Søtpotetscones

Scones er supert som frokost, lunsj eller kvelds – og dette er virkelig en av favoritt-oppskriftene mine. Jeg har delt den med dere før, men en god ting kan ikke deles for ofte. Oppskriften er enkel og full av god næring, som gjør at disse metter lenge. For å lage den trenger dere:

To store søtpoteter (ca 650 gram) ♥ 300 gram havregryn ♥ 100 g sesamfrø

3 ss mager kesam ♥ 2 dl vann ♥ 2 ts bakepulver ♥ en klype salt

Kok søtpoteten til den er myk og fjern skallet. Avkjøl og mos potetene med stavmikser massen er helt fri for klumper. Tilsett resten av ingrediensene, her brukte jeg også stavmikser for å få blandet alt godt sammen. Deigen blir litt klissete, og jeg brukte to spiseskjeer til å fordele røra på bakepapiret. Form til fire runde scones, og sett inn i ovnen på 200 grader i ca 25 minutter. Avkjøl på rist før du toppet med det pålegget du liker best. Disse smaker digg med det aller meste av pålegg som topping, det kan jeg skrive under på!



Håper virkelig dere prøver denne, og ikke minst at starten på uka har vært super!

6 kommentarer

Siste innlegg