hits

Stpotet- og kyllingpai

Det er kanskje for sent lage denne n, men dette er virkelig en oppskrift dere br lagre. Stpotet- og kyllingpai er ikke bare godt, men metter lenge og inneholder en hel masse gode nringsstoffer som kroppen din trenger. Proteiner, gode karbohydrater og fett i ett og samme mltid som smaker fantastisk. Her starter du med lage bunnen, da trenger du flgende ingredienser:

750 g stpotet ♥ 200 g siktet speltmel ♥ 2 egg ♥ salt og pepper

 

Kok stpoteten og fjern skallet. Mos den med stavmikser, slik at du fr en jevn og glatt stpotetmos. Tilsett resten av ingrediensene, og kjr med stavmikser til alle ingrediensene er godt blandet sammen. Da er paibunnen ferdig og klar til fordeles i paiform. Den er relativt klissete, jeg bruker derfor en slikkepott for f fyllet jevnt. Sett inn i ovnen p 200 grader i omtrent 20 minutter. Mens paibunnen str i ovnen kan du lage klart fyllet. Dette kan du i stor grad variere selv, men en klassiker i mitt paifyll er dette:

1 dl melk ♥ 4 egg ♥ 450 gram kyllingfilet ♥ grnnsaker ♥ krydder  

Stek kyllingfileten frst, med krydder av nske. Kutt opp grnnsaker, her er det brukt paprika, cherrytomater, rdlk, ruccola, hvitlk og chilli. I en bolle pisker du egg og melk, sammen med krydder. Jeg bruker stort sett salt, chili og kajennepepper. Fordel kjtt og grnnsaker over paibunnen, fr du heller eggeblandingen over. Her kan du gjerne ha litt ekstra grnt p toppen ogs. Sett inn i ovnen p samme temperatur i omtrent 30 minutter, slik at eggeblandingen stivner. Server gjerne med en frisk salat, s har du virkelig et godt mltid foran deg!

Dette ble dagens middag, og morgendagens lunsj. Vi skal til Rros i helgen, og jeg gleder meg allerede til spise pai i bilen p vei oppover ♥

 

n kommentar

Den s skikkelig god ut! Har begynt f dilla p stpotet n, s denne m prves :D

Skriv en ny kommentar

bloglovin Matprat