hits

Fylt stpotet med kylling og spekeskinke



Fylt stpotet er med hnden p hjertet en av de beste rettene jeg har laget p lenge! Stpotet er en helt fantastisk rvare, som kan brukes til det aller meste. Det er jo faktisk en rotgrnnsak, men inneholder ca lik nringsmengde soom vanlige poteter. Men den har en hel rekke andre fordeler, som gjr at jeg i 9 av 10 tilfeller velger stpotet over vanlig potet. Den er nemlig stappfull av vitaminer og mineraler, og mye kostfiber som gjr at man holder seg mett lenger. Stpoteten inneholder ogs masse antioksidanter og er svrt rik p blant annet betakaroten. I tillegg til alt dette smaker den fantastisk godt til det aller meste, og i allefall p denne mten:

1. Vask og prikk hele stpoteten med gaffel. Bak i ovnen p 200 grader i ca 30 minutter, eller 10-15 minutter i mikroen. La de avkjle seg, del itoog skrap ut fyllet.

2. Stek kyllingfilet sammen med litt chili og hvitlk. Tilsett p slutten ogs de grnnsakene du nsker fylle stpotetene med. Vi valgte paprika, mais, rdlk og cherrytomater.

3. Mos fyllet fra stpotetene godt, enten med gaffel eller stavmikser. Rr inn kylling og grnnsaker og fordel i stpotetene. Riv spekeskinke og fordel over alle potetene, og topp med mozarella. Stek midt i ovnen p 200 grader, til osten har smeltet. Dette tar ca 15-20 min.


Tiden potetene str i ovnen kan du sl ihjel med lage dressing og en god salat. Tidligere har jeg alltid laget dressing av mager kesam, men i det siste har lett gresk matyoghurt blitt en soleklar favoritt! Bland et beger sammen med en presset kinesisk hvitlk, 1 ts salt, 1 ts sukrin og litt saft fra en sitron. Rr det godt sammen, s er det bare servere sammen med de ferdige potetene. Velbekomme!




12 kommentarer

Nammenam! Har tenkt p lage dette jeg ogs, men bare aldri kommet s langt ;) hehe

h nam! N fikk jeg lyst til lage middag med EN gang! :P hehe. Men m vel kanskje vente til samboeren har sttt opp i det minste ;P Skal garantert prve meg p denne retten en dag vertfall! :)

det s skikkelig godt ut :) n ble jeg sulten :))

Enig med hun over! Kan du ikke lage kokebok? :)

Anonym: hehe, hyggelig at dere synes det men jeg holder meg til bloggen tenker jeg :)

Hvir ofte trener du p flex i forhold til HIT?:) og hvorfor trener du p to ulike studioer?:)

maija: jeg trener egentlig kun p HIT, er med ei god venninne p Flex noen ganger hvis vi har lyst til trene sammen bare :)

Mmm, s deilig dette s ut!! Dette m absoulutt prves ut :)

Mums vad gott, tack fr tipset!

Dette var virkelig godt!! Takk for tipset!!

Hei!

Jeg bare har et sprsml. Jeg prvde ut denne oppskriften selv fordi det s fristende ut! Men nr jeg skulle lage det s ble stpotetene kjempe harde og det var ikke mulig f ut fyllet som var inni. Hva har jeg eventuelt gjort feil? Veldig frustrerende da jeg hadde gledet meg til prve dette.

Victoria: da m du bake stpoteten litt ekstra, s blir det nok bra :D

Skriv en ny kommentar

bloglovin Matprat