å reise i fem måneder! Jeg har mye jobb å gjøre i månedene fremover, og det gleder meg masse til. Ser veldig frem til en treningssommer hjemme i Norge - det er jo dette jeg elsker å holde på med! Blir gøy å se forandringene på kroppen min de neste 108 dagene. Bort med fett og frem med muskler :)

Vi er nå i Costa Ricas hovedstad, San Jose som er siste stopp i dette landet. Skulle ønske vi hadde tid til å se kysten også, men sånn ble det ikke denne gangen. Jeg får bare ta det igjen senere - for dette er virkelig et land jeg vil tilbake til! Neste stopp er nemlig Afrika og safari som begynner den 7.juni. Helt uvirkelig å tenke på at vi er i en helt annen verdensdel bare noen få dager! Derfor blir det litt roligere på bloggen i tiden fremover, antar det er dårlig med tilgang til nett i jungelen. Jeg skal likevel gjøre mitt beste på å oppdatere, så finner dere meg på instagram som @fitnessnora også :) Antar det blir dårlig med valgmuligheter på mat i jungelen også, derfor utnytter jeg de siste dagene her i sivilisasjonen til det fulle.

Havregryn, melk og egg er alt du trenger for å lage en skikkelig god pannekake! Spiste min etter trening med gresk yoghurt, eple og banan ved siden av. NOM :) Det er vinter i Afrika, og jeg skal derfor så smått begynne med ompakking av ryggsekk for siste gang på turen. Jeg er virkelig ikke vant til minusgrader lenger, men nå er det bare å stålsette seg! Så rart å tenke på at vi snart er hjemme, heldigvis skal jeg oppleve mye før den tid. Nå skal jeg komme meg i seng og være klar for å utforske San Jose videre i morgen. Natta :)

Desember, adventskalender, bein og bootyGod lørdagskveld alle sammen :) Jeg har ikke postet formbilder på leeenge, men her kommer i allefall 1.desember-formen på underkroppen! Jeg har trent MASSE bein for å øke volumet, og det synes jeg at jeg har lykkes ganske så bra med. I allefall har jeg større booty nå enn jeg hadde tidligere, og det er jeg selvfølgelig superfornøyd med :) Formen kommer seg - men fortsatt noen kilo vinterpels som skal av før jeg reiser! I dag var det klart for beinøkt, men etter en lang dag på jobb og lite søvn var jeg ikke helt motivert for kjøre det som sto på planen. Da byttet jeg heller ut en del øvelser slik at økta ble mer lystbetont, viktig å tenke på dagsform og treningsglede! Dagens økt så slik ut:

Knebøy 3 x 6

Beinpress 3 x 10

Bulgarsk utfall med manualer 3 x 12

Hip-thrust 3 x 10

Good mornings 3 x 8

Sumosquat 3 x 8


Dette ble påfyll etter trening, riskaker med troponin blandet med mager kesam og banan på toppen. DIGG :) Jeg skulle egentlig vært på Kaliber sitt julebord i kveld, men så er det en gang sånn at døgnet ikke har nok timer! Klokka står på ringing 07.00 imorgen tidlig, jobben kaller. Jeg trøster meg med tanken på at det er 1 måned igjen til jeg reiser - og da skal jeg jo ha 6 mnd ferie!! :) Vet det kan være litt lenge mellom innleggene mine noen ganger, men hvis dere skulle savne meg er jeg på instagram som Fitnessnora og facebook-siden min finner dere her. Dagens reklame for meg selv :DDet har jo ikke bare vært pes å starte desember, jeg startet med litt me-time på benken hos Elin. Gikk som alltid superfornøyd ut døra - det er så god følelse :D Nå er adventstiden er endelig her og jeg er så heldig å ha fått to pakkekalendere i år :D Kan jo ikke være dårligere enn at jeg deler litt med mine kjære lesere også, og hver søndag vil jeg dele ut to gavekort på 500 kr fra X-life :) Så det er bare å følge med i morgen, i tillegg til gavekortene lover jeg å legge ut en supergod oppskrift på kjeks! God natt så lenge, klem fra arbeidsjernet!