Lørdagsmiddag: fylt søtpotet med karbonadedeig

24.10.2015 - 17:14 7 kommentarer

Søtpotet er så fantastisk godt, og kan brukes i nesten alt. Søtpoteten er faktisk en rotgrønnsak, og er full av vitaminer og mineraler. Å fylle den er fantastisk godt, og her kan  du selvfølgelig velge fyllet selv.  Jeg har tidligere laget med kylling og spekeskinke pluss en vegetarvariant som dere finner ved å klikke på lenkene. Jeg er inne i en periode hvor jeg er ekstremt glad i karbonadedeig, det har vært middag nesten hver dag de siste ukene. Denne lørdagen er ikke noe unntak, og derfor ble det fylt søtpotet med karbonadedeig i dag! Fremgangsmåten ser slik ut:

- Vask og prikk hele søtpoteten med en gaffel. Bak i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter, eller i mikroen i 5-10 minutter. La de avkjøle seg litt, før du deler i to og skraper ut fyllet.

- Stek karbonadedeig sammen med krydder du liker. Tilsett grønnsaker, her har jeg brukt paprika, tomat, rødløk og mais.

- Mos fyllet fra søtpotetene og bland inn det ferdigstekte kjøttet og grønnsakene. Fordel i søtpotetene, og topp med ost. Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter, eller til osten har smeltet.






Gjerne server med en god salat og hvitløkskesam, så har du virkelig et sunt og godt festmåltid!  Håper dere nyter lørdagskvelden ♥

7 kommentarer

Anonym

24.10.2015 kl.18:16

Det så knallgodt ut! - Som alltid!

Er det sånn at du spiser hele poteten med skallet ogsånn, eller er den bare en slags skål til fyllet du har i?

Litt flaut spørsmål, men jeg bare lurte så fælt, hehe ;)

Emilie

25.10.2015 kl.03:50

Søtpoteter er ufattelig godt :) Spesielt bakte :)

Kathrine Louise

25.10.2015 kl.09:12

Dette så jo faktisk veldig godt ut! :D Jeg har aldri prøvd å bakt søtpotetene. Mulig det må testes ut i fremtiden :P

Kristin Antiveros

25.10.2015 kl.11:40

Perfekt for en søtpotet-mums som meg, haha! ;-) Det der skal jeg prøve, takk for tipset. Du er så flink og inspirerende :-)

Camilla

27.10.2015 kl.20:27

Prøvde oppskriften i dag, men klarte ikke å få ut innmaten på en grei måte. Potetene virket ikke ferdig etter 35 min, tok de 15 min til, men fortsatt ikke ferdig.

Har du noen tips/gode råd?

Fitnessnora

27.10.2015 kl.20:52

Camilla: Så merkelig, kanskje dine søtpoteter var mye større og derfor trengte lengre steketid? Det med å prikke hull i hele søtpoteten med gaffel er også viktig :)

Benedicte

03.11.2015 kl.22:58

Bruker du vanlig eller mager kesam? Hvordan lager du hvitløkskesam? Skal absolutt prøves - så veldig godt ut:-)

Skriv en ny kommentar

hits