Ostesmørbrød med grønnkål

Det er mandag igjen, og hver mandag prøver jeg å spise en kjøttfri middag. Nå om dagen merker jeg at middagene må lages raskt, og i dag ble ostesmørbrød løsningen. Disse var supergode, jeg ble overrasket over hvor godt det faktisk smakte. Jeg skal ikke skryte på meg at jeg har funnet på denne retten selv, jeg hadde besøk av ei god venninne som er vegeterianer i dag og hun sto for oppskriften. Grønnkål er jo en supergrønnsak, full av vitaminer, mineraler og kostfiber. Den kan brukes til så mye, også i ostesmøbrød. Start med å fjerne grove stilker fra grønnkålen, og skyll den godt. Deretter steker du den i panna på middels varme, med litt olje, salt og pepper. På grove brødskiver fordeler du honningsennep før du legger på ost. Har du ikke honningsennep er det også mulig å bruke vanlig sennep og honning. Når det kommer til osten valgte vi  å bruke en kombinasjon av både cheddar og norvegia for å få ekstra smak. Når grønnkålen har stekt i 5-8 minutter legger du den over osten, og topper med ei ny brødskive. Sett inn i ovnen på 200 grader i omtrent 10 minutter, eller til osten har smeltet.





Så er det bare å ta de ut, del på tvers og server! En smaksbombe som ferdig i en fei, og kan spises til lunsj, middag eller kvelds. Nå skal jeg bare kose med Ulrik resten av dagen, jeg får virkelig ikke nok av den lille prinsen min

 

12 kommentarer
    1. For en herlig gutt dere har fått, virkelig nydelig var han! Grønnkål er virkelig en fin grønnsak, kan puttes i så mangt. Takk for tips 🙂 Jeg bruker grønnkål i tikka masala, for å lure inn noen grønnsaker. Det er virkelig godt og gir litt crunch, sammen med grønne linser gjør det at jeg kan halvere kyllingen. Skritt i riktig retning i det minste 🙂

    2. Er det egentlig sunt alt det du lager? Går jo faktisk i karbohydrater, her! Bare lurer altså, da jeg søker kostholdstips til deg når jeg driver og slanker meg. 🙂

    3. Victoria: karbohydrater er ikke usunt det, så det spiser jeg alltid en god del av. her har du grovt brød og ost, sunt nok 🙂 vil du ha enda mer ren mat finnes det mange alternativer i arkivet 🙂

    4. Synes det er kjempe bra at du følger kjøttfri mandag! Det gjør stor forskjell for miljløet! 😀

    5. Helt supert at du blogger så mye selv om du akkurat har fått bebis! Liker virkelig oppskriftene du har postet i det siste!

    6. Kan du lage et innlegg om sunne påleggskombinasjoner? Synes vanlig kjedelige pålegg er kjedelig, så trenger inspirasjon til gode kombinasjoner!

    7. Jeg liker virkelig det å ha en kjøttfri dag i uken. Tror virkelig alle har godt av det. Men er det noe spesielt med å ha det på en mandag? Kristine Weber har jo også dette, så jeg bare spør av ren nysgjerrighet:)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg