hits

Hamburger med søtpotetbrød

13.08.2014 - 07:43 5 kommentarer

 Det er lillelørdag - og hva passer vel bedre da enn en sunn og saftig hamburger? Mange tenker at hamburger er typisk "nei-mat" men det er det absolutt ikke hvis du lager den selv. Da får du plutselig et næringsrikt måltid, som i mine øyne smaker mye bedre også.  Selve burgerne laget jeg av 700 g karbonadedeig, 3 egg, 1/2 presset hvitløk pluss litt salt og pepper. Bland godt sammen i en bolle, bruk hendene for å få det godt sammen. Ta gjerne litt vann på fingrene før du former til burgere, dette ble totalt til 6 stk. Stekes på middels varme i en panne med litt olje i, og hvis du vil kan du legge på en skive ost på slutten av steketiden. Dette er kanskje ikke revolusjonerende, men brødene denne gangen var virkelig noe uteom det vanlige. Som nevnt har jeg "oppdaget" søtpoteten igjen, og derfor ble det nettopp søtpotet i hamburgerbrødene. Det ble storsuksess og oppskriften ser slik ut : 

500 g søtpotet

200 g havregryn

2 egg

150 g cottage cheese

Salt og pepper

Stikk hull i søtpoteten med gaffel og sett den inn i mikrobølgeovnen i ca 10 minutter. Har du tid kan du også koke den slik at den blir myk nok til å moses helt med stavmikser. Tilsett resten av ingrediensene og rør det godt sammen, før du former til hamburgerbrød og fordeler på bakepapir. Stekes midt i ovnen på 200 g i 40-45 minutter, før du lar de avkjøle seg på rist.
Dressingen er laget av en boks med lett gresk matyoghurt, 1/2 presset hvitløk, 1 ss sukrin og litt olje. Det ble faktisk fantastisk mye bedre enn den vanlige hvitløkskesamen min, den har en litt "sur" smak i forhold til den greske yoghurten. I tillegg valgte jeg å toppe de med tomat, paprika, avocado og litt salat på siden. Fantastisk god og sunn middag som garantert faller i smak både hos store og små!


5 kommentarer

For eit luksusmåltid! Ser og høres skikkelig godt ut, hamburgerbrød med søtpotet likte eg ;) Har totalt søtpotet-dilla om dagane, det er jo så godt :D

Sofie

13.08.2014 kl.15:04

Hei Nora! Håper du har en kjempefin dag, og nyter "lillelørdag":) Jeg lurte på noe i forhold til søtpotet. Vet at mange som er aktive og trener mye ofte spiser søtpotet fremfor vanlig "ordinær" potet. Hvorfor det? Hva er forskjellen?

Stor klem fra meg <3:)

Tina

18.08.2014 kl.16:25

Hvor mange holder dette til? :)

Eva

05.10.2014 kl.14:49

De burgerne var knallgode! Hadde ikke tid til å lage brøda,så det ble søtpotetchips istedet. Godt det og;) Tusen takk for inspirasjon og oppskrifter😀

Berit

23.02.2015 kl.21:03

Har nettopp laget og smakt burgerbrødene! Brukte de som rundstykker med godt pålegg på :) Var virkelig kjempegode!

Skriv en ny kommentar