hits

Søtpotetgrateng med kylling

18.09.2015 - 18:20 2 kommentarer

Endelig var det fredag igjen! Da er det som alltid på tide med noe ekstra godt til middag, og denne gangen har jeg en god gammel favoritt til dere. Søtpotet kan brukes til det aller meste, og denne gratengen er fantastisk god. For å lage bunnen trenger du følgende:

900 søtpotet

200 g havregryn

3 egg

Salt/pepper

Kok søtpotet eller prikk huller i den med gaffelen og ha i mikrobølgeøvnen i 10-15 minutter. Den skal bli så myk at den kan moses med stavmikser. Fjern skallet før du moser den sammen, og sørg for at det ikke er igjen noen klumper. Tilsett resten av ingrediensene og rør godt. Fordel i stor paiform/ildfastform og sett i ovnen på 200 grader i ca 40 minutter. I .mellomtiden har du god tid til å lage fyllet.


Når det kommer til fyll er det egentlig bare fantasien som setter grensene. Du kan egentlig velge akkurat hva du vil, men jeg er veldig glad i kylling og avocado sammen med søtpotet. Derfor ble det følgende 

3 egg

600 g kylling

1 rødløk

1 liten brokkoli

1 avocado

Mozarella

Stek kylling i panna sammen med krydder, jeg brukte hvitløkssalt og chili. Kutt opp rødløk og brokkoli som du tilsetter i pannen mot slutten av steketiden. Pisk egg i en bolle før du har den stekte kyllingen og grønnsakene oppi. Ta ut bunnen fra ovnen og fordel blandingen jevnt over hele. Skjær opp en avocado som du fordeler på toppen, og strør ost over til slutt. Sett inn i ovnen igjen i ca 20 minutter eller til osten har smeltet.


Server gjerne med en stor salat og hvitløkskesam til! Denne holdt til fire sultne jenter, og anbefales av alle sammen. Ha en strålende fredagskveld alle sammen ♥

2 kommentarer

Maren

18.09.2015 kl.18:22

Ser helt fantastisk ut, skal prøves:)

Cathrine Flåtten

22.09.2015 kl.09:09

Denne tror jeg faktisk jeg skal prøve idag :) takk for oppskrift

Skriv en ny kommentar