Tidsbesparende tilbereding

Tidsklemma er noe de fleste sliter med i hverdagen. Ikke nok tid til å trene, lese, vaske huset eller hva det nå skal være. Når det kommer til å lage sunn mat tenkte jeg å dele et lite tips med dere som gjør at sunn matlaging ikke blir noe tidstyv i allefall. Jeg lager matbokser to dager i uka, rett og slett fordi jeg ikke orker å stå på kjøkkenet hver eneste dag. Søndag og onsdag fungerer fint i min hverdag, så har jeg maten min klar for uka. Sett ovnen på 180 grader, og legg 1 kilo kyllingfilet i en ildfastform. Stek i ca. 45 minutter midt i ovnen, gjerne med litt olje og krydder. I mellomtiden kan du vaske, lese eller løpe deg en liten tur. Så er det bare å fordele i matbokser, og du har maten klar for noen dager.




Skjær gjerne gjennom den tykkeste av kyllingfiletene for å være helt sikker på at kyllingen er gjennomstekt.

Å steke en og en kyllingfilet har jeg verken tid eller tålmod til, så dette er en perfekt måte å lage matboksene mine på. Så er det bare å velge enkelt tilbehør ved siden av, som ris, salat, potet eller grønnsaker. En av disse matboksene blir med meg på jobb nå straks før jeg skal på trening i kveld. Mandag er jo internasjonal brystdag, så jeg kan ikke være noe dårligere enn at jeg trener det jeg også. Benkpress, skåbenk med hantler, dips, flyes, pushups står på programmet i dag, så får vi se om jeg slenger på noen mageøvelser på slutten. En liten joggetur rakk jeg i dag tidlig også, finfin start på treningsuka og på min egen #kilometerchallenge!

Tights og t-skjorte er begge fra Reebok. (adlinks)


Hva er deres beste tips for å spare tid på matlaging?

10 kommentarer
    1. Ovnsbaking av mat er genialt for å spare tid! Det gjer eg fleire ganger i veka, og styrer på med andre ting i mellomtida når maten står i ovnen 🙂
      Eg pleier også å koke egg, så eg har ferdigkokte egg i kjøleskapet heile tida. Store porsjoner med omeletter lager eg også alltid, så har eg rester til fleire måltider!

    2. Jeg har i den siste tiden begynt å gjøre dette selv. Kjempe lurt:-) Jeg leter etter matbokser i passende størrelser som ikke lekker.. Det er pluss om de har ulike rom/lommer. Har du noen tips? 🙂

    3. Jeg pleier å kjøpe inn masse grønnsaker. Skjærer alt opp og legger det i porsjonspakker i kjøleskapet. Så kan jeg Woke noe lett og hurtig når jeg kommer hjem fra jobb. Det som du ikke bruker kan du fryse…
      Også ganske greit å gjøre om du har grønnsaker du har til overs i kjøleskapet, skjær dem opp og frys dem – så til slutt har du litt til en wok eller grønnsaksuppe osv.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg