To fantastiske påskefavoritter

Det er mulig mange av dere var klar over dette allerede, men en ny verden åpnet seg for meg da mamma fortalte at gjærbakst kan heve over natta. Grunnen til at jeg ofte velger bakepulver over gjær er fordi jeg hater å vente på heving, men når deigen kan heve mens jeg sover er jo problemet borte! I dag sto vi opp til en ferdighevet rundstykkedeig, som ble til en utrolig god frokost. Dette skal jeg utvilsomt gjøre mer av, og jeg måtte bare dele denne oppskriften med dere nå i kveld. Da kan også dere stå opp til en super frokost i morgen, med grove rundstykker. For å lage disse trenger du:

5 dl sammalt hvete grov ♥ 5 dl sammalt hvete fin ♥ 1 dl sesamfrø 

3 ss margarin ♥ 1/2 ts tørrgjær ♥ 6-7 dl vann ♥ 1 ts salt 

Bland alt det tørre først, før du tilsetter resten av ingrediensene. Margarin smeltes, dette kan også erstattes av 3 ss olje. Bland ingrediensene godt sammen, før deigen dekkes til med plast og står slik gjennom natten. Del deigen opp i omtrent 20 like store emner, og trill til runde rundstykker. Stekes midt i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter. Gjerne pensle rundstykkene med egg, og topp med sesamfrø før de går i ovnen. Disse lager seg nesten helt selv, så enkelt er det altså å få til nydelige rundstykker.

I kveld har jeg faktisk enda en oppskrift å dele med dere, som like sunn som den er enkel. Her trenger du avocado, egg, ost og salami. Skrap ut fyllet i midten av avocadoen, slik at du får plass til et egg.  Klekk et egg i hver avocado-halvdel, for litt ekstra smak kan du også tilsette litt salami og paprika. Topp med ost, før du steker de på 200 grader i 15 minutter. Enkelt, mettende og en sunn liten matrett som virkelig smaker godt. 

Håper dere tester ut disse to, og at flere våkner til ferdig rundstykkedeig i morgen. Her står en ny deig klar på kjøkkenbenken allerede, og jeg gleder meg til frokost i morgen tidlig ♥

7 kommentarer
    1. Så veldig godt ut! Bare et lite tips: når du hever deigen over natta kan du bruke mye mindre gjær enn 1/2 pakke. Når jeg baker slike rundstykker bruker jeg bare 1/2 ts gjær. Bedre for magen – i alle fall min 😉

    2. Helt riktig som hun over sier med gjæren. Grunnen til at deigen skal heve så lenge – er nettopp mye mindre gjær enn i vanlig bakst. 1/2-1 tskje holder i massevis 🙂 disse avocadoene så veldig gode ut! Så en slik oppskrift på facebook, men da var det mange som hadde kommentert at varm avocado var sykt ekkelt? Hvordan blir liksom konsistensen?;D

    3. Trine: Det skulle stå en 1/2 ts gjær, ikke en halv pakke! Tusen takk for at dere gjorde meg oppmerksom på det, skal oppdatere 🙂

      Jeg synes varm avocado er kjempegodt, bruker det ofte på pizza også. Så jeg anbefaler det virkelig 🙂

    4. Kristine: det skulle stå 1/2 ts, ikke 1/2 pakke! Gikk litt fort i svingene der, tusen takk for at du gjorde meg oppmerksom på det 🙂 Oppdaterer nå 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg