hits

Sjokolade- & pistasjcookies

11.05.2016 - 21:38 2 kommentarer


Innlegget inneholder sponsede lenker

Etter dagens tanntrekking følte jeg at jeg fortjente noe ekstra godt denne lillelørdagen, og valget falt på hjemmelagde kjeks. Trekkingen gikk heldigvis fint, og jeg kan spise som normalt. Is med sjokolade og pistasj er noe av det beste jeg vet, og derfor tenkte jeg at den samme kombinasjonen ville være god i kjeks også. Det hadde jeg helt rett i, disse ble nemlig kjempegode! Liker du ikke pistasjnøtter kan du fint bytte de ut med andre nøtteyper, som valnøtter eller cashewnøtter. Jeg anefaler virkelig å prøve med pistasj først, for dette er en av de beste kjeksoppskriftene jeg har postet. Til ti store kjeks trenger du:

70 g smør ♥ 4 ss sukrin gold ♥  2 ss fibersirup gold ♥ 180 g havregryn ♥ 2 ss kakaopulver

2 egg ♥ 2 ss mandelmel ♥  25 g pistasjnøtter ♥  40 g mørk sjokolade

Smelt smør, sukrin gold og fibersirup i en kasserolle. Har du ikke fibersirup kan du bytte med yaconsirup, eller annen type sirup. La alt smelte, og rør godt sammen. I en bolle blander du resten av ingrediensene, og heller smørblandingen over. Hakk opp sjokolade og nøtter som du rører inn, jeg la litt til siden og la det øverst på kjeksene. Bruk to spiseskjeer til å forme røra som kjeks, og fordel på et bakepapirkledd stekebrett. Stek midt i ovnen på 180 grader i 20 minutter, og la kjeksene avkjøles på rist. Så er det bare å kose seg, hverdagskos på sitt aller beste!
2 kommentarer

Camilla Acklam

12.05.2016 kl.09:59

Disse så skikkelig gode ut! Må helt klart prøves! :)
Åå, dumt å være småsulten når jeg ser disse bildene! Hadde jeg bare hatt alle ingrediensene tilgjengelig i skapet hadde jeg nok smukket sammen dette nå, for det så veldig godt ut :-) Tusen takk for oppskriften, Nora!

Ha en fortsatt fin dag :-)

Skriv en ny kommentar