hits

Raw nøtte- og bringebærkake

13.07.2017 - 11:29 2 kommentarer

Jeg er ikke den eneste i vennegjengen som elsker kake, og her om dagen hadde jeg en skikkelig bakedag med Lucia. Det er så gøy å være sammen med andre som liker å lage mat, spesielt når jeg får så mye inspirasjon. For rawkaker har det ikke vært så mye av på bloggen, men så god som denne var ser jeg ingen grunn til å ikke lage det igjen. Raw betyr rett og slett at kaken ikke skal stekes, så det relativt enkelt å lage. Start med nøttebunnen, for å lage den trenger du:

250 g mandler ♥ 20 dadler ♥ En klype salt

Mandlene må være bløtlagt, gjerne la de stå natta over i vann. Hell av vannet og legg mandlene i en foodprosessor sammen med dadler og salt. Kjør godt sammen til du har en jevn masse, som du fordeler i bunnen på en springform. Gjerne bruk hendene til å trykke den ut slik at bunnen blir jevn og fin. Sett bunnen i kjøleskapet, og sett i gang med å lage fyllet som består av:

250 g cashewnøtter ♥ 2 dl vann ♥​ 4 dl bringebær 

5 dadler ♥​ 2 ss honning ♥​ 4 ss kokosolje

Her er det samme prosedyre som med bunnen, nøttene må være bløtlagt over natta og alle ingrediensene kjøres sammen i foodprosessor. Kokosoljen må smeltes før den tilsettes. Du kan selv velge hvilke bær du ønsker å bruke, vi valgte bringebær og det var utrolig godt! Det ferdige fyllet helles over bunnen, og hele kaken settes inn i kjøleskapet igjen i 4-5 timer. Vi tok oss en skikkelig langtur mens vi ventet, perfekt måte å gjøre det på i mine øyne. For å komme hjem svette til en ferdig kake som dette, det var virkelig midt i blinken ♥2 kommentarer

elisebr

13.07.2017 kl.14:15

Så god den så ut! :)

Anette

13.07.2017 kl.14:24

Det så utrolig godt ut!

Skriv en ny kommentar