Den store vaffeldagen


Det er 25 mars, og det er faktisk den internasjonale vaffeldagen. Jeg liker alle unnskyldninger for å feire, men jeg kjenner at jeg liker denne dagen ekstra godt. Finnes det egentlig noen som ikke liker vafler? Jeg la jo ut en oppskrift for et par uker siden på hverdagsvafler, som du finner her. I anledning vaffeldagen ble det en ny oppskrift, og selv om denne kanskje ikke er like “fitness-vennlig” så ble oppskiften en god del bedre! Smør og melk gjør seg virkelig i vafler, og det er vanskelig å få smaken like god uten. Men selvfølgelig er oppskriften fortsatt sunn, og alt du trenger for å lage disse gode vaflene finner du i butikkhylla. Oppskriften ser slik ut:

5 dl ekstra lett melk

2 egg

150 g havregryn

50 g fibra fullkornsmel

3 ss sukrin

1 ts bakepulver

1/2 ts kardemomme

2 ss smør

Visp eggene lett sammen med sukrin, før du heller melken i bollen. Tilsett resten av ingrediensene, og rør inn smeltet smør til slutt. La røren stå og svelle i 20-30 minutter, selv om jeg vet det er vanskelig å vente! Stek så i vaffeljern, jeg brukte 1 kcal spray for å smøre jernet med. Du finner den på Meny, men om du ikke har den smører du bare lett med smør for at vaflene ikke skal sette seg fast. Som topping gikk vi for jordbær, mager vanilje kesam, syltetøy og økologisk peanøttsmør. Så da gjenstår det bare å si velbekomme, og ønske dere alle en riktig god vaffeldag!


13 kommentarer

Siste innlegg