hits

Kylling tandoori

Kylling tandoori er en rett som mange flere enn meg er veldig glad i. Jeg har alltid kjpt ferdigmix i butikken, men for for frste gang har jeg laget den fra scratch. Den ble utrolig god, og jeg har selvflgelig laget den p litt sunnere mte.

1,2 kg kyllingfilet

1 boks gresk yoghurt

1 boks mager kesam

1 kinesisk hvitlk, presset

1 ss fersk ingefr, revet

2 ts tandori masala

1 ts garam masala

3 ss smeltet smr/ margarin

saften av 1/4 sitron

1/2 ts chilipulver

1 ts salt

fersk koriander

Press hvitlk, riv ingefr, smelt smr, og finhakk litt koriander. Bland deretter alle ingrediensene med unntak av kyllingen i en bolle og rr godt. Krydderet kjper jeg i innvandrerbutikker, hvor jeg absolutt anbefaler kjpe alle sorter krydder. Det smaker s utrolig mye mer av de enn de man kjper i vanlig dagligvarebutikk. Skjr kyllingfilet i strimler og rr kyllingen inn i rra, fr du fordeler det hele jevnt utover i en ildfastfom. Sett formen midt i ovnen p 225 grader i 35 minutter, til kyllingen er gjennomstekt.



I mens formen str i ovnen kan du lage tilbehret. Vi valgte ris og salat, her kan du ogs velge hvitlksbaguetter eller naanbrd. Topp med litt ekstra frisk koriander, og du er klar til servere. Vi var 4 jenter som spiste oss stappmette p denne oppskriften, og heldigvis for meg ble det forsatt igjen rester til dagen etter ogs. S om du lurer p hva du skal lage til middag ikveld, eller til helgekos s er dette virkelig et fantastisk godt alternativ! Velbekomme :)

7 kommentarer

Hvilken innvandrerbutikk kjper du hos da her i Trondheim? Adresse ville ha vrt fint :)

claudia: har ikke adressen, men jeg kjper enten i veita ved byhaven, ved prix p Heimdal, eller ved rostenhallen p Tiller :)

Hvor mange lager du til? :)

Anonym: som nevnt, vi var 4 og det ble igjen en god porsjon til dagen etter :)

h fy sren, du fikk det til se nydelig ut ( noe de sunne versjonene av denne retten ikke pleier gjre) Favoirttmaten, takk:D

Hvilken type ris bruker du?

Anonym: vanlig jasminris :)

Skriv en ny kommentar

bloglovin Matprat