hits

Taco- og baconmuffins

26.06.2016 - 16:09 3 kommentarer

Matmuffins er så godt, og passer helt supert som søndagslunsj. Jeg og en vennine lagde disse etter trilletur i dag, og de falt virkelig i smak. Like godt til barn som til voksne, og det beste av alt er at det er kjempeenkelt å lage. For å lage disse godbitene trenger du:

2 egg ♥ 400 g cottage cheese ♥ 100 g bacon ♥ 200 g karbonadedeig 2 dl melk

70 g fibra fullkorshvetemel ♥ 60 g havremel ♥ 1 ts bakepulver ♥ tacokrydder ost

Miks egg, cottage cheese og bakepulver med en stavmikser. Tilsett melet og melken og miks videre. Stek karbonadedeig med en halv pakke tacokrydder, resten av tacokrydder heller du i deigen. Bland godt sammen, og fordel 3/4 av deigen i muffinsformer (gjerne bruk muffinsformer av silikon) . Trykk hull i deigen med tommelen, og fyll opp med karbonadedeig. Legg litt deig over som et lokk, og topp med bacon. Hvis dere vil ha en magrere variant går det også helt fint å bruke biff- eller kalkunbacon. Muffinsene skal stekes på 180 grader i 20-25 minutter. Omtrent fem minutter før de er ferdige tar du de ut, og legger ost på toppen. Så er det bare å servere, vi fikk totalt 10 muffins av denne oppskriften.

Dette er langt i fra første gangen jeg har laget matmuffins, og tenkte å minne dere på noen gamle oppskrifter som smaker helt fantastisk. Matmuffins met søtpotet og karbonadedeig finner dere her.

Matmuffins med ost, skinke og avocado finner dere her.


Lavkarbo matmuffins med skinke og linfrø finner dere her.

Litt matinspirasjon på en søndag er aldri feil! Matmuffinsene smaker også godt kalde, og gjør seg derfor helt supert i lunsjboksen ♥

3 kommentarer

Marlene Nilsen

26.06.2016 kl.17:31

Det så farlig godt ut!

01.07.2016 kl.20:26

Selv dropper jeg mel og melk da jeg ikke tåler det. JA til proteinrike muffins!

Mari-Anne

07.07.2016 kl.12:26

De høres utrolig deilig ut, må prøve de ut en dag, men må få tak i havremel først, min faste matbutikk har dessverre ikke det, så må i en litt lenger unna.

Skriv en ny kommentar