hits

Kveldstabata i Tromsø

17.07.2015 - 22:57 3 kommentarer

En sen oppdatering er bedre enn ingen oppdatering! De siste dagene i Lofoten har vært helt fantastiske, og i kveld kom vi til Tromsø. Etter en lang dag i bilen følte vi for å svette litt, og da er en tabataøkt helt perfekt. Tabata er trening med høy intensitet, og er supert for fettforbrenning. En tabata varer i fire minutter, hvor du jobber i 20 sekunder og hviler de neste 10 sekundene. Dette gjentar du åtte ganger - så har du gjennomført en tabata. Vi gjennomførte åtte slike , og øvelsene så slik ut:

1. Pushups på kettlebell

2. Vandreplanke 

3. Burpees 

4. Enhånds skulderpress med kettlebells

5. Strikk-drag*

6. Overhead swing

7. Hoppende utfall 

8. Goblet squats

*Jeg husker ikke helt hva øvelsen egentlig heter, men med strikk-drag mener jeg at du fester et strikk rundt livet mens en partner holder igjen. Så gjelder det å komme seg fremover mens partner holder deg igjen så mye som mulig. Gjør dette annenhver gang, så går pulsen fort opp! Dere ser bilde av denne øvelsen, pluss et par til av de vi gjennomførte under:


Start gjerne med fire tabataer - og velg øvelser ut i fra form og utstyr du har tilgjengelig. Det er absolutt ikke noe problem å gjennomføre en tabataøkt med bare kroppsvekt, det er bare fantasien som setter grenser. Morsom, svett og effektiv økt - og det var liksom ikke feil å ha denne utsikten mens vi trente heller:
Det var heller ikke feil å drikke iskald sjokolademelk rett fra boksen etter endt økt! Nå venter en varm dusj og senga, før en ny fjelltur opp til Kjølen venter i morgen. God natt til dere alle fra Tromsø 

3 kommentarer

Emilie

18.07.2015 kl.10:20

Så fine omgivelser :-O!

Eline

18.07.2015 kl.20:27

Hei! Kult at dere er i Tromsø! Har dere sjekka ut andre fjell enn kjølen? Et tips (ikke at noeb har spurt meg altså, håper ikke jeg lager forvirring her nå) er å gå på Buren heller enn kjølen.ikke så mye lengre å kjøre, men enda litt finere utsikt enn kjølen:) (litt brattere også, men det er jo sikkert ikke noe problem for dere sprekinger;) og så er det en tuftepark i telegrafbukta.

Fitnessnora

19.07.2015 kl.12:42

Eline: så ikke kommentaren før nå :) takk for tipset uansett, kanskje vi rekker den også!

Skriv en ny kommentar