hits

Søtpotet- og kyllingpai

18.01.2018 - 21:11 Én kommentar

Det er kanskje for sent å lage denne nå, men dette er virkelig en oppskrift dere bør lagre. Søtpotet- og kyllingpai er ikke bare godt, men metter lenge og inneholder en hel masse gode næringsstoffer som kroppen din trenger. Proteiner, gode karbohydrater og fett i ett og samme måltid som smaker fantastisk. Her starter du med å lage bunnen, da trenger du følgende ingredienser:

750 g søtpotet ♥ 200 g siktet speltmel ♥ 2 egg ♥ salt og pepper

 

Kok søtpoteten og fjern skallet. Mos den med stavmikser, slik at du får en jevn og glatt søtpotetmos. Tilsett resten av ingrediensene, og kjør med stavmikser til alle ingrediensene er godt blandet sammen. Da er paibunnen ferdig og klar til å fordeles i paiform. Den er relativt klissete, jeg bruker derfor en slikkepott for å få fyllet jevnt. Sett inn i ovnen på 200 grader i omtrent 20 minutter. Mens paibunnen står i ovnen kan du lage klart fyllet. Dette kan du i stor grad variere selv, men en klassiker i mitt paifyll er dette:

1 dl melk ♥ 4 egg ♥ 450 gram kyllingfilet ♥ grønnsaker ♥ krydder  

Stek kyllingfileten først, med krydder av ønske. Kutt opp grønnsaker, her er det brukt paprika, cherrytomater, rødløk, ruccola, hvitløk og chilli. I en bolle pisker du egg og melk, sammen med krydder. Jeg bruker stort sett salt, chili og kajennepepper. Fordel kjøtt og grønnsaker over paibunnen, før du heller eggeblandingen over. Her kan du gjerne ha litt ekstra grønt på toppen også. Sett inn i ovnen på samme temperatur i omtrent 30 minutter, slik at eggeblandingen stivner. Server gjerne med en frisk salat, så har du virkelig et godt måltid foran deg!

Dette ble dagens middag, og morgendagens lunsj. Vi skal til Røros i helgen, og jeg gleder meg allerede til å spise pai i bilen på vei oppover ♥

 

Én kommentar

From Fat To Fab

19.01.2018 kl.22:16

Den så skikkelig god ut! Har begynt å få dilla på søtpotet nå, så denne må prøves :D

Skriv en ny kommentar