Matmuffins med ost, skinke og avocado

16.09.2014 - 12:33 19 kommentarer



Matmuffins er så utrolig godt - ikke minst er det lettvint. Det kan brukes som lunsj, middag eller kveldsmat, perfekt å ha med seg i farta. Jeg har tidligere lagt ut en oppskrift med karbonadedeig som du finner her - men jeg synes helt ærlig at denne ble bedre. Fylt med bare sunne ingredienser er dette en oppskrift som kommer til å slå an hos både store og små. Her i huset gikk de iallefall ned på høykant! Oppskriften ser slik ut:

4 egg

4 dl havregryn

1 boks mager kesam

200 g skinke

150 g mozarella

1 avocado

1 presset kinesisk hvitløk

Grønnsaker etter ønske, jeg bruke 1/2 purre og 1/2 paprika

Salt, pepper og litt chili

Pisk eggene lett i en bolle, før du tilsetter havregryn, krydder og mager kesam. Rør alt godt sammen slik at du får en jevn røre. Kutt opp grønnsaker, skjær opp skinken i biter, press hvitløk og hell det over i røra. Tilslutt tilsetter du osten, og rører alt godt sammen før du fordeler i store muffinsformer. Jeg brukte silikonformer, som absolutt anfales å bruke. Sett i ovnen på 225 grader i 20-25 minutter - til muffinsene er gyldne og gjennomstekte.


La de avkjøle seg litt på rist før du spiser de, selv om det er vanskelig å la de stå. De smaker utrolig godt kalde også, så de kan fint oppbevares i kjøleskapet og bli tatt med som lunsj dagen etter. Jeg fikk totalt 12 muffins av denne oppskriften. Næringsinnhold per muffins blir da ca. 177 kalorier, 13 g protein, 3,5 g karbohydrater og 8,8 g fett. Fantastisk godt med god samvittighet - akkurat sånn jeg liker det. Da gjenstår det bare å si velbekomme - lag og nyt :)







19 kommentarer

Cecilia Catharina

16.09.2014 kl.12:48

De så utrolig gode ut, og er absolutt noe jeg skal prøve å lage :D Perfekt som du sier som lunsj, middag eller å ta med seg på farten :-)

Elizabeth

16.09.2014 kl.12:49

Åh, de så gode ut :) Går det an å bytte ut havregryn med noe lavkarbo-vennlig mon tro? :)

16.09.2014 kl.13:18

Tror du man kan bruke vanlige papirformer? Nam!!

Fitnessnora

16.09.2014 kl.14:34

Anonym: ja - men da kan de bli vanskelige å få ut av papiret :)

Fitnessnora

16.09.2014 kl.14:35

Elizabeth: du kan jo evt prøve å bytte ut noe med mandelmel, men jeg tror ikke jeg ville ha byttet hele mengden med det.

Rebecca Anastacia

16.09.2014 kl.15:32

Ser utrolig gode ut!!!

Marte

16.09.2014 kl.16:05

Kan de fryses? :) Ser knallgode ut :)

Fitnessnora

16.09.2014 kl.17:19

Marte: ja det kan de :)

Liv Kristin Lauritzen

16.09.2014 kl.20:06

Har laget de med karbonadedeig, de er blitt en hit her i huset! Lager dobbel posjon og fryser ned. Enkelt å få seg litt sunn mat enkelt og kjapt i en hektisk hverdag! Skal definitivt prøve denne versjon også!

Ingrid-Therese

16.09.2014 kl.22:04

Har en porsjon stående i ovnen nå, og det lukter helt fantastisk! Blir sulten bare av å se på de, så gleder meg som en unge til å smake.

Charlotte

17.09.2014 kl.00:20

Laget disse tidligere idag og tok med på jobben... Kjempe suksess også var de så gode!

Kjekt med matoppskrifter som ikke tar lang tid.. :D

Benedicte

17.09.2014 kl.23:04

Jeg har et spørsmål ang næringsinnholdet. Bare karbohydratene fra havregryn i seg selv er jo langt mer enn 3,5 g hvis du deler det på 12 muffins. I tillegg kommer karbohydrater fra kesam osv. HVordan har du kommet frem til dette?

Ellers ser de veldig gode ut, og skal garantert prøves :)

Linn

17.09.2014 kl.23:28

Mmm de så gode ut! :) noen tips til hva man kan erstatte kesam med?

Fitnessnora

18.09.2014 kl.07:40

Benedicte: Nei, det blir det ikke :) I såfall tror jeg du må regne med andre gram enn meg. Hvor mange gram havregryn la du inn for å få 4 dl? :)

Benedicte

18.09.2014 kl.22:23

1 dl i mitt målebeger er ca 40 g (lettkokte). Men hvor mange gram har du regnet med? Jeg tenkte å prøve meg på denne oppskriften så det er jo fint å vite hva du har brukt :) Bruker du store eller lettkokte gryn?

Janne Gravir

16.05.2015 kl.10:31

Jeg bytter havregrynene ut med quinoa. Kjempegodt:)

Fitnessnora

16.05.2015 kl.11:06

Janne Gravir: smart, det må jeg prøve!

Stine.

26.05.2015 kl.00:16

De skal jeg prøve, Janne.

Renate Mellem

19.10.2015 kl.22:50

Er klar over at innlegget er litt gammelt, men må bare si at disse er fantastiske å lage på kvelden å ha til kveldsmat for så å ta med på skolen eller jobb dagen etter :) Kan variere både kjøtt å grønnsaker etter ønske! Genialt!! :)

Skriv en ny kommentar

hits