hits

Reker med krydderbrd

Vi avsluttet Frya-ferien p beste vis mulig, nemlig med en herlig rekeaften. Tradisjonen tro mtte vi ha loff og majones p bordet, men jeg hadde ogs et par andre valgmuligheter. Jeg synes ikke loff smaker noen ting, og ikke inneholder det noe srlig nring heller - s da lagde jeg like gjerne min egen variant. Brdet ble s godt at alle ville ha det, og loffen ble nesten ikke rrt. Oppskriften p brdet ser slik ut:

200 g havregryn

200 g speltmel

150 g gresk yoghurt

2 egg

3 dl vann

1 presset kinesisk hvitlk

1 ts salt

1 ts rosmarin

1 ts bakepulver

Bland alle ingrediensene i en bolle, og rr godt sammen. Krydder kan du velge etter smak, men jeg synes virkelig disse smakene er utrolig gode sammen. Fordel i en smurt brdform og sett inn i ovnen p 200 grader i ca 40 minutter. La brdet avkjle seg etter du har tatt det ut av ovnen, og nyt sammen med ferske reker eller godt plegg.

Lenkene i innlegget er sponset





Dressingen har jeg laget av en boks kesam, en presset kinesisk hvitlk, litt salt og litt sukrin, Denne dressingen bruker jeg til nesten alt, den er s god! Helt til slutt vil jeg bare tipse dere om at i dag er det -25% p absolutt alt fra 2XU resten av kvelden. Det er et dagstilbud hos sponsor X-life, s om du vil benytte deg av det har du fortsatt noen timer igjen!

N skal jeg slappe av litt i sofaen, fr jeg skal ta tidlig kveld. I morgen er det hverdag igjen, og selv om ferien har vrt fantastisk blir det absloutt ikke dumt komme tilbake til rutinene heller.

12 kommentarer

Brdet s utrolig godt ut! :-) Er enig i at loff ikke smaker mye, men for meg hrer det med til reker. En gammel vane, helt sikkert.

Hvilket speltmel bruker du? :) Det brdet s utrolig godt ut, fikk lyst til lage det selv!

Anonym: Litt usikker p merke, men det er en rd og hvit pakke i allefall :)

Jeg har lest bloggen din ganske lenge, og synes for all del du er en flink blogger. Og ikke minst er du flink til trene nok og spise sunt nok.

Likevel velger jeg n slutte lese bloggen din. Grunnen er kanskje "dum", men jeg blir stadig oppgitt over at du alltid skal sunnifisere ting. Hvorfor M du lage annet brd bare fordi loff kanskje ikke er det "sunneste" valget? Jeg nekter tro at man ikke fr tilfrt kroppen din nok nring bare fordi man velger loff en gang i blant. S m du lage egen dressing, fordi majones kanskje ikke er det sunneste valget. Nei, spis n loffen og majonesen og vr fornyd med livet, ikke vr s nye hele tiden. Selv spiser jeg hvitt brd 3-4 ganger i uka, spiser "ekte" godis to-tre ganger i uka, og ellers prver jeg velge sunne alternativer. Og jeg er frisk som en fisk. Fr i meg mer enn nok nring. Synes du er litt vel hysterisk, og i "redsel" for bli for pvirket av deg (har tidligere slitt med problematisk forhold til mat), m jeg slutte lese bloggen din. Trist, siden det ellers er en god blogg, men noen ganger m man ta kjipe valg.

Jeg er enig mrd kommentaren over meg her... Synes du virker litt p grensa til spiseforstyrret. G inn i deg selv og svar p sprsmlet: kjenner du angst dersom du spiser loff og majones istedet for fettgattig, proteinrik egenlaget dressing? Ogs egenlaget krydderbrd? Ikke for kritisere deg, men synes du gir utrykk for ha det litt tft p det omrdet og alltid nr du skal kose deg s M det liksom vre yoghurtntter eller noe som gir nring. Synes du ellers virker som ei flott, livsglad jente :D men tror jeg ogs skal holde meg unna bloggen din fremmover for du pvirker meg negativt pga. Ditt sunnhetshysteri. Hvordan reagerer egentlig dine nrmeste rundt deg p at du m lage dine egne sunne versjoner av alt? Hper bare ikke du blir spiseforstyrret.

Ingvild: ingen grunn er dum, og hvis du fler det slik forstr jeg at du slutter lese. For min del handler det om mye mer enn ikke spise loffen, jeg hadde absolutt ikke pdratt meg noen skade av spise det innimellom. Men nr jeg kan lage mat selv, som jeg elsker gjre, noe jeg virkelig nyter holde p med - hvorfor skal jeg slutte med det? Nr jeg kan lage gode alternativer og kose meg p kjkkenet, og til og med vre s heldig ha muligheten til f dele oppskriftene mine med mange andre da gjr jeg selvsagt det. Forrige uke la jeg ut bilde fra restuant - da spiste jeg reker med loff fordi det ble servert. Men har jeg muligheten, s lager jeg alltid alt fra bunnen selv. Det er mten jeg har valgt gjre det p, og jeg har full respekt for at andre trives best med noe annet :)

Anonym: Hehe, som nevnt i kommentaren tidligere spiste jeg loff forrige uke og det gikk helt fint det. Jeg har absolutt ingen problemer i forhold til mat, men lager alltid maten selv og fra bunnen av hver eneste gang jeg har mulighet. Mine nrmeste synes det er supert at jeg lager s mye mat, for da blir det som regel mye godt p de ogs :)

Jeg skjnner hva du mener, og det er flott at du har funnet en mte som fungerer for deg. Men likevel synes jeg du fremmer et litt for "spiseforstyrret" syn p valg nr det gjelder mat.

Som sagt har lenge slitt med et problematisk forhold til mat (er s og si frisk n), men nr jeg ser at du ofte (sikkert ikke hele tiden, men veldig ofte) m lage egne alternativer fordi det ikke er nok nringsstoffer og kanskje ikke det sunneste valget spise det som de andre ville spist, s kjenner jeg at skumle tanker sniker seg inn i hodet mitt. Nr det feks. er bursdag, hvorfor skal man ikke kunne gi litt F og spise en vanlig bursdagskake? Forstr at det sikkert er morsomt eksperimentere med sunnere alternativer. Men jeg vet mange andre jenter er i samme situasjon som meg, og jeg tror mange kan slite med drlig samvittighet for spise vanlig sjokolade eller en pizza med helt ufarlig hvetebunn, nr de ser at du som "er s flink til spise og trene riktig" ikke kan gjre slike ting en gang i ny og ned. Og da mener jeg ikke n gang i mneden, men n og da, som helt vanlige mennesker kan og br gjre.

Nr det er sagt s kommer jeg p at vi er i 2015, og dessverre er samfunnet vrt blitt slik at alt skal sunnifiseres og vre s forbaska perfekt hele tiden. Jeg blir bare irritert nr jeg vet at mange andre i tillegg til meg blir pvirket av dette, selv om vi kjemper for prve leve normalt. Da er vel kanskje lsningen styre unna alle pvirkningskilder.

Rotete kommentar. Ingenting vondt ment mot deg, men jeg bare belyser hvordan bloggingen din kan pvirke lesere og fremme et syn p mat som kan dreie i en farlig retning.

Det er bra dere skriver det selv Invild og anonym - for her er det jo tydelig at dere som kommenterer har et problem, ikke Nora. Jeg synes det er s fantastisk med alle sunne oppskrifter, s jeg har altnernativer til nettopp vanlig sjokolade og hvetebunn p pizza. Jeg M nemlig ikke spise det om jeg ikke vil, uten at det gjr meg hysterisk p noen mte.

Det er ikke oppskriftene hennes det er noe galt med, eller Nora som person det er noe galt med. Det er formidlingen hennes og mten hun skriver p. Selvflgelig er det topp f inspirasjon til sunne oppskrifter man kan bruke i hverdagen. Men jeg sikter til mten hun skriver p i teksten, om holdninger og valg mat tar i forhold til mat.

Jeg sier ikke at man burde spise sjokolade eller loff hver dag, men ut i fra mten hun skriver p kan det tolkes som at dette er "nei-mat".

Og ja, det kan godt vre at jeg har et problem, og jeg innrmmer det. Men jeg nsker ikke at andre skal bli pvirket eller ha/f det samme problemet som du mener jeg enn har, selv om jeg vil pst at jeg er nrmest frisk per dags dato :-)

Ingvild: jeg har jo en blogg om min mat og min trening, da blir det ndvendigvis snn at det er det jeg legger ut bilder om :) Nr dette er det kostholdet funker utrolig bra for meg, s ser jeg ikke noen grunn til endre p det. Men det jeg kan gjre, er vre flinkere til ta bilder sv de gangene jeg spiser sjokolade og is - selv om det hrer til sjeldenhetene :)

Skriv en ny kommentar

bloglovin Matprat