hits

Tidsbesparende tilbereding

28.04.2014 - 11:58 10 kommentarer

Tidsklemma er noe de fleste sliter med i hverdagen. Ikke nok tid til å trene, lese, vaske huset eller hva det nå skal være. Når det kommer til å lage sunn mat tenkte jeg å dele et lite tips med dere som gjør at sunn matlaging ikke blir noe tidstyv i allefall. Jeg lager matbokser to dager i uka, rett og slett fordi jeg ikke orker å stå på kjøkkenet hver eneste dag. Søndag og onsdag fungerer fint i min hverdag, så har jeg maten min klar for uka. Sett ovnen på 180 grader, og legg 1 kilo kyllingfilet i en ildfastform. Stek i ca. 45 minutter midt i ovnen, gjerne med litt olje og krydder. I mellomtiden kan du vaske, lese eller løpe deg en liten tur. Så er det bare å fordele i matbokser, og du har maten klar for noen dager.
Skjær gjerne gjennom den tykkeste av kyllingfiletene for å være helt sikker på at kyllingen er gjennomstekt.

Å steke en og en kyllingfilet har jeg verken tid eller tålmod til, så dette er en perfekt måte å lage matboksene mine på. Så er det bare å velge enkelt tilbehør ved siden av, som ris, salat, potet eller grønnsaker. En av disse matboksene blir med meg på jobb nå straks før jeg skal på trening i kveld. Mandag er jo internasjonal brystdag, så jeg kan ikke være noe dårligere enn at jeg trener det jeg også. Benkpress, skåbenk med hantler, dips, flyes, pushups står på programmet i dag, så får vi se om jeg slenger på noen mageøvelser på slutten. En liten joggetur rakk jeg i dag tidlig også, finfin start på treningsuka og på min egen #kilometerchallenge!

Tights og t-skjorte er begge fra Reebok. (adlinks)
Hva er deres beste tips for å spare tid på matlaging?

10 kommentarer

Ovnsbaking av mat er genialt for å spare tid! Det gjer eg fleire ganger i veka, og styrer på med andre ting i mellomtida når maten står i ovnen :)

Eg pleier også å koke egg, så eg har ferdigkokte egg i kjøleskapet heile tida. Store porsjoner med omeletter lager eg også alltid, så har eg rester til fleire måltider!

28.04.2014 kl.14:15

tar du bare 10 kg i skåbenk med manualer? :-p

Fitnessnora

28.04.2014 kl.14:47

Anonym: nei, det der er flyes :)

Emma

28.04.2014 kl.17:34

Hva har du 'marinert' kylling med? Ser ut som ost eller noe:)

Fitnessnora

28.04.2014 kl.17:43

Emma: bare krydder og litt olje, det er det :)

Mathilde L

28.04.2014 kl.19:46

Jeg har i den siste tiden begynt å gjøre dette selv. Kjempe lurt:-) Jeg leter etter matbokser i passende størrelser som ikke lekker.. Det er pluss om de har ulike rom/lommer. Har du noen tips? :-)

vireiser

28.04.2014 kl.22:53

Jeg pleier å kjøpe inn masse grønnsaker. Skjærer alt opp og legger det i porsjonspakker i kjøleskapet. Så kan jeg Woke noe lett og hurtig når jeg kommer hjem fra jobb. Det som du ikke bruker kan du fryse...

Også ganske greit å gjøre om du har grønnsaker du har til overs i kjøleskapet, skjær dem opp og frys dem - så til slutt har du litt til en wok eller grønnsaksuppe osv.

Andrea

29.04.2014 kl.00:15

Fryser du matboksene? Eller har du de bare i kjøleskapet, evt i hvor mange dager?

Linn Therese Dagsland

29.04.2014 kl.09:18

Åh så herlig, og nydelige bilder!

Hadde forresten satt kjempe stor pris på om du tok en liten titt innom min blogg også :-) Ha en fortsatt kjempe fin tirsdag, vakre deg!

Fitnessnora

29.04.2014 kl.23:18

Andrea: kjøleskap ja :) 2-3 dager holder det seg!

Skriv en ny kommentar