Lavkarbo & proteinrike eggmuffins

Hvem har sagt at muffins ikke er kan være et måltid i seg selv? Det handler bare om hvilke ingredienser en velger, disse er så sunne at du kan spise de hver eneste dag om du vil! Egg er en fantastisk kilde til fett og protein, det er det ingen tvil om. Vil du ha et litt mer spennende tips enn å bare bruke de til omelett, så bør du prøve eggmuffins! Ingrediensene er de samme som i vanlig omelett, men du lager de heller i ovnen. Da får du smakfulle og mettende muffins som er superenkle å ha med seg i lunsjboksen, eller for  få god næring i farta. I disse har jeg brukt følgende ingredienser:

5 egg

150 g skinke

Revet ost

Paprika

Tomat

Hvitløk

Basilikum

Salt & pepper

Pisk eggene godt sammen med presset hvitløk og krydder. Skjær skinke i passende biter, og det samme med grønnsakene. Her kan du selvsagt variere, og putte akkurat de grønnsakene du ønsker i røra. Pisk det sammen og fordel i smurte muffinsformer. Hvis du vil fordeler du revet ost på toppen, før du steker de midt i ovnen på 200 grader i ca 25 minutter.  Jeg fikk fem muffins av denne oppskriften, og valgte tok ost på tre av de. De med ost var best, men de blir gode uten også!


Dette er de første muffinsene jeg har laget med kun egg, og det ble suksess! Vil du ha inspirasjon til andre typer matmuffins har jeg postet mange oppskrifter før, som jeg tenkte å minne dere på i dag.

Matmuffins med havregryn, ost, skinke og avocado finner dere her.

Matmuffins med søtpotet og karbonadedeig finner dere her.

Lavkarbo matmuffins med egg, linfrø og ost finner dere her.

Det var dagens matinspirasjon fra denne kanten – håper dere har en strålende torsdag hele gjengen!

7 kommentarer

Siste innlegg