Saftig bananbrød med sjokoladebiter


Det er lite som slår en skikkelig bakesøndag. Det er så gøy å eksprimentere med nye oppskrifter på kjøkkenet, og ikke minst så er det jo så fantastisk å nyte resultatet etterpå. Spesielt når resultatet ble så bra som det ble i dag, for dette bananbrødet ble helt nydelig! Modne bananer kan brukes til så mye, og er en super erstatning for sukker i bakst. Det er jo så søtt og godt i seg selv, og gir et saftig resultat.

3 store bananer ♥ 250 g sammalt speltmel ♥ 2 ss yaconsirup ♥ 1 dl melk ♥ 2 ss sukrin gold 

2 ts bakepulver ♥ 1 ss kanel ♥1 ts vaniljepulver ♥ 1 ts salt ♥ 60 g mørk sjokolade

Start med å mose bananene med stavmikser, før du tilsetter sirup og melk. Rør godt sammen, før de tørre ingrediensene blandes inn. Til slutt hakkes sjokoladen opp, jeg brukte mesteparten i røra men sparte også litt til toppen. Fordel i ei brødform som er smurt eller bruk bakepapir i den. Sett inn i ovnen på 180 grader i ca 45 minutter, før du tar ut bananbrødet og lar det avkjøle seg på rist. Med denne steketiden blir brødet litt deigete, akkurat som jeg liker at det skal være. Hvis dere foretrekker helt gjennomstekt er det bare å la brødet stå i ovnen omtrent 10 minutter lenger. Så er det bare å nyte, for denne oppskriften ble virkelig god!

Lenkene i innlegget er sponset




13 kommentarer

Siste innlegg