Spicy suppe med kokosmelk og kikerter

Jeg er veldig glad i kjøtt, men en dag i uka prøver jeg å være helt kjøttfri. Jeg har blitt veldig revet med av meatfree monday trenden, en dag i uken uten kjøtt klarer faktisk alle. Samtidig åpner det for mange nye råvarer, smaker og retter på kjøkkenet, så hurra for kjøttfri mandag! Selv om sola skinner er det kaldt ute, og dagens middagstips er derfor en varm og spicy suppe. Denne suppen med kokosmelk og kikerter er full av smak og gode ingredienser, oppskriften er virkelig verdt å prøve! For å lage suppa trenger du:

en halv løk ♥ 1 kinesisk hvitløk ♥ 2 ss fersk ingefær ♥ 1/2 rød chili ♥ 400 g kokosmelk ♥ 2 ts tomatpure

400 g hermetiske tomater ♥ 1 terning grønnsaksbuljong ♥ 2 bokser kikerter (ca. 6 dl) ♥ 1 ts spisskummen ♥ salt

Brun løken i litt olje, før du tilsetter finhakket hvitløk, ingefær og chili. La det steke et par minutter før du tilsetter resten av ingrediensene. Buljongterningen blandes ut i 2 dl vann, og tilsett det hele i suppa. Smak til med krydder, og la suppa småkoke i omtrent 20 minutter. Server gjerne med litt fersk timian på toppen, og kos deg med denne nydelige høstsuppa!


Ønsker dere alle en sunn og sprek start på uka!

3 kommentarer
    1. Takk for at du deler vegetarmiddager. Jeg går ofte i de samme hverdagsmatfellene hvor jeg spiser mye av det samme. Denne suppen skal jeg lage.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg