Verdens beste pai

Jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke lager denne retten oftere. Den er så utrolig god, og ikke minst lettvint! I mine øyne er dette virkelig verdens beste mai, godt for smaksløkene og god for samvittigheten. Jeg har delt oppskriften mange ganger før, men noe så godt kan aldri deles for mange ganger 🙂 Paibunnen lager du av å blande 5 dl havremel, 1 dl mandelmel, 1 egg, 2 eggehvitter og litt salt godt sammen i en bolle. Tilsett mellom 0,5 – 1 dl vann for å få deigen fast og fin. Fordel utover en paiform, husk å klem den godt ut i sidene. Sett den formen inn i ovnen på 220 grader i 10 minutter. I mellomtiden lager du det beste, nemlig fyllet!

 Her kan du selvfølgelig velge selv, jeg  har laget med karbonadedeig, kyllingfilet og biffstrimler før men denne gangen falt valget på kjøttdeig av svin. Det var på tilbud på butikken nemlig! Jeg synes ikke den smaker så mye i seg selv, men med nok krydder blir smaken super. Jeg brukte hvitløkssalt, kajennepepper og litt chilipulver – sammen med grønnsaker. Paprika, purre, tomat og rødløk var det jeg hadde i kjøleskapet, og det ble en god kombinasjon. Stekes i panna og tilsettes i den halvstekte paibunnen. Jeg smører alltid et lag med både grønn og rød pesto i bunnen, tykt nok til at det dekker hele bunnen. Så kommer fyllet, før jeg dekker med ost på toppen. Inn i ovnen igjen på samme temperatur i ca 15 minutter, eller til osten har smeltet. 



Topp gjerne med salsa og ruccola, hvitløksdressing gjør seg utrolig godt det også. Nå vet du hva du kan lage til middag i kveld!

13 kommentarer

Siste innlegg