hits

Lrdag & grove pizzasnurrer

Lrdag og jentekveld, da m det severes noe skikkelig godt. Vi skal spille brettspill og lage grove pizzasnurrer, akkurat en snn kveld jeg trenger! Oppskriften p pizzasnurrene har jeg postet fr, men den er faktisk s god at den fortjener komme p bloggen en gang til. For lage deigen trenger du:

500 g siktet speltmel

200 g fibra fullkorns hvetemel

200 g havregryn

5 dl ekstra lettmelk

2 dl vann

1 pakke trrgjr

1 ss luftigere bakst (kan slyfes)

1 ts salt

Ha alle de trre ingrediensene i en stor bakebolle og bland godt. Tilsett vann og melk, og elt sammen til en fin deig. Dekk med plast og sett p heving i en time, gjerne p et lunt sted.

Mens deigen str til heving lager du fyllet. Her kan du velge litt etter fantasi og egne smakslker, men dette er det jeg bruker:

800 g karbonadedeig

200 g mozarella

1 paprika

2 rdlk

1,5 boks med hermetiske tomater

1 kinesisk hvitlk

Oregano

Salt og pepper

Stek karbonadedeig sammen med en presset hvitlk, i tillegg til salt og pepper fr du tilsetter de hakkede tomatene p slutten av steketiden. Hakk opp grnnsaker, og du er klar til kjevle ut deigen. Husk legge mel p kjkkenbenken fr du kjelvler den ut, jeg delte deigen i to og lagde to ruller av denne oppskriften. Fordel halvparten av alt fyllet over deigen, resten sparer du til neste del. Topp med mozarella og oregano.







Neste steg er rulle den sammen, fr du skjrer i skiver og legger de p et bakepapirkledd stekebrett. Du fr ca. 10 snurrer av hver rull, alts gir oppskriften 20 store pizzasnurrer tilsammen. La de steke midt i ovnen p 220 grader i 20-25 minutter, de vil da vre gyldne og gjennomstekte.





Disse er ogs supergode kalde, s de kan gjerne nytes til lunsj dagen etterp ogs. Frysing gr ogs fint, s slipper du spise alle med engang selv om det frister. Disse er nemlig kanongode, og ikke minst mettende. N gleder jeg meg bare til komme meg avgrde, slik at vi kan begynne bakingen!

2 kommentarer

Hei, Nora! Jeg er en stor beundrer av bloggen din, og du har hjulpet meg kjempemasse med matinspirasjon!

Jeg brukte oppskriften din p lage pizzasnurrer for noen uker siden, men etter heving s var deigen ganske seig og klissete. Visste ikke helt hva slags mel jeg skulle bruke med tanke p et sunt valg, men brukte vanlig hvetemel for f den riktig og ikke klebete. Er det det du ogs bruker nr du ruller den ut? Eller bruker du en annet type mel da?

Ha en fin kveld videre!

Thea: Jeg bruker fibra fullkornsmel under nr jeg ruller ut, da har det blitt helt perfekt til meg iallefall :)

Skriv en ny kommentar

bloglovin Matprat