Uansett om jeg et mett blir jeg stort sett alltid fysen på noe ekstra godt om kvelden. Jeg regner med at jeg ikke er alene om akkurat det, det er bare noe med den kveldskosen. Stort sett går jeg for masse oppskåret frukt og bær, men en god del kvelder blir det også sunnere bakst på menyen. Derfor står det akkurat nå et bananbrød i ovnen, og jeg klarer nesten ikke vente til det er ferdig! For å slå i hjel steketiden sitter jeg her og blogger om oppskriften til dere, for den er virkelig verdt å prøve. Jeg har delt den med dere tidligere, men en god ting kan gjerne deles flere ganger! Oppskriften ser slik ut:
3 store bananer ♥ 250 g sammalt speltmel ♥ 2 ss yaconsirup ♥ 1 dl melk ♥ 2 ss sukrin gold
2 ts bakepulver ♥ 1 ss kanel ♥1 ts vaniljepulver ♥ 1 ts salt ♥ 60 g mørk sjokolade
Start med å mose bananene med stavmikser, før du tilsetter sirup og melk. Rør godt sammen, før de tørre ingrediensene blandes inn. Til slutt hakkes sjokoladen opp, jeg brukte mesteparten i røra men sparte også litt til toppen. Fordel i ei brødform som er smurt eller bruk bakepapir i den. Sett inn i ovnen på 180 grader i ca 45 minutter, før du tar ut bananbrødet og lar det avkjøle seg på rist. Med denne steketiden blir brødet litt deigete, akkurat som jeg liker at det skal være. Hvis dere foretrekker helt gjennomstekt er det bare å la brødet stå i ovnen omtrent 10 minutter lenger. Så er det bare å kose seg, for dette er helt nydelig som kveldskos ♥
Denne oppskriften har jeg laget flere ganger og den er kjempegod! Det eneste jeg gjør annerledes er å ta vekk saltet og noen ganger putter jeg oppi litt hakkede nøtter også 🙂
Yngvild: nøtter er alltid godt oppi, det skal også gjøre neste gang 🙂