hits

Hamburger med soppstuing og søtpotet

15.04.2015 - 20:01 2 kommentarerDagens middag på en helt vanlig onsdag ble en helt fantastisk hamburger-tallerken! Med soppstuing og søtpotet som tilbehør kunne det faktisk ikke gå galt, og dette er noe av det beste jeg har spist på lenge. Superenkelt er det å lage også, så her er det ingen grunn til å stå over burgeren! Ikke sopptuingen heller, for den kan lages på sunnere vis den også. Det du trenger er ca 20 champignon, 1 løk, og en boks Vita hjertegod mat. Den kan også byttes med vanlig matfløte en boks lettere creme fraishe. Finhakk løken og stek i en kaserolle til den er gylden, før du tilsetter soppen. Tilsett ca en dl vann slik at det er enklere å røre det sammen, og når dette har kokt bort tilsetter du fløte/creme fraishe. La det koke seg sammen på middels varme slik at soppstuingen blir tykk, dette tar ca 15-20 minutter. Smak til med krydder, vi brukte pepper, chili, salt og hvitløk.Søtpotetbåtene lager jeg ved å skylle søtpoteten og dele den i båter. Deretter dypper jeg båtene i eggehvitter som er bladet med krydder. Dette gjør søtpotet-båtene mye sprøere, og det har så mye å si synes jeg! Sett de inn i ovnen på 220 grader i 25-30 minutter før de er klare for servering. Gjerne snu litt på de underveis i stekingen.

Burgerne er det som er enklest å lage, og som lages helt til slutt. Bland karbonadedeig, egg og litt krydder godt sammen i en bolle. Jeg bruker 1 egg per 200 g med karbonadedeig. Stek på middels varme i panna, og hvis du ønsker kan du toppe med litt ost og chorizo. Kjæresten er stor fan av det, mens jeg liker burgeren best som den er.


Server med litt grønnsaker, hvitløkskesam og brød hvis du ønsker det. Da har du et komplett herremåltid som kan nytes med god samvittighet, og samtidig er en fest for smaksløkene.
Det var ikke bare jeg som hadde lyst på denne middagen ser dere, Guapo hadde lyst på han også! Ikke rart med tanke på hvor godt dette faktisk var. Sunt er det også - så her er det bare å komme seg inn på kjøkkenet!

2 kommentarer

sunniva

15.04.2015 kl.21:41

hei! hva gjør du med eggeplommene, og hvilket krydder bruker du? :-)

Fitnessnora

15.04.2015 kl.21:49

sunniva: de sparer jeg og bruker senere :) jeg liker sterk mat, og bruker mye hvitløk, chili og kajennepepper :)

Skriv en ny kommentar