Når ting ikke går helt som planlagt


Dette skulle bli dagens kveldssnacks, og jeg gledet meg som en liten unge til å spise de. Jeg så bilder av eplechips på Facebook og ble utrolig inspirert til å lage mine egne. Jeg skar så tynne skiver jeg klarte, strødde på rikelig med sukrin og kanel og satte de i ovnen. De ble mislykket for å si det sånn, de ble bare slappe og absolutt ikke slik de skulle. Jeg hadde så utrolig lyst på noe sunt og søtt ikveld, og ble rimelig irritert på eplechipsene som ikke ville samarbeide med meg. Derfor bar det rett på butikken, hvor sjokoladefristelsen ble for stor. Jeg pleier å ha en kveld i uka hvor jeg kan kose meg litt ekstra, og om det er på en torsdag eller lørdag spiller jo ingen rolle. Så da ble det sjokolade og jordbær her ikveld, på en helt vanlig torsdag. Det trenger ikke å være så ille selv om ting ikke går som planlagt heller, med andre ord 🙂 

 


 

Selv om sjokoladen var ekstremt god, så har jeg likevel lyst til å få til eplechips en dag! Så om noen av dere har tips til hvordan jeg kan få de til blir jeg veldig glad. Nå skal jeg komme meg i seng, jeg må være uthvilt til den store dagen i morgen. Vi skal nemlig på ultralyd for å se på den lille, jeg gleder meg sånn ♥

21 kommentarer
    1. Sjokolade og jordbær høres fornuftig når eplechipsene ikke ble bra. Jeg håper du får dem til slik at jeg også kan teste dem en gang (som den søtmumsen jeg er).
      Håper ultralyden blir bra i morgen.

    2. Hvilken temperatur stekte du de på og hvor lenge? Min erfaring er at temperaturen skal være lav og lang steketid 🙂

    3. En jeg bodde med laget tørket epleskiver og hun hadde de på svak varme i ovnen over lang tid med døren litt på gløtt 🙂

    4. Du må tørke eplene først Nora 😊
      Hvis eplene er ferske rett i ovnen vil de bli myke (noe som btw er latterlig godt på havregrynsgrøt 😉
      Skjær i skiver, tørkes på papir, rist eller i varmluft, for så å stekes i ovnen 👍

    5. Laget masse eplechips ifjor, tror jeg hadde samme steketid og varme, men pass på de ikke ligger oppå hverandre og avkjøl på rist så ikke det blir kondens, eller prøv også lengere steketid 😉

    6. Det der syns jeg du virkelig fortjente, og som du sier gjør det absolutt ingenting å kose seg på en vanlig hverdag! Håper det smakte godt, klem 🙂

    7. Jeg har laget eplechips noen ganger og har erfart at det tar ganske lang tid. Jeg pleier først å ta ut kjernen for deretter å skjære så tynne skiver jeg klarer. Steker dem på 50-80 grader i noen timer, helst over natta. Tror det er bedre å søte/krydre chipsen etterpå, når sukkeret smelter gjør det chipsene myke 😉

    8. Jeg lager eplechips to ganger i uka og alt du må gjøre er å skjære eplene med en kjøkkenmandolin. Da går det raskt og du får tynne skiver.
      Stek så epleskivene i en forhåndsvarm luftovn på 120 grader i 1-1/2 time (kommer an på ovnen du har). Du kan snu epleskivene når du ser at de er gyldne. Når de er gyldne på begge sider så slår du av ovnen og holder ovnsdøren lukket til ovnen har blitt kald igjen.
      Da får du garantert crispy eplechips 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg