hits

Matmuffins med ost, skinke og avocado



Matmuffins er s utrolig godt - ikke minst er det lettvint. Det kan brukes som lunsj, middag eller kveldsmat, perfekt ha med seg i farta. Jeg har tidligere lagt ut en oppskrift med karbonadedeig som du finner her - men jeg synes helt rlig at denne ble bedre. Fylt med bare sunne ingredienser er dette en oppskrift som kommer til sl an hos bde store og sm. Her i huset gikk de iallefall ned p hykant! Oppskriften ser slik ut:

4 egg

4 dl havregryn

1 boks mager kesam

200 g skinke

150 g mozarella

1 avocado

1 presset kinesisk hvitlk

Grnnsaker etter nske, jeg bruke 1/2 purre og 1/2 paprika

Salt, pepper og litt chili

Pisk eggene lett i en bolle, fr du tilsetter havregryn, krydder og mager kesam. Rr alt godt sammen slik at du fr en jevn rre. Kutt opp grnnsaker, skjr opp skinken i biter, press hvitlk og hell det over i rra. Tilslutt tilsetter du osten, og rrer alt godt sammen fr du fordeler i store muffinsformer. Jeg brukte silikonformer, som absolutt anfales bruke. Sett i ovnen p 225 grader i 20-25 minutter - til muffinsene er gyldne og gjennomstekte.


La de avkjle seg litt p rist fr du spiser de, selv om det er vanskelig la de st. De smaker utrolig godt kalde ogs, s de kan fint oppbevares i kjleskapet og bli tatt med som lunsj dagen etter. Jeg fikk totalt 12 muffins av denne oppskriften. Nringsinnhold per muffins blir da ca. 177 kalorier, 13 g protein, 3,5 g karbohydrater og 8,8 g fett. Fantastisk godt med god samvittighet - akkurat snn jeg liker det. Da gjenstr det bare si velbekomme - lag og nyt :)







19 kommentarer

De s utrolig gode ut, og er absolutt noe jeg skal prve lage :D Perfekt som du sier som lunsj, middag eller ta med seg p farten :-)

h, de s gode ut :) Gr det an bytte ut havregryn med noe lavkarbo-vennlig mon tro? :)

Tror du man kan bruke vanlige papirformer? Nam!!

Anonym: ja - men da kan de bli vanskelige f ut av papiret :)

Elizabeth: du kan jo evt prve bytte ut noe med mandelmel, men jeg tror ikke jeg ville ha byttet hele mengden med det.

Kan de fryses? :) Ser knallgode ut :)

Marte: ja det kan de :)

Liv Kristin Lauritzen

Liv Kristin Lauritzen

Har laget de med karbonadedeig, de er blitt en hit her i huset! Lager dobbel posjon og fryser ned. Enkelt f seg litt sunn mat enkelt og kjapt i en hektisk hverdag! Skal definitivt prve denne versjon ogs!

Ingrid-Therese

Ingrid-Therese

Har en porsjon stende i ovnen n, og det lukter helt fantastisk! Blir sulten bare av se p de, s gleder meg som en unge til smake.

Laget disse tidligere idag og tok med p jobben... Kjempe suksess ogs var de s gode!

Kjekt med matoppskrifter som ikke tar lang tid.. :D

Jeg har et sprsml ang nringsinnholdet. Bare karbohydratene fra havregryn i seg selv er jo langt mer enn 3,5 g hvis du deler det p 12 muffins. I tillegg kommer karbohydrater fra kesam osv. HVordan har du kommet frem til dette?

Ellers ser de veldig gode ut, og skal garantert prves :)

Mmm de s gode ut! :) noen tips til hva man kan erstatte kesam med?

Benedicte: Nei, det blir det ikke :) I sfall tror jeg du m regne med andre gram enn meg. Hvor mange gram havregryn la du inn for f 4 dl? :)

1 dl i mitt mlebeger er ca 40 g (lettkokte). Men hvor mange gram har du regnet med? Jeg tenkte prve meg p denne oppskriften s det er jo fint vite hva du har brukt :) Bruker du store eller lettkokte gryn?

Jeg bytter havregrynene ut med quinoa. Kjempegodt:)

Janne Gravir: smart, det m jeg prve!

De skal jeg prve, Janne.

Renate Mellem

Renate Mellem

Er klar over at innlegget er litt gammelt, men m bare si at disse er fantastiske lage p kvelden ha til kveldsmat for s ta med p skolen eller jobb dagen etter :) Kan variere bde kjtt grnnsaker etter nske! Genialt!! :)

Skriv en ny kommentar

bloglovin Matprat